vackert, stämningsfullt, levande, hanterligt och betydelsefullt. Dess betydelse ligger i att det levandegör våra kungliga makthavarens

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "vackert, stämningsfullt, levande, hanterligt och betydelsefullt. Dess betydelse ligger i att det levandegör våra kungliga makthavarens"

Transkript

1 Kära Vänner Livet erbjuder utmaningar, turligt nog är de flesta angenäma. För min del är den senaste att få ta över ordförandeskapet i Livrustkammarens Vänners styrelse. Jag ska göra mitt bästa för att leva upp till mina företrädares höga standard och gedigna insatser. Jag ser fram emot att delta i arbetet som syftar till att LRKV fortsätter att vara en samlingspunkt för intressant och givande gemenskap till nytta och glädje för museet och medlemmarna. Förutsättningarna för detta är goda. Vid min sida i styrelsen har jag personer med betydande erfarenhet och hög kompetens inom olika områden och som är I detta nummer målmedvetna och energiska. Dessutom är de trevliga och lätta att Kära Vänner samarbeta med. Livrustkammaren är mitt favoritmuseum. Skälen är många, det är Museichefen informerar vackert, stämningsfullt, levande, hanterligt och betydelsefullt. Dess Genomförda program betydelse ligger i att det levandegör våra kungliga makthavarens Kommande program historia, det är därvidlag ett utomordentligt exempel på hur tingen talar Vännerna på Facebook till oss. Att jag dessutom träffade min fru på just Livrustkammaren gör min relation till museet än starkare. Livrustkammarens Vänners uppgift är att genom sina medlemmars insatser på olika sätt främja museets verksamhet. Detta gör vi genom att sprida kunskap om museet och genom att ekonomiskt bidra till dess fortbestånd och utveckling. Jag ser med intresse och entusiasm fram emot att delta i detta arbete. Väl mött vid kommande evenemang och aktiviteter i Vännernas krets och tills dess ha en skön och vilsam sommar! Eric Jannerfeldt Ordförande Livrustkammarens Vänner Medlemsblad Historiebiten Nya styrelsen JUNI 2016/NR 52 Historiebiten För den heraldiskt intresserade är Livrustkammaren ett fantastiskt rikt museum. Här finns många av de viktiga källorna till den svenska heraldikens historia. Ett föremål som länge fascinerat mig är den häroldskåpa, tillverkad till Gustav Vasas begravning 1560, som för närvarande är utställd i Dödens teater. Den visar Sveriges stora riksvapen med sina fyra fält och Vasaättens vapen i hjärtskölden. Härolden visade på så sätt redan i sin dräkt vilken furste han tjänade. I begravningsprocessionen gick härolderna klädda i dylika dräkter och möjligen bars en sådan kåpa också på samma sätt ungefär som ett banér. Det var just under denna tid som heraldiken med full kraft började utnyttjas av de svenska regenterna i manifesterandet av sin makt. Ångermanlands Laxar Källa: Wikipedia (Forts. på sidan 2)

2 Sida 2 JUNI 2016/NR 52 (Forts. från sidan 1) Ett annat heraldiskt uttryck för den unga kungadynastiens ambitioner på en europeisk arena är de landskapsvapen som skapades till Gustav Vasas begravningståg. Vi vet inte hur det gick till när de skapades bara att fanor med de olika landskapens vapen bars i processionen. På så sätt kunde man inför en europeisk publik uttrycka kungarikets omfattning. Fanorna är tyvärr inte bevarade i Livrustkammarens samlingar, men magnifika framställningar av landskapsvapnen från olika kungliga begravningsprocessioner på 1600-talet finns i utställningen. Här möter vi Södermanlands grip, Ångermanlands laxar, Västerbottens ren och alla de andra vapnen, vilka genom århundradena blivit de självklara symbolerna för rikets olika provinser. Landskapsvapnen har därigenom blivit till ett immateriellt kulturarv, som än idag används i olika sammanhang för att uttrycka en regional identitet. Henrik Klackenberg Västerbottens ren Källa: Wikipedia Nya styrelsen Vid årsstämman den 17 mars valdes en ny styrelse och vid det konstituerande styrelsesammanträdet beslöts att styrelsen skulle ha följande sammansättning: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Klubbmästare Kassör Medlemsansvarig Ledamöter Eric Jannerfeldt Eleonore af Sillén Claes Johan Larsson Sanna Evers Kerstin Nashef Kerstin Nashef Malin Grundberg (Museichef och därmed ständig medlem avstyrelsen), Mårten Hougström, Henrik Klackenberg, Beata Rothelius, Lina Sandels-Sjöström och Karin Yllfors Livrustkammarens Vänner vill, tillsammans med Livrustkammaren, rikta ett varmt tack till Christina d Otrante, Cecilia Landgren, Bo Eriksson och Ulf Berenholt, som efter många år i styrelsen och väl förrättade värv nu lämnar sina uppdrag. Särskilt tack till Cecilia Landgren som burit hela organisationen, ekonomin och medlemsregister på sina axlar i många år, samt till Christina d Otrante som var en av ursprungsmedlemmarna i styrelsen av Livrustkammarens Vänner och som alltsedan starten 2001 varit en synnerligen uppskattad resurs i styrelsearbetet.

3 Sida 3 JUNI 2016/NR 52 Museichefen informerar Den 1 februari infördes fri entré i Livrustkammaren och vilken succé det har blivit! Många besökare av alla de slag hittar till oss och museet sjuder av liv! Hittills i år har ökningen varit runt 50%, dvs ungefär lika stor ökning som när museerna hade fri entré för cirka tio år sedan. Eftersom fri entré har varit en förmån för medlemmar i vänföreningen har vi nu justerat medlemserbjudandet. Som medlem får ni nu fri entré till tillfälliga utställningar (där vi kommer att ta betalt av övriga besökare), fri audioguide och halva priset på våra föredrag. Glädjande nog har vi kunnat återinföra en butiksrabatt som gäller för hela butikens sortiment, 20% rabatt på allt gäller! Sommaren är här och försommarens alla skolklasser trängs i salarna. Framåt juli ersätts de av turistströmmar från Sverige och andra länder. I juli och augusti har vi öppet till alla dagar. Under våren har vi öppnat en liten barnutställning, Så gör prinsessor och prinsar, med utgångspunkt i författaren Per Gustafssons böcker om prinsessan och prinsen. Välkomna in och lek och läs med barn och barnbarn i vår utställning, som vänder sig till barn 2 till 6 år. När sommarsäsongen är över öppnar vi årets stora utställning i Livrustkammaren. Det är utställningen Renässansmode i papper - Familjen Medici utanför ramen, med dräkter i papper skapade av den belgiska konstnären Isabelle de Borchgrave. Hon har låtit sig inspireras av porträtt och målningar från den italienska renässansen och särskilt familjen Medici och har utifrån dem skapat fantastiska kläder helt och hållet i papper. Hennes kollektioner har visats över hela världen, och vi är glada över att för första gången kunna visa Isabelle de Borchgraves kreationer i Sverige och Norden. Håll utkik efter höstens program i vårt kalendarium på hemsidan. I september drar vi igång föredrag och specialvisningar varje torsdagskväll. Välkomna! Malin Grundberg Detalj av Eleonore de Toledes ( ) dräkt, som Isabelle de Borchgrave skapat, efter ett porträtt målat av Bronzino. Foto: Andreas von Einsiedel Källa:

4 Sida 4 JUNI 2016/NR 52 Genomförda Program Makten och ärligheten i Armémuseum - 16 februari Uställningen väckte intressanta frågor i form av vad och när saker ska sparas som museiföremål. Drygt 30 medlemmar följde resonemanget kring detta. Därefter intogs en mycket god soppa i museets restaurang. Årsmöte i Livrustkammaren - 17 mars Årsmötesförhandlingarna leddes, med van hand, av Claes Bursell och nytt blod valdes in i styrelsen. Efter mötet njöt ca 40 medlemmar av buffé och vin i Stensalen. Mer om årsmötet och nya styrelsen finns att läsa under rubriken Nya styrelsen. Historisk promenad - 14 april 32 Vänner samlades utanför Grand Hotel för en historisk promenad. Det blev en både trevlig och mycket uppskattad aktivitet. Magdalena Ribbing och John Chrispinsson berättade sakkunnigt och underhållande om flera av de byggnader och platser vi såg och passerade. Platsen där palatset Makalös låg innan det förstördes av brand 1825 blev sista anhalten före promenaden till Livrustkammaren, där det bjöds på smörgås och vin. Makalös, från Jakobs kyrka, ur Suecia antiqua et hodierna. Källa: Wikipedia Kommande Program Torsdag 22 september Renässansmode i papper i Livrustkammaren Nutid möter historia när familjen Medici gästar Livrustkammaren. Konstnären Isabelle de Borchgrave står bakom de fantastiska dräkterna tillverkade av papper. Utställningens producent, Malin Grundberg visar och berättar. Efteråt samlas vi över ett glas vin och en smörgås i Stensalen. Max 30 personer Avanmälan senast den 12 september till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com

5 Sida 5 JUNI 2016/NR 52 Torsdag 27 oktober Heraldik i Livrustkammaren Statsheraldiker, Henrik Klackenberg, berättar om vårt heraldiska kulturarv med utgångspunkt i Livrustkammarens utställning. Läs mer om heraldik i Livrustkammaren under rubriken Historiebiten! Efteråt samlas vi över ett glas vin och en smörgås i övre korridoren. Max 25 personer Avanmälan senast den 12 oktober till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com Söndag 6 november - Vändagen Traditionsenligt firande i Livrustkammaren. Café Lützen håller öppet kl och frestar med Gustaf Adolfbakelser. Frivilliga till café verksamheten får gärna anmäla sig till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com. Mer information i kommande medlemsblad. Nu finns Vännerna på Facebook I syfte att marknadsföra vänföreningen och nå ut till fler potentiella medlemmar har vi startat en facebooksida med namnet "Livrustkammarens Vänner". Här kommer vi skriva om vänföreningen, men det blir också inlägg med anknytning till Livrustkammarens verksamhetsområde. Om du har ett facebookkonto så gå gärna in och gilla/följ sidan. Du kan hjälpa oss marknadsföra sidan både genom att bjuda in dina vänner att gilla/följa den och genom att gilla/kommentera inlägg.

6 Nya Medlemmar Vi har glädjen att hälsa följande personer varmt välkomna som medlemmar i Livrustkammarens Vänner! Mikael Ström Magnus Kovacec Lena Jansson Kalendarium Renässansmode i papper i Livrustkammaren Efteråt samlas vi över ett glas vin och en smörgås i Stensalen. Max 30 deltagare. Avanmälan senast den 12 september till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com Heraldik i Livrustkammaren med Henrik Klackenberg Efteråt samlas vi över ett glas vin och en smörgås i övre korridoren. Max 25 deltagare Avanmälan senast den 12 oktober till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com Vändagen Traditionsenligt firande i Livrustkammaren. Café Lützen håller öppet kl och frestar med Gustaf Adolfbakelser. Torsdag 22 september Torsdag 27 oktober Söndag 6 november Frivilliga till café verksamheten får gärna anmäla sig till Kerstin Nashef tel eller kerstin.momento@hotmail.com. Mer information i kommande medlemsblad. Med reservation för ändringar Livrustkammarens Vänner, Slottsbacken 3, Sthlm, e-post: vanner@lsh.se, postgironummer

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad nr 57 Juni Årsmötet Kära Vänner

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad nr 57 Juni Årsmötet Kära Vänner Livrustkammarens Vänner Medlemsblad nr 57 Juni 2018 Kära Vänner Efter två år i vänföreningens styrelse valdes jag på årsmötet 15 mars till ordförande i Livrustkammarens Vänner. Jag vill framföra ett stort

Läs mer

Vänföreningen har ju som sin viktigaste uppgift att efter förmåga. stötta Livrustkammaren. Våra resurser är, som bekant begränsade,

Vänföreningen har ju som sin viktigaste uppgift att efter förmåga. stötta Livrustkammaren. Våra resurser är, som bekant begränsade, Kära Vänner Farväl kära Vänner! Fyra år på ordförandestolen är till ända. Det har blivit dags för nya krafter att ta vid. Jag kan se tillbaka på en period fylld av glädje, utmaningar och intressanta ögonblick.

Läs mer

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad. Kära Vänner, november 2016/nr 53

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad. Kära Vänner, november 2016/nr 53 Livrustkammarens Vänner Medlemsblad november 2016/nr 53 Kära Vänner, Den 6 november högtidlighåller vi minnet av kung Gustaf II Adolfs död på slagfältet i Lützen. Gustaf II Adolf var inte bara en briljant

Läs mer

Kära Vänner. Historiebiten - Privat & Magnifikt: Riddarhuset. Livrustkammarens Vänner Medlemsblad

Kära Vänner. Historiebiten - Privat & Magnifikt: Riddarhuset. Livrustkammarens Vänner Medlemsblad Kära Vänner Medan vinternattens mörker sänkte sig utanför Stockholms slott en kväll i januari gick Vännerna på slottsvisning med Ebba von Mecklenburg, slottets åldfru. Det blev en intressant, lärorik och

Läs mer

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad nr 54 Juni Kära Vänner,

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad nr 54 Juni Kära Vänner, Kära Vänner, Livrustkammarens Vänner Medlemsblad nr 54 Juni 2017 E Pluribus Unum Av Många En är en välkänd devis som fram till 1960-talet var en del av USA:s riksemblem. Den hade då funnits där sedan republiken

Läs mer

Viktig information från styrelsen

Viktig information från styrelsen Livrustkammarens Vänner Medlemsblad NOVEMBER 2015/NR 50 Kära Vänner Hur tycker ni att föreningens verksamhet varit hittills i år? Har programmet varit tillräckligt omväxlande? Har ämnesvalen fallit er

Läs mer

God fortsättning på det nya året och välkomna till Vänföreningens aktiviteter 2014, som ni finner mera upplysningar om längre fram i bladet.

God fortsättning på det nya året och välkomna till Vänföreningens aktiviteter 2014, som ni finner mera upplysningar om längre fram i bladet. Livrustkammarens Vänner Medlemsblad JANUARI 2014/NR 45 Kära Vänner God fortsättning på det nya året och välkomna till Vänföreningens aktiviteter 2014, som ni finner mera upplysningar om längre fram i bladet.

Läs mer

Heraldikens ursprung och utveckling

Heraldikens ursprung och utveckling Livrustkammarens Vänner Medlemsblad nr 55 November 2017 1 Heraldikens ursprung och utveckling Heraldik är ett ord som för de flesta leder tanken till feodalsamhälle, medeltid och adelskultur. Man förbiser

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Kära Vänner! Livrustkammarens Vänner Medlemsblad

Kära Vänner! Livrustkammarens Vänner Medlemsblad Livrustkammarens Vänner Medlemsblad Februari 2013/Nr 42 Kära Vänner! Livrustkammarens Vänförening går 2013 in på sitt 12:e verksamhetsår. Vi vill tacka våra närmare 400 medlemmar för det stöd ni har givit

Läs mer

Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt

Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt 1 FLAXKUSEN Medlemsblad för Arbetarteater Pegasus Nr 1/2015 redaktör: Helge Torsein heltors@gavle.to Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt Medlem i Pegasus? Alla

Läs mer

Länsbygderådet Sörmland

Länsbygderådet Sörmland Länsbygderådet Sörmland Nyhetsbrev mars 2015 Hej! Här kommer årets andra Nyhetsbrev med aktuell info från Länsbygderådet. Nyhetsbrev med aktuell information, tips om aktiviteter och kompete nsutvecklande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Föreningen Norden Örebroavdelningen VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Övriga ledamöter: Suppleanter: Eva Bellsund Torgny Larson

Läs mer

Vi har lagt 2014 till handlingarna och satsar nu med full kraft på 2015. Ni finner programmet i detta nummer.

Vi har lagt 2014 till handlingarna och satsar nu med full kraft på 2015. Ni finner programmet i detta nummer. Kära Vänner Vi har lagt 2014 till handlingarna och satsar nu med full kraft på 2015. Ni finner programmet i detta nummer. Vad som sticker ut är en ny utlandsresa, föreningens sjunde i ordningen. Den minnesgode

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad Kära Vänner Livrustkammarens Vänner Medlemsblad JANUARI 2012/NR 38 Otroligt men sant, ytterligare ett år har lagts till handlingarna för vår förening. Tiden går fort när man har trevligt och 2011 försvann

Läs mer

Vårprogram nr 2, 2007

Vårprogram nr 2, 2007 Vårprogram nr 2, 2007 Vintern, den lilla som blev, försvann lika plötsligt som den kommit och krokus och julrosor stod på kö och slog ut på ett par dagar. Vilken lovande start på våren! I Gillet kommer

Läs mer

Historia på riktigt - ett samarbete i projektform med klass 5:1 från Ängsskolan i Sundbyberg

Historia på riktigt - ett samarbete i projektform med klass 5:1 från Ängsskolan i Sundbyberg Historia på riktigt - ett samarbete i projektform med klass 5:1 från Ängsskolan i Sundbyberg I februari 2011 kontaktade läraren Eva Larsson från Ängsskolan i Sundbyberg Livrustkammarens pedagoger. Eva

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Jönköpings stads historia 1284-1700. Bildserie producerad av Jönköpings läns museum

Jönköpings stads historia 1284-1700. Bildserie producerad av Jönköpings läns museum Jönköpings stads historia 1284-1700 Bildserie producerad av Jönköpings läns museum Bild 1 Jönköping från södra änden av Munksjön omkring 1690. Kopparstick av Erik Dahlbergh. Bild 2 Medeltida vägnät. Bild

Läs mer

Medlemsblad. Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar

Medlemsblad. Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar Medlemsblad Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar När vintermörker och höstrusk nu lägrar sig över vår vackra bygd kan vi tänka tillbaka på de vackra dagarna under sensommaren och förhösten. Det trägna gäng

Läs mer

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 1 av 5 2019-02-27 20:06 SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 Om du inte önskar få vårt månadsbrev med beskrivning av månadens aktiviteter så är det bara att meddela oss detta på spfseniorerna.trosa@gmail.com

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll!

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Tisdagen den 17 april 2012 höll ICA Kvantum i Kungens Kurva sin årliga kundkväll. Över 500 gäster samlades för att avnjuta god mat och dryck samt för att

Läs mer

Kära porslinsmuseivänner!

Kära porslinsmuseivänner! Kära porslinsmuseivänner! Tro det eller ej! Nu är det (nästan) klart med överlåtandet av Porslinsmuseet från Värmdö kommun till Nationalmuseum! Kommunstyrelsen i Värmdö kommun tog den 7 februari ett enigt

Läs mer

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015

PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 PRO Husie till Bourgogne 23-31 maj 2015 Bourgogne namnet känner man igen och förknippar med vin. Och, naturligtvis finns här mycket och gott av den varan. Men, Bourgogne är inte bara vin! Här finns fantastiska

Läs mer

Så blev det höst med gulnande löv och stundtals krispigt klar höstluft. I det här numret och här kommer nu ett nytt nummer av Vänbladet.

Så blev det höst med gulnande löv och stundtals krispigt klar höstluft. I det här numret och här kommer nu ett nytt nummer av Vänbladet. Kära Vänner Så blev det höst med gulnande löv och stundtals krispigt klar höstluft I det här numret och här kommer nu ett nytt nummer av Vänbladet. Kära Vänner Under sommaren, närmare bestämt i augusti,

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 Plats: Berättarladan, Rottneros Närvarande: ett drygt hundratal av sällskapets medlemmar, ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman,

Läs mer

Pierre Rådsten april

Pierre Rådsten april Pierre Rådsten 12-28 april 2018 Pierre Rådsten Vi välkomnar Pierre Rådsten, en berättande naivist med färgsprakande palett. Pierre Rådsten (f. 1982) började i tidig ålder intressera sig för färg, en målarlåda

Läs mer

Program Högalid. Våren 2014. Välkommen till en ny säsong med PRO Högalid

Program Högalid. Våren 2014. Välkommen till en ny säsong med PRO Högalid Program Högalid Våren 2014 Välkommen till en ny säsong med Ciao Ciao är en italiensk restaurang som öppnade sina dörrar i hjärtat av Hornsgatan februari 2013. Det blev snabbt en mycket populär restaurang.

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 Släktföreningen Huss 90 år! JUBILEUMSFEST PÅ FORESTA LÖRDAG 18 JUNI 2016 Nu är det dags för släktföreningens stora 90-årsfirande. Vi samlas på Scandic Foresta på Lidingö

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad

Livrustkammarens Vänner Medlemsblad Kära Vänner Ännu en säsong med vännerna har gått till ända. Vi kan se tillbaka på ett omväxlande programutbud både i egen regi och i samarbete med museet. Som vanligt vilar vi inte på gamla lagrar utan

Läs mer

ENSKEDE PROGRAM. Foto: fotoakuten.se

ENSKEDE PROGRAM. Foto: fotoakuten.se ENSKEDE PROGRAM Foto: fotoakuten.se VÅREN 2019 VÄLKOMNA TILL VÅRENS PROGRAM Även 2019 blir det ett rätt fylligt program i PRO Enskede. Vi har försökt göra en bra blandning av föreläsningar, underhållning,

Läs mer

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem

KARLSTAD CENTRUM PROGRAM Dina förmåner som medlem KARLSTAD CENTRUM PROGRAM 2019 Dina förmåner som medlem Rätt att delta i vår förenings samtliga aktiviteter Tidningen Pensionären - 9 nummer PRO Mervärde rabatter Rabatt på SJ och Ålandsfärjorna Försäkringar

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

TällbergsNytt juni/juli 2017

TällbergsNytt juni/juli 2017 TällbergsNytt juni/juli 2017 1 Midsommar I Dalarna kan man dela in året, i före och efter midsommar. Midsommar betyder mycket. Många besökare kommer hit, ja i tusental. Alla vill uppleva en midsommar i

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar!

Medlemsblad. Bästa medlemmar! Nr 2 Årg. 26 (2017) Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 26 (2017) Bästa medlemmar! Så har våren ännu en gång gjort sitt intåg och klockan skruvats fram för ljusare kvällar! Vinter och mörker håller oss mest inomhus, men nu kryper vi så

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem.

Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem. 2016-04-02 1 (4) Tid och plats Lördagen den 2 april 2016, kl 14.00, Örnsköldsviks församlingshem. Vid årsmötet deltog 20 personer. Närvarande styrelseledamöter Britta Håkans Elly Gunnarsson Inger Söderlind

Läs mer

Foto: Mattias Lindbäck

Foto: Mattias Lindbäck Foto: Mattias Lindbäck PROGRAM HÖSTEN 2015 KONTAKTINFORMATION ÖREBRO LÄNS MUSEUM Besöksadress: Engelbrektsgatan 3 Telefon: 019-602 87 00 Webb: www.olm.se E-post: info@olm.se FRI ENTRÉ @lansmuseum @orebrolansmuseum

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

SFHM/Försvarets traditionsnämnd Sid 1 (5)

SFHM/Försvarets traditionsnämnd Sid 1 (5) SFHM/Försvarets traditionsnämnd 2018-02-07 Sid 1 (5) Arbetsordning och uppgifter för och sammansättning av Försvarets traditionsnämnd http://www.sfhm.se/verksamhet/forsvarets-traditionsnamnd/om-forsvarets-traditionsnamnd/

Läs mer

Engelholms Vandrarförening

Engelholms Vandrarförening Engelholms Vandrarförening Vandringsprogram november 2018 - mars 2019 På vår hemsida www.engelholmsvandrarforening.se kan du hitta senaste nytt, aktuella program, vandringsberättelser m.m. men också ändringar

Läs mer

Medlemsbrev 2:2012. För styrelsen i Linköpings Domkyrkas Vänner

Medlemsbrev 2:2012. För styrelsen i Linköpings Domkyrkas Vänner Medlemsbrev 2:2012 Efter en kall vinter och vår så går vi nu mot en skön sommartid för rekreation och njutning. Sommaren är också en tid då vår Domkyrka erbjuder ett rikt och varierat utbud. Domkyrkokaplan

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Bästa hälsningar Anette Hägerfelth

Bästa hälsningar Anette Hägerfelth Verksamhetsberättelse 2014 Ordförande har ordet Det är inte enkelt att få människor att arbeta ideellt och det är klart att jag funderade när jag blev tillfrågad att bli ordförande. Jag fick två tankar:

Läs mer

Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida.

Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida. Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida. PROMENAD - Promenera denna sköna strand bland det vackra folket förbi museernas vackra byggnader med lite smakprov på föremål utanför. Sevärdheter: KMK Café Populärt

Läs mer

Nr 2: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län

Nr 2: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län Nr 2: 2017 NYHETSBREVET Från KONTAKTINFORMATION www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/ skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Hässleholm med omnejd hassleholm@celiaki.se Lundabygden lundabygden@celiaki.se Malmö

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Lärarhandledning till elevernas studiematerial

Lärarhandledning till elevernas studiematerial Lärarhandledning till elevernas studiematerial Rekommenderas för SFI: klass 1D, 2D, 3C och 3D I elevernas studiematerial finns en läsuppgift samt två olika bildanalysövningar. Bildanalysövningen med frågorna

Läs mer

Evenemangslista. Värmlands Museum december 2008

Evenemangslista. Värmlands Museum december 2008 Evenemangslista Värmlands Museum december 2008 Utställningar Fransson skottar snö en utställning om Sverige och Förintelsen 26.4 2009 Öivind Harsem i Cyrillusrummen 18.1 2009 Selma Lagerlöf berättelserna

Läs mer

När jag idag fattar pennan gör jag det för första gången som ordförande i föreningen Livrustkammarens

När jag idag fattar pennan gör jag det för första gången som ordförande i föreningen Livrustkammarens Livrustkammarens Vänner Medlemsblad MARS 2012/NR 39 Kära Vänner När jag idag fattar pennan gör jag det för första gången som ordförande i föreningen Livrustkammarens Vänner. Inledningsvis ber jag att få

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Hänt sen sist. Den 5:e mars var vi 12 Sweor som åt en god menu del dia på Casa Paco i Portals Nous. Det var gott och trevligt.

Hänt sen sist. Den 5:e mars var vi 12 Sweor som åt en god menu del dia på Casa Paco i Portals Nous. Det var gott och trevligt. Hänt sen sist 17 kvinnor träffades den 28 februari i Svenska Kyrkan för att prova på MediYoga med Annika Undeborn. Annika började med att lära oss att andas rätt för att må bra. Sittande på stolar och

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014

Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014 Nyhetsbrev nr 6 2014 5 december 2014 Positivt höstmöte Det var positiva tongångar på klubbens höstmöte som ägde rum i kafeterian på Skärgårdsgymnasiet i Åkersberga torsdagen den 27 november. Klubbens medlemmar

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

TällbergsNytt september 2016

TällbergsNytt september 2016 TällbergsNytt september 2016 1 Höst Man kan väl säga att Spelmanshelgen vid Tällbergsstranden är den sista sommaraktiviteten. Sedan går vi in i hösten. Om ej färgsprakande lövträd, så nog känner man på

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER

VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER VÄLKOMMEN TILL NORDISKT MÖTE FÖR IDROTTSLEDARVETERANER Göteborg 16-17-18 augusti 2013 Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Foto: Dick Gillberg/goteborg.com Välkommen, alla Riksidrottens Vänner och Idrottsledarveteraner

Läs mer

TIDNINGEN FÖR VÄSTERBOTTENS AMATÖRGEOLOGER FÖRENINGEN FÖR MINERAL- OCH GEOLOGIINTRESSERADE

TIDNINGEN FÖR VÄSTERBOTTENS AMATÖRGEOLOGER FÖRENINGEN FÖR MINERAL- OCH GEOLOGIINTRESSERADE TIDNINGEN FÖR VÄSTERBOTTENS AMATÖRGEOLOGER FÖRENINGEN FÖR MINERAL- OCH GEOLOGIINTRESSERADE 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: OM FÖRENINGEN OCH STYRELSEN sid 3 ORDFÖRANDENS RUTA sid 5 AKTIVITETSKALENDER sid 6 MÅNADSMÖTE

Läs mer

Nr 2 Maj 2008 -bladet

Nr 2 Maj 2008 -bladet Nr 2 Maj 2008 S -bladet Medlemstidning för Svenska S 30 förbundet Ur innehållet: - Följ ljuset i sommar - Eskader! - Sommaraktiviteter - Nya klassregler Insidan Svenska S30 förbundet c/o Margareta Johansson

Läs mer

Programblad Hösten 2016

Programblad Hösten 2016 Programblad Hösten 2016 Foto: Berit Ström INFLYTANDE - VALFRIHET - LIVSKVALITET ENSKEDE ÅRSTA Ordföranden har ordet Var så goda. Här serveras 2016 års höstprogram. Mycket välkomna till höstens aktiviteter

Läs mer

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014

Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Böda hembygdsförening verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen under 2014: Ordförande: Alrik Nilsson Vice ordförande: Rolf Jakobsson Sekreterare: Kerstin Svensson Kassör: Gugge Björstad Ledamöter: Paul Olofsson,

Läs mer

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV JANUARI 2019

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV JANUARI 2019 Newsletter with the latest news. Problem viewing? View it in your browser. Unsubscribe? Click here. SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV JANUARI 2019 Om du inte önskar få vårt månadsbrev med beskrivning av

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

SPF-NYTT Falubygden INFÖR VINTERN

SPF-NYTT Falubygden INFÖR VINTERN SPF-NYTT 2008-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2008-9 Allhelgonatid vid Skogskapellet (foto: Sven-Erik Ejeborg) Styrelse: Ordförande Vice ordf Kassör Sekreterare Ledamöter Ersättare Karin Michols Barbro Andréason

Läs mer

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsåret 2015-01-01 2015-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Sommaren 2013. I detta nummer: Kurser, jullotteri, inbjudningar och recensioner.

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Sommaren 2013. I detta nummer: Kurser, jullotteri, inbjudningar och recensioner. RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Sommaren 2013 I detta nummer: Kurser, jullotteri, inbjudningar och recensioner. Hur det gick till i Bretten och på Bornholm får ni veta i nästa nummer 1

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

Deltagarförteckning Rådslagsmötet Marknadsföring av förbundet 16 november 2006 Förbundsstyrelsen Berndt Nilsson Birgitta Eriksson

Deltagarförteckning Rådslagsmötet Marknadsföring av förbundet 16 november 2006 Förbundsstyrelsen Berndt Nilsson Birgitta Eriksson Bilaga nr 1 till Förbundsinfo nr 7/2006 Deltagarförteckning Rådslagsmötet Marknadsföring av förbundet 16 november 2006 Förbundsstyrelsen Berndt Nilsson Birgitta Eriksson Christer Olsson Eivor Åkerström

Läs mer

VÅRROGRAM IF Metallpensionär. Göteborg

VÅRROGRAM IF Metallpensionär. Göteborg VÅRROGRAM 2017 IF Metallpensionär Göteborg Hej IF Metallpensionär Vi har under året jobbat med en del förändringar av mötesverksamheten. IF Metall arrangerar sammanlagt fler än 25 olika möten och ca 8

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

Medlemsblad. Vår - Sommar 2016

Medlemsblad. Vår - Sommar 2016 Medlemsblad Vår - Sommar 2016 Styrelsen 2016 Sarah Nilsson Ordförande, Natursnoksledare Lydia Andersson, Ledamot Per-Erik Andersson, Ledamot Lisa Brandén, Ledamot Styrelsen 2016...3 Naturguidning på olika

Läs mer

Carl Larsson vänner & ovänner

Carl Larsson vänner & ovänner Carl Larsson vänner & ovänner Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen, i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Våra lärarhandledningar är ett hjälpmedel

Läs mer

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren Sidan 1 av 4 RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren Utskriftsdatum 040714 Protokoll As-möte 040529 på SBK's Stockholms-avdelning: Närvarande: Kerstin Hjelm Birgit

Läs mer

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett

Program våren Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men var är Egon? Lira Stråkkvartett Program våren 2017 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Egons Kvartett inleder vårsäsongen. Tolvan, Basen och Ukulisten spelar och sjunger. Men

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Nr 2 mars 2014. Konstrunda på Hotel Tylösand. Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson.

Nr 2 mars 2014. Konstrunda på Hotel Tylösand. Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson. Tylösandsnytt Nr 2 mars 2014 Trivselföreningen Konstrunda på Hotel Tylösand Nu har vi äntligen möjlighet att få gå en konstrunda på Hotel Tylösand med vår guide Malin Henningsson. Vi träffas måndagen den

Läs mer

Samfundet Djursholms Forntid och Framtid Vårprogram 2018

Samfundet Djursholms Forntid och Framtid Vårprogram 2018 Samfundet Djursholms Forntid och Framtid Vårprogram 2018 SAMFUNDET DJURSHOLMS FORNTID OCH FRAMTID Konstnärsbesök lör 27 januari kl 13.00-ca 15.00 Årsmöte Strindberg på Djursholm tor 8 mars kl 18.00 Humlegården

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10 Tid: 2015-03- 10 kl 18.45-20.15 Plats: K2R, Kungsgatan 45, Göteborg 17-27 Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie

Läs mer

Arkeologisk förmedling

Arkeologisk förmedling Arkeologisk förmedling Konferens i Stockholm 26-27 oktober www Konferens om arkeologisk förmedling Det finns ett stort intresse och efterfrågan att kunna ta del av uppdragsarkeologins resultat från olika

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer