Manual - Malux GPS larm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual - Malux GPS larm"

Transkript

1 Montering och installation 1. Montera larmenheten stående eller liggande enligt bilden till höger. Larmenheten behöver inte fri sikt för att fungera men tunnare material/färre antal lager ger en starkare GPS-signal. GPS-signalen går normalt igenom trä, glas och olika typer av plast men inte solid metall. Vid installation i fordon med mycket plåt eller liknande måste larmet därför placeras vid till exempel ett fönster. Datorer, transformatorer m.m. kan störa GPS-signalen. Försök att placera larmenheten så öppet som möjligt för att uppnå starkast möjliga GPS-mottagning. Fås inte GPS-mottagning med hjälp av appen, eller att den ofta visar gammal position, behöver larmenheten flyttas. Notera att det kan ta några timmar att få GPS-position första gången när larmet är nytt. 2. Larmet ska installeras av behörig installatör. Larmenheten ansluts till matningsspänning (röd kabel = Plus, svart kabel = Jord). Den vita kabeln (dvs larmets utgång) jordar när den är aktiv. Här ansluts aktiveringen av t.ex. dieselvärmaren. Vid installation av en siren kopplas röd till röd och svart till vit ledare på larmet. Registrering och aktivering Först måste du registrera larmet och köpa GSM-trafik. Det gör du enkelt via vår hemsida under fliken Registrera larm i toppmenyn. Samtliga uppgifter om larmet behöver du även lägga in i appen efteråt. Det går även att hantera larmet via SMS, se instruktioner på sista sidan för detta. iphone 1. Öppna upp App Store, sök malux och ladda ner larm-appen som är gratis. Först av allt ska ditt mobiltelefonnummer matas in. 2. Lägg till ett larm genom att klicka på plustecknet längst upp till höger på startsidan. Fyll i all obligatorisk information. Välj ett lämpligt namn för larmet. Pinkoden och larmets telefonnummer ska du ha fått via då köpte GSM-trafiken. Numret här, innebär larmets telefonnummer. (Förväxla inte detta med ditt egna mobiltelefonnummer). Serienumret står på larmet och e-post är er e-postadress. Namnet på larmet kan även ändras i efterhand. 3. Klicka på Status. Scrolla längst ned och välj Larminställningar. Här anger man de telefonnummer som ska få SMS meddelanden vid larm. Android 1. Öppna upp Google Play, sök malux och ladda ner larm-appen som är gratis. Först av allt ska ditt mobiltelefonnummer matas in. 2. Välj Gå till App. Skapa en larmprofil och fyll i all obligatorisk information. 3. Välj ett lämpligt namn för larmet. Pinkoden och larmets telefonnummer ska du ha fått via då köpte GSM-trafiken. Numret här, innebär larmets telefonnummer. (Förväxla inte detta med ditt egna mobiltelefonnummer). Serienumret står på larmet och e-post är er e-postadress. Namnet på larmet kan även ändras i efterhand. Tryck sedan Spara.

2 Flera användare av samma larm Manual - Malux GPS larm När man önskar att någon mer ska få tillgång till att aktivera och använda larmet men inte kunna ändra inställningar m.m. så fyller man endast i larmets telefonnummer och pinkod i deras App. Ange inte serienumret eller e-post. Då kan de ANVÄNDA larmet men har inte access till att ändra inställningar osv. Att ansluta tillbehör iphone Android 1. Se till att ha den senaste versionen av appen nerladdad. För att kunna ansluta ett tillbehör till larmet måste larmenheten vara inkopplad till en spänningskälla. 2. Klicka på Tillbehör längst ner till höger på startsidan för att komma till tillbehörssidan. Här visas de anslutna tillbehören och dess senaste status. Välj sedan Tillbehörsinställningar. 3. Klicka sedan på plustecknet längst upp till höger för att komma vidare. 4. Klicka på tillbehöret i listan du vill ansluta. Välj sedan Anslut* och följ instruktionerna. 2. Klicka på telefonens menyknapp (oftast längst ner till vänster). Välj sedan Tillbehörsinställningar. 3. Klicka sedan på Välj tillbehör under Anslut nytt tillbehör 4. Klicka på tillbehöret i listan du vill ansluta. Välj sedan Anslut* och följ instruktionerna. 5. Gå till statussidan för tillbehören när anslutningen är klar för att aktivera tillbehörets givare. Nu är installationen klar. * Den lilla LED-lampan på tillbehöret börjar blinka snabbt om anslutningen till larmet är ok. Lyckas inte anslutningen lyser den istället en gång (ca 1-2 sekunder) Får man inget svar i appen kan man då prova igen. Tillbehör Tillbehören ansluts trådlöst till larmet. Räckvidd mellan larmet och tillbehören är ca 150m vid fri sikt men utgå från max 75m för att vara säker! Samtliga tillbehör har inbyggda batterier och appen talar om när det är dags att byta batteri. De är enkla att montera och de har klarar temperaturområdet -40 C till +70 C. Upp till 20 st olika tillbehör kan anslutas till ett larm. Fjärrkontroll Magnetkontakt IR- Detektor Vibrationssensor Nätspänningsvakt Sirén IP54 IP54 IP20 IP67 IP20 IP54 58x30x11 60x35x20 111x66x45 140xØ44 75x40x42 40xØ56 Övriga tekniska data: Batterilivsländ: 2-6 år beroende på tillbehör och användning (sms-varning i förväg) Räckvidd: utgå från max 75m (upp till 150m vid fri sikt) Temperaturområde: -40 till +70 ºC

3 Fjärrkontroll Fjärrkontrollen används huvudsakligen för att slå på och av vårt GPS-larm. Dessutom är den utrustad med en SOS-knapp som gör det möjligt att skicka larm vid eventuell nödsituation. Med fjärrkontrollen kan du också sätta larmet i extremt strömsnålt läge samt slå på eller av reläutgången för t.ex. dieselvärmare. Kommunikationen mellan fjärrkontroll och larmenhet är dubbelriktad. När fjärrkontrollen blinkar betyder det att larmenheten har bekräftat knapptryckningen. En eller flera fjärrkontroller kan användas till samma larmenhet. Aktiverar stöld- och inbrottsskyddet. Avaktiverar stöld- och inbrottsskyddet. Skicka SMS-larm med larmenhetens position genom att hålla ner knappen i tre sekunder. Denna knapp har två funktioner: 1. Med en enkel knapptryckning kan du styra larm enhetens reläutgång (exempelvis slå på/av motorvärmare). Gäller endast om utgången är konfigurerad att styra valfri funktion. 2. För att växla till extremt strömsnålt läge håller du nere knappen i ca10 sekunder tills lysdioden blinkar en gång. Då får du också ett sms till dina inlagda larmnummer som talar om status. Håller du in knappen i ca 10 sekunder en gång till tills lampan blinkar växlar du tillbaka till Normal-läge. Magnetkontakt Avståndet mellan givaren och magnetdelen får inte överskrida 15 mm i monterat läge (se bild). Magnetdelen måste monteras mot den sidan av sensorn som är markerad som Magnetic Area (se etiketten under sensorn). Magnetgivaren utlöser larm när magnetdelen lämnar sensordelen. Givaren har skruvhål i fästet men magnetdelen måste däremot öppnas enligt bilden nedan för att kunna skruvas fast på valfritt ställe. Båda delarna kan också monteras med dubbelhäftande tejp, kardborre eller lim. Signalen från givaren till larmet går igenom de flesta typer av väggar. Testa ändå signal innan montering. Ytterligare sensorer kan anslutas till skruvplinten som finns vid batteriet. Borra ett hål i lämplig storlek, (max 3mm i diameter), i kåpan. Ta först ut kretskortet och använd den hålmarkering, som finns på ena gaveln. Skall sensorn sitta i en utomhusmiljö eller annat fuktigt ställe rekommenderas att man tätar runt kablaget i genomföringen med t ex silikon. Vid inkoppling av flera sensorer kopplas dessa i serier. Externa sensorer som ansluts måste vara av typen Normaly Closed, NC eller Normaly Open, NO. Välj i Appen vilken typ du har valt att ansluta.

4 IR detektor IR-detektorn utlöser larm vid värmestrålning från en person i närheten. Se bild för detektorvinkel. IR-detektorn kan enkelt monteras med tejp eller kardborre. För att montera IR-detektorn med skruv från insidan behöver du öppna upp produkten. Lossa skruvarna på baksidan, öppna ytterhöljet och skruva loss kretskortet. Placera inte IR-detektorn på ställen där det finns risk för starkt solljus som kan utlösa larm. Signalen från givaren till larmet går igenom de flesta typer av väggar. Testa dock ändå signal innan montering. Efter anslutning till larmet kan man trycka på knappen på kretskortet snabbt. Blinkar den till så svarar larmet vilket innebär att räckvidden är OK. Larm skickas om batteriet på tillbehöret behöver bytas. Testlampa Ta av den översta bygeln för att stänga av lampan. Känslighet Flytta den nedersta bygeln ett steg upp och fäst över de båda pinnarna för att öka känsligheten av sensorn. OBS! Ändra inte byglarna! (Sensorns synfält i meter) Vibrationssensor Vibrationer, rörelse och skakningar gör att vibrationssensorn utlöser larm. Notera att efter påslaget larm behöver sensorn ligga still upp till 10 sekunder innan den utlöser larm. Vibrationssensorn kan monteras på metallytor med hjälp av magnetfötterna (tillbehör). Det finns också möjlighet att spänna fast den med buntband runt kablar eller liknande. Vibrationssensorerna klarar tuffa utomhusmiljöer. Signalen från givaren till larmet går igenom de flesta typer av väggar. Testa dock ändå signal innan montering. Efter anslutning till larmet kan man trycka på knappen på kretskortet snabbt. Blinkar den till så svarar larmet vilket innebär att räckvidden är OK. Du får larm direkt i din App i mobilen om batteriet på tillbehöret behöver bytas. För att ställa in känsligheten av produkten behöver du öppna upp den. På kretskortet finns en switch med tre lägen (låg, mellan, hög) beroende på vilken känslighet som passar dina behov.

5 Spänningsvakt Nätspänningsvakten placeras i ett vanligt vägguttag och är endast avsedd för inomhusbruk. Den utlöser larm om spänningen försvinner. Signalen från givaren till larmet går igenom de flesta typer av väggar. Notera vid driftsättning att du måste ta ut nätspänningsvakten ur vägguttaget och vänta i ca en minut innan ett nytt parningsförsök kan göras. Siren Larmsirenen har två anslutningar, plus och minus (röd och svart kabel). På larmet finns den vita kabeln (dvs larmets utgång) som jordar när utgången är aktiv. Vid installation av en siren, ansluts sirenens röda kabel till röd kabel på larmet och sirenens svarta kabel till vit kabel på larmet. Den vita kabeln på larmet används även till aktivering av t.ex. dieselvärmaren. Utgången kan givetvis inte användas både till siren och dieselvärmare samtidigt. Kontrollera larmet med SMS istället för Appen Kommunicera med larmet SMS-kommandon skickas från en vanlig mobiltelefon till larmets telefonnummer. Alla kommandon börjar med larmenhetens fyrsiffriga pinkod, mellanslag och sedan namnet på SMS-kommandot. Det kan också följa en eller flera parametrar separerade med mellanslag. Små och stora bokstäver i alfabetet kan blandas. Alla SMSkommandon besvaras med ett SMS från larmenheten. Nedan följer en sammanställning över alla SMSkommandon. Aktivera larmet För att kommunicera med larmet krävs det att larmenheten är ansluten till en spänningskälla. Med Pin menas alltså larmets pinkod (4 siffror) och Larmnummer är alltså de mobiltelefonnummer som ska få larm skickade till sig. Ex. Skicka ett SMS till larmet med tel.nr ALARM On Nu är larmet aktiverat och skickar SMS-larm från GPS larmet till det/de telefonnummer som angetts vid konfigureringen. Sammanställning över SMS-kommandon SMS-Kommandon Pin ALARM On/Off Pin GPS (NEXT) Pin STATUS Beskrivning Aktivera/Avaktivera stöld- och inbrottsskyddet. Läser nuvarande GPS-position med kartlänk. Parametern NEXT kan användas vid dålig GPS-täckning och larmenheten skickar först då en ny GPS-position finns tillgänglig. Läs statusinformation såsom batterispänning etc.

Användarmanual. YachtSafe Entreprenadlarm YachtSafe Fordonslarm. wireless alarm and control solutions

Användarmanual. YachtSafe Entreprenadlarm YachtSafe Fordonslarm. wireless alarm and control solutions Användarmanual YachtSafe Entreprenadlarm YachtSafe Fordonslarm R wireless alarm and control solutions Tack för ditt val av YachtSafe. Denna manual beskriver de båda produkterna YachtSafe Entreprenadlarm

Läs mer

Användarmanual. YachtSafe Båtlarm YachtSafe Utombordslarm. www.yachtsafe.se

Användarmanual. YachtSafe Båtlarm YachtSafe Utombordslarm. www.yachtsafe.se Användarmanual YachtSafe Båtlarm YachtSafe Utombordslarm www.yachtsafe.se Tack för ditt val av YachtSafe. Denna manual beskriver de båda produkterna YachtSafe Båtlarm och YachtSafe Utombordslarm. Larmen

Läs mer

Produktkatalog. Samlad information om våra produkter och tjänster. Innehållsförteckning. YachtSafe larmsystem Anpassad för olika användningsområden

Produktkatalog. Samlad information om våra produkter och tjänster. Innehållsförteckning. YachtSafe larmsystem Anpassad för olika användningsområden Produktkatalog Samlad information om våra produkter och tjänster Innehållsförteckning YachtSafe larmsystem Anpassad för olika användningsområden Marint Fordon Industri Appen gör allt enklare En ny generation

Läs mer

Produktkatalog. Samlad information om våra produkter och tjänster. wireless alarm and control solutions

Produktkatalog. Samlad information om våra produkter och tjänster. wireless alarm and control solutions Produktkatalog Samlad information om våra produkter och tjänster R wireless alarm and control solutions VETEL AB l info@vetel.se l l Göteborg l Sverige VETEL AB & YachtSafe Företaget och varumärket Innehållsförteckning

Läs mer

Bruksanvisning Securitas Larm V1.4 2015-03- 05

Bruksanvisning Securitas Larm V1.4 2015-03- 05 Bruksanvisning Securitas Larm V1.4 2015-03- 05 1 Innehåll 1. Introduktion 3 2. Installationsförfarande 4 3. Översikt av din hemsida 9 4. Lägga till ytterligare komponenter 11 5. Ändra användarkoder 14

Läs mer

3. LADDNING AV MINIFINDER...

3. LADDNING AV MINIFINDER... INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION... 5 2. SIM-KORT... 7 2.1 SÄTTA I OCH TA UR SIM-KORTET... 7 3. LADDNING AV MINIFINDER...... 9 4. STARTA UPP MINIFINDER... 10 4.1 STARTA UPP DITT LARM... 10 4. 2 PROGRAMMERA

Läs mer

GeoSafe användarmanual

GeoSafe användarmanual GeoSafe användarmanual TRACKS YOU & YOUR STUFF EVERYWHERE! 1 . 1. Produktsammanfattning... 3 2. Användning... 3 2.1 I paketet... 3 2.2 Börja använda... 3 2.3 Statusindikation... 4 2.4 Fast installation...

Läs mer

redknows MiniFinder Användarmanual Axtech AB SV.

redknows MiniFinder Användarmanual Axtech AB SV. redknows MiniFinder Användarmanual Axtech AB 0314 S:t Jörgens väg 4, 422 49 Hisings Backa, Sweden Tel. 031-558866, Fax. 031-558869 info@axtech.se www.redknows.se SV. redknows är ett registrerat varumärke

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

LK GSM Switch. Utförande. 1. Programmering av SIM-kort. Installation av enheten sker i tre steg:

LK GSM Switch. Utförande. 1. Programmering av SIM-kort. Installation av enheten sker i tre steg: LK GSM Switch Utförande LK GSM Switch är främst avsedd för fjärrstyrning av LK:s Rumsregleringssystem ICS eller värmeregulatorn LK Styr v.3/v.3-ra. Enheten kommunicerar via GSM-nätet och styrs via mobiltelefon

Läs mer

SBX-3 Mini Tracker. Användare- och installationsmanual INTRODUKTION. Svenska. AxTech AB 2007

SBX-3 Mini Tracker. Användare- och installationsmanual INTRODUKTION. Svenska. AxTech AB 2007 AxTech AB 2007 SBX-3 Mini Tracker Användare- och installationsmanual INTRODUKTION Tack för att du valt att köpa en redknows SBX-3 produkt. För att kunna använda produkten till dess fulla potential ber

Läs mer

BAS-SMS RT Manual. Vers. 1.0.17 140320

BAS-SMS RT Manual. Vers. 1.0.17 140320 BAS-SMS RT Manual Vers. 1.0.17 140320 Innehållsförteckning Anslutningar och mått 3 Kontakt, SIM-kort, tryckknapp, LED 4 Funktion 5 Kom igång snabbt 6 Inkoppling 7 SIM-kort pin-kod 8 Driftsättning 8 Programmering

Läs mer

TrackIT. User Manual Svensk NE-T-UM0806-1

TrackIT. User Manual Svensk NE-T-UM0806-1 TrackIT User Manual Svensk NE-T-UM0806-1 Bruksanvisning för GSM/GPS alarm NavEye TrackIT Introduktion NavEye TrackIT skyddar din värdefulla egendom (bil, båt, mc mm) på flera effektiva sätt: Med GPS-informationen

Läs mer

GSM Larmsystem Instruktions Manual

GSM Larmsystem Instruktions Manual GSM Larmsystem Instruktions Manual Läs igenom manualen noggrant samt följ anvisningarna för installation samt drift. Innan du börjar installera larmet: Du behöver ett GSM SIM-kort, förslagsvis kontantkort,

Läs mer

The intelligent tracking system. ProEvo ProSafe. Användarmanual v1.0

The intelligent tracking system. ProEvo ProSafe. Användarmanual v1.0 Powered by ProSafe MOTORHOME SECURITY SYSTEM +46 31 795 03 04 The intelligent tracking system ProEvo ProSafe Användarmanual v1.0 Elementvägen 1 437 36 LINDOME Tel: +46 31 795 03 04 Email: info@jrlarmcenter.com

Läs mer

Nexa Gateway är kompatibel med alla självlärande mottagare från Nexa ( ej Nexa Pro ) och nya produkter tillkommer hela tiden.!

Nexa Gateway är kompatibel med alla självlärande mottagare från Nexa ( ej Nexa Pro ) och nya produkter tillkommer hela tiden.! Inledning Grattis till ditt köp av Nexa Gateway, den centrala punkten i ditt intelligenta hem. Nexa Gateway låter dig automatisera belysning och annat i ditt hem, på kontoret eller annan plats. Det ger

Läs mer

HomeSecure BASIC - Bruksanvisning HS-BASIC-01 V1.0

HomeSecure BASIC - Bruksanvisning HS-BASIC-01 V1.0 1 Innehållsförteckning: 1 Introduktion:... 5 1.1 Funktioner... 5 2 Kom igång... 6 2.1 Huvudenheten... 6 2.2 Sätt i SIM Kort... 9 Om SIM Kort och huvudenheten... 9 2.3 Starta huvudenheten... 9 2.4 Kodning

Läs mer

YachtSafe. manual. Art nr: 30-01-00 April 2009 www.yachtsafe.se

YachtSafe. manual. Art nr: 30-01-00 April 2009 www.yachtsafe.se YachtSafe manual Art nr: 30-01-00 April 2009 SV www.yachtsafe.se Innehåll 1 Konfiguration och Installation 1.1 Konfiguration 1.1.1 Installera PC applikation 1.1.1 Installera SIM kort 1.1.3 Grundläggande

Läs mer

Monteringsanvisning Securitas Hemlarm

Monteringsanvisning Securitas Hemlarm Monteringsanvisning Securitas Hemlarm Innehåll Innan du monterar Välkommen/Systemöversikt 3 Innan du monterar 4 Centralapparat - identifiering av delarna 5 Manöverpanel - identifiering av delarna 6 Montering

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Ontech GSM 9020. Bruksanvisning

Ontech GSM 9020. Bruksanvisning Ontech GSM 9020 Bruksanvisning asvenskaa Välkommen Tack för att du valt en Ontech GSM 9020. Vi hoppas att du skall ha mycket nytta och glädje av produkten och att du skall finna denna manual vara enkel

Läs mer

Snabbmanual Securitas Hemlarm

Snabbmanual Securitas Hemlarm Snabbmanual Securitas Hemlarm Innehåll Innan du monterar Välkommen/Systemöversikt 3 Innan du monterar 4 Centralapparat - identifiering av delarna 4 Manöverpanel - identifiering av delarna 5 Montering Checklista

Läs mer

MMS-kamera B1. Manual och komigånginstruktion

MMS-kamera B1. Manual och komigånginstruktion Paketets innehåll Ditt paket med MMS-kamera från Induo Home består av följande kompontenter. 1 st MMS-kamera med inbyggd antenn 1 st nätaggregat 2 st trådlösa fjärrkontroller 1 st väggfäste 3 st små larmklistermärken

Läs mer

Compact. Installatörsmanual. Cetronic 970417/ rev 1.61/ 7.63 \Compinst

Compact. Installatörsmanual. Cetronic 970417/ rev 1.61/ 7.63 \Compinst Compact Installatörsmanual 1 Innehåll 1.1 Inledning... 2 Larm 2.1 Planera din installation... 3 2.2 Centralapparaten... 3 2.3 Inbrottslarm... 3 2.4 Brandvarning... 3 2.5 Personlarm... 3 2.6 Övriga larmtyper

Läs mer

Ontech GSM Mini 9009 Ontech GSM Relay 9010

Ontech GSM Mini 9009 Ontech GSM Relay 9010 Ontech GSM Mini 9009 Ontech GSM Relay 9010 Bruksanvisning Välkommen Tack för att du valt en Ontech GSM Mini 9009. Vi hoppas att du skall ha mycket nytta och glädje av produkten och att du skall finna denna

Läs mer

Tack för ditt köp av Birth Alarm Mobile Premium. Detta är en mycket driftsäker fölvakt. Vi rekommenderar att du läser igenom denna bruksanvisning

Tack för ditt köp av Birth Alarm Mobile Premium. Detta är en mycket driftsäker fölvakt. Vi rekommenderar att du läser igenom denna bruksanvisning 1 SE Tack för ditt köp av Birth Alarm Mobile Premium. Detta är en mycket driftsäker fölvakt. Vi rekommenderar att du läser igenom denna bruksanvisning noga före användning. Det är viktigt att fölvakten

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för Android För Android SmartPhones rev 5 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5.

Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. ScandLarm Air Innehåll 1. Om ScandLarm Air... 3 2. Ladda ner App... 3 3. Starta kontrollpanel... 4 4. Konfigurera App till kontrollpanelen... 5 5. Koda enheter till kontrollpanelen... 7 5.1 Radera enhet...

Läs mer

Användarhandbok. Spectrafence

Användarhandbok. Spectrafence Användarhandbok Spectrafence Förord Tack för att du valt Spectrafences produkter. Vi hoppas att du blir nöjd med ditt köp! Viktig information VIKTIGT! Läs denna bruksanvisning noggrant INNAN du använder

Läs mer

GSM-styrning GSM-R3-DINB

GSM-styrning GSM-R3-DINB GSM-styrning GSM-R3-DINB 1 Användningsområden GSM-styrning för montering på DIN-skena eller i normcentral för fjärrstyrning av utrustning i industri, fastigheter, kontor, hem eller sommarstuga samt fjärravläsning

Läs mer