Verksamhetsberättelse 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2008"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse Året i sammandrag Avdelningarna Gemensamma kåraktiviteter Infrastruktur Styrelsens arbete Funktionärer

2 1. Året i sammandrag 2008 var ett händelserikt år i Djursholms Scoutkår. Efter många år av diskussioner så ändrade kåren sin indelning av barnen till den som är vanligast hos scoutkårerna idag. Det innebar att Blåvingarna försvann för flickor och Vargungarna för pojkar. Istället så har kåren en blandad miniorgrupp som är mellan 8-9 år, en juniorgrupp mellan år, patrullscouter mellan år och seniorer mellan år. Den yngsta gruppen leds av vuxna med inslag av ungdomar, de andra grupperna leds enbart av ungdomar. Det har fungerat mycket bra med blandade grupper. Det verkar som att pojkarna blir lite lugnare när det finns flickor i gruppen också. Vid kårstämman i mars blev inte styrelsen fulltalig och kåren saknar en ansvarig för båtarna och även en ny ordförande efter att Sverker Björling har lämnat kåren efter många år. Vise ordförande Bertil Ernberg har med stor hjälp av övriga styrelsemedlemmar drivit styrelsearbetet vidare. Djursholms Scoutkår har detta år minskat i medlemsantal, vilket bland annat beror på att det inte kommit in så många spontananmälningar till hösten som det brukar. Det som däremot är väldigt positivt är att i patrullscoutgruppen har i stort sett ingen slutat, utan gruppen har även fått en mindre tillökning. De flesta seniorer har blivit ledare eller assistenter. Även äldre scouter har återvänt till kåren och blivit ledare, vilket är positivt. Sommarlägret för patrullscouter och seniorer var cykling under en vecka på Gotland och det var mycket uppskattat. Miniorena hade inget sommarläger men däremot några hajker. Reklam för kåren gjordes vid vår- och julmarknad på Djursholms torg. Svalnässkolan besöktes på Svalnäsdagen. Valborgsmässoelden vid Germaniaviken tändes som vanligt av ca. 20 st miniorscouter. På nationaldagen paraderade kåren med svenska fanan och kårfanan tillsammans med övriga föreningar i Danderyd utanför Djursholms slott. Styrelsen med åtta ledamöter träffades varje månad för styrelsemöte i Stugan. Danderyds kommun har bekostat takomläggning på Scoutstugan och även slagit gräset runt stugan. Uthyrningen under året har varit större än vanligt, vilket kan förklaras med att den numera ligger ute på nätet under Svenska Scoutförbundets stugmatrickel. Ett antal scoutbarn haft sina barnkalas i stugan, vilket ger bra reklam för kåren. Kårens ekonomi var fortsatt god, med en mindre vinst. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2008 sidan 2(7)

3 2. Avdelningarna Kåren har under året haft fyra avdelningar, en för barn 8-9 år, en för barn 10-11, en för patrullscouter mellan 12 och 15 år och en avdelning för seniorer, 16 till 19 år gamla. Örnarna är Kårens största avdelning, och samlar så kallade rover-scouter mellan 20 och 65 år. 2.1 Miniorerna, Sjöfåglarna 8-9 år (Bytte namn från vargungar och blåvingar) Ledare våren Ledare hösten Antal barn Antal avdelningsmöten Antal hajker Vargungarna: Pia Hammarstrand, Katarina Lidvall, Sverker Lindholm, Jan Stein, Helena Holmgren Blåvingarna: Gustav Ernberg, Christina von Heijne, Lasse Pettersson och Sofia Forsgren Sjöfåglarna: Pia Hammarstrand, Charlotte Palm, Katarina Lidvall, Sverker Lindholm Vargungarna: ca. 20 barn, Blåvingarna: ca. 12 barn och Sjöfåglarna: ca. 12 barn. 32 stycken 2 stycken Vårterminen 2008 Avdelning Vargungar och Blåvingar Under tre möten hade Vargungarna tre teman såsom eld, knop och flagga. En kull övade endast ett tema per möte. Nästa möte växlade de teman. När Vargungarna hade haft tre möten så hade alla kullar alltså gått igenom alla tre teman. Nästa omgång med tre möten hade temana matlagning över öppen eld, hajkkunskap och allemansrätt. Varken Vargungar eller Blåvingar deltog i Östhammars arrangemang av Roslagens dag då vi tyckte att det var för lång resa för våra barn. Däremot vandrade Vargungarna i april tillsammans med Blåvingarna utefter Näsbyviken till Näsby Parks scoutstuga och övernattade. Några veckor senare seglade Vargungar och Blåvingar till Bogesund och övernattade i tält. Eddabacken och Ranängen städades i Lions regi av våra barn. Vi hjälpte också till att skrapa och fernissa trädetaljer på våra segelbåtar J17. Höstterminen 2008 Avdelning miniorer Sjöfåglarna Några barn gick upp till avdelningen Spejare och vi fick några nya. Vi slog ihop Blåvingar och Vargungar till en avdelning varför vi fick en blandad pojk- och flickavdelning. I september fick vi hjälp av Sjögruppen att vara ute med segelbåt. Vi lärde oss olika båtbegrepp. Denna höst tog vi hjälp av Scoutförbundets tips om möten från deras terminsprogram för 7-9 år. Vi lärde oss att det finns scouter i hela världen och att de läser sagor med samma syn på olika karaktärsdrag hos människor. Syn- och hörselskadades situation beskrevs och vi fick veta på vilket sätt vi kan underlätta för dem. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2008 sidan 3(7)

4 Med hjälp av bilstrålkastare lärde vi oss på vilket avstånd vi syns med respektive utan reflexer. Under ett snöbollskrig noterades det att flickor kastar lika många bollar som pojkar och det fick oss att fundera över hur lika pojkar och flickor egentligen är. Kunskap om hur en fotogenlykta tänds förmedlades till barnen. Under de sista två gångerna övade och avlade barnen prov på vad de lärt sig under terminen. 2.2 Juniorerna, IDUN år Avdelningsledare Ledare Gustav Ernberg Christina von Heijne, Jessica Elevant, Fredrik Malmi, Ingrid Åhlgren. Antal barn 8 Antal avdelningsmöten 16 Antal hajker 1 Höstterminen 2008 Avdelning Idun återskapades efter att ha legat vilande i några år. Tidigt på terminen hade vi en hajk där nästan alla deltog och under natten hade vi en ceremoni där patrullerna Siv och Skade (åter)infördes samt patrulledare valdes. Vi började även införa gamla traditioner, tex. Loggbok, i patrullerna. Under terminen hade vi en stor variation av möten med fokus på metoden "learning by doing". Vi lärde oss lösa och skriva några olika typer av chiffer och nya knopar, som behövdes i en tävling senare. Vi bakade chokladbollar och gräddade pinnbröd över egen eld. Mot slutet av terminen införde vi klassprov 2.3 Patrullscouterna, Spejarna år Avdelningsledare Övriga ledare Antal patrullscouter Antal avdelningsmöten Ca 30 Antal hajker Sandra Hammarstrand Greta Björling, Roger Grenfeldt, Amanda Jönsson, Filip Polbratt, Fredrik Kronqvist två stycken Under vårterminen har Spejarna bland annat att eldat, spelat teater, bakat samt lärt sig allt om hur man reser ett vindskydd. Utöver det har de övat lite ansmygning, kartläsning och hur man tar hand om en fotogenlykta. I april hade Spejarna en dagsvandring till Rösjön. Vi har även tagit upp ämnen som mänskliga rättigheter. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2008 sidan 4(7)

5 Under sommaren genomfördes ett läger där Spejarna cyklade på Gotland. Lägret genomfördes tillsammans med senioravdelningen och var mycket uppskattat. Till höstterminen tillkom Roger och Fredrik som ledare på avdelningen. Dessutom tog Spejarna emot fem scouter som hade gått upp från avdelningen Vargungarna och ytterligare två barn började på avdelningen. Under höstterminen har Spejarna övat på scoutkunskaper såsom segling, eldning, matlagning på spritkök, överlevnad m.m. Vi har också haft möten om sådant som berör alla, som utrotningshotade djur och demokrati. Spejarna har även hjälpt till med underhållet genom att måla om delar av scoutstugan. I september genomfördes en vandringshajk där spejarna gick en del av Roslagsleden. Vi började vid Karby Gård och vandrade totalt 11 km längs leden till Rösjön varpå vi tog oss till Stocksunds scoutkårs scoutstuga för övernattning i tält och inne i stugan. Dessutom genomfördes vår återkommande minihajk "En dag i skogen", en längre dagsutflykt som tog plats i Rinkebyskogen. Rådspatrullen, dvs de äldre scouterna på Spejarna, arrangerade tillsammans med seniorerna den traditionella "Scoutnatten" där Spejare och Idun deltog. Under Scoutnatten spelade vi spel, såg på film, åt varma mackor och hade det mysigt tillsammans. Under Vintermarknaden vid Djursholms Torg deltog några Spejare i syfte att göra reklam för scouterna. Under jullovet deltog en kille ur Rådspatrullen i Roslagens Patrulledarkurs, en upplevelse som tydligen var jätterolig. 2.4 Seniorer Ledare Antal seniorer Antal avdelningsmöten Jonas Dahlgren, Greta Björling ungefär åtta Ca. 15 stycken Seniorerna började året med att planera sin termin, det beslutades att vartannat möte skulle ägnas åt ett större projekt över hela terminen och de andra mötena skulle vara fristående. Vid terminens slut seglade seniorerna och några ledare på ledar- och seniorsegling med Östan och Västan under en långhelg. Efter midsommar var det dags för cykling på Gotland tillsammans med Spejarna. Seniorerna fick under ett dygn ta en egen tur utan ledare och Spejare. Vid höstens planering bestämdes det att möten skulle hållas varannan vecka, tyvärr föll det inte så väl ut och en hel del möten föll bort. I början av december ansvarade seniorerna för Scoutnatten en årligt förekommande aktivitet i stugan där ledare, seniorer och Spejare/IDUN är inbjudna. Det var fika till försäljning, film, spel och pyssel. Året avslutades med en traditionsenlig Lilla Julafton. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2008 sidan 5(7)

6 3. Gemensamma kåraktiviteter Valborg Som traditionen bjuder tändes Valborgsmässoelden vid Germaniaviken av Kåren. Det är framför allt de yngre scouterna som uppskattar att få sätta fyr. Sommarläger Cykling på Gotland. Veckan efter midsommar åkte 20 scouter och ledare till Gotland för en härlig vecka med lägerliv. Det blev cykling på både vanlig cykel och tandem, det blev tält på camping och besök på en bondgård. Alla scouter i olika åldrar och ledare blev kära i de veckogamla kalvarna. Under veckan fick seniorerna ge sig ut på egen övernattning medan de mindre bakade saffranspannkaka och spelade minigolf. Utanför Slite blev det saft med rauk och veckan avslutades med en rundvandring i Visby. Ledarmöten Under året genomfördes ett flertal Ledarmöten. Lilla Julafton En stor mängd scouter, mest miniorer, samlades den xx december utanför Stugan. Ett större antal föräldrar var också närvarande, och de flesta ledarna. Runt lägerelden summerades höstterminen och märken delades ut till scouterna. Efteråt bjöd styrelsen, med hjälp av föräldrar, på kaffe och bullar inne i stugvärmen. 4. Infrastruktur Under 2008 lades alla tak om på både förrådet och Scoutstugan, den så kallade Brahestugan som skänktes till kåren före andra världskriget. Båtarna Östan och Västan gjordes i ordning och sjösattes på våren. Inför sommarens seglingar inköptes nya segel till båda båtarna. Jonas Dahlgren och sjögruppen har varit drivande för arbetet. Kårens medlemsregister har underhållits väl av medlemsfogden Mikke Mathiesen. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2008 sidan 6(7)

7 5. Styrelsens arbete Styrelsen för Djursholms Scoutkår har under 2008 bestått av: Kårordförande vice Kårordförande Sekreterare Kassör Stugfogde Sjöfogde Medlemsfogde Vakant Bertil Ernberg Pia Hammarstrand Ingrid Bakhuizen (hösten) Bertil Ernberg Vakant Mikke Mathiesen Sandra Hammarstrand Jonas Dahlgren Michael Cederborg Malin Jönsson Styrelsen har sammanträtt ett tiotal gånger utöver Kårstämman, alla gånger i Scoutstugan. Utöver stående rapportering om ekonomi, stuga, båtar och material har styrelsemötena ägnats åt rekrytering och större gemensamma kåraktiviteter. Samtliga möten finns protokollförda. 6. Funktionärer 2008 Utöver styrelsen har Kåren haft följande funktionärer under verksamhetsåret: Valberedning Revisor Sjögrupp Sverker Björling Kerstin Ernberg Jan-Eric Nilsson, Martin Jonasson, Mikael Pärlered Malin Jönsson.. Ingrid Bakhuizen. Jonas Dahlgren.. Bertil Ernberg. Mikke Mathiesen.. Pia Hammarstrand.. Sandra Hammarstrand. Michael Cederborg Djursholm i februari 2009 Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2008 sidan 7(7)

Verksamhetsberättelse 2006

Verksamhetsberättelse 2006 Verksamhetsberättelse 2006 1. Året i sammandrag... 2 2. Avdelningarna... 3 3. Gemensamma kåraktiviteter... 6 4. Infrastruktur... 8 5. Styrelsens arbete... 9 6. Funktionärer 2006... 10 1. Året i sammandrag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 1. Året i sammandrag... 2 2. Avdelningarna... 3 3. Gemensamma kåraktiviteter... 8 4. Sommarläger... Error! Bookmark not defined. 5. Infrastruktur... 11 6. Styrelsens arbete...

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Joakim Blomqvist Sekreterare: Roger

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-2016 Styrelsen för Brämhults scoutkår Scouterna riksorganisationen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 09 01 2016 08 31.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Djursholms Scoutkår Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Innehåll Välkommen... 2 Du som ledare... 3 Redo för livet... 4 Om det inte är roligt, är det inte scouting... 4 Scoutmötet... 6 Mötesmallen... 7 Hajk...

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2004 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2004 OBS! Preliminär version. Uppdaterad version till årsmötet! Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta,

Läs mer

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sätra scoutkår Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sid 1 (7) STYRELSEN Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Kårstämma Enköpings Scoutkår 19 mars 2016 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG!

TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG! TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG! 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Gemenskap och Engagemang Vi i Träkvista Sjöscoutkår enades för några år sedan om att vår vision skulle vara Scoutkåren

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2005 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2005 Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta, Trångsund-Skogås och Vårby Gårds Scoutkårer. Mål med

Läs mer

För perioden till

För perioden till Verksamhetsberättelse för Vårby Gårds Scoutkår grundat 1974, anslutet till Scouterna Riksorganisationen. För perioden 2012-07-01 till 2013-06-30 Styrelse och medlemmar: Kårstämman genomfördes den 3:e oktober

Läs mer

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Verksamhetsberättelse 2016/2017 Innehåll Inledning... 4 Styrelsen... 4 Medlemmar... 4 Avdelningsverksamhet... 4 Spårare... 5 Verksamhet... 5 Upptäckare... 6 Höstterminen...

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av:

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av: Bölans Scoutkår Bölans Scoutkår 2006 Styrelsen har under året bestått av: Revisorer: Ordf: Gunilla Asplund V ordf: Pelle Velander Ledamot/sek: Carina Östlin Ledamot/kassör: Christina Persson Till alla

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f.

Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. Sjöscoutkåren Stormfågeln r.f. Verksamhetsplan 1.1 31.12.2014 Godkänd av höstmötet 24.11.2013 Kårens målsättning är att genom scoutverksamhet utveckla sina medlemmar till goda medborgare, samt tillgodose

Läs mer

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30 Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30 Ordförandens tankar om året som gått Efter att ha avslutat förra sommaren med distriktsläger på Vässarö tog

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2016 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Äventyrsscouter repr. Valberedning Revisorer Revisorsuppleant Evelina

Läs mer

1.1 Våren...2. 1.2 Hösten...2. 2 Avdelningarna... 3. 2.1 Överlevarna (Utmanare)...3. 2.2 Spejarna (Äventyrare)...5. 2.3 Idun (Upptäckare)...

1.1 Våren...2. 1.2 Hösten...2. 2 Avdelningarna... 3. 2.1 Överlevarna (Utmanare)...3. 2.2 Spejarna (Äventyrare)...5. 2.3 Idun (Upptäckare)... Innehåll 1.1 Våren...2 1.2 Hösten...2 2 Avdelningarna... 3 2.1 Överlevarna (Utmanare)...3 2.2 Spejarna (Äventyrare)...5 2.3 Idun (Upptäckare)...6 2.4 Rovfåglarna (Upptäckare)...8 2.5 Sjöfåglarna (Spårare)...10

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Flemingsberg,, Segeltorp och Vårby Gårds scoutkårer Mål enligt stadgarna Scout i har till uppgift att befrämja samarbetet mellan scouterna inom Kommun. Föreningen ska stödja

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring sommarlägret Tintin, obetalda lägeravgifter

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018 Kårstämma Enköpings Scoutkår 17 mars 2018 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF- scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF- scoutkår Verksamhetsberättelse 2012 för Varbergs NSF- scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Utmanarscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Valberedning Evelina

Läs mer

Firmatecknare under verksamhetsåret har varit ordförande Annie Olsson samt kassör Nils Lindskog.

Firmatecknare under verksamhetsåret har varit ordförande Annie Olsson samt kassör Nils Lindskog. Styrelsen för Järnbrotts Scoutkår medlemmar i Scouterna riksorganisationen redovisar härmed kårens verksamhetsår i denna verksamhetsberättelse för perioden 2013-07-01 2014-06-30. Styrelsen för Järnbrotts

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Drottningstadens scoutkår i får härmed avge sin verksamhetsberättelse för kårens 48:e verksamhetsår 2011.01.01-2011.12.31. Kårstyrelsen har under året haft följande

Läs mer

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016.

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Sandareds Scoutkår Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Närvarande: Björn Spånglund, Mia Hansson, Eva Järnfors, Ann Rahn, Per-Erik Palmqvist, Carl Johansson, Daniel Baagöe-Larsen, Johan Nilsson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Kårstyrelsens sammansättning 2016 Kårordförande Tim Swedin (t o m 3/3) (fr o m 4/3) Vice kårordförande Eva-Marie Lennartsson Kårkassör Kårsekreterare Martin

Läs mer

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr ex.

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr ex. Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr. 3-2007 60 ex. Ordförande har ordet sid 2 Valborg sid 3 Nya Scoutdräkten sid 3 St.Georgeövernattning sid 4 Risshyttelägret sid 6 Nornhajken sid 7 Ordförande

Läs mer

1.1 Våren Hösten Avdelningarna Överlevarna (Utmanare) Spejarna (Äventyrare) Idun (Upptäckare)...

1.1 Våren Hösten Avdelningarna Överlevarna (Utmanare) Spejarna (Äventyrare) Idun (Upptäckare)... Innehåll 1.1 Våren...2 1.2 Hösten...2 2 Avdelningarna... 3 2.1 Överlevarna (Utmanare)...3 2.2 Spejarna (Äventyrare)...4 2.3 Idun (Upptäckare)...5 2.4 Rovfåglarna (Upptäckare)...7 2.5 Sjöfåglarna (Spårare)...8

Läs mer

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår!

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Som ny medlem i Tuve Scoutkår har du säkert en massa frågor. På de här sidorna skall vi försöka svara på de vanligaste. Självklart skall du fråga din ledare om du

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2011 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Utmanarscoutrepr. Revisorer Stugvärd Repr. i för. föreningen Valberedning

Läs mer

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb Dokumentnamn: Programstegning Fastställt av: Kårstyrelsen Originalförfattare: Ingrid Norberg Version: 1. 1.1 Författat: 2013-08-28 Typ av dokument: Styrande Beslutsdatum: 2013-12-19 Programstegning, märken

Läs mer

Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017

Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017 Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017 Kärna scoutkår tillhör Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och riksorganisationen Scouterna. Kåren bildades 24/10 1930. I dagsläget har kåren runt 120 medlemmar. Kärna

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015

Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015 Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015 Styrelsen: 2015 Kårordförande: Marie Holmberg V Kårordförande: Malin Andersson Sekreterare: Jonas Thörn Kassör: Maria Larsson Stigfinnarrepresentant: Evelina

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

STENUNGSUNDS SCOUTKÅR

STENUNGSUNDS SCOUTKÅR STENUNGSUNDS SCOUTKÅR 853300-9406 Årsredovisning 2016-12-31 Styrelsen för Stenungsunds Scoutkår avger härmed följande årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari 2016 till 31 december 2016. Innehåll Sida

Läs mer

Märkessystemet inledning

Märkessystemet inledning Dokument från 1999 Märkessystemet inledning Värmdö jöscoutkår vill att alla scouter ska få samma baskunskaper i de olika grenarna, oavsett vilken avdelning de tillhör. Det som här beskrivs från venska

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Styrelse Ordförande: Robin Wallén Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1 januari 31 december 2016 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna För tiden 1 januari 2016 31 december 2016 lämnar S:t Örjans scoutkår följande verksamhetsrapport: Styrelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse och bokslut

Verksamhetsberättelse och bokslut Verksamhetsberättelse och bokslut för perioden 1 september 2015 31 augusti 2016 Beslutad av kårstämman ht 2016 Portalen på sommarlägret i Bomarsund på Åland Organisationsnummer: 91 60 00-0643 sida 2 (10)

Läs mer

En Kårordförandes tankar kring året som gått

En Kårordförandes tankar kring året som gått Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2007 samt VT 2008 En Kårordförandes tankar kring året som gått 2007 var första året för mig som kårordförande! Och vilket år sedan...

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI...

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI... Verksamhetsplan 2015 1 INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI... 7 2 1. PLANENS SYFTE Planen skall

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2013 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Repr. från utmanarscouterna Revisorer Revisorsuppleant Valberedning

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2013 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, AL och Ledarutbildningen Scout... 4 Motion 2, Låset i Östergården... 4 Valberedningens

Läs mer

Ordförandens tankar om året som gått

Ordförandens tankar om året som gått Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet HT 2009 & VT 2010 Ordförandens tankar om året som gått Efter föregående verksamhetsårs omåttligt regniga läger var 2009 års dito

Läs mer

Scoutkåren Munksnäs Spejarna r.f. Verksamhetsberättelse för år 2003

Scoutkåren Munksnäs Spejarna r.f. Verksamhetsberättelse för år 2003 Scoutkåren Munksnäs Spejarna r.f. Verksamhetsberättelse för år 2003 Verksamhetsplan för år 2004 Föredragningslista för Scoutkåren Munksnäs Spejarna rf.s årsmöte den 01.3.2003 1. Mötets öppnande 2. Konstaterande

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 21 april, kl 13.00. Rotundan

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 21 april, kl 13.00. Rotundan Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 21 april, kl 13.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Styrelsen beslutar att ta kontakt med geldenärerna till de skulder som finns till kåren. Det överskott som finns från

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2014 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Äventyrsscouter repr. Valberedning Revisorer Revisorsuppleant Evelina

Läs mer

Verksamhetsplan för 2018

Verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsplan för 2018 den 27 januari 2018 Verksamhetsplan för 2018 Innehåll Inledning 3 Ur Scouternas strategi 2015-2025 3 Scouterna utvecklas till förebilder 3 Vi överträffar scouternas förväntningar

Läs mer

Rapport från Gnugghelgen november 2016

Rapport från Gnugghelgen november 2016 Rapport från Gnugghelgen 11-12 november 2016 Plats: Tors scoutstuga på Björkö Deltagare: Daniel Sundqvist - Äventyrarledare Victoria Olofsson - Spårarledare Mikael Jedenby - Äventyrarledare Angelica Stenberg

Läs mer

EU-båge: Detta märke skall man sy fast på sin skjorta om man skall åka utomlands, eller vara med på ett läger där det

EU-båge: Detta märke skall man sy fast på sin skjorta om man skall åka utomlands, eller vara med på ett läger där det 2 3 4 Tillhörighetsmärken: Tillhörighetsmärkena beskriver endast vem scouten är samt varifrån han/hon kommer eller vilken kår eller avdelning man är medlem i. Märkena får man själva beställa då man beställer

Läs mer

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande.

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av sekreterare. 4. Val av justerare och eventuella rösträknare. 5. Fastställande av röstlängden. 6.

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00. Rotundan. 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen.

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00. Rotundan. 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen. Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 18 nov, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen beslutar att stryka punkten Sommarläger 1719 från ärendebevakningen. 2. Styrelsen beslutar att ta bort garantin

Läs mer

Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemöte den 19 januari 2006 hos Ulla

Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemöte den 19 januari 2006 hos Ulla Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemöte den 19 januari 2006 hos Ulla Närvarande: Jessica Andersson, Ulla Andersson, Stefan Gustafsson och Anne Norstedt. 1.

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Styrelsen för Flens Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund vill härmed avge följande berättelse över det gångna året: ORGANISATION Vid kårens årsmöte den 18 mars 2009 valdes

Läs mer

Styrelsemöte 2009-03-16

Styrelsemöte 2009-03-16 Styrelsemöte 2009-03-16 Närvarande 23 Mötets öppnande 24 Föregående protokoll Gustaf Allmér fram till 26, Maria Hanström, Thomas Neumann, Åsa Neumann, Ragnar Sjögren, Karin Söderberg och David Wikander.

Läs mer

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med!

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med! Säters Scoutkår Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Scoutdräkten 8 Praktisk information 9 Scoutkåren och miljön 10 Trygga möten 11 Scoutord 12 Engagera dig! 13

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016

Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016 Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016 Styrelse, valberedning och revisor under verksamhetsåret 2016 har bestått av: Göran Heintz Bo Widenor Jan Sydhoff Christopher Fager Agne Widholm Michael

Läs mer

Solveig Dahlin och Britta Pettersson i bakgrunden Olles hustru Lena.

Solveig Dahlin och Britta Pettersson i bakgrunden Olles hustru Lena. Stenkullens scoutkår Solveigs och Olles scouthistoria Då Solveig och sonen Olle var stark involverade i Stenkullens scoutkår från dess bildande 1992 till dess nedläggning år 2005. Här följer här en berättelse

Läs mer

Enköpings Protokoll Sammanträdesdatum Scoutkår

Enköpings Protokoll Sammanträdesdatum Scoutkår Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 28 februari 2013 Kå rstå mmå fö r verksåmhetså ret 2012 Art Plats Närvarande Kårstämma Scoutstugan 9 medlemmar samt 1 övrig person närvarande, deltagarförteckning se

Läs mer

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Vision Kåren skall 2012 bedriva den ledande verksamheten inom Kulla Scoutdistrikt med 150 aktiva medlemmar i alla åldersgrupper FLASS (2-4 ggr/år) Valberedning

Läs mer

Verksamhetsberättelse och bokslut

Verksamhetsberättelse och bokslut sida 1(11) Verksamhetsberättelse och bokslut för perioden 1 september 2013 31 augusti 2014 Beslutad av kårstämman ht 2014 Kårens jubileumsmärke då kåren firade 60 år under 2014 Organisationsnummer: 91

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd

Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Årsmöteshandlingar 2004 Linköpings scoutråd Sid 1 (6) Kallelse till årsmöte i Linköpings scoutråd Linköpings scoutråd kallar till ordinarie årsmötesförhandlingar. Datum: Torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00.

Läs mer

Fyrisåns sjöscoutkår. Handlingar kårstämma

Fyrisåns sjöscoutkår. Handlingar kårstämma Fyrisåns sjöscoutkår Handlingar kårstämma 2015-01-25 Handlingarna innehåller inte revisorsberättelsen vilken redovisas i sin originalform på stämman. Förslag till dagordning 1. Val av mötesordförande 2.

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630 Styrelse Ordförande: Eva Edberg Vice ordförande: Maria Bjerkborn Sekreterare: Åsa Skans Kassör: Carina Sonesson Ledamot: Carina

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 mars, kl 17.00. Rotundan. 2. Styrelsen skall kontakta Västertorps scoutkår för att få ekonomisk hjälp för lägret

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 18 mars, kl 17.00. Rotundan. 2. Styrelsen skall kontakta Västertorps scoutkår för att få ekonomisk hjälp för lägret Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 18 mars, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Våravslutningen skall planeras av styrelsen. 2. Styrelsen skall kontakta Västertorps scoutkår för att få ekonomisk

Läs mer

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 17. Nr ex.

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 17. Nr ex. Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 17. Nr. 1-2009 30 ex. Sid. 2 Ordförandes ruta Sid. 3 Årsmötet! Sid. 4 Miniorprogram Sid. 5 Juniorprogram Sid. 5 Patrullprogram Sid. 6 Vintertältövernattning Sid.

Läs mer

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Inledning I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning.med konkreta metoder och utifrån samhällets utmaningar uppmanar vi till

Läs mer

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår 2008 Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen Vad är en lokalavdelning? Ungdomsstyrelsen* använder sig av begreppet lokalavdelning för

Läs mer

Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013

Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013 Roslags Näsby scoutkårs Handbok i scouting En guide för scouter och föräldrar 2012/2013 Version nr 1 1 Hej och välkomna till Roslags Näsby scoutkår! Med det här häftet vill vi ge information och svar på

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Till extra distriktsstämma 7 april 2019 Orgnr: 81 24 00-2653 Sida 1/7 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledning och styrning 3 2.1 Distriktsstyrelsens sammansättning och ansvarsområden 3 2.2 Distriktsfunktionärer

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE Verksamhetsplan 2019 1 INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 2 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 4 5. SCOUTPROGRAMMET... 5 6. EKONOMI... 6 1. PLANENS SYFTE Planen skall

Läs mer

Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 20 april 2006 hos Stefan

Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 20 april 2006 hos Stefan Flen Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 20 april 2006 hos Stefan Närvarande: Jessica Andersson, Stefan Gustafsson, Emelie Jonsson, Anne Norstedt och Paula

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 351

Kårstyrelsens sammanträde nr 351 1 Datum Protokoll 2009-04-28 Kårstyrelsens sammanträde nr 351 Datum: 2009-04-05 Tid: 18.30 Plats: Bredängslokalen Närvarande: Agnieszka Wrzalik, Konstantin von Josefsson, Kjell Lindberg (Limpan), Fredrik

Läs mer

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne?

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Nummer 5 Boxdags Elden är lös Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Boxdags! Påarps äventyrare har precis hämtat ut sin andra box för dagen. Nyss har dom gjort Paracordarmband, vilket alla

Läs mer

HO'fO' Scoutkdr Svensko Scoutf orbundet Sddertdrns Scoutdistrikt?OO9-03-27

HO'fO' Scoutkdr Svensko Scoutf orbundet Sddertdrns Scoutdistrikt?OO9-03-27 HO'fO' Scoutkdr Svensko Scoutf orbundet Sddertdrns Scoutdistrikt?OO9-03-27 si, Arsmofe fcir Hcild scoutkdr 2009-03-26 I Irsmiitets iippnonde. Ordfdrande hcilsode vcilkommen och fatrklorode motet oppnat.

Läs mer

1. Val av mötesordförande och mötessekreterare Till mötesordförande valdes Per-Arne Karlsson och till -sekreterare Kerstin Vejdemo.

1. Val av mötesordförande och mötessekreterare Till mötesordförande valdes Per-Arne Karlsson och till -sekreterare Kerstin Vejdemo. Protokoll från HSS årsmöte den 1 april 2008 Plats: hos Segeltorp, Gökvägen 8 Närvarande: Flemingsberg Sjö: Charlotte Sandström och Andrea Granséll. Segeltorp: Henrik Åhlander. Vårby Gård: Pelle Nilsson.

Läs mer

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år.

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Vikingen nr 2 2008 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Protokoll fört vid KS/ledarsamlingen den 13 augusti 2008 i Scoutstugan

Protokoll fört vid KS/ledarsamlingen den 13 augusti 2008 i Scoutstugan KS/ledarsamlings-protokoll original 080813 Sidan 1 av 5 Protokoll fört vid KS/ledarsamlingen den 13 augusti 2008 i Scoutstugan Närvarande: Jessica Andersson, Olle Andersson, Axel Gunnarson, Stefan Gustafsson,

Läs mer

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med!

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med! Säters Scoutkår Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Scoutdräkten 8 Praktisk information 9 Scoutkåren och miljön 10 Trygga möten 11 GDPR 12 Scoutord 13 Engagera

Läs mer

BEHAGLIG ÖPPENHET STARTEN FÖR SCOUTVERKSAMDETEN. (Författare Erik Ruist)

BEHAGLIG ÖPPENHET STARTEN FÖR SCOUTVERKSAMDETEN. (Författare Erik Ruist) JW BEHAGLIG ÖPPENHET l STARTEN FÖR SCOUTVERKSAMDETEN I BLACKEBERG (Författare Erik Ruist) På hösten] 953 startades i Blackeberg dels en vargungeflock, dels en flickscoutavdelning. När det gäller den senare,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Innehåll 1 Året i sammandrag... 2 1.1 Våren... 2 1.2 Hösten... 3 2 Avdelningarna... 4 2.1 Överlevarna (utmanarscout)... 4 2.2 Spejarna (äventyrarscout)... 4 2.3 Idun (upptäckarscout)...

Läs mer

Scoutkåren Mäster Olof-Råcksta

Scoutkåren Mäster Olof-Råcksta Scoutkåren Mäster Olof-Råcksta Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för Mäster Olof-Råcksta scoutkår, ansluten till Scouternas Riksorganisation, lämnar här verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret 2011. Styrelsen beslutar att skjuta

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016

Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelse för Västbodals scoutdistrikt 2016 Verksamhetsberättelsen är utformad efter den målsättning för 2015-2020 som antogs vid Distriktsstämman våren 2015. Kårstöd Skapa mötesplatser mellan

Läs mer

Styrelsemöte den 26 September 2012

Styrelsemöte den 26 September 2012 Styrelsemöte den 26 September 2012 på Södra kopparmora, Värmdö Närvarande: Tore Axelsson, ordf Fredrik Björling, vice ordf Christer Ohlin Alexandra Nordvall Anders Lundh Per Kåverud Anna-Lena Lundfall

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2014 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, Motion om hållbarhetspolicy för Mälarscouterna... 4 Valberedningens förslag... 6 Bilaga

Läs mer