Vänföreningen har ju som sin viktigaste uppgift att efter förmåga. stötta Livrustkammaren. Våra resurser är, som bekant begränsade,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vänföreningen har ju som sin viktigaste uppgift att efter förmåga. stötta Livrustkammaren. Våra resurser är, som bekant begränsade,"

Transkript

1 Kära Vänner Farväl kära Vänner! Fyra år på ordförandestolen är till ända. Det har blivit dags för nya krafter att ta vid. Jag kan se tillbaka på en period fylld av glädje, utmaningar och intressanta ögonblick. Jag har haft förmånen att leda en ambitiös och uppslagsrik styrelse. Jag har en viss känsla av att vi har lyckats fånga Vännernas intresse på olika sätt vid olika tidpunkter. Jag är också glad över att vi kunnat hitta välmeriterade stipendiater till föreningens årliga stipendier, som utgår med kronor mottog således författaren och I det här numret journalisten John Chrispinsson ett sådant stipendium. Kära Vänner Vänföreningen har ju som sin viktigaste uppgift att efter förmåga Museichefen informerar stötta Livrustkammaren. Våra resurser är, som bekant begränsade, Genomförda program men vi har ändå under de senaste åren kunnat bistå museet med Kommande program kronor som bidrag till den nya entrén. Dessutom har Lena Anmälningsregler Rangström, tidigare 1:e intendent vid museet, erhållit ett bidrag på Nya medlemmar kronor för arbetet med boken om Kungliga begravningar. Kalendarium Styrelsen står inför en generationsväxling. Jag är således inte den ende som lämnar styrelsearbetet. Christina d Otrante, en sprudlande personlighet, som varit med sedan föreningen grundades 2001 drar sig tillbaka på grund av sviktande hälsa. Cicci Landgren, kassör, medlemsförvaltare och klubbmästarinna, som varit en klippa i vår verksamhet under många år önskar få litet mera tid över för egna intressen. En yngling i detta sammanhang är Bo Eriksson, som tyvärr inte ställer upp för omval. Hans gedigna historiekunskaper har gynnat styrelsearbetet, men det är svårt att få livspusslet att gå ihop med små barn, uppdrag på universitet och en hustru, som tjänstgör ute på Skokloster slott. Valberedningen, med Cecilia Ribbing som sammankallande, har således ett betungande och intrikat arbete inför vårt kommande årsmöte. Jag har emellertid goda förhoppningar om att de skall nå en bra lösning, som årsmötet kan ställa sig bakom. Återstår för mig att önska den tillträdande styrelsen all framgång i sitt kommande arbete. Med vänliga hälsningar Ulf Berenholt Ordförande Livrustkammarens Vänner Medlemsblad FEBRUARI 2016/NR 51 Viktig information från styrelsen OBS! Från och med årsskiftet är det Kerstin Nashef som är vår nya medlemssekreterare. För ev avanmälningar och övriga medlemsfrågor är det alltså till Kerstin ni ska vända er tel eller kerstin.momento@hotmail.com. Om Du inte har fått mail från oss under hösten och har en mailadress, ber vi Dig skicka den till kerstin.momento@hotmail.com, då eventuella ändringar i programmet skickas ut med e-post.

