Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår till Torslanda Sjöscoutkår har under året bedrivit sjöscoutverksamhet i Svenska Scoutförbundet. Scoutkåren räknade under året till 104 medlemmar, varav 72st under 25 år. Medlemmarna har under året varit fördelade på fyra avdelningar: en spårare-, en upptäckare-, en äventyrare- och en utmanareavdelning. Torslanda Sjöscoutkår har under verksamhetsåret bedrivit verksamhet i scoutanda enligt Svenska Scoutförbundet. Barn och ungdomarna har under sommarhalvåret haft sin verksamhet inriktad på sjön och det som där tillkommer, gott sjömanskap, sjöväjningsregler, segling, havsmiljö har stått högt upp på agendan. Under årets kallare tid ägnas mötena till skog och natur och att ge barnen hajkvana med diverse övernattningar i skogen, både i vindskydd för de äldre samt stugor i Göteborgs närområde för de lite mindre. Torslanda Sjöscoutkår driver sin verksamhet för att ge den enskilde individen möjligheten att utvecklas och växa positivt. Kårstyrelsen har haft nio styrelsemöten under året. Dessutom har vi haft en kårstämma och en extra kårstämma med anledning av att samtliga scoutkårer måste anta nya stadgar. Kallelse och protokoll från dessa möten har skickats till kårens samtliga ledare, assistenter och utmanarscouter via e-post samt anslås på kårens hemsida Kårstyrelsen har bestått av: Grenrepresentanter Ordförande Björn Åsander Spårare Alexander Christensson Vice ordförande Daniel Sundqvist Upptäckare Alexander Ludwick Sekreterare Mikael Hilmart/ Marie Persson Äventyrare Mikael Jedenby Kassör Anna-Karin Rygaard Utmanare Henrik Åsander Kårutbildare Annika Persson Utmanarscoutrepresentant Vakant Kåraktiviteter: Gnugghelg 3-4/2 13 ledare tillbringade årets första gnugghelg på Björkö. Först av allt fick Alex L. och Björn krypa in under huset och hitta var avloppet hade frusit. Efter denna utryckning som resulterade i att de löste problemet, hade vi styrelsemöte. Det serverades en god middag, och vi planerade vårens aktiviteter. Lördag fortsatte vi med diskussioner innan vi gick ut och lagade lunch över öppen eld. Tänk att en eld kan vara så rolig! Efter lunchen plockade vi ihop och åkte hem.

2 Thinking day 22/2 Tyvärr var inte vädret optimalt. Mikael delade ut Thinking day-märken. Kåren gick fackeltåg upp till Klockedammen där man samlades runt en värmande brasa. Lasse Christofferson berättade om varför vi firar Thinking Day. Åsa höll igång alla med sånger. Åsa Nordström, Annika Persson och Josefine Börjesson blev ledarinvigda av Lars Christofferson. Hôjk 9-11/3 Kårens årliga kårhajk, kallad Hôjk, ägde i år rum helgen 9-11 mars. Vi hade hyrt Trollsjönäs, Göta Lejons scoutstuga, vid Vättlefjäll. Spårarscouter och Upptäckarscouter hade var sin stuga medan Äventyrarscouterna sov i ett fast vindskydd. På lördag förmiddag hade samtliga scouter programpass ute. Uppgifterna varierade mellan avdelningarna men alla barn fick själva laga sin egen lunch över öppen eld. Efter lunch var det dags för Blocket. Uppgifterna var bl.a. sjukvård, eldning, surrning, smidighet mm. En av de populäraste var hinderbanan. Eftermiddagen ägnades åt olika programpass. Söndag packade och städade vi först och sen hann vi med lite uteaktiveter och lunch innan hemfärd. Under helgen var vi 25 scouter och 14 ledare. Båtfixarhelg 21-22/4 Under lördagen var alla scouter inbjudna för att avdelningsvis fixa och färdigställa avdelningens båtar. Det blev stor korvgrillning till lunch med mycket pålägg. Under söndagen arbetade ledare med att åtgärda skador, plastarbeten och motorer. Hela helgen bjöd på fint väder. Sjösättning 5/5 Alla väderöjullar, de två motorbåtarna och sju optimister sjösattes. Spången blev tillrättalagd ut till betongbryggan och flytbryggan utlagd. Det kom många på förmiddagen som hjälpte till, ungefär 25 personer. Efteråt samlades de som var kvar och grillade korv i gården. Sjöslaget 17/6 Traditionsenligt anordnades Sjöslaget även i år nere i vår hamn i Sanden. Till dagen var alla kårens medlemmar med respektive, familj, vänner, grannar och kollegor eller vem man än skulle vilja visa upp scouting för inbjudna att delta i aktiviteter i hamnen. Det bjöds på grillade hamburgare med tillbehör samt kaffe & kaka som fick avnjutas på klipporna till utsikten av seglingarna som pågick med kårens båtar. Under dagen anordnades segeltävlingar och barnen fick även ta med sina föräldrar ut med de olika segelbåtarna för att få visa sina kunskaper. För dagen hade vi även tagit dit Mandalay, segelskutan som ägs av Göteborgs Scoutdistrikt och förvaltas av oss kårer, för att visa upp den för de som kommit och ville se vad vår verksamhet går ut på. Även i år var Kustbevakningen inbjudna men fick tyvärr avböja i sista stund pga larm de fick ta istället. Det var strax över 70 personer som deltog under dagen och vi hade tur med strålande sol. Sommarläger, vecka 28 Sommarlägret var mån-sön 9-15 juli och tor-sön juli för spårare. Vi var ute på Björkö där vi hade hyrt Tors stuga. Alla tältade och vi hade med oss ett antal optimister som låg på land vid Krabbhall och en motorbåt som låg ankrad.

3 Temat var Tintin och lägret startade med att operasångaren madam Castafiore skulle ge en konsert, men till sin förvåning upptäckte barnen att hon hade blivit kidnappad. Tintin var bortrest men detektiven Dupond steg in och bad barnen om hjälp att hitta henne. Det blev många äventyr där barnen jagade skurkar och hittade kluriga ledtrådar. Under veckan kom professor Kalkyl på besök och bidrog med underliga tips. Sjöbusen kapten Haddock var med under hela lägret och lärde ut allt han kunde om segling. Fast han trivdes lika bra med att berättar knasiga historier. Mycket tid användes till att låta barnen segla, bada, bygga, elda och laga egen mat. Oavsett vad barnen tog sig för kunde de hitta Castafiores värdefulla pärlor över hela ön. Lägret avslutades med att barnen kunde använda pärlorna för att betala lösesumma för Castafiore och hon kunde göra dem sällskap på veckans sista lägerbål. Deltagare: tio ledare, en äventyrare, två upptäckare, åtta spårare, fem föräldrar och ett ledarbarn. Gnugghelg 14-15/9 Årets andra gnugghelg var även denna vid Trollsjönäs. Elva vuxna deltog. På fredagen hölls ett KS, vi åt middag och avslutade dagen med blandade diskussioner till fikat. Under lördagen var vi utomhus och hade en eldningstävling för att roa oss med aktiv scouting. Sedan stannade vi kvar ute och diskuterade förslag till nya stadgar för kåren. Innan hemfärd avnjöts lunch lagad över öppen eld på en morika. Broövergång 2/10 Broövergången hölls den 2 oktober vid Scoutgården. Det var runt 50 personer på plats vilket var mycket roligt att se. Det hölls utdelning av skeppargrader. Många gick över bron och blev en del av sina nya avdelningar. Kvällen avslutades med scoutsången. Båtupptagning 14/10 Runt 30 personer var på plats under förmiddagen. Spången kom upp på land och det var klart nere i hamnen till klockan tre. Uppe vid gården blev det korvgrillning. Det hans även med att städa lite på baksidan av gården. Hantverksdag 18/11 Efter några års uppehåll var det åter dags för hantverksdag. 26 scouter och 20 vuxna tillverkade många fina alster. De tillverkande knytt, skinnpåsar, läslusar, tovade alster, makramé och knoptavlor. Scouterna arbetade flitigt och hade nästan inte tid för fika. Efter 2 timmar var det dags för saft, korv och bröd, klementiner och pepparkakor. Dessutom kaffe till alla ledare. När föräldrarna kom för att hämta sina scouter var det flera stycken som inte ville gå hem ännu utan de ville göra fler alster. Jul mys 6/12 17 ledare och en senior lät sig väl smaka på den goda julmaten som Sofia och Veronika ordnat. Kallt ute och värmande brasa inne. Vad mer kan man önska sig? Det var uppdukat i rummet där vår nyinstallerade värmekamin finns. Vi var alla eniga om att de uppfyllt sitt uppdrag med Svinhufvudet, vilket innebar att de nu efter 3 år kunde lämna över till andra. Carita Persson och Johan Strauss fick detta uppdrag.

4 Avdelningsaktiviteter Krutdurkarna 2012 Vårterminen startade ganska sent, först i slutet av maj. Men några seglingar hans allt med innan sommarlovet. Bättre väder än vad vi hade är nog svårt att få. Lagom med vind samtidigt som nederbörden höll sig borta. På sommarlovet deltog en av utmanarna på sommarlägret Wild Wild West i Skåne. Höstterminen inleddes med segling och fortsatte så med fint väder ända in i oktober. Delar av utmanarlaget var med på Göteborgs scoutdistrikts evenemang Vandringen. Det var en regnig och lerig hajk i Torslandas skogar. Seglingssäsongens två sista seglingar utnyttjades järn-genuan eftersom vinden inte ville vara med mer. Sista tillfället så passade vi på att masta av kårens Marieholm 26:a Rattatosk. När Rattan kommit upp på land gjorde vi henne klar för vintern. Resten av terminen försökte vi rekrytera fler utmanare samt att vi även deltog i andra kårers utmanarlags evenemang. Terminen avslutades med kårens traditionella Jul-KS med efterföljande julmys. Avdelningen har bestått av två utmanarscouter på våren och en på hösten och två ledare.

5 Verksamhetsberättelse Skutan 2012 Medlemmar Skutan Nitton scouter var aktiva i Skutan. Tre scoutledare varav en var kvinna och sexton äventyrarscouter varav fem var tjejer. Aktiviteter Skutan har gjort flera scoutaktiviteter under året, seglat, eldat, vandrat, badat m.m. Vi hade sista scoutmötet på Liseberg Heldagsaktiviteter World Thinging Day Kåraktivitet, Fackeltåg och lägerbål. Sjöslaget Kåraktivitet. Sommaravslutning med hela kåren med segling, Amalia körde ribbåt. Bläckfiskjakten Avdelningsaktivitet. Filip Takman hade arangerat en aktivitet för de yngre scouterna. Simmning Avdelnigsaktivitet, vi åkte till Lerum för Simtest och bad. Båtfixardag, Sjösätning och Båtupptagning Kåraktiviteter Rekryteringsdagar Vi har varit med på tre rekryteringsdagar och visat upp kåren för allmänheten. Torslandafestivalen Vi hade vindskydd i Torslandakrysset. Miljöfest på kyrkbytorget Hade ett tält på Kyrkbytorget. Lundbydagen på Eriksbergstorget Var vid vattnet i Eriksberg. Vi avslutade dagen med ett besök på Ostindiefararen Götheborg. Aktiviteter med övernattning Wild Wild West Regionsläger i skåne, Bodde i en by med andra Göteborgskårer och två scouter från BSA. Höjken Kårhajk, äventyrarscouterna bodde i vindskydd. Clas fyllde 14 år, firade med tårta och egen gjord lemonad Kårläger Tyvärr var det bara några scouter från Skutan som var med, de som var med tyckte det var bra läger. Demokratijamboree Två scouter från avdelningen var på scouternas stämma. Skutan har arrangerat fyra aktiviteter med övernattning varav en tillsammans med Toleredkyrkans scoutkår. Titanic Filmövernattning på årsdagen Titinic sjönk. Heldagssegling med övernattning Övernattning i scoutstugan med efterföljande heldagssegling. Två scouter från Boy Scout of America och tre från Hjällbo var med. Hösthajk 2012 Hajk på Åsengården tillsamans med Toleredkyrkans scoutkår. Scouterna var mixade patruller och bodde i vindskydd och gick en höghöjdbana. Lördagen, festmåltid med efterföljande lägerbål och andakt. Sexton scouter var med, fyra ledare (Två var kvinnor), en utmanare och 11 äventyrare (Fem var tjejer). JulHajk 2012 Hajk på Knappekulla i Lerum. Victor fyllde 14 år på hajken. Tjugotvå scouter var med, fyra ledare, en utmanare och sjutton äventyrare (Åtta var tjejer). Övrigt Scouter från avdelningen har seglat helgsegling med S/Y Mandalay och åkt på ledarkurs (Ledarutbildning Patrull Follow Me och TG).

6 Kättingen 2012 På sportlovsmötet, vecka 7, hade vi endast två scouter närvarande men trots det var det ett roligt möte. Vi bakade muffins och lekte i snön. Den 21 februari var det fettisdagen och enligt tradition bakade vi semlor. På påsklovsmötet när eleverna hade påsklov, hade vi mys och skattjakt med ledtrådar, chiffer och kluringar. Skatten delades på och åts upp av de närvarande barnen. Under våren togs upptäckarscouterna till Frölundabadet där de fick pröva på klädsim, flytvästvett och visa att de kan simma 200 m. Lyckades man med allt detta, blev man tilldelad scouternas simmarmärke. Från maj till september var våra möten en halvtimme längre än vanligt och var förlagda i Sanden, där vi seglade våra väderöjulle. 11 december, vecka 50, bakade 14 st scouter pepparkakor i scoutgården. Det skrattades, bankades, åts deg och kavlades för fulla rullar och resultatet avnjöts på avslutningen en vecka senare. Året 2012 avslutades 18 december med att upptäckarscouterna bjöd in spårarna på julfest, där det serverades fika och lektes lekar. Under året har vi också hunnit lära oss en del om seglingsteori, surrning, kniv, yxa, såg, knopar, scoutings historia, matlagning, eldning, pyssel och bakning. I november åkte vi iväg över en helg med vildmarkstema. 10 barn deltog och alla sov ute i vindskydd båda nätterna. Avdelningen har bestått av 20 upptäckarscouter, fem ledare och en ledarassistent.

7 Verksamhetsberättelse Spårare donec vitae lorem leo. ipsum dolor sit amet. Pellentesque nunc odio, mattis sit amet, commodo nec, consectetuer quis, nibh. ipsum Vid årets början så hade vi med oss en grupp på runt 15 barn där vi kommit igång bra med aktiviteter under hösten tidigare. Våren ägnades åt samarbete och förberedelser inför både Höjk och seglingssäsongen. Tidigt så åkte vi till Frölunda Kulturhus där vi simmade både 200 m samt klädsim men det fanns även tid för lek. Detta gör vi för att se vilken vattenvana barnen har inför seglingarna förutom att det är en kul aktivitet där vi kan kan prata om vattensäkerhet också. I februari så planerade kårens Äventyrare en dag för Spårarscouterna med syfte att träna samarbete och visa hur kul det är i scouterna. Det var vinter och kallt men var en rolig dag vid scoutgården. Inför vårens Höjk så övade vi extra mycket på att surra för att få barnen att känna att de själva kan bygga delar av en lägerplats eller en hinderbana. Spårarna gillade detta och vid Höjken så skapade de egen hinderbana och trefot vid den eld som de själva fått igång. Andra övningar under våren var sjukvård, scouthistoria, sjövett och allemansrätt innan båtarbetet drog igång på allvar i april. Inför sommaren så var det segling på schemat. Efter broövergången i oktober hade vi tre andraårs spårare kvar från tidigare och var en helt ny grupp på 25 barn. Fokus under hösten har varit att lära känna varandra så vi har haft namnlekar nästan varje möte, både i patrullerna och i full avdelning. Andraårsscouterna har fått lite extra uppgifter i gruppen genom att få ta ledning i instruktioner och göra lite extra förberedelser inför eldning, lyktor och annat. Detta för att utmana dem lite extra. Aktiviteter under hösten har varit eld genom tändstickor, lyktor och eldning. Från detta till att känna sig bekväma med stormkök och matlagning. Denna grupp har också gillat att pyssla, både med söljor, bakning och under hantverksdagen. Vi hade en övernattning i kåren i december där vi träffades på fredagen och där lördagen fungerade precis som en hajk med frukost, samling och spår med aktiviteter. Lunchen var hajkbomb och tillagades utomhus i vinterkylan. Detta var jättelyckat och kändes perfekt för en ny grupp scouter på sin första övernattning.

Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår

Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår 2013-01-01 till 2013-12-31 Torslanda Sjöscoutkår har under året bedrivit sjöscoutverksamhet i Scouterna. Torslanda Sjöscoutkår räknade under året till 96

Läs mer

Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår

Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår 8 september 2015 i Gården, möte nr 4 2015 Närvarande Björn Åsander Daniel Sundqvist Johan Strauss Anna-Lena Åsander Annie Skarin Jenny Ekengren Åsa Nordström Tomas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Rapport från Gnugghelgen november 2016

Rapport från Gnugghelgen november 2016 Rapport från Gnugghelgen 11-12 november 2016 Plats: Tors scoutstuga på Björkö Deltagare: Daniel Sundqvist - Äventyrarledare Victoria Olofsson - Spårarledare Mikael Jedenby - Äventyrarledare Angelica Stenberg

Läs mer

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sätra scoutkår Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sid 1 (7) STYRELSEN Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Kävlinge 19 februari 2013. Verksamhetsberättelse 2012. Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM

Kävlinge 19 februari 2013. Verksamhetsberättelse 2012. Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM Verksamhetsberättelse 2012 Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM Verksamhetsberättelse för Kävlinge KFUK-KFUM Knopen, verksamhetsåret 2012 Här kan Du läsao m hur styrelsen jobbar, vilka arrangemang och aktiviteter

Läs mer

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår

Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår Timmersdala scoutkår tillhörande Nykterhetsrörelsens Scoutförbund STYRELSE Ordförande Sekreterare Kassör, Skövde, Lerdala, Skövde Nils Patriksson, Timmersdala

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår

Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår Verksamhetsberättelse för Torslanda Sjöscoutkår 2014-01-01 till 2014-12-31 Torslanda Sjöscoutkår har under året bedrivit sjöscoutverksamhet i Scouterna. Torslanda Sjöscoutkår räknade under året till 104

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Flemingsberg,, Segeltorp och Vårby Gårds scoutkårer Mål enligt stadgarna Scout i har till uppgift att befrämja samarbetet mellan scouterna inom Kommun. Föreningen ska stödja

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Drottningstadens scoutkår i får härmed avge sin verksamhetsberättelse för kårens 48:e verksamhetsår 2011.01.01-2011.12.31. Kårstyrelsen har under året haft följande

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF- scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF- scoutkår Verksamhetsberättelse 2012 för Varbergs NSF- scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Utmanarscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Valberedning Evelina

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Joakim Blomqvist Sekreterare: Roger

Läs mer

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Kårstyrelsens sammansättning 2016 Kårordförande Tim Swedin (t o m 3/3) (fr o m 4/3) Vice kårordförande Eva-Marie Lennartsson Kårkassör Kårsekreterare Martin

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb Dokumentnamn: Programstegning Fastställt av: Kårstyrelsen Originalförfattare: Ingrid Norberg Version: 1. 1.1 Författat: 2013-08-28 Typ av dokument: Styrande Beslutsdatum: 2013-12-19 Programstegning, märken

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs.

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. varje SMUare är fri att själv ta ställning till SMU:s bekännelse

Läs mer

Hälsning från kårstyrelsen!

Hälsning från kårstyrelsen! Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 2 Höstterminen 2017 Hälsning från kårstyrelsen! Hej, Nu har vi kommit till slutet av en händelserik hösttermin fylld med scoutmöten och roliga hajker. Men det

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Kårstämma Enköpings Scoutkår 19 mars 2016 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Tid: Tisdag 30e september 2014, kl 19.00 Plats: Scoutstugan, Svärtinge Närvarande: Tomas Nilsson, Mats Lundén, Kristina Karlsson, Anna Eidem, Inger Eék,

Läs mer

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av:

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av: Bölans Scoutkår Bölans Scoutkår 2006 Styrelsen har under året bestått av: Revisorer: Ordf: Gunilla Asplund V ordf: Pelle Velander Ledamot/sek: Carina Östlin Ledamot/kassör: Christina Persson Till alla

Läs mer

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr ex.

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr ex. Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr. 3-2007 60 ex. Ordförande har ordet sid 2 Valborg sid 3 Nya Scoutdräkten sid 3 St.Georgeövernattning sid 4 Risshyttelägret sid 6 Nornhajken sid 7 Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015

Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015 Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015 Styrelsen: 2015 Kårordförande: Marie Holmberg V Kårordförande: Malin Andersson Sekreterare: Jonas Thörn Kassör: Maria Larsson Stigfinnarrepresentant: Evelina

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-2016 Styrelsen för Brämhults scoutkår Scouterna riksorganisationen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 09 01 2016 08 31.

Läs mer

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår!

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Som ny medlem i Tuve Scoutkår har du säkert en massa frågor. På de här sidorna skall vi försöka svara på de vanligaste. Självklart skall du fråga din ledare om du

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Styrelsemöte 2013-11-06

Styrelsemöte 2013-11-06 Styrelsemöte 2013-11-06 Närvarande Jonas Dahlgren, Maria Hanström, Elin Hellblom, Karin Hellblom, Liselotte Neumann, Åsa Neumann, Ulrica Palmér, Jonas Ryberg och Ragnar Sjögren. 6 av 12 styrelsemedlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30 Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30 Ordförandens tankar om året som gått Efter att ha avslutat förra sommaren med distriktsläger på Vässarö tog

Läs mer

Göteborgs scoutdistrikt

Göteborgs scoutdistrikt Göteborgs scoutdistrikt Arrangemang 2014 Introduktion 2 Hej 2014 kommer sprudla av aktiviteter för dig som scout i Göteborgs scoutdistrikt! Här i arrangemangsfoldern finns de datum som redan är satta inför

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

du verkligen tycker om!

du verkligen tycker om! Din guide till rekryteringstips, nya idéer och ett smakprov på alla de häftiga och roliga aktiviteter som du och din kår kan genomföra tillsammans med en konsulent eller själva när det kommer till rekrytering!

Läs mer

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman.

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman. På miniorlägret var det ca 15 ungar och nästan lika många ledare. Vi kom ut på lördagen och började med att bygga på en gång. Först reste vi tält med hjälp av ledarna. Spis och sånt var redan klart; men

Läs mer

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Verksamhetsberättelse 2016/2017 Innehåll Inledning... 4 Styrelsen... 4 Medlemmar... 4 Avdelningsverksamhet... 4 Spårare... 5 Verksamhet... 5 Upptäckare... 6 Höstterminen...

Läs mer

TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG!

TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG! TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG! 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Gemenskap och Engagemang Vi i Träkvista Sjöscoutkår enades för några år sedan om att vår vision skulle vara Scoutkåren

Läs mer

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT Välkomna till Inspirationshelg 15-16 mars 2014 för äventyrare, utmanare, roverscouter och ledare (tidigare kallats Tinget). Platsen för helgen är Ansgarsgården utanför Flen.

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1 januari 31 december 2016 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna För tiden 1 januari 2016 31 december 2016 lämnar S:t Örjans scoutkår följande verksamhetsrapport: Styrelse

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2004 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2004 OBS! Preliminär version. Uppdaterad version till årsmötet! Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta,

Läs mer

Airnews. Upp, upp och iväg! #43 Maj I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum

Airnews. Upp, upp och iväg! #43 Maj I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum Upp, upp och iväg! I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum Inledande ord Sommar, sommar och sol! Okej, kanske inte riktigt än, men vi är snart där. I skrivande stund är det 24 grader

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630 Styrelse Ordförande: Eva Edberg Vice ordförande: Maria Bjerkborn Sekreterare: Åsa Skans Kassör: Carina Sonesson Ledamot: Carina

Läs mer

Hälsning från kårstyrelsen!

Hälsning från kårstyrelsen! Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 2 Höstterminen 2018 Hälsning från kårstyrelsen! Hej, Nu har vi kommit till slutet av en händelserik hösttermin fylld med scoutmöten och roliga hajker. Men det

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Styrelse Ordförande: Robin Wallén Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Julbrev 2013. känslan av jul, men vi hoppas på kyla igen inför julhelgen!

Julbrev 2013. känslan av jul, men vi hoppas på kyla igen inför julhelgen! Julbrev 2013 Förra söndagen, den andre advent, var det julstämning. Ute låg snön vit, hjortarna hade gjort intåg på gatorna i Grebo, vågats sig upp på altanen och ätit slut på våra äpplen som blivit kvar

Läs mer

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Vecka Datum Tid Dag Tema 4 22/1 18.30-20.30 torsdag Pulka 5 29/1 18.30-20.30 torsdag Surrning 6 5/2 18.30-20.30 torsdag Scouternas årsmöte 7 12/2 18.30-20.30 torsdag

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2016 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Äventyrsscouter repr. Valberedning Revisorer Revisorsuppleant Evelina

Läs mer

Vikingen nr 5 2004. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm.

Vikingen nr 5 2004. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Vikingen nr 5 2004 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du kanske har varit med om någonting

Läs mer

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016.

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Sandareds Scoutkår Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Närvarande: Björn Spånglund, Mia Hansson, Eva Järnfors, Ann Rahn, Per-Erik Palmqvist, Carl Johansson, Daniel Baagöe-Larsen, Johan Nilsson,

Läs mer

Märkessystemet inledning

Märkessystemet inledning Dokument från 1999 Märkessystemet inledning Värmdö jöscoutkår vill att alla scouter ska få samma baskunskaper i de olika grenarna, oavsett vilken avdelning de tillhör. Det som här beskrivs från venska

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2005 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2005 Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta, Trångsund-Skogås och Vårby Gårds Scoutkårer. Mål med

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Recept sid 3 Vem äter var sid 4. Väderprognos sid 8 Snillen forskar sid 7

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Recept sid 3 Vem äter var sid 4. Väderprognos sid 8 Snillen forskar sid 7 ÅNHAMMAR 2002 Nummer 4 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 12 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Snillen forskar sid 7 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Fråga KLAS sid 6 Bilder mm.

Läs mer

Hälsning från kårstyrelsen!

Hälsning från kårstyrelsen! Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 2 Vårterminen 2017 Hej, Hälsning från kårstyrelsen! Nu har våren äntligen gjort entré, och vi har ställt fram klockan en timme till sommartid. Dettta gör att

Läs mer

Vad har du gjort på semestern?

Vad har du gjort på semestern? Vad har du gjort på semestern? Joanna, vad har du gjort på din semester? Min semester har varit lite ovanlig för vi hade inte så mycket tid att planera den. Vi visste inte riktigt hur det skulle bli med

Läs mer

WILL- GoTT News. är 50 år! Vår kår. Nr 1, maj Bergshamra Scoutkårs egen tidning

WILL- GoTT News. är 50 år! Vår kår. Nr 1, maj Bergshamra Scoutkårs egen tidning WILL- GoTT News Vår kår är 50 år! Nr 1, maj 2010 Bergshamra Scoutkårs egen tidning Bergshamra Scoutkår WILLGOTT NEWS 2010-1 2 Hej! Våren är äntligen här och årets första Willgott News. 2010 är det stora

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår

BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår Februari 2015 Program Bäver Spårare Upptäckare Äventyrare Kniv / Yxa Knopar Prova kniv i liten grupp. Lära sig regler vad som gäller vid hantering av kniv. Råband, Timmerstek,

Läs mer

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande.

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av sekreterare. 4. Val av justerare och eventuella rösträknare. 5. Fastställande av röstlängden. 6.

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 404

Kårstyrelsens sammanträde nr 404 1 Datum Justerat datum Protokoll 2014-02-02 2014-02-28 Kårstyrelsens sammanträde nr 404 Datum: 2014-02-02 Tid: 18:30 Plats: Lokalen Bredängsvägen Närvarande: Åsa Jonsson, Alexander Vanderwert-Gebert, Serhat

Läs mer

För perioden till

För perioden till Verksamhetsberättelse för Vårby Gårds Scoutkår grundat 1974, anslutet till Scouterna Riksorganisationen. För perioden 2012-07-01 till 2013-06-30 Styrelse och medlemmar: Kårstämman genomfördes den 3:e oktober

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande:

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande: INSTRUKTIONER INFÖR SMUGGLARHAJKEN 15-16/9 2018 Smugglarhajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer, känsla för naturen, existens, självinsikt och självkänsla, fysiska utmaningar,

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2013 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Repr. från utmanarscouterna Revisorer Revisorsuppleant Valberedning

Läs mer

Styrelsemöte 2009-03-16

Styrelsemöte 2009-03-16 Styrelsemöte 2009-03-16 Närvarande 23 Mötets öppnande 24 Föregående protokoll Gustaf Allmér fram till 26, Maria Hanström, Thomas Neumann, Åsa Neumann, Ragnar Sjögren, Karin Söderberg och David Wikander.

Läs mer

FRUSTUNA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se

FRUSTUNA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se FRUSTUNA Frustuna är belägen strax utanför Gnesta i Södermanland med direkt anslutning till sjön Frösjön och är en perfekt anläggning för verksamhet med den idylliska känslan och närhet till vatten. Frustuna

Läs mer

Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen?

Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen? Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen? Villighet lägga ned tid på utbildning, (uppdelat på ålder) (uppdelat på ålder) Personer upp till 25 år kan i högre grad tänka sig att lägga 4-7 dagar på utbildning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2017 Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Sallby Sida 2 av 5 Ansvarig ledare: Johan Sallby Ledare: Mikael (Mige)

Läs mer

Sweden Outdoor arena

Sweden Outdoor arena Vår hemmaplan Sweden Outdoor arena Tänk dig en egen arena där alla får obegränsat med speltid, alla har VIP-loger och offside existerar inte. Självklart finns det, vi kallar det för scouting. Vår hemmaplan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Året i bilder Verksamhetsberättelse 2014 Varbergs NSF-scoutkår Innehåll Sida Innehåll 1. Innehållsförteckning 2. Här börjar ljusspåret 3. Övernattning för spårare och upptäckare 4. Distriktsårsmöte på

Läs mer

Församlingsblad nr 4B 2009

Församlingsblad nr 4B 2009 Församlingsblad nr 4B 2009 Ett myller av unga som får en personlig tro på Jesus, visar äkta kärlek till varandra och skapar levande hopp för en bättre värld Hej Du håller just nu i handen en folder som

Läs mer

Sollentuna Norra Scoutkår tillhörande svenska scoutförbundet

Sollentuna Norra Scoutkår tillhörande svenska scoutförbundet Verksamhetsberättelse Sollentuna Norra Scoutkår tillhörande svenska scoutförbundet Verksamhetsåret 2013, 1 januari 31 december STYRELSEN Har sammanträtt 11 gånger med förda protokoll. Styrelsens sammansättning

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring sommarlägret Tintin, obetalda lägeravgifter

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2011 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Utmanarscoutrepr. Revisorer Stugvärd Repr. i för. föreningen Valberedning

Läs mer

Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis

Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis Jag får väl börja med att tack för förtroendet att ni vågade skicka ut era scouter med Lillen och mig i den kallaste och regnigaste junihelg i mannaminne.

Läs mer

Patrull Ugglan från Rovfåglarna på Temahajk Viking

Patrull Ugglan från Rovfåglarna på Temahajk Viking Patrull Ugglan från Rovfåglarna på Temahajk Viking Som det mesta den senaste tiden har detta varit en ytterst sent planerad hajk, men det blev bra till slut. Allt började i januari när vi spånade idéer

Läs mer

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015

HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 HEMAVAN/TÄRNABY VÅREN 2015 Så var det då dags att flyga till nordligare delar av Sverige. Åtta gubbar från Veterangänget hade bokat genom Magnus och Janne en resa till skid och skoterparadiset Hemavan.

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen

Verksamhetsberättelse. Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen Verksamhetsberättelse 2018 Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen BOWLING 25/2 Ungdomarna bjöd in till bowling i Åstorp. Sammanlagt kom det 40 personer och deltog i aktiviteten. Vi var representerade

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

VÄXTKRAFT 14 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 7-9/11 2014 I SAMARBETE MED SENSUS. Lär dig spela ukulele steg 1. Kursledare: Gitten Abramsson

VÄXTKRAFT 14 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 7-9/11 2014 I SAMARBETE MED SENSUS. Lär dig spela ukulele steg 1. Kursledare: Gitten Abramsson VÄXTKRAFT 14 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 7-9/11 2014 I SAMARBETE MED SENSUS Lär dig spela ukulele steg 1 Kursledare: Gitten Abramsson Materialkostnad: Ukulele finns för 295:- om du inte har egen.

Läs mer

E-kullsträff 070824-26

E-kullsträff 070824-26 E-kullsträff 070824-26 Råhultsstugan där vi bodde under helgen... Sammanfattningsvis en jättetrevlig helg med massor av hundträning och trevlig samvaro... De flesta samlades på fredagskvällen och började

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsåret 2018 har i det stora hela varit ett tradionsenligt år med scoutverksamhet på land och hav. Under året har kåren haft 185 medlemmar. Styrelsen som valdes vid kårstämman

Läs mer