Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid måndag 19 december :00 Plats Fänriksgatan 1 Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Carina Nilsson (S), Ordförande Asma Naim Ahmad Saleh (MP), Vice ordförande Noria Manouchi (M), Andre vice ordförande Adrian Kaba (S) Margareta Axelsson (S) Lars Åke Alvar Nilsson (S) Nancy Lina Castillo Jaramillo (S) Susanne Björkenheim (V) Elisabeth Elgh (M) Pär Magnus Olsson (M) Fredrik Christian Sjögren (L) Magnus Olsson (SD) Peter Jangbro (SD) Roland Hejde (S) Hanna Asp (S) Per Håkansson (S) Leif Arne Rosdahl (S) Carolina Pettersson (S) Louise Arndt (MP) Rudy Mengesha (V) Gharib Sayed Aly (M) Farishta Sulaiman (M) Niclas Röhr (M) Narcis Spahovic (L) Jane Sophie Charlo Olin (SD) Ola Johansson (SD) Annlie Larsson, Förvaltningschef Jesper Salö, Sekreterare Eventuellt förhinder anmäls snarast till Jesper Salö, jesper.salo@malmo.se

2 2 1. Val av justerare Sociala resursnämndens protokoll föreslås denna gång justeras , klockan 12: Remiss från Justitiedepartementet av utkastet till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå (STK ) SRN I utkastet till lagrådsremiss lämnas förslag som syftar till att uppmuntra nyanlända ungdomar att studera på gymnasial nivå. Sociala resursnämndens svar ska vara stadskontoret tillhanda den 20 december. att godkänna yttrandet, att lämna yttrandet till kommunstyrelsen, samt att omedelbart justera ärendet. Yttrande över utkast till lagrådsremiss gällande uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Remiss från Justitiedepartementet av utkastet till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Missiv gällande Remiss från Justitiedepartementet av utkastet till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Följebrev STK_Remiss från Justitiedepartementet av utkastet till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå 3. Remiss angående Case Lindängen - ett pilotprogram för samordnad styrning av sociala och fysiska investeringar (STK )

3 3 SRN Sociala resursnämnden är positiv till Case Lindängen som pilotprogram och ställer sig bakom programmets avsikter. Nämnden välkomnar att förslaget ligger i linje med Malmökommissionens intentioner och menar att det är en innovativ satsning och ett viktigt arbetssätt. Utifrån ett hållbarhetsperspektiv, programmets intentioner samt utifrån Utvecklad investeringsstyrning i Malmö stad menar sociala resursnämnden att en fullständig programstyrning för Case Lindängen hade varit passande, lärorikt och innovativt men för att det ska vara möjligt att genomföra denna sorts styrning hade flera delar i programmet behövt tydliggöras. att godkänna yttrandet, samt att lämna yttrandet till kommunstyrelsen. Yttrande Case Lindängen Case Lindängen programunderlag Följebrev Case Lindängen - ett pilotprogram för samordnad styrning av sociala och fysiska investeringar, STK Remiss angående motion av Fredrik Sjögren (L) om behovet av lokala insatser för enkla jobb (STK ) SRN Fredrik Sjögren, Liberalerna, har lämnat in en motion angående behov av lokala insatser för enkla jobb. I motionen föreslås att insatser görs både på nationell och kommunal nivå för att skapa fler enkla jobb. att godkänna yttrandet, samt att lämna yttrandet till kommunfullmäktige.

4 4 Yttrande över remiss angående motion av Fredrik Sjögren (L) om behovet av lokala insatser för enkla jobb Motion av Fredrik Sjögren (L) om behovet av lokala insatser för flera enkla jobb Följebrev_Motion av Fredrik Sjögren (L) om behovet av lokala insatser för flera enkla jobb 5. Fortsatt finansiering av Malmö Pingstförsamlings vinterhärbärge och Crossroads SRN Sociala resursnämnden beslutade att anta den reviderade handlingsplanen Malmö stads arbete med EU-medborgare i socialt och ekonomiskt utsatta situationer. Malmö stad och Sociala resursnämnden har ingått en överenskommelse om Ideburet offentligt partnerskap med Malmö Pingstförsamling och Skåne Stadsmission avseende vinterhärbärge för utsatta EU-medborgare perioden till Den sammanlagda kostnaden för januari och februari 2017 beräknas uppgå till kronor. att i enlighet med handlingsplan godkänna förlängning av avtalet avseende vinterhärbärge och Crossroads till Överenskommelse om Idéburen Offentligt Partnerskap (IOP) Beslut _Det fortsatta arbetet med socialt och ekonomiskt utsatta EUmedborgare 6. Kompetensförsörjningsgap, mål och planer för stadsområdesnämnderna och sociala resursnämnden år 2016 SRN Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett nämnderna i uppdrag att senast redovisa kompetensförsörjningsgap, kompetensmål och kompetensförsörjningsplaner. Syftet är att få

5 5 en samlad bild av kompetensen både på kort och på lång sikt för att lösa kompetensutmaningar och möta Malmöbornas behov. att godkänna de delar i rapporten Kompetensförsörjningsgap, mål och planer för stadsområdesnämnderna och sociala resursnämnden år 2016 som berör Sociala resursförvaltningens verksamheter, det vill säga LSS och individ- och familjeomsorg, att överlämna rapporten till kommunstyrelsen, samt att ge Sociala resursförvaltningen i uppdrag att fortsätta arbetet med kompetensförsörjning utifrån i ärendet bilagda handlingsplaner. Kompetensförsörjningsgap, mål och planer för stadsområdesnämnderna och sociala resursnämnden år 2016 Bilaga 1 Kompetensanalys Bilaga 2 Kompetensförsörjningsplan SoF-SRF 7. Äskande av medel för genomförande av Handlingsplan för den nationella minoriteten romer SRN Kommunfullmäktige i Malmö stad beslutade i maj 2014 att ge sociala resursnämnden ansvar för framtagande, uppföljning och rapportering av handlingsplan för den nationella minoriteten romer utifrån Policy avseende Malmö stads arbete med att tillgodose de nationella minoriteternas rättigheter. Handlingsplanen fastställdes, efter remissförfarande i berörda förvaltningar, i sociala resursnämnden För genomförandet av handlingsplanen behövs resurser till en tjänst samt till medel för övriga omkostnader kring förverkligandet av planen. Sociala resursnämnden begärde tkr för ändamålet i sin budgetskrivelse 2017 men medel beviljades inte. I detta ärende föreslås nämnden ansöka om medel hos Beredningen för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter. att hos Beredningen för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter äska tkr för genomförandet av Handlingsplan för den nationella minoritet romer.

6 6 Handlingsplan för den nationella minoriteten romer i Malmö Reservation SD_Handlingsplan för den nationella minoriteten romer i Malmö Särskilt yttrande L&M_Handlingsplan för den nationella minoriteten romer i Malmö 8. Äskande av medel för omkostnader gällande ledamöter i Malmö stads råd för den nationella minoriteten romer SRN Sociala resursnämnden har tagit fram ett förslag till reglemente för Malmö stads råd för den nationella minoriteten romer som ska behandlas i kommunfullmäktige. Nämnden äskar nu om medel hos Beredningen för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter gällande arvodering till rådets ledamöter. att hos Beredningen för demokrati, jämställdhet och mänskliga rättigheter äska 175 tkr för arvodering av ledamöter samt till omkostnader kopplade till Malmö stads råd för den nationella minoriteten romer. 9. Anhörigplan LSS SRN Upprättandet av en anhörigplan är ett åtagande inom ramen för målet om att anhöriga ska mötas med respekt och erbjudas stöd. Planen utgår ifrån gällande lagstiftning och forskning inom området samt en inventering av LSS-verksamheternas befintliga stöd till anhöriga och utvecklingsbehov. Anhörigplanen kan ses som ett led i arbetet med att utveckla och förtydliga nämndens inställning i frågan om stöd till anhöriga inom LSS.

7 7 att godkänna Anhörigplan LSS. Plan för anhörigstöd SRF 10. Idéburet Offentligt Partnerskap med Refugees Welcome Sweden SRN Idéburet offentligt partnerskap mellan Malmö stad och Refugees Welcome Sweden avseende förmedling av lediga bostäder hos privatpersoner till vuxna nyanlända som anvisats till Malmö. att godkänna överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap mellan sociala resursnämnden och Refugees Welcome Sweden, samt att uppdra åt ordförande Carina Nilsson att underteckna beslutad överenskommelse. Överenskommelse IOP Refugees welcome Sweden Verksamhetsberättelse Refugees Welcome Sweden 2015_2016 Refuees Welcome Sweden Räkenskapsår 11. Förutsättningar för att starta daglig verksamhet med inriktning på tvätteri SRN Daglig verksamhet har fått i uppdrag att undersöka förutsättningarna för att starta en ny verksamhet med inriktning på tvätteri. Frågan har aktualiserats med anledning av införande av arbetskläder i LSS bostäder. Ett tvätteri i Daglig verksamhets regi skulle enbart vara ett komplement till upphandlade tvätteritjänster och är därmed inte att betrakta som illojal konkurrens. En utredning pågår och av vad som hittills framkommit önskar förvaltningen få i uppdrag att fortsatt utreda frågan.

8 8 att ge förvaltningen i uppdrag att fortsätta arbetet med att undersöka förutsättningarna för att starta en daglig verksamhet med inriktning på tvätteri. 12. Inkomna och utgående skrivelser Anmälan och inkomna eller avgivna (skickade) skrivelser och meddelanden till sociala resursnämndens sammanträde Förslag till beslut att godkänna redovisningen av inkomna och utgående skrivelser. 13. Delegationsbeslut Enligt kommunallagen 6 kap. 35 kan nämnden lämna över rätten att fatta beslut i vissa ärenden till exempelvis ett utskott, en ledamot eller tjänsteperson (så kallad delegering). De beslut som får fattas på detta sätt finns med nämndens delegationsordning. Alla beslut som fattats med stöd av delegation ska anmälas till nämnden. Förslag till beslut att godkänna redovisningen av delegerade beslut. 14. Information från förvaltningen

kl. 09:00 Sluttid: 11:30. Fänriksgatan 1

kl. 09:00 Sluttid: 11:30. Fänriksgatan 1 Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justering 2016-12-19 kl. 09:00 Sluttid: 11:30 Fänriksgatan

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid onsdag 24 februari 2016 09:00 Plats Folkets hus, Olof Palmes plats 1, sal 5 Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Carina

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid tisdag 21 februari 2017 09:00 Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Fänriksgatan 1, Rum F3/F4 Carina Nilsson (S),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Sociala resursnämnden 1 (7) Sammanträdestid 2015-01-28, kl 9.00 Kallelse och föredragningslista Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Sessionssalen Carina Nilsson (S) Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid onsdag 27 april 2016 09:00 Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Sessionssalen, Stadshuset Carina Nilsson (S), Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Sociala resursnämnden 1 (11) Sammanträdestid 2015-03-25, kl. 9.00 Kallelse och föredragningslista Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Sessionsalen, Stadshuset Carina Nilsson (S) Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid fredag 25 november 2016 09:00 Plats Fänrik 4, Fänriksgatan 1 Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Carina Nilsson (S),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2018-12-17 09:30-11:30 Plats Kungsgatan 13 Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Carina Nilsson (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Funktionsstödsnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2018-10-24 09:00-13:00 Plats Funktionsstödsförvaltningen, Fänriksgatan 1 Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Sociala resursnämnden 1 (7) Sammanträdestid 2014-06-25 kl. 13.00 Kallelse och föredragningslista Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Triangeln Carina Nilsson (S) Ordförande

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-02-16 Plats Sociala resursförvaltningen, Plattform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 11.15 Paragrafer

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (11) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2014-02-13 Plats Sociala resursförvaltningen Klockan 09.00 11.30 Paragrafer 12-34 Närvarande Ledamöter: Carina

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Funktionsstödsnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2019-02-20 09:00-13:00 Plats Funktionsstödsförvaltningen, Fänriksgatan 1 Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Funktionsstödsnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2019-01-28 13:30-16:30 Plats Funktionsstödsförvaltningen, Fänrikgatan 1 Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Sociala resursförvaltningen, Norra Grängesbergsgatan 28 A Klockan Paragrafer

Sociala resursförvaltningen, Norra Grängesbergsgatan 28 A Klockan Paragrafer Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (10) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2013-11-21 Plats Sociala resursförvaltningen, Norra Grängesbergsgatan 28 A Klockan 09.00 12.20 Paragrafer

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Sociala resursnämnden 1 (14) Sammanträdestid 2015-04-28, kl 9.00 Kallelse och föredragningslista Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Sessionssalen, Stadshuset Carina Nilsson (S) Ordförande

Läs mer

Protokoll. Kompanisalen, Kompanihusgården

Protokoll. Kompanisalen, Kompanihusgården Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid 2015-08-26 kl. 09:00 Sluttid: 11:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Kompanisalen, Kompanihusgården

Läs mer

Protokoll. Sessionssalen, Stadshuset

Protokoll. Sessionssalen, Stadshuset Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid 2015-06-22 kl. 09:00 Sluttid: 11:30 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sessionssalen, Stadshuset Carina Nilsson

Läs mer

kl. 09:00 Sluttid: 12:00. Fänriksgatan 1

kl. 09:00 Sluttid: 12:00. Fänriksgatan 1 Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justering 2016-11-25 kl. 09:00 Sluttid: 12:00 Fänriksgatan

Läs mer

Per Håkansson (S) Farishta Sulaiman (M) Ortwin Lobbes (SD) Jane Sophie Charlo Olin (SD)

Per Håkansson (S) Farishta Sulaiman (M) Ortwin Lobbes (SD) Jane Sophie Charlo Olin (SD) Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid 2016-03-23 kl. 09:00 Sluttid: 12:00 Plats Ungdomens hus, Norra Skolgatan 10 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Arbetsmarknads- och socialnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2018-12-19 09:00 Plats Kungsgatan 13, Hörsalen Ordförande Ledamöter Ersättare Sedat Arif (S) Janne Grönholm

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Kulturnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2019-04-24 14:30-17:00 Plats Sjöblads väg 4 (Apelgårdskolan) Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Frida Trollmyr (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Funktionsstödsnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2019-08-26 09:00-13:00 Plats Funktionsstödsförvaltningen, Fänriksgatan 1 Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Protokoll. Adrian Kaba (S) Margareta Wallenstein Axelsson (S) Nasra Ali (S) Noria Manouchi (M) Malmö stad Sociala resursnämnden 1 (10)

Protokoll. Adrian Kaba (S) Margareta Wallenstein Axelsson (S) Nasra Ali (S) Noria Manouchi (M) Malmö stad Sociala resursnämnden 1 (10) Malmö stad Sociala resursnämnden 1 (10) Protokoll Sammanträdestid 2015-01-28, kl. 9.00 11.00 Plats Sessionssalen, Stadshuset August Palms plats 1 Paragrafer 5-16 Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Anmält

Läs mer

Stadshuset, Sessionssalen. Louise Arndt (MP) Gharib Sayed Aly (M) Niclas Röhr (M) Narcis Spahovic (L) Ola Johansson (SD) Noria Manouchi

Stadshuset, Sessionssalen. Louise Arndt (MP) Gharib Sayed Aly (M) Niclas Röhr (M) Narcis Spahovic (L) Ola Johansson (SD) Noria Manouchi Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid 2016-06-20 kl. 09:00 Sluttid: 12:00 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Stadshuset, Sessionssalen

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (5) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-06-10 Plats Baltzarsgatan 4, vån 2 Klockan 10.00 11.20 Paragrafer 68-78 Närvarande Ledamöter: Katrin

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Servicenämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid tisdag 20 oktober 2015 14:00 Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Henrik Smithsgatan 13, rum Studion Petra Bergquist (S),

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (9) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-06-16 Plats Stadshuset, Pelarrummet Klockan 09.00 11.30 Paragrafer 119-137 Närvarande Ledamöter: Carina

Läs mer

Protokoll. Pelarrummet

Protokoll. Pelarrummet Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2016-08-30 kl. 15:00 Sluttid: 17:30 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pelarrummet Sten Dahlvid

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Stadsområdesnämnd Väster 1 (5) Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid Plats Ledamöter Ersättare 2014-06-19, kl.17.00 Hålsjögatan 8, Sessionssalen Jamal El Haj (S) ordförande Carlos

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2014-01-22 Plats Klockan 09.00 10.15 Paragrafer 1 11 Närvarande Ledamöter: Carina Nilsson (S) (ordförande), Kjell Stjernholm (MP) (1:e

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Kulturnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2019-03-27 13:00-16:00 Plats Kulturförvaltingen, Baltzarsgatan 31 Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Frida Trollmyr

Läs mer

Ungdomens hus, Norra Skolgatan 10B

Ungdomens hus, Norra Skolgatan 10B Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid 2016-05-25 kl. 09:00 Sluttid: 11:30 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ungdomens hus, Norra Skolgatan 10B Carina

Läs mer

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE Nämndssammanträde 2011-08-23 Sammanträdestid kl 14.00 15.45 Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare sekreterare Amar Sabri (ordförande) Sara Fagnani Nilsson (förste

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:45 ande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Pernilla Övermark (S) 92-96 Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

Nasra Ali (S) Gharib Aly (M) Margareta Appel (M) Elsa Tibblin (M) Herman Berger (FP)

Nasra Ali (S) Gharib Aly (M) Margareta Appel (M) Elsa Tibblin (M) Herman Berger (FP) Malmö stad Sociala resursnämnden 1 (15) Protokoll Sammanträdestid 2014-05-21 kl. 09.00-11.30 Plats Paragrafer 75-95 Norra Grängesbergsgatan 28 A, Aktivitetshuset Ledamöter Carina Nilsson (S) Ordförande

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (9) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-10-18 Plats Sociala resursförvaltningen, Plattform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 11.35 Paragrafer

Läs mer

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella Malmö stad Stadskontoret Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella minoriteter Inledning Kommunstyrelsens utskott för demokrati, jämställdhet

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2

Reglemente. Socialnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2 Reglemente Socialnämnden Gäller fr.o.m. 2011-01-01 Antaget av kommunfullmäktige 2010-12-20 25/2010:2 Reviderad av kommunfullmäktige datum 2013-12-16 81 Innehållsförteckning Verksamhet... 1 Verksamhetsområde...

Läs mer

Sessionssalen, Stadshuset. Per Håkansson (S) Farishta Sulaiman (M) Noria Manouchi. Sekreterare... Helena Paulsson. Ordförande...

Sessionssalen, Stadshuset. Per Håkansson (S) Farishta Sulaiman (M) Noria Manouchi. Sekreterare... Helena Paulsson. Ordförande... Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid 2016-04-27 kl. 09:00 Sluttid: 11:30 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sessionssalen, Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Servicenämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2018-09-24 13:00 Plats Henrik Smithsgatan 13, rum Studion Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Jan Olsson (S) Stefana

Läs mer

Protokoll. Lilian Gerleman. Sekreterare... Tilde Tibblin. Ordförande... Carina Nilsson. Justerande... Lilian Gerleman.

Protokoll. Lilian Gerleman. Sekreterare... Tilde Tibblin. Ordförande... Carina Nilsson. Justerande... Lilian Gerleman. Malmö stad Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden 1 Protokoll Sammanträdestid 2018-12-17 kl. 09:30-11:30 Plats Kungsgatan 13, rum 5130 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Carina Nilsson (S) (Ordförande)

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-10 Plats Sociala resursförvaltningen, Ingrid Marie Klockan 10.00 12.20 Paragrafer 143-155 Närvarande

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (9) Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2014-04-02 kl. 13.00 Plats Ledamöter Ersättare Kommunalråd Sessionssalen (S 7045) 7:e vån August Palms plats 1, Malmö Katrin

Läs mer

FARSTA STADSDELSNÄMND

FARSTA STADSDELSNÄMND Sammanträde måndag 2 januari 2012 Förvaltningens konferenslokal, Storforsplan 44, Farsta centrum, klockan 08.30-08.40 Ledamöter Lars Jilmstad (m), ordförande Arne Fredholm (m) Roland Bjurström (m) Ann-Louise

Läs mer

Kommunhuset - Måkläppen

Kommunhuset - Måkläppen 2015-09-15 1 (13) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-09-22 Plats Kommunhuset - Måkläppen Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Tjänstemän Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel (M),

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Protokoll. Per Lilja (M) Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Kent Andersson (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter

Protokoll. Per Lilja (M) Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Kent Andersson (S) Justerande... Per Lilja (M) Underskrifter Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2019-04-24 kl. 10:00-11:45 Plats Möllevången 3-4 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kent Andersson (S) (Ordförande) Per Lilja (M)

Läs mer

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE Nämndssammanträde 2012-04-24 Sammanträdestid kl 14.00 15.40 Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare sekreterare övriga Amar Sabri (ordförande) Sara Fagnani Nilsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

2015-08-26 kl. 17:00 Sluttid: 18:30. Klockan 17:10-18:05, samt klockan 18:10-18:20. Motetten Folkets hus, Munkhättegatan 202 Malmö

2015-08-26 kl. 17:00 Sluttid: 18:30. Klockan 17:10-18:05, samt klockan 18:10-18:20. Motetten Folkets hus, Munkhättegatan 202 Malmö Malmö stad Stadsområdesnämnd Söder 1 Protokoll Sammanträdestid Ajournering Plats 2015-08-26 kl. 17:00 Sluttid: 18:30 Klockan 17:10-18:05, samt klockan 18:10-18:20 Motetten Folkets hus, Munkhättegatan 202

Läs mer

Kompletterande protokollsutdrag från Malmö Stad i ärende TRN

Kompletterande protokollsutdrag från Malmö Stad i ärende TRN TRN 2017-0052-183 Från: Pernilla Mesch Till: TRF Funk Registrator Kopia: Kristina Olsson Ärende: Kompletterande protokollsutdrag från Malmö Stad TRN 2017-0052 Datum: den 9 november 2017 16:26:09 Bilagor:

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (9) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-24 Plats Sociala resursförvaltningen, Plattform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 11.15 Paragrafer

Läs mer

68 SEF UNGAS NÄRVARO VID DAGENS SAMMANTRÄDE 69 PROTOKOLLJUSTERING DAGENS SAMMANTRÄDE

68 SEF UNGAS NÄRVARO VID DAGENS SAMMANTRÄDE 69 PROTOKOLLJUSTERING DAGENS SAMMANTRÄDE Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (8) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2012-04-18 Plats Sociala resursförvaltningen, Plform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 10.15 Paragrafer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

Delegationsordning för servicenämnden

Delegationsordning för servicenämnden Delegationsordning för servicenämnden Beslutad av servicenämnden den 30 januari 2019 Aktualiseras av tillträdande nämnd i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt Med

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Revisorskollegiet 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid tisdag 26 maj 2015 15:00 Plats Stadshusets KC, Möllevången 2-4 Ledamöter Sten Dahlvid (S), Ordförande Per Lilja (M), Vice

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4 - Sammanträdesrum: Parketten Ledamöter Patrik Thorsson Nilsson (S), vice ordförande Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik

Läs mer

Delegationsordning för servicenämnden

Delegationsordning för servicenämnden Delegationsordning för servicenämnden Beslutad av servicenämnden den 23 november 2016. Aktualiseras av tillträdande nämnd i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt Med

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Fritidsnämnden 1 (7) Sammanträdestid 2014-01-23 Kl. 16.00 Plats Fritidsförvaltningen, Henrik Smithsgatan 13 Studion, våning 6 Kallelse och föredragningslista Ledamöter Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 oktober 2014

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 oktober 2014 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (6) Datum 2014-10-15 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 oktober 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Sociala resursnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid torsdag 19 november 2015 09:00 Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Sessionssalen, Stadshuset Carina Nilsson (S),

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (9) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2013-05-20 Plats Stadshuset, Pelarrummet August Palms plats 1 Klockan 09.00 12.05 Paragrafer 78-97 Närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 1 (6) Sammanträdestid 2014-05-26, kl 10 Kallelse och föredragningslista Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Tjänstemän Sessionssalen, Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 23 juni 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Förslag till avgifter inom sociala resursnämnden avseende handläggning av dödsbo, serviceavgift boenden och familjerådgivning

Förslag till avgifter inom sociala resursnämnden avseende handläggning av dödsbo, serviceavgift boenden och familjerådgivning SIGNERAD 2015-04-16 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) 2015-04-13 Jan Lanzow-Nilsson Utvecklingssekreterare jan.lanzownilsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till avgifter inom sociala resursnämnden avseende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR SOCIAL MYNDIGHETSUTÖVNING Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning.

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB 2018-12-05 1 (29) Ek, Lena Enhetschef Sammanträdesdatum 2018-12-12 Plats Kommunhuset, Måkläppen Tid 18:00 På kommunfullmäktiges sammanträde kommer priser och stipendier att delas ut. Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån. 1. Val av justerare samt bestämmande av tid för justering I tur att justera är Helena Heintz (MP)

Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån. 1. Val av justerare samt bestämmande av tid för justering I tur att justera är Helena Heintz (MP) Utbildningsnämnden Kallelse och föredragningslista 1 (18) Utbildningsnämnden 2017-05-17 Tid 17.00 Plats Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån Följande ärende ska behandlas: 1. Val av justerare

Läs mer

Svar på remiss angående utkast till lagrådsremiss om Ny möjlighet till uppehållstillstånd Dnr:KS2018/167

Svar på remiss angående utkast till lagrådsremiss om Ny möjlighet till uppehållstillstånd Dnr:KS2018/167 Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr 1.7.1-40/2018 Sida 1 (5) 2018-02-05 Handläggare Gunilla Olofsson Veronica Wolgast 08-50825605, 50825081 Till Kommunstyrelsen

Läs mer

Kallelse 2015-03-19. Socialnämnden SN 2014/610. Socialnämnden. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 16:30

Kallelse 2015-03-19. Socialnämnden SN 2014/610. Socialnämnden. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 16:30 Kallelse 2015-03-19 Socialnämnden Socialnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 16:30 Sekreterare Ordförande Per Marcusson Gunnel Kask Ledamöter Gunnel Kask (S) Margareta Engman

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-11-09 15:00-17:00 Rådsalen ande ledamöter Ronny Larsson (S) (ordförande) Jan-Olov Carlsson (S) Anna Gransten (MP) Fredrik Lundquist (M) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Delårsbokslut 2 per 2005-08-31. BILAGA skickas senare.

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Delårsbokslut 2 per 2005-08-31. BILAGA skickas senare. NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdagen den 14 september 2005 kl. 10:00 1. Val av justerare

Läs mer

Tid och plats Kl Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl ajournering.

Tid och plats Kl Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl ajournering. PROTOKOLL 1(6) Tid och plats Kl 18.00 18.45 Pelarsalen (rum 2567), plan 5B, Österlångggatan 64 Kl 18.00 18.20 ajournering. Omfattning 1-12 ande ledamöter S) Malin Carlsson, ordf M) Bertil Myhrberg, 1:e

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden Utgivare: Kommunledningsförvaltningen, Kansliavdelningen Gäller från: 1 januari 2015 Antagen: KF 120/2014 Senast reviderad: KF 115/2017, KF 95/2018 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen (2017:725)

Läs mer

Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137

Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137 Socialförvaltningen Boendeenheten Tjänsteskrivelse 1(5) Karin Säfström 046-35 57 94 Karin.safstrom@lund.se Socialnämnden i Lund Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137 Sammanfattning

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för gemensam nämnd för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner Antaget av kommunfullmäktige i Sollentuna 2004-12-06, 176 Reviderat av kommunfullmäktige i Sollentuna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Omsorgsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000958 Sid 1/7 Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Grundskolenämnden 1 (6) Sammanträdestid 2014-01-29 kl 9.00 Kallelse och föredragningslista Plats Grundskoleförvaltningen, Rönnblomsgatan 6B, konferensrum E0-1 Ledamöter Anders Rubin (S), ordförande

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETS- NÄMNDEN I MORA Dokumentbeskrivningar Policy En policy ska ange viljeinriktningen för ett specifikt område. Den ska vara vägledande för beslut och styrning. En policy som

Läs mer

Sessionssalen, stadshuset

Sessionssalen, stadshuset Malmö stad Kommunstyrelsen 1 Protokollsutdrag Sammanträdestid 2018-04-04 kl. 13:00-13:50 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sessionssalen, stadshuset Katrin Stjernfeldt

Läs mer

Delegationsordning för valnämnden

Delegationsordning för valnämnden Delegationsordning 1 (7) Delegationsordning för valnämnden Fastställd: Valnämnden 2017-05-04, 4 Delegationsordning 2 (7) Delegationsordning Förhållandet kommunfullmäktige nämnd/styrelse Kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl :50

Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl :50 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl. 18.30-19:50 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) 1:e vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Patric

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD)

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 16 november 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Revisorskollegiet 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2019-04-24 10:00-11:45 Plats Möllevången 3-4 Ordförande Ledamöter Kent Andersson (S) Per Lilja (M), Vice ordförande Pia Landgren

Läs mer

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 4990/2016. Datum: Klockan: 08:30-12:00 Plats: Sessionssalen

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 4990/2016. Datum: Klockan: 08:30-12:00 Plats: Sessionssalen Protokoll Tn 4990/2016 Tekniska nämnden Datum: 2016-11-17 Klockan: 08:30-12:00 Plats: Sessionssalen Närvarande ledamöter Carl Kling (L) Charlotte Edberger Jangdin (C) Ida Eklund (S) Håkan Schultz (S) Nils-Erik

Läs mer

2012-03-09. Kolabacken, kommunhuset

2012-03-09. Kolabacken, kommunhuset 1(15) 2012-03-09 Nämndsekreterare Josefine Storm Tfn 040-42 5244 Sammanträdesdatum Plats Kolabacken, kommunhuset Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M) (ordföranden) Kristina Fredin

Läs mer