Stöd för utbildning i Lt Gävleborg ht 2011-vt Förmåner finansierade av centrala utbildningsmedel

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stöd för utbildning i Lt Gävleborg ht 2011-vt 2012. Förmåner finansierade av centrala utbildningsmedel"

Transkript

1 Ledningskontoret, Ingela Kofoed-Pedersen Stöd för utbildning i Lt Gävleborg ht 2011-vt 2012 Förmåner finansierade av centrala utbildningsmedel Inledning Nationella arbetsmarknadsprognoser dels långsiktiga prognoser över arbetskraftsutbudet, dels kortsiktiga prognoser över utbud och efterfrågan på arbetskraft inom hälso- och sjukvården redogör för en fortsatt framtida brist på arbetskraft inom hälso- och sjukvården. Specialistutbildade sjuksköterskor är en tydlig yrkesgrupp där stor brist redan råder och förväntas kvarstå de närmaste 5-10 åren. Landstinget Gävleborgs egna prognoser avseende framtida pensionsavgångar vittnar om stora pensionsavgångar inom flera yrkesgrupper bl. a. inom just gruppen specialistsjuksköterskor där verksamheten signalerar ett omfattande kompetensrekryteringsbehov till sina olika verksamhetsområden. Prioriteringar Prioritering av förmåner ur centrala utbildningsmedel grundar sig på det behov som verksamheterna beskrivit i sina årliga överenskommelser och kompetensförsörjningsplaner. Landstinget Gävleborgs Utbildningsråd- Vård förordar att de centrala utbildningsmedlen ska utgå till medarbetare med medellång vårdutbildning: - där utbildningsinsatser möjliggör fortsatta studier inom verksamhetsområden där personalbehov finns och kan förväntas i framtiden. Utbildningar för vilka medarbetare kan beviljas utbildningsförmån måste på ett bra sätt motsvara verksamheternas behov, innehålla aktuell kunskap och förbereda för arbete. Det direkta ansvaret för den egna utvecklingen i arbetet åvilar varje enskild medarbetare i samverkan med dennes ansvarige chef. Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post lk@lg.se Bankgiro Ledningskontoret Gävle Rektorsgatan Internet Plusgiro Org. nr

2 Tidsperiod Dessa anvisningar gäller verksamhetsåret Anvisningarna ska revideras årligen. Vuxenstudiestöd och studiemedel I de fall den studerande är berättigad till samhälleligt studiestöd i någon form förutsätts att sådan ansökan görs. Enligt gällande statliga regler ger inte deltagande i uppdragsutbildning möjlighet att ansöka om ovanstående studiestöd. Tjänstgöringskrav Tillsvidareanställning inom landstinget krävs för att erhålla förmåner under utbildning. Ansvar för urval av vem/vilka som ska erbjudas ligger hos sökandes ansvarige chef i samråd med ansvarig för centralt utvecklingsanslag. a) Landstingsbidrag Landstingsbidrag kan utgå vid högskoleutbildning t.ex. grundutbildning sjuksköterska, arbetsterapeut, logoped, sjukgymnast etc. samt för att stimulera medarbetare att genomgå andra utbildningar som inte berättigar till bidrag enligt c. Landstingsbidrag för år 2011 är 3923 kr per månad. Bidraget är framräknat utifrån fastställt basbelopp enligt Lagen om allmän försäkring. Basbeloppet för 2011 är kr. Uträkning sker enligt formeln; 55 x basbeloppet 100 x 6 b) Utbildningsbidrag inom specialistutbildning/vidarutbildning sjuksköterskor Under specialistutbildning/vidarutbildning för sjuksköterskor kan utbildningsbidrag med 18 tkr/mån utgå utifrån verksamheternas identifierade kompetensbehov och av HSL beslutade prioriterade bristområden.(bil 1, första att satsen) För att vara berättigad att söka utbildningsbidrag för specialistutbildning/vidarutbildning krävs två års yrkeserfarenhet som sjuksköterska. 2 (12)

3 Ansvar för urval av vem/vilka som ska erbjudas utbildningsbidrag ligger hos sökandes ansvarige chef. Chefen tar kontakt och har dialog om kompetensbehov föreligger med den ansvarige chefen inom det specialistområde medarbetaren önskar utbilda sig inom. För att utbildningsbidraget ska kunna beviljas ska sistnämnde chef vara villig att ta över anställningen för medarbetaren när studieledigheten påbörjas och medarbetaren skall acceptera att förflyttningen sker samt konsekvenserna om studierna avbryts. Avslutar medarbetaren sina studier innan examina avlagts överflyttas medarbetarens tv. anställning till Bemanningsenheten på LOV. Utbildningskontrakt tecknas mellan chef på mottagande enhet och medarbetaren där medarbetaren förbinder sig att arbeta inom specialiteten i 2 år efter avslutad utbildning (se bil 2) För att en medarbetare ska omfattas av förmån inom identifierat bristområde kan denne ej ha en annan specialistutbildning för sjuksköterska inom ett identifierat bristområde i landstinget. c) Uppdragsutbildningsbidrag I de fall särskilda behov uppstår i verksamheten kan uppdragsutbildning t.ex. specialistutbildning för sjuksköterskor, diskuteras i samråd med ansvarig för centralt utvecklingsanslag, liksom nivå på ev. utbildningsbidrag. d) Särskilda utbildningsbehov Vid identifiering av särskilda utbildningsbehov för vissa yrkeskategorier kan utbildningsförmåner utgå efter samråd med verksamhetsföreträdare och ansvarig för centrala utbildningsmedel. Inom landstinget har behov av särskilda utbildningssatsningar identifierats för att uppnå de kompetenskrav på huvudhandledare/handledare som finns i den avtalade handledningsmodell för sjuksköterskeutbildningen och andra medellånga vårdutbildningar. Inom landstinget har behov av utbildningssatsning identifierats för att uppnå de kompetenskrav som finns i avtalet inom ramen för Vård- och Omsorgscollege Gävleborg. För dessa områden utgår centrala utbildningsförmåner; handledarutbildning (7,5 hp) för sjuksköterskor och medarbetare med annan medellång vårdutbildning. Vikariatsersättning utgår till 3 (12)

4 verksamheten, för den/de anställda som av sin chef beviljas genomgå utbildningen, vid de tillfällen vikarie måste sättas in. (Bil 3) handledarutbildning för undersköterskor. Vikariatsersättning utgår till verksamheten, för den/de anställda som av sin chef beviljas genomgå utbildningen, vid de tillfällen vikarie måste sättas in. (Bil 3) höjning av den vetenskapliga kompetensen till C-nivå, 30 hp inom för medarbetare inom medellånga vårdutbildningar. Utbildningsbidraget kan beviljas med 20 % av grundlön, beräknat på en grundlön max 25 tkr av chef i samråd med ansvarig för centrala utbildningsmedel.. (bil 1, andra att satsen) höjning av den vetenskapliga kompetensen till magisternivå, D-nivå, 30 hp, för huvudhandledare inom medellånga vårdutbildningar. Utbildningsbidrag kan beviljas på 18 tkr/mån, helfart av chef i samråd med ansvarig för centrala utbildningsmedel. Tekniska anvisningar Tjänstledighetens omfattning Datum för ledighetens början och slut ska sammanfalla med tider som anges i kursprogram eller enligt överenskommelser i utbildningskontrakt. Om utbildningen omfattar flera terminer ska ledighet beviljas för hela utbildningsperioden dvs. fr.o.m. utbildningens början t.o.m. utbildningens slut om inte särskilda skäl föreligger. Ledighet i anslutning till utbildningens början och slut kan beviljas efter individuell bedömning. Lov och uppehåll Anställd har skyldighet att återgå i tjänst under jul- och sommaruppehåll om inte annat överenskommits. Semester, kompledigheter och tjänstledighet utan lön kan beviljas under lov och uppehåll. I samband med att ledigheten beviljas ska om möjligt överenskommelse träffas om vad som ska gälla under lov och uppehåll. 4 (12)

