Elisabeth Svenander, vårdcentralsföreståndare. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Birgit Ohliv, bitr rektor Elevrådsrepresentanter, Nästegårdsskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Elisabeth Svenander, vårdcentralsföreståndare. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Birgit Ohliv, bitr rektor Elevrådsrepresentanter, Nästegårdsskolan"

Transkript

1 Folkhälsorådet Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, kl ande Irene Karlsson (C), BIN, ordf Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN Övriga deltagande Elisabeth Svenander, vårdcentralsföreståndare Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Birgit Ohliv, bitr rektor Elevrådsrepresentanter, Nästegårdsskolan René Nilsson, PRO Kvänum Lennart Björk, Levenebygdens PRO (Avvek kl ) Justerare Thore Svenson Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Emma Hevelius Ordförande Justerare Irene Karlsson Thore Svenson Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Folkhälsorådet Datum för anslagets uppsättande Datum för anslagets nedtagande Underskrift

2 Förvaringsplats för protokollet VARA KOMMUN Folkhälsorådet Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Nästegårdsskolan: Birgit Ohliv, biträdande rektor informerar om Nästegårdsskolan... 2 Elevråden på Nästegårdsskolan är inbjudna för dialog... 3 Pensionärsföreningarna är inbjudna för dialog om hälsan hos äldre... 4 Information från Vårdcentralen... 5 Förslag till verksamhetsberättelse... 6 Resultat av enkätundersökning Hälsa på lika villkor... 7 Folkhälsopris... 8 Drogförebyggartjänst... 9 Folkhälsoforum hösten Folkhälsorådet sammanträde den 12 april Utbildningsdag den 24 maj Konferensen Invånarna i Skaraborg ska ha bäst hälsa år 2020, hur når vi det tillsammans? den 11 maj Information från hälso- och sjukvårdsnämnden, kommunstyrelsen och kommunens nämnder Övriga frågor... 15

3 Folkhälsorådet FHR 1 Nästegårdsskolan: Birgit Ohliv, biträdande rektor informerar om Nästegårdsskolan Nästegårdsskolan i Kvänum är en enhet med elever från förskoleklass till årskurs nio och har cirka 70 anställda. Det är den enda enheten i kommunen som har detta åldersspann. I närheten finns bad och bibliotek och kostenheten hyrs in. Det finns även förberedelseklasser för de elever som ej har svenska som första språk. På skolan finns över 20 olika språk. Många elever åker buss till skolan. Cirka 450 barn totalt finns i verksamheten. Birgit berättar att hon arbetat på Nästegårdsskolan sedan år När det gäller antalet barn är det ett högt födelsetal i denna delen av kommunen och därför kommer det troligen krävas mer personal framöver. Enligt Birgit trivs barn och personal mycket bra i skolan. När det gäller Hälsofrämjande arbete så arbetar man sedan några år tillbaks på Nästegårdsskolan med EQ(Emotionell intelligens), där eleverna får tränas i att sätta ord på känslor och att arbeta med sina egna känslor. Exempel på annat hälsofrämjande arbete som görs är demokratiarbete genom elevråden. Den nya läroplanen för grundskolan (LPO 2011) är mycket hälsofrämjande enligt Birgit. Folkhälsorådet tackar för informationen.

4 Folkhälsorådet FHR 2 Elevråden på Nästegårdsskolan är inbjudna för dialog Folkhälsorådet träffar elevrådsrepresentanter för högstadiet och för mellanstadiet. I elevrådet för högstadiet sitter två representanter för varje årskurs. Idag på folkhälsorådet närvarar Maria från åk 9 och Albin från åk 7. Det finns olika utskott i rådet såsom mat- och idrottsutskott. Elevrådsrepresentanterna har fått utbildning av Hälsoäventyret Oasen. Saker som elevrådet varit med och tyckt till om är bl.a. önskevecka i matsalen, anställning av lärare, utformning av friluftsdagar, och deltagande på föräldraråd. En gång i månaden har man klassråd och elevråd. Rektor finns med på elevrådsmötena. För elevrådet på mellanstadiet deltar idag Anja från åk 6 och Elin från åk 6. De berättar att de tycker det är roligt att vara elevrådsrepresentanter. Saker som de har diskuterat är skolgårdsmiljön, maten och valet av gymnasielinjer. Folkhälsorådets behandling Folkhälsorådet tar med sig synpunkterna från elevråden och tackar dem. Speciellt lyfts frågan upp i diskussion med elevråden om att få information om gymnasielinje redan i 6.an eller 7:an. Detta kan påverka fler elever till att vilja välja gymnasielinje i Vara i framtiden.

5 Folkhälsorådet FHR 3 Pensionärsföreningarna är inbjudna för dialog om hälsan hos äldre Folkhälsorådet ger folkhälsoplaneraren Emma Hevelius i uppdrag att fortsätta samarbeta med vårdcentralsföreståndaren Elisabeth Svenander, Lennart Björk från Levenebygdens PRO och René Nilsson från PRO-Kvänum för vidare tips och idéer kring föreläsare och tema på seniordagen. Emma tar även kontakt med SPF för att höra om de vill medverka i planeringen av seniordagen. Bakgrund/Information Folkhälsorådet diskuterade på sitt möte 7 december 2011 hur rådet skulle arbeta med hälsan hos de äldre. Hälsan hos denna målgrupp är viktig och folkhälsorådet beslutade bjuda in pensionärsföreningar i Vara. Inbjudan till att delta på folkhälsorådet och diskutera seniordag samt övrig samverkan har genom möte med KPR gått ut till samtliga pensionärsföreningar. René Nilsson från PRO-Kvänum och Lennart Björk från Levenebygdens PRO hälsas välkomna och deltager idag på folkhälsorådets möte. När det gäller seniordag hösten 2012 diskuteras val av lokal, föreläsare och tema. Ett förslag kan vara hjälpmedelsinformation. Andra förslag är information från sjukgymnast, sittgympa, HLR, aktivering av äldre på äldreboenden, läkarinformation, fixartjänst, räddningstjänst och föreläsning Att bli äldre eller om temat kost. De senaste åren har många olika teman redan avhandlats på de årliga seniordagarna. Folkhälsorådets behandling Folkhälsorådet tar med sig information och idéer kring upplägg av seniordag.

6 Folkhälsorådet FHR 4 Information från Vårdcentralen Elisabeth Svenander, vårdcentralsföreståndare, berättar att en stor ombyggnad av vårdcentralen ska ske. Ombyggnationen beräknas ta 20 månader. Vara och Kvänum som organisatoriskt är en och samma vårdcentral har åtta läkartjänster. Elisabeth tycker det fungerar bra på läkarsidan och några av dessa tjänster är längre vikariat. Förut har det funnits olika telefonnummer för att nå vårdcentralen, men idag är det samma telefonnummer. Det är bra att vårdcentralen kan ringa upp en patient vid en bestämd tid. Vårdcentralen kommer att få en ny hemsida. Elisabeth berättar att en ny dietist har börjat på vårdcentralen. Under vecka kommer man att erbjuda flickor födda mellan 1993 och 1999 gratis HPV- vaccination. Diskussion förs i rådet om att ny information från vårdcentralen skulle kunna gå ut i Axet i april. Emma och Elisabeth tar kontakt om detta.

7 Folkhälsorådet FHR 5 Förslag till verksamhetsberättelse Folkhälsorådet godkänner verksamhetsberättelsen för år Separat bilaga: Verksamhetsberättelse 2011 Bakgrund Emma Hevelius, folkhälsoplanerare, har framtagit ett förslag till verksamhetsberättelse för Folkhälsorådets behandling Verksamhetsberättelsen har diskuterats vid folkhälsorådets presidiemöte den 7 februari och vissa korrigeringar gjordes därefter.

8 Folkhälsorådet FHR 6 Resultat av enkätundersökning Hälsa på lika villkor Folkhälsoplanerare Emma Hevelius informerar om undersökningen Hälsa på lika villkor som genomfördes Västra Götalandsregionen deltar vart fjärde år med ett utökat urval och enkäter skickades ut till befolkningen mellan år. Svarsfrekvensen var 54 % i Västra Götaland. I Vara besvarades enkäten av ungefär 930 personer. Undersökningen innehåller frågor kring fysisk och psykisk hälsa, levnadsvanor, läkemedelskonsumtion, vårdutnyttjande, trygghet, social relationer och arbetsmiljö. När det gäller hälsan i Vara, ser det ut som om Vara befinner sig i snitt med Västra Götaland när det gäller de flesta svaren. Det kan finnas tecken på att något fler Varabor än snittet har en en sämre hälsa, är något överviktiga samt att man avstår tandvård p.g.a. ekonomiska skäl i högre utsträckning. _

9 Folkhälsorådet FHR 7 Folkhälsopris Folkhälsorådet inrättar ett folkhälsopris som skall delas ut i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni Prissumman är på 2500 kr. Folkhälsorådet nominerar pristagare efter det gemensamma folkhälsorådets avslut den 24 maj. Nomineringen sker mellan kl Annonsering skall ske genom olika medier under våren. Bakgrund Flera kommuner delar ut folkhälsopris där pristagaren mottar en pengasumma och uppvaktas vid ett speciellt valt tillfälle. Syftet är att uppmuntra föreningar, företag och övriga aktörer som arbetar för en ökad hälsa för kommunens invånare. Folkhälsorådets behandling Folkhälsorådet går igenom förslaget som beretts vid presidiemötet den 7 februari.

10 Folkhälsorådet FHR 8 Drogförebyggartjänst Thore Svenson (M) och Irene Karlsson (C) får i uppdrag att se över möjligheten att arbeta vidare med frågan inom respektive förvaltning. Bakgrund Folkhälsorådet har vid flera tillfällen lyft frågan om att inrätta en drogförebyggartjänst. Detta i syfte att minska drog- och alkoholkonsumtionen i Vara. Huvudansvaret för att vidare utreda frågan ligger hos bildningsförvaltningen. Folkhälsorådets behandling Diskussion förs i rådet och man ser inget hinder i ekonomin till att en tillsättning av tjänsten kan ske. En halvtidstjänst är aktuell för drogförebyggande frågor. Det finns olika möjligheter att kombinera den halvtidstjänsten med en passande halvtid för att uppnå en heltidstjänst.

11 Folkhälsorådet FHR 9 Folkhälsoforum hösten 2012 Folkhälsorådet planerar ett folkhälsoforum till hösten För att få mer aktuell information kring personalens hälsa i Vara kommun och ohälsan i stort bjuds Varas kommuns personalchef och personalsekreterare in till folkhälsorådets möte den 12:e april. Bakgrund De senaste åren har folkhälsorådet årligen avsatt en summa för att kunna genomföra ett folkhälsoforum kring aktuella områden när det gäller ohälsa. Syftet är att kunna bjuda in till en utvecklande forum och att öka delaktigheten och engagemanget bland berörda när det gäller att öka hälsan i Vara. Dock har folkhälsoforumet inte genomförts de senaste åren trots att medel avsatts. Vara har ett högt ohälsotal och detta är ett område att arbeta mer med. Folkhälsorådets behandling Folkhälsorådet diskuterar hur viktigt det är att se över ohälsotalet och aktuell sjukförsäkringsstatistik. Syftet är att samverka för att kunna öka hälsan hos målgruppen.

12 Folkhälsorådet FHR 10 Folkhälsorådet sammanträde den 12 april Folkhälsorådet bjuder in följande personer till rubricerat sammanträde: den lokala pressen till för att berätta mer om folkhälsopriset. Hälsoäventyret Oasen för att berätta om de elevrådsutbildningar och livskunskapsutbildningar som genomförts i Vara under 2011 och som folkhälsorådet stöttat med medel, så att dessa kunde genomföras. tandvårdschef Björn Ulveland för att diskutera tandhälsan i Vara. personalchef och personalsekreterare i Vara kommun för att diskutera personalens hälsa. Bakgrund Folkhälsorådet bjuder årligen in personer till sina ordinarie möten för att avhandla aktuella frågor kring hälsoläget i Vara.

13 Folkhälsorådet FHR 11 Utbildningsdag den 24 maj Folkhälsorådet från Vara deltar på den gemensamma utbildningsdagen den 24 maj tillsammans med kommunerna Essunga och Grästorp. Bakgrund Folkhälsoråden i Vara, Essunga och Grästorp träffas årligen i slutet av maj för fortbildning inom folkhälsoområdet. I år är utbildningsdagen förlagd till Madam Blå i Essunga kommun. Utbildningsdagen är den 24 maj mellan kl: , med förlängning för Varas folkhälsoråd mellan kl då folkhälsopristagare nomineras. Tema för dagen är socioekonomi och föreläsare inom detta området är inbokade. I april kommer en mer detaljerad inbjudan att skickas ut till folkhälsoråden i kommunerna.

14 Folkhälsorådet FHR 12 Konferensen Invånarna i Skaraborg ska ha bäst hälsa år 2020, hur når vi det tillsammans? den 11 maj Folkhälsorådet beslutar att ordförande Irene Karlsson (C) och Emma Hevelius, folkhälsoplanerare deltar i konferensen. Emma Hevelius skickar även inbjudan till Elisabeth Svenander. Bakgrund Den 11 maj är det en utvecklingsdag i Falköping med tema Invånarna i Skaraborg ska ha bäst hälsa år 2020, hur når vi det tillsammans?. Inbjudan har gått ut till primärvården, tandvården, SkaS, kommunerna och hälso- och sjukvårdsnämnderna i Skaraborg. Anmälan skall ske senast 20 april. Folkhälsorådets behandling Folkhälsorådet diskuterar konferensen och ser det som viktigt att Vara deltager i målbildsarbetet med bäst hälsa år 2020.

15 Folkhälsorådet FHR 13 Information från hälso- och sjukvårdsnämnden, kommunstyrelsen och kommunens nämnder Information från hälso- och sjukvårdsnämnden, kommunstyrelsen och kommunens nämnder läggs till handlingarna. Folkhälsorådets behandling Information om aktuella frågor lämnas från hälso- och sjukvårdsnämnden, kommunstyrelsen och från kommunens nämnder. _

16 Folkhälsorådet FHR 14 Övriga frågor Information från folkhälsoplanerare Emma Hevelius informerar om: Skyltar till promenadslingorna i Vara kommer att tas fram, folkhälsorådet stöttar med medel till tryckningen av dessa. Förfrågan om en höjning av folkhälsorådets medel har diskuterats i ledningsgruppen Utbildningskvällen, före detta Brandstegen för årskurs 9 samt föräldrar är förlagd till den 8 mars. Vara kommun kommer under hösten att delta i Socioekonomisk utbildning. Sex stycken tjänstemän från Vara kommer att gå. Tidningsurklipp Ulla Johansson (M) informerar om att hon har samlat tidningsurklipp om intressant hälsofrämjande arbete som görs och som folkhälsorådet kan få inspiration och information ifrån.

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2013-10-10 1 Plats och tid Alléskolan, 10 oktober 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande ) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M),

Läs mer

Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN, vice ordf. Rezkar Mohamad (S), HSN

Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla Johansson (M), HSN, vice ordf. Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2011-12-07 1 Plats och tid Irma Familjerådgivning, kl. 09.00-11.45 (Ajournering kl. 09.45-10.10) ande Irene Karlsson, (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore Svenson (M), SN Ulla

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS Folkhälsorådet 2012-12-06 1 Plats och tid Kommunhuset 6 december 2012 kl. 09.00 12.15 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Thore Svenson (M), SOC Marie Pehrsson (M), KS

Läs mer

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2012-05-24 1 Plats och tid Essunga, lokal Madame blå, kl: 12.30-13.00 Beslutande Rezkar Mohamad (S) Thore Svenson (M) Ulla Johansson (M) Vice ordf, mötesordf. Övriga deltagande Emma Hevelius,

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad (S), HSN

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2013-05-22 1 Plats och tid Kvänum Mat & Malt, 22 maj 2013, klockan 13.00-14.30 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Petra Sahlström (S), MBN Rezkar Mohamad

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-05-22 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare

Folkhälsorådet 2015-05-22 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Folkhälsorådet 2015-05-22 1 Plats och tid Konferens Lumber och Karle Kvänum, 22 maj 2015, klockan 09.00-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S),

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2010-06-01 1

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2010-06-01 1 Folkhälsorådet 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bikupan, Kommunhuset, Vara kl.9.00-12.15 Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordf. Marie Pehrsson (M), BIN Håkan Svensson (M), KS Yvonne Breman

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-11-30 1 Plats och tid Vårdcentralen Vara, klockan 9.00 11.25 ande Kjell Gustafsson (C), SN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Yvonne Breman (S), TSN Håkan Svensson (M), KS Marie Pehrsson

Läs mer

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström (S) MOB

Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström (S) MOB Folkhälsorådet 2013-08-27 1 Plats och tid Ungdomsmottagningen, 27 augusti 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Petra Sahlström

Läs mer

Folkhälsorådet 2011-10-06 1

Folkhälsorådet 2011-10-06 1 Folkhälsorådet 2011-10-06 1 Plats och tid Folkhögskolan i Vara, kl. 09.00-12.20 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordf. Marie Pehrsson (M), KS Thore Svenson (M), SN Rezkar Mohamad (S), HSN Ulla Johansson

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-04-13 1 Plats och tid Sammanträdesrum Bikupan, Kommunhuset, Vara kl.9.00-12.15 Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordf. Marie Pehrsson (M), BIN Håkan Svensson (M), KS Börje Hernborg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-09-07 1 Plats och tid Oasens lokaler, Vara vårdcentral kl 13.30-16.50 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Yvonne Breman (S), TSN

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2013-02-21 1

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Folkhälsorådet 2013-02-21 1 Folkhälsorådet 2013-02-21 1 Plats och tid Kommunhuset 21 februari 2013 kl. 08.30-12.15 ande ) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN Thore Svenson (M), SOC

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2017-02-09 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 9 februari 2017, klockan 08.30-11.30 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2015-02-12 1 Plats och tid Kommunhuset i Vara, 12 februari 2015, klockan 08.30-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS Thore Agneta Svenson Edvardsson (M),

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_ Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 49 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Beslutande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Plats och tid Brevikens Golfklubb, måndagen den 10 maj 2010 kl 13.00 16.15 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 33 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 september 2012, kl 14.30-17.30 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danie1sbacka Peggy Johansson

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2009-04-16 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2009-04-16 1 Folkhälsorådet 2009-04-16 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Bikupan, kl 8.30-11.45 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Britt-Marie Jörgensen

Läs mer

Folkhälsorådet 2014-08-21 1

Folkhälsorådet 2014-08-21 1 Folkhälsorådet 2014-08-21 1 Plats och tid Vedum skola 21 augusti 2014 klockan 8.30-11.45 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC SN Rezkar Mohamad (S),

Läs mer

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2016-02-11 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 11 februari 2016, klockan 08.30-12.30 Beslutande Övriga deltagande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-06-01 1 Plats och tid Ungdomsmottagningens lokaler, Vara10-11.45, 13.10-15.40 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Britt-Marie Jörgensen

Läs mer

Folkhälsorådet Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers.

Folkhälsorådet Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers. Folkhälsorådet 2017-09-07 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 7 september 2017, klockan 08.30-10.30 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ, Mötesordf. Agneta Edvardsson (M) SN Marie Pehrsson (M) KS tjg ers. Övriga

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2013-09-17 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset (13,30 lilla gruppen) 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-11.00 Beslutande Kajsa Heed (S), SN, ordf Håkan Karlsson (C), SN Ingemar Jacobson (FP), SN tjg Elof Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9) Sida 1(9) Plats och tid Stadshuset, fredag 27 november 2015, kl 8.30 12.00 Ledamöter Övriga närvarande Ledamöter Pernilla Övermark (S), ordförande, Mölndals stad Marianne Ahlborg (FP), HSN Väster, 1 vice

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2014-04-15 1 Plats och tid Alleskolan 15 april 2014 klockan 09.00-12.20 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SN Rezkar Mohamad (S), HSN

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida 23 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl 08.30-11.30 Deltagare Anna Danielsbacka Stig Carlsson Peggy Johansson Lars Jönsson Beate Poetzsch

Läs mer

VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet , t.o.m. kl

VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet , t.o.m. kl VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 2010-10-19 1 Plats och tid Lagmansgymnasiet, Vara klockan 9.00 11.50. Ajournering klockan 9.40-10.15. Beslutande Kjell Gustafsson (C), SN, ordförande Marie

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2011.05.09 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-10.50 Beslutande Håkan Karlsson (C) ordf Inger Olsson (M) SN Lena Juhlin (KD) Fredrik Nelander (S) KS Rune

Läs mer

Folkhälsorådet i Vara kommun. Verksamhetsberättelse. Antagen av folkhälsorådet 2013-02-21

Folkhälsorådet i Vara kommun. Verksamhetsberättelse. Antagen av folkhälsorådet 2013-02-21 Folkhälsorådet i Vara kommun Verksamhetsberättelse 2012 Antagen av folkhälsorådet 2013-02-21 Inledning Folkhälsorådet i Vara Kommun är en samfinansierad verksamhet mellan Vara Kommun och Västra Götalandsregionen.

Läs mer

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Stefan Schettler, vårdcentralschef.... Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29 Plats och tid InfoCenter Karlsborg, fredagen den 17 december 2010 kl 09.00 12.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Dokumenttyp Plan Fastställd 2014-11-24 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2015 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare Dnr 2014.000145

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Kommunkontoret i Bengtsfors

Kommunkontoret i Bengtsfors 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Egersknatten, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 ande Ledamöter Nils Andrée (S) Carl Kullgren (FP) Kenneth Carlsson (FP), HSN Ersättare Per Jonsson ( C ) Ulla

Läs mer

T",., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18

T,., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18 Karlsborgs kommun T",., VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum: 2015-09-18 Sida 23 Paragraf nr 18-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 18 september

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.30 16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Socialnämnden Torbjörn Andersson

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2009-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrum Kätten, Kommunhuset, Vara kl 13.30-16.45 Beslutande Kjell Gustafsson (C),SN, ordf. Marie Pehrsson (M) BIN Håkan Svensson (M), KS Börje Hernborg

Läs mer

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall...

KFF Kansli 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingen förutom ordföranden.... Ann-Margret Ringnér.... Tommy Cedervall... Folkhälsorådet 2012-05-22 1(17) Plats och tid KFF Kansli 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2018-09-14 1 Plats och tid Levene skola, Stora Levene, 14 september 2018, klockan 09.00-11.45 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Anita Persson (S) ÖHSN Agneta Edvardsson

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-09-14 1. Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-09-14 1. Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-09-14 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 14 september 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Peter Persson Svenson (S) (M), MBN

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Folkhälsorådet 2009-09-24 1(15) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 15.00-17.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2018-02-19 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 19 februari 2018, klockan 13.00-16.00 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) ÖHSN Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (14) Musikskolan, stora salen Folkhälsorådet 2015-09-22 1(14) Plats och tid Musikskolan, stora salen Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Gunnel Johansson (C) 1:e vice ordförande Hans- Bertil Sinclair (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sessionssalen Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-09-25 1(15) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2016-12-01 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 1 december 2016, klockan 08.30-11.30 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Stadshuset, fredag 2 december 2016, kl 8.30 11.30 Ledamöter Ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), HSN Väster, 1 vice ordförande Merjem

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

Sågen 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sågen 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-11-24 1(13) Plats och tid Sågen 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje

Läs mer

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Introduktion Gullspångs kommun och hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg har ingått ett avtal om folkhälsoarbetet

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-11-18 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (FP) ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice ordförande Charlotte

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande. Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje Norén, Folkhälsosamordnare

Tommy Cedervall (fp) ordförande. Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Börje Norén, Folkhälsosamordnare Folkhälsorådet 2011-09-15 1(14) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli 13.30-15.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande

Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2011-06-07 1(17) Plats och tid Kommunförbundets sammanträdesrum 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Tommy Cedervall(fp) ordförande Ann-Margret Ringnér,

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

PROTOKOLL 2013-12-10 FOLKHÄLSORÅDET

PROTOKOLL 2013-12-10 FOLKHÄLSORÅDET 1 Plats och tid NOVA Mat och möten kl.8.30 12.00 Beslutande Ersättare Monica Hanson (ordf.) (KS) Mats Häggner (KS) Kalle Blomgren (HSN) Ulrik Hammar (HSN) Lars-Erik Strömbergson (HSN) Mariana Ekberg (HSN)

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-09-23 1(13) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-09-23 1(13) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2014-09-23 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Tommy Cedervall (FP) ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice ordförande Charlotte Gudmundsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.02.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.51 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) Birgitta

Läs mer

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15. Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn

Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15. Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15 Paragrafer 24-35 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson, Mbn Lennart Rehn,

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 34 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danielsbacka (M) Peggy Johansson

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.12.18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Roskilde, kommunhuset, kl 13.30-14.50 Beslutande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Mohamad Rezkar (S) tjg ers Mikael Hernborg (S) Ulla

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~----

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~---- Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Närvarande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Lars Åke Carlsson (M) Folkhälsoenheten, måndag den 1 mars 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Lars Åke Carlsson (M) Folkhälsoenheten, måndag den 1 mars 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndagen den 22 mars 2010 kl 13.00 16.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, Kl. 8.30-12.30 (Utvecklingsdag) och kl.13.30 16.00 (ordinarie möte) ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Bengt Andersson (C ) Socialnämnden Maria Marić (KD) Barn-och utbildningsnämnden

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2017-05-09 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 9 maj 2017, klockan 08.30-11.45 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Fredrik Pettersson (S) SN tjg.ers

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Diarienummer KS/2019-0208 Tid och plats kl 13.00 17.00 Kommunfullmäktigesalen Beslutande Ledamöter Mattias Gustafsson (SD) Marie Edvinsson Kristiansen (M) Leif Andersson (S),

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Folkhälsorådet 2016-09-08 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 8 september 2016, klockan 08.30-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Övriga

Läs mer

Ylva Morén, socialchef Yvonne Hofling, ekonom Marita J Haraldsson, bist.handl Peter Engman, IFO-chef Lindali Bergenzaun, sekreterare ANSLAG/BEVIS

Ylva Morén, socialchef Yvonne Hofling, ekonom Marita J Haraldsson, bist.handl Peter Engman, IFO-chef Lindali Bergenzaun, sekreterare ANSLAG/BEVIS Socialnämnden 2017-09-26 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-11.32 ande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Veronica Persson-Lilja (L) tjg ers Gert Andersson (S) tjg

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2013-05-21 1(15) Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 314 fredag 13 oktober kl 8.30-11.45 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden Merjem Maslo (M),

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun

Folkhälsoplan Essunga kommun Folkhälsoplan Essunga kommun 2016 2017 Dokumenttyp Plan Fastställd 2015-05-11, 31 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2016 2017 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare

Läs mer

Miljö och Byggnadsnämnden Miljö och Byggnadsförvaltningen

Miljö och Byggnadsnämnden Miljö och Byggnadsförvaltningen PROTOKOLL 2017-11-28 Närvarande:Louise Thunström ordf. Lennart Larson Agneta Andersson Roger Wallentin Birgitta Nilsson Sirene Johansson Lars Olrog Sara Eitrem Lisbeth Hansson Peo Johansson Gerd Johansson

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Folkhälsorådet 2009-04-29 1(13) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli, kl 15.00-16.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum ~ Karlsborgs cuue kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Komrnunhuset, Karlsborg, fredag 18 februari 2011, kl 09.00-12.00 Beslutande Anna Danielsbacka Peggy Johansson Stig Carlsson Lars Åke

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (15) Sågen, Ängelholmsgatan 9

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (15) Sågen, Ängelholmsgatan 9 Folkhälsorådet 2015-04-15 1(15) Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Gunnel Johansson ( C) 1:e vice ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2016-08-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Helena Magnussons rum, kl 09:30 11:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Elsy-Britt Fjällström, SPF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

Folkhälsoplan 2014. Grästorp. Fastställd av folkhälsorådet 2013 10-21, 81

Folkhälsoplan 2014. Grästorp. Fastställd av folkhälsorådet 2013 10-21, 81 Folkhälsoplan 214 Grästorp Fastställd av folkhälsorådet 213 1-21, 81 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Folkhälsorådets sammansättning... 3 3 Folkhälsomål 214... 4 3.1 Ökad trygghet och inflytande...

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten Plats och tid Humleskolan, kl. 8.30 11.45 1(12) Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande ersättare Andreas

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00 11.40 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Janeric Dahlin (FP) Alda Danial FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Förvaltningshuset, Tallåsenrummet 13:15-14:45 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Ingegerd Pettersson, PRO Ingvar Pettersson,

Läs mer

Verksamhetsplan för folkhälsorådet i Essunga kommun 2011

Verksamhetsplan för folkhälsorådet i Essunga kommun 2011 Verksamhetsplan för folkhälsorådet i Essunga kommun 2011 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Inledning... 4 Mål för folkhälsoarbetet... 4 Lokalt folkhälsoarbete... 4 Folkhälsorådet i Essunga kommun...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.06.24 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-16.54 ande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Birgitta

Läs mer

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS

Folkhälsorådet Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof Jonsson (C) KS Folkhälsorådet 2017-12-04 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 4 december 2017, klockan 08.30-11.00 Beslutande Irene Karlsson (C) BIN Dan Hovskär (KD) HSNÖ Peter Persson (S) MBN Agneta Edvardsson (M) SN Elof

Läs mer

Valnämnden Peter Persson (S), ordf. Per Gunnarsson (M) Petra Sahlström (S) Ann-Britt Gruvaeus (C) Leif Sandberg (M)

Valnämnden Peter Persson (S), ordf. Per Gunnarsson (M) Petra Sahlström (S) Ann-Britt Gruvaeus (C) Leif Sandberg (M) Valnämnden 2018-03-12 1 Plats och tid Kommunhuset Vara kl. 15.00-16.25 Beslutande Peter Persson (S), ordf. Per Gunnarsson (M) Petra Sahlström (S) Ann-Britt Gruvaeus (C) Leif Sandberg (M) Övriga deltagande

Läs mer

Folkhälsorådet 2011-02-16 1

Folkhälsorådet 2011-02-16 1 VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 2011-02-16 1 Plats och tid Sammanträdesrum Kätten, Kommunhuset, Vara kl.13.00-15.15 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordf. Fredrik Nelander (S), KS Thore

Läs mer

Folkhälsorådet i Vara kommun. Verksamhetsberättelse. Antagen av folkhälsorådet 2014-02-06

Folkhälsorådet i Vara kommun. Verksamhetsberättelse. Antagen av folkhälsorådet 2014-02-06 Folkhälsorådet i Vara kommun Verksamhetsberättelse 2013 Antagen av folkhälsorådet 2014-02-06 Inledning Folkhälsorådet i Vara Kommun är en samfinansierad verksamhet mellan Vara Kommun och Västra Götalandsregionen.

Läs mer

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kaprifolgården, Henån, kl. 08.30 12.00 Beslutande Ledamöter Kerstin Gadde Lars Larsson Bertil Olsson Ulla Kedbäck Hans Pettersson Bengt Torstensson

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Christina Gustavsson, utbildningsförvaltningen Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen

Mats Ove Svensson, kommunchef Christina Gustavsson, utbildningsförvaltningen Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen 18-24 Plats och tid Tumlaren, Kungshamn, kl 13.00-15.00 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats Ove Svensson,

Läs mer