Folkpensionsanstalten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Folkpensionsanstalten"

Transkript

1 Folkpensionsanstalten Hälsoavdelningen small Bilaga 10 29/331/2014 Serviceproducentens namn Adress AVTAL OM UPPHANDLING AV UNDERSÖKNINGAR FÖR BEDÖMNING AV ARBETSFÖR- MÅGAN SOM FÖRORDNATS AV FPA (SFL 15 kap. 13 och FPL 61 ) FÖR TIDEN sparter Serviceanordnare: Folkpensionsanstalten (nedan FPA) Serviceproducent: (nedan serviceproducenten) Nedan också parten" eller tillsammans "parterna 2. Upphandling av service Det anbud gällande undersökningar för bedömning av arbetsförmågan som omfattas av anbudsförfarandet har avgjorts xx.xx Detta avtal utgör en del av verkställandet av upphandlingsbeslutet och dess syfte är att avtala om beställningen och produktionen av tjänster i enlighet med villkoren i anbudsförfrågan, serviceproducentens anbud och upphandlingsbeslutet samt om parternas rättigheter och skyldigheter. Väsentliga ändringar i ovannämnda villkor kan såsom stridande mot lagen om offentlig upphandling vara förbjudna och leda till att avtalet hävs. Yrkesskickligheten hos serviceproducentens personal har väsentlig betydelse vid produktionen av undersökningar för bedömning av arbetsförmågan för kunderna. Serviceproducenten svarar för att den personal som producerar servicen har den utbildning och kompetens som krävs för uppgifterna under hela avtalsperioden. 1 (20)

2 DETALJERADE VILLKOR 3. Beskrivningar av tjänsterna De tjänster som tillämpningen och tolkningen av detta avtal gäller, det vill säga typerna av undersökningar för bedömning av arbetsförmågan, har angetts i bilaga 1, Servicebeskrivning. 4. ets bakgrund och syfte ets bakgrund och syfte har angetts i den anbudsförfrågan xx.xx.2014 som gäller upphandlingen och i dess bilaga 1, Servicebeskrivning. Syftet med en undersökning för bedömning av arbetsförmågan är att utreda om den som ansöker om en FPA-förmån är arbetsoförmögen. På basis av undersökningen utfärdas ett läkarutlåtande B som skickas till FPA. Genom detta avtal avtalas om villkoren för produktionen av undersökningstjänster för bedömning av arbetsförmågan. Målet är tjänster som uppfyller kundernas och FPA:s behov så väl som möjligt. Serviceproducenten är en leverantör med helhetsansvar och svarar för den service som fastställts i avtalshandlingarna i sin helhet. 5. Processbeskrivning En processbeskrivning av en undersökning för bedömning av arbetsförmågan har presenterats i bilaga 1 och på FPAs webbplats ( 6. Allmänna skyldigheter för parterna Serviceproducenten förbinder sig att producera undersökningstjänster åtminstone enligt sitt godkända anbud under hela avtalsperioden. Kvaliteten på servicen får inte försämras under avtalsperioden och serviceproducenten ska vid fullgörandet av avtalet handla omsorgsfullt. Om servicen avviker från vad som avtalats, dvs. om det finns något fel i servicen, ska felet rättas till utan dröjsmål. Om serviceproducenten inte rättar till felet kan FPA agera på det sätt som anges i punkt 15 i avtalet. Serviceproducenten kan befria sig från ansvaret genom att påvisa att felet inte beror på någon omständighet som serviceproducenten är ansvarig för. FPA förbinder sig att betala det avtalade priset för servicen. FPA ansvarar för att ge serviceproducenten tillräckliga och riktiga uppgifter om kunderna för produktionen av undersökningstjänsterna. 2 (15)

3 Serviceproducenten ansvarar för att de anvisningar som FPA har gett följs och för att serviceproducentens personal är medveten om gällande anvisningar från FPA. 7. Personal som anlitas för att producera tjänsterna Serviceproducenten ansvarar för att undersökningstjänsterna genomförs enligt avtalet och med omsorg och den yrkesskicklighet som uppgiften kräver. Serviceproducenten ansvarar för att den personal som utför tjänsterna uppfyller de behörighets- och minimikrav för personalen som beskrivits i bilaga 1, Servicebeskrivning, till anbudsförfrågan. Serviceproducenten ska undvika sådana personalbyten eller -nedskärningar som kan inverka på kvaliteten på servicen. Serviceproducenten ansvarar för att FPA har aktuella uppgifter om den personal som utför tjänsterna. Serviceproducenten förbinder sig att underrätta FPA om väsentliga personalförändringar. Med väsentliga personalförändringar avses sådana förändringar som äventyrar en ändamålsenlig serviceproduktion. Varken serviceproducenten eller personalen står i arbetsavtals- eller tjänsteförhållande till FPA vid genomförandet av de avtalsenliga uppgifterna. Ansvaret för att leda och övervaka den egna personalens arbete kvarstår hos serviceproducenten. Den anlitade personalen ska följa FPA:s anvisningar om datasäkerhet samt FPA:s andra anvisningar och bestämmelser. FPA ska på förhand meddela alla sådana skyldigheter gällande förfaringssätten som det är meningen att den personal som anlitas för serviceproduktionen ska följa. 8. Andra krav som gäller serviceproducenten FPA har rätt att ge serviceproducenten bindande anvisningar och preciseringar för anordnandet av den service som upphandlas under avtalsperioden. Serviceproducenten är skyldig att följa anvisningar eller motsvarande omedelbart efter att ha fått dem eller från och med någon annan angiven tidpunkt. Förutom villkoren i detta avtal är serviceproducenten skyldig att iaktta de anvisningar som FPA ger för varje enskild kund. Serviceproducenten ska ha de lagstadgade försäkringarna och andra försäkringar som är nödvändiga för serviceproduktionen. Försäkringarna ska vara i kraft under hela avtalsperioden. 3 (15)

4 Serviceproducenten ska teckna en ansvarsförsäkring för sin verksamhet, och försäkringen ska vara tillräckligt omfattande i förhållande till den risk som är förknippad med serviceproduktionen. 9. Genomförande av servicen och godkända priser Serviceproducenten förbinder sig att genomföra de beställda undersökningarna inom ramen för sina tillgängliga resurser och till de priser som serviceproducenten meddelat i anbudshandlingarna och som har fastställts i detta avtal. FPA köper tjänster inom ramen för den offererade kundkapaciteten enligt det ramavtal som uppgjorts utgående från upphandlingsbeslutet. Detta avtal förpliktar inte till ett visst antal beställningar. Tjänsterna ska under hela avtalsperioden erbjudas till de priser som fastställts i avtalet. De avtalade priserna framgår av bilaga 6, Prisblankett, till anbudsförfrågan och av en bilaga till anbudsblanketten, Prislista över åtgärder som hör till tilläggsundersökningar. 10. Fakturering och betalning Allmänt om fakturering och betalning Serviceproducenten har inte rätt att debitera faktureringstillägg, och får inte ta ut någon klientavgift, självriskandel eller annan tilläggsavgift av kunden för den verksamhet som ingår i undersökningarna. En upprepad eller väsentlig avvikelse från faktureringsanvisningarna kan leda till hävning av detta avtal. FPA kontrollerar regelbundet riktigheten i faktureringen. När det gäller fakturor för tjänster betalar FPA inte dröjsmålsavgifter eller -räntor (1 1 mom. i räntelagen). Faktureringsförfarandet Vid faktureringen används FPA:s fakturablankett. En faktura förfaller till betalning 14 dagar från det att fakturan inkommit till FPA. Fakturan ska vara FPA till handa senast den sista dagen i månaden efter den månad då undersökningarna genomfördes. Faktureringen sköts av den serviceproducent som undertecknat detta avtal. Den ersättning som FPA betalar är alltid inkomst för serviceproducenten. Servicepro- 4 (15)

5 ducenten ska se till att ha sina uppgifter införda i förskottsuppbördsregistret. FPA kontrollerar årligen om serviceproducenten finns införd i förskottsuppbördsregistret. Serviceproducenten ska i sitt företag utse en kontaktperson för faktureringen som sköter frågor i anslutning till faktureringen med FPA. Kontaktpersonen för faktureringen kan vara den serviceproducent som har undertecknat avtalet. Uppgifterna om kontaktpersonen för faktureringen meddelas i bilaga 2 till avtalet. FPA ersätter kostnaderna bara för undersökningar som genomförts enligt avtalet. 11. Sekretess, datasekretess och hantering av personuppgifter sparterna ska iaktta lagenliga datasekretessförfaranden i fråga om insamlingen av personuppgifter och sin egen verksamhet samt vid lämnande, förvaring, skydd, förstöring och annan hantering av uppgifter. Serviceproducenten ska vid hanteringen och arkiveringen av handlingar och uppgifter dessutom följa FPA:s anvisningar. Serviceproducenten är skyldig att utan dröjsmål underrätta FPA om sådana avvikelser, brister och förseelser i fråga om sekretess, datasekretess och hantering av personuppgifter som framkommit i serviceproduktionen. Serviceproducenten svarar för att en enskild persons eller familjs hemlighet som kommit fram i samband med serviceproduktionen eller på något annat sätt i avtalsenlig verksamhet inte röjs utan tillstånd. Serviceproducenten har inte rätt att använda sådana sekretessbelagda uppgifter som producerats enligt uppdrag i annat syfte än för produktionen av undersökningstjänster för FPA:s kunder. Serviceproducenten får inte utan skriftligt tillstånd från FPA lämna ut sekretessbelagda uppgifter eller personuppgifter till utomstående. Serviceproducenten ska för personalen som ger servicen klarlägga innebörden i sekretessen. Personer som ingår i serviceproducentens personal och som får eller kan få kännedom om uppgifter som enligt lag eller detta avtal är sekretessbelagda, är skyldiga att underteckna och förbinda sig att iaktta FPA:s tystnadsförbindelse. (bilaga II till avtalet). Serviceproducenten ska upprätthålla en förteckning över de personer hos serviceproducenten som deltar i serviceproduktionen och som har åtkomst till FPAmaterial eller till känsliga uppgifter om FPA eller en tredje part. Förteckningen ska uppdateras regelbundet. sparterna förbinder sig att hemlighålla material och uppgifter av konfidentiell 5 (15)

6 art som de fått av varandra och som enligt lag är sekretessbelagda samt att inte använda materialet eller uppgifterna i annat syfte än vad som avses i avtalet. Utlämnande av uppgifter till myndighet eller annan instans på grund av förpliktande bestämmelse från myndighet anses inte vara ett brott mot sekretessen. 12. Kvalitetsrevision FPA har under avtalsperioden rätt att hur och när som helst granska (utföra kvalitetsrevision av) den service som upphandlas och dess överensstämmelse med uppgifterna i anbudet samt med kraven och villkoren i avtalet för att kontrollera huruvida servicen ges i enlighet med dessa och serviceproducenten handlat enligt avtalet. FPA eller en företrädare för FPA har rätt att intervjua personer som medverkar i serviceproduktionen samt att se handlingar av betydelse för utvärderingen av de krav som ställts på verksamheten och av kvaliteten på serviceinnehållet. FPA har rätt att kontrollera endast de uppgifter som gäller huruvida avtalsförpliktelserna i det aktuella avtalet uppfylls. FPA meddelar om kvalitetsrevision cirka tre veckor i förväg. 13. Ändringar i avtalet Parterna kan ändra detta avtal endast skriftligt och under förutsättning att ändringarna inte kan tolkas som sådana väsentliga avtalsändringar som avses i lagen om offentlig upphandling. Ändringarna träder i kraft när bägge avtalsparterna genom behöriga företrädare har godkänt och undertecknat dem på behörigt sätt. Om det sker ändringar i lagstiftningen har FPA rätt att se över avtalet till denna del. Om serviceproducenten motsätter sig de ändringar som FPA föreslagit har serviceproducenten rätt att säga upp avtalet med tre (3) månaders varsel. Ingendera av avtalsparterna har rätt att helt eller delvis överföra avtalet på en tredje part. 14. sbrott Servicen ska under hela avtalsperioden motsvara det som överenskommits i avtalet. Om servicen avviker från vad som avtalats finns det ett fel i servicen. Om serviceproducenten vid tillhandahållandet eller faktureringen av servicen avviker från avtalet, får FPA omedelbart avbryta beställningen av nya tjänster så länge som avtalsbrottet fortgår. FPA har rätt att återkräva kostnadsersättningar som betalats på felaktiga grunder eller att på den summa som betalas till serviceprodu- 6 (15)

7 centen innehålla det fordringsbelopp som FPA har rätt att få från serviceproducenten med stöd av detta avtalsförhållande. 15. Hävning av avtalet Om den ena avtalsparten väsentligt bryter mot villkoren i avtalet har den andra avtalsparten rätt att häva avtalet genom att omedelbart meddela motparten detta skriftligen. Giltiga skäl för att häva avtalet: 1) Serviceproducenten har blivit föremål för ansökan om konkurs eller ackord. 2) Serviceproducenten har försatts i likvidation. 3) Det har meddelats en lagakraftvunnen dom mot serviceproducenten eller ett lagakraftvunnet beslut som väcker grundat tvivel om serviceproducentens förutsättningar att producera servicen och att sköta uppdrag som kräver förtroende. 4) Serviceproducenten har underlåtit att betala skatter och lagstadgade social- och försäkringsavgifter eller verkar inom eller stöder den så kallade svarta ekonomin. 5) et kan till följd av en avtalsändring som ska tolkas som väsentlig betraktas som ett i upphandlingsrättsligt hänseende nytt avtal som bör konkurrensutsättas på nytt. För tydlighetens skull konstateras att ändringar som gjorts i bestämmelserna i ett avtal gällande offentlig upphandling under avtalets giltighetstid i upphandlingsrättsligt hänseende betraktas som ingående av ett nytt avtal, om dessa ändrade bestämmelser 1) till sin karaktär väsentligt avviker från bestämmelserna i det ursprungliga avtalet och om de därigenom 2) är ägnade att visa att parterna velat omförhandla de centrala villkoren i avtalet. 6) Serviceproducenten har uppsåtligen eller genom grovt vållande i sitt anbud eller under avtalsperioden gett FPA väsentligt felaktiga uppgifter om bland annat nivån eller kvaliteten på servicen eller om de minimikrav och behörighetsvillkor som anbudsförfrågan förutsätter. 7) Det uppdagas väsentliga eller upprepade brister i förutsättningarna för serviceproduktionen eller i servicen eller dess kvalitet, eller det saknas förutsättningar för produktion av avtalad service (till exempel om serviceproducenten inte har resurser och beredskap att producera servicen i avtalad omfattning). 7 (15)

8 8) En upprepad och väsentlig avvikelse från faktureringsanvisningarna 9) Allvarligt eller upprepat äventyrande av datasäkerheten Om det i serviceproducentens verksamhet sker en förändring som är väsentlig med tanke på serviceproduktionen ska serviceproducenten skriftligt underrätta FPA om inledande av förhandlingar om att fortsätta eller eventuellt avsluta avtalet på ett sådant sätt att tjänsterna tryggas. Sådana väsentliga förändringar är till exempel förändringar i personalen, ägarförhållandena, bolagsformen eller serviceproducentens förmögenhetsställning. Om avtalet avslutas fritar detta inte parterna från skadeståndsansvar om grunden för att avsluta avtalet är ett väsentligt avtalsbrott. 16. Skadeståndsansvar och ansvarsbegränsningar Serviceproducenten svarar för eventuella skador som dess tjänster orsakar FPA. I situationer där FPA är ersättningsansvarig i förhållande till tredje part sköter FPA om handläggningen av ersättningar för skadefall enligt sina egna förfaringssätt. Om skadan i ovannämnda fall har orsakats av att serviceproducenten har försummat sina åligganden enligt avtalet, har FPA rätt att rikta ett ersättningsyrkande mot serviceproducenten. FPA har rätt att framställa ett ersättningsyrkande också i fall där försummelse av avtalsenliga åligganden orsakar FPA annan skada. Serviceproducenten ska föra förteckning över skadefall där FPA eller en tredje part orsakats skada. Serviceproducenten är skyldig att anmäla sådana skador till FPA. FPA och serviceproducenten har rätt att få skadestånd för sådan direkt skada som orsakats av den andra avtalspartens avtalsbrott. En avtalspart har dessutom rätt att få ersättning för indirekt skada, om den andra avtalsparten har orsakat skadan uppsåtligen eller genom grovt vållande, brutit mot sekretesskyldigheten eller kränkt immateriella rättigheter. Båda parterna ska genom sitt handlande sträva efter att i första hand minimera risken och sannolikheten för att skada uppstår och när en eventuell skada inträffar minimera de olägenheter som skadan orsakar samt vidta andra nödvändiga åtgärder för att förebygga att skadan förvärras och för att begränsa dess omfattning. Vardera parten ska efter att ha upptäckt en skada eller en sannolik risk för skada så snart som möjligt informera den andra parten om detta. FPA ansvarar inte för skador som en kund eller annan tredje part eventuellt förorsakar serviceproducenten. 8 (15)

9 17. senligt konkurrensrättsligt skadeståndsansvar Genom att underteckna detta avtal försäkrar serviceproducenten att serviceproducenten i anslutning till detta avtal och sitt anbud varken har samarbetat eller handlat i samförstånd med eller medan detta avtal är i kraft kommer att samarbeta eller handla i samförstånd med andra anbudsgivare som deltagit i anbudsförfarandet eller andra faktiska eller potentiella konkurrenter i syfte att påverka prissättning, avgifter eller deras beräkningsgrunder i anbudsförfarandet, dela upp marknader eller begränsa konkurrensen på annat sätt. Om serviceproducenten genom ett lagakraftvunnet beslut konstateras ha brutit mot ovan nämnda tillkännagivande åläggs serviceproducenten att betala 10 % av omsättningen, dock minst euro i avtalsvite till FPA och ersätta den skada som åsamkats FPA inklusive rättegångskostnader och kostnader för utredande av ärenden. 18. Oöverstigligt hinder Ingendera avtalsparten svarar för dröjsmål eller skada som beror på ett sådant hinder som parten i fråga saknar möjlighet att påverka. Som befrielsegrund (force majeure) betraktas en sådan ovanlig händelse som förhindrar att avtalet fullgörs, som inträffat efter det att avtalet ingicks, som påverkar saken och som avtalsparterna inte haft orsak att beakta då avtalet ingicks. Dessutom ska den vara oberoende av avtalsparterna och dess hindrande inverkan ska inte kunna avlägsnas utan oskäliga tilläggskostnader eller oskälig tidsförlust. Som en sådan händelse betraktas krig, uppror, inre oroligheter, myndigheternas tvångsrekvisition eller beslag för offentligt behov, import- eller exportförbud, naturkatastrof, avbrott i den allmänna samfärdseln eller energidistributionen, arbetskonflikt eller eldsvåda eller annan till sina verkningar lika betydande och ovanlig omständighet som är oberoende av avtalsparterna. Om uppfyllandet av en avtalsförpliktelse fördröjs av ett oöverstigligt hinder, förlängs tiden för uppfyllandet av avtalsförpliktelsen så mycket som måste anses skäligt med beaktande av alla omständigheter som inverkar på saken. sparterna ska utan dröjsmål meddela varandra om oöverstigligt hinder, hur långvarigt det aktuella hindret förväntas vara och när det har undanröjts. 19. Information FPA svarar för den allmänna offentliga informationen i anslutning till avtalet och den service som upphandlas. Serviceproducenten får inte utan FPA:s samtycke lämna ut någon information om avtalets innehåll eller genomförande till offentligheten. 9 (15)

10 Serviceproducenten har rätt att nämna produktionen av de undersökningstjänster som avses i avtalet i sin referensförteckning och i marknadsföringen av sin affärsverksamhet eller sina tjänster. 20. Kontaktpersoner Vardera avtalsparten utser en kontaktperson. Serviceproducenten ska omgående underrätta FPA:s kontaktperson om alla förändringar i verksamheten som kan inverka på genomförandet av avtalet eller på servicekvaliteten. Det kan t.ex. vara fråga om väsentliga förändringar i personalen, förändringar i ägarförhållandena eller bolagsformen samt väsentliga förändringar i serviceproducentens förmögenhetsställning. Uppgifterna om kontaktpersonen meddelas i bilaga I till avtalet. 21. ets giltighet et gäller , varefter det upphör utan uppsägning. Kostnader som uppkommit efter det att avtalet har upphört ersätts inte. FPA reserverar option på upphandling av tjänster och Om FPA utnyttjar optionen för år 2017 upphandlas sådan service som avses i detta avtal på de villkor som gäller för avtalsperioden , dock så att priset kan justeras högst i enlighet med hur mycket den allmänna kostnadsnivån ändras (förtjänstnivåindex 85 %, konsumentprisindex 15 %). I maj 2016 underrättar FPA de serviceproducenter som godkänts vid anbudsförfarandet om ett eventuellt utnyttjande av optionen. Om FPA utnyttjar optionen för år 2018 upphandlas sådan service som avses i detta avtal på de villkor som gäller för avtalsperioden , dock så att priset kan justeras högst i enlighet med hur mycket den allmänna kostnadsnivån ändras (förtjänstnivåindex 85 %, konsumentprisindex 15 %). I maj 2017 underrättar FPA de serviceproducenter som godkänts vid anbudsförfarandet om ett eventuellt utnyttjande av optionen. 22. Meningsskiljaktigheter och tillämplig lagstiftning Meningsskiljaktigheter i samband med produktion av tjänster som avses i detta avtal ska i första hand lösas genom förhandlingar mellan parterna. Om förhandlingarna inte utmynnar i en lösning som tillfredsställer bägge parterna avgörs tvisten i Helsingfors tingsrätt som första instans. På avtalet tillämpas Finlands lag. 10 (15)

11 23. shandlingar Detta avtal har uppgjorts i två likalydande exemplar, ett för vardera parten. Bilagor till avtalet: - sparternas kontaktpersoner (bilaga I) - Tystnadsförbindelse (bilaga II) - Anbudsförfrågan med bilagor - Anbudet - Allmänna avtalsvillkor för offentlig upphandling av tjänster (JYSE 2009 TJÄNSTER). Villkoren fogas inte särskilt till avtalet. 24. shandlingarnas prioritetsordning shandlingarna bildar en avtalshelhet och kompletterar varandra. Är avtalshandlingarna sinsemellan motstridiga ska de gälla i följande ordning: 1. Anbudsförfrågan med bilagor 2. Anbudet 3. et 4. Allmänna avtalsvillkor för offentlig upphandling av tjänster (JYSE 2009 TJÄNSTER). Villkoren fogas inte särskilt till avtalet. 11 (15)

12 25. Underskrifter FPA Förmånsdirektör Förmånschef Serviceproducent Datum Serviceproducentens namn och FO-nummer eller motsvarande Serviceproducentens underskrift, namnförtydligande och yrkesbeteckning Fakturerarens namn och FO-nummer, om faktureraren är en annan än serviceproducenten 12 (15)

13 UNDERSÖKNINGAR FÖR BEDÖMNING AV ARBETSFÖRMÅGAN SOM FÖRORDNATS AV FPA (SFL 15 kap. 13 och FPL 10 kap. 61 ) Bilaga I till avtalet om upphandling: Kontaktpersoner Folkpensionsanstaltens kontaktperson Kontaktperson Underskrift och telefonnummer Postadress Serviceproducentens kontaktperson i ärenden som gäller avtalet Serviceproducentens kontaktperson Kontaktpersonens e-postadress och telefonnummer Kontaktpersonens postadress Serviceproducentens kontaktperson i ärenden som gäller faktureringen Serviceproducentens kontaktperson Kontaktpersonens e-postadress och telefonnummer Kontaktpersonens postadress 13 (15)

14 UNDERSÖKNINGAR FÖR BEDÖMNING AV ARBETSFÖRMÅGAN SOM FÖRORDNATS AV FPA (SFL 15 kap. 13 och FPL 10 kap. 61 ) Bilaga II till upphandlingsavtalet: Tystnadsplikt En arbetstagare som arbetar hos en serviceproducent utgående från ett avtal med Folkpensionsanstalten om undersökningar för bedömning av arbetsförmågan som förordnats av FPA kan vid utförandet av sitt uppdrag få kännedom om sekretessbelagda frågor om vilka personen har tystnadsplikt. Uppgifter om privatpersoner, Folkpensionsanstaltens kunder och dem som är anställda vid Folkpensionsanstalten är sekretessbelagda. Även de flesta uppgifter om Folkpensionsanstalten och dess verksamhet och om myndigheter, samfund och inrättningar med kontakter till Folkpensionsanstalten är sekretessbelagda och jämförbara med affärshemligheter. Tystnadsplikten baserar sig på följande bestämmelser i lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet (621/1999): 22 handlingssekretess, 23 tystnadsplikt och förbud mot utnyttjande, 24 sekretessbelagda myndighetshandlingar och 35 straffbestämmelser. En arbetstagare som är anställd hos en serviceproducent som ingått avtal med Folkpensionsanstalten får inte röja en handlings sekretessbelagda innehåll eller en uppgift som vore sekretessbelagd om den ingick i en handling, och inte heller någon annan omständighet som han eller hon har fått kännedom om i samband med sin verksamhet vid Folkpensionsanstalten och för vilken tystnadsplikt föreskrivs genom lag. En uppgift för vilken tystnadsplikt gäller får inte heller röjas efter det att verksamheten vid Folkpensionsanstalten har upphört eller det uppdrag som utförts för Folkpensionsanstaltens räkning har avslutats. Straff för brott mot tystnadsplikt utdöms enligt 38 kap. 1 eller 2 eller 40 kap. 5 i strafflagen. Följande huvudregler gäller i fråga om tystnadsplikten: 1. En handlings sekretessbelagda innehåll eller en uppgift som vore sekretessbelagd om den ingick i en handling får inte röjas. 2. En sekretessbelagd handling hos Folkpensionsanstalten eller en kopia eller utskrift av en sådan handling får inte företes för eller lämnas ut till utomstående eller med hjälp av en teknisk anslutning eller på något annat sätt företes för eller lämnas ut till utomstående. 3. Sekretessbelagda uppgifter för inte användas för att skaffa sig själv eller någon annan fördel eller för att skada någon annan. 4. En uppgift för vilken tystnadsplikt gäller får inte heller röjas efter det att verksamheten vid Folkpensionsanstalten har upphört eller det uppdrag som utförts för Folkpensionsanstaltens räkning har avslutats. Serviceproducenten förbinder sig till att vidstående tystnadsförbindelse undertecknas av dess anställda och till att företaget ersätter skada som förorsakats av brott mot tystnadsplikten som begåtts av de anställda. Ort och datum Företagets namn 14 (15)

15 om upphandling av undersökningar för bedömning av arbetsförmågan som förordnats av FPA (SFL 15 kap. 13 och FPL 61 ) för tiden PERSONLIG TYSTNADSFÖRBINDELSE Den som arbetar för en serviceproducent utgående från ett avtal med Folkpensionsanstalten om undersökningar för bedömning av arbetsförmågan som förordnats av FPA kan vid utförandet av sitt uppdrag få kännedom om sekretessbelagda frågor om vilka personen har tystnadsplikt. Uppgifter om privatpersoner, Folkpensionsanstaltens kunder och dem som är anställda vid Folkpensionsanstalten är sekretessbelagda. Även de flesta uppgifter om Folkpensionsanstalten och dess verksamhet och om myndigheter, samfund och inrättningar med kontakter till Folkpensionsanstalten är sekretessbelagda och jämförbara med affärshemligheter. Tystnadsplikten baserar sig på bestämmelserna i lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet (621/1999). Den som är anställd hos en serviceproducent som ingått avtal med Folkpensionsanstalten får inte röja en handlings sekretessbelagda innehåll eller en uppgift som vore sekretessbelagd om den ingick i en handling, och inte heller någon annan omständighet som han eller hon har fått kännedom om i samband med sin verksamhet vid Folkpensionsanstalten och för vilken tystnadsplikt föreskrivs genom lag. En uppgift för vilken tystnadsplikt gäller får inte heller röjas efter det att verksamheten vid Folkpensionsanstalten har upphört eller det uppdrag som utförts för Folkpensionsanstaltens räkning har avslutats. Tystnadsförbindelse 1. En handlings sekretessbelagda innehåll eller en uppgift som vore sekretessbelagd om den ingick i en handling får inte röjas. 2. En sekretessbelagd handling hos Folkpensionsanstalten eller en kopia eller utskrift av en sådan handling får inte företes för eller lämnas ut till utomstående eller med hjälp av en teknisk anslutning eller på något annat sätt företes för eller lämnas ut till utomstående. 3. Sekretessbelagda uppgifter för inte användas för att skaffa sig själv eller någon annan fördel eller för att skada någon annan. 4. En uppgift för vilken tystnadsplikt gäller får inte heller röjas efter det att verksamheten vid Folkpensionsanstalten har upphört eller det uppdrag som utförts för Folkpensionsanstaltens räkning har avslutats. Jag bekräftar med min underskrift att jag förbinder mig att iaktta tystnadsplikt. Jag är medveten om att brott mot tystnadsplikten är en straffbar handling och kan leda till ersättningsskyldighet. Uppgifter om företaget Datum och plats Underskrift och namnförtydligande Lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet (621/1999) 22 Handlingssekretess 23 Tystnadsplikt och förbud mot utnyttjande 24 Sekretessbelagda myndighetshandlingar 35 Straffbestämmelser 15 (15)

AVTAL OM GRUPPTERAPI, MULTIDISCIPLINÄR GRUPPTERAPI OCH DAGREHABILITERING INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ÅREN

AVTAL OM GRUPPTERAPI, MULTIDISCIPLINÄR GRUPPTERAPI OCH DAGREHABILITERING INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ÅREN 1 KANSANELÄKELAITOS UTKAST FOLKPENSIONSANSTALTEN Datum Dnr xx.xx.2016 xx/331/2014 Serviceproducentens namn Adress AVTAL OM GRUPPTERAPI, MULTIDISCIPLINÄR GRUPPTERAPI OCH DAGREHABILITERING INOM KRÄVANDE

Läs mer

AVTALSUTKAST FOLKPENSIONSANSTALTEN Juridiska enheten, gruppen för rehabiliteringsutveckling Datum Dnr

AVTALSUTKAST FOLKPENSIONSANSTALTEN Juridiska enheten, gruppen för rehabiliteringsutveckling Datum Dnr AVTALSUTKAST FOLKPENSIONSANSTALTEN Juridiska enheten, gruppen för rehabiliteringsutveckling Datum Dnr XX.XX.2016 XX/XXX/2016 1/11 Serviceproducentens namn Adress Adress AVTAL RÖRANDE REHABILITERINGS- OCH

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum

KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN Päivämäärä Datum xx.xx.2010 Dnro Dnr Xxxxxx 1 Bilaga 3 UTKAST Serviceproducentens namn Adress REGISTRERINGSAVTAL OM INDIVIDUELL ORDINÄR FYSIOTERAPI SOM ORDNAS SOM

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Enheten för Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och XX, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 Stockholm, 2006-XX-XX Dnr KUR 2005/XXXX 1(7) Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg B49-10-174 Servicecentrum 2010-12-21 Upphandlingsavdelningen, Maria Thorstensson AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg 1 Avtalsparter Uppdragsgivare

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

Avtal Hälsoval Sörmland

Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Hälsoval Sörmland Avtal Avtal har denna dag slutits mellan Landstinget Sörmland genom Hälsoval Sörmland, nedan kallad Landstinget, och, nedan kallad Vårdgivaren. Avtalsparter Landstinget Landstinget

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören.

Avtal. Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. Bilaga 8 1. Parter Avtal Detta avtal är upprättat mellan Värnamo kommun, 212000-0555, nedan kallad Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Entreprenören. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser.

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2011-11-08 Dnr 576/2011 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. 1. Parter Mellan Konkurrensverket

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och

AVTALSMALL. 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och 1 (5) AVTALSMALL 1 Parter Mellan Arbetsförmedlingen, 113 99 Stockholm nedan kallad Köparen, och Säljarens namn Adress Telefonnummer Organisationsnummer - nedan kallad Säljaren - sluts följande avtal angående

Läs mer

Regeringskansliet 103 33 Stockholm (nedan kallad sponsorn) Adress Postadress. 202100 3831 (ange)

Regeringskansliet 103 33 Stockholm (nedan kallad sponsorn) Adress Postadress. 202100 3831 (ange) Avtalsnummer: (diarienummer) Denna avtalsmall kan användas vid avtal om sponsring. Under varje avsnitten i avtalsmallen ges förslag på vad som bör regleras i avtalet (rödmarkerad text) och även på lämpliga

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm

Avtal distribution m.m. av trycksaker. Box 27215 102 53 Stockholm AVTALSUTKAST Dnr Adm 2008/70 Bilaga 1 Avtal distribution m.m. av trycksaker 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 27215 102 53 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 Distributören Organisationsnummer

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor

Allmänna avtalsvillkor 1 1 TILLÄMPNING OCH DEFINITIONER Oikoties allmänna leveransvillkor gäller Tjänster som Oikotie säljer till Kunden och som utgör en del av avtalet mellan Oikotie och Kunden. Med Kund avses en avtalspart

Läs mer

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE

RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE RAMAVTAL OM BETALNING AV SJUKVÅRDSERSÄTTNING TILL SERVICEPRODUCENTEN GENOM DIREKTERSÄTTNINGSFÖRFARANDE Genom detta avtal överenskommer Folkpensionsanstalten (nedan FPA) och Finlands sjuksköterskeförbund

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra utbildningssamordning till kunden enligt detta avtal, förfrågningsunderlaget samt leverantörens anbud. Kunden garanterar inga angivna volymer under avtalsperioden.

Läs mer

AVTAL OM INDIVIDUELL TERAPI INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ÅREN

AVTAL OM INDIVIDUELL TERAPI INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ÅREN 1 KANSANELÄKELAITOS FOLKPENSIONSANSTALTEN UTKAST Datum xx.xx.2016 Dnr xx/331/2014 Serviceproducentens namn Adress AVTAL OM INDIVIDUELL TERAPI INOM KRÄVANDE MEDICINSK REHABILITERING ÅREN 2016 2018 1. Avtalsparter

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler KKV1000, v1.2, 2011-02-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2014-08-13 Dnr 540 /2014 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler 1. Parter Mellan Konkurrensverket med organisationsnummer

Läs mer

Finlands Försäkringsmäklarförbunds Allmänna Mäklarvillkor AMV Definitioner

Finlands Försäkringsmäklarförbunds Allmänna Mäklarvillkor AMV Definitioner 1 Finlands Försäkringsmäklarförbunds Allmänna Mäklarvillkor AMV 2018 1 Definitioner Avtalsparter: Avtal: Försäkringsmäklaren (nedan Mäklaren) och Kunden, gemensamt Avtalet bildas av följande dokument:

Läs mer

2. Avtalsvillkor - tjänster

2. Avtalsvillkor - tjänster Förfrågningsunderlag 2014-03-10 Upphandlande organisation Telge Inköp AB Ann-Christin Lindberg Upphandling TI 2013-1008 Hemtjänst TI 2013-1008 Hemtjänst Sista anbudsdag: 2014-04-13 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD. FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad )

AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD. FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad ) AVTAL OM STÄDTJÄNSTER I PARGAS STAD (Översättning) KÖPARE Pargas stad FO-nummer 0136082-5 Strandvägen 28, 21600 Pargas (senare Pargas stad ) Faktureringsadress: Pargas stad Servicetjänster Brinkasvägen

Läs mer

Leveransavtalsvillkor

Leveransavtalsvillkor 1 (9) Leveransavtalsvillkor Leverans av kuverteringsmaskin och leverans av fullservice av kuverteringsmaskin Nedan följer de avtalsvillkor som ska gälla för leveransen. Avtalsvillkoren godkänns i sin helhet

Läs mer

Pris I anbudet ska för respektive rådgivningsmodul/kort rådgivning följande anges: Anbudets totala storlek för respektive anbudsområde.

Pris I anbudet ska för respektive rådgivningsmodul/kort rådgivning följande anges: Anbudets totala storlek för respektive anbudsområde. Bilaga 1. Kommersiella villkor Avtalet ska innehålla minst nedanstående villkor, vilka inte är förhandlingsbara. Villkoren utgör tillsammans med kraven i förfrågningsunderlaget underlag för det slutliga

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Stockholm, datum Dnr Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm Leverantören Postadress

Läs mer

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT Avtalsnummer: AVTAL OM KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor

AVTAL. 2. Definitioner Avtal detta avtalsdokument med tillhörande bilagor 1 (6) AVTAL Mellan Länsstyrelsen i Stockholms län, nedan kallad Beställaren (organisationsnummer 202100-2247) och xxxxxx, nedan kallad Leverantören (organisationsnummer xxxxxx-xxxx) har träffats följande

Läs mer

Anbudsbegäran gällande byte av fönster

Anbudsbegäran gällande byte av fönster Anbudsbegäran gällande byte av fönster De Gamlas Hem, nedan kallat DGh begär härmed in anbud på byte av 39 fönster. Anbudsbegäran gäller hela arbetet, d.v.s. såväl borttagande av befintliga fönster, montering

Läs mer

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT

AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT AVTAL OM TELIASONERA KOPPLAD TRANSIT mellan TeliaSonera Network Sales AB och OPERATÖREN AB 1 TeliaSonera Network Sales AB, org.nr 556458-0040, 123 86 Farsta, nedan Network Sales, och OPERATÖREN AB, org.nr,,

Läs mer

Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem

Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem 1 av 5 Kontrakt avseende att bedriva hemtjänst inom Salems kommuns valfrihetssystem 1. Parter Mellan nedanstående parter, Salems kommun nedan kalla beställaren och sökanden nedan kallad utföraren, har

Läs mer

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med Allmänna villkor Giltiga från och med den 5 mars 2015 Villkoren omfattar elva (11) punkter och fem (5) sidor 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

Läs mer

Avtalsvillkor massage, bilaga 2

Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Datum: 2011-11-28 1 (5) Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Skolinspektionen. Box 23069. 104 35 Stockholm. Telefon växel: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (5) Beställare: Leverantör (fylls i av leverantör):

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande IIS ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning Sambi (Samverkan för behörighet

Läs mer

Ramavtalsvillkor. AD 71-46/2009 Bilaga 1 2009-01-29 1 (7)

Ramavtalsvillkor. AD 71-46/2009 Bilaga 1 2009-01-29 1 (7) 2009-01-29 1 (7) Ramavtalsvillkor Nedan följer de avtalsvillkor som ska gälla för åtagandet. Villkoren accepteras av anbudsgivaren i och med att anbudet undertecknas. I det fall anbudsgivarens anbud antas

Läs mer

RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd

RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd RIKSDAGENS SVAR 95/2004 rd Regeringens proposition med förslag till godkännande av överenskommelsen mellan parterna i konventionen om upprättandet av Europeiska rymdorganet samt Europeiska rymdorganet

Läs mer

BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER

BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER BILAGA 2 AVTAL OM UPPHANDLING AV KAFFE, TE, KAKAOPULVER OCH CHOKLADDRYCKER Avtalsparter Beställare Utförare 2. Entreprenör... Centrallagret 22111 Mariehamn Entreprenör... Föremål för avtalet Avtalsparterna

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande Tillitsgranskningstjänsten ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning

Läs mer

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING

AVTAL FÖR AUKTORISERING AV MOTTAGNING LS xxxxx Sid 1 (5) Mellan 1. Stockholms läns landsting, organisationsnummer 232100-0016, genom Hälso- och sjukvårdsnämnden ( Beställaren ); och 2. [**], organisationsnummer [**] ( Vårdgivaren ), har slutits

Läs mer

Upphandlingen omfattar kommunerna Dals-Ed, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus och Edshus.

Upphandlingen omfattar kommunerna Dals-Ed, Säffle och Åmål samt de kommunala bolagen Bengtsforshus och Edshus. 1 Parter Leverantör: Företagsnamn Organisationsnummer Beställaren: Organisation: Organisationsnummer: Mellan ovanstående leverantör och beställare har följande avtal träffats. 2 Omfattning Dalslandskommunerna

Läs mer

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten

1/7. Mitt resekort. Användarvillkor för tjänsten 1/7 Mitt resekort Användarvillkor för tjänsten 2/7 Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Beskrivning av tjänsten... 3 3 Användning av tjänsten och registrering i tjänsten... 3 4 Registeruppgifter och ändamål av behandling...

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information

Virre-kundavtal. Helsingfors.. Grunduppgifter om kunden. Faktureringsadress. Ytterligare information Virre-kundavtal Grunduppgifter om kunden Namn FO-nummer / födelsetid Postadress Adress Postnummer Postkontor Uppgifter om kundens kontaktperson Namn E-postadress Telefonnummer Faktureringsadress Faktureringsadress

Läs mer

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Bilaga 2 Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens

Läs mer

Bilaga 3 Kommersiella villkor Ramavtal. Upphandling av

Bilaga 3 Kommersiella villkor Ramavtal. Upphandling av Bilaga 3 Kommersiella villkor Ramavtal Upphandling av Utbildningssamordning och kompetensutveckling ESF-projekt Gnesta Företagsutveckling Gnesta Kommun Ramavtal konsulttjänster 1 Avtalsparter Mellan Gnesta

Läs mer

AVTALSUTKAST FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Datum Dnr Rehabiliteringsgruppen XX.XX /331/2015

AVTALSUTKAST FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Datum Dnr Rehabiliteringsgruppen XX.XX /331/2015 AVTALSUTKAST FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Datum Dnr Rehabiliteringsgruppen XX.XX.2016 135/331/2015 1/12 Serviceproducentens namn Adress Adress AVTAL OM KIILA-REHABILITERING 1. Avtalsparter Serviceanordnare

Läs mer

Service-/supportavtal

Service-/supportavtal 1(7) Förlaga till Service-/supportavtal Ref till Avtal Nyckelsystem mellan Kungl.biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens svar på förfrågningsunderlaget

Läs mer

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET 1 Ramavtal 1.1 Allmänt Staffanstorps kommun avser att från och med 1 januari 2013, genomföra ett brett upplagt utbildningspaket för utvald personal av kommunen, inom

Läs mer

Köpare och Säljare benämns nedan gemensamt Parterna.

Köpare och Säljare benämns nedan gemensamt Parterna. KÖPEAVTAL FÖR LÄROMEDEL LÄSÅRET 2016-2017 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Köpare ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från annat land: )]

Läs mer

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppenvårdstjänster för frontveteraner i hemmet; kriterierna för godkännande

Ansökan om godkännande som producent av service mot servicesedel inom öppenvårdstjänster för frontveteraner i hemmet; kriterierna för godkännande 1 (5) Med denna ansökan kan en serviceproducent ansöka om att bli servicesedelproducent för Lovisa och Lappträsk frontveteraners öppenvårdsservice i hemmet. Statskontoret bevilr årligen kommunerna ett

Läs mer

Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten

Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten SRK/ /48/2017 Ärende Avtal om sakkunnigtjänsten ( ) inom forsknings- och utredningsverksamheten Avtalsvillkor 1. Avtalsparter Statsrådets kansli (nedan kunden) PB 23 00023 Statsrådet samt (nedan leverantören)

Läs mer

FIRMA DAVID WIBERGH - Allmänna villkor

FIRMA DAVID WIBERGH - Allmänna villkor Detta är Firma David Wibergh:s allmänna försäljningsvillkor för konsulttjänster. Vid all kontakt med Firma David Wibergh så förutsätts kunden ha läst och godkänt dessa villkor. Dessa villkor gäller ovillkorligen

Läs mer

Mellan nedanstående parter, Köparen och Leverantören, har följande avtal träffats. Köparen

Mellan nedanstående parter, Köparen och Leverantören, har följande avtal träffats. Köparen Parter Mellan nedanstående parter, Köparen och Leverantören, har följande avtal träffats. Köparen Box 5204 402 24 Göteborg Org.nr. 222000-0752 Leverantören NAMN POSTADRESS POSTNUMMER OCH POSTORT Org.nr.

Läs mer

Mellan nedanstående parter, Köparen och Leverantören, har följande avtal träffats. Köparen

Mellan nedanstående parter, Köparen och Leverantören, har följande avtal träffats. Köparen Parter Mellan nedanstående parter, Köparen och Leverantören, har följande avtal träffats. Köparen Box 5204 402 24 Göteborg Org.nr. 222000-0752 Leverantören NAMN POSTADRESS POSTNUMMER OCH POSTORT Org.nr.

Läs mer

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter.

Vardera parten förbinder sig att utan dröjsmål skriftligen meddela om förändrade kontaktuppgifter. Ramavtal gällande Kommunsammanslagingsutredning 1 Omfattning 1.1 Avtalets parter Avtal av nedanstående lydelse har ingåtts mellan parterna Ålands landskapsregering nedan kallad myndigheten och [den ekonomiske

Läs mer

Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk

Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk LOGGO AVTAL Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk Avtal 1. ALLMÄNT 1.1. Avtalsparter Detta avtal upprättas av?? vattenvårdsförbund. Beställare?? vattenvårdsförbund Adress:??

Läs mer

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud.

1. Ändringar och tillägg. 2. Detta avtal inklusive bilagor. 3. Förfrågningsunderlaget inkl. ev. kompletteringar. 4. Anbudsgivarens anbud. Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen 1(5) BILAGA 1 Avtalsmall 1. Avtalstid Beräknad avtalstid är 2013-01-07 till 2015-01-06, med möjlighet för Landskrona stad att förlänga avtalet i ytterligare

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd.

Beställarens kontaktperson är: Niklas Pelin, vaktmästare Telefon: +358 (0) 18 329714 Mobil: +358 (0) 407324859 E-post: niklas.pelin@sahd. Bilaga 5 AVTAL FÖR STÄDNING AV VIKINGAÅSENS SKOLA 1. PARTER 1.1 Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9) PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.2 [Namn företag (FO-nummer eller motsvarande från

Läs mer

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten

Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten Allmänna avtalsvillkor för Fastighetsdatatjänsten 1. Tjänsten som erbjuds Lantmäteriverket upprätthåller Fastighetsdatatjänsten (nedan tjänsten). En beskrivning av tjänsten och de material och produkter

Läs mer

Valfrihetssystem inom boendestöd. Boendestöd - Kapitel 4 Avtal för bedrivande av boendestöd

Valfrihetssystem inom boendestöd. Boendestöd - Kapitel 4 Avtal för bedrivande av boendestöd UPPDRAGSBESKRIVNING 1 (12) Dnr: 2015:190 Valfrihetssystem inom boendestöd Boendestöd - Kapitel 4 Avtal för bedrivande av boendestöd Socialtjänsten Sociala avdelningen Postadress Besöksadress Telefon (vx)

Läs mer

Avtal avseende utförarande av omsorgs- och serviceinsatser för Ale kommun

Avtal avseende utförarande av omsorgs- och serviceinsatser för Ale kommun Bilaga 1 Avtal avseende utförarande av omsorgs- och serviceinsatser för Ale kommun 1. Parter Ale kommun, 212000-1439 (kommunen) (utföraren) 2. Avtalsperiod Avtalet börjar gälla den dag avtalet undertecknas.

Läs mer

BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER

BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER 1 (5) BILAGA OM BEHANDLINGEN AV PERSONUPPGIFTER 1 Inledning 2 Personuppgifter som behandlas Den här bilagan om behandlingen av personuppgifter ( Bilaga ) är en icke avskiljbar del av användningsvillkoren

Läs mer

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen

Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Beställaransvarslagen och upphandlingslagen Riktlinjer för samordningen av skyldigheterna i beställaransvarslagen och upphandlingslagen Rådgivningsenheten för offentlig upphandling Helsingfors 7.7.2008

Läs mer

Anslutningsavtal för medlemskap i Sambi

Anslutningsavtal för medlemskap i Sambi Anslutningsavtal för medlemskap i Sambi Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur [ ] Box 92073 [ ] 120 07 Stockholm [ ] Org nr 802405-0190 [. ] (i det följande Federationsoperatör ) (i det följande

Läs mer

Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och?

Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och? Avtal om särskilda tjänster Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) och? 1 AVTALSVILLKOR 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är:

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen)

Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen) Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen) Parter: Personuppgiftsansvarig Personuppgiftsbiträde Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

1 Parter. 2 Omfattning. 3 Leasingform. 4 Avtalstyp. 5 Avtalsperiod. 6 Priser. 1.1 Kontakt under avtalstiden. 6.1 Ersättning till leverantören

1 Parter. 2 Omfattning. 3 Leasingform. 4 Avtalstyp. 5 Avtalsperiod. 6 Priser. 1.1 Kontakt under avtalstiden. 6.1 Ersättning till leverantören 1 Parter Leverantör: Företagsnamn Adress Postadress Organisationsnummer Beställaren: Dals-Eds kommun Box 31 668 21 Ed 212000-1413 Mellan ovanstående leverantör och beställare har följande avtal träffats.

Läs mer

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem 1 Parter Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. Kommunen: Stenungsunds kommun Strandvägen

Läs mer

RG 2017/33. Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter

RG 2017/33. Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter RG 2017/33 Ramavtalsbilaga 3 Avropsavtal under Ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter Avropsavtal under ramavtal avseende Korttjänster för statliga myndigheter Innehållsförteckning 1 Avrop...

Läs mer

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är:

Lumparlands kommun (FO-nummer: ), Kyrkvägen 26, AX , Lumparland ( Beställaren ). Beställarens kontaktperson är: Bilaga 4 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR LUMPARLANDS SKOLA 1. PARTER Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX- 22630, Lumparland ( Beställaren ). och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )] [Adress]

Läs mer

AVTAL Drivmedel på pump

AVTAL Drivmedel på pump AVTAL Drivmedel på pump 1. PARTER 1.1 Ålands landskapsregering FO: 0145076-7,PB 1060, 22 111 Mariehamn, Åland (nedan "Beställaren") och 1.2 [Namn företag (FO-nummer)] [Adress] (nedan "Leverantören") 2.

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen Anbudsförfrågan 25.2.2014 Dnr 16/331/2014 Till serviceproducenterna MULTIDISCIPLINÄR INDIVIDUELL REHABILITERING FÖR VUXNA MED SVÅR FUNKTIONS-

Läs mer

JUHTA Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen

JUHTA Delegationen för informationsförvaltningen inom den offentliga förvaltningen JHS 166 Allmänna avtalsvillkor för IT-upphandlingar inom den offentliga förvaltningen Bilaga 9. Specialvillkor för behandlingen av personuppgifter (JIT 2015 Personuppgifter) Version: 1.0 Publicerad: 30.7.2018

Läs mer

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats.

Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. 1 Uppdragets omfattning Leverantören [ ]ska utföra drift av fastighetsnät och trådlöst nät till kunden Skellefteå enligt bilaga 1 svarsformulär uppdragsbeskrivning, bilaga 2a objektlista fastighetsnät,

Läs mer

Anbudsförfrågan för elevtransporten i Pargas kommunområde 31.10.2014

Anbudsförfrågan för elevtransporten i Pargas kommunområde 31.10.2014 1 / 5 VILLKOREN FÖR KÖPTRAFIK BILAGA 1 till köptrafikavtalet Dessa villkor fogas till köptrafikavtalet. De ska följas vid organiseringen av köptrafik, om inte annat avtalas separat i köptrafikavtalet.

Läs mer

AVTAL AVSEENDE TRYCK OCH DISTRIBUTION AV INFORMATIONSTIDNING ( Avtal )

AVTAL AVSEENDE TRYCK OCH DISTRIBUTION AV INFORMATIONSTIDNING ( Avtal ) Bilaga 2 1 Mellan Hallandstrafiken AB, org. nr 556225-2998, Box 269, 311 23 Falkenberg ( Hallandstrafiken ) och [ ], org. nr [ ], [adress] ( Leverantören ) har denna dag ingåtts nedanstående AVTAL AVSEENDE

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun.

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun. ÄNGELHOLMS ANBUDSFÖRFRÅGAN Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun." Köpare Ängelholms kommun, org.nr 212000-0977 Sista

Läs mer

Ramavtal för konsulttjänster inom ledarskap, ledarskapsutveckling och projektledarskap

Ramavtal för konsulttjänster inom ledarskap, ledarskapsutveckling och projektledarskap MA-Skåne 1 (5) Diarienummer MA/060087-02 Ramavtal för konsulttjänster inom ledarskap, ledarskapsutveckling och projektledarskap Avtalsnummer: MA/060087-02 Leverantör: ProjektBolaget Ögren-Skoog AB,Ersmässgränd

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR KONSULTTJÄNSTER RESURS. 1 Konsulttjänstens genomförande

ALLMÄNNA VILLKOR KONSULTTJÄNSTER RESURS. 1 Konsulttjänstens genomförande Allmänna villkor Konsulttjänster - Resurs 1 (10) ALLMÄNNA VILLKOR KONSULTTJÄNSTER RESURS Dessa allmänna villkor gäller vid utförande av konsulttjänst där leverantören ställer viss resurs till kundens förfogande.

Läs mer

UPPHANDLINGSKONTRAKT gällande upphandling Bevakningstjänster

UPPHANDLINGSKONTRAKT gällande upphandling Bevakningstjänster Upphandlingskontrakt Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Securitas Bevakning AB (556108-6082), Lundbygatan 6 B, 621 41 VISBY, nedan kallad

Läs mer

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL

ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL ANVÄNDARVILLKOR FÖR DIGITALA PRODUKTER OCH TJÄNSTER NATUR & KULTUR LÄROMEDEL Version, 2015-05-07 Dessa användarvillkor gäller för Licenstagares användning av digitala produkter och tjänster vilka tillhandahålls

Läs mer

AVTAL AVSEENDE SKOGSBRANDBEVAKNING MED FLYG

AVTAL AVSEENDE SKOGSBRANDBEVAKNING MED FLYG 2015-04-07 Bilaga 1 AVTALSUTKAST AVTAL AVSEENDE SKOGSBRANDBEVAKNING MED FLYG Dnr: 452-2170-2015 1. AVTALETS PARTER Mellan Länsstyrelsen i Värmlands län, nedan kallad Beställaren, och [Leverantör], nedan

Läs mer

Folksams Kundportal för privatkunder

Folksams Kundportal för privatkunder 1 Folksams Kundportal för privatkunder Avtalsvillkor 25.5.2018 1 Allmänt Folksam Skadeförsäkring Ab:s (senare Folksam eller Tjänsteleverantör) webbtjänst för privatkunder (Kundportal) är en elektronisk

Läs mer

Planerad uppdragsstart är från och med början av maj. Uppdraget beräknas pågå till slutet av Oktober.

Planerad uppdragsstart är från och med början av maj. Uppdraget beräknas pågå till slutet av Oktober. 1 AVTALSVILLKOR 1.1 Omfattning och ekonomiska villkor 1.1.1 Ombud för avtal Kontaktpersoner under avtalstiden är: För den upphandlande enheten Namn Adress E-post Telefon För leverantören Namn Adress E-post

Läs mer

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är:

Beställarens kontaktperson är: Skoldirektör Mathias Eriksson Telefon: E-post: Entreprenörens kontaktperson är: Bilaga 2 AVTAL FÖR SKOLSKJUTSAR - KHS 1. PARTER Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala (nedan Beställaren ) och 1.1 [Namn företag (FO-nummer: )]

Läs mer

Avtal för konsultinsats

Avtal för konsultinsats Mottagare: 2003- Dnr Avtal för konsultinsats Avtalsparter Statens kulturråd [Leverantören ] Box 7843 [Postadress och Postnummer] 103 98 Stockholm Organisationsnummer 202100-1280 [Organisationsnummer] Detta

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Fotterapeut Gunnel Pettersson (530624-3220) Suderbys Hangvar Företag Organisationsnummer Adress 620

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: IUC SYD AB, 556101-2153 Anckargripsgatan 3 211 19 Malmö i det följande IUC Syd AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de villkor som

Läs mer

KONTRAKT AVSEENDE SERVICEINSATSER, HEMTJÄNSTINSATSER OCH DELEGERAD HEMSJUKVÅRD

KONTRAKT AVSEENDE SERVICEINSATSER, HEMTJÄNSTINSATSER OCH DELEGERAD HEMSJUKVÅRD Mellan Vellinge kommun, organisationsnummer 212000-1033, 235 81 Vellinge, nedan kallad beställaren och (leverantörens namn), org nr, adress, nedan kallad utföraren, tecknas denna dag följande KONTRAKT

Läs mer