VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2013-02-21 1"

Transkript

1 Folkhälsorådet Plats och tid Kommunhuset 21 februari 2013 kl ande ) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS Petra Sahlström (S), MBN Övriga deltagande Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Irene Pehrson, klinikchef FTV Jane Johansson, Socialförvaltningschef 1 -sståndare Robert Eklund, MAS 1 Astrid Hjertaker, Lagsmansgymnasiet 3 Ebba Malmberg, Lagmansgymnasiet 3 Ellinor Johansson, Lagmansgymn. 3 Justerare Rezkar Mohamad Justeringens plats och tid Kommunhuset den 1 mars 2013 klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-13 Emma Hevelius Ordförande Justerare Organ Irene Karlsson Rezkar Mohamad ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Folkhälsorådet Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunstyrelsen Datum för anslagets nedtagande

2 Innehållsförteckning Besök av Jane Johansson, Socialchef och Robert Eklund, MAS... 2 Verksamhetsberättelse för år Projektansökan ungdomskonsert... 4 Delegationsrätt angående beviljande av medel för ansökningar... 5 Ansökningar till projekt tjejer Ansökan från Nästegårdsskolan,projekt Ansökan från Conventus, projekt tjejer år... 8 Ansökan Forum SKILL, projekt tjejer 13-19år... 9 Ansökan Mia Börjesson, projekt tjejer år Ansökan Internetutbildning, projekt tjejer år Ansökan om hjärtstartare Information från Folktandvården Övrigt... 14

3 Folkhälsorådet FHR 1 Besök av Jane Johansson, Socialchef och Robert Eklund, MAS Jane Johansson, socialförvaltningschef i Vara kommun och Robert Eklund, Medicinsk ansvarig sjuksköterska(mas) var inbjudna till dagens möte för att berätta om förebyggande arbete gentemot äldre i Vara. Vara är med i ett nationellt samarbete Senior Alert. Det innebär att Vara arbetar med detta kvalitetsregister inom tre områden; nutrition, trycksår och fall. Socialförvaltningschefen berättade att Vara arbetar mycket bra med detta och fick år 2012 in mest pengar av kommunerna i Skaraborg till Senior Alert. Dessa medel återinvesterades sedan i arbetet i Vara genom att all personal inom äldreomsorgen i Vara har fått mer utbildning om Senior Alert och man kunde även köpa in bättre madrasser för att förhindra liggsår. Vara är även med i Palliativregistret, för uppföljning av patienternas vård, omsorg och hälsa i livets slutskede. Även om flera områden inom detta fungerar bra finns det ändå behov av förbättringar. När det kommer till avvikelser som rapporteras in inom kommunens äldrevård visar siffrorna att det under år 2012 inkommit 1626 stycken rapporter. Avvikelserapportering innefattar till exempel, fall utan skada, glömda läkemedelsdoser et cetera. Det är svårt att veta hur många personer siffrorna berör och en ökning kan ju bero på att kommunen blivit bättre på att rapportera in avvikelser i systemet. Folkhälsorådet diskuterade vikten av att uppmärksamma tandhälsan hos de äldre. Dålig munhälsa har ett starkt samband med nutrition, mediciner och karies bland annat. Ett förslag är att exempelvis vid hemvård bör rutiner kring munvård finnas nedskrivna och följas.

4 Folkhälsorådet FHR 2 Verksamhetsberättelse för år 2012 Folkhälsorådet antar verksamhetsberättelse för år 2012 med de redaktionella ändringar som framkommit under dagens sammanträde. Bilaga: Verksamhetsberättelse år 2012 _ Folkhälsorådet skall årligen avlägga en verksamhetsberättelse för det året som passerat och som skall redovisas. Folkhälsoplaneraren Emma Hevelius presenterar ett förslag på verksamhetsberättelse för år Folkhälsorådet diskuterade verksamhetsberättelsen. Ett antal redaktionella ändringar framkom under dagens sammanträde. Emma Hevelius ges i uppdrag att redigera verksamhetsberättelsen inför justering av detta protokoll.

