Börja med att kontrollera att allt är med i leveransen och inget verkar skadat, vid tveksamhet kontakta oss direkt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Börja med att kontrollera att allt är med i leveransen och inget verkar skadat, vid tveksamhet kontakta oss direkt."

Transkript

1 Tack för att du har valt att handla från Avloppscenter. För att du ska få allt att fungera så vill vi att ni tar er tid att läsa igenom denna installationsmanual. Börja med att kontrollera att allt är med i leveransen och inget verkar skadat, vid tveksamhet kontakta oss direkt. Synliga transportskador på varor eller emballage reklameras direkt till chauffören på frakthandlingarna och godset får då inte ha flyttats ifrån mottagningsplatsen! Kontrollera därför godset noga redan vid leveransen. Dolda transportskador ska anmälas inom 24 timmar. Allt emballage ska sparas. Har detta inte anmälts inom 24 timmar är det ej möjligt att få ersättning för transportskada Ingår i leverans: ECO-VAC basic 3000 liter tank Cipax 50m PEM slang PEM koppling 50mm 50m el skydds slang (för att dra elkablar i) Förankring med geotextil Genomföringar i tanken klara Ventilations hatt Trådlöst larm RF 412 Köp till vid behov: Isolering till slang Elkabel EKKJ minst 3-led 1,5 mm² Värmekabel Extra rör för ventilation Förhöjningshals Ballofix avstängningsventil till WC vatten Böjlig slang i lämplig längd för att koppla WC till sugslangen

2 2 (30) INSTALLATION Så funkar EcoVac EcoVac är ett riktigt vakuumsystem, som transporterar avfallet med vakuumluft hela vägen direkt till tanken vid spolning. Vattnet i toaletten används för att spola rent porslinet och sedan återfylla vattenlåset. Normalt är systemet trycklöst. Vakuum bildas direkt då spolknappen används och transporten sker med ca 10 m/s ut till uppsamlingsenheten. Själva spolcykeln tar ca 3-5 sekunder och ljudnivån inomhus är jämförbar med en vanlig toalett. Systemet är logiskt och mycket flexibelt, och kan anpassas till olika förhållanden och olika typer av uppsamlingsenheter.

3 3 (30) Installation av tank Välj en plats där det blir tillräckligt fall för avloppsrör och där marken bedöms som väldränerad och fast. Minsta storlek på gropen bör vara minst ca 50 cm runt om tankens yttermått. Tanken får inte ligga där det finns risk för överkörning av t.ex. personbil eller där grundvattennivån hela eller delar av året riskerar att nå upp till inloppsröret eller där marken är sank och lös. Hänsyn ska även tas till vilket tjäldjup som råder på platsen. Tanken ska stå på en minst 150 mm tjock avplanad grus eller sandbädd med max kornstorlek 8 mm. Komprimera gärna bädden med maskin.

4 4 (30) Lyft av tank Tanken ska lyftas med mjuka band som kan träs genom de genomgående hålen. Endast tom tank får lyftas. Förankra Förankra tanken med den medföljande geotextilen som har hål för halsen som är förstärkt. Duken läggs ut som ett stort lakan i hela schaktets bredd och jordmassornas tyngd får tanken att ligga fast. Lyftkraften vid tom tank och max tillåten grundvattennivå är N vilket motsvarar 3000 kg lyftkraft!

5 5 (30) Återfyllning Packa återfyllnadsmaterial, grus eller sand, med max kornstorlek 8 mm mot tanken och minst 200 mm runt om. Se noga till att fylla ut runt nederkanten och i de genomgående hålen så tanken får bra stadga. Använd EJ markvibrator vid återfyllning. Garanti Installation och användarbeskrivning måste följas. Om tank och övriga komponenter utsatts för oaktsam behandling eller om installation och användarbeskrivning ej följts kan garantin upphöra att gälla. Säkerhet Lockets lås skall öppnas och stängas med korrekt verktyg, t.ex. hylsverktyg. Låset ska alltid vara i stängt läge när locket ligger på tanken. Varning! Gå aldrig ner i avloppstank som satts i bruk. Gaserna kan innebära medvetslöshet och direkt livsfara

6 6 (30) Förhöjningshals Vill man få ner tanken djupare i marken kan man sätta på extra förhöjningshalsar som finns i olika höjder. Förhöjningshals 250mm Förhöjningshals 500mm Teleskophals mm Montering av teleskophals

7 7 (30) Gör ren anläggningsytan på förlängningshalsen, centrera noga och ställ ner på tanken. Undvik att flytta förlängningshalsen i sidled när den väl står på tanken! Gör rent och lägg en flödig sträng av medföljande tätmedel/fästmassa runt tankens hals mitt på ytan. Sätt de medföljande skruvarna 45 mm från ytterkant på förlängningshalsen med jämn fördelning varvet runt. Dra skruvarna försiktigt växelvis tills dess att teleskopröret bedöms ha bottnat mot tanken.

8 8 (30) Dra ledningar Max avstånd på avloppsröret är 30 meter. Avloppet behöver inte ligga djupt, eftersom rören alltid är tomma om inte toaletten spolas. Max 10 meter till slambilen Tankbilarna får ha max 10 meter till där slambilen ska stå och tömma. Om inte det är möjligt så ska en sugledning anläggas. Fråga oss om tips och material. Jämn lutning En jämn lutning minskar risken för frysning av vatten i lågpartier, och är nödvändigt för att kunna spola WC:n vid strömavbrott (hälla hink). Vakuumkraften blir också ännu effektivare och snabbare. Vakuumet kan i praktiken suga uppåt, Ha så få lågpunkter som möjligt för att minimera frysrisken. Mjuka böjar Undivik tvära böjar. Använd helst en heldragen PEM-slang, 50 mm, från WC stolen fram till vakuumenheten. Är man tvungen använda fasta 50 mm avloppsrör så tänk på att undvika korta 90º böjar. Använd istället 2 st 45º PP rördelar efter varandra för att uppnå en så mjuk böj som möjligt, eller långa svepböjar.

9 9 (30) Värmekabel/isolering Om ni behöver värmekabel så tejpa fast värmekabeln på avloppsledningen och montera på isolering ytterst. Vid vakuumenheten dras gärna värmekabeln något varv inne i det utrymme som den står i. El skydds slang Det medföljer 50m gul el slang som det ligger en dragtråd i för att dra i lämplig elkabel t.ex. EKKJ 3x1.5 till vakuumpumpen. En extra elkabel kan läggas med för att få ett extra vägguttag i tanken som kan användas till värmekabel, frostvakt eller för tvångskörning av vakuumenheten.

10 10 (30) MONTERING SUGSLANG Montera den långa 50mm sugslangen till den blåa PEM kopplingen som sitter på den korta slangen som går in i tanken, se till att böjen är riktad neråt i tanken så att smutsvattnet leds ned i tanken.

11 11 (30) Använd smörjmedel så går det lättare att montera kopplingen, se till att slangen bottnar i kopplingen. Dra åt koppling hårt med handkraft.

12 12 (30) Montering el skydds slang Montera elslangen i gummigenomföringen enligt bild, se till att dragtråden inte åker in i slangen.

13 13 (30) Installation Trådlöst VA-larm RF-412 Larmet består av två delar 1. Uteenhet som installeras i halsen på tanken 2. Mottagare med ljus- och ljudlarm som installeras på valfri plats i huset. Med några minuters intervall uppdateras tankens nivåinformation till mottagaren. I normalläge lyser endast den gröna LED-lampan (2) på mottagarenheten med fast sken. Figur 1 uteenheten

14 14 (30) Figur 2 mottagaren Nivålarm Om vätskenivån i tanken stiger så att givarens elektroder täcks av vätska aktiveras nivålarmet med en ca 2 min aktiveringsfördröjning. Då blinkar den röda FULLlampan (1) på mottagaren. Den interna summern och larmreläet aktiveras. Signal/Batterilarm Ifall mer än ca 30 min gått sedan mottagaren fått uppdatering från sändaren blinkar den röda ERROR lampan (3) och summern ger signal. Om detta händer, kontrollera att utenheten inte är mekaniskt skadad och att inga föremål hindrar radiosignalen. Samma larm utlöses också när batteriet i uteenheten behöver förnyas. Batteriet livslängd är normalt upp till tio år.

15 15 (30) Alarmkvittering Båda larmen kvitteras med en tryckning på RESET knappen (4). Summern stängs av och vid full larm inaktiveras alarmreläet. Den röda LED-lampan lyser med fast sken. När orsaken till larmet är åtgärdad återgår displayen automatiskt till OK-läge. Övervakning av givarens funktion Om kontakten mellan givaren och uteenheten bryts blinkar den gröna ledlampan (2) på mottagaren istället för att lysa med fast sken. Test av radiolänken och givaren Larmet aktiveras normalt med en fördröjning på ca 2 minuter. För test av radiolink och givare finns ett särskilt program som kopplar bort fördröjningen så att uteenheten sänder kontinuerligt. Linktest rekommenderas om avståndet mellan uteenheten (1) och mottagaren (2) överstiger 70 m, eller om byggnader eller liknande försvårar kontakten. Aktivering av testprogrammet 1. Öppna plastmuffen (1B) på uteenheten och dra ut röret (1G). 2. Lossa kabelgenomföringen (1C) och avlägsna rörets plasthatt (1D) 3. Tag ut elektronikkortet från röret (3). 4. Aktivera testprogrammet genom att hålla knappen (3A) på kretskortet intryckt i 5 sekunder. 5. Placera uteenheten (1) vid installationsplatsen med givaren kopplad. För mottagaren (2) till önskad plats i huset. 6. Starta mottagaren genom att ansluta den till nätuttaget via nätadaptern (2C).

16 16 (30) Fungerar överföringen blinkar den gröna OK lampan (2B) ca 1 ggr/sek. Om länken inte fungerar blinkar lampan ojämnt eller förblir tänd eller släckt. Testa givaren (1A) genom att sänka den i vatten eller kortsluta elektroderna med ett metallföremål medan testprogrammet är aktivt. FULL-larm (2A) på mottagaren ska då omedelbart aktiveras. OBS! Om larmet inte aktiveras när givaren sänks i vattnet kan orsaken vara för rent vatten. Testprogrammet avslutas automatiskt efter ca 10 min, eller när man trycker på ute enhetens tryckknapp (3A). Byte av batteri i uteenheten Öppna uteenheten som i Aktivering av testprogrammet. Byt ut batteriet CR 123A (1B). OBS polariteten!

17 17 (30) Montering av ute enheten Montera larmet I det för borrade hålet på ca 40mm i halsen botten. Givaren hänger fritt i kabeln och aktiverar larmet vid kontakt av vätska, larmnivå justeras till valfri nivå med hjälp av justerhylsan.

18 18 (30) Skruva av muttern och trä ner givaren i tanken genom hålet och skruva fast muttern från insidan av tanken. Om man önskar få en längre sträcka till mottagaren kan man flytta ut sändaren utanför locket, rådgör med oss om lösning för detta.

19 19 (30) Montering av mottagaren Montera mottagaren (2) på önskad plats i huset, helst så nära uteenheten som möjligt. Undvik närheten till stora metallytor. Öppna mottagarens lock och skruva fast höljets botten på väggen. Stäng mottagarens lock och starta mottagaren. Yttre larm Mottagaren har ett relä (NO/NC) med potentialfria poler för anslutning av yttre larm (fig 6A).

20 20 (30) Toalett Bestäm var toaletten ska stå: Kontrollera golvbjälkar, golvvärme, vatten, avlopp eller elledningar där avloppsrören ska gå. Borra 50 mm hål i golvet alt. 75 mm rör där 50 mm röret kan dras) en böjlig slang mot toalettstolens avlopp och fram till mötande medföljande PEM-slang 50 mm. Anslut vattnet: Ansluts med flexislang R 15. Montera gärna en avstängningsventil ( Ballofix, utv. 15 mm) så vattnet kan stängas av separat. Ventilen bör sitta bakom WC:n, ca cm över golvet. Anslut elen: Se över kopplingsschemat. Anslut inkommande styrledning, 12 volt, till kopplingsplinten, som sitter löstagbar på baksidan av toaletten. Följ färgerna enl. bild på insidan av kopplingsdosan. Andra änden ska anslutas till Styrboxen senare. OBS koppla inte in styrboxen ännu! Överslag kan skada den. Om styrledningen ska byggas in dolt i väggen bör den komma fram mitt bakom WC:n rakt ovanför vattenanslutningen.

21 21 (30) Limma fast toaletten: WC - stolen limmas mot golvet (ej skruvar). Stolen står stadigt från början. Använd våtrumssilikon, och dra en limsträng i skarven mellan porslinet och golvet. Jämna till med fuktat finger.

22 22 (30) Vakuumenhet Ljuddämparen placeras i de två gråa rörfästena. Vakuumenheten placeras i halsen på tanken i det stora hålet. Ljudisolera tornet om någon störs Om tanken ligger nära t.ex. grannens hus, är det lämpligt att ljudisolera tornet och locket.

23 23 (30) Ventilation Högsta grundvatten nivå Halsen med vakuumpumpen måste ventileras man kan välja på att ventilera direkt vid tanken eller t.ex. ovan tak.

24 24 (30) Styrboxen Styrboxen sköter: Start och stopp av vakuumsuget Spolning och återfyllnad av vatten i toaletten Larm för tank (grovt uppskattat värde) Styrboxen har löstagbara anslutningar, så att t.ex. fastighetsägaren själv kan byta ut styrenheten vid uppkommit fel (t.ex. vid blixtnedslag). Placera styrboxen lättåtkomligt Styrboxen bör sitta lättåtkomligt, t.ex vid husets elcentral. Man ska kunna läsa av antal spolningar och göra justeringar. Kontrollera att kablar kan dras Signalkabeln (12V) ska kunna dras från styrboxen till WC:n. EKKJ - kabeln (230V) ska dras från kopplingsdosan ut till vakuumenheten i tornet på tanken En extra enfaskabel kan läggas samtidigt från husets elcentral ut i skydds slangen, med fast ström till drift av frostvakt och värmekabel, och möjlighet till tvångskörning av vakuummotorn vid driftstopp. Signalkabeln Om det är över 20 meter mellan Styrbox och WC använd tjockare svagströms kabel Max 20 meter kabel Standard WC 4-ledare, 4 x 0,38mm² Mer än 20 meter kabel (tjockare) Standard WC - 4 ledare, 4 x 0,7mm²

25 25 (30) Kopplingsschema All el skall installeras av en behörig elektriker för att försäkring och garantier ska gälla.

26 26 (30) Styrboxens färgade kablar

27 27 (30) Ställa in styrboxen OBS, Styrenheten ska ställas in innan toaletten börjar användas. 1. Välj program [FAt/bAS/FAb] Tryck på [Mode] 1 gång tills nån av FAt/bAS/FAb visas. Välj genom + eller till det system du har valt. Tryck [Enter], för att spara inställning. 2. Justera spoltid [nr 1] Tryck på [Mode] till nr 1. Justeras beroende på vattentrycket tills spol mängden är lagom. Från fabrik är vattenspolningen lågt ställd, oftast behövs det höjas från start. 3. Justera vakuumtid [nr 2] Tryck på [Mode] till nr 2. Sugtiden ska ändras beroende på längd och lutning på vakuumslangen. För 0-15 meter, behövs ca 5 sekunder. För meter, behövs ca 7 sekunder. 4. Justera återfyllnad [nr 4] Tryck på [Mode] till nr 4. Ställ antal sekunder som vattnet ska återfyllas. Prova dig fram tills vattenytan ligger ca 1,5 cm ovanför utloppet.

28 28 (30) Så fungerar styrboxen

29 29 (30) Testa Provkör Testa anläggningen genom att provspola toaletten. Kontrollera att inga läckage har uppstått. Kontrollera vid högt grundvatten och snösmältning att inget in läckage sker i tanken vid lock och genomföringar

30 30 (30) Skötselmanual Räkneverk visar grovt när tanken bör tömmas I styrboxen finns ett räkneverk som visar antalet spolningar. När räkneverket nått ca spolningar är det oftast dags att tömma tanken. Det kan skilja något på antal spolningar beroende på inställningar. Pipande larm vid 2500 spolningar Som säkerhetsåtgärd finns ett ingyggt larm i styrboxen. Det piper vid 2500 spolningar. Då bör tanken kontrolleras. Vid andra larmnivån 2800 spolningar, så stängs spolfunktionen av. För att slippa gå ut och kontrollera i tanken, Nivålarmet larmar på valfri nivå som passar tiden för beställning av slamtömmning i ert område. När tankbilen varit och tömt tanken nollställer du räkneverket med återställningsknappen. För vintern Om du inte använder EcoVac på vintern- se till att vattnet stängs av, och att allt vatten töms. Töm genom att spola 3 gånger efter att vattnet stängts av. Om du vill undvika lukt från tanken att komma upp i huset ska ni slå i frostskyddsmedel i vattenlåset. Manuell körning av vakuumenheten Vid stopp kan man manuellt starta vakuumenheten från styrboxen, eller sätta i stickproppen i ett extra uttag i tanken kör i max 30 sekunder. Certifikat EcoVac-systemet är CE-certifierat enligt följande standarder: SE :234, SE :234, SE :234, SE :234

Sluten Tank 6000L. Installation och användarhandbok. Utgåva 0

Sluten Tank 6000L. Installation och användarhandbok.   Utgåva 0 Sluten Tank 6000L Installation och användarhandbok Utgåva 0 www.cipax.se 1 Allmänt Cipax sluten tank 6000 L, art nr 23060, är rotationsgjuten i slagtålig och åldersbeständig polyetenplast avsedd att användas

Läs mer

Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst VA-larm

Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst VA-larm Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst V-larm Installationsanvisning Förpackningen innehåller: Utomhusenhet (sändare, bild 1) och inomhusenhet (mottagare med nätadapter bild 2). Enheterna är ihopparade

Läs mer

EcoVac Manual Installationsbeskrivning, skötselmanual och felsökning.

EcoVac Manual Installationsbeskrivning, skötselmanual och felsökning. Manualen ska sparas av fastighetsägaren! EcoVac Manual Installationsbeskrivning, skötselmanual och felsökning. Garantibestämmelser: Installation och användarbeskrivning måste följas. Om komponenterna utsätts

Läs mer

till tank Vad som ingår Så funkar EcoVac Vad som behövs Monteringsanvisning Styrenhet Vakuumenhet Toalett

till tank Vad som ingår Så funkar EcoVac Vad som behövs Monteringsanvisning Styrenhet Vakuumenhet Toalett till tank Monteringsanvisning OBS, läs hela anvisningen innan beställning eller monteringen påbörjas. Styrenhet Vakuumenhet Toalett Så funkar EcoVac EcoVac är ett riktigt vakuumsystem, där avfallet transporteras

Läs mer

Biologisk uppsamlingshet för EcoVac vakuumtoalett.

Biologisk uppsamlingshet för EcoVac vakuumtoalett. BOSS:2 Biologisk uppsamlingshet för EcoVac vakuumtoalett. BOSS:2 är den smidiga uppsamlingenheten där man tar hand om avfallet själv. BOSS:2 gör det möjligt att använda vattentoaletten EcoVac i särskilt

Läs mer

Wostman MANUAL. Så funkar EcoVac. OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas.

Wostman MANUAL. Så funkar EcoVac. OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. 2012:1 MANUAL OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. Så funkar EcoVac EcoVac är ett riktigt vakuumsystem, som transporterar avfallet med vakuumluft hela vägen direkt till tanken vid spolning.

Läs mer

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas.

Så funkar EcoDry MANUAL. Fakta EcoDry: OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. MANUAL OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. Så funkar EcoDry Porslin Porslin är mycket mer hygieniskt och lättare att hålla rent än andra material som plast eller liknande. Urinslang

Läs mer

PUMPTEK NIVÅLARM TRÅDLÖST

PUMPTEK NIVÅLARM TRÅDLÖST INSTALLATION OCH DRIFT PUMPTEK NIVÅLARM TRÅDLÖST Manual installation och drift ScandiaPUMPS 2015 Med reservation för tryckfel ScandiaPUMPS Kabelgatan 7 434 37 KUNGSBACKA w: www.scandiapumps.com t: +46(0)

Läs mer

till Boss2 Vad som ingår Grundprincip Vad som behövs MONTERINGSANVISNING Styrbox Vakuumenhet Toalett BOSS:2

till Boss2 Vad som ingår Grundprincip Vad som behövs MONTERINGSANVISNING Styrbox Vakuumenhet Toalett BOSS:2 till Boss2 MONTERINGSANVISNING Styrbox Vakuumenhet Toalett BOSS:2 Grundprincip EcoVac är ett riktigt vakuumsystem, där avfallet transporteras hela vägen direkt till tanken vid spolning. Transporten sker

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340197) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös takmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340197). Värmevakten monteras i taket

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 1-fas (E-nr 1340191 / 1340193) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340191 / 1340193). Värmevakten

Läs mer

Börja med att kontrollera att allt är med i leveransen och inget verkar skadat, vid tveksamhet kontakta oss direkt.

Börja med att kontrollera att allt är med i leveransen och inget verkar skadat, vid tveksamhet kontakta oss direkt. Tack för att du har valt att handla från Avloppscenter. För att du ska få allt att fungera så vill vi att ni tar er tid att läsa igenom denna installationsmanual. Börja med att kontrollera att allt är

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING SPISVAKT S MED RÖKDETEKTOR

INSTALLATIONSANVISNING SPISVAKT S MED RÖKDETEKTOR INSTALLATIONSANVISNING SPISVAKT S MED RÖKDETEKTOR Spisvakt S kan monteras på takdosa med dolt kablage eller eftermontage med utanpåliggande kablage. I elcentralen monteras en kontaktor som matar spisen.

Läs mer

Vattenanslutning: Vattenspolning: Ström vattenspoln: Mått: Urinavlopp: Montering: Nedfallsrör: Toalettsits:

Vattenanslutning: Vattenspolning: Ström vattenspoln: Mått: Urinavlopp: Montering: Nedfallsrör: Toalettsits: MANUAL OBS. Läs igenom hela manualen innan montering påbörjas. Så funkar EcoDry Porslin Porslin är mycket mer hygieniskt och lättare att hålla rent än andra material som plast eller liknande. Urinslang

Läs mer

IISI 3000 L Sluten tank. Installations-, användar- och servicemanual. ID nr:

IISI 3000 L Sluten tank. Installations-, användar- och servicemanual. ID nr: IISI 3000 L Sluten tank Installations-, användar- och servicemanual ID nr: 2 Innehållsförteckning Allmänt... 3 Testad och säker... 3 Notera innan installation... 3 Garanti och registrering av garantin...

Läs mer

INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik

INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik INSTRUKTION Budget FeMn med spolautomatik Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 120516 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB,

Läs mer

Toalettsystem Roslagen

Toalettsystem Roslagen Version 1.12-2011-12-01 Toalettsystem Roslagen Kretsloppsanpassad vakuumtoalett UPPGRADERAD VERSION! NU KAN DU INSTALLERA SYSTEMET ÄVEN DÄR HUSET LIGGER LÄGRE ÄN SLAMTÖMNINGSPLATSEN! Elektronikbox / spolknapp

Läs mer

Vattenfelsbrytare esystop

Vattenfelsbrytare esystop 150317 sida 1 av 2 Installationen bör utföras av en fackman. Vattenfelsbrytaren esystop är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation. För installation av magnetventil i systemet se separat blad

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt 3-fas (E-nr 1340188 / 1340190) Installations- och bruksanvisning Allmänt EFP Trådlös väggmonterad värmevakt med spisvakt (E-nr 1340188 / 1340190). Värmevakten

Läs mer

Vattenfelsbrytare esystop flow

Vattenfelsbrytare esystop flow 151217 sida 1 av 3 Installationen bör utföras av en fackman. Vattenfelsbrytaren esystop flow är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation. För installation av och sensor i systemet se separat

Läs mer

Lokaset 20 Larm för septictankar Installation, drift och skötsel

Lokaset 20 Larm för septictankar Installation, drift och skötsel Labkotec Oy Labkotec AB Myllyhaantie 6 Ekbacksvägen 28 FI-33960 PIRKKALA SE-168 69 BROMMA FINLAND SVERIGE Tel: +358 29 006 260 Tel: +46 8 130060 Fax: +358 29 006 1260 Fax: +46 8 555 36108 27.6.2019 Internet:

Läs mer

Cognita Klockan. Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism.

Cognita Klockan. Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism. Cognita Klockan Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism. Cognitaklockan Syfte med Cognita-klockan: Cognitaklockan hjälper personer med kognitiva svårigheter att få översikt

Läs mer

Vakuumtoalett med villakomfort

Vakuumtoalett med villakomfort Vakuumtoalett med villakomfort Porslin Gedigen vattentoalett helt i porslin, som används som en vanlig toalett. Spolar 0,6 liter Sparar 90% vatten mot en vanlig vattentoalett. Ekonomisk Låg vattenförbrukning!

Läs mer

2.2 Användning. 2.2 Utloppsenhet BLS-2

2.2 Användning. 2.2 Utloppsenhet BLS-2 2.2 Användning 2.2 Utloppsenhet BLS-2 Utloppsenhet BLS-2 är den enhet som reglerar färgnivån i färglådan. Utloppsenheterna har ingen behörighet till varandra utan varje enhet lever sitt eget liv. 1 2.2.1

Läs mer

CHUBBSAFES EVOLVE BRUKSANVISNING

CHUBBSAFES EVOLVE BRUKSANVISNING CHUBBSAFES EVOLVE BRUKSANVISNING 1 Ref: BASS-0010-B/21.02.2014 Innehållsförteckning 1- EGENSKAPER... 4 1-1 Modeller... 4 1-2 Mått och vikt... 4 1-3 Interiör (standard och tillval)... 5 2- TRANSPORT...

Läs mer

AC Fosforfälla Kemdoseringspump ute installation

AC Fosforfälla Kemdoseringspump ute installation AC Fosforfälla Kemdoseringspump ute installation Slipp farlig kemi inomhus Enkel installation Placeras utomhus Mycket bättre funktion tack vare dosering direkt i slamavskiljaren Larmar när flockningsmedel

Läs mer

Installationsanvisningar för BIOROCK 2011

Installationsanvisningar för BIOROCK 2011 Installationsanvisningar för 2011 LÄS NOGA HELA MANUALEN INNAN INSTALLATION AB Evergreen Solutions West 08 4100 77 27 031 744 07 37 040 630 29 66 Innehåll Det viktigaste kom ihåg inför din installation:...

Läs mer

LOKASET R TRÅDLÖST ÖVERFYLLNADSALARM FÖR TANKAR. Bruks- och installationsanvisning D18067Ar

LOKASET R TRÅDLÖST ÖVERFYLLNADSALARM FÖR TANKAR. Bruks- och installationsanvisning D18067Ar LOKASET R TRÅDLÖST ÖVERFYLLNADSALARM FÖR TANKAR Bruks- och installationsanvisning D18067Ar Innehållsförteckning 1. Funktionssätt 4 2. Användning 5 3. Installation 6 4. Funktionsläge 8 5. Service 9 6.

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING. Uponor Pumpbrunn

INSTALLATIONSANVISNING. Uponor Pumpbrunn INSTALLATIONSANVISNING Uponor Pumpbrunn Före installation Öppna förpackningen och kontrollera att alla delar finns med som behövs för installationen. Innehåll 1. Pumpmodul 2. Pumpbrunn med lock 3. Koppling

Läs mer

WaterFuse - Stuga. Användarmanual. Monteringsanvisning 1(16)

WaterFuse - Stuga. Användarmanual. Monteringsanvisning 1(16) WaterFuse - Stuga Användarmanual & Monteringsanvisning 1(16) Tack för att du har valt att köpa en automatisk vattenavstängare, WaterFuse. Vi hoppas att WaterFuse kommer uppfylla dina förväntningar på ett

Läs mer

INSTRUKTION RAM-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1. Sid 1

INSTRUKTION RAM-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1. Sid 1 INSTRUKTION RAM-R Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett ledande företag i branschen

Läs mer

VA-ALERT W. Fulltankalarm för avloppstankar. Afriso Ema AB. Kilvägen 2 232 37 Arlöv T 040-92 20 50 F 040-19 33 58 www.afriso.

VA-ALERT W. Fulltankalarm för avloppstankar. Afriso Ema AB. Kilvägen 2 232 37 Arlöv T 040-92 20 50 F 040-19 33 58 www.afriso. Fulltankalarm för avloppstankar INNEHÅLL: Funktionsbeskrivning... 2 Ingående komponenter... 2 Säkerhetsföreskrifter... 2 Funktionsprovning... 3 Kontroll av enhet... 4 Installation... 5 Handhavande... 6

Läs mer

EuroHEK Omega 2000, 4000 och 5000 Sandavskiljare

EuroHEK Omega 2000, 4000 och 5000 Sandavskiljare www.wavin.se AB Svenska Wavin Kjulamon 6 SE-635 06 Eskilstuna Tel: +46 (0)16-541 00 00 Fax: +46 (0)16-541 00 01 E-mail: wavin@wavin.se 06/05 EuroHEK Omega 2000, 4000 och 5000 Sandavskiljare Installation,

Läs mer

Falck 6709 Armbandssändare

Falck 6709 Armbandssändare Bruksanvisning Falck 6709 Armbandssändare Artikelnr: 320 866 Innehållsförteckning Beskrivning av Falck 6709 Armbandssändare... 2 Leverans... 3 Kodning... 3 Avkodning... 4 Test... 4 Underhåll... 5 Batteribyte...

Läs mer

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar

Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Dokumentrevision 1.0, januari 2011 Gobius 1- överfyllnadsskydd för septiktankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (1 sensor, 1 panel, 1 kontrollenhet

Läs mer

Installationer. Drift-och skötsel

Installationer. Drift-och skötsel Labko Sverige AB Box 6095 187 06 Täby Tel: 08-514 00 520 Fax: 08-514 00 529 E-mail: info@labko.se www.labko.se Installationer Drift-och skötsel Fettavskiljare RFD-0,3 Innehåll 1 ALLMÄNT... 3 2 TEKNISKA

Läs mer

3,5 mm extern mikrofoningång. Storlek och vikt Höjd: 100 mm Bredd: 65 mm Djup: 27 mm Vikt: 120 g, inkl. batterier

3,5 mm extern mikrofoningång. Storlek och vikt Höjd: 100 mm Bredd: 65 mm Djup: 27 mm Vikt: 120 g, inkl. batterier BE1411 Knappar och anslutningar Test / programmering Statuslampor 3,5 mm extern mikrofoningång Intern mikrofon BE9199 / BE9200 Extern mikrofon Tryckknapp för dörrklocka Extern triggeringång Teknisk information

Läs mer

Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46 8 555 36108 Internet: www.labkotec.se GA-2

Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46 8 555 36108 Internet: www.labkotec.se GA-2 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tel: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 Internet: www.labkotec.fi Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46

Läs mer

Drift & underhåll underhåll Bakvattenventil UNIVA STAUFIX FKA HUS/DEL LEVERANSOMFATTNING

Drift & underhåll underhåll Bakvattenventil UNIVA STAUFIX FKA HUS/DEL LEVERANSOMFATTNING TTM 2002-04-25 OBJEKT ENTREPRENAD Installation ANLÄGGNING Drift & HUS/DEL Drift & underhåll underhåll Bakvattenventil UNIVA STAUFIX FKA PRODUKTBESKRIVNING Bakvattenventil FKA är avsedd att monteras i rörledningar

Läs mer

FOSTER F130, F200 och F300

FOSTER F130, F200 och F300 ISMASKINER FOSTER F130, F200 och F300 INSTALLATION ANVÄNDNING Vi reserverar oss rättigheten att ändra specifikationerna. man_f130_300.indd / april 06 Hobart Foster Scandinavia ApS Box 2101-196 02 Kungsängen

Läs mer

2 Montering av sensorer på tanken Läs först det gröna dokumentet och montera sensorerna enligt instruktionerna på t ex nivåerna ¼, ½ och ¾. Tänk på at

2 Montering av sensorer på tanken Läs först det gröna dokumentet och montera sensorerna enligt instruktionerna på t ex nivåerna ¼, ½ och ¾. Tänk på at Dokumentversion 3.1, mars 2009 Gobius 4i för vätsketankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet (091427), 1 batterieliminator,

Läs mer

BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM

BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM BRUKSANVISNING Vänligen läs alla instruktioner innan installationen ÖVERBLICK 00701/00708 med kamera (480x640 pixlar) och 00707

Läs mer

Installation av fjärrströmbrytare HE842, HE843 och HE862(2).

Installation av fjärrströmbrytare HE842, HE843 och HE862(2). Manual 2 Med HE800 serien kan du enkelt och trådlöst tända och släcka lampor och styra andra elektroniska enheter. Sändarna kan styra enskilda samt grupper av brytare och dimmrar. Den trådlösa kommunikationen

Läs mer

NYA. Fritidshus toaletter. Art nr. 1095

NYA. Fritidshus toaletter. Art nr. 1095 NYA Fritidshus toaletter Art nr. 1095 Förbränningstoalett 26.495 SEK Toamoa Förbränning Art nr 1002-02 Svensktillverkad Hygienisk Avloppsfri Två förbränningsprogram Säker Lätt installerad Toamoa är en

Läs mer

MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka)

MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka) MODELL: MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka) Inlärningsknapp Knapp för val av ljudvolym Knapp för val av ringsignal Lysdiodsindikator EGENSKAPER:

Läs mer

Vattenfelsbrytare esystop drop

Vattenfelsbrytare esystop drop 150402 sida 1 av 3 Installationen bör utföras av en fackman. Vattenfelsbrytaren esystop drop är anpassad till branschregler Säker Vatteninstallation. För installation av magnetventil i systemet se separat

Läs mer

Nya. Fritidshus toaletter. Art nr. 1095

Nya. Fritidshus toaletter. Art nr. 1095 Nya Fritidshus toaletter Art nr. 1095 Förbränningstoalett 26.495 SEK Toamoa Förbränning Art nr 1002-02 Svensktillverkad Hygienisk Avloppsfri Två förbränningsprogram Säker Lätt installerad Toamoa är en

Läs mer

Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46 8 555 36108 Internet: www.labkotec.se GA-1

Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46 8 555 36108 Internet: www.labkotec.se GA-1 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tel: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 Internet: www.labkotec.fi Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46

Läs mer

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Bruksanvisning Innehållsförteckning Sid Laddning 3 Information till läraren 4 Information till eleven 5 Flera mottagare

Läs mer

Användarmanual HVA / HVM. Din återförsäljare. U_SE Rev. 080915 ... ... ...

Användarmanual HVA / HVM. Din återförsäljare. U_SE Rev. 080915 ... ... ... Användarmanual HVA / HVM Din återförsäljare U_SE Rev. 080915 1. Allmänt. HVA/HVM hetvattenautomat Vi gratulerar till ert val av en hetvattenautomat HVA/HVM. Läs igenom bruksanvisningen innan du använder

Läs mer

Ljusmottagare inomhus RTS-komponenter. Installationsmanual

Ljusmottagare inomhus RTS-komponenter. Installationsmanual Ljusmottagare inomhus RTS-komponenter Installationsmanual - 2 - Ljusmottagare inomhus RTS-komponenter Innehåll Sida KOMPONENTER 4 SÄKERHET 5 INSTALLATION 5 Erforderliga verktyg 5 Rekommenderat minimiavstånd

Läs mer

Gobius 4i för vätsketankar. Installationsanvisning

Gobius 4i för vätsketankar. Installationsanvisning Dokumentversion 4.02, maj 2015 Gobius 4i för vätsketankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. (3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet (091427), 1 batterieliminator,

Läs mer

VA-ALERT. Fulltankalarm för avloppstankar. Afriso Ema AB. Kilvägen 2 232 37 Arlöv T 040-922050 F 040-193358 www.afriso.

VA-ALERT. Fulltankalarm för avloppstankar. Afriso Ema AB. Kilvägen 2 232 37 Arlöv T 040-922050 F 040-193358 www.afriso. Fulltankalarm för avloppstankar INNEHÅLL: Funktionsbeskrivning... 2 Ingående komponenter... 2 Säkerhetsföreskrifter... 2 Installation... 3 Funktionsprovning... 4 Handhavande... 5 Felsökning... 6 Tekniska

Läs mer

Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB

Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB Ver.15-03 Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB Poltec AB Lidvägen 15 922 31 VINDELN Tel. 0933-15 00 15 info@poltec.se www.poltec.se 2 Innehåll Inledning... 4 Mått... 4 Medföljande komponenter...

Läs mer

Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB

Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB Ver.15-04 Monteringsanvisning för Terrasspoolen Poltec AB Poltec AB Lidvägen 15 922 31 VINDELN Tel. 0933-15 00 15 info@poltec.se www.poltec.se Innehåll Inledning... 3 Mått... 3 Medföljande komponenter...

Läs mer

Användarmanual CHOCOLINO CAFÉLINO

Användarmanual CHOCOLINO CAFÉLINO Användarmanual CHOCOLINO CAFÉLINO Din återförsäljare U / SE...... Rev. 091006 1. Innehållsförteckning. 1. Innehållsförteckning sid. 2 2. Allmänt 3 3. Översikt av komponenterna front 4 3. Översikt av komponenterna

Läs mer

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare.

LMDT-810. NEXA LMDT-810 Rörelsevakt. Säkerhet. Tekniska data. KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. LMDT-810 NEXA LMDT-810 Rörelsevakt KOMPATIBILITET Den här sändaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Trådlös rörelsevakt för styrning av en eller flera mottagare. Men inbyggd

Läs mer

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor.

Mottagningskontroll. Kontrollera karmar och bågar efter hack eller repor. Kontrollera glasytor efter sprickor eller repor. Mottagningskontroll Det är kundens ansvar att se till att behörig person finns hemma vid leverans. Detta för att kunna kvittera godset samt att kontrollera det. Vid leverans skall godset besiktigas utvändigt

Läs mer

ENDURO BC101-1 Ref: BC101-UM-TKI-0415-Rev.A.

ENDURO BC101-1 Ref: BC101-UM-TKI-0415-Rev.A. ENDURO BC101-1 Förpackningens innehåll 1 2 3 ENDURO BC101-2 Montering och inkoppling Fig.1 Fig.2 ENDURO BC101-3 Användning av appen Fig.3 J H H G G C C D D B B M N O L K I A E F ENDURO BC101-4 Användning

Läs mer

Information till dig som skall installera villapump/lta-enhet

Information till dig som skall installera villapump/lta-enhet Information till dig som skall installera villapump/lta-enhet 1 Information om villapumpen 2017-07-10 I denna broschyr finns information om det ansvarsförhållande som gäller mellan Samhällsbyggnad Bergslagen

Läs mer

Inteno FG500 installation

Inteno FG500 installation Anteckningar Kundnummer Inteno FG500 installation Supportnummer 0771-40 44 00 Här kan man klistra in WPA nyckel lappen. 15 Inkoppling av TV Den här installationsguiden hjälper dig att installera Inteno

Läs mer

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm)

Installationsanvisning och bruksanvisning. Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Installationsanvisning och bruksanvisning JPF AT ¾ " 2 Reningsgrad standard 100 micron (0,1mm) Obs! Läs noga igenom installation och bruksanvisning innan ni monterar och driftsätter detta filter. Viktigt

Läs mer

Montering motor Ta fram frikopplaren och studera dess funktion. Frikopplaren löper i kedjehusets spår och "klickas" i sitt läge.

Montering motor Ta fram frikopplaren och studera dess funktion. Frikopplaren löper i kedjehusets spår och klickas i sitt läge. Montering motor Ta fram frikopplaren och studera dess funktion. Frikopplaren löper i kedjehusets spår och "klickas" i sitt läge. Dra runt kedjan för hand så att den mässingsfärgade gripanordningen flyttas

Läs mer

Kundnummer. Inteno FG500 installation

Kundnummer. Inteno FG500 installation Kundnummer Inteno FG500 installation Den här installationsguiden hjälper dig att installera Inteno FG500 Mediabox Startlådan Kontrollera att följande finns med i startlådan. Inteno FG500 Mediabox Strömadapter

Läs mer

VA-ALERT Fulltankalarm för avloppstankar. Spara denna anvisning för framtida bruk!

VA-ALERT Fulltankalarm för avloppstankar. Spara denna anvisning för framtida bruk! VA-ALERT Fulltankalarm för avloppstankar Funktionsbeskrivning Ingående komponenter Säkerhetsföreskrifter Installation Drifttagning Handhavande Felsökning Tekniska data Tillverkardeklaration Utgåva 1.0-121203

Läs mer

Laddningsregulator 12/24V 10A. Bruksanvisning

Laddningsregulator 12/24V 10A. Bruksanvisning Laddningsregulator 12/24V 10A Bruksanvisning 1 Inledning Denna laddningsregulator har statusdisplay och 3-stegs PWM laddningsfunktion. Den har också två USB uttag för laddning av mindre apparater. 2 Anslutningsdiagram

Läs mer

Installationsanvisning Ecobox Small

Installationsanvisning Ecobox Small Installationsanvisning Ecobox Small 1 Allmänna installationsanvisningar - schakt och föreskrifter OBS Lyft ALDRIG ECOBOX Small med Polonite säcken i monterad. 1. Utför schaktningsarbete för placering av

Läs mer

Bruksanvisning OPTIMAX

Bruksanvisning OPTIMAX B R U K S A N V I S N I N G F r a m k a l l n i n g s m a s k i n O P T I M A X 2003-03-10 SVK Röntgenteknik AB Båtvägen 7, 191 33 Sollentuna Innehållsförteckning sid 1.0 Säkerhetsföreskrifter 3 2.0 Testkörning

Läs mer

Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar

Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar Monteringsanvisning Mix Skjutdörrar Art.nr 05-06 Rev.nr 068 Detta behövs för monteringen: Bågfil & Såg Borrmaskin/Skruvdragare Tumstock Skruvmejsel Insexnyckel 4 mm Torx T5 & T0 Skiftnyckel Sax Innehållsförteckning

Läs mer

Bruksanvisning RÖRELSEVAKT

Bruksanvisning RÖRELSEVAKT Bruksanvisning RÖRELSEVAKT 2016-09-19 Rev 2.0 1 Innehåll Rörelsevaktens funktion... 3 Koppla bort treminutersfördröjningen... 3 Komma igång (batteribyte)... 4 Placering av rörelsevakten.... 6 Placeringstips...

Läs mer

Installationsanvisning för LTA-station inklusive tillhörande elarbeten

Installationsanvisning för LTA-station inklusive tillhörande elarbeten Installationsanvisning för LTA-station inklusive tillhörande elarbeten Anläggning: Klutmark Version: 2019-04-29 Sida 1 av 11 Leveransinnehåll LTA-station Låsbart plastlock Förhöjningshals 1400 mm Invändig

Läs mer

Gobius Fritid för slutna avfallstankar. Installationsanvisning. Börja här

Gobius Fritid för slutna avfallstankar. Installationsanvisning. Börja här Dokumentrevision, 1.01, mars 2017 Gobius Fritid för slutna avfallstankar Installationsanvisning Börja här 1. Kontrollera att alla delar finns med i förpackningen. 3 sensorer, 1 panel, 1 kontrollenhet,

Läs mer

Teknisk manual Clipper Depth/Ekolod

Teknisk manual Clipper Depth/Ekolod 1 1 Teknisk manual Clipper Depth/Ekolod 2 2 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Teknisk data... 3 Installation... 4 Display-enhet... 4 Givare... 5 Normalt handhavande... 6 Spänningspåslag... 6 Ändra

Läs mer

VA-ALERT. Fulltankalarm för avloppstankar. Afriso Ema AB. Kilvägen 2 232 37 Arlöv T 040-922050 F 040-193358 www.afriso.

VA-ALERT. Fulltankalarm för avloppstankar. Afriso Ema AB. Kilvägen 2 232 37 Arlöv T 040-922050 F 040-193358 www.afriso. Fulltankalarm för avloppstankar INNEHÅLL: Funktionsbeskrivning... 2 Ingående komponenter... 2 Säkerhetsföreskrifter... 2 Installation... 3 Funktionsprovning... 4 Handhavande... 5 Felsökning... 6 Tekniska

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0

ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0 ANVÄNDARMANUAL SESAM 800 KONFIGURERBAR 947422-000 -A0 Innehållsförteckning 1 Introduktion 3 2 Omfattning 3 3 Teknisk specifikation 4 4 Kort beskrivning av systemet 5 4.1 Mottagare 5 4.2 Sändare 5 5 Beskrivning

Läs mer

IVT Nordic Inverter IVT-IR. Handledning. Art. nr: 12894 Utgåva 1.0

IVT Nordic Inverter IVT-IR. Handledning. Art. nr: 12894 Utgåva 1.0 IVT Nordic Inverter IVT-IR Handledning Art. nr: 12894 Utgåva 1.0 Handledning IVT Nordic Inverter, IVT-IR IVT Industrier AB, 2007-04-15 Artikelnummer: 12894 Utgåva 1.0 Copyright 2007. IVT Industrier AB.

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning WT535 Svensk Bruksanvisning Nordisk General agent för LaCrosse AN 200508 La crosse WT- 535 Introduktion Nu har ni köpt er Projektions klocka med DCF- 77 radio kontrollerad tid. För att använda produkten

Läs mer

Kontroll, underhåll & reparation Toalett V130

Kontroll, underhåll & reparation Toalett V130 Sid 1 (9) Kontroll, underhåll & reparation Toalett V130 Innehållsförteckning 1 Kontroll av spolning efter installation... 2 2 Justering av spolmängd... 3 3 Byte av tanklock... 4 4 Byte av spolventil...

Läs mer

KP-1. Trådlös knappsats Bruksanvisning SVENSKA SOS

KP-1. Trådlös knappsats Bruksanvisning SVENSKA SOS KP-1 Trådlös knappsats Bruksanvisning SVENSKA Innehåll 04 04 05 Lär känna ditt system Delar Knappsatsens arbetsstatus 07 08 09 Montering Använda den digitala knappsatsen Inaktivera med RFID-tagg/kort 10

Läs mer

Installatörshandbok Kondensvattenrör KVR 10

Installatörshandbok Kondensvattenrör KVR 10 Installatörshandbok Kondensvattenrör KVR 10 Tillbehör IHB SE 1646-3 331784 Innehållsförteckning 1 Allmänt Innehåll (F2016/F2026/F2030/F2120/F2300) Innehåll (F2040/HBS 05 + AMS 10) KVR 10 finns i tre längder

Läs mer

Montage, drift och skötsel för duschenhet 300-I 24281.300.100

Montage, drift och skötsel för duschenhet 300-I 24281.300.100 Montage, drift och skötsel för duschenhet 300-I 24281.300.100 Ingående delar: Med i paketet skall följande finnas - Magnetventil - Elektronikmodul - Sensor med montageplatta - 2 st skruvar - 2,5 meters

Läs mer

GARAGE BB-30 INSTALLATIONSMANUAL

GARAGE BB-30 INSTALLATIONSMANUAL TILL INSTALLATÖREN GARAGE BB-30 INSTALLATIONSMANUAL Sid nr 2 Rubrik Sid nr Leveransen innehåller 3 Uppställning 3 Planritning 4 Anslutning. 5 Nödöppning. 6 Inställning av radiatorn. 6 Inställning av lockets

Läs mer

TERMOMAT. Solvärmeautomatik TM 5 G5 MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

TERMOMAT. Solvärmeautomatik TM 5 G5 MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING TERMOMAT Solvärmeautomatik TM 5 G5 2005.09 MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Termomat 5 är en elektronisk differenstemperaturregulator avsedd för styrning av cirkulationspump i solvärmeanläggningar. Den har

Läs mer

Produktkatalog 2014. Wostman. www.wostman.se

Produktkatalog 2014. Wostman. www.wostman.se Produktkatalog 2014 www.wostman.se sid 2 Toaletter: Torrtoaletter: sid 3 ECODRY TOALETTSTOL NR 1001 Torrtoalett i porslin med urinsortering. Golvstående. Anslutning för 200 mm nedfallsrör (fekalt) och

Läs mer

Sluten tank. 3 m 3 utan larm. 5,3 m³. 10 m³. Stigare 560 till slutna tankar. Trådlöst VA-larm

Sluten tank. 3 m 3 utan larm. 5,3 m³. 10 m³. Stigare 560 till slutna tankar. Trådlöst VA-larm Sluten tank Sluten tank 3 m 3 utan larm Höjd: 1175 mm Bredd: 1630 mm Längd: 2400 mm Dim. tömningsrör: 200 mm Dim. anslutning: 110 mm Min/Max överfyllnad: 0,3-1 m RSK Uponor 5618243 1057366 RSK Uponor Produkt

Läs mer

TOALETTSYSTEM ROSLAGEN Kretsloppsanpassad vakuumtoalett ANVISNING FÖR

TOALETTSYSTEM ROSLAGEN Kretsloppsanpassad vakuumtoalett ANVISNING FÖR Version 1.18-2015-04-10 Elektronikbox / spolknapp Styr spolningsprocessen och därmed vattenmängd, spoltid samt vakuumtid. Här ändras också en bygling om systemet skall ändras från standard till 4 meters

Läs mer

Installatörshandbok Kondensvattenrör KVR 10

Installatörshandbok Kondensvattenrör KVR 10 Installatörshandbok Kondensvattenrör KVR 10 Tillbehör IHB SV 1751-1 431739 Innehållsförteckning 1 Allmänt Innehåll F2120 Innehåll (F2016, F2026, F2030 F2300, F2040, HBS 05 + AMS 10) KVR 10 finns i tre

Läs mer

Toalettsystem Roslagen

Toalettsystem Roslagen Version 1.16-2013-08-23 Toalettsystem Roslagen Kretsloppsanpassad vakuumtoalett UPPGRADERAD VERSION! NU KAN DU INSTALLERA SYSTEMET ÄVEN DÄR HUSET LIGGER LÄGRE ÄN SLAMTÖMNINGSPLATSEN! Elektronikbox / spolknapp

Läs mer

Funktion. Katastrofskyddet är ett sk. självövervakande katastrofskydd med en redundant, elektronisk tvåkanalskonstruktion.

Funktion. Katastrofskyddet är ett sk. självövervakande katastrofskydd med en redundant, elektronisk tvåkanalskonstruktion. Drift- och skötselanvisning. Katastrofskydd ERK-S Självövervakande katastrofskydd typ ERK-S. Apparatskåp. Apparatskåpet är i plug-in-utförande, för vägg eller panelmontage (litet rack). Det består av strömförsörjningsenhet

Läs mer

INSTRUKTION ANA-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se. Upplaga 05-1. Sid 1

INSTRUKTION ANA-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se. Upplaga 05-1. Sid 1 INSTRUKTION ANA-R Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 05-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett ledande företag i branschen

Läs mer

GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER

GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER GENERELLA MONTAGE- OCH UNDERHÅLLSINSTRUKTIONER FÖR RÖKLUCKOR OCH TAKLJUSKUPOLER 1. LAGRING AV KUPOLER PÅ ARBETSPLATSEN Till takljuskupolerna och rökluckor med ljuskupoler levereras kupolerna i separat

Läs mer

Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm. Separix ll

Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm. Separix ll Installations och idriftagnings manual Avskiljarlarm Separix ll 1. Presentation 2. Installation 3. Inkoppling 4. Kalibrering / Inställningar 5. Funktion 6. Underhåll / Kontroll 7. Tekniska data 8. Certifikat

Läs mer

Installation optisk rökdetektor med inbyggd kontrollenhet TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT

Installation optisk rökdetektor med inbyggd kontrollenhet TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT Installation optisk rökdetektor med inbyggd kontrollenhet TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT 1. Allmänt Optisk rökdetektor med inbyggd kontrollenhet TBLZ-1-72-a används för att mäta rökgaser i ventilationskanaler.

Läs mer

Bruks och monteringsanvisning NX-M. Rörelsedetektor till NX-4 Personliga säkerhetssystem Alarm för Gas, Rök och Rörelse

Bruks och monteringsanvisning NX-M. Rörelsedetektor till NX-4 Personliga säkerhetssystem Alarm för Gas, Rök och Rörelse Bruks och monteringsanvisning NX-M Rörelsedetektor till NX-4 Personliga säkerhetssystem Alarm för Gas, Rök och Rörelse Funktion: Rörelsedetektorn NX-M är en special tillverkad detektor som tillbehör till

Läs mer

NX Combi givare. Installation och användarmanual Svensk

NX Combi givare. Installation och användarmanual Svensk NX Combi givare Installation och användarmanual Sea Data Set 1 1 Sea Data Set 1 Edition: April 2007 2 Sea Data Set 1 1 Registrera produkten... 3 2 Installation... 3 2.1 Installation av Akterspegelsgivaren...

Läs mer

INSTALLASJON INSTALLATION ASENNUSOHJE CINDERELLA CLASSIC

INSTALLASJON INSTALLATION ASENNUSOHJE CINDERELLA CLASSIC INSTALLASJON INSTALLATION ASENNUSOHJE CINDERELLA CLASSIC När du öppnar emballaget Kontrollera att kartongen och innehållet inte är skadat efter transport. Vid skador, kontakta transportör eller återförsäljare.

Läs mer

LBST-604. NEXA LBST-604 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data. Uppdaterad: 23 feb 2015 1 av 7

LBST-604. NEXA LBST-604 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data. Uppdaterad: 23 feb 2015 1 av 7 LBST-604 NEXA LBST-604 Skymningsrelä KOMPATIBILITET Den här mottagaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Skymningsrelä med timer för automatisk avstängning. För utomhusbruk

Läs mer

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003 ATU Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4 Användarmanual Version 2014.58-003 Läs igenom hela användarhandledningen innan produkten används! Viktigt :ATU använder radiosignaler för att kommunicera och är

Läs mer

12VF Varmvattenberedare. Installations & Bruksanvisning

12VF Varmvattenberedare. Installations & Bruksanvisning JS D24-12VF 12VF Varmvattenberedare SW Exergon art:13-0950 Installations & Bruksanvisning Pin:0063BT7591 1 Bruksanvisning & installation Starta VV-beredaren. VV-beredaren startar automatiskt när varm-vattenkranen

Läs mer

HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-4

HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-4 HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-4 DEL I - FUNDAMENT M16 M16 2 1 Gör ett hål för betongen på din valda plats. Se manualen för rekommenderad mängd betong. 2 Fyll hålet med betong upp till några centimeter

Läs mer