Samverkan i gränsområde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samverkan i gränsområde"

Transkript

1 Samverkan i gränsområde Gränsöverskridande Övningar i Arjeplog och Kiruna

2 Gränsöverskridande samarbete på skadeplats - Välkommen till nyhetsbrev juni 2013 för projektet Samverkan i gränsområde. Hela detta nyhetsbrev tillägnas två övningar som genomförts i projektet. En i Arjeplog 7/5 och en i Kiruna 16/5. Inventering och prioritering på skadeplatsen Som första ambulans anlände ambulansen från Rognan. De gick ett varv runt på olycksplatsen och inventerade skadeläget. Övning trafikolycka i Arjeplog Övningen i Arjeplog genomfördes i samarbete mellan Ambulanssjukvården och vårdcentralen i Arjeplog, Räddningstjänsten i Arjeplog samt Ambulansen i Saltdal. Övningsscenariot Scenariot för övningen var att en trafikolycka inträffat efter väg 95 intill Sandvikens Fjällgård, cirka 112 km från Arjeplog och cirka 24 km från gränsen till Norge. Två personbilar hade kolliderat. En av bilarna åkte av vägen, välte och blev liggande på taket. Sammanlagt 6 personer fanns i de båda bilarna. Förarna i de båda bilarna blev fastklämda. En person från den ena personbilen kastades ur bilen och hittades livlös i diket. Vädret på platsen är mulet, med lätt duggregn. Temperaturen var + 5 grader. Larmskedet SOS larmar initialt ut ambulansen i Arjeplog, ambulanshelikoptern i Gällivare och räddningstjänsten i Arjeplog. SOS skickar också en begäran om hjälp till den norska larmcentralen (AMK i Bodö). AMK meddelar att de kan skicka ut två bilar från Norge (Rognan och Fauske) samt ev. en helikopter. Lite senare larmar SOS också ut en sjukvårdsgrupp från vårdcentralen i Arjeplog. Bild 2. Ambulansen från Rognan lämnar över ledningsansvaret till den svenska ambulansen och ger en lägesrapport. Arjeplogsambulansen tar ledningsansvaret Ambulans nummer två som anlände var också från Norge medan ambulansen från Arjeplog anlände som tredje ambulans. När den svenska ambulansen anlänt lämnade den norska ambulanspersonalen över ledningsansvaret till den svenska. Norrmännen rapporterade att det fanns 3 röda och 3 gula patienter När räddningstjänsten anlänt konstaterades det att taket på den ena bilen måste klippas för att frigöra personerna inne i bilen (bild 3 nedan). Bild 1. Ambulansen från Rognan anländer som första ambulans till skadeplatsen.

3 Arbetet på skadeplatsen Arbetet med de skadade är komplicerat då en av bilarna ligger på taket och det är svårt att komma åt de skadade. Efter att räddningstjänsten stabiliserat bilen så lyfts de skadade ut via bakrutan. Sista patienten fördes till uppsamlingsplatsen cirka en timme efter larmet. På uppsamlingsplatsen arbetade då också den sjukvårdsgrupp som anlänt från Arjeplogs vårdcentral. Bild 4. Svensk och norsk ambulanspersonal i samverkan vid urtaget av patienten via bakrutan. Uppsamlingsplats i uppblåsbart tält Ledningen på skadeplatsen beslutar att upprätta en uppsamlingsplats för skadade i det tält som räddningstjänster förfogar över. Tältet blev rest efter cirka 40 efter att larmet gått (bild 5 nedan). Bild 6. Sjukvårdsgruppen från Arjeplogs vårdcentral anländer till skadeplatsen. Efter cirka en timme och 10 minuter meddelade SOS att två helikoptrar är på väg att landa. En ambulanshelikopter från Gällivare och en SAR-helikopter från Bodö. Räddningsledaren utsåg en landningsplats på den avspärrade vägen. Två av de svårast skadade skickades med den norska läkarbemannade SAR-helikoptern till närmaste akutsjukhus, vilket är Bodö på den norska sidan. Den tredje svårt skadade transporterades till Gällivare sjukhus med den svenska helikoptern. Bild 7. Svensk och norsk ambulanspersonal på ledningsplatsen.

4 Övning i Kirunagruvan Övningen i Kiruna genomfördes i samverkan mellan LKAB, Räddningstjänsten i Kiruna och Norrbottens läns landsting. Övningsscenariot En buss med 18 turister på väg ned för visning av gruvan tappade plötsligt bromsförmågan cirka 370 meter under marknivån. Bussföraren försökte få ner hastigheten genom att styra mot bergväggen. Bussen studsade i bergväggen ett par gånger innan den krockade med en personbil på väg uppåt. Bussen lägger sig på sidan med taksidan nedåt, kanar en bit och kilas fast mellan väggarna i tunneln. Personbilen välter, hamnar på taket och kanar mot bergväggen. En pick-up som är på väg ned i gruvan upptäcker inte att bussen blockerar vägen utan tvingas väja och köra in i bergväggen. Föraren av pick-upen kläms fast. Temperaturen inne i gruvan är runt + 4 grader och helt det är fuktigt och helt mörkt. Initiala arbetet på skadeplatsen Den första ambulansen från Kiruna som anlände till skadeplatsen fick invänta klartecken från räddningstjänsten att bussen var säker innan de kunde tillträda och börja inventera och prioritera bland de skadade i bussen. För att komma åt de skadade inne i bussen och till personbilen behöver räddningspersonalen klättra över bussen. Räddningstjänsten satte även upp belysning då det var helt mörkt på olycksplatsen. Bild 2. För att komma åt de skadade inne i bussen och i personbilen användes stegar för att klättra över bussen. Bild 1. Skiss över övningsplatsen med en buss, en personbil och en pick-up. Larmskedet SOS alarm larmar ut LKAB:s deltidsstyrka, Kiruna Räddningstjänst och Kiruna ambulans i inledningsskedet. Senare larmas också ambulans från Vittangi och Narvik. Norska larmcentralen AMK meddelar att de kan skicka två ambulanser från Narvik samt ambulanshelikopter från Tromsö. Skadeplatsarbete i flera sektorer Skadeplatsen var uppdelad i tre sektorer (buss, personbil och pick-up) vilket ställde stora krav på samordning. De drabbade inne i bussen fick lyftas över taket med hjälp av ryggbrädor som drogs via uppställda stegar. Bild 3. Skadade inne i bussen och från personbilen fick lyftas över taket på bussen som blockerade gruvgången.

5 Övning i Kirunagruvan Kontakt med TIB och LKL I samråd med Tjänsteman i beredskap (TIB) och den lokala katastrof ledningen (LKL) bestämdes att alla skadade skulle transporteras upp till Kiruna sjukhus för ny triagering och fördelas enligt den fördelningsnyckel som tilldelats. Planer fanns även på att använda ambulansflyg för vidaretransport av de skadade till Gällivare sjukhus, Sunderby sjukhus och Norrlands universitetssjukhus i Umeå, samt universitetssjukhuset i Tromsö på den norska sidan. Bild 5. Ambulansearbeidere Sandra Holand från Narviks ambulansen, Norge, tar hand om en av de drabbade. Skadeplats och uppsamlingsplats I anslutningen till skadeplatsen på ovansidan på bussens hjulsidor där också den pick-up som körde in i bergväggen fanns, inrättades en uppsamlingsplats där de skadade samlades. Där arbetade ambulanspersonalen med kontroller och stabiliseringar inför avtransporten till Kiruna sjukhus. De skadade uppvisade ett flertal svåra skador som exempelvis en öppen lårbensfraktur, hjärnskakningar, multipla revbensbrott med blod i lungsäcken och krosskada på knäskål. Avslut och summering av insatsen Efter cirka 2 timmar och 10 minuter avslutades övningen. Då hade de alla skadade förflyttats till uppsamlingsplatsen. Några av de skadade transporterades in till akutmottagningen i Kiruna för att personalen på sjukhuset skulle kunna träna på omhändertagande av traumafall. Ett avslut hölls senare med alla inblandade aktörer samt skademarkörer där erfarenheterna summerades. Några av reflexionerna som uppmärksammades var följande: Mycket besvärlig miljö att arbeta i, kyla, mörker och trångt (inne i bussen). Kylan blev besvärlig för de drabbade. De drabbade kände sig också bitvis övergivna på uppsamlingsplatsen. Svårt med sambandet då varken radio eller telefon fungerade vilket också försvårade ledningsarbetet. Svårt för ledningen att få en helhetsbild av olyckan med flera sektorer och att olycksplatsen var blockerad Foto: eller Pontus avdelad Albertsson av bussen. Till sist kan konstateras att samarbetet mellan den norska och svenska ambulanspersonalen fungerade på ett bra sätt eftersom man arbetar på ett liknande sätt. Vid större olyckor liknande denna är resurserna på andra sidan gränsen ett mycket bra tillskott till den egna organisationens resurser. Bild 4. Skadade som samlats på uppsamlingsplatsen inför avtransport. Bild 5. Ambulanspersonal stabiliserar föraren av pick-up:en inför lyftet ur den kraschade bilen.

6 Kommande aktiviteter Ett möte i Haparanda mellan NLL, MSB och motsvarande myndighet i Finland (Erillisverket) rörande utveckling av radiosystemen Rakel och Virve. Önskemålet från NLL:s sida är att sammanlänka positioneringsservrarna i de bägge radiosystemen för att göra det möjligt för SOS Alarm att följa positionen på finska ambulanser inne i Sverige precis som man gör med svenska ambulanser Barents Rescue 2013 genomförs i Nordnorge den september Övningen planeras och leds av Norska DSB enligt samma planeringsrutiner och principer som Barents Rescue Under Barents Rescue kommer också nästa möte med sjukvårdsledningarna att äga rum i Tromsö En samverkansövning på Kallax flygplats med flyghaveri i fokus. Övningen involverar ett stort antal partners En flyghaveriövning hålls i Gällivare i samverkan med Räddningstjänsten i Gällivare, flygplatsbrandkåren, Gällivare-, Jokkmokk- och Kiruna kommun. Norrbottens läns landsting Projektägare Anders Öhlund, säkerhetschef Mobil: E-post: anders.ohlund@nll.se Projektledare Pontus Albertsson, Med. Dr. Gällivare sjukhus. Mobil: E-post: pontus.albertsson@nll.se Stig Holmberg, länsansvarig ambulanssjukvård Mobil: E-post: stig.holmberg@nll.se Helse Nord RHF, Norway Oddvar Larsen, sektionsledare Mobil: E-post: oddvar.larsen@helse-nord.no Kontaktinformation Randi Sporck, rådgivare Mobil: E-post: randi.midtgard.sporck@helse-nord.no Laplands sjukvårdsdistrikt Antii Saari, chefsläkare akutsjukvård, Rovaniemi sjukhus Telefon: E-post: antti.saari@lshp.fi Tero Karvinen, chef sjuksköterska akutsjukvård, Rovaniemi sjukhus Telefon: E-post: tero.karvinen@lshp.fi Västerbottens sjukvårdsdistrikt Sami Länkimäki, Field Leader Telefon: E-post: sami.lankimaki@lpshp.fi Uleåborgs universitetssjukhus Tuukka Toivio, vice chef EMS Center, Uleåborgs universitetssjukhus Telefon: E-post: tuukka.toivio@ppshp.fi

Samverkan i gränsområde

Samverkan i gränsområde Samverkan i gränsområde Foto: Görgen Åberg Gränsöverskridande sjukvårdsledning i fokus Fokus på gränsöverskridande sjukvårdsledning - Välkommen till nyhetsbrev april 2013 för projektet Samverkan i gränsområde.

Läs mer

Samverkan i gränsområde

Samverkan i gränsområde Samverkan i gränsområde Foto: Görgen Åberg Gränsöverskridande sjukvårdsledning i fokus Fokus på gränsöverskridande sjukvårdsledning - Välkommen till nyhetsbrev april 2014 för projektet Samverkan i gränsområde.

Läs mer

Bussolycka Fredag Gräsnäs trafikplats E18/E20

Bussolycka Fredag Gräsnäs trafikplats E18/E20 OLYCKSORSAKSUTREDNING 1 (5) 20111-06-10 Tomas Fransson, 0221 670111 tomas.fransson@vmkfb.se DNR: 2011-70:1 Bussolycka Fredag 2011-06-10 Gräsnäs trafikplats E18/E20 n:\vmkf\rt\rt-utredningar\olycksorsaksutredningar\utredningar

Läs mer

Örebro läns landsting Organisationens förmåga, resurser, handlande och möjligheter

Örebro läns landsting Organisationens förmåga, resurser, handlande och möjligheter Örebro läns landsting Organisationens förmåga, resurser, handlande och möjligheter 5 november 2012 En vanlig dag i Örebro län föds 9 barn och dör 9 människor görs 66 ambulansutryckningar opereras 200 patienter

Läs mer

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Händelse/Diarienr: 512.2012.01038 Sida 1(9) OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafikolycka Årsunda. Utredare Myndighet Telefon Magnus Östlund Gästrike Räddningstjänst 026-179663 Medutredare Myndighet/Organisation

Läs mer

Busskraschen vid Högsjö utanför Arboga 27 januari 2006

Busskraschen vid Högsjö utanför Arboga 27 januari 2006 Rapport Busskraschen vid Högsjö utanför Arboga 27 januari 2006 Foto: Närkes Brandkår, Örebro Foto: Närke Brandkår, Örebro Prehospitalt och Katastrofmedicinskt Centrum 405 44 GÖTEBORG www.vgregion.se/pkmc

Läs mer

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Område Skydd och Samhälle

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Område Skydd och Samhälle Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Område Skydd och Samhälle Händelse: Trafikolycka singelolycka personbil Larmnummer: 1554 Datum: 2012-09-03 Diarienummer:

Läs mer

Prehospital sjukvårdsledning Ambulansverksamheten

Prehospital sjukvårdsledning Ambulansverksamheten Riktlinje Process: 3 RGK Hälsa, vård och tandvård Område: Operativa direktiv Giltig fr.o.m: 2018-12-06 Faktaägare: Fredrik Hidebring, Avdelningschef Ambulansverksamheten Fastställd av: Stefan Engdahl,

Läs mer

Samverkansövning enligt 3ns 2011-10-19

Samverkansövning enligt 3ns 2011-10-19 Samverkansövning enligt 3ns 2011-10-19 Redovisning: Nedan följer en redovisning av en av de samverkansövningar som har genomförts enligt 3ns. Tanken med denna redovisning är att inte bara att de övande

Läs mer

Redovisning CBRNE-övning

Redovisning CBRNE-övning www.lansstyrelsen.se/orebro Redovisning CBRNE-övning - Samverkansövning 3 oktober Dnr: 455-9117-2012 1 1 Bakgrund Örebro län är ett nordiskt logistik- och transportcentrum där det löper transportflöden

Läs mer

OLYCKSUNDERSÖKNING Trafikolycka buss minibuss Tidavad

OLYCKSUNDERSÖKNING Trafikolycka buss minibuss Tidavad RÄDDNINGSTJÄNSTEN ÖSTRA SKARABORG Datum: 2014-02-14 Diarienr: E-87 OLYCKSUNDERSÖKNING Trafikolycka buss minibuss Tidavad Information om olyckan: SOS ärendenummer: 4661516 Eget larmnr: 201400130 Larmtid:

Läs mer

Nya bilar har blivit så välbyggda och säkra

Nya bilar har blivit så välbyggda och säkra DOKUMENT KAMPEN MO DET TAR ALLT LÄNGRE TID ATT FÅ LOSS SVÅRT SKADADE MÄNN Nya bilar blir säkrare och säkrare. Det räddar liv. Men det finns en baksida. Som kostar liv. TEXT: MIKAEL BERGLING OCH FREDRIK

Läs mer

Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Singelolycka med personbil

Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Singelolycka med personbil Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Singelolycka med personbil Sammanfattning av händelsen Trafikolycka där personbil kör av vägen. En person omkommer. Insatspersonal blir indirekt drabbade

Läs mer

Preliminär regional plan för sjukvårdens insatser vid stora olyckor och katastrofer med kemiska ämnen

Preliminär regional plan för sjukvårdens insatser vid stora olyckor och katastrofer med kemiska ämnen Region Skåne Gemensam Katastrofplan Sid 1(9) Preliminär regional plan för sjukvårdens insatser vid stora olyckor och katastrofer med kemiska ämnen Region Skåne Gemensam Katastrofplan Sid 2(9) Syfte Syftet

Läs mer

Haveriövning ARN 08 Utvärdering

Haveriövning ARN 08 Utvärdering Landstingsstyrelsens förvaltning Regionala enheten för Kris- och katastrofberedskap RAPPORT 1 (6) 2009-03-23 Rapporten har utarbetats av Roger Bolling Haveriövning ARN 08 Utvärdering Regionala Enheten

Läs mer

Steget före. Landstingets krisberedskap. Säkerhet & beredskap

Steget före. Landstingets krisberedskap. Säkerhet & beredskap Steget före Landstingets krisberedskap Säkerhet & beredskap Text: Ing-Mari Johansson och Agneta Carlsson, Säkerhet/beredskap Produktion: GA Information Foto: Hans Runesson, Tomas Asp, Holmatro, IStockphoto,

Läs mer

Sammanfattning av. Kris och katastrofmedicinsk beredskapsplan för Landstinget i Östergötland

Sammanfattning av. Kris och katastrofmedicinsk beredskapsplan för Landstinget i Östergötland Sammanfattning av Kris och katastrofmedicinsk beredskapsplan för Landstinget i Östergötland Allvarlig händelse innebär inom hälso- och sjukvården en händelse som är så omfattande eller allvarlig att resurserna

Läs mer

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Avdelning Skydd och Samhälle

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Avdelning Skydd och Samhälle Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Avdelning Skydd och Samhälle Händelse: Trafikolycka vid Tubbared, på Lv 554 mellan Bollebygd och Hindås Larmnummer

Läs mer

Trafikolycka bil-buss 2011-12-06

Trafikolycka bil-buss 2011-12-06 Olycksundersökning Trafikolycka bil-buss 2011-12-06 Händelse: Trafikolycka buss och bil, väg 2257 Larm: Stort larm kl. 12.14 Insatsledare: Lars-Ove Öhrn Samverkande myndigheter: Räddningstjänst, polis,

Läs mer

Olycksundersökning Nivå 2b Trafikolycka, Pålstorpsvägen Maj 2010

Olycksundersökning Nivå 2b Trafikolycka, Pålstorpsvägen Maj 2010 HELSINGBORG Olycksundersökning Nivå 2b Trafikolycka, Pålstorpsvägen Maj 2010 Anledning till utredningen: Trafikolycka i Helsingborg på Pålstorpsgatan, 2010-05-01. Uppdrag: Utvärdera genomförd insats på

Läs mer

Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Buss i dike

Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Buss i dike Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Buss i dike Sammanfattning av händelsen En dansk turistbuss på väg till Idre med ungdomar kommer för långt ut på vägkanten och bussen skär ned i diket.

Läs mer

Malmö Juniorbrandkår. De sista åren med Malmö Brandkår. 2009 Lars-Owe Göthe

Malmö Juniorbrandkår. De sista åren med Malmö Brandkår. 2009 Lars-Owe Göthe Malmö Juniorbrandkår De sista åren med Malmö Brandkår 2009 Lars-Owe Göthe Brandstation årets höjdpunkt! Den 18-19 juni 2005 hölls den sista Brandstationen under Malmö Brandkår. Ute på övningsplatsen Barbara,

Läs mer

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Avdelning Skydd och Samhälle

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Avdelning Skydd och Samhälle Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Avdelning Skydd och Samhälle Händelse: Trafikolycka MC Lv180 vid Sandhult Larmnummer: 2011/581 Datum: 2011-04-08

Läs mer

Övningsvärdering - övning Alma från sjukvården Region Skåne

Övningsvärdering - övning Alma från sjukvården Region Skåne Övningsvärdering - övning Alma från sjukvården Region Skåne Tisdagen den 30 september 2014 genomfördes en samverkansövning med deltagare från Kristianstad Österlen Airport, räddningstjänst nordost, polis

Läs mer

Det bästa för Skaraborg i Västra Götalandsregionen

Det bästa för Skaraborg i Västra Götalandsregionen Det bästa för i Västra Götalandsregionen Akutsjukvård och infrastruktur är två viktiga områden för medborgarna i inför omvalet i Västra Götaland den 15 maj. Akutsjukvården i måste utvecklas och förstärkas.

Läs mer

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafikolycka skogsväg väster om Dalfors.

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafikolycka skogsväg väster om Dalfors. Händelse/Diarienr: 2010.01049 Sida 1(6) OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafikolycka skogsväg väster om Dalfors. Utredare Myndighet Telefon Magnus Östlund Gästrike Räddningstjänst 026-179663 Medutredare Myndighet/Organisation

Läs mer

2011-04-11. Agenda för akutsjukvården i Västra Götalandsregionen

2011-04-11. Agenda för akutsjukvården i Västra Götalandsregionen 2011-04-11 Agenda för akutsjukvården i Västra Götalandsregionen Inledning Under de senaste åren har akutsjukvården varit i starkt fokus i Västra Götalandsregionen. En av orsakerna till detta är att politiken

Läs mer

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Händelse/Diarienr 2016-000029 Sida 1(8) OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafikolycka på Fältskärsleden i Gävle. Utredare Myndighet Telefon Magnus Östlund Gästrike Räddningstjänst 026-179663 Medutredare Myndighet/Organisation

Läs mer

Simuleringsmodellen. ett analysverktyg för katastrofmedicinsk planering

Simuleringsmodellen. ett analysverktyg för katastrofmedicinsk planering Simuleringsmodellen ett analysverktyg för katastrofmedicinsk planering Simuleringsmodellen ett analysverktyg Syftet med att utveckla simuleringsmodellen är att skapa ett gemensamt verktyg för landstingen

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN FINSPÅNG. Olycksundersökning Trafikolycka. Handläggare: Daniel Svanér

RÄDDNINGSTJÄNSTEN FINSPÅNG. Olycksundersökning Trafikolycka. Handläggare: Daniel Svanér Olycksundersökning Trafikolycka Handläggare: Daniel Svanér Dokumentation information Ärende Olycksundersökning trafikolycka Handläggare DS Daniel Svanér Kvalitetsgranskare PK Peter Kindblom Räddningstjänsten

Läs mer

Lisebergsolyckan Rainbow den 15 juli 2008

Lisebergsolyckan Rainbow den 15 juli 2008 Lisebergsolyckan Rainbow den 15 juli 2008 Rapport från regional katastrofmedicinsk ledning Bild: Lars-Erik Hedin, teknikchef, Liseberg AB Prehospitalt och Katastrofmedicinskt Centrum September 2008 Tjänsteställe,

Läs mer

Landstinget Gävleborg Katastrofberedskap. Vilhelmina. 17-18 april 2013

Landstinget Gävleborg Katastrofberedskap. Vilhelmina. 17-18 april 2013 Landstinget Gävleborg Katastrofberedskap Vilhelmina 17-18 april 2013 Carina Clemin 2013 1 Målet för den katastrofmedicinska beredskapen i landstinget är att: Minimera konsekvenserna för såväl somatiska

Läs mer

Akutsjukvård. Från n nödnummer n till akutmottagning. 3 Hp Samverkan - Ledarskap 24 maj 2011 Polismyndigheten Mikael TörnblomT Ambulanssjukvård Peter Borovszky Räddningstjänsten nsten Martin Larsson Mål

Läs mer

Olycksundersökning Dubbelolycka med sent larm 2013-09-09 Dnr: 450.2013.02193

Olycksundersökning Dubbelolycka med sent larm 2013-09-09 Dnr: 450.2013.02193 Olycksundersökning Dubbelolycka med sent larm 2013-09-09 Dnr: 450.2013.02193 Huvudr Foto: Räddningstjänsten Jämtland Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 Inledning... 2 Lagstöd... 2 Bakgrund... 2

Läs mer

Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Kollision i kurva

Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Kollision i kurva Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Kollision i kurva Sammanfattning av händelsen Trafikolycka mellan två personbilar. Vid räddningstjänstens framkomst var en person fastklämd och fick med

Läs mer

Undersökning av olyckor och räddningsinsatser

Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Område Skydd och Samhälle Händelse: Trafikolycka Rv 41 Skene Larmnummer: 1367 Datum: 2011-07-19 Diarienummer:

Läs mer

Olycksundersökning efter klorgasutsläpp Arvika simhall

Olycksundersökning efter klorgasutsläpp Arvika simhall 2012-08-01 Dnr: KS 2012/ Olycksundersökning efter klorgasutsläpp Arvika simhall Olycksundersökning utförd efter efter klorgasutsläpp i Arvika simhall den 26 april 2011 vilket medförde att ett femtontal

Läs mer

Undersökning av olyckor och räddningsinsatser

Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Område Skydd och Samhälle Händelse: Trafikolycka cykel-personbil Larmnummer: 1146 Datum: 2011-06-18 Diarienummer:

Läs mer

Olycksundersökning av trafikolycka på riksväg 26 mellan Gislaved och Smålandsstenar

Olycksundersökning av trafikolycka på riksväg 26 mellan Gislaved och Smålandsstenar Olycksundersökning av trafikolycka på riksväg 26 mellan Gislaved och Smålandsstenar Utredare: Robert Bang räddningstjänsten Gislaved/Gnosjö. 0371 82712 1. Inledning Allmänna utgångpunkter När en räddningsinsats

Läs mer

Samverkansrutin Helikopter-Markpersonal

Samverkansrutin Helikopter-Markpersonal Samverkansrutin Helikopter-Markpersonal 2015-12-15 Dokument framtaget i samarbete mellan: Scandinavian Medicopter Svensk Luftambulans Samverkansrutin Helikopter-Markpersonal Innehållsförteckning 0 Revisionsinformation...

Läs mer

Organisation/samverkan Räddningstjänsten delar in sina styrkor i tre nivåer efter materiella resurser och geografisk placering.

Organisation/samverkan Räddningstjänsten delar in sina styrkor i tre nivåer efter materiella resurser och geografisk placering. Räddning vid bussolycka Målsättning En länsövergripande samsyn av samordning, räddningsarbete och resursutnyttjande vid utbildning och olyckstillfälle. Vid trafikolycka med buss och andra fordon skall

Läs mer

Interreg - projekt Luftburen ambulanssjukvård 2012 2014

Interreg - projekt Luftburen ambulanssjukvård 2012 2014 Interreg - projekt Luftburen ambulanssjukvård 2012 2014 Sverige- Norge Skandinavisk Akuttmedisinsk konferens Oslo 2014-03-19 Bodil Nielsen, Västra Götalandsregionen, Sverige Lege- och sjuksköterskebemannet

Läs mer

Prehospital sjukvårdsledning Poul Kongstad PO Edvinsson Anna Spencer Riksgränsen 2012. Spencer & Kongstad

Prehospital sjukvårdsledning Poul Kongstad PO Edvinsson Anna Spencer Riksgränsen 2012. Spencer & Kongstad Prehospital sjukvårdsledning Poul Kongstad PO Edvinsson Anna Spencer Riksgränsen 2012 Spencer & Kongstad Rallarlagen möts 1902 Spencer & Kongstad Ett larmuppdrag till Riksgränsen! Spencer & Kongstad Spencer

Läs mer

Olycksundersökning Trafikolycka länsväg 629, Hallsbergs kommun

Olycksundersökning Trafikolycka länsväg 629, Hallsbergs kommun Sida 1 Datum: 2013-0310 Olycksundersökning nummer: 2013-03 Vår beteckning: 517-2013-00290 Utredare: Anna Henningsson Granskad av: PO-Staberyd Olycksundersökning Trafikolycka länsväg 629, Hallsbergs kommun

Läs mer

Utvärdering övning Rita

Utvärdering övning Rita Utvärdering övning Rita Genomfördes den 6 maj 2009 www.lansstyrelsen.se/orebro Foto: Christer Andersson Dnr: 455-00741-2010 1 Planering och förberedelser 1.1 Bakgrund Händelser med farliga ämnen kan få

Läs mer

Olycksundersökning enligt lagen om skydd mot olyckor 3 kap 10

Olycksundersökning enligt lagen om skydd mot olyckor 3 kap 10 Räddnings- och beredskapsförvaltningen Olycksundersökning enligt lagen om skydd mot olyckor 3 kap 10 Trafikolycka, skoter, singel Vuollerim, Jokkmokks kommun 2015-02-12 X 7378079 Y 1715218 Eget insatsnummer:

Läs mer

Olycksundersökning. Trafikolycka E45 Fagerdal Dnr

Olycksundersökning. Trafikolycka E45 Fagerdal Dnr Olycksundersökning Trafikolycka E45 Fagerdal 2011-10-12 Dnr 450.2012.01024 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Metod... 3 Utförare... 3 Sammanfattning av händelseförlopp och konsekvenser av

Läs mer

~\~GA LS b1 B KATASTROF OCH BEREDSKAP REGIONAL PLAN KATASTROF OCH BEREDSKAP LANDSTINGET DALARNA. Den tidigare planen fastställdes 2006

~\~GA LS b1 B KATASTROF OCH BEREDSKAP REGIONAL PLAN KATASTROF OCH BEREDSKAP LANDSTINGET DALARNA. Den tidigare planen fastställdes 2006 ~\~GA LS b1 B KATASTROF OCH BEREDSKAP I III Landstinget REGIONAL PLAN KATASTROF OCH BEREDSKAP LANDSTINGET Den tidigare planen fastställdes 2006 Revidering av 2006 års upplaga Den regionala planen är en

Läs mer

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Händelse/Diarienr: 512.2012.01039 Sida 1(10) OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafikolycka Västerled i sandviken. Utredare Myndighet Telefon Magnus Östlund Gästrike Räddningstjänst 026-179663 Medutredare Myndighet/Organisation

Läs mer

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Händelse/Diarienr: 512.2012.01042 Sida 1(8) OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafikolycka Gävlevägen. Utredare Myndighet Telefon Magnus Östlund Gästrike Räddningstjänst 026-179663 Medutredare Myndighet/Organisation

Läs mer

Smörgåsbord av syfte och mål för regionala samverkansövningar

Smörgåsbord av syfte och mål för regionala samverkansövningar samhällsskydd och beredskap PM 1 (14) SÖ-UUTV Thomas Bengtsson 010-240 22 12 thomas.bengtsson@msb.se Smörgåsbord av syfte och mål för regionala samverkansövningar Innehållsföreteckning Inledning...2 Övergripande

Läs mer

Standardrutin Losstagning Revinge

Standardrutin Losstagning Revinge SRV-20.15 Handläggare, direkttelefon Göran Valentin, 046-23 36 14 E-post goran.valentin@srv.se Projektbeteckning Ert datum 2008-08-11 Losstagningsrutin Revinge Er referens 1 (7) Standardrutin Losstagning

Läs mer

Undersökningsprotokoll Olycksförloppsutredning

Undersökningsprotokoll Olycksförloppsutredning 1 2015-06-14 SÖDRA DALARNAS RÄDDNINGSTJÄNSTFÖRBUND Handläggare: Claes-Göran Morén 0226/ 64 58 18 claes-goran.moren@avesta.se Undersökningsprotokoll Olycksförloppsutredning Anledningen till undersökningen:

Läs mer

UNDERSÖKNINGSPROTOKOLL OLYCKSUTREDNING

UNDERSÖKNINGSPROTOKOLL OLYCKSUTREDNING 1 E 20, Hol, Arentorp Uppdragsgivare: Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund Undersökning utförd: 2012-08-27, 2012-08-31, 2012-09-04 Bilagor: Foto Upplysningar om olyckan Larmtid: 2012-08-27, kl:

Läs mer

Utvärdering av Norrbottens läns landsting Barents Rescue september 2011

Utvärdering av Norrbottens läns landsting Barents Rescue september 2011 Norrbottens läns landsting Landstingsdirektör Gunnar Persson Att: Anders Öhlund, Säkerhetschef Hans Rönnkvist, Divisionschef Opererande Kopia: Per- Åke Nilsson, KBE, Socialstyrelsen KMC-2011-40 Utvärdering

Läs mer

Olycksundersökning Trafikolycka

Olycksundersökning Trafikolycka Olycksundersökning Trafikolycka Handläggare: Jonny Gladh DOKUMENTINFORMATION Ärende: Handläggare: Kvalitetsgranskare: Mjölby Räddningstjänst diarienummer: Olycksundersökning trafikolycka 003, Jonny Gladh

Läs mer

Insatsutvärdering RITS insats Pearl of Scandinavia 2010-11-17

Insatsutvärdering RITS insats Pearl of Scandinavia 2010-11-17 HELSINGBORG Insatsutvärdering RITS insats Pearl of Scandinavia 2010-11-17 Bild från kompetensutvecklingsavdelningen Anledning till utredningen: Insats med RITS styrka vid brand ombord på passagerarefärjan

Läs mer

Buss på sida 8:1 BUSS PÅ SIDA

Buss på sida 8:1 BUSS PÅ SIDA Buss på sida 8:1 BUSS PÅ SIDA Vanligaste slutläget vid både singelkrascher och kollisioner Inträffar oftast på vintern Blåsigt väder vanligt Skadade ligger högvis Risk för utkastning om rutorna gått sönder

Läs mer

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Avdelning Skydd och Samhälle

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Avdelning Skydd och Samhälle Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund RAPPORT Undersökning av olyckor och räddningsinsatser Avdelning Skydd och Samhälle Händelse: Trafikolycka R 41 vid Kinna Larmnummer : 2027 Datum: 2010-10-24 Diarienumme

Läs mer

Ring alltid 112. Snabbaste sättet att slå larm är att ringa 112. Därifrån får du hjälp med att bli kopplad till rätt person.

Ring alltid 112. Snabbaste sättet att slå larm är att ringa 112. Därifrån får du hjälp med att bli kopplad till rätt person. Räddning på järnväg Järnvägen är ett säkert och miljövänligt transportmedel. Men de olyckor som ändå inträffar är ofta allvarliga. Att göra räddningsinsatser på eller vid ett järnvägsspår innebär dessutom

Läs mer

Table of Contents. Copyright. Casper talar om nya boken. Innehållsförteckning. Hybridsatsning i Trelleborg. Ljustest på polisbilar

Table of Contents. Copyright. Casper talar om nya boken. Innehållsförteckning. Hybridsatsning i Trelleborg. Ljustest på polisbilar Table of Contents Copyright Casper talar om nya boken Innehållsförteckning Hybridsatsning i Trelleborg Ljustest på polisbilar Dubbel utlarmning vid hjärtstopp Kameror på ambulanser ska filma olycksplatser

Läs mer

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Naturkatastrofer. Katastrofer orsakade av samhälle och människa

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Naturkatastrofer. Katastrofer orsakade av samhälle och människa Bild 1 KARINA TERP UNIVERSITETS ADJUNKT OCH SPECIALISTSJUKSKÖTERSKA I ANESTESI Bild 2 Jordbävningar Vulkanutbrott Atmosfäriska störningar (orkaner, översvämningar) Svältkatastrofer Epidemier Naturkatastrofer

Läs mer

Räddning vid stora busskrascher

Räddning vid stora busskrascher Räddning vid stora busskrascher Välkommen till kursen Kursen ges av: Räddning vid stora busskrascher - bakgrund 1:1 Räddning vid stora busskrascher - bakgrund 1:2 Frontalkollision mellan två bussar, Uppsala

Läs mer

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Händelse/Diarienr: 512.2012.01040 Sida 1(9) OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafikolycka, korsningen Gävlevägen/Nygatan i Skutskär. Utredare Myndighet Telefon Magnus Östlund Gästrike Räddningstjänst 026-179663

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN ÖLAND. OLYCKSUNDERSÖKNINGSPROTOKOLL Nivå 2

RÄDDNINGSTJÄNSTEN ÖLAND. OLYCKSUNDERSÖKNINGSPROTOKOLL Nivå 2 RÄDDNINGSTJÄNSTEN ÖLAND OLYCKSUNDERSÖKNINGSPROTOKOLL Nivå 2 Olycka: Trafikolycka Borgholms Torg Datum för olyckan: 120630 Dnr: RU 12-182 SOS larmnr: 15-3283610-1 Bild 1. Olycksplatsen strax efter att Borgholmskåren

Läs mer

Ambulans- och Prehospital Akutsjukvård Göteborg 2014-03-05

Ambulans- och Prehospital Akutsjukvård Göteborg 2014-03-05 Bedömningsbilen/Sköra Äldre Ambulans- och Prehospital Akutsjukvård Göteborg 2014-03-05 Bakgrund SOS alarm kan i dagsläget endast skicka ambulans som hjälp till patienter med bedömt vårdbehov Detta svarar

Läs mer

Plan för krisstödssamordning

Plan för krisstödssamordning Plan för krisstödssamordning POSOM Mönsterås och Högsby kommun 2017 Dokumentet har antagits av kommunstyrelserna i Mönsterås och Högsby Bakgrund Landstingets och sjukvårdens planering för allvarliga händelser

Läs mer

Rapport från isövning Greger den 13 mars 2011

Rapport från isövning Greger den 13 mars 2011 Rapport från isövning Greger den 13 mars 2011 Sammanställd av Mikael Lager(text, layout, foto), Sjöfartsverket Helge Skärlén(text), SSRS Carl-Gunnar Franzén(foto), Friluftsfrämjandet Stockholm den 16 oktober

Läs mer

Undersökningsprotokoll Datum Olycksundersökning. Trafikolycka med fastklämd och brand i motorrum.

Undersökningsprotokoll Datum Olycksundersökning. Trafikolycka med fastklämd och brand i motorrum. Undersökningsprotokoll Datum 2012-10-05 Olycksundersökning Handläggare Dan-Ola Sandén Anledning till undersökningen: Trafikolycka med fastklämd och brand i motorrum. ID Brandutredning 2012A00607 Uppdragsgivare:

Läs mer

Schema Dag l 08.00-08.20 Introduktion 08.20-09.20 Traumatologi 09.20-09.40 Prehospital sjukvårdsledning 09.40-10.20 Samverkande myndigheter

Schema Dag l 08.00-08.20 Introduktion 08.20-09.20 Traumatologi 09.20-09.40 Prehospital sjukvårdsledning 09.40-10.20 Samverkande myndigheter Schema Dag l 08.00-08.20 Introduktion 08.20-09.20 Traumatologi 09.20-09.40 Prehospital sjukvårdsledning 09.40-10.20 Samverkande myndigheter 10.20-10.40 Fika l 0.40-12.00 Triage 12.00-12.45 Lunch 12.45-13.30

Läs mer

Fördjupad. olycksundersökning 2010-12-28 520.2010.00668

Fördjupad. olycksundersökning 2010-12-28 520.2010.00668 Räddningstjänsten Karlstadsregionen Fördjupad Datum Dnr olycksundersökning 2010-12-28 520.2010.00668 Anledning till undersökningen: På tisdagen den 30 november kolliderar ett av räddningstjänstens fordon

Läs mer

Prehospital vård. översiktliga fakta

Prehospital vård. översiktliga fakta Prehospital vård översiktliga fakta 120918 Vad är prehospital vård? Prehospital vård är den vård som ges innan patienten kommer till sjukhus. Prioriterings- och dirigeringstjänst: tar emot samtal från

Läs mer

1. Inledning. 2. Personskador. Bilaga 1 till SHK rapport RO 2004:01

1. Inledning. 2. Personskador. Bilaga 1 till SHK rapport RO 2004:01 Bilaga 1 till SHK rapport RO 2004:01 Redovisning av personskador, medicinskt omhändertagande och räddningsinsats vid olycka med buss, reg. nr. GKS 987, vid Ängelsberg, U län, den 24 januari 2003. 1. Inledning

Läs mer

Hörby Kommun Räddningstjänsten i Hörby. Olycksundersökning Islivräddning Man genom is

Hörby Kommun Räddningstjänsten i Hörby. Olycksundersökning Islivräddning Man genom is Hörby Kommun Räddningstjänsten i Hörby Olycksundersökning Islivräddning Man genom is 20080228 erad av: Markus Blåder, brandinspektör Kvalitetsgranskad av: Lars Nilsson Mikael Kess Olycksundersökning Insatsutvärdering

Läs mer

Kris- och katastrofplan

Kris- och katastrofplan Kris- och katastrofplan Norrbottens läns landsting Gäller från 2016-09-28 Innehållsförteckning Kris- och katastrofplan för Norrbottens läns landsting... 3 Inledning... 3 Mål och syfte... 3 Mål... 3 Syfte...

Läs mer

Men även en förändrad familjesocial struktur och en ökad sekularisering bidrar till att den enskilda individen blir mer sårbar.

Men även en förändrad familjesocial struktur och en ökad sekularisering bidrar till att den enskilda individen blir mer sårbar. Reviderad. År 2010 FÖRORD Vårt moderna samhälle är sårbart och orsakerna till det är flera. Här kan nämnas att fler bor i tätorter, infrastrukturen har ändrats och antalet transporter med varor och människor

Läs mer

Fordonsuppställning vid trafikolyckor i Tanums och Strömstads Kommun.

Fordonsuppställning vid trafikolyckor i Tanums och Strömstads Kommun. Fordonsuppställning vid trafikolyckor i Tanums och Strömstads Kommun. Sammanställt av polis, ambulans, räddningstjänst samt bärgare i Tanums och Strömstads Kommun. Representanter vid mötet 2010-09-07:

Läs mer

Kriskommunikationsplan för Region Norrbotten,

Kriskommunikationsplan för Region Norrbotten, Styrande regeldokument Policy Sida 1 (5) Kriskommunikationsplan för Region Norrbotten, 2017 2019 Kriskommunikationsplanen gås igenom årligen. Den uppdateras vid behov och skall då på nytt godkännas av

Läs mer

Region Skånes plan för händelser med farliga ämnen

Region Skånes plan för händelser med farliga ämnen 6 februari 19 Ansvarig: Hans Ivarsson Katastrof- och Beredskapsöverläkare Region Skåne Region Skånes plan för händelser med farliga ämnen Godkänd Katastrofmedicinska rådet 190125 Inledning... 3 Samverkan

Läs mer

Ambulanssjukvård i luften

Ambulanssjukvård i luften Revisionsrapport* Ambulanssjukvård i luften Norrbottens läns landsting April 2008 Hans Rinander, Certifierad kommunal revisor *connectedthinking 1 2008-04-16 Hans Rinander Namnförtydligande 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Räddning vid stora busskrascher

Räddning vid stora busskrascher Räddning vid stora busskrascher Välkommen till kursen Kursen ges av: Räddning vid stora busskrascher - bakgrund 1:1 Indal 2001 Robertsfors 2001 Råneå 2002 Ängelsberg/Fagersta 2003 Arboga 2006 Rasbo 2007

Läs mer

SAMVERKAN UNDER RÄDDNINGSINSATSER. Ett gränsöverskridande möte

SAMVERKAN UNDER RÄDDNINGSINSATSER. Ett gränsöverskridande möte SAMVERKAN UNDER RÄDDNINGSINSATSER Ett gränsöverskridande möte 1 SAMVERKAN UNDER RÄDDNINGSINSATSER Forskargrupp: Erna Danielsson, Roine Johansson, Linda Eliasson Treårigt projekt finansierat av Myndigheten

Läs mer

Sjukvårdspersonalen i akutbilarna har hög medicinsk kompetens. Oftast ingår en anestesisjuksköterska

Sjukvårdspersonalen i akutbilarna har hög medicinsk kompetens. Oftast ingår en anestesisjuksköterska Region Skåne Gemensam Katastrofplan Sid 1(20) Övergripande regional katastrofplan a ens termer och begrepp Bilaga B akutbil alarmering ambulans ambulanslarm ambulanssjukvård ARCC ATLS bil bemannad med

Läs mer

Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Personbil över kajkant

Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Personbil över kajkant Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Personbil över kajkant Sammanfattning av händelsen En 66-årig dam i en personbil mister kontrollen och kör över en kajkant ner i vattnet och tar sig inte

Läs mer

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Händelse/Diarienr 2016-000001 Sida 1(7) OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafikolycka på Utmarksvägen i Gävle. Utredare Myndighet Telefon Magnus Östlund Gästrike Räddningstjänst 026-179663 Medutredare Myndighet/Organisation

Läs mer

Trygghetens Hus, samverkan i Jämtlands län med medborgarna i fokus

Trygghetens Hus, samverkan i Jämtlands län med medborgarna i fokus Trygghetens Hus, samverkan i Jämtlands län med medborgarna i fokus Jämtland och Härjedalen en stor del av Sverige 126 000 invånare glest befolkat många små orter utspridda i länet befolkningen tredubblas

Läs mer

UNDERSÖKNINGSPROTOKOLL OLYCKSUTREDNING

UNDERSÖKNINGSPROTOKOLL OLYCKSUTREDNING 1 Uppdragsgivare: Undersökning utförd: Bilagor: Räddningstjänsten i Herrljunga Anders Dahn Step samt foto bilaga Upplysningar om olyckan Larm tid: 03:23:51 Adress: Korsning länsväg 181/183 Olyckstyp: Singelolycka

Läs mer

>> Ring 112, fråga efter Banverkets driftledningscentral och begär trafikstopp

>> Ring 112, fråga efter Banverkets driftledningscentral och begär trafikstopp >> Ring 112, fråga efter Banverkets driftledningscentral och begär trafikstopp 19 Handlingsschema vid begäran om trafikstopp 1 SOS Alarm larmas. 2 SOS Alarm larmar ut polis, räddningstjänst och ambulans.

Läs mer

Tidplan för genomförandet av övning i Murbergstunneln

Tidplan för genomförandet av övning i Murbergstunneln Bilaga 3 till Sidan 1(10) Tidplan för genomförandet av övning i Murbergstunneln Tid Innehåll Anmärkning 1800-1820 Larmfas 1820-1900 Framkörningsfas Uppstart genom inspel från skadeplats till SOS och DLC

Läs mer

Vårdrutin 1 (5) Dödsfall utanför sjukhus Gäller för: Ambulanssjukvården. Dödsfall utanför sjukhus

Vårdrutin 1 (5) Dödsfall utanför sjukhus Gäller för: Ambulanssjukvården. Dödsfall utanför sjukhus Vårdrutin 1 (5) Utgåva: 1 Godkänd av: Verksamhetschef 2012-03-01 2015-03-01 Utarbetad/reviderad av: Eric Rinstad Wolmer Edqvist Lena Emanuelsson Revisionsansvarig: Ambulansöverläkaren Ev. diarieinr: Version

Läs mer

Kris- och katastrofplan Norrbottens läns landsting

Kris- och katastrofplan Norrbottens läns landsting Styrande dokument Måldokument Plan Sida 1 (12) Kris- och katastrofplan Norrbottens läns landsting Sida 2 (12) Innehåll Kris- och katastrofplan Norrbottens läns landsting... 1 Inledning... 3 Mål och syfte...

Läs mer

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Händelse/Diarienr: 512.2012.01041 Sida 1(8) OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafikolycka R80, Valbo. Utredare Myndighet Telefon Magnus Östlund Gästrike Räddningstjänst 026-179663 Medutredare Myndighet/Organisation

Läs mer

Olycksundersökning enligt lagen om skydd mot olyckor 3 kap 10

Olycksundersökning enligt lagen om skydd mot olyckor 3 kap 10 Räddnings- och beredskapsförvaltningen Olycksundersökning enligt lagen om skydd mot olyckor 3 kap 10 Trafikolycka 2014-05-01 Elljusspår, Harads Eget larmnummer: 2014A00147 SOS larmnummer: 8_2151645_2 Postadress

Läs mer

Akutmottagning LiM Ledningsansvarig Sjuksköterska (LS)

Akutmottagning LiM Ledningsansvarig Sjuksköterska (LS) () 1(7) Akutmottagning LiM Ledningsansvarig Sjuksköterska () Mottagande av larm Anteckna larmets innehåll och följ rapportmall. Vidarebefordran av larm Larm vidarebefordras till jourhavande anestesiolog

Läs mer

Version 2 giltig from 2008-01-15 1

Version 2 giltig from 2008-01-15 1 Version 2 giltig from 2008-01-15 1 Förord Landstinget Kronoberg har ett ansvar som sjukvårdshuvudman att kunna hantera allvarliga händelser som ställer krav på våra sjukvårdsresurser. Denna plan beskriver

Läs mer

OLYCKSUTREDNING - 2. Trafikolycka på Ugglebodavägen, söder om Gränum - Olofström

OLYCKSUTREDNING - 2. Trafikolycka på Ugglebodavägen, söder om Gränum - Olofström OLYCKSUTREDNING - 2 Datum 2014-02-20 Olycksutredare Melissa Millbourn Diarienummer 20140157 Trafikolycka på Ugglebodavägen, söder om Gränum - Olofström Upplysningar om trafikolyckan Larmtid: Torsdag 2014-02-13,

Läs mer

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL

OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Rapport 1 (5) 2012-04-24 OLYCKSUTREDNINGSPROTOKOLL Trafik/ Drunkningsolycka Sundskanalen i centrala Hudiksvall Översiktsbild Utredare Per-Erik Nilsson Medutredare Per-Anders Ekvall Olycksdatum 2012-01-28

Läs mer