5 Folkhälsorådet FHR 3 Projektansökan ungdomskonsert Folkhälsorådet beviljar kronor till genomförandet av en ungdomskonsert. Ett krav från folkhälsorådets sida är att arrangemanget är drogfritt och även marknadsförs som sådant samt att uppföljning inkommer till folkhälsorådet efter genomfört arrangemang. _ Folkhälsorådet har fått in en ansökan om ekonomiskt bidrag från tre studenter från Lagmansgymnasiets ekonomiska linje för att arrangera en ungdomskonsert. Arrangemanget är tänkt att genomföras i mitten av maj på Vara Konserthus. Syftet med arrangemanget är att hitta gemenskap, skapa en positiv syn av landsbygden bland ungdomar och att marknadsföra Vara. Studenterna söker ett bidrag på kronor från Folkhälsorådet. Den totala kostnaden för arrangemanget beräknas bli kronor Beskrivning Astrid Hjertaker, Ebba Malmberg och Elinor Johansson, de tre studenter som inkommit med ansökan, medverkar på dagens sammanträde. De berättar om tänkt upplägg för arrangemanget och även om den tänkta finansieringen av den. Förutom folkhälsorådet har man även sökt pengar från Hållbar ungdom, Idéer för livet samt Kulturungdom. En stor del av kostnaden utgörs av artistarvodet för den artisten man tänkt anlita. Folkhälsorådet tackar för presentationen av projektet och anser att studenterna gjort en gedigen plan för sitt projekt. Ungdomarna uppmuntras även att söka medel från fler organisationer än de organisationer man redan sökt från. Folkhälsorådet anser att det är viktigt att arrangemanget är drogfritt.

6 Folkhälsorådet FHR 4 Delegationsrätt angående beviljande av medel för ansökningar 1. Folkhälsorådet ger folkhälsoplaneraren delegationsrätt att bevilja ansökningar som är ställda till folkhälsorådet upp till kronor. 2. Folkhälsorådet ger folkhälsorådets presidie delegationsrätt att bevilja ansökningar som är ställda till folkhälsorådet upp till kronor. 3. Ansökningar som avser högre summor än kronor tas upp i folkhälsorådet. Jäv Irene Karlsson (C) och Ulla Johansson (M) deltar ej i beslutet på grund av jäv. Tidigare har folkhälsoplaneraren haft delegationsrätt att bevilja ansökningar som är ställda till folkhälsorådet med upp till kronor. Denna rutin behöver ses över och förtydligas. Eftersom det ibland är långt mellan folkhälsorådets mötestillfällen måste beslut kunna tas snabbare så att de som sökt medel inte behöver vänta alltför länge på att få besked. Folkhälsorådet vill skapa tydliga riktlinjer för behandling av ansökningar som inkommer och ge folkhälsoplaneraren och folkhälsorådets presidie rätt att enskilt kunna bevilja mindre summor. Folkhälsorådet diskuterar vilka riktlinjer som ska gälla avseende ansökningar som inkommer till folkhälsorådet.

7 Folkhälsorådet FHR 5 Ansökningar till projekt tjejer Folkhälsorådet beslutar att summor på högst kronor per ansökan ska kunna sökas till detta projekt eftersom det endast finns kr per år att fördela till projektinsatser för målgrupp tjejer år. Inför år 2013 beslutade Hälso- och Sjukvårdsnämnden att utöka stödet för folkhälsoinsatser genom att tilldela extra ekonomiska medel, kr årligen, till Folkhälsorådet i Vara under år Målgruppen för insatserna är tjejer år i Vara eftersom det framkommit att dessa löper stor risk för psykisk och fysisk ohälsa. Syftet med medlen är att med hälsofrämjande och förebyggande verksamhet genomföra insatser för målgruppen. Inom ramen för projektet kan förvaltningar, verksamheter m.fl. ansöka om ekonomiska medel från Folkhälsorådet. Folkhälsorådets ledamöter diskuterar vilken övre gräns som skall finnas för ansökningar till detta projekt och enas om att kronor är en rimlig övre gräns. Folkhälsorådet kan bevilja allra högst kr per ansökan.

