PLANBESKRIVNING Dnr: 2013/ Antagandehandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING Dnr: 2013/ Antagandehandling"

Transkript

1 Detaljplan för del av Niklas 3 inom stadsdelen Gamla staden i Ystad Ystads kommun, Skåne län Antagen av: SAMBN Laga Kraft: Genomförandetiden slutar: SAMBN arkiv nr: 298 1(15)

2 INNEHÅLL Syfte och bakgrund 3 Sammanfattning/Huvuddrag 3 Planeringsförutsättningar 4 Planförslag 8 Genomförandefrågor 11 Behovsbedömning av miljöbedömning 12 Konsekvenser 13 HANDLINGAR Till detaljplanen finns följande handlingar: Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning (denna handling) Fastighetsförteckning Granskningsutlåtande 2(15)

3 SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Detaljplanens syfte är att ändra användningen från allmänt till enskilt ändamål för den del av Niklas 3 där det så kallade Erik XIV-huset ligger, så att denna del av fastigheten kan styckas av och säljas. Bevarande av den kulturhistoriskt värdefulla miljön säkerställs med skyddsbestämmelser och utökad lovplikt för befintlig byggnad samt bestämmelser om utseende för ny bebyggelse. Bakgrund Fastighetsavdelningen har kommit in med begäran om planändring för den nordöstra delen av fastigheten Niklas 3 i Ystad, där det så kallade Erik XIV-huset ligger. Ändamålet med planändringen är att medge annan användning än idag. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade , 38 att ge Plan o Bygg i uppdrag att pröva annan användning i detaljplan. Planprocessen Planbesked Samråd/ Granskning Antagande Laga kraft Planarbetet bedrivs med så kallat enkelt förfarande eftersom planförslaget är förenligt med översiktsplanen och inte är av stor vikt eller är av principiell betydelse och inte heller antas medföra en betydande miljöpåverkan samt saknar intresse för allmänheten. Ett enkelt förfarande innebär att samråds- och granskningsskede slås samman till ett skede och att detaljplanen därefter antas i Samhällsbyggnadsnämnden. SAMMANFATTNING/HUVUDDRAG Områdets gestaltning och disposition (allmänt) Användningen ändras från allmänt ändamål till centrum- (C) och bostadsändamål (B). Den kulturhistoriskt värdefulla miljön bevaras med skyddsbestämmelser (q) och utökad lovplikt för befintlig byggnad, det så kallade Erik XIV-huset, samt bestämmelser om utformning och utseende (f) för ny bebyggelse. För att kunna stycka av denna del av fastigheten upphävs tomtindelningen. Föreslagna åtgärder (sammanfattning) Planen innefattar: Kvartersmark för centrumverksamhet och bostäder Skyddsbestämmelser för "Erik XIV-huset" Bestämmelser om utformning och utseende för ny bebyggelse Ändrad lovplikt för område med q-bestämmelse Upphävande av tomtindelning 3(15)

4 PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR Planområdet Planområdets läge och avgränsning Planområdet är beläget i nordöstra delen av kvarteret Niklas, som ligger i den gamla stadskärnan. Det avgränsas i norr av Dammgatan, i öster av Lingsgatan, i söder av Konstmuseet och i väster av fastigheten Niklas 2. Arealen är ca 370 kvm. Höjd över havet är drygt + 2 meter. Markägoförhållanden Marken inom planområdet ägs av Ystads kommun. Markanvändning Marken inom planområdet utgörs av bebyggelse med tillhörande trädgård. Tidigare ställningstaganden Översiktsplanen Enligt översiktsplan 2005 för Ystad är området avsett för blandad stadsbebyggelse. Detaljplaner, områdesbestämmelser Gällande detaljplan, Ystad 134, Kv. Niorder, laga kraft-vunnen , anger allmänt ändamål (verksamheter med ett offentligt organ som huvudman) inom fastigheten Niklas 3, som även omfattar Konstmuseet och turistbyrån. I den nordöstra 4(15)

