Mikael Norman, tekniska förvaltningen Heidi Wistrand, tekniska förvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mikael Norman, tekniska förvaltningen Heidi Wistrand, tekniska förvaltningen"

Transkript

1 Tekniska förvaltningen Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan Närvarande: Anitha Andersson, SPF Aktiv, Inga-Lill Andersson Arboga Vision Seniorer, Leif Bergqvist, Viby buss AB, Sören Jansson, SPRF, Karl-Ove Johansson, PRO, Axel Karlsson, FMK, Maria Möller, Nybyholms- och Stureskolans föräldraråd/föräldraförening, Lars Nilsson, Götlunda buss, Ulf Nyström, SRF Arboga, Sven Simonsson, SPRF, Bertil Söderberg, HRF, Lennart Torstensson, DHR, Maria Zetterberg Moberg, NTF Västmanland, Rolf Östlin, PRO, Kicki Hedström, V, Ola Eriksson, S, Sören Holmberg, PRO Övriga deltagare Mikael Norman, tekniska förvaltningen Heidi Wistrand, tekniska förvaltningen Utses att justera Maria Zetterberg-Moberg Justeringens plats och tid Tekniska förvaltningen Underskrifter Sekreterare... Heidi Wistrand Mötesanteckningarna omfattar Ordförande... Kicki Hedström Justerande... Maria Zetterberg-Moberg Organ Tekniska förvaltningen ARB600 v

2 Tekniska förvaltningen Blad 1 Innehåll Blad Mötets öppnande 2 Närvaro deltagare 2 Val av justerare 2 Mötesanteckningar, Information om nytt vård- och omsorgsboende 3 Remissärenden 3-4 Åbrinken utställning Remisstruppens sammansättning 4 Åtgärdslista 5 Aktuella ärenden information från tekniska förvaltningen 5-6 Trafiksäkerhetsaktiviteter information från organisationerna 7 Övrigt 8-9 Nästa möte 9 Mötets avslutande 9 Bilaga 1, Åtgärdslista Sida 1

3 Tekniska förvaltningen Blad 2 14 Mötets öppnande Kvällens ordförande för kommunala trafiksäkerhetsrådet, Kicki Hedström, hälsade deltagarna välkomna och förklarade mötet öppnat. 15 Närvaro deltagare Närvaron av mötets deltagare fastställdes. 16 Val av justerare Till justerare för dagens sammanträde valdes Maria Zetterberg- Moberg, NTF. 17 Genomgång av föregående mötesanteckningar Föregående mötesanteckningar daterade den 11 mars 2013 var utsända till dagens möte. Då inga synpunkter framfördes lades mötesanteckningarna till handlingarna.

4 Tekniska förvaltningen Blad 3 18 Information om vård och omsorgsboende Christer Lundqvist, byggprojektledare var inbjuden till kvällens sammanträde för att informera om planerna för ett nytt vårdoch omsorgsboende i Arboga. I och med att projektet står inför ett vägval vad gäller vidare projektering och inväntar viktiga beslut i kommunstyrelsen, hade Christer Lundqvist föredrag ställts in. Christer Lundqvist återkommer förhoppningsvis under nästkommande trafiksäkerhetsråd med aktuell information. 19 Remissärenden Åbrinken Utställning Utställningshandlingar med förslag till detaljplan för Åbrinken, Etapp 1, hade blivit utsända till remissgruppen, efter att kallelsen för trafiksäkerhetsrådets sammanträde skickats och fanns därmed inte med i föredragningslistan. Detaljplanen har varit utsänd på samråd från 20 februari till 22 mars. Mindre revideringar har gjorts i planbeskrivning och plankarta till följd av inkomna synpunkter. Mikael Norman redogjorde för förslaget till detaljplan för Åbrinken Etapp 1, ur trafiksynpunkt. Området ansluter till huvudgatan Västerleden. Genom planområdet sträcker sig idag delar av en på- och avfartsramp som ansluter till väg 572, söder om planområdet. Tekniska förvaltningen för en dialog med Trafikverket, för att möjliggöra avvecklande av den befintliga rampen redan i första etappen, vilket är nödvändigt för att kunna genomföra detaljplanen. Enligt förslag ska en ny trafiklösning genomföras i anslutning till den södra rampen.

5 Tekniska förvaltningen Blad 4 Trafikföringen till och i den nya stadsdelen kommer att förändras. I plankartan föreslås att en ny huvudgata ansluter mot Västerleden. Den nya huvudgatan är tänkt som en allmän väg och ska fortsätta vidare västerut för att ansluta till Västerbron/väg 569, vilket kommer att utredas vidare i nästkommande detaljplaneetapper. Till huvudgatan ansluts en ny lokalgata, vilken förser det nya bostadsområdet med genomgående trafik varifrån in- och utfarter till nya fastigheter kan ordnas. Trafiksäkerhetsrådets remissgrupp yttrade sig under samrådsskedet enligt följande: Med tanke på de avstånd och nivåskillnader som finns inom Åbrinken är det nödvändigt att man tar hänsyn till rörelsehindrade när man placerar parkeringar och garage inom området. Planavdelningen har bemött synpunkten med kommentaren: Detaljplaneförslaget förutsätter att gällande regler/krav för tillgänglighet efterlevs. Bland annat finns regelverk i Plan och bygglagen som måste efterlevas. 20 Remissgruppens sammansättning Trafiksäkerhetsrådet utsåg följande personer till Trafiksäkerhetsrådets remissgrupp för perioden Lennart Torstensson, DHR (sammankallande) Karin Nilsson, Naturskyddsföreningen Karl-Ove Johansson, PRO

6 Tekniska förvaltningen Blad 5 21 Åtgärdslista Inga kvarstående ärenden. 22 Aktuella ärenden information från tekniska förvaltningen Ställplatser husbil Mikael Norman informerade att tekniska förvaltningen låtit uppföra ställplatser för husbilar och husvagnar i anslutning till Bergmansparken, utefter Ångbåtsgatan i centrala Arboga. Avsikten är att göra det möjligt att övernatta i husbil eller husvagn i upp till 3 dygn. Ställplatsen mäter cirka 50 meter, och ger plats för cirka 5 husbilar, husvagnar (beroende på storlek). Platserna är gratis, men kan inte förbokas. I Bergmansparken finns även tillgång till färskvatten och en allmän toalett, som håller samma öppettider som cafét. Möjlighet till el finns inte på platsen. Tekniska förvaltningen kommer även under sommaren att skapa möjlighet att tömma gråvatten och latrin vid en tömningsstation utefter Industrigatan. Nytorget Under vecka 20 har tekniska förvaltningen påbörjat reparationsarbeten samt borttagning av stubbar, rötter och gropar runt fontänen på Nytorget. Arbetet beräknas pågå under maj-juni. Gång- och cykelvägar Utefter Köpingsvägen pågår anläggande av en ny gång- och cykelväg. (Sträckan omfattar Tulegatan - Stationsgatan). Busshållplatsen på norra sidan av Köpingsvägen kommer att byggas om och bli mer tillgänglig. På grund av personalbrist har dock arbetet gjort uppehåll i perioder, då andra projekt inom kommunen prioriterats.

7 Tekniska förvaltningen Blad 6 Det framfördes att övergångsstället på den västra delen av arbetsområdet blockeras av grindar. Framkomligheten ska inte förhindras och synpunkten kommer att framföras till driftpersonalen. Gäddgårdsskolan Under 2012 genomfördes trafiksäkerhetshöjande åtgärder i form av byggnation av ett upphöjt övergångsställe samt en lång refug, som ska förhindra omkörning vid övergångsstället i anslutning till Gäddgårdsskolan. Det har dock konstaterats att bilister nu kör upp på trottoaren för att släppa av barn. Ytterligare åtgärder kommer därför att genomföras, där pollare ska förhindra bilar från att köra upp på trottoaren. Betongsuggor, Dalarövägen I trafiksäkerhetshöjande syfte kommer tekniska förvaltningen att placera ut betongsuggor som ska förhindra bilar från att köra in- och ut från gång- och cykelvägarna från Dalarövägen, och Lilla Brunnsängsgatan ut på Engelbrektsleden.

8 Tekniska förvaltningen Blad 7 23 Trafiksäkerhetsaktiviteter information från organisationerna FMK Axel Karlsson, FMK, informerade om genomförda hastighetsmätningar på bland annat Sofiedalsgatan och Västerleden. Kompletterande mätningar utefter Västerleden kommer att genomföras även under sommaren. Axel Karlsson informerade och hälsade deltagarna välkomna till familjedag med tema trafik, med olika trafiksäkerhetsaktiviteter, uppvisning av fordon och annan underhållning. Platsen är Folkets park, 1 juni klockan Informationskampanjer genomförs, bland annat har en cykelhjälmsanvändningskampanj genomförts på SAAB. Axel Karlsson informerade vidare att föreläsningar kan erbjudas för exempelvis pensionärsföreningar. NTF Maria Zetterberg Moberg informerade att NTF kommer att genomföra fortsatta cykelhjälmsanvändningsmätningar, samt bilbältesanvändningsmätningar. För närvarande pågår en kampanj Barn i bil där man i fält undersöker barns säkerhet i bil. Många vänder barnen från bakåtvänd till framtåvänd för tidigt, då barn bör färdas i bakåtvänd bilbarnstol så länge som möjligt. Hastighetsefterlevnad undersöks också, där mätningar visar på att det är långt kvar till målet att minst 80% ska hålla hastigheten. För att uppfylla målet krävs åtgärder. Resultaten av mätningarna kommer att redovisas för kommunerna.

9 Tekniska förvaltningen Blad 8 24 Övrigt Önskemål om ledstång i tunnlar Det framfördes önskemål om att kommunen ska montera ledstång på ena sidan i tunnlarna i staden. På grund av risken för att halka, skapas en otrygghetskänsla som relativt enkelt skulle kunna åtgärdas genom att låta montera en ledstång på ena sidan. Notering: Frågan tas med och kommer att diskuteras vidare inom tekniska förvaltningen. Isbildning i rundkörning vid Gäddgårdsskolan Lars Nilsson, Götlunda buss, framförde önskemål om att tekniska förvaltningen lägger ut ett lass grus vid rundkörningen för bussar vid Gäddgårdsskolan. Lutningen på platsen är ett problem, vattnet rinner inte undan och det blir isbildning, och risk för olycka under den kalla årstiden. Notering: Frågan tas med för åtgärd. Saknad information om trafikprojekt Axel Karlsson, FMK, framförde att det finns trafikprojekt som genomförts inom Tekniska förvaltningen, som inte trafiksäkerhetsrådet fått information om. Exempelvis nämndes den utredningen där man sett över möjligheten att öppna Margaringatan för fordonstrafik, som finns att läsa om i tekniska nämndens protokoll. Mikael Norman informerade att projektet har varit utsänd på remiss till trafiksäkerhetsrådets remissgrupp, i samband med att ärendet var aktuellt. Information om utredningen har även redovisats på trafiksäkerhetsrådet, dock har det inte redovisats att man valt att avsluta projektet utan åtgärd.

10 Tekniska förvaltningen Blad 9 Markering för cykelväg saknas Det framfördes att det vid övergångsstället invid Västermovägen i anslutning till Statoil saknas markering för cykelväg. Det behöver tydliggöras att det råder väjningsplikt när man kör ut från parkeringen. Notering: Frågan kommer att beaktas i cykelplanen. Cykelväg i dåligt skick Cykelvägen som ansluter till cykelbron vid Norra Ågatan är på den norra sidan i dåligt skick. Det är ett glapp vid brofästet. Notering: Frågan överlämnas till tekniska förvaltningens felanmälan. Belysning vid parkeringen vid Vinbäcken Det framfördes att den utökade belysningen vid parkeringen vid Vinbäcken blev mycket bra. 25 Nästa möte Nästa trafiksäkerhetsråd äger rum den 2 september klockan på Högskolecentrum. 26 Mötets avslutande Kicki Hedström tackade för givande diskussioner och visat intresse. Därefter förklarade hon mötet avslutat.

11 BILAGA 1, ÅTGÄRDSLISTA Tekniska förvaltningen Sida 1 Bilaga 1, Åtgärdslista 24, 2013 Fråga angående önskemål om ledstång i tunnlarna. 24, 2013 Isbildning i rundkörning vid Gäddgårdsskolan. 24, 2013 Cykelväg i dåligt skick, glapp vid brofästet.

Mona Melander, tekniska förvaltningen. Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen.... Mona Melander.... Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen

Mona Melander, tekniska förvaltningen. Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen.... Mona Melander.... Karl-Ove Johansson. Tekniska förvaltningen Tekniska förvaltningen 2014-05-26 Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan 18.00-18.55 Närvarande: Carl-Erik Almskoug, OPA, Anitha Andersson, SPF Aktiv, Inga-Lill Andersson, Arboga Vision Seniorer,

Läs mer

Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan 18.00-19.00. Närvarande: Övriga deltagare. Tekniska förvaltningen 2013-12-02

Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan 18.00-19.00. Närvarande: Övriga deltagare. Tekniska förvaltningen 2013-12-02 Tekniska förvaltningen 2013-12-02 Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan 18.00-19.00 Närvarande: Carl-Erik Almskoug, OPA, Anitha Andersson, SPF Aktiv, I, Bo Axelsson, M, Leif Bergqvist, Viby buss

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska förvaltningen Mikael Norman, tekniska förvaltningen Heidi Wistrand, tekniska förvaltningen

Sammanträdesdatum Tekniska förvaltningen Mikael Norman, tekniska förvaltningen Heidi Wistrand, tekniska förvaltningen Tekniska förvaltningen 2013-09-02 Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan 18.00-19.00 Närvarande: Carl-Erik Almskoug, OPA, Anitha Andersson, SPF Aktiv, Inga-Lill Andersson Arboga Vision Seniorer,

Läs mer

Almskoug Carl-Erik (OPA)

Almskoug Carl-Erik (OPA) Kommunala trafiksäkerhetsrådet 2017-02-06 Plats och tid Högskolecentrum, Gunnarsrovägen 2 Arboga 18:00-20:30 Beslutande Almskoug Carl-Erik (OPA) Övriga deltagare Silversten Andreas (S) Edin Ulla, Arboga

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska förvaltningen 2012-12-03

Sammanträdesdatum Tekniska förvaltningen 2012-12-03 Tekniska förvaltningen 2012-12-03 Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan 18.00-19.00. Närvarande: Carl-Erik Almskoug, OPA, Bo Axelsson, M, Leif Bergqvist Viby buss AB, Sören Jansson, SPRF, Karl-Ove

Läs mer

Kommunala trafiksäkerhetsrådet

Kommunala trafiksäkerhetsrådet Sammanträdesdatum Kommunala trafiksäkerhetsrådet 2009-09-14 Plats och tid Högskolecentrum Arboga 18.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare Catrin Strömvall Tekniska nämnden, Dan Karlsson Tekniska nämnden

Läs mer

Gatuingenjör Mikael Norman, sekr. Mimmi Öberg

Gatuingenjör Mikael Norman, sekr. Mimmi Öberg Kommunala trafiksäkerhetsrådet 2009-03-16 Plats och tid Högskolecentrum, Arboga den 16 mars 2009 kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga deltagare Dan Karlsson tekniska nämnden, Gunilla Ahlgren DHR, Leif Bergqvist

Läs mer

Mikael Norman Tekniska förvaltningen Heidi Jaakola Tekniska förvaltningen

Mikael Norman Tekniska förvaltningen Heidi Jaakola Tekniska förvaltningen Tekniska förvaltningen 2011-09-12 Plats och tid Högskolecentrum Arboga klockan 18.00-20.00. Beslutande Övriga deltagare Carl-Erik Almskoug Tekniska nämnden, Bo Axelsson Tekniska nämnden, Ola Eriksson Ersättare

Läs mer

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl

UTLÅTANDE. DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl ANTAGANDEHANDLING UTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV REPISVAARA SÖDRA ETAPP Del av fastigheten Gällivare 6:5 m fl Samhällsbyggnadsförvaltningen Gällivare kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubricerad

Läs mer

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen

Lokala Trafiksäkerhetsrådet i Boxholm, LoTs-gruppen 1(1) Plats och tid Närvarande Folkets Hus,, kl. 18.00 Per-Arne Larsson, ordf Bo Nydahl, PRO Boxholm Tord Brand, SPF Stenbocken Anette Andersson, Kommunkretsen Sölve Rosenlöf, socialnämnden Jonas Wass,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-26 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.50 Beslutande Agneta Bode socialnämnden, Kerstin Lundahl socialnämnden, Bengt Bergenbrant socialnämnden, Göte Moberg fritid-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden, arbetsutskottet Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 augusti 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15 Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsesalen

Kommunstyrelsesalen Kommunala pensionärsrådet 2017-05-31 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.25 Närvarande Övriga deltagare Dan Avdic Karlsson socialnämnden, Pirjo Karlsson socialnämnden, Jan-Erik Jansson fritid- och

Läs mer

Kommunstyrelsesalen

Kommunstyrelsesalen Kommunala pensionärsrådet 2016-11-16 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 9.00-10.30 Närvarande Övriga deltagare Dan Avdic Karlsson socialnämnden, Pirjo Karlsson socialnämnden, Kristina Fogwall Bjurström

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 2015-04-16 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-04-16, kl. 13.30-15.00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO

Läs mer

Säkrare genom Strandbaden

Säkrare genom Strandbaden Säkrare genom Strandbaden Förslag på åtgärder för att höja trafiksäkerheten och förbättra miljön på och kring väg 111 genom Strandbaden Trafikgruppen, Strandbadens Byaförening, januari 2008 STRANDBADENS

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-27 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR - Val av justerare samt dag och tid för

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-09-08 Plats och tid Hjälpmedelscentrum Västerås 8.00-12.45 Beslutande Övriga deltagare Agneta Bode socialnämnden, Kerstin Lundahl socialnämnden, Bengt Bergenbrant socialnämnden,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (17) Plats och tid Hellqvistsalen, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 16.00 18.30 ande Görel Nilsson (S) Lennart Pettersson (S) Börje Andersson (C), ordförande Lars Andersson (C) Hans

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-03-06 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.05 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden 2018-10-03 108 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 17.00-17.45 Beslutande Anders Harr (s), ordförande Kenneth Bäcklund (v) Bernt Vikström (s) Martin Nilsson

Läs mer

ordföranden Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Elisabeth Bergvall HSO/R Dagny Mörk SRF Yvonne Holmberg HSO/Astma och Allergi

ordföranden Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Elisabeth Bergvall HSO/R Dagny Mörk SRF Yvonne Holmberg HSO/Astma och Allergi HANDIKAPPRÅDET VID TRAFIK- OCH RENHÅLLNINGSNÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERING AB PROTOKOLL 7/2008 Sammanträdesdag 2008-08-27 Torsdagen den 26 augusti 2008 Kl. 14.30-17.30 Justerat den Justerat den

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Johan Ekström 2013-03-04 1 (8) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 4 mars 2013, kl. 13.30 16.00 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3 Utsedd

Läs mer

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde

Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2016-11-22 Sida 1 (13) Protokoll från Kommunala funktionshinderrådets sammanträde 2016-11-22 Innehåll Val av justerare... 3 Föregående mötes protokoll... 3 Kommunstyrelsen informerar... 3 Handlingsplan

Läs mer

Protokoll för tekniska nämnden

Protokoll för tekniska nämnden 1(11) Tekniska nämnden Plats och tid Kommunhuset, Harrie-salen, 14 april 2015 ande Se sidan 2 Ersättare Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera Sofia Lindblom (M) Justeringens plats och

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl

Plats och tid: Trosa kommunhus kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 18.00 19.45 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Ulf Molin, kommunstyrelsen Peter Graff, kommunstyrelsen Lars-Anders

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-12-07 Plats och tid 9.00-11.30 Beslutande Övriga deltagare Agneta Bode socialnämnden, Ulf Eriksson socialnämnden, Börje Blomkvist tekniska nämnden, Bo Magnusson SPRF, Sonja

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 8.30 Beslutande Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Åke Bergh, M Jonny Bengtsson, S, tj. ers. Övriga deltagande Jens Karlsson,

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 27 mars 2014: 36 Upprop och val av justeringsmän och justering 37 Godkännande av föredragningslista 38 Tekniska förvaltningen

Läs mer

Plats och tid KVS kl. 14.00 15.45. Ledamöter:

Plats och tid KVS kl. 14.00 15.45. Ledamöter: Plats och tid KVS kl. 14.00 15.45 Ledamöter: Jan-Olof Sewring, ordföranden ledamot socialnämnden Mikael von Krassow, ledamot socialnämnden Greta Lemminge, ledamot PRO Maj-Britt Wallin, ledamot PRO Elfriede

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Starrkärr/Kilanda Höst 2015 Datum och tid 2015-10-20, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Starrkärrs bygdegård, Starrkärr

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun

Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun 1 (5) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2008-11-17 Dnr KS 2005/27 Kommunstyrelsens Strategiutskott Hallsbergs kommun Detaljplan fastigheten Sköllersta-Kärr 11:1 m fl, i Pålsboda, Hallsbergs kommun Samråd, om ett förslag

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott. Birgittasalen, kommunalhuset Jakobsberg, kl

Kommunstyrelsens planutskott. Birgittasalen, kommunalhuset Jakobsberg, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) 2016-04-13 Nämnd e. dyl. Kommunstyrelsens planutskott Plats och tid Birgittasalen, kommunalhuset Jakobsberg, kl. 16.00 16.50 Beslutande Claes Thunblad (S), Emma Feldman (M),

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen September 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0287 GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 &

Läs mer

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798

Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplan för Glimåkra 3:65 m.fl (Trollacenter) Glimåkra Östra Göinge kommun Skåne län Dnr KS 2016/01798 Detaljplanen har varit ute på granskning enligt kommunstyrelsens beslut 7 december 2016 224. Granskningstiden

Läs mer

2018/ samhällsförening 22 Ansökan om bidrag. Föreningen Företagarna 2018/ Ansökan om bidrag, Synskadades

2018/ samhällsförening 22 Ansökan om bidrag. Föreningen Företagarna 2018/ Ansökan om bidrag, Synskadades Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 19 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 20 Ansökan om investeringsbidrag, Mullsjö 2018/1117 5 Dykarklubb Gurami 21 Ansökan om bidrag, Sandhems

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Hösten 2017 Datum och tid 2017-10-05 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande Thomas Olesen, 1:e

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) 1(10) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.40 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson

Läs mer

Länk till presentationen som hölls: content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp:

Länk till presentationen som hölls:  content/väg Esarps- by.pdf. Kontaktpersoner Esarps Bygdelags väggrupp: Väg 798 genom Esarp Denna rapport är framtagen av Esarps Bygdelags väggrupp baserat på det bymöte som hölls 2010-12- 14 i Esarps Skola med anledning av samrådshandlingen från Trafikverket daterad 2010-11-

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida Samhällsbyggnadsnämnden 2004-03-18 1 (18) Plats och tid Kommunhuset, rum 225, kl. 08.30-11.20 Beslutande Närvarolista sid 2 Övriga deltagande Utses att justera Åsa Johansson Justeringens plats och

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg "KOMMUN NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(11) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 15:00-17:30 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - Kommunala pensionärsrådet 2015-02-19 Blad 1 (12) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 13-15 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Verner Hammar (S) Christine Nilsson Lif (PRO)

Läs mer

:30-15:30

:30-15:30 Pensionärsrådet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-05-17 13:30-15:30 Lokal Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup (SPF Seniorerna)

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl Kommunstyrelsen 2012-02-20 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Johnny Skottheim (S) Sofia

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Marianne Kjellquist. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Vänersalen klockan 11.00-11.40 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Rune Skogsberg (C) 1: e vice ordförande Marianne Kjellquist

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson

Underskrifter Sekreterare... Nina Andersson Protokoll Nr 7-16 Sammanträdesdatum 2016-10-12 Sammanträdestid 8.30-945 Trafiknämnden Närvarande Ledamöter Tjänstemän Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C)

Läs mer

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg

Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans vattenverk inom stadsdelen Gamlestaden i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2015-12-01 Diarienummer: 0506/12 Aktbeteckning: 2-5300 Sirpa Antti-Hilli Telefon: 031-368 16 09 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Verksamheter vid Alelyckans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Bo Höglander Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.30 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Margareta Jender (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Planutskott Sammanträdesdatum 2012-05-24 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9.00 10.20 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M)

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Del av Mörmon 5:33, Djupängen Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet med planen är att möjliggöra för ett nytt särskilt boende i området med

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott 2011-12-06 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset, Mariestad, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ulf Andersson (s) ordförande Staffan Starringer (s) 1:e vice ordförande Evert Eklind (map) 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Plats och tid Stadshus B rum B1, kl. 14.30-15.30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M) Lennart Andrén (M) Marita

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-07 Plats och tid Högskolecentrum hörsal 13.15-16.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Kerstin Rosenkvist

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-05-25 kl. 15.00-17.00. Protokollet skickas med post för justering. Sekreterare..

Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön 2015-05-25 kl. 15.00-17.00. Protokollet skickas med post för justering. Sekreterare.. 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Valön kl. 15.00-17.00 Beslutande KPR Clas Nordevik, Stala PRO Jan Hansson, Morlanda PRO L-O Hermansson, Henån PRO Kenneth Ericsson, Orustp Florence W Göthe, SPF

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-04-15 Innehåll 22 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 23 Redovisning av delegationsbeslut... 30 24 Delgivningar... 31 25 Månadsuppföljning

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: 2009 05 26 Tid: kl 15.00 18.00 Plats: NorreGård Konferensanläggning, Falsterbo Omfning: 21-32 Närv. Beslutande: Ulf

Läs mer

Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer

Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer Mötesanteckningar: Vinningarådet Tid och plats Deltagare 2019-06-18 Vinninga Från kommunen: Jonas Sundström, Rasmus Möller, Bengt-Göran Nilsson, Monika Andersson Från Vinninga: 47 personer Välkomna Ordförande

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2

UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 Dnr MN/2002-0967 Detaljplan för Del av NYCKLEBY 1:33 Strömstads kommun UTLÅTANDE EFTER UTSTÄLLNING 2 HUR UTSTÄLLNINGEN HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2011-02-03 26 att genomföra en andra

Läs mer

1. Val av justerare Till justerare utsågs Evy Ottemark. Tid för justering: 20/9 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HRavdelningen,

1. Val av justerare Till justerare utsågs Evy Ottemark. Tid för justering: 20/9 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HRavdelningen, Agneta Jonsson, ordförande TR(S) Evy Ottemark - RSMH Mikael Fröberg Reumatikerförenning Ingvar Rodin - DHR Önne Norberg Diabetesföreningen Inger Wiberg- Autism & aspbergerföreningen Sigrid Götberg Demensföreningen

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 13:00 ande Anders Svensson, M Magnus Gabrielsson, S Gunilla Schollin Borg, MP Övriga deltagande Jens Karlsson, avdelningschef

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi

UPPDRAGSLEDARE. Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV. Joakim Bengtsson Sabina Rubbi 14 UPPDRAG Mörviken Åre Krook & Tjäder UPPDRAGSNUMMER 7002481 UPPDRAGSLEDARE Joakim Bengtsson UPPRÄTTAD AV Joakim Bengtsson Sabina Rubbi DATUM 2016-02-10 REVIDERING Kommentarer Disposition och mått parkeringsplatser

Läs mer

Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen

Avsiktsförklaring trafiksäkerhetsåtgärder på del av Huddingevägen GATU- OCH TRAFIKAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 3 mars 2015 KS-2015/375.351 1 (2) HANDLÄGGARE Annika Löfmark 08-535 365 52 annika.lofmark@huddinge.se Kommunstyrelsen Avsiktsförklaring

Läs mer

Tjänstemän m.fl. Per Kaarle, miljöchef Marita Gustafsson, sekreterare Anna Stjernholm, miljöinspektör, 1-2 Fredrik Berlin, miljöinspektör, 1-4

Tjänstemän m.fl. Per Kaarle, miljöchef Marita Gustafsson, sekreterare Anna Stjernholm, miljöinspektör, 1-2 Fredrik Berlin, miljöinspektör, 1-4 Sida 1(15) Plats och tid Mölndals stadshus rum 214, klockan 17.30 18.15. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Emil Forsberg (S) tjänstgör för Lars Möglebust (S) My Blomgren (MP), ordförande

Läs mer

Tid Måndagen den 18 augusti 2014 kl Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset. Justerat. Närvarande

Tid Måndagen den 18 augusti 2014 kl Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset. Justerat. Närvarande Råd för funktionshinderfrågor vid trafiknämnden och Stockholm Stads Parkerings AB PROTOKOLL 5/2014 Tid Måndagen den 18 augusti 2014 kl 14.30 17.00 Plats Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset Justerat

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 4 3 Tekniska problem i kommunen på jourtid... 5 4 Medicinering av äldre... 6 5 Gratis halkskydd till pensionärer... 7 6

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Sida 1 av 5 PLATS OCH TID Gruvsalen, kl 14.00 16.00 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Siw Persson, Kullabygdens pensionärsförening

Läs mer

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna Pensionärsrådet 2003-11-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Augustendal och Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län.

Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län. Utlåtande för detaljplan för del av Siggestorp 3:1 och 4:1 Rosenberg i Tidaholms centralort, Tidaholms kommun, Västra Götalands län. 1. Förfarande - granskning Miljö- och byggnadsnämnden fick i uppdrag

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(5)

Sammanträdesprotokoll 1(5) Rådet för äldre och funktionsnedsatta Sammanträdesprotokoll 1(5) Sammanträdesdatum 2016-09-15 Plats och tid Öjersbo konferens 15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (KsSu) ordförande

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Sammanträdesprotokoll 2017-09-19 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Tårtbiten Malmen klockan 13.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Gunilla Sundberg Bo Berg Margareta Westerberg Leif Jönsson Mats

Läs mer

Patabygdens samhällsförening

Patabygdens samhällsförening Patabygdens samhällsförening Protokoll från möte med representanter från Mönsterås kommun 20160404 Närvarande: Thomas Nilsson och Henrik Andersson - Mönsterås kommun, Ulf Seijsing, Roger Löfquist,Eva Gustavsson,

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-09-17 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-09-17, kl. 13.45-15.15 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ

DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ Datum Datum Dnr 2015-10-08 KS 0466/14 Samhällsutvecklingsförvaltningen Plan och Bygg DETALJPLAN FÖR ÖSTER-SKÄSTRA 24:7 M.FL. OMRÅDET MELLAN JÄRNVÄGEN OCH INDUSTRIVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl SAMMANTRÄDE SPROTOKOL L 201 7-09-14 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl. 13.30 14.05 Plats Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Inger

Läs mer

Revisorerna Plats och tid: Medborgarhuset, sammanträdesrum Betan Beslutande:

Revisorerna Plats och tid: Medborgarhuset, sammanträdesrum Betan Beslutande: Plats och tid: Medborgarhuset, sammanträdesrum Betan 13.00 15.00 Beslutande: Jan Holm Kurt Nilsson Gunnar Rune Gustavo Garcia Christer Grevlund Övriga deltagare: Sofie Bredberg, EY Lars Eriksson, EY 78

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 1-8 Inger Höij

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 1-8 Inger Höij Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-15.00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Marie-Louise Hellström (M) Madelene Lindberg, SRF Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF Tomas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-09-09 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Ej tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00 11.00, Folkets hus, Konsthallen Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO

Läs mer