NYHETER FRÅN CACTUS UNIVIEW 2013:2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETER FRÅN CACTUS UNIVIEW 2013:2"

Transkript

1 NYHETER FRÅN CACTUS UNIVIEW 2013:2 Växtkraft S venska VA-organisationer står inför utmaningar i fyra viktiga frågor: personal, kompetens, ekonomi och underhåll. I många mindre och mellanstora kommuner är dessa frågor speciellt angelägna. Integration och enklare tillgång till information är viktiga faktorer för framtiden. Parallellt med vår egen nyutveckling av nya funktioner som labb- och kartsystem (GIS), kompletterar vi brobyggandet över systemgränserna med partners. Sam arbetet med Idus (underhållssystem) och Xylem (världens största pumpleverantör) är bra exempel. Ett kvitto att vi är på rätt väg är att många nya och gamla kunder väljer att satsa på Cactus Eye både inom och utanför VA-sektorn. För att möta efterfrågan, kan vi i detta nummer av Taggen glädjande presentera rekordmånga nya jobbarkompisar. Varmt välkomna! Haparandabanan blev framgångsrikt driftsatt i december. Nu ser vi fram emot kommande moderniseringsprojekt. Södra Stambanan eller korridor B, ligger närmast enligt Trafikverkets planer. Julen blir en bra andhämtningspaus inför ett spännande God Jul och ett Gott Nytt År! Cactus Eye breder ut sig Intresset för nya Cactus Eye är stort. Nya och installerade system blir allt fler även i branscher utanför VA. Fredrik Bergström Flera upphandlingar runtom i Sverige ger svart på vitt om att Cactus Eye står sig starkt. Kommuner och energibolag gillar Sveriges modernaste driftsystem. Gislaved helt nytt Gislaved kommun är en tidig kund: samarbetet startade redan i början av 90-talet. När Gislaved ville modernisera sin driftdatorutrustning fick vi glädjande nog förnyat förtroende den här gången med Cactus Eye. Driftsättning i början av Värnamo bygger nytt Det händer inte särskilt ofta numera, men i Värnamo investerar kommunen i ett helt FORTSÄTTNING PÅ SIDAN 2

2 FORTSÄTTNING FRÅN SIDAN 1 Värnamos nya reningsverk beräknas vara klart i slutet av Sveriges modernaste VA-verk valde Sveriges modernaste driftsystem. nytt reningsverk. Och i samband med det uppgraderar man hela sitt driftsystem till Cactus Eye driftsatte kommunen ett Uni-Viewsystem för kommunens alla VA anläggningar, så det är extra roligt att få förnyat förtroende, säger Anders Forsander projektledare på Cactus UniView. Norrtälje moderniserar Norrtälje kommun har valt Cactus UniView som leverantör för all styr- och övervakning av kommunens VA-anläggningar. Moderniseringsprojektet är omfattande och beräknas pågå under fyra år. Även här valde kommunen att satsa på Cactus Eye. Norrtälje kommun blir därför en helt ny kund hos oss på Cactus UniView. Katrineholm byter ut När Tekniska Verken i Katrineholm beslutade sig för att byta ut flera olika system för sin fjärrvärmeproduktion, föll valet på Cactus Eye. Nu får de ett enda enhetligt system för flera olika anläggningsdelar. Cactus Eye ersätter flera fristående Uni-View-system och ett Citect-system. Goda erfarenheter sedan tidigare, fördelaktig investeringskostnad och marknadens modernaste system avgjorde valet. Projektet startar i december och driftsätts lagom till eldningssäsongen hösten Pumpstation. Snabbfakta nya Pålslunds reningsverk i Värnamo Kapacitet: pe. Kapacitet pumpstation: 1600 m³/h. Total ledningslängd: m. Byggtid: 2 år. Hammarby sjöstadsverk blir interna tionellt center för vattenrening IVL har valt Cactus UniView som leverantör av driftsystem till nya Sweden Water Innovation Center. SWIC är en nysatsning som har sin bas vid testoch demonstrationsanläggningen Hammarby Sjöstadsverk. Syftet med satsningen på SWIC är att Sverige återigen ska bli världsledande inom området vattenrening. Det ska ske genom att samla och utveckla den starka expertis som finns i Total projektsbudget: 322 Mkr. Driftsättning: Slutet av Driftdatorsystem: Cactus Eye. landet och därmed öka exportmöjligheterna för vatten- och avloppsteknik och förse en global marknad med hållbara lösningar.

3 OKG väljer Cactus UniView På plats på Nordic Rail Cactus UniView har vunnit en omfattande order för utbyte av drif tsystem till Oskarshamns kärnkraftverk. Cactus UniView har fått i uppdrag av OKG att leverera ett nytt styr- och övervakningssystem för avfallsanläggningen vid Oskarshamn 3. Avfallsanläggningen hanterar främst fast avfall och rening av processvatten, samt ett antal hjälpsystem för bland annat mätning, provtagning, ställverk och ventilation. Cactus UniViews åtagande innebär en komplett systemleverans av nya styrsystem och Uni-View SCADA-system. Installation och driftsättning görs i två etapper hösten Trafikverkets satsning på ERTMS i Sverige fortgår och vi har fått i uppdrag att vidarutveckla vårt system så det passar fler banor i Sverige. Och i Danmark uppgraderar vi Hovedstadens Lokalbaner för fullt. Samarbete med Xylem Xylems erbjudande blir mer flexibelt och kommer i samarbete med Cactus UniView att innebära support samt kunskap inom båda företagens SCADA/DCS-system, Cactus Eye och AquaView. Dock kommer försäljningen av dessa system även fortsatt att skötas av respektive bolag. Tillsammans med Xylem erbjuder vi nu delar av Xylems 2-pumpstyrningssortiment Flygt MyConnect och Flygt SmartRun med smarta funktioner för energibesparingar och inbyggda funktioner för underhåll av sumpen, säger Glen Nivert på CactusUniview. Peje s VA-teknik och Cactus Cactus UniView och Peje s VA-teknik är båda djupt förankrade i många svenska kommuners VA-drift. Tillsammans hjälper vi nu till att säkra driften för alla kunder med SCADA-systemet AquaView. Peje och Johan Andersson erbjuder alla tjänster som tidigare (AquaView fram till ver 1.60) inklusive leverans av kompletta radiosystem. Nyrekrytering pågår för att bredda detta kunnande och för att kunna ge snabbare service. Tillsammans erbjuder vi därför service och support för SCADA-systemet AquaView och tillhörande understationer. Dessutom skapar vi intressanta migreringsmöjligheter för att gå från AquaView till Cactus Eye.

4 En skånsk användarträff Årets värd för Cactus User Group var NSVA Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp. I Helsingborg samlades ett 100-tal CSX- och Uni-View-användare. I år kunde vi presentera den första Cactus Eye-användaren. Årets program var ovanligt späckat med nyheter, framtidsutsikter och studiebesök. I år berättade Tomas Lundkvist från Örebro kommun om den första Cactus Eye installationen. Marinette Hagman höll ett mycket intressant föredrag om vatt.net, NSVA:s projekt för optimering av samordning, information, presentation och drift. Idus byggs in i Cactus Eye Idus och Cactus UniView har tecknat ett samarbetsavtal. Det innebär att driftsystemet Cactus Eye blir integrerat med Idus underhållssystem. Fördelen är att vi tar helhetsansvar för Idus IS, Cactus Eye och den nya integrationsprodukten Cactus EyeDus. Samarbetet med Idus innebär att vi kan bygga in underhållsfunktioner i Cactus Eye. Genom att integrera underhållssystemet med driftsystemet Cactus Eye, skapas en homogen och effektiv lösning för att både styra, övervaka och underhålla anläggningar. Våra kunder kan även välja Idus som ett självständigt system. Cactus UniView lämnar service-/support på den totala integrerade lösningen, vilket gör att ni fortsatt får en (1) part att rådgöra med. Genom åren har jag träffat många hårt arbetande inom VA-sektorn. Med ständigt ökade krav och bi behållna resurser känns ekvationen alltmer obalanserad. Genom att integrera Underhållssystemet med Driftsystemet skapas en homogen lösning för att styra, övervaka och effektivt underhålla VAinstallationerna säger Glen Nivert, Cactus UniView AB. Det är viktigt att driften ligger före med ett kostnadseffektivt underhåll. På en del håll tenderar brandkårsutryckningarna att ta över vardagen. Genom integration mellan IDUS IS och Cactus Eye skapas ett proaktivt system som dessutom är enkelt att använda, säger Annette Larsson, Idus AB Idus IS är sedan 1992 ett av Sveriges mest använda system för underhåll och kontroll i de flesta branscher som VA-anläggningar och energianläggningar.

5 Nyhet: kompetens för optimala operatörsmiljöer Ingen slår oss på fingrarna när det gäller processer. Men när det gäller kontrollrumsmiljöer har Cactus UniView passat trots att det ofta har varit efterfrågat. Men nu blir det ändring på det. Johan Smidebrant är ny medarbetare på Cactus UniView. Han är en av få i Sverige som besitter djup och bred kompetens om hur man utformar kontrollrum. Boka en genomgång! Hos många företag med kontrollrum känns det här området eftersatt. Trots att det ofta är 24/7-miljöer där en bra, genomtänkt miljö motverkar trötthet, förhindrar arbetsskador, gör användarna alerta vid larm och till och med räddar liv, säger Johan. Johan har lång erfarenhet av alla de krav och möjligheter som finns för att utforma det perfekta konrollrummet. Nu erbjuder vi lösningar som verkligen sätter operatören i fokus. Många vet till exempel inte om att det finns en internationell standard för hur man utformar kontrollrum ISO Kontakta oss gärna för en genomgång av kontrollrummet på din arbetsplats, säger Johan.

6 B Porto betalt Sverige Avsändare: Cactus UniView AB Garnisonsgatan 10, Helsingborg. Nya Cactusar Erik Orrsjö, IT-säkerhetsansvarig Vår nya säkerhetsspecialist kommer främst att arbeta med kundsäkerhetsfrågor. Har tidigare arbetat på QRTECH AB. Placeringsort Mölndal. John Alexandersson, Projektledare Järnväg Med en bred kompetens från QRTECH arbetar John i våra järnvägsprojekt med projektledning, dokumentation, konfigurering, test, kundkontakter och säljstöd. Jesper Karlsson, Ny projektledare till Mölndalskontoret. Har tillbringat de senaste två åren på Automation West med bland annat ABB, Siemens och Phoenix. Fredrik Walderyd, En f.d. Chalmerist som nu bor och jobbar i Helsingborg. De senaste tre åren på Regin i Landskrona där han har haft hand om support och utbildning av deras system. Henrik Brandesten, Henrik har lång erfarenhet från automations- och VA-branschen och kommer senast från VA-ingen jörerna. Finns på vårt Stockholmskontor. Johan Smidebrant, Systemförsäljning Järnväg Vår nya specialist på kontrollrum. Har tidigare arbetat med försäljning av kontrollrums utrustning på Eyevis. Peje Andersson, Säljare & Nu öppnar vi vårt Kristianstadskontor med Peje som säljare och projektledare. Peje kommer från Peje s VA-teknik. Johan Andersson, Nu öppnar vi ett kontor i Falun med Johan som projektledare. Johan kommer från Peje s VAteknik. Cactus UniView AB Flöjelbergsgatan 1C, Mölndal. Garnisonsgatan 10, Helsingborg. Taggen är en kundtidning från Cactus UniView AB. Den produceras i samarbete med Cordovan. Kopiera gärna artiklar ur Taggen, men glöm inte att ange källan.

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN

U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN U n i - V i e w DRIFTÖVERVAKNING FÖR PROCESSINDUSTRIN ETT FLEXIBELT ÖVERVAKNINGSYSTEM MED MÅNGA MÖJLIGHETER Uni-View är ett SCADA system som ger användaren möjlighet att få full kontroll över sina anläggningar.

Läs mer

Rent vatten. Ett jobb för livet.

Rent vatten. Ett jobb för livet. Ett jobb för livet. Mitt liv. NSVA är en av nordvästra Skånes viktigaste stöttepelare. Rent vatten är både en nödvändighet och drivkraft i det moderna Sverige och det är vårt ansvar se till att det förblir

Läs mer

TMALL 0141 Presentation v 1.0

TMALL 0141 Presentation v 1.0 TMALL 0141 Presentation v 1.0 2 Vi bidrar till samhällsutvecklingen! VÅR ORGANISATION 6500 medarbetare 5 Verksamhetsområden centrala 7funktioner Projekt ERTMS 3 UTRULLNINGS ANSVAR Delprojekt Utrullning

Läs mer

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB

NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB NSVA - Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB Kommunalt VA-bolag Bildades 2009 14 275 Sex ägarkommuner 230 000 invånare 170 medarbetare 132 989 14 927 14 801 13 332 43 073 Bild från ngn anläggning ute

Läs mer

Sol och frånluft värmer Promenaden

Sol och frånluft värmer Promenaden Sol och frånluft värmer Promenaden Sedan våren 2010 får brf Promenaden i Falun värme och tappvarm vatten från solfångare och värmepumpar. Investeringen mer än halverar behovet av fjärrvärme. Föreningen

Läs mer

FORSKNINGS OCH INNOVATIONSAGENDA FÖR VATTENSEKTORN

FORSKNINGS OCH INNOVATIONSAGENDA FÖR VATTENSEKTORN FORSKNINGS OCH INNOVATIONSAGENDA FÖR VATTENSEKTORN VISION Svensk forskning, innovation och samverkan mellan vattensektorns aktörer ska skapa uthålliga och globalt konkurrenskraftiga vattentjänster, produkter

Läs mer

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k

4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k 4,1 LÖSNINGAR/DAG 30k SÄKERHETSSYSTEM LEDANDE I BRANSCHEN ALLT PÅ ETT STÄLLE LÄNS ALARM LEVERERAR ALLTID EN SÄKER LÖSNING SECURITAS DIRECT REFERENSER PARTNERS & KUNDER LEDANDE I BRANSCHEN Läns Alarm AB

Läs mer

AquaView övervakningssystem. Säkrare styrning och enklare övervakning

AquaView övervakningssystem. Säkrare styrning och enklare övervakning AquaView övervakningssystem Säkrare styrning och enklare övervakning Det första övervakningssystemet speciellt anpassat för VA-applikationer. Innovativa lösningar från företaget som uppfann den dränkbara

Läs mer

Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1

Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1 Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1 God fortsättning...önskar VI PÅ RAKOM! 2011 har blivit 2012, nytt år med andra ord. Jag hoppas alla har haft en bra jul och nyårshelg trots avsaknaden av snö

Läs mer

DIGITAL KOMMUNIKATION

DIGITAL KOMMUNIKATION DIGITAL KOMMUNIKATION SIGNEX Lyft blicken och se möjligheterna... DIGITAL KOMMUNIKATION NÄR DEN ÄR SOM BÄST -INVESTERING FÖR FRAMTIDEN Inom detaljhandeln har man sett att rörliga bilder i butiken ökar

Läs mer

ECOFIT. Lågspänningsdistribution Modernisering av ställverk. Make the most of your energy

ECOFIT. Lågspänningsdistribution Modernisering av ställverk. Make the most of your energy PE90458 Lågspänningsdistribution Modernisering av ställverk ECOFIT TM Uppgradera din installation från Masterpact M till Masterpact NW och öppna dörren till energieffektivisering Make the most of your

Läs mer

Remissvar Förslag till plan för införande av ERTMS på korridor B i Sverige, TRV 2012/87263

Remissvar Förslag till plan för införande av ERTMS på korridor B i Sverige, TRV 2012/87263 Remissvar TRV 2012/87263 ERTMS Korridor B Trafikverket Anders Strandberg Att: Monica Nilsson 781 89 Borlänge trafikverket@trafikverket.se SWEDTRAINs styrelse genom Magnus Davidsson Remissvar Förslag till

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

Flygt APP 700 Utrustning för övervakning och styrning

Flygt APP 700 Utrustning för övervakning och styrning Running head Flygt APP 700 Utrustning för övervakning och styrning Avancerad styrning av pumpstationer Varför nöja sig med en kompromiss? Det finns ett otal olika system för pumpstyrning på marknaden.

Läs mer

En ny internationell testindustri för ökad tillgänglighet och säkerhet i tågtrafiken Casebeskrivning

En ny internationell testindustri för ökad tillgänglighet och säkerhet i tågtrafiken Casebeskrivning En ny internationell testindustri för ökad tillgänglighet och säkerhet i tågtrafiken Casebeskrivning Målet Vad är målet i dagsläget? Att en begäran om offentligt stöd beviljas så att industrialiseringen

Läs mer

Smart belysning i Lidköping. Rörelse- och närvarovakter

Smart belysning i Lidköping. Rörelse- och närvarovakter Smart belysning i Lidköping Rörelse- och närvarovakter Belysningen i den ljusa öppna entrén styrs, liksom i övriga allmänna utrymmen, av de KNX-anslutna närvarovakterna. Närvarovakt som knappt syns Att

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

Vi utbildar morgondagens ingenjörer och tekniker sedan 1924

Vi utbildar morgondagens ingenjörer och tekniker sedan 1924 En hållbar karriär Vi utbildar morgondagens ingenjörer och tekniker sedan 1924 Stockholms Tekniska Institut, STI, grundades 1924 och har sedan dess utbildat över 40 000 STI-Ingenjörer och tekniker. Under

Läs mer

Västlänken. Översiktlig beskrivning av E07 Anläggningsövervakning. Underlag för entreprenörsdialog. 15 januari 2017

Västlänken. Översiktlig beskrivning av E07 Anläggningsövervakning. Underlag för entreprenörsdialog. 15 januari 2017 Västlänken Översiktlig beskrivning av E07 Anläggningsövervakning Underlag för entreprenörsdialog 15 januari 2017 Dokumenttitel: Västlänken Underlag för entreprenördialog Författare: Johan Hjertström Dokumentdatum:

Läs mer

31 dec 2011 (SCB) Bjuv 14 851 Båstad 14 230 Helsingborg 130 626 Landskrona 42 189 Svalöv 13 250 Åstorp 14 789 Summa 229 935

31 dec 2011 (SCB) Bjuv 14 851 Båstad 14 230 Helsingborg 130 626 Landskrona 42 189 Svalöv 13 250 Åstorp 14 789 Summa 229 935 Kommun Invånare 31 dec 2011 (SCB) Bjuv 14 851 Båstad 14 230 Helsingborg 130 626 Landskrona 42 189 Svalöv 13 250 Åstorp 14 789 Summa 229 935 Vår utmaning 1000 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 863 599

Läs mer

Stora projekt - ERTMS Extern hearing 12 mars 2013

Stora projekt - ERTMS Extern hearing 12 mars 2013 Stora projekt - ERTMS Extern hearing 12 mars 2013 1 2013-03-13 10.00 10.20 Varför ERTMS? Bakgrund och historik Anders Strandberg, Trafikverket 10.20 11.00 Vad händer i vår omvärld? Christer Löfving, Trafikverket

Läs mer

inriver PIM och Precio Fishbone för ökad försäljning

inriver PIM och Precio Fishbone för ökad försäljning PRECIO FISHBONE // INRIVER PIM inriver PIM och Precio Fishbone för ökad försäljning inriver PIM är Nordens mest köpta plattform för hantering av produktinformation Ökad försäljning och omsättning med PIM

Läs mer

PROCESSBESKRIVNING BYALAG. Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät

PROCESSBESKRIVNING BYALAG. Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät PROCESSBESKRIVNING BYALAG Hur det fungerar det när ni har bestämt er för fibernät Bredband i hela Sverige Målet för bredbandspolitiken är att Sverige ska ha bredband i världsklass. För att kunna realisera

Läs mer

Operatörsbord Kontrollrumsbord

Operatörsbord Kontrollrumsbord Operatörsbord Kontrollrumsbord RackTech har marknadens bredaste sortiment av bord för operatörsrum, kontrollrum, övervakningscentraler, larmcentraler osv. Man finner våra operatörsbord i alla typer av

Läs mer

El, Automation & Process

El, Automation & Process El, Automation & Process El, Automation & Process Genom åren har vi byggt upp en mycket bra erfarenhet där vi idag åtar oss uppdrag inom projektering, dimensionering, konstruktion, dokumentation och programmering

Läs mer

TotalCare service ETT HELTÄCKANDE TJÄNSTEUTBUD FÖR ÖKAD DRIFTSSÄKERHET

TotalCare service ETT HELTÄCKANDE TJÄNSTEUTBUD FÖR ÖKAD DRIFTSSÄKERHET TotalCare service ETT HELTÄCKANDE TJÄNSTEUTBUD FÖR ÖKAD DRIFTSSÄKERHET När du tar Xylem TotalCare till hjälp får du säker och optimal drift, och kontroll på dina vatten- och avloppsapplikationer. Om Xylem

Läs mer

Järnvägens organisation och kompetensfrågorna

Järnvägens organisation och kompetensfrågorna Järnvägens organisation och kompetensfrågorna Gunnar Alexandersson (F.d.) Särskild utredare SRSF:s och Järnvägsklustrets konferens Örat mot rälsen Västerås, 23 maj 2016 En utredning i två steg 1. En nulägesbeskrivning

Läs mer

ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år

ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år 8 ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris i mer än 35 år Egentligen är det helt naturligt att vi är Sveriges ledande företagsmäklare.

Läs mer

Security Products Partnerprogram

Security Products Partnerprogram Security Products Partnerprogram Answers for infrastructure. Security Products Partnerprogram med oss är du säker Security Products är ett affärsområde inom Siemens AB, Building Technologies Division och

Läs mer

Inbjudan till Uni-View utbildning hösten 2010

Inbjudan till Uni-View utbildning hösten 2010 Helsingborg den 24 augusti 2010 Inbjudan till Uni-View utbildning hösten 2010 Här kommer höstens program för Uni-View utbildning. Utbildningen vänder sig som vanligt till nya operatörer eller systemansvariga

Läs mer

Systembeskrivning Uni-View Maskinkort

Systembeskrivning Uni-View Maskinkort Systembeskrivning Uni-View Maskinkort 1 Beskrivning av Uni-Views maskinkort Maskiner och andra objekt kan anslutas till Uni-View via I/O signaler. Denna anslutning definieras i signaldefinitionsblocken

Läs mer

Vi levererar processrör och utför rörinstallationer för svensk exportindustri

Vi levererar processrör och utför rörinstallationer för svensk exportindustri Vi levererar processrör och utför rörinstallationer för svensk exportindustri Empe Rör är ett kvalitets- och miljöcertifierat företag med IWS-kompetens som finns både i Karlstad och Hagfors. Vi har c:a

Läs mer

Uppstartare/Programmerare. Malmberg Water AB

Uppstartare/Programmerare. Malmberg Water AB Uppstartare/Programmerare Malmberg Water AB Malmberg AB Malmbergs långa historia började i den lilla skånska byn Yngsjö den 7 april 1866, när smedmästaren Jöns Mattisson-Malmberg grundade företaget. Eftersom

Läs mer

+ Kunder berättar. Alfredsson Transport AB

+ Kunder berättar. Alfredsson Transport AB Kunder berättar + Alfredsson Transport AB Kontaktperson: Erik Alfredsson Kvicksilvergatan 5 602 23 Norrköping Tel: 011-31 26 20 Fax: 011-31 26 24 E- post: info@alfredssontransport.com Alfredsson Transport

Läs mer

telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad

telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad telekom 1-2015 Nära samarbete och leveransprecision viktigt vid fiberutbyggnad Samarbetspartners i fiberutbyggnaden i Göteborg, Daniel Jernström, Elektroskandia, Nils Norberg, OneOak Network och Jonas

Läs mer

Tel Fax

Tel Fax Postadress Box 673 135 26 Tyresö Besöksadress Solkraftsvägen 16B 135 70 Stockholm info@nordomatic.se www.nordomatic.se Tel +46 8 555 797 00 Fax +46 8 555 797 50 Organisationsnr 556362-2074 Bankgiro 788-5098

Läs mer

Brandlarmet SecuriFire säkrar SL:s nya bussdepå. Ökad efterfrågan på laddstationer för elbilar. Resmålet 8 klassiker i Berlin

Brandlarmet SecuriFire säkrar SL:s nya bussdepå. Ökad efterfrågan på laddstationer för elbilar. Resmålet 8 klassiker i Berlin 2 2017 Brandlarmet SecuriFire säkrar SL:s nya bussdepå Ökad efterfrågan på laddstationer för elbilar LIDKÖPINGS KOMMUN SPARAR ENERGI MED NY BELYSNING Resmålet 8 klassiker i Berlin 1 Volt 2-2017 Ledare...

Läs mer

SEMINARIEPROGRAM SEPTEMBER, SAMMA TID OCH PLATS VARJE DAG

SEMINARIEPROGRAM SEPTEMBER, SAMMA TID OCH PLATS VARJE DAG SEMINARIEPROGRAM 25-27 SEPTEMBER, SAMMA TID OCH PLATS VARJE DAG Plats Föreläsare 10.00-10.50 Audit - Pumpstationer SAL1 Per Melin Rental - Förbipumpnings projekt SAL2 Erik Nordqvist LTA - Lätt Trycksatta

Läs mer

Swegon Connect. Internet of Things för kontroll av inneklimatet

Swegon Connect. Internet of Things för kontroll av inneklimatet Swegon Connect Internet of Things för kontroll av inneklimatet Swegon Connect Inneklimat ur ett molnperspektiv Internet of things handlar om kommunikation mellan produkter och användare via internet. Swegon

Läs mer

GEA PHE Systems EcoServe Värmeväxlarservice och reservdelar

GEA PHE Systems EcoServe Värmeväxlarservice och reservdelar GEA PHE Systems EcoServe Värmeväxlarservice och reservdelar engineering for a better world GEA Heat Exchangers För många år av problemfri drift finns GEA EcoServe alltid tillhands När våra plattvärmeväxlare

Läs mer

Flygt Rental, för tillfälliga pumplösningar. Vi hyr ut allt du behöver för att flytta vatten snabbt

Flygt Rental, för tillfälliga pumplösningar. Vi hyr ut allt du behöver för att flytta vatten snabbt Flygt Rental, för tillfälliga pumplösningar Vi hyr ut allt du behöver för att flytta vatten snabbt 1 3 2 5 4 Pumparna, rören och autom Hos oss kan du hyra extra pumpkapacitet när du behöver den, där du

Läs mer

All drift går att optimera. En presentation av Cactus UniView.

All drift går att optimera. En presentation av Cactus UniView. All drift går att optimera. En presentation av Cactus UniView. Vi hjälper våra kunder säkra och optimera driften för allt sådant vi tar för givet: tillgång till vatten, energi och trygga transporter. Samhällskritiska

Läs mer

31 dec 2011 (SCB) Bjuv 14 851 Båstad 14 230 Helsingborg 130 626 Landskrona 42 189 Svalöv 13 250 Åstorp 14 789 Summa 229 935

31 dec 2011 (SCB) Bjuv 14 851 Båstad 14 230 Helsingborg 130 626 Landskrona 42 189 Svalöv 13 250 Åstorp 14 789 Summa 229 935 Kommun Invånare 31 dec 2011 (SCB) Bjuv 14 851 Båstad 14 230 Helsingborg 130 626 Landskrona 42 189 Svalöv 13 250 Åstorp 14 789 Summa 229 935 Processen Utredningar 90-talet Återupptas 2005 2006 Bolaget startar

Läs mer

System 800xA Marketing, 2013 Framtidens Automation i det smarta elnät. v 7.5x

System 800xA Marketing, 2013 Framtidens Automation i det smarta elnät. v 7.5x System 800xA Marketing, 2013 Framtidens Automation i det smarta elnät v 7.5x Trender Mikro-generering Små och mångskalig kraftgenerering Elcertifikat som stimulerar produktion av förnybar energi Dubbla

Läs mer

DISTANSUTBILDNING Miljö och V/A-teknik

DISTANSUTBILDNING Miljö och V/A-teknik DISTANSUTBILDNING Miljö och V/A-teknik Rent vatten är vårt viktigaste livsmedel och en förutsättning för en frisk natur. En utbildning i tiden för dig som vill jobba med vatten- och miljöfrågor. DISTANSUTBILDNING

Läs mer

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus B O S T A D Trivsamma lokaler för alternativ boende Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus Tryggt boende med god kvalitet Hyrmoduler kan många gånger vara den idealiska lösningen vid olika

Läs mer

>Nyhetsblad Pacom Nordic Maj 2013

>Nyhetsblad Pacom Nordic Maj 2013 >Nyhetsblad Pacom Nordic Maj 2013 Viktiga samarbeten Pacom Nordic har inlett ett betydande samarbete med säkerhetsföretagen Swesafe och Zenita. Samarbetet innebär att de tillsammans med nuvarande partners

Läs mer

Huvudpunkter. Att använda Cactus systemet till att öka informationstillgängligheten. Cactus Informationssystem Nytt utvecklingsverktyg - Grafisk SPRS

Huvudpunkter. Att använda Cactus systemet till att öka informationstillgängligheten. Cactus Informationssystem Nytt utvecklingsverktyg - Grafisk SPRS Huvudpunkter Att använda Cactus systemet till att öka informationstillgängligheten. Cactus Informationssystem Nytt utvecklingsverktyg - Grafisk SPRS Göran Lundquist, Cactus Automation AB, gol@cactus.se

Läs mer

För mer info Enerco.se

För mer info Enerco.se Enerco Group ab För mer info Enerco.se Struktur & processmognad Innovativt & snabbfotat entreprenörskap Vi förenar det Vi förenar det bästa av två världar Om Enerco Group Enerco Group En ny aktör, menmedmed

Läs mer

LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA INSPEKTION

LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA INSPEKTION LIVSMEDELSKYLA FASTIGHET INDUSTRIKYLA MILJÖVÄNLIG KYLA DRIFTCENTRAL ENERGI INSPEKTION ISBANOR FÄRDIG KYLA KONSTRUKTION VÄLKOMMEN TILL HUURRE I Sverige har vi verkat sedan 70 år tillbaka och Huurre är Sveriges

Läs mer

Anförande av styrelsens ordförande Marcus Wallenberg vid Saabs bolagsstämma 2015

Anförande av styrelsens ordförande Marcus Wallenberg vid Saabs bolagsstämma 2015 Anförande av styrelsens ordförande Marcus Wallenberg vid Saabs bolagsstämma 2015 DET TALADE ORDET GÄLLER! Kära aktieägare, I egenskap av ordförande i styrelsen för Saab AB hälsar jag er alla varmt välkomna

Läs mer

Cactus på AsiaWater. Många av hennes tidigare studenter sitter nu som VA-chefer på de olika verken i landet.

Cactus på AsiaWater. Många av hennes tidigare studenter sitter nu som VA-chefer på de olika verken i landet. NYHETER FRÅN CACTUS UTILITIES 2016:1 Långt före Cactus på AsiaWater Min första tid som vd på Cactus har varit hektisk. Att besöka och träffa kunder runtom i Sverige tillhör höjdpunkterna i jobbet. Men

Läs mer

Operatörsrum rådgivning

Operatörsrum rådgivning Operatörsrum rådgivning Med en lång och unik kunskap om operatörsrum/kontrollrum/driftcentraler kan RackTech hjälpa er att skapa en driftsäker och genomtänkt operatörsmiljö. Med förståelse för operatören

Läs mer

Att driva en Önskabutik!

Att driva en Önskabutik! Att driva en Önskabutik! Önskakedjan FAKTA OCH SIFFROR Önskakedjan består av 35 butiker med ett 100-tal anställda och omsatte 2014 ca 167 mkr, exklusive moms. Butikerna finns idag i huvudsak i mindre städer

Läs mer

S K O L A. Flexibla lokaler för en bra skolmiljö. Med skolmoduler från Indus löser du lokalbehoven snabbt och lätt

S K O L A. Flexibla lokaler för en bra skolmiljö. Med skolmoduler från Indus löser du lokalbehoven snabbt och lätt S K O L A Flexibla lokaler för en bra skolmiljö Med skolmoduler från Indus löser du lokalbehoven snabbt och lätt Stabil konstruktion och hög kvalitet Om elevantalet förändras eller om förutsättningarna

Läs mer

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean Conclean har den enkla lösningen för ditt enskilda avlopp Entreprenörer som återkommer och nöjda kunder talar sitt

Läs mer

Vi är med er hela vägen.

Vi är med er hela vägen. Vi är med er hela vägen. Assemblin ny servicepartner för Pivabs lackboxar Assemblin är auktoriserad servicepartner åt Pivab. Det betyder att vi tar hand om alla servicekunder i Sverige. Vi vet vad varje

Läs mer

Driftsäkerhetsaspekter i Projekt

Driftsäkerhetsaspekter i Projekt Driftsäkerhetsaspekter i Projekt Underhållskrav vid upphandling av ny utrustning i Forsmark Ett praktikfall Christer Olsson Senior Consultant, Maintenance and Project Management MIDROC ENGINEERING AB 1

Läs mer

Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering

Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering Vi Projekterar, levererar och installerar optimala system för stofthantering Vår affärsidé Att projektera, leverera och installera optimala system för stofthantering till industrin med bästa funktions-

Läs mer

CASE STUDY. Østfold sjukhus Reservkraft till Østfold Kalnes sjukhus

CASE STUDY. Østfold sjukhus Reservkraft till Østfold Kalnes sjukhus Østfold sjukhus Reservkraft till Østfold Kalnes sjukhus CASE STUDY ØSTFOLD KALNES SJUKHUS Reservkraft till Østfold Kalnes sjukhus Bakgrund: Under 2016 togs Østfold fylkes nya regionsjukhus, Østfold Kalnes

Läs mer

Välkommen till BAGA Water Technology AB! Presentatörens namn

Välkommen till BAGA Water Technology AB! Presentatörens namn Välkommen till BAGA Water Technology AB! Presentatörens namn Rent vatten. Rent samvete. Hälsosamt dricksvatten och miljövänliga avloppslösningar - åt alla! Enskilt vatten och avlopp det hänger ihop Vår

Läs mer

Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på

Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på Din industripartner Konstruktioner och lösningar som ingen annan tänkt på »Dra nytta av vår erfarenhet inom projektledning, konstruktion och produktionnär jag bildade Fagerström Industrikonsult 1994 satte

Läs mer

Nytt signalsystem i Europa

Nytt signalsystem i Europa ERTMS i Sverige Nytt signalsystem i Europa Det blir enklare att resa och transportera med tåg mellan länder na med det nya signalsystemet European Railway Transport Management System, ERTMS. Idag byter

Läs mer

Ett bra kvartal med ännu bättre plattform för framtiden

Ett bra kvartal med ännu bättre plattform för framtiden Delårsrapport Q3, januari-september 2015 Ett bra kvartal med ännu bättre plattform för framtiden Nettoomsättning för perioden uppgick till 216,2 (230,8) MSEK Rörelseresultat för perioden uppgick till 29,1

Läs mer

KOM UPP I LJUSETS HASTIGHET

KOM UPP I LJUSETS HASTIGHET KOM UPP I LJUSETS HASTIGHET TA HJÄLP AV SVERIGES LEDANDE FIBERSPECIALIST Xtranet är en av Sveriges få totalleverantörer inom det fasta bredbandsnätet. Vår affärsidé är att bistå dig med ett helt koncept

Läs mer

SVINNINGE PARTNERING

SVINNINGE PARTNERING SVINNINGE PARTNERING Vi bygger vägar, vatten och avlopp Informationsmöte för fastighetsägare Skåvsjöholm 2012-11-12 Kvällens program Allmänt Svinningeprojektet VA-projektering och anslutning Vad sker under

Läs mer

Verksamhetsnytta är viktigare än Teknik

Verksamhetsnytta är viktigare än Teknik Verksamhetsnytta är viktigare än Teknik Föredrag vid Jord- och SkogsGIS-seminarium Jönköping den 8 november 2006 040-16 71 33 0734-12 81 33 fredrik.ekelund@sweco.se Verksamhetsnytta är viktigare än Teknik

Läs mer

ONLINEMÄTNINGAR I BUTIKER

ONLINEMÄTNINGAR I BUTIKER ONLINEMÄTNINGAR I BUTIKER Författare: Anna-Lena Lane Projektnummer: BF01 År: 2012 Onlinemätningar i butiker Rapport förstudie Anna-Lena Lane SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Projektnummer: BF01

Läs mer

Den nya mötesplatsen för konkurrenskraft i tillverkande industri

Den nya mötesplatsen för konkurrenskraft i tillverkande industri Den nya mötesplatsen för konkurrenskraft i tillverkande industri Premiär! OKTober 2012 Grace, Love & Understanding Robotautomation AFFÄRER verktygs- Maskiner Lean-baserad tillverkning www.maexpo.se 1 Lean-baserad

Läs mer

flyter på broarna Över 300 broöppningar om året görs Siemens ser till att det Reportage Modernisering av broövervakningssystem

flyter på broarna Över 300 broöppningar om året görs Siemens ser till att det Reportage Modernisering av broövervakningssystem Reportage Modernisering av broövervakningssystem Siemens ser till att det flyter på broarna Över Södertälje kanal går en av Sveriges mest trafikerade öppningsbara motorvägsbro eller rättare sagt två, en

Läs mer

Förstudie: förnyelse. Krokoms kommun. Johan Lidström. Januari 2013

Förstudie: förnyelse. Krokoms kommun. Johan Lidström. Januari 2013 Förstudie: Vatten- och avloppsledningsnätets kvalitet och förnyelse Krokoms kommun Johan Lidström Januari 2013 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Uppdrag och syfte... 1 1.3.

Läs mer

Scanacons erfarenheter av Kinaetablering. SET seminarie; Industriell vattenrening en Svensk paradgren. Rosenbad, 100526

Scanacons erfarenheter av Kinaetablering. SET seminarie; Industriell vattenrening en Svensk paradgren. Rosenbad, 100526 Scanacons erfarenheter av Kinaetablering SET seminarie; Industriell vattenrening en Svensk paradgren Rosenbad, 100526 Innehåll Om Scanacon Vår etablering i Kina Varför? Hur? Erfarenheter! Våra tips till

Läs mer

Medicon Village Village driver projekt för framtidens hållbara och innovativa boende

Medicon Village Village driver projekt för framtidens hållbara och innovativa boende Future Living Medicon Village Village driver projekt för framtidens hållbara och innovativa boende Medicon Village har nu funnits i 4 år och byggnaderna börjar fyllas. En stor mängd nya byggrätter finns

Läs mer

EVOLUTION INOM FORDONSREPARATIONSTEKNIK

EVOLUTION INOM FORDONSREPARATIONSTEKNIK EVOLUTION INOM FORDONSREPARATIONSTEKNIK FÖR LEDANDE KAROSSERIVERKSTÄDER Behåll ledarpositionen Historien har lärt oss att det är bra att välkomna förändringar och följa med i utvecklingen. I dag går utvecklingen

Läs mer

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla.

Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Investera för framtiden. Lås er inte vid det gamla. Samuelsson & Partner är Sveriges enda renodlade digitala låssmed. Vi är experter på moderna låssystem som gör livet enklare och tryggare. Eftersom vi

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

Utbyggnad av allmänt dricksvatten och spillvatten på Skarpö

Utbyggnad av allmänt dricksvatten och spillvatten på Skarpö Utbyggnad av allmänt dricksvatten och spillvatten på Skarpö Agenda Presentation av projektmedlemmar Kort om Roslagsvatten Bakgrund Vad är gjort hittills? Vad händer? Hur påverkas du? Frågestund Projekt

Läs mer

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare.

Maskininvesteringar. Gör rätt från start. Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. Maskininvesteringar Gör rätt från start Låt oss hjälpas åt - för att få lönsamhet på din maskin. Mycket snabbare. 12 minuter kan ge dig 12 månader Om du funderar på att köpa en ny maskin, ge oss 12 minuter

Läs mer

WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik.

WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik. www.wermtec.com WermTec din kompletta leverantör av industriell teknik. WermTec Industriteknik omfattar allt från rena konsultuppdrag till hela systemleveranser av produktionslinjer, robotceller och specialmaskiner.

Läs mer

KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR. Förnybar energi

KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR. Förnybar energi KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR Förnybar energi Mål för förnybar energi EU har tagit fram gemensamma mål om förnybar energi: År 2020 ska 20 procent av EU:s energikonsumtion komma från förnybara

Läs mer

Vatten. Sandviken Energi AB din lokala leverantör av Värme Sotning Elhandel Elnät Gata Vatten & Bredband

Vatten. Sandviken Energi AB din lokala leverantör av Värme Sotning Elhandel Elnät Gata Vatten & Bredband Vatten Marie Svensson VA-projektör Anna Holmstén Utredningschef Kjell Ekman Distributionschef Sandviken Energi Vatten AB Välkomna! Bakgrund Kort presentation av projektet Tidplan Verksamhetsområde eller

Läs mer

Miljölogistik. Hållbara Transporter Stockholm, 2013-11-14. Monica Jadsén Holm

Miljölogistik. Hållbara Transporter Stockholm, 2013-11-14. Monica Jadsén Holm Miljölogistik Hållbara Transporter Stockholm, 2013-11-14 Monica Jadsén Holm Integrerade logistikkedjor sparar miljön Värdeskapand e tjänster Värdeskapande Temperaturförändringar (år 1860 2000) tjänster

Läs mer

Dina utmaningar. vår drivkraft

Dina utmaningar. vår drivkraft Dina utmaningar vår drivkraft Vi gillar utmaningar Eller som Svante * säger: "När kunden ber oss att reglera 200 bar till atmosfärstryck, då är det extra roligt att gå till jobbet. Vi gillar utmaningar.

Läs mer

INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR

INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR INDUSTRISERVICE FÖR BÄTTRE SNURR Varje dag, året om, hjälper vi industrin att snurra både säkrare och mer effektivt. Vi finns lokalt där du som kund finns. Djup kompetens gör att vi kan utveckla både ditt

Läs mer

Välkommen till oss i monter U:550!

Välkommen till oss i monter U:550! Nummer 1 2012 Tidningen du just nu läser är så aktuell som den kan bli. Vi producerade tidningen på plats på mässan under onsdagen. Den skickades till tryckeriet för tryck samma dag och började delas

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

FÖRETAGET» Elan El & VVS AB. Från Ystad Fängelse. till Hawaii 2016 #8 ELINSTALLATÖREN

FÖRETAGET» Elan El & VVS AB. Från Ystad Fängelse. till Hawaii 2016 #8 ELINSTALLATÖREN FÖRETAGET» Elan El & VVS AB Från Ystad Fängelse till Hawaii 60 2016 #8 ELINSTALLATÖREN WWW.ELINSTALLATÖREN.SE FÖRETAGET» Elan El & VVS AB 90anställda har Elan El & VVS i dag. EGEN VERKSTAD MED VÄXANDE

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris sedan 1979

ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris sedan 1979 8 ÅTTA STARKA SKÄL! DÄRFÖR VÄLJER DE FLESTA OSS FÖR EN FRAMGÅNGSRIK FÖRETAGSAFFÄR. Rätt köpare, rätt säljare och rätt pris sedan 1979 Egentligen är det helt naturligt att vi är Sveriges ledande företagsmäklare.

Läs mer

Organisationsformer för att möta VA-branschens utmaningar

Organisationsformer för att möta VA-branschens utmaningar Organisationsformer för att möta VA-branschens utmaningar Göteborg 24 januari 2013 Magnus Montelius 9.45-10.00 Välkomna till seminariet Program 10.00-10.20 Varför samverka? Ökade krav på vattentjänstorganisationerna

Läs mer

Uppdaterad Teknisk Info om Sjölanda etapp 1

Uppdaterad Teknisk Info om Sjölanda etapp 1 Uppdaterad 20180125 Teknisk Info om Sjölanda etapp 1 Sjölanda etapp 1 Preliminär tidsplan Anläggningsavgift Övriga kostnader Teknik VA-ledningar Fiber och El Övriga frågor VA byggs ut i tre etapper Första

Läs mer

Snabbaste sättet att få kontoret att växa. Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus

Snabbaste sättet att få kontoret att växa. Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus K O N T O R Snabbaste sättet att få kontoret att växa Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus Enkelt och bekymmersfritt Att hyra moduler är den idealiska lösningen på tillfälliga

Läs mer

Osolo Consultant Group AB..NET-utvecklare

Osolo Consultant Group AB..NET-utvecklare Osolo Consultant Group AB.NET-utvecklare Andreas Projektledare, förvaltare Tomas Systemarkitekt, utvecklare Olov Systemarkitekt, utvecklare Kjell Projektl., förvaltare, utvecklare Ludvig Systemarkitekt,

Läs mer

Upptäck fördelarna med underhållssystemet MaintMaster.

Upptäck fördelarna med underhållssystemet MaintMaster. Upptäck fördelarna med underhållssystemet MaintMaster. I en tid som genomsyras av effektivisering krävs ett underhållssystem som kan hantera alla tänkbara situationer. Därför har vi tagit fram MaintMaster.

Läs mer

KVARTALSREDOGÖRELSE perioden januari september 2011 KVARTALSREDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 2011-01-01 2011-09-30

KVARTALSREDOGÖRELSE perioden januari september 2011 KVARTALSREDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 2011-01-01 2011-09-30 Lucent Oil AB (publ) KVARTALSREDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 2011-01-01 2011-09-30 Perioden i sammandrag Koncernen Nettoomsättningen uppgick till 8 835 (7 267) tkr Rörelseresultat före avskrivningar uppgick till

Läs mer

Budget 2016 med plan 2017-2018. Vatten och avlopp

Budget 2016 med plan 2017-2018. Vatten och avlopp Budget 2016 med plan 2017-2018 Vatten och avlopp Innehållsförteckning 1 Vatten och avlopp... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Mål... 3 1.3 Ekonomi (budget)... 5 1.4 Förslag till budget 2016... 6 1.5 Utmaningar

Läs mer

Värme på dina villkor

Värme på dina villkor Värme på dina villkor 1 2 Välkommen till Göteborg Energi Som Västsveriges ledande energiföretag levererar vi el, fjärrvärme, gas, fjärrkyla, energitjänster och stadsfiber till vår stad. Vi förser spårvagnar,

Läs mer

Miljörapport. Kvicksund 2014.

Miljörapport. Kvicksund 2014. Miljörapport. Kvicksund 2014. Innehåll 1 Grunddel Flintavik... 2 2 Verksamhetsbeskrivning Flintavik... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Verksamhetsområde... 3 2.3 Avloppsvattenrening... 3 2.4 Kemikaliehantering...

Läs mer