Protokoll Arbetsutskottet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll 2010-09-02 Arbetsutskottet"

Transkript

1 102 Organ Plats och tid Regionförbundets arbetsutskott Stufvenäs Gästgiveri Torsdagen den 2 september 2010, kl ande Leif Larsson ordförande Akko Karlsson vice ordförande Eddie Forsman vice ordförande ordförande Åke Nilsson Mona Jeansson Ulf Nilsson Björn Holgersson ej tjänstgörande ersättare tjänstgörande ersättare Tommy Ejnarsson ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Håkan Brynielsson Ingemo Ullman sekreterare Kerstin Johansson Charlotte G Alidzanovich Christina Torstensson Suzanne Bergfeldt Lennart O Werner 157 Anders Nyblom Lars Limseth Mats Johansson 157 Utses att justera Ulf Nilsson Paragrafer

2 Dagordning beslutar att godkänna föreliggande dagordning med följande tillägg: Skrivelse från Socialdemokraterna Dra erfarenheter från Scanias utbildning i konjunkturnedgången Revidering av beslut avseende Kalmar FF:s nya arena som regional mötesplats 147 ALMI Företagspartner AB Lars Limseth, VD för ALMI Företagspartner Kalmar län AB och Anders Nyblom, styrelseordförande, informerar om ALMI:s verksamhet. ALMI Företagspartner AB erbjuder finansiering i olika former till nya, små och medelstora företag. ALMI har också en rådgivande funktion för såväl nya som etablerade företag. Våren 2009 startade Kalmar läns företagsakut för företag i kris, ett samarbete mellan bl a Regionförbundet i Kalmar län och ALMI Företagspartner Kalmar län. Sedan starten har nio företag anmält sig till företagsakuten av vilka tre har gått vidare med ansökan om konsultcheck. Arbetet med företagsakuten kommer att fortsätta. ALMI:s program för kvinnor med företagsdrömmar Att köpa företag för kvinnor har hittills haft 35 deltagare. Programmet kommer att utökas med ett program för män. Under föregående år medverkade ALMI till cirka 280 företagsstarter, varav 50 företag startades av invandrare. Utökade satsningar skall bl a göras avseende generationsväxlingen inom företag. tar informationen till protokollet. 148 D 2010/ Skrivelse från Miljöpartiet De Gröna Uppdrag Ekoturism Miljöpartiet De Gröna har den 21 juni 2010 inkommit med skrivelsen Uppdrag Ekoturism.

3 104 I skrivelsen föreslår miljöpartiet att Regionförbundet i Kalmar län får i uppdrag att ta fram ett projektkoncept för att öka antalet certifierade ekoturismföretag med start Av förslaget till svar på skrivelsen framkommer att regionförbundet år 2004 uppdrog åt en konsult att dels undersöka vilka aktörer det finns i länet som är verksamma inom området ekoturism, dels informera arrangörer om möjligheter till kvalitetsmärkning. År 2005 genomfördes ett samarbetsprojekt mellan regionförbundet och Svenska Ekoturismföreningen med syfte att stödja de naturturismföretag i Kalmar län som önskade kvalitetssäkra sin verksamhet genom Naturens Bästa. Vid länsturismgruppens möte den 28 april 2010 informerades länets turistchefer om Naturens Bästa och vid årets länsturismdag den 13 oktober 2010 är temat Hållbar utveckling. Föreslås att man under hösten genomför en enkel förstudie för att få en aktuell bild av företagens inställning till att bli godkänd arrangör enligt Naturens Bästa. föreslår styrelsen besluta att ge kansliet i uppdrag att under hösten 2010 genomföra en enkel förstudie för att få en aktuell bild av företagens inställning till att bli godkänd arrangör enligt Naturens Bästa och att arbetsutskottet därefter tar ställning till om och hur man skall gå vidare. 149 D 2010/ Varumärkesundersökning Småland Håkan Brynielsson och Christina Torstensson redovisar förstudien Varumärkesundersökning Småland. De tre Smålandslänen har hittills till största delen marknadsfört sig separat och det har inte funnits någon samordnad marknadsföring av destinationen Småland. De tre länen har nu bestämt sig för att samordna försäljningen och marknadsföringen av Småland samt att utveckla en gemensam varumärkesplattform. Turismens Utredningsinstitut (TUI) i Göteborg har fått i uppdrag att genomföra en förstudie för ett eventuellt varumärkesarbete i Småland. I förstudien har man dels vänt sig till privatpersoner, dels till turismaktörer. Deltagarna i undersökningen fick göra ett antal utvärderingar av Småland och de tre utvalda konkurrentdestinationerna Dalarna, Värmland och Skåne. Inställningen till Småland som ett gemensamt destinationsvarumärke är positiv i alla de tre länen och endast några få procent är negativa. Även inställningen till en gemensam webbportal är i huvudsak positiv bland turismaktörerna i de tre länen.

