Folkhälsorådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Folkhälsorådet 2011-10-06 1"

Transkript

1 Folkhälsorådet Plats och tid Folkhögskolan i Vara, kl Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordf. Marie Pehrsson (M), KS Thore Svenson (M), SN Rezkar Mohamad (S), HSN Ulla Johansson (M), HSN Mikael Herborg (S), MB Övriga deltagande Emma Hevelius, folkhälsoplanerare. Anela Pranjic, sekreterare Annika Jansson, rektor Folkhögskolan Irene Vara Nelander, chef för elevhälsan Liselotte Everhag Winbladh, sjuksköterska FHR 19 FHR 26 FHR 26 Justerare Ulla Johansson Justeringens plats och tid Kommunhuset kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anela Pranjic Organ Ordförande Justerare Irene Karlsson Ulla Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Vara kommun, Kommunstyrelsen, Folkhälsorådet Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslagets nedtagande Underskrift

2 Innehållsförteckning Välkomnande och presentationsrunda... 2 Folkhögskolan informerar... 3 Val av viceordförande... 4 Verksamhetsplan Drogförebyggande arbete... 6 Budgetuppföljning... 7 Ansökan från Conventus... 8 Folkhälsoenheten informerar... 9 Elevhälsan informerar Hälso- och sjukvårdsnämnden, kommunstyrelsen och kommunens nämnder informerar Övriga frågor... 12

3 Folkhälsorådet Välkomnande och presentationsrunda Dagens sammanträde inleds med att ordförande Irene Karlsson hälsar alla välkomna efter sommaruppehållet. Alla presenterar sig. Folkhälsoplaneraren Anna Stadig Pilhagen är mammaledig, och kommer ersättas av vikarierande folkhälsoplaneraren Emma Hevelius.

4 Folkhälsorådet FHR 19 Folkhögskolan informerar Dagens sammanträde hålls i Folkhögskolans lokaler. Rektor, Annika Jansson, på Folkhögskolan berättar om verksamheten och ledamöterna i folkhälsorådet har möjlighet att ställa frågor. Folkhögskolan i Vara har en fri skolform, vilket innebär att lärare och elever själva lägger upp studierna. Denna skolform fungerar väldigt bra, och har positiv inverkan på både elever och lärare. Man erbjuder bland annat allmänna kurser, som är alternativ till gymnasieskolan. Dessa kurser kan alla som är över 18 år gå, och är bra alternativ till de personer som av olika anledningar behöver komplettera sin utbildning på grund- och gymnasienivå. Syftet med dessa kurser är att utbilda lågutbildade personer. Även arbetslösa kan söka sig hit. En undersökning som gjordes för ett tag sedan visar att elever som gått i folkhögskolan klarar sig lika bra som elever som gått i vanlig gymnasieskola. Antalet elever skiftar, men är just nu på cirka 40 elever. Den senaste tiden har man märkt ökning i antalet elever, men detta har att göra med samhällssituationen i övrigt. Ju sämre ekonomi, desto fler elever söker sig till folkhögskolan Skolan har stött på vissa problem med droger, och då främst rökning och tabletter. Rektorn har bra samarbete med poliser i detta hänseende, och flera av berörda personer har avhjälpts. I övrigt har skolan funderingar på att starta SFI utbildning, men detta ställer stora krav på skolan, som i dagsläget inte kan uppfyllas. Rektorn meddelar också att det finns ett önskemål från skolan sida, att det upprättas ett bättre samarbete mellan Folkhögskolan och Vara kommun. Det har varit väldigt tyst från kommunens sida, och från folkhögskolans sida önskar man att kommunen i stort utnyttjar skolan mer. Man ska visa stolthet över den skola som man har.

5 Folkhälsorådet FHR 20 Val av viceordförande Beslut Ulla Johansson (M) väljs till vice ordförande i folkhälsorådet för mandatperioden Bakgrund Folkhälsorådet har en ordförande och en vice ordförande. Ordförande väljs av kommunstyrelsen. Av tradition utses vice ordförande bland representanterna från regionens hälso- och sjukvårdsnämnder. Med anledning av att nyval skett i regionen skall ny vice ordförande till folkhälsorådet väljas.

6 Folkhälsorådet FHR 21 Verksamhetsplan 2012 Beslut Folkhälsorådet antar verksamhetsplanen för 2012 enligt bilaga. Separat bilaga: Verksamhetsplan 2012 Behandling Folkhälsorådet går igenom hela verksamhetsplanen för år 2012 och kommer fram till att vissa ändringar och korrigeringar ska göras. I övrigt godkänns verksamhetsplanen.

7 Folkhälsorådet FHR 22 Drogförebyggande arbete Beslut Folkhälsorådet beslutar att skriva en framställan till kommunstyrelsen angående drogförebyggande arbete. Bakgrund Folkhälsorådet har vid sitt sammanträde 1 juni 2010, 17, föreslagit kommunstyrelsen att inrätta en tjänst som drogförebyggare, eventuellt delad med Essunga och Grästorps kommuner. Kommunstyrelsen har den 10 november 2010 beslutat att finansiera en tredjedel av en halvtidstjänst. Behandling Ledamöterna för en diskussion om drogförebyggande arbete. Den tjänsten som har tänkt tillsättas har inte tillsats. Med anledning av detta kommer folkhälsorådet skriva till kommunstyrelsen med förslag att återupprätta drogförebyggande arbete.

8 Folkhälsorådet FHR 23 Budgetuppföljning Beslut Folkhälsorådet godkänner den ekonomiska rapporten enligt bilaga. Bilaga: Ekonomisk rapport januari - augusti 2011 Bakgrund Ordförande Irene Karlsson (C) redovisar den ekonomiska rapporten. Kvarvarande medel för år 2011 uppgår till kronor. Kommande utgifter för hösten 2011 är cirka: - Seniordag/Äldres hälsa kronor - Tobaksfria elever kronor - Kommunguiden kronor - Ansökningar kronor - Säker och Trygg förening kronor - Övrigt kronor TOTALT kronor Ledamöterna diskuterar det ekonomiska läget, och konstaterar att man har ett överskott.

9 Folkhälsorådet FHR 24 Ansökan från Conventus Thore Svensson (M) berättar om den ideella föreningen Conventus som startades nyligen. Syftet med föreningen är att alla ska kunna träffas och föreningen ska arbeta med integrationsarbete, minska klyftorna mellan de etniska grupperna, könen, åldrarna och liknande. Man samarbetar med kyrkor och privatpersoner. Föreningen har en lokal i Vara som har rustats upp och inretts, och man har även tillsatt en 50-procentig projektledartjänst. I dagsläget vet föreningen inte hur mycket pengar man kommer att ansöka om från folkhälsorådet och vad exakt pengarna ska sökas till. Thore Svensson (M) meddelar att föreningen kommer att inkomma med en formell ansökan till folkhälsorådets nästa sammanträde i december I samband med ansökan kommer man inkomma med mer information. Folkhälsorådet avvaktar med beslut i frågan tills ansökan inkommer.

10 Folkhälsorådet FHR 25 Folkhälsoenheten informerar Gemensamt möte Vara, Essunga och Grästorp kommuner Våren 2010 hade folkhälsorådet ett gemensamt möte med Essunga och Grästorp. Mötet var väldigt givande med mycket informationsutbyte om samhällsplaneringen som har med hälsan att göra. Folkhälsoplaneraren Emma Hevelius informerar folkhälsorådet att nästa träff blir våren 2012 i Essunga kommun. Idébrytardag konferens Det goda livet Konferensen är den 2 november i Skara Stadshotell. Folkhälsorådet behöver delta i detta. I övrigt ska informationen skickas till presidierna i Kommunstyrelsen, Bildningsnämnden, Socialnämnden och Miljö- och Byggnadsnämnden. Seniordag Den 20 oktober är det seniordag i Vara Bibliotek, kl Ledamöterna i Folkhälsorådet som kan delta i detta får göra det.

