Luleå Alpina U12 gruppen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Luleå Alpina U12 gruppen"

Transkript

1 Luleå Alpina U12 gruppen Uppdaterad:

2 Varför ska jag lämna det dyrbaraste jag äger och har till just er förening? Varför ska vår familj lägga vår dyrbara tid på just Luleå Alpina? Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 2 (14)

3 Verksamhetsidé Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit. Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 3 (14)

4 Slogan Luleå Alpina Vi bygger skidåkare! Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 4 (14)

5 Värdegrund Glädje I Luleå Alpina är skidåkningen vår källa till glädje och gemenskap. Vi brinner för skidåkningen. Gemenskap I Luleå Alpina känner vi varandra. Vi hjälper och respekterar varandra. Vi ser varje person som en individ i laget. Trygghet I Luleå Alpina får alla vara med. Vi sätter säkerheten främst. Vi behandlar alla lika. Lika värde I Luleå Alpina är alla lika viktiga. Vi följer demokratiskt fattade beslut. Vi ser till att våra träningar och tävlingar är kända och öppna för alla. Rent spel I Luleå Alpina fuskar vi inte. Vi följer reglerna och har ett ärligt bemötande. Öppenhet I Luleå Alpina hjälps vi åt. Vi är öppna med hur vi tänker om exempelvis träning och skidpreparering. Vi delar med oss till andra klubbar och arbetar för gemenskap i klubb och distrikt. Respekt I Luleå Alpina ser vi alla våra åkare. Vi låter våra tränare leda vår verksamhet. Vi bjuder in föräldrar att delta i vår verksamhet. Vi respekterar allas möjlighet att delta och hjälpa till. Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 5 (14)

6 Tränare Välkommen till Luleå Alpina klubb Namn Hem Mobil E-post Mattias Österberg Sven-Olov Harila Johan Hedlund Mats Garbom Erica Ringvall Henrik Ygge Hjälpföräldrar Vakant Vakant Informationskanaler Klubbens hemsida är klubbens huvudsakliga informationskanal. På hemsidans startsida publiceras allt som rör klubbens verksamhet. På U12 gruppens sidor publiceras alla nyheter som rör gruppen. För att säkerställa att vi når ut med viktig information som t.ex. föräldramöten har vi upprättat en e-postlista. Det som skickas i e-post läggs också ut på U12:s nyhetssida. Gör det till en vana att gå in och kolla hemsidan inför varje träning. Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 6 (14)

7 Träningar Vi erbjuder möjlighet till träning på snö måndag och onsdag mellan och i Måttsundsbacken. Vi ställer inga krav på att man är med varje gång, det viktigaste för oss är att barnet tycker om och vill åka skidor. Kontinuitet är givetvis viktigt om man vill utvecklas som skidåkare och bygga upp snökänsla därför uppmuntrar vi att åka skidor så mycket man orkar och vill på fritiden, gärna i varierande terräng och underlag. Varje träning samlas vi nere vid liften i Ettans backe. Vi värmer upp innan vi åker upp med liften. Ambitionen är att varje träning avslutas inne i LALP-stugan där vi pratar om dagens träning. I stugan finns det smörgås och dryck att köpa för 5 kr. Under snösäsongen kan vi erbjuda extra helgträningar om möjligheterna finns. Träningstiderna brukar i regel vara mellan och 12.00, LALP-stugan finns givetvis tillgänglig under träningen för ex. mat och toalettbesök. Innan vi går på snö så tränar vi barmarksträning 2 ggr/vecka, en mycket fin och allsidig träningsform där koordination, kondition, reaktion, balans, snabbhet och självklart samarbete sätts i fokus. Barmarksträningen hålls vanligtvis på Ormbergsanläggningen och i sporthall. Ett besök på ex. badhus eller skridskoåkning har vi som målsättning att hinna med under barmarkssäsongen. Köldgränsen för träning är satt till -20 grader. Håll koll på LALPs hemsida om köldgränsen är nära eller ring Måttsundsanläggningen direkt för dagsfärsk info. Träningssäsong Maj- Aug Sommarlov Bad Ormberget Inomhushall Sep- Nov Snöläger Feb- Apr Skidvaneövningar Skidvaneövningar Teknikbanor Tävlingar Analys Snöläger Dec- Jan Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 7 (14)