5 delen, där det aktuella området ligger, medges byggnad i två plan mot Lingsgatan. Befintlig byggnad ("Erik XIV-huset") har skyddsbestämmelser k "reservat för bef. kulturhistoriskt värdefull bebyggelse". Detaljplanen har inte längre någon genomförandetid. Program, inventeringar m.m. Bevarandeprogram för Ystad 2005 I bevarandeprogram för Ystad 2005 beskrivs olika tidsepoker, från "Medeltidsstaden" till "Det moderna Ystad". Det så kallade Erik XIV-huset lyfts fram i avsnittet "Medeltidsstaden". Byggnaden har fått högsta värde (klass 1) när det gäller såväl kulturhistoriskt som miljömässigt värde i den byggnadsinventering som gjordes åren Enligt riktlinjerna ska bebyggelse som värderats i klass 1, 2 och 3 skyddas med bestämmelse i plan. Kulturmiljöprogram för Skåne (länsstyrelsen) I Kulturmiljöprogram för Skåne pekas Ystad ut som särskilt värdefull kulturmiljö och beskrivs som en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i landet. Såväl stadsplanen med gatunät och fastighetsindelning som den äldre bebyggelsen samt planteringarna och torgbildningarna har kulturhistoriskt värde. Riksintressen och förordningar Riksintresse för kulturmiljövården (miljöbalken 3 kap. 6 ) Planområdet är beläget inom riksintresseområdet Ystads stadskärna (M167). Ystad beskrivs som en sjöfartsstad som bevarat prägeln av stor och betydande medeltidsoch 1500-talsstad, vilken från 1800-talets slut expanderade som följd av järnvägens och sjöfartens utveckling. Den medeltida stadskärnan har ett välbevarat gatunät och tomtmönster. Riksintresse för kustområdet (miljöbalken 4 kap. 4 ) Planområdet är beläget inom område som enligt 4 kap 1 miljöbalken är av riksintresse med hänsyn till de natur- och kulturvärden som finns i området. Exploateringsföretag och andra ingrepp får komma till stånd endast om det inte möter något hinder enligt 2-8 i 4 kap och det kan ske på ett sätt som inte påtagligt skadar områdets natur- och kulturvärden. Enligt 4 får fritidsbebyggelse inom kustområdet komma till stånd endast i form av kompletteringar till befintlig bebyggelse. Bestämmelserna i 4 kap utgör inget hinder för utvecklingen av befintliga tätorter. Miljökvalitetsnormer Enligt 5 kap. miljöbalken får regeringen meddela föreskrifter om kvaliteten på mark, vatten, luft eller miljön i övrigt, om det behövs för att varaktigt skydda människors hälsa eller miljön eller för att avhjälpa skador på eller olägenheter för människors hälsa eller miljön (miljökvalitetsnormer). 5(15)

6 Miljökvalitetsnormerna anger de föroreningsnivåer eller störningsnivåer som människor kan utsättas för utan fara för olägenheter av betydelse eller som miljön eller naturen kan belastas med utan fara för påtagliga olägenheter. För utomhusluft finns miljökvalitetsnormer för kvävedioxid och kväveoxider, svaveldioxid, kolmonoxid, bly, bensen, partiklar (PM10 och PM2,5), ozon, arsenik, kadmium, nickel och benspyren. Vattenmyndigheten i Södra Östersjöns vattendistrikt har beslutat om miljökvalitetsnormer för samtliga yt- och grundvattenförekomster i distriktet. Dessa syftar till att alla vattenförekomster ska uppnå minst god yt- och grundvattenstatus eller god ekologisk potential senast 22 december Hälsa och säkerhet Luftföroreningar Kommunen bedriver miljöövervakning av bland annat luftkvaliteten. De mätningar som nu görs av luftkvaliteten påbörjades Innan dess gjordes sporadiska mätningar mellan 1991 och 2002 av kvävedioxid, svaveldioxid och ozon. Nuvarande mätningar är samordnade med Ystad Hamn. Parametrarna är kvävedioxid (NO 2 ), svaveldioxid (SO 2 ), partiklar (PM10 och PM2,5), flyktiga organiska föreningar (VOC) och marknära ozon (O 3 ) under sommarhalvåret. Hitintills visar mätningarna att svaveldioxid ligger mycket under miljökvalitetsnormen och att kvävedioxidhalten varierar. Till exempel är det högre halter i direkt anslutning till större vägar jämfört med urban bakgrundshalt i Ystad, dock har inte miljökvalitetsnormen överskridits. PM10-halten har varit högre än 50 µg/m 3 vid ett flertal tillfällen och vid enstaka tillfällen har halten varit mycket hög, speciellt under vår-vintern. Anledningen är höga bakgrundshalter som har sitt ursprung från luftpaket från kontinenten. Sydsverige har generellt högre halt av partiklar, kvävedioxid och svaveldioxid i luften (bakgrundshalt) jämfört med längre upp i landet. Miljökvalitetsnormen för PM10 har dock inte överskridits, då tillåtet antal dygn över miljökvalitetsnormen inte har överskridits (enligt normen tillåts miljökvalitetsnormen överstiga 50 µg/m 3 35 dygn per år). Natur- och kulturmiljö Kulturmiljö Det så kallade Erik XIV-huset uppfördes på 1500-talet som huvudbyggnad på tomt nr 14 i kvarteret Erik. Det flyttades till nuvarande plats år Byggnadens fasader mot omgivande gator utgörs av brunmålat korsvirke med fyllningar av rött, delvis handslaget, tegel. Fasaderna mot trädgårdssidan är helt i tegel. Taket är ett sadeltak klätt med rött enkupigt taktegel. Andra våningens utkragning bärs upp av knektar med utsnidat trä emellan. 6(15)

7 "Erik XIV-huset" från nordost (foto Ystads kommun) "Erik XIV-huset" från sydost (foto Ystads kommun) Enligt Vårdplan för kulturbyggnader förvaltade av Ystads kommun (TP/Restaurator ) har de urspungliga delarna i byggnadens exteriör ett byggnadshistoriskt värde. Detaljer som de vackert snidade loftlisterna har ett arkitektoniskt och hantverksmässigt värde. Vid renovering ska enligt vårdplanen antikvariskt sakkunnig person kontaktas. Länsstyrelsen beslutade 1997 att inte förklara gatuhuset Niklas 3 som byggnadsminne, efter att Riksantikvarieämbetet aktualiserat frågan. I samband med att byggnaden flyttades 1952 byttes byggnadsmaterialet ut i stor omfattning, nya fönster sattes in m.m. Byggnadens autenticitet gick därmed förlorad enligt länsstyrelsen, som dock ansåg att byggnaden har ett visst kulturhistoriskt värde i miljön. Arkeologi Den medeltida stadskärnan är en fast fornlämning. Kulturlager med bebyggelselämningar kan väntas påträffas från medeltid samt och 1600-tal. Stads- och landskapsbild Planområdet ingår i det välbevarade gatunätet och tomtmönstret i den medeltida stadskärnan. Befintlig byggnad ("Erik XIV-huset") ligger i nordöstra hörnet av fastigheten Niklas 3, i korsningen mellan Dammgatan och Lingsgatan. Tegelmurar mot gatorna inramar trädgården innanför. Service Planområdet ligger i Ystads centrum med ett varierat utbud av butiker och annan service. Det är nära till allmänna kommunikationer och skolor. Trafik och infrastruktur Dammgatan i norr och Lingsgatan i öster ingår i stadens centrala gatunät. Lingsgatan leder ner mot Österleden i söder, som är ett genomgående trafikstråk. 7(15)

8 PLANFÖRSLAG Bebyggelse Enligt gällande detaljplan är planområdet avsett för allmänt ändamål (A, verksamheter med ett offentligt organ som huvudman). För att möjliggöra en avstyckning och försäljning av området ändras användningen från allmänt ändamål till centrum (C, t.ex. kontor, handel, restaurang) och bostadsändamål (B). Längs Lingsgatan, söder om "Erik XIV-huset", finns i gällande plan en byggrätt för ett tvåvåningshus. Märken i fasaden på Konstmuseet (som byggdes 1936) i söder visar att det tidigare legat en byggnad på denna plats. I den nya planen blir det möjligt att bygga ett hus med 4 m byggnadshöjd och graders takvinkel, vilket bedöms kunna passa väl in mellan Konstmuseet och "Erik XIV-huset", som på sin tidigare placering på Stora Östergatan var omgivet av annan bebyggelse (se bild). I nordvästra hörnet av planområdet skapas en byggrätt i anslutning till huset på fastigheten Niklas 2, som en naturlig fortsättning på befintlig bebyggelse. Enligt äldre kartmaterial har det tidigare legat bebyggelse här. För att anpassa ny bebyggelse till den befintliga blir byggnadshöjden 3 m och takvinkeln grader. Vid Konstmuseets norra gavel är det möjligt att bygga en komplementbyggnad på ca 30 kvm. Den kulturhistoriskt värdefulla miljön bevaras i enlighet med riktlinjerna i Bevarandeprogram för Ystad 2005 med skyddsbestämmelser (q) för befintlig byggnad, "Erik XIV-huset", och bestämmelser om utformning och utseende (f) för ny bebyggelse. "Erik XIV-huset" vid Stora Östergatan, 1926 (bild Ystads Fornminnesförenings arkiv) Riktlinjer för bevarande/ny bebyggelse Det så kallade Erik XIV-huset förses med Skyddsbestämmelser (q) med hänsyn till att byggnaden har ett kulturhistoriskt värde. Korsvirkesfasader med fack av delvis 8(15)

9 handslaget tegel mot Dammgatan och Lingsgatan ska bevaras. Tegelfasader mot gård i väster och söder ska bevaras. Äldre byggnadsdetaljer, såsom snidade träpartier över fönster på bottenvåningen och knektar (se foton) ska bevaras. Fönster och dörrar ska vara av trä. Enkupigt tegeltak ska bevaras. Underhåll av exteriöra delar ska göras med traditionella material och metoder. Byggnaden får inte rivas. Snidat träparti över fönster (foto Ystads kommun) Exempel på knekt, med antydan till volut (foto Ystads kommun) Utformningsbestämmelser anger att ny bebyggelse i nordväst ska utformas med putsfasader och tak av tegel eller bandfalsad skivplåt (f 1 ). Ny bebyggelse längs Lingsgatan i öster ska utformas med röda tegelfasader och tak av tegel eller bandfalsad skivplåt (f 2 ). Trafik Biltrafik Planområdet kan nås från Dammgatan i norr och Lingsgatan i öster. Parkering Parkeringsbehov för den egna fastigheten ska tillgodoses av fastighetsägaren. Möjlighet finns att anordna parkering på egen fastighet. Allmänna parkeringsplatser finns längs bl.a. Maria Munthes gata som är en fortsättning på Dammgatan österut och vid S:t Knuts torg ca 100 m söder om planområdet. Kollektivtrafik Busshållplatser för stadsbuss och regionbussar samt järnvägsstation finns ca 150 m söder om planområdet. Teknisk försörjning Energiförsörjning, tele, elektronisk kommunikation samt vatten och avlopp Försörjning av energi, tele, elektronisk kommunikation samt vatten och avlopp sker genom anslutning till befintliga nät. Uppvärmning sker med fjärrvärme. 9(15)

10 Dagvattenhantering Dagvatten tas omhand i kommunens ledningsnät. Förutsättningar för omhändertagande av dagvatten inom planområdet finns inte. Avfallshantering Ystads kommun sköter hämtning av hushållsavfall. Avfall som ska källsorteras hanteras genom FTI AB (Förpacknings- och tidningsinsamling). Sysav Kemi hanterar miljöfarligt avfall. Tillgänglighet Inga större höjdskillnader finns inom planområdet. Tillgänglighet till och inom byggnader är fastighetsägarens ansvar. Denna bevakas i bygglovsskedet. Skyddsbestämmelser (q) bedöms inte hindra att entréplanet görs tillgängligt. Lovplikt Bygglov Lovplikten ändras för område med skyddsbestämmelse (q) så att bygglov även krävs för: omfärgning av fasad byte av fasadmaterial byte av takmaterial underhåll av exteriöra delar 10(15)

11 GENOMFÖRANDEFRÅGOR Tidplan Samråd/granskning planeras ske under juni Planen beräknas antas efter sommaren. Genomförandetid Planen har en genomförandetid på fem (5) år, från det datum den vinner laga kraft. En detaljplan får inte ändras eller upphävas före genomförandetidens utgång, om någon fastighetsägare som berörs motsätter sig det, såvida inte ändringen eller upphävandet behövs på grund av nya förhållanden av stor allmän vikt som inte har kunnat förutses vid planläggningen eller om införande av bestämmelser om fastighetsindelning m.m. behövs. De rättigheter som har uppkommit genom detaljplanen hindrar inte att detaljplanen ändras eller upphävs efter genomförandetidens utgång. (4 kap PBL) Fastighetsbildning Avstyckning/indelning i mer än en fastighet är möjlig. Ansökan om fastighetsbildning m.m. Det ankommer på berörda fastighetsägare att hos Lantmäterimyndigheten i Ystad ansöka om erforderlig fastighetsbildning. Upphävande av tomindelning Tomtindelningen för den del av Niklas 3 som ligger inom planområdet samt gränsen mot Niklas 2, fastställd , upphävs. 11(15)

12 BEHOVSBEDÖMNING AV MILJÖBEDÖMNING När en detaljplan upprättas ska kommunen göra en bedömning av behovet att göra en miljöbedömning. Enligt 6 kap. 11 miljöbalken ska en miljöbedömning av planen göras om genomförandet av planen kan antas medföra betydande miljöpåverkan. Syftet med miljöbedömingen är att integrera miljöaspekter i planen eller programmet så att en hållbar utveckling främjas. Påverkan Området är ianspråktaget för bebyggelse med tillhörande trädgård. Detaljplanen gör det möjligt att uppföra ytterligare bebyggelse i anslutning till den befintliga. Behovsbedömning Ett genomförande av detaljplanen bedöms inte medföra betydande miljöpåverkan och en miljöbedömning behöver därför inte göras. Behovsbedömningen grundas på följande: Planområdet omfattar endast ett mindre, lokalt område med i huvudsak befintlig bebyggelse. Planområdet är beläget inom Ystads medeltida stadskärna, som är av riksintresse för kulturmiljövården. Skyddsbestämmelser och utökad lovplikt för "Erik XIVhuset" samt bestämmelser om utformning av ny bebyggelse stärker riksintresset. Detaljplanen innebär ingen större ändring av befintliga förhållanden och bedöms därför inte medföra någon ökning av trafikbuller och utsläpp. Genomförande av planen bedöms inte medföra att miljökvalitetsnormerna överskrids. Planen kan medföra viss påverkan på omgivningen och den berörs också av förhållanden i omgivningen samt riksintressen m.m., vilket redovisas under Konsekvenser. 12(15)

13 KONSEKVENSER Riksintressen och förordningar Riksintresse för kulturmiljövården (miljöbalken 3 kap. 6 ) Planområdet är beläget inom riksintresseområdet Ystads stadskärna (M167). Skyddsbestämmelser för värdefull befintlig bebyggelse och utökad lovplikt stärker riksintresset. För att anpassa ny bebyggelse till befintlig miljö får denna utformningsbestämmelser. Bebyggelse har tidigare funnits längs gatorna i norr och söder. Ny bebyggelse passar in i gatuhuskaraktären och bedöms inte påverka riksintresset negativt. Riksintresse för kustområdet (miljöbalken 4 kap. 4 ) Planområdet är beläget inom område som enligt 4 kap 1 miljöbalken är av riksintresse med hänsyn till de natur- och kulturvärden som finns i området. Bestämmelserna i 4 kap utgör inget hinder för utvecklingen av befintliga tätorter. Området är redan ianspråktaget för bebyggelse, varför riksintresset inte påverkas. Miljökvalitetsnormer Planerad bebyggelse bedöms inte medföra att miljökvalitetsnormerna för utomhusluft och yt- och grundvattenförekomster överskrids. Hälsa och säkerhet Geoteknik Geoteknisk undersökning bör göras i samband med byggnation. Undersökning i kvarteret Domar, som ligger nordost om planområdet, visade att marken där består av 0,5 1,5 m fyllning av mer eller mindre mullhaltig och siltig sand och att marken därunder består av sand, i vilken det finns linser och tunnare skikt av torv. Markradon Undersökning av radonhalter som utförts i kvarteret Domar, nordost om planområdet, visar att mätvärdena där ligger inom lågradonintervallet och inom den lägsta delen av normalradonintervallet (lågriskmark 0-10 kbq/m 3, normalriskmark kbq/m 3, högriskmark >50 kbq/m 3 ). Vid normalrisk ska grundkonstruktionen utföras radonskyddande. Luftföroreningar Genomförande av detaljplanen bedöms inte medföra någon ökning av luftföroreningar. Vägtrafikbuller Ett mindre trafiktillskott bedöms inte medföra att trafikbullret ökar. 13(15)

14 Risker Planområdet ligger i stadskärnan där det finns butiker, restauranger, kontor, bostäder och liknande, vilka inte bedöms ha någon negativ påverkan ur risksynpunkt. Trafik Genomförande av detaljplanen bedöms inte medföra någon större ökning av trafiken. Natur- och kulturmiljö Arkeologi Den medeltida stadskärnan är en fast fornlämning. Ingrepp i denna vid t.ex. nybyggnation kräver tillstånd från länsstyrelsen. Stads- och landskapsbild Ny bebyggelse anpassas till befintlig struktur och gatuhuskaraktär. Klimat/Havsnivåhöjning Planområdet ligger på drygt 2 meters höjd över havet. Enligt Handlingsplan för förvaltning och skydd av kusten (tillägg till översiktsplan 2005 för Ystad) bör åtgärder för skydd mot bl.a. erosion och översvämning redovisas vid nybyggnation på nivåer mellan 2 och 5 meter över havet. En stor del av Ystads centrala delar ligger mellan 2 och 5 meter över havet och skulle påverkas vid en havsnivåhöjning, vilket innebär att mer övergripande åtgärder för ett större område kommer att krävas. Riktlinjer för tillämpning av de förslag på lägsta grundläggningsnivå vid nybyggnation som anges i Handlingsplan för förvaltning och skydd av kusten ska tas fram enligt beslut i Samhällsbyggnadsnämnden. Sociala konsekvenser Befolkning och service Planområdet är centralt beläget i Ystad, vilket gör det attraktivt för både boende och olika centrumverksamheter. Säkerhet och trygghet Planområdet ligger i stadsmiljö, där många människor rör sig, vilket ger en känsla av trygghet. Tillgänglighet Inga större höjdskillnader finns inom planområdet. Området har direkt anslutning till gata. Det är nära till allmänna kommunikationer. Genomförandefrågor Upphävande av tomtindelningen för den del av Niklas 3 som ligger inom planområdet samt gränsen mot Niklas 2 gör det möjligt att stycka av området. 14(15)

15 MEDVERKANDE I planarbetet har från Plan o Bygg planarkitekt Eva Nygren, planchef Anna Möller, byggnadsantikvarie Inger Torstensdotter Åhlin och karttekniker Ewa Engström medverkat. Plan o Bygg Anna Möller Anna Möller planchef Eva Nygren Eva Nygren planarkitekt 15(15)

PLANBESKRIVNING 2014-04-29 Dnr: 2013/865 Antagandehandling

PLANBESKRIVNING 2014-04-29 Dnr: 2013/865 Antagandehandling Antagen av: SAMBN 2014-05-21, 65 Laga Kraft: 2014-06-12 Genomförandetiden slutar: 2019-06-12 SAMBN arkiv nr: 301 Detaljplan för Qvirites 5 och 6 inom stadsdelen Gamla Staden i Ystad Ystads kommun, Skåne

Läs mer

PLANBESKRIVNING Dnr: 2012/10171 Samrådshandling

PLANBESKRIVNING Dnr: 2012/10171 Samrådshandling Detaljplan för del av Surbrunnen 2:1 inom stadsdelen Surbrunnen i Ystad Ystads kommun, Skåne län 1(15) INNEHÅLL Syfte och bakgrund 3 Sammanfattning/Huvuddrag 4 Planeringsförutsättningar 5 Planförslag 9

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING Dnr: 2013/82 Samrådshandling. Detaljplan för del av Göinge 1 inom stadsdelen Sandskogen Ystads kommun, Skåne län 1(17)

PLANBESKRIVNING Dnr: 2013/82 Samrådshandling. Detaljplan för del av Göinge 1 inom stadsdelen Sandskogen Ystads kommun, Skåne län 1(17) Detaljplan för del av Göinge 1 inom stadsdelen Sandskogen Ystads kommun, Skåne län 1(17) INNEHÅLL Syfte och bakgrund 3 Sammanfattning /Huvuddrag 3 Planeringsförutsättningar 4 Planförslag 10 Genomförandefrågor

Läs mer

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad Dnr: 813/2016 22 juni 2017 Ändring av stadsplan (1283K-6204) för Kvarteren Laxen m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 22 juni 2017 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Antagen

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande Samrådshandling 1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2011-12-13 Samrådshandling 2 HANDLINGAR

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för FUCHSIAN 6

Detaljplan för FUCHSIAN 6 1(11) Granskningshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för FUCHSIAN 6 1 (11) 2(11) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för en fastighetsreglering där fastigheten kan delas

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) Upprättad 2014-02-10 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Antagen av MBN Laga kraft

Antagen av MBN Laga kraft Antagen av MBN 2008-09-11 Laga kraft 2008-10-15 !"##$%&& ' ()*+,-+. / Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Tillägg till planbestämmelser Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Tillägg nr 3 till planbeskrivning Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9

Tillägg nr 3 till planbeskrivning Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9 Handläggare: Niklas Idesjö, tfn 0322-61 60 64 Dnr 2015.112 211 Samråds/granskningshandling Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9 Tillägg nr 3 till planbeskrivning 2015-04-27

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet:

Tillägg till planbeskrivning och bestämmelser. Ändringens syfte och huvuddrag. Sammanfattning av ändringarna inom planområdet: SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Stanstorp 1:168 Valhallavägen i Staffanstorp, Staffanstorps kommun TILLÄGG till PLANBESKRIVNING och BESTÄMMELSER Staffanstorps kommun Tillägg till

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

Detaljplan för Maria Magle 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Maria Magle 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 44/2007a Detaljplan för Maria Magle 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2009-10-26 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration PLANBESKRIVNING 1 (8)

Läs mer

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl.

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. Samrådshandling Dnr:284/2019 2019-06-19 Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. i Köpings tätort, Köpings kommun Planbeskrivning Dnr 284/2019 1 Innehåll Inledning 3 Syfte och

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

PLANBESKRIVNING Dnr: 2014/87 Samrådshandling

PLANBESKRIVNING Dnr: 2014/87 Samrådshandling Detaljplan för del av Snårestad 22:14 (norr om Snårestad 22:34-36) I Snårestad Ystads kommun, Skåne län 1(12) INNEHÅLL Syfte och bakgrund 3 Sammanfattning/Huvuddrag 3 Planeringsförutsättningar 4 Planförslag

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum Dnr 2013-08-01 KS 0088/06 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD/UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktskarta över planområdet

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Hillebarden 2 Berga, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 mars 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster.

Tillägg till detaljplan P 37-3. Granskningshandling. Planbeskrivning. Dnr BTN15/93. för Björken 1, 2, 3, 10 & 11. Öster. Dnr BTN15/93 Tillägg till detaljplan P 37-3 för Björken 1, 2, 3, 10 & 11 Öster Nyköpings kommun Granskningshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-10-06 Reviderad 2015-11-23 Dnr 2/6 Planhandlingar Detaljplanen

Läs mer

Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen

Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-09-01, reviderad 2010-10-19 Dnr: 10BMN299 Handläggare: Henry Grew Antagen av BMN: 2010-12-14 Laga kraft: 2011-01-07 Söder 27:18 mfl, Kv Åldermannen Detaljplan för

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Ankarstocken 4 Hittarp, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 9 december 2016 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-05-15 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp Stadsbyggnadskontoret Micael Johansson Telefon +46 (0)8-508 27 181 2018-09-19 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Värsta Gård 17 i stadsdelen Solhem, Dp 2017-12502 Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning.

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning. BESKRIVNING Sid 1(5) 2013-04-26 Dnr PLAN.2012.3 Tillägg till stadsplan P 86:1 Sigtuna 2:139 och 2:196-2:248 (Vikingavägen) i Gnesta tätort, Gnesta kommun HANDLINGAR 1:1 Stationsvägen Till planändringen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

PLANBESKRIVNING Samrådshandling

PLANBESKRIVNING Samrådshandling Detaljplan för Del av Protonen 1 och Östra Industriområdet 2:1 inom stadsdelen Östra Industriområdet i Ystad Ystads kommun, Skåne län 1(13) INNEHÅLL Syfte och bakgrund 3 Sammanfattning/Huvuddrag 3 Planeringsförutsättningar

Läs mer

PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) i Köpingebro

PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR Köpingebro 6:84 m.fl. (Köpingebro skola) i Köpingebro Dnr 2010.0584-214 6:43 6:23 14:250 6:84 Programområdet. Foto/karta: Ystads kommun. PROGRAM TILL DETALJPLAN FÖR 6:84 m.fl. ( skola) i Ystads kommun, Skåne län 2011-04-29 skola. SYFTE OCH BAKGRUND Syfte

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Diarienummer: Veronica Sjögren PBN 2014-2469 Planbeskrivning Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Begränsat förfarande

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Kv LÖVÅKERN i Orsa kommun, Dalarnas län. (ersättning av del av Dp 54 och 95) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Utöver planbeskrivningen finns följande planhandlingar:

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Detaljplan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 10 januari 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ Datum 2009-05-26 Dnr SN 66/08 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Järnvägsstationen

Läs mer

Ramlösa Hälsobrunn mm

Ramlösa Hälsobrunn mm Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av stadsplan (1283K-10684) för Ramlösa Hälsobrunn mm Ramlösa, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 3 augusti 2017 FÖRENKLAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

Planbeskrivning. Kvarteret Brunnen samt upphävande av tomtindelning inom kvarteret Brunnen och del av Nybro 3:1 i Nybro, Nybro kommun.

Planbeskrivning. Kvarteret Brunnen samt upphävande av tomtindelning inom kvarteret Brunnen och del av Nybro 3:1 i Nybro, Nybro kommun. Detaljplan för Kvarteret Brunnen samt upphävande av tomtindelning inom kvarteret Brunnen och del av Nybro 3:1 i Nybro, Nybro kommun Antagen av SBN 2011-09-14 Laga kraft 2011-10-12 Planbeskrivning Handlingar

Läs mer

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 ANTAGANDEHANDLING 1(6) Detaljplan för TALLBACKEN Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2009-06-01 Reviderad 2009-11-11 Godkänd

Läs mer

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna

Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Förslag till ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen i Rotebro, Sollentuna Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje. Koncept

Läs mer

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv ÄRLAN 1 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 16 augusti 2005 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Standardförfarande

Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11 Standardförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Diarienummer: Veronica Sjögren PBN 2014-2469 018-727 47 64 Planbeskrivning Ändring av detaljplan Tillägg till stadsplan för Kungsgärdet, Pl 41, avseende Kåbo 24:11

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Dnr: KS.2018.0362 ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Ändring av detaljplan för fastigheten Druvan 11 Eslöv kommun, Skåne Län Upprättad: Figur 1. Orienteringskarta för planområdet.

Läs mer

T I L L Ä G G T I L L P L A N B E S K R I V N I N G AR

T I L L Ä G G T I L L P L A N B E S K R I V N I N G AR ANTAGANDEHANDLING 2015-06-02 Tillägg till Stadsplan för fastigheten Holje 2:19 m.fl. Detaljplan för Holje 204:1 m.fl. Ändring av detaljplan för Holje 204:1 m.fl. T I L L Ä G G T I L L P L A N B E S K R

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Norr 29:5, kvarteret Stadsdiket (del av)

Norr 29:5, kvarteret Stadsdiket (del av) LAGAKRAFTBEVIS 2010-08-13 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 10BMN255 Handläggare: Thobias Nilsson Norr 29:5, kvarteret Stadsdiket (del av) Detaljplan för utbyggnad av handelslokaler Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Planbeskrivning. Färgaren 33, 34 och 35. Antagandehandling. Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för. inom Krokslätt i Mölndal

Planbeskrivning. Färgaren 33, 34 och 35. Antagandehandling. Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för. inom Krokslätt i Mölndal Planbeskrivning Ändring av detaljplan 14-MÖL-3005 för Färgaren 33, 34 och 35 inom Krokslätt i Mölndal Dnr. PU 9/14 Akt nr. 1481K-P2018/2 Antagen av KF: 2018-02-21 Laga kraft: 2018-03-21 Antagandehandling

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 929/2011 FASTIGHETERNA Kungsörnen 1 och Fyrfatet 1, PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten, Helsingborgs stad, söker planändring för fastigheten

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

PLANBESKRIVNING 2014-11-13 Dnr: 2013/880 Antagandehandling

PLANBESKRIVNING 2014-11-13 Dnr: 2013/880 Antagandehandling Detaljplan för Disa 1, 3 och 4 inom stadsdelen Gamla Staden i Ystad Ystads kommun, Skåne län Antagen av: SAMBN 2014-12-16, 180 Laga Kraft: 2015-01-07 Genomförandetiden slutar: 2020-01-07 SAMBN arkiv nr:

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN PÅL IBB 21 M FL NORR, HELSINGBORGS STAD 1(6) Dnr 860/2013 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Wallenstam AB SYFTE Planändringen är föranledd av planansökan inkommen 13 maj 2013. Syftet är att

Läs mer

Planenheten Dnr ONS 1/ PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Planenheten Dnr ONS 1/ PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Miljö & Stadsbyggnad Dnr ONS 1/2002 214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Sicklaön 151:4 och en del av Sicklaön 40:14 (Värmdövägen 199), Nacka kommun Enkelt planförfarande. Upprättad på

Läs mer

Kvarteret Balder och Frigg

Kvarteret Balder och Frigg Upprättad 2016-08-29, reviderad 2016-11-04 Antagen av Kommunstyrelsen 20XX-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: KS 2016/00589 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Kvarteret Balder och Frigg i Broby,

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(11) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är upphäva gällande tomtindelning för fastigheterna

Läs mer

Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg)

Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg) PÄ 24/2010 Detaljplan för del av Linero 2:1 i Lund, Lunds kommun (Sandbyvägen Hugins väg) Upprättad 2011-02-07 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med planbestämmelser och illustration

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2007-0743-214 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av NARVA 1 (blivande NEJLIKAN) i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer