NYHETER FRÅN CACTUS UNIVIEW 2013:2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETER FRÅN CACTUS UNIVIEW 2013:2"

Transkript

1 NYHETER FRÅN CACTUS UNIVIEW 2013:2 Växtkraft S venska VA-organisationer står inför utmaningar i fyra viktiga frågor: personal, kompetens, ekonomi och underhåll. I många mindre och mellanstora kommuner är dessa frågor speciellt angelägna. Integration och enklare tillgång till information är viktiga faktorer för framtiden. Parallellt med vår egen nyutveckling av nya funktioner som labb- och kartsystem (GIS), kompletterar vi brobyggandet över systemgränserna med partners. Sam arbetet med Idus (underhållssystem) och Xylem (världens största pumpleverantör) är bra exempel. Ett kvitto att vi är på rätt väg är att många nya och gamla kunder väljer att satsa på Cactus Eye både inom och utanför VA-sektorn. För att möta efterfrågan, kan vi i detta nummer av Taggen glädjande presentera rekordmånga nya jobbarkompisar. Varmt välkomna! Haparandabanan blev framgångsrikt driftsatt i december. Nu ser vi fram emot kommande moderniseringsprojekt. Södra Stambanan eller korridor B, ligger närmast enligt Trafikverkets planer. Julen blir en bra andhämtningspaus inför ett spännande God Jul och ett Gott Nytt År! Cactus Eye breder ut sig Intresset för nya Cactus Eye är stort. Nya och installerade system blir allt fler även i branscher utanför VA. Fredrik Bergström Flera upphandlingar runtom i Sverige ger svart på vitt om att Cactus Eye står sig starkt. Kommuner och energibolag gillar Sveriges modernaste driftsystem. Gislaved helt nytt Gislaved kommun är en tidig kund: samarbetet startade redan i början av 90-talet. När Gislaved ville modernisera sin driftdatorutrustning fick vi glädjande nog förnyat förtroende den här gången med Cactus Eye. Driftsättning i början av Värnamo bygger nytt Det händer inte särskilt ofta numera, men i Värnamo investerar kommunen i ett helt FORTSÄTTNING PÅ SIDAN 2

2 FORTSÄTTNING FRÅN SIDAN 1 Värnamos nya reningsverk beräknas vara klart i slutet av Sveriges modernaste VA-verk valde Sveriges modernaste driftsystem. nytt reningsverk. Och i samband med det uppgraderar man hela sitt driftsystem till Cactus Eye driftsatte kommunen ett Uni-Viewsystem för kommunens alla VA anläggningar, så det är extra roligt att få förnyat förtroende, säger Anders Forsander projektledare på Cactus UniView. Norrtälje moderniserar Norrtälje kommun har valt Cactus UniView som leverantör för all styr- och övervakning av kommunens VA-anläggningar. Moderniseringsprojektet är omfattande och beräknas pågå under fyra år. Även här valde kommunen att satsa på Cactus Eye. Norrtälje kommun blir därför en helt ny kund hos oss på Cactus UniView. Katrineholm byter ut När Tekniska Verken i Katrineholm beslutade sig för att byta ut flera olika system för sin fjärrvärmeproduktion, föll valet på Cactus Eye. Nu får de ett enda enhetligt system för flera olika anläggningsdelar. Cactus Eye ersätter flera fristående Uni-View-system och ett Citect-system. Goda erfarenheter sedan tidigare, fördelaktig investeringskostnad och marknadens modernaste system avgjorde valet. Projektet startar i december och driftsätts lagom till eldningssäsongen hösten Pumpstation. Snabbfakta nya Pålslunds reningsverk i Värnamo Kapacitet: pe. Kapacitet pumpstation: 1600 m³/h. Total ledningslängd: m. Byggtid: 2 år. Hammarby sjöstadsverk blir interna tionellt center för vattenrening IVL har valt Cactus UniView som leverantör av driftsystem till nya Sweden Water Innovation Center. SWIC är en nysatsning som har sin bas vid testoch demonstrationsanläggningen Hammarby Sjöstadsverk. Syftet med satsningen på SWIC är att Sverige återigen ska bli världsledande inom området vattenrening. Det ska ske genom att samla och utveckla den starka expertis som finns i Total projektsbudget: 322 Mkr. Driftsättning: Slutet av Driftdatorsystem: Cactus Eye. landet och därmed öka exportmöjligheterna för vatten- och avloppsteknik och förse en global marknad med hållbara lösningar.

3 OKG väljer Cactus UniView På plats på Nordic Rail Cactus UniView har vunnit en omfattande order för utbyte av drif tsystem till Oskarshamns kärnkraftverk. Cactus UniView har fått i uppdrag av OKG att leverera ett nytt styr- och övervakningssystem för avfallsanläggningen vid Oskarshamn 3. Avfallsanläggningen hanterar främst fast avfall och rening av processvatten, samt ett antal hjälpsystem för bland annat mätning, provtagning, ställverk och ventilation. Cactus UniViews åtagande innebär en komplett systemleverans av nya styrsystem och Uni-View SCADA-system. Installation och driftsättning görs i två etapper hösten Trafikverkets satsning på ERTMS i Sverige fortgår och vi har fått i uppdrag att vidarutveckla vårt system så det passar fler banor i Sverige. Och i Danmark uppgraderar vi Hovedstadens Lokalbaner för fullt. Samarbete med Xylem Xylems erbjudande blir mer flexibelt och kommer i samarbete med Cactus UniView att innebära support samt kunskap inom båda företagens SCADA/DCS-system, Cactus Eye och AquaView. Dock kommer försäljningen av dessa system även fortsatt att skötas av respektive bolag. Tillsammans med Xylem erbjuder vi nu delar av Xylems 2-pumpstyrningssortiment Flygt MyConnect och Flygt SmartRun med smarta funktioner för energibesparingar och inbyggda funktioner för underhåll av sumpen, säger Glen Nivert på CactusUniview. Peje s VA-teknik och Cactus Cactus UniView och Peje s VA-teknik är båda djupt förankrade i många svenska kommuners VA-drift. Tillsammans hjälper vi nu till att säkra driften för alla kunder med SCADA-systemet AquaView. Peje och Johan Andersson erbjuder alla tjänster som tidigare (AquaView fram till ver 1.60) inklusive leverans av kompletta radiosystem. Nyrekrytering pågår för att bredda detta kunnande och för att kunna ge snabbare service. Tillsammans erbjuder vi därför service och support för SCADA-systemet AquaView och tillhörande understationer. Dessutom skapar vi intressanta migreringsmöjligheter för att gå från AquaView till Cactus Eye.

4 En skånsk användarträff Årets värd för Cactus User Group var NSVA Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp. I Helsingborg samlades ett 100-tal CSX- och Uni-View-användare. I år kunde vi presentera den första Cactus Eye-användaren. Årets program var ovanligt späckat med nyheter, framtidsutsikter och studiebesök. I år berättade Tomas Lundkvist från Örebro kommun om den första Cactus Eye installationen. Marinette Hagman höll ett mycket intressant föredrag om vatt.net, NSVA:s projekt för optimering av samordning, information, presentation och drift. Idus byggs in i Cactus Eye Idus och Cactus UniView har tecknat ett samarbetsavtal. Det innebär att driftsystemet Cactus Eye blir integrerat med Idus underhållssystem. Fördelen är att vi tar helhetsansvar för Idus IS, Cactus Eye och den nya integrationsprodukten Cactus EyeDus. Samarbetet med Idus innebär att vi kan bygga in underhållsfunktioner i Cactus Eye. Genom att integrera underhållssystemet med driftsystemet Cactus Eye, skapas en homogen och effektiv lösning för att både styra, övervaka och underhålla anläggningar. Våra kunder kan även välja Idus som ett självständigt system. Cactus UniView lämnar service-/support på den totala integrerade lösningen, vilket gör att ni fortsatt får en (1) part att rådgöra med. Genom åren har jag träffat många hårt arbetande inom VA-sektorn. Med ständigt ökade krav och bi behållna resurser känns ekvationen alltmer obalanserad. Genom att integrera Underhållssystemet med Driftsystemet skapas en homogen lösning för att styra, övervaka och effektivt underhålla VAinstallationerna säger Glen Nivert, Cactus UniView AB. Det är viktigt att driften ligger före med ett kostnadseffektivt underhåll. På en del håll tenderar brandkårsutryckningarna att ta över vardagen. Genom integration mellan IDUS IS och Cactus Eye skapas ett proaktivt system som dessutom är enkelt att använda, säger Annette Larsson, Idus AB Idus IS är sedan 1992 ett av Sveriges mest använda system för underhåll och kontroll i de flesta branscher som VA-anläggningar och energianläggningar.

5 Nyhet: kompetens för optimala operatörsmiljöer Ingen slår oss på fingrarna när det gäller processer. Men när det gäller kontrollrumsmiljöer har Cactus UniView passat trots att det ofta har varit efterfrågat. Men nu blir det ändring på det. Johan Smidebrant är ny medarbetare på Cactus UniView. Han är en av få i Sverige som besitter djup och bred kompetens om hur man utformar kontrollrum. Boka en genomgång! Hos många företag med kontrollrum känns det här området eftersatt. Trots att det ofta är 24/7-miljöer där en bra, genomtänkt miljö motverkar trötthet, förhindrar arbetsskador, gör användarna alerta vid larm och till och med räddar liv, säger Johan. Johan har lång erfarenhet av alla de krav och möjligheter som finns för att utforma det perfekta konrollrummet. Nu erbjuder vi lösningar som verkligen sätter operatören i fokus. Många vet till exempel inte om att det finns en internationell standard för hur man utformar kontrollrum ISO Kontakta oss gärna för en genomgång av kontrollrummet på din arbetsplats, säger Johan.

6 B Porto betalt Sverige Avsändare: Cactus UniView AB Garnisonsgatan 10, Helsingborg. Nya Cactusar Erik Orrsjö, IT-säkerhetsansvarig Vår nya säkerhetsspecialist kommer främst att arbeta med kundsäkerhetsfrågor. Har tidigare arbetat på QRTECH AB. Placeringsort Mölndal. John Alexandersson, Projektledare Järnväg Med en bred kompetens från QRTECH arbetar John i våra järnvägsprojekt med projektledning, dokumentation, konfigurering, test, kundkontakter och säljstöd. Jesper Karlsson, Ny projektledare till Mölndalskontoret. Har tillbringat de senaste två åren på Automation West med bland annat ABB, Siemens och Phoenix. Fredrik Walderyd, En f.d. Chalmerist som nu bor och jobbar i Helsingborg. De senaste tre åren på Regin i Landskrona där han har haft hand om support och utbildning av deras system. Henrik Brandesten, Henrik har lång erfarenhet från automations- och VA-branschen och kommer senast från VA-ingen jörerna. Finns på vårt Stockholmskontor. Johan Smidebrant, Systemförsäljning Järnväg Vår nya specialist på kontrollrum. Har tidigare arbetat med försäljning av kontrollrums utrustning på Eyevis. Peje Andersson, Säljare & Nu öppnar vi vårt Kristianstadskontor med Peje som säljare och projektledare. Peje kommer från Peje s VA-teknik. Johan Andersson, Nu öppnar vi ett kontor i Falun med Johan som projektledare. Johan kommer från Peje s VAteknik. Cactus UniView AB Flöjelbergsgatan 1C, Mölndal. Garnisonsgatan 10, Helsingborg. Taggen är en kundtidning från Cactus UniView AB. Den produceras i samarbete med Cordovan. Kopiera gärna artiklar ur Taggen, men glöm inte att ange källan.

All drift går att optimera. En presentation av Cactus UniView.

All drift går att optimera. En presentation av Cactus UniView. All drift går att optimera. En presentation av Cactus UniView. Vi hjälper våra kunder säkra och optimera driften för allt sådant vi tar för givet: tillgång till vatten, energi och trygga transporter. Samhällskritiska

Läs mer

För övervakning och styrning av VA-verk.

För övervakning och styrning av VA-verk. För övervakning och styrning av VA-verk. Mer än var tredje svensk kommer varje dag i kontakt med Cactus. Mer än tre miljoner svenskar får sitt vatten behandlat av en anläggning som styrs av ett Cactussystem.

Läs mer

Ett driftsystem utöver det vanliga.

Ett driftsystem utöver det vanliga. Ett driftsystem utöver det vanliga. Ett driftsystem som utgår ifrån ditt behov. Alla projekt startar med en vision. För oss var det enkelt. Vi ville skapa världens bästa system för din driftorganisation.

Läs mer

Test- och mätsystem för kärnkraftverk.

Test- och mätsystem för kärnkraftverk. Test- och mätsystem för kärnkraftverk. Ovärderlig hjälp att analysera och förebygga driftstörningar. Redan i början av 1990-talet utvecklade vi på Cactus, tillsammans med Forsmarks kärnkraftverk, ett specialanpassat

Läs mer

CSX FÖR ÖVERVAKNING OCH STYRNING

CSX FÖR ÖVERVAKNING OCH STYRNING CSX FÖR ÖVERVAKNING OCH STYRNING Samarbetet med Cactus har fungerat utmärkt. Mycket beror det på att Cactus är ett lagom stort företag där man alltid känner sig hemma och där man blir väl omhändertagen.

Läs mer

Tekniska lösningar för dina behov. vi kan el, vs och ventilation

Tekniska lösningar för dina behov. vi kan el, vs och ventilation Tekniska lösningar för dina behov vi kan el, vs och ventilation Vi skapar effektiva tekniska lösningar inom installation och service. Vår kompetens inom el, vs och ventilation tillför våra kunder daglig

Läs mer

#5 2010 PRIVATISERING SKA GÖRA GÖTEBORGS HAMN EFFEKTIVARE. spårbarhet på ärendena. Sid 10

#5 2010 PRIVATISERING SKA GÖRA GÖTEBORGS HAMN EFFEKTIVARE. spårbarhet på ärendena. Sid 10 #5 2010 ISTONE OCH O NEILL RULLAR VIDARE TILLSAMMANS Sportmodejätten O Neill Europe beslutade hösten 2008 att införa affärssystemet Lawson M3. Lösningen är branschanpassat och utformat för att kunna möta

Läs mer

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare.

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare. Ärade aktieägare, herr ordförande, kära kollegor, mina damer och herrar. Som ni vet så är hållbarhet, eller SKF Care som vi kallar det, vår ledstjärna sedan lång tid tillbaka. Det är lika viktigt för oss

Läs mer

Positiva reaktioner från marknaden

Positiva reaktioner från marknaden Relining Information från Aarsleff Rörteknik Nummer 1 2008 Positiva reaktioner från marknaden Ett klokt beslut och en logisk utveckling av verksamheten. Så reagerade flera aktörer på marknaden när de fick

Läs mer

ADDERAT. Framgång backas upp av nytt WMS EFG optimerar varuflödet. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta

ADDERAT. Framgång backas upp av nytt WMS EFG optimerar varuflödet. Nr 1 2011. samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta ADDERAT samlade erfarenheter kring IT och affärsnytta Nr 1 2011 Framgång backas upp av nytt WMS EFG optimerar varuflödet Det går bra för inrednings- och möbelföretaget EFG. Företaget växer ordentligt och

Läs mer

Swedese låter andra göra jobbet

Swedese låter andra göra jobbet SAMLADE ERFARENHETER KRING IT OCH AFFÄRSNYTTA NR 3 Swedese låter andra göra jobbet Amerikansk butikskedja hoppar över kassasystemet FÄRSKHUSET OPTIMERAR FLÖDET ENGELSONS ÖKAR MED E-HANDEL LOGISTIK FÅR

Läs mer

Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1

Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1 Nyhetsbrevets 2012-01-02 Volym 1, utgåva 1 God fortsättning...önskar VI PÅ RAKOM! 2011 har blivit 2012, nytt år med andra ord. Jag hoppas alla har haft en bra jul och nyårshelg trots avsaknaden av snö

Läs mer

Summerat. Nya konkurrenter och förändrade köpbeteenden SMARTARE SYSTEM ÖKAR LÖNSAMHETEN SIGMAS ÅRSREDOVISNING 2012

Summerat. Nya konkurrenter och förändrade köpbeteenden SMARTARE SYSTEM ÖKAR LÖNSAMHETEN SIGMAS ÅRSREDOVISNING 2012 Summerat. SIGMAS ÅRSREDOVISNING 2012 Nya konkurrenter och förändrade köpbeteenden SMARTARE SYSTEM ÖKAR LÖNSAMHETEN Årgång 2012 Change or die Camp Digital är eventet där Sigma möter sin viktigaste kunder

Läs mer

G IN N IS V O ÅRSRED

G IN N IS V O ÅRSRED ÅRSREDOVISNING 2010 INNEHÅLL Året i korthet 4 VD har ordet 6 GRUNDEN Organisation 8 Verksamhetsområden 10 Affärsidé och vision 12 Mål och strategier 14 ÅTAGANDET 16 UTMANINGEN 17 ARENAN 18 MEDARBETARE

Läs mer

Drift. Implema. Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö

Drift. Implema. Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö Drift Implema Dygnet runt övervakning och drift av hela er SAP-miljö Implemas driftsorganisation består av ett tiotal medarbetare som tillsammans delar ansvaret - dygnet runt - för första till tredje linjens

Läs mer

NY PRODUKT KORTAR ARBETSTIDEN I Emmaboda visade sig BevegoLine Alutec korta arbetstiden med 50 80%. Sid 8

NY PRODUKT KORTAR ARBETSTIDEN I Emmaboda visade sig BevegoLine Alutec korta arbetstiden med 50 80%. Sid 8 byggplåt ventilation isolering Nyheter och information från Bevego Nr 1 2014 NY PRODUKT KORTAR ARBETSTIDEN I Emmaboda visade sig BevegoLine Alutec korta arbetstiden med 50 80%. Sid 8 SMART BYGGMETOD SÄNKER

Läs mer

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen.

Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Alla företag har medarbetare, kunder och ägare. Hos oss är du en i familjen. Årsredovisning 2009 Rejlers Historia Rejlers Ingenjörer grundades 1942 av Gunnar Rejler för att erbjuda tekniska konsulttjänster

Läs mer

LC Gardermoen rustar för framtiden

LC Gardermoen rustar för framtiden NUMMER 3 OKTOBER 2014 LC Gardermoen rustar för framtiden NYA VERKTYGSSORTIMENTET PÅ PLATS I HYLLORNA Nytt butikskoncept i Finland Framgångsrik fusion i Karlshamn Ahlsell Office smarta funktioner AHLSELL

Läs mer

Innerst inne. Nu pumpas Lerums avloppsvatten. Stora besparingar för Finsjö vattenverk. Flygt LTA till Norrlands största VA-projekt

Innerst inne. Nu pumpas Lerums avloppsvatten. Stora besparingar för Finsjö vattenverk. Flygt LTA till Norrlands största VA-projekt Innerst inne EN KUNDTIDNING FRÅN XYLEM SVERIGE NR 1-2012 Nu pumpas Lerums avloppsvatten till Ryaverket Stora besparingar för Finsjö vattenverk Flygt LTA till Norrlands största VA-projekt Innerst inne var

Läs mer

LITe enklare #01 SID 08 SID 20 HÄR SKAPAS SVERIGES LEDANDE RESORT FRAMGÅNGS- RIKT FÖRETAG MED UNIK KOMPETENS

LITe enklare #01 SID 08 SID 20 HÄR SKAPAS SVERIGES LEDANDE RESORT FRAMGÅNGS- RIKT FÖRETAG MED UNIK KOMPETENS LITe enklare #01 2014 EN KUNDTIDNING FRÅN KONICA MINOLTA OCH KONEO HÄR SKAPAS SVERIGES LEDANDE RESORT FRAMGÅNGS- RIKT FÖRETAG MED UNIK KOMPETENS CENTRAL UTSKRIFTS- TJÄNST SERVAR 35 000 ANVÄNDARE SID 08

Läs mer

CONTACT SWEDEN BANVERKET PÅ RÄTT SPÅR. Nytt övervakningssystem leder

CONTACT SWEDEN BANVERKET PÅ RÄTT SPÅR. Nytt övervakningssystem leder Nummer 1 2008 CONTACT SWEDEN Ett nyhetsbrev till Ascoms kunder och samarbetspartners I DETTA NUMMER: Trådlös styrning av produktionen på Getinge s.2 Ascom satsar på hotell och retail s.4 Kundanpassad säkerhetslösning

Läs mer

JUBILEUM U T A M R A R O C L U E B

JUBILEUM U T A M R A R O C L U E B JUBILEUM M R A U E B U T A 1972-2012 CO ARMATU LC R BEU BEULCO ARMATUR 1972-2012 R O C L Jubileum Vi firar hela året! Anders Dahlvig Vikten av långsiktigt ägande. KompLätt Gör det lätt för montören. Håkan

Läs mer

Petra Einarsson. Engineering ny enhet för ökad effektivitet och säkerhet. Energismart flytt för Benzlers. Utmanande storstopp hos Kemira

Petra Einarsson. Engineering ny enhet för ökad effektivitet och säkerhet. Energismart flytt för Benzlers. Utmanande storstopp hos Kemira Effektiv p r o d u k t i o n en tidning utgiven av Coor Industriservice nr 2 2014 Energismart flytt för Benzlers Utmanande storstopp hos Kemira Bättre avfallshantering: Outokumpu sparar pengar och miljö

Läs mer

Verksamheten 2008. Industriell IT & Automation

Verksamheten 2008. Industriell IT & Automation Verksamheten 2008 Industriell IT & Automation 1 2 AcobiaFLUX växer stadigt för varje år. Vår kombination av specialistkompetens och lyhördhet för kundernas behov av avancerade lösningar har gett goda resultat.

Läs mer

Lönsam tillväxt ett samtal om att lyckas. Rapport från IBMs rundabordssamtal i Stockholm april 2013

Lönsam tillväxt ett samtal om att lyckas. Rapport från IBMs rundabordssamtal i Stockholm april 2013 Lönsam tillväxt ett samtal om att lyckas Rapport från IBMs rundabordssamtal i Stockholm april 2013 Magnus Höij är chefredaktör på tidningen Internetworld och en flitigt anlitad föredragshållare och moderator

Läs mer

SKÅNSKA INGENJÖRSKLUBBEN & INGENJÖRSFÖRETAG I SKÅNE

SKÅNSKA INGENJÖRSKLUBBEN & INGENJÖRSFÖRETAG I SKÅNE SKÅNSKA INGENJÖRSKLUBBEN & INGENJÖRSFÖRETAG I SKÅNE 2 SKÅNSKA INGENJÖRSKLUBBEN & INGENJÖRSFÖRETAG I SKÅNE FÖRORD Denna broschyr är framtagen för att stimulera ungdomar att söka sig till teknisk och naturvetenskaplig

Läs mer

En telefonväxel för alla företag.

En telefonväxel för alla företag. Powered by En telefonväxel för alla företag. En enkel telefonväxel för krävande företag. Tele2 Direct gör ditt företag effektivare och dina medarbetare mer tillgängliga. Ni behöver inte missa några inkommande

Läs mer

BULLETINEN. Stärkt säkerhet med videoövervakning. Örebro Tingsrätt: Produktnyhet: Sistore CX - ny intelligent videocodec

BULLETINEN. Stärkt säkerhet med videoövervakning. Örebro Tingsrätt: Produktnyhet: Sistore CX - ny intelligent videocodec BEWATOR BULLETINEN NUMMER 3 2006 Örebro Tingsrätt: Stärkt säkerhet med videoövervakning Arvika Bostads AB: Kortläsare istället för nycklar till lägenhetsdörrarna Produktnyhet: Sistore CX - ny intelligent

Läs mer

Du sköna nya lågkonjunktur

Du sköna nya lågkonjunktur Nr 2 September 2008 Du sköna nya lågkonjunktur När vi människor stöter på motstånd, tvingas vi tänka om och hitta nya lösningar. Lågkonjunkturen sätter oss på prov för att bli nytänkande och kreativa.

Läs mer

ProffsNytt Nr. 2/2012 UPPKOPPLAD FRAMTID. Nu kan värmeinstallatörer få kylbehörighet! Proffsnytt 1

ProffsNytt Nr. 2/2012 UPPKOPPLAD FRAMTID. Nu kan värmeinstallatörer få kylbehörighet! Proffsnytt 1 ProffsNytt Nr. 2/2012 NYA REGLER ÖPPNAR FÖR FLER VÄRMEPUMPAR UPPKOPPLAD FRAMTID HETA BILAR BEHÖVER OCKSÅ VÄRME Nu kan värmeinstallatörer få kylbehörighet! Proffsnytt 1 aktuellt från NIBE Energy Systems

Läs mer