Välkommen! Viktiga telefonnummer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen! Viktiga telefonnummer"

Transkript

1 Välkommen! Välkommen till Grön Bostads fastighet Klippern! Att flytta in i en ny lägenhet är för de flesta inspirerande och en nystart i livet. I den här pärmen har vi samlat det mesta som ni behöver veta för att få ett bra boende hos oss. Ett bra sätt att hålla sig informerad är att besöka vår hemsida I varje trappuppgång finns en anslagstavla där viktig information sätts upp. Viktiga telefonnummer SOS Nödsituationer: 112 FELANMÄLAN Felanmälan görs på hemsidan, Vid akut felanmälan på ordinarie kontorstid: FÖRVALTARE Kjell Ehrlin. Jag har mitt kontor på Västra varvsg 47 (brevinkast finns i dörren). Mina kontaktuppgifter: Telefon , Mail kjell.ehrlin@byggvesta.se. JOURTELEFON Jourtelefonen används efter ordinarie kontorstid vid akuta fel. Detta sker till Rörjouren AB ByggVesta står endast för rena fastighetsfel. Vid övriga fel samt tjänster utförda av fastighetsskötaren debiteras hyresgästen. STÖRNINGSJOUR Rörjouren AB HISS Schindler Hiss Kundtjänst dygnet runt: COMHEM , Bredband ,

2 Lägenheten Alla lägenheter har samma standard. Om ni vill måla om eller göra ändringar skall detta meddelas till hyresvärden. Lägenheten skall återställas till ursprunglig standard till nästa hyresgäst som flyttar in. OBS! Det förekommer ledningsstråk över och under elcentralen i hallen, över TV-, telefon- och datoruttag samt i lister. Det är därför förbjudet att skruva och spika i dessa områden. Om ett fel upptäcks i lägenheten eller i andra delar av fastigheten anmäls detta till ByggVesta. Felanmälan görs på alternativt via telefon. Se viktiga telefonnummer (längst fram i denna lägenhetspärm). Kom ihåg att alltid uppge ert lägenhetsnummer (ByggVestas) när ni anmäler fel. ByggVesta står endast för rena fastighetsfel. Vid övriga fel samt tjänster utförda av fastighetsskötaren debiteras hyresgästen. HYRAN Hyran betalas med autogiro eller via bankgiro. Autogiro är ett bekvämt sätt att betala hyran på utan att behöva bevaka förfallodagar. Autogiro är en service som är kostnadsfri. Det enda villkoret är att det finns pengar på kontot när betalningen sker. Se vidare under fliken Hyresavtal. NYCKLAR Varje lägenhet får tre likadana nycklar, (till 4 rums lägenheterna är det 4 st). Dessa går till lägenheten, entrédörren, alla gemensamma utrymmen som ni skall ha tillgång till samt till lägenhetsförrådet. GEMENSAM TAKTERASS Det är ej tillåtet att grilla med kol-/gasolgrill på takterassen. Efter kl skall det vara tyst (precis som i lägenheten). GARAGE Till garaget ingår det taggar för in och utpassering, ingår 3 st. taggar till var lägenhet. Varje lägenhet får även två nycklar till postboxen. Om någon tappar bort en nyckel skall detta meddelas direkt till ByggVesta. Om ni behöver extranyckel kontaktar ni ByggVesta, men kostnaden står ni för själv. Saknas någon lägenhetsnyckel vid avflyttning debiteras det för byte av cylinder samt 3 st alt. 4 nycklar. PORTKOD Till entrédörren finns det en portkod.

3 VARMVATTEN Vattenmätaren har ett synligt räkneverk som är placerad i lägenheten. Varmvatten ingår ej i hyran, debitering sker via er hyresavi i efterhand. EL via ByggVesta ByggVesta är er el-leverantör ni skall därför inte teckna något eget el-abonnemang, debitering sker via er hyresavi i efterhand. Alla lägenheter har en el-central i hallen. EL-CENTRAL El-centralen i hallen är utrustad med jordfelsbrytare. På jordfelsbrytaren finns en provknapp som används för att kontrollera om jordfelsbrytaren är funktionsduglig. Kontrollen bör göras med sex månaders intervall. LEDNINGSSTRÅK Över och under el-centralen i hallen samt över TV-, telefon- och datoruttag samt i alla lister förekommer ledningsstråk. Därför är det förbjudet att skruva och spika i dessa områden. VÄRME I hyran ingår inte värme, debitering sker via er hyresavi i efterhand. Se exempel på debitering för varmvatten, el och värme under fliken Hyresavtal.

4 FÖRRÅD Lägenhetsförrådet är placerat i källaren alternativt utanför er lägenhet och är utrustat med hylla och skylt med lägenhetsnummer. Utrymme för barnvagnar, pulkor och rullstolar mm. finns i entrén märkt med entréförråd. OBS! Inga barnvagnar, cyklar eller andra föremål får förvaras i trapphuset. CYKELPARKERING Parkering för cyklar finns via 2st cykelrum, det stora som även har en verkstadsbänk ink. luftpåfyllning med tryckluft ligger till höger om entrén och ytterliggare ett cykelrum ligger på gaveln mot Kostergränd. PARKERING I fastigheten finns totalt 20 garageplatser Kostnaden är 900 kr/mån för bil kr /mån för MC. Om du är intresserad av att hyra en garageplats/utomhusplats kontakta Q-Park på telefon Har någon tagit er parkering? Går porten ej upp ner? Kontakta Q- Parks jour på telefon BRANDVARNARE Alla lägenheter är utrustade med brandvarnare. Test av brandvarnaren bör ske med jämna mellanrum. Detta sker genom att trycka på testknappen i minst tre sekunder. SKADEDJUR Vid eventuella skadedjur kontakta ByggVesta.

5 SOPSORTERING Till höger om entrén till Klippergatan 10 finns ett återvinningsrum där hushållsavfall och grovavfall kan sorteras ut. Följ de sorteringsinstruktioner som finns där. De är till för att åstadkomma en miljömässigt korrekt och kostnadseffektiv hantering. I återvinningsrummet skall förpackningar och elavfall kastas. Förpackningar sorteras som färgat och ofärgat glas, metall, kartong och hårdplast. Elavfall är saker som drivits med sladd eller batteri. Glödlampor, lysrör och lågenergilampor. Det finns även en batteriholk. Tänk på att inte släng kuvert med fönster och/eller klisterremsa i pappersinsamlingen då klistret orsakar stopp när de återvinns. Kuvert med fönster/klister ska slängas i hushållsoporna. Insamlade förpackningarna återvinns och blir nya förpackningar. Metaller smälts ned i stål- och aluminiumverk och blir råmaterial i nya produkter. Viss plast smälts ned och används för att tillverka nya produkter. Tidning och papper levereras till returpappersföretag, som sedan förs vidare till olika pappersbruk som tillverkar till exempel hushålls-, toalett- och tidningspapper. En del farligt avfall återvinns och en del destrueras, det vill säga att det förstörs under säkra former.

6 Goda råd och regler För att ni hyresgäster skall trivas i lägenheten är det viktigt att ni visar hänsyn och respekterar era grannar. LJUD Störande ljud kan framkalla irritation hos era grannar. Musik är en vanlig källa till detta. Det är därför viktigt att ni tänker på era grannar när ni spelar musik. Ha inte TV, stereo eller annan underhållning på en ljudnivå som stör era grannar. Ju senare på kvällen, desto lägre ljudnivå är en bra regel. Om ni skall ha fest är det bra om ni meddelar era grannar i förväg. HUSDJUR Husdjur är tillåtet men de skall hållas kopplade såväl utomhus som i gemensamma utrymmen inomhus. Tänk på renlighet och allergiker. ALLMÄNNA UTRYMMEN Det är inte tillåtet att ställa saker i trappan eller utanför dörren. Vid upprepade tillfällen omhändertas föremål och debiteras hyresgäst. Större saker kan nämligen förhindra utryckningspersonal vid ett olyckstillfälle. BALKONG Skaka ej mattor utanför balkongen. Grillning på balkong är tillåtet men endast med elgrill. RÖKNING Rökförbud gäller i alla allmänna utrymmen. Vänligen kasta ej ut cigarettfimpar från fönster eller balkong. PARABOL, ANTENN OCH MARKIS Det är inte tillåtet att montera parabol eller antenn på fastighetens tak eller fasad. Markis eller annan solavskärmning är inte tillåtet att montera på utsidan av lägenheten, endast invändig solavskärmning är tillåten.

7 Flyttråd Uppsägning av lägenhet skall ske minst tre hela kalendermånader innan utflyttning. Skriftlig uppsägning skall ha inkommit till Bygg- Vesta senast den sista dagen i månaden. Uppsägningsblankett för lägenhet och garageplats hittar ni under boendesidorna på Avflyttning sker senast klockan den första vardagen i månaden. Om den avflyttande hyresgästen inte utrymmer lägenheten i tid är den skyldig att ersätta skadan som orsakas därav. Ni måste lämna tillbaka nycklarna senast klockan på utflyttningsdagen. Tillträde av lägenhet vid inflyttning sker efter klockan den första vardagen i månaden. ATT TÄNKA PÅ VID IN- OCH UTFLYTTNING Glöm inte att ändra adress när ni flyttar. Detta kan ändras direkt på eller på telefon Glöm inte att teckna en hemförsäkring. ByggVesta tar kontakt med er för besiktning av lägenheten. ANDRAHANDSUTHYRNING Uthyrning av lägenheten i andrahand måste godkännas av Bygg- Vesta för att vara giltig. Information om hur du går tillväga och blanketter för detta hittar ni under boendesidorna på STÄDTIPS INFÖR UTFLYTTNINGEN Tänk på att städa lägenheten ordentligt. Om hyresgästen efter dig inte är nöjd med städningen kan ni få bekosta en ny städning. På nästa sida finns en checklista för flyttstädningen.

8 Checklista för flyttstädning KÖK Väggar Tak Golv Lister Fönster Fönsterkarmar Element Diskbänk Vask Vattenlås under vask Skärbräda Köksfläkt Ugn Spis Bakom spisen Köksskåp in- och utvändigt Kyl och frys Dörrar Dörrkarmar Ventil Belysning Eluttag BADRUM Väggar Tak Golv Golvbrunn/vattenlås Badkar Under och bakom badkar Badrumsskåp Belysning Spegel Handfat Vattenlås under handfat Toalettstol Dörrar Dörrkarmar Ventil RUM OCH HALL Golv Lister Trösklar Fönster Fönsterkarmar Element Eluttag Dörrar Dörrkarmar Garderober Städskåp Hatthylla

9 Hyra BETALNING Vilken hyra du skall betala för din lägenhet framgår av ditt hyreskontrakt och du betalar enklast genom autogiro. Tillsammans med ditt kontrakt fick du en ansökningsblankett för autogiro. Om du inte väljer autogiro betalar du som vanligt den avi som kommer att skickas ut. ByggVesta tillämpar kvartalsavisering vilket innebär att du får avier för 3 månader vid varje avisering. Autogiroblankett hittar du under boendesidorna på ByggVestas hemsidan MEDIADEBITERING Tänk på att varmvatten, värme och el inte ingår i hyran men tillhandahålls av ByggVesta. Ni skall därför inte teckna eget elabonnemag. Din faktiska förbrukning läses av och debiteras i efterhand på din hyresavi. Detta kan medföra att det belopp du skall betala kan variera något från månad till månad. REGLER FÖR HYRESBETALNING Enligt hyreslagen skall hyra betalas utan anfordran, i förskott, senast den sista vardagen i månaden. Detta innebär att du har en skyldighet att betala hyran oavsett om du fått någon avi eller inte. Detta gäller även om du har autogiro. Autogiro är en service för hyresbetalning som vi tillhandahåller men det är ändå ditt ansvar att kontrollera ditt konto så att pengarna faktiskt dragits från ditt konto på förfallodagen. Hyran är din absolut viktigaste räkning. Om du betalar för sent riskerar du en merkostnad för kravbrev och dröjer du mer än en vecka efter förfallodagen med att betala den kan du bli uppsagd från din lägenhet med omedelbar verkan. Också upprepade mindre förseningar kan medföra uppsägning. Om det skulle uppstå några problem med dina hyresbetalningar är det därför viktigt att du kontaktar oss omgående så att vi kan försöka reda ut det hela innan det gått för långt.

10 Koder - Klippern Kulörkoder: Vita väggar - S 0502-Y Glans 7 Vita tak - S 0502-Y Glans 3 OBS! Ni har 20 % rabatt på färg mm. på Flügger i Slottsstaden, Mariedalsvägen 51, telefon Uppvisa bara ert lägenhetsavtal/hyresavi. OBS! Uppge nr: till butiken. Portkod: 8507 Svenskt lägenhetsregisters nummer: Lägenhetsförråd: Ligger i källaren på: Klippergatan 10.

11 Debitering av förbrukad El, Värme och Varmvatten. Genomsnittsstorlek i Klippern är 69,7 m2 och genomsnitt antal boende per lägenhet är 2,5, vilket också kostnaderna nedan är baserade på. Samtliga debiteringar är baserade på ByggVestas självkostnader, samt kommer förhandlas med hyresgästföreningen i Västerås. Uppföljning av avgifter samt nya prisjusteringar kommer att göras per Förbrukning fjärravläses månadsvis och debiteras i efterhand. Varje lägenhet mäts individuellt. Fjärrvärme respektive vatten levereras av lokal aktör. El är certifierad vindel från Kraft & Kultur. El: Fast avgift 29 kr per lägenhet och månad. Fast överföringsavgift 34,4 öre/kwh Handelskostnad 93 öre/kwh I enlighet med det fastpris avtal ByggVesta har med Kraft & Kultur. Totalkostnad 127,4 öre/kwh Genomsnittlig förbrukning per lgh kwh Baserad på uppgifter från Eon om genomsnittlig förbrukning i en normallägenhet. Genomsnittlig årskostnad El kr Genomsnittlig månadskostnad El 321 kr Värme: Kostnad per KWh öre Genomsnittlig förbrukning per lgh kwh Baserad på 24 kwh/m2 och år. Fast avgift 50 per lägenhet och månad Totalt värmekostnad per år 600 kr Totalt värmekostnad per månad 50 kr Varmvatten: Kostnad per kbm Snittförbrukning per person/år Snitt antal hyresgäster/lgh Genomsnittlig varmvattenförbrukning per lgh Årskostnad varmvatten Månadskostnad varmvatten Total debitering Värme och Varmvatten Total debitering El 55 kr 20 kbm 2,5 personer per lägenhet 50 kbm kr 229 kr 279 kr 321 kr

12 Gardsfasad Vaster RGV 700 x 400 bh 2,165 FÖRKLARINGAR ALLA MÅTT I MM FASTIGHETSGRÄNS VÄNDRADIE RULLSTOL +0,94 +HÖJD ANGER FÄRIGT GOLV Fasad Norr FÖRESKRIFTER UTRYMMNINGSTRAPPA SKALL PÅ UNDERSIDA BRANDKLASSAS. Fasad Vaster 3,706 3,297 13,000 1,900 F SERVISAN- SLUTNING 2,700 RGV 0.15 m 2 SD5 SD6 910 x 2,100 2, ,535 2, ,348 2,322 RGV 0.22 m 2 Fastighets förråd A m² ELC A m² BILHISS 5,800 EI2 60 D EI2 60 PORT 20 1 ISOLERING AV RÖR I TAK RGV 1.36 m 2 4,000 2,300 4,500 4,500 4,000 JORD TERRASS 4,000 2,450 1, RGV 0,675 m 2 2,200 2, D B3 B3 GARAGE A m² Gardsfasad Oster TERRASS 16 D1 B5 B4 B4 A2 TRAPPHUS A m² Gatu och gardsfasad Soder A2 SD3 SD5 SD , ,250 12,000 MD3 3,379 14,350 2,749 4,500 2,500 C C EI2 60C SLUSS A 2.96 m² EI2 60C ,1 m 2 ÖPPET FÖR RGV A ,1 m 2 STÄD A 3.05 m² A B B 15 D1 JORD ,4 m ,4 m 2 14 B ,4 m 2 E EL RGV 0.4 m ,4 m ,4 m 2 4,528 TERRASS TERRASS ,4 m 2 RGV 1.36 m 2 VÄNDPLATS GARAGE ISOLERING AV RÖR I TAK ELC 2 EI2 60 SD ,4 m ,3 m ,7 m ,0 m 2 EI2 60C B2 B2 2,500 SD ,7 m ,5 m 2 11 SLUSS A 8.80 m² ,9 m ,5 m 2 SD3 EI2 60C SD ,4 m ,4 m 2 EI ,5 m ,1 m ,0 m ,0 m LGH FRD A m² UC A m² Hydraulaggregat till bilhiss Hydraulaggregat till bilhiss Rumshöjd 1,9m frd 1002 A 5.05 m² ,8 m ,0 m ,3 m ,3 m ,3 m ,8 m 2 RGV RGV RGV B1 700 x x x 400 bh 2,165 bh 2,165 bh 2,165 B1 FASTIGHETSGRANS SERVISAN- SLUTNING Fasad Oster E F 1, HÄNVISNINGAR A SITUATIONSPLAN A SAMT -02, SEKTIONER A SAMT -02, FASADER N KLYVAREGRÄND KLIPPERGATAN D ENL. A-PM JK C ENL. A-PM JK B ENL. A-PM JK A ENL. A-PM JK BET ANT ÄNDRING AVSER DATUM SIGN BYGGHANDLING KV E KLIPPERN, MALMÖ KOSTER GRÄND KvE Klippern Plan 0 KIRSH + DEREKA ARKITEKTER N A K V E KIRSH + DEREKA ARKITEKTER m UPPDRAG NR RITAD AV HANDLÄGGARE DATUM ANSVARIG J. KIRSH PLAN VÅNING 0, KÄLLARE / GARAGE A SKALA NUMMER BET 1:100 I A1 1:200 I A3 D

13 Information om telefon-/datauttag i lägenhet I vardagsrums sitter två datauttag vid ett TV-uttag. Ett av datauttagen är inkommande datauttag till lägenheten det andra datauttaget är för att kunna vidarekoppla data och telefon till datauttag i ytterligare rum inom lägenheten. För information om inkommande datauppkoppling/bredband till lägenheten se även anvisningar från data/bredband/telefon leverantören till lägenheten.

14 Grattis! Du bor i ett Com Hem-hus. Din fastighetsägare och Com Hem har tecknat avtal för leverans av tv, bredband och fast telefoni. Det innebär att du får tillgång till en rad tjänster för hemmets kommunikation i din nya lägenhet. Grundutbud tv Du har tillgång till Com Hems analoga Grundutbud av tv-kanaler direkt i tv-uttaget, i alla dina tv-apparater, utan digitalbox. Grundutbudet omfattar ett urval av Sveriges mest populära kanaler som för närvarande är följande: Dessutom har du tillgång till ett antal fria digitala kanaler som du kan se utan abonnemang. Det enda som krävs är en Com Hem-godkänd digitalbox eller tv med inbyggd digitalbox: Mer tv och dessutom bredband och telefoni Du som bor i ett Com Hem-hus har tillgång till en mängd tjänster för hemmets kommunikation. Förutom tv kan du även skaffa en snabb och prisvärd bredbands-uppkoppling eller sänka kostnaden för din fasta telefoni avsevärt genom att välja Telefoni från Com Hem. Och missa inte On Demand Tv som börjar när du vill. Du kan hyra film direkt via fjärrkontrollen, starta om pågående program och se populära program när du vill med vår Play-tjänst. Om du vill tala med någon på Kundservice: Telefon: (samtalskostnad motsvarande ett Sverigesamtal) Fax: Adress: Com Hem AB Kundservice, Box 43, Härnösand Öppettider Kundservice, abonnemangsfrågor och teknisk support: Vardagar 8 21, lör- och helgdagar 9-18 Öppettider Kundservice, uppsägning: Vardagar 8 18, lör- och helgdagar stängt Öppettider Fakturafrågor: Vardagar 8-21, lör- och helgdagar stängt Teknisk support Om du behöver teknisk support hänvisar vi dig i första hand till att kontakta oss på telefon , alternativt följa vår supporthjälp på comhem.se. Om du inte kan lösa ditt problem via vår supporthjälp kan du registrera en felanmälan och vi kontaktar dig per telefon för vidare felsökning. Välkommen till Com Hem! Com Hem AB, Box 43, Härnösand. Telefon HEM 2256-Brev Bygg Vesta.indd

15 Com Hem Boendeinfo. Klippern 1 kommunikation och underhållning Tv, bredband och telefoni är viktiga tjänster i ett hushåll och en förutsättning för nöjda boende. En anslutning till Com Hems nät ger er som fastighetsägare/bostadsrättsförening en högkvalitativ och trygg tv-leverans till alla era boende. Men det är bara början. Ni har även tillgång till ett stort utbud av prisvärda kommunikations- och underhållningstjänster. För beställning av abonnemang: Bo Wikmark / I Din fastighet erbjuder vi dig nu möjligheten till personlig service genom Direktförsäljare! Som informatör och direktsäljare, representerar jag i din fastighet för att ge dig en personlig service enligt följande: Jag erbjuder alltid våra bästa och för dig aktuella erbjudanden. OBS! De specifika introduktionserbjudanden som endast erbjuds via direktförsäljning. Innehar info. om aktuell status och om situationen och den teknik som finns i ditt hus. Gratis konsultation om våra produkter, tjänster och utbud. PM / Info Comhem. Vi beställning av tjänster ange tydligt: namn, personnummer, adress och telefonnummer. OBS! Om ni väljer Digital-Tv Medium 8 favoriter, så var noga med att välja/notera de 8 valfria kanaler som ni önskar på avtalet, på anvisad plats. Övrig information/kampanjer/bindningstid, noteras och förmedlas av Comhem/ Bo Wikmark. Kom ihåg att välja den box ni vill beställa: Standard, PVR, PVR/HD, OnDemandbox eller kortmodul. OBS! leveranstid 3 5 arbetsdagar. Notera dagens datum och signera Notera gärna övrig info/tillval vid beställning OBS! Ni kan ha kvar samma telefonnummer som tidigare, Comhem tar hand om flytt av numret utan extra kostnad (portering tar ca:3veckor). Com Hem ett säkert val Signalerna i Com Hems nät är både digitala och analoga. Det gör det lättare för oss att möta de olika krav som de boende ställer på våra tjänster. Vissa vill ha det senaste med 200 Mbit bredband och On Demandtjänster på tv:n. Andra vill bara kunna ringa till en låg kostnad och se på SVT. Med en kapacitet på Mbit/s och möjlighet att distribuera tjänster via såväl IP som DVB eller analogt finns alla möjligheter att växa. Med en anslutning till Com Hems fiberkoaxnät har ni en kraftfull, trygg och flexibel infrastruktur för alla som bor i fastigheten. Tv med oslagbar valfrihet Fördelarna med Com Hems digital-tv är många och övertygande. Mer än 140 kanaler med bättre ljud och bild, framförallt med HDTV, är en självklarhet. Den viktigaste fördelen är dock möjligheten att själv styra över sitt tv-tittande med On Demand-tjänsterna. Com Hem har inga bindningar till företag som producerar innehåll och kan därför sända alla de kanaler som era boende vill ha. Många av våra kanaler är internationella och s k hemspråkskanaler som man annars bara kan se med parabol. Men vi vet att många av era boende fortfarande föredrar traditionell analog tv. Därför har vi, till skillnad från de flesta andra operatörer, valt att fortsätta att erbjuda ett starkt analogt tv-utbud. Grundutbud av tv-kanaler Samtliga hushåll har tillgång till Com Hems Grundutbud av tv-kanaler. Kanalerna är analoga, vilket innebär att hushållen kan se dem i alla sina tv-apparater utan digitalbox. Grundutbudet består av Sveriges mest populära tv-kanaler:

16 Boende har även möjligheten att upptäcka fördelarna med digital-tv då ni får även tillgång till ett antal fria digitala kanaler som kan ses utan abonnemang. Det enda som krävs är en Com Hem-godkänd digital mottagare (separat box eller inbyggd digitalbox i tv:n). On Demand har alltid något för alla. Glöm allt vad inget bra på tv heter. Med On Demand ges möjligheten att på ett enkelt sätt ta makten över tv:n och få mer kvalitetstittande. Starta om tv-program under pågående sändning, hyr filmer i Videobutiken eller se redan sända tv-program från kanalernas Playutbud. I Videobutiken hyr du filmer efter kategori eller topplista. Fast och Mobilt Bredband Bredband är en bastjänst i svenska hushåll idag och användandet ökar hela tiden. Men i er fastighet bor det människor med vitt skilda behov, därför erbjuder vi tjänster med flera olika bredbandshastigheter från Mbit/s. Hos oss hittar alla en bredbandstjänst som passar, oavsett om kravet är hög hastighet eller lågt pris. Vi levererar inom en vecka, erbjuder säkerhetsprodukter och har kostnadsfri support. En praktisk tillvalstjänst är Mobilt Bredband för den som vill kunna surfa utanför hemmet. Telefoni De flesta är eniga om att IP-telefoni är framtidens telefoni. De boende som väljer vår telefoni får avsevärt billigare telefonräkningar och lägre abonnemangsavgifter. Och de behöver varken byta telefonnummer eller telefon. Tack vare att vi äger vårt nät och därmed slipper fördyrande mellanhänder, tål våra abonnemang och samtalstaxor en jämförelse med de flesta fullserviceoperatörer. Com Bo tag 3 betala för 2 Som leverantör av tv, bredband och telefoni har vi förmånen att kunna ge era boende ett riktigt lönsamt erbjudande: Tag 3 betala för 2. Låt oss bli din leverantör av samtliga tre tjänster så bjuder vi på det billigaste grundabonnemanget. Serviceåtagande Com Hem har ett helhetsåtagande när det gäller distributionen. Det innebär att felanmälan görs till oss och att vi åtgärdar, oavsett var i kedjan ett eventuellt fel uppstått. De boende kan göra felanmälan dygnet. Försäljningsärenden, samt boende som vill teckna abonnemang kontaktar: Bo Wikmark på Direktförsäljningen. Direktnr: Mobil: bo.wikmark@comhem.com Kundservice Boende som vill ha teknisk support göra felanmälan etc ringer Kundservice Om Com Hem Com Hem är en av Sveriges ledande leverantörer av tv, bredband och telefoni. Cirka 40 procent (1,76 miljoner) av Sveriges hushåll är anslutna till Com Hems nät och har tillgång till marknadens bredaste tv-utbud samt prisvärda, högkvalitativa och kompletta tjänster för bredband och fast telefoni.

17 Snabbguide Inkoppling modem Innehåller allt du behöver veta för att koppla in modemet! HEM 991-TE indd Avs1:

18 Grattis till ett bra val. 1 Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Det går snabbt och är enkelt när du följer instruktionen. Så här går installationen till: Skruva loss skyddshylsan som eventuellt täcker det övre hålet i ditt tv-jack. Använd det lilla verktyget som medföljer modempaketet. 2 REBOOT EMTA CABLE Skruva i modemkabelns ena ände i tv-jacket i väggen (den gängade anslutningen), och den andra i modemets gängade anslutning (märkt CABLE). Använd det lilla verktyget för att dra åt försiktigt. 3 POWER TELEPHONE ETHER TEL1 TEL2 12VDC Sätt nätadaptern (strömsladd med adapter) i ett vägguttag. Anslut adapterns strömsladd till modemets strömuttag (märkt POWER). Modemet startar automatiskt. VIKTIGT: Använd aldrig någon annan strömadapter än den som medföljer modemet! Modemkabeln ska alltid anslutas innan nätadaptern kopplas in. HEM 991-TE indd Avs1:

19 4 NE ETHERNET USB REBOOT CABLE EMTA EL2 ANSLUTNING AV BREDBAND Anslutning på dator Anslut nätverkskabelns ena ände till Ethernetuttaget på modemet (märkt ETHERNET) och den andra änden till datorns nätverksuttag. Du känner oftast igen det genom symbolen på bilden. Det kan också vara märkt med 10/100. 5a ANSLUTNING AV TELEFONI Anslutning på telefon 5b POWER TELEPHONE ETHERNET USB TEL1 TEL2 R 12VDC Anslut din telefon till modemets kontakt märkt TELEPHONE TEL 1. ALTERNATIV ANSLUTNING AV TELEFONI För vissa telefoner krävs att mellanproppen används. 6 ANVÄNDA BEFINTLIGA TELEJACK Vill du använda dina befi ntliga telejack i bostaden kan du ansluta modemets linje 1-uttag till det första telejacket i bostaden. Då kopplar du in telefonikabeln och mellanproppen som följer med i startpaketet. OBS! Detta medför att du spärrar signalen för en eventuell befi ntlig leverantör. Du bör inte göra detta innan ett eventuellt gammalt nummer har fl yttats till Com Hem. HEM 991-TE indd Avs1:

20 POWER När anslutningarna är gjorda kommer modemet hämta nödvändig information från Com Hems nät. Vanligtvis tar det ca tio minuter, men i vissa fall kan det ta upp till en timme. När det är klart slutar alla lampor (utom LINK) att blinka på frontpanelen och övergår till fast lysande. Testa telefonitjänsten genom att lyfta luren och kontrollera att du får en ton. Nu är det bara att prova så att allt fungerar. Skulle det, mot förmodan, vara några problem kan du ta hjälp av Frågor och svar i Användarguiden. TELEPHONE ETHERNET USB REBOOT CABLE EMTA TEL1 TEL2 12VDC Com Hem AB, Box 43, Härnösand. Kundservice TE HEM 991-TE indd

Kv. Fullriggaren 2 i Västra hamnen Lägenhetspärm

Kv. Fullriggaren 2 i Västra hamnen Lägenhetspärm Kv. Fullriggaren 2 i Västra hamnen Lägenhetspärm Välkommen hem Välkommen! Välkommen till Grön Bostads fastighet Fullriggaren! Att flytta in i en ny lägenhet är för de flesta inspirerande och en nystart

Läs mer

Kv Kommendörkaptenen Västra Hamnen. Lägenhetspärm

Kv Kommendörkaptenen Västra Hamnen. Lägenhetspärm Kv Kommendörkaptenen Västra Hamnen Lägenhetspärm Välkommen! Välkommen till Grön Bostads fastighet Kommendörkaptenen! Att flytta in i en ny lägenhet är för de flesta inspirerande och en nystart i livet.

Läs mer

Välkommen till Annedal!

Välkommen till Annedal! Välkommen till Annedal! Att flytta in i en ny lägenhet är för de flesta inspirerande och en nystart i livet. I den här pärmen har vi samlat det mesta som ni behöver veta för att få ett bra boende hos oss.

Läs mer

Välkommen hem! På Eidar.se hittar du information om öppettider och telefonnummer till våra Bovärdskontor.

Välkommen hem! På Eidar.se hittar du information om öppettider och telefonnummer till våra Bovärdskontor. Ditt nya hem Välkommen hem! För att underlätta för dig har vi samlat viktig information om ditt nya boende. Du är alltid välkommen att kontakta oss när det är något du undrar över, eller om du behöver

Läs mer

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger.

Trivseln har stor betydelse. Trivs man med sin lägenhet och sina grannar tar man också tillvara de möjligheter som den nya miljön ger. 1 Välkommen! Vi är glada att se dig som hyresgäst hos oss. Det är vår förhoppning att du ska trivas i din nya miljö. Vi försöker göra huset och de närmaste omgivningarna så trivsamma som möjligt och hoppas

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 BRF Islandet Adolf Information till medlemmar Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf! Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar

Välkommen! När är det dags att flytta in? Anmäl ändrad adress Kontrollera att lägenheten är städad När får Du Dina nycklar Välkommen! Vad roligt att Du valt att bo hos oss. Vi hoppas att Du kommer att trivas i Ditt nya hem och Ditt nya område. För att göra Ditt boende så bra som möjligt både för Dig och oss, så vill vi dela

Läs mer

Välkommen till LKF! Lunds Kommuns Fastighets AB. Mina sidor

Välkommen till LKF! Lunds Kommuns Fastighets AB. Mina sidor Bo hos oss Lunds Kommuns Fastighets AB Lunds Kommuns Fastighets AB (LKF) bildades 1947 och har sedan dess varit ett helägt kommunalt bolag. LKF erbjuder bostäder i Lunds stad, Genarp, Södra Sandby, Stångby,

Läs mer

Bo-info för hyresgäster

Bo-info för hyresgäster Bo-info för hyresgäster Bostadsrättsföreningen Åsunden www.brf-asunden.se Detta dokument tillhör lägenhet nr... med adress Sköntorpsvägen... Rev 2010-01-16 Bo-info. Sidan 1 av 6 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Bostadsrättföreningen BALDER. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30

Bostadsrättföreningen BALDER. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30 Bostadsrättföreningen BALDER Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30 HSB bostadsrättsförening Balder i Haninge K A L L E L S E Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening BALDER i Haninge kallas

Läs mer

VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET

VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET VIKTIG INFO GÄLLANDE OMKOPPLINGEN TILL DET ÖPPNA NÄTET Installation av hemmaswitch Vi har/kommer att installera en hemmaswitch hos dig, den ser ut som på bilden här intill. När omkopplingen till Open Universe

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

FLYTTA UT. Viktig information till dig som ska

FLYTTA UT. Viktig information till dig som ska Viktig information till dig som ska FLYTTA UT Vi vill göra det lättare för dig att komma ihåg viktiga saker inför din avflyttning. Här har vi sammanställt några saker som du bör tänka på. ATT TÄNKA PÅ

Läs mer

Handbok för boende i brf Beda

Handbok för boende i brf Beda Handbok för boende i brf Beda Grundinformation Brf Beda bildades 2001 Katarina Bangata 61, 116 42 Stockholm Fastighetsbeteckning: Vitbetan 33 Organisationsnummer: 769606 6765 www.brfbeda.se Förvaltare

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ordningsregler För bostadsrättsföreningen Kista Ängar 2. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Välkommen till Rikshem!

Välkommen till Rikshem! Välkommen till Rikshem! Det här är Rikshem Rikshem är ett av Sveriges största privata bostadsbolag. Vi äger bostäder och samhälls fastigheter på många orter i Sverige. Vi erbjuder dig ett tryggt, trivsamt

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Till dig som flyttar ut

Till dig som flyttar ut 1 Till dig som flyttar ut När du ska flytta är det mycket att hålla reda på - både vad gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant som är viktigt att komma ihåg.

Läs mer

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA - INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA OM ATT BO I BOSTADSRÄTT Alla medlemmar äger föreningen tillsammans. Det är stor skillnad att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt, förenklat kan man säga

Läs mer

Lägenheterna i Tyr 3 hyrs ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö. Inflyttning i lägenheterna sker den 1 april 2015.

Lägenheterna i Tyr 3 hyrs ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö. Inflyttning i lägenheterna sker den 1 april 2015. Bilaga till Områdesfakta Tyr 3 2014-10-03 aktablad Tyr 3 Uthyrning och inflyttning ägenheterna i Tyr 3 hyrs ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö. Inflyttning i lägenheterna sker den 1 april 2015.

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

Tack för den tid Du bott hos oss!

Tack för den tid Du bott hos oss! Tack för den tid Du bott hos oss! Här får du tips inför Din kommande utflytt Tips! Adressändring Gör Din adressändring i så god tid som möjligt. Senast två veckor innan utflyttning. När Du flyttar ska

Läs mer

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA - INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA OM ATT BO I BOSTADSRÄTT Alla medlemmar äger föreningen tillsammans. Det är stor skillnad att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt, förenklat kan man säga

Läs mer

HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10)

HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10) HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10) Innehåll Aktiviteter sida 4 Anslagstavla sida 4 Biltvätt sida 4 Brandvarnare

Läs mer

Information vid utflyttning

Information vid utflyttning Information vid utflyttning Sjöströms Fastigheter Varberg AB 2013 Det är mycket att tänka på när man ska flytta från sin lägenhet eller lokal. För att underlätta för dig följer här ett antal punkter som

Läs mer

Till dig som flyttar

Till dig som flyttar Till dig När du ska flytta är det mycket att hålla reda på både vad gäller ditt nya boende och den lägenhet du lämnar. Här följer en checklista över sådant som är viktigt att komma ihåg. Foto: duo Fotografi

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

Vi bygger fiber till dig i sommar!

Vi bygger fiber till dig i sommar! Vi bygger fiber till dig i sommar! Vi kan med glädje meddela att vi under 2016 kommer bygga fiber där du har din fastighet och erbjuder dig att beställa. Ljusnet bjuder in till ett uppstartsmöte där vi

Läs mer

Vad måste jag göra som idag har avtal med bredbandsbolaget? Bredband Vi har 500/50 bredband, vad är priserna för

Vad måste jag göra som idag har avtal med bredbandsbolaget? Bredband Vi har 500/50 bredband, vad är priserna för Kommentar eller fråga Svar Bredband Betalar idag mer än 100 Nu blir det ännu billigare. Bredband Bredband Om möjligt, önskvärt att det analoga finns kvar så kan man själv välja om man kopplar in det digitala

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Till styrelsen! Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Ordningsreglerna i bifogade dokument har tagits fram i förhoppningen att kunna göra det något enklare för styrelsen att inför de boende

Läs mer

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen.

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen. Aktuellt 2002 STYRELSEN INFORMERAR januari 2002 Information: Det kommer inom kort att sättas upp en ny och snyggare infotavla här på ladan. På den tavlan kommer Vi att sätta upp information ifrån styrelsen

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm!

Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm! Välkommen till HSB BRF Morkullan i Stockholm! För att du som boende ska finna dig till rätta, veta vad du kan förvänta dig av föreningen och vad som förväntas av dig har vi sammanställt det här välkomstbrevet.

Läs mer

Ordningsregler för Brf Skrapkakan

Ordningsregler för Brf Skrapkakan Ordningsregler för Brf Skrapkakan Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Din trivsel och trygghet baseras på hänsyn

Din trivsel och trygghet baseras på hänsyn Din trivsel och trygghet baseras på hänsyn För att du ska kunna njuta fullt ut av hyresrättens alla fördelar, har vi några tips och regler som underlättar livet när man bor i lägenhet. Det handlar om grundläggande

Läs mer

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar Information till medlemmar Innehållsförteckning Sida Kontaktuppgifter till styrelsen... 3 Teknisk förvaltning... 4 Ekonomisk förvaltning... 4 Andrahandsuthyrning... 4 Renoveringar och ombyggnationer...

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

AB Hörnstenen. Adressändring, el & telefon

AB Hörnstenen. Adressändring, el & telefon AB Hörnstenen Vi är ett familjeägt fastighetsbolag med verksamhet i Stockholm och Skåne. Företaget är medlem i Fastighetsägarna Sverige. I denna broschyr finns generell information som gäller samtliga

Läs mer

Riksdagen i Värpinge

Riksdagen i Värpinge Sida 1 av 6 Riksdagen i Värpinge Bofakta Bofaktan är en del av den information som beskriver lägenheten, och bildar tillsammans med bland annat planlösning, yta och hyra det underlag som en bostadssökande

Läs mer

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Detta dokument (pdf-format) samt ytterligare information finns på föreningens hemsida: www.bojen11.a.se Detta dokument riktar sig till föreningens medlemmar

Läs mer

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken Uppdaterad 2014-02-11 Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Brf Västgötagatan 22 förvärvade huset 2001 Det finns 36 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler inom fastigheten Att bo i en bostadsrätt är i vissa frågor annorlunda

Läs mer

Nytt att välja på. Information om Bredband och TV. för dig som bor hos Hyresbostäder. Välkommen till en värld av möjligheter.

Nytt att välja på. Information om Bredband och TV. för dig som bor hos Hyresbostäder. Välkommen till en värld av möjligheter. Nytt att välja på Information om Bredband och TV för dig som bor hos Hyresbostäder. Välkommen till en värld av möjligheter. Hej! Jag heter Thomas och arbetar med Bredbands- och TV-frågor hos Hyresbostäder.

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Fina fördelar hos oss

Fina fördelar hos oss Fina fördelar hos oss Välkommen till livet i hyresrätt! Det är lätt att förstå varför hyresrätten är så populär - det är en enkel och trygg boendeform som ger dig tid och pengar till annat än att äga och

Läs mer

Snabbguide Trådlöst modem

Snabbguide Trådlöst modem Snabbguide Trådlöst modem Allt du behöver veta för att koppla in ditt modem! HEM 2355-Wireless_TE067-1106.indd 1 2011-06-28 11.14 Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Slottshörnet B O S T A D S R Ä T T S F Ö R E N I N G Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Slottshörnet Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! För att alla boende i fastigheten ska trivas

Läs mer

Ordningsregler för Brf Trasten 7 och 8

Ordningsregler för Brf Trasten 7 och 8 Ordningsregler för Brf Trasten 7 och 8 För allas vår trevnad som boende i husen är det viktigt att du har kunskap om och följer föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Det är styrelsens uppgift

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

NÄR FÅR DU FLYTTA IN?

NÄR FÅR DU FLYTTA IN? NÄR FÅR DU FLYTTA IN? Lägenheten ska vara klar för inflyttning kl. 12.00 det datum som står i ditt kontrakt. Det brukar vara den 1:e i månaden. Om denna inflyttningsdag är en lördag, söndag, allmän helgdag

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet

Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet Är du intresserad att ansluta dig till det öppna stadsnätet Med fastigheten ansluten till det öppna stadsnätet så öppnar sig en hel värld av möjligheter för tjänster inom bredband, tv och telefoni. Med

Läs mer

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA

TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER HSB-BRF JAKOB I JÄRFÄLLA TRIVSELREGLER Dessa trivselregler är framtagna för att vi tillsammans skall kunna skapa trivsel, gemenskap och en bra miljö, allt till så låga kostnader som möjligt.

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler för Brf Ekparken Dalénum

Trivsel- och ordningsregler för Brf Ekparken Dalénum Trivsel- och ordningsregler för Brf Ekparken Dalénum Styrelsen har ansvaret för den löpande förvaltningen av föreningen och verkställer de beslut som föreningsstämman fattar. Det innebär bl.a. att styrelsen

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN!

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! KONTAKTUPPGIFTER Du som har frågor om anslutning till fibernätet, kontakta Ronneby Miljö

Läs mer

Förslag externt VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! VAD HÄNDER NU?

Förslag externt VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! VAD HÄNDER NU? VÄLKOMMEN TILL EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER. HEJ! Som Hyresbostäder tidigare meddelat så är vi ny kommunikationsoperatör av bredbandstjänster för dig som hyresgäst. Vi har redan monterat boxen som levererar

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Artemis i Hjorthagen Vår förening består av två fastigheter, Dianavägen 5-9 samt Artemisgatan 4-8. Dessa byggdes 1964 och 1965 och förvaltades av Stockholmshem fram

Läs mer

PRAKTISKA FRÅGOR INTRÄDE I OCH UTTRÄDE UR FÖRENINGEN OM NÅGOT HÄNDER ELLER GÅR SÖNDER

PRAKTISKA FRÅGOR INTRÄDE I OCH UTTRÄDE UR FÖRENINGEN OM NÅGOT HÄNDER ELLER GÅR SÖNDER PRAKTISKA FRÅGOR PRAKTISKA FRÅGOR Att bo i bostadsrätt fungerar ungefär som att bo i hus åtminstone vad gäller ansvar för sitt boende. Skillnaden är att vi medlemmar i föreningen tar hjälp med vissa arbeten

Läs mer

FIBER. Installationshandbok. Rev. 2016.02

FIBER. Installationshandbok. Rev. 2016.02 FIBER Installationshandbok Rev. 2016.02 Bekräftelse Hej Vi vill meddela dig att din Fiberanslutning är klar för användning! Beställda tjänster är nu inkopplade och är klara att användas. Är detta fel så

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter Nu är det dags att fundera på om du vill bo i vårt nya trygghetsboende på Lindgården. Ta del av vårt erbjudande i detta prospekt och återkom om du har några frågor. TRYGGHETSBOENDE Erland Skagerö Kontaktperson

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE 1

INSTALLATIONSGUIDE 1 1 INSTALLATIONSGUIDE WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 ES WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 ES FÖPACKNINGEN INNEHÅLLE TiVo-box TiVo-fjärrkontroll med batterier Dokumentation Nätverkskabel

Läs mer

Ditt hem hos mimer 1

Ditt hem hos mimer 1 Ditt hem hos mimer 1 Innehållsförteckning 1 Dina fördelar som hyresgäst hos Mimer Kvartersvärden Kundcenter Mimerkortet Hemma Hos - vår tidning Gröna Mimer och grannsamverkan Mimers Hemförsäkring Plusval

Läs mer

Bofakta - Kv. Adelsfanan. Lunds Kommuns Fastighets AB Box 1675, 221 01 LUND. Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21. LKFs växel: 046-35 85 00

Bofakta - Kv. Adelsfanan. Lunds Kommuns Fastighets AB Box 1675, 221 01 LUND. Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21. LKFs växel: 046-35 85 00 Lunds Kommuns Fastighets AB Box 1675, 221 01 LUND Besöksadress: Lilla Tvärgatan 21 LKFs växel: 046-35 85 00 www.lkf.se/stangby BOFAKTA Adelsfanan är ett bostadsområde i nordvästra Stångby. Adelsfanan innehåller

Läs mer

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Gör din röst hörd! Bostadsrättsföreningen Wahlberget består av 17 lägenheter. Vi är med andra ord en liten förening och möjligheten att prata

Läs mer

Ordningsregler Brf Översten

Ordningsregler Brf Översten Vad är en bostadsrätt Vi säger i dagligt tal att vi äger vår bostad. Det är riktigt att säga så när det gäller villor men i Sverige kan man till skillnad från de flesta andra länder inte äga sin bostadsrättslägenhet.

Läs mer

Län Halland Typ Lägenhet Kommun Halmstad Storlek 80 m2 Område Nissastrand Tillträde tidigast Gatuadress Westerbergs gata 2

Län Halland Typ Lägenhet Kommun Halmstad Storlek 80 m2 Område Nissastrand Tillträde tidigast Gatuadress Westerbergs gata 2 Westerbergs gata 2 Län Halland Typ Lägenhet Kommun Halmstad Storlek 80 m2 Område Nissastrand Tillträde tidigast Gatuadress Westerbergs gata 2 Nu finns möjlighet att köpa denna fräscha och ljusa trea med

Läs mer

Bredband via fiber. Hälsningar Jerker Jonsson Lidköpings bredband 0510-771070 Jerker.jonsson@lidkoping.se

Bredband via fiber. Hälsningar Jerker Jonsson Lidköpings bredband 0510-771070 Jerker.jonsson@lidkoping.se Bredband via fiber Vi har idag intresseförfrågningar från boende utmed Storegårdsvägen. Nu finns det en skarvbrunn för fiber i gamla Tunbanan där vi kan koppla in nya kunder. Det finns inte slangar till

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in ditt modem!

Allt du behöver veta för att koppla in ditt modem! Allt du behöver veta för att koppla in ditt modem! Höghastighetsmodem Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE FIBERKOAX

INSTALLATIONSGUIDE FIBERKOAX INSTALLATIONSGUIDE FIBEKOAX 1 FÖPACKNINGEN INNEHÅLLE TiVo-box TiVo-fjärrkontroll med batterier Dokumentation Nätverkskabel HDMI-kabel Strömkabel med adapter TiVo-antennkabel med skruvkontakt Gå in på comhem.se/

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Skälby Skräddaretorpsvägen 11 A 41,5 kvm 2 rok

Skälby Skräddaretorpsvägen 11 A 41,5 kvm 2 rok Skälby Skräddaretorpsvägen 11 A 41,5 kvm 2 rok Jag är Er fastighetsmäklare Mia Alnerud Tel: 070-9755007 0480-420200 Mail: mia.alnerud@pontuzlofgren.se Målinriktat stjärnskott som spås en lång och framgångsrik

Läs mer

Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler

Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler Brf Berghällen 10 - Vision, bra att veta och ordningsregler Vision för Brf Berghällen 10 Som boende i Brf Berghällen 10 s fastighet känner jag mig trygg. Jag känner de övriga medlemmarna i föreningen och

Läs mer

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler för HSBs Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

snabbmanual för installation av bredband och telefoni

snabbmanual för installation av bredband och telefoni snabbmanual för installation av bredband och telefoni Startboxen STARTBOXEN innehåller INNEHÅLLER följande FÖLJANDE utrustning UTRUSTNING Modem Nätverkskabel Strömadapter Splitter Testplugg T0087 Bredbandsbolaget

Läs mer

Är du intresserad att ansluta dig till stadsnät

Är du intresserad att ansluta dig till stadsnät Är du intresserad att ansluta dig till stadsnät Just nu projekterar vi för att bygga fibernät i Lindärva by med omnejd. Detta gäller dig som endast ska ha fiber och inte avlopp i Lindärva avloppsförening.

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! För Dig, Dina grannar, Vår bostadsrättsförening Var och en som bor i huset ingår i en gemenskap. Ge den hjälp som du kan! Begär den hjälp som du behöver!

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Prisförslag 2016-04-08

Prisförslag 2016-04-08 Prisförslag 2016-04-08 Brf Grankotten 1, 40 lägenheter Göteborg Bakgrund Brf Grankotten 1 önskar prisförslag på Bredband, TV och Telefoni via Fiber. I samband med en kollektiv gruppanslutning önskas uppgradering

Läs mer

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Trivselregler för Bostadsrättsföreningen Barisen 1 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas.

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas. \ÇÇx{üÄÄ f wa G G iùä~éåça4 fàçüxäáxç fàùååaç fàawzaü Yaáà z{xàxç Yaáà z{xàáàx~ç á~a uxáàùååxäáxü Yaáà z{xàáá~ àáxä Év{ awå Ç áàüaà ÉÇ ZÜ ÄÄÑÄaàá aaåçá~çäàaü Év{ ÑÉÜà~Éw féñ{açàxü Çz güùwzüüwázüâññ gü

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

B O F A K T A G E R N A N D T S K A L Y C K A N

B O F A K T A G E R N A N D T S K A L Y C K A N B O F A K T A G E R N A N D T S K A L Y C K A N BOFAKTA Nybyggnationen sker inom LKFs fastighet kvarteret Gernandtska lyckan 19 i Lund. Det nya huset får adress Helgeandsgatan 11. Trygghetslägenheterna

Läs mer

Ordningsregler och information

Ordningsregler och information 1 (8) Ordningsregler och information Senaste revision: 2015-06-30 Vid eventuella frågor om ordningsreglerna kan styrelsen kontaktas via styrelsen@kvadraten21.se För vem gäller reglerna Ordningsreglerna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FALKENBERGSHUS NR 6!!

VÄLKOMMEN TILL FALKENBERGSHUS NR 6!! VÄLKOMMEN TILL FALKENBERGSHUS NR 6!! Vi i styrelsen hälsar Dig välkommen som medlem och delägare i föreningen. Vi tror att du kommer att trivas i vår förening. Vi bor i ett välskött område och föreningen

Läs mer

Information till hyresgäster på August Palms väg 4-10

Information till hyresgäster på August Palms väg 4-10 Information till hyresgäster på August Palms väg 4-10 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Fastighet AB. Vår förvaltare är Jörgen Källman, telefontid måndag fredag 10.00 12.00 tfn 021-17 91

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Framtidens fibernät. Sandnet En del av Sandviken Energi 1

VÄLKOMMEN TILL. Framtidens fibernät. Sandnet En del av Sandviken Energi 1 VÄLKOMMEN TILL Framtidens fibernät Sandnet En del av Sandviken Energi 1 SANDNET EN DEL AV SANDVIKEN ENERGI Sandnet är Sandvikens eget fiberoptiska stadsnät som Sandviken Energi drivit sedan 1996. Nätet

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer