FÖRSTUDIE Bromskärs brygga

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRSTUDIE Bromskärs brygga"

Transkript

1 FÖRSTUDIE Bromskärs brygga Objektnummer September 2009

2 Titel: Förstudie Bromskärs brygga Utgivningsdatum: september 2009 Utgivare: Vägverket Projektkontor Stockholm Kontaktperson: Elisabeth Lloyd

3 Innehåll 1. Inledning Bakgrund Bakgrund Övervägda plats- och utformningsalternativ Avgränsning Befintliga förhållanden Områdesbeskrivning Trafik och trafikanter Miljö Mark och botten Naturmiljö Landskapsbild Vatten Rekreation och fiske Tänkbara åtgärder Tänkbara åtgärder Åtgärder inom ramen för förstudien Åtgärder inom detaljplaneområdet Effekter och konsekvenser Trafik och trafikanter Miljö Rekreation och fiske Byggtiden Fortsatt arbete Återstående utredningar Nästa steg i planeringsprocessen Prövning enligt annan lagstiftning Referenser... 13

4 1. Inledning Norrtälje kommun upprättar för närvarande en detaljplan för Bromskärs hamn, Oxhalsö 1:125 i Blidö församling. Detaljplanen innebär att Bromskärs hamn kan byggas ut med en del för reguljärtrafik och godstransporter mm (=yrkesdelen) och en del för småbåtar som används för färd till utanförliggande öar. Det blir också möjligt att bygga en kiosk/servering/restaurang intill hamnområdet liksom en bostad med småföretag längst bort från stranden. Planen medger att den nyligen utbyggda parkeringen utökas ytterligare. Utbyggnaden av hamnens del för reguljärtrafik, övriga större båtar, godstrafik mm har initierats av Norrtälje kommun. Inom den delen finns en allmän brygga, vilken Vägverket har ansvar för. Ansvaret för huvuddelen av genomförande är kommunen, Vägverket ansvarar för utbyggnad av den allmänna bryggan. För att göra förändringar på den allmänna bryggan krävs enligt väglagen att en förstudie (detta dokument) och en arbetsplan upprättas. En förstudie är i huvudsak ett inventeringsskede inför den eventuellt fortsatta planerings- och projekteringsprocessen. Förstudien ska ge en bild av de behov som finns, beskriva viktiga värden i området, kända miljöförhållanden liksom tänkbara åtgärder. Förstudien ska också vara ett underlag för länsstyrelsens beslut om betydande miljöpåverkan. Lohärad Malsta Lommaren Norrtälje Norrtäljeviken Södersvik Lidö Gräddö Tjockö Rävsnäs Limmaren E 18 Kapellskär Svartnö 276 Högmarsö Bergshamra Spillersboda Gräskö Furusund Köpmanholm Norröra Söderöra Ängsö Blidö Bromskär Yxlan Vettershaga Svartlöga Översiktskarta

5 2. Bakgrund 2.1 Bakgrund Redan omkring år 2000 fanns ett önskemål från fastighetsägare på öarna utanför Blidö att kunna bygga en större hamn för sina båtar. Den mindre anläggning som finns i dag anses vara allt för underdimensionerad. Av den anledningen bildades Bromskärs hamnförening. Förberedande undersökningar har sedan dess pågått i form av naturinventeringar och geotekniska undersökningar samt upprättande av en miljökonsekvensbeskrivning (MKB), I samband med det förberedande arbetet väckte kommunen frågan om att utöka och förbättra den befintliga hamnen för yrkestrafik. Detta skulle göra det möjligt för större båtar att lägga till vid Vägverkets brygga och att Bromskär eventuellt skulle kunna få funktionen av replipunkt, omstigningsplats mellan land- och sjötransport. 2.2 Övervägda plats- och utformningsalternativ Fyra platsalternativ har studerats: Södra Bromskärsviken Norra Bromskärsviken Bromskärs hamn, norra läget Bromskärs hamn, södra läget Södra Bromskärsviken har förkastats eftersom området är betydelsefullt för fågellivet samt på grund av att en hamn i detta läge skulle kräva omfattande muddringsarbeten. Norra Bromskärsviken skulle också innebära stora muddringsarbeten. Läget är dessutom öppet för vindar från norr. Det norra läget vid den befintliga bryggan har förkastats dels genom att det ligger mycket nära befintlig bebyggelse, dels genom att det utanför stranden finns flera småöar och grynnor som har en rik biologisk mångfald. Valt alternativ är läget söder om nuvarande allmänna brygga. Inom det valda platsalternativet finns flera möjliga utformningsalternativ och varianter på alternativ. Bland annat har alternativ med flytande vågdämpare diskuterats. Detta ansågs som tekniskt tveksamt att utföra varför alternativen förkastades. Huvudalternativet har valts för att det, genom dess storlek, är ekonomiskt minst betungande för delägare i hamnföreningen. 2.3 Avgränsning Förstudien behandlar ombyggnation av den allmänna bryggan och den allmänna vägen vilket innefattar vändplanen. Information finns i förstudien om övriga delar av detaljplanen för att ge en förståelse och helhetsbild av hela projektet Bromskärs hamn.

6 3. Befintliga förhållanden 3.1 Områdesbeskrivning Bromskär är en halvö på nordöstligaste hörnet av Blidö, Norrtälje kommun. På andra sidan sundet ligger bland annat öarna Söderöra, Norrröra och Bodskäret med omfattande bebyggelse, främst fritidshus. Till Bromskär leder allmän väg som avslutas med en vändplan och allmän brygga där mindre båtar i linjetrafik, mindre fraktbåtar mm kan lägga till. Det finns också en mindre småbåtshamn i anslutning till bryggan avsedd för boende på öarna utanför. Närmast bryggan finns en strand som används som sjösättningsramp. Den allmänna bryggan. Småbåtsbryggan och piren. Vid Bromskär gränsar två fastigheter till förstudieområdet. Något längre in mot land ligger ett område, Österäng, med permanent- och fritidsbebyggelse. Strandsträckan söder om småbåtshamnen används som ett informellt bad och stigar går genom området från vändplatsen till stranden.

7 3.2 Trafik och trafikanter Yrkestrafiken, såväl till lands som i vattnet, är mycket begränsad. Den allmänna bryggan är för liten för att fungera för linjetrafik och större bruksbåtar. Till området går det att komma med buss och det finns goda parkeringsmöjligheter i närheten. Trafiken till Bromskär är som mest intensiv under sommarhalvåret. Vändplatsen 3.3 Miljö Mark och botten Stranden och det närmaste området består av delvis storblockig morän med stort inslag av grovsand. Enligt uppgift från boende finns muddermassor i områdena ovanför och närmast söder om den befintliga småbåtshamnen. Den marina naturtypen karakteriseras som mosaikbottnar. Liknande områden har en ganska stor utbredning i norra delen av skärgården. Det aktuella området klassas som ett exponerat grundområde med god vattenomsättning. Dessa områden kan fungera som födoplats och lekplats för ett flertal fiskarter. Bromskär är inte utpekat som ett särskilt skyddsvärt grundområde Naturmiljö Strandvegetationen består delvis av en flora som gynnats av att driftmaterial spolas upp. Driften består huvudsakligen av blåstång och andra alger. I övrigt växer en typisk strandängsflora. Ovanför strandzonen finns en lövskogsdominerad skog, i vissa delar med inslag av grovstammiga tallar. Ingen rödlistad eller hotklassad flora eller fauna har påträffats förutom nötkråka som är rödlistad i klassen NT, dvs den är inte hotad men bör hållas under uppsikt Landskapsbild Hamnen med brygga och pir är småskalig och smälter väl in i landskapet. Vägen och vändplanen omges av lövskogsvegetation och förutom den anlagda parkeringen finns inga byggda element i området. Söder om piren finns en tilltalande, delvis öppen, strandvegetation. Från hamnen har man utsikt mot det öppna havet och öarna som ligger i fonden.

8 Stranden söder om piren Vatten De vattenföroreningar som finns idag kommer från utsläpp av drivmedel och oljor från framförallt båtar. Det finns inom området inga toaletter som kan bidra med vattenföroreningar. De båtar som ligger i småbåtshamnen är för små för att kunna ha toalett ombord. I alla småbåtshamnar går det att hitta rester av bottenfärg. Giftiga bottenfärger är, i nuläget, förbjudna och efter hand minskar tillskottet av miljöfarliga föroreningar. Verkan av vissa kemiska beståndsdelar i nya färger är dock inte alltid dokumenterad. 3.4 Rekreation och fiske Stranden söder om hamnen används till bad och utflykter. Under vintern används hamnen av skridskoåkare. Fisket i zonen längs stranden är till största delen enskilt men det finns även en fiskesamfällighet. Fiske med handredskap sker från stranden även på enskilt vatten. De fastboende fiskar främst med nät, som regel i fritt vatten. Det är också möjligt att fiska från piren och bryggan.

9 4. Tänkbara åtgärder 4.1 Tänkbara åtgärder Åtgärder inom ramen för förstudien Den befintliga allmänna bryggan förlängs och breddas. Vändplanen och tillfartsvägen till den allmänna bryggan byggs ut. Åtgärden kräver muddring Åtgärder inom detaljplaneområdet Den befintliga stenpiren rivs och ersätts av en längre pir något längre söderut. En brygga byggs vid den nya stenpiren och en ramp för lastfärjan anläggs. Den vidbyggda bryggan kommer att användas för tillfällig förtöjning av fast- och fritidsboendes småbåtar samt för att hämta och lämna resande och varor från småbåtar. En småbåtshamn anläggs med skyddande vågbrytare, delvis med vidbyggd träbrygga samt flytbryggor för förtöjning av småbåtar. Dessutom byggs en sjösättningsramp. Åtgärderna kräver muddring. Tillfartsvägar byggs ut. Eventuellt utökas parkeringsytan. Samtliga ledningar (tre tele och en el) i vatten måste flyttas. De alternativ som hittills studerats berör den allmänna platsmarken.

10 Detaljplan fär Bromskärs hamn. 4.2 Effekter och konsekvenser I detta avsnitt beskrivs översiktligt bedömda effekter och konsekvenser av föreslagna åtgärder på den allmänna vägen och bryggan. Åtgärderna bedöms med dagens situation Trafik och trafikanter En utbyggnad av den allmänna bryggan möjliggör att större båtar, godstrafik och reguljärtrafik kan angöra bryggan.

11 En ombyggnad av vändplanen och tillfartsvägen till den allmänna bryggan medför att situationen förbättras för fordonstrafiken. Det blir möjligt för större fordon att vända i stället för att backa vilket ökar säkerheten för oskyddade trafikanter Miljö Mark och botten Muddringen kommer att grumla upp vattnet kraftigt eftersom det finns mycket lera i bottnen men den kommer inte att påverka några känsliga eller skyddsvärda bottnar. Verksamheten bör styras till perioder då inte så många människor störs och då sikleken inte pågår Naturmiljö Utbyggnaden av den allmänna bryggan och vägen ger ingen påverkan på naturmiljön Landskapsbild Hela hamnprojektet där den allmänna bryggan är en del, kommer att förändra landskapsbilden. Hamnen tar mer yta i anspråk, både på land och i vatten, vilket gör att platsens skala förändras. Hamnen blir mer anlagd och platsen kommer att upplevas som mer bebyggd Vatten Fler båtar som trafikerar hamnen ger ökad risk för föroreningar i form av olja och drivmedel Rekreation och fiske Utbyggnaden av den allmänna bryggan och vägen förändrar inte nämnvärt förutsättningarna för fisket. Badmöjligheterna påverkas inte av den allmänna bryggan Byggtiden Muddring och byggnation av brygga mm är bullrande verksamheter. Arbetena kommer att pågå under en begränsad tid och påverkar endast de närliggande fastigheterna varför konsekvenserna inte bedöms som så omfattande. Om muddermassorna helt eller delvis ska fraktas bort med lastbilar ger det en ökning av bullernivån för boende utmed vägen. Övriga transporter av tex betong och annan materiel till bygget medför också en höjning av bullernivåerna. Ökade transporter ger även upphov till höjda halter av luftföroreningar. Föroreningarna kommer sannolikt inte att överskrida miljökvalitetsnormer.

12 5. Fortsatt arbete 5.1 Återstående utredningar Kvarstående utredningar och som eventuellt påverkar den allmänna vägen och bryggan: Placering av muddermassor? En del kan eventuellt läggas inom planområdet men huvuddelen av massorna måste troligtvis läggas upp utanför. Utredning om var ledningarna kan placeras. 5.2 Nästa steg i planeringsprocessen Utställning av förstudien sker samtidigt med detaljplanen under hösten Efter utställningen färdigställs förstudien och skickas till länsstyrelsen för beslut om betydande miljöpåverkan. Vid betydande miljöpåverkan ska ett så kallat samråd med vidgad krets hållas med länsstyrelse och kommun samt berörda myndigheter, organisationer och allmänhet. Betydande miljöpåverkan ställer också högre krav på den MKB som ska upprättas i arbetsplaneskedet. En arbetsplan för den allmänna bryggan upprättas när Vägverket har finansieringen fastställd. 5.3 Prövning enligt annan lagstiftning För utbyggnad av Bromskärs hamn krävs en prövning av vattenverksamhet via miljödomstolen.

13 6. Referenser Genomförandebeskrivning för detaljplan. Norrtälje kommun, utkast Bromskärs hamn miljökonsekvensbeskrivning. Conec,

14 Vägverket Projektkontor Stockholm Sundbybergsvägen 1, Solna Telefon:

Detaljplan för Bromskärs hamn, Oxhalsö 1:125 i Blidö församling Dnr Ks

Detaljplan för Bromskärs hamn, Oxhalsö 1:125 i Blidö församling Dnr Ks 2010-06-18 SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-12-08 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-08-20 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2, 2010-02-24, rev 2010-06-18 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Bromskärs hamn, Oxhalsö 1:125 i Blidö församling Dnr

Läs mer

BROMSKÄRS HAMN miljökonsekvensbeskrivning

BROMSKÄRS HAMN miljökonsekvensbeskrivning BROMSKÄRS HAMN miljökonsekvensbeskrivning 2009-08-20, rev. 2010-02-23 Bromskärs hamn, v 15, rev. 2010-02-23 2 INNEHÅLL Sammanfattning... 5 Projektet... 5 Medverkande... 6 Bakgrund... 6 Områdesbeskrivning...

Läs mer

TIOHUNDRA ÄR ETT UNIKT SAMARBETE MELLAN STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING OCH NORRTÄLJE KOMMUN INOM HÄLSA, SJUKVÅRD OCH OMSORG. Norrtälje, november 2009

TIOHUNDRA ÄR ETT UNIKT SAMARBETE MELLAN STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING OCH NORRTÄLJE KOMMUN INOM HÄLSA, SJUKVÅRD OCH OMSORG. Norrtälje, november 2009 TIOHUNDRA ÄR ETT UNIKT SAMARBETE MELLAN STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING OCH NORRTÄLJE KOMMUN INOM HÄLSA, SJUKVÅRD OCH OMSORG Norrtälje, november 2009 Från Norrtäljeprojektet till TioHundra TioHundra Den gemensamma

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2, PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2, PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-12-10 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-08-20 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2, 2010-02-24 Detaljplan för Bromskärs hamn, Oxhalsö 1:125 i Blidö församling Dnr 01-100 73.214 KS 07-624.214 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Brygga F. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST PLUSGIRO Box 800, Norrtälje Estunavägen

Brygga F. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST PLUSGIRO Box 800, Norrtälje Estunavägen Brygga F Brygga A Brygga G SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-02-25 SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-02-25 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-10-15 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten HÖGMARSÖ 2:77, Aspö, i Länna församling

Läs mer

Muddring och muddermassor i Kallaxskärgårdens hamn. Synpunkter KSSF tillhanda senast 17 maj (se svarsbilaga).

Muddring och muddermassor i Kallaxskärgårdens hamn. Synpunkter KSSF tillhanda senast 17 maj (se svarsbilaga). Underlag för samråd rörande muddring och hantering av muddermassor Muddring och muddermassor i Kallaxskärgårdens hamn Kallaxskärgårdens samfällighetsförening (KSSF) förvaltar Kallaxskärgårdens hamn, som

Läs mer

Tunnelbana till Nacka och söderort. Samrådsunderlag hösten 2016 för miljöprövning och planläggning Samrådshandling

Tunnelbana till Nacka och söderort. Samrådsunderlag hösten 2016 för miljöprövning och planläggning Samrådshandling Tunnelbana till Nacka och söderort Samrådsunderlag hösten 2016 för miljöprövning och planläggning Samrådshandling 2016-11-09 Titel: Tunnelbana till Nacka och söderort Projektledare: Martin Hellgren Bilder

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan Detaljplan i Hogstad

Bedömning av miljöpåverkan Detaljplan i Hogstad Bedömning av Detaljplan i Hogstad för Västanå 2:7 m.fl. Bedömning av 2(7) Miljöar för planer och program Om en plan eller ett program kan innebära en betydande ska den miljöbedömas och en miljökonsekvensbeskrivning

Läs mer

PIREN TILL STORTÅNGSKÄR

PIREN TILL STORTÅNGSKÄR Detaljplan för Antagandehandling Antagen av Miljö- och Byggnämnden 2001-03-19 Sotenäs kommun, 2004-04-22. Justerad 2004-04-22 Laga kraft 2006-12-07. PIREN TILL STORTÅNGSKÄR Kungshamn, Sotenäs kommun PLANBESKRIVNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

Detaljplan för östra Dimbo 1:97 i Läppe tätort Vingåkers kommun

Detaljplan för östra Dimbo 1:97 i Läppe tätort Vingåkers kommun 008-0-0 Planbeskrivning Översiktskarta - del av västra Läppe tätort Planområdet avgränsas av riksvägen i söder, bebyggd fastighet i väster och i öster av småbåtshamn och tilltänkt nytt bebyggelseområde

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. Detaljplan för Hole 1:94 m.fl. (Västra Långberget) Aktuell plan: Berörda fastigheter: Markägare: Planförslagets syfte: Allmänt

BEHOVSBEDÖMNING. Detaljplan för Hole 1:94 m.fl. (Västra Långberget) Aktuell plan: Berörda fastigheter: Markägare: Planförslagets syfte: Allmänt Datum Diarienummer 2016-11-16 MBR-2016-660 Miljö, bygg och räddningsnämnden BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Hole 1:94 m.fl. (Västra Långberget) Aktuell plan: Berörda fastigheter: Markägare: Planförslagets

Läs mer

CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING

CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING CHECKLISTA BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Hammar 1: 62, Hammarö kommun En behovsbedömning genomförs för att svara på frågan om planen kommer att påverka miljön. Behovsbedömningen är en analys som leder

Läs mer

Välkomna till samråd! Väg 131 Ramfall - Hestra Vägutredning

Välkomna till samråd! Väg 131 Ramfall - Hestra Vägutredning Information vid samråd 1 Välkomna till samråd! Väg 131 Ramfall - Hestra Vägutredning Information vid samråd 2 1. Samrådsmötet öppnas 2. Presentation av medverkande 3. Redogörelse för planprocessen 4. Presentation

Läs mer

Samråd Cykelled Brösarp/Haväng - Vitemölla

Samråd Cykelled Brösarp/Haväng - Vitemölla Samråd 2014-06-18 Cykelled Brösarp/Haväng - Vitemölla Bakgrund Cykelväg mellan Brösarp och Vitemölla saknas idag. Idag används främst väg 9 som är smal, krokig och med ett tidvis högt trafikflöde även

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan Branäs 4:108 (Hjorten)

BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan Branäs 4:108 (Hjorten) Datum Diarienummer 2016-09-19 MBR-2016-647 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan Branäs 4:108 (Hjorten) TORSBY KOMMUN, VÄRMLANDS LÄN Aktuell plan: Detaljplan för del av Branäs 4:108 (Hjorten) Berörda fastigheter:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING OCH AVGRÄNSNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING, MKB, FÖR DEL AV GÄDDVIK 1:10, GÄDDVIK ÖSTRA, NORRA

BEHOVSBEDÖMNING OCH AVGRÄNSNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING, MKB, FÖR DEL AV GÄDDVIK 1:10, GÄDDVIK ÖSTRA, NORRA Söderköpings kommun BEHOVSBEDÖMNING OCH AVGRÄNSNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING, MKB, FÖR DEL AV GÄDDVIK 1:10, GÄDDVIK ÖSTRA, NORRA FINNÖ Behovsbedömning I enlighet med bestämmelserna i Plan- och bygglagen,

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten FURUSUND 2:1 avseende de fyra italienska villorna vid färjeläget i Blidö församling. Dnr

Detaljplan för del av fastigheten FURUSUND 2:1 avseende de fyra italienska villorna vid färjeläget i Blidö församling. Dnr 2007-11-20 TJÄNSTEYTTRANDE Kommunstyrelsen Detaljplan för del av fastigheten FURUSUND 2:1 avseende de fyra italienska villorna vid färjeläget i Blidö församling. Dnr 95-84.214 Ks 07-461 UTLÅTANDE EFTER

Läs mer

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan.

Tillägget till planbeskrivningen tar inte upp frågor som utretts i gällande detaljplan. Samrådshandling Oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Hindås 1:539 Återvinningsstation vid Hindås station Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift är

Läs mer

Hur påverkas respektive parameter av att planens genomförs? Detaljplanen kommer att möjliggöra att en sporthall byggs inom området.

Hur påverkas respektive parameter av att planens genomförs? Detaljplanen kommer att möjliggöra att en sporthall byggs inom området. Enligt plan- och bygglagen (PBL) och miljöbalken ska det till en detaljplan som bedöms medföra en betydande miljöpåverkan på miljön, hälsan och hushållningen med mark, vatten och andra resurser även genomföras

Läs mer

Läsanvisning för samrådhandlingar

Läsanvisning för samrådhandlingar Läsanvisning för samrådhandlingar Samråd gällande miljöprövning och planläggning för utökad depåkapacitet i Högdalen 22 augusti-11 september 2016 Titel: Läsanvisning för samrådhandlingar Projektchef: Ulf

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GÅNGFARTSGATA, SKULLTORP 1:380

DETALJPLAN FÖR GÅNGFARTSGATA, SKULLTORP 1:380 Antagen av KF 18 juni 2013 Laga kraft 15 juli 2013 PLANBESKRIVNING 2013-04-23 NORMALT PLANFÖRFARANDE (ANTAGANDEHANDLING) KS/2012:80 DETALJPLAN FÖR GÅNGFARTSGATA, SKULLTORP 1:380 Planbeskrivning Planering

Läs mer

Trafik vid utbyggnad av fritidsbostäder i Gussaröd 2.7

Trafik vid utbyggnad av fritidsbostäder i Gussaröd 2.7 RAPPORT 2009:56 VERSION 0.3 Trafik vid utbyggnad av fritidsbostäder i Gussaröd 2.7 - Tomelilla kommun Dokumentinformation Titel: Trafik vid utbyggnad av fritidsbostäder i Gussaröd 2:7 - Tomelilla kommun

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun www.mjolby.se/planer Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Undersökning om BMP. Detaljplan Lövnäs förskola, Hammarö kommun

Undersökning om BMP. Detaljplan Lövnäs förskola, Hammarö kommun Undersökning om BMP Detaljplan Lövnäs förskola, Hammarö kommun Planens syfte Planen ska pröva möjligheten för byggnation av förskola/skolverksamhet. Planen innebär att förskola med tolv avdelningar kommer

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING. SAMRÅDSHANDLING Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET. FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. Illustration: White arkitekter

BEHOVSBEDÖMNING. SAMRÅDSHANDLING Dnr: DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET. FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. Illustration: White arkitekter SAMRÅDSHANDLING 2015-09-08 Dnr: 2014-0331 Illustration: White arkitekter BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN HÖGLANDSSJUKHUSET FASTIGHETEN Västanå 4 m.fl. SAMRÅDSHANDLING 1(7) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

HAMNFLYTT INFORMATIONSMÖTE Norrköpings Hamn AB/Norrköpings kommun

HAMNFLYTT INFORMATIONSMÖTE Norrköpings Hamn AB/Norrköpings kommun HAMNFLYTT INFORMATIONSMÖTE 2017-03-09 Norrköpings Hamn AB/Norrköpings kommun Agenda Presentation av deltagare Presentation av utbyggnadsplanerna och tidplan (Eric) Samråds och tillståndsprocessen (Erica)

Läs mer

Detaljplan för Ronneby 27:1, Östra piren

Detaljplan för Ronneby 27:1, Östra piren Detaljplan för Ronneby 27:1 m fl, Östra piren Ronneby kommun Blekinge län Samrådshandling PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av följande handlingar daterade 2013-01-23: Plankarta skala 1:1000

Läs mer

Pontonbryggor vid Cedergrenska stranden, Stocksund

Pontonbryggor vid Cedergrenska stranden, Stocksund Pontonbryggor vid Cedergrenska stranden, Stocksund Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd kommer den 8 juni behandla Danderyds kommuns (tekniska kontorets) bygglovsansökan och ansökan om dispens från

Läs mer

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Sträckan Huvudsta Duvbo genom Solna, Sundbyberg och Stockholm Välkommen! Mälarbanan ska byggas ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll för

Läs mer

MÖRHULT DETALJPLAN FÖR FJÄLLBACKA 163:1 M.FL. TANUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN BEHOVSBEDÖMNING

MÖRHULT DETALJPLAN FÖR FJÄLLBACKA 163:1 M.FL. TANUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN BEHOVSBEDÖMNING 1 (6) DETALJPLAN FÖR MÖRHULT FJÄLLBACKA 163:1 M.FL. TANUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN BEHOVSBEDÖMNING FÖRUTSÄTTNINGAR En behovsbedömning har genomförts efter koncept för planhandlingar daterade 2012-03-06,

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun Antagen: Laga kraft: Genomförandetidens sista dag: www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING

ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING ANTAGANDEHANDLING 2013 01-29 (Övriga handlingar) CHECKLISTA FÖR BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN: Anolfsbyn 1:43 i Skållerud Melleruds kommun, Västra Götalands län Behovsbedömningen är en analys som leder fram

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Förstudie. E 20 Trafikplats Marieberg Norra Örebro kommun. Samrådshandling Oktober 2008 VMN

Förstudie. E 20 Trafikplats Marieberg Norra Örebro kommun. Samrådshandling Oktober 2008 VMN Förstudie E 20 Trafikplats Marieberg Norra Örebro kommun Samrådshandling Oktober 2008 VMN 8611765 Titel: Trafikplats Marieberg Norra Objektnummer: VMN 8611765 Utgivningsdatum: September 2008 Utgivare:

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Byggnadsnämnden

Byggnadsnämnden Hans Larsson Tel 021-39 12 54 2013-08-12 Byggnadsnämnden Dnr 2013/14-BN Detaljplan för Husbåtar i Kraftverkshamnen, Västerås PLANUPPDRAG Syfte Pröva möjligheten attt förlägga 5-10 husbåtar i Kraftverkshamnen.

Läs mer

Pågående planarbeten. Tanumstrand. Planprogram, ändring av detaljplan för Grebbestads camping. Pågående planer

Pågående planarbeten. Tanumstrand. Planprogram, ändring av detaljplan för Grebbestads camping. Pågående planer Pågående planer Pågående planarbeten Tanumstrand Detaljplan för del av fritidsanläggningen fastigheten Ertseröd 1:31 är upprättad av Tanums kommun och Rådhuset Arkitekter AB. Planen är antagen 2006-09-19.

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Väg 73 Trafikplats Handen

Väg 73 Trafikplats Handen ARBETSPLAN - MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Väg 73 Trafikplats Handen Haninge kommun, Stockholms län Utställelsehandling 2012-01-27 Revidering 1: 2012-09-10 Objektnummer:884232 Revidering 1: Kap. 2.1 sid 18

Läs mer

Sparvvägen, Östra Tyresö OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Sparvvägen, Östra Tyresö OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Planeringsavdelningen Bertil Eriksson, 1:e miljöingenjör Göran Bardun, kommunekolog KOMPLETTERANDE MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Sparvvägen,

Läs mer

NATURRESERVAT OCH NATURA 2000

NATURRESERVAT OCH NATURA 2000 NATURRESERVAT OCH NATURA 2000 Murstensdalen (även Natura 2000), syftet med reservatet är att bevara ett vilt och väglöst taiganaturskogsområde med omfattande förekomst av myrar, sjöar och tjärnar och med

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för Norra industriområdet norr om Kv. Kättingen, Hjo stad i Hjo kommun Hjo stad i Hjo kommun

Behovsbedömning av detaljplan för Norra industriområdet norr om Kv. Kättingen, Hjo stad i Hjo kommun Hjo stad i Hjo kommun Hjo kommun Samhällsbyggnad Madeleine Turén (kompletterad av Louise Eriksson) Behovsbedömning av detaljplan för Norra industriområdet norr om Kv. Kättingen, Hjo stad i Hjo kommun Hjo stad i Hjo kommun Planens

Läs mer

PM Kostnadskalkyl Borstahusens hamn

PM Kostnadskalkyl Borstahusens hamn Sid 1(4) Daterad 2016-11-14 Er ref: Gesa Hildebrand Vår ref: Lars Hammar Uppdragsnr: 7016_1007 PM Kostnadskalkyl Borstahusens hamn Structor Mark Malmö AB Org nr 556794-1132 Rundelsgatan 16 Tel: 040-20

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheten Häverö-Norrby 26:4 i Häverö-Edebo-Singö församling Dnr 07-10155.214 Ks 07-1026 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp Bedömning av för Planprogram, del av Fallområdet, söder om järnvägen, Mantorp Beslut om Samråd: 2017-04-24 Godkännande: 2018-03-20 www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan eller ett

Läs mer

Utbyggnad till 170 båtplatser i Kallaxskärgårdens hamn

Utbyggnad till 170 båtplatser i Kallaxskärgårdens hamn Underlag för samråd inför ansökan om tillstånd för vattenverksamhet Utbyggnad till 170 båtplatser i Kallaxskärgårdens hamn Kallaxskärgårdens samfällighetsförening (KSSF) förvaltar Kallaxskärgårdens hamn,

Läs mer

VÄG 68 FÖRBI FORS, AVESTA KOMMUN VÄGUTREDNING 3 BEHOV AV FÖRÄNDRAD INFRASTRUKTUR. 3.1 Riksväg 68

VÄG 68 FÖRBI FORS, AVESTA KOMMUN VÄGUTREDNING 3 BEHOV AV FÖRÄNDRAD INFRASTRUKTUR. 3.1 Riksväg 68 3 BEHOV AV FÖRÄNDRAD INFRASTRUKTUR 3.1 Riksväg 68 Av alternativen från förstudien har tre korridorer valts att gå vidare att studeras närmare i den fortsatta planeringsprocessen. Alternativen Genom Fors

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning STADSBYGGNADSKONTORET Handläggare: Datum: Diarienummer: Ulla-Britt Wickström 2011-07-07 2010/20060-1 stadsbyggnadskontoret@uppsala.se Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan Husbyborg 1:82

Läs mer

Del av STUVERUM 1:6, Lofta

Del av STUVERUM 1:6, Lofta Del av STUVERUM 1:6, Lofta Ekhagens golfbana Västerviks kommun, Kalmar län BEHOVSBEDÖMNING/AVGRÄNSNING av miljökonsekvensbeskrivning Västerviks kommun Kommunledningskontoret 2007-11-05, reviderad 2011-05-17

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för

Bedömning av miljöpåverkan för Bedömning av för detaljplan HOGSTAD 13:1 m fl i Hogstad, Mjölby kommun Antagen: Laga kraft: Genomförandetidens sista dag: www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan eller ett program

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Ola Andreasson Stadsarkitekt 2018-11-27 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor

Läs mer

Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan- och bygglagen och enligt kriterierna i MKB-förordningens bilagor 2 o 4.

Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan- och bygglagen och enligt kriterierna i MKB-förordningens bilagor 2 o 4. Handläggare Er beteckning Morgan Mattsson Datum Telefon Vår beteckning 2010-11-02 0455-30 33 75 PLAN.2010.1925 BEHOVSBEDÖMNING Bedömning av behovet att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning enligt Plan-

Läs mer

Detaljplan för ny skola, Hammar, Hammarö kommun

Detaljplan för ny skola, Hammar, Hammarö kommun 1 / 5 Behovsbedömning Detaljplan för ny skola, Hammar, Hammarö kommun Planens syfte Planen ska pröva möjligheten för ny F-6 skola, 2-parallellig med möjlighet till utbyggnad. För beskrivning av områdets

Läs mer

Kompletterande samrådsunderlag

Kompletterande samrådsunderlag Kompletterande samrådsunderlag Norrköpings kommun Nya kajer m.m. vid ampusterminalen, Norrköping vattenverksamhet Komplettering avseende dumpningsområde för muddermassor i havet Göteborg 2016-11-30 ampuskajen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG , rev

ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2015-05-25, rev. 2016-01-12 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Upphävande av del av byggnadsplan för Håtö 2:4 berörande Håtö 2:1, 2:4, 2:79, 2:80, 2:81, 2:85 och 2:86

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

Fastigheten Kumla 136:35

Fastigheten Kumla 136:35 Samhällsbyggnadsförvaltningen Kent Wiklund, planarkitekt januari 2014 Dnr. 2013KSM0329 BEHOVSBEDÖMNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fastigheten Kumla 136:35 Tyresö kommun, Stockholms län Planområdet markerat

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. Tillägg till PLANBESKRIVNINGAR. Avesta kommun Dalarnas län. September 2011

GRANSKNINGSHANDLING. Tillägg till PLANBESKRIVNINGAR. Avesta kommun Dalarnas län. September 2011 GRANSKNINGSHANDLING Ändring av - Detaljplan (byggnadsplan) för Västanfors 17:1 m.m. i Fors - Detaljplan (byggnadsplan)för del av Västanfors 17:1, Östanfors 1:30, 7:3, 12:2 m.fl. - Detaljplan för del av

Läs mer

B EHOVSBEDÖMNING 1(7) tillhörande detaljplan för Björnö 1:1 (marin verksamhet) inom Vikbolandet i Norrköpings kommun

B EHOVSBEDÖMNING 1(7) tillhörande detaljplan för Björnö 1:1 (marin verksamhet) inom Vikbolandet i Norrköpings kommun 1(7) B EHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för Björnö 1:1 (marin verksamhet) inom Vikbolandet i Norrköpings kommun, fysisk planering den 3 februari 2011 G O D K Ä N N A N D E H A N D L I N G Godkänd

Läs mer

Undersökning av detaljplan för Ringblomman 1 m.fl. i Tullinge villastad

Undersökning av detaljplan för Ringblomman 1 m.fl. i Tullinge villastad Undersökning av detaljplan för Ringblomman 1 m.fl. i Tullinge villastad Tumba, oktober 2018 Undersökning av detaljplan för Ringblomman 1 m.fl. är framtagen som ett underlag inför plansamrådet. Ett syfte

Läs mer

Detaljplan för OMRÅDE PÅ PARKUDDEN ( del av Vad 5:26 m fl ) i Smedjebackens kommun, Dalarnas län.

Detaljplan för OMRÅDE PÅ PARKUDDEN ( del av Vad 5:26 m fl ) i Smedjebackens kommun, Dalarnas län. Detaljplan för OMRÅDE PÅ PARKUDDEN ( del av Vad 5:26 m fl ) i Smedjebackens kommun, Dalarnas län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser i skala 1:1000 Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632

DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 DETALJPLAN FÖR GULMÅRAN 2-4, TÖRNSKOGEN, VAXMORA Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2012/0748 KS.203 Nr 632 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4

Läs mer

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8

Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Förstudierapport detaljplan för ny förskola inom Täljö 2:8 Projektbeställare Projektledare Fredrik Nestor Camilla Bennet Datum 2016-11-23 Version 1 Projekt-, ärendenr. KS 2016/0360 Innehållsförteckning

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG tillhör rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG tillhör rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-22 tillhör rev 2009-06-04 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten RÖ-MÄLBY 1:5 och del av RÖ-ÖSBY 1:17 i Rö församling. Dnr 08-10108.114

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna OXHALSÖ 2:28 och 2:152 i Blidö församling enligt ÄPBL

Detaljplan för del av fastigheterna OXHALSÖ 2:28 och 2:152 i Blidö församling enligt ÄPBL SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-09-01 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2011-11-23, rev. 2012-04-16 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheterna OXHALSÖ 2:28 och 2:152 i Blidö församling enligt ÄPBL Dnr 10-10203.214 Ks

Läs mer

Brygga och bad vid Trinntorp

Brygga och bad vid Trinntorp Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Brygga och bad vid Trinntorp Del av fastigheterna Trinntorp 1:1, Brevik 1:1 och Brevik

Läs mer

Planeco samhällsplanering. Detaljplan för del av BOKENÄS-BUA 1:16. Bokenäs, Uddevalla kommun

Planeco samhällsplanering. Detaljplan för del av BOKENÄS-BUA 1:16. Bokenäs, Uddevalla kommun Planeco samhällsplanering BO 114 Detaljplan för del av 1:16 Bokenäs, Uddevalla kommun Upprättad av Planeco samhällsplanering den 15 oktober 2009 Antagandehandling Antagen av Miljö och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Del av DANSKBO 2:2 CHECKLISTA-UNDERSÖKNING. Danskbo, Smedjebackens kommun, Dalarnas län UNDERSÖKNING 1(6)

Del av DANSKBO 2:2 CHECKLISTA-UNDERSÖKNING. Danskbo, Smedjebackens kommun, Dalarnas län UNDERSÖKNING 1(6) CHECKLISTA-UNDERSÖKNING Detaljplan för del av DANSKBO 2:2 Danskbo, Smedjebackens kommun, Dalarnas län UNDERSÖKNING 1(6) En undersökning genomförs för att svara på frågan om planens genomförande kan antas

Läs mer

Samrådshandling: Stockholms stad planerar att sanera i Vinterviken

Samrådshandling: Stockholms stad planerar att sanera i Vinterviken Samrådshandling: Stockholms stad planerar att sanera i Vinterviken Exploateringskontoret planerar att sanera förorenade massor i Vinterviken i Stockholm, med start 2017. Inför det behövs tillstånd sökas

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(6) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2018-02-09 Standardförfarande Samrådstid: 2017-05-31 2017-06-15 Antagen av SBN: 201x-xx-xx

Läs mer

Miljökonsekvensbeskrivning

Miljökonsekvensbeskrivning Upprättad av planeringskontoret 2014-10-22 Miljökonsekvensbeskrivning Bilaga till samrådshandlingen för Översiktsplan Växjö kommun, del Ingelstad 1 Innehållsförteckning: Bakgrund Icke-teknisk sammanfattning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BUSKÄR, SKÄRHAMN

DETALJPLAN FÖR BUSKÄR, SKÄRHAMN HYDROGIS AB BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR BUSKÄR, SKÄRHAMN TJÖRNS KOMMUN 2011-08-31 RAPPORT 636 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING Detaljplaner ska miljöbedömas och en miljökonsekvensbeskrivning (MKB)

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG , Rev UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2, , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG , Rev UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2, , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2003-03-18 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2003-11-27, Rev. 2004-03-11 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2, 2006-06-09, rev 2009-11-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten SPILLERSBODA 1:116 i Frötuna församling

Läs mer

Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Marahamn Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Samrådsredogörelse UTLÅTANDE efter utställning Detaljplaneprogram Miljökonsekvensbeskrivning Översiktlig kartering av risk för blocknedfall

Samrådsredogörelse UTLÅTANDE efter utställning Detaljplaneprogram Miljökonsekvensbeskrivning Översiktlig kartering av risk för blocknedfall Detaljplan för del av TOFTA 2:1 Stockens camping Orust kommun, Västra Götalands län 1 Antagen av KF 25 mars 2010 Laga kraft 10 dec 2010 Upprättad 2009 08 11 samt justerad 2010 01 19 ORUST KOMMUN Kommunstyrelseförvaltningen

Läs mer

Behovsbedömning. STORÄNGEN, MASSHANTERING Del av fastigheten Tyresö 1:1, Tyresö kommun, Stockholms län

Behovsbedömning. STORÄNGEN, MASSHANTERING Del av fastigheten Tyresö 1:1, Tyresö kommun, Stockholms län Stadsbyggnadsförvaltningen Christina Bolinder, planarkitekt Samrådshandling September, 2017 Dnr 2017 KSM0763 Detaljplan för STORÄNGEN, MASSHANTERING Del av fastigheten Tyresö 1:1, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för Harbro backe

Behovsbedömning av detaljplan för Harbro backe 2017-11-30 reviderad 2018-07-26 1 [5] Referens David Ekberg Anders Forsberg av detaljplan för Harbro backe Orenteringskarta över området en av detaljplan för Harbro backe är framtagen som ett underlag

Läs mer

Holmsund 3:9 mfl, Fliskärsvarvet

Holmsund 3:9 mfl, Fliskärsvarvet PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-06-24 Antagen av BMN: 2010-09-29 Dnr: 10BMN572 Laga kraft: 2010-10-26 Handläggare: Ann-Charlotte Brunk Holmsund 3:9 mfl, Fliskärsvarvet Detaljplan för småbåtshamn

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

Rapport 2001:01. Skärgårdsfakta

Rapport 2001:01. Skärgårdsfakta Rapport 2001:01 Skärgårdsfakta Förord Stockholm ska bli världens bästa region att vistas, verka och växa i. Det uppnås genom att människor, företag, kommuner och regioner skapar attraktiva miljöer och

Läs mer

Detaljplan för Gällö samhälle

Detaljplan för Gällö samhälle Bräcke kommun, Jämtlands län Upprättad 2014-08-29 Samråd 2015-04-16 Granskning Antagen Laga kraft.. Planförfattare: Ulf Alexandersson Stadsarkitekt PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för persontrafik

Läs mer

ÖP STORSJÖNS STRAND ÅRE KOMMUN LIS, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen

ÖP STORSJÖNS STRAND ÅRE KOMMUN LIS, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen ÖP STORSJÖNS STRAND ÅRE KOMMUN LIS, Landsbygdsutveckling i strandnära lägen VAD ÄR EN FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN? Översiktsplanen (ÖP) regleras i plan- och bygglagen och ska visa: -Grunddragen i den avsedda

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 2006-05-03 (F701/99) 1/5 Charlotte Olsson, fastighetskontoret Tfn 031-61 15 18 UTSTÄLLNINGSSHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Läs mer

TIOHUNDRA ÄR ETT UNIKT SAMARBETE MELLAN STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING OCH NORRTÄLJE KOMMUN INOM HÄLSA, SJUKVÅRD OCH OMSORG

TIOHUNDRA ÄR ETT UNIKT SAMARBETE MELLAN STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING OCH NORRTÄLJE KOMMUN INOM HÄLSA, SJUKVÅRD OCH OMSORG TIOHUNDRA ÄR ETT UNIKT SAMARBETE MELLAN STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING OCH NORRTÄLJE KOMMUN INOM HÄLSA, SJUKVÅRD OCH OMSORG Hans Andersson Karin Thalén 2012-02-09 Från Norrtäljeprojektet till TioHundra TioHundra

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Version 1.20 Projekt 7460 Upprättad Reviderad Naturvärdesinventering tillhörande detaljplan för Ny skola Hammar, Hammarö 1:90

Version 1.20 Projekt 7460 Upprättad Reviderad Naturvärdesinventering tillhörande detaljplan för Ny skola Hammar, Hammarö 1:90 Version 1.20 Projekt 7460 Upprättad 2018-05-22 Reviderad 2018-08-13 Naturvärdesinventering tillhörande detaljplan för Ny skola Hammar, Hammarö 1:90 1 Sammanfattning En inventering har skett i samband med

Läs mer

plankarta, skala 1: 1000, med planbestämmelser Detaljplanen hanteras med normalt planförfarande.

plankarta, skala 1: 1000, med planbestämmelser Detaljplanen hanteras med normalt planförfarande. Detaljplan för Slussens småbåtshamn i, Dalarnas län P l a n b e s k r i v n i n g Handlingar plankarta, skala 1: 1000, med planbestämmelser planbeskrivning Planförfarande Detaljplanen hanteras med normalt

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer