Linköpings Fältrittklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Linköpings Fältrittklubb"

Transkript

1 Linköpings Fältrittklubb Grundades år 1900 med namnet Småland-Östergötlands Fältrittklubb under ledning av ryttmästaren friherre Gustav Lehusen skedde en sammanslagning mellan Linköpings ridklubb som var civil och den militära Småland- Östergötlands Fältrittklubb och fick då namnet Östergötlands Fältrittklubb (ÖRF). Klubbens förste ordförande blev översten Einar Qvarnström. I början av 60-talet flyttades verksamheten till St. Ånestad efter det att stadsfullmäktige överlämnat St. Ånestads lokaler och mark till ÖFK s ridhusförening som gåva. År 1962 var den första manegen klar, ridhuschef var då Gustav Carlsson. Fr.o.m. år 1975 drev Lars-Olof Axén, allmänt kallad LOA, ridskolan. År 1980 invigdes det andra ridhuset som är uppvärmt arrangerades SM i banhoppning, då på en helt ny utebana. År 1990 arrangerade klubben VM i modern femkamp ändrades namnet till Linköpings Fältrittklubb.

2 Linköpings Fältrittklubbs Verksamhetsidé Vår verksamhet vänder sig till alla: barn, ungdomar och vuxna oavsett bakgrund och förutsättningar. Vi erbjuder nära och utvecklande fritid för ryttare och intresserade med aktiviteter för gemenskap, motion och tävling. Vi vill ge fler möjlighet att uppleva samspelet mellan människa och häst.

3 LFK Värdegrund: I LFK Blir alla sedda och känner sig trygga Har vi en positiv syn på varandra och verksamheten Arbetar vi aktivt för att förebygga alla former av utanförskap Utbildar vi för att säkerställa ett gott ledarskap och goda förebilder Verkar vi för god hästhållning och en säker verksamhet Arbetar vi långsiktigt med föreningens utveckling

4 LFK medlemmar 2015 Våra medlemmar är såväl barn, ungdomar som vuxna. Många rider lektionsridning, idag främst på Ånestad, i framtiden hos Magnus Andersson i Raelstorp, på nya anläggningen i Smestad eller på annat håll. Många är privatryttare med hästen uppstallad hemma eller i inhyrda stall. Många tävlar på olika nivåer, andra motionsrider enbart. Denna mångfald är en av klubbens styrkor och vi slår vakt om att vara en klubb för alla. Under året har klubben haft 561 antal aktiva medlemmar samt 11 stödmedlemmar. Aktiva medlemmar är fördelade enligt följande: 0-6 år 7-12 år år år 41- år Summa Kvinna Man

5 har under året byggts i det närmaste färdigt exteriört. Den referensgrupp från klubben som bildades i december 2014 kom tyvärr alldeles för sent in i projektet och har därför i mycket begränsad omfattning kunnat påverka anläggningens utformning vare sig i stort eller detaljer. Samverkan med kommunen och de berörda entreprenörerna har varit omfattande och efterhand funnit allt mer effektiv form.

6 Magnus Andersson Ridskola AB har på uppdrag av Linköpings Fältrittklubb bedrivit lektionsverksamhet sedan 1996 Ridskolan erbjuder kvalificerad ridutbildning för ca 550 elever/vecka. Utbildningen har riktat sig till alla nivåer från nybörjare till avancerade ryttare. Utbildningen är indelad i ponny-, ridhäst- samt blandgrupp. Nybörjargrupperna rider 45 min/gång och fortsättningsgrupperna rider 60 min/gång. Lektionerna leds av utbildade instruktörer. Sammanlagt har ridskolan ca 40 hästar och ponnyer som står till elevernas förfogande. Ridskolan har även haft teoriutbildning, pay & jump samt olika lovaktiviteter för Linköpings Fältrittklubbs medlemmar. De rena dressyr- och hoppgrupperna i verksamheten från 2014 samt att lektionsryttare kan delta vid pay & jump har fortsatt även under 2015.

7 Ungdomssektionen Pionjär Pionjärs styrelse har 2015 bestått av 14 tjejer12-18 år aktiviteter för klubbens medlemmar under 26 år. Även detta år åkte vi till Boda Borg med skötarna, som tack för att de sköter stallets lektionshästar Team Work Cup genomfördes för sjunde året i rad och det är årets tävling i teambuilding där samarbete står i fokus. Stora Spökafton och Lilla Spökafton anordnades på höstterminen och båda var välbesökta. Lilla Spökafton är till för barn mellan 7-10 år och Stora Spökafton för de som är 11 år och uppåt. Skötarmöten hölls på höstterminen och nästan alla hästar har minst en skötare. Under höstterminen hölls två skötarläger för stallets skötare, ett obligatoriskt läger för de som sköter häst eller vill börja sköta en häst. Skötarna fick under lägret lära sig mer om stallregler, säkerhet, hästhantering, hur man är en bra kompis m.m. Under sportlov, påsklov, höstlov och jullov har en hel del aktiviteter så som rykttävlingar, fotodagar, sakletarjakter och mycket mer ägt rum. Städning utav lådkammaren har gjorts både på hösten och på våren. Vi kombinerade lådstädningen med en brännbollsmatch och andra lekar för att göra det hela till en roligare och mer sammanhållande aktivitet. Temat för luciashowen 2015 var "genom åren". Där publiken fick se massa scener från tidigare år, samt danser, teater, voltige, luciatåg och massor annat.

