Infoblad Härlövs IF oktober-januari 20 okt 2010 Hej Alla Härlöviter!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Infoblad Härlövs IF oktober-januari 20 okt 2010 Hej Alla Härlöviter!"

Transkript

1 Infoblad Härlövs IF oktober-januari 20 okt 2010 Hej Alla Härlöviter! När jag skulle skriva ner lite av vad som kommer att hända den närmaste tiden, så insåg jag snart att det inte skulle räcka med ett vanligt långt mejl. För den som är ny och kanske tror att orienterare går i ide under vintern, så är det inte riktigt så Läs detta blad så förstår du lite bättre hur mycket det är som är på gång de närmaste månaderna. Och så är det en och annan orienterare som förvandlas till skidåkare också under vintern /Niklas Kvar på tävlingsprogrammet: 22/10 Vilses Natt-stafett, OK Vilse 87 23/10 Eslövs FK, Stads-OL, Eslövs FK 24/10 Vilselöpet, OK Vilse 87 7/11 Sydsvenska 2-Milen, Hylte OK - DM-Ultralång 12/11 O-Event Sprint By Night, Borås GIF 13/11 O-Event Downhill sprint, Hestra IF 13/11 Höstyran, FK Boken 14/11 O-event Zoorienteringen, IK Ymer 20/11 Ruskruset, IS Kullen 21/11Höstrusket, Örkelljunga FK Tävlingresa till Boråshelgen (12-14/11) Ordnas av OK Torfinn där intresserade Härlöviter också är inbjudna att anmäla sig. För transport (buss från Bjärnum) och logi beräknar vi att kostnaden blir 200 kr (betalas i bussen). Maten bekostar vi själva vi äter på stan lördag kväll och har möjlighet att fixa frukost och mellanmål på login (kan samordnas), samt besöka markan på tävlingsplatserna. Det kommer också att finnas möjligheter att shoppa och ev bada på lördagen för intresserade. Tävlingsmässigt är det tre sprinttävlingar (natt-, downhill- och zoo-), så man kan ha lite energi över att göra annat än bara springa orientering Anmäl till Niklas snarast! (Efteranmälningar i mån av plats ) Tävlingskläderna har kommit!!! Kläderna kom till sist, tyvärr lite för sent för att vi skulle hinna använda dem till DMtävlingarna och Älgot Cup Finalen, men nu är de här iaf. Vi har beställt en del extra tröjor, så att så många som möjligt ska kunna köpa en ny tröja utan av vi samtidigt får ett för stort lager. Eftersom det nu äntligen blir rätt reklam på tröjorna, så är det ju i första hand dessa tröjor som vi ska använda på tävlingarna. Skulle behovet av nya tröjor visa sig stort, så kompletterar vi givetvis när vi fått ihop ett tillräckligt stort antal. (Det gäller även övriga modeller på kläder.) Utöver tröjorna, så har vi ett antal nya mössor och pannband till försäljning. OL-byxor beställer vi hem efterhand det behövs. Överdragsdress fick vi inte ihop tillräckligt stort antal för att beställa under hösten, men troligen kommer det att bli en ny beställning av dessa inför vårsäsongen. När det gäller kläder pratar du med Kristina Tinna Persson,

2 Övernattning med Härlöv oktober i Bockeboda Hej alla glada orienterare. Orienterings säsong går mot sitt slut. Vi tänkte vi skulle ha ett läger i Bockeboda såhär lite på slutet av höstsäsongen. Vi samlas orienteringsklädda lördagen den 30 oktober vid Bockatorpet vid 15:00 tiden. Efter träningen beger vi oss till Spånkull (scouternas lokal) där vi ska sova. Kvällen bjuder bland annat på god mat, lekar, något hemligt mm. Söndagen avslutas med ytterligare ett träningspass innan det är dags att bege sig hemåt vid 11 tiden. Kostnaden för det hela blir 100 kr per person. Anmälan senast den 26 oktober till någon ledare. Betalning kan ske vid ankomst till övernattningen. Hoppas alla vill följa med, ju fler vi blir desto roligare. Ta med sovsaker för hårt underlag, tex liggunderlag och sovsäck, kudde, OL-kläder, varma kläder, ev lite lördagsgodis och sist men inte minst ett glatt humör. Vid frågor kontakta oss ledare. Malin , Marie Vi nås under övernattningen på tele nr (Malin). Går även bra att anmäla och ställa frågor via mail: marie @telia.com VÄLKOMNA Tomteverkstaden öppnar tisdagen den 26 oktober! Tillverkning av julklappar och smällkarameller pågår på tisdagar från den 26 oktober fram tills det är dags för försäljning. (Ev någon torsdag vid behov.) Tomtemor efterlyser hushållsrullar (tomma) till smällkaramellerna, vi behöver drygt 300 st... Tomtefar efterlyser tomtar och nissar till Julskyltningen den 28 november. Verkstaden öppnar ca (ev tidigare om det finns intresserade) och så fyller vi på med folk efterhand som vi har tränat klart. (Tomteverkstaden = Bockatorpet, om någon inte riktigt förstod var vi ska vara )

3 Träning under vintern (Vid mycket snö blir det skidspår och skidåkning.) Måndagar: Rullskidträning (vid barmark) / Styrketräning (vid dåligt väder) ca 20.00, Friskis&Svettis, Kristianstad (Björkhem). Det krävs dock "dubbelt medlemskap" för de som ska åka skidor, dels i Härlöv för skidåkningen, dels i F&S om man vill duscha/parkera och ev styrketräna på F&S. Medlemskap i F&S kostar 100 kr, P-skiva 20 kr - dusch är gratis för F&S medlemmar, medan enstaka styrkepass kostar 50 kr per gång. Verksamheten är under uppstart, så kom gärna med idéer på hur vi verkligen kommer igång! Tisdagar: Löpträning vid Bockatorpet ca Vi försöker träna en del löpskolning (styrke- och teknikövningar för ett bättre löpsteg), intervaller och kondition. Vi avslutar passen i källaren med lite allmän styrketräning, mage, armar, rygg. Tanken är att det ska ske på ett lite lekfullt sätt för åtminstone de yngre. Förhoppningsvis får vi hjälp av en del ledare/tränare, så vi kan ordna träningen så den passar för alla åldrar. Torsdagar: När-OL två torsdagar till i oktober därefter - löpning från Bockatorpet november-mars för intresserade. Fredagar: Innebandyträning i Önnestads idrottshall Vi tränar innebandy i Önnestad på fredagar fram till våren. Träningen är öppen för ung som gammal och vi blandar oftast friskt i åldrarna i lagen - skulle det bli många, så kan vi ibland dela upp unga och gamla för sig. Det är orienterartypen av innebandy som gäller - mycket spring och eventuellt träffar vi bollen ibland... Söndagar: Vintercup runt om i Kristianstadskretsen start Programmet för Vintercupen på söndagar är inte klart, men vi kan boka in söndagen den 19 december för första omgången. Härlöv, Pan, Åsen och Göingarna hjälps sedan åt att arrangera varje söndag fram till slutet av februari. Det finns banor för alla åldrar!

4 Klubbaktiviteter november-januari Arbetsdag vid Bockatorpet, lördagen 13 november kl Alla orienterare med föräldrar, om man inte är i Borås, skidrännare och andra intresserade är välkomna att delta i den vanliga höststädningen utomhus vid klubbstugan Bockatorpet. Blir vi tillräckligt många så behöver också motionsspåren göras i ordning inför vintern. Det hela avslutas med sopplunch och kaffe. Ta gärna med räfsa eller annat redskap. Tänk på att klubbstugan är alla medlemmars hemvist och allas ansvar att förvalta. VÄLKOMNA! Sekundjakten (höst), tisdagen den 16 november Tävlingen där det gäller att springa (gå eller jogga) samma runda två gånger på lika lång tid. Den som lyckas komma närmast 0 sekunder i tidsskillnad på sina rundor vinner. Vi har lite olika rundor som man kan välja på så att alla kan vara med. 2x600m för de som är 7 år och yngre, 2x1250m och 2x2500 för övriga. De som kan få lite priser från sina jobb får gärna ta med dem, så får vi kanske ihop lite kul priser. Efteråt är det julklappstillverkning och fika i Bockatorpet. Bastumys, tisdagen den 23 november Vi räknar med att vi är klara med julklapps- och smällkaramellstillverkingen och kan unna oss att mysa lite extra i bastun efter träningen. Vi får väl se om herrarna också får mysa, men på damsidan blir det musik, levande ljus, dofter och frukter. Bowlingkväll för vuxna (planeras) Det planeras för en bowlingkväll i Åhus, med mat, för våra föräldrar och andra vuxna som vill följa med. Just nu är det 11 december som kollas mer information på hemsidan när datumet blir helt klart. Luciafirande på Bockatorpet, tisdagen den 7 december Luciafirande på Bockatorpet, då en förhoppningsvis stor skara av våra ungdomar framför ett storslaget luciatåg. Mer info kommer på hemsidan när det närmar sig det brukar vara sångträning tisdagen före också (30/11). Luciaorientering med utklädnad, söndagen den 12 december Det kan bli en lite tokigt rolig träning för ungdomarna (och intresserade äldre), när man blandar ihop en lite lång bana (för ungdomarna), med maskerad, Lucia och Jul på en gång. Det blir som sagt en lite lång bana, men längs vägen väntar en god överraskning, så att alla ska orka lite längre än vanligt och så ordnar vi fika efteråt. Kanske blir det ännu roligare om man bjuder in lite kompisar, så vi får kanske lägga ut inbjudan på Eventor och ta en avgift på 25 kr för ungdomar som inte är medlemmar i Härlöv (och 50 kr för äldre). Julnöten, tisdagen den 21 december Årets sista tisdagsträning blir det en klurig träning/tävling. Björn Nilsson lägger en eller flera banor på en låtsaskarta och sedan gäller det att hitta rätt kontroller i verkligheten. För de riktigt kluriga kanske vi hittar på fler klurigheter vid fikan efteråt.

5 Julfest med prisutdelning, söndagen den 9 januari Julfest med alla våra prisutdelningar för vad vi gjort under 2010 det blir många priser att dela ut. Söndagen den 16 januari eller någon dag i närheten ligger bra till för festen. Det brukar bli en del annat än prisutdelning också musik, dans kring granen, tomtebesök och fika i någon form brukar det bli. Badtunnebad i Barnakälla, januari Familjerna Leijon/Nilsson har bokat badtunnorna i Barnakälla, för lite festligheter mer information kommer på hemsidan när det börjar närma sig. Andra aktiviteter i kalendern 20 nov? Klubbmästerskap Pre-O har vi blivit inbjudna till av Pan de senaste åren då de har sitt mästerskap. Vi meddelar om och när vi får inbjudan om datum stämmer. 2 december Luciastafetten i Råby. En stafett med 5 sträckor på en 1600 m lång bana. Alla är välkomna att vara med. Kanske får vi ihop några tävlingslag och några motionslag anmäl dig så får vi se! Anmälan till Niklas senast 20 november. 5 december Pan inbjuder till prisutdelning och aktiviteter i Furuboda för alla som varit med i Älgot Cup Ungdomscupen. Mer info på hemsidan när inbjudan kommer.??? Klubbmästerskap Dag tyvärr har det inte blivit av ännu är alla beredda kan vi kanske ordna något med kort varsel i slutet av säsongen se hemsidan om det blir något.??? Det kan dyka upp fler aktiviteter som Pulkadag, Skridskodag, ungdomarna kanske gör något extra kul för pengarna de fick ihop vid våra tävlingar. Se hemsidan för information! jan Junior- och elitläger för Skåne-Blekinge-Halland-Småland i Halland jan SKOF:s Ungdomsläger i Furuboda för åringar. Information i klubben Mycket av den information som kommer ut sker via hemsidan eller för de som vill åka skidor (glöm inte att titta i notiser - där det hamnar många små meddelanden gamla gästboken). Dessutom sker en hel del utskick med e-post, de som vill få sådana utskick bör dock finnas med i e-postlistorna skicka ett meddelande till niklas.nilsson@harlovsif.se om du inte brukar få sådana utskick. Utbildningar SOFT Grundtränarutbildning nov Emmaboda Skåneidrotten många olika se hemsidan Studiecirklar i klubben anmäl intresse Bockatorpet (?)

6 Möten och konferenser Styrelsemöte SOL-sektionen?????? Skid-träff för Skidintresserade?????? Skånes OF - Banläggarkonferens onsdag 10 nov Petvå - Hässleholm Skånes OF - Föreningsledarträff lördag 20 nov Petvå - Hässleholm Skånes OF - Ungdomskonferens lördag 27 nov Lunds klubblokal - Dalby Skånes OF - Junior- och elitkonferens lördag 27 nov Lunds klubblokal - Dalby Styrelsemöte SOL-sektionen?????? SOFT Tävlingskonvent januari 2011 Billingehus Skövde SOFT Barn- och ungdomsledare??? (början av feb)??? Upptaktsträff för O-ringen 2014?????? Ungdomsmöte planering 2011?????? O-ringen Hälsingland 2011 Välkommen! Redan fem år efter succéarrangemanget O-Ringen Hälsingland 2006 är det dags att återvända till Mohed. Ni som trivdes då kommer inte att bli besvikna. Huvudingredienserna från 2006 återanvänds: En kompakt O-Ringenstad med små avstånd Alla etapper på korta avstånd Anpassade och utslagsgivande banor för såväl ungdom som elit och motionärer O-Ringentorget, som var mycket välbesökt och uppskattat 2006, får samma upplägg Landskapet Hälsingland med vacker natur, rikt kulturliv och många sevärdheter De tävlande kommer att erbjudas varierande terrängtyper i till största delen nya tävlingsområden jämfört med Alla etapper avgörs inom 10 km från O-Ringenstaden i Mohed. Väl mött i Mohed och Hälsingland juli 2011! Den 1 november är det första anmälningsstoppet för O-Ringen Hälsingland. Passa på att anmäl dig, samtidigt som du sparar pengar. Dessutom har du chans att vinna fina priser! Nästa anmälningsstopp är sedan 1 maj Klubben betalar ungdomarnas startavgifter, medan övriga betalar sina själv. (Betala även ungdomarnas och skicka sedan ett krav till klubben, så får du tillbaka pengarna.)

7 O-ringen Skåne 2014 Eftersom Skåne tilldelades O-ringen 2014, med Härlövs IF som en av grundarklubbarna, så är det dags att redan nu fundera på hur vi ska klara av detta stora arrangemang. (Tillsammans med övriga klubbar i arrangörsföreningen givetvis ) Vi kommer antagligen ganska snart (under vintern) att kalla till en upptaktsträff för klubbens medlemmar där vi försöker dra upp lite riktlinjer för vad Härlövs IF kan bidra med för att göra det till ett topparrangemang och vad vi vill få ut av arrangemanget. För O-ringen kan vara både en motor som ger klubben styrka att växa sig starkare, samtidigt som det finns risk att många bränner ut sig och vi riskerar att inte orka med det vanliga klubbarbetet efteråt eller att ta hand om alla de nya som blivit intresserade av orientering under arrangemanget. Lite lösa tankar för att det ska bli riktigt bra: - Rekrytering av fler medlemmar = fler funktionärer = mindre jobb för alla - Alla som vill ska få springa ungdomar och elit i tävlingsklass övriga i öppna klasser. (Borde gå att lösa med skiftarbete på något sätt.) - Öka allmänhetens intresse för orientering och Härlövs IF ORK-projektet i skolorna (eller liknande verksamhet) Motionsaktiviteter för allmänheten Träningstävlingar typ När-OL Olika PR-aktiviteter vid mässor och liknande - Utbildningar, så att alla klarar av sina uppgifter Fyll på listan med egna tankar och ta med till upptaktsträffen. Har du nu kommit ända hit så har du varit duktig nu gäller det bara att ta tag i saker och ting också, så att allt blir så bra som det kan bli. Se hemsidan för att räta ut en del frågetecken under vintern. Jag skulle till sist bara vilja påminna om att det varit ett tävlingsmässigt ovanligt framgångsrikt 2010 som Härlöv har avverkat hittills: Seger i 4-klubbs grupp B Nästa år kan vi bli Skånes bästa klubb. 2:a plats i Ungdomsserien div 1 Nästa år kan vi bli Skånes bästa ungdomsklubb. 3:a i Älgot Cup Finalen Bästa placeringen på 20 år!!! Tack alla som varit delaktiga på något sätt i alla framgångar bra jobbat!

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB

SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB SUMPSKON Februari -05 GÄVLE ORIENTERINGSKLUBB GOK-KONTAKT: Gävle OK Hemlingbystugan 802 57 GÄVLE Klubblokalen: 026-62 34 88 Anmälningar: 026-14 58 70 Hemsidan: http://www.gok.se SUMPSKON: Helen Walfridsson

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna.

JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN. Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 6 DECEMBER 2013 LUCIAFIKA I KLUBBKÅKEN Söndagen den 15 december klockan 15.00 slår vi upp dörrarna för att fira de kommande högtiderna. Gör ett avbrott

Läs mer

Arbeta med media i klubben

Arbeta med media i klubben Arbeta med media i klubben Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång mediaarbete i klubben. v2.indd 1 2009-02-19 12:47:43 Arbeta med media i klubben Syns du inte, finns du inte. Det är ett talesätt

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen.

6. Nya höjdmodellen och GPS. Testar GPS-klockor mot höjdmodellen. HÖSTMÖTE måndagen den 29 november 2010 klockan 18.30 på klubblokalen. Detta är både ett val- och budgetmöte. 9/11 En tidning med klubbnyheter för alla OL-vänner! Klubben håller ordinarie höstmöte måndagen

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016

Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016 Nyhetsbrev Markaryds FK, april 2016 Så har vi gått in i sommartiden och med ljuset på kvällarna så blir det lättare att motivera sig för ett löppass på kvällen och är man några stycken som springer tillsammans

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

ETF:s enkät 2011 översikt

ETF:s enkät 2011 översikt ETF:s enkät 11 översikt 1. Anordna Midsommarfirande 2. Anordna Simskola 3. Anordna Valborgseld: 4. Anordna Höstfest/ Kräftskiva: 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6 1 2 3 4 6. Anordna gemensamma arbetsdagar:

Läs mer

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg

Kalle Anka längd Cup 2013. Upplands äventyr i Sveg Kalle Anka längd Cup 2013 Upplands äventyr i Sveg Resan mot Sveg 2013 började ett år tidigare när finalen 2012 avslutades med Upplands fina framgångar i Ski-cross stafetten. Många timmars träning hade

Läs mer

Tullinge SK ungdomsprogram i orientering 2016

Tullinge SK ungdomsprogram i orientering 2016 Tullinge SK ungdomsprogram i orientering 2016 Full fart, full kontroll med Tullinge SK En av Stockholms bästa ungdomsklubbar! Välkommen till ett nytt orienteringsår såväl du som är rutinerad som du som

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet

Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkommen till SIK Skidors barn- och ungdomsverksamhet Välkomna tillbaka efter en varm(!) och förhoppningsvis skön sommar, både nya och gamla skidåkande barn- och ungdomar (och era föräldrar)!! Till den

Läs mer

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen)

Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Betyg E (med tvekan) : (= Eleven beskriver mest med egna ord hur man upplevt träningen) Utverdering det har gott bra med träningen. jag tycker att det var kul att träna och så var det skönt att träna.

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar!

IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! IS Göta ska vara dominerande i Skåne och tongivande i Sverige inom medel- och långdistanslöpning. När vi går in i 2006 ska vi vara 80 medlemmar! #7-2005 MÅL 10SM Medaljer (0) & 50DM Medaljer (33) Hej alla!

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok.

Hjälps åt att skriva några rader om senaste scoutmötet i avdelningens loggbok. SCOUTMÖTET JAG SJÄLV OCH MINA SCOUTKOMPISAR Det är bra om du som ledare läser igenom detta innan mötet äger rum. Under dagens möte får scouterna tänka kring vad de själva och deras scoutkompisar är bra

Läs mer

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen)

Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Arbetsbeskrivningar föräldraengagemang Järfälla Simsällskap (Simsektionen) Detta dokument beskriver de olika grupper man som förälder har möjlighet att engagera sig i. Du kan läsa vad rollen innebär, vilken

Läs mer

Grön nivå (ofta ca 9-11 år)

Grön nivå (ofta ca 9-11 år) Grön nivå (ofta ca 9-11 år) Att tänka på vid träningen: Tekniskt Barn i den här åldern klarar inte av att koncentrera sig längre tider. Det är lämpligt att dela upp träningspasset i flera kortare moment,

Läs mer

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin!

Så, med nytt (inget) hår satte jag mig på planet till Irland och Dublin! Hallojs! En reseberättelse om Irland Jag heter Fabian, går tredje året på Datateknik ute i Kista och tänkte berätta om min förra höst, då jag var i Irland och lekte runt! Varför Irland kanske man frågar

Läs mer

Sportlov! Läsa böcker, spela spel, bowla, frågesport, rida, lata sig, åka skridskor, pyssla, sova, modellflyg, slalom, mysa, simma

Sportlov! Läsa böcker, spela spel, bowla, frågesport, rida, lata sig, åka skridskor, pyssla, sova, modellflyg, slalom, mysa, simma Sportlov! Läsa böcker, spela spel, bowla, frågesport, rida, lata sig, åka skridskor, pyssla, sova, modellflyg, slalom, mysa, simma Fagersta kommun 2016 Innehåll Bowlinghallen...2 Backhoppning...2 Biblioteket...3

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND

DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Information från DOF:s Ungdomskommitté 2015 AKTIVITETER UNDER SÄSONGEN 2015 21-22 mars Skogsröjarträff, Korsnäs IF OK 3 maj Information från DOF:u på Dalaportens tävling 14-17

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 3 2010

Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 3 2010 Månadsbladet Hallands 4H för ungdomar, av ungdomar nr 3 2010 Hej allihopa! Sommaren är äntligen här och många av er njuter nog nu av ett härligt sommarlov. Många av er laddar nog också inför årets Riksläger

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012

JUNI 2012. Midsommar. den 25 juni 2012 JUNI 2012 Midsommar den 25 juni 2012 Då var midsommar över för denna gång och det har varit en riktigt trevlig helg med härligt folk! Började med Borejoggen som var bland det jobbigaste jag gjort, påminn

Läs mer

Tävlingsinbjudan. www.jarvsjoby.com/skidor hälsar välkommen till. med

Tävlingsinbjudan. www.jarvsjoby.com/skidor hälsar välkommen till. med Tävlingsinbjudan www.jarvsjoby.com/skidor hälsar välkommen till med Söndagen den 25 januari 2004 Tävlingsplats: Starttid/ Nummerlappar: Terrängen runt byn Järvsjöby, ca 3.5 mil öster om Vilhelmina tätort

Läs mer

JER.NET NR 3 SEPTEMBER 2014. - Välbesökt kräftskiva i Stångby - Många ordonnansuppdrag - Fordonsmarknaden - succé än en gång - Rackartaj på gång

JER.NET NR 3 SEPTEMBER 2014. - Välbesökt kräftskiva i Stångby - Många ordonnansuppdrag - Fordonsmarknaden - succé än en gång - Rackartaj på gång DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 3 SEPTEMBER 2014 - Välbesökt kräftskiva i Stångby - Många ordonnansuppdrag - Fordonsmarknaden - succé än en gång - Rackartaj på gång Efter en kall och regnig

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

B y a b l a d N r 1 2 0 1 1

B y a b l a d N r 1 2 0 1 1 Byablad Nr 1 2011 Lannavaara minneskyrka Torsdagen den 2/6 kl. 12.00 samt 17.00 är det Laestadianska samlingar i Lannavaara kyrka. Söndagen den 12/6 kl. 11.00 är det söndagsmässa i Lannavaara kyrka. Aktiviteter

Läs mer

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna!

Kl 16.00 söndagen den 22 mars i samma lokal, Föreningslokalen, är det årsmöte för Sockenrådet där alla Tolgbor har rösträtt och är varmt välkomna! NY I TOLGS SOCKEN? Bott här ett tag, men har inte riktigt koll på vad som finns och sker i Tolg? Välkommen på info-träff söndagen den 22 mars kl 15.00 i Föreningslokalen! Nummer 1 2015 På plats finns glada

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Ladda för fotboll i Södertälje FK

Ladda för fotboll i Södertälje FK Ladda för fotboll i Södertälje FK Guiden till hur DU ökar din prestationsförmåga genom att ge kroppen rätt energi - 1 - Innehåll Inledning sid 2 Frukost - det viktiga målet sid 3 Vilken frukosttyp är du?

Läs mer

Att tänka på inför friidrottstävling

Att tänka på inför friidrottstävling Att tänka på inför friidrottstävling Före tävling Tävlingar får ni reda på via friidrottsgruppen eller så läser ni själva på Smålands Friidrottsförbunds hemsida www.smfif.se och där under Tävlingar. Då

Läs mer

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Tid: Måndag 19 oktober kl 18.00 20.30 Plats: Närvarande: Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun Charlotte Lindkvist, Leif Gustafsson, Stefan Westling, Gunilla Rylander,

Läs mer

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap.

VÄLKOMNA. ska prägla vår verksamhet genom en levande kristen grundsyn och en kärleksfull gemenskap. VÄLKOMNA till Brandströmska Förskolan Nylöse. Här nedan finner du information om Brandströmska förskolan Nylöse. Du kan klicka dig direkt till följande rubriker: 1. Mål och Metoder 2. Så här arbetar vi

Läs mer

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari Hej alla föräldrar, Här kommer lite information samt bra saker att känna till inför cupen i Storvreta 4-6/1. Är det något mera ni funderar över är det bara att höra av er till någon av oss tränare. Följande

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Utgivningsplan Gyngebladet 2015

Utgivningsplan Gyngebladet 2015 Nr. 3 2015 ärmen lät vänta på sig, trots det hoppas vi på att ni haft en skön sommar. Nu är höstens orienteringssäsong i gång, vi har någon söndag kvar på Bilbingot och den 6 September är vi medarrangörer

Läs mer

November 09. Sumpsk n

November 09. Sumpsk n November 09 Sumpsk n N ya medlemmar A dressändringar Namn: Sigge Jansson Namn: Lina Lindberg Marie Jacobsson Vilhelm Bergqvist Andreas Holmqvist Charlotta Bergqvist Ulf Bergqvist Edvin Bergqvist Anton

Läs mer

Gävle OK Verksamhetsplan 2008

Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Gävle OK Verksamhetsplan 2008 Inledning Under inledningen av 2008 inbjuder styrelsen till en framtidsdiskussion under två dagar för att tillsammans med medlemmarna ta reda på vad vi vill med Gävle OK under

Läs mer

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET!

MARS. Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! MARS 2008 Vid pressarna: Frida Björk, Beatrice Thorstenson VASALOPPET! Äntligen är det dags. I dessa breddgrader kan det verka helt otroligt att det kommer att kunna genomföras, men enligt Vasaloppets

Läs mer

CYKELKLUBBEN.SE MÖTESPLATSEN FÖR CYKELFANTASTER

CYKELKLUBBEN.SE MÖTESPLATSEN FÖR CYKELFANTASTER Månadsbrev 0408 April, april... April månad är här och med den en ny cykelsäsong! Vi har fått ställa fram klockan och vips så har vi fått en timme extra att träna på. Förutom den inspirationskicken så

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

2016 P R O G R A M B L A D

2016 P R O G R A M B L A D 2016 PROGRAMBLAD Ställ ut på HR-Dagarna 2016 När ni deltar som utställare på HR-Dagarna 2016 når ni personalchefer, HR-Chefer och VD på företag på de orter där ni vill öka er marknadsföring och försäljning.

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

Det bästa jag gjort! Tim meier

Det bästa jag gjort! Tim meier Tim meier Det bästa jag gjort! jacqueline glastra Välkommen till Konfirmation 2012! tro, hopp och kärlek. Konfirmationstiden är ett äventyr. Du får chansen att lära känna nya människor, slappna av i en

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

JER.NET. NR 1 FEBRUARI 2016 - Luciafika med tipspromenad - Dags för Bilorientering - Scalextricdagen återkommer

JER.NET. NR 1 FEBRUARI 2016 - Luciafika med tipspromenad - Dags för Bilorientering - Scalextricdagen återkommer DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 1 FEBRUARI 2016 - Luciafika med tipspromenad - Dags för Bilorientering - Scalextricdagen återkommer HÄNT HITTILLS SEN SENAST... Läs lite om vad som hänt

Läs mer

Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013

Söderbyhus nr 2   Lördagen den 14 september 2013 Söderbyhus nr 2 Lördagen den 14 september 2013 1 Mauds hjärtliga välkomsttal. Vår förening fyller 30 år! 30 år är en lång men samtidigt en försvinnande kort tid. För vi bor ju på historisk mark där Torfast

Läs mer

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f.

Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. Helsingfors 12.02.2014 Föreningsbrev 1/2014 Hoppas utvecklingen aldrig tar slut! Nu tänkte jag inte på VALO som har hittat nya former utan på FSO som förbund och

Läs mer

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1

Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS. Sida 1 Årgång 11 Nr 3 April 2008 SNOWRÄJS GRUSCUPEN SIKFORSDAGEN PRO:S ÅRSMÖTE PANK PENISONÄR SÖKER MC KARAVAN GENOM SIKFORS Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD MATERIAL TILL REDAKTIONEN SKICKAS TILL: Carina

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

Träningspaket Sälenfjällen 2014

Träningspaket Sälenfjällen 2014 Träningspaket Sälenfjällen 2014 Allmän information Vid varje kontroll sitter en skärm med kodsiffra eller en orange snitsel med kodsiffra (se bild). Kontrollerna sitter ute under perioden 1 juni - 1 september

Läs mer

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13

Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 Nollningsschema för dig som läser Sjuksköterska HT-13 19/8 Måndag Introduktionsdag Tid: 14.00 Samling sker på parkeringen vid spårvagnshållplatsen Medicinaregatan. Hållplats: Medicinaregatan Spårvagn:

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.3 2014 Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 22 sept. Endre IF och Endre IF Ungdom har årsmöte i Endre bygdegård kl.18.00. Välkomna! * 4 okt. Loppis i Endre bygdegård. Se

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

FörsamlingsNytt hösten 2010

FörsamlingsNytt hösten 2010 kyrkan.. Svenska.... BJARREDS FORSAMLING FörsamlingsNytt hösten 2010 Välkommen till Öppet Hus på Tallkotten! I Foto: Lynn-Marie Palm Redaktionen Öresundsvägen 9 23735 Bjärred Ansvarig utgivare: www.svenskakyrkan.se/bjarred

Läs mer

Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif

Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif Jumkilaren www2.idrottonline.se/jumkilsif Nr 1 2015 c 1 d Innehållsförteckning Sida 3 Ordföranden har ordet Sida 4 Klubboveraller Sida 5 Rapport från årsmötet Sida 6 Facebook Sida 7 Fotkomfort, Arbetsdag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 Klubben ska: Bedriva en elitinriktad tränings- och tävlingsverksamhet för våra medlemmar Möjliggöra ett aktivt utövande av sporten även för övriga orienteringslöpare och skidåkare

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

O RGAN FÖR ORIENTERINGSKLUBBEN SKÄRMEN. 2011-07 04 Årgång 30, nummer 2. Skärmaren. Skärmenträffen 2011 Ekarebol. O-ligan 2011 Härsängen

O RGAN FÖR ORIENTERINGSKLUBBEN SKÄRMEN. 2011-07 04 Årgång 30, nummer 2. Skärmaren. Skärmenträffen 2011 Ekarebol. O-ligan 2011 Härsängen O RGAN FÖR ORIENTERINGSKLUBBEN SKÄRMEN 2011-07 04 Årgång 30, nummer 2 Skärmaren Skärmenträffen 2011 Ekarebol O-ligan 2011 Härsängen Skärmaren nr 2 2011 Detta nummer innehåller följande. Redaktörens rader...

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG

BYALAGSNYTT VALLENS ALAG BYALAGSNYTT FEBRUARI 2005 VALLENS BYALA ALAG JUNSELE ÅRSMÖTE 2005 SÖNDAG DEN 13/2 KLOCKAN 15:00 PÅ VALLENCIA Där ska vi som vanligt behandla de frågor som hör ett årsmöte till såsom val av styrelse, kommittéer,

Läs mer

Oktober 2012. Sumpsk n

Oktober 2012. Sumpsk n Oktober 2012 Sumpsk n Ledaren Sprint-SM som stor succé Så här skrev jag i våras inför sprint-sm. Tävlingsledaren Super-Pär Jonsson går på som en furie och kommer att se till att Strömvallen blir en riktig

Läs mer

Välkommen till fritids

Välkommen till fritids Välkommen till fritids እ ን ቃ ዕ ና ብ መዘ ና ግ ዒ ( ፍ ሪ ቲ ድ ) ብ ደ ሓ ን መጻ እ ኩ ም Telefonnummer ቁ ጽ ሪ ተ ለ ፎ ን Fritids ፍ ሪ ቲ ድ (መዘ ና ግ ዒ መውዓ ሊ) Fritids är till för barn mellan 6och 12 år vars vårdnadshavare arbetar,

Läs mer

Uppsala OL-allians karframställning 1(8) 2005-11-26 Enkät om kvaliteten på kartframställning i Uppland i allmänhet och Uppsala i synnerhet.

Uppsala OL-allians karframställning 1(8) 2005-11-26 Enkät om kvaliteten på kartframställning i Uppland i allmänhet och Uppsala i synnerhet. Uppsala OL-allians karframställning 1(8) 2005-11-26 Enkät om kvaliteten på kartframställning i Uppland i allmänhet och Uppsala i synnerhet. Syfte Styrelsen i Uppsala OL-allians vill få in kvalitetssynpunkter

Läs mer

Eskilstuna Sprint 2011 29-30 januari 2011

Eskilstuna Sprint 2011 29-30 januari 2011 Inbjudan Eskilstuna Sprint 2011 29-30 januari 2011 Eskilstuna Simsällskap & Tunafors SK Sim Munktell Arenan Sida 1 Postgiro: 3 22 01-6 INBJUDAN Eskilstuna Simsällskap tillsammans med Tunafors SK Sim har

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Här på expeditionen laddar vi inför klubbledarträffen och Centrala Funktionärskursen, två höjdpunkter i januari som ni inte får missa.

Här på expeditionen laddar vi inför klubbledarträffen och Centrala Funktionärskursen, två höjdpunkter i januari som ni inte får missa. Månadsbladet Hallands 4H För Ungdomar, Av Ungdomar Nr 1 2013 Hej, Nu startar vi det nya året med ny energi efter ett härligt jullov! Vissa av er njuter nog just nu av skidåkning i Vemdalen med 4H:s Vinterkurs,

Läs mer

Medverkande: Anders Rosendhal, Raimo Niskanen, Elin Dahlqvist, Pernilla Hyll, Annika Öhrn, Anneli Rosby, Marianne Bäckman, Linda Hildebrand.

Medverkande: Anders Rosendhal, Raimo Niskanen, Elin Dahlqvist, Pernilla Hyll, Annika Öhrn, Anneli Rosby, Marianne Bäckman, Linda Hildebrand. Styrelsemöte FF den 16/2 2015 Medverkande: Anders Rosendhal, Raimo Niskanen, Elin Dahlqvist, Pernilla Hyll, Annika Öhrn, Anneli Rosby, Marianne Bäckman, Linda Hildebrand. Val av ordförande: Pernilla hyll

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013

FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 FUB-NYTT HÖST LINKÖPING 2013 Informations och diskussionskväll 19 november Till alla som är gode män/anhöriga men även för personal som jobbar inom LSS. Informations och diskussionskväll med Försäkringskassan

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Datum: 19 oktober 2011 Tid: Kl 17:00-19:00 Plats: Klubbrummet, Gumbalde Närvarande: Adam Munkhammar, Agnes Olofsson, Johan Larsson, Filip Andersson, Josefine Eliasson,

Läs mer