Välkommen som hyresgäst!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen som hyresgäst!"

Transkript

1 Välkommen som hyresgäst!

2 Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya hem! Välkommen som hyresgäst hos oss! Fördelen med hyresrätt är att service ingår i hyran. Vi kräver inga kunskaper inom fastighetsskötsel eller renovering. All skötsel av fastigheterna görs av våra duktiga fastighetsskötare och hantverkare. Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos oss på Aefab. Här hittar du även tips och goda råd för ett säkert och trivsamt boende. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om ditt boende. Vi finns till för att hjälpa dig. Välkommen!

3 När du flyttar in Gör adressändring En adressändring gör du enklast genom att kontakta Svensk Adressändring. Det fyrsiffriga lägenhetsnumret som du ska ange i din flyttanmälan hittar du på ditt hyreskontrakt. Detta gäller inte för dig som har en lägenhetsspecifik adress. Kontrollera din brandvarnare Brandvarnare ska finnas i din lägenhet men du måste själv kontrollera att den fungerar och byta batterier när de är slut. Saknas det en fungerande brandvarnare måste du göra en felanmälan så ordnar vi självklart en ny. Teckna en hemförsäkring Det är viktigt att du tecknar en hemförsäkring. Din hemförsäkring täcker dina ägodelar vid till exempel inbrott, brand eller skada. Det gäller även de saker du förvarar i ditt lägenhetsförråd. El-abonnemang När du flyttar in i lägenheten anmäler vi på Aefab det till elleverantören. Du får en faktura på hushållselen som omfattar den el du använder i lägenheten till spis, lampor, radio, tv med mera. Vi meddelar också elbolaget när du flyttar från din lägenhet och därmed sägs avtalet upp i samband med din flytt. Betala hyran i tid Hyran på din lägenhet ska alltid betalas i förskott. Det betyder att hyran för t ex juni ska vara oss tillhanda senast sista maj. Ett tips är att betala din hyra med e-faktura eller autogiro. Anmäl dig via din internetbank. Om du vill betala med autogiro kan du även fylla i och skicka in en anmälningsblankett som finns på vår webbsida. Om du har tappat bort din hyresavi kan du enkelt logga in på Mina sidor och se din hyresavi där. Du kan också kontakta oss så hjälper vi dig. Bredband Som hyresgäst hos oss kan du få tillgång till internet via vårt öppna bredbandsnät - Öppen fiber. Det innebär att du kan välja fritt bland ett antal tjänsteleverantörer. Vilka tjänsteleverantörerna är ser du på För att beställa bredband vänder du dig till den tjänsteleverantör som du vill ha. Bredbandet ska du koppla in i det vita skåpet som finns placerat antingen ovanför ytterdörren eller i klädkammaren. Tanken med skåpet är att du ska kunna placera din trådlösa router där och undvika sladdar som måste dras i lägenheten. TV I varje lägenhet finns Telia Digital-tv. Vid tv-uttaget finns en tv-box av märket Thomson monterad. Kanalpaketet som ingår kallas Kollektiv Lagom och är ett grundutbud på 21 kanaler. Tv-boxen som finns i lägenheten tillhör lägenheten och kan endast användas till en tv-apparat. Kontaka Telia om du vill beställa fler kanaler. Om du har fler tv-apparater i ditt hem kan du köpa till en extra tv-box direkt av Telia. Frågor och beställningar: Tfn Felanmälan: Tfn Telefon Du väljer själv om du vill ha fast telefon via telefonjacket eller om du vill teckna bredbandstelefoni via fiber. För att teckna ett telefonabonnemang kontaktar du den leverantör du vill ha. Bredbandstelefoni kopplar du in i det vita skåpet som finns placerat antingen ovanför ytterdörren eller i klädkammaren.

4

5 Om ditt boende Målning & tapetsering Tvättstugan Vi kräver att målning och tapetsering sker Bokning av tvättid gör du med en tvätt- på ett fackmannamässigt sätt. Innan du gör cylinder som finns i din lägenhet. Det finns något i din lägenhet måste du prata med en särskild bokningstavla i anslutning till oss på Aefab. Annars kan du bli betalnings- tvättstugan. I en del fastigheter finns det skyldig om arbetet inte är utfört på rätt även en elektronisk bokningstavla. sätt. Du får själv stå för renoveringskostnader om vi inte bedömmer att det Innan du lämnar tvättstugan ska du städa finns behov av renovering. efter dig. Tvättmaskinerna och tumlaren ska torkas av med fuktig trasa och eventuella Trapphuset Det är inte tillåtet att ställa cyklar, barnvagnar, leksaker, skor, sopor eller annat i tapphuset. Trapphuset ska fungera som utrymningsväg om det börjar brinna eller vid annan olycka. Det finns särskilda utrymmen för cyklar och barnvagnar. Soprum rester av tvättmedel ska tas bort. Töm luddfiltret i torktumlaren. Även golven ska sopas och moppas. Glöm inte att källsortera. Soppåsarna i tvättstugan är endast till för att kasta brändbara sopor. Platsförpackningar ska kastas i separata kärl i soprummet. I tvättstugan finns särskilda anvisningar för vilka tider som det är tillåtet att använda tvättstugan. Det finns några särskilda grov- Om du källsorterar ditt avfall så hjälper du tvättstugor för tvättning av mattor, skor eller till att skydda miljön. I alla bostadsområden andra tyngre saker. Fråga oss så berättar i Alfta och Edsbyn finns soprum med vi var grovtvättstugorna finns. möjlighet till källsortering. I soprummen finns separata behållare för: Hushållssopor Tidningar Pappersförpackningar Plastförpackningar Metallförpackningar Färgat glas Ofärgat glas Farligt avfall Förråd Förvara inte stöldbegärlig eller ömtålig egendom i ditt förråd, t ex textilier. Miljöoch brandfarliga ämnen får heller inte finnas i förråden. Tänk på att det är din egen hemförsäkring som täcker eventuella förluster och skador även i förrådet. Parkeringsplats & garage Parkeringsplats och garage finns att hyra hos oss. Våra parkeringsplatser är utrustade för att du ska kunna använda motorvärmare Glöm inte att källsortera även nere i under de kalla vintermånaderna. Kontakta tvättstugan. De soptunnor som finns i oss för mer information. tvättstugorna är endast till för att kasta brändbart material. Plastförpackningar och annat som behöver källsorteras ska kastas i separata kärl i soprummet. Hushållsmaskiner Kontakta alltid oss om du har planer på att installera exempelvis disk- eller tvättmaskin.

6 Din fastighetsvärd Trygghet och service är otroligt viktigt för oss just för att det är viktigt för dig. Vi vill att du som hyresgäst ska trivas i ditt hem och känna att du får den service du behöver. När du flyttar till ett boende hos oss finns det en fastighetsvärd som är ansvarig för ditt område. Din fastighetsvärd Fastighetsvädar, Edsbyn kan du vända dig till om du har frågor om ditt boende. Fastighetsvärdarna arbetar dagligen med kundkontakter, tar emot felanmälningar och arbetar med inre Jonas Ståhls, David Lindsmyr, Ove Jernberg och Mats Hammarström skötsel av våra bostäder. Områdeskontor Det finns ett centralt beläget områdeskontor på varje ort, där ni hyresgäster i första hand kan vända er till om ni har frågor eller behöver hjälp med något. Områdeskontor, Alfta: Knagga Gård, Bornvägen 2 Fastighetsvädar, Alfta Områdeskontor, Edsbyn: Medborgaren, Långgatan 16E Pär Svärd, Carl-Axel Mårtensson och Staffan Tällberg Mina sidor på aefab.se Som hyresgäst kan du se och göra mycket via Mina sidor på aefab.se. Där finns alla dina personliga uppgifter samlade och många andra saker som är bra att veta när du är hyresgäst hos oss. På webben kan du bland annat: göra felanmälan dygnet runt se dina avtal se din totala hyra och din hyresavi se vad som påverkar din hyra läsa om våra projekt och annat som är på gång ta del av inredningstips och skötseltips för ditt hem hitta svar på frågor om ditt hem samt goda råd för ett trivsamt och säkert få veta vem som är din fastighetsskötare boende få erbjudanden om lediga lägenheter Vi finns på facebook! som matchar dina önskemål via e-post ställa dig i kö och göra intresseanmälan på lägenheter Tyck till och ställ gärna frågor till oss på facebook. Dialogen med er hyresgäster är viktig! Gå in och gilla - Aefab

7 Anmäl fel direkt! Om det uppstår problem i ditt boende, något kanske går sönder eller inte fungerar som det ska, då ska du göra en felanmälan. Logga in på Mina sidor på aefab.se och gör din felanmälan eller ring in din felanmälan: Måndag-fredag kl , Tfn Vid akuta fel övrig tid ska du ringa jouren på tfn När du gör din felanmälan skickas den direkt vidare till din ansvarige fastighetsvärd.

8 Skötsel & underhåll Håll ditt hem i gott skick För allas trivsel är det viktigt att vi hjälps åt att hålla lägenheterna rena och fina. Det är viktigt att vi håller rent och snyggt även i trappuppgångarna och ute på gårdarna. Sätt möbeltassar under stolsben, bord och övriga möbler så skonar du golven. Parkettgolv och andra trägolv rengör du med en hårt urvriden trasa och ett milt rengöringsmedel. Torka därefter golvet Innan du hänger upp speglar, tavlor och torrt. Plastgolv rengörs på samma sätt. hyllor är det bra om du undersöker vilket material dina väggar är gjorda av. Fråga gärna oss. Linoleumgolv är inte täta som ett plastgolv utan är känsliga för vatten. Rengör golvet med en fuktig trasa och ett milt I väggar av trä, spånskivor eller träfiberskivor gör du ett litet hål med en borr eller rengöringsmedel. Torka därefter golvet torrt. en syl så att skruven lättare får fäste. Gör aldrig hål i kakel och väggmatta. Papperstapeter får inte rengöras med fuktig trasa utan endast dammtorkas. I väggar av tegel, gips, betong eller lättbetong måste du borra ett hål och därefter sätta in en plugg. Källsortering Ordna bra sortering hemma så blir det enkelt att slänga soporna och de sorterade förpackningarna i soprummet. Ha två hinkar, en för hushållssopor och Dela på förpackningar som är gjorda av olika material. Låt matavfallet rinna av ordentligt i slasken innan du lägger det i soppåsen. en för allt som kan återvinnas, t.ex. glas och konservburkar. Sedan kan du sortera förpackningarna direkt i soprummet. Vik ihop eller platta till små och stora kartonger och konservburkar. Det sparar mycket plats. Spara energi och undvik att diska förpackningarna under rinnande varmvatten, det räcker med att skölja ur dem. Lägg färgat och ofärgat glas var för sig.

9 Brandsäkra ditt hem Kontrollera din brandvarnare. Det är ditt ansvar att din brandvarnare fungerar. Kontrollera elutrustningen i lägenheten. Sladdar i kläm? Glapp i kontakter? Åtgärda blinkande lysrör. Elfel är en av de vanligaste brandorsakerna. Placera inte levande ljus vid TV:n. Lämna aldrig brinnande ljus utan uppsikt. TV:n ska stå fritt. Slå av Tv:n med knappen på apparaten. Dra ut kontakten när du använder kaffekokare och brödrost etc. Förvara inte brandfarligt material i källaren eller i vindsförrådet. Se till att filter och spisfläkt är fria från fett. Håll dörrar till källare och vindar låsta.

10 Energispara smart Tillsammans kan vi minska energiförbrukningen otroligt mycket genom endast små förändringar i vårt sätt att leva. Stäng av kranen Brukar du borsta tänderna och lämna kranen på under tiden? Du sparar så mycket som ett badkar i veckan om du stänger av kranen medan du borstar tänderna. Duscha istället för att bada En dusch som varar i 15 minuter istället för 5 minuter ökar kostnaden med ca kr om året. Inte under rinnande vatten Om du diskar en kvart under rinnande vatten går det åt 75 liter. Använd istället balja eller diskpropp. Glöm inte locket! Använd lock på kastrullen så kokar det snabbare. Det räcker med bara lite vatten i botten när du kokar ägg, potatis och grönsaker med lock på kastrullen. Maten blir kokt av ångan. Du sparar 30 procent energi med locket på. Koka i vattenkokare Koka upp vatten i en vattenkokare istället för i en kastrull på spisen. Det är smart att använda vattenkokaren till annat än te och kaffe. Använd den även när du ska koka upp vatten till potatis, ägg eller grönsaker. När vattnet kokat upp är det bara att fortsätta matlagningen på spisen. Slå av standbyläget på din tv En tv som står i standbyläget kostar omkring 50 kronor per år. Dra ur laddaren Dra ut laddare från eluttag. En mobilladdare som sitter i eluttaget trots att du inte använder den drar mer energi än vad du kan tro. Möblera smart Tänk på att inte placera stora möbler som t.ex. soffor framför element. Det gör att värmen inte sprids så bra i rummet. Vädra med tvärdrag Vädra med tvärdrag några minuter istället för att låta fönstren stå på glänt hela dagen. Då byts luften utan att rummen kyls ner. Säg till om kranen droppar En droppande kran kan på en dag dra lika mycket energi och vatten som en dusch och det till ingen nytta. Står kranen och droppar ett helt år motsvarar det 100 fyllda badkar med vatten - helt i onödan! Byt till lågenergi- eller LED-lampor Byt ut dina glödlampor mot lågenergilampor - du sparar i snitt 200 kr per utbytt lampa. Lågenergilampor är fem gånger effektivare och håller tio år längre.

11 För allas trivsel... Vi vill att du ska trivas i ditt nya hem. Trivsel kan innebära olika saker för olika människor. För att alla ska trivas är det viktigt att man visar hänsyn och tänker på att inte störa omgivningen. Skaka inte mattor och andra föremål från fönstret eller balkongen. Mata inte fåglar utanför lägenheten. Det kan skräpa ner. Balkonglådor ska alltid sättas på insidan av balkongräcket av säkerhetsskäl. Om du har husdjur ska du ha uppsikt över dem. Se till att inte störa omgivningen. Tänk på att alltid städa tvättstugan efter dig och glöm inte att tömma luddfiltret i torktumlaren. Det är inte tillåtet att grilla på balkongen - det är endast tillåtet att använda elgrill. Förvarna gärna dina grannar om du ska ha fest. Det är rökförbud i samtliga allmänna utrymmen. Undvik att röka på balkongen, av hänsyn till allergiker och de som inte uppskattar cigarettrök. Var uppmärksamma och försiktiga när ni kör bil eller moped. Kör inte in på områdena om ni absolut inte måste. Det är endast tillåtet om man behöver frakta större saker. Förvara inte saker i trapphus, entré och gångar. Det kan hindra ambulans/brandkår vid eventuell utryckning. Det kan också störa grannar och gör det svårt att städa och hålla rent i trapphuset. Idag jobbar många olika tider på dygnet samtidigt som att morgon- och kvällsvanorna ser olika ut. Visa extra hänsyn mellan kl och Med trevliga grannar, god service, trivsamma miljöer, bra standard hoppas vi att du ska känna precis som vi gör i våra hem. Borta bra men... Hemma bäst!.

12 Personlig Service Handlingskraft Lycka till i ditt nya hem! Vi hoppas att du kommer trivas i ditt nya hem. Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om ditt boende eller om du behöver hjälp med något. Vill du veta mer om ditt boende? Besök Välkommen hem! Gyllenvägen 30 Edsbyn

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Trevliga grannar God service Trivsamma miljöer Bra standard Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya hem! Välkommen som hyresgäst hos oss! Fördelen med hyresrätt är att service ingår

Läs mer

Välkommen till Galären

Välkommen till Galären Välkommen till Galären Vi sammanställt, information och regler och några goda råd som gäller ditt boende. Vi hoppas att du ska trivas som hyresgäst hos oss. Välkommen till Galären Innehåll: Att flytta

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning Välkommen...till din nya lägenhet och som hyresgäst hos Vänersborgsbostäder. Vi är glada för att du har valt oss som hyresvärd och vi hoppas att du kommer trivas i din lägenhet! Vi har en vision att vara

Läs mer

Bostadsinformation. Att bo hos Luleå kommun Information och tips för hyresgäster

Bostadsinformation. Att bo hos Luleå kommun Information och tips för hyresgäster Bostadsinformation Att bo hos Luleå kommun Information och tips för hyresgäster Först av allt, välkommen till din nya bostad! Att bo i hyreslägenhet har många fördelar. Du behöver inte satsa pengar i boendet

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos Ikano Bostad. Kontakta oss gärna om du undrar över något. Våra telefonnummer och adresser finns anslagna i din trappuppgång.

Läs mer

Hyresgästernas. handbok

Hyresgästernas. handbok Hyresgästernas handbok Välkommen till din nya hyresrätt Vi vill börja med att gratulera dig till ett smart val. Du som hyr ditt hem kan njuta av ett boende med många fördelar. Trygghet, frihet och bekvämlighet

Läs mer

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Värt att veta 1 SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port.

Läs mer

Välkommen. Än en gång varmt välkommen till Karlskronahem!

Välkommen. Än en gång varmt välkommen till Karlskronahem! Välkommen Du har valt att flytta till en hyresrätt och det tycker vi du gör rätt i. Kanske anser du att det finns viktigare saker i livet än att underhålla och renovera din bostad. Eller lägger du hellre

Läs mer

SERVICE OCH FELANMÄLAN. Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på

SERVICE OCH FELANMÄLAN. Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på Värt att veta SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.wallfast.com Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port. INNEHÅLL

Läs mer

VÄLKOMMEN HEM. Störningsjouren når du på telefon 031-80 50 75 UTOMHUS FELANMÄLAN

VÄLKOMMEN HEM. Störningsjouren når du på telefon 031-80 50 75 UTOMHUS FELANMÄLAN Välkommen hem - här kan du läsa om vad du bör tänka på för att trivseln i ditt och dina grannars boende ska bli så bra som möjligt. Du får också råd om hur du tar hand om din lägenhet på bästa sätt. VÄLKOMMEN

Läs mer

VÄLKOMMEN HEM FELANMÄLAN

VÄLKOMMEN HEM FELANMÄLAN Välkommen hem - här kan du läsa om vad du bör tänka på för att trivseln i ditt och dina grannars boende ska bli så bra som möjligt. Du får också råd om hur du tar hand om din lägenhet på bästa sätt. VÄLKOMMEN

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 02 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 04 KONTAKT 06 BO HOS OSS 08 TRIVSEL 09 FIXA SJÄLV VÄLKOMMEN Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 03 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 05 KONTAKT 07 BO HOS OSS 09 TRIVSEL 10 FIXA SJÄLV Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att din inflyttning

Läs mer

Lägenhetspärm. Fastigheten Palander 17. Järnvägsgatan 32 261 32 LANDSKRONA. Frontsida. 2014 Lindström Fastigheter AB

Lägenhetspärm. Fastigheten Palander 17. Järnvägsgatan 32 261 32 LANDSKRONA. Frontsida. 2014 Lindström Fastigheter AB Lägenhetspärm Fastigheten Palander 17 Järnvägsgatan 32 261 32 LANDSKRONA Frontsida Broschyr Välkommen som hyresgäst 1 Lägenheten, hyresinbetalningar, m.m. 2 Lindström Fastigheter AB, kontaktuppgifter,

Läs mer

Välkommen som hyresgäst

Välkommen som hyresgäst Välkommen som hyresgäst Råd & tips från Fastighetsägarna Reviderad maj 2012 2 Innehåll Välkommen! 4 När du ska flytta in 4 Vilka regler har en hyresvärd och en hyresgäst att rätta sig efter? 6 Om något

Läs mer

Välkommen. Inreda sid 16-17 Borra och spika. Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags. Städa och vårda sid 18-21. Kontakt sid 6-7.

Välkommen. Inreda sid 16-17 Borra och spika. Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags. Städa och vårda sid 18-21. Kontakt sid 6-7. Välkommen Flytta in sid 4-5 Inflyttningsdags BESIKTNING STÄDNING ADRESSÄNDRING TILLVAL Kontakt sid 6-7 Kundcenter Bovärdar Hemsidan Felanmälan JOUR/Akuta fel Störningsjour Låsöppning Säkerhet sid 8-9 Hemförsäkring

Läs mer

Trivsel HANDBOK 2015-2016. Svar på frågor kring ditt boende hos Partillebo.

Trivsel HANDBOK 2015-2016. Svar på frågor kring ditt boende hos Partillebo. Trivsel HANDBOK Svar på frågor kring ditt boende hos Partillebo. 2015-2016 1 Längta hem Trivselhandboken ger svar på de vanligaste frågorna för dig som bor hos Partillebo. Vi vill att du ska trivas hos

Läs mer

Rökning Av hänsyn till allergiker är det inte tillåtet att röka i några gemensamma utrymmen, som till exempel tvättstugor och trapphus.

Rökning Av hänsyn till allergiker är det inte tillåtet att röka i några gemensamma utrymmen, som till exempel tvättstugor och trapphus. I trappuppgången, i anslutning till entrén i varje hus, finns en anslagstavla där vi sätter upp viktig information som berör våra hyresgäster. Glöm inte att kasta ett öga på den då och då. På anslagstavlan

Läs mer

Varsågod, här får du nyckeln till ditt boende. Välkommen hem!

Varsågod, här får du nyckeln till ditt boende. Välkommen hem! Varsågod, här får du nyckeln till ditt boende Välkommen hem! 0803 Borta bra Vi skapar vårt hem och därefter skapar hemmet oss Winston Churchill Hus är byggda för att bo i, inte för att tittas på men hemma

Läs mer

Lägenhetspärm. Fastigheten Palander 14. Regeringsgatan 73 och 79 261 36 LANDSKRONA. Frontsida. 2014 Lindström Fastigheter AB

Lägenhetspärm. Fastigheten Palander 14. Regeringsgatan 73 och 79 261 36 LANDSKRONA. Frontsida. 2014 Lindström Fastigheter AB Lägenhetspärm Fastigheten Palander 14 Regeringsgatan 73 och 79 261 36 LANDSKRONA Frontsida Broschyr Välkommen som hyresgäst 1 Lägenheten, hyresinbetalningar, m.m. 2 Lindström Fastigheter AB, kontaktuppgifter,

Läs mer

Inflyttningsguide. Välkommen till oss!

Inflyttningsguide. Välkommen till oss! Inflyttningsguide Välkommen till oss! I denna broschyr hittar du viktig information som rör ditt boende hos oss. Om du undrar över något, kontakta din förvaltare, telefonnummer och adress finns på baksidan.

Läs mer

Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar

Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar Det lilla företaget med stort personligt engagemang och ansvar Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Att bo i hyresrätt har många fördelar och det är vår förhoppning att du ska trivas

Läs mer

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss.

Att bo hos Bygg Göta. Tips och regler för dig som bor hos oss. Att bo hos Bygg Göta Tips och regler för dig som bor hos oss. 1 Innehållsförteckning 1. Hyreskontraktet... 3 2. Att flytta in och ut... 4 3. Trivselregler för alla... 6 4. Sophanteringen... 7 5. Tips om

Läs mer

Välkommen till ditt nya hem!

Välkommen till ditt nya hem! Inflyttningsguide Inflyttnings- guiden Välkommen till Järfällahus! I denna broschyr hittar du viktig information som rör ditt boende. 1. Välkommen till ditt nya hem! Järfällahus AB är ett fastighetsbolag

Läs mer

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN INNEHÅLL 3. VARMT VÄLKOMMEN 4. DITT HYRESAVTAL 5. NÄR DU FLYTTAR IN 6. OMRÅDESINFORMATION 7. BETALA HYRAN 8. AUTOGIROANMÄLAN 9. SKÖNARE HEM 10. UNDERHÅLL

Läs mer

Välkommen till ditt nya hem. Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se

Välkommen till ditt nya hem. Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se Välkommen till ditt nya hem Telefon 011-23 30 00 I www.stahl.se I info@stahl.se Vi på Ståhl hälsar dig välkommen till ditt nya hem. Vi hoppas att du kommer att trivas med oss och dina grannar. I den här

Läs mer

Svängrum för alla. Viktig information till dig som bor hos oss.

Svängrum för alla. Viktig information till dig som bor hos oss. Svängrum för alla Viktig information till dig som bor hos oss. Du som flyttar in Hos oss kan du styra och ställa en hel del Svängrum för alla är devisen vi jobbar efter. Vi vill att du ska ha stora möjligheter

Läs mer

Välkommen som hyresgäst

Välkommen som hyresgäst Välkommen som hyresgäst Råd och tips MB BYGG Välkommen till din lägenhet Vi är glada att se Dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att Du ska trivas i Din nya miljö. Vi försöker göra huset och

Läs mer

Boendeinformation. Välkommen som hyresgäst Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos MS Fastighetsbolag AB. MS Fastighetsbolaget AB

Boendeinformation. Välkommen som hyresgäst Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos MS Fastighetsbolag AB. MS Fastighetsbolaget AB Boendeinformation Välkommen som hyresgäst Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos MS Fastighetsbolag AB Betalning av hyran Betalning av hyran Hyran ska vara MS fastighets AB tillhanda

Läs mer

Välkommen till din lägenhet!

Välkommen till din lägenhet! Välkommen till din lägenhet! Vi är glada att se Dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du skall trivas i din lägenhet och i miljön runtomkring. Vi försöker att göra huset och de närmaste

Läs mer