11 Folkhälsorådet FHR 26 Elevhälsan informerar Irene Nelander, chef för elevhälsan, och Liselotte Everhag Winbladh, sjuksköterska med medicinsk ledningsansvar, berättar om IRMA familjestöd och elevhälsan. Irene Nelander informerar folkhälsorådet om IRMA familjestöd. Detta är en verksamhet som har som syfte att stödja föräldrar och barn som på olika sätt behöver stöd och hjälp. Stödet är kostnadsfritt, och kan exempelvis vara samtal med hela familjen, föräldrar, individuella samtal och liknande. Här arbetar kuratorer, sköterskor och elevassistenter. Skolläkar- och psykologtjänster köps in. Liselotte Everhag Winbladh berättar om elevhälsa. När det kommer till elevhälsa så arbetar man aktivt med detta ute i skolorna. Ett av de viktigaste målen är förebyggande arbete, elevernas lärande och utveckling och samarbete mellan föräldrar och skolans personal. Man vill vara så tillgängliga som möjligt, och arbetar med både elever, föräldrar och lärare. I elevhälsan arbetar kuratorer, sköterskor, pedagoger och psykologer. Elevhälsan arbetar med olika frågor och aspekter. Exempel på detta är förebyggande av skolk och mobbing. Om en elev är sjuk mer än tio dagar per termin så ringer skolan hem till eleven, för att se hur det står till. Cirka 10 procent av eleverna i Vara kommun är hemma mer än tio dagar per år. Mobbning är en annan viktig fråga att arbeta med. Man upplever att det inte finns så mycket av det i skolorna i Vara, men det förekommer. Detta är något man måste jobba med hela tiden, det är inte alltid så lätt att upptäcka. Irene Nelander föreslår för folkhälsorådet att ha sitt nästa möte på IRMA, så att ledamöterna kan se verksamheten.

12 Folkhälsorådet FHR 27 Hälso- och sjukvårdsnämnden, kommunstyrelsen och kommunens nämnder informerar Information om aktuella frågor lämnas från hälso- och sjukvårdsnämnden, primärvården i Vara, kommunstyrelsen, bildningsnämnden och socialnämnden.

13 Folkhälsorådet FHR 28 Övriga frågor Niornas studiedag Alla niorna i Vara kommun har varit i Göteborg på en föreläsning om ADHD. Syftet med föreläsningen var att ge ökad förståelse om sjukdomen. Folkhälsorådet finansierade resan, och pengarna var väl använda. Bussarna till Göteborg kostade kronor och cirka 200 elever åkte med.

14 Kommunstyrelsen Drogförebyggartjänst Bakgrund Det föreligger en ökad drogproblematik bland framförallt unga i Vara. Folkhälsorådet anser att Vara kommun innehar en viktig roll då det gäller dessa frågor. En tilltänkt tjänst som Drogförebyggare har föreslagits. Denna beslutades finansieras med medel från Bildningsnämnden, Socialnämnden och Kommunstyrelsen. Folkhälsorådet föreslog Kommunstyrelsen vid sitt sammanträde den 1 juni 2010, 17, att inrätta en tjänst som drogförebyggare. Bildningsnämnden har behandlat ärendet 17 augusti 2010, 87, och anser att arbetet med drogförebyggande åtgärder är angeläget. Bildningsnämnden menar på att de drogvaneundersökningar som gjorts stärker uppfattningen att ett drogförebyggande arbete bland ungdomar är viktigt. Socialnämnden har behandlat ärendet denna dag. Nämnden anser det angeläget med funktionen drogförebyggare inom Vara kommun. Kommunstyrelsen godkände den 10 november2010, 113, förslaget att återuppta det drogförebyggande arbetet. Med anledning av besparingskrav inom kommunen har tjänsten ännu inte inrättats. Folkhälsorådets synpunkter: Drogförebyggande arbete sparar pengar både på kort och lång sikt Drogförebyggande åtgärder minskar framtida lidande för den enskilde Drogförebyggande arbete bör ske över en längre tidsperiod och inte vara beroende av budgetbesparingar Drogförebyggande minskar framtida brottslighet som begås under påverkan av droger och ökar därmed tryggheten hos befolkningen i Vara