8 Folkhälsorådet FHR 6 Ansökan från Nästegårdsskolan, projekt Folkhälsorådet avslår ansökan om medel till projekt Ökad fysisk arbetskapacitet skapar förutsättningar för en ökad kognitiv förmåga med motivering att denna insats bör kunna rymmas inom skolans ordinarie ramar. Nästegårdsskolan har ansökt om medel från folkhälsorådet till insatser via projekt tjejer år. Syftet med den tänkta insatsen är att undersöka om ökad fysisk aktivitet påverkar den matematiska inlärningen. Sökta medel är kr per termin för att öka lärarresurserna inom ämnena. Tanken är att om minst en elev kan räddas från att bli underkänd så sparas ekonomiska medel på sikt och förbättrar hälsan hos målgruppen, en så kallad. socioekonomisk beräkning. Folkhälsorådet diskuterar ansökan och anser att projektidén är mycket bra och hoppas att den är möjlig att genomföra i framtiden. Folkhälsorådet anser att projektet är för stort för att rymmas inom rådets budget för insatser till målgruppen tjejer år. Folkhälsorådet har avsatt kr per år att fördela inom projektet. I detta protokoll, 5, beslutade folkhälsorådet att sätta en övre gräns för inkomna ansökningar till kronor per ansökan.

9 Folkhälsorådet FHR 7 Ansökan från Conventus, projekt tjejer år Folkhälsorådet beviljar medel till ansökan från Conventus med kr till insatser för tjejer under vårterminen 2013 under förutsättning att projektet bedrivs i studiecirkelform. Jäv Thore Svenson (M) deltar ej i beslutet på grund av jäv. En ansökan från Mötesplats Conventus har inkommit om medel till att utöka stödet för tjejer 16 år och uppåt. Syftet är att de ska erbjudas en meningsfull fritid och etablera nya personliga kontakter och gemenskap oavsett kulturell eller social bakgrund. Projektet är tänkt att bedrivas i studiecirkelform under 15 tillfällen under vårterminen 2013 och sökta medel är kr. Folkhälsorådet diskuterar hur mycket ekonomiska medel man kan bevilja och anser att kr är en rimlig summa för detta projekt. Folkhälsorådet föreslår att Conventus kan kontakta studieförbund för att erhålla ytterligare resurser till projektet.

10 Folkhälsorådet FHR 8 Ansökan Forum SKILL, projekt tjejer 13-19år Folkhälsorådet beviljar medel för att genomföra en utbildningsdag för personal inom socialförvaltningen med kronor En ansökan har inkommit till projekt tjejer år med syfte att utbilda personal inom socialförvaltningen om normer kring kärlek, sexualitet och funktionalitet. Utbildningstillfället är tänkt att genomföras för 30 personer under april månad, med hjälp av föreningen Forum SKILL. Kostnader för föreläsare, lokal et cetera. beräknas uppgå till högst kr. Folkhälsorådet diskuterar ansökan och anser att det är ett viktigt tema att arbeta vidare med för den personal som i sitt yrke möter unga med särskilda behov.

11 Folkhälsorådet FHR 9 Ansökan Mia Börjesson, projekt tjejer år Folkhälsorådet beviljar ansökan med kr för att genomföra ett föreläsningstillfälle med föreläsare Mia Börjesson. En ansökan har inkommit om att genomföra en föreläsningsdag med föreläsare Mia Börjesson för högstadieungdomar samt föräldrar och personal. Syftet är att stärka självförtroendet och självkänslan hos ungdomarna, samt att ge föräldrar och personal verktyg att förstå ungdomar och ungdomskulturen och att kunna samtala med dem på ett bra sätt. Folkhälsorådet diskuterar ansökan och anser att medel till föreläsningstillfället ryms inom ramen för projekt tjejer år.

12 Folkhälsorådet FHR 10 Ansökan Internetutbildning, projekt tjejer år Folkhälsorådet beviljar ansökan till Internetutbildning för årskurs 7 med kronor. Skolorna ser ett behov av att förstärka informationen om internet. Syftet är att få mer kunskap i vad man ska tänka på avseende internet och hantering av sociala medier samt risker och möjligheter vid användandet av internet. Insatsen skulle även ge personal och föräldrar en inblick i barnens vardag. Utbildningen ska skapa bättre hantering av surfande, regler och förhållningssätt på nätet. Utbildningstillfället är tänkt att genomföras i september/oktober Folkhälsorådet diskuterar ärendet och anser att ett bra upplägg skulle kunna vara en årligen återkommande utbildning om internet, med liknande upplägg som Brandstegen (obligatoriskt för elever, med kompledigt senare samt för föräldrar och personal).

13 Folkhälsorådet FHR 11 Ansökan om hjärtstartare 1. Folkhälsorådet avslår ansökan om medel till en hjärtstartare till biblioteket i Vara eftersom man anser att det är kommunens skyldighet att ha hjärtstartare i sina offentliga lokaler. 2. Folkhälsorådet överlämnar en skrivelse till kommunstyrelsen om vikten av att ha hjärtstartare i sina offentliga lokaler. En ansökan har inkommit från biblioteket om att placera en hjärtstartare på biblioteket i Vara. Biblioteket är centralt placerat i Vara tätort med många besökare och långa öppettider. Hjärtstartaren kan vara till hjälp då vissa besöksgrupper är stora och man har även en del äldre besökare som man anser vara en ökad riskgrupp. Inköp av hjärtstartare, underhåll av denna samt kompetensutbildning hos personalen beräknas uppgå till kr. Det är denna summa som ansöks. Folkhälsorådet diskuterar ansökan och kommer fram till att när det gäller kommunens lokaler bör kommunen bekosta hjärtstartare i sina offentliga lokaler. Det är viktigt att det finns hjärtstartare som är centralt placerade i Vara där det rör sig mycket folk. Folkhälsorådet lämnar därför en skrivelse till kommunstyrelsen om vikten av att ha hjärtstartare i sina offentliga lokaler.

14 Folkhälsorådet FHR 12 Information från Folktandvården Irene Pehrson, berättar om aktuell statistik från Folktandvården när det gäller rökning och snusning. Bland ungdomar år, så har rökningen ökat i Vara under de senaste fyra åren. I grannkommunen Grästorp röker procentuellt sett färre ungdomar än i Vara. Vara kommun behöver också bli bättre på att införa övervakad tandborstning på sina förskolor. Essunga kommun har infört detta på alla sina förskolor. Folkhälsorådet diskuterar informationen och ser att det tobaksförebyggande arbetet behöver intensifieras. Även införandet av övervakad tandborstning i alla förskolor i Vara är en angelägen fråga.

15 Folkhälsorådet FHR 13 Övrigt Drogpolicy Drogpolicyn utgår från dagens sammanträde på grund av tidsbrist med kommer att tas upp på folkhälsorådets nästa sammanträde den 4 april. Ordförande Irene Karlsson påpekar att folkhälsorådet gärna får inkomma synpunkter på denna till Emma Hevelius innan nästa råd. Information från nämnden På grund av tidsbrist utgår även punkten Hälso- och sjukvårdsnämnden, kommunstyrelsen, kommunens nämnder och vårdcentral informerar. Utbildningsdag för folkhälsorådet 22 maj 2013 Utbildningsdag för folkhälsorådet i Vara är planerad till den 22 maj 2013, mellan klockan 9-12, med avslutande lunch. Inbjudan och upplägg på dagen skickas ut till folkhälsorådet under april månad. Vi får en presentation av Skaraborgsövergripande folkhälsoarbete. Hjos folkhälsoråd är inbjudna för att berätta om sitt arbete och vi utser folkhälsopristagare Utbildningsdag om hjärtstartare Irene Pehrson meddelar att folktandvården arrangerar en utbildningsdag om hjärtstartare och återkommer om det finns möjlighet för folkhälsorådet att delta. Folkhälsoråd på annan plats Ulla Johansson (M) föreslår att folkhälsorådet planerar in ett kommande folkhälsoråd på ungdomsmottagningen i Vara för att besöka dem och höra om deras verksamhet.

16

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS Folkhälsorådet 2012-12-06 1 Plats och tid Kommunhuset 6 december 2012 kl. 09.00 12.15 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad (S), HSN

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2013-05-22 1 Plats och tid Kvänum Mat & Malt, 22 maj 2013, klockan 13.00-14.30 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad

Läs mer

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2013-10-10 1 Plats och tid Alléskolan, 10 oktober 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande ) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M),

Läs mer

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2012-05-24 1 Plats och tid Essunga, lokal Madame blå, kl: 12.30-13.00 Beslutande Rezkar Mohamad (S) Thore Svenson (M) Ulla Johansson (M) Vice ordf, mötesordf. Övriga deltagande Emma Hevelius,

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2015-02-12 1 Plats och tid Kommunhuset i Vara, 12 februari 2015, klockan 08.30-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS Thore Agneta Svenson Edvardsson (M),

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-05-22 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare

Folkhälsorådet 2015-05-22 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Folkhälsorådet 2015-05-22 1 Plats och tid Konferens Lumber och Karle Kvänum, 22 maj 2015, klockan 09.00-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S),

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

Folkhälsorådet 2011-10-06 1

Folkhälsorådet 2011-10-06 1 Folkhälsorådet 2011-10-06 1 Plats och tid Folkhögskolan i Vara, kl. 09.00-12.20 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordf. Marie Pehrsson (M), KS Thore Svenson (M), SN Rezkar Mohamad (S), HSN Ulla Johansson

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström (S) MOB

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström (S) MOB Folkhälsorådet 2013-08-27 1 Plats och tid Ungdomsmottagningen, 27 augusti 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström

Läs mer

Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN, vice ordf. Rezkar Mohamad (S), HSN

Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN, vice ordf. Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2011-12-07 1 Plats och tid Irma Familjerådgivning, kl. 09.00-11.45 (Ajournering kl. 09.45-10.10) ande Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2010-06-01 1

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2010-06-01 1 Folkhälsorådet 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bikupan, Kommunhuset, Vara kl.9.00-12.15 Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordf. Marie Pehrsson (M), BIN Håkan Svensson (M), KS Yvonne Breman

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-11-30 1 Plats och tid Vårdcentralen Vara, klockan 9.00 11.25 ande Kjell Gustafsson (C), SN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Yvonne Breman (S), TSN Håkan Svensson (M), KS Marie Pehrsson

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_ Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 49 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Beslutande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-04-13 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bikupan, Kommunhuset, Vara kl.9.00-12.15 Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordf. Marie Pehrsson (M), BIN Håkan Svensson (M), KS Börje Hernborg

Läs mer

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2016-02-11 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 11 februari 2016, klockan 08.30-12.30 Beslutande Övriga deltagande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida 23 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl 08.30-11.30 Deltagare Anna Danielsbacka Stig Carlsson Peggy Johansson Lars Jönsson Beate Poetzsch

Läs mer

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Plats och tid Brevikens Golfklubb, måndagen den 10 maj 2010 kl 13.00 16.15 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Lars Åke Carlsson (M) Folkhälsoenheten, måndag den 1 mars 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Lars Åke Carlsson (M) Folkhälsoenheten, måndag den 1 mars 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndagen den 22 mars 2010 kl 13.00 16.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~----

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~---- Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Närvarande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-09-07 1 Plats och tid Oasens lokaler, Vara vårdcentral kl 13.30-16.50 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Yvonne Breman (S), TSN

Läs mer

Elisabeth Svenander, vårdcentralsföreståndare. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Birgit Ohliv, bitr rektor Elevrådsrepresentanter, Nästegårdsskolan

Elisabeth Svenander, vårdcentralsföreståndare. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Birgit Ohliv, bitr rektor Elevrådsrepresentanter, Nästegårdsskolan Folkhälsorådet 2012-02-23 1. Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, kl 9.00-12.35 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordf Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN Övriga deltagande

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 33 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 september 2012, kl 14.30-17.30 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danie1sbacka Peggy Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-06-01 1 Plats och tid Ungdomsmottagningens lokaler, Vara10-11.45, 13.10-15.40 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Britt-Marie Jörgensen

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

T",., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18

T,., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18 Karlsborgs kommun T",., VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum: 2015-09-18 Sida 23 Paragraf nr 18-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 18 september

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2014-04-15 1 Plats och tid Alleskolan 15 april 2014 klockan 09.00-12.20 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SN Rezkar Mohamad (S), HSN

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2017-02-09 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 9 februari 2017, klockan 08.30-11.30 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

Folkhälsorådet 2014-08-21 1

Folkhälsorådet 2014-08-21 1 Folkhälsorådet 2014-08-21 1 Plats och tid Vedum skola 21 augusti 2014 klockan 8.30-11.45 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC SN Rezkar Mohamad (S),

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-09-14 1. Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-09-14 1. Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-09-14 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 14 september 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Peter Persson Svenson (S) (M), MBN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2009-04-16 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2009-04-16 1 Folkhälsorådet 2009-04-16 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Bikupan, kl 8.30-11.45 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Britt-Marie Jörgensen

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 34 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danielsbacka (M) Peggy Johansson

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2013-05-21 1(15) Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Innehållsförteckning Ärende 9 Aktuell information från polisen... 2 10 Våldsbejakande extremism... 3 11 Kameraövervakning i centrala Habo...

Läs mer

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29 Plats och tid InfoCenter Karlsborg, fredagen den 17 december 2010 kl 09.00 12.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.12.18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Roskilde, kommunhuset, kl 13.30-14.50 Beslutande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Mohamad Rezkar (S) tjg ers Mikael Hernborg (S) Ulla

Läs mer

Kommunkontoret i Bengtsfors

Kommunkontoret i Bengtsfors 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Egersknatten, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 ande Ledamöter Nils Andrée (S) Carl Kullgren (FP) Kenneth Carlsson (FP), HSN Ersättare Per Jonsson ( C ) Ulla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00 11.40 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Janeric Dahlin (FP) Alda Danial FP)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-03-11 1 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 9.00 12.15 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) kl.

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 12.00, med ajournering kl. 10.00 10.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M)

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-11-18 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (FP) ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice ordförande Charlotte

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

""f""~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN. Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016, kl AnIft~m(;:U;{tWL

f~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN. Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016, kl AnIft~m(;:U;{tWL Karlsborgs...,... kommun s ""f""~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL F olkhälsorådel Sammanlrädesdalum: Sida21 Paragraf nr 17-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016,

Läs mer

Kommunhuset. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Cajsa Torkelsson Ordförande

Kommunhuset. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Cajsa Torkelsson Ordförande Ungdomsrådet 1(11) Plats och tid Beslutande 16:00, VIP-rummet, FORUM Örkelljunga Annie Berg, Cajsa Torkelsson, Elin Andersson, Krzysztof Muszanski, Evelina Hansson Övriga närvarande Li Merander Justerare

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Folkhälsorådet 2009-09-24 1(15) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 15.00-17.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen Folkhälsorådet 2015-09-22 1(14) Plats och tid Musikskolan, stora salen Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-03-14 i Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet. kl. 18.15-18.50 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.30 16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Socialnämnden Torbjörn Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet och brottsförebyggande rådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet och brottsförebyggande rådet. Innehåll Innehåll 8 Föregående protokoll... 12 9 Lägesredogörelse... 13 10 Droger... 14 11 Våldsbejakande extremism... 15 12 ANDT-strategi... 16 13 Sjuktal... 17 14 Fallpreventionsvecka... 18 15 Rapport från kommunteamet...

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 6 Kommunala ungdomsrådet 2017-12-11 1(7) Tid och plats Måndagen den 11 december 2017, klockan 10.30 12.00 i kommuncafeterian i kommunkontoret Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Sindre

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-04-13 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Övriga deltagare David

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande. Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje Norén, Folkhälsosamordnare

Tommy Cedervall (fp) ordförande. Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje Norén, Folkhälsosamordnare Folkhälsorådet 2011-09-15 1(14) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 13.30-15.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret

Läs mer

Folkhälsorådet Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers.

Folkhälsorådet Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers. Folkhälsorådet 2017-09-07 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 7 september 2017, klockan 08.30-10.30 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers. Övriga

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2013-09-17 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset (13,30 lilla gruppen) 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 maj (9)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 24 maj (9) Kultur- och föreningsutskottet 24 maj 2016 1 (9) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.00-10.03 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders Eriksson, föreningsenheten

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum ~ Karlsborgs cuue kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Komrnunhuset, Karlsborg, fredag 18 februari 2011, kl 09.00-12.00 Beslutande Anna Danielsbacka Peggy Johansson Stig Carlsson Lars Åke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-04-24, kl 0900-1020 Beslutande Anne Niska, S Owe Pekkari, S Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid1 (10) Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Pernilla Fagerlönn Ordförande Per-Erik Tina Tornedalingar i Gällivare

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Marie Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Marie Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-03-26 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2017-03-26 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Marie Viberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(27)

Sammanträdesprotokoll 1(27) Sammanträdesprotokoll 1(27) Plats och tid Soc. konferens, Öjersbogården, 16.30-19.45 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Åke Andersson (V) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist

Läs mer

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Folkhälsorådet. Samman!rädesda!um Anna Danielsbacka Peggy Johansson Stig Carlsson

Folkhälsorådet. Samman!rädesda!um Anna Danielsbacka Peggy Johansson Stig Carlsson Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 45 Samman!rädesda!um Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndag 5 december, 2011 kl 16.00-18.45 Beslutande Anna Danielsbacka 35-38 Peggy Johansson Stig Carlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9) Sida 1(9) Plats och tid Stadshuset, fredag 27 november 2015, kl 8.30 12.00 Ledamöter Övriga närvarande Ledamöter Pernilla Övermark (S), ordförande, Mölndals stad Marianne Ahlborg (FP), HSN Väster, 1 vice

Läs mer

Datum Sara Gyllenberg, Folkhälsostrateg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum Sara Gyllenberg, Folkhälsostrateg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. :- 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 13.00- Beslutande Ledamöter Ledamöter Per Eriksson (S) ordförande, kommunstyrelsen, Bengtsfors kommun Kenneth Carlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.02.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.51 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) Birgitta

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan Elin Billås, HR-konsult Maria Westberg, kommunsekreterare

Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan Elin Billås, HR-konsult Maria Westberg, kommunsekreterare Protokoll 1 (12) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan 13.30 15.40 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Stadshuset, fredag 2 december 2016, kl 8.30 11.30 Ledamöter Ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), HSN Väster, 1 vice ordförande Merjem

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2018-10-03 Innehållsförteckning Ärende 20 Aktuell information från polisen... 2 21 Rapport från strategiska samverkansgrupp, SSG... 3 22 Rapport från Trygghetsdagen... 4 23 Rapport om Drogpolitiskt handlingsprogram...

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2017-12-04 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 4 december 2017, klockan 08.30-11.00 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12,00 13.00-15.50 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrum Kätten, Kommunhuset, Vara kl 13.30-16.45 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Börje Hernborg

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2018-09-14 1 Plats och tid Levene skola, Stora Levene, 14 september 2018, klockan 09.00-11.45 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 15 december (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 15 december (11) föreningsutskott 15 december 2016 1 (11) Plats och tid: Fagerkvistrummet kl. 09.00-10.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga deltagande: Anders

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Robin Olsson (M) Mårten

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Folkhälsorådet 2009-04-29 1(13) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli, kl 15.00-16.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.15-16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Janeric Dahlin (L) Byggnads- och trafiknämnden Ewa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, Kl. 8.30-12.30 (Utvecklingsdag) och kl.13.30 16.00 (ordinarie möte) ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Bengt Andersson (C ) Socialnämnden Maria Marić (KD) Barn-och utbildningsnämnden

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15. Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn

Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15. Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15 Paragrafer 24-35 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson, Mbn Lennart Rehn,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2010-04-20 12 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 15.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, vice ordf. (fp) Henrik Jansson, ks ordf. (m) Kent Oskarsson, ks vice ordf. (s) Agneta Grunditz (m) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Öjersbo konferens, 16.30-19.30 ande Lennart Skansfors (C) ordförande Inga-Stina Hesselius (S) vice ordförande Torsten Jansson (S) Åke Andersson (V) Gunnar Tiger

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-01-20 1 [10] Plats och tid Kommunhuset kl 17.00 20.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Marianne Olsson (SB), 1:e vice

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på utbildningskontoret och har tillkännagivits på digitala anslagstavlan

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på utbildningskontoret och har tillkännagivits på digitala anslagstavlan Protokoll 1(10) Plats och tid Konferensrum Olofström, 14:00-16:15 Beslutande (S) Michael Henriksson (S) Johnny Andreasson (C) Rolf Jönsson (S) Hans Jonsson tj gör ers för Tamam Abou Hamidam (SD) Dan Rasmusson

Läs mer