5 Semesterförmåner Semesterlönegrundande frånvaro i samband med ledighet för utbildning regleras enligt semesterlagen (05 27 mom 14). För arbetstagare, som medgivits utbildningsförmåner är ledighet att jämställa med arbetad tid och grundar därmed rätt till betald semesterledighet. Hela utbildningstiden räknas här vid som semesterlönegrundande frånvaro. Semester avräknas och kan läggas ut under uppehåll och lov. Arbetstagare med rätt till mer än 20 betalda semesterdagar får spara dagar som överstiger 20 till ett senare semesterår. Arbetsgivaren har skyldighet att tillse att arbetstagaren tar ut 20 betalda semesterdagar. Sjukdom, arbetsskada och föräldraledighet Om arbetstagare som beviljats ledighet för utbildning på grund av sjukdom, arbetsskada eller föräldraledighet måste avbryta utbildningen ska ledigheter för utbildning bytas mot ledighet för sjukdom, arbetsskada eller föräldraledighet. I samband med beslut om ledighet och utbildningsförmåner ska överenskommas hur sjuk- och friskanmälan ska hanteras. Det åligger den studerande att fullgöra överenskommen anmälningsplikt. Arbetstagare med landstingsbidrag ska inte sjuklöneberäknas vid kortare sjukdomsfall (understigande 14 dagar). Arbetstagare som erhåller ersättning överstigande landstingsbidrag ska sjuklöneberäknas. Sjuklöneperioden ska omfatta samtliga kalenderdagar av ledigheten (1,0 avdrag). Sjuklön beräknas på den löpande ersättningen under sjukperioden. Förmåner finansierade inom resp. division/förvaltning Riktlinjer gällande förmåner vid utbildning på högskola på C-nivå respektive avancerad nivå (D/magister examen) I landstingets utveckling av en lärande organisation där verksamheten bygger på evidens och beprövad erfarenhet finns ett behov av att höja den akademiska kompetensen bland berörda medarbetare. För att möjliggöra denna utveckling kan förmåner beviljas i samråd med ansvarig chef. 5 (12)

6 Då dagens utbildningsstrukturer varierar ex. hel- eller halvfart, nätbaserad och/eller på distans, är det viktigt att förmånerna är förenliga med olika varianter av utbildningsupplägg. Beslut om att godkänna ledighet för utbildning på C-nivå respektive avancerad nivå (D/magister) ska tas efter planeringssamtal med berörd chef. Den anställda som beviljats ledighet ska erhålla max 20 % tjänstledighet med lön av den totala studietiden vilket även inkluderar examensarbetet. Förmåner vid forskning och forskarutbildning Projektbidrag och doktorandbidrag Centrum för forskning och utveckling, CFUG, förfogar över de av Landstinget Gävleborg avsatta projekt- och doktorandbidragen på kr/år. Projektbidrag kan sökas av landstingets samtliga anställda. Medlen är tänkta att täcka kostnader för olika former av FoU-projekt. Anslag beviljas inte för inköp av kapitalvaror, datorer, dataprogram, samt för patientavgifter, patientarvoden eller universitetspåslag. Doktorandbidrag beviljas landstingsanställd som är antagen till forskarutbildningen och kan erhållas för en sammanlagd tid för högst två år. Ansökan om projektbidrag och doktorandbidrag inlämnas till CFUG senast den 1 oktober för kommande år. Ansökan är webb-baserad och finns på 6 (12)

7 Bilaga 1 Utbildningsförmåner specialist-/vidareutbildning inom identifierade kompetensbristområden. För att säkra och stimulera till kompetensförsörjningen utifrån hälso- och sjukvårdens divisioners kompetensbehov i verksamheternas kompetensplanering samt för att klara av att utveckla den utbildningsorganisation som krävs för att kunna tillhandahålla en verksamhetsförlagd utbildning, VFU, av hög kvalitet, inom landstinget föreslår Utbildningsråd- Vård att följande utbildningsinsatser prioriteras, att 39 st. tv. anställda sjuksköterskor beviljas genomgå specialist- /vidareutbildning på avancerad nivå HT VT 2012 med erhållande av en studielön motsvarande 18 tkr/heltid. Urval sker enl, bilaga 1b. att 5 st. tv. anställda beviljas genomgå utbildning för att höja sin vetenskapliga kompetens till C-nivå (30 hp) erhållande av en studielön motsvarande 20 % av grundlön (beräknat på en grundlön på max 25 tkr). att 5 st. anställda huvudhandledare beviljas genomgå utbildning för att höja sin vetenskapliga kompetens till magisternivå, D-nivå (30hp) med erhållande av en studielön motsvarande 18 tkr/mån, helfart, av chef i samråd med ansvarig för centrala utbildningsmedel. Gävle den 4 maj 2011 Ingela Kofoed Pedersen Kompetensförsörjningsstrateg 7 (12)

8 Bilaga 1b Förslag till fördelning av beviljade specialist-/vidareutbildningar Förslag redovisas på HSL-mötet efter sista avstämning med HR-gruppen den 5-6 maj. Division BKPH 7 Operation 28 Diagnostik 0 PV 4 Medicin 0 Varje division prioriterar vilket VO som ska beviljas studielön/er. 8 (12)

9 Bilaga 2 Utbildningskontrakt Överenskommelse mellan landstinget Gävleborg och NN, Pnr xxxxxx-xxxx angående vidarutbildning/specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning xxxxxxxxx. Överenskommelsen består att Landstinget Gävleborg utbetalar ett utbildningsbidrag om kr per månad (heltidsstudier) under hela utbildningsperioden. Beloppet är skattepliktigt. NN förbinder sig att efter godkänd examen, inom stipulerad tid, tjänstgöra inom division x, verksamhetsområde xxx. Individuell lönesättning utgår från befintlig lönestruktur för arbetsuppgifterna i den nya kompetensen. NN blir återbetalningsskyldig om anställningen upphör på arbetstagarens begäran eller vid en uppsägning av personliga skäl (misskötsamhet) med belopp om; : - inom 6 månader efter godkänd examination :- inom 6 mån -> 1 år efter godkänd examination :- inom 1 -> 1,5 år efter godkänd examination :- inom 1,5 -> 2 år efter godkänd examination. Om NN beviljas tjänstledighet längre än en månad under bindningstiden, förlängs bindningstiden motsvarande period (gäller dock ej vid sjukskrivning, semester eller kompledighet). Om studierna fullföljts till mer än hälften, men inte avslutas skall återbetalning ske vid uppsägning på egen begäran i proportion till studietiden dvs mellan :-. NN`s tv. anställning överflyttas till Bemanningsenheten, LOV. Befrielse från återbetalning medges om NN på arbetsgivarens begäran byter arbete inom landstinget Gävleborg eller inte kan fortsätta arbeta på grund av egen sjukdom eller nära anhörigs sjukdom. NN förbinder sig att ej arbeta mer än 30 % under pågående termin. I det fall så sker blir NN återbetalningsskyldig avseende erhållet utbildningsbidrag. Återbetalning för en kalendermånad sker med; - halva utbildningsbidraget vid tjänstgöring % - hela utbildningsbidraget vid tjänstgöring över 50 %. 9 (12)

10 Detta kontrakt har upprättats i två exemplar, varav parterna tagit varsitt. Ort datum Arbetsgivarrepresentant NN 10 (12)

11 Bilaga 3 Handledarutbildningar 7,5 hp för sjuksköterskor, andra medellånga vårdutbildningar, handledarutbildning för undersköterskor Landstingets ledning ser kompetenta handledare som en angelägen del av det pågående och fortsatta kvalitetsarbetet inom landstinget och vill stimulera och möjliggöra att personal kan gå handledarutbildningen. Sjuksköterskor och andra medellånga vårdutbildningar, Ett särskilt behov har identifierats på utbildningssatsning för att uppnå de kompetenskrav på huvudhandledare/handledare som finns i avtalade handledningsmodeller för sjuksköterskeutbildningen samt andra medellånga vårdutbildningar. Vikarieersättning utgår från landstingets centrala utbildningsmedel för medarbetare som genomgår handledarutbildning, 7,5 hp vid Högskolan i Gävle vilket motsvarar max 25 dagars studieledighet. Utbildningen innehåller föreläsningar, grupparbeten och egen studietid. Chef beviljar studieledigheten utifrån bedömningen av det individuella behovet hos medarbetaren. Vikarieersättning utgår till enheten för de tillfällen då medarbetaren, som genomgår utbildning, ersatts av vikarie. Vikariekostnad erhålls via en bokföringsorder där namn på vikarie och tillfälle, rapporteras av chef till Ekonomienheten, LOV. Ange handledarutbildning, 7,5 hp. Undersköterskor Ett särskilt behov av utbildningssatsning har identifierats för att uppnå de kompetenskrav som finns i avtalet inom ramen för Vård- och Omsorgscollege Gävleborg. Vikarieersättning utgår från landstingets centrala utbildningsmedel för medarbetare som genomgår handledarutbildning. Vikarieersättning utgår till enheten för de dagar då medarbetaren, som genomgår utbildning, ersatts av vikarie. Vikariekostnad erhålls via en bokföringsorder där namn på vikarie och tillfälle, rapporteras av chef till Ekonomienheten, LOV. Ange handledarutbildning. Ingela Kofoed-Pedersen Kompetensförsörjningsstrateg 11 (12)

12 Bilaga 4 Riktlinje då chef beviljar rese-/litteratur/- övernattnings bidrag för medarbetare som går specialistssjuksköterskeutbildning med utbildningsbidrag. För medarbetare som beviljats utbildningsbidrag ska kunna erhålla kompensation för utlägg för resor, kurslitteratur och ev. logi gäller att ansökan till utbildning skett till närmaste utbildningsort i första hand eller till utbildningsort där landstinget upphandlat utbildning. Kompensation för kostnader ges inte vid campusutbildning (= helt förlagd på högskolan/universitetet) utan t.ex. vid distans- eller nätbaserad utbildning då studenten behöver närvara vid enstaka tillfällen på utbildningsorten. Verksamheten står för kostnaden av utlägg för resor, kurslitteratur och logi. Resekostnadsersättning Billigaste färdsätt gäller samt samåkning ska om möjligt ske. Vid färd med tåg ska landstingets avtal tillämpas. Litteraturbidrag Styrkta kostnader för kurslitteratur ersätts om ej litteraturen finns att låna på kliniken. Inköpt litteratur tillhör kliniken efter utbildningens slut. Övernattning/logi Billigaste övernattningsalternativ gäller, i första hand ska vandrarhem eller liknande nyttjas. 12 (12)

RIKTLINJER FÖR BIDRAG VID FRITIDSSTUDIER OCH UTBILDNINGSKONTRAKT

RIKTLINJER FÖR BIDRAG VID FRITIDSSTUDIER OCH UTBILDNINGSKONTRAKT RIKTLINJER FÖR BIDRAG VID FRITIDSSTUDIER OCH UTBILDNINGSKONTRAKT FÖR TILLSVIDAREANSTÄLLDA I KARLSHAMNS KOMMUN Karlshamns kommun har som mål att vara en arbetsplats där medarbetare vill stanna kvar och

Läs mer

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2017-01-04 RS160616 Regionkontoret HR-avdelningen Jennie Tingblad HR-strateg Regionstyrelsens arbetsutskott Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar

Läs mer

PERSONALHANDBOK FAGERSTA KOMMUN Personalkontoret Datum 2013-05-01

PERSONALHANDBOK FAGERSTA KOMMUN Personalkontoret Datum 2013-05-01 201-05-01 1(7) SEMESTERLEDIGHET Semesterlagen gäller för alla arbetstagare. Genom lagen garanteras arbetstagaren semesterförmåner i sin anställning. De flesta bestämmelserna är tvingande till arbetstagarnas

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Lisa Davidsson Enhetschef 044-309 33 21 lisa.davidsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2013-05-22 Dnr 1101776 1 (3) Personal- och arbetsgivarutskottet Specialistutbildning

Läs mer

Frågor och svar om växling av semesterdagstillägg till ledig tid

Frågor och svar om växling av semesterdagstillägg till ledig tid Frågor och svar om växling av semesterdagstillägg till ledig tid Region Gävleborg vill att alla medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en bra balans mellan arbete och fritid. I den mån det är möjligt

Läs mer

RECRUIT IT RIGHT OCH FÖRNAMN EFTERNAMN ANSTÄLLNINGSAVTAL

RECRUIT IT RIGHT OCH FÖRNAMN EFTERNAMN ANSTÄLLNINGSAVTAL RECRUIT IT RIGHT OCH FÖRNAMN EFTERNAMN ANSTÄLLNINGSAVTAL 747052-v2 Innehållsförteckning 1... Tillträdesdag och anställningsform... 3 2... Befattning... 3 3... Arbetstid, arbetsplats och bisysslor... 3

Läs mer

Mall & Guide inför Semesterberäkning

Mall & Guide inför Semesterberäkning Mall & Guide inför Semesterberäkning Semesterlagen gäller för alla anställda Semesterlagen gäller alla arbetstagare, även medlemmar av arbetsgivarens familj. 25 dagars semester Varje anställd har rätt

Läs mer

Särskilda bestämmelser för uppehållsanställning

Särskilda bestämmelser för uppehållsanställning Bilaga U till AB Särskilda bestämmelser för uppehållsanställning Inledande bestämmelser 1. För anställning med uppehåll (ferier) gäller följande. Denna bestämmelse gäller endast för arbetstagare med fast

Läs mer

Stöd till bättre resursutnyttjande en professionsmiljard

Stöd till bättre resursutnyttjande en professionsmiljard Stöd till bättre resursutnyttjande en professionsmiljard Delredovisning möjliggörande för sjuksköterskor att genomgå specialistutbildning. Deluppdrag till Socialstyrelsen Redovisa arbetet med att möjliggöra

Läs mer

KFOs lilla lathund. Om ferielön. Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd.

KFOs lilla lathund. Om ferielön. Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd. KFOs lilla lathund Om ferielön Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd. Om ferielön 3 Så räknar du ferielön 3 Vad är ferielön? 3 Beräkning av ferielön 4 Några exempel

Läs mer

RECRUIT IT RIGHT OCH [FÖRNAMN EFTERNAMN] ANSTÄLLNINGSAVTAL

RECRUIT IT RIGHT OCH [FÖRNAMN EFTERNAMN] ANSTÄLLNINGSAVTAL RECRUIT IT RIGHT OCH [FÖRNAMN EFTERNAMN] ANSTÄLLNINGSAVTAL 747050-v1 Innehållsförteckning 1... Tillträdesdag och anställningsform... 3 2... Befattning... 3 3... Arbetstid, arbetsplats och bisysslor...

Läs mer

Ferielön. Beräkning av ferielön

Ferielön. Beräkning av ferielön Ferielön Ferielön är den lön som läraren erhåller under ferieperioderna (sommarlov och jullov). Grunden för ferielön är att en lärare arbetar mer än 40 timmar i veckan under 194 dagar per arbetsår, utan

Läs mer

Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor

Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Stockholms läns landsting 1(4) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsdirektörens stab 2015-08-03 LS 2015-0121 Handläggare: Lena Halvardson Rensfelt Landstingsstyrelsens personalutskott Ankom Stockholms

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet MITTUNIVERSITETET 2011-02-15 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet 1. Vad är en doktorand 1 kap 4 HF: Med student avses i denna förordning den som är antagen till och bedriver

Läs mer

Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare

Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare Utdrag ur bilaga M till AB Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare Tillämpningsområde Punkterna 1 7 gäller inte lärare som är medlemmar i Sveriges Ingenjörer, såvida inte annat överenskommit

Läs mer

ST-KONTRAKT i. Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8. ST- läkare.

ST-KONTRAKT i. Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8. ST- läkare. 1 ST-KONTRAKT 5 sidor ST-KONTRAKT i Överenskommelse om specialiseringstjänstgöring i Landstinget i Värmland enligt SOSFS 2015:8 Kontraktsparter ST- läkare Huvudhandledare Verksamhetschef Studierektor Mål

Läs mer

SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1311-1475. Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om personalbemanning.

SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1311-1475. Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om personalbemanning. Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1311-1475 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen 14*03-0 4 0 0 0 1 2 * Skrivelse från Håkan Jörnehed (V) om personalbemanning

Läs mer

AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) AVTAL Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) 1 Parter Mellan Institutionen för Socialt arbete, Umeå universitet och Västerbottens läns landsting. 2 Syfte och mål Syftet med avtalet är att klarlägga åtaganden

Läs mer

Klicka här för att ändra format Välkommen! Ferielön

Klicka här för att ändra format Välkommen! Ferielön Välkommen! Ferielön på Program Vad är ferietjänst? Hur tjänas ferielön in? När utbetalas ferielön? Anställd del av år Ferietjänst och föräldraledighet Ferietjänst och sjukdom på Ferietjänst och semester

Läs mer

Särskilda bestämmelser för uppehållsanställning

Särskilda bestämmelser för uppehållsanställning Bilaga U till AB Särskilda bestämmelser för uppehållsanställning Inledande bestämmelser 1. För anställning med uppehåll (ferier) gäller följande. Denna bestämmelse gäller endast för arbetstagare med fast

Läs mer

Ändringar och tillägg i avtal om allmänna anställningsvillkor för cirkelledare m fl ledare/lärare

Ändringar och tillägg i avtal om allmänna anställningsvillkor för cirkelledare m fl ledare/lärare Bilaga 2 Ändringar och tillägg i avtal om allmänna anställningsvillkor för cirkelledare m fl ledare/lärare 2 Anställning Mom 1:2:3 Pensionär Momentet utgår. Avtal om personalutveckling 3 Om överenskommelse

Läs mer

ANSTÄLLNINGSAVTAL. mellan [ARBETSGIVAREN] och [NAMN] [DATUM]

ANSTÄLLNINGSAVTAL. mellan [ARBETSGIVAREN] och [NAMN] [DATUM] ANSTÄLLNINGSAVTAL mellan [ARBETSGIVAREN] och [NAMN] [DATUM] Anställningsavtal I (I) INNEHÅLL 1 BEFATTNING OCH ARBETSUPPGIFTER... 1 2 ANSTÄLLNINGSFORM OCH TILLTRÄDE... 1 3 ARBETSPLATS... 1 4 ARBETSTID...

Läs mer

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 1 RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fastställda av SHV FN 2008-06-05. Dessa riktlinjer ersätter riktlinjer för forskarutbildning fastställda av SHV FN 2000-04-27.

Läs mer

Vissa frågor med anledning av bestämmelserna om sjuklön A BERÄKNING AV SJUKLÖN PÅ GRUNDVAL AV SEMESTERLÖN/LÖN UNDER LEDIGHET

Vissa frågor med anledning av bestämmelserna om sjuklön A BERÄKNING AV SJUKLÖN PÅ GRUNDVAL AV SEMESTERLÖN/LÖN UNDER LEDIGHET Cirkulärnr: 1992:85 Diarienr: 1992:1517 Handläggare: Marianne Hörding Lars-Gösta Andréen Avdsek: KEP Förh Datum: 1992-05-22 Mottagare: Personalorganet Rubrik: Vissa frågor med anledning av bestämmelserna

Läs mer

TEKOindustrierna (TEKO) och Sveriges Civilingenjörsförbund (CF) enas om att prolongera nu gällande avtal med nedan angivna ändringar och tillägg.

TEKOindustrierna (TEKO) och Sveriges Civilingenjörsförbund (CF) enas om att prolongera nu gällande avtal med nedan angivna ändringar och tillägg. 1 Tjänstemannaavtalet TEKOindustrierna (TEKO) och Sveriges Civilingenjörsförbund (CF) enas om att prolongera nu gällande avtal med nedan angivna ändringar och tillägg. 1 Avtalsperiod Denna överenskommelse

Läs mer

Ett spännande yrkesliv. Karriärvägar och utvecklings möjligheter för sjuksköterskor i Region Örebro län

Ett spännande yrkesliv. Karriärvägar och utvecklings möjligheter för sjuksköterskor i Region Örebro län Ett spännande yrkesliv Karriärvägar och utvecklings möjligheter för sjuksköterskor i Region Örebro län Grattis till dig som har utbildat dig till sjuksköterska! specialistutbildning för sjuksköterskor

Läs mer

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL 1 (10) FÖRHANDLINGSPROTOKOLL Datum: 7 maj 30 sept 2013 Parter: Närvarande Medarbetareförbundet och Huvudmannaförbundet Medarbetareförbundet: Huvudmannaförbundet: Ärende: Helena Yli-Koski Marit Innala Förändringar

Läs mer

KFOs LATHUND OM FERIELÖN. Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd.

KFOs LATHUND OM FERIELÖN. Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd. KFOs LATHUND OM FERIELÖN Information från KFO och Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd. Så räknar du ferielön I korthet innebär ferielönesystemet att läraren måste tjäna in sin ferielön,

Läs mer

Remissyttrande för betänkande - Framtidens specialistsjuksköterska - ny roll, nya möjligheter

Remissyttrande för betänkande - Framtidens specialistsjuksköterska - ny roll, nya möjligheter 1 (4) Remissyttrande Diarienummer RS 2019 00573 Utbildningsdepartementet Remissyttrande för betänkande - Framtidens specialistsjuksköterska - ny roll, nya möjligheter Västra Götalandsregionen har beretts

Läs mer

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet. Gäller från 2015-08-01.

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet. Gäller från 2015-08-01. Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet Gäller från 2015-08-01. INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 3 2 Vem kan löneväxla till pension?... 3 3 Ersättningar som kan påverkas...

Läs mer

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet Gäller från 2015-08-01. (Uppdaterad 2017-04-07) INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 3 2 Vem kan löneväxla till pension?... 3 3 Ersättningar

Läs mer

10 Särskilda ersättningar under huvudsemesterperioden 2015 RS150017

10 Särskilda ersättningar under huvudsemesterperioden 2015 RS150017 Arbetsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-03-03 RS150017, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Närsjukvård, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa,

Läs mer

2011-02-10 S2011/1512/FST (delvis) Socialstyrelsen 106 30 Stockholm. 1 bilaga

2011-02-10 S2011/1512/FST (delvis) Socialstyrelsen 106 30 Stockholm. 1 bilaga Regeringsbeslut II:2 2011-02-10 S2011/1512/FST (delvis) Socialdepartementet Socialstyrelsen 106 30 Stockholm Uppdrag om Omvårdnadslyftet 1 bilaga Regeringens beslut Socialstyrelsen ges i uppdrag att förbereda,

Läs mer

Riktlinjer för introduktionsersättning i Säters kommun

Riktlinjer för introduktionsersättning i Säters kommun 1 Riktlinjer för introduktionsersättning i Säters kommun Allmänt Kommunen får bevilja introduktionsersättning till flyktingar och vissa andra utlänningar som tagits emot inom ramen för kommunens flyktingmottagande

Läs mer

NYA SEMESTERREGLER TRÄDER I KRAFT 1 JANUARI 2011

NYA SEMESTERREGLER TRÄDER I KRAFT 1 JANUARI 2011 ST inom Sveriges Domstolar NYA SEMESTERREGLER TRÄDER I KRAFT 1 JANUARI 2011 Innehåll Ändringar fr.o.m. 2011-01-01... 2 Nyheter i Semesterlagen... 2 Övergångsbestämmelser... 3 Outtagna semesterdagar...

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 111/90 2000-01-01 Kf 12 1 Klu 199/05 2005-10-26 tillägg Kf 64 2006-05-29 ändring

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 111/90 2000-01-01 Kf 12 1 Klu 199/05 2005-10-26 tillägg Kf 64 2006-05-29 ändring FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 111/90 2000-01-01 Kf 12 1 Klu 199/05 2005-10-26 tillägg Kf 64 2006-05-29 ändring PERSONALSTADGA FÖR HÄRJEDALENS KOMMUN KAP 1 INLEDANDE BESTÄMMELSER 1 Tillämpningsområde

Läs mer

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet

Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet Regler och anvisningar för löneväxling vid Stockholms universitet Gäller från 2015-08-01. (Uppdaterad 2017-12-12) INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 3 2 Vem kan löneväxla till pension?... 3 3 Ersättningar

Läs mer

Semester så funkar det

Semester så funkar det Semester så funkar det Information om reglerna i semesterlagen Semesterlagen Alla anställda har rätt till fem veckors semester (25 dagar) per år. Semesterlagen skiljer på betald och obetald semester. Semesteråret,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (1996:1654) om särskilt utbildningsbidrag; SFS 1998:658 Utkom från trycket den 24 juni 1998 utfärdad den 11 juni 1998. Regeringen föreskriver

Läs mer

Överenskommelse om Bestämmelser för studentmedarbetare

Överenskommelse om Bestämmelser för studentmedarbetare Förhandlingsprotokoll 2014-12-11 Överenskommelse om Bestämmelser för studentmedarbetare Parter Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta å ena sidan, samt OFRs förbundsområde Allmän

Läs mer

Bilaga M till AB i lydelse 2010-04-01 Arbetstider m.m. för lärare

Bilaga M till AB i lydelse 2010-04-01 Arbetstider m.m. för lärare Bilaga M till AB i lydelse 2010-04-01 Arbetstider m.m. för lärare SVERIGES KOMMUNER OCH LANDSTING ARBETSGIVARFÖRBUNDET PACTA Innehåll Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare... 3 Tillämpningsområde...

Läs mer

Riktlinjer vid resor i tjänsten fr o m 2015-01-01

Riktlinjer vid resor i tjänsten fr o m 2015-01-01 Beteckning Riktlinjer vid resor i tjänsten fr o m 2015-01-01 ersättningar, försäkringar, etc Färdtidsersättning, traktamente och resetillägg regleras i Allmänna bestämmelser (AB), avtalet TRAKT 04 samt

Läs mer

Information om din anställning med anledning av konkurs

Information om din anställning med anledning av konkurs Information om din anställning med anledning av konkurs Här följer en kort sammanställning med information om de vanligaste löne- och anställningsfrågorna som kan uppkomma i samband med en konkurs. Experts

Läs mer

Bilaga M till AB i lydelse 2007-07-01. Arbetstider m.m. för lärare

Bilaga M till AB i lydelse 2007-07-01. Arbetstider m.m. för lärare Bilaga M till AB i lydelse 2007-07-01 Arbetstider m.m. för lärare fååéü ää= Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare... 3 Särskilda bestämmelser till AB... 4 Anställningsform... 4 Vissa bestämmelser

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet (AFUU)

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet (AFUU) BESLUT 2006-12-14 UFV 2006/1972 Konsistoriet Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet (AFUU) Med antagningsordning avses enligt 6 kap 3 högskoleförordningen (2006:1053),

Läs mer

Nytt semesteravtal för montör er

Nytt semesteravtal för montör er Nytt semesteravtal för montör er Gäller från och med den 1 januari 2006 om semesterår1 DO OCH LAGEN 1 Förord Du känner säkert redan till att VVS-Installatörernas semesterkassa upphör efter den 31 december

Läs mer

KOMMUNAL UPPVAKTNING, REGLER... 2 RIKTLINJER FÖR UTBILDNING...

KOMMUNAL UPPVAKTNING, REGLER... 2 RIKTLINJER FÖR UTBILDNING... INNEHÅLLSFÖRTECKNING Personalavdelningen KOMMUNAL UPPVAKTNING, REGLER... 2 RIKTLINJER FÖR UTBILDNING... 5 1 KOMMUNAL UPPVAKTNING, REGLER Utdelning av guldur Följande regler skall vara vägledande vid utdelning

Läs mer

Svar på remissen: Framtidens specialistsjuksköterska SOU 2018:77

Svar på remissen: Framtidens specialistsjuksköterska SOU 2018:77 1 (3) Tjänsteställe, handläggare FöredragningsPM Staben HR, Maria Åkesson 2019-03-13 Dnr: 18RS9388 Organ Hälso och sjukvårdsnämnden Svar på remissen: Framtidens specialistsjuksköterska SOU 2018:77 Förslag

Läs mer

Mall för samverkansavtal mellan xx

Mall för samverkansavtal mellan xx Mall samverkansavtal 2016-06-16 Mall för samverkansavtal mellan xx högskola 1 och xx kommun/stadsdelsförvaltning/annan part 1 Bakgrund Kommunerna i Storstockholm och lärosäten med vårdutbildning är överrens

Läs mer

6 Sommarersättning 2017 RS170045

6 Sommarersättning 2017 RS170045 Arbetsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-01-17 6 Sommarersättning 2017 RS170045 Beslut Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att särskilda ersättningar kan användas under huvudsemesterperioden

Läs mer

Rutiner för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Älmhults kommun

Rutiner för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Älmhults kommun Utbildningsförvaltningen Rutiner för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem i Älmhults kommun Antagen av Utbildningsnämnden 2015-0610, 67 Gäller från 2015-08-01 Postadress Box 501, 343 23 Älmhult Besöksadress

Läs mer

Överenskommelse träffad mellan följande parter:

Överenskommelse träffad mellan följande parter: ST-KONTRAKT Överenskommelse träffad mellan följande parter: ST-läkare Verksamhetschef Delegerad specialist 1 Huvudhandledare ST-studierektor ST-läkarens anställning Division Verksamhetsområde Avsedd basspecialitet

Läs mer

Ändringar i avtalet om allmänna villkor

Ändringar i avtalet om allmänna villkor Bilaga 2 Ändringar i avtalet om allmänna villkor 2 mom 2 andra stycket utgår. 5 Lön får ett nytt moment 1 med följande lydelse: Mom 1 Löneform Löneformen är månadslön för de arbetstagare som i anställningsavtalet

Läs mer

Redogörelsetext för Bestämmelser för studentmedarbetare

Redogörelsetext för Bestämmelser för studentmedarbetare 2014-12-17 Redogörelsetext för Bestämmelser för studentmedarbetare Redogörelsen omfattar Överenskommelse om Bestämmelser för studentmedarbetare. Parter är Sveriges Kommuner och Landsting, Arbetsgivarförbundet

Läs mer

Välkommen till barnomsorgen!

Välkommen till barnomsorgen! BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN INFORMATION 2015-07-01 Välkommen till barnomsorgen! HÄR HITTAR DU INFORMATION OM REGLER OCH AVGIFTER KIL1000, v1.0, 2013-06-14 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

Utbildningstjänster för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska inom bristområden

Utbildningstjänster för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska inom bristområden BESLUTSUNDERLAG 1/1 Susanne Kvarnström 2015-09-14 Dnr: RS-2015-668 Utbildningstjänster för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska inom bristområden Våren 2013 uppskattade verksamheterna

Läs mer

Löneväxling vid Karolinska Institutet. Gäller från 2014-11-01

Löneväxling vid Karolinska Institutet. Gäller från 2014-11-01 Löneväxling vid Karolinska Institutet Gäller från 2014-11-01 Löneväxling vid Karolinska Institutet Dnr 1-647/2014 INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 1 2 Vem kan löneväxla till pension?... 1 3 Ersättningar

Läs mer

Löneväxling till pension. Gäller från

Löneväxling till pension. Gäller från Löneväxling till pension Gäller från 2017-09-01 Löneväxling till pension Dnr 1-647/2014 INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 1 2 Vem kan löneväxla till pension?... 1 3 Ersättningar som kan påverkas...

Läs mer

Löneväxling till pension. Gäller från

Löneväxling till pension. Gäller från Löneväxling till pension Gäller från 2017-09-01 Löneväxling till pension Dnr 1-647/2014 INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 1 2 Vem kan löneväxla till pension?... 1 3 Ersättningar som kan påverkas...

Läs mer

AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARHÖGSKOLAN LÄRARPROGRAM INKLUSIVE BILAGA.

AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARHÖGSKOLAN LÄRARPROGRAM INKLUSIVE BILAGA. Umeå universitet Lärarhögskolan 901 87 Umeå REVIDERAT VFU-AVTAL 2016-06-09 Sid 1 (6) AVTAL FÖR DEN VERKSAMHETSFÖRLAGDA UTBILDNINGEN (VFU) INOM LÄRARHÖGSKOLAN LÄRARPROGRAM INKLUSIVE BILAGA. 1 Parter 1 Parter

Läs mer

Kvalitetskrav för handledning inom verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom Västerbottens läns landsting - Arbetsterapeut- och sjukgymnastprogrammen

Kvalitetskrav för handledning inom verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom Västerbottens läns landsting - Arbetsterapeut- och sjukgymnastprogrammen Bilaga till 2 i avtalet mellan Umeå universitet och Västerbottensläns landsting rörande verksamhetsförlag utbildning Kvalitetskrav för handledning inom verksamhetsförlagd utbildning (VFU) inom Västerbottens

Läs mer

Avtalsextra 13 september 2017

Avtalsextra 13 september 2017 Avtalsextra 13 september 2017 Nytt kollektivavtal med Kommunal Sammanfattning Visita och Kommunal har träffat ett nytt kollektivavtal för perioden 1 september 2017 31 augusti 2020. Avtalets värde är 6,5

Läs mer

Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor

Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor Stockholms läns landsting 1 (3) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-10-07 LS 2015-0121 Landstingsstyrelsen Motion av Jonas Lindberg m.fl. (V) om införandet av akademisk specialisttjänstgöring för

Läs mer

Frågor och svar angående växling av semesterdagstillägg

Frågor och svar angående växling av semesterdagstillägg Sid 1 (5) Frågor och svar angående växling av semesterdagstillägg mot ledig tid Vad är syftet? Svar: Gävle kommun vill ge sina medarbetare ytterligare ett sätt att få sitt livspussel att gå ihop. Tid är

Läs mer

Lärarhögskolan och skolhuvudmännen ska i april och oktober varje år samråda om antal VFUplaceringar

Lärarhögskolan och skolhuvudmännen ska i april och oktober varje år samråda om antal VFUplaceringar U-Avtal Sid 1 (5) 1 Parter 1. Umeå universitet Lärarhögskolan 901 87 Umeå Kontaktperson: Boa Drammeh, kanslichef 2. ZZ kommun YY 999 99 XXXX Kontaktperson: XXXXX 2 Definitioner Med verksamhetsförlagd utbildning

Läs mer

Cirkulärnr: 09:82 Diarienr: 09/5858 Arbetsgivarpolitik: 09-2:25 Nyckelord: AB, Allmänna bestämmelser, sjuklön Handläggare: Maria Dahlberg Avdelning:

Cirkulärnr: 09:82 Diarienr: 09/5858 Arbetsgivarpolitik: 09-2:25 Nyckelord: AB, Allmänna bestämmelser, sjuklön Handläggare: Maria Dahlberg Avdelning: Cirkulärnr: 09:82 Diarienr: 09/5858 Arbetsgivarpolitik: 09-2:25 Nyckelord: AB, Allmänna bestämmelser, sjuklön Handläggare: Maria Dahlberg Avdelning: Avdelningen för arbetsgivarpolitik Sektion/Enhet: Förhandlingssektionen

Läs mer

Kompetensutveckling. inkl regler för fritidsstudier. Riktlinjer för. Syfte. Bakgrund. Antagna av Kommunstyrelsen 2002-08-21.

Kompetensutveckling. inkl regler för fritidsstudier. Riktlinjer för. Syfte. Bakgrund. Antagna av Kommunstyrelsen 2002-08-21. Kommunledningskontorets personalavdelning Kontaktperson: Bodil Larsson, tfn 13 55 23 Riktlinjer för Kompetensutveckling inkl regler för fritidsstudier Antagna av Kommunstyrelsen 2002-08-21. Syfte Vi ska

Läs mer

Löneväxling till förmån för förstärkt tjänstepension. Landstinget Halland

Löneväxling till förmån för förstärkt tjänstepension. Landstinget Halland Löneväxling till förmån för förstärkt tjänstepension INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND... 2 SYFTE... 2 FÖRSÄKRINGSADMINISTRATÖR... 2 PERSONKRETS/AVTALSOMRÅDE... 2 LÖNENIVÅER... 3 PENSIONSGRUNDANDE LÖN... 3

Läs mer

Riktlinjer för kvalifikationsregler och förmånsnivåer för Kollektivavtalsstiftelsen Scenkonstens Omställning och Karriärväxling (SOK)

Riktlinjer för kvalifikationsregler och förmånsnivåer för Kollektivavtalsstiftelsen Scenkonstens Omställning och Karriärväxling (SOK) PROTOKOLLSBILAGA 2 Riktlinjer för kvalifikationsregler och förmånsnivåer för Kollektivavtalsstiftelsen Scenkonstens Omställning och Karriärväxling (SOK) 1 Allmänt Styrelsen för Kollektivavtalsstiftelsen

Läs mer

Redogörelsetext för Bestämmelser för arbetstagare i. i arbetslivsintroduktionsanställning BAL 13.

Redogörelsetext för Bestämmelser för arbetstagare i. i arbetslivsintroduktionsanställning BAL 13. Redogörelsetext för Bestämmelser för arbetstagare i arbetslivsintroduktionsanställning BAL 13 Redogörelsen omfattar Bestämmelser för arbetstagare i arbetslivsintroduktionsanställning BAL 13 och gäller

Läs mer

Avtal mellan kommun och (org.) gällande Frivilliga resursgrupper (FRG)

Avtal mellan kommun och (org.) gällande Frivilliga resursgrupper (FRG) Bilaga 6. Kommunlogga 2011-12-22 Avtal mellan och (org.) gällande Frivilliga resursgrupper (FRG) Varhelst i landet händelser inträffar, där de ordinarie resurserna behöver förstärkas, behövs FRG. FRG är

Läs mer

Verksamhetsidé, mål, inriktning och strategier är kända och accepterade i organisationen.

Verksamhetsidé, mål, inriktning och strategier är kända och accepterade i organisationen. Lokalt kollektivavtal för lärare vid NHV Dnr A15/05:335 Parterna enas om följande grund för arbetstider för universitetslärare vid Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap (NHV). Detta avtal ersätter

Läs mer

Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård

Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Redogörelsetext för Huvudöverenskommelse HÖK 19 med OFRs förbundsområde Hälso- och sjukvård Inledning Parterna i Huvudöverenskommelsen är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Sobona Kommunala företagens

Läs mer

Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare

Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare Bilaga M till AB 01 Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. för lärare Tillämpningsområde 1. Dessa bestämmelser gäller för lärare vars huvuduppgift är undervisning, förlagd till läsår inom det offentliga

Läs mer

Löneväxling vid Göteborgs universitet

Löneväxling vid Göteborgs universitet DNR P 2015/71 ERSÄTTER TIDIGARE DOKUMENT (2015-04-01) Löneväxling vid Göteborgs universitet Gäller från 2015-07-01 för medlemmar i Saco-S och OFR-S Personalenheten 1 (6) Drakegatan 7, plan 3, Box 100,

Läs mer

Avtal mellan Skatteverket och OFR/S för revision enligt RALS 2016

Avtal mellan Skatteverket och OFR/S för revision enligt RALS 2016 Jth Skatteverket KB) Datum: 14 oktober Arbetsgivarsidan: Skatteverket Arbetstagarsidan: OFR/S Avtal mellan Skatteverket och OFR/S för revision enligt RALS 2016 1 Avtalsperiod Parterna sluter med stöd av

Läs mer

Avtal ang verksamhetsförlagd utbildning mellan Linnéuniversitetet och Landstinget Kronoberg

Avtal ang verksamhetsförlagd utbildning mellan Linnéuniversitetet och Landstinget Kronoberg 2010-11-04 Avtal ang verksamhetsförlagd utbildning mellan Linnéuniversitetet och Landstinget Kronoberg Avtalsparter Linnéuniversitetet Landstinget Kronoberg Nedan kallad parterna Avtalstid Avtalet gäller

Läs mer

1. Varför går bidraget till FHV istället för till arbetsgivare? 2. Ska FHV ge hela eller delar av bidraget som en rabatt till arbetsgivare?

1. Varför går bidraget till FHV istället för till arbetsgivare? 2. Ska FHV ge hela eller delar av bidraget som en rabatt till arbetsgivare? Frågor och svar om Förordning om bidrag till FHV med vissa insatser inom rehabiliteringsområdet och tillhörande föreskrifter från Försäkringskassan. Nedan är en sammanställning av vanligt förekommande

Läs mer

GAME STORES GROUP SWEDEN AB I KONKURS

GAME STORES GROUP SWEDEN AB I KONKURS GAME STORES GROUP SWEDEN AB I KONKURS Information om din anställning med anledning av GAMEs konkurs Uppdatering 2015-06-25 Enligt uppgift från Länsstyreslen ska lönen ha betalts ut på förfallodagen i dag

Läs mer

Välkommen till barnomsorgen

Välkommen till barnomsorgen BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN INFORMATION 2013-01-18 Välkommen till barnomsorgen Barn och utbildningsnämnden är ansvarig för kommunens barnomsorg. Barnomsorgen innefattar, pedagogisk omsorg, förskola

Läs mer

ENSKILDA ÖVERENSKOMMELSER VID UMEÅ UNIVERSITET

ENSKILDA ÖVERENSKOMMELSER VID UMEÅ UNIVERSITET ENSKILDA ÖVERENSKOMMELSER VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Datum: 2019-02-19 Beslutad av: Giltighetstid: 2019-02-19 tills vidare Område: Personal, lika villkor och arbetsmiljö Ansvarig förvaltningsenhet:

Läs mer

Ändringar i Infranord Järnvägsinfrastrukturavtal, 2015-08-01.

Ändringar i Infranord Järnvägsinfrastrukturavtal, 2015-08-01. Ändringar i Infranord Järnvägsinfrastrukturavtal, 2015-08-01. Nedanstående ändringar har överenskommits i avtalet: 1. Avtalets omfattning. Här har före detta KY-utbildning ersatts med YH-utbildning. 2.

Läs mer

Ansökan om ledighet ska rapporteras i Egenrapporteringen i så god tid som möjligt innan ledigheten börjar eller förlängs.

Ansökan om ledighet ska rapporteras i Egenrapporteringen i så god tid som möjligt innan ledigheten börjar eller förlängs. Innehåll Semester... 2 Antal semesterdagar... 2 Föräldraledighet... 2 Vård av sjukt barn... 3 Vård av sjukt barn från dag 11... 3 Föräldraledighet, föräldrapenning... 3 Föräldraledighet, lägstanivådagar...

Läs mer

KALLELSE 2014-12-18 Kommunstyrelsens personalutskott KSPU 2014-12-18. Kallelse

KALLELSE 2014-12-18 Kommunstyrelsens personalutskott KSPU 2014-12-18. Kallelse KALLELSE 2014-12-18 Kommunstyrelsens personalutskott KSPU 2014-12-18 Kallelse 1 KALLELSE 2014-12-18 Kommunstyrelsens personalutskott Plats och tid: Grön, 2014-12-18, klockan 13:15 Ärenden: Enligt föredragningslistan

Läs mer

Regler för introduktionsersättning till flyktingar i Katrineholms kommun

Regler för introduktionsersättning till flyktingar i Katrineholms kommun Introduktionsenheten 1 Regler för introduktionsersättning till flyktingar i Katrineholms kommun Som försörjningsform för personer som tas emot inom ramen för den kommunala introduktionen kan en kommun

Läs mer

Anställning efter avgång med ålderspension. Fastställd av rektor 2014-03 Dnr: FS 1.1.2-135-14

Anställning efter avgång med ålderspension. Fastställd av rektor 2014-03 Dnr: FS 1.1.2-135-14 Anställning efter avgång med ålderspension Fastställd av rektor 2014-03 Dnr: FS 1.1.2-135-14 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor, dnr 300-1340-12 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid:

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting samt Arbetsgivarförbundet Pacta - samtliga avtal med bilagor

Sveriges Kommuner och Landsting samt Arbetsgivarförbundet Pacta - samtliga avtal med bilagor Avtalsyrkanden 2016 Sveriges Kommuner och Landsting samt Arbetsgivarförbundet Pacta - samtliga avtal med bilagor HÖK med bilagor Lön och ersättningar Löneökningar Kommunal yrkar på löneökningar med minst

Läs mer

Ny möjlighet att tecknat lokala kollektivavtal om andra ersättningar gällande färdtid

Ny möjlighet att tecknat lokala kollektivavtal om andra ersättningar gällande färdtid Kyrkans AB 11 Bilaga 2 Kyrkans AB 11 Särskilda ersättningar t.o.m. 11-03-31 fr.o.m. 11-04-01 AB 21 Ersättning obekväm arbetstid 1. O - tilläggstid A 95,70 97,10 2. O - tilläggstid B 47,80 48,50 3. O -

Läs mer

Yttrande avseende Framtidens specialistsjuksköterska ny roll, nya möjligheter, SOU 2018:77

Yttrande avseende Framtidens specialistsjuksköterska ny roll, nya möjligheter, SOU 2018:77 Yttrande Dnr: 1-952/2018 2019-03-05 Sid: 1 / 7 Yttrande avseende Framtidens specialistsjuksköterska ny roll, nya möjligheter, SOU 2018:77 Karolinska Institutet har anmodats att yttra sig över betänkandet

Läs mer

KVALITETSKRITERIER. för den verksamhetsförlagda utbildningen gällande sjuksköterske-, röntgen och specialistsjuksköterskeprogrammen.

KVALITETSKRITERIER. för den verksamhetsförlagda utbildningen gällande sjuksköterske-, röntgen och specialistsjuksköterskeprogrammen. KVALITETSKRITERIER för den gällande sjuksköterske-, röntgen och specialistsjuksköterskeprogrammen. Uppsala kommun och Uppsala Universitet 2009 01 01 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Inledning.. 3 Studentcentrerat

Läs mer

Bilaga E till AB i lydelse 2007-07-01. Arbetstider m.m. inom räddningstjänsten

Bilaga E till AB i lydelse 2007-07-01. Arbetstider m.m. inom räddningstjänsten Bilaga E till AB i lydelse 2007-07-01 Arbetstider m.m. inom räddningstjänsten fååéü ää= Särskilda bestämmelser om arbetstider m.m. inom räddningstjänsten... 3 Inledning... 3 A. Särskilda bestämmelser

Läs mer

Förslag till åtgärder för att förbättra doktoranders studiesociala villkor vid universitet och högskolor som staten är huvudman för

Förslag till åtgärder för att förbättra doktoranders studiesociala villkor vid universitet och högskolor som staten är huvudman för Promemoria U2012/2475/UH 2012-04-19 Utbildningsdepartementet Förslag till åtgärder för att förbättra doktoranders studiesociala villkor vid universitet och högskolor som staten är huvudman för Sammanfattning

Läs mer

Ekonomiska villkor för doktorander Presentation på doktoranddagen 080326 Viveka Ekström

Ekonomiska villkor för doktorander Presentation på doktoranddagen 080326 Viveka Ekström Ekonomiska villkor för doktorander Presentation på doktoranddagen 080326 Viveka Ekström Finansieringsformer för doktorander 1. Utbildningsbidrag 2. Doktorandtjänst 3. Annan finansiering Utbildningsbidrag

Läs mer

KVALITETSKRITERIER. för verksamhetsförlagd utbildning inom sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen

KVALITETSKRITERIER. för verksamhetsförlagd utbildning inom sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen 2015-05-07 KVALITETSKRITERIER för verksamhetsförlagd utbildning inom sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen Uppsala kommun och Uppsala universitet 2015 2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Inledning..

Läs mer

14 januari, 13 februari, 27 mars, 29 april, 15 och 26 maj, 12 juni samt den 5 september Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation

14 januari, 13 februari, 27 mars, 29 april, 15 och 26 maj, 12 juni samt den 5 september Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Protokoll Arbetsgivarpart Arbetstagarpart Ärende Plats 14 januari, 13 februari, 27 mars, 29 april, 15 och 26 maj, 12 juni samt den 5 september 2014 Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation

Läs mer

EKONOMISKA VILLKOR OCH ERSÄTTNINGAR FÖR LÄKARSTUDERANDE OCH LÄKARE UNDER UTBILDNING. Version: 1.003. Ansvarig: Björn Ahlnäs

EKONOMISKA VILLKOR OCH ERSÄTTNINGAR FÖR LÄKARSTUDERANDE OCH LÄKARE UNDER UTBILDNING. Version: 1.003. Ansvarig: Björn Ahlnäs Bilaga 1 till Handlingsplan för utbildning av läkarstuderande och läkare i Jämtlands läns landsting EKONOMISKA VILLKOR OCH ERSÄTTNINGAR FÖR LÄKARSTUDERANDE OCH LÄKARE UNDER UTBILDNING Version: 1.003 Ansvarig:

Läs mer

Riktlinjer för löneväxling av tjänstepension

Riktlinjer för löneväxling av tjänstepension Till Direktionen för Nerikes Brandkår Datum: 2019-04-16 Riktlinjer för löneväxling av tjänstepension Förslag till beslut Nerikes Brandkår föreslår direktionen besluta: - att anta upprättat förslag till

Läs mer

ALLMÄNNA RÅD RFV REKOMMENDERAR 1996:3 (Ersätter 1993:4) Försäkring mot vissa semesterlönekostnader

ALLMÄNNA RÅD RFV REKOMMENDERAR 1996:3 (Ersätter 1993:4) Försäkring mot vissa semesterlönekostnader ALLMÄNNA RÅD RFV REKOMMENDERAR 1996:3 (Ersätter 1993:4) Försäkring mot vissa semesterlönekostnader Innehåll Allmänt...6 Rätten att teckna försäkringen...7 Kostnader som försäkringen ersätter...9 Ledighet

Läs mer

Löneväxling vid Karolinska Institutet

Löneväxling vid Karolinska Institutet Löneväxling vid Karolinska Institutet Gäller från 2014-11-01 Uppdaterad 2017-01-01 Löneväxling vid Karolinska Institutet Dnr 1-647/2014 INNEHÅLL 1 Vad innebär löneväxling?... 1 2 Vem kan löneväxla till

Läs mer