AN INITIATIVE OF NU SKIN ENTERPRISES

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AN INITIATIVE OF NU SKIN ENTERPRISES"

Transkript

1 AN INITIATIVE OF NU SKIN ENTERPRISES

2 AN INITIATIVE OF NU SKIN ENTERPRISES Nu Skin visar vad som särskiljer dem via sin unika kultur som förenar distributörer, kunder och anställda i sin strävan att göra goda insatser i världen lanserade företaget ett socialt initiativ kallat Nourish the Children som tillämpar framgångsrika affärsmetoder för att ta itu med svält och hunger på ett bärkraftigt sätt. Glädjande nog visar resultaten varje månad att miljontals matportioner räddar undernärda barn runt om i världen. Något av det mest påfallande vi gjort som företag är att ge människor chansen att uttrycka sin egen längtan efter mer än att bara tjäna pengar; deras dagliga gärningar påverkar situationen för de hårdast drabbade barnen i världen. Steve Lund Executive Director för Nourish the Children Uppmärksammat världen runt American Business Awards erkände Nu Skins initiativ Nourish the Children genom att tilldela dem prestigefyllda Stewie Award för Best Corporate Social Responsibility Programme 2007.

3 AND MINERAL S ESSE NTIA L VITA MINS Highly Nutritious Specially Formulated Superior Packaging AND MINERAL S ESSE NTIA L VITA MINS Highly Nutritious Specially Formulated Superior Packaging AND MINERAL S ESSE NTIA L VITA MINS Highly Nutritious Specially Formulated Superior Packaging En innovativ och bärkraftig lösning Göra en insats för barnen Initiativet Nourish the Children är Nu Skins lösning för att fortlöpande förse världens mest behövande barn med en växande mängd näringsrik mat. Detta enkla koncept lyckas genom försäljningen av mat med extra näringsinnehåll - VitaMeal - som sedan doneras till icke vinstdrivande oberoende organisationer som specialiserar sig på att distribuera mat till undernärda och svältdrabbade. Huvudsaklig samarbetspartner för Nourish the Children är Feed the Children, en av de största internationella hjälporganisationerna i USA, som specialiserat sig på att distribuera tonvis med mat varje år till familjer i mer än 60 länder. Hjälporganisationen distribuerar donerad VitaMeal utan extra kostnader och lämnar regelbundna rapporter som dokumenterar var maten hamnar. Genom att donera en produkt istället för kontanter vet donatorerna exakt hur deras bidrag används och de kan försäkras om att deras donationer gör en verklig insats för de drabbade barnen. Highly Nutritious Specially Formulated Superior Packaging VITAMEAL Buy Now and Donate! DONATE VITAMEAL Buy Now and Donate! DONATE VITAMEAL Buy Now and Donate! DONATE Highly Nutritious Specially Formulated Superior Packaging Highly Nutritious Specially Formulated Superior Packaging Mer än 150 miljoner matportioner har hittills donerats. AND MINERAL S ESSE NTIA L VITA MINS Highly Nutritious Specially Formulated Superior Packaging Highly Nutritious Specially Formulated Superior Packaging Jag vill tacka dig för din omtanke, för att du bryr dig och vill hjälpa till. Vi kunde inte ha klarat det utan dig. Nu Skin tillverkar VitaMeal Du köper och donerar mat Hjälporganisationer transporterar och delar ut mat Ett undernärt barn får leva Larry Jones President för Feed The Children

4 Mer än bara en måltid Undernärda barn saknar viktiga näringsämnen som kan hindra hjärna, skelett och immunförsvar att utvecklas. Den mesta humanitärhjälpen vad gäller mat består av gröda, såsom majs, som kan sakna vissa livsviktiga näringsämnen för en sund utveckling. VitaMeal är särskilt framtagen för undernärda barn eller familjer och tillverkas av Nu Skin - ett företag med omfattande erfarenhet av näring. Tillsammans med en expert på barns undernäring i tredje världen, utvecklade Nu Skin VitaMeal med: Balanserade mängder kolhydrater, protein, fett och fibrer; AND MINERALS ESSENTIAL VITAMINS Essentiella fettsyror som krävs för normal utveckling av hjärnan, hudens hälsa och immunförsvaret; Elektrolyter nödvändiga för att behålla normal vätskebalans och muskelfunktion; essentiella vitaminer och mineraler, inklusive A-vitamin för normal syn och immunfunktion såväl som näringsämnen för normal växt och utveckling av skelettet. VitaMeal är vegetariskt och laktosfritt och det är lätt att tillsätta ingredienser efter smakpreferens och kultur. Varje påse VitaMeal innehåller 30 barnportioner eller tillräckligt för att förse ett barn med en näringsrik måltid varje dag i en hel månad.

5 Nå ut till de mest behövande Det finns hungriga barn i princip alla världens länder men donationer av VitaMeal från Nourish the Children går till de platser där barnen behöver det mest. KINA Bolivia Tupiza, en sjuårig pojke, arbetar i gruvan för att hjälpa sin familj sedan faderns död för några år sedan. Han brukade äta ett mål om dagen och tugga koka för att hålla hungern och sömnbehovet borta. Nu får han ett andra mål mat av VitaMeal och kan klara skolan mycket bättre. Mer än fem miljoner portioner har delats ut på den amerikanska kontinenten. Malawi När ett barnhem först tog hand om Janet Banda var hon rejält undernärd och kunde varken tala eller gå. Efter en vecka med VitaMeal började hennes lilla kropp att normaliseras. Nu klarar hon att springa, leka och lära tillsammans med de andra barnen. Hon har fått nytt hopp om framtiden. Xie Rongxue är elva år och går i fjärde klass. Hennes familjs årsinkomst motsvarar 75 US dollar. Hennes far är på sjukhus där han behandlas för sin leversjukdom, så hennes 16-årige bror har slutat skolan för att hjälpa henne med gården. VitaMealdonationer ser till att Zie och hennes familj får korrekt näring. Mer än 47 miljoner portioner har delats ut i Asien. Mer än 94 miljoner portioner har delats ut i Afrika. 2007, bara fem år efter programstarten, hade anställda, kunder och distributörer hos Nu Skin köpt och donerat imponerande 100 miljoner matportioner. Under 2010 förväntar vi oss att donera och distribuera ytterligare 100 miljoner matportioner.

6 Maximera din insats 1. Få barnen till skolan Donationer av VitaMeal distribueras generellt via skolprogrammen då fattiga föräldrar gärna sänder sina barn till skolan för gratis mat, istället för att hålla dem hemma och i arbete. Detta gäller framför allt flickor: det finns ingen effektivare investering för att nå utvecklingsmålen än att utbilda flickor, enligt Världsbanken. 2. Säkra ett stadigt donationsflöde Genom sitt incitament att köpa, donera och marknadsföra VitaMeal underlättar Nourish the Children, som socialt affärsinitiativ, att konstanta och ökande donationer av mat kan äga rum 1. Provision är inkluderad i priset och ger distributörer möjlighet att investera tid och resurser på att uppmuntra andra att ansluta sig och bekämpa undernäringen. 2 Din donation av VitaMeal ökas ytterligare med ett matchningsprogram från Nu Skin Bygga upp ekonomiska möjligheter VitaMeal-anläggningar i Malawi och Kina minskar transportkostnaderna och stöttar den lokala ekonomin. 1 Nu Skin är vinstdrivande distributör av närings- och hudvårdsprodukter i 50 länder och börsnoterade i New York(NYSE: NUS). Se publicerad årsrapport på Nourish the Children är ett initiativ av Nu Skin. Programmet förstärker kraften hos ett vinstdrivande företag i samarbete med donations- och logistikprogram från hjälporganisationen Feed the Children för att bistå med att lösa det komplexa världsomfattande problemet med undernärda barn. I priset för VitaMeal ingår kostnader för tillverkning, allmän distribution, försäljnings- och provisionskostnader till Nu Skins distributörer, såväl som en vinstmarginal. 2 Provisionen för VitaMeal inkluderar en specialbonus som inte utfaller för andra företagsprodukter. Distributörer och kunder som fortlöpande bidrar och stöttar andra att göra detsamma erkänns som Nourish the Children Ambassadors eller Chief Ambassadors. Mer information om hur man kvalificerar sig som Ambassador återfinns på När VitaMeal doneras via ADRprogrammet får donatorn produktpoäng som i sin tur kan inlösas mot produkter från Nu Skin och/eller Pharmanex. 3 Nu Skin matchar med en påse för varje inköp av fem eller åtta påsar.

7 Bidrar till självförsörjning För varje påse VitaMeal som inhandlas donerar Nu Skin 0. US dollar till Force for Good Foundation för att stödja jordbruksutbildningen i byn Mtalimanja i Malawi. Projektet Nu Skin Force for Good Build a Village är det mest ambitiösa, långvariga projekt som Nu Skin någonsin drivit för att hjälpa befolkningen i Malawi inte bara för en säsong eller ett år, utan för generationer framåt. Projektet initierades 2006 i samarbete med lokala ideella organisationer och kommunala grupper. Målet är att bygga en faktisk by där befolkningen i Malawi kan utbildas till oberoende jordbrukare genom ökad lantbruksproduktion.

8 Jag är säker på att Nourish the Children kommer att innebära en betydlig skillnad i barns liv över hela världen. Det har det de facto redan gjort. Det här är verkligen en ny infallsvinkel för att lösa världens fruktansvärda hungerproblem. Lee Iacocca, styrelseordförande Emeritus för Nourish the Childrens rådgivningspanel, tidigare styrelseordförande för Chrysler Corporation och tidigare chef för Ford Motor Company Vissa kanske tror att våra ansträngningar är en droppe i havet. Där har de fel. Lär dig hur belönande det kan vara när man tar ett litet steg och därmed gör en enorm skillnad. Tatsuya Yamada, Nourish the Children Chief Ambassador, Nu Skin Team Elite, Japan Jag visste bara att jag gjorde något bra. Men jag visste inte att det hade så stor betydelse. Sainty Wang, Nourish the Children Chief Ambassador, Nu Skin Team Elite, USA Nourish the Children har fått mig att öppna ögonen. Nu när jag varit på plats och sett vad vi gör har jag helt ändrat uppfattning om vad som är möjligt. Vi gör ett fantastiskt arbete men vi behöver göra mycket mer. Carl Westberg, Nourish the Children Chief Ambassador, Nu Skin Team Elite, Europa Upptäck vilken skillnad du kan göra AN INITIATIVE OF NU SKIN ENTERPRISES _SE_1001_JA_HDC 2010 NSE Products, Inc.

" If it doesn t make you smile, change it."

 If it doesn t make you smile, change it. " If it doesn t make you smile, change it." the business1 04 Vad är Network Marketing? 06 Varför är Forever det bästa alternativet? 08 Så tjänar du pengar med Forever 12 Incentives och belöningssystem

Läs mer

ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE BRA FÖR DINA AFFÄRER. Dan Alder/Save the Children

ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE BRA FÖR DINA AFFÄRER. Dan Alder/Save the Children ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE Dan Alder/Save the Children BRA FÖR DINA AFFÄRER Ansvarsfullt företagande en bra affär för barnen CSR, Corporate Social Responsibility, handlar både om att ge och att få. Trycket

Läs mer

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare.

Vi börjar med Affärsomsorg som handlar om hur vi gör affärer och skapar värde för våra kunder och aktieägare. Ärade aktieägare, herr ordförande, kära kollegor, mina damer och herrar. Som ni vet så är hållbarhet, eller SKF Care som vi kallar det, vår ledstjärna sedan lång tid tillbaka. Det är lika viktigt för oss

Läs mer

FN:s åtta millenniemål

FN:s åtta millenniemål Lär dig mer om FN:s åtta millenniemål Studiematerial från Hungerprojektet 1 Välkomna till Hungerprojektets studiematerial om FN:s millenniemål! Mycket har blivit bättre i världen under de senaste 20 åren.

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Event Presentation Inledning Företaget Vemma Arbetsmodellen mer ingående Synen på arbete idag Why Egenföretagare Network Marketing

Event Presentation Inledning Företaget Vemma Arbetsmodellen mer ingående Synen på arbete idag Why Egenföretagare Network Marketing Event Presentation Inledning Välkommen Företag Inget sälj Företaget Vemma Formulan Produkterna Verve Jämförelse - Kort jämförelse mot andra varumärken Arbetsmodellen mer ingående Word of mouth Network

Läs mer

RESULTATREDOVISNING AV NÄRMARE 1 MILJON SMÅFÖRETAG

RESULTATREDOVISNING AV NÄRMARE 1 MILJON SMÅFÖRETAG RESULTATREDOVISNING AV NÄRMARE 1 MILJON SMÅFÖRETAG För människor som lever i fattigdom är ett riktigt jobb det viktigaste steget mot en tryggare och hälsosammare framtid. Med hjälp av en väl utvecklad

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige?

Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige? Fostrar vi verkligen entreprenörer i Sverige? Den svenska nyhetssajten Realtid.se skrev i veckan att det råder stor internationell efterfrågan på svenska toppchefer. De vill visa att många svenska chefer

Läs mer

Jag rekommenderar att Du har dessa 10 sidor utskrivna då du ser på videon. Det är vissa bilder du behöver se på filmen.

Jag rekommenderar att Du har dessa 10 sidor utskrivna då du ser på videon. Det är vissa bilder du behöver se på filmen. Denna skrift är en fri översättning av Tim Sales och Professor Charles Kings presentation på videobandet på denna hemsida. Den är för dig som har lite svårt att hänga med på engelskan och kan också vara

Läs mer

En samordnare tillsattes på MCC. Under åren har det varit fyra (4) olika samordnare.

En samordnare tillsattes på MCC. Under åren har det varit fyra (4) olika samordnare. 1 Rapport MCC:s fadderprogram hösten 2012 Bakgrund Rapporten gjordes av Linda Hårsta-Löfgren under hennes praktik vid MCC under hösten 2012. Innan Linda for till Sri Lanka fick hon ett underlag med frågeställningar

Läs mer

FN-rapporter 2009 VÄRLDSBANKEN RAPPORTERAR OM. Vägen ur fattigdomen I SAMMANDRAG

FN-rapporter 2009 VÄRLDSBANKEN RAPPORTERAR OM. Vägen ur fattigdomen I SAMMANDRAG FN-rapporter 2009 VÄRLDSBANKEN RAPPORTERAR OM Vägen ur fattigdomen I SAMMANDRAG VÄRLDSBANKEN RAPPORTERAR OM Vägen ur fattigdomen I denna skrift ingår översättning, sammanfattning och bearbetning av följande

Läs mer

7 Skäl att. börja med online insamling redan idag

7 Skäl att. börja med online insamling redan idag Skäl att börja med online insamling redan idag 2 Innehåll Vad är online insamling? Peer-to-peer fundraising that is. Vem och vad är BetterNow? Författaren 1 2 3 4 5 6 Tiden för online insamling är nu Håva

Läs mer

HUNGERPROJEKTET MiKROfiNaNsPROGRaM RaPPORT 2013

HUNGERPROJEKTET MiKROfiNaNsPROGRaM RaPPORT 2013 HUNGERPROJEKTET Mikrofinansprogram RAPPORT 2013 Inledning Ett stort tack till alla de företag och individer som under 2013 valde att rikta sina investeringar till Hungerprojektets mikrofinansprogram. I

Läs mer

Sweden-US Entrepreneurial Forum 2007

Sweden-US Entrepreneurial Forum 2007 Sweden-US Entrepreneurial Forum 2007 Jag blev inbjuden till en intressant konferens nu i veckan av ESBRI (Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning). Jag fastnade för de viktiga frågor

Läs mer

på liv & död vem har rätt till medicin?

på liv & död vem har rätt till medicin? på liv & död vem har rätt till medicin? Gatuliv i staden Dinsor i Somalia. BILD ALEXANDER GLYADYELOV Detta magasin bygger på in formation från Läkare Utan Gränser och på studien Öppna sår i den globala

Läs mer

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA www.businesssmart.se ViviAnn Labba och Business Smart 2009-2010 35tips till fler kunder består utav en samling artiklar kring kundvård skrivna av ViviAnn Labba

Läs mer

BLIR VÄRLDEN BÄTTRE?

BLIR VÄRLDEN BÄTTRE? BLIR VÄRLDEN BÄTTRE? INNEHÅLL En fantastisk möjlighet!... 4 Vad är utveckling?... 6 Hur tror du världen ser ut?... 11 Blir världen bättre?... 17 Framsteg du (kanske) inte kände till?... 30 Stora utmaningar

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer

Aktivitetspaket Spårare

Aktivitetspaket Spårare Aktivitetspaket Spårare Hej! I Scouterna kan vi göra vad som helst! Häftigast av allt är kanske att vi tillsammans kan göra värden lite bättre. Vi lär oss om hur världen ser ut där vi bor, i skolan och

Läs mer

Hej och välkommen till en presentation av SWEA, Swedish emarketing Education Association och vår utbildning i Succé Magasinet, SMS.

Hej och välkommen till en presentation av SWEA, Swedish emarketing Education Association och vår utbildning i Succé Magasinet, SMS. Hej och välkommen till en presentation av SWEA, Swedish emarketing Education Association och vår utbildning i Succé Magasinet, SMS. I denna presentation berättar vi hur du kan bygga en affärsverksamhet

Läs mer

Dokumentera mera! - Projektbeskrivning -

Dokumentera mera! - Projektbeskrivning - Dokumentera mera! - Projektbeskrivning - -Dokumentation av ett utvecklingsprojekt i Sisophon, Banteay Meanchey, Kambodja.- Sammanfattning, min vision. Projektbeställare Erik Malm och hans kollega Sofie

Läs mer

Lifeplus och du. Gör skillnad med oss

Lifeplus och du. Gör skillnad med oss Lifeplus och du Gör skillnad med oss Innehåll Företaget Sida 3 Välbefinnande Sida 4 Personlig utveckling och relationer Sida 5 Vad är nätverksmarknadsföring? Sida 7 Ersättningsprogrammet så här fungerar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Föreningen Golomolo. - fördjupat stöd och samarbete med Gossace skola och barnhem i Uganda

Verksamhetsberättelse 2014 Föreningen Golomolo. - fördjupat stöd och samarbete med Gossace skola och barnhem i Uganda Verksamhetsberättelse 2014 Föreningen Golomolo - fördjupat stöd och samarbete med Gossace skola och barnhem i Uganda 1 Verksamhetsberättelse 2014 Försök att tänka dig in i situationen: ett land med en

Läs mer

MAT EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET

MAT EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET i fo k u s : MAT EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET AKUT! BARNEN I AFRIKAS HORN ÖVERLEVER INTE SVÄLTEN återrapport VATTEN rapport RESULTAT NR 2 2011 INNEHÅLL 2 I FOKUS: MAT En mänsklig rättighet GHANA En hungrig prins

Läs mer

Bli värdfamilj åt en utbytesstudent

Bli värdfamilj åt en utbytesstudent Connecting Lives, Sharing Cultures Ta hem världen till dig Bli värdfamilj åt en utbytesstudent Att vara värdfamilj är att växa som individer, lära nytt & få uppleva ett fantastiskt år tillsammans. Att

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

BLIR VÄRLDEN BÄTTRE?

BLIR VÄRLDEN BÄTTRE? BLIR VÄRLDEN BÄTTRE? Innehåll BLIR VÄRLDEN BÄTTRE? Siffror om utvecklingen i världen Copyright: FN:s utvecklingsorgan UNDP Text: Staffan Landin Grafisk design och produktion: Per Wilkens, David Falda Svensson,

Läs mer

Minskar samordning resultat?

Minskar samordning resultat? Minskar samordning resultat? Mars och april har varit hektiska, jag har rest runt och marknadsfört Grön IT för en av mina klienter och känt mig lite som en dansbandmusiker som åker från stad till stad

Läs mer

KORT OM ACTIONAID. En värld utan fattigdom och orättvisa där varje individ kan leva ett värdigt liv.

KORT OM ACTIONAID. En värld utan fattigdom och orättvisa där varje individ kan leva ett värdigt liv. SVERIGE ÅRSBERÄTTELSE 2010 KORT OM ACTIONAID ActionAid är en internationell hjälporganisation som sedan 1972 har arbetat i nära relation med fattiga och utsatta för att tillsammans med dem hitta vägar

Läs mer