4 105 tar informationen med godkännande till protokollet. 150 D 2010/ Arbetskraftsinvandring och integrationsfrågor Charlotte G Alidzanovic redogör för arbetskraftsinvandring och integrationsfrågor. Riksdagen har under våren fattat beslut om att ge Arbetsförmedlingen det samordnande ansvaret för etableringsinsatser riktade till vissa nyanlända invandrare. Den nya lagen träder i kraft den 1 december 2010 och syftar till att påskynda etableringen av nyanlända i samhälls- och arbetslivet. Arbetslinjen stärks, nya stöd införs och valfriheten för individen utökas. Genom den nya lagen tar Arbetsförmedlingen över vissa delar av kommunernas ansvar för introduktionen av nyanlända. Under 2009 immigrerade personer till Kalmar län medan 502 personer emigrerade. Under 2009 hade Högsby kommun störst andel utrikesfödda män och kvinnor i länet, drygt 12 % medan Mörbylånga kommun hade minst andel, cirka 4,5 %. För riket är procenttalet drygt 15 % kvinnor och knappt 14 % män. Det Regionförbundet i Kalmar län skulle kunna bidra med i fråga om samordning av arbetet med migration/integration är bl a att, utifrån höga pensionsavgångar, koordinera en analys av kommunernas framtida arbetskraftsbehov samt att koordinera nätverk kring arbetskraftsinvandring/flyktingmottagande i länets kommuner. Vidare behövs en koordinering av utbildningar med fokus på värdegrundsarbete. tar informationen till protokollet samt ställer sig bakom förslaget att utarbeta ett tydligare förslag av samordningen av integrationsfrågor tillsammans med Länsstyrelsen Kalmar län och länets kommuner och eventuellt i samband med detta söka medel för det koordinerande arbetet. 151 D 2009/ Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2010 Suzanne Bergfeldt redogör för Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2010.

5 106 I delårsrapporten redovisas regionförbundets delårsbokslut samt verksamhets- och måluppföljning för områdena Hållbarhet och kommunikation, Information och regional profilering, Kultur, Lärande och kompetensförsörjning, Näringsliv och tillväxt, Välfärd, Administration samt de båda resultatenheterna AV-Media och Fokus Kalmar län. Delårets resultat visar ett överskott på kronor. Kansliet har haft ersättningar utöver budget och AV-Medias kostnader för teknikinvesteringar och stora filminköp kommer under andra halvåret. Fokus redovisar underskott, vilket ingick i årets budget. Det negativa finansnettot är betydligt lägre än budgeterat, vilket beror på förändrat ränteläge efter att budgeten lagts. föreslår att styrelsen godkänner Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2010 samt att delårsrapporten sänds till ägarna för kännedom. 152 D 2010/ Budget 2011 Suzanne Bergfeldt redogör för förutsättningarna inför arbetet med 2011 års budget. För kansliet och AV-Media planeras medlemsavgiften budgeteras enligt förbundsordningen och med det promilletal som gällt för budget 2008 respektive För budgeten 2010 fattades ett särskilt beslut, vilket innebar samma debitering som för Ingen särskild nedsättning skall göras beträffande AV-Media. För kansliets del innebär medlemsavgiften ökade intäkter med cirka kronor, vilket motsvarar drygt 1 % ökning av innevarande års budget avseende kansliets personalkostnad. Bland övriga intäkter förväntas ingen ökning. I underlaget till landstingsplanen redovisas ingen höjning avseende bidrag till regionförbundet. Ränteinkomsterna blir bättre 2011, men fortfarande betydligt lägre än tidigare år. Prognosen för innevarande års resultat är att utfallet blir som budgeterat, nämligen ett underskott på cirka 0,5 miljoner kronor. AV-Media kommer att presentera en budget i balans, där medlemsavgiften och övriga intäkter täcker personalkostnadsökning och planerade särskilda insatser. Medlemsavgiften för Fokus löper enligt avtal med en procentuell höjning på 1,5 %. Fokus planerar att budgetera underskott i några delar av verksamheten, vilket kommer att återspeglas i det sammantagna resultatet.

6 107 tar informationen med godkännande till protokollet för beslut i arbetsutskottet den 21 oktober 2010 och styrelsen den november D 2007/ Rapport från möte med Trafikverket den 25 augusti 2010 Håkan Brynielsson informerar från möte med Trafikverket den 25 augusti Vid mötet behandlades bl a Kust till kustbanan Mötesstationen i Åryd i Kronobergs län beräknas vara klar i slutet av år Mötesstationen i Örsjö (Nybro kommun) kommer sannolikt att vara klar först år Ombyggnaden av Växjö bangård skall vara klar i november år För Alvesta resecentrum återstår några frågor att klara ut, bl a finansieringen av gångbron. Överenskommelse träffades om att gemensamt göra en analys vad det skulle innebära för både gods- och persontransporter om ytterligare två mötesspår längs banan byggs, i Skruv respektive Trekanten. Kostnaden beräknas till drygt 120 miljoner kronor. Tjust- och Stångådalsbanorna Spårbytet mellan Linköping och Bjärka Säby beräknas vara klart under år Föreslogs att man tillsammans med Trafikverket genomför en förstudie för Stångådalsbanan. Kostnad cirka 3 miljoner kronor. E22 Avseende förbifart Mönsterås är det viktigt att kommunen så snart som möjligt identifierar var kollektivtrafiken skall stanna på E22:an. För Bergkvara är man överens om att genomföra en gemensam förstudie senast inom två till tre år. tar informationen till protokollet. 154 D 2009/ ; 2010/ Kombiterminaler i östra Småland Nybro kommun har under 2009, tillsammans med Regionförbundet i Kalmar län och flera kommuner i södra Småland, utrett möjligheterna att etablera en kombiterminal. Alla är överens om att Nybro är bästa placeringen för en kombiterminal i södra länet. Nybro kommun har nu för avsikt att gå vidare med arbetet för att etablera en terminal och söker därför regionförbundets stöd i frågan. Regionförbundet har i flera sammanhang påtalat vikten av och arbetat för att stärka möjligheterna för mer gods på järnväg och med båt, bl a i det nu pågående

7 108 projektet CARGOTO som innebär en transportkorridor med Oskarshamn som ett av naven. I arbetet med CARGOTO och TEN-T (Transeuropeiska transportnätet) skulle flera kombiterminaler kunna samverka och stödja målet att skapa en stark transportkorridor i öst-västlig riktning. Nybro är ett exempel på hur en kombiterminal kan etableras. Föreslås att Regionförbundet i Kalmar län stödjer Nybro kommuns arbete med en kombiterminal under förutsättning att man samverkar med Oskarshamns hamn. Föreslås även att Nybro kommun avvaktar med sin ansökan till regionala fonden tills omfördelningen av medel mellan insatsområdena Innovation och förnyelse och Tillgänglighet är godkänd. ställer sig bakom förslaget att stödja Nybro kommuns arbete med en kombiterminal enligt redovisade förutsättningar. 155 D 2008/ Utvärdering av föreningen Kumulus samt fortsatt regional samverkan kring ungdomsfrågorna Regionförbundet i Kalmar län har tillsammans med berörda aktörer i länet utvecklat arbetet med ungdomsfrågor och ungdomars uppväxtvillkor lokalt och regionalt, bl a inom en särskild nationell satsning i samarbete med Ungdomsstyrelsen under perioden En av delarna i arbetet har handlat om internationella aspekter. I syfte att arbeta med olika typer av ungdomsutbyten på individuell och gruppnivå och i samarbete med länets kommuner bildades under 2008 den ideella föreningen Kumulus. Under sommaren 2010 har en utvärdering av Kumulus verksamhet gjorts. Av den webbenkät som skickats ut till handledare, personer i Kumulus styrelse, kontaktpersoner i kommunerna, kommunchefer samt ledamöter i kommunstyrelserna framgår att man anser att det internationella ungdomsutbytet är ganska eller mycket viktigt samt att det leder till positiva effekter. Av webbenkäten framgår också att det internationella ungdomsutbytet prioriteras olika mycket inom länets kommuner. Då Kumulus skall omorganiseras inför 2011, och med tanke på att en majoritet av de som svarat på enkäten anser att en regional koordination är nödvändig, har ett flertal alternativa lösningar för Kumulus framtid diskuterats. Efter diskussion föreslås att en konsekvensanalys görs med utgångspunkt från följande förslag: Kumulus integreras helt i regionförbundet som en del av ungdomspolitiken

8 109 Kumulus finns kvar som en del av regionförbundet men med en egen styrgrupp och inhyrd personal Kumulus är helt fristående från regionförbundet och istället blir en egen enhet Föreslås även att det fortsatta arbetet med de ideella ungdomsorganisationerna och nätverket Det goda mötet bör belysas. beslutar uppdra åt kansliet att inför arbetsutskottets sammanträde den 21 oktober 2010 ta fram en konsekvensanalys avseende Kumulus framtida organisation med utgångspunkt från ovan redovisade förslag samt att även belysa det fortsatta arbetet med de ideella ungdomsorganisationerna och nätverket Det goda mötet. 156 D 2010/ Smålands mötesplats Kalmar FF:s nya arena som regional mötesplats För tillskapandet av en regional mötesplats i Kalmar FF:s nya arena har arbetsutskottet 113/10 beslutat bevilja medel om kronor för 3 år enligt förordningen (2003:596) om bidrag för projektverksamhet inom den regionala tillväxtpolitiken (s k 1:1-medel, tidigare 33:1-medel). Föreslås att medlen istället fördelas på 2 år med 1,2 miljoner kronor för år 2010 och kronor för år Bakgrunden till denna ändrade fördelning beror dels på ett önskemål från projektägaren kopplat till byggtiden, dels på en återföring av medel ( kronor) från Leadergrupperna för perioden , som måste betalas ut under 2010 för att få nyttjas. Det är av vikt att medlen används till ett projekt där regionförbundet med säkerhet kan betala ut summan i år, vilket Smålands mötesplats garanterar. I och med detta tas inte mer än avsedda kronor i anspråk från anslaget för 2010 trots att kronor betalas ut. beslutar att ändra tidigare beslut, 113/10, avseende Smålands mötesplats Kalmar FF:s nya arena som regional mötesplats att istället för 3 år fördelas på 2 år med 1,2 miljoner kronor för år 2010 och kronor för år et, som fattas enligt förordningen (2003:596) om bidrag för projektverksamhet inom den regionala tillväxtpolitiken (s k 1:1-medel, tidigare 33:1-medel), får inte överklagas.

9 Ungdomsarbetslöshetsfrågor Mats Johansson från Arbetsförmedlingen informerar om ungdomsarbetslösheten i Kalmar län. Ungdomsarbetslösheten i Sverige är en av EU:s högsta. Under det andra kvartalet 2010 var cirka ungdomar i åldern år i riket arbetslösa, vilket motsvarar en relativ arbetslöshet på 29,7 procent. I Kalmar län ligger Västerviks kommun i topp med 11,7% arbetslösa ungdomar medan Borgholms kommun har lägst andel arbetslösa ungdomar, 3,7 %. Den totala ungdomsarbetslösheten i länet ligger under riksgenomsnittet, som är 11,3 %. Även i fråga om den totala arbetslösheten i länet ligger Västervik i topp med 7,5 % medan de båda Ölandskommunerna har den lägsta arbetslösheten, 3,4 %. I juli månad 2010 var totalt ungdomar inskrivna i ungdomsgarantin för arbetslösa mellan 20 och 24 år. Ungdomsgarantin syftar till kompetensutveckling för att förbättra möjligheterna till arbete eller studier. tar informationen till protokollet. 158 D 2010/ Utbildningsinsatser med Kungliga Tekniska Högskolan Ärendet utgår från dagordningen. 159 D 2010/ Anmälan av skrivelse från Socialdemokraterna Dra erfarenheter från Scanias utbildning i konjunkturnedgången Socialdemokraterna har den 31 augusti 2010 inkommit med skrivelse Dra erfarenheter från Scanias utbildning i konjunkturnedgången. Under våren 2010 utbildade Scania omkring 600 av sina anställda istället för att företaget, som många andra, genomförde varsel. I skrivelsen föreslås att Oskarshamns kommun tillsammans med Scania och fackliga organisationer i samarbete med Regionförbundet i Kalmar län gör en utvärdering av utbildningssatsningen för att med det som grund skapa en modell för vuxenutbildning istället för att avskeda personal.

10 111 tar anmälan med godkännande till protokollet samt ger kansliet i uppdrag att bereda ärendet inför beslut i arbetsutskott och styrelse. 160 Anmälningsärenden Anmäls följande ärenden Rapport från Nationella Vindkraftskonferensen Nationell Vind 2010, den april 2010 i Kalmar Resultat av lönerevision 2010 Avslag på ansökan till Sveriges Kommuner och Landsting avseende medel till försöksverksamhet kring de mest sjuka äldre Avslag på ansökan till Svenska ESF-rådet om stöd från Socialfonden avseende Kompetensutveckling inom besöksnäringen Skrivelse till Svenska ESF-rådet och Tillväxtverket Angående indragna TAmedel för strukturfondspartnerskapen Budgetläget för företags- och projektstöd (1:1) tar anmälningarna med godkännande till protokollet. Leif Larsson Eddie Forsman ordförande ordförande Ulf Nilsson justerare Ingemo Ullman sekreterare

Protokoll 2010-11-11 Arbetsutskott

Protokoll 2010-11-11 Arbetsutskott 142 Organ Plats och tid Regionförbundets arbetsutskott Regionförbundet i Kalmar län Torsdagen den 11 november 2010, kl 13.00-15.05 ande Leif Larsson ordförande Akko Karlsson vice ordförande Eddie Forsman

Läs mer

Protokoll Arbetsutskottet

Protokoll Arbetsutskottet 120 Organ: Plats och tid: Regionförbundets arbetsutskott Hasselö, Tjust skärgård, Västervik Måndagen den 23 juni 2008, kl 10.00-14.30 ande: Leif Larsson ordförande Akko Karlsson vice ordförande Eddie Forsman

Läs mer

Protokoll 2014-03-19 Arbetsutskott

Protokoll 2014-03-19 Arbetsutskott 39 Organ Plats och tid Regionförbundets arbetsutskott Regionförbundet i Kalmar län Onsdagen den 19 mars 2014, kl 09.00-12.00 ande Lars Blomberg ordförande Leif Larsson vice ordförande Akko Karlsson vice

Läs mer

Protokoll Datum 2010-10-28 Primärkommunala nämnden

Protokoll Datum 2010-10-28 Primärkommunala nämnden 32 Organ Plats och tid ande Övriga deltagare Utses att justera Hotell Kronmunken, Mönsterås Torsdagen den 28 oktober kl. 9.00-12.00 Roland Åkesson, ordförande Lisbeth Lennartsson 30-33 Ingemar Svanström

Läs mer

Regionförbundets arbetsutskott Regionförbundet i Kalmar län (Marratech) Akko Karlsson Mona Jeansson Åke Nilsson

Regionförbundets arbetsutskott Regionförbundet i Kalmar län (Marratech) Akko Karlsson Mona Jeansson Åke Nilsson 135 Organ: Plats och tid: Regionförbundets arbetsutskott Regionförbundet i Kalmar län (Marratech) ande: Övriga deltagare: Utses att justera: Leif Larsson Akko Karlsson Mona Jeansson Åke Nilsson Håkan Brynielsson

Läs mer

Pilotregion Kalmar län Unga som resurs för Hållbar regional tillväxt i Kalmar län

Pilotregion Kalmar län Unga som resurs för Hållbar regional tillväxt i Kalmar län Pilotregion Kalmar län Unga som resurs för Hållbar regional tillväxt i Kalmar län Myndigheten Ungdomsstyrelsen Fördelar ca 8 miljoner till 7 regioner i Sverige Regional samverkan för Förebyggande, främjande

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2008-12-05 1 (7) Tid Fredagen den 5 december 2008 kl.08.15 08.45 Plats Beslutande Ledamöter Utvandrarnas Hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö Marie-Louise Hilmersson, (c) ordförande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Banverket inbjuder till samrådsmöte

Banverket inbjuder till samrådsmöte Banverket och Lessebo kommun bjuder in till samråd om förstudien, då vi presenterar de olika Skruv, måndag 23 november, Folkets Hus kl 18.30-20.30 Banverket och Växjö kommun bjuder in till samråd om förstudien,

Läs mer

Ulla Lundh (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom, 13:15-13:40 Jenny Dahlin, bitr. barn- och bildningschef

Ulla Lundh (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom, 13:15-13:40 Jenny Dahlin, bitr. barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 i källaren kl 13:15 14:15 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson

Läs mer

Protokoll Primärkommunala nämnden

Protokoll Primärkommunala nämnden 27 Organ Plats och tid ande Övriga deltagare Utses att justera Kronobäcks klosterkyrkoruin, Mönsterås Torsdagen den 9 september kl. 9.00-12.00 Roland Åkesson, ordförande Bo Bergman Eddie Forsman Ingemar

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Rådsmöte 2005-11-30 1 (15) Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, klockan 11.00 15.00 Beslutande Hudiksvalls kommun Sven-Åke Thoresen Åsa Nilsson Stefan Bäckström Tommy Ljung Ljusdals kommun Christina Embretsen

Läs mer

NORDANSTIGS KOMMUN FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7)

NORDANSTIGS KOMMUN FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) NORDANSTIGS KOMMUN FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) 2017-09-20 NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Till ledamöter Ersättare och övriga får kallelsen för kännedom Plats:

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, onsdagen den 14 augusti 2013, kl. 13.30 15.30 ande Monica Widnemark (s), ordf. Evert Nilsson (s) 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Örjan Wilhelmsson (s) Jan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Vårändringsbudget Förslag med bäring på Tillväxtverkets verksamhet 16 april 2018

Vårändringsbudget Förslag med bäring på Tillväxtverkets verksamhet 16 april 2018 Vårändringsbudget 2018 Förslag med bäring på Tillväxtverkets verksamhet 16 april 2018 Hur går det för Sverige? Stabil svensk tillväxt och stark arbetsmarknad Källa: Regeringen Huvudsakliga satsningar Fördjupad

Läs mer

Regionförbundets arbetsutskott

Regionförbundets arbetsutskott 3 Organ: Plats och tid: ande: Övriga deltagare: Regionförbundets arbetsutskott SKI, Stockholm Onsdag den 24 januari 2007, kl 09.00-11.25 Leif Larsson, ordförande Akko Karlsson, vice ordförande Eddie Forsman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

Protokoll 2013-03-12 Styrelse

Protokoll 2013-03-12 Styrelse 21 Organ Plats och tid Regionförbundets styrelse Glasverandan, KalmarSalen, Kalmar Tisdagen den 12 mars 2013, kl 14.00-14.30 Beslutande Lars Blomberg ordförande Leif Larsson vice ordförande Akko Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset den 12 juni 2015 kl. 08.00 10.00 Beslutande Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Ann Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Kommunledningsutskottet 2012-05-10 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M) Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson (FP) Sven-Åke

Läs mer

Protokoll 2014-04-03 Styrelsen. Torsdagen den 3 april 2014, kl 09.00-14.00 Beslutande Lars Blomberg ordförande

Protokoll 2014-04-03 Styrelsen. Torsdagen den 3 april 2014, kl 09.00-14.00 Beslutande Lars Blomberg ordförande 33 Organ Plats och tid Regionförbundets styrelse Gränsö Slott, Västervik Torsdagen den 3 april 2014, kl 09.00-14.00 ande Lars Blomberg ordförande Leif Larsson vice ordförande Akko Karlsson vice ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/ Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/5 2017. Plats:, Kalmar Tid 09.00 11.30 Beslutande deltagare: Anders Andersson, 1:e v ordf. Andreas

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 10 oktober 2017 kl. 08:00-16.30 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Lena Hasting, S 218-221 Övriga deltagande Lars

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt ~ ' ÖREBRO Protokoll Ks 27/2017 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2017-03-14 Klockan: 09:00-10:35 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Per-Åke Sörman

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2015-10-09 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan

Omsorgsverksamheten Sektion behandling och omsorg Allmänna ärenden Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan Servicehuset Bjursdalen, gröna rummet klockan 08.30-12.25 Plats och tid 1(14) Beslutande Britt-Marie Johansson, (s) ordförande Ann-Mari Flink, (s) Siw Karlsson, (s) Anna-Karin Kindgren, (c) Stefan Andersson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg Ordinarie ledamot(sd)

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg Ordinarie ledamot(sd) 1(12) Överförmyndarnämnd Plats och tid K-huset 14:00 16:00, Beslutande Ledamöter Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Lennart Anderberg Ordinarie ledamot(sd) Övriga närvarande

Läs mer

Minnesanteckningar dialogträff den 23 november 2011 om flyktingmottagandet i Fyrbodal

Minnesanteckningar dialogträff den 23 november 2011 om flyktingmottagandet i Fyrbodal Minnesanteckningar 2011-10-06 Diarienummer 851-14658-2010. 1(5) Minnesanteckningar dialogträff den 23 november 2011 om flyktingmottagandet i Fyrbodal Inledning Linda Karlsson och Margaretha Johnsson hälsade

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S) Åke

Läs mer

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Beslutsdatum 2008-02-05 1 (5) Tid Tisdagen den 5 februari 2008 kl. 15.30. Beslutande Ledamöter Marie-Louise Hilmersson, ordförande Leif Larsson Kira Berg Eva Nypelius Björn Jansson Lars Isaksson Esse Petersson

Läs mer

Fastställd av kommunstyrelsen , 188. Integrationsstrategi för Västerviks kommun

Fastställd av kommunstyrelsen , 188. Integrationsstrategi för Västerviks kommun Integrationsstrategi för Västerviks kommun 2015 2017 1 Integrationsstrategi för Västerviks kommun Vision Västerviks kommuns vision avseende integration är att gemensamt skapa förutsättningar för kommunen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses extra arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses extra arbetsutskott Regionförbundets styrelses extra arbetsutskott 2007-09-11 1 (10) Plats och tid Tisdag 11 september 2007 kl. 14.00 17.00 Plats ande Ledamöter Insikten, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Protokoll 2009-10-23 Styrelsen

Protokoll 2009-10-23 Styrelsen 112 Organ Regionförbundets styrelse Plats och tid Stabygården, Högsby Fredagen den 23 oktober 2009, kl 10.00-11.15 ande Leif Larsson ordförande Eddie Forsman vice ordförande Evy Annér Monica Bengtsson

Läs mer

Kommittédirektiv. Dialog med kommuner om flyktingmottagande. Dir. 2008:16. Beslut vid regeringssammanträde den 14 februari 2008.

Kommittédirektiv. Dialog med kommuner om flyktingmottagande. Dir. 2008:16. Beslut vid regeringssammanträde den 14 februari 2008. Kommittédirektiv Dialog med kommuner om flyktingmottagande Dir. 2008:16 Beslut vid regeringssammanträde den 14 februari 2008. Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare i form av en kontaktperson

Läs mer

Protokoll 2013-04-03 Styrelsen. Onsdagen den 3 april 2013, kl. 09.00-15.10 Beslutande Lars Blomberg ordförande

Protokoll 2013-04-03 Styrelsen. Onsdagen den 3 april 2013, kl. 09.00-15.10 Beslutande Lars Blomberg ordförande 26 Organ Plats och tid Regionförbundets styrelse Mönsterås bibliotek Onsdagen den 3 april 2013, kl. 09.00-15.10 ande Lars Blomberg ordförande Leif Larsson vice ordförande Håkan Algotsson Bill Björklund

Läs mer

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa KVINNORS VÄXTKRAFT Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa Kalmar län behöver fler företagare och fler kvinnor som driver företag. Med fler kvinnor som företagare kommer fler affärsidéer fram och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-08-26 Sid 66 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Björn Jonasson (KD) ordförande Birgitta Olsson-Johansson (S), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-25 Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-25 Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 08:30-12:10 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (FP) Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-09-07 11:15-12:10 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Region Gävleborgs regionkontor, Gävle, kl 09.30 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordförande Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Förstudier 5 december 2017, Hooks Herrgård

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Förstudier 5 december 2017, Hooks Herrgård Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna 2014-2020 Förstudier 5 december 2017, Hooks Herrgård Läge Antal förstudier: 20 Beslutat i kronor: 6 508 746 Budget i genomsnitt: 325 437 Genomförandeperiod

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott onsdag den 13 augusti 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott onsdag den 13 augusti 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott onsdag den 13 augusti 2014 1 Ärende 2 Dnr 2014/000174 Målbildsarbete: Den attraktiva regionen Linnéstråket Sammanfattning Under arbetsutskottet kommer

Läs mer

Föredragningslista - Näringslivsutskottet tema Besöksnäringen Träporten Borgsjö, konferenslokal, onsdag 27 augusti 2003 kl

Föredragningslista - Näringslivsutskottet tema Besöksnäringen Träporten Borgsjö, konferenslokal, onsdag 27 augusti 2003 kl Plats och tid för sammanträdet Föredragningslista - Näringslivsutskottet tema Besöksnäringen Träporten Borgsjö, konferenslokal, onsdag 27 augusti 2003 kl 13.00-16.00. Föredragande Ärenden 1 Justering 2

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Fredag den 11 december 2015, kl. 12.30-15.00

Fredag den 11 december 2015, kl. 12.30-15.00 42 Organ Plats och tid Stadshotellet i Västervik Fredag den 11 december 2015, kl. 12.30-15.00 ande Tomas Kronståhl ordförande Ann-Marie Fagerström 47-55 Lars Rosander Stihna Johansson-Evertsson Dzenita

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Visby. Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Visby. Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt programgenomförande 2017-06-20--21 Visby Henrik Blomberg Resultat Utlysning 2017:1 Utlysningsperiod 12 december 2017 13 mars 2017 Samtliga insatsområden

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (12) 2011-10-05 1 (12) Tid Plats ande Ledamöter Onsdagen den 5 oktober 2011, kl12:00-13.00 Möbelriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Monica

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Upprättande av ny detaljplan i Sörfjärden, Gnarp. 6. Program för översiktsplanearbetet.

Kommunkontoret i Bergsjö. 5. Upprättande av ny detaljplan i Sörfjärden, Gnarp. 6. Program för översiktsplanearbetet. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 19 augusti 2010 kl. 08:15. 1. Val av justerare. 2. Godkännande av dagordning.

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av september månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av september månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 11 oktober 2012 Mattias Andersson Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län september 2012 9 526 (8,4 %) 4 326 kvinnor (8,0 %) 5 200 män (8,7

Läs mer

KS AU PROTOKOLL EXTRA

KS AU PROTOKOLL EXTRA KS AU PROTOKOLL EXTRA 1(11) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Styrelsen 2006-11-29 1 (11) Plats och tid Pingstkyrkan, Edsbyn, klockan 09.30 11.00. Beslutande Sven-Åke Thoresen, ordf, s, Hudiksvall Evy Degerman, c, Bollnäs Olle Nilsson Sträng, s, Bollnäs Stefan Bäckström,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 3. Samarbetsavtal Bokningscentralen i Hälsingland.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 3. Samarbetsavtal Bokningscentralen i Hälsingland. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 1. Val av justerare. 2. Ekonomirapport.

Läs mer

Protokoll Styrelsen

Protokoll Styrelsen Protokoll 1 Organ: Plats och tid: Regionförbundets styrelse Regionförbundet i Kalmar län, Fredagen den 11 januari 2007, kl 10.00-13.00 ande: Leif Larsson ordförande Evy Annér Lennart Beijer Monica Bengtsson

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset Eken 2007-08-30 kl 13.30-17.00 Beslutande Bertil Johnsson (s), ordförande Åke Liljegren (s), ersättare för Lena Jonsson (s) Anna Gustafsson (s), ersättare

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45 Folkhälsoberedningen Datum: 2017-11-09 Tid: 09:00-11:45 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Pernilla Tornéus (M) (2:e vice ordförande) Eva Ballovare

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar 1 (5) Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar Stiftare, namn, säte, firmateckning och verksamhet 1. Den ideella föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Välfärdsberedningen (10)

Välfärdsberedningen (10) Välfärdsberedningen 2012-01-18 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 13.00 16.00 Beslutande Inger Bergman (M), ordförande Rolf Berger (S) Tord Rosenqvist (S) Birgitta Roskvist (S) Ylva

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av oktober månad 2012

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kalmar län i slutet av oktober månad 2012 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 14 oktober 2012 Mattias Andersson Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kalmar län oktober 2012 9745 (8,5 %) 4460 kvinnor (8,2 %) 5285 män (8,8 %)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

Datum 2014-10-05. Hotell Aveny, Umeå. Anita Drugge (S) Christer Bergman (M) Carmen Lundkvist (FP) Torbjörn Hellström (SVP)

Datum 2014-10-05. Hotell Aveny, Umeå. Anita Drugge (S) Christer Bergman (M) Carmen Lundkvist (FP) Torbjörn Hellström (SVP) Nämnden för tillväxt och regional utveckling Tid 17.15 18.05 Plats Hotell Aveny, Umeå Närvarande Ledamöter Carina Holm (S) ordförande Kenneth Nilshem (C) Tommy Ljung (M) Annika Huber (S) Ers. f Åke Bertils

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering Kommunstyrelsen 2012-11-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 228 Projekt Samordnade servicelösningar, information 229 Hemsändningsbidrag 230 Projekt Inlandsbanan,Destination

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (12) 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedda att justera Kommunhuset sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00-15:00 Jens Robertsson (C) Anders

Läs mer

Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018

Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018 Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018 (Godkänd av styrelsen den 2015-01-01, 8) Regionförbundet skall vara ett kommunalförbund enligt kommunallagen och bildas för obestämd tid. 1 Förbundets

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp

Bernt Spetz, ordförande Göran Andersson S Ann-Christine Asp Plats och tid Marks Bostads AB, klockan 17.00 18.55 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Beslutande M Ann Iberius-Orrvik kl. 17.00-18.45, 104-110 C Tommy Västerteg kl. 17.00-18.50, 104-112

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott onsdag den 14 maj 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott onsdag den 14 maj 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott onsdag den 14 maj 2014 Ärende 2 Dnr 2014/000001 Aktuella kommundirektörsfrågor Föredragande: Jan Lagerqvist, kommundirektör Under ärendet informeras

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Regionens samverkansråd Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Robert Uitto (S) (Ordförande) Eva Hellstrand (C) Ann-Marie Johansson

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15 KULTURNÄMNDEN 2008-12-12 1-15 Plats och Tid HamnCompagniet kl 12.30.00-14.00 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Kerstin Edvinsson (c) i stället för Emil Radanov (c) Lena Hesselroth (c) i stället

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-10-03 199 Tid 8.30-9.40 Plats Stadshuset Omfattning 201-207 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Förstudier 19 oktober 2017, Kosta

Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna Förstudier 19 oktober 2017, Kosta Strukturfondspartnerskapet Småland och Öarna 2014-2020 Förstudier 19 oktober 2017, Kosta Läge Antal förstudier: 19 Beslutat i kronor: 6 198 996 Budget i genomsnitt: 326 263 Genomförandeperiod i genomsnitt:

Läs mer

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-09-25 10 (21) Ks 320 Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 Dnr 2018/254-010 Landstinget i Kalmar län har hos regeringen ansökt om ändring

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Eken kl. 09:00-09:35 Beslutande Torgny Lindau (PF), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1:e vice ordförande Ronny Nilsson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Ulf

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (13) 2012-10-24 1 (13) Plats och tid Onsdagen den 24 oktober 2012 kl. 08.30-11.30 Insikten, Videum Science Park, Växjö ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sven Sunesson (C) Eva Johnsson (KD) Monica Widnemark

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.45 15.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2016 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 3 3.1 Styrelsen... 3 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer