Luleå Alpina U10 Gruppen. Föräldrainformation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Luleå Alpina U10 Gruppen. Föräldrainformation"

Transkript

1 Luleå Alpina U10 Gruppen

2 Varför ska jag lämna det dyrbaraste jag äger och har till just er förening? Varför ska vår familj lägga vår dyrbara tid på just LALP?

3 Verksamhetsidé Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit.

4 Slogan Luleå Alpina Vi bygger skidåkare!

5 Värdegrund Glädje I Luleå Alpina är skidåkningen vår källa till glädje och gemenskap. Vi brinner för skidåkningen. Gemenskap I Luleå Alpina känner vi varandra. Vi hjälper och respekterar varandra. Vi ser varje person som en individ i laget. Trygghet I Luleå Alpina får alla vara med. Vi sätter säkerhet främst. Vi behandlar alla lika. Lika värde I Luleå Alpina är alla lika viktiga. Vi följer demokratiskt fattade beslut. Vi ser till att våra träningar och tävlingar är kända och öppna för alla. Rent spel I Luleå Alpina fuskar vi inte. Vi följer reglerna och har ett ärligt bemötande. Öppenhet I Luleå Alpina hjälps vi åt. Vi är öppna med hur vi tänker om exempelvis träning och skidpreparering. Vi delar med oss till andra klubbar och arbetar för gemenskap i klubb och distrikt. Respekt I Luleå Alpina ser vi alla våra åkare. Vi låter våra tränare leda vår verksamhet. Vi bjuder in föräldrar att delta i vår verksamhet. Vi respekterar allas möjlighet att delat och hjälpa till.

6 Tränare Ert barn åker i U10 gruppen och vi som tränar är: Namn E post Mobil Hem Robert Ritzén robert.ritzen@gmail.com Karin Bergqvist karin.bergqvist@lulea.se Erica Ringvall erica.ringvall@forsakringskassan.se Lars Lindström lars.maria@live.se Jan Nylén jan.nylen@airamb.se Henrik Ygge henrik@ygge.se Informationskanaler Klubbens hemsida är klubbens huvudsakliga informationskanal. På hemsidans startsida publiceras allt som rör klubbens verksamhet. På U10 gruppens egna sida publiceras alla nyheter som rör U10 gruppen. Eftersom många familjer i U10 gruppen är nya i LALP har vi upprättat en E postlista för att säkerställa att vi når ut med viktig information som t.ex. föräldramöten. Det som skickas i E post läggs också ut på U10:s nyhetssida. Gör det till en vana att gå in och kolla hemsidan inför varje träning. Träningar För att U10 gruppen skall fungera behövs vissa grundläggande färdigheter hos åkaren. De skall kunna stanna i Ettans backe (backen vid LALP stugan) samt åka och kliva av bygelliften själv. Vi erbjuder möjlighet till träning måndag och onsdag mellan och Vi har full förståelse för om tider krockar med andra aktiviteter och vi ställer inga krav på att man är med varje gång, det viktigaste för oss är att barnet tycker om och vill åka skidor. Varje träning samlas vi nere vid liften i Ettans backe. Ambitionen är att varje träning avslutas inne i LALP stugan där vi pratar om dagens träning. I stugan finns det smörgås och dryck att köpa för 5 kr. Köldgränsen för träning är satt till 20 grader. Håll koll på LALPs hemsida om köldgränsen är nära eller ring Måttsundsanläggningen direkt för dagsfärsk info.

7 Träningssäsong U10 gruppens målsättning LALP har en tydlig idé om hur åkare skall kunna utvecklas från nybörjare till junior/senior åkare. Denna idé är formulerad i Utvecklingstrappan en röd tråd från U8 åkare (5 8 år) till junior/senior. Utvecklingstrappans syfte och mål är att vara en vägledning för tränarna att leda unga skidåkare från att de kommer in i klubbverksamheten till att de lämnar den för att förhoppningsvis gå vidare till skidgymnasium. Dokumentet beskriver en skidåkares tänkta utvecklingsstadier utifrån ett mentalt, skidtekniskt och barmarksperspektiv. Dokumentet visar en åkare som börjar som U8 åkare, där den största delen av träningen bygger på lek och inskolning och avslutas som junior/senior med fullt kompetenta elitskidåkare som är redo att slussas vidare mot nya mål. I utvecklingstrappan formuleras U10 åkarens egenskaper och färdigheter enligt följande: Åkaren tycker att det är jätteroligt med skidåkning. Åkaren börjar få kunskaper gällande skidteknik. Åkaren tränar på att behärska åkning med en stabil position i gynnsamma förhållanden. Åkaren prövar på förmågan att åka kontrollerat i varierande terränger såsom lössnö, på is samt även kunna behålla kroppskontrollen i luftfärder. Åkaren testar i lekfulla former på olika skidvaneövningar. Ledarskap Skidförbundet uttrycker sig enligt nedan vad gäller ledarskap och lärande, något som vi inom LALP försöker leva upp till: Ett reflekterande, ödmjukt, positivt och glädjespridande ledarskap som strävar efter att stimulera till nyfikenhet och mersmak för alpina sporten och lärandet. En positiv syn på lärandet och människors unika förmågor. Vi vill tillföra den alpina sporten ett mervärde, där skidåkningen kan ses som en livsstil. Vår fokus är processmål, snarare än på resultatmål. Det kan röra sig om att lyckas sätta en viss sväng, att våga ligga på även i den branta delen av backen, att

8 Utvecklingstrappan U10 gruppen Värdegrund Glädje, Trygghet Teknik Lek, Friåkning, Hoppa, Storslalomsväng. Jobba mot parallella skidor. Börja träna att starta sväng med båda knäna och fram på skidorna. Komma på kant. Stavisättning friåkning slalomsväng. Friåkning i olika underlag och terräng. På ett riktigt sätt utföra grundläggande skidvaneövningar. Styrka Allmänstyrka med kroppen som belastning. Koordinationsträning. Grundmotoriska rörelser Kondition Låg intensiv. Grunder löpskolning. Kunna springa/jogga 3 km. Uppmuntra till andra idrotter under sommarhalvåret. Mentalt MOD Skapa glädje för skidåkning Individuella skidtekniska mål. Ta till sig det som är bra. Uppträda säkert i backen. Socialt Tävling Kostlära Träningslära Utrustning Föräldrar Ledarskap Arbeta medvetet med gemenskap, sammanhållning. Skapa trygghet. Vi säger JA till varandra. Lära sig att tävla. Börja lära sig att besikta banor. Regelkunskap Prata i enkla termer om kost Varför tränar vi, vad är det som är bra med det? Lära sig vara rädd om sin utrustning. Ej för hårda pjäxor. Ryggskydd rekommenderas. Försöka få in föräldrar som ledare/tränare. Se alla, var tydlig och lyhörd, här kommer en period när barnen har mycket idéer som kan vara bra.

9 Tävlingar Som U10 åkare i LALP erbjuds barnen att åka Kustcupen och LALPs klubbmästerskap under säsongen. Tävlingarna genomförs under lekfulla former och barnen får lära sig hur det alpina tävlingsmomentet går till. Tävlingarna ger oss tränare en chans att stärka sammanhållningen i gruppen genom att vi tillsammans åker skidor och hejar på varandra. Vid tävlingarna deltar vi tränare som ledare och vi ser till att barnen kommer till start och vi tar även i emot barnen vid målet. Vid målet är vi beroende av er föräldrar som stöttar med högljudda hejaramsor på alla våra åkare. Anmälningar till tävlingar ansvarar föräldrarna för, och utförs från hemsidan under fliken Tävlingar klicka sedan på Nationell tävlingskalender. Välj aktuell tävling och klicka på knappen Till anmälan. En förutsättning för att anmäla sig är medlemskap i Luleå Alpina. Kustcupen är en mycket uppskattad tävlingsserie i samarbete med klubbarna i Norrbotten där åkare från större delen av Norrbotten brukar delta. LALP betalar liftkort för deltagarna och ev. anmälningsavgift, samt att vi tränare finns på plats och tar hand om barnen under dagen. Tävlingsdagar Kustcup 2014: Återkommer med info. LALPs klubbmästerskap arrangeras i slutet av säsongen och har de senaste åren varit klubbens säsongsfinal. Klubbmästerskapet har även en föräldraklass som är väldigt uppskattad av barnen Utrustning Upplevelsen blir roligare och åkningen bättre om pjäxor, hjälmar och skidor är anpassade efter barnet. Alpin skidåkning ställer krav på kläder som sitter bra och ger barnet möjlighet att röra sig. Viktigast av allt är barnets hjälm och kravet för att delta i LALPs träningar är en godkänd alpin skidhjälm. Vi vill att ni märker era barns hjälmar, sätt en tejp med deras namn i framkanten på hjälmen. Vi rekommenderar: Ryggskydd är inget krav men det är något som vi rekommenderar ur säkerhetssynpunkt. Pjäxor med spännen som sitter på framsidan. i stegs pjäxor och pjäxor med bara ett spänne fungerar för nybörjare men mindre bra för en U10 åkare som skall träna grundfärdigheter i alpin skidåkning. Skidor av carvingmodell. Moderna skidor hjälper åkaren att svänga på ett helt annat sätt än vad gamla skidor gör. Stavar som är anpassade till åkarens längd. Staven har rätt längd på om underarmen är vågrät när åkaren håller i staven nedsatt i snön framför sig. Tumvantar och hjälmluva. Två enkla sätt att hålla värmen och humöret uppe på barnen i backen. I pjäxorna ett par yllesockar/yllestrumpor (ej bomull).

10 Föräldrarollen I backen Årets U10 grupp är stor. Vi behöver således lite hjälp från skidåkande föräldrar och uppgifterna är enkla: Hjälpa till vid liften, räkna in barnen, eller ta hand om kissnödiga barn etc. Kustcupen Lördagen 2/2 står alltså vi som arrangör av Kustcupen. Vi kommer att behöva hjälp av er föräldrar med enklare uppgifter, sätta upp avspärrningar vid målet, utlämning av nummerlappar etc. Information om detta kommer närmare tävlingsdagen. Fikaförsäljning i LALP stugan U10 och U12 åkarnas föräldrar fixar och säljer fika i LALP stugan under måndags och onsdagsträningarna mellan kl 18:00 och 20:00. 2 st Familjer per träning ansvarar för försäljningen, anmälningslista för detta finns anslagen i LALP stugan. Städning av stugan efter kvällens träningar ingår givetvis i uppgiften. Det är av vikt att barnen äter något efter träningen för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig träningen på bästa sätt, ett s.k. återhämtningsmål. Detta medför minskad skaderisk, ökat immunförsvar (samt ökad muskeltillväxt, kanske ej så viktigt för våra U10 åkare dock ). Inom 30 min efter avslutad träning är det bra om de äter något som ex. Risifrutti, sötad mjölk (Oboy, smoothie, sylt), yoghurt, drickyoghurt (man kan med fördel blanda sin egen av mjölk och vanlig yoghurt, till lämplig konsistens). Så en kopp choklad och en macka uppe i LALP stugan efter är ett utmärkt alternativ om ni känner att ni har tid att stanna en stund. Nästa måltid intas gärna inom två tim efter återhämtningsmålet, något som kan bli svårt då barnen säker ligger i sängen då. En bra frukost dagen efter är då extra viktig. I LALP stugan finns det saft, kaffe och te. Ansvarig familj ordnar själva bröd, smör samt pålägg, (antingen baka eller köpa), gör gärna i ordning smörgåsarna hemma. Beräkna ca smörgåsar per träningstillfälle. Utlägg för pålägg kan fås tillbaka mot kvitto om så önskas. Ansvarig familj håller med erforderlig växelkassa, ca 200: i småmynt (5, 10 kr) samt meddelar Supporterkomittéen vad vinsten för kvällen blev. Försäljningsvinsten betalas in till Bankgiro med betalningsmottagare Luleå Alpina klubb. Ange "Fika" och datum (t.ex. Fika 13/3) på inbetalningen.

11 Kommittéer & Projekt Projekt Ormberget Luleå Alpina sköter bemanningen av anläggningen, Ormberget är en av Luleå Alpinas viktigaste inkomstkällor. Projekt Skidbytardag Luleå Alpina arrangerar årligen en skidbytardag för att både tjäna pengar till klubben och skapa möjlighet för skidintresserade att köpa och sälja skidutrustning till ett bra pris. Skidbytardagen går av stapeln i månadsskiftet oktober-november varje år. Projekt Bilbingo 5-7 gånger varje sommar organiserar och genomför Luleå Alpina bilbingo som är en viktig inkomstkälla. Idrottsrabatten Luleå Alpina har i år valt att sälja Idrottsrabatten, varje familj säljer 2 kort. Kontaktperson är Karin Bergqvist, , , karin.bergqvist@lulea.se

12 Vad kostar det? Medlems och träningsavgifter Medlemsavgiften inbetalas på Bankgiro Den skall vara betald senast 30 november 2013 Betalningsmottagare: Luleå Alpina klubb Vid betalning via internet: var noga med att i fritextfältet uppge namn(en) och personnummer för vilka inbetalningen avser om fritextfältet inte räcker till uppge fullständigt namn på en förälder samt skicka resterande uppgifter (rest. namn inkl personnummer, adress, tfn.) via epost till fredrik.idrottspartner@norrbotten.rf.se det är viktigt att hela personnumret är med, även sista fyra siffrorna Vid betalning via inbetalningskort: ange namn+personnummer för samtliga, samt adress/tfn. Medlemsavgiften är: Familj: 300 kr Enskild: 200 kr Stödmedlem: 100 kr TRÄNINGAVGIFT Förutom medlemsavgiften så tillkommer en träningsavgift för aktiva åkare, alltså de som deltar i någon av klubbens träningsgrupper. Träningsavgiften betalas till klubbens bankgiro senast 30 november 2013, för alla åkare utom U8, U10 senast 28 februari 2014 för U8 och U10 Komihåg att ange för vilka åkare inbetalningen gäller. Träningsavgiften är: 300 kr för U8 700 kr för U10 Om det är fler än två åkare i samma familj skall man betala för de två äldsta åkarna. Liftkort Alla åkare skall ha giltigt liftkort för att kunna delta i klubbens aktiviteter i Måttsund. Liftkort i Måttsundsbacken bekostas av respektive familj.

13 Välkomna till U10 gruppen och Luleå Alpina klubb! /Tränarna

Luleå Alpina U12 gruppen

Luleå Alpina U12 gruppen Luleå Alpina U12 gruppen 2014 2015 Uppdaterad: 2014-10-02 Varför ska jag lämna det dyrbaraste jag äger och har till just er förening? Varför ska vår familj lägga vår dyrbara tid på just Luleå Alpina? Med

Läs mer

Utvecklingstrappan en röd tråd från E - Senior

Utvecklingstrappan en röd tråd från E - Senior Utvecklingstrappan en röd tråd från E - Senior Underlag för planering av träningsgruppernas verksamhet (detaljplanering m m ansvarar respektive träningsgrupp för) Utvecklingstrappan en röd tråd Syfte och

Läs mer

Grattis! Du är förälder till en skidåkare!

Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Att vara medlem i Svegs Alpina Klubb har en rad fördelar, men kräver också en del engagemang. Det bästa med vår klubb är, att vi lär känna alla barn och föräldrar

Läs mer

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare IFK BORLÄNGE ALPIN Målsättningen för klubben är att vi alla skidintresserade medlemmar tillsammans har roligt och att var och en efter sin förmåga får chans att träna och utöva den alpina sporten i en

Läs mer

Föräldrarmöte U8:1 12 November Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018

Föräldrarmöte U8:1 12 November Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018 Föräldrarmöte U8:1 12 Noember 2017 Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018 Agenda Målsättning Ledare och kontaktpersoner Informationsspridning Värdegrund i klubben Läger, Träning och

Läs mer

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning NOLBY ALPINA SK Träningskommitté Verksamhetsinriktning Bredd & Elit i samma bana Klubbens verksamhet skall vara inriktad på både bredd & elit Träningen skall vara lustfylld och en grund för satsning inom

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2016-09-07 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!!

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2017-09-06 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar och era föräldrar!! Vi

Läs mer

HEJ! Gillar du att åka på snö?

HEJ! Gillar du att åka på snö? SNÖKUNSKAP HEJ! Alla på snö-dagen är till för alla fjärdeklassare på din skola, där ska vi tillsammans testa att glida på snö och skapa snöglädje. Roligt i snö kan du ha på många olika sätt. Under en Alla

Läs mer

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss Grupparbete om Åre SLK normer och regler Värdegrund bygger på oss 1 Bakgrund: På Utvärderingsmöte i maj 2009 bestämdes att påbörja ett projekt som skulle lyfta upp tankar om Åre SLK s normer och värderingar

Läs mer

Alla skall med 2015-2016!

Alla skall med 2015-2016! Barmark Alla skall med 2015-2016! Mål och rekommendationer för åkare inom MASK Skidåkning är och har blivit en året runt sport, där det inför vintersäsongen gäller att vara väl förberedd med en bra barmarksträning

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se Säsongen 2014-2015 En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Ordförande Ordförande Lars Eklund, 0693-208 44 Hannåsen 130, 840 50 Gällö Vice Ordförande Barbro Henriksson,

Läs mer

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT 2014-12-17 VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT Anmälningsblankett för medlemskap i Luleå Friidrottsförening Fyll i nedanstående talong och skicka in den så snart som möjligt till: Luleå Friidrottsförening Arcusvägen

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Säsongen Allmän information.

Säsongen Allmän information. LSK-bladet 2015 Säsongen 2014-2015 Allmän information. Träningstider Under vintersäsong tränar vi på tisdagar och torsdagar (grön endast tisdagar) med start kl 18:00. Grön/blå grupp tränar fram till 19.30,

Läs mer

På dagens information

På dagens information Föräldrainformation 2018 På dagens information Info om klubben Träningsgrupper Upplägget på träningarna Kläder och utrustning Tävlingar och tävlingsanmälan Frågor -Bli medlem och medlemsavgift Medlemmar

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 INBJUDAN Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till SM på RULLSKIDOR 2015! På Lördag kör vi distanslopp

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2015-09-16 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!!

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Täby IS Skidor. En introduktion

Täby IS Skidor. En introduktion Täby IS Skidor En introduktion Täby IS Skidor Täby IS är en alliansförening. Sedan september 2009 är skidor en egen förening inom Täby IS. Även fotboll, specialidrott, innebandy och friidrott är egna föreningar

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2017! Den trevliga tävlingen på rullskidor i Uppsala och

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. All idrottsverksamhet för barn

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Version 2018-08-15 INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2018! Den trevliga tävlingen på rullskidor

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 7 september 2019 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 7 september 2019 Seedningsgrundande för Vasaloppet INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 7 september 2019 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda dig till UVK-RULLEN 2019! Kom och upplev en härlig tävlingsdag på rullskidor

Läs mer

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte

Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte Fotbollsplan 2015 Skogås-Trångsunds FF F03 Föräldramöte 2015-03-03 1 LAGET 23 tjejer 6 Tränare, en lagledare, en kassör/materialare 2st 9-mannalag 2015 (Svår och Lätt serie) MÅLSÄTTNING Vi ska ha kul tillsammans

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

Träningsplanering första 2 veckorna 2019 SSLK U12:1

Träningsplanering första 2 veckorna 2019 SSLK U12:1 Träningsplanering första 2 veckorna 2019 SSLK U12:1 Utgångspunkt för vår träning Svenska skidförbundets målsättning Sollentuna SLKs värdegrund Svenska skidförbundet målsättning att skapa trygga och inspirerande

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

KLUBBPAKETET Teknikmärket

KLUBBPAKETET Teknikmärket KLUBBPAKETET Teknikmärket 0 Alpint Teknikmärke för barn och ungdom Inledning Satsa på Teknikmärket. Det utvecklar dina aktiva och lägger grunden till en bättre skidåkning. Teknikmärket är ett roligt sätt

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2018-09-06 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar och era föräldrar!! Inför

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr:

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr: POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb Organisations nr: 897001-2186 Bildad 1986 Inledning Detta dokument är framtaget för att tydliggöra de riktlinjer vi arbetar efter i vår klubb. Styrelsen

Läs mer

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Järfälla Skidklubb Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Träning Vi följer Svenska Skidförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet som bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar.

Läs mer

ÖCKERÖ IBK. 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!!

ÖCKERÖ IBK. 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!! ÖCKERÖ IBK 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!! 1 FÖRENINGSINFORMATION Klubbens värdegrund & vision Värdegrund glädje och kunskap delaktighet, engagemang och gemenskap Vision en av Öckerö kommuns

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket.

Luleå City BBK 1 december Luleå City Basket. Vi ställer upp för varandra. luleacitybasket. Luleå City Basket Vi ställer upp för varandra info@luleacitybasket.se luleacitybasket.se Föreningspolicy @luleacitybasket på Instagram Luleå City Basket på Facebook #luleacitybasket överallt info@luleacitybasket.se

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

FÖRENINGSINFORMATION

FÖRENINGSINFORMATION 1 (5) november 2015 SKI TEAM ÖRNSKÖLDSVIK SWEDEN FÖRENINGSINFORMATION HÄGGLUNDS SK SKI TEAM HÄGGLUNDS SK SKI TEAM är en nygammal förening i Örnsköldsvik som bildades i maj 2013. Vi har bedrivit skidåkning

Läs mer

Säsongen En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund

Säsongen En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Säsongen 2017-2018 www.gallosk.se En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Styrelsen 2017-2018 Ordförande Vice Ordförande Ordförande Lars Eklund, 070-370 50 51 Hannåsen

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Juniorträning Frösåker 2018

Juniorträning Frösåker 2018 Juniorträning Frösåker 2018 Sida 1 av 5 JUNIORTRÄNING 2018 Upptaktsträff för alla juniorer och föräldrar den 18 april kl. 17:00 Juniorträning är en mycket viktig verksamhet för vår idrottsförening. Vår

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

Hembrev för veckorna 6 och 7

Hembrev för veckorna 6 och 7 Hembrev för veckorna 6 och 7 Hej alla! Nu var det dags för lite information igen. När ni får hem det här har vi haft föräldramöte och för er som inte kunde närvara hälsar vi att ni kommer att få ta del

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Måsguiden 2017 Innehåll Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2017 19 mars Ärlaträffen

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17

INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17 INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 16/17 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete... 3 Avgifter...

Läs mer

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK Barn- och Ungdomspolicy Västerås SOK Hemsida: www.vasterassok.se Sida: 1(6) Innehåll 1 Barn- och ungdomspolicy Västerås SOK... 3 2 Verksamhetens syfte... 3 2.1 Barnverksamheten... 3 2.2 Ungdomsverksamheten...

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning

Policys IK Sisu. Var inte rädd att kontakta ledare och styrelsen om du har något du undrar över gällande våra policys. Innehållsförteckning Policys IK Sisu IK Sisu välkomnar alla att vara med och delta i klubbens verksamhet oavsett ålder, kön, ursprung, läggning eller förmåga. Vår friidrottsklubb genomsyras av glädje och gemenskap som gör

Läs mer

Avgifter och åtaganden säsongen 2015/2016

Avgifter och åtaganden säsongen 2015/2016 Avgifter och åtaganden säsongen 2015/2016 Hej, Nu är det dags för en ny säsong och med det kommer också det ofrånkomliga med avgifterna. Det första som är viktigt att säga i detta sammanhang är att Skövde

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

Schema. Juniorträning Frösåker 2017

Schema. Juniorträning Frösåker 2017 Juniorträning Frösåker 2017 Sida 1 av 4 JUNIORTRÄNING 2017 ***Upptaktsträff för alla juniorer den 24 april kl 17:00*** Juniorträning är en mycket viktigt verksamhet för vår idrottsförening. Vår träning

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Avgifter och åtaganden säsongen 2017/2018

Avgifter och åtaganden säsongen 2017/2018 Avgifter och åtaganden säsongen 2017/2018 Hej, Nu är det dags för en ny säsong och med det kommer också det ofrånkomliga med avgifterna. Vi väljer att inte korrigera avgifterna i år, men korrigerar kringkostnader

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.]

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se FÖRARE [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning... 3 Registrera

Läs mer

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö!

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! VISION Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! MISSION Att på ett ansvarsfullt sätt ge alla barn och ungdomar i Malung förutsättningar att känna gemenskap och glädje i samband med alpin

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR 2016-2017 Hammarö Konståkningsklubb Vi bedriver konståkningsträning för barn och ungdomar i Hammarö ishall. Föreningen är medlem i Svenska Konståkningsförbundet. Vi

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR 2015-2016 Hammarö Konståkningsklubb Vi bedriver konståkningsträning för barn och ungdomar i Hammarö ishall. Föreningen är medlem i Svenska Konståkningsförbundet. Vi

Läs mer

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong.

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. 1 av 10 Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. I år kommer vi fortsätta med att förbättra banorna men också era möjligheter till mer och bättre träning. För

Läs mer

Avgifter och åtaganden säsongen 2013/2014

Avgifter och åtaganden säsongen 2013/2014 Avgifter och åtaganden säsongen 2013/2014 Medlemsavgift: 400 kr / familj: Medlemsavgiften betalas av alla åkare och gäller för hela familjen. Alla i familjen anmäls med namn och fullständigt personnummer

Läs mer

Grums Slalomklubb. Storslalomskidorna brukar lämpligen ha en längd på 151 cm till 159 cm med en svängradie (14-19 meter)

Grums Slalomklubb. Storslalomskidorna brukar lämpligen ha en längd på 151 cm till 159 cm med en svängradie (14-19 meter) Vägledning utrustning U12 Skidor För barnen i U12-gruppen rekommenderar vi ett par slalom- och ett par storslalomskidor. Slalomskidorna i denna åldersgrupp brukar vara i längd från 130 cm till 138 cm med

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

Varje dag. 09.00-16.00 Skidskola för alla inriktningar. Bokas i Sportservice

Varje dag. 09.00-16.00 Skidskola för alla inriktningar. Bokas i Sportservice PÅSKPROGRAM 2015 Varje dag 07.00-20.00 Badavdelningen är öppen. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar kl. 07:00-09:00 & 18:30-20:00. 07.00-10.00 Frukostbuffén står uppdukad i kopparsalen 08.45-16.30

Läs mer

Välkommen till Järvsö Alpina!

Välkommen till Järvsö Alpina! Välkommen till Järvsö Alpina! Järvsö Alpina, som är en del i Järvsö IF, har funnits sedan 1937 och är till antalet medlemmar sett en relativt liten förening men som genom åren har fostrat flera framgångsrika

Läs mer

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html www.fysioteamet.se Idag har det varit en hel del FysioTeamet på schemat. Först klinikmöte med oss Alla fem sjukgymnaster. Sedan var Anna, Majsan och jag i Båstad på Båstad Bjäre Läkarpraktik och presenterade

Läs mer

Välkommen till säsongen

Välkommen till säsongen 2013-08-12 Välkommen till säsongen 2013-2014 En ny, spännande och förhoppningsvis framgångsrik säsong står för dörren och det börjar bli tid att ta del av och fundera över de förväntningar som IFK Mora

Läs mer

SOL:s arbetsgrupper 2012-10-10

SOL:s arbetsgrupper 2012-10-10 SOL:s arbetsgrupper Denna skrift innehåller först och främst instruktioner för uppgifter som SOL:s arbetsgrupper har hand om, nämligen klubbvärdskap och soppkvällsvärdskap. På slutet finns också en beskrivning

Läs mer

Foto: Magnus Hörnström RIKTLINJER OCH POLICY SÄSONGEN 18/19

Foto: Magnus Hörnström RIKTLINJER OCH POLICY SÄSONGEN 18/19 Foto: Magnus Hörnström RIKTLINJER OCH POLICY SÄSONGEN 18/19 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete...

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE

Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE VÄLKOMMEN TILL Föreningen LET S MOVE För dig som tävlingsdansar på Eskilstuna Dansstudio! E-post: foreningenlm@foreninglm.se Hemsidan: foreninglm.se Föreningens bankgironummer:

Läs mer

Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket...

Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... INFORMATION OCH POLICY SÄSONGEN 2015-2016 Innehåll Träningsfilosofi... 2 Mål... 2 Information... 2 Grupper och träning... 2 Grupp Skidlek:... 3 Övriga grupper:... 3 Fiket... 3 Föreningsarbete... 3 Avgifter...

Läs mer

Lilla Handboken. Börja träna Taekwondo

Lilla Handboken. Börja träna Taekwondo Lilla Handboken Börja träna Taekwondo Taekwondo - träning för alla Huvudmålet med all träning är att stärka individens fysiska och psykiska förmåga. Framförallt skall varje individ känna att han/ hon har

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Träning & Tävling Barn är inte små vuxna Barn och ungdomar har olika utvecklingstakt,

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera anmälningar Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera anmälningar... 3 Administrera

Läs mer

Utvecklingstrappa. Svensk Speedski

Utvecklingstrappa. Svensk Speedski Utvecklingstrappa för Svensk Speedski Version 2010-09-18 E-Mail TELEFON ADRESS Org Nr Bankgiro info@skidor.com +46 (0)23 874 40 Riksskidstadion, SE-791 19 Falun 802003-0287 720-7699 www.skidor.com Innehåll

Läs mer

Rätt kläder för snöglädje!

Rätt kläder för snöglädje! Snökunskap Hej! Alla på snö-dagen är till för alla fjärdeklassare på din skola, där ska vi tillsammans testa att glida på snö och skapa snöglädje. Roligt i snö kan du ha på många olika sätt. Under en Alla

Läs mer

Träna, äta och vila. Kostens roll för idrottande ungdomar.

Träna, äta och vila. Kostens roll för idrottande ungdomar. Träna, äta och vila. Kostens roll för idrottande ungdomar. Det räcker inte att träna hårt! Prestation ÄTA- TRÄNA VILA Mat och dryck Vi behöver vila och återhämtning. Muskler Immunförsvar Nervsystemet Men

Läs mer

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn Lilla Handboken föräldrar som har tränande barn Taekwondo - träning för alla Huvudmålet med all träning är att stärka individens fysiska och psykiska förmåga. Framförallt skall varje individ känna att

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2018 Innehåll Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2018 2 april Kringelträffen,

Läs mer

Avgifter och åtaganden säsongen 2016/2017

Avgifter och åtaganden säsongen 2016/2017 Avgifter och åtaganden säsongen 2016/2017 Hej, Nu är det dags för en ny säsong och med det kommer också det ofrånkomliga med avgifterna. Vi har inte höjt våra träningsavgifter på ett par år men i år behöver

Läs mer

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 SAMTALSUNDERLAG TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Samtalsunderlag, Strategi 2026 Samtalsunderlag Vad betyder strategi 2026 för er? Svensk konståknings Strategi 2026 består

Läs mer

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap

En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap En informationsfolder till dig i Söderköpings IBK! Samhörighet Innebandy Boll Kamratskap Välkommen till Söderköpings IBK säsongen 2014-2015 Vi i styrelsen ser nu fram emot en ny säsong, föreningens 22:e

Läs mer

Barnfotboll Fotbollsglädje

Barnfotboll Fotbollsglädje Barnfotboll Fotbollsglädje Att vara Fotbollsförälder Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se Bra att tänka på och viktigt att veta om barn: Barn lär

Läs mer