15 Att arbeta drogförebyggande är ett sätt att marknadsföra Vara kommun som en kommun där unga sätts i centrum och ger en positiv bild av Vara Vara kommun har antagit i sitt sektorsprogram ett mål att att öka kunskaperna hos unga om drogers inverkan på hälsan. Genom att årligen mäta andelen alkohol- tobaks- och drogfria elever i åk 9 under åren , följs drogutvecklingen upp Varas Strategisk plan innefattar att målet:vara kommun är en bra kommun för barn och ungdomar att växa upp i. I Inriktningen står även att: hälsan bland Vara kommuns invånare ska förbättras Vara har ett Drogpolitiskt program, antaget av KF Utdrag ur folkhälsorådets verksamhetsplan 2012 Mål 11: Alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel Bruket av beroendeframkallande medel liksom spelberoende påverkar hälsan. Riksdag och regering har beslutat om mål och insatser inom alkohol-, narkotika-, tobak-, dopnings- och spelpolitiken. Kommunen arbetar med att bekämpa bruket av samtliga droger bland ungdomarna. Ärende: Folkhälsorådet föreslår att tjänst som Drogförebyggare tillsätts. Denna kan i sin befattning arbeta övergripande i kommunen med att minska och förebygga drogbruket hos unga. Folkhälsorådet i Vara kommun Irene Karlsson Ordf. folkhälsorådet Emma Hevelius Folkhälsoplanerare

16 Ekonomisk rapport jan-augusti Budgetår 2011 från HSN Västra Skaraborg Vara kommun Summa Aktiviteter Budget Förbrukat Återstående Medel Hälsofrämjande skolutveckling Demokrati i skolan Folkhälsoforum Ökad samverkan Äldres hälsa Barn och ungas hälsa Säker och Trygg förening Ohälsotalet Tobaksfria elever Ungdomars alkoholdebut Ta Vara På Fokusområde Utbildning i folkhälsoarbete Övriga utgifter Summa Avsikten är att alla inplanerade aktiviteter kommer att genomföras under året och den avsatta budgeten kommer att förbrukas

Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN, vice ordf. Rezkar Mohamad (S), HSN

Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN, vice ordf. Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2011-12-07 1 Plats och tid Irma Familjerådgivning, kl. 09.00-11.45 (Ajournering kl. 09.45-10.10) ande Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla

Läs mer

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2013-10-10 1 Plats och tid Alléskolan, 10 oktober 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande ) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M),

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS Folkhälsorådet 2012-12-06 1 Plats och tid Kommunhuset 6 december 2012 kl. 09.00 12.15 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-11-30 1 Plats och tid Vårdcentralen Vara, klockan 9.00 11.25 ande Kjell Gustafsson (C), SN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Yvonne Breman (S), TSN Håkan Svensson (M), KS Marie Pehrsson

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2010-06-01 1

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2010-06-01 1 Folkhälsorådet 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bikupan, Kommunhuset, Vara kl.9.00-12.15 Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordf. Marie Pehrsson (M), BIN Håkan Svensson (M), KS Yvonne Breman

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-05-22 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare

Folkhälsorådet 2015-05-22 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Folkhälsorådet 2015-05-22 1 Plats och tid Konferens Lumber och Karle Kvänum, 22 maj 2015, klockan 09.00-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S),

Läs mer

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2012-05-24 1 Plats och tid Essunga, lokal Madame blå, kl: 12.30-13.00 Beslutande Rezkar Mohamad (S) Thore Svenson (M) Ulla Johansson (M) Vice ordf, mötesordf. Övriga deltagande Emma Hevelius,

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-04-13 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bikupan, Kommunhuset, Vara kl.9.00-12.15 Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordf. Marie Pehrsson (M), BIN Håkan Svensson (M), KS Börje Hernborg

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-09-07 1 Plats och tid Oasens lokaler, Vara vårdcentral kl 13.30-16.50 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Yvonne Breman (S), TSN

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad (S), HSN

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2013-05-22 1 Plats och tid Kvänum Mat & Malt, 22 maj 2013, klockan 13.00-14.30 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2015-02-12 1 Plats och tid Kommunhuset i Vara, 12 februari 2015, klockan 08.30-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS Thore Agneta Svenson Edvardsson (M),

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-06-01 1 Plats och tid Ungdomsmottagningens lokaler, Vara10-11.45, 13.10-15.40 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Britt-Marie Jörgensen

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2014-04-15 1 Plats och tid Alleskolan 15 april 2014 klockan 09.00-12.20 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SN Rezkar Mohamad (S), HSN

Läs mer

Folkhälsorådet Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers.

Folkhälsorådet Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers. Folkhälsorådet 2017-09-07 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 7 september 2017, klockan 08.30-10.30 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers. Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 av 8 Plats och tid Skurup, kl. 18.00 20.30 Beslutande Ordförande Maritha Johansson (S) Kristina Andersson (M) Ersättare Roland Hansson (S) Inger Steinbichler (KV) Liselott Hortevall (M) Eva Hallmer Lindahl

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2013-02-21 1

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2013-02-21 1 Folkhälsorådet 2013-02-21 1 Plats och tid Kommunhuset 21 februari 2013 kl. 08.30-12.15 ande ) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN Thore Svenson (M), SOC

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström (S) MOB

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström (S) MOB Folkhälsorådet 2013-08-27 1 Plats och tid Ungdomsmottagningen, 27 augusti 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström

Läs mer

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Plats och tid Brevikens Golfklubb, måndagen den 10 maj 2010 kl 13.00 16.15 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Elisabeth Svenander, vårdcentralsföreståndare. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Birgit Ohliv, bitr rektor Elevrådsrepresentanter, Nästegårdsskolan

Elisabeth Svenander, vårdcentralsföreståndare. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Birgit Ohliv, bitr rektor Elevrådsrepresentanter, Nästegårdsskolan Folkhälsorådet 2012-02-23 1. Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, kl 9.00-12.35 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordf Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN Övriga deltagande

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 33 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 september 2012, kl 14.30-17.30 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danie1sbacka Peggy Johansson

Läs mer

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Introduktion Gullspångs kommun och hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg har ingått ett avtal om folkhälsoarbetet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2009-04-16 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2009-04-16 1 Folkhälsorådet 2009-04-16 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Bikupan, kl 8.30-11.45 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Britt-Marie Jörgensen

Läs mer

T",., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18

T,., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18 Karlsborgs kommun T",., VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum: 2015-09-18 Sida 23 Paragraf nr 18-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 18 september

Läs mer

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29 Plats och tid InfoCenter Karlsborg, fredagen den 17 december 2010 kl 09.00 12.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Folkhälsorådet 2009-09-24 1(15) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 15.00-17.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

Folkhälsorådet 2014-08-21 1

Folkhälsorådet 2014-08-21 1 Folkhälsorådet 2014-08-21 1 Plats och tid Vedum skola 21 augusti 2014 klockan 8.30-11.45 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC SN Rezkar Mohamad (S),

Läs mer

Lars Åke Carlsson (M) Folkhälsoenheten, måndag den 1 mars 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Lars Åke Carlsson (M) Folkhälsoenheten, måndag den 1 mars 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndagen den 22 mars 2010 kl 13.00 16.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2016-02-11 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 11 februari 2016, klockan 08.30-12.30 Beslutande Övriga deltagande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~----

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~---- Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Närvarande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2017-02-09 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 9 februari 2017, klockan 08.30-11.30 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.06.24 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-16.54 ande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.12.18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Roskilde, kommunhuset, kl 13.30-14.50 Beslutande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Mohamad Rezkar (S) tjg ers Mikael Hernborg (S) Ulla

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrum Kätten, Kommunhuset, Vara kl 13.30-16.45 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Börje Hernborg

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-09-23 1(13) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-09-23 1(13) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2014-09-23 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (FP) ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice ordförande Charlotte Gudmundsson

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.30 16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Socialnämnden Torbjörn Andersson

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2011.05.09 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-10.50 Beslutande Håkan Karlsson (C) ordf Inger Olsson (M) SN Lena Juhlin (KD) Fredrik Nelander (S) KS Rune

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_ Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 49 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Beslutande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Folkhälsorådet 2011-02-16 1

Folkhälsorådet 2011-02-16 1 VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 2011-02-16 1 Plats och tid Sammanträdesrum Kätten, Kommunhuset, Vara kl.13.00-15.15 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida 23 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl 08.30-11.30 Deltagare Anna Danielsbacka Stig Carlsson Peggy Johansson Lars Jönsson Beate Poetzsch

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 2010-09-09 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 16.30 17.30 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Dokumenttyp Plan Fastställd 2014-11-24 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2015 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare Dnr 2014.000145

Läs mer

2008-08-12. Övriga deltagare, delvis: Anneli Stenberg, socialsekreterare, Göran Fridh, sektionschef

2008-08-12. Övriga deltagare, delvis: Anneli Stenberg, socialsekreterare, Göran Fridh, sektionschef Sammanträdesprotokoll 1(7) 2008-08-12 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.30 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

Lokala Brottsförebyggande Rådet

Lokala Brottsförebyggande Rådet 1 av 12 Plats och tid Skurup, 18.00 21.00 Beslutande Ordförande Maritha Johansson ( S ) Kristina Andersson ( M ) Göran Larsson ( MP ) 18.00-20.00 Roland Hansson ( S ) 20.00-21.00 Inger Steinbichler (KV)

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2010-04-20 12 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 15.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, vice ordf. (fp) Henrik Jansson, ks ordf. (m) Kent Oskarsson, ks vice ordf. (s) Agneta Grunditz (m) Övriga närvarande

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Folkhälsorådet 2009-04-29 1(13) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli, kl 15.00-16.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet , t.o.m. kl

VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet , t.o.m. kl VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 2010-10-19 1 Plats och tid Lagmansgymnasiet, Vara klockan 9.00 11.50. Ajournering klockan 9.40-10.15. Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordförande Marie

Läs mer

Folkhälsostrategi Antagen av kommunfullmäktige

Folkhälsostrategi Antagen av kommunfullmäktige Folkhälsostrategi 2014-2018 Antagen av kommunfullmäktige 140224 Inledning En god hälsa i befolkningen påverkar tillväxt, utveckling och välfärd i positiv riktning. Folkhälsa handlar om att med hälsofrämjande

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-09-14 1. Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-09-14 1. Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-09-14 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 14 september 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Peter Persson Svenson (S) (M), MBN

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BRÅ-och Folkhälsoråd 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00 ande Monica Olsson (s) Ordförande

Läs mer

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6)

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6) Protokoll Beredningen för barn och unga 2017-08-29 1 (6) Plats och tid Regionens hus, 2017-08-29, kl. 09.00-16.00 ande AnnBritt Litsner (S) ordförande Monica Lundberg (L) 2:e vice ordförande Fredric de

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00 11.40 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Janeric Dahlin (FP) Alda Danial FP)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Sig-Britt

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll sid 1/9 Datum: Onsdagen den 26 september 2012 Tid: 08.30 09.30 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 15-21 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2018-05-14 1(10) Tid och plats Måndagen den 14 maj 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BRÅ- och folkhälsorådet 2010-08-23 Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s)

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Uppföljning utbildningsdag Folkhälsa är politik 4 Arbetsområde folkhälsa, 2015 2018 5 Barnkonventionen

Läs mer

Anneli Hedberg (S) ordförande, Christoffer Öqvist (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Nicklas Adamsson (MP)

Anneli Hedberg (S) ordförande, Christoffer Öqvist (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson (S), Nicklas Adamsson (MP) FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2019-02-20 1 Plats och tid Ateljén, Vasavägen 16 kl. 10:00 10:50 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Christoffer Öqvist (M) 1:e vice ordförande, Johan Söderberg (S), Ulrica Truedsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-30 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40

Sammanträdesdatum 2013-01-30 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Sida 1 Sammanträdesdatum 2013-01-30 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande ej 3 Bengt-Göran Henningsson (S), ordförande 3 Jörgen Dimenäs

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2018-09-14 1 Plats och tid Levene skola, Stora Levene, 14 september 2018, klockan 09.00-11.45 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum ~ Karlsborgs cuue kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Komrnunhuset, Karlsborg, fredag 18 februari 2011, kl 09.00-12.00 Beslutande Anna Danielsbacka Peggy Johansson Stig Carlsson Lars Åke

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, Kl. 8.30-12.30 (Utvecklingsdag) och kl.13.30 16.00 (ordinarie möte) ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Bengt Andersson (C ) Socialnämnden Maria Marić (KD) Barn-och utbildningsnämnden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN

ANSLAG/BEVIS ÖVERTORNEÅ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-16 sid 68 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 16 september 2014 kl 09.00-10.55, därefter kvalitetsredovisningar där verksamhetsledarna

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2017-12-04 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 4 december 2017, klockan 08.30-11.00 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

Drogpolitisk plan. för. Götene kommun Antagen av Kommunfullmäktige

Drogpolitisk plan. för. Götene kommun Antagen av Kommunfullmäktige Drogpolitisk plan för Götene kommun 2010-2014 Antagen av Kommunfullmäktige 2010-04-26 Innehållsförteckning VISION... 3 VÄRDEGRUND... 3 INLEDNING... 3 OMVÄRLDSANALYS... 3 NULÄGESBESKRIVNING... 4 FOKUSOMRÅDEN...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Folkhälsorådet i Vara kommun Antagen av folkhälsorådet 2012-02-23 Inledning Folkhälsorådet i Vara Kommun är en samfinansierad verksamhet mellan Vara Kommun och Västra Götalandsregionen.

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl

Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ. Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl Brottsförebyggande rådet, inklusive lokala BRÅ Plats och tid för sammanträdet Kommunkontoret, Flataklocken måndagen den 20 september 2004, kl 13.00 15.00 Ärenden Justering 20 Information från kommunens

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet

Reglemente för folkhälsorådet Reglemente för folkhälsorådet Upprättat: 2014-05-14 Antaget av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-06-02, 69 Giltig från: 2015-01-01 Kontaktperson: André Enarsson Utöver vad som framkommer i reglemente

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9) Sida 1(9) Plats och tid Stadshuset, fredag 27 november 2015, kl 8.30 12.00 Ledamöter Övriga närvarande Ledamöter Pernilla Övermark (S), ordförande, Mölndals stad Marianne Ahlborg (FP), HSN Väster, 1 vice

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-06-17 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.30 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 314 fredag 13 oktober kl 8.30-11.45 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden Merjem Maslo (M),

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 34 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danielsbacka (M) Peggy Johansson

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Strået kl. 13.00 15.30 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 13.30-16.00 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Alda Danial FP) Kommunstyrelsen, ersättare Laila Neck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Innehållsförteckning Ärende 27 Föregående protokoll... 31 28 Brottsförebyggande... 32 29 Våld i nära relationer... 33 30 Handlingsprogram trygghet

Läs mer

Gymnasienämnden (9)

Gymnasienämnden (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2002-02-18, kl 15.00-20.00 Beslutande Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice ordförande Peter Göthblad

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Pia Fahlgren (C) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande ersättare Kerstin Karlberg (S)

Yvonne Dahlqvist. Pia Fahlgren (C) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande ersättare Kerstin Karlberg (S) Sida 1 Sammanträdesdatum 2010-04-21 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 17.00 18.00 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Erik Mali (S) Jörgen Dimenäs (M) Yvonne Dahlqvist (KD) Pia Fahlgren (C)

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer