Verksamhetsberättelse 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2015"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2015 Innehåll 1 Året i sammandrag Våren Hösten Avdelningarna Överlevarna (utmanarscout) Spejarna (äventyrarscout) Idun (upptäckarscout) Rovfåglarna (upptäckarscout) Sjöfåglarna (spårarscout) Vildfåglarna (spårarscout) Gemensamma kåraktiviteter Sommarläger Kårhajk Kommunikation Styrelsens arbete Funktionärer

2 1 Året i sammandrag 1.1 Våren Kåren fortsätter på spåret att bli en mer sjöorienterad verksamhet. Vi hade utbildning under en helg i april för ledarna med fokus på praktiska övningar med jollarna. Vi har köpt in tre nya båtar, två stycken Två-kronor och en ordentlig följebåt. Sommarens läger på Vindalsö gav alla avdelningar tillfälle att verkligen öva på segling. Tyvärr saknar vi en organiserad båtgrupp som tar hand om båtarna. På kårdagen i slutet av april genomfördes lekar och aktiviteter som en förberedelse inför sommarens lägertema. Temat var rymden och uppdraget var att hjälpa kapten Zoom att befria astronauter som den onde Origo hade tillfångatagit. Under sommarlägret på Vindalsö fick dock scouterna Origo att förstå att våld inte löser någonting utan samarbete blev lösningen på allas problem. Här syns de fina raketer som scouterna tillverkade av Pet-flaskor och sköt iväg över ängen. Stugan fick en ordentlig storstädning på fixardagen, men det saknas även här en organisation som tar hand om stugan och ser till att den får löpande underhåll. Det är svårt att få ett frivilligt engagemang från föräldrarna. På sommaravslutningen tackade vi av en av våra mest trogna och omtyckta ledare och styrelsemedlem, Pia Hammarstrand. Hon har varit verksam inom scouterna ända sedan barnsben och i vår kår har hon varit aktiv i 25 år! Hon lämnar ett stort avtryck efter sig och har stått för kontinuitet i kåren. Hon har coachat många unga Djursholmsbor in i ungdomsvärlden och låtit unga ledare pröva sina vingar. För att visa kårens tacksamhet överlämnades ett silverarmband med en medalj för betydande gärning. Medaljen tilldelades av Kungl. Patriotiska Sällskapet. sidan 2(14)

3 1.2 Hösten Alla scouter i Rovfåglarna har nu gått två år och flyttade upp till Spejarna som blev en jättestor grupp. Det gick även upp scouter från Sjö- och Vildfåglarna till upptäckarnivå. På grund av brist på ledare togs beslut att låta avdelning Rovfåglar bli vilande och istället fick Idun ta emot alla småfåglar. Idun blev därmed också en stor grupp. Detta ställde stora krav på ledarskapet i dessa avdelningar. Med vissa inkörningsproblem har det ändå gått bra i båda avdelningar. Våra Överlevare har blivit lidande då det inte har gått att hitta en ledare till dem. De försöker hålla möten på egen hand, men det är svårt att hålla ihop gruppen. Det är högsta prioritet att hitta en lösning för Överlevarna. På höstmarknaden på Djursholms torg såldes korv av avdelning Idun och en överlevarscout ordnade en tombola. Behållningen från båda aktiviteter, 2631 kr, gick till Scouternas insamling #scouterstöttar till ankommande flyktingar. Glädjande nog fortsätter våra unga förmågor att engagera sig i distriktets verksamhet, både i det s.k. AU:t (arbetsutskott) till Roslagens Distriktsstyrelse och i att planera det stora gemensamma sommarlägret på Åland Djursholms Scoutkår deltog också på distriktets årsstämma och på Demokratijamboreen på riksnivå. I oktober genomförde vi en kårhajk på Hajknäs i Upplands Bro. Det var lägerbål och gemensamt spår för alla avdelningar. Vissa utmaningar såsom avsaknad av el övervanns i god scoutanda. Örnmiddag för gamla och nya ledare och funktionärer i november. Cecilia och Peppe brassar kolbullar. Förvånansvärt gott faktiskt. sidan 3(14)

4 2 Avdelningarna Kåren har haft sex avdelningar; två spårarscoutavdelningar, två upptäckaravdelningar (varav en endast hade verksamhet under våren), en avdelning med äventyrare och en med utmanare. 2.1 Överlevarna (utmanarscout) Avdelningsledare VT Antal Överlevare VT 6 Avdelningsledare HT Antal Överlevare HT 6 Joacim Sandström Vakant Vårterminen 2015 Mycket tid av vårterminen gick åt till att planera kårdag samt planering av sommarlägret. Några möten hade vi även tillsammans med utmanaravdelningar från våra grannkårer t.ex. Näsby park. I sann utmanaranda har det även bakats flitigt samt fikats en del. Några har även lånats ut som statister på andra avdelningar när det bl.a. har varit sjukvårdsutbildning. Även i år fick utmanarna i uppgift att stå för släckningen av brasan på valborg, en härlig något sval men lugn kväll. Höstterminen 2015 Tyvärr med den rådande ledarbrist som kåren just nu upplever så hittade vi ingen ledare till HT- 15. Scouterna har försökt att själva bedriva verksamhet men tyvärr har det inte fungerat så bra. Styrelsen har som nu som prio att försöka hitta en lösning på ledarbristen generellt! 2.2 Spejarna (äventyrarscout) Avdelningsledare VT Övriga ledare Antal Spejare VT Avdelningsledare HT Övriga ledare Antal Spejare HT Johan Jonasson Ingrid Åhlgren, Henrik Sörensen 20 pojkar och flickor mellan 12 och 14 år Johan Jonasson Karsten Husberg, Mats Wirdefeldt, Henrik Sörensen 24 pojkar och flickor mellan 12 och 14 år Vårterminen 2015 Vi började med att göra eldstartare av bland annat stearin och bomull. Ett möte hade vi rymdtema och lyssnade på The last question av Isaac Asimov. Vi hade cykelmöte där patrullerna fick cykla runt och svara på frågor om närområdet och sen körde vi cykeltävlingar och övningar. Vi har också åkt pulka, lagat efterrätt och seglat. Vi hade en vandringshajk i mars där det började snöa på fredagkvällen innan. Vi vandrade på Roslagsleden från Dommarudden till Lövhagen och sov i ett fast vindskydd. sidan 4(14)

5 Höstterminen 2015 Höstterminen började med att vi seglade med kårens tvåkronor. Till Kårhajken i Hajknäs åkte Spejarna ut på fredagen för att laga middag, slå upp tält och få lite egen tid innan alla andra avdelningarna kom. Vi hade ett halloweenmöte där varje patrull fick förbereda en station och sedan skrämma eller visa de andra patrullerna. Vi har också haft hantverksmöte, kartmöte och kört ansmygning. Terminen avslutades med traditionsenlig tårttävling. Denna gång med tema sjö och frågesport om fiskar och båtar. 2.3 Idun (upptäckarscout) Avdelningsledare VT Övriga ledare VT Antal Idun VT Avdelningsledare HT Övriga ledare HT Per-Erik Frejd Anders Björk, Lou Hellquist, Anna Nelson Orring, Irene Andersson 14 pojkar och flickor i åldern 10 till 11 år. Per-Erik Frejd Anders Björk, Sylvia Neiglick, Lena Niklasson, Hedda Thomson Ek Antal Idun HT 29 pojkar och flickor i åldern 10 till 11 Vårterminen 2015 Idun började terminen med patrull-building, surrningar och vinterkunskap. Detta som en förberedelse för vinterhajken som vi hade tillsammans med Rovfåglarna. Vårt militärtält var fullproppat med scouter, vi åkte skidor, eldade och lagade mat. Terminens mittperiod bestod av märkesarbeten inom simning, yxa och såg samt teater och seglingsteori. Vårhajken hade vi som en stughajk med segling på dagarna. En kapsejsad båt blev slutresultatet. Terminen avslutades med seglingsmöten. Sommarlägret gick av stapeln v.26 på Vindalsö, och temat var båtar i vattnet och iskalla bad efter bastun. En av höjdpunkterna var när scouterna fick fria händer med en hårklippningsmaskin och Peppes kalufs. Det hela slutade i en tjugo år äldre Peppe med munkfrisyr. Som vanligt när man är på Vindalsö fick vi närkontakt med den tjuvaktiga räven. Ett bra läger i år igen! sidan 5(14)

6 Höstterminen 2015 Eftersom alla Idun-scouter gick första året på Idun var det inga Scouter som skulle vidare till Spejarna på hösten. Däremot kom det tjugo nya scouter till Idun, och på pappret var vi 34 scouter. Antalet krympte till 29, men vid ett par tillfällen var nästan alla med på mötet. Efter lite patrullaktiviteter, eldning, surrning och en höstmarknad var vi redo för kårhajken där Idun bidrog med 15 scouter. Vi hade sedan invigning av nya scouter på Idun, ansmygning och inte att förglömma, den traditionsenliga tårtbakningstävlingen. Däremellan blev det ett orättvist möte. Terminen blev periodvis ganska stökig, framförallt under samlingar. Men med tanke på antalet scouter så är det nog inte annat att vänta. Vi tog dock krafttag mot stöket, och med hjälp av en öppen dialog med föräldrarna har vi nu en väl fungerande verksamhet. sidan 6(14)

7 2.4 Rovfåglarna (upptäckarscout) Avdelningsledare VT Övriga ledare VT Antal Rovfåglar VT Vårterminen 2015 Peter Håkansson Mikael Gummesson, Mats Wirdefeldt, Gigi Marko, Hedda Thomson Ek 22 stycken pojkar och flickor i åldern 10 till 11 år Rovfåglarna fortsatte med nära på alla möten utomhus. Under vintern testade vi förvånansvärt kall isvak, dagshajk med långfärdsskidor och fin vinterhajk tillsammans med Idun där det sovs i militärtält med vedeldad kamin på snöig äng. Giggi och Hedda ledde ett uppskattat interkulturellt möte där scouterna fick inblick i språkförbistring. Under terminens andra halva seglade vi när det gick. Torrsegling med teori och seglingsmärke, vanlig segling och, för de som så ville, riktigt badblöt segling. Rovfåglarnas och Iduns gemensamma vinterhajk feb 2015 Rovfåglarna övar sjukvård. Här är det ordförande som har brutit benet och får det spjälat. Höstterminen 2015 Ingen verksamhet på höstterminen eftersom alla scouter gick upp till Spejarna. Idun tog emot alla nya upptäckare som kom upp från Sjöfåglarna och Vildfåglarna. sidan 7(14)

8 2.5 Sjöfåglarna (spårarscout) Avdelningsledare VT Övriga ledare VT Antal Sjöfåglar VT Avdelningsledare HT Övriga ledare HT Antal Sjöfåglar HT Vårterminen 2015 Pia Hammarstrand och Thomas Lindgren Lena Niklasson, Sylvia Neiglick, Fredrik Jonasson 19 stycken pojkar och flickor i åldern 8 till 9 år Victor Svedenblad Jens Johannesson, Mikael Gummesson, Joacim Sandström och föräldrar 19 stycken pojkar och flickor i åldern 8 till 9 år Sjöfåglarna hade en riktigt härlig vårtermin där vi lärde oss en massa matnyttigt. Vi övade på hur vi skall uppföra oss på isen, vilken utrustning som skall vara med samt hur man skall göra om man trillar i. Vi hade sedvanlig träning för märkestagning, bland annat för kniv. De som redan hade knivmärket fick jobba på att tälja smörknivar. Vi fick tre tillfällen att segla och även om två av tillfällena bjöd på mindre bra väder så var humöret på topp. En av vårens höjdpunkter är som alltid att vi får gå i det fina fackeltåget för att tända Valborgsbrasan. Terminen präglades av härlig scoutanda i form av samarbete och glatt humör. Hösterminen 2015 Till hösten fick Sjöfåglarna nya ledare i form av Jens Johanneson, Joakim Sandström, Mikael Gummesson och Victor Svedenblad stöttade av föräldrar till scouterna. Terminen började med ett prova på möte inriktat främst mot de som skulle börja i scouterna för första gången. Efter det hade vi några lära känna varandra möten innan vi började med att lära oss använda kniv på ett säkert sett och hur man packar en ryggsäck. Detta var förberedande inför hajken vi hade tillsammans med resten av kåren ute i Upplands-Bro. Efter hajken hade vi ett möte där vi hade en invigning för alla nya scouter och då vi också delade in scouterna i våra tre patruller Skrak, Knipa och Vigg. Vi lärde oss att ta hand om skador med hjälp av plåster och tryckförband. Innan det var dags för märkestagning så var vi och besökte Nobelmuseet där vi fick göra egna såpbubblor. Terminen avslutades med märkestagning där scouterna fick visa att de besatt alla kunskaper som krävdes för att få märken på lilla julafton. sidan 8(14)

9 2.6 Vildfåglarna (spårarscout) Avdelningsledare VT Övriga ledare VT Antal Vildfåglar Avdelningsledare HT Övriga ledare HT Antal Vildfåglar HT Vårterminen 2015 OS med snögubbegren feb 2015 Åsa Gamrell Nyberg Linnea Lindholm, Sofia Jonasson, Niclas Palmstierna, Rickard Holmberg 17 stycken pojkar och flickor i åldern 8 till 9 år Gigi Marko Åsa Gamrell Nyberg, Sofia Jonasson, Emma Svedenblad 17 stycken pojkar och flickor i åldern 8 till 9 år Under våren löpte målspår 13 - självinsikt och självkänsla som en röd tråd. Förutom att tälja och lära sig knopar, fick scouterna öva på färdigheter såsom isvett med isdubbar och livlina, bli säker på cykel och trafikregler och simning. Under mötet med simning kunde ledarna pricka av de scouter som klarade att simma 200 m. På så vis hade vi ledare god koll inför sommarlägret! Inför World Thinking Day, fick alla fyra patruller läsa in sig på varsitt land som de sedan presenterade för varandra. Scouterna presenterade sina olika länder genom att bjuda in till en lek, typisk för varje land och bjuda på något ätbart från vardera land. Alla gick hem väldigt mätta den kvällen! Vårhajken genomfördes tillsammans med kompisarna i sjöfåglarna. Vi övernattade i tält på Ranängen och seglade en hel del. Trots kylan och regnet blev det en lyckad helg. Höstterminen 2015 Under hösten har vi haft temat "Våga". Schemat var fullspäckat med scoutkunskaper. Vi försökte oss på lite segling, sen har vi eldat, täljt, hittat på ett vildfågelrop, lärt oss första hjälpen, lagat mat och mycket mera. Vi har haft invigningsceremoni, klädinsamling till barnhem och gjort såpbubblor på vårt besök på Nobelmuseet. sidan 9(14)

10 Vildfåglarnas seglarmöte Test av vad som brinner bäst, här en yllevante Kårhajken var vi också med på, vilket var jättekul eftersom vi då lärde känna sjöfåglarna och de andra avdelningarna! Under terminen har alla fått en uppfattning om vad scouting är, samt lärt känna varandra och sina patruller väl. 3 Gemensamma kåraktiviteter 2015 Vårterminen Monsterplanering inför vårterminen 11/1 Spejarnas övernattning i stugan 14-15/2 Kårstämma 18/3 Middag för ledarna 29/3 Kårdag och fixardag 26/4 Seglingsträning för ledare 27+28/4 Valborg med fackeltåg 30/4 Rekrytering på Djursholms Vårmarknad 2/5 Kårgemensam terminsavslutning 2/6 Sommarläger på Vindalsö 22-27/6 Höstterminen Monsterplanering 23/8 Prova-på-möten på Sjöfåglarnas och Vildfåglarnas första ordinarie mötestillfällen. Höstmarknad på Djursholms torg 19/9 Kårhajk på Hajknäs i Upplands Bro 9-11/10 Örnmiddag 22/11 Kårgemensam terminsavslutning 9/12 sidan 10(14)

11 3.1 Sommarläger Sommarlägret gick i år av stapeln på Vindalsö i Stockholms skärgård 22-27/6 under temat rymden. För att få rymdkapten Origo på bättre tankar än att ta över planeten Jorden genomfördes ett antal program. Under parollen Samarbete överbevisades så småningom Origo och vi blev alla vänner. Vindalsö inbjuder till aktiviteter i/på/under/vatten så under många av programpunkterna användes alla båtar som finns på Vindalsö. En normaldag hade vi ett seglingspass på förmiddagen och kanske ett paddlingspass på eftermiddagen. Två-Kronor, Optimister samt ett antal kanoter stod oss till förfogande hela tiden! En punkt som bekymrade oss något innan lägret var hur vi skulle hantera det här med matleveranser till ön... Efter lägret kan vi bara konstatera att det var det minsta problemet! Mathem.se levererade mat till oss ända fram till bryggan; både frysvaror, torrvaror och färska varor. Det kommer vi definitivt att använda igen. Med bra väder och inga allvarliga olyckor så kan vi bara konstatera att: Vi kommer tillbaka!!! Totalt deltog 11 Spejare, 6 Idun, 9 Rovfåglar samt 19 Småfåglar som anslöt de sista 3 dagarna. 21 Ledare/Utmanare och föräldrar höll koll på scouterna så att alla skulle få ett så härligt läger som bara var möjligt. Jag är övertygad om att vi lyckades!! (fråga en scout som va me ) Seglingsövningar Mattältet Matsalen Den onde Origo gör entré som jagas bort av Kapten Zoom sidan 11(14)

12 Flaggan halas vid solnedgång Obligatoriskt lägerdisco 3.2 Kårhajk Den 9-11 oktober genomförde vi en kårhajk på Hajknäs i Upplands Bro. Enligt god tradition genofördes såväl ett mycket uppskattat lägerbål samt ett programspår där patrullen består av en blanding scouter från alla våra avdelningar. Bekvämligheter som el saknades vilket också gav oss en del erfarenheter när man kommer till en så enkel sak som matlagning. Självklart så fixades det med bravur av så många härliga ledare och föräldrar som faktiskt deltog under hajken. Totalt deltog 60 scouter/ledare/föräldrar på hajken. Samarbetsövningar Fantastisk utsikt Samling vid elden Lek och bus i stugan sidan 12(14)

13 Matlagning över öppen eld Matlagning i triangakök 4 Kommunikation Kårens hemsida har uppdaterats med nyheter, terminsscheman och stugbokningar. Djursholms Scoutkårs grupp på Facebook används för att lägga upp bilder från scoutmöten, hajker och läger. Gruppen (sluten grupp) har ökat i storlek och har nu 136 medlemmar. Kåren har en policy där det är definierat hur vi arbetar med integritet på nätet. 5 Styrelsens arbete Styrelsen för Djursholms Scoutkår valdes på Kårstämman 18 mars Kårordförande vice Kårordförande Sekreterare Kassör Joacim Sandström (nyval) Laila Berkhahn (omval) Johan Berg (nyval) Anna Blomdahl (omval) Styrelsen har sammanträtt ungefär en gång per månad under scoutterminerna, alla möten finns protokollförda. Utöver det löpande arbetet med att se till ekonomin och följa upp sommarlägersplaneringen har styrelsen engagerat sig i att anskaffa två nya båtar, en Två-krona och en följebåt. Under vårterminen följde styrelsen upp ledarteamens sammansättning inför höstterminen. Det visade sig då att det inte finns tillräckligt med ledare inför hösten. Beslut togs därför att inte flytta upp Sjö- och Vildfåglar till avdelning Rovfåglarna utan till Idun. Alla scouter från Rovfåglarna går upp till Spejarna och därmed får Rovfåglarna bli en vilande avdelning. Under nästa styrelseperiod kommer stort fokus läggas på att få en långsiktig lösning på ledar- och funktionärssituationen. Styrelsen representerade Djursholms Scoutkår på Roslagens distriktsstämma samt på Demokratijamboreen. sidan 13(14)

14 6 Funktionärer 2015 Utöver styrelsen har Kåren haft följande funktionärer under verksamhetsåret: Stugfogde Båtfogde Materialfogde Medlemsfogde Stuguthyrning Valberedning Revisor Vakant Vakant, men under hösten har Karsten Husberg och Johan Berg tagit sig an jollarna Per-Erik Peppe Frejd Ida Sandström Cecilia Åhlberg Anders Björck, Jacob Skogsborg, Victor Svedenblad Kerstin Ernberg Djursholm 16 mars Joacim Sandström Laila Berkhahn. Anna Blomdahl Johan Berg sidan 14(14)

1.1 Våren...2. 1.2 Hösten...2. 2 Avdelningarna... 3. 2.1 Överlevarna (Utmanare)...3. 2.2 Spejarna (Äventyrare)...5. 2.3 Idun (Upptäckare)...

1.1 Våren...2. 1.2 Hösten...2. 2 Avdelningarna... 3. 2.1 Överlevarna (Utmanare)...3. 2.2 Spejarna (Äventyrare)...5. 2.3 Idun (Upptäckare)... Innehåll 1.1 Våren...2 1.2 Hösten...2 2 Avdelningarna... 3 2.1 Överlevarna (Utmanare)...3 2.2 Spejarna (Äventyrare)...5 2.3 Idun (Upptäckare)...6 2.4 Rovfåglarna (Upptäckare)...8 2.5 Sjöfåglarna (Spårare)...10

Läs mer

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 1. Året i sammandrag... 2 2. Avdelningarna... 3 3. Gemensamma kåraktiviteter... 8 4. Sommarläger... Error! Bookmark not defined. 5. Infrastruktur... 11 6. Styrelsens arbete...

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

1.1 Våren Hösten Avdelningarna Överlevarna (Utmanare) Spejarna (Äventyrare) Idun (Upptäckare)...

1.1 Våren Hösten Avdelningarna Överlevarna (Utmanare) Spejarna (Äventyrare) Idun (Upptäckare)... Innehåll 1.1 Våren...2 1.2 Hösten...2 2 Avdelningarna... 3 2.1 Överlevarna (Utmanare)...3 2.2 Spejarna (Äventyrare)...4 2.3 Idun (Upptäckare)...5 2.4 Rovfåglarna (Upptäckare)...7 2.5 Sjöfåglarna (Spårare)...8

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008

Verksamhetsberättelse 2008 Verksamhetsberättelse 2008 1. Året i sammandrag... 2 2. Avdelningarna... 3 3. Gemensamma kåraktiviteter... 6 4. Infrastruktur... 6 5. Styrelsens arbete... 7 6. Funktionärer 2008... 7 1. Året i sammandrag

Läs mer

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Kårstyrelsens sammansättning 2016 Kårordförande Tim Swedin (t o m 3/3) (fr o m 4/3) Vice kårordförande Eva-Marie Lennartsson Kårkassör Kårsekreterare Martin

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006

Verksamhetsberättelse 2006 Verksamhetsberättelse 2006 1. Året i sammandrag... 2 2. Avdelningarna... 3 3. Gemensamma kåraktiviteter... 6 4. Infrastruktur... 8 5. Styrelsens arbete... 9 6. Funktionärer 2006... 10 1. Året i sammandrag

Läs mer

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Verksamhetsberättelse 2016/2017 Innehåll Inledning... 4 Styrelsen... 4 Medlemmar... 4 Avdelningsverksamhet... 4 Spårare... 5 Verksamhet... 5 Upptäckare... 6 Höstterminen...

Läs mer

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-2016 Styrelsen för Brämhults scoutkår Scouterna riksorganisationen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 09 01 2016 08 31.

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Kårstämma Enköpings Scoutkår 19 mars 2016 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

Verksamhetsberättelse och bokslut

Verksamhetsberättelse och bokslut sida 1(11) Verksamhetsberättelse och bokslut för perioden 1 september 2013 31 augusti 2014 Beslutad av kårstämman ht 2014 Kårens jubileumsmärke då kåren firade 60 år under 2014 Organisationsnummer: 91

Läs mer

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb Dokumentnamn: Programstegning Fastställt av: Kårstyrelsen Originalförfattare: Ingrid Norberg Version: 1. 1.1 Författat: 2013-08-28 Typ av dokument: Styrande Beslutsdatum: 2013-12-19 Programstegning, märken

Läs mer

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Djursholms Scoutkår Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Innehåll Välkommen... 2 Du som ledare... 3 Redo för livet... 4 Om det inte är roligt, är det inte scouting... 4 Scoutmötet... 6 Mötesmallen... 7 Hajk...

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF- scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF- scoutkår Verksamhetsberättelse 2012 för Varbergs NSF- scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Utmanarscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Valberedning Evelina

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30 Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30 Ordförandens tankar om året som gått Efter att ha avslutat förra sommaren med distriktsläger på Vässarö tog

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2016 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Äventyrsscouter repr. Valberedning Revisorer Revisorsuppleant Evelina

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Drottningstadens scoutkår i får härmed avge sin verksamhetsberättelse för kårens 48:e verksamhetsår 2011.01.01-2011.12.31. Kårstyrelsen har under året haft följande

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 68 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär

Läs mer

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med!

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med! Säters Scoutkår Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Scoutdräkten 8 Praktisk information 9 Scoutkåren och miljön 10 Trygga möten 11 Scoutord 12 Engagera dig! 13

Läs mer

TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG!

TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG! TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG! 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Gemenskap och Engagemang Vi i Träkvista Sjöscoutkår enades för några år sedan om att vår vision skulle vara Scoutkåren

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015

Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015 Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015 Styrelsen: 2015 Kårordförande: Marie Holmberg V Kårordförande: Malin Andersson Sekreterare: Jonas Thörn Kassör: Maria Larsson Stigfinnarrepresentant: Evelina

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄ Scouterna ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi

Läs mer

Verksamhetsberättelse och bokslut

Verksamhetsberättelse och bokslut Verksamhetsberättelse och bokslut för perioden 1 september 2015 31 augusti 2016 Beslutad av kårstämman ht 2016 Portalen på sommarlägret i Bomarsund på Åland Organisationsnummer: 91 60 00-0643 sida 2 (10)

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 384

Kårstyrelsens sammanträde nr 384 1 Datum Justerat datum Protokoll 2012-05-15 2012-05-31 Kårstyrelsens sammanträde nr 384 Datum: 2012-05-06 Tid: 18:30 Plats: Lokalen Rehnsgatan 16 Närvarande: Åsa Jonsson, Alexander Vanderwert-Gebert, Fredrik

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Flemingsberg,, Segeltorp och Vårby Gårds scoutkårer Mål enligt stadgarna Scout i har till uppgift att befrämja samarbetet mellan scouterna inom Kommun. Föreningen ska stödja

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018 Kårstämma Enköpings Scoutkår 17 mars 2018 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen?

Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen? Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen? Villighet lägga ned tid på utbildning, (uppdelat på ålder) (uppdelat på ålder) Personer upp till 25 år kan i högre grad tänka sig att lägga 4-7 dagar på utbildning

Läs mer

Blå Tråd Äventyr Idéprogram för Hanekinds Äventyrare

Blå Tråd Äventyr Idéprogram för Hanekinds Äventyrare Blå Tråd Äventyr Idéprogram för Hanekinds Äventyrare 2012-01-17 Monica Svenselius Torbjörn Lundberg Henrik Lindståhl Det här dokumentet berättar om Hanekinds scoutkårs syn på scouting och vad vi ska syssla

Läs mer

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sätra scoutkår Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sid 1 (7) STYRELSEN Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1 januari 31 december 2016 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna För tiden 1 januari 2016 31 december 2016 lämnar S:t Örjans scoutkår följande verksamhetsrapport: Styrelse

Läs mer

För perioden till

För perioden till Verksamhetsberättelse för Vårby Gårds Scoutkår grundat 1974, anslutet till Scouterna Riksorganisationen. För perioden 2012-07-01 till 2013-06-30 Styrelse och medlemmar: Kårstämman genomfördes den 3:e oktober

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet och Scouterna

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet och Scouterna Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet och Scouterna 2016-07-01 2017-06-30 Ordförandens tankar om året som gått I vanlig ordning började verksamhetsåret med sommarläger.

Läs mer

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Vecka Datum Tid Dag Tema 4 22/1 18.30-20.30 torsdag Pulka 5 29/1 18.30-20.30 torsdag Surrning 6 5/2 18.30-20.30 torsdag Scouternas årsmöte 7 12/2 18.30-20.30 torsdag

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2005 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2005 Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta, Trångsund-Skogås och Vårby Gårds Scoutkårer. Mål med

Läs mer

EU-båge: Detta märke skall man sy fast på sin skjorta om man skall åka utomlands, eller vara med på ett läger där det

EU-båge: Detta märke skall man sy fast på sin skjorta om man skall åka utomlands, eller vara med på ett läger där det 2 3 4 Tillhörighetsmärken: Tillhörighetsmärkena beskriver endast vem scouten är samt varifrån han/hon kommer eller vilken kår eller avdelning man är medlem i. Märkena får man själva beställa då man beställer

Läs mer

Styrelsemöte 2009-03-16

Styrelsemöte 2009-03-16 Styrelsemöte 2009-03-16 Närvarande 23 Mötets öppnande 24 Föregående protokoll Gustaf Allmér fram till 26, Maria Hanström, Thomas Neumann, Åsa Neumann, Ragnar Sjögren, Karin Söderberg och David Wikander.

Läs mer

Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår

Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår 8 september 2015 i Gården, möte nr 4 2015 Närvarande Björn Åsander Daniel Sundqvist Johan Strauss Anna-Lena Åsander Annie Skarin Jenny Ekengren Åsa Nordström Tomas

Läs mer

6 scenarion. Scenario 1 Nykterhet. Diskussionsfrågor

6 scenarion. Scenario 1 Nykterhet. Diskussionsfrågor 6 scenarion Scenario 1 Nykterhet Flishults scoutkår har sedan några år inte haft någon verksamhet eftersom många i kåren slutade samtidigt av olika anledningar. Det här året flyttar dock Monika tillbaka

Läs mer

Motion 1. Vad borde göras/förändras i kåren? Syftet med detta är att: Därför föreslår jag/vi att: Styrelsens kommentar: Namn/grupp

Motion 1. Vad borde göras/förändras i kåren? Syftet med detta är att: Därför föreslår jag/vi att: Styrelsens kommentar: Namn/grupp Motion 1 Vi kräver en ny båt då de vi redan har knappt räcker till Båt + Ledsen scout = Glad scout Ger ett bidrag på lite pengar som ska gå till en ny båt Havsörnen - Primusgastarna Styrelsen är positiv.

Läs mer

Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Vårterminen 2015

Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Vårterminen 2015 Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Vårterminen 2015 Kårordförande har ordet! Ute faller snön igen. Vintern verkar inte ha bestämt sig, ska det bita sig fast eller släppa taget. Februari har

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsåret 2018 har i det stora hela varit ett tradionsenligt år med scoutverksamhet på land och hav. Under året har kåren haft 185 medlemmar. Styrelsen som valdes vid kårstämman

Läs mer

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med!

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med! Säters Scoutkår Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Scoutdräkten 8 Praktisk information 9 Scoutkåren och miljön 10 Trygga möten 11 GDPR 12 Scoutord 13 Engagera

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Joakim Blomqvist Sekreterare: Roger

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av:

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av: Bölans Scoutkår Bölans Scoutkår 2006 Styrelsen har under året bestått av: Revisorer: Ordf: Gunilla Asplund V ordf: Pelle Velander Ledamot/sek: Carina Östlin Ledamot/kassör: Christina Persson Till alla

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring sommarlägret Tintin, obetalda lägeravgifter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet och Scouterna

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet och Scouterna Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet och Scouterna 2015-07-01 2016-06-30 Ordförandens tankar om året som gått Som vanligt startade året med sommarläger, även i år på

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Vikingen nr 1 2012. Vad kostar det att vara medlem i Scoutkåren Vikingarna? Medlemsavgiften till scoutkåren är 600 kronor per termin.

Vikingen nr 1 2012. Vad kostar det att vara medlem i Scoutkåren Vikingarna? Medlemsavgiften till scoutkåren är 600 kronor per termin. Vikingen nr 1 2012 Vad kostar det att vara medlem i Scoutkåren Vikingarna? Medlemsavgiften till scoutkåren är 600 kronor per termin. Avgiften betalas in på Scoutkåren Vikingarnas bankgiro 56 71 93 70 snarast

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2004 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2004 OBS! Preliminär version. Uppdaterad version till årsmötet! Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta,

Läs mer

Värmdö Sjöscouter. Verksamhetsberättelse för tiden 2013-01-01 2013-12-31

Värmdö Sjöscouter. Verksamhetsberättelse för tiden 2013-01-01 2013-12-31 Värmdö Sjöscouter Verksamhetsberättelse för tiden 2013-01-01 2013-12-31 Styrelse Styrelsen har bestått av: Ordförande: Tore Axelsson, tillförordnad ordförande t.o.m. 6/5 Vice ordförande: Anders Lundh Sekreterare:

Läs mer

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2006 hölls den 14 februari 2007 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av:

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2006 hölls den 14 februari 2007 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av: Bölans Scoutkår Bölans Scoutkår 2007 Styrelsen har under året bestått av: Revisorer: Ordf: Gunilla Asplund V ordf: Pelle Velander Ledamot/sek: Carina Östlin Ledamot/kassör: Christina Persson Till alla

Läs mer

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN ÄVENTYRET HAJKEN Det här äventyret går ut på att patrullen ska planera och genomföra en hajk. Hajken är ett självklart inslag i scouting och ett ord som väcker minnen. De flesta scouter åker på minst en

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20130701-20140630

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20130701-20140630 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20130701-20140630 Eslövs scoutkår bedriver scoutverksamhet för barn och ungdomar. Vi verkar för att ha en levande kår med intressant och givande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår

Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår Timmersdala scoutkår tillhörande Nykterhetsrörelsens Scoutförbund STYRELSE Ordförande Sekreterare Kassör, Skövde, Lerdala, Skövde Nils Patriksson, Timmersdala

Läs mer

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande.

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av sekreterare. 4. Val av justerare och eventuella rösträknare. 5. Fastställande av röstlängden. 6.

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2013 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Repr. från utmanarscouterna Revisorer Revisorsuppleant Valberedning

Läs mer

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs.

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. varje SMUare är fri att själv ta ställning till SMU:s bekännelse

Läs mer

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll från Styrelsemötet den 9 januari 2016

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll från Styrelsemötet den 9 januari 2016 Sandareds Scoutkår Protokoll från Styrelsemötet den 9 januari 2016 Närvarande: Daniel Baagöe-Larsen, Björn Spånglund, Mia Hansson, Dennis Olsson, Carl Johansson, Jens Svenningsson, Theresa Lomar, Anna-Lena

Läs mer

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman

Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer Antagna av kårstämman Stadgar för scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår, organisationsnummer 802468-2471 Antagna av kårstämman 2012-1 1-06 1 Allmänt Scoutkåren Torslanda Sjöscoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för året 2013/2014 Roslags Näsby scoutkår

Verksamhetsberättelse för året 2013/2014 Roslags Näsby scoutkår Verksamhetsberättelse för året 2013/2014 Roslags Näsby scoutkår Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013/2014 Styrelsen för Roslags Näsby Scoutkår av Svenska Scoutförbundet får härmed avge verksamhetsberättelse

Läs mer

Kävlinge 19 februari 2013. Verksamhetsberättelse 2012. Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM

Kävlinge 19 februari 2013. Verksamhetsberättelse 2012. Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM Verksamhetsberättelse 2012 Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM Verksamhetsberättelse för Kävlinge KFUK-KFUM Knopen, verksamhetsåret 2012 Här kan Du läsao m hur styrelsen jobbar, vilka arrangemang och aktiviteter

Läs mer

Sollentuna Norra Scoutkår tillhörande svenska scoutförbundet

Sollentuna Norra Scoutkår tillhörande svenska scoutförbundet Verksamhetsberättelse Sollentuna Norra Scoutkår tillhörande svenska scoutförbundet Verksamhetsåret 2013, 1 januari 31 december STYRELSEN Har sammanträtt 11 gånger med förda protokoll. Styrelsens sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelsen är utformad efter den målsättning för 2015-2020 som antogs vid Distriktsstämman våren 2015. Kårstöd Skapa mötesplatser mellan

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis

Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis Jag får väl börja med att tack för förtroendet att ni vågade skicka ut era scouter med Lillen och mig i den kallaste och regnigaste junihelg i mannaminne.

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 404

Kårstyrelsens sammanträde nr 404 1 Datum Justerat datum Protokoll 2014-02-02 2014-02-28 Kårstyrelsens sammanträde nr 404 Datum: 2014-02-02 Tid: 18:30 Plats: Lokalen Bredängsvägen Närvarande: Åsa Jonsson, Alexander Vanderwert-Gebert, Serhat

Läs mer

Trelleborgs Sjöscoutkår

Trelleborgs Sjöscoutkår Trelleborgs Sjöscoutkår Kallelse till Kårstämma Tisdagen den 20:e mars kl 19.00 har vi ordinarie kårstämma i scoutstugan i Gislöv På programmet står bland annat: Stämmoförhandlingar Fika Välkomna önskar

Läs mer

Hälsning från kårstyrelsen!

Hälsning från kårstyrelsen! Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Höstterminen 2018 Hej, Hälsning från kårstyrelsen! Vilken fantastik sommar vi har haft! Strålande sol från maj. Ett härligt sommarläger Palladium på Vässarö,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet och Scouterna 2011-07-01 2012-06-30

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet och Scouterna 2011-07-01 2012-06-30 Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet och Scouterna 2011-07-01 2012-06-30 Ordförandens tankar om året som gått Verksamhetsåret 2011-2012 började som vanligt numera,

Läs mer

Hälsning från kårstyrelsen!

Hälsning från kårstyrelsen! Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 2 Höstterminen 2018 Hälsning från kårstyrelsen! Hej, Nu har vi kommit till slutet av en händelserik hösttermin fylld med scoutmöten och roliga hajker. Men det

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår

Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår 2013-01-01 till 2013-12-31 Torslanda Sjöscoutkår har under året bedrivit sjöscoutverksamhet i Scouterna. Torslanda Sjöscoutkår räknade under året till 96

Läs mer

Firmatecknare under verksamhetsåret har varit ordförande Annie Olsson samt kassör Nils Lindskog.

Firmatecknare under verksamhetsåret har varit ordförande Annie Olsson samt kassör Nils Lindskog. Styrelsen för Järnbrotts Scoutkår medlemmar i Scouterna riksorganisationen redovisar härmed kårens verksamhetsår i denna verksamhetsberättelse för perioden 2013-07-01 2014-06-30. Styrelsen för Järnbrotts

Läs mer

Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2018

Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2018 Styrelsens sammansättning har varit följande: Per Billing Sofia Guri Fredrik Sparre Maja Myrenås Kerstin Gladh Linus Bandh Ingela Ahnfeldt Anita Jerlenius ordförande vice ordförande kassör ledamot ledamot

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Märkessystemet inledning

Märkessystemet inledning Dokument från 1999 Märkessystemet inledning Värmdö jöscoutkår vill att alla scouter ska få samma baskunskaper i de olika grenarna, oavsett vilken avdelning de tillhör. Det som här beskrivs från venska

Läs mer

Aktiviter i januari 2018

Aktiviter i januari 2018 Snappa UPP 2018 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2018. Bilderna är från läger och arrangemang 2017. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Vikingen nr 1 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år.

Vikingen nr 1 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Vikingen nr 1 2008 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911. Verksamhetsberättelse 2014

TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911. Verksamhetsberättelse 2014 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsberättelse 2014 Inledning Återigen har Trelleborgs scoutkår gått igenom ett spännande och händelserikt år. Vi har synts i kommunen på

Läs mer

BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår

BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår Februari 2015 Program Bäver Spårare Upptäckare Äventyrare Kniv / Yxa Knopar Prova kniv i liten grupp. Lära sig regler vad som gäller vid hantering av kniv. Råband, Timmerstek,

Läs mer

Regler och bestämmelser för DM i Dacke scoutdistrikt

Regler och bestämmelser för DM i Dacke scoutdistrikt Sidan 1 av 6 Regler och bestämmelser för DM i Dacke scoutdistrikt REGLER TID ARRANGÖR TÄVLINGSLEDNING DELTAGARE INBJUDAN EKONOMI MAT ANMÄLAN ÅTERBETALNING KLÄDSEL MEDFÖLJANDE LEDARE Reglerna påvisar de

Läs mer

Vikingen nr 5 2004. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm.

Vikingen nr 5 2004. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Vikingen nr 5 2004 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du kanske har varit med om någonting

Läs mer

Rapport från Gnugghelgen november 2016

Rapport från Gnugghelgen november 2016 Rapport från Gnugghelgen 11-12 november 2016 Plats: Tors scoutstuga på Björkö Deltagare: Daniel Sundqvist - Äventyrarledare Victoria Olofsson - Spårarledare Mikael Jedenby - Äventyrarledare Angelica Stenberg

Läs mer

Om oss i Motala scoutkår

Om oss i Motala scoutkår Om oss i Motala scoutkår Vad är scouting? Scouting innebär en blandning av friluftsliv, lerning by doing (lära genom att göra), patrullen (den lilla gruppen), symboler och ceremonier, stödjande och lyssnande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår

Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår 2012-01-01 till 2012-12-31 Torslanda Sjöscoutkår har under året bedrivit sjöscoutverksamhet i Svenska Scoutförbundet. Scoutkåren räknade under året till

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Styrelse Ordförande: Robin Wallén Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

HSS scoutdräkt och märkessystem

HSS scoutdräkt och märkessystem HSS scoutdräkt och märkessystem Klädsel Inom Hässelby Strands Sjöscoutkår används en blå scoutskjorta och en vit halsduk. Scoutskjortan är obligatorisk vid högtidliga tillfällen, såsom terminsavslutning,

Läs mer