vår idrott. Under O-Ringen Skåne 2014 med 2650 funktionärer, 43 nationer,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "vår idrott. Under O-Ringen Skåne 2014 med 2650 funktionärer, 43 nationer, 23 181"

Transkript

1 Backup fanns i Kristianstad. Dock ett alltför hett alternativ. Att allt blev så bra har vi framför allt den operativa, kreativa och enormt strukturella och handlingskraftiga samordnande arenachefen Jan Bergström från Andrarum IF att gemensamt tacka för. Generalsekreterare Ungdomsprogram Gläntan Mats Widesjö fick alla att dra åt samma håll utan konflikter. Med gediget tålamod och ödmjukt bemötande fick Mats i hamn nödvändiga avtal. Leif-Åke Andersson från FK Boken har haft ansvar för logistik och transporter och med bravur hållit i otaliga OL-trådar. Bertil Lööf från Pan Kristianstad med ansvar för O-Ringenstaden var den mest drivande under planerings- och uppbyggnadsskedet Tack Jan, Mats, Leif Åke och Bertil! hösten Sommaren Framför oss har vi i Stigmännen massor av roliga och nyttiga aktiviteter. Våga ta natursteget och delta i en orienteringstävling! Alla har vi nyfikenhet i våra gener. Vad STIGMÄNNEN finns U Ons bakom 27/8? Glädjen att finna Ungdomsserie vägen mot det 5, Kraftgården, mål du söker Karlshamn.. i stort Kraft och smått finns i vår idrott. Under O-Ringen Skåne 2014 med 2650 funktionärer, 43 nationer, Karlshamns OrienteringsKlubb deltagare och starter fanns Var på alla plats åldrar senast från kl , till 96 representerade. första start kl Hälften var motionärer. Alla fick en rik och fantastisk upplevelse. Tack alla 112 Stigmän som bidrog till T succén. Lör 30/8 Tävling Vittuskavlen FK Vittus, Aspö Lars-Gunnar T Sön 31/8 Bengtsson Ordf. Stigmännen Karlshamns Orienteringsklubb Tävling FK Vittus, Aspö PS Jag U fick Ons just 3/9 e-post från volontär Ungdomsserie Maj-Britt Lindeberg: 6, OK Skogsfalken Avresa Resecentrum kl 17.00, var på plats senast kl 17.30, 12:13 (1 timme sedan) första start kl Maja till mig T Fre 5/9 Tävling DM Natt, OK Orion, Torhamn Hej! Tyvärr kan jag inte få fram någon kopia på blanketten för att fylla i min reseräkning. Det enklaste är om jag skippar T Sön den. 7/9 Jag överlever nog det utlägget! Tävling Min DM behållning Lång, av OK det Orion, hela var Torhamn mycket trevligt o minnesvärt. Jag var parkeringsfunktionär o har aldrig i mitt liv fått uppleva så många positiva människor! Mvh Maja U Ons 10/9 kl Ungdomsträning 2, Granefors Ansv: Bengt T Lör 13/9 T Sön 14/9 Tävling DM Medel, Ronneby OK Tävling DM Stafett, Ronneby OK U Ons 17/9 kl Klubbmästerskap Ungdom Ungdomsträning, Lingonbacken Ansv: Eva U Ons 24/9 kl Ungdomsträning 3, Hällaryd Ansv: Christian U Lör 27/9 Strapats Ungdomsserieavslutning OK Vilse 87, Olofström Mer information kommer senare U Ons 1/10 kl Ungdomsträning 4, Lingonbacken Ansv: Kerstin fortsättning nästa sida Foto O-ringen

2 SOL O-Ringen 2014 The best games ever så var rubriken på ett av de många tusende e-poster kring O-Ringen Skåne 2014 jag fått till min dator under de drygt tre och ett halvt år som jag haft förmånen att delta i planeringsarbetet. Jag har som etappchef haft ett helt otroligt engagerat och positivt funktionärsgäng som gjort jobbet och skall ha all heder åt tidningarnas huvudrubriker Folkfest - MVG mycket väl godkänt - Succé för Sölvesborgsetappen. En röst från orienterare.nu : inlägg av Fralle, :24: Det kändes som Skåne var ett bra O-Ringen. Men de gjorde inte det där lilla extra. Kanske beroende på personalbrist? I så fall i och för sig rätt prioritering. Men det drar ändå ner helhetsintrycket. Man förväntar sig lite extra pampigt och fint när det är O-Ringen. Speciellt ett jubileumsår. När man kom till Sölvesborgsetappen så var det lite extra utsmyckning. Men det var nästan det enda som jag märkte. Där hade de även en liten utställning om 5-dagars i Blekinge. Det hade man väl velat ha för alla år? På Stigmännens välbesökta (30 st) torsdagsträning den 14 augusti dök det upp ett nytt välbekant ansikte. - Dig känner jag igen!. För ett antal år sedan blev hon av med sin häst i Graneforsområdet i samband med Stigmännens påsktävling. Det blev eftersök och lyckligt slut. - Varför jag är här.? Entusiastiskt berättade hon vidare. - Jo jag har aldrig orienterat, men nu i år deltog jag i O-Ringen på tre etapper, Vånga, Ynde och Friseboda. - Jag skall med till O-Ringen i Borås till nästa år O-Ringen blev en fantastisk upplevelse för mig Jag är inte förvånad. Hade fler vågat ta ett sådant beslut och första natursteget till ett rikare liv hade vi fått börja ordna kö till vår verksamhet. Sätta medlemstak. På tre minuter blev ju cykel-vasan fulltecknad. Orientering är en outstanding produkt din bästa pensionsförsäkring. Det är jag själv ett levande bevis för. Du umgås med positiva människor i en kreativ och alltid omväxlande miljö. I naturen finner du ditt ursprung och sinnesfrid. Den ger dig energi inför morgondagen. bevisligen också friska tankar och bättre hälsa. Hästdamen fann vad hon sökte. - Hur blir man medlem löd nästa fråga. Det finns funktionärshjältar en hel familj svarar upp på detta epitet. Familjen Lindblom i Stigmännen skall med stor heder och stolthet se tillbaka på en enastående funktionärsinsats under O-Ringen Skånes genomförande. De har haft övergripande centrala funktionärsuppgifter. Imponerande 2223 arbetstimmar där Christian med sina 1200 IT- timmar räddade hem både O-Ringen Bodens och Skånes tävlingsresultat. Aldrig tidigare har man haft ett O-Ringen utan IT-strul. Betänk att ett årsarbete hamnar kring 1700 timmar. Fler i Stigmännen gjorde betydande insatser som bidrog till ett SOL-O-Ringen med ordet succé i rubriktexten hos många media. Tidsrapporteringen är snart klar för allas beskådande.

3 Jag är minst sagt stolt över att vi i vår lilla förening har så många med så mycket kraft och engagemang inom nästan alla funktioner. Betänk att vi varit med och genomfört ett av idrottsvärldens mest avancerade arrangemang med avseende på teknik, logistik, deltagarantal, antal starter och inte minst alla nödvändiga backuper för allt som oförutsett kan hända då 4 arenor skall byggas och flyttas och en hel O-Ringenstad för personer under begränsad tidsrymd blir till. På tal om oförutsett och backuper. Vi räddade med kontakter och rådigt beslut från Roger Thörn 200 kubik 45-gradigt vatten att bli behagliga 38 grader ut i duscharna. Hur då jo med 3 ton is från Nordqvist fiskeis i Nogesund. Haveri på Södra just den dagen vi minutiöst hade förberett att hämta 200 kubik rätt tempererat duschvatten. Backup fanns i Kristianstad. Dock ett alltför hett alternativ. Att allt blev så bra har vi framför allt den operativa, kreativa och enormt strukturella och handlingskraftiga samordnande arenachefen Jan Bergström från Andrarum IF att gemensamt tacka för. Generalsekreterare Mats Widesjö fick alla att dra åt samma håll utan konflikter. Med gediget tålamod och ödmjukt bemötande fick Mats i hamn nödvändiga avtal. Leif-Åke Andersson från FK Boken har haft ansvar för logistik och transporter och med bravur hållit i otaliga OL-trådar. Bertil Lööf från Pan Kristianstad med ansvar för O-Ringenstaden var den mest drivande under planerings- och uppbyggnadsskedet Tack Jan, Mats, Leif Åke och Bertil! Framför oss har vi i Stigmännen massor av roliga och nyttiga aktiviteter. Våga ta natursteget och delta i en orienteringstävling! Alla har vi nyfikenhet i våra gener. Vad finns bakom? Glädjen att finna vägen mot det mål du söker.. i stort och smått finns i vår idrott. Under O-Ringen Skåne 2014 med 2650 funktionärer, 43 nationer, deltagare och starter fanns alla åldrar från 0 till 96 representerade. Hälften var motionärer. Alla fick en rik och fantastisk upplevelse. Tack alla 112 Stigmän som bidrog till succén. Lars-Gunnar Bengtsson Ordf. Stigmännen Karlshamns Orienteringsklubb PS Jag fick just e-post från volontär Maj-Britt Lindeberg: Maja 12:13 (1 timme sedan) till mig Hej! Tyvärr kan jag inte få fram någon kopia på blanketten för att fylla i min reseräkning. Det enklaste är om jag skippar den. Jag överlever nog det utlägget! Min behållning av det hela var mycket trevligt o minnesvärt. Jag var parkeringsfunktionär o har aldrig i mitt liv fått uppleva så många positiva människor! Mvh Maja

4 Rutt Ravlunda och Rutt Vånga är från Martin Nilssons segerlopp i klassen H 20 lång O-Ringen 2014

5

6 Och vad har ungdomarna haft för sig sen sist?! 25 januari 2014 Artonde strapatsen Orientera mera Förmiddagen innehöll olika orienteringsbanor och tipsrunda med karttecken i Österslättskolans gymnastiksal. Efter lunch orienterade vi på ett snöigt Vägga IP. 19 februari Sportlovsträning och matlagning hos Mat-Tina Konditionsträning på Furulundsskolan i Sölvesborg.

7 Matlagning hos Mat-Tina. 5 april Nittonde strapatsen Vandring Elleholm 30 stycken barn/ungdomar/vuxna trotsade tappert kylan på Elleholms badplats. Efter vandring och medhavd matsäck blev det orientering och brännboll.

8 17april Utmaning Slotracing och Geocaching i Ronneby Det spännande finalheatet ska precis starta. Erik, Ellen, William, Bengt och Peter. Det blev en kvinnlig slutsegrare. Kvällen avslutades med geocaching i Brunnsparken. 6 maj Innebandyavslutning Orienterarna på Solvik 9-10 maj Ledarutbildning Karlshamn Ann-Sophie Nilsson och Kerstin Andersson genomgår Ungdomsledarutbildningen Plattformen arrangerad av SISU.

9 14 juni Den stora föreningsdagen 35 idrottsföreningar var representerade och visade upp sin verksamhet på Vägga Idrottsplats mellan klockan Därefter samlades alla idrotter på löparbanorna och marscherade tillsammans in till Karlshamns torg. Här fanns representanter från Karlshamns kommun och Sparbanken i Karlshamn. Alla föreningar som deltog under dagen fick en check på kronor från Sparbanken i Karlshamn. 27 april, 4 maj, 18 maj och 29 juni Ledarutbildning Hällevikslägret Orientering På schemat för årets lägerledare stod det ledarskap, sjukvård, banläggning, mental träning och massor av lek.

10 Sista finslipningen av banorna juli förevisning av orientering på Hällevikslägret gymnastik Under två heta dagar fick samtliga 300 lägerdeltagare prova på att orientera. Dag två avslutades med en frivillig tävling. På bilden syns delar av ledarstaben. Man lägger här upp taktiken för det sista desperata försöket att få loss en tältpinne från skärmskyddet som fastnat i en tallrot Roten vann!

11 Invigning O-ringen 2014 På den historiska invigningen av den 50:e O-ringen fanns tre Stigmän bland fanbärarna. Ellen med den svenska flaggan, Ola med USA:s och Erik med den vitryska. 3 8 augusti Hällevikslägret Inryckning lägerdeltagare. Årets ledare: Erik, Christian, Carro, William och Ola. 34 förväntansfulla lägerdeltagare och 5 duktiga ledare.

12 Ungdomsprogram hösten 2014 U Ons 27/8 T Lör 30/8 T Sön 31/8 U Ons 3/9 T Fre 5/9 T Sön 7/9 U Ons 10/9 T Lör 13/9 T Sön 14/9 Ungdomsserie 5, Kraftgården, Karlshamn Kraft Var på plats senast kl 17.30, första start kl Tävling Vittuskavlen FK Vittus, Aspö Tävling FK Vittus, Aspö Ungdomsserie 6, OK Skogsfalken Avresa Resecentrum kl 17.00, var på plats senast kl 17.30, första start kl Tävling DM Natt, OK Orion, Torhamn Tävling DM Lång, OK Orion, Torhamn kl Ungdomsträning 2, Granefors Ansv: Bengt Tävling DM Medel, Ronneby OK Tävling DM Stafett, Ronneby OK U Ons 17/9 kl Klubbmästerskap Ungdom Ungdomsträning, Lingonbacken Ansv: Eva U Ons 24/9 kl Ungdomsträning 3, Hällaryd Ansv: Christian U Lör 27/9 Strapats Ungdomsserieavslutning OK Vilse 87, Olofström Mer information kommer senare U Ons 1/10 kl Ungdomsträning 4, Lingonbacken Ansv: Kerstin fortsättning nästa sida

13 T Lör 4/10 T Sön 5/10 Tävling OK Skogsfalken Tävling OK Skogsfalken Tis 7/10 kl Löpträning Väggahallen utanför omkl.rum 6 U kl Bollspel Väggahallen B-hallen (från 10 år) U Ons 8/10 kl Ungdomsträning 5 Tis 14/10 kl Löpträning Väggahallen utanför omkl.rum 6 U kl Bollspel Väggahallen B-hallen (från 10 år) U Ons 15/10 kl Ungdomsträning 6 Tis 21/10 kl Löpträning Väggahallen utanför omkl.rum 6 U kl Bollspel Väggahallen B-hallen (från 10 år) U Ons 22/10 kl Ungdomsträning 7 Tis 28/10 kl Löpträning Väggahallen utanför omkl.rum 6 U kl Bollspel Väggahallen B-hallen (från 10 år) U = Speciellt anpassad träning/tävling för ungdomar. T = Tävling för alla. Det är 7-12 dagars anmälningstid om man vill springa tävlingsklass, men det finns också möjlighet till anmälan direkt på varje tävling. Ungdomsledarna hjälper gärna till med anmälan, hör av dig! Har du problem att ta dig till träning eller tävling; hör då av dig till någon ungdomsledare! Läs gärna också på Stigmännens hemsida: och Blekinge Orienteringsförbunds hemsida: Stigmännens ungdomsledare (kontakta oss gärna) Ann-Sophie N asn@stigmannen.se Christian L christian@stigmannen.se Gabriel B gabbe@stigmannen.se Bengt L bengt.lindblom@stigmannen.se Eva L Kerstin A peko@post.utfors.se

14

15 Hösten är tillbaka och ungdomsträningarna är nära! Din hjälp är jätteviktig om orienteringssporten och Stigmännen ska överleva. För att vi ska bli fler måste nya förmågor skolas in. Det är även utvecklande för dig själv, då du lär ut orientering. Vi vill ha hjälp med uthängning, skuggning och inplockning på höstens träningar. Förhoppningsvis kan du det datum vi har valt, annars hoppas vi att du byter. Naturligtvis är du välkommen fler gånger. Om du ser att vi missat någon får du gärna meddela oss detta, så att fler blir delaktiga i hjälpverksamheten. Den som står först är ansvarig, och ska vid ungdomsträningarna: 1) Ta kontakt med ansvarig i ungdomskommittén för att få karta och ev information samt komma överens med dina kompisar om punkt ) Hänga ut mini-kontrollskärmar, vilka ska vara uthängda senast kl aktuell träningsdag. 3) Plocka in kontrollskärmarna så snart som möjligt. 4) Lämna skärmarna till nästa ungdomsledaransvarige. Vi ses! Mer program kommer senare Vi behöver Din hjälp hösten 2014! del 1 Tack på förhand! Ungdomsledar- Datum Klockan Plats ansvarig On 10/ Ungdomsträning 2 Granefors Bengt Hjälp av Bigge B, Lars-Gunnar B, Bo J, Per-Ola M On 17/ Ungdomsträning Lingonbacken Eva Hjälp av Bengt B, Ulla B, Åke L, Inge Å On 24/ Ungdomsträning 3 Hällaryd Christian Hjälp av Owe N, Ingalill N, Per-Inge E, Alexander L On 1/ Ungdomsträning 4 Lingonbacken Kerstin Hjälp av Inga-Lill W, Göran A, Olle N, Thommy B Stigmännens ungdomsledare: Ann-Sophie Kerstin Gabriel Bengt o Eva Christian Klubbkavle Klubbkavle Klubbkavle Söndagen den 12 oktober är det preliminära datumet för årets Klubbkavle. Söndagen den 12 oktober är det preliminära datumet för årets Söndagen den 12 oktober Vi har är det preliminära inte klart datumet för med årets plats ännu, därför är datumet Klubbkavle. Vi har inte klart med plats ännu, därför är datumet preliminärt. Vi har inte klart med plats ännu, därför är datumet Vidare information Vidare kommer information på hemsidan. kommer på hemsidan. preliminärt. Vidare information kommer på hemsidan. Välkommen hälsar Stigmännens styrelse genom Ann-Sophie n den 12 oktober är det preliminära datumet för årets le. Vi har Välkommen inte klart med hälsar plats Stigmännens ännu, därför är styrelse datumet genom Ann-Sophie Välkommen hälsar Stigmännens styrelse genom Ann-Sophie rt. Vidare information kommer på hemsidan.

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

Information Ronneby Orienteringklubb

Information Ronneby Orienteringklubb Information Ronneby Orienteringklubb 2012 Välkommen till Ronneby OK:s orienteringsträningar på måndagar våren 2012! Måndagen den 26 mars startar Ronneby OK:s ungdoms- och nybörjarträningar igen. Alla gamla

Läs mer

Välkomna. Arrangemangskonferens

Välkomna. Arrangemangskonferens Välkomna Arrangemangskonferens 2017 Agenda Utvärdering årets arrangemang Rapport Regionkonferensen Rapport SOFT Tävlingskonferens Tävlingsprogram Blekinge 2018 Markfrågor Övriga frågor Åretsarrangemang

Läs mer

Välkomna. Arrangemangs- konferens 2014

Välkomna. Arrangemangs- konferens 2014 Välkomna Arrangemangs- konferens 2014 Agenda Utvärdering årets arrangemang Nyheter 2015 Saknad stämpling Rapport Regionkonferensen Rapport SOFT Tävlingskonferens Tävlingsprogram Blekinge 2015 Avgifter

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

- ett o-troligt kul läger!!!

- ett o-troligt kul läger!!! Tånga hed 14-18 juni - ett o-troligt kul läger!!! Den perfekta uppladdningen inför O-ringen i Borås För alla orienterare i åldrarna 13-18 år Lös korsord chans att vinna O-camp-tröja Intervju med Sara Hagström

Läs mer

Medlemsblad apr-juli 2007. april - maj - juni - juli. IDAHO 17 maj. Temakvällar. Vårmässan. Biokvällar. Sundsvall Pride

Medlemsblad apr-juli 2007. april - maj - juni - juli. IDAHO 17 maj. Temakvällar. Vårmässan. Biokvällar. Sundsvall Pride april - maj - juni - juli Medlemsblad apr-juli 2007 IDAHO 17 maj Temakvällar Vårmässan Biokvällar Sundsvall Pride Din förening Föreningslokal Besöksadress PinX Nybrogatan 29 Sundsvall Postadress Box 601

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Brons/Silver-grupperna 2017

Brons/Silver-grupperna 2017 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2017 Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur kommer vi

Läs mer

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne

SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne SISU - helgen 2013, 28-29 september, Sunne Kurser: Träningsläger för styrelsen Plattformen Grundläggande tränarutbildning GTU Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom Idrottspsykologi för barn

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Botvidsgårdens prova på kollo SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 5 8,9 D. Oftast 22 39,3 E. Alltid

Läs mer

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html

Inte många sekunder utanför dörren idag. Så naturen får komma ifrån Eric! http://www.elgebrant.se/fotodagbok.html www.fysioteamet.se Idag har det varit en hel del FysioTeamet på schemat. Först klinikmöte med oss Alla fem sjukgymnaster. Sedan var Anna, Majsan och jag i Båstad på Båstad Bjäre Läkarpraktik och presenterade

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat

Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat Ur boken Sälj med hjärtat/service med hjärtat Säljare av olika skäl Hur ser du på din egen säljarroll? Jag möter människor som arbetar med försäljning av olika skäl och som ser helt olika på sina uppdrag

Läs mer

Meröppna bibliotek i Kävlinge

Meröppna bibliotek i Kävlinge Meröppna bibliotek i Kävlinge En fråga om tid, teknik och tillgänglighet 2013-05-02 1 2013-05-02 2 Meröppet - Vad är det? Mer öppet Besökare kan använda biblioteket även på tider när det inte finns personal

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26

MINI ROTSNUBBLAREN 2003/2 2003-09-26 2003-09-26 Hösten och mörkret är här och vi startar snart vår vinterträning. Innan dess så kan ni ju läsa lite om ett par semesteraktiviteter som gått av stapeln. Ordföranden har ordet. Det var ett tag

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 Det blev en kort vår, vädermässigt, i år! Men när den äntligen kom så gick snösmältningen snabbt och vi kunde arrangera vår tävling, Traneträffen, i helt snöfria marker den

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016

SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016 SKÅNESLÄTTENS OL VERKSAMHETSPLAN 2016 FOKUSOMRÅDE ELIT Individuella tävlingar 9-10 april Swedish League. Sprint o Lång, Brösarp 15 april Natt-SM, Karlskrona 1000 23-24 april Swedish League. Lång o medel,

Läs mer

Var med och sätt färg på Luleå!

Var med och sätt färg på Luleå! Volontärinformation RFSL RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella och transpersoner, samt andra personer med queera uttryck och identiteter, ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter

Läs mer

Gruppindelning och ansvariga ledare:

Gruppindelning och ansvariga ledare: Gruppindelning och ansvariga ledare: Nybörjargruppen Grön Ledare: Gunnel Hansson (0706055543), Marie Svennerud Yngre ungdomsgruppen Vit ( HD 10, födda 2008 och senare). Ledare: Linda Ingemarsson (0733124894),

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

Kommunicera och nå dina mål. Kommunikationsstrategi 2013-2016

Kommunicera och nå dina mål. Kommunikationsstrategi 2013-2016 Kommunicera och nå dina mål Kommunikationsstrategi 2013-2016 Lyssna och prata för att nå målen Östersunds kommun har tagit fram en kommunikationsstrategi som sträcker sig från 2013 till 2016. Den här foldern

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 Vårdagjämning enligt almanackan, men i naturen är det allt annat än vår just nu Efter en fantastisk, men något sen vinter är vi många som nu längtar efter att få springa på

Läs mer

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen.

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen. HÖSTMÖTE måndagen den 29 november 2010 klockan 18.30 på klubblokalen. Detta är både ett val- och budgetmöte. 9/11 En tidning med klubbnyheter för alla OL-vänner! Klubben håller ordinarie höstmöte måndagen

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

S K O F U n g d o m P L A N E R I N G S T R Ä F F

S K O F U n g d o m P L A N E R I N G S T R Ä F F S K O F U n g d o m P L A N E R I N G S T R Ä F F Ungdomsverksamhet_uppdaterad 2018-09-07 Syfte - Skapa ett forum och nätverk för ledare och ungdomar att utvecklas både socialt och kompetensmässigt inom

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik

www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik www.idrottonline.se/lessebo/gfgympalatt-gymnastik Ordförande har ordet Ännu en termin har gått till ända. Mycket kul har vi hunnit med även denna terminen. Vi har varit delaktiga i karnevalståget. Ett

Läs mer

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll.

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Idén att göra en resa till södra Sverige kom upp när det visade sig att Alexandras lag Skuru skulle spela i Kristianstad på fredagkvällen 26/1

Läs mer

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år

Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år Vasaloppet öppet spår 23 februari 2009. Det har länge funnits en önskan hos mig att åka Vasaloppet. Jag hade bestämt att jag skulle göra det, det år jag fyllde 50. Men tiden går så fort och det blev aldrig

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 003 Sidan 1 av 5 Försäkringstolkning Ordlista stålskena fraktur brott i handleden akuten amputering konvention avtal efterskott omprövning överklaga SJUVÅRD VID ILLFÄLLIG VISELSE UOMLANDS

Läs mer

Tullinge SK ungdomsprogram i orientering 2016

Tullinge SK ungdomsprogram i orientering 2016 Tullinge SK ungdomsprogram i orientering 2016 Full fart, full kontroll med Tullinge SK En av Stockholms bästa ungdomsklubbar! Välkommen till ett nytt orienteringsår såväl du som är rutinerad som du som

Läs mer

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv!

G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! G-kraft - Din väg till ett mer balanserat liv! Vad erbjuder Gunilla och G-kraft Akupressur? Jag gör behandlingar utifrån traditionell kinesisk medicin. Akupressur Öronakupunktur Koppning/koppningsmassage

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

FUB presenterar 2015 års sommarläger

FUB presenterar 2015 års sommarläger FUB presenterar 2015 års sommarläger På FUB:s lägergård i Stenestad vill vi ge deltagarna möjlighet att prova olika gemensamma aktiviteter och att tillsammans få minnesvärda upplevelser och erfarenheter.

Läs mer

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016

Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2016 Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Hur kommer vi

Läs mer

ÄNTLIGEN våren är här!

ÄNTLIGEN våren är här! ÄNTLIGEN våren är här! Nr. 1 2010 Foto: Hämtat från Galleri Älme, hemsidan Klubbinformation Postadress:OKÄlme,Mistelvägen1734335Älmhult Besöksadress:Älmestugan,Fågelvägen(längstupp) Tfn/faxklubbstugan0476

Läs mer

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars

Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Grundutbildning Kapster & Nextep Öland 20-22 Mars Känner du att du vill kunna använda mer funktioner i Kapster eller Nextep? Vi hjälper dig att använda programmet för att du ska kunna få mer tid över till

Läs mer

Klubbträning våren 2010

Klubbträning våren 2010 Klubbträning våren 2010 Under den gångna helgen har först OL-kommittén, sedan träningsgruppen inom OL-kommittén träffats för att diskutera och planera klubbträningen i vår. Med oss hade vi de gula lapparna

Läs mer

Information om lägeranmälan Till dig som är förälder/anhörig:

Information om lägeranmälan Till dig som är förälder/anhörig: Information om lägeranmälan Till dig som är förälder/anhörig: Vem kan söka? Fridafors FritidsCenter Sommarläger är för Barn och ungdomar mellan ca.12-28 år med olika funktionsnedsättningar är välkomna

Läs mer

VERKSAMHETSSEMINARIER

VERKSAMHETSSEMINARIER INBJUDAN Rekonrgda må orter! VERKSAMHETSSEMINARIER 2015 Fokus på verksamhetsutveckling MISSA INTE:»SPANARNA«OM TRENDER OCH AKTUELLA ÄMNEN Hej! VÄLKOMMEN TILL VERKSAMHETSSEMINARIERNA 2015! VERKSAMHETSSEMINARIERNA

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Hösten Skene SoIS

Hösten Skene SoIS Hösten 2018 Skene SoIS Aktuellt Träning/Tävling Hur informerar vi? -hemsida, -facebook, -mail, -SMS. Nybörjarkurs Våra egna arrangemang -DM Sprint -DM Sprintstafett -DM Natt -DM Lång Naturpasset Träningsprogrammet

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Lär känna ditt ledarjag hjälp till självhjälp för ledare

Lär känna ditt ledarjag hjälp till självhjälp för ledare Lär känna ditt ledarjag hjälp till självhjälp för ledare Vad är unikt för mig? Det är du själv som är grunden för ditt ledarskap och för att fungera bra som ledare måste du veta mer om ur du själv fungerar

Läs mer

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan

Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan Söndagen den 20 september kommer Kvillsfors Missionsförsamling att byta namn till Equmeniakyrkan Kvillsfors. Bakgrunden är att Svenska Missionskyrkan 2011 gick samman med Metodistkyrkan i Sverige och Svenska

Läs mer

ESLÖV Program för våren och sommaren 2014.

ESLÖV Program för våren och sommaren 2014. ESLÖV Program för våren och sommaren 2014. PRO är en organisation för alla pensionärer - En folkrörelse i tiden! PRO Eslöv 2014 styrelse och expedition. Ordförande Lena Larsson 0413-161 47 Kassör Gunilla

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning TÖI OLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning Ordlista redogörare arbetssökande överklaga högre instans inskriven på arbetsförmedlingen värnpliktstjänstgöring styrkta uppgifter arbetsgivarintyg kassakort

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning

TÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning ÖI ROLLSPEL E 006 1 (6) Arbetsmarknadstolkning Ordlista arbetslöshetskassa kassakort montera reparera preliminärt gatubelysning övertid projekt gatukontoret fackman installation armatur arbetsmoment högspänning

Läs mer

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna Sundbybergs IK orientering Info till Föräldrar/nya vuxna Innehåll SIK Orienterings mål Aktiviteter, Tävlingar och Läger Infokanaler Ledare och sektionens organisation Kläder och utrustning Begrepp och

Läs mer

Vill du bli god man?

Vill du bli god man? Vill du bli god man? Är du vår nästa god man eller förvaltare? Överförmyndarmyndigheten i Järfälla och Upplands-Bro har alltid behov av gode män för personer som har svårt att klara sin vardagsekonomi

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Utgivningsplan Gyngebladet 2015

Utgivningsplan Gyngebladet 2015 Nr. 3 2015 ärmen lät vänta på sig, trots det hoppas vi på att ni haft en skön sommar. Nu är höstens orienteringssäsong i gång, vi har någon söndag kvar på Bilbingot och den 6 September är vi medarrangörer

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD

nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD nyfiken på... CENTRALSJUKHUSET KRISTIANSTAD VARFÖR JOBBAR DU PÅ CSK? JENNIE JÖNSSON, SJUK SKÖTERSKA, sedan drygt ett år på avd 112 medicinkliniken: På CSK kan man vidareutvecklas!

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

VALJEVIKEN, TIONDE ÅRET.

VALJEVIKEN, TIONDE ÅRET. VALJEVIKEN, TIONDE ÅRET. Höstkonferensen i Valjeviken är en av de aktiviteter i HRF:s programutbud som hörsammas av väldigt många medlemmar. En bit över femtio hade anmält sig till årets upplaga, som för

Läs mer

Infoblad Härlövs IF oktober-januari 20 okt 2010 Hej Alla Härlöviter!

Infoblad Härlövs IF oktober-januari 20 okt 2010 Hej Alla Härlöviter! Infoblad Härlövs IF oktober-januari 20 okt 2010 Hej Alla Härlöviter! När jag skulle skriva ner lite av vad som kommer att hända den närmaste tiden, så insåg jag snart att det inte skulle räcka med ett

Läs mer

Demokrati & delaktighet

Demokrati & delaktighet Demokrati & delaktighet Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Vem bestämde. mina värderingar? - ett material för samtal om värderingar. Av Dan Ahnberg Studieförbundet Bilda Sydöst

Vem bestämde. mina värderingar? - ett material för samtal om värderingar. Av Dan Ahnberg Studieförbundet Bilda Sydöst Vem bestämde mina värderingar? - ett material för samtal om värderingar Av Dan Ahnberg Studieförbundet Bilda Sydöst Vem bestämde mina värderingar? - ett material för samtal om värderingar Värderingar och

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Idrott och alkohol? Ett diskussionsmaterial för dig som är aktiv

Idrott och alkohol? Ett diskussionsmaterial för dig som är aktiv Idrott och alkohol? Ett diskussionsmaterial för dig som är aktiv IQ Stars är ett samarbete mellan IQ-initiativet och Riksidrottsförbundet. Läs mer på www.iqstars.se Detta häfte tillhör: Hur gör vi svensk

Läs mer

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI

GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI GÖR DIG REDO FÖR DE OLYMPISKA SPELEN I RIO 2016 3 21 AUGUSTI STÖRSTA BEVAKNINGEN AV DE OLYMPISKA SPELEN GENOM TIDERNA De olympiska spelen i Rio 3 21 augusti kommer att bli det största genom tiderna. Över

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, april och maj 2017

Nyhetsbrev Markaryds FK, april och maj 2017 Nyhetsbrev Markaryds FK, april och maj 2017 Nu har vi lämnat vintern bakom oss och löparsäsongen har dragit igång på allvar. I lördags var det dags för löparpremiären Annelundsrundan i Ljungby med mig

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

11-12 OKTOBER 2014. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 11-12 OKTOBER 2014 www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att få träffa andra inspirerande

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015 Måndag 18 maj 2015 O-Ringen kansliet i Borås Närvarande: Styrelsen: Agneta Berlin, Morgan Bodin, Charlotte Österman,

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar!

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! #7-2005 MÅL 10SM Medaljer (0) & 50DM Medaljer (33) Hej alla!

Läs mer

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar.

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Sportlovsprogram 18-24 feb 2013 Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Nominera till Ask & Embla Priset Sista dag för nominering är 31 mars Som ung i Sölvesborg

Läs mer

Den europeiska socialundersökningen

Den europeiska socialundersökningen Supplementary questionnaire A Ubnr ESS 2006 SC A Den europeiska socialundersökningen Du har blivit intervjuad av en av SCB:s intervjuare. Vi är mycket tacksamma om du även vill besvara frågorna i detta

Läs mer

påsklov mmk/mfk 7-13 april

påsklov mmk/mfk 7-13 april påsklov mmk/mfk 7-13 april LOKAL TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG MÅNDAG (Studiedag) Utflykt Övrigt Ev. Teater Bad (Forsgrenska) Tanto (Fotojakten,Picknick, Bollspel) FIFA 15 Turnering(ps4) Musikquiz Singstar

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Målsättningar - modellkartan Skärgårdskarta sjökort turistkarta Karlshamn/ Blekinge Att främja friluftsliv i natur- och kulturmiljö i en skärgård av riksintresse. Att förbättra tillgängligheten både till

Läs mer

Vikingen nr 3 2004 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2004 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2004 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du kanske har varit med om någonting

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola Augusti 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckans program finns att hämta på Medelpunkten, Rådhuset och

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

Förslag till arbetsordning GOF sommarläger

Förslag till arbetsordning GOF sommarläger Förslag till arbetsordning GOF sommarläger Januari Bestäm datum och plats. Boka lokalen. Lägg upp information om datum och plats under Sommarläger på GOFs hemsida. Mars Fastställ budget tillsammans med

Läs mer

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida

Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Min individuella uppgift om hamnens Webbsida Tävlingar på FB Arrangera tävlingar över FB och dela ut fina priser till de som faktiskt vinner. Detta fungerar väldigt effektivt i nuläget. ETT bra pris/gilla

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

6-2009 God Jul och Gott Nytt år

6-2009 God Jul och Gott Nytt år 6-2009 God Jul och Gott Nytt år Hejsan! Ordföranden har ordet Vi är halvvägs in i december och julen står snart för dörren i år som tidigare år. Utomhus tror jag dock fortfarande det är höst det är enbart

Läs mer