KATTARP 13:67, KATTARP

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KATTARP 13:67, KATTARP"

Transkript

1 Detaljplan för fastigheten KATTARP 13:67, KATTARP Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 26 februari 2016 ENKELTPLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG månad ÅR" Beslut om granskning av stadsbyggnadsnämnden "DAG månad ÅR" Beslut om tillstyrkan av stadsbyggnadsnämnden "DAG månad ÅR" Antagen av kommunfullmäktige "DAG månad ÅR" " PARAGRAFNUMMER" Laga kraft "DAG månad ÅR" Genomförandetid till och med "DAG månad ÅR" Samråd Granskning Antagande Laga kraft

2 Detaljplanen redovisas i följande handlingar Denna planbeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser och illustrationer Grundkarta Illustrationskarta Kontaktuppgifter Plansamordnare Carl Welin Medverkande Planförslaget är utarbetat av Arkitektkontoret Holtenäs & Holtenäs, Helsingborg, med Thomas Holtenäs som handläggande konsult i samverkan med stadsbyggnadsförvaltningens projektledare Carl Welin. Innehåll 1. PLANEN I KORTHET SYFTE SAMMANFATTNING PLANFÖRSLAG OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING BEBYGGELSE GRÖNSTRUKTUR OCH ALLMÄNNA PLATSER TRAFIK TEKNISK FÖRSÖRJNING FASTIGHETSINDELNING OCH ADMINISTRATIVA BESTÄMMELSER KONSEKVENSER BEDÖMNING AV MILJÖPÅVERKAN PÅVERKAN PÅ RIKSINTRESSEN MILJÖ, HÄLSA OCH SÄKERHET NATUR OCH KULTURMILJÖ SOCIALA FÖRHÅLLANDEN PLANENS GENOMFÖRANDE PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR BAKGRUND OCH ORGANISATION PLANOMRÅDET SERVICE RIKSINTRESSEN OCH FÖRORDNINGAR TIDIGARE KOMMUNALA STÄLLNINGSTAGANDEN... 18

3 1. Planen i korthet Detaljplanen upprättas i enlighet med bestämmelserna i Plan- och bygglagen (2010:900). 1.1 Syfte Syftet med detaljplanen är att inom planområdet möjliggöra ombyggnad av befintlig byggnad för allmänt ändmål till bostäder samt att bredda Rallaregatan i norra delen av planområdet samt överföra gatan till allmän platsmark. Illustrationskarta 1.2 Sammanfattning Inom planområdet ligger tre radhus med lägenheter och en fjärde byggnad som tidigare varit distriktssköterskemottagning och tandvårdsklinik samt bostad för distriktssköterskan. Eftersom det i dagsläget inte finns samma behov av lokalytor föreslås den aktuella byggnaden även kunna inrymma bostäder och byggas om till 3-4 lägenheter. Samtidigt ges inom hela planområdet möjligheten att, liksom idag inrymma viss service och andra centralt belägna verksamheter med tanke på planområdets centrala läge vid stationen. En verksamhetslokal är tänkt att finnas kvar i den aktuella byggnaden, en lokal för fot- och skönhetsvård på cirka 75 m 2. Inom planområdet medges m 2 byggnadsyta vilket omfattar ytan för befintliga byggnader samt möjlighet att komplettera med en tillbyggnad eller komplementbyggnader som förråd eller miljöhus på cirka 160 m 2. Byggnaderna inom planområdet behåller planbestämmelserna från gällande plan med högsta byggnadshöjd 3,5 meter, en våning och att vind ej får inredas. Uthus högsta byggnadshöjd 2,5 meter. Delen av Rallargatan som ligger i planområdets norra del föreslås breddas och ges samma körbanebredd som den nyanlagda Himmelstalundsvägen, vilken ansluter från öster. Himmelstalundsvägen har en separat grönremsa som avgränsar köryta från gångbana men för Rallgatan föreslås en smalare gångbana norr om och en bredare söder om körbanan mot befintlig bebyggelse. 3 (20)

4 Förslag Detaljplanen möjliggör: 3-4 nya bostadslägenheter, breddning av gata som överförs från kvartersmark till allmän platsmark, Konsekvenser Planförslaget innebär att befintlig byggnad, som tidigare inrymt distriktssköterskemottagning och tandvårdsklinik, byggs om till bostadslägenheter. I en del av samma byggnad finns redan en tidigare distriktssköterskebostad. Övrig bebyggelse inom planområdet, som innehåller 12 lägenheter i radhus, ändras inte. Stadsbyggnadsförvaltningen har bedömt att planens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan enligt 4 kap 34 plan- och bygglagen eller 6 kap 11 miljöbalken. Samråd med länsstyrelsen avseende miljöpåverkan kommer att ske i samband med samråd om planförslaget. Planeringsförutsättningar Kattarp ligger ca 12 kilometer nordost om Helsingborgs centrum. Tätorten ligger i ett flackt odlingslandskap cirka tio meter över havet. Det omgivande landskapet präglas av åkerbruk. Fastigheten Kattarp 13:67 ligger direkt öster om Västkustbanans nuvarande dragning och omfattar flera byggnader för bostäder och lokaler för allmänt ändamål. Öster om fastigheten ligger ett nybyggnadsområde för främst fristående bostäder i två våningar men direkt angränsande kvarter är planlagd för blandad verksamhet som handel och industri i tre plan. Sydost om fastigheten ligger idag en mindre tryckeriverksamhet. Planstatistik Planområdets area: m 2 Antal bostäder: 3-4 nya och 13 befintliga bostadslägenheter 4 (20)

5 2 Planförslag 2.1 Områdets disposition och gestaltning Inom planområdet ligger tre radhus med lägenheter och en fjärde byggnad som tidigare varit distriktssköterskemottagning och tandvårdsklinik samt bostad för distriktssköterskan. Eftersom det i dagsläget inte finns samma behov av lokalytor föreslås den aktuella byggnaden även kunna inrymma bostäder och byggas om till 3-4 lägenheter. Samtidigt ges inom hela planområdet möjligheten att, liksom idag inrymma viss service och andra centralt belägna verksamheter med tanke på planområdets centrala läge vid stationen. Institutionsbyggnad från 1950-talet i västra delen av planområdet som föresås byggas om till lägenheter. Den södra delen av byggnaden innehåller redan en lägenhet som varit för distriktssköterskan. 2.2 Bebyggelse Den nu aktuella byggnaden i gult tegel och röda tegelpannor ligger parallellt med järnvägen med en parkering och en allmän parkyta med stora uppväxta träd framför sig. Den norra delen av byggnaden är tänkt att byggas om till 3-4 lägenheter och i den södra delen, hopkopplad med en förrådsdel, finns idag en lägenhet. I östra delen av planområdet ligger tre radhus som uppfördes som pensionärslägenheter på 1970-talet. Mot gatan i norr finns en mindre garagebyggnad. Inom planområdet medges m 2 byggnadsyta vilket omfattar ytan för befintliga byggnader samt möjlighet att komplettera med en tillbyggnad eller komplementbyggnader som förråd eller miljöhus på cirka 160 m 2. Byggnaderna inom planområdet behåller planbestämmelserna från gällande plan med högsta byggnadshöjd 3,5 meter, en våning och att vind ej får inredas. Uthus högsta byggnadshöjd 2,5 meter. 5 (20)

6 Planbestämmelser som reglerar bebyggelsen BC Bostäder och Centrum e Högsta tillåtna byggnadsarea i kvadratmeter I f 1 Byggnad får inte uppföras Högsta antal våningar Vind får ej inredas Högsta byggnadshöjd i meter Generella bestämmelser som gäller inom hela planområdet: Högsta byggnadshöjd för komplementbyggnader är 2,5 meter Bostäder De tillkommande lägenheterna i planförslaget är en lägenhet på 1 rum och kök samt 2 lägenheter på 3 rum och kök på cirka 40 respektive 65 m 2. Ytterligare en lägenhet på cirka 75 m 2 går att inreda i byggnaden. I den södra delen av byggnaden, hopkopplad med en förrådsdel, finns redan en lägenhet på cirka 95 m 2. De tre radhusen i östra delen av planområdet är uppdelade i fem lägenheter i två av husen och två lägenheter och tvättstuga och förråd i den norra radhuslängan. Lägenheterna är på 1-2 rum och kök på cirka 40 respektive 55 m 2. Totalt ryms lägenheter i kvarteret. Radhuslängor från 1970-talet i östra delen av planområdet med fasader av "mexitegel" och kraftigt utkragande sadeltak. Verksamheter En verksamhetslokal är tänkt att finnas kvar i den aktuella byggnaden, en lokal för fot- och skönhetsvård på cirka 75 m 2. 6 (20)

7 2.3 Grönstruktur och allmänna platser Grönområden och parker De fyra husen inom kvarteret omges av gräsytor med träd och buskar där skyddade uteplatser kan anläggas för de nya lägenheterna. De befintliga radhuslägenheterna har entréer mot norr och avdelade uteplatser i söderläge. Mellan planområdet och järnvägen finns en allmän parkyta med gräs och stora träd. Järnvägen avgränsas med en hög gräsklädd bullervall. Parkyta väster om planområdet mot järnvägen som avgränsas med en hög gräsklädd bullervall. Utformning av gator Delen av Rallargatan som ligger i planområdets norra del föreslås breddas och ges samma körbanebredd som den nyanlagda Himmelstalundsvägen, vilken ansluter från öster. Himmelstalundsvägen har en separat grönremsa som avgränsar köryta från gångbana men för Rallgatan föreslås en smalare gångbana norr om och en bredare söder om körbanan mot befintlig bebyggelse. Gatusektion på föreslagen breddning av Rallaregatan. 7 (20)

8 2.4 Trafik Planområdet kan nås från Planavägen i söder via Rallaregatan och från öster från Östrabyvägen via Rallaregatan och nyanlagda Himmelstalundsvägen. Planbestämmelser som reglerar trafikfrågor GATA Lokaltrafik. Gång- och cykeltrafik Gående och cyklister kan även nå planområdet söderifrån på en gång- och cykelväg från Planavägen där det även finns ett övergångsställe samt från öster på Himmelstalundsvägen där det finns en separat gång- och cykelväg. Parkering Inom planområdet finns i dag ett 20-tal parkeringsplatser vilket täcker behovet för de befintliga och de planerade lägenheterna. Utifrån nuvarande parkeringsnorm genererar en ombyggnad till lägenheter ett behov av ett 15-tal bilplatser och ett 40-tal cykelplatser, även om det faktiska behovet troligen mindre då lägenheterna är små. 2.5 Teknisk försörjning Planförslaget innebär en ombyggnad av befintlig byggnad varför befintlig teknisk försörjningen av området kan användas. Planbestämmelser som reglerar den tekniska infrastrukturen u Marken ska vara tillgänglig för allmänna underjordiska ledningar Energiförsörjning och telekommunikation Uppvärmningen av fastigheten sker med befintlig gaspanna. Vatten och spillvatten Befintliga anläggningar. Dagvattenhantering Planförslaget innebär en ombyggnad av befintlig byggnad varför ingen utökning av hårdgjorda ytor sker. Avfallshantering De nya lägenheterna anslutes till befintligt sophanteringssystem. 8 (20)

9 2.6 Fastighetsindelning och administrativa bestämmelser Beskrivning av administrativa bestämmelser inom området. Administrativa planbestämmelser Kommunen är huvudman för allmänna platser Detaljplanens genomförandetid uppgår till 5 år från den dag planen vinner laga kraft Fastighetsindelning Del av Kattarp 13:67 kommer att avstyckas för gata (allmän plats) och tillföras Kattarp 13:69. Öresundskraft har servitut genom Kattarp 13:67 för gasledning och servitutet kommer att påverkas då del av fastigheten blir allmän platsmark. Genomförandetid Genomförandetiden är 5 år från den dag detaljplanen vinner laga kraft. Huvudmannaskap Kommunen är huvudman för allmänna platser. Villkor för lov Innan bygglov beviljas ska eventuella kvicksilverförorenade avloppsledningar saneras. En anmälan ska göras till miljöförvaltningen minst sex veckor innan åtgärden vidtas eller avvecklingen sker. 9 (20)

10 3 Konsekvenser 3.1 Bedömning av miljöpåverkan Stadsbyggnadsförvaltningen bedömer, med vägledning av förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar, att planens genomförande inte kan antas medföra en sådan betydande miljöpåverkan som avses i 4 kap 34 plan- och bygglagen respektive 6 kap 11 miljöbalken. En miljöbedömning med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning behöver därmed inte genomföras. Samråd med länsstyrelsen avseende miljöpåverkan kommer att ske i samband med samråd om planförslaget. Konsekvenserna av planförslaget utreds och beskrivs i denna konsekvensbeskrivning. Planförslaget är förenligt med Helsingborgs översiktsplan, ÖP Riksintressena som berör planområdet bedöms inte påverkas negativt av förslaget. Genomförande av planförslaget innebär inte någon försämring av luftkvaliteten samt medför inte att miljökvalitetsnormer för vattenförekomster överskrids eller inte uppnås. Ingen ny jordbruksmark tas i anspråk. Föreslagna nya bostäder ligger i ett bra kollektivtrafikläge i direkt anslutning till Kattarps station och förstärker befolkningsunderlag till de befintliga och kommande servicefunktioner i Kattarp. Planområdet ligger i direkt anslutning till Västkustbanan men genom befintlig bullervall och tyst-/bullerdämpad sida finns möjlighet att innehålla riktvärdena för trafikbuller. I och med att det transporteras något gods eller farligt gods på Västkustbanan, utom i undantagsfall, bedöms planområdet inte vara utsatt för någon större risk gällande farligt gods. Sammantaget kan konsekvenserna av planens genomförande inte antas medföra betydande miljöpåverkan. 3.2 Påverkan på riksintressen Riksintresse för järnvägar Planområdet, med sitt läge i anslutning till Västkustbanan, berörs av riksintresset för järnvägar och hänsyn ska tas vid förändring och exploatering utmed sträckan. Västkustbanan kommer att byggas om till dubbelspår längs med den befintliga sträckningen av järnvägen mellan Ängelholm och Maria station. Stationen i Kattarp kommer att byggas om och i Kattarp föreslås en uträtning av järnvägen åt väster vilket är positivt ur störningssynpunkt. För att öka säkerheten föreslås alla järnvägskorsningar med bommar och ljus slopas. Istället kommer det byggas nya järnvägs- och vägbroar och gång- och cykelvägar över eller under järnvägen. Bullerskyddsåtgärder kommer att utföras på utsatta ställen längs sträckan. En järnvägsplan tas fram och samråd har hållits under december Byggstart tidigast Stadsbyggnadsförvaltningens bedömning är att föreslagen utbyggnad, med sin placering och utformning, inte gör någon negativ påverkan på riksintresset för järnvägar. 3.3 Miljö, hälsa och säkerhet Luftkvalitet Gällande miljökvalitetsnormer för luft enligt svensk författningssamling (SFS 2001:527) avser halterna i utomhusluft av kvävedioxid (NO2), svaveldioxid (SO2), bly, partiklar (PM10), kolmonoxid (CO), bensen och ozon (O3). 10 (20)

11 Enligt Helsingborgs översiktsplan, ÖP 2010, föreligger ingen risk för överskridande av miljökvalitetsnormernas värden i närheten av planområdet. Stadsbyggnadsförvaltningens bedömning är att planförslaget inte innebär någon försämring av luftkvaliteten. Markföroreningar och utsläpp från tandvårdskliniker Det finns inga indikationer på att marken inom planområdet är förorenat. Dock finns det risk för utsläpp av kvicksilver från tidigare tandvårdsklinik då kvicksilver kan lagras i avloppsrören. Enligt miljöbalken har både den som idag driver en tandvårdsmottagning och den tidigare verksamhetsutövaren som bidragit till föroreningen, ett ansvar för avloppsrör som är förorenade med amalgam och kvicksilver. Även fastighetsägaren kan ha ett visst ansvar för de kvicksilverförorenade avloppsledningarna i huset. När en tandvårdsverksamhet ska avvecklas eller underhållsarbete ska utföras, som till exempel stambyte eller spolning av avloppsledningar är dessa åtgärder anmälningspliktiga enligt 28 förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd. En anmälan ska göras till miljöförvaltningen minst sex veckor innan åtgärden vidtas eller avvecklingen sker. Information om att eventuellt kvicksilverförorenade avloppsledningar ska saneras innan bygglov kan beviljas finns på plankartan. Markradon Planområdet ligger inom område med berggrund som har förhöjd uranhalt varför det kan finns förhöjd radonrisk. Information om att kompletterande radonmätningar ska utföras i bygglovsskedet vid nybyggnad finns på plankartan. Vattenkvalitet Syftet med miljökvalitetsnormerna för vattenförekomster (ytvatten, grundvatten och skyddade områden) är att tillståndet i våra vatten inte ska försämras och att alla vatten ska uppnå en bestämd miljökvalitet. Aktuellt planområde ligger på grundvattenförekomsten Ängelholm-Ljungbyhed SE , sedimentär bergförekomst. Grundvattnets nuvarande kvantitativa och kemiska statusen har klassificerats som god. Dock bedömer vattenmyndigheten att det finns risk att vattenförekomsten inte uppnår god kemisk status år 2015 respektive Den påverkanskälla som antas ha störst påverkan är åkermark men i och med att förekomsten är så stor finns även vägar, tätorter, miljöfarlig verksamhet, förorenade områden m.fl. Det förekommer även gamla gruvgångar, större täkter i drift, mm som kan innebära risk för grundvattnet i berggrunden. Planens genomförande antas inte påverka MKN för vatten. Erosion och översvämningsrisk Kattarp omges i nordost och i söder av stora lågpunkter men planområdet och omgivande bebyggelse bedöms inte påverkas av eventuella översvämningar. Trafikflöden En ombyggnad enligt planförslaget bedöms inte generera någon ökad trafik. Buller från järnvägar Bebyggelsen inom planområdet påverkas framförallt av buller från järnvägstrafiken. Omgivande gator har väldigt låg trafik. 11 (20)

12 Enligt regeringens proposition 1996/97:53 är gällande riktvärden för trafikbuller vid bostäder: 55 db(a) ekvivalent 1 nivå utomhus vid fasad, 30 db(a) ekvivalent nivå inomhus, 45 db(a) maximal nivå inomhus nattetid, 70 db(a) maximal ljudnivå utomhus vid uteplats i anslutning till bostad Bullerförhållandena redovisas som dygnsmedelvärde enligt Bullerkartering Helsingborgs stad I dagsläget innehålls riktvärden för buller i området med befintliga bullerskydd. Förändringar i bullersituationen på grund av utbyggnad av dubbelspår utreds och åtgärdas inom ramen för utbyggnadsprocessen. Färgkod dygnsmedelvärde: Ljusgrön dba Grön dba Gul dba Beige dba Orange dba Röd dba Mörkröd dba Lila dba Bullerkartering Helsingborgs stad 2014, dygnsmedelvärde I samband med samråd kring järnvägsutbyggnaden och förslag till järnvägsplan redovisades kartor för bullerberäkningar år 2040 för ekvivalent respektive maximal ljudnivå. Även i beräkningar för år 2040 efter dubbelspårutbyggnad innehålls riktvärden för buller i området. 1 Ekvivalent ljudnivå (Leq) är ett mått på medelljudnivån under en tidsperiod, till exempel ett dygn. 12 (20)

13 Bullerkartering dubbelspårsutbyggnad år 2040 ekvivalent ljudnivå, Sweco/Trafikverket Bullerkartering dubbelspårsutbyggnad år 2040 maximal ljudnivå, Sweco/Trafikverket Risker, farligt gods Området ligger inom uppmärksamhetsavstånd för farligt gods på järnväg och inom 100 meter från grafisk verksamhet, tryckeri. Den grafiska verksamheten klassas som så kallad U-verksamhet, miljöfarlig verksamhet som omfattas av miljöbalkens grundkrav på egenkontroll (26 kap 19 miljöbalken) men varken av tillstånds- eller anmälningsplikt. Transporter till verksamheten sker mot Planavägen och inte förbi planområdet. Farligt gods och dubbelspårsutbyggnad För sträckan Ängelholm-Maria station redovisas mycket lite godstågstrafik i miljökonsekvensbeskrivningen som gjordes i samband med utredningen för dubbelspår för sträckan. Det kan inträffa att vissa godståg omdirigeras via Ängelholm-Kattarp-Åstorp (ca 1 tåg per vecka, efter 2025 förväntas inga godståg passera). Söder om Kattarp förekommer ingen godstågstrafik eftersom de av säkerhetsskäl inte kan passera Knutpunkten. På grund av restriktionerna bedömer Trafikverket att det inte är troligt 13 (20)

14 för godståg att trafikera sträckan inom de närmsta decennierna. Planområdet bedöms därför inte vara utsatt för någon större risk gällande farligt gods. Den bebyggelse som finns inom aktuell fastighet ligger cirka 60 m från dagens spårmitt vilket ger marginal till de avstånd som erfordras. I riskbedömningen tillhörande Trafikverkets MKB dras också slutsatsen att; oavsett vilket av de alternativa spårdragningarna som genomförs reduceras riskerna jämfört med dagsläget. Elektromagnetiska fält Avståndet till närmaste bostäder är cirka 60 meter, vilket bedöms vara tillräckligt för att den elektromagnetiska strålningen ska vara lägre än gällande riktvärde där människor vistas långvarigt. Vibrationer Mätningar av vibrationer från järnvägen har genomförts av Ingemansson Technology AB, vilka redovisas i en rapport till MKB i samband med utbyggnad av dubbelspår, "Ängelholm-Maria Järnvägsutredning, Buller- och vibrationsutredning till MKB, reviderad ". Kontrollmätningar av vibrationer för bedömning av vibrationsnivåer från dagens tågtrafik har utförts i en fastighet på Rallaregatan belägen på cirka 25 meters avstånd från befintligt spår under maj månad Mätresultaten från fastigheten på Rallaregatan i Kattarp visade att vibrationsnivåerna i genomsnitt var ca 0,1 mm/s på golv i bostadsrum. Enligt svensk standard SS är riktvärdet för att människor ska uppleva vibrationer som störande 0,4 mm/s. Dock bör det eftersträvas att vibrationerna understiger känseltröskel av 0,3 mm/s. 3.4 Natur- och kulturmiljö Naturmiljö och biologisk mångfald Påverkan bedöms som marginell då inga förändringar förväntas ske förutom anläggande av mindre uteplatser till varje ny lägenhet. Parker Påverkan på parken väster om planområdet bedöms som marginell då planområdet i sig har stora grönytor och ombyggnaden endast innebär 3-4 nya lägenheter. Kulturmiljö Vid ombyggnad till lägenheter föreslås vissa befintliga fönster ersättas av fönsterdörrar och eventuellt kommer något nytt fönster att tas upp i fasad. Åtgärderna bedöms inte på något avgörande sätt påverka byggnadens arkitektur eller karaktärsdrag. 3.5 Sociala förhållanden Befolkning och service De nya lägenheterna är 1-3 rum och kök varför behovet av service, förskola, skola är litet. Konsekvenser för barn De fyra husen inom planområdet omges av gräsytor med träd och buskar och mellan planområdet och järnvägen finns en allmän parkyta med gräs och stora träd. Gående och cyklister kan använda en gång- och cykelväg till Planavägen, där det finns ett övergångsställe, för att nå förskola och skola i Kattarp. 14 (20)

15 Tillgång till parker Förutom gräsytan direkt väster om planområdet finns i närheten av planområdet två naturområden utpekade i stadens Grönstrukturprogram, antaget av kommunfullmäktige i mars Dels Äppelskogen cirka 400 meter norrut och cirka Kattarps mosse söder om skolan cirka 1 km från planområdet. Tillgänglighet Kraven på tillgänglighet till de nya bostäderna enligt Boverkets byggregler tillgodoses i bygglovsskedet. 3.6 Planens genomförande Fastighetsrättsliga konsekvenser Planområdet omfattar fastigheten Kattarp 13:67. Fastigheten är idag planlagd för bostadsändamål samt för allmän platsmark, väg. Ett genomförande av gällande detaljplan i syfte att bilda fastigheter vars användning överensstämmer med detaljplanen är aldrig gjord. Allmän platsmark gata, ca 935 m 2, del av Kattarp 13:67 Kvartersmark för bostadsändamål, ca m 2, del av Kattarp 13:67 I den nya detaljplanen föreslås ca m 2 bli kvartersmark för bostadsändamål och ca 935 m 2 allmän platsmark, gata. Ett genomförande av detaljplanen i syfte att bilda fastigheter vars användning överensstämmer med detaljplanen kräver fastighetsbildning enligt följande: Kattarp 13:67 avstår mark till Kattarp 13:69. Området omfattar ca 935 m 2 planlagt för gata (allmän plats). Området redovisas med grönt på nedanstående karta. Resterande del av Kattarp 13:67 planläggs för bostadsändamål (kvartersmark). Området redovisas med blått på nedanstående karta. 15 (20)

16 Angivna arealer är preliminära och fastställs först vid lagakraftvunnen lantmäteriförrättning. Ansökan om lantmäteriförrättning görs hos Lantmäterimyndigheten i Helsingborg. Befintlig gasledning säkerställs genom servitut. Avtal Överenskommelse om marköverlåtelse ska tecknas för regelring av mark. Ekonomi Detaljplanens genomförande kräver kommunala investeringar för bredning av Rallaregatan i planområdets norra del. Tekniska utredningar Provtagning och eventuell sanering av kvicksilverförorenade avloppsledningarna ska ske innan bygglov kan beviljas. Kompletterande radonmätningar ska utföras i bygglovsskedet vid nybyggnad. Övriga upplysningar Vid nybyggnad ska en miljöplan för entreprenadarbetena med förebyggande miljöskyddsåtgärder finnas. Miljöplanen ska omfatta åtgärder för att minska bullerstörningar under entreprenadarbetena och reglera hur riktvärden för byggbuller kontrolleras, hur närboende informeras samt hur eventuella klagomål hanteras. Om fornlämningar påträffas vid markarbeten ska entreprenören omedelbart avbryta arbetet och meddela Länsstyrelsen, i enlighet med 2 kap 10 lagen om kulturminnen med mera. 16 (20)

17 4 Planeringsförutsättningar 4.1 Bakgrund och organisation Bakgrund till planändringen Fastighetsägaren AB Helsingborgshem inkom med ansökan om detaljplaneändring den 10 april Beslut i ärendet Beslut om uppdrag i SBN den 30 september 2014, Dnr 518/ Planområdet Planområdet ligger i Kattarp och avgränsas av Rallarevägen mot öster och söder. I norr ingår Rallarevägen i planområdet och mot väster avgränsas panområdet mot parkmark. Området omfattar hela fastigheten Kattarp 13:67. Planområdet omfattar m 2. Markägoförhållanden Fastigheten Kattarp 13:67 ägs av AB Helsingborgshem. Markanvändning Kvarteret innehåller idag bostäder förutom den del av den västra byggnaden som har varit lokaler för distriktssköterskemottagning, tandvårdsklinik. I en lokal bedrivs fot- och skönhetsvård. Historik I Kattarp anlades under perioden 1910 till 1970 flera vårdinrättningar samt kategoribostäder i form av pensionärslägenheter. Att det byggdes sjukstuga, ålderdomshem, distriktssköterskemottagning, tandvårdsklinik, pensionärshem och pensionärslägenheter i just Kattarp berodde på att det var kommunens administrativa centrum. Hasslarp var en större ort med ett större utbud av handel och nöjen, men när kommunen byggde i egen regi favoriserades det gamla kommuncentrat. På 1950-talet anlades även en kombinerad distriktssköterskemottagning och tandvårdsklinik samt bostad för distriktssköterskan i två gula tegelbyggnader mitt för stationen. I början av 1960-talet var Kattarp väl försörjt gällande vårdinrättningar men runt 1970 uppfördes tre radhuslängor med pensionärsbostäder bakom distriktssköterskemottagningen. Efterfrågan på pensionärslägenheter var inte så stor och det var långt ifrån alla som beboddes av pensionärer. Bebyggelse Inom planområdet ligger idag tre radhus med lägenheter och en fjärde byggnad som tidigare varit distriktssköterskemottagning och tandvårdsklinik samt bostad för distriktssköterskan. Mot gatan i norr finns en mindre garagebyggnad. Kollektivtrafik Planområdet ligger cirka 150 meter från Kattarps station med tåg mot Malmö/Helsingborg och Ängelholm. Teknisk försörjning Skanova har en genomgående ledningar som går över planområdets nordöstra respektive sydvästra hörn. 17 (20)

18 Öresundskraft Elnät har el- och optoledningar in till fastigheten samt i Rallaregatan i planområdets norra del. Öresundskraft har även en genomgående gasledning som säkras genom servitut. Arkeologi Inom planområdet finns inga kända fornlämningar. 4.3 Service Offentlig och kommersiell service Skolan i Kattarp omfattar klasser från förskola till åk 9. Totalt tillhör ca 130 barn/elever skolan som ligger placerad mitt emot kyrkan längs Planavägen sydöst om planområdet. Äldreboendet Lundhagen ligger söder om området och innehåller ca 40 lägenheter. Kyrkan är belägen mitt i byn och erbjuder sedvanlig kyrkverksamhet, barnverksamhet och kör. Biblioteksfilial, vårdcentral, folktandvård och stort utbud av kommersiell service finns i Ödåkra / Väla 8 km bort 4.4 Riksintressen och förordningar Inom och i anslutning till planområdet finns områden eller funktioner med ett värde som är intressant ur ett nationellt perspektiv. Dessa utgör riksintressen och bevakas av Länsstyrelsen. Riksintresse för järnvägar Planområdet, med sitt läge i anslutning till Västkustbanan, berörs av riksintresset for järnvägar. Riksintresse för järnvägar utpekas av Banverket och innebar att hänsyn ska tas vid förändring och exploatering vid Västkustbanan. Trafikverket planerar för utbyggnad till dubbelspår på sträckan Helsingborg-Ängelholm där Kattarp är en av stationerna. Samråd för järnvägsplan planeras under Tidigare kommunala ställningstaganden Översiktsplan I Helsingborgs översiktsplan ÖP2010, antagen av kommunfullmäktige den 18 maj 2010 och aktualitetsförklarad den 26 februari 2014, är Kattarp utpekat för utveckling av befintliga stationsorter. Inom 500 meter från stationsläget ska en högre täthet eftersträvas och inrymma såväl bostäder som besöksoch personalintensiv verksamhet samt icke störande verksamhet. Området ligger nära stationen och kvarteret bör därför genomgå en översyn för att se hur området på bästa sättet kan utvecklas med eventuella förtätningar eller möjliggöra en högre exploateringsgrad. Då planeringsarbete påbörjats för att bygga dubbelspår på Västkustbanan mellan Ängelholm och Maria station bedöms det dock lämpligare att utreda hur en framtida förändring av planområdet i ett större sammanhang i samband med detaljplanen för spårutbyggnaden. Därför omfattar denna plan endast ändring av användning för att kunna bygga tre nya lägenheter. Det kan antas att nya detaljplaner kan behöva tas fram längs spårets nya dragning. I det läget kan det vara möjligt att se över ett större område i Kattarp. 18 (20)

19 Detaljplaner För området gäller detaljplan för del av Kattarps samhälle (Lundsgården m.m.) från 1973 (Dp 10207). Detaljplanen anger allmänt ändamål A, 1-våning med byggnadshöjd 3,5 meter, uthus 2,5 meter. Vind får inte inredas. Rallaregatan är markerad som allmän platsmark, väg. Vidare gäller tillägg till detaljplan för delar av Hasslarps och Kattarps samhällen (Dp 13823) från 1996, som reglerade allmän platsmark till kommunalt huvudmannaskap. Genomförandetiden för gällande detaljplan har gått ut. Detaljplan för del av Kattarps samhälle (Lundsgården m.m.) från 1973 (Dp 10207) Bevarandeplan Planområdet ingår i bevarandeplan för Kattarp där byggnaderna markeras som byggnader av kompletterande värde. De största kulturhistoriska värdena är socialhistoriskt och kopplat till att byggnaderna uppfördes för just vård och pensionärsbostäder, men även utformningen är tidstypisk för sitt årtionde och det finns arkitektoniska kvalitéer i detaljerna. Husen karaktäriseras som hus från "Rekordåren - småhus i storkommunen ", med följande karaktärsdrag som är typisk för bebyggelsetypen: enkla byggnadsvolymer, sadeltak med låg lutning, skorstenar som sitter på takfallet och inte i nocken, hög kvalitet på byggnads- och fasadmaterial och på utförandet, kombination av fasadmaterial gjorda för att framhäva varandra, sparsam artikulering, under 1950-talet i form av utkragade rullskift kring dörrar och fönster, formrikedom i ytterdörrar och fönsterformer, låga tomtavgränsningar med kalkstensplattor och stolpar och vintergröna trädgårdar. 19 (20)

20 Före detta distriktssköterskemottagning och tandvårdsklinik samt bostad för distriktssköterska i en stil som kombinerar modernt med traditionellt, Bevarandeprogram för Kattarp2007. Parkeringsnorm Nuvarande parkeringsnorm för "övriga staden" i Helsingborgs stad, antagen av kommunfullmäktige 2007, framgår nedan. Parkeringsnormen utgör ett lägsta behov vid exploatering. Det faktiska kravet på antal parkeringsplatser och utformning av dessa bestäms i samband med bygglovet. Parkeringsnorm för cyklar p-behov + behov för besökare p-norm cyklar Boende 2,0/lgh + 0,5/lgh 2,5/lgh Parkeringsnorm för bilar p-behov + behov för besökare p-norm bilar Boende 2 rok 0,6/lgh + 0,15/lgh 0,75/lgh 3-4 rok 1,1/lgh + 0,15/lgh 1,25/lgh Övrigt PM Klimatanpassning, antagen av kommunfullmäktige 25 april Grönstrukturprogram för Helsingborg, antaget av kommunfullmäktige 26 mars STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Björn Bensdorp-Redestam planchef Carl Welin plansamordnare 20 (20)

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(5) Dnr 518/2014 FASTIGHETEN KATTARP 13:67 KATTARP, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Fastighetsägaren Ab Helsingborgshem inkom med ansökan om detaljplaneändring den 10 april 2014. SYFTE

Läs mer

KATTARP 13:67, KATTARP

KATTARP 13:67, KATTARP Granskningshandling Upprättad 7 september 2016 Detaljplan för fastigheten KATTARP 13:67, KATTARP Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad 7 september 2016 ENKELT FÖRFARANDE Program

Läs mer

KATTARP 13:67, KATTARP

KATTARP 13:67, KATTARP Antagandehandling Upprättad 7 september 2016 Detaljplan för fastigheten KATTARP 13:67, KATTARP Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad 7 september 2016 ENKELT FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE

ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Kattarp 12:11 m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 oktober 2015 ENKELT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG månad

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 19 februari 2016 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Dnr: 642/2017 Upprättad 20 oktober 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (akt 1283K-15703) genom upphävande för fastigheten Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Helsingborgs stad

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Hillebarden 2 Berga, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 mars 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

Samråd. Antagen av. "DAG månad ÅR" Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014

Samråd. Antagen av. DAG månad ÅR Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014 Upprättadd 19 november 2014 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Tillägg till detaljplan (akt 1283K-16036) för del av fastigheten RYA 1:30, RYDEBÄCK Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 mars 2016 STANDARD FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Ankarstocken 4 Hittarp, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 9 december 2016 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Ramlösa Hälsobrunn mm

Ramlösa Hälsobrunn mm Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av stadsplan (1283K-10684) för Ramlösa Hälsobrunn mm Ramlösa, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 3 augusti 2017 FÖRENKLAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad Dnr: 813/2016 22 juni 2017 Ändring av stadsplan (1283K-6204) för Kvarteren Laxen m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 22 juni 2017 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Antagen

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Gantofta 1:7 m fl Gantofta, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra en idrottshall

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av

Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av 2017 Ändring av detaljplan (1283K-10141) för norra delen av Svensgårdsområdet, fastigheten Edeforsen 1 med flera, Ödåkra, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 8 augusti 2017

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K och 1283K-17341) för del av fastigheten. Beslut om samråd av stadsbyggnadsnämnden "DAG månad ÅR"

Ändring av detaljplan (1283K och 1283K-17341) för del av fastigheten. Beslut om samråd av stadsbyggnadsnämnden DAG månad ÅR Ändring av detaljplan (1283K-15869 och 1283K-17341) för del av fastigheten Söder 1:10, Söder, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 12 juli 2019 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Detaljplan för del av fastigheten Motorn 10 med flera Olympia, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 27 september 2016 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-12709) för fastigheten Grottekvarnen 1, Raus Södra, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Ramlösa 9:1, Helsingborg Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN BÖLJAN 3 CENTRUM, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr 1146/2013 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE JM fastighets AB SYFTE Detaljplanen upprättat för att pröva möjligheten att uppföra två flerbostadshus

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Gäddan 15, Tågaborg N. Underlag för planuppdrag

Gäddan 15, Tågaborg N. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Gäddan 15, Tågaborg N Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att, genom en ändring

Läs mer

Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra. Underlag för planuppdrag

Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Del av Duvestubbe 1:1, Ödåkra Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att utveckla Ödåkras västra delar

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att pröva möjlighet

Läs mer

Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden. Underlag för planuppdrag

Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden. Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-15840) för del av fastigheten Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN PRIORN 1 M FL OLYMPIA, HELSINGBORGS STAD 1(6) Dnr 334/2012 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Fastighets AB Hebsacker har ansökt om planändring. SYFTE Planändringen ska möjliggöra att förtäta

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

Utskrift från Tekis-GI

Utskrift från Tekis-GI Dnr: KS 2013/657.213 LAGA KRAFT 2014-07-01 Detaljplan för KNISLINGE 10:9 i Knislinge, Östra Göinge Kommun PLANBESKRIVNING Utskrift från Tekis-GI Sida 1 av 1 Utskrift från Tekis-GI http://appgis1.resource.wan/gemensamma/tekisgiwebb/print.aspx?x=186736.06018771&y=6230831.2604602&session=21901202-13...

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Sleipner 3, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att komplettera befintlig

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 929/2011 FASTIGHETERNA Kungsörnen 1 och Fyrfatet 1, PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten, Helsingborgs stad, söker planändring för fastigheten

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda. Underlag för planuppdrag

Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015 HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-11-26 Planen godkänd MBN 2015-06-23 Planen Antagen KF 2015-09-28 Laga kraft 2015-11-30

Läs mer

Masten, Norr, Helsingborg

Masten, Norr, Helsingborg Dnr: 371/2017 Ändring av detaljplan för del av kvarteret Masten, Norr, Helsingborg Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 14 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Oden 1 med flera, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med planändringen är att pröva möjligheten till förtätning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN FLINTYXAN 2 M FL ÄTTEKULLA, HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN FLINTYXAN 2 M FL ÄTTEKULLA, HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN FLINTYXAN 2 M FL ÄTTEKULLA, HELSINGBORGS STAD Upprättad 20 april 2007 Redaktionellt ändrad 5 juli 2007 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden 23 augusti 2007 320

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN ELINEBERG 5 ELINEBERG, HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN ELINEBERG 5 ELINEBERG, HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN ELINEBERG 5 ELINEBERG, HELSINGBORGS STAD Upprättad den 23 april 2010 Redaktionellt ändrad den 20 juli 2010 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden 26 aug

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 16 augusti 2005 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Filborna 28:3 m fl Fredriksdal, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till bostadsbebyggelse

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

Antagen av MBN Laga kraft

Antagen av MBN Laga kraft Antagen av MBN 2008-09-11 Laga kraft 2008-10-15 !"##$%&& ' ()*+,-+. / Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Tillägg till planbestämmelser Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Vångagärdet 20, Råå. Planbeskrivning. Samrådshandling. Detaljplan för fastigheten. Helsingborgs stad. Planområdets läge

Vångagärdet 20, Råå. Planbeskrivning. Samrådshandling. Detaljplan för fastigheten. Helsingborgs stad. Planområdets läge Detaljplan för fastigheten Vångagärdet 20, Råå Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 12 februari 2015 ENKELT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG

Läs mer

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) Upprättad 2014-02-10 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning samrådshandling Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2014/00386 Datum: 2015-11-25 Handläggare: Sandra Thomée Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Del av BOGESUND 1:177 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 17 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Dnr:

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande.

Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING. 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande. Ändring av detaljplan för del av HALVORSTORP Halvorstorp TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 14P ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Plankontoret Upprättad i oktober 2014 ANTAGEN

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR. Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN. Standardförfarande 1 (6) Antagandehandling

Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR. Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN. Standardförfarande 1 (6) Antagandehandling Antagandehandling Datum Dnr 2017-02-02 2016-0222 1 (6) Detaljplan för del av Hågesta 3:115 KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV GATOR Hågesta Trafikplats SOLLEFTEÅ KOMMUN Standardförfarande 2 (6) PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län Handläggare: 1 (6) Johan Sjöström Detaljplan för fastigheten TAVELSJÖ 6:29 inom Tavelsjö i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser och illustration - PLANENS SYFTE Syftet

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan.

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan. Samrådshandling Oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Hindås 1:539 Återvinningsstation vid Hindås station Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet:

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet: SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Stanstorp 1:168 Valhallavägen i Staffanstorp, Staffanstorps kommun TILLÄGG till PLANBESKRIVNING och BESTÄMMELSER Staffanstorps kommun Tillägg till

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antaget förslag Dnr 2005.248.214 PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Detaljplan för Del av Örnen 7 i Klippans kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande Detaljplan för Burlöv 3:7, 3:121 i Burlövs Egnahem Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande PLANBESKRIVNING Samråds-/Utställningshandling 2010-09-13 1(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Granskningshandling November Ändring av detaljplan för Bjursnäs 1:82, 1:91 m.fl. Laxå kommun, Örebro län PLANBESKRIVNING

Granskningshandling November Ändring av detaljplan för Bjursnäs 1:82, 1:91 m.fl. Laxå kommun, Örebro län PLANBESKRIVNING Granskningshandling November 2016 Ändring av detaljplan för Bjursnäs 1:82, 1:91 m.fl. Laxå kommun, Örebro län PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument

Läs mer

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum Dnr 2013-08-01 KS 0088/06 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD/UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktskarta över planområdet

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-06-03 DNR: 13BMN3 HANDLÄGGARE: LOUISE GRANÉR Planbeskrivning Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av

Läs mer

DETALJPLAN PLANBESKRIVNING

DETALJPLAN PLANBESKRIVNING TÖREBODA KOMMUN Kommunstyrelsen SAMRÅDSHANDLING Planen antagen Laga kraft Genomförandetiden utgår BOKHANDLAREN 2 Töreboda tätort Töreboda kommun DETALJPLAN PLANBESKRIVNING Upprättad i april 2015 1 INNEHÅLL

Läs mer

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9)

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9) 1(9) Datum: Diarienummer: 2014-04-10, rev. 2014-06-03 2014/60 Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats:

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

DEL AV FASTIGHETEN HASSLARP 1:4 M FL HASSLARP, HELSINGBORGS STAD

DEL AV FASTIGHETEN HASSLARP 1:4 M FL HASSLARP, HELSINGBORGS STAD 1(7) Dnr 1436/2013 DEL AV FASTIGHETEN HASSLARP 1:4 M FL HASSLARP, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om upprättande av detaljplan inkom till stadsbyggnadsnämnden från Hasslarps

Läs mer

Behovsbedömning av miljöbedömning

Behovsbedömning av miljöbedömning Jonas Carlsson Behovsbedömning 2017-04-24 Dnr KS 2016/0167 1(6) DPU 5 Behovsbedömning av miljöbedömning tillhörande detaljplan för Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl., DPU 5 i Enebyberg, Danderyds kommun

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 1357/2012 FASTIGHETEN BORSTNEJLIKAN 1 M FL PÅARP, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten inkom den 6 september 2012 med en förfrågan avseende upprättande

Läs mer