Välkommen till Annedal!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Annedal!"

Transkript

1 Välkommen till Annedal! Att flytta in i en ny lägenhet är för de flesta inspirerande och en nystart i livet. I den här pärmen har vi samlat det mesta som ni behöver veta för att få ett bra boende hos oss. Ett bra sätt att hålla sig informerad är att besöka vår hemsida I varje trappuppgång finns en anslagstavla där viktig information sätts upp. Viktiga telefonnummer SOS Nödsituationer: 112 FELANMÄLAN Felanmälan görs på hemsidan Vid akut felanmälan på/efter ordinarie kontorstid: FÖRVALTARE Martin Sollander AB Telefon: JOURTELEFON Detta sker på telefon ByggVesta står endast för rena fastighetsfel. Vid övriga fel samt tjänster utförda av förvaltaren debiteras hyresgästen. STÖRNINGSJOUR Jourmontör Securitas TV OCH BREDBAND Comhem levererar TV och hyresgäst kan använda sig av dem för bredband, , Det går även att teckna bredband via Bredbandsbolaget, ,

2 VARMVATTEN/VÄRME Vattenmätaren har ett synligt räkneverk som är placerat i lägenheten. Värme och varmvatten ingår ej i hyran, debitering sker via er hyresavi i efterhand. Under de fyra första månaderna kommer ni att betala en schablon för mediaförbrukning (värme och varmvatten) motsvarande 75 kr/kvm och år. Därtill kommer en fast avgift om 50 kr/månad (fast avgift media). Efter de fyra första månaderna debiteras er faktiska förbrukning av värme och varmvatten samt den fasta avgiften enligt ovan. Avräkning mellan schablon och faktisk förbrukning kommer att ske i samband med att ni flyttar ut från lägenheten (de fyra första månadernas schablon jämförs då mot den faktiska förbrukningen de sista fyra boendemånaderna). EL och EL-CENTRAL Hyresgästen ska teckna eget el-abonnemang. Alla lägenheter har en el-central i hallen som är utrustad med jordfelsbrytare. På jordfelsbrytaren finns en provknapp som används för att kontrollera om jordfelsbrytaren är funktionsduglig. Kontrollen bör göras med sex månaders intervall. LEDNINGSSTRÅK Över och under el-centralen i hallen samt över TV-, telefon- och datoruttag samt i alla lister förekommer ledningsstråk. Därför är det förbjudet att skruva och spika i dessa områden. VÄRME Fastigheterna värms upp med ett luftburet värmesystem, detta innebär att vi tar tillvara på den värme som ni alstrar och förbrukar i era lägenheter och värmer sedan upp er nya friska luft med värme genom en värmeväxlare på taket i varje hus. Varje lägenhet är sedan utrustat med ett värmebatteri monterat utanför lägenhetens entrédörr i trapphuset (bor du i en lägenhet med loftgång är värmebatteriet monterat i din hall), detta värmebatteri är till för att höja temperaturen i lägenheten vid behov. Värmebatteriet styrs med hjälp av en termostat monterad på lämplig plats i vardagsrummet i lägenheten. Termostaten känner av värmen där termostaten är monterad, detta innebär att det kan skifta beroende på var i lägenheten man mäter temperaturen. All värme som går över värmebatteriet är uppvärmd av fjärrvärme, förbrukningen mäts och kostnaden debiteras hyresgästen. Varje lägenhet har sina egna förutsättningar i värmebehov beroende på läge i fastigheten, storleken och hyresgästens eget förbrukningsmönster.

3 FÖRRÅD Lägenhetsförrådet är placerat i källaren och är utrustat med hylla och skylt med lägenhetsnummer. Utrymme för barnvagnar, pulkor och rullstolar mm. finns i entrén märkt med entréförråd. OBS! Inga barnvagnar, cyklar eller andra föremål får förvaras i trapphuset. CYKELPARKERING Det finns en cykelparkering om ca 144 platser. GARAGE I fastigheten finns totalt 62 st. garageplatser. Om du är intresserad av att hyra en garageplats kontakta hyresadministrationen på telefon , vardagar kl 9-11 eller skicka e-post till Har någon tagit er parkering? Går porten ej upp/ner? Kontakta Martin Sollander AB på telefon BRANDVARNARE Alla lägenheter är utrustade med brandvarnare. Test av brandvarnaren bör ske med jämna mellanrum. Detta sker genom att trycka på testknappen i minst tre sekunder. SKADEDJUR Vid eventuella skadedjur kontakta ByggVesta.

4 SOPSORTERING Sopsug finns på gården. Följ de sorteringsinstruktioner som finns där. De är till för att åstadkomma en miljömässigt korrekt och kostnadseffektiv hantering. Återvinningscentral finns på Tappvägen 11. I återvinningsrummet skall förpackningar och elavfall kastas. Förpackningar sorteras som färgat och ofärgat glas, metall, kartong och hårdplast. Elavfall är saker som drivits med sladd eller batteri. Glödlampor, lysrör och lågenergilampor sorteras separat. Det finns även en batteriholk. Tänk på att inte slänga kuvert med fönster och/eller klisterremsa i pappersinsamlingen då klistret orsakar stopp när de återvinns. Kuvert med fönster/klister ska slängas i hushållsoporna. De insamlade förpackningarna återvinns och blir nya förpackningar. Metaller smälts ned i stål- och aluminiumverk och blir råmaterial i nya produkter. Viss plast smälts ned och används för att tillverka nya produkter. Tidning och papper levereras till returpappersföretag, som sedan förs vidare till olika pappersbruk som tillverkar till exempel hushålls-, toalett- och tidningspapper. En del farligt avfall återvinns och en del destrueras, det vill säga att det förstörs under säkra former.

5 Goda råd och regler För att ni hyresgäster skall trivas i lägenheten är det viktigt att ni visar hänsyn och respekterar era grannar. LJUD Störande ljud kan framkalla irritation hos era grannar. Musik är en vanlig källa till detta. Det är därför viktigt att ni tänker på era grannar när ni spelar musik. Ha inte TV, stereo eller annan underhållning på en ljudnivå som stör era grannar. Ju senare på kvällen, desto lägre ljudnivå är en bra regel. Om ni skall ha fest är det bra om ni meddelar era grannar i förväg. Ni som hyresgäster är alltid ansvariga för era besökare och hur dessa uppför sig. HUSDJUR Husdjur är tillåtet men de skall hållas kopplade såväl utomhus som i gemensamma utrymmen inomhus. Tänk på renlighet och allergiker. ALLMÄNNA UTRYMMEN Det är inte tillåtet att ställa saker i trappan eller utanför dörren. Vid upprepade tillfällen omhändertas föremål och debiteras hyresgäst. Större saker kan nämligen förhindra utryckningspersonal vid ett olyckstillfälle. BALKONG Skaka ej mattor utanför balkongen. Grillning på balkong är tillåtet men endast med elgrill. RÖKNING Rökförbud gäller i alla allmänna utrymmen. Det är förbjudet att kasta ut cigarettfimpar från fönster eller balkong. PARABOL, ANTENN OCH MARKIS Det är inte tillåtet att montera parabol eller antenn på fastighetens tak eller fasad. Markis eller annan solavskärmning är inte tillåtet att montera på utsidan av lägenheten, endast invändig solavskärmning är tillåten.

6 Flyttråd Uppsägning av lägenhet skall ske minst tre hela kalendermånader innan utflyttning. Skriftlig uppsägning skall ha inkommit till ByggVesta senast den sista dagen i månaden. Uppsägningsblankett för lägenhet och garageplats hittar ni under boendesidorna på Avflyttning sker senast klockan den första vardagen i månaden. Om den avflyttande hyresgästen inte utrymmer lägenheten i tid är den skyldig att ersätta skadan som orsakas därav. Ni måste lämna tillbaka nycklarna senast klockan på utflyttningsdagen. Tillträde av lägenhet vid inflyttning sker efter klockan den första vardagen i månaden. ATT TÄNKA PÅ VID IN- OCH UTFLYTTNING Glöm inte att ändra adress när ni flyttar. Detta kan ändras direkt på eller på telefon Glöm inte att teckna en hemförsäkring. Var noga med att boka besiktning i god tid vid utflyttning. Besiktning är obligatorisk innan avflyttning. Besiktning bokas hos förvaltaren. ANDRAHANDSUTHYRNING Uthyrning av lägenheten i andrahand måste godkännas av ByggVesta för att vara giltig. Information om hur du går tillväga och blanketter för detta hittar ni under boendesidorna på STÄDTIPS INFÖR UTFLYTTNINGEN Tänk på att städa lägenheten ordentligt. Om hyresgästen efter dig inte är nöjd med städningen kan ni få bekosta en ny städning. På nästa sida finns en checklista för flyttstädningen.

7 Checklista för flyttstädning KÖK Väggar Tak Golv Lister Fönster Fönsterkarmar Element Diskbänk Vask Vattenlås under vask Skärbräda Köksfläkt Ugn Spis Bakom spisen Köksskåp in- och utvändigt Kyl och frys Dörrar Dörrkarmar Ventil Belysning Eluttag RUM OCH HALL Golv Lister Trösklar Fönster Fönsterkarmar Element Eluttag Dörrar Dörrkarmar Garderober Städskåp Hatthylla BADRUM Väggar Tak Golv Golvbrunn/vattenlås Badkar Under och bakom badkar Badrumsskåp Belysning Spegel Handfat Vattenlås under handfat Toalettstol Dörrar Dörrkarmar Ventil

8 Lägenheten Alla lägenheter har samma standard. Om ni vill måla om eller göra ändringar skall detta meddelas till hyresvärden. Lägenheten skall återställas till ursprunglig standard till nästa hyresgäst som flyttar in. OBS! Det förekommer ledningsstråk över och under elcentralen i hallen, över TV-, telefon- och datoruttag samt i lister. Det är därför förbjudet att skruva och spika i dessa områden. Om ett fel upptäcks i lägenheten eller i andra delar av fastigheten anmäls detta till ByggVesta. Felanmälan görs på alternativt via telefon. Se viktiga telefonnummer (längst fram i denna lägenhetspärm). Kom ihåg att alltid uppge ert lägenhetsnummer (ByggVestas) när ni anmäler fel. ByggVesta ansvarar endast för rena fastighetsfel. Vid övriga fel samt tjänster utförda av förvaltaren debiteras hyresgästen. HYRAN Hyran betalas med autogiro eller via bankgiro. Autogiro är ett bekvämt sätt att betala hyran på utan att behöva bevaka förfallodagar. Autogiro är en service som är kostnadsfri. Det enda villkoret är att det finns pengar på kontot när dragningen sker. NYCKLAR Varje lägenhet får tre likadana nycklar, (till 4 rumslägenheterna är det 4 st nycklar). Dessa går till lägenheten, entrédörren, alla gemensamma utrymmen som ni skall ha tillgång till samt till lägenhetsförrådet. GEMENSAM GÅRD Det är inte tillåtet att grilla med kol-/gasolgrill på balkongen, men ni är välkomna ner på den gemensamma gården för att grilla. Var noga med var och hur ni placerar er grill så att grannar ej blir störda av os samt att det inte föreligger någon brandfara. Efter kl skall det vara tyst (precis som i lägenheten). GARAGE Till garaget ingår det en tag för in och utpassering. Det ingår 1 st. tag till varje garageplats. Varje lägenhet får även två nycklar till postboxen. Om någon tappar bort en nyckel skall detta meddelas direkt till ByggVesta. Om ni behöver extranyckel kontaktar ni ByggVesta, men kostnaden står ni för själv. Saknas någon lägenhetsnyckel vid avflyttning debiteras det för byte av cylinder samt 3 st alt. 4 nycklar. PORTKOD Till entréporten finns det en portkod.

9 Hyra BETALNING Vilken hyra du skall betala för din lägenhet framgår av ditt hyreskontrakt och du betalar enklast genom autogiro. Tillsammans med ditt kontrakt fick du en ansökningsblankett för autogiro. Om du inte väljer autogiro betalar du som vanligt den avi som kommer att skickas ut. ByggVesta tillämpar månadsavisering, som skickas ut kvartalsvis, vilket innebär att du får avier för 3 månader vid varje avisering. Autogiroblankett hittar du under boendesidorna på ByggVestas hemsidan MEDIADEBITERING Tänk på att varmvatten och värme (media) inte ingår i hyran men tillhandahålls av ByggVesta. El ingår inte heller i hyran och hyresgästen tecknar ett eget el-abonnemang. Debitering av kostnader för varmvatten och värme sker via er hyresavi. Under de fyra första boendemånaderna betalar ni en schablon för mediaförbrukningen (varmvatten och värme) motsvarande 75 kr/kvm och år. Schablonen baseras på normalförbrukning. Därtill kommer en fast avgift om 50 kr/månad ( fast avgift media ). Därefter debiteras ni er faktiska förbrukning samt den fasta avgiften. Avräkning mellan schablon och faktisk förbrukning kommer att ske i samband med att ni flyttar ut från lägenheten. De fyra första månadernas schablon jämförs då med kostnaden för de fyra sista boendemånadernas faktiska förbrukning och mellanskillnaden debiteras alternativt utbetalas till hyresgästen. Se även exempel och princip nedan.

10 REGLER FÖR HYRESBETALNING Enligt hyreslagen skall hyra betalas utan anfordran, i förskott, senast den sista vardagen i månaden före den månad som hyran avser. Detta innebär att du har en skyldighet att betala hyran oavsett om du fått någon avi eller inte. Det finns även möjlighet att via Mina sidor se alla sina avier. Detta gäller även om du har autogiro. Autogiro är en service för hyresbetalning som vi tillhandahåller men det är ändå ditt ansvar att kontrollera ditt konto så att pengarna faktiskt dragits från ditt konto på förfallodagen. Hyran är din absolut viktigaste räkning. Om du betalar för sent riskerar du en merkostnad för kravbrev och dröjer du mer än en vecka efter förfallodagen med att betala den kan du bli uppsagd från din lägenhet med omedelbar verkan. Också upprepade mindre förseningar kan medföra uppsägning. Om det skulle uppstå några problem med dina hyresbetalningar är det därför viktigt att du kontaktar oss omgående så att vi kan försöka reda ut det hela innan det gått för långt.

11 Bruksanvisningar Här har vi samlat bruksanvisningar på samtliga vitvaror som finns i ditt hem. Klicka på länken nedan för att komma till respektive leverantörens hemsida för en aktuell vitvara. Spisar Siemens HC V 60 cm 400 V Siemens HN 28229SK spis 50 cm Kyl/frys Siemens KG 36VVW31, kyl/frys 186 cm Siemens KS36VNW30, kylskåp 186 cm Siemens GS36VVW30, frysskåp, 186 cm Siemens KG36NVW20, nofrost kyl/frys, 186 cm Siemens KG36EAW30, kyl/frys, 186 cm Siemens KS36VAW31, kylskåp, 186 cm Siemens GS36NAW31, nofrost Frysskåp, 186 cm, Diskmaskiner Siemens SN45E204SK, 60 cm Siemens SN45M205SK, 60 cm

12 Tvättmaskiner Siemens WM10B060DN, frontmattat tvättmaskin WM10B060DN.html Siemens WM12Q461DN, frontmattat tvättmaskin https://www.bshneps.com/files/_upload/bsh/product_sheets_lr/siemens/wm12q461dn_se_sv.pdf Siemens WM14S464DN, frontmattat tvättmaskin WM14S464DN.html Torktumlare Siemens WT44C101DN Siemens WT46E305DN Siemens WT46W573DN Kombinerad tvättmaskin-torktumlare Siemens WD14H540DN

Kv. Fullriggaren 2 i Västra hamnen Lägenhetspärm

Kv. Fullriggaren 2 i Västra hamnen Lägenhetspärm Kv. Fullriggaren 2 i Västra hamnen Lägenhetspärm Välkommen hem Välkommen! Välkommen till Grön Bostads fastighet Fullriggaren! Att flytta in i en ny lägenhet är för de flesta inspirerande och en nystart

Läs mer

Kv Kommendörkaptenen Västra Hamnen. Lägenhetspärm

Kv Kommendörkaptenen Västra Hamnen. Lägenhetspärm Kv Kommendörkaptenen Västra Hamnen Lägenhetspärm Välkommen! Välkommen till Grön Bostads fastighet Kommendörkaptenen! Att flytta in i en ny lägenhet är för de flesta inspirerande och en nystart i livet.

Läs mer

Hyresgästinformation Intellektet, Colonia.

Hyresgästinformation Intellektet, Colonia. Hyresgästinformation Intellektet, Colonia. Vägledande information för din tid som hyresgäst här på Studievägen i Linköping. Din digitala boendepärm uppdateras kontinuerligt på hemsidan. Välkommen till

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Vi hoppas att du skall trivas i din nya bostad och att detta är början till en god och långvarig relation med dig som hyresgäst i fastighetsbolaget Marstad. I den här broschyren

Läs mer

Bo bra. student. ABC för dig som bor i våra studentrum/lägenheter

Bo bra. student. ABC för dig som bor i våra studentrum/lägenheter Bo bra student ABC för dig som bor i våra studentrum/lägenheter Från A till Ö Den dagliga kontakten mellan hyresvärd och hyresgäster bygger på bestämmelser i hyreskontrakt och hyreslag, men också på många

Läs mer

Bo bra. Kortfattad ABC för våra bostadshyresgäster

Bo bra. Kortfattad ABC för våra bostadshyresgäster Bo bra Kortfattad ABC för våra bostadshyresgäster Från A till Ö Den dagliga kontakten mellan hyresvärd och hyresgäster bygger på bestämmelser i hyreskontrakt och hyreslag, men också på många andra skrivna

Läs mer

Välkommen till ditt nya hem!

Välkommen till ditt nya hem! Inflyttningsguide Inflyttnings- guiden Välkommen till Järfällahus! I denna broschyr hittar du viktig information som rör ditt boende. 1. Välkommen till ditt nya hem! Järfällahus AB är ett fastighetsbolag

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 02 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 04 KONTAKT 06 BO HOS OSS 08 TRIVSEL 09 FIXA SJÄLV VÄLKOMMEN Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att

Läs mer

Inflyttningsguide. Välkommen till oss!

Inflyttningsguide. Välkommen till oss! Inflyttningsguide Välkommen till oss! I denna broschyr hittar du viktig information som rör ditt boende hos oss. Om du undrar över något, kontakta din förvaltare, telefonnummer och adress finns på baksidan.

Läs mer

Välkommen till Stena Fastigheter!

Välkommen till Stena Fastigheter! Välkommen till Stena Fastigheter! 03 VÄLKOMMEN SOM HYRESGÄST 05 KONTAKT 07 BO HOS OSS 09 TRIVSEL 10 FIXA SJÄLV Välkommen som hyresgäst! Här hittar du några viktiga saker att tänka på för att din inflyttning

Läs mer

SERVICE OCH FELANMÄLAN. Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på

SERVICE OCH FELANMÄLAN. Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på Värt att veta SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.wallfast.com Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port. INNEHÅLL

Läs mer

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se

Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Värt att veta 1 SERVICE OCH FELANMÄLAN Anmäl fel i din lägenhet eller gemensamma utrymmen via felanmälan på www.hasselbyhem.se Du hittar även kontaktuppgifter till felanmälan på anslagstavlan i din port.

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB. Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning.

Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB. Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning. Välkommen som hyresgäst hos LEIFAB Här har vi samlat en del goda råd, regler och trivseltips om inflyttning, boende och utflyttning. När du flyttar in En skön känsla av frihet... När du bor i en hyresrätt

Läs mer

ABC för boende. Ordningsregler & information för boende i bostadsrättsföreningen Tattby 4:1

ABC för boende. Ordningsregler & information för boende i bostadsrättsföreningen Tattby 4:1 ABC för boende Ordningsregler & information för boende i bostadsrättsföreningen Tattby 4:1 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Inflyttningsguide. Välkommen till oss!

Inflyttningsguide. Välkommen till oss! Foto: K Bjällerstedt Mickos, bildarkivet.se, Andreas Offesson, Jesper Molin, Leif Johansson, Rebecca Wallin, T Andersson, Göran Strand, Jörgen Wiklund & Co. Inflyttningsguide Välkommen till oss! I denna

Läs mer

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN

Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN Allt om ditt nya boende VÄLKOMMEN TILL FÖRVALTAREN INNEHÅLL 3. VARMT VÄLKOMMEN 4. DITT HYRESAVTAL 5. NÄR DU FLYTTAR IN 6. OMRÅDESINFORMATION 7. BETALA HYRAN 8. AUTOGIROANMÄLAN 9. SKÖNARE HEM 10. UNDERHÅLL

Läs mer

Välkommen som hyresgäst!

Välkommen som hyresgäst! Välkommen som hyresgäst! Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos Ikano Bostad. Kontakta oss gärna om du undrar över något. Våra telefonnummer och adresser finns anslagna i din trappuppgång.

Läs mer

Boendeinformation. Välkommen som hyresgäst Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos MS Fastighetsbolag AB. MS Fastighetsbolaget AB

Boendeinformation. Välkommen som hyresgäst Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos MS Fastighetsbolag AB. MS Fastighetsbolaget AB Boendeinformation Välkommen som hyresgäst Här informerar vi om vad som gäller när du är hyresgäst hos MS Fastighetsbolag AB Betalning av hyran Betalning av hyran Hyran ska vara MS fastighets AB tillhanda

Läs mer

VÄLKOMMEN HEM FELANMÄLAN

VÄLKOMMEN HEM FELANMÄLAN Välkommen hem - här kan du läsa om vad du bör tänka på för att trivseln i ditt och dina grannars boende ska bli så bra som möjligt. Du får också råd om hur du tar hand om din lägenhet på bästa sätt. VÄLKOMMEN

Läs mer

VÄLKOMMEN HEM. Störningsjouren når du på telefon 031-80 50 75 UTOMHUS FELANMÄLAN

VÄLKOMMEN HEM. Störningsjouren når du på telefon 031-80 50 75 UTOMHUS FELANMÄLAN Välkommen hem - här kan du läsa om vad du bör tänka på för att trivseln i ditt och dina grannars boende ska bli så bra som möjligt. Du får också råd om hur du tar hand om din lägenhet på bästa sätt. VÄLKOMMEN

Läs mer

Välkommen. Än en gång varmt välkommen till Karlskronahem!

Välkommen. Än en gång varmt välkommen till Karlskronahem! Välkommen Du har valt att flytta till en hyresrätt och det tycker vi du gör rätt i. Kanske anser du att det finns viktigare saker i livet än att underhålla och renovera din bostad. Eller lägger du hellre

Läs mer

Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1

Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1 Boendepärm Senast uppdaterad mars 2015 1 Innehållsförteckning Inflyttning s. 3-4 För ett trivsamt boende s. 5-16 Avflyttning s. 17-19 Sopsortering och återvinning s. 20-26 Hur vi arbetar s. 27-29 Övrigt

Läs mer

Välkommen till din lägenhet!

Välkommen till din lägenhet! Välkommen till din lägenhet! Vi är glada att se Dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du skall trivas i din lägenhet och i miljön runtomkring. Vi försöker att göra huset och de närmaste

Läs mer

NYBRO BOSTAD Med ett tryggt leende på läpparna. Information till dig som flyttar in

NYBRO BOSTAD Med ett tryggt leende på läpparna. Information till dig som flyttar in NYBRO BOSTAD Med ett tryggt leende på läpparna Information till dig som flyttar in VÄLKOMMEN TILL NYBRO BOSTAD Nybro Bostads AB är ett kommunalt aktiebolag. Vi äger och förvaltar ca 2000 lägenheter samt

Läs mer

Välkommen till Galären

Välkommen till Galären Välkommen till Galären Vi sammanställt, information och regler och några goda råd som gäller ditt boende. Vi hoppas att du ska trivas som hyresgäst hos oss. Välkommen till Galären Innehåll: Att flytta

Läs mer

Varsågod, här får du nyckeln till ditt boende. Välkommen hem!

Varsågod, här får du nyckeln till ditt boende. Välkommen hem! Varsågod, här får du nyckeln till ditt boende Välkommen hem! 0803 Borta bra Vi skapar vårt hem och därefter skapar hemmet oss Winston Churchill Hus är byggda för att bo i, inte för att tittas på men hemma

Läs mer

Din portkod är: Välkommen som hyresgäst!

Din portkod är: Välkommen som hyresgäst! Din portkod är: Välkommen som hyresgäst! Rum för livet Innehåll Vad är EHB 3 Vårda lägenheten väl 4 Service 4 Lägenhetsunderhåll 4 Måla och tapetsera själv 4 Hyresgästens ansvar 4 Installationer 4 Ohyra

Läs mer

Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna

Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna Att visa respekt och ta hänsyn till sina grannar är naturligtvis mycket viktigt för att alla i huset ska trivas. Vårda grannsämjan genom att behandla

Läs mer

Lägenhetspärm. Fastigheten Palander 17. Järnvägsgatan 32 261 32 LANDSKRONA. Frontsida. 2014 Lindström Fastigheter AB

Lägenhetspärm. Fastigheten Palander 17. Järnvägsgatan 32 261 32 LANDSKRONA. Frontsida. 2014 Lindström Fastigheter AB Lägenhetspärm Fastigheten Palander 17 Järnvägsgatan 32 261 32 LANDSKRONA Frontsida Broschyr Välkommen som hyresgäst 1 Lägenheten, hyresinbetalningar, m.m. 2 Lindström Fastigheter AB, kontaktuppgifter,

Läs mer

Trivsel HANDBOK 2015-2016. Svar på frågor kring ditt boende hos Partillebo.

Trivsel HANDBOK 2015-2016. Svar på frågor kring ditt boende hos Partillebo. Trivsel HANDBOK Svar på frågor kring ditt boende hos Partillebo. 2015-2016 1 Längta hem Trivselhandboken ger svar på de vanligaste frågorna för dig som bor hos Partillebo. Vi vill att du ska trivas hos

Läs mer