8 U12 gruppens målsättning LALP har en tydlig idé om hur åkare skall kunna utvecklas från nybörjare till junior/senior åkare. Denna idé är formulerad i Utvecklingstrappan en röd tråd från U8 åkare (5-8 år) till junior/senior. Utvecklingstrappans syfte och mål är att vara en vägledning för tränarna att leda unga skidåkare från att de kommer in i klubbverksamheten till att de lämnar den för att förhoppningsvis gå vidare till skidgymnasium. Dokumentet beskriver en skidåkares tänkta utvecklingsstadier utifrån ett mentalt, skidtekniskt och barmarksperspektiv. Dokumentet visar en åkare som börjar som U8 åkare, där den största delen av träningen bygger på lek och inskolning och avslutas som junior/senior med fullt kompetenta elitskidåkare som är redo att slussas vidare mot nya mål. I utvecklingstrappan formuleras U12 åkarens egenskaper och färdigheter enligt följande: Åkaren tycker att det är jätteroligt med skidåkning. Åkaren utvecklar kunskaper gällande skidteknik samt börjar få kunskaper i fysisk träning. Åkaren börjar behärska att besikta en bana och sedan återberätta var de största svårigheterna/möjligheterna finns. Åkaren börjar behärska åkning med en stabil position i gynnsamma förhållanden. Åkaren tränar på förmågan att åka kontrollerat i lössnö, på is och att även kunna behålla kroppskontrollen i luftfärder samt med korrekt rytm utföra stavisättning. Åkaren tränar för att på ett riktigt sätt kunna utföra grundläggande skidvaneövningar. Ledarskap Skidförbundet uttrycker sig enligt nedan vad gäller ledarskap och lärande, något som vi inom LALP försöker leva upp till: Ett reflekterande, ödmjukt, positivt och glädjespridande ledarskap som strävar efter att stimulera till nyfikenhet och mersmak för alpina sporten och lärandet. En positiv syn på lärandet och människors unika förmågor. Vi vill tillföra den alpina sporten ett mervärde, där skidåkningen kan ses som en livsstil. Vår fokus är processmål, snarare än på resultatmål. Det kan röra sig om att lyckas sätta en viss sväng, att våga ligga på även i den branta delen av backen, att... Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 8 (14)

9 Utvecklingstrappan U12 gruppen Värdegrund Glädje, glada tränare ger glada barn. Teknik GS: Jobba mot parallella skidor. Börja träna att starta sväng med båda knäna och fram på skidorna. Komma på kant. Stavisättning friåkning slalomsväng. Friåkning i olika underlag och terräng. På ett riktigt sätt utföra grundläggande skidvaneövningar. Styrka Lek, allmänstyrka med kroppen som belastning. Koordinationsträning. Grundmotoriska rörelser. Kondition Lågintensiv distans, intervallträning. Grunder löpskolning. Kunna springa/jogga 3 km. Mentalt Mod. Individuella skidtekniska mål. Ta till sig det som är bra. Se sig själv på video för att få en bild av sin egen skidåkning. Socialt Kul i gruppen, arbeta medvetet med gemenskap, sammanhållning och skapa trygghet. Vi säger JA till varandra. Tävling Lära sig att tävla. Börja lära sig att besikta banor. Regelkunskap Kostlära Viktigt att vara medveten om att problem finns i denna ålderkategori och jobba med att vara ett föredöme. Att komma ihåg! Träningslära Varför tränar vi, vad är det som är bra med det? Utrustning Rätt utrustning på rätt plats. Lära sig vara rädd om sin utrustning. Ej för hårda pjäxor. Föräldrar Försöka få in föräldrar som ledare/tränare. Ledarskap Se alla, var tydlig och lyhörd, här kommer en period när barnen har mycket idéer som kan vara bra. Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 9 (14)

10 Tävlingar Som U12 åkare i LALP erbjuds barnen att åka Lilla världscupen eller LVC som den också kallas, det är en tävlingsserie för våra U12 och U14 åkare. LVC består av 6 st kvaltävlingar fördelat på 3 helger samt en final. Kvaltävlingarna genomförs i distriktet, i vårt fall Norrbotten. U12 åker en regionfinal där åkare från Norr- och Västerbotten deltar. LVC genomförs i disciplinerna slalom (SL), storslalom (GS) och super-g (SG). Kustcupen och LALPs klubbmästerskap arrangeras också under säsongen. Kustcupen är en mycket uppskattad tävlingsserie i samarbete med klubbarna i Norrbotten där åkare från större delen av Norrbotten brukar delta. Tävlingarna genomförs under lekfulla former och barnen får lära sig hur det alpina tävlingsmomentet går till. Tävlingarna ger oss tränare en chans att stärka sammanhållningen i gruppen genom att vi tillsammans åker skidor och hejar på varandra. Vid tävlingarna deltar vi tränare som ledare och vi ser till att barnen kommer till start och vi tar även i emot barnen vid målet. Vid målet är vi beroende av er föräldrar som stöttar med högljudda hejaramsor på alla våra åkare. Anmälningar till tävlingar ansvarar föräldrarna för, och utförs från hemsidan under fliken Tävlingar klicka sedan på Nationell tävlingskalender. Välj aktuell tävling och klicka på knappen Till anmälan. En förutsättning för att anmäla sig är medlemskap i Luleå Alpina. LALP betalar liftkort för deltagarna och ev. anmälningsavgift, samt att vi tränare finns på plats och tar hand om barnen under dagen. LALPs klubbmästerskap arrangeras i slutet av säsongen och har de senaste åren varit klubbens säsongsfinal. Klubbmästerskapet har även en föräldraklass som är väldigt uppskattad av barnen Datum och tid för tävlingarna som U12 erbjuds att åka kommer informeras senare. Träningsläger Som U12 åkare i LALP erbjuds barnen att åka på 2 st läger. Ett läger där åkare från klubben är med samt ett Lucialäger där åkare från Norrbotten deltar. Båda lägren ger oss möjlighet att bygga upp en stark gemenskap både inom klubben och mellan andra klubbar, helt enligt våra värdegrunder. Klubblägret utförs normalt kring november månad från fredag kväll till söndag eftermiddag. Lucialägret i Kåbdalis är ett distriktsläger för alla alpina ungdomar från Norrbotten i åldern år (U12-U14). Lägret startades för första gången 2004 och har varit en given höjdpunkt varje år sedan dess. Platsen för lägret har sedan starten alltid varit Kåbdalis där vi alltid får fina förhållanden. Målet med Lucialägret är som alltid att skapa bra kontakt mellan åkare och ledare från länets olika klubbar. Att blanda åkargrupperna så att man får nya kompisar i andra klubbar. Åkarmässigt är målet att kunna ge förutsättning för varje åkare att utvecklas. Att utbyta erfarenheter och idéer mellan tränare. Sist men inte minst att ha riktigt skidkul. Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 10 (14)

11 Utrustning Upplevelsen blir roligare och åkningen bättre om pjäxor, hjälmar och skidor är anpassade efter barnet. Alpin skidåkning ställer krav på kläder som sitter bra och ger barnet möjlighet att röra sig. Viktigast av allt är barnets hjälm och ryggskydd därmed kravet för att delta i LALPs träningar är en godkänd alpin skidhjälm och ryggskydd. Vi ser gärna att ni märker era barns hjälmar, sätt en tejp med deras namn i framkanten på hjälmen. TIPS! Luleå Alpinas skidbytardag (utförs okt - nov) är ett utmärkt tillfälle att köpa och sälja utrustning till bra priser. Fråga gärna oss tränare om ni har funderingar över utrustning! Krav: Godkänd alpin skidhjälm, med skyddsbåge när vi åker SL, borttagen när vi åker GS. Ryggskydd. Vi rekommenderar: Benskydd, när vi åker SL. Stavar med handskydd, när vi åker SL. Slalomskidor och storslalomskidor. Pjäxor med spännen som sitter på framsidan. Vi vet av erfarenhet att det inte alltid är så lätt att veta vilka typer eller längder på utrustningen man ska välja. Vi tror att riktmärkena nedan kan vara till hjälp i valet av utrustning. Generellt kan man nog säga att en bättre begagnad tävlingsskida kan vara ett bättre val än en ny carvingskida från butiken. En viktig detalj man bör tänka på är skidans stålkanter, även den nyaste tävlingsskidan med slöa stålkanter tappar sin funktion. Med andra ord: vassa stålkanter oavsett vilken skida man åker med. En liknelse: Prova att åka på slöa skridskor Första års U12: SL längd ca 131 cm, GS ca 151 cm. Andra års U12: SL längd ca 136 cm, GS ca 158 cm. För att lättare kunna välja längd på stavarna kan man vända staven upp och ner och hålla handen under trugan, vinkeln på över och underarmen skall då vara ca: 90 grader, eller om man ex. inte har möjlighet att prova ut så kan man använda formeln: åkarens längd x 0.69 = stavlängd. Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 11 (14)

12 Föräldrarollen I backen Hjälp från skidåkande föräldrar är alltid uppskattat och uppgifterna är enkla, t.ex. plogning av bana för bl.a. minskad skaderisk, bära käppar för att snabbare sätta upp och ta ned en bana eller övning, backpatrull som kan hjälpa till vid eventuella problem. Det är samtidigt ett ypperligt tillfälle att få se sitt barn träna! Tävlingar När LALP står som arrangör av tävlingar kommer vi att behöva hjälp av er föräldrar med enklare uppgifter, sätta upp avspärrningar vid målet, utlämning av nummerlappar etc. Information om detta kommer närmare tävlingsdagen. Fikaförsäljning i LALP-stugan U10 och U12-åkarnas föräldrar fixar och säljer fika i LALP-stugan under måndags- och onsdagsträningarna mellan kl. 18:00 och 20:00. 2 st familjer per träning ansvarar för försäljningen, anmälningslista för detta finns anslagen i LALP-stugan. Städning av stugan efter kvällens träningar ingår givetvis i uppgiften. Det är av vikt att barnen äter något efter träningen för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig träningen på bästa sätt, ett s.k. återhämtningsmål. Detta medför minskad skaderisk, ökat immunförsvar. Inom 30 min efter avslutad träning är det bra om de äter något som ex. Risifrutti, sötad mjölk (Oboy, smoothie, sylt), yoghurt, drickyoghurt (man kan med fördel blanda sin egen av mjölk och vanlig yoghurt, till lämplig konsistens). Så en kopp choklad och en macka uppe i LALP-stugan efter är ett utmärkt alternativ om ni känner att ni har tid att stanna en stund. Nästa måltid intas gärna inom två tim. efter återhämtningsmålet, något som kan bli svårt då barnen säker ligger i sängen då. En bra frukost dagen efter är då extra viktig. I LALP stugan finns det saft, kaffe och te. Ansvarig familj ordnar själva bröd, smör samt pålägg, (antingen baka eller köpa), gör gärna i ordning smörgåsarna hemma. Beräkna ca smörgåsar per träningstillfälle. Utlägg för pålägg kan fås tillbaka mot kvitto om så önskas. Ansvarig familj håller med erforderlig växelkassa, ca 200: - i småmynt (5, 10 kr) samt meddelar Supporterkomittéen vad vinsten för kvällen blev. Försäljningsvinsten betalas in till Bankgiro med betalningsmottagare Luleå Alpina klubb. Ange "Fika" och datum (t.ex. Fika 13/3) på inbetalningen. Kommittéer och projekt Det är medlemmarna i LALP som är föreningen, utan engagemang och medverkan från föräldrar och aktiva kan vi inte bedriva någon verksamhet. Vi välkomnar därför alla föräldrar att delta i någon av våra kommittéer eller projekt, för mer information se nästa sida. Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 12 (14)

13 Kommittéer Tävling Tävlingskommittén ansvarar för planering av alla tävlingar som Luleå alpina arrangerar. Supporter Supporterkommittén är den funktion som ansvarar för att skapa trivsel och gemenskap inom klubben och ansvarar bland annat för fikaförsäljningen i LALP-stugan under säsongen. Träning Kommittén består av tränare i alla grupper och fungerar som länk mellan styrelsen och tränargrupperna och utgör stöd till respektive grupp för att planera verksamheten. Kommittén ansvara för rutiner för praktiska frågor som materiel, tävlingar, träningar, läger etc., tydliggöra kompetens- och utvecklingsbehov samt säkerställer samsyn inom metodik, pedagogik, teknik och ett gemensamt språk. Marknad och PR Kommittén verkar för klubbens synlighet internt och externt samt för breddade intäkter och minskade utgifter. Verktygen är evenemang och samarbets-/sponsringsavtal. Projekt Ormberget Luleå Alpina sköter bemanningen av anläggningen, Ormberget är en av Luleå Alpinas viktigaste inkomstkällor. Skidbytardag Luleå Alpina arrangerar årligen en skidbytardag för att både tjäna pengar till klubben och skapa möjlighet för skidintresserade att köpa och sälja skidutrustning till ett bra pris. Skidbytardagen går av stapeln i månadsskiftet oktober-november varje år. Idrottsrabatten Luleå Alpina har i år valt att sälja Idrottsrabatten, varje familj säljer 4 kort. Kontaktperson är Henrik Ygge, , henrik@ygge.se Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 13 (14)

14 Vad kostar det? Medlems- och träningsavgifter Medlems- och träningsavgiften betalas senast 30 november 2014 på bankgiro med betalningsmottagare Luleå Alpina klubb. Svenska skidförbundet har tecknat en försäkring med FOLKSAM som omfattar ledare och funktionärer, medlem i skidförening och åkare i landslaget, arrangörer samt elever på riksidrottsgymnasier. Det är med andra ord viktigt att betala medlemsavgiften i tid! Vid betalning via internet: Var noga med att i fritextfältet uppge namn(en) och personnummer för vilka inbetalningen avser. Om fritextfältet inte räcker till uppge fullständigt namn på en förälder samt skicka resterande uppgifter (namn inkl. personnummer, adress, tel.) via e-post till fredrik.idrottspartner@norrbotten.rf.se Vid betalning med inbetalningskort: Ange namn, personnummer, adress samt telefonnr för samtliga. Medlemsavgiften säsongen 2014/2015 är: Familj: 300 kr Enskild: 200 kr Stödmedlem: 100 kr Förutom medlemsavgiften så tillkommer en träningsavgift för aktiva åkare, alltså de som deltar i någon av klubbens träningsgrupper. Träningsavgiften för säsongen 2014/2015 är 1200 kr för U12 åkare. Om det är fler än två åkare i samma familj betalas träningsavgift för de två äldsta åkarna. Kom ihåg att ange för vilka åkare avgiften gäller. Mer information om medlemskap i Luleå Alpina Liftkort Alla åkare skall ha giltigt liftkort för att kunna delta i klubbens aktiviteter i Måttsund. Liftkort i Måttsundsbacken bekostas av respektive familj. Välkomna till U12 gruppen och Luleå Alpina klubb! /Tränarna Med glädje och gemenskap bygger vi alpina skidåkare från barn till elit 14 (14)

Luleå Alpina U10 Gruppen. Föräldrainformation

Luleå Alpina U10 Gruppen. Föräldrainformation Luleå Alpina U10 Gruppen 2013 2014 Varför ska jag lämna det dyrbaraste jag äger och har till just er förening? Varför ska vår familj lägga vår dyrbara tid på just LALP? Verksamhetsidé Med glädje och gemenskap

Läs mer

Utvecklingstrappan en röd tråd från E - Senior

Utvecklingstrappan en röd tråd från E - Senior Utvecklingstrappan en röd tråd från E - Senior Underlag för planering av träningsgruppernas verksamhet (detaljplanering m m ansvarar respektive träningsgrupp för) Utvecklingstrappan en röd tråd Syfte och

Läs mer

Grattis! Du är förälder till en skidåkare!

Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Grattis! Du är förälder till en skidåkare! Att vara medlem i Svegs Alpina Klubb har en rad fördelar, men kräver också en del engagemang. Det bästa med vår klubb är, att vi lär känna alla barn och föräldrar

Läs mer

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning

NOLBY ALPINA SK. Träningskommitté Verksamhetsinriktning NOLBY ALPINA SK Träningskommitté Verksamhetsinriktning Bredd & Elit i samma bana Klubbens verksamhet skall vara inriktad på både bredd & elit Träningen skall vara lustfylld och en grund för satsning inom

Läs mer

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare

IFK BORLÄNGE ALPIN. Grattis! Du är en förälder till en skidåkare IFK BORLÄNGE ALPIN Målsättningen för klubben är att vi alla skidintresserade medlemmar tillsammans har roligt och att var och en efter sin förmåga får chans att träna och utöva den alpina sporten i en

Läs mer

Säsongen Allmän information.

Säsongen Allmän information. LSK-bladet 2015 Säsongen 2014-2015 Allmän information. Träningstider Under vintersäsong tränar vi på tisdagar och torsdagar (grön endast tisdagar) med start kl 18:00. Grön/blå grupp tränar fram till 19.30,

Läs mer

Föräldrarmöte U8:1 12 November Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018

Föräldrarmöte U8:1 12 November Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018 Föräldrarmöte U8:1 12 Noember 2017 Information till föräldrar i U8:1 inför säsongen 2017/2018 Agenda Målsättning Ledare och kontaktpersoner Informationsspridning Värdegrund i klubben Läger, Träning och

Läs mer

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö!

Malungs Slalomklubb MSLK VISION. Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! VISION Vi vill erbjuda livslång skidglädje alla kan ha kul på snö! MISSION Att på ett ansvarsfullt sätt ge alla barn och ungdomar i Malung förutsättningar att känna gemenskap och glädje i samband med alpin

Läs mer

Alla skall med 2015-2016!

Alla skall med 2015-2016! Barmark Alla skall med 2015-2016! Mål och rekommendationer för åkare inom MASK Skidåkning är och har blivit en året runt sport, där det inför vintersäsongen gäller att vara väl förberedd med en bra barmarksträning

Läs mer

Grums Slalomklubb. Storslalomskidorna brukar lämpligen ha en längd på 151 cm till 159 cm med en svängradie (14-19 meter)

Grums Slalomklubb. Storslalomskidorna brukar lämpligen ha en längd på 151 cm till 159 cm med en svängradie (14-19 meter) Vägledning utrustning U12 Skidor För barnen i U12-gruppen rekommenderar vi ett par slalom- och ett par storslalomskidor. Slalomskidorna i denna åldersgrupp brukar vara i längd från 130 cm till 138 cm med

Läs mer

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb.

Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Medlemsbrev oktober 2016 Hej alla medlemmar i Kils Slalomklubb. Nu är vi strax inne i oktober månad och förberedelserna inför kommande säsong är i full gång. Våra anmälningar till samtliga våra verksamheter

Läs mer

På dagens information

På dagens information Föräldrainformation 2018 På dagens information Info om klubben Träningsgrupper Upplägget på träningarna Kläder och utrustning Tävlingar och tävlingsanmälan Frågor -Bli medlem och medlemsavgift Medlemmar

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se

Säsongen 2014-2015. En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund www.gallosk.se Säsongen 2014-2015 En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Ordförande Ordförande Lars Eklund, 0693-208 44 Hannåsen 130, 840 50 Gällö Vice Ordförande Barbro Henriksson,

Läs mer

Täby IS Skidor. En introduktion

Täby IS Skidor. En introduktion Täby IS Skidor En introduktion Täby IS Skidor Täby IS är en alliansförening. Sedan september 2009 är skidor en egen förening inom Täby IS. Även fotboll, specialidrott, innebandy och friidrott är egna föreningar

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2017-09-06 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar och era föräldrar!! Vi

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2016-09-07 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!!

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 18/19 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 18/19 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Välkommen till Järvsö Alpina!

Välkommen till Järvsö Alpina! Välkommen till Järvsö Alpina! Järvsö Alpina, som är en del i Järvsö IF, har funnits sedan 1937 och är till antalet medlemmar sett en relativt liten förening men som genom åren har fostrat flera framgångsrika

Läs mer

Träningsplanering första 2 veckorna 2019 SSLK U12:1

Träningsplanering första 2 veckorna 2019 SSLK U12:1 Träningsplanering första 2 veckorna 2019 SSLK U12:1 Utgångspunkt för vår träning Svenska skidförbundets målsättning Sollentuna SLKs värdegrund Svenska skidförbundet målsättning att skapa trygga och inspirerande

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT

VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT 2014-12-17 VÄLKOMMEN TILL LULEÅ FRIIDROTT Anmälningsblankett för medlemskap i Luleå Friidrottsförening Fyll i nedanstående talong och skicka in den så snart som möjligt till: Luleå Friidrottsförening Arcusvägen

Läs mer

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss

Grupparbete om Åre SLK normer och regler. Värdegrund bygger på oss Grupparbete om Åre SLK normer och regler Värdegrund bygger på oss 1 Bakgrund: På Utvärderingsmöte i maj 2009 bestämdes att påbörja ett projekt som skulle lyfta upp tankar om Åre SLK s normer och värderingar

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18

FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18 FÖRÄLDRAMÖTE VÅR U14 17/18 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 17/18 TRÄNINGSPLANERING HÖSTENS LÄGER INFORMATIONSSPRIDNING MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Lilla Handboken. Börja träna Taekwondo

Lilla Handboken. Börja träna Taekwondo Lilla Handboken Börja träna Taekwondo Taekwondo - träning för alla Huvudmålet med all träning är att stärka individens fysiska och psykiska förmåga. Framförallt skall varje individ känna att han/ hon har

Läs mer

Föräldramöte U10:1 15/16

Föräldramöte U10:1 15/16 Välkommen till Föräldramöte U10:1 15/16 Målsättning Organisation Träningsupplägg Träning Tävling Utrustning Informationsspridning Frågor och svar Målsättning Att alla åkare skall tycka att det är fantastiskt

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

KLUBBPAKETET Utbildning

KLUBBPAKETET Utbildning KLUBBPAKETET Utbildning 0 Svenska Skidförbundets Alpina Utbildningar Svenska Skidförbundets alpina utbildningar vänder sig till tränare samt andra ledare och funktionärer i klubben. Svensk Alpin Tränarutbildning

Läs mer

Ulricehamns IFK P-02

Ulricehamns IFK P-02 Ulricehamns IFK P-02 Föräldramöte 2015-02-19 Anders, Mikael, Fredrik, Bernt, Jerker och Mattias Ulricehamns IFK P-02 UIFK Ungdomskommitten 4U & Calle Vredin Föräldraengagemang/ Bemanning Fotbollssäsong

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019

Järfälla Skidklubb. Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Järfälla Skidklubb Barn- och ungdomsverksamheten Säsongen 2018/2019 Träning Vi följer Svenska Skidförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet som bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar.

Läs mer

Säsongen En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund

Säsongen En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Säsongen 2017-2018 www.gallosk.se En av Jämtlands barnvänligaste skidanläggningar endast 35 minuter från Östersund Styrelsen 2017-2018 Ordförande Vice Ordförande Ordförande Lars Eklund, 070-370 50 51 Hannåsen

Läs mer

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp.

Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Förbered så att alla får plats och att det finns ifyllda lärgruppslistor för aktuell träningsgrupp. Kommentera kort vad vi ska gå igenom och att det är ok att ställa frågor under tiden. Betona gärna att

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Värdegrund Alla ska känna glädje och gemenskap. Vi tränar för att må bra utifrån våra egna förutsättningar oavsett ambition. Vi vill inspirera barn och ungdomar till ett livslångt intresse för skidåkning.

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

DEN RÖDA TRÅDEN. Vägledning för DIF Alpins träning och tävling

DEN RÖDA TRÅDEN. Vägledning för DIF Alpins träning och tävling DEN RÖDA TRÅDEN Vägledning för DIF Alpins träning och tävling DIF Alpins verksamhet syftar till att ge barn och ungdomar ett livslångt intresse för alpin utförsåkning. Dessutom ska den hålla en så hög

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2015/2016 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2015-2016 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2015-09-16 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!!

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2017/2018 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2017-2018 Styrelsen Grunden för

Läs mer

HEJ! Gillar du att åka på snö?

HEJ! Gillar du att åka på snö? SNÖKUNSKAP HEJ! Alla på snö-dagen är till för alla fjärdeklassare på din skola, där ska vi tillsammans testa att glida på snö och skapa snöglädje. Roligt i snö kan du ha på många olika sätt. Under en Alla

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

Tävlingssäsongen 2015 U14

Tävlingssäsongen 2015 U14 Tävlingssäsongen 2015 U14 Hösten: Försäsongen Hej alla, det har varit en diskussionsfyllt höst. Många synpunkter har vädrats och olika åsikter växlats i samtal och möten. Få saker blir precis som alla

Läs mer

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år

Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år Verksamhetsplan för Nyköpings tennisklubb år 2018-2019 Nyköpings tennisklubb ska vara en attraktiv förening där tennisspelare i alla åldrar och nivåer kan mötas och utvecklas. Klubbens verksamhet ska bygga

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. All idrottsverksamhet för barn

Läs mer

Utrustningsguide NSK U10

Utrustningsguide NSK U10 Utrustningsguide NSK U10 Att träna och åka slalom ska vara kul. En förutsättning för att det ska vara kul och att barnen skall utvecklas är att utrustningen är rätt anpassad, bekväm och ger den hjälp och

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014

Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Verksamhetsberättelse Örebro Slalomförening verksamhetsåret 2013 / 2014 Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under året genomfört fem ordinarie styrelsemöten. Verksamheten har uppvisat ett positivt

Läs mer

Grums Slalomklubb. Vägledning utrustning U10. Skidor

Grums Slalomklubb. Vägledning utrustning U10. Skidor Vägledning utrustning U10 Skidor För barnen i U10-gruppen rekommenderar vi att för det första året (åren) använder ett par skidor av slalomkaraktär (svängradie 7,5-11,5 meter), dvs inga renodlade storslalomskidor.

Läs mer

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK

Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Riktlinjer för barn- och ungdomsverksamheten inom Bålsta IK Antagen på föreningens årsmöte 2008-03-12 1.1 VERKSAMHETSIDÉ Bålsta IKs ändamål och verksamhetsidé finns beskriven i våra stadgar. Stadgarna

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2019 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2019 25 aug DM

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet 2018-09-06 Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar och era föräldrar!! Inför

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 INBJUDAN Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till SM på RULLSKIDOR 2015! På Lördag kör vi distanslopp

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Välkommen till Sundsjö IF

Välkommen till Sundsjö IF SUNDSJÖ IF Välkommen till Sundsjö IF Vi är en helt ideell förening i Gällö som för närvarande har två idrottsgrenar, fotboll och innebandy. Föreningens upptagningsområde är hela Arnljotbygden, d.v.s. från

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2017! Den trevliga tävlingen på rullskidor i Uppsala och

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR

INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR INFORMATION FÖR ÅKARE OCH FÖRÄLDRAR 2015-2016 Hammarö Konståkningsklubb Vi bedriver konståkningsträning för barn och ungdomar i Hammarö ishall. Föreningen är medlem i Svenska Konståkningsförbundet. Vi

Läs mer

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari

Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari Vinterns bästa snöaktiviteter på hemmaplan Åk utför! Fira World Snow Day i Hammarbybacken 17 januari För att fira World Snow Day bjuder Svenska Skidförbundet in dig till familjefest i Hammarbybacken. Är

Läs mer

KLUBBPAKETET Teknikmärket

KLUBBPAKETET Teknikmärket KLUBBPAKETET Teknikmärket 0 Alpint Teknikmärke för barn och ungdom Inledning Satsa på Teknikmärket. Det utvecklar dina aktiva och lägger grunden till en bättre skidåkning. Teknikmärket är ett roligt sätt

Läs mer

IFK Västerås Konståkningsklubb

IFK Västerås Konståkningsklubb Värt att veta för nyare tävlingsåkare och föräldrar Välkommen till att tävla i konståkning med! Som ny tävlingsåkare kan det finnas många frågor om hur konståkningsvärlden fungerar. Detta är en introduktion,

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL GRÖNA TRÅDEN BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL Innehåll Inledning 2 Fotbollsskola 5-6 år.aktiv Start 4 P/F 7-8 år.fotbollsglädje 5 P/F 9-10 år.lära att träna 6 P/F 11-12 år..lära att träna 7 P/F 13 år.träna för

Läs mer

Styrelsen, IFK Borlänge Alpin

Styrelsen, IFK Borlänge Alpin Policyprogram VARFÖR ETT POLICYPROGRAM? IFK Borlänge Alpin bildades 1938 och är således en av de äldsta alpina klubbarna i Sverige. Sedan starten har föreningen varit framgångsrik i att fostra och utveckla

Läs mer

FÖRENINGSINFORMATION

FÖRENINGSINFORMATION 1 (5) november 2015 SKI TEAM ÖRNSKÖLDSVIK SWEDEN FÖRENINGSINFORMATION HÄGGLUNDS SK SKI TEAM HÄGGLUNDS SK SKI TEAM är en nygammal förening i Örnsköldsvik som bildades i maj 2013. Vi har bedrivit skidåkning

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2018 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2018 26 aug DM-stafett,

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Ungdom Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Dalkurd FF/: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat.

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat. JUNIORTRÄNING 2018 Nu startar äntligen juniorträningen igen! Juniorträning är för barn från 4 år och uppåt. Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje

Läs mer

Verksamhetsplan år

Verksamhetsplan år Verksamhetsplan år 2015-2016 Skidkul Vi siktar på ett liknande upplägg kommande säsong som den gångna, att vi kör en dag i veckan på måndagar. Inomhus- och barmarksträning startar från och med oktober

Läs mer

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK.

Föräldraengagemang. NKK policy: 2012-11-16. Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. NKK policy: Föräldraengagemang 2012-11-16 Detta dokument innehåller viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i NKK. Det är många i NKK som frivilligt lägger ner mycket tid och engagemang

Läs mer

ÖCKERÖ IBK. 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!!

ÖCKERÖ IBK. 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!! ÖCKERÖ IBK 9 september 2015 VÄLKOMNA TILL EN NY SÄSONG!!! 1 FÖRENINGSINFORMATION Klubbens värdegrund & vision Värdegrund glädje och kunskap delaktighet, engagemang och gemenskap Vision en av Öckerö kommuns

Läs mer

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr:

POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb. Organisations nr: POLICY och Information för Luleå konståkningsklubb Organisations nr: 897001-2186 Bildad 1986 Inledning Detta dokument är framtaget för att tydliggöra de riktlinjer vi arbetar efter i vår klubb. Styrelsen

Läs mer

Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE

Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE Föreningen VÄLKOMMEN TILL LET S MOVE VÄLKOMMEN TILL Föreningen LET S MOVE För dig som tävlingsdansar på Eskilstuna Dansstudio! E-post: foreningenlm@foreninglm.se Hemsidan: foreninglm.se Föreningens bankgironummer:

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb. Ram- och policyprogram. Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Ram- och policyprogram Regler och riktlinjer för aktiva, föräldrar och träningsgrupper gällande Rättviks Slalomklubb Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 4 2. FÖRENINGEN... 5 2.1 Organisation

Läs mer

Innehåll VISION MÅL. DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar. GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. STRATEGI Önskad position Fokusområden

Innehåll VISION MÅL. DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar. GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. STRATEGI Önskad position Fokusområden MÅLBILD 2020 Innehåll VISION MÅL DRIVKRAFTER Målgrupper och intressenter Förväntningar STRATEGI Önskad position Fokusområden GENOMFÖRANDE Aktiviteter Under utv. VÄRDEGRUND VISION SVERIGES SKÖNASTE SLALOMKLUBB

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM LEDARE I STOCKHOLMS SKID- OCH SNOWBOARDSKOLA!

VÄLKOMMEN SOM LEDARE I STOCKHOLMS SKID- OCH SNOWBOARDSKOLA! VÄLKOMMEN SOM LEDARE I S SKID- OCH SNOWBOARDSKOLA! Vad roligt att du vill vara en av oss! Vi erbjuder såväl skidskola som snowboardskola i Hammarbybacken. Vi vill här kortfattat ge dig den information

Läs mer

Till vattenskidskolans elever och föräldrar.

Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Till vattenskidskolans elever och föräldrar. Då har vi bara några veckor kvar med dragbåten i sjön för detta år men jag vill passa på att tacka för gott samarbete och önskar alla tillbaka i vår och på

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Version 2018-08-15 INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2018! Den trevliga tävlingen på rullskidor

Läs mer

Information om sportchef samt Go4IT

Information om sportchef samt Go4IT Information om sportchef samt Go4IT MASK anställer sportchef på heltid Go4IT ny satsning för våra mest ambitiösa äldre åkare Anmälan till Go4IT sker senast den 20 maj Säsongen lider mot sitt slut och vi

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18

FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18 FÖRÄLDRAMÖTE HÖST U14:1 17/18 AGENDA MÅLSÄTTNING OCH FOKUSOMRÅDEN SÄSONGEN 17/18 TRÄNINGSPLANERING SNÖLÄGER TÄVLINGSSÄSONGEN MÅLSÄTTNING U14 TRÄNA FÖR ATT KUNNA TRÄNA - UTVECKLA EGENSKAPER OCH KAPACITET

Läs mer

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan

Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan Västergötlands Skidförbunds & Kommittéernas Verksamhetsplan 2010/2011 VÄSTERGÖTLANDS SKIDFÖRBUNDS sättningar och verksamhetsinriktningar för Styrelsen och Kommittéerna 2010-2011 Styrelsen Grunden för

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Måsguiden 2017 Innehåll Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2017 19 mars Ärlaträffen

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Hembrev för veckorna 6 och 7

Hembrev för veckorna 6 och 7 Hembrev för veckorna 6 och 7 Hej alla! Nu var det dags för lite information igen. När ni får hem det här har vi haft föräldramöte och för er som inte kunde närvara hälsar vi att ni kommer att få ta del

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom

VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom VERKSAMHETSPLAN Falköpings AIK slalom 2011-2012 Lite fakta om Falköpings AIK Slalom FAIK Slalom är en framgångsrik slalomklubb som under åren haft glädjen att se många av sina åkare göra sig gällande även

Läs mer

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig?

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Föräldraengagemang Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Röda tråden i en förening Föräldrautbildning genom KUL Inledning Röda tråden hjälper föreningen att starta grupper som har goda förutsättningar

Läs mer

Uppsala SLK 2008/2009

Uppsala SLK 2008/2009 Uppsala SLK 2008/2009 Sverige Tuff säsong bakom oss i södra Sverige Fortsatta stora investeringar i skidanläggningar Liftkortsintäkter upp 12 % trots allt 2009 VM år, ger extra fokus Uppsala/USLK Fyller

Läs mer

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn Lilla Handboken föräldrar som har tränande barn Taekwondo - träning för alla Huvudmålet med all träning är att stärka individens fysiska och psykiska förmåga. Framförallt skall varje individ känna att

Läs mer

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy

KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUM Kristianstad Pingis Medlemspolicy KFUK-KFUM (YMCA) är världens största och äldsta ungdomsrörelse. YMCA finns i 130 länder och har 70 miljoner medlemmar, varav 70 000 i Sverige. Bokstäverna i KFUK-KFUM

Läs mer

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30

Föräldramöte HCDALEN Team 08 U /2018 Lördag 16/ Klocka: 09:30 Föräldramöte HCDALEN Team 08 U10 2017/2018 Lördag 16/9 2017 Klocka: 09:30 2017-09-25 1 Agenda Information om ledarstab Avgifter Hemmavinsten / 1966klubben Föräldragrupp Träningar Cuper Information om kiosk

Läs mer

Rättviks Slalomklubb

Rättviks Slalomklubb Rättviks Slalomklubb Avgifter och Ersättningar Giltighet Detta dokument anger de avgifter och ersättningar som gäller och fastslås varje år vid RSLK s årsmöte. Klubben gör inför och under varje säsong

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer