GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson"

Transkript

1 Tid: Tisdagen den 31 januari 2006 kl Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, rum B2 32. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Per-Olof Thång Elisabeth Hesslefors Arktoft Eva Johansson Barbro Hedenström dekanus, ordförande prodekanus univ lektor univ adjunkt Företrädare för studenterna Kerstin Signert doktorand Frånvarande: Göran Lassbo professor, annat tjänsteuppdrag Sofia Karlsson SLUG, annat tjänsteuppdrag Maxim Fris SLUG, annat tjänsteuppdrag Vakant verksamhetsrepresentant Övriga: Lars-Erik Olsson prefekt, IPD Helena Shanahan prefekt, IHu Ingvar Karlsson OFR-S Patrik Aspholm SEKO Hans Dahlgren kanslichef Anneli Scherman ekonomihandläggare Vid protokollet: Berit Malis Helmersson avd dir

2 1. Protokolljusterare Kerstin Signert utses att jämte ordförande justera dagens protokoll. 2. Anmälan av protokoll nr 9 och 10/2005 Protokollen är justerade och utsända. 3. Fastställande av föredragningslistan Fastställes med följande tillägg under Övriga frågor: 15.1 Anhållan om ändring av namn på Institutionen för hushållsvetenskap 15.2 Inbjudan till Spetskompetensutbildning om hedersrelaterat våld. 4. BUDGET/EKONOMI 4.1 Bokslut för 2005 Föredragande: Anneli Scherman Kommentarer till årsbokslut föreligger. Årets resultat blev ett överskott på 4,5 mkr, vilket var bättre än budgeterat. Överskottet beror till största delen på att uppdrag och bidrag ökade. UFL har även detta år beräknat ett för lågt uppdrag till fakulteten, viket gör det problematiskt ur verksamhetssynpunkt. Att dessutom slutavräkningen presenteras endast en dag innan nämndens ekonomiska resultat skall fastställas gör det än mer problematiskt. Nämnden önskar få en redovisning av vad som ingår i det balanserade överskottet för fakulteten samt en plan för vad pengarna framgent ska användas till. Institutionerna uppmanas också att ta fram motsvarande planer. Delar av nämndens överskott är avsett för kommande avskrivningar i samband med flytten.

3 4.2 Hantering av ingående balans Föredragande: Anneli Scherman Föreslås att överskott resp underskott för fakultetskansliet, UDS och Serviceenheten nollställs mot fakulteten. att nollställa årets resultat från fakultetskansli, UDS och Serviceenheten mot fakulteten. 4.3 Tilldelning till IHu Föredragande: Anneli Scherman Kompletterande anslagsfördelning bå 2006 föreligger. Universitetsstyrelsen beslutade i december 2005 att tilldela Utbildningsvetenskapliga fakulteten 3 mkr att användas som förstärkning inom programmet kost- och friskvård. att till Institutionen för hushållsvetenskap (IHu) fördela 1,478 mkr som extra förstärkning samt att IHu presenterar en plan för utveckling av verksamheten. Efter nämndavsättningar och att 2005 års underskott på 652 tkr reserveras på nämndnivå föreslås att resterande medel fördelas till institutionen som extra förstärkning. Underskottet på 652 tkr skall ses som ett första steg i en avbetalningsplan av institutionens underskott på drygt 12 mkr. 4.4 Medel till CERGU - bordlagt ärende Redovisning för 2005 samt budget för 2006 presenteras. att tilldela CERGU kr för år För budgetåret 2006 anhåller CERGU om bidrag från Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden. Efter diskussion föreslår nämnden att tilldela CERGU kr, vilket är lika mycket som föregående år. 5.0 PERSONAL Inga ärenden anmälda.

4 6 Reviderad beredskapsplan Nuvarande beredskapsplan har reviderats och föreslås gälla fram till flytten. I samband med flytten kommer en ny och omarbetad beredskapsplan tas fram. att fastställa den reviderade beredskapsplanen. 7 N22/06 :40 N22/05 :586 Bolognaprocessen Representation i arbetsgrupper Inbjudan att utse representanter i arbetsgrupp rörande ökad rörlighet samt Handlingsplan och organisation för det fortsatta arbetet med Bolognaprocessen vid Göteborgs universitet föreligger. Information om Bolognaprocessen gavs under förmiddagens policymöte av fakultetens internationaliseringskoordinator Lars Gunnarsson. Bl a informerades om att ett antal arbetsgrupper ska tillsättas inom GU. Beslut om representanter från UFN har tagits via dekanbeslut. En av dessa arbetsgrupper ska arbeta med att utreda organisatoriska och praktiska konsekvenser av en förväntad ökad rörlighet av studenter och lärare. Diskuteras förslag till representant i arbetsgrupp rörande ökad rörlighet.* Beslut om representant i arbetsgrupp rörande ökad rörlighet tas via dekanbeslut. *Föreslagen person har efter mötet tillfrågats men avstår och föreslår i stället en annan person.

5 8 Rektorsval utseende av ledamöter i hörandeförsamlingen Anmodan m m beträffande utseende av ledamöter till hörandeförsamlingen föreligger. Universitetsstyrelsen har fattat beslut om en hörandeförsamling vid rektorsvalet. UFN anmodas nu utse fyra lärarrepresentanter samt en representant för övriga anställda. att utse Hans Dahlgren som representant för övriga anställda i hörandeförsamlingen samt att dekanus får i uppdrag att tillsammans med Hans Dahlgren utse de fyra lärarrepresentanterna. Nämnden diskuterar vikten av att representanterna speglar verksamheten och har insikt om universitetet. Förslag på namn på lärarrepresentanterna lämnas. Som representant för övriga anställda föreslås Hans Dahlgren. 9. Fyllnadsval för Jonas Emanuelsson för perioden Valberedningen har tagit fram ett förslag till ledamot i UFN efter Jonas Emanuelsson, som lämnar UFN och blir st f prefekt och studierektor på IPD. Valet pågår fram till och med den 13 februari och röstsammanräkning sker den 14 februari.

6 10 Nämndens arbetsformer Föredragande: Berit Malis Helmersson/ Hans Dahlgren Beslutsnivå för tillsättningsärenden och befordringsärenden Beslut fattas i ovanstående ärenden av UFN. Inom vissa andra fakulteter tas beslut i stället av dekanus. na kan ibland vara komplicerade och vara av principiell natur. Nämndledamöterna samt övriga närvarande anser därför att mycket talar för att besluten även fortsättningsvis tas av fakultetsnämnden. Jävsregler Aktuella regler delas ut och diskuteras. Ledamöterna uppmanas att vid fastställande av föredragningslista anmäla om eventuellt jäv föreligger. Mötestid och möteskostnader En redovisning av antal möten och beräknade kostnader för fakultetsnämnden och dess kommittéer diskuteras. Diskuteras om vilken nivå som ska stå för dessa kostnader. Antal möten och mötestid bör i möjligaste mån begränsas. 11. Handläggnings- och delegationsordning för forskarutbildning inom UFN Föredragande: Anneli Scherman Utdrag ur Naturvetenskapliga fakultetens delegationsordning samt UFN:s delegationsordning från föreligger. En central översyn av universitetets delegationsordning pågår. Arbetet med handläggnings- och delegationsordning för forskarutbildningen inom fakulteten kommer att påbörjas inom det snaraste.

7 12. Grundtviginstitutet Föredragande: Ordf Skrivelse från ordf föreligger. Grundtviginstitutets organisatoriska hemvist inom GU har varit föremål för överväganden. Nu ligger institutet direkt under Rektor. Diskussion har förts om att föra institutet till fakultet/institution, men det finns också andra alternativ. Gunnar Dahlström har ett uppdrag att se över detta. 13. Frågor rörande jämställdhet, jämlikhet och mångfald Föredragande: Elisabeth Hesslefors Arktoft Elisabeth Hesslefors Arktoft har tagit över ansvaret för ovanstående frågor efter Maj Asplund Carlsson. Arbete pågår med jämställdhetsplan för fakulteten utifrån institutionernas planer. Diskussioner pågår i kommittén om svårigheten att kunna hantera både jämställdhet, jämlikhet och mångfald under en kommitté.

8 12. Nya Pedagogen - lokaler, flytt, invigning m m /Berit Malis Helmersson Planering av flytten pågår och upphandling av flyttfirmor har påbörjats. Flyttansvariga på resp enhet har utsetts. Arbetet med passerkort har också startats. Påtalas att inventering och utrustning måste matchas i ekonomisystemet, vilket måste beaktas vid flytten. En budget finns för invigningen den 1 september. Ett preliminärt program för dagen har tagits fram. Förfrågningar om guidade visningar och studiebesök på Nya Pedagogen har redan kommit. Principer bör tas fram hur vi hanterar dessa. En översyn har gjorts av behov av en gemensam profil för fakulteten avseende trycksaker och mallar och kontakt har tagits med reklambyrå. 13. Övriga lokalfrågor Föredragande: Ordf/Hans Dahlgren Föredraganden informerar om 2005 års incidentrapport för Pedagogen, Mölndal. Akademiska Hus har presenterat ett förslag till lokaler för Idrottshögskolan på Pedagogen, Mölndal. 14. MEDDELANDEN 14.1 Ordförandeåtgärder Förteckning har bifogats handlingarna Inkomna och avsända skrivelser Förteckning har bifogats handlingarna.

9 15. ÖVRIGA FRÅGOR 15.1 Anhållan om ändring av namn på Institutionen för hushållsvetenskap Föredragande: Helena Shanahan Anhållan om ändring av namn samt motivering till namnbytet presenteras. Institutionen för hushållsvetenskap anhåller om att ändra namnet på institutionen till Institutionen för Mat-Hälsa-Miljö (MHM) med engelska benämningen Department of Food-Health-Environment. Namnförslaget är förankrat bland personalen på IHu och har också diskuterats bland studenterna. Nämnden samtycker till föreslagna ändring. Lämplig tidpunkt att byta namn är från 1 juli Inbjudan till Spetskompetensutbildning om hedersrelaterat våld att ställa sig bakom förslaget till namnbyte på Institutionen för hushållsvetenskap till Institutionen för Mat-Hälsa-Miljö i enlighet med föreliggande förslag. Länsstyrelsen i Västra Götalands län inbjuder till deltagande i Spetskompetensutbildning om hedersrelaterat våld. Fakulteten erbjuds fyra platser i utbildningen, som är kostnadsfri. Nämnden föreslår att två platser erbjuds IPD och en plats vardera till IHu och AV. Anmälan sker via Hans Dahlgren. Vid protokollet Berit Malis Helmersson Justeras: Per-Olof Thång Ordf Kerstin Signert

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Tisdagen den 29 augusti 2006 kl 10.30-14.00. Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, A1 136. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Per-Olof Thång Elisabeth Hesslefors Arktoft Barbro

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Tisdagen den 7 mars 2006 kl 08.30-12.00. Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, rum B2 32. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Per-Olof Thång Elisabeth Hesslefors Arktoft Barbro

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Tisdagen den 9 maj 2006 kl 08.30-13.30. Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, rum B2 32. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Per-Olof Thång Elisabeth Hesslefors Arktoft Barbro Hedenström

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Torsdagen den 12 oktober 2006 kl 08.30-14.30. Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, A1 136. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Per-Olof Thång Elisabeth Hesslefors Arktoft Barbro

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Måndagen den 15 januari 2007 kl 13.00-16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, Hus A Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Mikael Alexandersson Inga Wernersson Christina Berg Ulla

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Måndagen den 4 december 2006 kl 08.30-14.30. Plats: Göteborgs universitet, Ågrenska villan. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Per-Olof Thång Elisabeth Hesslefors Arktoft Barbro Hedenström

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Tisdagen den 4 april 2006 kl 08.30-13.00. Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, rum B2 32. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Per-Olof Thång Elisabeth Hesslefors Arktoft Barbro

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Anneli Scherman 2006-06-13

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2006 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Anneli Scherman 2006-06-13 Tid: Tisdagen den 13 juni 2006 kl 08.30-15.00. Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, rum B2 32. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Per-Olof Thång Elisabeth Hesslefors Arktoft Barbro

Läs mer

Hans Dahlgren bitr kanslichef, 7.1, 11.1

Hans Dahlgren bitr kanslichef, 7.1, 11.1 Tid: Tisdagen den 12 juni 2007 kl 09.00-16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, Hus A Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Mikael Alexandersson Inga Wernersson Christina Berg Ulla

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/02 1(5) Tid: kl.13.10 15.30 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Torsdagen den 1 februari 2007 kl 09.00-16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, Hus A Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Mikael Alexandersson Inga Wernersson Christina Berg

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E5F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMSWP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMSJMNJPN= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E5F Tid och plats kl. 16.00 19.05, Hörnan, Föreningsgatan 20. Närvarande Ledamöter Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Jan-Eric Gustafsson Anna Hannesdóttir Ulla Runesson

Läs mer

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark

Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde. Anna Brodin Elisabeth Hesslefors-Arktoft Stefan Hulth Kaj Jönsson. Björn Sandmark Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Ersättning till Högskolan för Scen och Musik för kvalitetsutveckling 8 Sammanträdestid i november 2008 9 Täckande av underskott inom den verksamhetsförlagda

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 3 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 7 Besluts- och delegationsordning för UFL 8 Handlingsplan för IKT 9 Placering av interdisciplinärt examensarbete inom Samhällskunskap och Svenska Närvarande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 13 1(5) Tid: kl.13.30 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, tf ordförande Franzén Bengt

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2004:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl. 13.00 15.55, Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. Närvarande Ledamöter Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg

Läs mer

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E6F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMRWNP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMRJNNJNS= =

d qb_lodp=rkfsbopfqbq= molqlhlii= 1E6F= ríäáäçåáåöëj=çåü=ñçêëâåáåöëå ãåçéå= = p~ãã~åíê ÇÉ=OMMRWNP= Ñ ê=ä ê~êìíäáäçåáåö= = OMMRJNNJNS= = d qb_lodprkfsbopfqbq molqlhlii 1E6F ríäáäçåáåöëjçåüñçêëâåáåöëå ãåçéå p~ãã~åíê ÇÉOMMRWNP Ñ êä ê~êìíäáäçåáåö OMMRJNNJNS Tid och plats kl. 14.00 17.00, Ljusvågen, konferenscentrum Wallenberg. Närvarande Ledamöter

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2009: Kl Java på IT-universitetet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 10.00 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, ordförande, VD Apotekens Service AB Marie Eneman, ny doktorandledamot Mats Johansson, I-institutionen,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning Företrädare för lärarna

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning Företrädare för lärarna GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 1(5) Tid: kl. 13.20 15.45 Plats: Villa Ekman, Ekmansgatan 7. NÄRVARANDE Ledamöter: Övriga: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg Företrädare

Läs mer

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna

Närvarande Ledamöter företrädare för lärarna Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 3 Antagning till CUL:s forskarskola 8 Besluts- och delegationsordning för UFL 9 Examensarbetet på Lärarprogrammet 11 Policy för IKT inom lärarutbildningen

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(6) Tid: kl. 13.00 16.25 Plats: Gula salongen, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/02 1(5) Tid: kl.13.25 16.05. Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders Lernberg Lars Olov

Läs mer

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 11 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola dekanus, ordförande prodekanus Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43.

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1 1(5) Tid: kl. 09.10 12.20 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Eva-Lena Dahl Bengt Franzén Christina Kärrqvist

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Tid: kl.13.35 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina Nilsson

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7 1(6) Tid: kl. 13.00 15.30 Plats: Stenasalen, Ågrenska villan. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström Lars Olov Lernberg Börje Rådesjö

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/02 1(5) Tid: kl.09.00 12.25 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena professor, vice ordförande Franzén

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) UTBILDNINGS- OCH FORSKNINGSNÄMNDEN Sammanträde 2007:9 FÖR LÄRARUTBILDNING GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (6) Tid och plats2007-09-11, kl. 13.15 15.15, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A.. 7 Ändrade beslutsregler för nämndens utvecklingsmedel 8 Ändrat

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2016-01-28 09:00-11 :40 Al 136, hus A, Pedagogen

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2007:2 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2007:2 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 14.00 17.10, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 7 Förlängning av nuvarande mandatperiod för ledamöterna i lärarutbildningsråden

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 4 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Eliasson, Ingegärd Hohmann, Stefan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 1(5) Tid: kl. 13.20 16.10 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor,

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 12/11 1 / 7 2011-12-12 Tid: måndag 12 december 2011, kl 13.00 15.45 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:8 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:8 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) Tid och plats kl. 14.45 17.10, Ljusvågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. 6 Inriktning Yrke, skola och arbetsliv 7 Lärarutbildningsrådens ikraftträdande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/02 1(6) Tid: kl.13.00 16.30. Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders professor, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Företrädare för studenterna Viktor Edgren, HHGS Billy Jörgensen, HHGS Hannes Lenk, HHGS, doktorandrepresentant. Mikael Brisslert, SACO

PROTOKOLL. Företrädare för studenterna Viktor Edgren, HHGS Billy Jörgensen, HHGS Hannes Lenk, HHGS, doktorandrepresentant. Mikael Brisslert, SACO Tid: kl 13.00-15 Plats: Kurt Grönforsrummet, Vasagatan 1 Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande 1-8 samt 10-12 Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus,

Läs mer

Beslut/åtgärd. 1 Protokolljusterare Rådet utser Per Holmberg att jämte ordförande justera dagens protokoll.

Beslut/åtgärd. 1 Protokolljusterare Rådet utser Per Holmberg att jämte ordförande justera dagens protokoll. UFL:s kansli Klas Eriksson PROTOKOLL 2007:6 1 / 6 2007-10-23 PROTOKOLL UFLs Forsknings och forskarutbildningsråd (FF-rådet) sammanträde måndagen den 23 oktober, kl. 9.00-11.00, konferensrummet Föreningsgatan

Läs mer

Humanistiska fakultetsstyrelsen Sammanträdesdatum Företrädare för verksamheten

Humanistiska fakultetsstyrelsen Sammanträdesdatum Företrädare för verksamheten Tid 09.00 11.00 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Mats Björkin Britt-Marie Karlsson Marcus Nordlund Auður Magnúsdóttir Ola Sigurdson Företrädare för studenterna Katarina

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträde 2006:14 för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Tid och plats kl. 15.00 16.40, Radiovågen, konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A. Behandlade beslutsärenden vid detta sammanträde 6 Obligatoriska kurser

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 6 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Andersson, Staffan Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Olshammar,

Läs mer

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden Fastställd av: Sidnr 1 (6) Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid för tiden 2015-01-01-- 2017-12-31 1 Bakgrund Universitetsstyrelsen beslutade den 2 maj 2011, i samband med

Läs mer

Föreskrifter för val av fakultetsnämnd och val av förslag till dekanus och prodekanus

Föreskrifter för val av fakultetsnämnd och val av förslag till dekanus och prodekanus 1(4) BESLUT 2017-04-28 Dnr SU FV-1.2.2-1485-17 Jenny Gardbrant Chefsjurist Föreskrifter för val av fakultetsnämnd och val av förslag till dekanus och prodekanus 1. Fakultetsnämnder Stockholms universitets

Läs mer

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 3 Sammanträdesdatum 2012-10-25 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie dekanus,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 1/12 1 / 7 2012-01-24 Tid: tisdag 24 januari 2012, kl 13.00 15.35 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande Kl. 09:00-12.00 i NOP, plan 2, hus Jupiter, på Lindholmen. Jan Smith, dekanus, ordförande Magnus Bergquist, Inst. för tillämpad IT, 11 Johan Karlsson, Inst. för data- och informationsteknik

Läs mer

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik 23 mars 2009, klockan 14.00 16:30 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Ingalill

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Elmroth, Sofi Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (7) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2014-07-01--2017-06-30 1 Bakgrund Innevarande mandatperiod för fakultetsnämndernas ledamöter löper

Läs mer

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN Sid 1 (7) REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN 2018-01-01--2021-12-31 Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-03 Beslutad av: rektor Giltighetstid:

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Hansson, Oskar student, LTH Jannasch, Patric professor

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Pedagogisk utveckling och interaktivt lärande Sammanträdesdatum Kansliadm Susanne Pedersen GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2008:7 1 av 5 Tid: Måndagen den 24 november kl. 13.00 16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen Hus A, A2 136 Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten

Läs mer

Tid: måndag den 24 januari 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111

Tid: måndag den 24 januari 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 1/11 1 / 5 2011-01-24 Tid: måndag den 24 januari 2011, kl 13.00 16.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte 2017-10-12 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETSSTYRELSEN Protokoll styrelsemöte Datum: 2017-10-12 Tid: 13:15 16:10 Plats: Konferenssal Stora Skansen, Sprängkullsgatan 19, vån 3 Frånvarande: Närvarande Ordförande:

Läs mer

Behandlade ärenden vid detta sammanträde

Behandlade ärenden vid detta sammanträde Behandlade ärenden vid detta sammanträde 1 Fastställande av föredragningslista 2 Anmälan av protokoll från ordförandegruppens sammanträde 3 Principer för institutionsfördelning 4 Förslag till riktlinjer

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Christin de Flon 2012-03-26 Tid Måndag den 26 mars klockan 13 15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Lisa Asp Onsjö Christian

Läs mer

Verksamhetsföreträdare

Verksamhetsföreträdare Handelshögskolan vid PROTOKOLL Närvarande: Ledamöter Verksamhetsföreträdare Per Cramér, professor, dekanus, ordförande Olof Johansson Stenman, professor, prodekanus Katarina Renström, studievägledare Sara

Läs mer

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) Odontologiska institutionsstyrelsen , kl Intendent Monica Malmberg

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) Odontologiska institutionsstyrelsen , kl Intendent Monica Malmberg Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) ET Närvarande: Ledamöter: Jan Olsson, ordf. Ulf Berggren Lars Rasmusson Ulf Lekholm Ann Wennerberg Gunilla Aronsson Bengt Mohlin Anna Larsson fr.o.m. 5 Anna Ödman Övriga:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/02 1(8) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/02 1(8) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/02 1(8) Tid: kl.13.00 16.45 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Fransson Anders professor, ordförande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 9 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Hohmann, Stefan prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Berndtsson, Bo Celander, Malin Hilmersson, Göran Lagerqvist,

Läs mer

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin

Företrädare för verksamheten. Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth Nyberg Marcus Nordlund Ola Sigurdson Åsa Wengelin Humanistiska fakultetsstyrelsen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-20 Tid 09.00 09.50 Närvarande Företrädare för verksamheten Margareta Hallberg Mats Andrén Britt-Marie Karlsson Auður Magnúsdóttir Kenneth

Läs mer

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet

Översyn av Rättigheter och skyldigheter regelsamling för studier vid Göteborgs universitet Protokoll 1 (7) Tid och plats kl. 13.00-14.00, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Universitetsplatsen Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Lennart Weibull prorektor, rektors ställföreträdare Margareta

Läs mer

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag ( 1-4, 6-7) Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag ( 1-4, 6-7) Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 5 Närvarande Ledamöter: Övriga: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag ( 1-4, 6-7) Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Läs mer

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2010 Tid Måndag den 6 december klockan 14 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann

Läs mer

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) Odontologiska institutionsstyrelsen , kl Intendent Monica Malmberg

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) Odontologiska institutionsstyrelsen , kl Intendent Monica Malmberg Sahlgrenska akademin PROTOKOLL 1(5) VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Sammanträdesdatum Närvarande: Ledamöter: Jan Olsson, ordf. Ulf Berggren Lars Rasmusson Ulf Lekholm Ann Wennerberg Gunilla Aronsson Elisabeth

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/02 1(6) Tid: kl.13.00 16.40 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. Närvarande: Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 2 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus ( 1-4) Rådbo, Marie vicedekanus Övriga: Andersson, Staffan Bergh, Jöran Hilmersson,

Läs mer

1 Utseende av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare.

1 Utseende av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare. Institutionsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum: 2009-12-09 Närvarande: Gunhild Vidén, ordf. Mona Arfs, adjungerad Ken Benson Rhonwen Bowen Irina Karlsson, suppl. Marie Olofsson Michael Pettersson, suppl.

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Konstnärliga fakultetsnämnden. Sammanträdesdatum Ann Garptoft

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Konstnärliga fakultetsnämnden. Sammanträdesdatum Ann Garptoft GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Närvarande, beslutande Frånvarande Eljest närvarande Vid protokollet Hans Hedberg Eva Nässén Julia Tedroff Cecilia Lagerström 9, 10, 14,15 Mats Björkin Anders Hultqvist

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12 1 (6) Tid: Kl 10.15-13.45 med avbrott för lunch kl 12.10-12.50 Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430 Närvarande ledamöter: Dahlström, Mats Gunnarsson Lorentzen, David Harrysson, Julia Johannisson,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009 Närvarande Ledamöter Hansson, Barbro högskolesekreterare Holst, Olle professor Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric universitetslektor Karlsson, Adine 1 lab ass Piculell, Lennart professor

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden Sammanträdesdatum för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10 1(6) Tid: kl. 10.20 16.45 Plats: Ågrenska villan, Högåsplatsen 2. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för extern erfarenhet Sven Engström professor, ordförande Lars

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-02-28 Tid Måndag den 28 februari klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2009:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2009: Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2009:18 2009-11-09 Tid och plats kl. 15.30 16.25, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Margareta Wallin Peterson

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Lena Ambjörn professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Lena Ambjörn professor LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.20 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Henry Diab universitetsadjun ej del av 12 kt Jonas Granfeldt professor, bitr prefekt Lars

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Christin de Flon 2012-01-23 Tid Måndag den 23 januari klockan 13 15.45 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Arbets-, besluts- och delegationsordning

Arbets-, besluts- och delegationsordning Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för forskning Fastställd av styrelsen 2015-02-04. Dnr 1-112/2015. Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Organisation... 1 3 Uppgifter... 1 4 Beslutsområden...

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2017-12-14 09:00-12:45 Al 136, hus A, Pedagogen Åke

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2012 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2012 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2012-06-08 Tid Fredag den 8 juni klockan 9-11:30 Plats Ågrenska villan Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist stf prefekt Christian Bennet Lisa Asp

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-01-24 Tid Måndag den 24 januari 2011 klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Tid: måndag 19 september 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111

Tid: måndag 19 september 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 7/11 1 / 7 2011-09-19 Tid: måndag 19 september 2011, kl 13.00 15.30 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

Frånvarande ordinarie ledamöter: Professor Göran Rossholm och universitetslektor Louise Wallenberg, vilka anmält förhinder.

Frånvarande ordinarie ledamöter: Professor Göran Rossholm och universitetslektor Louise Wallenberg, vilka anmält förhinder. Protokoll nr 2/2011 fört vid sammanträde med Närvarande ledamöter: Dekanus, professor Gunnar Svensson (ordf.), prodekanus, professor Astrid Söderbergh Widding (deltog ej i p. 8b), professor Barbro Blehr

Läs mer

Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal

Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 8/11 1 / 7 2011-10-24 Tid: måndag 24 oktober 2011, kl 13.00 15.10 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7)

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7) GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 8 1(7) Tid: 2002-10-30: 8.00-12.00 2002-10-31: 8.30-12.15 Plats: Konsistorierummet, universitetsbyggnaden, Vasaparken och Lökebergs konferenshotell NÄRVARANDE Ledamöter:

Läs mer

Protokoll från ledningens genomgång på Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Mikael Alexandersson (MA) dekanus. Birgitta Jordansson (BJ) prefekt AV

Protokoll från ledningens genomgång på Utbildningsvetenskapliga fakulteten. Mikael Alexandersson (MA) dekanus. Birgitta Jordansson (BJ) prefekt AV Grundelement: MILJÖHANDBOKEN 4.6 Ledningens genomgång Element: 4.6 Ledningens genomgång Dokumentnr: Dokumenttyp: Diarienr: Bilagor: Sidor: 4.6.1.2 UFN RD3 Redovisande dokument UFN F8/07:407 2 3 Upprättad

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-06 Protokoll nr 3/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lars-Göran Mattsson Lena Mårtensson Håkan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006:

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Rektorssammanträde Sammanträde 2006: GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 1 (5) Tid och plats kl. 13.00 13.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Kerstin Norén (ej 7) prorektor, rektors ställföreträdare

Läs mer

1 Dagordningen Godkändes med följande tillägg: 5a Arbetsgruppsindelning LUR 1 9a Uppdaterat förslag om vuxenutbildning

1 Dagordningen Godkändes med följande tillägg: 5a Arbetsgruppsindelning LUR 1 9a Uppdaterat förslag om vuxenutbildning Lärarutbildningsråd 1 Mötestid 2009-01-22 kl 14.00-17 i Lillan, Föreningsgatan 20 PROTOKOLL 1/5 2009-01-26 Närvarande: Jan Carle, SFN, ordförande Mathilda Berg., SLUG Johan Boman, NFN, fr 8 Sten Båth,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter 2018-02-28 09:00-12:40 Al 136,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Bratbakken Lundvall, My student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL 2018:6 Sammanträdesdatum 2018-09-20 Tid 09.15 11.50 Närvarande Företrädare för verksamheten Marie Demker Åsa Andersson Anders Gustafsson Gunilla Hermansson Susanna Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-20 Protokoll nr 4/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Häggström Lena Mårtensson Göran Stemme Studeranderepresentanter

Läs mer

Protokoll nr 5/2008 fört vid sammanträde med Humanistiska fakultetsnämnden

Protokoll nr 5/2008 fört vid sammanträde med Humanistiska fakultetsnämnden Protokoll nr 5/2008 fört vid sammanträde med. Närvarande ledamöter: Dekanus, professor Gunnar Svensson (ordf.), universitetslektor Barbro Blehr, professor Per-Arne Bodin, direktör Bo Damberg, professor

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Christin de Flon 2011-06-13 Tid Måndag den 13 juni klockan 13 16.30 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson

Läs mer