Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS"

Transkript

1 Folkhälsorådet Plats och tid Kommunhuset 6 december 2012 kl Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS Övriga deltagande Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Irene Pehrson, klinikchef FTV Elisabeth Svenander, vårdcentralsförest. Ellicka Gustafson 45 Andreas Sieb 45 Justerare Marie Pehrsson Justeringens plats och tid Kommunhuset den 11 december 2012, kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Emma Hevelius Ordförande Justerare Organ Irene Karlsson Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Folkhälsorådet Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsen Datum för anslagets nedtagande Underskrift

2 Innehållsförteckning Besök av studenter från Hälsopromotionsprogrammet... 2 Drogförebyggande arbete... 3 Rapport från möte om ohälsotal, 20 november Rapport från möte om senior/anhörigdag, 24 oktober Genomgång av folkhälsorådets ansökningsmallar... 6 Budgetavstämning... 7 Hälso- och sjukvårdsnämnden, kommunstyrelsen, kommunens nämnder, vårdcentralen samt tandvården informerar... 8 Kurser och konferenser... 9 Folkhälsorådets sammanträdesdagar år Övriga frågor... 11

3 Folkhälsorådet FHR 45 Besök av studenter från Hälsopromotionsprogrammet Ellicka Gustafson och Andreas Sieb, studenter från Hälsopromotionsprogrammet i Trollhättan, årskurs två, besöker folkhälsorådet och berättar om sin projektrapport om tobaksförebyggande arbete. Ellicka och Andreas har intervjuat rektorer, fritidsledare och folktandvårdschefen i Vara om ungdomars rökvanor och hur man arbetar förebyggande med dessa frågor. Några slutsatser som kunde dras är att: - Det finns ett stort glapp mellan åk 9 och gymnasiet vad gäller det tobaksförebyggande arbetet - De intervjuade var positiva till ett politiskt beslut att bli en tobaksfri kommun - Skolorna har stor betydelse vad gäller att förebygga rökning, positivt var även att de vuxna på skolorna var bra förebilder genom att få av dem rökte själva - Skolorna var positiva till samarbetet med Folkhälsorådet och ville gärna bredda samarbetet även med tandvård och vårdcentral - Skolorna önskade mer resurser (personella) till att arbeta förebyggande mot rökning Folkhälsorådets behandling Folkhälsorådet vill ta del av studenternas färdiga rapport som beräknas vara klar vid årsskiftet 2012/2013. Folkhälsorådet påpekar att det då vore intressant att skapa ett medialt intresse i Vara kring frågorna. Folkhälsorådet har önskemål om att man i en framtida rapport även intervjuar ungdomar om deras syn på rökning. Folkhälsorådet diskuterade hur vi bättre kan arbeta med de ungdomar som redan röker och få dem att sluta.

4 Folkhälsorådet FHR 46 Drogförebyggande arbete Beslut 1. Folkhälsorådet återupptar frågan om att anställa en drogförebyggare i Vara kommun och ger samtidigt folkhälsoplaneraren Emma Hevelius i uppdrag att se över vilka tidigare beslut som finns i frågan avseende detta. 2. Folkhälsorådet ger folkhälsoplaneraren även i uppdrag att bifoga Vara kommuns Drogpolicy till folkhälsorådets ledamöter till nästa sammanträde i februari Folkhälsorådet ger Irene Pehrson, klinikchef Folktandvården i Vara, i uppdrag att ta fram statistik om ungdomars tobaksbruk. _ Bakgrund Eftersom det framkom i studenternas projektrapport, (se 45 i detta protokoll), att Vara behöver arbeta mer effektivt med drogförebyggande frågor kom diskussionen om en drogförebyggartjänst upp. Folkhälsorådet har vid flertalet tidigare tillfällen lyft frågan till kommunens nämnder och kommunstyrelsen om att anställa en Drogförebyggare till Vara kommun. Denna ska i sin befattning arbeta övergripande i kommunen med att minska och förebygga drogbruket, såsom alkohol, narkotika, tobak och dopning, hos unga. Folkhälsorådets önskemål är att tjänsten ifråga ska vara en tillsvidaretjänst. Folkhälsorådets behandling Folkhälsorådet diskuterar drogförebyggartjänsten och anser att det är en viktig fråga att lyfta upp igen. Det är viktigt att se vilka tidigare beslut finns i denna fråga. I samband med detta arbete behöver även Vara kommuns drogpolicy revideras. Detta arbete kommer Folkhälsorådet börja med under nästa år. När drogpolicyn är reviderad behöver den remitteras till kommunens nämnder och kommunstyrelsen. Folkhälsoplaneraren Emma Hevelius ges i uppdrag att skicka ut den nuvarande drogpolicyn till folkhälsorådets ledamöter till folkhälsorådets nästa sammanträde i februari Folktandvården ser genom frågeställningar till sina patienter hur många som brukar tobak bland ungdomarna. Folkhälsorådet är mycket intresserat av den statistiken.

5 Folkhälsorådet FHR 47 Rapport från möte om ohälsotal, 20 november 2012 Folkhälsorådet har avsatt kronor under år 2013 för att genomföra ett folkhälsoforum om sjukskrivningar/arbetslöshet/ohälsa. Som ett led i detta arbete har folkhälsorådet presidie haft ett möte den 20 november avseende ohälsotal i kommunen tillsammans med folkhälsoplaneraren, näringslivschefen, personalchefen och rektorn på folkhögskolan. På mötet diskuterade parterna om hur man kan samverka mer i dessa frågor och nytt möte är inplanerat den 23 januari Då kommer även Försäkringskassan bjudas in.

6 Folkhälsorådet FHR 48 Rapport från möte om senior/anhörigdag, 24 oktober 2012 Beslut Folkhälsorådet ger folkhälsoplaneraren Emma Hevelius i uppdrag att se över möjligheterna att samverka med våra grannkommuner under nästa år för att bjuda in en eventuell gemensam föreläsare till 2013 års senior/anhörigdag Rapport från möte om senior/anhörigdag, 24 oktober 2012 Under tidigare år har kommunen haft en årlig seniordag, men i år har den även innefattat en anhörigdag. Konceptet uppskattades av samtliga parter. Det var bra föreläsare och tema på dagen. Det finns klara önskemål bland arrangörerna att ha en gemensam senior/anhörigdag även nästa år. Folkhälsorådets behandling Folkhälsorådet tog del av informationen och ser det som en möjlighet att samverka mer med Varas grannkommuner gällande att boka gemensamma föreläsare.

7 Folkhälsorådet FHR 49 Genomgång av folkhälsorådets ansökningsmallar Beslut Folkhälsorådet ger Emma Hevelius i uppdrag att revidera blanketterna efter inkomna synpunkter samt att lägga ut blanketterna på kommunens hemsida. Detta gäller även blanketten för att ansöka om Folkhälsopriset Bakgrund Folkhälsoplanerare Emma Hevelius visar folkhälsorådet de blanketter som finns framtagna avseende att ansöka om ekonomiska medel till Hälsofrämjande verksamhet från Folkhälsorådet. Folkhälsorådet har tre blanketter: 1. Ansökan från Elevråden (Må Bra) 2. Hälsofrämjande arbete 3. Tjejer (nystartat projekt) Folkhälsorådets behandling Folkhälsorådets ledamöter föreslår en del ändringar i text och utförande av dessa mallar. Framförallt bör de likna varandra i utförandet. Folkhälsorådet önskar att ansökningsmallarna läggs ut på kommunens hemsida och då även ansökningsmall om folkhälsopriset.