8 LARK (Linköpings Akademiska Ridklubb) 61 medlemmar Nybörjarlektioner i samarbete med LFK och Magnus Anderssons Ridskola AB en inkörsport till regelbundna ridlektioner för deltagarna. LARKs medlemmar harjuniorpris på Valla ponnyklubbs ordinarie ridlektioner. På Magnus Anderssons Ridskola AB hade LARK 2 ridgrupper att erbjuda våra medlemmar. Där red de till rabatterat pris och kunde välja mellan 5 och 10 lektioner som sedan kunnat utnyttjas vid 14 tillfällen I maj 2015 student-sm i Lund. LARK gick vinnande ur kampen om det allra mest prestigefyllda priset, den kombinerade lagklassen. Svenska mästare! SRNC, studenternas egen världscup med deltävlingar i Lund, Jerez de la Frontera och World Finals Germany. LARK deltog framgångsrikt i samtliga. Eget KM i hoppning på Ånestad med Marsabs fina hästar.

9 Tävlingar på lokal, regional och nationell nivå Klubbtävlingar 2015 Två regionala dressyrtävlingar inomhus för storhäst, En hopptävling inomhus på regional nivå för stor häst och för ponny En hopptävling utomhus på regional/nationell nivå för stor häst LFK cup hoppning ponny LFK cup hoppning ridhäst LFK cup dressyr ponny LFK cup dressyr ridhäst KM hoppning ponny KM hoppning ridhäst KM dressyr ponny KM dressyr ridhäst

10 Aktiviteter Klubben har vid två tillfällen under 2015 anordnat en så kallad familjedag, där allmänheten bjudits in till olika aktiviteter. Det har exempelvis varit öppet stall där det getts tillfälle att umgås, borsta och pyssla med hästar, tipspromenader, lotterier, loppis, fiskdamm för de yngsta och ridborgarmärkestagning. Det har gått att köpa kaffe och lättare förtäring i cafeterian mm. Dessa tillfällen har varit populära och välbesökta. Styrelsen har genomgått utbildning i SISU s regi i syfte att skapa bra arbetsrutiner. I detta sammanhang har klubbens verksamhetsidé, värdegrund och vision för framtiden bearbetats. I juni hölls Grönt kort -kurs. Det togs 183 stycken Ridborgarmärken under 2015.

11 Prestationer Linköpings Fältrittklubb har flera duktiga ryttare både i hoppning och dressyr. På hoppsidan har vi bl.a. Malin Baryard och Jonna Ekberg som båda haft stora framgångar under året. Malin deltog bl.a. i EM i Aachen och Jonna har haft stora framgångar utomlands. Klubben har under året haft ett lag i div 2 i hoppning.

12 Breddad verksamhet Stallet utgör en populär träffpunkt fritidsgård där vuxna och yngre samarbetar och umgås. Klubben har en deltidsanställd ungdomsansvarig som hållit samman olika aktiviteter som syftar till att stärka breddverksamheten. För ungdomarna som utgör en majoritet anordnas dessutom skötarläger, Luciashow, kvällsträffar, besök och utbyte med andra ridskolor, tävlingar och utställningar. Klubben samverkar med närliggande skolor, främst Bäckskolan och Vidingsjöskolan. Eleverna bjuds in till besök. Ambitionen är att stimulera fler elever, inte minst från familjer med utländsk bakgrund och även fler pojkar. Resultatet har blivit att barnen sedan spontant på egen hand besöker stallet, som även fungerar som en informell fritidsgård. I nästa steg tar de med föräldrar bl.a. till familjedagar och därefter börjar man ta lektioner.

13 Anläggningen LFK hyr Ånestad ridsportanläggning av Lejonfastigheter Med anledning av anläggningens snara nedläggning, har endast mycket nödvändiga underhållsåtgärder vidtagits. Vaktmästartjänsten har avvecklats och markunderhåll och städning är sedan oktober utlagt på entreprenad.

14 Cafeterian Cafeterian har haft öppet större delen av veckans vardagskvällar samt ungefär hälften av terminernas lördagar. Vidare har den varit öppen vid tävlingar och andra arrangemang. Cafeterian har bemannats på en halvtidstjänst under normala öppettider samt av våra ideellt arbetande medlemmar under tävlingar. Vi har utöver normalt cafésortiment även serverat enklare maträtter till överkomligt pris

15 Ridklubbsallians En ridklubbsallians för klubbar i Linköpingsområdet med omnejd har startats upp under året. Alliansen kommer att kunna vara ett viktigt samarbetsforum för utbildning, tävlingsverksamhet, administration och diskussioner med kommuner mm.

16 Ekonomi Fältrittklubben har sedan 2012 haft ansträngd ekonomi med minusresultat som följd. År 2015 har ekonomistyrningen fokuserat på kostnadskontroll samt intäktsökande åtgärder, vidare har inga större investeringar genomförts. Rutiner för kassakontroll har upprättats och följts. Linköpings kommun har bidragit med kr till kostnader i samband med våra tävlingar, främst till nytt underlag på ridbana samt i ridhus. Vidare har klubben fått kr för arbete inom ramen för breddmiljonen av Linköpings kommun. Bidrag på kr har erhållits från Riksidrottsförbundet i form av idrottslyftet för projekten öppet stall, talangutveckling, ungdomsledare, utvecklas tillsammans samt styrelseutveckling. LFK har resultatfört kr aktivitetsstöd för 2015, under 2014 var motsvarande belopp kr. Antalet personer som LFK fick aktivitetsstöd från Riksidrottsförbundet för var hösten personer och våren personer. Styrelsen föreslår att årets resultat kr överförs i ny räkning Fältrittklubb har ett eget kapital på kr per den Budgetidé 1. ½ ½ +/-0??

17 Klubbens anställda En deltid, dels som föreståndare för cafeterian, dels med administrativa uppgifter. En deltid som svarar för utbildnings och ungdomsverksamhet. En vaktmästartjänst, som avslutades i september. Därefter har städning, gräsklippning och snöröjning lagts ut på entreprenad

18 Styrelsens sammansättning och arbete Torolf Nilzén, ordförande 1 år Katarina Ingvarsson, vice ordf., ledamot 1 år Mats Sköldestig, kassör, ledamot 2 år Lena Norman, sekreterare, ledamot 2 år Annika Bergström, ledamot 2 år Jennifer Johansson, ledamot 1 år Viktoria Blomberg, ledamot 1 år (avstod) Repr LARK ordförande Repr Pionjär ordförande Caroline Nilzén, suppleant 1 år Anders Hedberg, suppleant 1 år Revisorer Valberedning Styrelsen har under året haft 10 protokollförda sammanträden. Styrelsen har med stöd från SISU Idrottsutbildarna utbildat sig och utvecklat styrelsearbetet samt vision, värdegrund och verksamhetsidé för klubben.

19 På Ånestad vårterminen 2016 Januari 06-jan Pay & Jump 17-jan Pay & Jump 31-jan Pay & Jump februari 07-feb Dressyrtävling LA, MSV C, 2 st MSV B 14-feb Pay & Jump 14-feb LFK Årsmöte vecka 7 Teori ponny vecka 8 Sportlovs aktiviteter mars Hopptävling struken 29 mars - 1 april Påsklovsaktiviteter mars/april Teorivecka april maj 22 maj Familjedag o LFK cup dressyr samt P&R 29 maj LFK cup Hopp o P&J juni 17-jun Avslutningsfest juni-aug Flyttning/avveckling

20 På Smestad hösten 2016 aug 20-aug Invigning Smedstad aug Regional och lokal hopptävling lö: 90,100,110,120 sö:upp till 130 Ridsportalliansen? aug Tävlingsplaneringsmöte i för regionen oktober 16-okt Regional tävling i dressyr ponny 31 okt - 4 nov Novemberlov november 05-nov Regional tävling i hoppning Ponny LD LC, LB, LA 06-nov Regional tävling i hoppning Stor (inkl final div 2) 90,100,110, Nov Regional/Lokal tävling i dressyr ridhäst LA - MSV A St Georg som avslutning december 03-dec Lucia show LFK Cup, KM, Familjedag mm inplaneras

21 På Smestad 2017 LFK Cup, KM, Familjedag, Lucia mm inplaneras 11-feb reg dressyr storhäst LA MSV C MSV B MSV A 18-feb reg dressyr ponny LA MSV C MSV B mars Hoppning Inne storhäst 2 dagars lö_lokal:90,100,110,120 sö_regional:100,110,120,130, maj Hoppning Ute storhäst 2 dagars regional Aug hoppning storhäst lokal regional 2 dagars (Lokal map Breeders) 07-okt reg dressyr storhäst LC LB LA (ev LB LA MSV C) 08-okt lok reg dressyr ponny LC LB LA 04-nov Hoppning Inne ponny lokal/regional 05-nov Hoppning inne storhäst lokal/regional

22 LFK Vision 5 år framåt: En växande och levande ridklubb, ledande i fritid, motion och tävling där alla är välkomna.

Linköpings Fältrittklubb

Linköpings Fältrittklubb Linköpings Fältrittklubb Grundades år 1900 med namnet Småland-Östergötlands Fältrittklubb under ledning av ryttmästaren friherre Gustav Lehusen. 1950 skedde en sammanslagning mellan Linköpings ridklubb

Läs mer

Verksamhetsberättelse och årsbokslut år 2016

Verksamhetsberättelse och årsbokslut år 2016 Verksamhetsberättelse och årsbokslut år 2016 Linköpings Fältrittklubb Organisationsnummer 82 20 01-1236 2 Innehåll 1 Sammanfattning... 4 2 Magnus Andersson Ridskola AB... 5 3 Klubbens anställda... 6 4

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni stötta och synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2014

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2014 Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2014 Sida 1 av 8 1. Klubben Alleby Ridklubb är en ideell förening som är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Klubben är belägen i Torslanda, Göteborgs

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Jönköpings fältrittklubb Årsmöte 2019-02-28 2 Vision Få en god ordning på ekonomin, skapa en ridskola med mycket hög kvalitet, en konkurrenskraftig och välskött anläggning och tävlingar

Läs mer

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag Örebro fältrittklubb Verksamhet och uppdrag Antagen 14 december 2011 Reviderad februari 2013 Örebro fältrittklubb Örebro fältrittklubb bildades 1917 efter ett initiativ från främst militärt håll. Klubben

Läs mer

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar.

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vi hoppas att ni och ert företag vill vara med och sponsra

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2018 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING Ordförande Rebecca Olofsson Vice ordförande Martina Björkman Kassör Cecilia Rosenqvist Sekreterare Carolina Suomenniemi Ordinarie ledamöter Sofia Lindqvist-Lacinai

Läs mer

Välkommen till Sollentuna Ridklubb

Välkommen till Sollentuna Ridklubb Välkommen till Sollentuna Ridklubb Årsmöte 19 feb 2017 Årsmöte Information - resultat från medlemsenkät - om- och tillbyggnation av anläggningen - verksamhetsplan och budget 2017 Dagordning 1. Årsmötet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Lomma Ridklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

Lomma Ridklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 Lomma Ridklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Lomma Ridklubb redovisar 2015, för tredje året i följd, ett positivt resultat i verksamheten. Resultatet visar ett överskott på 221 000 kr vilket är 25 000 under

Läs mer

POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING

POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING Gröna tråden Historik Skogslottens Ryttarförening är Norrköpings största och Sveriges femte största ridklubb. Vi har hela 500 medlemmar i veckan som rider lektioner hos

Läs mer

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november Täby Ryttarsällskap Välkomna till lag-sm i ponnydressyr 2017! Varmt välkommen till Täby Ryttarsällskap och årets lag-sm i dressyr för ponny den 2-5 november. Vi ser

Läs mer

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare

Kick-Off. För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Kick-Off För alla tävlingsintresserade SoRK ryttare Dagens upplägg Tävlingar 2016 och 2017 Vad krävs för att få tävla? SoRK:s funktionärer T-SEK Verksamhetsplan/Värdegrund TDB och Equipe och tävlingsplatsen

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga)

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga) TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

Ridskoledrift. Struktur för teamet & ekonomistyrning

Ridskoledrift. Struktur för teamet & ekonomistyrning Ridskoledrift Struktur för teamet & ekonomistyrning Vår verksamhetsidé och plattform Örebro Fältrittklubb erbjuder utbildning för ryttare och hästintresserade på alla nivåer. Vi hanterar hästen med kunskap

Läs mer

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul JULLOVSAKTIVITETER 23/12 Julklappshoppning 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul 27/12 Hyr din favorithäst 28/12 Hoppkurs 29/12 Hoppkurs 30/12 Söndag Uteritt 31/12

Läs mer

FÖRORD STYRELSEN. Nu har året 2009 passerat och jag tror många kan hålla med om att det har gått fort!

FÖRORD STYRELSEN. Nu har året 2009 passerat och jag tror många kan hålla med om att det har gått fort! Årsberättelse 2009 FÖRORD Nu har året 2009 passerat och jag tror många kan hålla med om att det har gått fort! BRUS styrelse har som varje år målet att aktivera och skapa god kamratskap mellan ungdomarna

Läs mer

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2015

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2015 Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2015 Sida 1 av 9 1. Klubben Alleby Ridklubb är en ideell förening som är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Klubben är belägen i Torslanda, Göteborgs

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Verksamhetsplan för KLRK 2015

Verksamhetsplan för KLRK 2015 Verksamhetsplan för KLRK 2015 Karlskrona-Lyckå Ridklubb www.klrk.se 1 1. Värdegrund 1.1 Klubbens vision Karlskrona-Lyckå Ridklubb ska vara det självklara valet för varje ryttare. Vi ska vara ett attraktivt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2007

Verksamhetsberättelse 2007 Verksamhetsberättelse 2007 Styrelsen för Norrköpings Fältrittklubb får härmed avge verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 2007-01-01 2007-12-31. Ridskolan har under hela året drivits i klubbens egen

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Ryttarförening Februari 2013 Hej alla BäRFare! Nu har vårterminen dragit igång för fullt med den vanliga verksamheten men även med en hel del nya inslag! Ett säkert sätt att hålla sig uppdaterad

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 14 februari 2016, kl 13.00 Dagordning

Läs mer

Välkomna till Lidköpings Ridklubb

Välkomna till Lidköpings Ridklubb Välkomna till Lidköpings Ridklubb 2015 Välkomna till en av Skandinaviens finaste ridanläggningar! och en ridklubb med stor framtidstro där alla är välkomna och behövs Med stora framgångar genom åren På

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE VÅREN 15 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola o hästarna alla

Läs mer

Matfors Ryttarförening

Matfors Ryttarförening Mål och visionsarbete 2017 Matfors Ryttarförening...den lilla ridklubben med stort hjärta som ger utrymme och utveckling åt alla Vår vision Matfors Ryttarförening skall vara förstahandsvalet för alla ridsportintresserade

Läs mer

Att arbeta med statistik

Att arbeta med statistik Denna manual är en av fyra som arbetats fram under projektet Regionala forum för hästsektorn - Regionala lärprojekt. Manualen ska underlätta arbetet med att stärka sektorn regionalt. Regionala forum för

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Styrelsens sammansättning för Ölands Ryttare Förening ÖRF under verksamhetsåret: Ida Petersson Ordförande, Avgick 7/12 Emma Arvidsson - Vice Ordförande, Ordförande från 7/12 Julia Richardsson Sekreterare

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2013-2015 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 PRODUKTPORTFÖLJ 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL

Läs mer

2017 på Karlstads Ridklubb 1

2017 på Karlstads Ridklubb 1 2017 på Karlstads Ridklubb 1 Dagridläger På ponny Lördag 17/6 kl. 09.00-16.00 Här är en aktivitet för den unga ryttaren som vill lära sig mer om hästar och ridning. Kursen vänder sig till ponnyryttare

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till Tämta Ridklubb inbjuder till RIDLÄGER 2016 Anmäl dig idag! Fantastisk upplevelse! Ridning i underbar natur! Träna hoppning och dressyr! Träffa nya hästar och kompisar! Rid och bada i sjön! Ridlägerveckor

Läs mer

WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05

WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05 WRK FÖRENINGSUTVECKLINGSKVÄLL 2013-05-05 De viktigaste frågorna att ta tag i direkt! Utbilda domare, överdomare och banbyggare inom klubben. Arrangera nationell tävling i någon form: Samverka med andra

Läs mer

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2016

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2016 Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2016 Sida 1 av 9 1. Klubben Alleby Ridklubb är en ideell förening som är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Klubben är belägen i Torslanda, Göteborgs

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2015-2018 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 UTBUD 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL 4

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Lilla Edets Ridklubb Årsmöte 2015-03-07. Verksamhetsberättelse Lilla Edets Ridklubb 2014

Lilla Edets Ridklubb Årsmöte 2015-03-07. Verksamhetsberättelse Lilla Edets Ridklubb 2014 Verksamhetsberättelse Lilla Edets Ridklubb 2014 1 Styrelse:... Anställda under året:... Ridskola och anläggning:... Hästar:... Investeringar och förbättringar som gjorts under året:... 2 Styrelsen Ordförande:

Läs mer

Nyby Torshälla Ridklubb

Nyby Torshälla Ridklubb En framgångsrik förebild inom ridsporten Måldokument Nyby Torshälla Ridklubb Nyby Torshälla Ridklubb -02-14 NTRKs verksamhetsidé NTRK ska vara en framgångsrik förebild för alla inom ridsporten. Alla, såväl

Läs mer

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2017

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2017 Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2017 Sida 1 av 10 1. Klubben Alleby Ridklubb är en ideell förening som är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Klubben är belägen i Torslanda, Göteborgs

Läs mer

Översikt kurser och läger 2016

Översikt kurser och läger 2016 Översikt kurser och läger 2016 I anslutning till vårterminen: 18/6-21/6 1. Ponnyläger med övernattning, 4 dagar, nivå från Märke 3. 18-19/6 2. Dressyrkurs på häst för både lektions- och privatryttare.

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Lomma Ridklubb Verksamhetsplan 2014 Lomma Ridklubb Lomma Ridklubb är en aktiv ideell förening som i år firar 40-årsjubileum. Föreningen bedriver en av Svenska Ridsportförbundet certifierad ridskola, för

Läs mer

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare.

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Strategi 2024 WE Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Grupp1 : Anna N, Ulrika P, Gabriella P, Malin B, Åsa T, Ingela H Delmål för 2016/2017

Läs mer

Välkomna till SHRFs årsmöte 2016

Välkomna till SHRFs årsmöte 2016 Välkomna till SHRFs årsmöte 2016 Januari Februari Mars Mars April April Maj Maj Maj Juli Juli Juli Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti September September Oktober Oktober December December

Läs mer

Årsmöte. Hej alla medlemmar! Söndagen den 6 mars kl i cafeterian. Vi bjuder på smörgåstårta!

Årsmöte. Hej alla medlemmar! Söndagen den 6 mars kl i cafeterian. Vi bjuder på smörgåstårta! Hej alla medlemmar! Nytt år och nya friska tag, vi håller för tillfället på att renovera lite i privatstallet, det har försvunnit 2 boxar där, men i gengäld får vi en duschspilta och en större sadelkammare,

Läs mer

Datum: Anläggningen Behov anmält från personalen om uppfräschning av underlag i ridhuset.

Datum: Anläggningen Behov anmält från personalen om uppfräschning av underlag i ridhuset. 1. Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna 2. Föregående protokoll Inköp container som ska användas som hinder förråd. Johan och Gunilla beslutar om lämplig plats på anläggningen där den ska placeras.

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb (TGPK) i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 12 februari 2017, kl 13.00

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening December 2013 Hej! Nu börjar höstterminen att närma sig sitt slut och förberedelser för jullovets aktiviteter och vårterminens ridning pågår för fullt. Dessutom lanseras

Läs mer

Viarps Kör och Ridklubb Julen 2014

Viarps Kör och Ridklubb Julen 2014 Viarps Kör och Ridklubb Julen 2014 Välkomna på Julbazar Julstämningen infinner sig inte riktigt på Viarp förrän stallet är julpyntat och vi har haft vår traditionsenliga Julbazar. På Viarps Julbazar finns

Läs mer

Fakta- insamling. en hemläxa för varje ridklubb

Fakta- insamling. en hemläxa för varje ridklubb Fakta- insamling en hemläxa för varje ridklubb Lathund #3 för framgångsrikt påverkansarbet ingår Svenska Ridsportförbundets satsning för att stärka dialogen mellan ridklubbar och beslutsfattare. I materialet

Läs mer

Ridläger Vigelsjö Ridskolas ANMÄLAN. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till.

Ridläger Vigelsjö Ridskolas ANMÄLAN. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till Vigelsjö Ridskolas Ridläger 2017 ANMÄLAN Anmälan sker på hemsidan under Kurser & Anmälan och scrolla ner till Ridläger Ridklubben Norrtälje

Läs mer

Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap

Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap Verksamhetsidé, värdegrund, vision och mål Smedstorps Ryttarsällskap Den lilla klubben med det stora hjärtat SRS verksamhetsidé Vi är en klubb med familjär karaktär som alltid utgår från hästens välbefinnande.

Läs mer

Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål

Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål 1 Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål Från och med 2010 bedrivs Solna Fältrittklubbs verksamhet utifrån en fastslagen värdegrund och vision, och med tydliga och konkreta mål. Värdegrunden, visionen

Läs mer

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2017 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning!

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Fotograf Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Du ska vara intresserad av fotografi och ha egen kamera. Utbildning:

Läs mer

Vi har i dagarna fått hem två nya storhästar till verksamheten, Didde och Callas som nu börjar slussas in i verksamheten så smått.

Vi har i dagarna fått hem två nya storhästar till verksamheten, Didde och Callas som nu börjar slussas in i verksamheten så smått. 2018-01-24 Linköping Hej! Vilken fantastisk trettondagsafton det blev här på Smedstad när Rolf-Göran Bengtsson gästade oss och höll en fantastisk hoppclinic! Fullt hus var det minst sagt, med närmare 700

Läs mer

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr.

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr. VÄLKOMMEN TILL SOMMARLOVET OCH RIDLÄGER - BOLLNÄS RIDSÄLLSKAP! LÄGER 1 TRÄNINGSLÄGER MED TÄVLINGSINRIKTNING VECKA 25, 17-20/6 2019, 09.00-16.00, KARIN FREDRIKSSON/MICHAELA HELLSTRÖM Ett träningsläger i

Läs mer

Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019

Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019 Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019 Välkommen på sommaraktivitet 2019 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se

Läs mer

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Ämne: Mötesordförande: Ordförande: Ridhus Chef: Årsmöte Borås Fältrittklubb Pia Kilbo Nanette Espinasse Sara Eriksson Datum: 2016-02-28 Plats: Borås Fältrittklubb,

Läs mer

Askims Fältrittklubb AFRK

Askims Fältrittklubb AFRK Välkommen till Askims Fältrittklubb AFRK Här kommer information om Askims Fältrittklubb till dig som medlem. Spara detta informationshäfte! Det innehåller viktig information om klubben och anläggningen.

Läs mer

HÄSSLEHOLMS RIDKLUBB. Värdegrund Vision Policy

HÄSSLEHOLMS RIDKLUBB. Värdegrund Vision Policy HÄSSLEHOLMS RIDKLUBB Värdegrund Vision Policy Dåtid - Historia Hässleholms Ridklubb (f.d. Röinge Ridskola) grundades 1972. Verksamheten bedrevs vid anläggningen belägen vid korsningen av väg 21/23 ute

Läs mer

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE Terminsavslutning med miniatyrhästar Juni 2013 En alv vann årets maskeradtävling! Ordförande har ordet. Nu är det sommar och våra hästar ska också få semester

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-01-01 2014-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-01-01 2014-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-01-01 2014-12-31 Styrelsen i Norrköpingsortens Ryttarförening avger härmed följande berättelse över arbetet i föreningen under 2014 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande:

Läs mer

Välkommen till. Askims Fältrittklubb AFRK. Här kommer information om Askims Fältrittklubb till dig som medlem.

Välkommen till. Askims Fältrittklubb AFRK. Här kommer information om Askims Fältrittklubb till dig som medlem. Välkommen till Askims Fältrittklubb AFRK Här kommer information om Askims Fältrittklubb till dig som medlem. Augusti 2014 1 Innehållsförteckning Allmän information... 3 Ungdomssektionen... 5 Verksamhet

Läs mer

Höstlovsaktiviteter vecka 44

Höstlovsaktiviteter vecka 44 Höstlovsaktiviteter vecka 44 Vi har höstlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla 31/10 MÅNDAG: Tvådagars ponnyhoppkurs 8st kl 08.00-11.30 Pris: 750kr 2 dagar Galoppera-mera-kurs kl 09.30-11.30

Läs mer

Årets Ungdomssektion 2010

Årets Ungdomssektion 2010 Årets Ungdomssektion 2010 Klubb: Theleborgs Ryttarsällskap Distrikt: Smålands Ridsportförbund Kontaktperson i sektionen: Josefine Ahlgren Adress: Stallvägen 10 353 52 Växjö Telefon: 0702-46 06 11 E-mail:

Läs mer

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2016/2017

Falkenbergs Tennisklubb. Verksamhetsplan 2016/2017 Falkenbergs Tennisklubb Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsidé Utifrån en bred rekrytering stimulera tennisintresset på alla nivåer, från de yngsta till de äldsta med prioritering på ungdomar som vill

Läs mer

AFFÄRSPLAN

AFFÄRSPLAN UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING SVERIGES BÄSTA RIDSKOLA EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2016-2021 1 1 VISION 3 1.1 Visions slogan 3 1.2 Fullständig vision 3 2 MISSION 3 3 VÄRDEGRUND 3 4 VERKSAMHETSBESKRIVING

Läs mer

MÅLDOKUMENT FÖR ÖREBRO FÄLTRITTKLUBB 2019

MÅLDOKUMENT FÖR ÖREBRO FÄLTRITTKLUBB 2019 MÅLDOKUMENT FÖR ÖREBRO FÄLTRITTKLUBB VERKSAMHETSIDÉ Örebro Fältrittklubb erbjuder utbildning för ryttare och hästintresserade på alla nivåer. Vi hanterar hästen med kunskap och gott omdöme och verksamheten

Läs mer

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2018 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SIGGESTA RYTTARE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SIGGESTA RYTTARE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 SIGGESTA RYTTARE Målet för verksamheten Det övergripande målet för verksamheten har varit främja och utveckla ridningen öka föräldrar-engagemanget inom ridklubben skapa en ekonomisk

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhetsberättelse 2010 Styrelsen för Karlstads Ridklubb vill härmed lämna verksamhetsberättelse för 2010. Karlstads Ridklubb har en hög ambition att vara centrum för ridsporten i Värmland. Målsättningen

Läs mer

Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK) i samarbete med Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) inbjuder härmed till Student-SM i ridsport.

Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK) i samarbete med Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) inbjuder härmed till Student-SM i ridsport. Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK) i samarbete med Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) inbjuder härmed till Student-SM i ridsport. 1. Tävlingarna äger rum på Smedstad Ridsportcenter i Linköping

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE VÅREN 14 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola o hästarna alla

Läs mer

Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014

Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014 Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014 Vision Med hästen i centrum är Bromma Ridklubb en förebild vad gäller engagemang, klubbanda och kunskap. Verksamhetsidé Bromma Ridklubb är en ideell förening

Läs mer

SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN

SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN VILL DU VARA EN DEL AV PROJEKTET SKÖTARE TILL TOPP? Vad är ett projekt? Älvkarleby ridklubb har under 2009 ansökt om pengar från Idrottslyftet för att starta ett

Läs mer

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsporten i Stockholms län med kvalité, för alla hela livet. Vilket innebär:

Läs mer

Verksamhetsplan för KLRK 2014

Verksamhetsplan för KLRK 2014 Verksamhetsplan för KLRK 2014 Karlskrona-Lyckå Ridklubb www.klrk.se 1 1. Värdegrund 1.1 Klubbens vision Karlskrona-Lyckå Ridklubb ska vara det självklara valet för varje ryttare. Vi ska vara ett attraktivt

Läs mer

Reglemente Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK)

Reglemente Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK) Reglemente Linköpings Akademiska Ridklubb (LARK) 1 Tolkning och ändringar 1.1 LARK:s reglemente fastställer arbetsrutiner, ansvarsförhållanden och annat gällande LARK vid Linköpings Universitet som LARK:s

Läs mer

Nyby Torshälla Ridklubb

Nyby Torshälla Ridklubb En framgångsrik förebild inom ridsporten Måldokument Nyby Torshälla Ridklubb Nyby Torshälla Ridklubb Måldokument NTRKs verksamhetsidé NTRK ska vara en framgångsrik förebild för alla inom ridsporten. Alla,

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb

Jönköpings Fältrittklubb Jönköpings Fältrittklubb -Klubben, verksamheten och arbetet Verksamhetsplan 2015 JFK är som ridskola och förening en förebild för andra föreningar i landet. Vår verksamhet präglas av god kvalitet, god

Läs mer

Mini Insjöns Ridklubb Verksamhetsberättelse 2013

Mini Insjöns Ridklubb Verksamhetsberättelse 2013 Mini Insjöns Ridklubb Verksamhetsberättelse 2013 Ungdomssektionsstyrelsen Insjöns Ridklubb 2013 Saknas på bilden gör Martina Brodén och Ellinore Hallén Mini insjöns Ridklubb (MIRK) avlägger härmed följande

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

MÅLDOKUMENT FÖR ÖREBRO FÄLTRITTKLUBB ÅRSPLANERING

MÅLDOKUMENT FÖR ÖREBRO FÄLTRITTKLUBB ÅRSPLANERING MÅLDOKUMENT FÖR ÖREBRO FÄLTRITTKLUBB ÅRSPLANERING VERKSAMHETSIDÉ Örebro Fältrittklubb erbjuder utbildning för ryttare och hästintresserade på alla nivåer. Vi hanterar hästen med kunskap och gott omdöme

Läs mer

RIDNING MED RYTTARE MED FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR

RIDNING MED RYTTARE MED FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Del 3 i Örebro Fältrittklubbs jubileumsserie 2017 RIDNING MED RYTTARE MED FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 1960 Ridningen med ryttare med funktionsnedsättningar startar i Örebro Fältrittklubb som en av de första

Läs mer

SOMMAR I VIARP Allsvenskläger, EG ponny juli 300 kr kr Ponnyakuten läger, EG ponny juli 300 kr kr

SOMMAR I VIARP Allsvenskläger, EG ponny juli 300 kr kr Ponnyakuten läger, EG ponny juli 300 kr kr SOMMAR I VIARP 2013 Hej alla hästvänner! Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Arkiv: 1780 Linköpings Fältrittklubb Plats: 04/b. Protokollsböcker Seriesignum: A 1. Styrelseprotokoll Seriesignum: A 2. Medlemsblad Seriesignum: B 3

Arkiv: 1780 Linköpings Fältrittklubb Plats: 04/b. Protokollsböcker Seriesignum: A 1. Styrelseprotokoll Seriesignum: A 2. Medlemsblad Seriesignum: B 3 Protokollsböcker Seriesignum: A 1 1 1900 1935 Serien i arkivkartong. Den inbundna protokollsboken innehåller: protokoll 1900-1901, årsberättelser 1905-1914, koncept 1924-1935 och ink. handlingar 1923-1935.

Läs mer

Bli en samarbetspartner!

Bli en samarbetspartner! Bli en samarbetspartner! Klagshamns Ryttarförening har bedrivit ridskola i den vackra naturen på Klagshamns udde i Malmö i snart 30 år. I dag är KRF en av Skånes största ridklubbar och vår ambition är

Läs mer

OBS! Några grupper har flyttat tid ca 20 minuter var noga med att kolla i HM när just din grupp börjar.

OBS! Några grupper har flyttat tid ca 20 minuter var noga med att kolla i HM när just din grupp börjar. Nyhetsbrev 10 2016-08-13 Hej! Här kommer det sista nyhetsbrevet innan terminsstart. Lite senare än tänkt, men här på Smedstad har det varit fullt ös med allt som skall fixas inför starten. Personalen har

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 DECEMBER 2016

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 DECEMBER 2016 11111111111 PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 DECEMBER 2016 Närvarande: Lotta Persson (LP) vice ordf., Johanna Sandelin (JS) kassör, Johanna Alkberg (JA) sekr., Linnea Bergman (LB), Maria Brolin (MB), Terese Öström

Läs mer

Verksamhetsberättelse TS 2018

Verksamhetsberättelse TS 2018 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse TS 2018 Tävlingssektionen har under 2016 anordnat 16 stycken tävlingar och fyra Pay and Jump. Vi har haft 3 547 starter fördelat på 2 444 starter i hoppning och 1 103 starter

Läs mer