Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Hösten 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Hösten 2016"

Transkript

1 Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Hösten 2016

2 Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: , E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida: Facebook: Arena för lärande: Studie- och yrkesvägledning Är du osäker på vad du skall läsa, vill diskutera din studieplanering, ditt studieval med mera kan du ta kontakt med studie- och yrkesvägledare: - Malin Hedberg, telefon: , e-post: malin.hedberg@alingsas.se - Mattias Danielsson, telefon: , e-post: mattias.danielsson@alingsas.se Utbildningens Hus Utbildningens Hus är en mötesplats för vuxna som vill studera och erbjuder en mängd olika nivåer från grundskola till högskola. I Utbildningens Hus finns även Integrationsavdelningen, Restaurangskolan, Folkuniversitetet, Datavara AB, Eductus och Café Kvarnen. Husets öppettider under terminen är måndag-torsdag kl , fredag Hela huset är rökfritt. Rökning sker utomhus endast på baksidan (ingång B). Nötförbud gäller i hela huset. Arena för lärande När du börjar dina studier kommer du få ett sms med inloggningsuppgifter till webbplatsen Arena för lärande. Här hittar du viktig information och länkar till de verktyg som du kommer att behöva i dina studier. Har du inte fått något sms, hämtar du din inloggning i receptionen. Datorer/studieplatser I våra öppna lärmiljöer kan du arbeta med dator samt sitta och studera. Här behöver du inte boka någon dator utan sätter dig vid en som är ledig. Grupprum finns att boka, fråga receptionen. I receptionen köper du utskrifter om du vill skriva ut, exempelvis kostar 150 utskrifter 100 kronor. Samma inloggning som till Arena för lärande. Trådlöst datanät För att koppla upp dig trådlöst i huset så använder du nätet som heter studerandenat. Samma inloggning som till Arena för lärande. Kopiering I vår reception kan du kopiera mot en kostnad av 1 kr/st. Skåp Skåp finns att hyra i receptionen mot en kostnad av 200 kr i depositionsavgift.

3 Lunch och fika Café Kvarnen säljer fika och lättare luncher. En kaffemaskin finns i den öppna lärmiljön vid receptionen. Kylskåp och mikrovågsugn för medhavd mat finns bakom trappan i caféet. Du kan också köpa lunch att äta i Restaurangskolan. Brand Se till att du känner till var nödutgångar och brandsläckare finns samt var återsamlingsplatsen ligger. Fråga gärna någon i personalen om du känner dig osäker. Vid larm är det viktigt att du omgående lämnar lokalerna och då inte använder hissarna. Utanför huvudentrén på den stora parkeringen i hörnet mot cykelvägen finns återsamlingsplatsen vid utrymning. Studieinformation OBS! För dig som läser kurs på distans med Hermods som utbildningsanordnare finns samlad information om vad som gäller för dina studier längre ner i texten. Schema och lärare Schema finns att hitta på Arena för lärande och hemsidan. Kursplanering får du av din lärare vid kursstart. Då får du också kontaktuppgifter till läraren. Generellt är e-postadressen till respektive lärare förnamn.efternamn@alingsas.se. Vid schemakrockar, prata först med din lärare för eventuella lösningar. Behöver du vägledning för att till exempel byta kurs på grund av just schemakrock, kontakta studie- och yrkesvägledaren. Kurslitteratur All undervisning inom vuxenutbildningen är kostnadsfri, men du får betala kursböcker och material själv. Din lärare informerar om aktuell litteratur vid kursstarten (finns även på hemsidan). Litteraturen finns till försäljning hos de flesta bokhandlarna på nätet. Har du frågor kring litteraturen, prata med din lärare. Läs- och skrivsvårigheter Har du läs- och skrivsvårigheter; prata med din lärare om detta. Vi kan exempelvis hjälpa till med inläst kurslitteratur för dig med konstaterade behov och det finns en speciallärare att ta kontakt med. Fusk eller plagiat Inlämningsuppgifter: Alla referat och citat som används i ett arbete skall ha en källhänvisning. Hel eller delvis avskrift betraktas som fusk och jämställs med urkundsförfalskning. Uppgiften bedöms som underkänd (F). Salsskrivningar: Vid fusk bedöms skrivningen som underkänd (F).

4 Studieinformation för dig som läser kurser på plats GAFE I GAFE (Google Apps For Education) arbetar du interaktivt med dina kurser. Varje gymnasial kurs har en egen kurssida där din lärare lägger grundläggande information om kursen samt de uppgifter du ska avklara för att få ett slutbetyg. I Google Drive, som är en del av GAFE, kommer du att utföra allt ditt skolarbete. Eftersom GAFE är en molntjänst kommer ditt material att finnas tillgängligt vart du än befinner dig. Du når GAFE via "Arena för lärande" Vklass I vår bedömningsportal Vklass lämnar du in dina slutförda arbeten för bedömning. Dina lärare ger dig respons på dina arbeten utifrån kunskapskraven för respektive kurs. I Vklass får du även en överblick på vad du har lämnat in och vad som är kvar att göra. Du når Vklass via "Arena för lärande" Närvaro För bästa studieresultat bör du förutom ditt egna arbete närvara vid varje lektion. Din närvaro noteras alltid. Vid lektioner; befinn dig i klassrummet vid lektionens början, respektera dina kurskamrater och kom i tid. Kurslitteratur mm ska medtas till varje lektion om inte läraren meddelat annat. Utöver lektioner finns det också möjlighet till handledning med din lärare. Kom gärna hit för att ställa frågor som dykt upp eller bara för att prata om hur det går för dig med studierna. Studieinformation för dig som läser kurs på distans med Hermods som utbildningsanordnare Du som blivit antagen till en distanskurs kommer att få inloggningsuppgifter skickade till din e-post av Hermods. Du kommer också innan kursstart få all nödvändig information för att komma igång med studierna. På plattformen Novo dit inloggningsuppgifterna kommer gälla finns bl.a. en introduktionsfilm för distansstudier hos Hermods, en kursintroduktion, kontaktuppgifter till läraren, kunskapskrav, studieplan med datum för olika moment, kurslitteratur mm. Vid problem med inloggning kontakta Hermods support på support@hermods.se eller Om du har särskilda behov, t.ex. på grund av läs- och skrivsvårigheter, meddela din lärare på Hermods detta för att diskutera behov av anpassningar för just dig. Du måste meddela receptionen i Utbildningens hus ifall du vill ändra ditt kursslut liksom ifall du vill göra avbrott. I de fall då du vill förkorta din studietid måste detta vara meddelat senast 3 veckor innan kursslut men helst så snart som möjligt för att du ska få ett bra kursupplägg.

5 Personuppgifter Ändrar du postadress, e-postadress, mobilnummer eller andra personuppgifter är det viktigt att du meddelar detta till receptionen. Prövning Den som vill ha betyg från Vuxenutbildningen och har förvärvat kunskaperna på annat sätt, eller på egen hand vill läsa in kursen, kan ansöka om att få göra en prövning. Vi erbjuder prövning i samtliga kurser i kursutbudet mot en kostnad av 500 kr per kurs. För mer information om anmälan och betalning se hemsidan. Betygsdokument Dina betygsatta kurser skrivs inte ut per automatik. Det är du själv som måste begära ut de betyg du vill ha utskrivna. Det gör du enklast genom att logga in på ditt studerandekonto i vårt antagningsprogram Alvis och beställa ut ditt betygsdokument där. CSN För dig som vill ansöka om studiemedel görs ansökan via Om du därefter gör förändringar i dina studier så kom ihåg att alltid meddela CSN för att undvika att bli återbetalningsskyldig. För mer information Sjukanmälan/Frånvaro Om du har studiemedel eller annan ersättning, anmäl alltid sjukdom till Försäkringskassan första sjukdagen. Vid enstaka förhinder eller sjukdom behöver du dock inte ringa och sjukanmäla dig till skolan. Meddela din lärare vid nästa lektionstillfälle och informera dig om vad du missat. Blir sjukskrivningen längre än två veckor skall kopia av läkarintyg lämnas till studie- och yrkesvägledaren. När du återkommer i studier efter sjukskrivningen, anmäl detta till studie- och yrkesvägledaren. Läser du kurs på distans gäller samma rutin. Vård av barn Om du har studiemedel: Anmäl vård av barn till CSN senast en vecka från och med första vårddagen. Lämna sedan inom två veckor en skriftlig försäkran om detta till CSN. Om vårdperioden överstiger sju dagar krävs det ett läkarutlåtande. Mer information Vård av närstående Om du vårdat en svårt sjuk närstående i Sverige i sju dagar eller mer, ska du anmäla detta till CSN. Särskild blankett ska användas samt läkarutlåtande som styrker den anhöriges sjukdom ska bifogas. När vårdperioden är slut ska dessutom en skriftlig försäkran lämnas om detta till CSN. Blanketter finner du på Avbrott Vid kursavbrott skall du snarast meddela ansvarig lärare och om du har studiemedel även CSN. Det är viktigt att du snarast meddelar oss att du vill avbryta eller inte påbörja en kurs. Gäller avbrottet en distanskurs via Hermods meddelar du receptionen i Utbildningens hus att du vill göra avbrott. VIKTIGT! Om du uteblivit från en kurs, utan någon av nedanstående orsaker, i mer än en tre

6 veckor i följd, görs avbrott på kursen och du kan inte bli antagen igen. Vi registrerar avbrott i följande situationer: Förordning om vuxenutbildning (2011:1108) 7 kap, 1 Om en elev har påbörjat en kurs eller en delkurs och därefter uteblivit från den under mer än tre veckor i följd, utan att detta har berott på sjukdom eller beviljad ledighet, ska eleven anses ha avbrutit kursen eller delkursen. Rektorn får besluta om undantag, om det finns synnerliga skäl. Skollagen (2010:800) 20 kap, 9 Den som har antagits till en kurs har rätt att fullfölja kursen. Huvudmannen får dock besluta att utbildningen på kursen ska upphöra, om eleven saknar förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen eller annars inte gör tillfredsställande framsteg. Återkoppling gällande verksamheten Dina synpunkter kring vår verksamhet är värdefulla för oss och med hjälp av dem kan vi bli ännu bättre. Det kan handla om förbättringsförslag, beröm, klagomål eller något du tycker att vi bör få information om. Tänk på att klagomål inte ersätter ett formellt överklagande av ett beslut. I första hand ska du vända dig till din lärare. Du är också alltid välkommen att kontakta rektor Ulrika Alestig via e-post på ulrika.alestig@alingsas.se eller på telefon Det finns även en folder med en blankett i som du hittar vid receptionen. Att lämna synpunkter på hemsidan är ett annat alternativ, Plan mot diskriminering och kränkande behandling Denna hittar du på vår hemsida under Om Campus Alingsås. Varmt välkommen till Campus Alingsås! Vi hoppas att du kommer att trivas under din tid här och med de kurser du har valt.

Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016

Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016 Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016 Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se

Läs mer

Studieinformation Våren Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Våren Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Våren 2017 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

Studieinformation hösten 2015. fristående gymnasiala kurser (ej vård)

Studieinformation hösten 2015. fristående gymnasiala kurser (ej vård) Studieinformation hösten 2015 fristående gymnasiala kurser (ej vård) Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se

Läs mer

Studieinformation Våren 2016. Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Våren 2016. Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Våren 2016 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

Studieinformation Hösten 2015. Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Hösten 2015. Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Hösten 2015 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

Regler och rutiner för kommunal vuxenutbildning i Enköping

Regler och rutiner för kommunal vuxenutbildning i Enköping Regler och rutiner för kommunal vuxenutbildning i Enköping Skriv text här Utbildningsförvaltningen Rektor 0171-625403 ulrika.rongelid@enkoping.se Dokumenttyp Beslutad av Gäller f.om. Gäller t.om. Externt

Läs mer

Viktig information vid studier på Komvux i Lycksele

Viktig information vid studier på Komvux i Lycksele Viktig information vid studier på Komvux i Lycksele Tannbergsskolan http://www.tannbergsskolan.nu/komvux Välkommen till Komvux! Som vuxen studerar du på ett annat sätt än du gjorde i grundskolan eller

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen. Yrkesstudier på gymnasial nivå

Välkommen till Vuxenutbildningen. Yrkesstudier på gymnasial nivå 2018 Välkommen till Vuxenutbildningen Yrkesstudier på gymnasial nivå Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa dig har

Läs mer

Viktigt att veta FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ KOMVUX ESKILSTUNA GENOM EN ANNAN UTBILDARE

Viktigt att veta FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ KOMVUX ESKILSTUNA GENOM EN ANNAN UTBILDARE Viktigt att veta FÖR DIG SOM STUDERAR PÅ KOMVUX ESKILSTUNA GENOM EN ANNAN UTBILDARE Version Mars 2014 2 Välkommen till Komvux Eskilstuna! Det här häftet ger dig, som via Komvux i Eskilstuna studerar hos

Läs mer

VIKTIGT ATT VETA. För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare

VIKTIGT ATT VETA. För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare VIKTIGT ATT VETA För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare VERSION Januari 2016 Välkommen till Komvux! Det här häftet ger dig, som via Komvux i Eskilstuna studerar hos en annan

Läs mer

VIKTIGT ATT VETA. För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare

VIKTIGT ATT VETA. För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare VIKTIGT ATT VETA För dig som studerar på Komvux i Eskilstuna genom en annan utbildare VERSION OKTOBER 2015 Välkommen till Komvux! Det här häftet ger dig, som via Komvux i Eskilstuna studerar hos en annan

Läs mer

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Vuxenutbildningen i Strängnäs Utbildning på vuxnas villkor 2012 Komvux Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Komvux - en del av Campus Strängnäs Vårt

Läs mer

Komvux Södertälje Västergatan 2. Komvux Södertälje. Grundläggande och gymnasiala kurser

Komvux Södertälje Västergatan 2. Komvux Södertälje. Grundläggande och gymnasiala kurser Komvux Södertälje Västergatan 2 Komvux Södertälje Grundläggande och gymnasiala kurser Välkommen till Vuxenutbildning i Södertälje Komvux är en del av Vuxenutbildningen i Södertälje. Vi erbjuder kurser

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen

Välkommen till Vuxenutbildningen 2017 Välkommen till Vuxenutbildningen på Almåsgymnasiet Yrkesstudier på gymnasial nivå Alingsåsvägen Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina

Läs mer

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Kommunal Vuxenutbildning. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Kommunal Vuxenutbildning. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Vuxenutbildningen i Strängnäs Utbildning på vuxnas villkor 2013 Kommunal Vuxenutbildning Komvux Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Vuxenutbildningen

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen

Välkommen till Vuxenutbildningen 2018 Välkommen till Vuxenutbildningen Studier på grundläggande och gymnasial nivå Fabriks- och Bryggaregatan Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra

Läs mer

VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD. Informationsfolder. Höstterminen 2013

VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD. Informationsfolder. Höstterminen 2013 VUXENUTBILDNINGEN KRISTIANSTAD Informationsfolder Höstterminen 2013 Välkommen att studera på Vuxenutbildningen i Kristianstad! När du fått antagningsbeskedet ska du gå in på vår hemsida: http://www.kristianstad.se/vuxenutbildningen

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen

Välkommen till Vuxenutbildningen 2017 Välkommen till Vuxenutbildningen Studier på grundläggande och gymnasial nivå Fabriks- och Bryggaregatan Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra

Läs mer

Komvux Malmö Sommarkurser Sommaren 2016 på Heleneholmskolan

Komvux Malmö Sommarkurser Sommaren 2016 på Heleneholmskolan Komvux Malmö Sommarkurser Sommaren 2016 på Heleneholmskolan Information till studerande på grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Kontaktuppgifter Komvux Malmö Södervärn - Heleneholmskolan Adress:

Läs mer

Information till dig som distansstuderande på Komvux Folkuniversitetet

Information till dig som distansstuderande på Komvux Folkuniversitetet Information till dig som distansstuderande på Komvux Folkuniversitetet 1 Vad är distansstudier? Distansstudier innebär självständiga studier. En webbaserad plattform som heter Moodle används och du behöver

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND!

VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND! VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND! Tack för att du valt att studera hos oss under vårterminen 2012. Vi hoppas att du ska få en intressant och givande studietid.

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare, SFI

Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare, SFI 2016 Välkommen till Vuxenutbildningen Studier i Svenska för invandrare, SFI Välkommen till vår skola! Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa

Läs mer

Vuxenutbildningen. Välkommen till VUX! www.skelleftea.se/vux

Vuxenutbildningen. Välkommen till VUX! www.skelleftea.se/vux Vuxenutbildningen Välkommen till VUX! www.skelleftea.se/vux Postadress Besöksadress Telefon Skellefteå kommun Laboratorgränd 5 0910-73 50 00 Vuxenutbildningen Campusområdet (Kundtjänst) 931 85 Skellefteå

Läs mer

Viva komvux Guiden våren 2016

Viva komvux Guiden våren 2016 Viva komvux Guiden våren 2016 Välkommen till Viva komvux våren 2016! Vi erbjuder dig ett brett utbud av kurser, ett flertal studieformer med kursstart vid olika tidpunkter Vi finns till för dig, för att

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND!

VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND! VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND! Tack för att du valt att studera hos oss under vårterminen 2014. Vi hoppas att du ska få en intressant och givande studietid.

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE OCH GYMNASIAL NIVÅ STUDIEHANDBOK. Här finns viktig information som du behöver känna till. campusmolndal.se

GRUNDLÄGGANDE OCH GYMNASIAL NIVÅ STUDIEHANDBOK. Här finns viktig information som du behöver känna till. campusmolndal.se GRUNDLÄGGANDE OCH GYMNASIAL NIVÅ STUDIEHANDBOK Här finns viktig information som du behöver känna till VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ CAMPUS MÖLNDAL! Du bjuds in till ett obligatoriskt informationsmöte veckan innan

Läs mer

SFI. Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare

SFI. Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare SFI Välkommen till Vuxenutbildningen Studier i Svenska för invandrare Välkommen till vår skola Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa dig har

Läs mer

Elevbladet. Viktig information för dig som ska vuxenstudera i Trollhättan Vänersborg våren 2016 VUXENUTBILDNINGEN

Elevbladet. Viktig information för dig som ska vuxenstudera i Trollhättan Vänersborg våren 2016 VUXENUTBILDNINGEN Elevbladet Viktig information för dig som ska vuxenstudera i Trollhättan Vänersborg våren 2016 VUXENUTBILDNINGEN Innehåll Rubrik Sidan Öppettider, adress och telefonnummer 3 Elevinfo under studietiden

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2015 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2015 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen Hösten 2015 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN Administration 2:a våningen Expeditionen: 0303-23 83 40 Skol-administratör Ann-Britt

Läs mer

Välkomna till Vuxenutbildningen i Falkenberg. Hösten 2018

Välkomna till Vuxenutbildningen i Falkenberg. Hösten 2018 Välkomna till Vuxenutbildningen i Falkenberg Hösten 2018 Vuxenutbildningen - Organisation Rektor SFI, Gruv Jenny Milanovic Rektor GyVux, Lärvux, YH Vladimir Tolevski Koordinator Maria Sturefelt Utbildningssamordnare

Läs mer

Praktisk information för dig som studerar Sfi för högutbildade på Polstjärnegatan

Praktisk information för dig som studerar Sfi för högutbildade på Polstjärnegatan Praktisk information för dig som studerar Sfi för högutbildade på Polstjärnegatan Besöksadress: Polstjärnegatan 4 D, vån 2, 417 56 Göteborg Postadress: Box 2542, 403 17 Göteborg Våren 2014 Vart vänder

Läs mer

Praktisk information för dig som studerar SFI i särskild undervisningsgrupp. Besöksadress: Norra Allégatan 6 Postadress: Box 2542, Göteborg

Praktisk information för dig som studerar SFI i särskild undervisningsgrupp. Besöksadress: Norra Allégatan 6 Postadress: Box 2542, Göteborg Praktisk information för dig som studerar SFI i särskild undervisningsgrupp Besöksadress: Norra Allégatan 6 Postadress: Box 2542, 403 17 Göteborg Hösten 2014 Vart vänder jag mig? Utbildningsledare Administratör

Läs mer

Informationsfolder. Studieperiod 1 ht-17

Informationsfolder. Studieperiod 1 ht-17 Informationsfolder Studieperiod 1 ht-17 ATT STUDERA PÅ KOMVUX Du visar att du är aktiv genom att följa planeringen i din delkurs. Det innebär att du deltar i undervisningen, gör de uppgifter som läraren

Läs mer

Vuxenutbildningen. i Älvkarleby Kommun. Vårterminen 2011. Reviderad 110107

Vuxenutbildningen. i Älvkarleby Kommun. Vårterminen 2011. Reviderad 110107 Vuxenutbildningen i Älvkarleby Kommun Vårterminen 2011 Reviderad 110107 Välkommen till KunDa (undervisning) och Centralen (vägledning) Vi ordnar utbildningar på olika nivåer. De kan kombineras till hel-

Läs mer

Välkommen till Borås Yrkeshögskola. Studerande på Bryggaregatan

Välkommen till Borås Yrkeshögskola. Studerande på Bryggaregatan 2018-19 Välkommen till Borås Yrkeshögskola Studerande på Bryggaregatan Välkommen till Borås Yrkeshögskola! Vi är glada att ha dig här. Hoppas du kommer att lyckas och trivas med dina studier hos oss. För

Läs mer

Viva komvux guiden hösten 2014

Viva komvux guiden hösten 2014 Viva komvux guiden hösten 2014 Välkommen till Viva komvux hösten 2014! Vi erbjuder dig ett brett utbud av kurser, ett flertal studieformer med kursstart vid olika tidpunkter Vi finns till för dig, för

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Våren 2017 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Våren 2017 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN ! VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen Våren 2017 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN! Administration 2:a våningen Expeditionen: 0303-23 83 40 Skol-administratör Ann-Britt

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KOMVUX

VÄLKOMMEN TILL KOMVUX 2015/16 VÄLKOMMEN TILL KOMVUX I LUND Anteckningar Välkommen till Komvux i Lund! Vi är en skola som erbjuder många utbildningar. Här studerar elever i olika skolformer: på grundläggande och gymnasial nivå,

Läs mer

Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning

Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Vårterminen 2018 Innehållsförteckning Om studier på Masugnen... 3-5 Grundläggande vuxenutbildning (GRUNDVUX)... 6-7 Gymnasial vuxenutbildning... 8 Studiemedel...

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Våren 2015 PERIODER VÅREN 2015 Period 1: 12 januari 20 mars 2015 (sista ansökningsdag 12 november 2014) Period 1 2: 12 januari 29 maj 2015 (sista ansökningsdag

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Våren och sommaren 2013 PERIODER 2013 Period 1: 14 januari 22 mars 2013 (sista ansökan 22 nov 2012) Period 1 2: 14 januari 31 mars 2013 (sista ansökan 22 nov

Läs mer

Välkommen till Folkuniversitetet

Välkommen till Folkuniversitetet Välkommen till Folkuniversitetet Praktisk information för studerande på Polstjärnegatan HT 2010 Besöksadress: Postadress: Polstjärnegatan 4 D, vån 2, 417 56 Göteborg Box 2542, 403 17 Göteborg Vart vänder

Läs mer

Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning

Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Höstterminen 2019 Innehållsförteckning Om studier på Masugnen... 3-5 Grundläggande vuxenutbildning (GRUNDVUX)... 6-7 Gymnasial vuxenutbildning... 8 Studiemedel...

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2016 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2016 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen Hösten 2016 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN Administration 2:a våningen Expeditionen: 0303-23 83 40 Skol-administratör Ann-Britt

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING HEMSIDA... 8 ADMINISTRATION... 3 RÖKNING... 11 I... 8 A... 4 S... 11 SALSNAMN... 11 ALLERGIER/ÖVERKÄNSLIGHET...

INNEHÅLLSFÖRTECKNING HEMSIDA... 8 ADMINISTRATION... 3 RÖKNING... 11 I... 8 A... 4 S... 11 SALSNAMN... 11 ALLERGIER/ÖVERKÄNSLIGHET... Till dig som studerar på Vuxenutbildningen hösten 2015 I det här häftet med rubriker från A till Ö vill vi ge dig en allmän information från Vuxenutbildningen där vi beskriver de viktigaste reglerna och

Läs mer

Praktisk information Komvux Folkuniversitetet Göteborg

Praktisk information Komvux Folkuniversitetet Göteborg Praktisk information Komvux Folkuniversitetet Göteborg Post - och Besöksadress Telefon E-mail Polstjärnegatan 4 D 031-10 65 80 vux.gbg@folkuniversitetet.se 417 56 Göteborg 1 Vart vänder jag mig? Generella

Läs mer

Hej! KURSUTBUD VÅREN Sök senast. Trollhättan och Vänersborg. 20 november Allt börjar med en utbildning. Allt.

Hej! KURSUTBUD VÅREN Sök senast. Trollhättan och Vänersborg. 20 november Allt börjar med en utbildning. Allt. Hej! KURSUTBUD VÅREN 2018 och I vårens kursutbud från Vuxenutbildningen hittar du kurser på grundläggande och gymnasial nivå där du kan välja att studera på dagtid, kvällstid eller nätbaserat. Här finns

Läs mer

Informationsfolder. Studieperiod 2 ht-18

Informationsfolder. Studieperiod 2 ht-18 Informationsfolder Studieperiod 2 ht-18 ATT STUDERA PÅ KOMVUX Du visar att du är aktiv genom att följa planeringen i din delkurs. Det innebär att du deltar i undervisningen, gör de uppgifter som läraren

Läs mer

Välkommen till Folkuniversitetet

Välkommen till Folkuniversitetet Välkommen till Folkuniversitetet Praktisk information för studerande på Polstjärnegatan HT 2011 Besöksadress: Postadress: Polstjärnegatan 4 D, vån 2, 417 56 Göteborg Box 2542, 403 17 Göteborg Vart vänder

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE OCH GYMNASIAL NIVÅ STUDIEHANDBOK. Här finns viktig information som du behöver känna till. campusmolndal.se

GRUNDLÄGGANDE OCH GYMNASIAL NIVÅ STUDIEHANDBOK. Här finns viktig information som du behöver känna till. campusmolndal.se GRUNDLÄGGANDE OCH GYMNASIAL NIVÅ STUDIEHANDBOK Här finns viktig information som du behöver känna till campusmolndal.se VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ CAMPUS MÖLNDAL! På följande sidor hittar du viktig information

Läs mer

STUDIEHANDBOK CAMPUS MÖLNDAL

STUDIEHANDBOK CAMPUS MÖLNDAL STUDIEHANDBOK CAMPUS MÖLNDAL Här finns viktig information som du behöver känna till! Välkommen till oss på Campus Mölndal! Du bjuds in till ett obligatoriskt informationsmöte veckan innan kursstarten.

Läs mer

Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning

Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Höstterminen 2015 Innehåll Masugnen Lindesberg... 3 Om studier på Masugnen... 4 Ansökan... 5 Grundläggande vuxenutbildning... 6 Gymnasial vuxenutbildning...

Läs mer

Vem får läsa hos oss. Vuxenutbildningen erbjuder

Vem får läsa hos oss. Vuxenutbildningen erbjuder Lär dig något nytt! Vill du börja studera för att utvecklas i ditt arbete, söka nytt arbete, bli behörig till eftergymnasial utbildning eller lära dig något nytt bara för din egen skull? I så fall är du

Läs mer

Riktlinjer och rutiner gällande auktorisationsavtal inom den kommunala vuxenutbildningen i Växjö kommun

Riktlinjer och rutiner gällande auktorisationsavtal inom den kommunala vuxenutbildningen i Växjö kommun Riktlinjer och rutiner gällande auktorisationsavtal inom den kommunala vuxenutbildningen i Växjö kommun Antagning, mottagning samt information till elever Huvudmannen beslutar om en sökande ska tas emot

Läs mer

Information Om studier på KOMVUX Birgittaskolans vuxenutbildning

Information Om studier på KOMVUX Birgittaskolans vuxenutbildning Information Om studier på KOMVUX Birgittaskolans vuxenutbildning HÖSTTERMINEN 2016 Komvux från a ö VÄLKOMMEN till Komvux Birgittaskolans vuxenutbildning På Birgittaskolans vuxenutbildning finns följande

Läs mer

Välkommen till Borås Yrkeshögskola. Studerande på Textile Fashion Center

Välkommen till Borås Yrkeshögskola. Studerande på Textile Fashion Center 2018-19 Välkommen till Borås Yrkeshögskola Studerande på Textile Fashion Center Välkommen till Borås Yrkeshögskola! Vi är glada att ha dig här. Hoppas du kommer att lyckas och trivas med dina studier hos

Läs mer

Praktisk information för dig som studerar på Polstjärnegatan

Praktisk information för dig som studerar på Polstjärnegatan Praktisk information för dig som studerar på Polstjärnegatan Post - och Besöksadress Telefon E-mail Polstjärnegatan 4 D 031-10 65 80 vux.gbg@folkuniversitetet.se 417 56 Göteborg Vart vänder jag mig? Har

Läs mer

VAD HÄNDER EFTER SFI?

VAD HÄNDER EFTER SFI? VAD HÄNDER EFTER SFI? STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING Hos oss kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och ansökningstider komma på drop-in med korta frågor boka

Läs mer

Informationsfolder. Studieperiod 1 Ht-19

Informationsfolder. Studieperiod 1 Ht-19 Informationsfolder Studieperiod 1 Ht-19 ATT STUDERA PÅ KOMVUX Du visar att du är aktiv genom att följa planeringen i din delkurs. Det innebär att du deltar i undervisningen, gör de uppgifter som läraren

Läs mer

Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna

Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna 1. Fyll i ditt personnummer och lösenord om du redan har ett studerandekonto. Om du inte

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN Administration 2:a våningen Expeditionen: 0303-23 83 40 Skol-administratör Ann-Britt Ardehed

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Ulricehamn

Välkommen till Vuxenutbildningen i Ulricehamn Välkommen till Vuxenutbildningen i Ulricehamn Information för dig som är vuxenstuderande ULRICEHAMN N Vuxenutbildningen Vi erbjuder vuxenutbildning på olika nivåer - både grundskole- och gymnasienivå,

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Hösten & vintern 2013 PERIODER 2013 Period 3: 3 juni 9 augusti 2013 (sista ansökan 16 maj 2013) Period 4: 12 augusti 18 oktober 2013 (sista ansökan 20 maj 2013)

Läs mer

Informationsfolder. Studieperiod 3 Vt-19

Informationsfolder. Studieperiod 3 Vt-19 Informationsfolder Studieperiod 3 Vt-19 ATT STUDERA PÅ KOMVUX Du visar att du är aktiv genom att följa planeringen i din delkurs. Det innebär att du deltar i undervisningen, gör de uppgifter som läraren

Läs mer

Komvux Malmö Sommarkurser Sommaren 2015 på Heleneholmskolan

Komvux Malmö Sommarkurser Sommaren 2015 på Heleneholmskolan Komvux Malmö Sommarkurser Sommaren 2015 på Heleneholmskolan Information till studerande på grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Kontaktuppgifter Komvux Malmö Södervärn - Heleneholmskolan Adress:

Läs mer

Vuxenutbildningen. i Älvkarleby Kommun Vårterminen Reviderad

Vuxenutbildningen. i Älvkarleby Kommun Vårterminen Reviderad Vuxenutbildningen i Älvkarleby Kommun Vårterminen 2012 Reviderad 111220 Välkommen till KunDa Vuxenutbildningen i Älvkarleby Kommun Vi ordnar utbildningar på olika nivåer. De kan kombineras till hel- eller

Läs mer

komvux Senast uppdaterad, juni 2017 CSN nr 1400A/1706

komvux Senast uppdaterad, juni 2017 CSN nr 1400A/1706 Rutiner för studeranderapportering i Mina tjänster komvux Senast uppdaterad, juni 2017 CSN nr 1400A/1706 Innehåll Inledning 3 Kundstöd 3 Om CSN 4 Studiehjälp 4 Studiemedel 4 Studiestartsstöd 5 Skolans

Läs mer

Välkommen till JENSEN online!

Välkommen till JENSEN online! Välkommen till JENSEN online! Logga in! Den här guiden ger en kort introduktion till hur dina distansstudier på JENSEN vuxenutbildning går till. Om det är första gången du studerar via JENSEN online, behöver

Läs mer

VUXENSTUDIER I HANINGE

VUXENSTUDIER I HANINGE VUXENSTUDIER I HANINGE Kurser & utbildningar Sommaren och hösten 2011 PERIODER 2011 Period 3: 30 juni 29 juli (sista ansökan 19 maj 2011) Period 4 5: 8 augusti 23 december (sista ansökan 30 maj 2011) Period

Läs mer

INFORMATION. för studerande på Kompetenscentrum Gotland Våren 2016

INFORMATION. för studerande på Kompetenscentrum Gotland Våren 2016 INFORMATION för studerande på Kompetenscentrum Gotland Våren 2016 Välkommen till vårens studier I detta dokument får Du svar på många av de frågor som dyker upp under studietiden. Dokumentet är ett viktigt

Läs mer

välkomnar till studier

välkomnar till studier Vuxenutbildningen välkomnar till studier på grundläggande och gymnasial teoretisk nivå vårterminen 2016 Innehåll Värdegrund och målsättningar... 1 Uppföljning av studieresultat... 2 Reservintagning...

Läs mer

STUDIE- HANDLEDNING KOMVUX 2016-2017. Inför ansökan till Komvux KOMVUX

STUDIE- HANDLEDNING KOMVUX 2016-2017. Inför ansökan till Komvux KOMVUX STUDIE- HANDLEDNING Inför ansökan till Komvux KOMVUX 2016-2017 KOMVUX Kontaktuppgifter till Lärare KOMVUX Studiehandledning 2016/17 Välkommen att studera på Komvux! På Komvux erbjuder vi många olika typer

Läs mer

Vuxenutbildningen Sunne 2015

Vuxenutbildningen Sunne 2015 Vuxenutbildningen Sunne 2015 www.larcenter.sunne.se Innehåll Vuxenutbildningen i Sunne 3 Allmän information. 4 Viktigt om betyg.. 5 Viktigt om studieekonomi 6 Svenska för invandrare SFI.. 7 Grundläggande

Läs mer

Viva komvux Guiden hösten 2018

Viva komvux Guiden hösten 2018 Viva komvux Guiden hösten 2018 Välkommen till Viva komvux hösten 2018! Vi erbjuder dig lärarledda kurser med kursstart vid olika tidpunkter Vi finns till för dig, för att hjälpa och stötta. Här utmanar

Läs mer

Elevbladet VUXENUTBILDNINGEN. våren Viktig information för dig som ska studera inom vux i Trollhättan l Vänersborg

Elevbladet VUXENUTBILDNINGEN. våren Viktig information för dig som ska studera inom vux i Trollhättan l Vänersborg Elevbladet Viktig information för dig som ska studera inom vux i Trollhättan l Vänersborg våren 2017 VUXENUTBILDNINGEN Innehåll Rubrik Sidan Öppettider, adress och telefonnummer 3 Elevinfo under studietiden

Läs mer

Viva komvux Guiden hösten 2017

Viva komvux Guiden hösten 2017 Viva komvux Guiden hösten 2017 Välkommen till Viva komvux hösten 2017! Vi erbjuder dig lärarledda kurser med kursstart vid olika tidpunkter Vi finns till för dig, för att hjälpa och stötta. Här utmanar

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN. VUXENUTBILDNING

ÅTVIDABERGS KOMMUN.   VUXENUTBILDNING VUXENUTBILDNING I ÅTVIDABERGS KOMMUN VUXENUTBILDNING VUXENUTBILDNING I ÅTVIDABERGS KOMMUN Den kommunala vuxenutbildningen (Komvux) i Åtvidaberg består av utbildning i Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande

Läs mer

De Geerhandboken. Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. ELEVDEMOKRATI 7. IKT 8.

De Geerhandboken. Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. ELEVDEMOKRATI 7. IKT 8. De Geerhandboken Innehåll 1. INLEDNING 2. NÄRVARO 3. ELEVHÄLSA 4. BETYG OCH BEDÖMNING 5. GYMNASIEEXAMEN 6. ELEVDEMOKRATI 7. IKT 8. ORDNINGSREGLER 9. KONTAKTUPPGIFTER Under uppdatering, se hemsida istället

Läs mer

Informationsfolder. Studieperiod 2 ht-17

Informationsfolder. Studieperiod 2 ht-17 Informationsfolder Studieperiod 2 ht-17 ATT STUDERA PÅ KOMVUX Du visar att du är aktiv genom att följa planeringen i din delkurs. Det innebär att du deltar i undervisningen, gör de uppgifter som läraren

Läs mer

Välkommen till Medborgarskolan!

Välkommen till Medborgarskolan! Välkommen till Medborgarskolan! och vår kommunala vuxenutbildning Medborgarskolans värdegrund Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi vänder oss till alla som vill delta i bildnings- och

Läs mer

Studieinformation. Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning

Studieinformation. Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Studieinformation Grundläggande och gymnasial vuxenutbildning Höstterminen 2017 Innehållsförteckning Om studier på Masugnen... 3-5 Grundläggande vuxenutbildning... 6-7 Gymnasial vuxenutbildning... 8 Studiemedel...

Läs mer

Hej! Sök senast. KURSUTBUD VÅREN 2019 Trollhättan Vänersborg. 26 november Allt börjar med en utbildning. Allt.

Hej! Sök senast. KURSUTBUD VÅREN 2019 Trollhättan Vänersborg. 26 november Allt börjar med en utbildning. Allt. Hej! KURSUTBUD VÅREN 2019 I vårens kursutbud inom Komvux från Vuxenutbildningen hittar du kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Du kan välja att studera på dagtid, kvällstid, flex eller nätbaserat.

Läs mer

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 VUXENUTBILDNING KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN Den kommunala vuxenutbildningen i Åtvidaberg består av utbildning i Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande vuxenutbildning

Läs mer

Informationsfolder. Studieperiod 1 ht-18

Informationsfolder. Studieperiod 1 ht-18 Informationsfolder Studieperiod 1 ht-18 ATT STUDERA PÅ KOMVUX Du visar att du är aktiv genom att följa planeringen i din delkurs. Det innebär att du deltar i undervisningen, gör de uppgifter som läraren

Läs mer

KURSKATALOG Våren 2013

KURSKATALOG Våren 2013 KURSKATALOG Våren 2013 WWW. SYDNARKEVUX.SE VUXENUTBILDNINGEN INOM SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND Vilka kan anmäla sig till våra utbildningar? Du skall vara folkbokförd i Askersund, Hallsberg eller Laxå.

Läs mer

Elevbladet hösten 2015

Elevbladet hösten 2015 Elevbladet hösten 2015 Viktig information för dig som ska vuxenstudera i Trollhättan Vänersborg Innehåll Rubrik Sidan Öppettider, adress och telefonnummer 3 Elevinfo under studietiden 3 Reservantagning

Läs mer

Informationsfolder. Studieperiod 4 Vt-19

Informationsfolder. Studieperiod 4 Vt-19 Informationsfolder Studieperiod 4 Vt-19 ATT STUDERA PÅ KOMVUX Du visar att du är aktiv genom att följa planeringen i din delkurs. Det innebär att du deltar i undervisningen, gör de uppgifter som läraren

Läs mer

Viva komvux Guiden våren 2019

Viva komvux Guiden våren 2019 Viva komvux Guiden våren 2019 Välkommen till Viva komvux våren 2019! Vi erbjuder dig lärarledda kurser med kursstart vid olika tidpunkter Vi finns till för dig, för att hjälpa och stötta. Här utmanar vi

Läs mer

Elevbladet VUXENUTBILDNINGEN. hösten Viktig information för dig som ska studera inom vux i Trollhättan l Vänersborg

Elevbladet VUXENUTBILDNINGEN. hösten Viktig information för dig som ska studera inom vux i Trollhättan l Vänersborg Elevbladet Viktig information för dig som ska studera inom vux i Trollhättan l Vänersborg hösten 2017 VUXENUTBILDNINGEN Innehåll Rubrik Sidan Öppettider, adress och telefonnummer 3 Registrering vid skolstart

Läs mer

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete.

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete. Vi hälsar dig välkommen till dina studieår vid Vimmerby gymnasium, till stora delar en fräsch och nyrenoverad skola. Målsättningen för skolan är att du tillsammans med skolans lärare och övrig personal

Läs mer

DIGITAL ANSÖKAN BILDNINGSFÖRVALTNINGEN

DIGITAL ANSÖKAN BILDNINGSFÖRVALTNINGEN DIGITAL ANSÖKAN BILDNINGSFÖRVALTNINGEN https://open24.ist-asp.com/avesta/vux/vux/start Det går också bra att gå via våran hemsida: https://avesta.se/barn-och-utbildning/vuxenutbildning/ Så här gör du en

Läs mer

Välkommen till Bokbacken!

Välkommen till Bokbacken! ij Välkommen till! Kontaktuppgifter till Vuxenutbildningen i Olofström Kommunens växel 930 00 http://olofstrom.se/komvux Expedition Kommunal vuxenutbildning: Skolassistent Annika Svensson 93512 annika.svensson@olofstrom.se

Läs mer

IT-INTRODUKTION. Student. Mitt konto, hv.se/student, lärplattform, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen

IT-INTRODUKTION. Student. Mitt konto, hv.se/student, lärplattform, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen IT-INTRODUKTION Student Mitt konto, hv.se/student, lärplattform, MyPage, e-post, Office 365 2019 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma

Läs mer

Vuxenutbildningen. Välkommen till VUX!

Vuxenutbildningen. Välkommen till VUX! Vuxenutbildningen Välkommen till VUX! www.skelleftea.se/vux Postadress Besöksadress Telefon Skellefteå kommun Laboratorgränd 5 0910-73 50 00 Vuxenutbildningen Campusområdet (Kundtjänst) 931 85 Skellefteå

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för anordnare av kommunal vuxenutbildning och svenskundervisning för invandrare

Tillämpningsanvisningar för anordnare av kommunal vuxenutbildning och svenskundervisning för invandrare 1 (5) 2013-01-22 Bilaga 2) Tillämpningsanvisningar för anordnare av kommunal vuxenutbildning och svenskundervisning för invandrare Sammanfattning Kommunfullmäktige har fastställt auktorisationsvillkor

Läs mer

Guide och regler för ansökan till Vuxenutbildningen. Ansökan till utbildning/kurs på grundläggande eller gymnasial nivå

Guide och regler för ansökan till Vuxenutbildningen. Ansökan till utbildning/kurs på grundläggande eller gymnasial nivå Guide och regler för ansökan till Vuxenutbildningen 1. Ansökan till utbildning/kurs på grundläggande eller gymnasial nivå Översikt hur du gör en ansökan Behörighet Obligatoriska uppgifter i en ansökan

Läs mer

Att studera på Komvux. Katarina Larsson, utbildningsledare

Att studera på Komvux. Katarina Larsson, utbildningsledare Att studera på Komvux Katarina Larsson, utbildningsledare Innehåll 1. Om vuxenstudier 2. Komvux:s organisation i Göteborg 3. Komvux i jämförelse med gymnasiet 4. Individuella behov och olika förutsättningar

Läs mer

INFÖR KURSSTART Studieperiod 4 Grundkurser

INFÖR KURSSTART Studieperiod 4 Grundkurser INFÖR KURSSTART 20170327 Studieperiod 4 Grundkurser Välkommen till kursstart på NVU(Norra Västmanlands utbildningsförbund). Här får du reda på viktig information om var och när du startar dina kurser.

Läs mer