8 Folkhälsorådet FHR 50 Budgetavstämning Beslut Folkhälsorådet beviljar medel till två ansökningar som inkommit, då det finns medel kvar för innevarande år i Folkhälsorådets budget. Ansökningarna är från: 1 Nästegårdsskolan- arbetet med EQ och sociala investeringar, kr. 2 Vedums skola- Nolltoleransprojektet, kr. Bakgrund Emma Hevelius berättar att när det gäller Folkhälsorådets budget för innevarande år kommer det finns ett överskott av de ekonomiska medlen på ca kr. Folkhälsorådet avslog två ansökningar till Hälsofrämjande verksamhet tidigare under året med motivering att man ville bredda arbetet i kommunen och att ge fler skolor möjlighet att söka medel. Då inte fler skolor ansökte om medel under hösten, finns det utrymme i budgeten att bevilja de tidigare avslagna ansökningarna medel. Om Folkhälsorådet beviljar de tidigare avslagna ansökningarna blir det totala överskottet för året budget ca kr. Folkhälsorådets behandling Folkhälsorådet diskuterar budgetöverskottet och de ansökningar som inkommit, i och med detta finns det utrymme att stötta skolorna i deras hälsofrämjande arbete.

9 Folkhälsorådet FHR 51 Hälso- och sjukvårdsnämnden, kommunstyrelsen, kommunens nämnder, vårdcentralen samt tandvården informerar Information om aktuella frågor lämnas från rubricerade nämnder samt från vårdcentralen och tandvården. Hälso- och sjukvårdsnämnden Ulla Johansson berättar om Folkhälsopriset för Västra Skaraborg. Vinnare i år är Falköpings dopingförebyggande arbete samt ungdomshuset (G-huset) i Götene. Ulla Johansson påpekar att det är viktigt att sprida informationen bättre nästa år så att verksamheter från Vara ska ha möjlighet att i större grad söka priset. Vårdcentralen Elisabeth Svenander berättar att det råder läkarbrist och det är svårt att få tag på stafettläkare som vill arbeta i Vara. Vårdcentralen kommer att erbjuda sluta röka grupper, vilket två distriktssköterskor kommer att ha hand om. Ombyggnationen av vårdcentralen beräknas vara klar i januari. Folkhälsorådet diskuterade frågan om att kanske även erbjuda sluta-röka grupper för ungdomar. Folktandvården Irene Pehrson berättar att man kommer att satsa mer på att marknadsföra frisktandvården framöver. Precis som på vårdcentralen har man svårt att få kompetent personal att stanna i Vara på grund av kommunikationerna till andra städer är dåliga. När det gäller övervakad tandborstning på förskolorna i Vara, behöver ärendet lyftas igen, så att fler förskolor deltar i detta. Bildningsnämnden Irene Karlsson berättar att januari 2013 är det en intressant vecka med tema Vara lyfter skolan. Det är föreläsningar, workshops m.m. som lyfter fram det positiva från Varas skolor. Socialnämnden Thore Svenson berättar om Utvägs arbete med våld i nära relationer och om en rapport från Samordningsförbundet.

10 Folkhälsorådet FHR 52 Kurser och konferenser Beslut 1. Folkhälsorådet ges möjlighet att delta 2. Folkhälsorådet ges möjlighet att delta Bakgrund Följande inbjudningar har kommit in: 1. HÄLSOFRÄMJANDE SKOLUTVECKLING Arrangör: Datum: 11 januari 2013 Plats: Falköping Västra Götalansregionen och Skaraborgs kommunalförbund 2. OM DOPNING Arrangör: Skara kommun och Polisen Datum: 17 januari 2013 Plats: Skara

11 Folkhälsorådet FHR 53 Folkhälsorådets sammanträdesdagar år 2013 Beslut Folkhälsorådet godkänner förslag till sammanträdesdagar Bakgrund Sammanträdestid är vanligtvis klockan till februari 4 april Maj (v. 21) eventuellt gemensamt råd Vara/Essunga/Grästorp 22 augusti 10 oktober 5 december

12 Folkhälsorådet FHR 54 Övriga frågor Utbildningsdag för åk 9 (Brandstegen) Utbildningskvällen Brandstegen om alkohol- och narkotikaförebyggande åtgärder sker varje vår till årskurs 9, föräldrar och skolpersonal. Föreläsare är inbjudna och upplägget är en repris på 2011 och års utbildningskvällar. Utbildningstillfället för åk 9 (Brandstegen) kommer att ske den 5 mars under kvällstid. Emma Hevelius delar ut inbjudan till Folkhälsorådets ledamöter i början av Folkhälsoplanerarerens delegeringsrätt avseende folkhälsorådets budget När det gäller beslutsrätt för folkhälsoplaneraren att enskilt bevilja medel till ansökningar som är ställda till Folkhälsorådet ska frågan klarläggas om hur mycket medel det rör sig om i dagsläget och om en eventuell höjning av beslutanderättsgränsen. Folkhälsorådet ger Emma Hevelius i uppdrag att ta reda på vilket beslut som tagits i tidigare folkhälsoråd avseende hur stor summa folkhälsoplaneraren enskilt kan bevilja till ansökningar, samt att diskutera med sin arbetsgivare hur det ser ut i Skaraborgs andra kommuner avseende delegationsrätten. Ärendet tas upp på nästa folkhälsoråd då rådet ska besluta om beslutanderättssumman, samt på vilka grunder delegeringsrätten ska vara. Hjärtstartare i kommunen För att rädda liv kan det vara aktuellt att se över om Vara kommun eller Folkhälsorådet kan köpa in fler Hjärtstartare än de som finns idag i Vara.

13

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2013-10-10 1 Plats och tid Alléskolan, 10 oktober 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande ) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M),

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström (S) MOB

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström (S) MOB Folkhälsorådet 2013-08-27 1 Plats och tid Ungdomsmottagningen, 27 augusti 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2013-02-21 1

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2013-02-21 1 Folkhälsorådet 2013-02-21 1 Plats och tid Kommunhuset 21 februari 2013 kl. 08.30-12.15 ande ) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN Thore Svenson (M), SOC

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad (S), HSN

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2013-05-22 1 Plats och tid Kvänum Mat & Malt, 22 maj 2013, klockan 13.00-14.30 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad

Läs mer

Folkhälsorådet 2011-10-06 1

Folkhälsorådet 2011-10-06 1 Folkhälsorådet 2011-10-06 1 Plats och tid Folkhögskolan i Vara, kl. 09.00-12.20 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordf. Marie Pehrsson (M), KS Thore Svenson (M), SN Rezkar Mohamad (S), HSN Ulla Johansson

Läs mer

Elisabeth Svenander, vårdcentralsföreståndare. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Birgit Ohliv, bitr rektor Elevrådsrepresentanter, Nästegårdsskolan

Elisabeth Svenander, vårdcentralsföreståndare. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Birgit Ohliv, bitr rektor Elevrådsrepresentanter, Nästegårdsskolan Folkhälsorådet 2012-02-23 1. Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, kl 9.00-12.35 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordf Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN Övriga deltagande

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2010-06-01 1

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2010-06-01 1 Folkhälsorådet 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bikupan, Kommunhuset, Vara kl.9.00-12.15 Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordf. Marie Pehrsson (M), BIN Håkan Svensson (M), KS Yvonne Breman

Läs mer

Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN, vice ordf. Rezkar Mohamad (S), HSN

Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN, vice ordf. Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2011-12-07 1 Plats och tid Irma Familjerådgivning, kl. 09.00-11.45 (Ajournering kl. 09.45-10.10) ande Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-09-07 1 Plats och tid Oasens lokaler, Vara vårdcentral kl 13.30-16.50 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Yvonne Breman (S), TSN

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-04-13 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bikupan, Kommunhuset, Vara kl.9.00-12.15 Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordf. Marie Pehrsson (M), BIN Håkan Svensson (M), KS Börje Hernborg

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-05-22 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare

Folkhälsorådet 2015-05-22 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Folkhälsorådet 2015-05-22 1 Plats och tid Konferens Lumber och Karle Kvänum, 22 maj 2015, klockan 09.00-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S),

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2014-04-15 1 Plats och tid Alleskolan 15 april 2014 klockan 09.00-12.20 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SN Rezkar Mohamad (S), HSN

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~----

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~---- Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Närvarande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2012-05-24 1 Plats och tid Essunga, lokal Madame blå, kl: 12.30-13.00 Beslutande Rezkar Mohamad (S) Thore Svenson (M) Ulla Johansson (M) Vice ordf, mötesordf. Övriga deltagande Emma Hevelius,

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-11-30 1 Plats och tid Vårdcentralen Vara, klockan 9.00 11.25 ande Kjell Gustafsson (C), SN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Yvonne Breman (S), TSN Håkan Svensson (M), KS Marie Pehrsson

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida 23 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl 08.30-11.30 Deltagare Anna Danielsbacka Stig Carlsson Peggy Johansson Lars Jönsson Beate Poetzsch

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2015-02-12 1 Plats och tid Kommunhuset i Vara, 12 februari 2015, klockan 08.30-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS Thore Agneta Svenson Edvardsson (M),

Läs mer

Folkhälsorådet Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers.

Folkhälsorådet Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers. Folkhälsorådet 2017-09-07 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 7 september 2017, klockan 08.30-10.30 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers. Övriga

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

Folkhälsorådet 2014-08-21 1

Folkhälsorådet 2014-08-21 1 Folkhälsorådet 2014-08-21 1 Plats och tid Vedum skola 21 augusti 2014 klockan 8.30-11.45 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC SN Rezkar Mohamad (S),

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_ Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 49 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Beslutande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2016-02-11 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 11 februari 2016, klockan 08.30-12.30 Beslutande Övriga deltagande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2017-02-09 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 9 februari 2017, klockan 08.30-11.30 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Plats och tid Brevikens Golfklubb, måndagen den 10 maj 2010 kl 13.00 16.15 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-06-01 1 Plats och tid Ungdomsmottagningens lokaler, Vara10-11.45, 13.10-15.40 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Britt-Marie Jörgensen

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 34 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danielsbacka (M) Peggy Johansson

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande. Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje Norén, Folkhälsosamordnare

Tommy Cedervall (fp) ordförande. Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje Norén, Folkhälsosamordnare Folkhälsorådet 2011-09-15 1(14) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 13.30-15.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2016-12-01 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 1 december 2016, klockan 08.30-11.30 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

Kommunkontoret i Bengtsfors

Kommunkontoret i Bengtsfors 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Egersknatten, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 ande Ledamöter Nils Andrée (S) Carl Kullgren (FP) Kenneth Carlsson (FP), HSN Ersättare Per Jonsson ( C ) Ulla

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2018-09-14 1 Plats och tid Levene skola, Stora Levene, 14 september 2018, klockan 09.00-11.45 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 33 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 september 2012, kl 14.30-17.30 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danie1sbacka Peggy Johansson

Läs mer

Sågen 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sågen 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-11-24 1(13) Plats och tid Sågen 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2013-05-21 1(15) Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-09-23 1(13) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-09-23 1(13) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2014-09-23 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (FP) ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice ordförande Charlotte Gudmundsson

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-09-14 1. Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-09-14 1. Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-09-14 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 14 september 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Peter Persson Svenson (S) (M), MBN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2009-04-16 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2009-04-16 1 Folkhälsorådet 2009-04-16 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Bikupan, kl 8.30-11.45 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Britt-Marie Jörgensen

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom Folkhälsorådet 2015-11-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunilla Svensson (S) ordförande Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Hans- Bertil Sinclair

Läs mer

T",., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18

T,., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18 Karlsborgs kommun T",., VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum: 2015-09-18 Sida 23 Paragraf nr 18-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 18 september

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sessionssalen, Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2010-11-18 1(16) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hans- Bertil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet och brottsförebyggande rådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet och brottsförebyggande rådet. Innehåll Innehåll 8 Föregående protokoll... 12 9 Lägesredogörelse... 13 10 Droger... 14 11 Våldsbejakande extremism... 15 12 ANDT-strategi... 16 13 Sjuktal... 17 14 Fallpreventionsvecka... 18 15 Rapport från kommunteamet...

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Folkhälsorådet 2009-09-24 1(15) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 15.00-17.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sessionssalen Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-09-25 1(15) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (6) Stinsen klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (6) Stinsen klockan Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2012-03-14 1(6) Plats och tid Beslutande Stinsen klockan 17.30 19.00 Albin Jansson Anton Ek Annie Hedlund Elvira Olsson Carolina Wessman Övriga deltagande Glenn Nordling, folkhälsosamordnare

Läs mer

""f""~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN. Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016, kl AnIft~m(;:U;{tWL

f~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN. Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016, kl AnIft~m(;:U;{tWL Karlsborgs...,... kommun s ""f""~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL F olkhälsorådel Sammanlrädesdalum: Sida21 Paragraf nr 17-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

Lars Åke Carlsson (M) Folkhälsoenheten, måndag den 1 mars 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Lars Åke Carlsson (M) Folkhälsoenheten, måndag den 1 mars 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndagen den 22 mars 2010 kl 13.00 16.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2013-09-17 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset (13,30 lilla gruppen) 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Folkhälsorådet 2016-09-08 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 8 september 2016, klockan 08.30-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 av 8 Plats och tid Skurup, kl. 18.00 20.30 Beslutande Ordförande Maritha Johansson (S) Kristina Andersson (M) Ersättare Roland Hansson (S) Inger Steinbichler (KV) Liselott Hortevall (M) Eva Hallmer Lindahl

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2018-02-19 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 19 februari 2018, klockan 13.00-16.00 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29 Plats och tid InfoCenter Karlsborg, fredagen den 17 december 2010 kl 09.00 12.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen Folkhälsorådet 2015-09-22 1(14) Plats och tid Musikskolan, stora salen Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2017-12-04 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 4 december 2017, klockan 08.30-11.00 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2014-02-24 1(12) Tid och plats Måndagen den 24 februari 2014, klockan 13.00 16.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (15) Sågen, Ängelholmsgatan 9

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (15) Sågen, Ängelholmsgatan 9 Folkhälsorådet 2015-04-15 1(15) Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Gunnel Johansson ( C) 1:e vice ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Folkhälsorådet 2009-04-29 1(13) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli, kl 15.00-16.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9) Sida 1(9) Plats och tid Stadshuset, fredag 27 november 2015, kl 8.30 12.00 Ledamöter Övriga närvarande Ledamöter Pernilla Övermark (S), ordförande, Mölndals stad Marianne Ahlborg (FP), HSN Väster, 1 vice

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-11-18 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (FP) ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice ordförande Charlotte

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Kommunhuset, Sessionssalen

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Kommunhuset, Sessionssalen Folkhälsorådet 2016-02-09 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunilla Svensson (S) ordförande Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen Tommy Cedervall (fp) ordförande

Kommunhuset, Sessionssalen Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-02-28 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00. Pär Åkerlund

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00. Pär Åkerlund NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Ordförande

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30

Protokoll Sammanträdesdatum Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30 BÄSTA LIVSPLATSEN Region Halland Protokoll Plats och tid Ledamöter Övriga Paragrafer Utses att justera Vuxenskolan, Falkenberg, klockan 13: 15-15:30 Niclas Erlandsson (L) (ordförande) 69-70, 72-79 Catharina

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Sig-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Diarienummer KS/2019-0487 Tid och plats kl. 13 17 Ekoparken Beslutande Ledamöter Besnik Obertinca (S) Leif Andersson (S), ordförande Jörgen Molin (M), vice ordförande, HSN

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Tid och plats Måndagen den 7 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Michael Melby

Läs mer

Jonny Melander, vårdcentralen Kungshamn/Hunnebostrand Thord Svanberg, Sotenäs Vårdcentral 27-33 Maria Turesson, folktandvården

Jonny Melander, vårdcentralen Kungshamn/Hunnebostrand Thord Svanberg, Sotenäs Vårdcentral 27-33 Maria Turesson, folktandvården 27-35 Plats och tid Kvarnbergshemmet, "Kontakten", Kungshamn, kl 08.30-12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), Petra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.30 16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Socialnämnden Torbjörn Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, Kl. 8.30-12.30 (Utvecklingsdag) och kl.13.30 16.00 (ordinarie möte) ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Bengt Andersson (C ) Socialnämnden Maria Marić (KD) Barn-och utbildningsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00 11.40 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Janeric Dahlin (FP) Alda Danial FP)

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Uppföljning utbildningsdag Folkhälsa är politik 4 Arbetsområde folkhälsa, 2015 2018 5 Barnkonventionen

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum ~ Karlsborgs cuue kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Komrnunhuset, Karlsborg, fredag 18 februari 2011, kl 09.00-12.00 Beslutande Anna Danielsbacka Peggy Johansson Stig Carlsson Lars Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Diarienummer KS/2019-0208 Tid och plats kl 13.00 17.00 Kommunfullmäktigesalen Beslutande Ledamöter Mattias Gustafsson (SD) Marie Edvinsson Kristiansen (M) Leif Andersson (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.08.28 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-14.05 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordförande Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Ulla Johansson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BRÅ- och folkhälsorådet 2010-08-23 Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s)

Läs mer

Li Merander, Evelina Hansson kommunhuset

Li Merander, Evelina Hansson kommunhuset Ungdomsrådet 1(13) Plats och tid Beslutande 17:30, VIP-rummet, FORUM Örkelljunga Annie Berg, Cajsa Torkelsson, Krzysztof Muszanski, Elin Andersson, Viola Peskhu Övriga närvarande Li Merander, Evelina Hansson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete

Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 11.55 Ajournering, kl. 9.50 10.00 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Christer Laurell (C) t.o.m. kl. 11.00 Karl-Erik Kruse (S) t.o.m.

Läs mer

Folkhälsorådet 2011-02-16 1

Folkhälsorådet 2011-02-16 1 VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 2011-02-16 1 Plats och tid Sammanträdesrum Kätten, Kommunhuset, Vara kl.13.00-15.15 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, 2016-02-15 kl 10:00-12:05 18-31 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), Björn Bröne (L), Christer Johansson (S), Tony Pettersson (S) Tjänstgörande ersättare Runo Johansson (L), Anneli Sandstedt

Läs mer

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6)

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6) Protokoll Beredningen för barn och unga 2017-08-29 1 (6) Plats och tid Regionens hus, 2017-08-29, kl. 09.00-16.00 ande AnnBritt Litsner (S) ordförande Monica Lundberg (L) 2:e vice ordförande Fredric de

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Datum 2015-09-15 Ärende nr.2015-261.77 Verksamhetsplan 2016-2017 Lokalt folkhälsoarbete Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Innehållsförteckning Tibro kommuns folkhälsoarbete...

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2013-01-16 1(9) Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 16 januari 2013, klockan 18.00 19.00, i Ungdomshuset Stinsen Anton Ek Elvira Olsson Julia Nordling Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll sid 1/9 Datum: Onsdagen den 26 september 2012 Tid: 08.30 09.30 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 15-21 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-03-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.00 ande Lillemor Larsson (V), ordförande Hans Bolin (S) ersätter Anders Englund (S) Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-06-07 1(17) Plats och tid Kommunförbundets sammanträdesrum 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér,

Läs mer

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2016-05-16 1(9) Tid och plats Måndagen den 16 maj 2016, klockan 13.00 16.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén (C)

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

F 01 khälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, måndag 19 maj 2014, kl HB/~~~ -K$I1S~~~ ~~ ~A~

F 01 khälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, måndag 19 maj 2014, kl HB/~~~ -K$I1S~~~ ~~ ~A~ Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL F 01 khälsorådet Sida 22 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndag 19 maj 2014, kl 08.30-11.45 Närvarande Förhindrade Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars

Läs mer