vår idrott. Under O-Ringen Skåne 2014 med 2650 funktionärer, 43 nationer,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "vår idrott. Under O-Ringen Skåne 2014 med 2650 funktionärer, 43 nationer, 23 181"

Transkript

1 Backup fanns i Kristianstad. Dock ett alltför hett alternativ. Att allt blev så bra har vi framför allt den operativa, kreativa och enormt strukturella och handlingskraftiga samordnande arenachefen Jan Bergström från Andrarum IF att gemensamt tacka för. Generalsekreterare Ungdomsprogram Gläntan Mats Widesjö fick alla att dra åt samma håll utan konflikter. Med gediget tålamod och ödmjukt bemötande fick Mats i hamn nödvändiga avtal. Leif-Åke Andersson från FK Boken har haft ansvar för logistik och transporter och med bravur hållit i otaliga OL-trådar. Bertil Lööf från Pan Kristianstad med ansvar för O-Ringenstaden var den mest drivande under planerings- och uppbyggnadsskedet Tack Jan, Mats, Leif Åke och Bertil! hösten Sommaren Framför oss har vi i Stigmännen massor av roliga och nyttiga aktiviteter. Våga ta natursteget och delta i en orienteringstävling! Alla har vi nyfikenhet i våra gener. Vad STIGMÄNNEN finns U Ons bakom 27/8? Glädjen att finna Ungdomsserie vägen mot det 5, Kraftgården, mål du söker Karlshamn.. i stort Kraft och smått finns i vår idrott. Under O-Ringen Skåne 2014 med 2650 funktionärer, 43 nationer, Karlshamns OrienteringsKlubb deltagare och starter fanns Var på alla plats åldrar senast från kl , till 96 representerade. första start kl Hälften var motionärer. Alla fick en rik och fantastisk upplevelse. Tack alla 112 Stigmän som bidrog till T succén. Lör 30/8 Tävling Vittuskavlen FK Vittus, Aspö Lars-Gunnar T Sön 31/8 Bengtsson Ordf. Stigmännen Karlshamns Orienteringsklubb Tävling FK Vittus, Aspö PS Jag U fick Ons just 3/9 e-post från volontär Ungdomsserie Maj-Britt Lindeberg: 6, OK Skogsfalken Avresa Resecentrum kl 17.00, var på plats senast kl 17.30, 12:13 (1 timme sedan) första start kl Maja till mig T Fre 5/9 Tävling DM Natt, OK Orion, Torhamn Hej! Tyvärr kan jag inte få fram någon kopia på blanketten för att fylla i min reseräkning. Det enklaste är om jag skippar T Sön den. 7/9 Jag överlever nog det utlägget! Tävling Min DM behållning Lång, av OK det Orion, hela var Torhamn mycket trevligt o minnesvärt. Jag var parkeringsfunktionär o har aldrig i mitt liv fått uppleva så många positiva människor! Mvh Maja U Ons 10/9 kl Ungdomsträning 2, Granefors Ansv: Bengt T Lör 13/9 T Sön 14/9 Tävling DM Medel, Ronneby OK Tävling DM Stafett, Ronneby OK U Ons 17/9 kl Klubbmästerskap Ungdom Ungdomsträning, Lingonbacken Ansv: Eva U Ons 24/9 kl Ungdomsträning 3, Hällaryd Ansv: Christian U Lör 27/9 Strapats Ungdomsserieavslutning OK Vilse 87, Olofström Mer information kommer senare U Ons 1/10 kl Ungdomsträning 4, Lingonbacken Ansv: Kerstin fortsättning nästa sida Foto O-ringen