2 Sida 2 FEBRUARI 2016/NR 51 Museichefen informerar Nu är det dags att summera det gångna året var ett år med många besökare, framför allt var det en riktig museisommar, vilket lockade till många besök under främst juli och augusti. I slutet av året sjönk antalet besökare, mycket beroende på att slottet inskränkte sin publika verksamhet på grund av det skärpta säkerhetsläget. Livrustkammaren landade på besökare, en minskning sedan en föregående år, men en ökning jämfört med Livrustkammaren lockar alltid många barn och unga, med föräldrar eller mor- och farföräldrar. Andelen besökare under 19 år blev hela 38%. Glädjande nog ökade de bokade skolgrupperna och även medlemsantalet i Livrustkammarens barnklubb Riddarklubben, för fagra riddare och tappra prinsessor. I februari blir det fri entré på många statliga museer och även här i Livrustkammaren. Vi rustar oss nu för att ta emot fler och nya besökare på allra bästa sätt. Förmånerna för vänföreningens medlemmar uppdateras i relation till fri entré. Vi hoppas se både er och hel del nya ansikten på museet framöver! Malin Grundberg UR VÅRENS PROGRAM Tips! Missa inte Anette Granlund från Bukowskis auktioner och expert i Antikrundan på SVT som besöker Livrustkammaren den 18 februari! Kaukasiska mattor Torsdag 18 februari kl Mattexpert Anette Granlund beskriver hur du kan känna igen de kaukasiska mattorna. I dessa vackra mattors väv möts olika formtraditioner. Var hör t ex den kufiska bården hemma? Pris: 100:- (50% rabatt för vänföreningens medlemmar) Förboka plats. Sportlov vecka 8 o 9 Otroligt rolig verkstad Lördag 20/2 söndag 6/3 Kl Vik en solfjäder, lär dig solfjäderspråket, gör en kungakrona, och en sjörövarlapp. Så blir du en piratprinsessa, eller sjörövarkung! Genomförda Program Besök i Kungliga husgerådskammaren - 3 december Ett trettiotal Vänner slöt upp i Västra valvet på Kungliga slottet. Efter en minutiös säkerhetskontroll slussades vi så småningom vidare till Carl XV-salen, där överintendenten, Margareta Nisser-Dalman tog emot. Vi fick en intressant och detaljerad genomgång av hur stödet till statschefen och hans familj är utformat samt om hur de kungliga lösöresamlingarna förvaltas. Därefter förflyttade vi oss till Gustav VI Adolfs bibliotek, där bibliotekarien Arvid Jakobsson på ett medryckande sätt berättade om framlidne kungens privata boksamling. Kvällen rundades av med lättare förtäring, som efter en uppfriskande promenad intogs i Stensalen under sedvanligt livliga diskussioner i kandelabrarnas sken.

3 Sida 3 FEBRUARI 2016/NR 51 Rörstrands slott 28 januari Tjugofem nyfikna Vänner samlades denna januarikväll för att fördjupa sina kunskaper om Rörstrands slott som ligger på Rörstrandsgatan i Stockholm. Slottet från 1600-talet kom att bli huvudbyggnad i den porslinsindustri, som växte fram i Stockholm på 1700-talet. I början av 1900-talet hade Rörstrand anställda revs industrianläggningen och verksamheten flyttade först till Göteborg och senare till Lidköping, där man lade ner verksamheten Efter genomgången av historiken kunde vi bese både salonger och fängelsehålor i det gamla slottet. Så mycket porslin fanns inte att se, men väl många kakelugnar från olika epoker. Kvällen avslutades i slottets nedre regioner, där vi intog en lättare förtäring under de vackra talsvalven. Rörstrands slott som det såg ut på 1600-talet med trädgård och odlingar. Kommande Program Tisdag 16 februari Makten och Ärligheten på Armémuseum Per Sandin och hans medhjälpare visar oss museets utställning om människors makt att skapa och berätta sin historia. Utställningen öppnade i slutet av oktober. Vi avslutar kvällen på restaurang Borggården där vi serveras soppa med tillbehör, ett glas vin, kaffe och kaka. FULLBOKAT Avanmälan senast den 15 februari till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com Torsdag 17 mars Årsmöte i Livrustkammaren Vänföreningens årsmöte hålls torsdagen den 17 mars kl i Hörsalen på Livrustkammaren. Ingen föranmälan behövs till årsmötesförhandlingarna. Efter årsmötet talar museichefen, Malin Grundberg, om verksamheten inom museet. Därefter intas Myntkrogens vårbuffé i Stensalen. De som önskar deltaga i buffén anmäler sig genom att betala in 275 kr till Plusgiro senast den 9 mars. Avanmälan senast den 13 mars till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com (Forts. på sidan 4)

4 Sida 4 FEBRUARI 2016/NR 51 (Forts. från sidan 3) KALLELSE TILL ÅRSMÖTE Vänföreningens årsmöte hålls torsdagen den 17 mars 2016 kl i Hörsalen på Livrustkammaren. Ingen föranmälan behövs till årsmötesförhandlingarna. Följande stadgeenliga ärenden behandlas 1. Val av ordförande för mötet samt val av sekreterare. 2. Fråga om årsmötets behöriga utlysande. 3. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera protokollet. 4. Styrelsens årsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisorernas berättelse. 5. Fråga om styrelsens ansvarsfrihet. 6. Fastställande av antalet medlemmar i styrelsen. 7. Val av ordförande och övriga styrelsemedlemmar. 8. Val av revisorer. 9. Val av valberedning, tre ledamöter och en suppleant. 10. Fastställande av medlemsavgifter. 11. Eventuella övriga ärenden. Torsdag 14 april Historisk promenad med Magdalena Ribbing och John Chrispinsson Samling utanför Nationalmuseum varifrån vi gör en promenad i kvarteren runt Grand Hotel, som avslutas i Livrustkammaren med en sandwich historique och ett glas vin. Ett fåtal platser kvar. Anmälan sker genom att betala 150 kronor till PlusGiro senast den 2 april. Avanmälan senast den 11 april till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com maj - Historisk resa i Kungliga spår med Bo Eriksson Vi har den stora glädjen att kunna presentera en resa som tar oss till Brahe-land, till Visingsö, med historikern och författaren Bo Eriksson som ciceron. Per Brahe dä, som levde på 1500-talet, var grundaren av den förnäma adelsdynastin och den förste att tillsammans med Svante Sture och Gustav Johansson (Tre Rosor) utses till grevar i Sverige. Hans söner och inte minst sonsonen Per Brahe den yngre förvaltade det arvet väl på Visingsö, platsen där Braheättens härskade som minikungar ända fram till och med reduktionen 1680, då den ståtliga borgen och ön (tillika grevskapet) drogs in till kronan. Vi får även bli bekanta med troll, prinsessor och polfararen Andrée. Resan innehåller, i korta drag, nedanstående. Fullständig information kommer att skickas separat till de som anmält sig. Vi reser i buss från Stockholm till Gränna där vi intar lunch. Därefter blir det Grenna museum och Andrée utställningen. Dags för färja till Visingsö där vi sedan tillbringar resten av dagen och även natten. (Forts. på sidan 5)

5 Sida 5 FEBRUARI 2016/NR 51 (Forts. från sidan 4) Dagen därpå är det dags för Jönköpings läns museum, lunch samt en tur till Alvastra på vägen hem mot Stockholm. I resan ingår alltså 2 x lunch, 1 middag samt övernattning med frukost. Observera att inga drycker ingår i priset. Resans ca pris blir 3500 sek p.p. i delat dubbelrum. Resans pris kan variera beroende på hur många deltagare vi blir. Enkelrumstillägg 300 sek Anmälan görs genom att betala in 500 kr i anmälningsavgift till Plusgiro senast den 9 mars. Anmälan är bindande. Frågor angående resan kan ställas till Eleonore af Sillén, eleonore@europe.com Anmälningsregler för Livrustkammarens Vänners arrangemang Anmälan till våra olika arrangemang kan göras så snart man fått kännedom om dem genom vårt medlemsblad. Vänta inte till sista anmälningsdag med att anmäla Dig. Det händer ofta att evenemangen är fulltecknade på ett tidigt stadium. Endast inbetalning av avgiften för arrangemanget gäller som anmälan. Intresseanmälan kan alltså inte göras. Betalning erläggs till föreningens PlusGiro OBS! Vid inbetalning måste följande anges: - Namn på deltagare. - Det arrangemang som avses. Sent ute? Du kan alltid kontakta Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com Avanmälan Avanmälan, med rätt till återbetalning av erlagd avgift, kan göras senast tre dagar före aktuellt arrangemang. OBS! En administrativ avgift på 50 kr dras av vid återbetalningen. Vid avanmälan efter detta datum återbetalas ingen avgift. Överbokning Vid överbokning återbetalas hela avgiften utan avdrag för administrativ avgift. Gäster som inte är medlemmar i föreningen kan deltaga, i mån av plats till, en extra avgift på 50 kr.

6 Nya Medlemmar Vi har glädjen att hälsa följande personer varmt välkomna som medlemmar i Livrustkammarens Vänner! Liselott Albertsson Calle Björnstrand Gunilla Enebro Johan Lundberg Carina & Anders Hillbur Eric Jannerfeldt Inga Karlsson Michael Karlsson Inga Valkama Kalendarium Annika Wihlborg Makten och Ärligheten på Armémuseum Max 30 deltagare. FULLBOKAT Guidning med efterföljande soppmiddag. Jenny Öhman Tisdag 16 februari Avanmälan senast den 15 feb. till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com Årsmöte i Livrustkammaren Vänföreningens årsmöte hålls torsdagen den 17 mars kl i Hörsalen på Livrustkammaren. Ingen föranmälan behövs till årsmötesförhandlingarna. Efter årsmötet talar museichefen, Malin Grundberg, om verksamheten inom museet. Därefter intas Myntkrogens vårbuffé i Stensalen. De som önskar deltaga i buffén anmäler sig genom att betala in 275 kr till Plusgiro senast den 9 mars. Avanmälan senast den 13 mars till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com Historisk promenad med Magdalena Ribbing & John Chrispinsson Fåtalet platser kvar Samling vid Nationalmuseum Anmälan sker genom att betala 150 kronor till PlusGiro senast den 2 april. Avanmälan senast den 11 april till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com Torsdag 17 mars Torsdag 14 april Historisk resa i Kungliga fotspår med Bo Eriksson Vi reser till Visingsö med omnejd. Resans pris blir ca 3500 sek p.p. i delat dubbelrum. Resans pris kan variera beroende på hur många deltagare vi blir. Enkelrumstillägg 300 sek Anmälan görs genom att betala in 500 kr i anmälningsavgift till Plusgiro senast den 9 mars. Anmälan är bindande. Avanmälan senast den 13 mars till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com maj Med reservation för ändringar Glöm inte att betala medlemsavgiften för 2016 senast den 31 mars till PG Inbetalningskort bifogas OBS! Du som blivit medlem efter 1 juli 2015 har därmed betalat medlemsavgiften för 2016 och får alltså inget inbetalningskort. Livrustkammarens Vänner, Slottsbacken 3, Sthlm, e-post: vanner@lsh.se, postgironummer

Viktig information från styrelsen

Viktig information från styrelsen Livrustkammarens Vänner Medlemsblad NOVEMBER 2015/NR 50 Kära Vänner Hur tycker ni att föreningens verksamhet varit hittills i år? Har programmet varit tillräckligt omväxlande? Har ämnesvalen fallit er

Läs mer

God fortsättning på det nya året och välkomna till Vänföreningens aktiviteter 2014, som ni finner mera upplysningar om längre fram i bladet.

God fortsättning på det nya året och välkomna till Vänföreningens aktiviteter 2014, som ni finner mera upplysningar om längre fram i bladet. Livrustkammarens Vänner Medlemsblad JANUARI 2014/NR 45 Kära Vänner God fortsättning på det nya året och välkomna till Vänföreningens aktiviteter 2014, som ni finner mera upplysningar om längre fram i bladet.

Läs mer

vackert, stämningsfullt, levande, hanterligt och betydelsefullt. Dess betydelse ligger i att det levandegör våra kungliga makthavarens

vackert, stämningsfullt, levande, hanterligt och betydelsefullt. Dess betydelse ligger i att det levandegör våra kungliga makthavarens Kära Vänner Livet erbjuder utmaningar, turligt nog är de flesta angenäma. För min del är den senaste att få ta över ordförandeskapet i Livrustkammarens Vänners styrelse. Jag ska göra mitt bästa för att

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 Släktföreningen Huss 90 år! JUBILEUMSFEST PÅ FORESTA LÖRDAG 18 JUNI 2016 Nu är det dags för släktföreningens stora 90-årsfirande. Vi samlas på Scandic Foresta på Lidingö

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna.

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna. Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se VÅRPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är åter i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Före årsmötet underhöll Tomas Edström och Janne Bumba med visor av gräddan av våra visdiktare och inte

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011

Verksamhetsberättelse för 2011 Verksamhetsberättelse för 2011 ILCO:s Jönköpings länsförening 2012-03-10 Best Wester Hotell Småland i Klevshult Kallelse till ILCO:s årsmöte 2012 Lördagen den 10 mars håller vi årsmötesförhandlingar på

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet

Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet Västra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet www.koloni-vastreg.se Till Västra Regionens medlemsföreningar, regionstyrelsen, revisorerna och valberedning samt styrelsen för värdföreningen Eklundshovs Koloniträdgårdsförening

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Sällskapet för Göteborg Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift

Sällskapet för Göteborg Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift Sällskapet för Göteborg 2017-03-08 Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift Kallelse till Sällskapets medlemmar Årsmöte för Sällskapets för Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift Dag:

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

ÅRSMÖTE 2017 Föreningen Klimatkommunernas årsmötesdagar mars 2017 i Jönköping

ÅRSMÖTE 2017 Föreningen Klimatkommunernas årsmötesdagar mars 2017 i Jönköping KALLELSE OCH DAGORDNING ÅRSMÖTE 2017 Föreningen Klimatkommunernas årsmötesdagar 30-31 mars 2017 i Jönköping Jönköping ljuset vid Vättern och den forna tändsticksstaden 1 Välkomna till Klimatkommunernas

Läs mer

Kallelse till regionens årsmöte!

Kallelse till regionens årsmöte! Medlemsföreningarna Kallelse till regionens årsmöte! Södra Norrlands Folkets hus och parkregion kallar alla medlemsföreningar till ordinarie årsmöte. Datum 13 14 april 2019 Plats Program Ombord på M/S

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 Plats: Berättarladan, Rottneros Närvarande: ett drygt hundratal av sällskapets medlemmar, ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman,

Läs mer

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad Kära Vänner Livrustkammarens Vänner Medlemsblad JANUARI 2012/NR 38 Otroligt men sant, ytterligare ett år har lagts till handlingarna för vår förening. Tiden går fort när man har trevligt och 2011 försvann

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet.

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet. Årsmöte med Svenska IFYE-klubben den 4 oktober 2015 Närvarande: Ett 35-tal medlemmar Plats: Everdal, Växjö 1 Årsmötets öppnande Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Kära porslinsmuseivänner!

Kära porslinsmuseivänner! Kära porslinsmuseivänner! Tro det eller ej! Nu är det (nästan) klart med överlåtandet av Porslinsmuseet från Värmdö kommun till Nationalmuseum! Kommunstyrelsen i Värmdö kommun tog den 7 februari ett enigt

Läs mer

Dagordning vid årsmöte kl

Dagordning vid årsmöte kl Dagordning vid årsmöte 2019-02-15 kl. 18.30 1. Mötets öppnande. 2. Fråga om mötets behöriga utlysande. 3. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 4. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma Gershedens Folkets Hus Stödförening

Kallelse till Föreningsstämma Gershedens Folkets Hus Stödförening Stockholm i maj 2019 Kallelse till Föreningsstämma Gershedens Folkets Hus Stödförening *Föreningsstämma tisdagen den 4 juni 2019 Andelsägare och stödmedlemmar i Gershedens Folkets Hus på Skansen kallas

Läs mer

Kära Vänner! Livrustkammarens Vänner Medlemsblad

Kära Vänner! Livrustkammarens Vänner Medlemsblad Livrustkammarens Vänner Medlemsblad Februari 2013/Nr 42 Kära Vänner! Livrustkammarens Vänförening går 2013 in på sitt 12:e verksamhetsår. Vi vill tacka våra närmare 400 medlemmar för det stöd ni har givit

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/5 Plats: Trelleborg, Dalabadets Camping. Tid: Kl. 17 45 Protokoll fört vid SSCS årsmöte den 14:e augusti 2004 1. Mötets öppnande. Åke Kindbom hälsade samtliga varmt välkomna och med ett rungande

Läs mer

Stålnäs Stugförening Verksamhetsberättelse 2011

Stålnäs Stugförening Verksamhetsberättelse 2011 Storstenen på Stålnäs, (fiskeläget) så finns en gubbe inristat. Den upptäcktes av Peter Norman från Riksantikvarieämbetet 1982, då han genomförde en fornminnesinventering i Söderhamns Skärgård. Mer om

Läs mer

Vi har lagt 2014 till handlingarna och satsar nu med full kraft på 2015. Ni finner programmet i detta nummer.

Vi har lagt 2014 till handlingarna och satsar nu med full kraft på 2015. Ni finner programmet i detta nummer. Kära Vänner Vi har lagt 2014 till handlingarna och satsar nu med full kraft på 2015. Ni finner programmet i detta nummer. Vad som sticker ut är en ny utlandsresa, föreningens sjunde i ordningen. Den minnesgode

Läs mer

Sedvanliga handlingar kommer att tillsändas anmälda deltagare före årsmötet. Välkomna!

Sedvanliga handlingar kommer att tillsändas anmälda deltagare före årsmötet. Välkomna! Till PRO-föreningar och Samorganisationer Jönköping 2018-12-18 INBJUDAN TILL DISTRIKTSÅRSMÖTE Distriktets ÅRSMÖTE kommer att hållas måndagen den 25 mars 2019 i Ädelfors Folkhögskola, Holsbybrunn. Vi börjar

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Kära Vänner. Historiebiten - Privat & Magnifikt: Riddarhuset. Livrustkammarens Vänner Medlemsblad

Kära Vänner. Historiebiten - Privat & Magnifikt: Riddarhuset. Livrustkammarens Vänner Medlemsblad Kära Vänner Medan vinternattens mörker sänkte sig utanför Stockholms slott en kväll i januari gick Vännerna på slottsvisning med Ebba von Mecklenburg, slottets åldfru. Det blev en intressant, lärorik och

Läs mer

Kallelse till Förbundsmöte 2013

Kallelse till Förbundsmöte 2013 Till: Samtliga medlemsföreningar och SDF Skövde 2013-01-31 Kallelse till Förbundsmöte 2013 Härmed kallas medlemsföreningar och SDF till Förbundsmöte på Clarion Collection Hotel Kompaniet och Nyköpingshus

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Hej alla Indienvänner

Hej alla Indienvänner Sundbyberg 2004-01-11 Hej alla Indienvänner Jaha, nu är jag sen igen. Nu lite om årets händelser och aktiviteter. Vi börjar på det som är längst bort, men ändå nära, nämligen MMSB i Indien. Efter en del

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

VÄLKOMMEN DU OCKSÅ ATT VARA MED!!!

VÄLKOMMEN DU OCKSÅ ATT VARA MED!!! VÅREN 2019 8 jan. POLEN start studiecirkel kl. 18.00 Polen är ett land med en lång historia. Sverige och Polen hade åren 1592-1599 Sigismund III som gemensam kung. Polen förlorade dock sin självständighet

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte år 2019 i AstraZeneca Seniorerna Lund

Protokoll fört vid årsmöte år 2019 i AstraZeneca Seniorerna Lund Protokoll fört vid årsmöte år 2019 i AstraZeneca Seniorerna Lund Tid: fredagen den 8 februari 2019 kl 11.45-12.30 Plats: Hörsalen, Medicon Village Deltagare: 75 medlemmar Kjellåke Lindberg hälsade samtliga

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening Onsdagen den 5 mars 2014 på Vikens Hemgård Kvällen inleddes med att Anders Rönndal från Öresundskraft och Ulf Liljefors från Höganäs Energi informerade

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2016 03 19 Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna 1. Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställdes.

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Wagner-Sällskapet i Göteborg. Årsmötesprotokoll 2011

Wagner-Sällskapet i Göteborg. Årsmötesprotokoll 2011 Wagner-Sällskapet i Göteborg Årsmötesprotokoll 2011 Tidpunkt: 2011-03-14 kl 17.30 Plats: Norska Sjömanskyrkan, Göteborg Närvarande: 34 medlemmar och 9 gäster 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av sällskapets

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

I Gnosjö ÅRSMÖTE

I Gnosjö ÅRSMÖTE Plats och tid Gnosjö Bibliotek, Månsidan kl. 19:00 Närvarande 22 personer Underskrifter Sekreterare Emma Carlsson Ordförande Tommy Tolf Justerare Tommy Johansson... Bertil Sida 1 av 5 1 Mötets öppnande

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008

Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008 Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008 Närvarande fastighetsägare och funktionärer Närvarande: 1:3, 1:11, 1:12 Britt-Inger Andersson, Lars Drake, Anette

Läs mer

Härmed. Ärenden från. Ärenden som. Ragna Bons,

Härmed. Ärenden från. Ärenden som. Ragna Bons, Kallelsee till årsmöte Datum: 9 10november 2017 Plats: Oskarshamn Härmed kallas du som medlemm i WiN Sverige till ett årsmöte. I samband s med årsmötet erbjuds föreläsningar och studiebesök (see bifogat

Läs mer

18/3-2012 Stockholm Årsmötesprotokoll Kollektivhusföreningen Södra

18/3-2012 Stockholm Årsmötesprotokoll Kollektivhusföreningen Södra 18/3-2012 Stockholm Årsmötesprotokoll Kollektivhusföreningen Södra Station Närvarande: 24 ½ personer, Vania M-B, Björn E, Cecilia E, Erik, Christina F, Anna H, Lena S-H, Caroline K, Camilla L, Lena N,

Läs mer

Mellansvenska distriktet

Mellansvenska distriktet Datum och tid: 2016-02-28 14.00 Plats: Svärdsjö skid & orienteringsklubbs kanslistuga 2016 1 Mötets öppnande Ordförande Mikael Köpman förklarar mötet öppnat och hälsar samtliga närvarande välkomna. 2016-2

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Föreningen Norden Örebroavdelningen VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Övriga ledamöter: Suppleanter: Eva Bellsund Torgny Larson

Läs mer

Jämtland-Härjedalens Älghundklubb

Jämtland-Härjedalens Älghundklubb 1 Jämtland-Härjedalens Älghundklubb Protokoll fört vid Jämtland-Härjedalens Älghundklubbs årsmöte Dag: Lördagen den 23 februari 2008 Plats: Hotell Hammarstrand Hammarstrand 1 Årsmötets öppnande Ordföranden,

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst

Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Vårprogram 2015 med tema Arbetets konst Sveriges Konstföreningar har Arbetets konst som konstbildningstema för året. Vi i Göteborgsdistriktet har valt att följa detta tema för vårens aktiviteter. Vi ser

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 Årsmöte Idrottens Hus Västerås Årsmötes förhandlingar 26 mars 2014 kl. 14.00 Vid årsmötet skall följande ärenden förekomma; 1. Mötets

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN FÖREN KARLSTAD KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 2017 Tid: Måndagen den 10 april 2017 kl. 18.00 Lokal: Orrholmsskolans matsal Servering: Lättare förtäring med dryck DAGORDNING 1. Stämmans

Läs mer

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll fört vid årsmöte för Sydskanes Emse på Ring Knutstorp den 27 oktober 2012. Ordföranden Thomas Christiansson hälsar samtliga mötesdeltagare välkomna till

Läs mer

Varifrån kommer Spillkråkan och var vill vi vara om några år?

Varifrån kommer Spillkråkan och var vill vi vara om några år? Varifrån kommer Spillkråkan och var vill vi vara om några år? Det och mycket skog, skratt och god mat blir det på Spillkråkans 15-årsjubileum den 27-28 april - fest och allvar från lördag förmiddag till

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte fredag den 15 april 2016 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal, Riddarplatsen 36,

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

Monte Viñas Föreningsstämma 2010

Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i kommunsalen, Manilva, lördagen den 3 april 2009 kl. 11.15-13.15. 1. Stämmans öppnande samt val av ordförande för stämman

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Kopia av protokollet

Kopia av protokollet Kopia av protokollet SE-SAM Protokoll nr 4/2014 Protokoll fört vid det 32:a årsmötet med SE-SAM, Swedish Senior Airmen, på Tekniska Museet i Stockholm 2014-04-07 kl 1100-1150. Närvarande: 48 medlemmar

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA

PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA PROTOKOLL GESSIE VILLASTADS SAMFALLIGHETS FORENING ÅRSSTÄMMA ONSDAGEN DEN 25 APRIL 2012 Protokoll vid Gessie Villastads Samfällighetsförenings årsstämma Org nr 717905-4346 Plats: Samfällighetsförenings

Läs mer

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten.

Vi återkommer med dagordning i god tid före den 31 augusti. Har ni frågor som ni redan nu vill ta upp kan ni notera dessa på anmälningsblanketten. Malmö 2007-05-22 Till berörda hästägareföreningar Inbjudan till Sydträffen och Sydkampen fredagen den 31 augusti 2007. Sydträffen anordnas i år på 100 års - jubilerande Jägersro. Vi bifogar program och

Läs mer

fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar

fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar PROTOKOLL fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Plats: Sturebyskolans aula Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar Föredragningslista

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Här kommer höstens program. Vi hoppas att du ska finna våra aktiviteter intressanta! Välkommen till en ny termin! Augusti: September:

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015

Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Stockholm Nordost Nyhetsbrev Februari 2015 Hej! God fortättning på det nya året som nu inte är helt nytt utan en månad gammalt. Under denna månad har STF Stockholm Nordost haft två välbesökta aktiviteter,

Läs mer

KALLELSE OCH DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 FÖRENINGEN KLIMATKOMMUNERNAS ÅRSMÖTESDAGAR APRIL 2018 I VÄXJÖ

KALLELSE OCH DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 FÖRENINGEN KLIMATKOMMUNERNAS ÅRSMÖTESDAGAR APRIL 2018 I VÄXJÖ KALLELSE OCH DAGORDNING ÅRSMÖTE 2018 FÖRENINGEN KLIMATKOMMUNERNAS ÅRSMÖTESDAGAR 12 13 APRIL 2018 I VÄXJÖ VÄLKOMNA TILL KLIMATKOMMUNERNAS ÅRSMÖTESDAGAR 2018! I tio år har Klimatkommunerna arbetat som förening

Läs mer

The Wash Act Whisky Society

The Wash Act Whisky Society Uppdaterad 2010-04-11 Stadgar för Whiskyprovarföreningen The Wash Act Whisky Society Uppdaterad 2010-04-11 1 (7) Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 1 Begrepp 2 2 Mål 2 3 Verksamhet 2 4 Whiskyprovarträffar

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening StorStockholms Genealogiska Förening Förslag till revidering av stadgarna för SSGF. Nu gällande stadgar. 1 Föreningens namn är StorStockholms Genealogiska Förening, förkortat SSGF. Föreningen är en ideell

Läs mer

Program för våren 2017

Program för våren 2017 Avdelning 267 av SPF Seniorerna Program för våren 2017 Tisdag 10 januari kl. 11.00 Vårdcentralen informerar om artros Lilla Murgrönan Informationsmöte Tisdag 24 januari kl. 18.00 Kostnad: Anmälan till:

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Anders Björnsson väljs som ordförande för årsmötet. Christer Flodin väljs som sekreterare för årsmötet.

Anders Björnsson väljs som ordförande för årsmötet. Christer Flodin väljs som sekreterare för årsmötet. Protokoll fört vid årsmöte i Svenska Humanistiska Förbundet Lördagen den 5 mars 2011 kl. 11.00 12.50 Riddarsalen, Riddarhuset, Stockholm Närvarande: se bilaga Ordföranden Anders Björnsson öppnar årsmötesförhandlingarna

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Information Årsmötet 2015

Information Årsmötet 2015 Information Inför Årsmötet 2015 PROGRAM VID VSF:s ÅRSMÖTE PÅ NYA KURHOTLLET, ULRICEHAMN DEN 6 OKTOBER 2015 19.00 Årsmötet öppnas av ordförande Åke Larsson 19.05 Information av Svenska Skidförbundets representant

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer