Sammanträdesprotokoll 1 (14) Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll 1 (14) Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Tisdagen den 3 maj 2016 i Portalen, Baggängsvägen 65, klockan Beslutande Ingegerd Bennysson, socialnämnden, ordförande Kerstin Gustavsson, socialnämnden Astrid Olsson, PRO c Carl-Axel Hedwall, PRO s Tapio Kapraali, PRO v Sven Gadde, PRO ö Karin Lindblom, SKPF Berit Greek, SPF Britt-Marie Danielsson, SPF Rauni Isoniemi, FF Övriga deltagare Stig Ryhed, socialnämnden Barbro Davidson, socialnämnden Agneta Engström, PRO c Roy Olsson, PRO s Agneta Wästbjörk, SPF Lisa Kihl, t f socialchef Anna-Lena Lilja, sekreterare Annica Lilja, områdeschef vård och omsorg Katarina Olsson, medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR Agnetha Köhler, trafikingenjör Utses att justera Carl-Axel Hedwall Ersättare Tapio Kapraali Justeringens plats och tid Socialkansliet den 24 maj 2016 Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 9-19 Anna-Lena Lilja Ordförande... Ingegerd Bennysson... Carl-Axel Hedwall

2 Sammanträdesprotokoll 2 (14) Innehåll KPR 9 SN Nyckelhantering hemvård... 3 KPR 10 SN Mål och budget socialnämndens svar på planeringsförutsättningar... 4 KPR 11 SN Patientsäkerhetsberättelse KPR 12 SN Kvalitetsberättelse KPR 13 SN Rapportering av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal 1, KPR 14 SN Yttrande över motion om servicehus... 8 KPR 15 SN Organiserade aktiviteter inom särskilt boende KPR 16 SN Yttrande över medborgarförslag om komplettering av hemtjänstens matsedel KPR 17 Aktuellt från socialförvaltningen KPR 18 Aktuellt från samhällsbyggnadsförvaltningen KPR 19 Aktuellt från matrådet... 14

3 Sammanträdesprotokoll 3 (14) KPR 9 SN Nyckelhantering hemvård Inom hemvården är hantering av nycklar tidskrävande och risk finns att nycklar kommer bort genom ovarsam hantering eller nyckelstölder. Detta ger höga merkostnader vid nyckelbyten. Syftet är att skapa en effektiv och säker nyckelhantering som gynnar både brukare och personal. Fördelar med nyckelfri hemvård är att hanteringen blir tryggare, enklare, snabbare vid larm samt ett större fokus sätts på brukaren. Personalen låser upp med sin mobiltelefon. Detta ger inga ökade kostnaderna för brukaren. Nattetid är det extra viktigt med en förenklad hantering, då detta ger möjlighet till ökad samverkan mellan nattpatrullerna. Socialförvaltningen startade ett pilotprojekt om nyckelfri hantering inom hemtjänsten i januari 2016 inom Bergmästaren/-Österby. En utvärdering av projektet kommer att göras under våren. Utvärderingen kommer att vara underlag för upphandling av ett system under hösten 2016.

4 Sammanträdesprotokoll 4 (14) KPR 10 SN Mål och budget socialnämndens svar på planeringsförutsättningar Det preliminära förslaget till budget för socialnämnden 2017 innebär ett reduceringsbehov om tkr för Socialnämnden ska inrymma kostnadsökningar avseende ökad andel ekologiska livsmedel, för råvaror samt för internhyror om sammanlagt 354 tkr inom befintlig ram. Vidare minskar möjligheten att återsöka medel från Migrationsverket avseende institutionsplacering med cirka 2,5 mnkr. Kostnaden för Finsam kommer att öka med 247,0 tkr och när intraprenaden lämnar Dunungevägen ökar lokalkostnaden med 250,0 tkr. Det finns flera osäkerhetsfaktorer för socialnämndens budget Intäkterna minskar om Migrationsverkets ersättningsnivåer sänks för HVB-hem avseende ensamkommande barn. Vad de nya bestämmelserna kring bemanningskrav för särskilt boende för med sig är också en osäkerhetsfaktor. Stora svårigheter att rekrytera socialsekreterare innebär behov av att anlita bemanningsföretag till mycket höga kostnader. Det har tidigare varit en minskning av antalet brukare inom hemvården. Minskningen har nu upphört och antalet brukare ökade med fyra procent Utifrån demografin kommer antalet brukare inom hemvården att fortsätta öka med upp mot 50 procent fram till 2030, vilket kommer att kräva mer resurser. Huruvida socialnämnden behöver besluta om reduceringar 2018 och 2019 beror främst på om de preliminära budgetramarna ligger fast eller inte samt omvärldens påverkan på verksamheterna.

5 Sammanträdesprotokoll 5 (14) KPR 11 SN Patientsäkerhetsberättelse 2015 Under 2015 har det gjorts en rad aktiviteter/insatser för att stärka det grundläggande patientsäkerhetsarbetet i framtiden. Kommunen har deltagit i ett antal regionala och nationella kvalitetsmätningar vilka visar att förvaltningen ligger bra till i kvalitetsarbetet. Under året har man mätt andel brukare som fått åtgärder insatta utifrån bedömd risk för fall, tryckskada eller näringstillstånd. Målet är att förvaltningen ska nå 95 procent vilket man inte gjort. Utfallet är 79 procent och lågt i förhållande till målnivån och har legat i det närmaste stilla sedan föregående år. Ett väl utvecklat teamarbete är en viktig del i det förebyggande arbetet och behöver utvecklas ytterligare under Andel brukare, som vårdas i livets slut, som har fått en dokumenterad munvårdsbedömning är 75 procent. Målet är 80 procent och man kan sedan föregående år se en liten ökning. Även här är ett utvecklat teamarbete en förutsättning för att detta ska fungera. Andel närstående som har erbjudits eftersamtal (vid patients bortgång) är 66 procent. Resultatet är lågt i förhållande till målnivån men högre än genomsnittet i länet. Kommunen arbetar vidare på att sjuksköterskan ska erbjuda samtliga anhöriga efterlevandesamtal. Nattfastemätning är genomförd under hösten 2015 på kommunens boenden och visar på stora individuella skillnader, inte bara mellan boenden utan även inom boenden. Nattfastelängden är generellt för lång. Under året har narkotikaklassade läkemedel kontrollräknats månadsvis. Ett visst svinn har uppmärksammats. Det handlar framförallt om vissa typer av lugnande läkemedel samt vissa läkemedel som ges mot svårare smärta. Under året så har flertalet läkemedelsförråd utrustats med så kallade loggsystem och samtliga förråd kommer att vara färdigställda under våren Förhoppningsvis ska detta system bidra till och förhindra stölder av narkotikaklassade läkemedel.

6 Sammanträdesprotokoll 6 (14) KPR 12 SN Kvalitetsberättelse 2015 All verksamhet som bedriver hälso- och sjukvård, socialtjänst samt verksamhet enligt LSS, lagen och stöd och service till vissa funktionshindrade, ska ha ett ledningssystem. I Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt ledningsarbete (SOSFS 2011:9) finns i 7:e kapitlet allmänna råd om upprättande av kvalitetsberättelse. Kvalitetsberättelsen beskriver vilket kvalitetsarbete som bedrivits inom socialnämndens verksamheter under Under 2015 har framförallt de utvecklingsarbeten, som den tidigare genomlysningen pekat på, implementerats som ordinarie arbetsätt. Utöver det har fortlöpande kvalitetsarbeten pågått såsom arbete med värdegrund, kvalitetsregister, avvikelser, brukarundersökningar och IT-utveckling. Då det inom vårdboenden finns flera personer med ett utåtagerande beteende pågår inom förvaltningen planering för att inrätta ett nytt boende för dessa personer.

7 Sammanträdesprotokoll 7 (14) KPR 13 SN Rapportering av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal 1, 2016 Enligt socialtjänstlagen 16 kap 6 f är kommunen skyldig att till Inspektionen för vård och omsorg, kommunfullmäktige och kommunens revisorer rapportera in gynnande beslut som inte verkställts inom tre månader från beslutsdatum och verkställda beslut som avbrutits. Aktuellt läge den 31 mars 2016 var att det fanns en ny rapportering om gynnande beslut, som inte verkställts inom tre månader och två ärenden som var föremål för upprepad rapportering. En person som väntar på vårdboende har behov av boende på Kavaljeren. För den personen som har beslut om kontaktperson har det varit svårt att finna person som passar den enskilde.

8 Sammanträdesprotokoll 8 (14) KPR 14 SN Yttrande över motion om servicehus Socialnämnden yttrade sig vid sammanträdet i april om Leif Fredrikssons (SPI) motion om att återinföra de kommunala servicehusen. I motionen beskrivs en situation där många äldre sitter isolerade i sina lägenheter/egna hem. Många har stora svårigheter att ta sig ut och den enda sociala kontakten de får är när personalen gör sina besök. I nuläget finns 325 vårdboendeplatser inom socialnämndens försorg och i dagsläget är det ingen kö till vårdboendeplatserna utan det finns lediga platser. När det gäller kö till Karlskogahems seniorboenden så är det mellan fem till sju års väntetid till både Nickkällan och Solbringen för dem som inte har intjänade poäng sedan tidigare. Detta tyder på att det finns en klar bostadsbrist när det gäller attraktiva tillgängliga bostäder. Socialnämnden har alltid verkat för bra boenden för äldre och har också en skyldighet att göra det enligt socialtjänstlagen. Socialförvaltningen har också ett uppdrag att titta på och komma med förslag på hur man kan utforma social hänsyn/förtursplatser utifrån ålder, civilstånd och tillgänglighet i de seniorbostäder som finns belägna i kommunen. Att se till att det finns lämpliga bostäder för kommunens medborgare oavsett ålder är ett gemensamt ansvar för kommunen, kommunala bolag och andra aktörer på marknaden. Socialnämnden beslutade föreslå att kommunfullmäktige avslår motionen då socialnämndens kärnverksamhet är att bedriva god vård och omsorg, inte att vara en del i bostadsförmedlingen och agera hyresvärd samt finansiera tomhyror. Anteckningar Carl-Axel Hedwall: Anser att servicehusen ska återinföras. PRO har gjort en undersökning som visar att många personer är berättigade till bostadstillägg, men söker inte. Sven Gadde: Håller med om att servicehusen ska återinföras. Motionen bör besvaras med ett bifall. Anser att det måste vara mer lönsamt med servicehus. Politikerna bör ge tjänstemännen i uppdrag att lösa frågan om bostäder för äldre. Roy Olsson: Det har blivit mycket svårt att få tag på lediga lägenheter. Befintligt poängsystem fungerar inte. Ta tillbaka och gör rätt det vill säga återinför servicehusen. Svårt att nybyggnation ger så dyra lägenheter.

9 Sammanträdesprotokoll 9 (14) Ingegerd Bennysson: Det är inte möjligt att återinföra servicehusen, men någon form av förtur bör kunna inrättas. Problemet är att det finns för få tillgängliga bostäder i kommunen. Stig Ryhed: Socialnämndens presidium har diskuterat frågan om bostäder för äldre med Karlskogahems styrelse. Vid den tidpunkten såg inte Karlskogahem någon annan möjlighet än att ha poängsystem. Kerstin Gustavsson: Samtal om bostäder har förts över blockgränserna. Berit Greek: Anser att problemen med lägenheter började för länge sedan. Många lägenheter har små hissar och små badrum. Agneta Wästbjörk: Anser att det skulle finnas en särskild kö med vårdkrav. Ett förslag är att ägardirektiven för Karlskogahem skrivs om. Lisa Kihl: Det finns lediga vårdboenden. Problemet är att kommunen har ett ökat antal invånare och fler äldre samt brist på bostäder. Förvaltningen har uppdraget, tillsammans med övriga inblandade parter, att se över planeringen av bostäder till äldre. Som invånare uppmanas man att ställa sig i kö tidigare i livet. Planering av bostäder för äldre kommer att ingå i den äldreplan som ska tas fram av socialförvaltningen under hösten.

10 Sammanträdesprotokoll 10 (14) KPR 15 SN Organiserade aktiviteter inom särskilt boende Socialnämnden har ett uppdrag att tillsammans med kultur- och föreningsnämnden utveckla utbudet av organiserade aktiviteter inom särskilt boende genom utökat samarbete med föreningslivet. Nuvarande utbud av aktiviteter har redovisats och en kartläggning av de boendes behov och önskemål har gjorts genom intervjuer med boende på samtliga särskilda boenden. Kartläggningen visar att intervjupersonerna trivs bra på sina respektive boenden och att de är nöjda med de aktiviteter som erbjuds. Redan idag finns ett bra samarbete med förskolan, föreningslivet och kulturskolan exempelvis genom att de kommer ut till vårdboenden och underhåller eller deltar i gemensamma aktiviteter. Den utökning av personalbemanning som skett inom vårdboenden ger möjlighet till samordning och utveckling av aktivitetsutbudet utifrån de boendes behov och önskemål. På aprilnämnden godkände socialnämnden redovisningen om organiserade aktiviteter i särskilt boende och överlämnade den till kommunfullmäktige.

11 Sammanträdesprotokoll 11 (14) KPR 16 SN Yttrande över medborgarförslag om komplettering av hemtjänstens matsedel Socialnämnden har beretts tillfälle att yttra sig över medborgarförslaget om komplettering av hemtjänstens matsedel. Medborgarförslaget föreslår kommunen att kompletterar matsedeln med ett eller flera förslag hur man kan krydda maträtten för att få en förhöjd smak och utökad variation. För den personal inom hemvården som hjälper brukaren att handla och eventuellt ta fram maten så blir det knappast något extra jobb. På aprilmötet beslutade socialnämnden föreslå att kommunfullmäktige bifaller medborgarförslaget om komplettering av hemtjänstens matsedel.

12 Sammanträdesprotokoll 12 (14) KPR 17 Aktuellt från socialförvaltningen Invigning av nya familjecentralen äger rum den 24 maj. Ensamkommande barn hittills i år har endast två personer kommit. Totalt har kommunen 130 ensamkommande barn, varav 69 st finns i Karlskoga. Övriga är placerade. I slutet av maj sker inflyttning på Baggängsvägen 63, på Havrevägen bor redan nu fyra personer och på Bergmästaren tre personer. Efter områdeschef för vårdboende Lisa Kihl, som går i pension i höst, har anställts Maria Malmsten. Hon börjar den 1 augusti 2016.

13 Sammanträdesprotokoll 13 (14) KPR 18 Aktuellt från samhällsbyggnadsförvaltningen En redogörelse lämnades om förslaget till ny utformning av Torget. Förslag beräknas kosta cirka 15 miljoner kronor exklusive en eventuell ny entré från Torget till biblioteket. Papper lämnades ut för att ledamöterna kunde skriva ner sina åsikter om Torget. Man kan också gå in på Karlskoga kommuns hemsida och skriva in i ett formulär vad man tycker om förslaget. Cykelbanan har gjorts om redan idag till att vara gångfartsområde, där man uppmanas att leda cykeln. Anteckning Alla ledamöter i Kommunala pensionärsrådet är eniga om: Busshållsplatsen ska vara kvar vid Torget samt att på motsatt sida av vägen inrättas en hållplats åt andra hållet. En centralt placerad toalett ska finnas Det ska finnas plats för torghandel.

14 Sammanträdesprotokoll 14 (14) KPR 19 Aktuellt från matrådet Representanterna från matrådet lämnade rapport: Man har nu möjlighet att välja mellan två rätter. I stort sett så är alla nöjda med maten, även matlådorna. Neutral kryddning, men man kan ju krydda på själv om man så önskar. En del anser att matlådorna är dåligt märkta och svåra att öppna. Personalen bör lägga upp maten fint för att stimulera ätandet.

Stig Ryhed, socialnämnden Barbro Davidson, socialnämnden Agneta Engström, PRO c Margareta Atterklint, SKPF Jan-Olof Forsling, SPF Rauni Isoniemi, FF

Stig Ryhed, socialnämnden Barbro Davidson, socialnämnden Agneta Engström, PRO c Margareta Atterklint, SKPF Jan-Olof Forsling, SPF Rauni Isoniemi, FF Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Tisdagen den 13 september 2016 i Ekmansdalen, Baggängsvägen 65, klockan 9.00 11.15 Representanter Ej tjänstgörande representanter Övriga deltagande Ingegerd Bennysson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 28 april 2015, klockan 09.00-12.00 Portalen, Baggängsvägen 65 Beslutande Ingegerd Bennysson, SN, ordförande Kerstin Gustavsson, SN Tony Ring, KS

Läs mer

Tisdagen den 7 maj 2013 i Torpdalens samlingssal, klockan 09.00-12.00

Tisdagen den 7 maj 2013 i Torpdalens samlingssal, klockan 09.00-12.00 Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Tisdagen den 7 maj 2013 i Torpdalens samlingssal, klockan 09.00-12.00 Ingegerd Bennysson, SN, ordförande Kerstin Gustavsson, SN Niina Laitila, KS Gunnel

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Lötängen, onsdagen den 14 maj 2014 klockan 09.00-12.00 Beslutande Ingegerd Bennysson, SN, ordförande Kerstin Gustavsson, SN Sven-Olov Axelsson, KS Carl-Axel Hedwall,

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

Tisdagen den 3 september 2013 i Bibliotekets hörsal klockan 09.00-12.00

Tisdagen den 3 september 2013 i Bibliotekets hörsal klockan 09.00-12.00 Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Tisdagen den 3 september 2013 i Bibliotekets hörsal klockan 09.00-12.00 Beslutande Ingegerd Bennysson, SN, ordförande Sven-Olof Axelsson, KS Carl-Axel Hedwall,

Läs mer

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare ANSLAG / BEVIS. Socialnämnden 2012-11-12. Socialkansliet

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare ANSLAG / BEVIS. Socialnämnden 2012-11-12. Socialkansliet Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Måndagen den 12 november 2012 i Portalen, Baggängsvägen 65, klockan 13.00-18.00 Beslutande Ingegerd Bennysson (S), ordförande Reidar Johansson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare ANSLAG / BEVIS. Socialnämnden 2012-06-05. Socialkansliet

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare ANSLAG / BEVIS. Socialnämnden 2012-06-05. Socialkansliet Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Tisdagen den 5 juni 2012 i Portalen, Baggängsvägen 65, klockan 8.30-15.00 Beslutande Ingegerd Bennysson (S), ordförande Reidar Johansson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-02-26 Socialnämnden Plats och tid Bielkemässen, 2014-02-26, klockan 16:30 Beslutande Sven-Håkan Trygg (S) Jan Engman (C) Gunnel Kask (S) Göran Andersson (M) Lars Malmberg (S) Barbro Backlund (FP)

Läs mer

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS

Maria Sundqvist, Socialdemokraterna Cecilia Axelsson, Centerpartiet Bodil Olsson, Nya Moderaterna ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Kjell-Åke Johansson, Kristdemokraterna

Läs mer

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Måndagen den 3 januari 2011 i Portalen, Baggängsvägen 65, klockan 14.00 15.00 Beslutande Ingegerd Bennysson (S), ordförande Lars Nyberg (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-10-19 Socialnämnden Plats och tid Rum Kumla, 2011-10-19, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Annica Eriksson (S) Anders Schölin (M) Sölve Persson (S) Kerstin Lundqvist-Eriksson

Läs mer

3 Dnr KS 2016/238. Ärendet har beretts av Kommunstyrelsens arbetsutskott.

3 Dnr KS 2016/238. Ärendet har beretts av Kommunstyrelsens arbetsutskott. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 2017-01-25 6 (19) 3 Dnr KS 2016/238 Rapportering av ej verkställda gynnande beslut enligt socialtjänstlagen, SoL och lagen om stöd och service

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Mål och budget 2012-2014, revidering

Mål och budget 2012-2014, revidering Tjänsteskrivelse -03-23 SN.0108 Handläggare: Patrik Jonsson, 22. socialkansliet Socialnämnden Mål och budget -, revidering Sammanfattning Socialnämnden har tidigare fattat beslut om budget samt mål och

Läs mer

Information om ej verkställda beslut

Information om ej verkställda beslut Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Kansliavdelningen Dnr 1.2.1.-514-2017 Sida 1 (5) 2017-11-09 Handläggare Monica Holst Telefon: 08-50801373 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-11-23 Ulla Thorslund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S)

Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Viktor Hage (S) Tid och plats 6 mars 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 45-50 Utses att justera Viktor Hage ande Ledamöter Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-15.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret fredagen den 31 augusti Justerade

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2013-11-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragrafer 86-94 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte 1 (5) Kommunala pensionärsrådets möte 2018-11-26 Kommunhuset: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, 1:e vice ordförande i socialnämnden Inger Wiman, PRO Jan Forsberg, PRO Bert Gren, PRO Lennart Tildemyr,

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN

Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 2 2018 11 SN 2018.091 210 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-08-28 93 Rapportering av icke verkställda

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg År 2012 2013-02-25 Maria Ottosson Lundström Dnr: 2013-80 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar... 4 Struktur

Läs mer

Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Socialnämnden Riktlinje för ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete xx Fastställd Socialnämnden 2014-05-07 Reviderad - Produktion Socialförvaltningen

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-23 Ärendelista 77 Dnr 2016-000118 Budget, kommunplan och nämndsplan för år 2017 samt ekonomisk plan 2018-2019 78 Dnr 2016-000132 Kvalitetsdeklarationer 2016 79 Dnr

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Mojgan Alimadad (Socialchef),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. 2015-10-29 11 (xx) Dnr SN 2015/109

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. 2015-10-29 11 (xx) Dnr SN 2015/109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-10-29 11 (xx) Dnr SN 2015/109 Rapportering av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) OBS: WEBB-VERSION Plats och tid IFOs sammanträdeslokal, torsdagen den 12 maj 2016 kl 08.30-16.05 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Paepkegården, Strömstad kl. 09.00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Leif Andersson (S), ordförande Ligia Morales Ahlgren (S) Anna Lena Carlsson (C) Monica Larsen

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Datum: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-06-13 Stadskontoret Stadsområdesförvaltningar/Sociala Resursförvaltningen

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.02.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.51 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) Birgitta

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2012-12-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Föregående mötesprotokoll

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-09-06 Socialnämnden Plats och tid Rum Kumla, 2011-09-06, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anders Schölin (M) Annica Eriksson (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Kerstin Lundqvist-Eriksson

Läs mer

Redovisning av ej verkställda beslut inom avdelning Socialtjänst och fritid kvartal 2, 2018

Redovisning av ej verkställda beslut inom avdelning Socialtjänst och fritid kvartal 2, 2018 Bromma stadsdelsförvaltning Socialtjänst och fritid. Sida 1 (8) 2018-09-10 Handläggare Sofia Thole Kling Telefon: 08-508 06 128 Till Bromma stadsdelsnämnd inom avdelning Socialtjänst och fritid Förvaltningens

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet 2015-02-05

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet 2015-02-05 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) WEBB-VERSION. Protokollet finns i sin helhet på kommunledningskontoret Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 5 februari 2015 kl 08.30-16.00 Beslutande Marcus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 Socialnämnden LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 DEL 1 Handläggare: Befattning: Mikael Daxberg Verksamhetsutvecklare Upprättad: 2014-02-14 Version: 1 Antagen av socialnämnden:

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-03-13 08:30 Ledamöter: Bertil

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Tryffeln Paragrafer 457-461 kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Eva-Lotta Pamp (M) (ordförande) Britt-Marie Kuylenstierna (MP) (vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) 1 (10) Paragrafer 25-31 Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, kl. 09.00-11.50 Beslutande Helene Agdén, ordf. (SiV) Lillie Karlsson (S) Berit Johansson (S) Dag Rogne (C) Stig Edebrant Torbjörn Hovelsås

Läs mer

För pensionärsföreningarna

För pensionärsföreningarna Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2017-03-03 1 (8) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 3 mars 2017, kl. 13.00-15.00 Beslutande För pensionärsföreningarna Göte Pettersson, PRO Samorganisation Inger

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24

Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2015-02-24 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Ingela Svensson,

Läs mer

RÄL ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen.

RÄL ARBOGA KOMMUN. Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammantrådesdatum 2014-10-07 Blad 7 Ks 142 Au 120 Dnr 157/2014-754 Rapport - ej verkställda gynnande biståndsbeslut, kvartal 2 år 2014 Från socialnämndens sammanträde

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:45. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:45. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-06-07, kl 13:30-15:45 Paragrafer 27-35 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Amanda Hallqvist Underskrift ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2016-10-26 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.53 Beslutande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Ulla Bengtegård (V) tjg ers Jan Sahlström

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 110 Avvikelserapporter från HSL-verksamheten... 2 111 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 112 Budgetuppföljning... 4 113 Rapport avseende ej verkställda beslut... 5 114 Redovisning

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, vice

Läs mer

Socialnämnden. Angelica Stigenberg (S) 78-88, Lena Norstedt (C) och Rune Broström (SD).

Socialnämnden. Angelica Stigenberg (S) 78-88, Lena Norstedt (C) och Rune Broström (SD). Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 16 maj 2017, klockan 14.30-17.15, ajournering klockan 16.00-16.10. ande Marie Norin Junttila (S) ordförande 78-88,

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson

Pia Möller ekonom 13. May-Brith Jansson. Helena Andersson Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-13:10 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Rapport icke verkställda KS

Rapport icke verkställda KS Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 23 KS 2018.253 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-19 242 Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 (KS 2018.253)

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 28 maj 2019 kl. 08:30-12:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 28 maj 2019 kl. 08:30-12:00 1(15) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 28 maj 2019 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande gården, kl.15.00-16.00 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1:e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e vice ordförande Maija-Liisa Mogensen (M)

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Vildana Zorlak (Tf socialchef),

Läs mer

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet

Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2015-05-26 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Alliansen har förmöte 18.00 i Kragstarummet Oppositionen har förmöte 17.30 i Ormstarummet Kallade tjänstemän Gunilla Åhlander, socialchef

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-18.15 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Eva Hallberg, Vänsterpartiet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 28 Paragrafer nr 55-73 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 21 november 2016, kl13.30-15.00 Beslutande Leif Andersson, ordförande Roger Holmgren Börje Hermansson

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.04.29 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz, (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra.

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Årholmen 2018-10-09 08:30 Catharina Bråkenhielm (S)

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2016-04-27 Rådmannen: kl. 08.30 11.45 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordf. Peter Johansson,

Läs mer

Kvalitetsberättelse för 2017

Kvalitetsberättelse för 2017 Tjänsteskrivelse 1(5) VIMON 2017/000308/739 Id 25472 Socialnämnden Kvalitetsberättelse för 2017 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner kvalitetsberättelsen för 2017 och lägger informationen till handlingarna.

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 10.30 12.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Anne-Marie Hammar, SKPF Jonny

Läs mer