2 SOL O-Ringen 2014 The best games ever så var rubriken på ett av de många tusende e-poster kring O-Ringen Skåne 2014 jag fått till min dator under de drygt tre och ett halvt år som jag haft förmånen att delta i planeringsarbetet. Jag har som etappchef haft ett helt otroligt engagerat och positivt funktionärsgäng som gjort jobbet och skall ha all heder åt tidningarnas huvudrubriker Folkfest - MVG mycket väl godkänt - Succé för Sölvesborgsetappen. En röst från orienterare.nu : inlägg av Fralle, :24: Det kändes som Skåne var ett bra O-Ringen. Men de gjorde inte det där lilla extra. Kanske beroende på personalbrist? I så fall i och för sig rätt prioritering. Men det drar ändå ner helhetsintrycket. Man förväntar sig lite extra pampigt och fint när det är O-Ringen. Speciellt ett jubileumsår. När man kom till Sölvesborgsetappen så var det lite extra utsmyckning. Men det var nästan det enda som jag märkte. Där hade de även en liten utställning om 5-dagars i Blekinge. Det hade man väl velat ha för alla år? På Stigmännens välbesökta (30 st) torsdagsträning den 14 augusti dök det upp ett nytt välbekant ansikte. - Dig känner jag igen!. För ett antal år sedan blev hon av med sin häst i Graneforsområdet i samband med Stigmännens påsktävling. Det blev eftersök och lyckligt slut. - Varför jag är här.? Entusiastiskt berättade hon vidare. - Jo jag har aldrig orienterat, men nu i år deltog jag i O-Ringen på tre etapper, Vånga, Ynde och Friseboda. - Jag skall med till O-Ringen i Borås till nästa år O-Ringen blev en fantastisk upplevelse för mig Jag är inte förvånad. Hade fler vågat ta ett sådant beslut och första natursteget till ett rikare liv hade vi fått börja ordna kö till vår verksamhet. Sätta medlemstak. På tre minuter blev ju cykel-vasan fulltecknad. Orientering är en outstanding produkt din bästa pensionsförsäkring. Det är jag själv ett levande bevis för. Du umgås med positiva människor i en kreativ och alltid omväxlande miljö. I naturen finner du ditt ursprung och sinnesfrid. Den ger dig energi inför morgondagen. bevisligen också friska tankar och bättre hälsa. Hästdamen fann vad hon sökte. - Hur blir man medlem löd nästa fråga. Det finns funktionärshjältar en hel familj svarar upp på detta epitet. Familjen Lindblom i Stigmännen skall med stor heder och stolthet se tillbaka på en enastående funktionärsinsats under O-Ringen Skånes genomförande. De har haft övergripande centrala funktionärsuppgifter. Imponerande 2223 arbetstimmar där Christian med sina 1200 IT- timmar räddade hem både O-Ringen Bodens och Skånes tävlingsresultat. Aldrig tidigare har man haft ett O-Ringen utan IT-strul. Betänk att ett årsarbete hamnar kring 1700 timmar. Fler i Stigmännen gjorde betydande insatser som bidrog till ett SOL-O-Ringen med ordet succé i rubriktexten hos många media. Tidsrapporteringen är snart klar för allas beskådande.

3 Jag är minst sagt stolt över att vi i vår lilla förening har så många med så mycket kraft och engagemang inom nästan alla funktioner. Betänk att vi varit med och genomfört ett av idrottsvärldens mest avancerade arrangemang med avseende på teknik, logistik, deltagarantal, antal starter och inte minst alla nödvändiga backuper för allt som oförutsett kan hända då 4 arenor skall byggas och flyttas och en hel O-Ringenstad för personer under begränsad tidsrymd blir till. På tal om oförutsett och backuper. Vi räddade med kontakter och rådigt beslut från Roger Thörn 200 kubik 45-gradigt vatten att bli behagliga 38 grader ut i duscharna. Hur då jo med 3 ton is från Nordqvist fiskeis i Nogesund. Haveri på Södra just den dagen vi minutiöst hade förberett att hämta 200 kubik rätt tempererat duschvatten. Backup fanns i Kristianstad. Dock ett alltför hett alternativ. Att allt blev så bra har vi framför allt den operativa, kreativa och enormt strukturella och handlingskraftiga samordnande arenachefen Jan Bergström från Andrarum IF att gemensamt tacka för. Generalsekreterare Mats Widesjö fick alla att dra åt samma håll utan konflikter. Med gediget tålamod och ödmjukt bemötande fick Mats i hamn nödvändiga avtal. Leif-Åke Andersson från FK Boken har haft ansvar för logistik och transporter och med bravur hållit i otaliga OL-trådar. Bertil Lööf från Pan Kristianstad med ansvar för O-Ringenstaden var den mest drivande under planerings- och uppbyggnadsskedet Tack Jan, Mats, Leif Åke och Bertil! Framför oss har vi i Stigmännen massor av roliga och nyttiga aktiviteter. Våga ta natursteget och delta i en orienteringstävling! Alla har vi nyfikenhet i våra gener. Vad finns bakom? Glädjen att finna vägen mot det mål du söker.. i stort och smått finns i vår idrott. Under O-Ringen Skåne 2014 med 2650 funktionärer, 43 nationer, deltagare och starter fanns alla åldrar från 0 till 96 representerade. Hälften var motionärer. Alla fick en rik och fantastisk upplevelse. Tack alla 112 Stigmän som bidrog till succén. Lars-Gunnar Bengtsson Ordf. Stigmännen Karlshamns Orienteringsklubb PS Jag fick just e-post från volontär Maj-Britt Lindeberg: Maja 12:13 (1 timme sedan) till mig Hej! Tyvärr kan jag inte få fram någon kopia på blanketten för att fylla i min reseräkning. Det enklaste är om jag skippar den. Jag överlever nog det utlägget! Min behållning av det hela var mycket trevligt o minnesvärt. Jag var parkeringsfunktionär o har aldrig i mitt liv fått uppleva så många positiva människor! Mvh Maja

4 Rutt Ravlunda och Rutt Vånga är från Martin Nilssons segerlopp i klassen H 20 lång O-Ringen 2014

5

6 Och vad har ungdomarna haft för sig sen sist?! 25 januari 2014 Artonde strapatsen Orientera mera Förmiddagen innehöll olika orienteringsbanor och tipsrunda med karttecken i Österslättskolans gymnastiksal. Efter lunch orienterade vi på ett snöigt Vägga IP. 19 februari Sportlovsträning och matlagning hos Mat-Tina Konditionsträning på Furulundsskolan i Sölvesborg.

7 Matlagning hos Mat-Tina. 5 april Nittonde strapatsen Vandring Elleholm 30 stycken barn/ungdomar/vuxna trotsade tappert kylan på Elleholms badplats. Efter vandring och medhavd matsäck blev det orientering och brännboll.

8 17april Utmaning Slotracing och Geocaching i Ronneby Det spännande finalheatet ska precis starta. Erik, Ellen, William, Bengt och Peter. Det blev en kvinnlig slutsegrare. Kvällen avslutades med geocaching i Brunnsparken. 6 maj Innebandyavslutning Orienterarna på Solvik 9-10 maj Ledarutbildning Karlshamn Ann-Sophie Nilsson och Kerstin Andersson genomgår Ungdomsledarutbildningen Plattformen arrangerad av SISU.

9 14 juni Den stora föreningsdagen 35 idrottsföreningar var representerade och visade upp sin verksamhet på Vägga Idrottsplats mellan klockan Därefter samlades alla idrotter på löparbanorna och marscherade tillsammans in till Karlshamns torg. Här fanns representanter från Karlshamns kommun och Sparbanken i Karlshamn. Alla föreningar som deltog under dagen fick en check på kronor från Sparbanken i Karlshamn. 27 april, 4 maj, 18 maj och 29 juni Ledarutbildning Hällevikslägret Orientering På schemat för årets lägerledare stod det ledarskap, sjukvård, banläggning, mental träning och massor av lek.

10 Sista finslipningen av banorna juli förevisning av orientering på Hällevikslägret gymnastik Under två heta dagar fick samtliga 300 lägerdeltagare prova på att orientera. Dag två avslutades med en frivillig tävling. På bilden syns delar av ledarstaben. Man lägger här upp taktiken för det sista desperata försöket att få loss en tältpinne från skärmskyddet som fastnat i en tallrot Roten vann!

11 Invigning O-ringen 2014 På den historiska invigningen av den 50:e O-ringen fanns tre Stigmän bland fanbärarna. Ellen med den svenska flaggan, Ola med USA:s och Erik med den vitryska. 3 8 augusti Hällevikslägret Inryckning lägerdeltagare. Årets ledare: Erik, Christian, Carro, William och Ola. 34 förväntansfulla lägerdeltagare och 5 duktiga ledare.

12 Ungdomsprogram hösten 2014 U Ons 27/8 T Lör 30/8 T Sön 31/8 U Ons 3/9 T Fre 5/9 T Sön 7/9 U Ons 10/9 T Lör 13/9 T Sön 14/9 Ungdomsserie 5, Kraftgården, Karlshamn Kraft Var på plats senast kl 17.30, första start kl Tävling Vittuskavlen FK Vittus, Aspö Tävling FK Vittus, Aspö Ungdomsserie 6, OK Skogsfalken Avresa Resecentrum kl 17.00, var på plats senast kl 17.30, första start kl Tävling DM Natt, OK Orion, Torhamn Tävling DM Lång, OK Orion, Torhamn kl Ungdomsträning 2, Granefors Ansv: Bengt Tävling DM Medel, Ronneby OK Tävling DM Stafett, Ronneby OK U Ons 17/9 kl Klubbmästerskap Ungdom Ungdomsträning, Lingonbacken Ansv: Eva U Ons 24/9 kl Ungdomsträning 3, Hällaryd Ansv: Christian U Lör 27/9 Strapats Ungdomsserieavslutning OK Vilse 87, Olofström Mer information kommer senare U Ons 1/10 kl Ungdomsträning 4, Lingonbacken Ansv: Kerstin fortsättning nästa sida

13 T Lör 4/10 T Sön 5/10 Tävling OK Skogsfalken Tävling OK Skogsfalken Tis 7/10 kl Löpträning Väggahallen utanför omkl.rum 6 U kl Bollspel Väggahallen B-hallen (från 10 år) U Ons 8/10 kl Ungdomsträning 5 Tis 14/10 kl Löpträning Väggahallen utanför omkl.rum 6 U kl Bollspel Väggahallen B-hallen (från 10 år) U Ons 15/10 kl Ungdomsträning 6 Tis 21/10 kl Löpträning Väggahallen utanför omkl.rum 6 U kl Bollspel Väggahallen B-hallen (från 10 år) U Ons 22/10 kl Ungdomsträning 7 Tis 28/10 kl Löpträning Väggahallen utanför omkl.rum 6 U kl Bollspel Väggahallen B-hallen (från 10 år) U = Speciellt anpassad träning/tävling för ungdomar. T = Tävling för alla. Det är 7-12 dagars anmälningstid om man vill springa tävlingsklass, men det finns också möjlighet till anmälan direkt på varje tävling. Ungdomsledarna hjälper gärna till med anmälan, hör av dig! Har du problem att ta dig till träning eller tävling; hör då av dig till någon ungdomsledare! Läs gärna också på Stigmännens hemsida: och Blekinge Orienteringsförbunds hemsida: Stigmännens ungdomsledare (kontakta oss gärna) Ann-Sophie N Christian L Gabriel B Bengt L Eva L Kerstin A

14

15 Hösten är tillbaka och ungdomsträningarna är nära! Din hjälp är jätteviktig om orienteringssporten och Stigmännen ska överleva. För att vi ska bli fler måste nya förmågor skolas in. Det är även utvecklande för dig själv, då du lär ut orientering. Vi vill ha hjälp med uthängning, skuggning och inplockning på höstens träningar. Förhoppningsvis kan du det datum vi har valt, annars hoppas vi att du byter. Naturligtvis är du välkommen fler gånger. Om du ser att vi missat någon får du gärna meddela oss detta, så att fler blir delaktiga i hjälpverksamheten. Den som står först är ansvarig, och ska vid ungdomsträningarna: 1) Ta kontakt med ansvarig i ungdomskommittén för att få karta och ev information samt komma överens med dina kompisar om punkt ) Hänga ut mini-kontrollskärmar, vilka ska vara uthängda senast kl aktuell träningsdag. 3) Plocka in kontrollskärmarna så snart som möjligt. 4) Lämna skärmarna till nästa ungdomsledaransvarige. Vi ses! Mer program kommer senare Vi behöver Din hjälp hösten 2014! del 1 Tack på förhand! Ungdomsledar- Datum Klockan Plats ansvarig On 10/ Ungdomsträning 2 Granefors Bengt Hjälp av Bigge B, Lars-Gunnar B, Bo J, Per-Ola M On 17/ Ungdomsträning Lingonbacken Eva Hjälp av Bengt B, Ulla B, Åke L, Inge Å On 24/ Ungdomsträning 3 Hällaryd Christian Hjälp av Owe N, Ingalill N, Per-Inge E, Alexander L On 1/ Ungdomsträning 4 Lingonbacken Kerstin Hjälp av Inga-Lill W, Göran A, Olle N, Thommy B Stigmännens ungdomsledare: Ann-Sophie Kerstin Gabriel Bengt o Eva Christian Klubbkavle Klubbkavle Klubbkavle Söndagen den 12 oktober är det preliminära datumet för årets Klubbkavle. Söndagen den 12 oktober är det preliminära datumet för årets Söndagen den 12 oktober Vi har är det preliminära inte klart datumet för med årets plats ännu, därför är datumet Klubbkavle. Vi har inte klart med plats ännu, därför är datumet preliminärt. Vi har inte klart med plats ännu, därför är datumet Vidare information Vidare kommer information på hemsidan. kommer på hemsidan. preliminärt. Vidare information kommer på hemsidan. Välkommen hälsar Stigmännens styrelse genom Ann-Sophie n den 12 oktober är det preliminära datumet för årets le. Vi har Välkommen inte klart med hälsar plats Stigmännens ännu, därför är styrelse datumet genom Ann-Sophie Välkommen hälsar Stigmännens styrelse genom Ann-Sophie rt. Vidare information kommer på hemsidan.

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

GympaNYTTigt Maj 2011 från

GympaNYTTigt Maj 2011 från GympaNYTTigt Pernilla Eriksson Maj 2011 från 1 Umeå 2011-05-04 Till alla gymnastikvänner! Nu närmar sig sommaren och för de flesta av oss en något lugnare tid för oss inom gymnastiken. Hoppas att ni haft

Läs mer

CISV-nytt Helsingborg

CISV-nytt Helsingborg CISV-nytt Helsingborg Nr 3 2011 Ordförande har ordet! Så var det dan före dopparedan och dags att summera ännu ett år. Tiden går fort! Men vilket år vi har haft. Vi har skickat iväg 20 barn och ungdomar

Läs mer

Bilsport. Rekrytering. www.sbf.se bilsport@sbf.se

Bilsport. Rekrytering. www.sbf.se bilsport@sbf.se Bilsport Rekrytering www.sbf.se bilsport@sbf.se Svenska Bilsportförbundet, full fart framåt. Just nu håller du Svenska Bilsportförbundets rekryteringsråd i din hand. Det måste betyda att du och din klubb

Läs mer

Lördagen den 4/12 Skinkjakten Pepparkaksloppet Plats: Klubbstugan. Till början. Till början. Till början

Lördagen den 4/12 Skinkjakten Pepparkaksloppet Plats: Klubbstugan. Till början. Till början. Till början Page 1 of 8 Ordförandeord Teknikträning vinter Tävlingen den 19 september Tävlingen år 2000 Milleniumlotteriet Tjeckien-info Intern brevlåda Kaffelista Lördagsträningarna 25-manna MKF-stafetten 990928

Läs mer

Arena Bingo Farsta STYRELSEN 2007 MEDLEMSAVGIFTER 2007. Behandling & Rehabilitering av Motions- o idrottsskador SOLSTRÅLEN. Naprapati och ortopedi

Arena Bingo Farsta STYRELSEN 2007 MEDLEMSAVGIFTER 2007. Behandling & Rehabilitering av Motions- o idrottsskador SOLSTRÅLEN. Naprapati och ortopedi ➆➁➋➆➋➄ ➃ ➏ ➈❾➏➍➋ ➀➈➐ ➏➆➂➋➑➂➏➆➋➄➐➉ ➍❾➏➂ ➋➏ 1/07 ➂➉➂ ➐➓❾➏❾➏➂➋ ➐ ➍➄ ➌➉➁ ➏➈❾➏➋❾➐ ➍➄ SOLSTRÅLEN Ansvarig utgivare Joel Ahlqvist Rusthållarvägen 103 1 tr 128 43 BAGARMOSSEN tele: 08-648 46 74 Redaktionsråd Stefan

Läs mer

Nästa möte 28 Feb. Läs sid 6

Nästa möte 28 Feb. Läs sid 6 Nästa möte 28 Feb Läs sid 6 Gasarna Speedwayklubb, föreningen med Sveriges BÄSTA medlemmar! Visste ni alla att ni tillsammans har bidragit med lika mycket i medlemsavgifter och övriga ekonomisk support

Läs mer

Ronneby Orienteringsklubb Nr 1 2009. ROK-bladet. Orientering Skidor Friidrott. Snö och spårat vid Karlsnäs!

Ronneby Orienteringsklubb Nr 1 2009. ROK-bladet. Orientering Skidor Friidrott. Snö och spårat vid Karlsnäs! Ronneby Orienteringsklubb Nr 1 2009 ROK-bladet Orientering Skidor Friidrott Snö och spårat vid Karlsnäs! Ronneby orienteringsklubb ROK-bladet Nr 1 2009 Ledare I skrivandets stund sitter vi fortfarande

Läs mer

April 2010 Nr 2 Årgång 1

April 2010 Nr 2 Årgång 1 April 2010 Nr 2 Årgång 1 Nu har Du fått tidning nr två i lådan. I detta nummer presenterar vi 2010 års styrelse i Norrköping och ny förening i Finspång, vi berättar om vårens träffar och aktiviteter som

Läs mer

77. Beskriv föreningens slutsatser utifrån de diskussioner ni fört och ovanstående svar.

77. Beskriv föreningens slutsatser utifrån de diskussioner ni fört och ovanstående svar. 77. Beskriv föreningens slutsatser utifrån de diskussioner ni fört och ovanstående svar. Ord med kursiv och fet stil har här fått ersätta namn och ord som gör att man kan identifiera föreningen eller orten.

Läs mer

13 JUNI ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP

13 JUNI ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP 13 JUNI VÄLJ MELLAN 10 & 21 KM ÅRETS SVETTIGASTE FOLKFEST! KARLSTADSTADSLOPP.SE FACEBOOK.COM/KARLSTADSTADSLOPP Karlstad är upplevelser I Karlstad är det alltid något på gång. Musikfestivalen Putte i parken

Läs mer

RABALDER TIDNINGEN FÖR UNGA MED HÖRSELSKADA

RABALDER TIDNINGEN FÖR UNGA MED HÖRSELSKADA RABALDER TIDNINGEN FÖR UNGA MED HÖRSELSKADA #2 2012 1 Unga Hörselskadade laddar för Ungdomskonferens! Hej alla UH-medlemmar och ni andra som läser Unga Hörselskadades medlemstidning! Hoppas ni känner er

Läs mer

- ett o-troligt kul läger!!!

- ett o-troligt kul läger!!! Tånga hed 14-18 juni - ett o-troligt kul läger!!! Den perfekta uppladdningen inför O-ringen i Borås För alla orienterare i åldrarna 13-18 år Lös korsord chans att vinna O-camp-tröja Intervju med Sara Hagström

Läs mer

Så var höstsäsongen igång. Äntligen! Med den väntar många roliga tävlingar på olika håll i Skåne. Men även sommaren har bjudit på mycket orientering

Så var höstsäsongen igång. Äntligen! Med den väntar många roliga tävlingar på olika håll i Skåne. Men även sommaren har bjudit på mycket orientering NYA EFK-nytt augusti 2012 Styrelsesuppleantens ruta Så var höstsäsongen igång. Äntligen! Med den väntar många roliga tävlingar på olika håll i Skåne. Men även sommaren har bjudit på mycket orientering

Läs mer

Ronneby Orienteringsklubb Nr 8 September 2008. R O K - b l a d e t. Framgångar för ROK i Blåbärskavlen! Henke, Lukas & Jakob vann klass B!

Ronneby Orienteringsklubb Nr 8 September 2008. R O K - b l a d e t. Framgångar för ROK i Blåbärskavlen! Henke, Lukas & Jakob vann klass B! Ronneby Orienteringsklubb Nr 8 September 2008 R O K - b l a d e t Orientering Skidor Friidrott Framgångar för ROK i Blåbärskavlen! Henke, Lukas & Jakob vann klass B! Anna, Margrete, Björn, Fredrik & Per

Läs mer

Ordförande har ordet. Med vänlig hälsning Marie-Louise Forsberg-Fransson

Ordförande har ordet. Med vänlig hälsning Marie-Louise Forsberg-Fransson September 2010 Ordförande har ordet Nu är den sköna sommaren slut för den här gången och skolorna har kommit igång igen, så också vår egen OL-skola, som lockar många barn- och ungdomar. Natt DM I fredags

Läs mer

Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny.

Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny. Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny. Det nya är idén om att vi kan förändra själva. Utan att vänta på att någon annan ska vilja det. Miljardprogrammet är den här idén: Idén

Läs mer

BABBEL Tidning producerad av arbetstagare inom Daglig Verksamhet i Karlshamns kommun, Nr 1, 2014

BABBEL Tidning producerad av arbetstagare inom Daglig Verksamhet i Karlshamns kommun, Nr 1, 2014 BABBEL Tidning producerad av arbetstagare inom Daglig Verksamhet i Karlshamns kommun, Nr 1, 2014 Tomas Deutgen: - Jag sjunger inte så bra! Five Pieces har släppt sin första skiva: Kärlek Babbels redaktörer

Läs mer

TriangelTajM. Nr 1-2009. Jocke, MIK:s nye ordförande T U M B A SKIDOR & ORIENTERING

TriangelTajM. Nr 1-2009. Jocke, MIK:s nye ordförande T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TriangelTajM Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion, Jocke, MIK:s nye ordförande Nr 1-2009 T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TMOK Styrelsen Ordförande

Läs mer

Noonan Nytt. nr. 3, 2012. Innehåll

Noonan Nytt. nr. 3, 2012. Innehåll Noonan Nytt Innehåll nr. 3, 2012 Ordförandespalten Hemsidan Noonan syndrom Sällsynta Diagnoser Extra årsmöte Familjekonferens 2012 Tack för mig! Syrelsemöte Alingsås Kontaktuppgifter Ordförandespalten

Läs mer

Äntligen har vi hittat vår plats i världen. I centrum!

Äntligen har vi hittat vår plats i världen. I centrum! MEDLEMSBLADET Ängelholms FLYG MUSEUM Årgång 2009 F10 Kamratförening Nr 19 Äntligen har vi hittat vår plats i världen. I centrum! Muséets 12 000:e besökare. Ulla Cederlund med sitt barnbarn Julius får presenter

Läs mer

S mmarveckor UR INNEHÅLLET: MICKE OM SOMRARNA PÅ FURUBODA SOMMARBILDER FURUBODA I MINA TANKAR ÄR DU NYFIKEN PÅ HUR DET FUNKAR?

S mmarveckor UR INNEHÅLLET: MICKE OM SOMRARNA PÅ FURUBODA SOMMARBILDER FURUBODA I MINA TANKAR ÄR DU NYFIKEN PÅ HUR DET FUNKAR? NU FÖLJ MED BLAND DE SENASTE NYHETERNA OCH AKTIVITETERNA FRÅN FURUBODA KOMMER UT 4 GÅNGER PER ÅR NR 3 2014 UR INNEHÅLLET: MICKE OM SOMRARNA PÅ FURUBODA SOMMARBILDER FURUBODA I MINA TANKAR ÄR DU NYFIKEN

Läs mer

Sid 2 OLLE HANSSON - Paus i träningen men inte i hallfrågan. Sid 3 RICHARD EDMAN - Kollar bakåt och siktar framåt.

Sid 2 OLLE HANSSON - Paus i träningen men inte i hallfrågan. Sid 3 RICHARD EDMAN - Kollar bakåt och siktar framåt. Utgiven av Täby IS Friidrott - www.tabyis.org - Oktober 2004 Höstmörkret sänker sig men det finns gott om ljusglimtar från sommaren Glöm inte planeringsmötet 16 oktober på Täby Park Hotel! Sid 2 OLLE HANSSON

Läs mer

bladet Våren 2014 Innehåll

bladet Våren 2014 Innehåll bladet Innehåll et Klubbinformation 2 Ordf har ordet 3 Årsfesten 2013 enligt Malte 4 Årsfesten 2013 i bilder mm, Jan 5 Det första priset 12 O-event november 2013 14 Sponsorhuset 16 Spin of hope 2014 16

Läs mer

Hela laget hejar på dig! Tänk dig att du kommer in mot mål efter en tuff sträcka. Malmö Parkorientering en riktig naturupplevelse

Hela laget hejar på dig! Tänk dig att du kommer in mot mål efter en tuff sträcka. Malmö Parkorientering en riktig naturupplevelse 25/3 En tidning med klubbnyheter för alla OL-vänner! Blodomloppet behöver funktionärer! Tisdagen den 13:e maj på Bulltofta Tisdagen den 13:e maj är det ingen löpträning. Däremot är det Blodomloppet på

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Göteborgs scoutdistrikt

Göteborgs scoutdistrikt Göteborgs scoutdistrikt Arrangemang 2014 Introduktion 2 Hej 2014 kommer sprudla av aktiviteter för dig som scout i Göteborgs scoutdistrikt! Här i arrangemangsfoldern finns de datum som redan är satta inför

Läs mer

TriangelTajM. Nr 1-2011. Ordförandebyte i MIK T U M B A SKIDOR & ORIENTERING

TriangelTajM. Nr 1-2011. Ordförandebyte i MIK T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TriangelTajM Medlemsorgan för Tumba-Mälarhöjden OK, IFK Tumba SOK och Mälarhöjdens IK orienteringssektion, Ordförandebyte i MIK Nr 1-2011 T U M B A SKIDOR & ORIENTERING TMOK Styrelsen Ordförande Conny

Läs mer

Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow!

Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow! HÖSTEN 2013 Var är stödet från vår kommun? Möt gympafamiljen Abbas Nya redskap i hallen Årets nykomlingar: mixen och trupp 4 Mamma Mia, vilken julshow! På G ges ut av Höganäs gymnastikförening, Sporthallsvägen

Läs mer

#forward. Bloggtidning. Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom. Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling

#forward. Bloggtidning. Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom. Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling #forward Bloggtidning Sommarjobb Första arbete Egna erfarenheter Ungdom Funkisförmedlingen www.funkisformedlingen.se www.fb.com/funkisformedling Första jobbet, sommarjobbet Första jobbet, sommarjobbet,

Läs mer

ÅRSAVSLUTNING för FRIIDROTTEN

ÅRSAVSLUTNING för FRIIDROTTEN GRUPPREKLAM till hushåll och kontor FJUGESTA IF:s KLUBBTIDNING Nummer 1 2004 i VITT och RÖTT ÅRSAVSLUTNING för FRIIDROTTEN Firma Lars Tivemark Rörinstallationer Ö Långgatan 45, 716 30 Fjugesta Tel 0585-104

Läs mer