Nedan följer en presentation av jury och mentorer i Vattenfall Innovation Awards 2015.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nedan följer en presentation av jury och mentorer i Vattenfall Innovation Awards 2015."

Transkript

1 Nedan följer en presentation av jury och mentorer i Vattenfall Innovation Awards Jury BRANISLAV SLAVIC VICE PRESIDENT OF COMMODITIES NORDIC Branislav är ansvarig för för försäljning mot stora företag inom Vattenfall samt anskaffing och produktutveckling av våra commodity erbjudanden till kunderna. Branislav har 20 års erfarenhet inom energibranchen. Bakgrund i finansiell ekonomi och har under åren ansvarat och arbetat med produktutveckling, strategisk planering, försäljning samt kraftanskaffning. JONAS STENBECK VICE PRESIDENT CONSUMER SALES Jonas har en bakgrund som managementkonsult och har sedan 2003 jobbat inom Vattenfall. Från 2009 har Jonas jobbat med försäljning både i Norden och i Europa där han jobbade för Vattenfall i Berlin under 2 års tid. Under den senaste åren har Jonas varit strategi och utvecklingsansvarig, ansvarig för att bygga upp Vattenfalls Business Intelligence-funktion. För närvarande ansvarar Jonas för Vattenfalls försäljning inom el och energirelaterade produkter till både privatkunder samt små och medelstora företag i Norden. Totalt har verksamheten ca 100 medarbetare i Sverige och Finland.

2 PROFESSOR MAGNUS BERG R&D PORTFOLIO MANAGER, CUSTOMER PRODUCTS AND SOLUTIONS Magnus är ansvarig för den av Vattenfalls forskningsportföljer som omfattar alla energirelaterade produkter och tjänster mot kunder, dvs i princip samma områden som täcks av Vattenfall Innovation Awards. Sedan 2005 har Magnus varit ansvarig för olika områden inom Vattenfall R&D, både som linjechef och som verksamhetsansvarig. Magnus har även sedan tidigare lång erfarenhet av energisektorn, både vad gäller produktionstekniker och kundperspektivet. Vidare är Magnus adjungerad professor vid KTH inom processkemi med inriktning mot termokemisk omvandling av fasta bränslen. CAROLEN YTANDER PROJEKTLEDARE, MARKETING MANAGEMENT Carolen Ytander haft ledande befattningar inom kommunikation, marknad och försäljning i 20 år. Hennes bidrag som mentor till idégivarna är bl a; Go To Marketstrategi, varumärkesstrategi, marknadsföring av produkter/tjänster, säljdrivande projekt/aktiviteter, budskap/storytelling.

3 PETER HOLMGRENE DIRECTOR SOLUTION DEVELOPMENT NORDIC VATTENFALL Peter är ansvarig för verksamhet och utveckling av alla energirelaterade produkter och tjänster till Vattenfalls kunder i Norden. Peter har en gedigen bakgrund från IT sektorn och mångårig erfarenhet av att leda och förbättra utveckling och strategisk transformation. Peter har också haft ett speciellt fokus på smarta energilösningar samt potentialer inom ramen för området BIG DATA. Peter kommer att bidra med sin överblick på det strategiska och tekniska området men framförallt kommer han att kunna ge råd och tips om hur man på bästa sätt tar sig vidare när man befinner sig i en utvecklingsfas. ANU PULKKINEN SENIOR BUSINESS DEVELOPER, SOLUTION DEVELOPMENT NORDICS Anu är ansvarig för innovationsprocessen och -aktiviteter i Norden och är projektledare för Vattenfall Innovation Awards. Dessutom Anu leder utvecklingsprojekt relaterade till mikroproduktion, smarta hem och elbilar. Anu har en lång och global erfarenhet om affärsutvecklingen av digitala produkter och tjänster och före Vattenfall har hon jobbat bland annat som Produkt Manager på Nokia. Anu kommer att bidra inom områden som; affärs-, produkt- och tjänstutveckling, user and consumer experience och affärsmodeller.

4 MATTIAS TINGVALL VP CORPORATE BUSINESS DEVELOPMENT Mattias har erfarenhet som VD att bygga upp flera företag från grunden till att omstrukturera och accelerera tillväxten i stora befintliga företag. Han har arbetat i energi, finans, telekom och mjukvarubranschen. Entreprenörskap har varit en röd tråd oavsett storlek på företag eller bransch. Mattias har arbetat i Sverige, Finland, Norge, Polen, Tyskland, Holland och UK. Mentorer ULRIKA NYSTRÖM MANAGER PRODUCT MANAGEMENT SOLUTION DEVELOPMENT Ulrika är ansvarig för den portfölj av Energirelaterade produkter och tjänster Vattenfall säljer på den Nordiska marknaden. Ulrika har omfattande erfarenhet av produktförvaltning och produktutveckling av både elprodukter samt energirelaterade produkter och tjänster. Ulrika har även en bakgrund inom controlling, strategiutveckling och försäljning. Ulrika har närmare 20 års erfarenhet från Energibranschen.

5 FREDRIK CARLSSON TEKN DR, SENIOR R&D ENGINEER Fredrik har jobbar flera år med forskning och utveckling inom smarta elnät, elfordon, energieffektivisering och vindkraft. Det innebär allt från att optimera investeringar i elnät, hitta felorsaker i elnät, minska förlusterna i elnät, och integrera elfordon och vindkraft. JOHAN TOLLIN PROGRAMCHEF FÖR E-MOBILITY R&D Johan ansvarar för närvarande för Vattenfalls tekniska utvecklingsprogram syftande till elektrifiering av vägtransporter. Johan har en lång bakgrund inom Vattenfalls utvecklingsverksamhet och tidigare varit ansvarig för Vattenfalls R&D inom områden såsom förnybara bränslen, vindkraft, solel, solvärme, småskalig kraftvärme, bränsleceller mm.

6 BJÖRN BOLUND SENIOR R&D ENGINEER, PROGRAM MANAGER IP Efter att ha disputerat på Uppsala Universitet jobbade Björn några år på mindre utvecklingsbolag och därefter några år som konsult. På Vattenfall har han varit portföljansvarig för Vattenfalls utvecklingsteam inom Marin energi och den senaste tiden jobbar Björn aktivt med utvärdering av nya tekniker och hantering av immateriella rättigheter. THOMAS KOLLFELDT PROJEKTLEDARE, BUSINESS DEVELOPMENT Thomas har en lång erfarenhet av energibranschen från ett flertal positioner där han drivit olika typer av utvecklingsarbeten. Områden som har haft extra fokus är försäljning, IT, energieffektivisering och affärsutveckling kopplat till utvecklingen av Sveriges energisystem. Thomas är Project Manager och arbetar i teamet Business Development som arbetar med olika affärsutvecklingsprojekt i det nya energilandskapet t.ex. laddinfrastruktur för bilar och bussar, micro produktion, demand response samt nya typer av tjänsteutveckling.

7 ULRIKA NORDAHL MARKET MANAGER CONSUMER SALES NORDIC Ulrika ansvarar för och genomför olika aktiviteter och kampanjer för att öka försäljningen av el och energirelaterade produkter och tjänster till privatkunder i Sverige. Det innebär att Ulrika utvecklar erbjudanden till olika kundgrupper och tillsammans med sina kollegor mejslar ut de bästa sätten att marknadsföra dessa i digitala och traditionella kanaler. MONICA LÖF R&D PROGRAMME MANAGER Monica är ansvarig för Vattenfalls forskningsprogram kring Smarta Hem och energivisualisering där även kundrelaterade lösningar kring demand response ingår. Monica är också projektledare för utveckling av de tekniska kundlösningarna inom Vattenfalls stora pilotprojekt Smart Grid Gotland, primärt värmestyrning i villor. Monica har en lång erfarenhet av teknisk IT-utveckling på Vattenfall R&D främst kring kundorienterade lösningar baserade på smarta mätare men också verksamhetsorienterade IT-verktyg.

8 MARIA JUHLIN-HOFF DIRECTOR OF PRODUCT DEVELOPMENT, BUSINESS AREA HEAT EUROPE Maria har en lång erfarenhet från flera områden inom Vattenfall. Europeisk Expansion, Trading, Distribution, Kundservice, Ledarutveckling, E-mobility, Solceller och Smarta Hem/Fastigheter. Sedan i somras arbetar Maria som ansvarig för utveckling av koncept/produkter inom digitalisering, Smarta Hem/Fastigheter samt miljö inom Värme på den Europeiska marknaden. Innan Maria kom till Vattenfall arbetade hon inom Affärsutveckling på Tetra Pak International respektive DuPont. Maria kommer som mentor att bidra inom områden som; affärs-, produkt- och tjänstutveckling, framtagandet av adekvata affärsmodeller samt med stor insikt inom energimarknaden.

Multikanalstrategidagen 2015 Digitala och Analoga marknadsstrategier i symbios

Multikanalstrategidagen 2015 Digitala och Analoga marknadsstrategier i symbios Multikanalstrategidagen 2015 Digitala och Analoga marknadsstrategier i symbios - Integrera och optimera försäljning och varumärkesutveckling i dina digitala och analoga marknadskanaler. Ta del av de senaste

Läs mer

Bakgrund Routes. CSC är huvudsponsor och ställer ut på Routes-mässan tillsammans med LFV och visar innovativa mobila lösningar för flygindustrin.

Bakgrund Routes. CSC är huvudsponsor och ställer ut på Routes-mässan tillsammans med LFV och visar innovativa mobila lösningar för flygindustrin. Bakgrund CSC Computer Sciences Corporation, CSC, grundades 1959. Vid denna tidpunkt fanns det inte fler än 4 000 datorer i världen. CSC levererade tidigt innovativa IT-lösningar av hög kvalitet och fick

Läs mer

Multikanalstrategidagen 2015 Digitala och Analoga marknadsstrategier i symbios

Multikanalstrategidagen 2015 Digitala och Analoga marknadsstrategier i symbios Multikanalstrategidagen 2015 Digitala och Analoga marknadsstrategier i symbios - Integrera och optimera försäljning och varumärkesutveckling i dina digitala och analoga marknadskanaler. Ta del av de senaste

Läs mer

MODERATOR ANNA CARACOLIAS. Konferens 23 oktober 2014, Bonnier Conference Center, 8.30-17.00

MODERATOR ANNA CARACOLIAS. Konferens 23 oktober 2014, Bonnier Conference Center, 8.30-17.00 Multikanalstrategidagen 2014 Digitala och Analoga marknadsstrategier i symbios - Så vårdar du och integrerar dina digitala och analoga marknadskanaler för en maximal kundupplevelse och optimerad försäljning

Läs mer

Mobile Payments. 25-26 januari 2011 Stockholm. Konferensen vänder sig till. Anmäl dig på www.ibceuroforum.se/mobile tfn: 08 587 662 20

Mobile Payments. 25-26 januari 2011 Stockholm. Konferensen vänder sig till. Anmäl dig på www.ibceuroforum.se/mobile tfn: 08 587 662 20 Mobile Payments 25-26 januari 2011 Stockholm Konferensen vänder sig till Hur kommer det nya affärslandskapet för mobila betalningar att se ut? Vilken roll kommer bankerna att få i det nya affärslandskapet?

Läs mer

SMART samhällsutveckling

SMART samhällsutveckling Välkommen till 2014 års arena för en SMART samhällsutveckling Smart Samverkan Smart IT Smart Infrastruktur Smart Innovation & Teknik Program 2014 12-13 november Aros Congress Center, Västerås Innehåll

Läs mer

KAM-utbildning Key Account Management

KAM-utbildning Key Account Management KAM-utbildning Key Account Management Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter

Läs mer

Nordiskt samarbetsprogram för innovationsoch näringspolitiken 2014-2017

Nordiskt samarbetsprogram för innovationsoch näringspolitiken 2014-2017 Nordiskt samarbetsprogram för innovationsoch näringspolitiken 2014-2017 Innehåll 1 Förord...2 2 Möta framtidens utmaningar...3 3 Inriktning på samarbetet 2014-2017... 5 4 Temaområden och fyrtornsprojekt...

Läs mer

Marketing Excellence 2015

Marketing Excellence 2015 Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! Marketing Excellence 2015 Konferens 10 Mars 2015 Summit Grev Ture, STOCKHOLM 10 marknadsutmaningar du behöver hantera 2015! #Utmaning 1: Marknadsföring

Läs mer

22-23 APRIL 2008 LOUIS DE GEER KONSERT & KONGRESS NORRKÖPING

22-23 APRIL 2008 LOUIS DE GEER KONSERT & KONGRESS NORRKÖPING 22-23 APRIL 2008 LOUIS DE GEER KONSERT & KONGRESS NORRKÖPING GEMENSAMT PROGRAM BÅDA KONFERENSDAGARNA 22 APRIL 09.30 09.45 OCH 09.45 10.15 LOKAL: DE GEERHALLEN INLEDNING OCH MOVEX ANVÄNDARFÖRENING OM VERKSAMHETEN

Läs mer

Ledarskapsforum PRO. en arena för dig som vill utvecklas som ledare 2013 2014

Ledarskapsforum PRO. en arena för dig som vill utvecklas som ledare 2013 2014 Ledarskapsforum PRO en arena för dig som vill utvecklas som ledare 2013 2014 På tre orter: Vasa, Jakobstad och Närpes och på www.facebook.com/ledarskapsforum VUXENUTBILDNINGSCENTER Ledarskapsforum PRO

Läs mer

IT-verktyg för. Framtidens lösningar för effektiv verksamhetsstyrning! Rätt information till rätt person i rätt tid! Att få rätt kvalitet på data

IT-verktyg för. Framtidens lösningar för effektiv verksamhetsstyrning! Rätt information till rätt person i rätt tid! Att få rätt kvalitet på data IT-verktyg för www.ibceuroforum.se ekonomistyrning Konferens Stockholm 24-25 november 2004 Moderator: Michael Collins Cepro Talare: Jonas Arvidsson V&S Distillers Daniel Schmidt Pointer Sören Janstål Data

Läs mer

Talent Management För Nyckelpersonen Ledarskap, Business coaching och Beslutsfattande

Talent Management För Nyckelpersonen Ledarskap, Business coaching och Beslutsfattande Talent Management För Nyckelpersonen Ledarskap, Business coaching och Beslutsfattande Hire and fire People are typically hired for their IQ and experience they are fired for a lack of emotional intelligence

Läs mer

Investera i cleantech En marknadsöversikt från Energimyndigheten

Investera i cleantech En marknadsöversikt från Energimyndigheten 09 Investera i cleantech En marknadsöversikt från Energimyndigheten Redaktör: Malin Olofsson, malin.olofsson@energimyndigheten.se Produktion: intellecta Publicisterna, www.intellectacorporate.se Fotografer:

Läs mer

Teknikföretagens ställnings tagande ENERGI

Teknikföretagens ställnings tagande ENERGI Teknikföretagens ställnings tagande ENERGI KREATIVITETEN ÄR SVERIGES STYRKA FOTO: NASA FÖRORD I en globaliserad värld är kreativiteten Sveriges styrka, och energifrågan är i högsta grad global. Både vad

Läs mer

ÖSTER- GÖTLAND VÅREN 2015

ÖSTER- GÖTLAND VÅREN 2015 SE MIN ARI ER ÖSTER- GÖTLAND VÅREN 2015 Nytt år, ny inspiration! Succén med Knowit i Östergötlands kostnadsfria seminarier fortsätter. Våren 2015 har vi höjt ribban och laddat med våra vassaste seminarier

Läs mer

Västsvenska styrkeområden inom hållbar energiteknik - rapport från workshop vid konferensen Energisession 2010

Västsvenska styrkeområden inom hållbar energiteknik - rapport från workshop vid konferensen Energisession 2010 Västsvenska styrkeområden inom hållbar energiteknik - rapport från workshop vid konferensen Energisession 2010 Remissversion: Detta är en remissversion av rapporten för att ge alla deltagare vid workshopen

Läs mer

Uppföljningsintervjuer Ledare i spännande bransch

Uppföljningsintervjuer Ledare i spännande bransch Uppföljningsintervjuer Ledare i spännande bransch Sensa rapport 2015:04 Ansvarig konsult: Christer Samuelsson INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 3 2. SAMMANFATTNING AV TIDIGARE INTERVJUER... 4 3. FEM

Läs mer

WE RE IBS, THE GLOBAL LEADER IN DISTRIBUTION RESOURCE MANAGEMENT SOFTWARE

WE RE IBS, THE GLOBAL LEADER IN DISTRIBUTION RESOURCE MANAGEMENT SOFTWARE WE RE IBS, THE GLOBAL LEADER IN DISTRIBUTION RESOURCE MANAGEMENT SOFTWARE ÅRSREDOVISNING 2010 2010 I KORTHET Under 2010 skapades en plattform utifrån vilken IBS kan nå långsiktig lönsamhet. Med mindre

Läs mer

Webbstrategidagarna 2014

Webbstrategidagarna 2014 Anmäl dig tidigt läs om våra rabatter på baksidan! Webbstrategidagarna 2014 Vilka bitar passar för ditt företags digitala strategi idag och imorgon? Konferens 3-4 JUNI 2014 SCANDIC HASSELBACKEN, STOCKHOLM

Läs mer

Nordens främsta logistikoch planeringskonferens

Nordens främsta logistikoch planeringskonferens Förmånliga rabatter innan den 16 februari PLAN hälsar dig välkommen till: Nordens främsta logistikoch planeringskonferens Hej, Nu är det snart dags för PLAN-konferensen 2009. Konferensen, som är den 31:a

Läs mer

Bolagsstyrningsrapport KTH Holding AB inkl. dotterbolag verksamhetsåret 2011

Bolagsstyrningsrapport KTH Holding AB inkl. dotterbolag verksamhetsåret 2011 Bolagsstyrningsrapport KTH Holding AB inkl. dotterbolag verksamhetsåret 2011 Om bolagsstyrningsrapporten Denna bolagsstyrningsrapport är upprättad i enlighet med gällande ägardirektiv antagna i juni 2009.

Läs mer

1 (2) Förslag till beslut. Kommunstyrelsen. Uthållig kommun. trafikstrategier, delta. temaområden. Dnr: 2011/386-KS. Delges. ID: Tjänsteskrivelse

1 (2) Förslag till beslut. Kommunstyrelsen. Uthållig kommun. trafikstrategier, delta. temaområden. Dnr: 2011/386-KS. Delges. ID: Tjänsteskrivelse Stadsledningskontoret Anna Jungmarker Telefon: 021-39 23 97 E-post: anna.jungmarker@vasteras.se Delges Energimyndigheten TJÄNSTESKRIVELSE Dnr: 2011/386-KS Kommunstyrelsen 1 (2) Uthållig kommun- etappp

Läs mer

STRATEGISKT HR-ARBETE OCH VARUMÄRKESUTVECKLING

STRATEGISKT HR-ARBETE OCH VARUMÄRKESUTVECKLING STRATEGISKT HR-ARBETE OCH VARUMÄRKESUTVECKLING En undersökning om ledande befattningshavares uppfattningar om sambanden mellan HR-arbete och varumärkesutveckling Av Framgångsrika Friska Företag, 3F i samverkan

Läs mer

Träffa årets finalister. Final i region Östra. 2014 Sverige. EY Assurance Tax Transactions Advisory. ey.com/se

Träffa årets finalister. Final i region Östra. 2014 Sverige. EY Assurance Tax Transactions Advisory. ey.com/se på jakt efter bättre lösningar skapar prenörer banbrytande företag. De omar visioner till framgångsrika företag Träffa årets finalister rverkligar sina drömmar. Med stark tsamhet, tro på sig själva och

Läs mer

RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN AB. årsberättelse 2014. rise ab årsberättelse 2014 1

RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN AB. årsberättelse 2014. rise ab årsberättelse 2014 1 RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN AB årsberättelse 2014 rise ab årsberättelse 2014 1 2 rise ab årsberättelse 2014 Innehåll Verksamheten 2014 VD har ordet 4 Om RISE Research Institutes of Sweden 8 RISE

Läs mer

RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN AB. årsberättelse 2014. rise ab årsberättelse 2014 1

RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN AB. årsberättelse 2014. rise ab årsberättelse 2014 1 RISE RESEARCH INSTITUTES OF SWEDEN AB årsberättelse 2014 rise ab årsberättelse 2014 1 2 rise ab årsberättelse 2014 Innehåll Verksamheten 2014 VD har ordet 4 Om RISE Research Institutes of Sweden 8 RISE

Läs mer

Rapport av marknadsanalys och. Mats Larsson, IUC Skåne

Rapport av marknadsanalys och. Mats Larsson, IUC Skåne Rapport av marknadsanalys och affärsmodeller för elfordonssystem i Skåne och Danmark Mats Larsson, IUC Skåne Innehåll Bakgrund om rapporten...... 3 Huvudsakliga slutsatser... 3 Bakgrund om affärsmodeller

Läs mer

MDS Digital Solutions

MDS Digital Solutions Informationsbroschyr MDS Digital Solutions - systemlösningar som automatiserar affärsprocesser för små och medelstora företag samt redovisningskonsulter Innehåll MDS i korthet 3 VD i MDS Digital Solutions

Läs mer

SVERIGES BÄSTA ARBETSGIVARE

SVERIGES BÄSTA ARBETSGIVARE detta är en från universum SVERIGES BÄSTA ARBETSGIVARE 43 arbetsgivare som får din karriär att blomstra MEDFÖLJER SOM BILAGA TILL DAGENS INDUSTRI Inte för rutinuppdrag. Men när det verkar omöjligt. Letar

Läs mer