1.1 Våren Hösten Avdelningarna Överlevarna (Utmanare) Spejarna (Äventyrare) Idun (Upptäckare)...

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1.1 Våren...2. 1.2 Hösten...2. 2 Avdelningarna... 3. 2.1 Överlevarna (Utmanare)...3. 2.2 Spejarna (Äventyrare)...5. 2.3 Idun (Upptäckare)..."

Transkript

1 Innehåll 1.1 Våren Hösten Avdelningarna Överlevarna (Utmanare) Spejarna (Äventyrare) Idun (Upptäckare) Rovfåglarna (Upptäckare) Sjöfåglarna (Spårare) Vildfåglarna (Spårare) Gemensamma kåraktiviteter Genomförda aktiviteter under Sommarläger Kårhajken Båtarna och Sjögruppen Webb och kommunikation Styrelsens arbete Funktionärer

2 Kåren har en stadig tillväxt inom alla avdelningar och därför har inga aktiva rekryteringsinsatser genomförts. Istället har vi fokuserat på att få till stabila ledarteam som matchar antalet scouter och avdelningar. Under våren har en ledarträff hållits, varav en har varit helt inriktad på att öka seglingsvana bland ledarna så att vi kan få igång seglingsverksamheten på allvar igen. Vi har också uppdaterat sjödokumenten med stegvis ökande krav för åldersnivåerna och anpassade sjömärken. I maj hölls en gemensam kårdag vid scoutstugan med lekar och tävlingar. Ledare och funktionärer, aktiva nu eller tidigare, bjuds varje år in till vår s.k. Örnmiddag då vi äter en god middag med gemytlig samvaro. Under sommaren avlöpte två sommarläger ett på Vässarö för de yngre scouterna och ett i Ora i Hälsingland för de äldre. Läs mer om det under punkt 3.2. Under hösten var vi 118 scouter och 31 ledare och funktionärer. Hösten inleddes med två prova-på-möten i samband med Sjöfåglarnas och Vildfåglarnas ordinarie möten i början på september. Vi har fortsatt att fokusera på att få igång seglingsverksamheten med övning för ledarna. För att fullfölja det planerar vi att ha ett seglarläger på Vindalsö nästa sommar Ledarna har uttryckt önskemål om ledarutveckling, men inte genom kurser utan mer av gemensamt lärande och utbyte av erfarenheter. Kåren ska utveckla ett system för detta genom s.k. Peer response, d.v.s. att äldre kan lära yngre, erfarna kan lära nytillkomna, ledare från olika åldersgrupper kan lära varandra, erfarenheter från andra verksamheter kan ge inspiration i vår verksamhet. Under våren 2015 kommer vi att testa detta genom att främja att ledarna gör studiebesök på varandras avdelningar. Höjdpunkten under hösten var förstås kårhajken på Riddersvik i början på oktober. Läs mer om den under punkt 3.3. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 2(21)

3 Kåren har sex aktiva avdelningar; två spårarscoutavdelningar, två upptäckaravdelningar, en avdelning med äventyrare och en med utmanare. Avdelningsledare VT Joacim Sandström Antal Överlevare VT 8 stycken i åldern 15 till 17 Avdelningsledare HT Joacim Sandström Antal Överlevare HT 8 stycken i åldern 15 till 17 Vårterminen Under det gångna året så har Överlevarna haft några mindre samt större projekt som genomförts. VT-14 genomsyrades av en hel del planering inför sommarlägret, Ora Under våren bestämdes det dock att kåren splittras på två läger, småfåglarna samt Rovfåglarna åkte istället till Vässarö. Övriga genomförde ett fantastiskt läger i Hälsinglands skogar med bl.a. dressinhajk. Lägret var ett samarbete med flera kårer från Roslagens Scoutdistrikt. Överlevarna bidrog med personal till lägerledningen enl tradition. Vi fortsatte även med temat Identitet och gjorde bla färdig avdelningsflaggan samt tillverkade överlevnadsarmband i Paracord. Vi var även först med att få båtarna i sjön och testa att dom funkade även detta år. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 3(21)

4 Höstterminen Efter sommaren så fick vi nya uppdrag på höstens monsterplanering bla kårhajken. Flera möten gick åt till detta, temat bestämdes till Fångarna På Fortet. Mer om detta i en sammanfattning senare i verksamhetsberättelsen. Lite akut så tog vi även på oss att laga bron som leder från parkeringen till stugan, den gamla hade verkligen sett sina bästa dagar... Självklart har många Överlevare deltagit i aktiviteter som anordnas av andra kårer samt distriktet: hajker, luciavakor, kuddarr mm mm. Fortfarande står på programmet att delta i någon tävling, får se om det kan ske under 2015!? :-) Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 4(21)

5 Ledare VT Antal Spejare VT Ledare HT Antal Spejare HT Avdelningsledare: Johan Jonasson Övriga: Ingrid Åhlgren, Fredrik Kronqvist 5-8 scouter mellan 12 och 14 år Avdelningsledare: Johan Jonasson Övriga: Ingrid Åhlgren, Fredik Kronqvist 24 scouter mellan 12 och 14 år Vårterminen Under vårterminen var spejarna liksom hösten innan, en liten grupp med få scouter. Det blev inte så många hajker men vi hade en övernattning i stugan med film. Vi började terminen med patrulledarskap och pyssel, vi gjorde hajkbrickor och läderarbeten. Andra saker vi gjorde var teater, matlagning på eld, navigation och segling i tvåkronan. Spejarna var med på det gemensamma sommarlägret i Ora. Höstterminen Höstterminen började med att vi fick ett stort tillskott med scouter från Idun. Vi hade hajk med en kår från Finland där vi delade traditioner och lärde känna varandra. Vi hade också surrning där vi surrade två stora gungor som stod utanför stugan. Vi hade också bland annat teatermöte med charader och sketcher, eldsäkerhet. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 5(21)

6 Till kårhajken åkte spejarna ut på fredagen där vi åt middag och lördag förmiddag gick vi och tittade på Gåseborg fornborg. Terminen avslutades som vanligt med tårtmöte, denna gång på temat WWF och utrotningshotade djur. Utmanarna var också med. Ledare VT Antal Idun VT Ledare HT Avdelningsledare: Per-Erik "Peppe" Frejd Övriga: Jacob Skogsborg, Lou Hellquist 20 pojkar och flickor i åldern 10 till 11 år. Avdelningsledare: Per-Erik "Peppe" Frejd Övriga: Anders Björk, Lou Hellquist, Anna Nelson Orring, Irene Andersson Antal Idun HT 19 pojkar och flickor i åldern 10 till 11 Vårterminen Idun började lite försiktigt med hantverkspyssel och simmning. Vi planerade en vinterhajk med mycket snö och kyla, men vädergudarna var inte med oss. Grönt, kallt och regn blev resultatet. Vi har tränat på lite mer avancerade sätt att göra en eld, stor succe blev det med den upp och nervända elden som tändes med eldstål och en bomullstuss med Vaselin. Vårhajken gick av stapeln i Altorpsskogen och vi sov i vindskydd. Temat var Bushcraft, vi tillverkade bestick av björk, samt lite sliptekniker för knivar och yxor. Terminen avslutades med seglingsmöten. Första veckan i augusti åkte Idun på läger tillsammans med Spejarna. Lägret blev väldigt lyckat med otroligt bra väder. Det badades i tid och otid, åkte på dressinhajk och hade en avslutning i form av ett beach party. Eftersom alla Idun-scouter gick sista året på Idun och skulle vidare till Spejarna passade det väldigt bra eftersom ledare och scouter lärde känna varandra redan innan höstterminen satte igång. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 6(21)

7 Höstterminen Femton nya scouter kom till Idun samtidigt som alla gamla gick upp till Spejarna. Vi gick ut hårt med Idun's favoritsysselsättning, att elda. Samtidigt lyfte vi alla scouter till samma nivå vad det gäller färdigheter med kniv. Scouterna på Idun visade sig snabbt vara ett gäng arbetsvilliga scouter, alla våra programpass gick fortare att genomföra än jag varit med om tidigare. Målet för höstterminen var att vi skulle bli bättre på att sjunga och att rekrytera några scouter till. Vi tyckte att patrullerna blev för små så vi körde en kompisrekrytering som lyckades. Nu är vi 19 scouter och det händer, inte sällan, att alla är där samtidigt. Även sången lyckades vi få till. Vi var med på den traditionsenliga kårhajken, vi har lagat mat, surrat och tävlat i tårtbakning. I det värsta decembermörkret var vi inomhus och spelade teater och tillverkade söljor och armband i läder. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 7(21)

8 Ledare VT Antal Rovfåglar VT Ledare HT Antal Rovfåglar HT Avdelningsledare: Peter Håkansson Övriga: Mikael Gummesson, Karsten Husberg, Mats Wirdefelt 13 flickor och 7 pojkar i åldern år Avdelningsledare: Peter Håkansson Övriga: Mikael Gummesson, Karsten Husberg, Mats Wirdefelt, Gigi Marko, Hedda Thomson Ek 12 flickor och 8 pojkar i åldern år Vårterminen Rovfåglarna har börjat med Yx- och Sågmärke och både gjort teori samt mycket praktik med Yxa. Självklart har vi fortsatt med 100% uteverksamhet och bl a gjort i ordning på udden med sittplatser runt elden där. Mycket samarbetslekar och övningar har gjorts samt övning med karta och kompass. Denna gång hittade alla Rovfåglar tillbaks till utgångspunkten. Rovfåglarna har nu blivit väldigt duktiga på att göra upp eld - oavsett väderlek. Ibland har det dykt upp marshmallows eller popcorn som kan värmas över elden. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 8(21)

9 Höstterminen Hösten startades med en paddlingshajk genom Österåkers fina vattenvägar där vi fick fantastiskt väder och härligt glada scouter. Vår "möteslokal" är kring elden ute på Rovfågeludden där månen speglar sig i sjön mot Lidingö - oslagbart! Eld har fortsatt vara tema starten inför varje möte. Terminen började med seglingskunskap (matrosmärket) både på land och vatten. Det har gjorts piratbälte som kan användas vid nödsituation i skog och mark vilket var det enda mötet som genomfördes inomhus. Yx och sågbevis har övats på för de Sjö och Vildfåglar som kom över till höstterminen. Sjukvård har påbörjats där Rovfåglarna övat på spjälkning av ben/fot, mitella för armbrott. Detta kommer fortsätta under vårterminen. Scouterna har varit med och gett input på vad som skall göras i vår bland annat en vinterhajk, bada isvak, mer segling samt om vädret tillåter även slalom i Väsjöbacken tillsammans. Patrullerna har övat tillsammans om samarbete och problemlösning bland annat i lek som kunskapsstafetter, ansmygning, mörker orientering. Det har självklart även varit lite mys runt rovfågel elden pinnbröd, marschmallows när en kall kväll kan behöva lite energitillskott. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 9(21)

10 Ledare VT Antal Sjöfåglar VT Ledare HT Antal Sjöfåglar HT Avdelningsledare: Pia Hammarstrand Övriga: Anders Björk, Thomas Lindgren, Caroline Granath, Carina Aspenberg 24 stycken pojkar och flickor i åldern 8 till 9 år Avdelningsledare: Pia Hammarstrand Övriga: Thomas Lindgren, Richard Silén, Lena Niklasson, Annica Elmehagen och Fredrik Jonasson 25 stycken pojkar och flickor i åldern 8 till 9 år Vårterminen Redan den 4 februari 2014 låg isen vid Ranängens stuga så vi kunde öva på att rädda människor som gått igenom isen, vilka isar man ska undvika och vikten av ha isdubbar och livlina med sig när man ger sig ut på isen. För att i god tid kunna hänga upp våra fågelholkar som vi snickrade under höstens hajk på Lovön, satte vi ståltråd runt dem. På World Thinking day berättade Cecilia Åhlberg om sin mormors bror Raoul Wallenbergs liv och gärning. Barnen fick frågan om vad Raoul gjorde för sina medmänniskor, hur det hänger ihop med scouting, vem barnen har som förebild och hur scoutlagen kunde appliceras på hans gärning. Hösterminen En solig lördag i mars gjorde vi en utflykt till Karstens Fälts gård Simlom. Sjöfåglar och Vildfåglar besökte viltutfordring, djurgryt och letade efter djurspår i naturen. Vi grillade korv och hade det skönt i vårvädret. Inför Valborg städade vi Eddavägsbacken och övade på cykling i trafik. Höstterminen 2014 började med segling av Stortriss och Tvåkrona men även rodd av roddbåt. Vi lärde känna varandra och vilka umgängesregler som gäller i kåren. Nya scouter invigdes i kåren och avlade scoutlöftet. Vi samlade in paket med papper, penna, kritor m.m. Läkarmissionen vidarebefordrade dem till behövande barn i Östeuropa. Vi hade en gemensam kårhajk vid Riddersvik vid Mälaren. Vi filtrerade vatten och lärde oss om att vatten är en bristvara i många länder. Efter övning av vad som är viktigt vid enkel sårvård och övning med att tända fotogenlykta kunde prov avläggas samt märken utdelas på Lilla Julafton den 16 december. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 10(21)

11 Ledare VT Antal Vildfåglar Ledare HT Antal Vildfåglar HT Avdelningledare: Åsa Gamrell Nyberg Övriga: Victoria Hardt, Niclas Palmstierna, Anna Hammarstedt 5 flickor och 13 pojkar i åldern 8 till 9 år Avdelningledare: Åsa Gamrell Nyberg Övriga: Victoria Hardt, Niclas Palmstierna, Linnea Lindholm, Sofia Jonasson 9 flickor och 8 pojkar i åldern 8 till 9 år Vårterminen Denna vårvinter lade sig isen på Värtan och vi passade på att träna livräddning och dra oss fram på isen med hjälp av isdubbar. Scouterna fick också lära sig att skilja på olika djurspår, något som också kom till praktisk användning lite senare på terminen då vi tillsammans med Sjöfåglarna besökte en viltutfodringsplats, strax söder om Norrtälje. Scoutföräldern, Karsten Fält, visade oss utfodringsplatser för rävar, vildsvin och andra klövdjur. Vi lärde oss att se spår på trädstammar efter djur, hittade gryt och fick också veta att även ett och annat lodjur ibland sökte sig till platsen. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 11(21)

12 Vid ett annat möte fick vi besök av en muslimsk kvinna, som berättade om sin religion och besvarade en hel del frågor från våra vetgiriga scouter. Som avslutning fick vi prova på att dansa magdans mycket uppskattat! Lite längre in på våren hade vi cykelmöte, då scouterna fick träna på balans och trafikregler. Sommarens läger hölls tillsammans med Sjöfåglar och Rovfåglar på Vässarö, där det blev en hel del segling och spännande spårvandringar medan solen sken från en blå himmel. Höstterminen Till hösten fylldes avdelningen på med nya glada scouter, då våra äldre fåglar fortsatte till upptäckarnivå. Förutom att segla ägnades början av terminen åt att lära känna nya kompisar genom lekar och samarbetsövningar. Höstens Fångarna på fortet-hajk för hela kåren blev ett spännande äventyr, inte minst för de nya fåglarna. Vi hade också en stämningsfull invigning av nya vildfåglar i kåren, då de äldre fåglarna fick dela ut märken till de nya kårmedlemmarna. Scouterna fick också träna sårvård på varandra, tillverka söljor och laga mat över öppen eld. Mot jul pratade vi om barn i oroliga delar av världen och samlade in julklappar som överlämnades till Läkarmissionen för att delas ut i Ukraina. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 12(21)

13 Vårterminen Monsterplanering inför vårterminen Ledarträff 1 i februari Kårstämma 19 mars Örnmiddag i början av april Ledarträff 2, seglingsworkshop i början av maj Kårgemensam dag med lekar och tävlingar i mitten av maj Kårgemensam terminsavslutning Sommarläger direkt efter skolslut för Sjöfåglar, Vildfåglar och Rovfåglar på Vässarö Sommarläger för Idun, Spejare och Överlevare i Ora, Hälsingland, tillsammans med Näsby Park, Viggbyholm, Waxholm och Södermalms scoutkårer (Södermalm i Sundsvall) Höstterminen Monsterplanering inför höstterminen Prova-på-möten på Sjöfåglar respektive Vildfåglar i början av september Fixardag i stugan i september Ledarträff med seglingspraktik i slutet av september Kårhajk på Riddersvik (Hässelby scoutkårs stuga) i början av oktober Utbildningsträff om att leda och planera möten samt krishantering i november Örnmiddag i november Deltagare med på Demokratijamboreen i Kristianstad i slutet av november Deltagare med på Roslagens distriktstämma i slutet av november Kårgemensam terminsavslutning Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 13(21)

14 Vässarö juni för Sjöfåglar, Vildfåglar och Rovfåglar En vacker och varm junidag tog vi, Sjöfåglar och Vildfåglar, SL-bussen till Norrtälje där vi bytte buss till Ellans kiosk en kort promenad från Vässarös hamn på fastlandet. Vässarös båt hämtade oss och all vår packning. När vi kom fram hämtades våra tält och övrig utrustning av Vässarös traktor. Vi behövde bara bära vår egen personliga packning till en närbelägen äng. Vi packade upp vår packning, reste våra tält och avslutade med en lunch som våra matföräldrar hade lagat åt oss. Strax efter lunch gick vi ett trapperspår där vi fick lära oss hur det är att leva mitt i skogen och äta av de djur som går att snara och vilka bär och växter man kunde äta. Efter det hade vi en stund över innan den goda middagen serverades. Under kvällen lärde vi oss att samarbeta under olika praktiska övningar. Kvällen avslutades med ett lägerbål med traditionella scoutsånger. Nästa dag gick vi på förmiddagen ett spår på tema naturlek med olika övningar och frågor kring naturfenomen. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 14(21)

15 Därefter var det lunch. Eftermiddagen ägnades åt segling i optimistjollar och paddling i kanot. Det var lite för kallt för att bada i havet. Efter middagen deltog vi i ett häftigt lägerbål med automatisk tändning. Söndagen ägnades åt rivning av tält och kök samt packning. Ora i Hälsingland 2-9 aug för Idun, Spejare och Överlevare (inkl förläger från 29 juli) Sommarlägret 2014 var speciellt, vi samarbetade nämligen med kårerna Näsby Park, Waxholm, Viggbyholm och Södermalm (från Sundsvall), och planerade och genomförde ett oförglömligt läger. I augusti bar det iväg till lägerplatsen Ora, djupt inne i Hälsinglands mystiska skogar, och tillsammans reste vi Jorden Runt på 8 dagar. Först upp var Överlevarna som var lägrets byggmästare, fixade med det som behövde fixas, byggde upp sin magnifika by (Asien), välgenomtänkta passkontroller, trapperspår m.m. Lägerplatsen var perfekt, låg preciiis vid Dellensjön (som egentligen är en krater!). Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 15(21)

16 Fyra dagar senare kom Idun och Spejarna upp till lägerplatsen tillsammans med de andra kårerna och lägret kunde börja. Under veckan hade vi aktiviteter som dressinåkning (med övernattning), pilbåge, guldvaskning, trapperspår, kanotvattenkrig, festmiddag och mycket annat. Lägermaten var från hela världen och varje by var en världsdel eller ett land, och det enda huset på lägerplatsen var ISS (international space station). Varje morgon hade vi flagghissning där alla var samlade, som mest var vi hela 140 personer! Lägret avslutades med lägerbål och beach party, samt nattlig ansmygning för utmanarna. Morgonen därpå åkte vi alla hem med buss, nöjda och glada efter vår resa på 8 dagar. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 16(21)

17 Gemensam kårhajk i oktober på Riddersvik Höstens traditionsenliga gemensamma kårhajk genomfördes helgen 3-5 oktober i temat Fångarna På Fortet. Efter mycket planering och allt bokat o klart så blev vi i sista sekunden blåst på stugan vi bokat... Dubbelbokning hette det men efter snabb rundringning en måndagkväll hitta vi till slut en, skulle det visa sig, fantastisk stuga ute i Hässelby, Riddersvik. Spejare och Överlevare åkte ut redan på fredagkvällen för att förbereda lite men mest för att mysa med en härlig Taco-kväll. Resten av kåren dök sedan upp på lördag förmiddag. Först så skulle alla sovplatser förberedas, tält måste slås upp samt småfåglarna måste välja vilken säng som passade bäst. Efter lunchen fanns det tid till en kort avdelningsmanöver innan det stora Fångarna På Fortet spåret tog vid. Alla avdelningar hade fått i uppdrag att hitta på en station i temats anda, uppfinningsrikedomen är det absolut inget fel på i den här kåren :-) Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 17(21)

18 När så till slut alla nycklar hittats så kistan kunde öppnas och alla guldmynt kunde fördelas hade vi turen att förlägga hajken till Kanelbullens dag, alltså, FIKA!!! Kvällen avslutades med ett stämningsfullt lägerbål med tillhörande ljusspår, som sig bör, innan sedan alla slocknade på sina respektive platser, nåja... nästan i alla fall... I ett fantastiskt höstväder avslutade vi sedan hajken med lite avdelningsindelade uppdrag. Städning, rivning av tältplats samt packa gemensam utrustning, gick smidigt och avslutades med lunch, Korv me Bröd i solskenet. STORT tack till alla föräldrar och ledare som ställer upp på dessa galna upptåg, utan er blir det inte några kårhajker och inte heller några galna minnen som våra underbara scouter får bära med sig under sin scoutkarriär. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 18(21)

19 Båda seglingsjollarna har fungerat väl under året och segling har blivit ett uppskattat inslag i scouternas patrullkvällar under den ljusa årstiden. Båtarna är i bra brukskondition, även om trissjollen behöver lite extra omvårdnad med t.ex. en plugg i aktern som förhindrar att seglarna blir blöta om fötterna pga vatteninträngning genom den s.k. självlänsen som inte fungerar då farten är för låg och vikten är för hög. Det går att enkelt åtgärda med en plugg (motsv.) i länshålet. Viktigt är också att både ledare och yngre scouter koncentrerar sig på segling och inget annat under seglingspassen för optimal säkerhet och sjövana. Jollarna har även använts av seglingsintresserade ledare under vissa helger och kvällar samt under en seglingshajk på Värtan öppen för alla. Avsikten framöver är att fortsätta leta efter dels en 2-krona till att inköpa, förutom den vi redan har dels en större följebåt, typ styrpulpet. Sjövanan kan även tränas för de yngre scouterna genom att lära sig att ro, vilket också blev verklighet genom att en extra roddbåt har inköpts. Förslag finns även på att ett par enkla arbetsgrupper bildas som ansvarar för den löpande skötseln av båtarna, med t.ex. regelbunden länsning och annan översyn samt eventuell komplettering av diverse utrustning. Bra är också att de grupper som inte seglar utan väntar på sin tur på patrullkvällarna, får fortsätta att lära sig knopar, lite seglingsteori på land och annat nyttigt om t.ex. sjövett och sjösäkerhet. Kårens hemsida uppdaterades löpande under året. Första sidan används för att locka med bilder och för att informera om kommande arrangemang av olika slag. I övrigt har mycket tid lagts på att få över alla bilder från den gamla hemsidan. De finns nu under menyval Bilder högst upp på sidan. Den gamla hemsidan fyller därmed ingen funktion längre och den kan stängas ner helt och hållet. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 19(21)

20 Djursholms Scoutkår har en grupp på Facebook som används för att lägga upp bilder från scoutmöten, hajker och läger och scouter och ledare lägger in kommentarer. Gruppen är uppskattad och har 116 medlemmar. Under året har fem nyhetsbrev skickats ut med innehåll om vad som gjorts på avdelningarna och vad som är på gång i kåren. Danderyds arkivförening bjöd in oss till att medverka i en utställning om levande föreningshistoria i Danderyd. Vi fick möjligheten att synas i kommunens bibliotek med en affisch som beskriver vår historia, nutid och framtid. Affischen finns nu i entren i scoutstugan. Under 2015 kommer vi att skapa en plats för den på verandan till stugan så att alla kan läsa även när stugan är låst. Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 20(21)

21 Styrelsen för Djursholms Scoutkår valdes på Kårstämman och har under 2014 bestått av: Kårordförande vice Kårordförande Sekreterare Kassör Utbildningsledare Jacob Skogsborg Laila Berkhahn Pia Hammarstrand Natalia Borelius Anna Blomdahl Styrelsen har sammanträtt en gång varje månad under vår- och hösttermin. Alla möten är protokollförda. Arbetet inom styrelsen har bestått av att utveckla och stödja verksamheten. I år har vi fokuserat på att få igång seglingsverksamheten, både genom praktiska övningar och genom att uppdatera mål, riktlinjer och ett märkessystem. Ett annat fokusområde har varit att få trygga ledare och stabila ledarteam. Vi kommer att vidareutveckla ett arbetssätt runt s.k. peer response, där erfarenhet aktivt utbyts mellan ledare och avdelningar. Utöver löpande arbete med ekonomi har typiska uppgifter varit att säkra ledarförsörjningen, stötta arbetsgrupper för bl.a. kårdag, kårhajk och sommarläger. Styrelsen håller i Monsterplaneringar, Lilla Julafton och Våravslutning. Slutligen har scoutkåren varit representerad på Demokratijamoboreen i Kristianstad samt på distriktstämman i Roslagen. Utöver styrelsen har Kåren haft följande funktionärer under verksamhetsåret: Sjögruppen Materialgruppen Medlemsfogde Stuguthyrning Webb och nyhetsbrev Valberedning Revisor Anders Lindholm, Michael Billow Per-Erik Frejd Ida Sandström Cecilia Åhlberg Laila Berkhahn Gigi Marko, Anna Sjögren, Anders Björk Kerstin Ernberg Djursholm i mars Jacob Skogsborg. Pia Hammarstrand.. Natalia Borelius. Anna Blomdahl Laila Berkhahn Verksamhetsberättelse Djursholms Scoutkår 2014 sidan 21(21)

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap

Djursholms Scoutkår. Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Djursholms Scoutkår Äventyr - Friluftsliv - Gemenskap Innehåll Välkommen... 2 Du som ledare... 3 Redo för livet... 4 Om det inte är roligt, är det inte scouting... 4 Scoutmötet... 6 Mötesmallen... 7 Hajk...

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008

Verksamhetsberättelse 2008 Verksamhetsberättelse 2008 1. Året i sammandrag... 2 2. Avdelningarna... 3 3. Gemensamma kåraktiviteter... 6 4. Infrastruktur... 6 5. Styrelsens arbete... 7 6. Funktionärer 2008... 7 1. Året i sammandrag

Läs mer

1.1 Våren Hösten Avdelningarna Överlevarna (Utmanare) Spejarna (Äventyrare) Idun (Upptäckare)...

1.1 Våren Hösten Avdelningarna Överlevarna (Utmanare) Spejarna (Äventyrare) Idun (Upptäckare)... Innehåll 1.1 Våren...2 1.2 Hösten...2 2 Avdelningarna... 3 2.1 Överlevarna (Utmanare)...3 2.2 Spejarna (Äventyrare)...4 2.3 Idun (Upptäckare)...5 2.4 Rovfåglarna (Upptäckare)...7 2.5 Sjöfåglarna (Spårare)...8

Läs mer

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sätra scoutkår Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sid 1 (7) STYRELSEN Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice

Läs mer

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN ÄVENTYRET HAJKEN Det här äventyret går ut på att patrullen ska planera och genomföra en hajk. Hajken är ett självklart inslag i scouting och ett ord som väcker minnen. De flesta scouter åker på minst en

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Innehåll 1 Året i sammandrag... 2 1.1 Våren... 2 1.2 Hösten... 3 2 Avdelningarna... 4 2.1 Överlevarna (utmanarscout)... 4 2.2 Spejarna (äventyrarscout)... 4 2.3 Idun (upptäckarscout)...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2006

Verksamhetsberättelse 2006 Verksamhetsberättelse 2006 1. Året i sammandrag... 2 2. Avdelningarna... 3 3. Gemensamma kåraktiviteter... 6 4. Infrastruktur... 8 5. Styrelsens arbete... 9 6. Funktionärer 2006... 10 1. Året i sammandrag

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Flemingsberg,, Segeltorp och Vårby Gårds scoutkårer Mål enligt stadgarna Scout i har till uppgift att befrämja samarbetet mellan scouterna inom Kommun. Föreningen ska stödja

Läs mer

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb Dokumentnamn: Programstegning Fastställt av: Kårstyrelsen Originalförfattare: Ingrid Norberg Version: 1. 1.1 Författat: 2013-08-28 Typ av dokument: Styrande Beslutsdatum: 2013-12-19 Programstegning, märken

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 1. Året i sammandrag... 2 2. Avdelningarna... 3 3. Gemensamma kåraktiviteter... 8 4. Sommarläger... Error! Bookmark not defined. 5. Infrastruktur... 11 6. Styrelsens arbete...

Läs mer

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Kårstyrelsens sammansättning 2016 Kårordförande Tim Swedin (t o m 3/3) (fr o m 4/3) Vice kårordförande Eva-Marie Lennartsson Kårkassör Kårsekreterare Martin

Läs mer

Rapport från Gnugghelgen november 2016

Rapport från Gnugghelgen november 2016 Rapport från Gnugghelgen 11-12 november 2016 Plats: Tors scoutstuga på Björkö Deltagare: Daniel Sundqvist - Äventyrarledare Victoria Olofsson - Spårarledare Mikael Jedenby - Äventyrarledare Angelica Stenberg

Läs mer

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-2016 Styrelsen för Brämhults scoutkår Scouterna riksorganisationen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 09 01 2016 08 31.

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Kårstämma Enköpings Scoutkår 19 mars 2016 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Airnews. Upp, upp och iväg! #43 Maj I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum

Airnews. Upp, upp och iväg! #43 Maj I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum Upp, upp och iväg! I detta nummer: Vi summerar... Arrangörer till ting Scoutforum Inledande ord Sommar, sommar och sol! Okej, kanske inte riktigt än, men vi är snart där. I skrivande stund är det 24 grader

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30

Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30 Verksamhetsberättelse för Danderyds Sjöscoutkår av Svenska Scoutförbundet 2010-07-01 2011-06-30 Ordförandens tankar om året som gått Efter att ha avslutat förra sommaren med distriktsläger på Vässarö tog

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017

Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017 Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017 Kärna scoutkår tillhör Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och riksorganisationen Scouterna. Kåren bildades 24/10 1930. I dagsläget har kåren runt 120 medlemmar. Kärna

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

E-kullsträff 070824-26

E-kullsträff 070824-26 E-kullsträff 070824-26 Råhultsstugan där vi bodde under helgen... Sammanfattningsvis en jättetrevlig helg med massor av hundträning och trevlig samvaro... De flesta samlades på fredagskvällen och började

Läs mer

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av:

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av: Bölans Scoutkår Bölans Scoutkår 2006 Styrelsen har under året bestått av: Revisorer: Ordf: Gunilla Asplund V ordf: Pelle Velander Ledamot/sek: Carina Östlin Ledamot/kassör: Christina Persson Till alla

Läs mer

Välkommen till Vässaröhelg med distriktsstämma oktober 2016

Välkommen till Vässaröhelg med distriktsstämma oktober 2016 Välkommen till Vässaröhelg med distriktsstämma 21-23 oktober 2016 När: 21-23 oktober Var: Vässarö, gemensam buss avgår kl. 18.30 från Cityterminalen i Stockholm Vad: Distriktsstämma, se separat program

Läs mer

Verksamhetsberättelse och bokslut

Verksamhetsberättelse och bokslut sida 1(11) Verksamhetsberättelse och bokslut för perioden 1 september 2013 31 augusti 2014 Beslutad av kårstämman ht 2014 Kårens jubileumsmärke då kåren firade 60 år under 2014 Organisationsnummer: 91

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2017 Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Sallby Sida 2 av 5 Ansvarig ledare: Johan Sallby Ledare: Mikael (Mige)

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

Blå Tråd Äventyr Idéprogram för Hanekinds Äventyrare

Blå Tråd Äventyr Idéprogram för Hanekinds Äventyrare Blå Tråd Äventyr Idéprogram för Hanekinds Äventyrare 2012-01-17 Monica Svenselius Torbjörn Lundberg Henrik Lindståhl Det här dokumentet berättar om Hanekinds scoutkårs syn på scouting och vad vi ska syssla

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Joakim Blomqvist Sekreterare: Roger

Läs mer

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen.

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen. DJUPRÄMMEN Med utsikten över vattnet och den orörda naturen som böljar på andra sidan sjön kommer ett lugn som är svårt att hitta i storstadens rus och möjligheter till lek och avslappning är oändliga

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Verksamhetsberättelse 2016/2017 Innehåll Inledning... 4 Styrelsen... 4 Medlemmar... 4 Avdelningsverksamhet... 4 Spårare... 5 Verksamhet... 5 Upptäckare... 6 Höstterminen...

Läs mer

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Kretsmöte Lund Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Staffanstorps scoutkår i Djurslöv hälsade oss välkomna och Richard Strand, kårordförande i kåren, startade upp mötet enligt agendan. Följande

Läs mer

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016.

Sandareds Scoutkår. Datum: Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Sandareds Scoutkår Protokoll för styrelsemötet den 23 augusti 2016. Närvarande: Björn Spånglund, Mia Hansson, Eva Järnfors, Ann Rahn, Per-Erik Palmqvist, Carl Johansson, Daniel Baagöe-Larsen, Johan Nilsson,

Läs mer

Hälsning från kårstyrelsen!

Hälsning från kårstyrelsen! Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 2 Höstterminen 2018 Hälsning från kårstyrelsen! Hej, Nu har vi kommit till slutet av en händelserik hösttermin fylld med scoutmöten och roliga hajker. Men det

Läs mer

Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår

Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår Kårstyrelsemöte Torslanda Sjöscoutkår 8 september 2015 i Gården, möte nr 4 2015 Närvarande Björn Åsander Daniel Sundqvist Johan Strauss Anna-Lena Åsander Annie Skarin Jenny Ekengren Åsa Nordström Tomas

Läs mer

För perioden till

För perioden till Verksamhetsberättelse för Vårby Gårds Scoutkår grundat 1974, anslutet till Scouterna Riksorganisationen. För perioden 2012-07-01 till 2013-06-30 Styrelse och medlemmar: Kårstämman genomfördes den 3:e oktober

Läs mer

6 scenarion. Scenario 1 Nykterhet. Diskussionsfrågor

6 scenarion. Scenario 1 Nykterhet. Diskussionsfrågor 6 scenarion Scenario 1 Nykterhet Flishults scoutkår har sedan några år inte haft någon verksamhet eftersom många i kåren slutade samtidigt av olika anledningar. Det här året flyttar dock Monika tillbaka

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF- scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF- scoutkår Verksamhetsberättelse 2012 för Varbergs NSF- scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Utmanarscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Valberedning Evelina

Läs mer

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Vecka Datum Tid Dag Tema 4 22/1 18.30-20.30 torsdag Pulka 5 29/1 18.30-20.30 torsdag Surrning 6 5/2 18.30-20.30 torsdag Scouternas årsmöte 7 12/2 18.30-20.30 torsdag

Läs mer

BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår

BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår Februari 2015 Program Bäver Spårare Upptäckare Äventyrare Kniv / Yxa Knopar Prova kniv i liten grupp. Lära sig regler vad som gäller vid hantering av kniv. Råband, Timmerstek,

Läs mer

du verkligen tycker om!

du verkligen tycker om! Din guide till rekryteringstips, nya idéer och ett smakprov på alla de häftiga och roliga aktiviteter som du och din kår kan genomföra tillsammans med en konsulent eller själva när det kommer till rekrytering!

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

Märkessystemet inledning

Märkessystemet inledning Dokument från 1999 Märkessystemet inledning Värmdö jöscoutkår vill att alla scouter ska få samma baskunskaper i de olika grenarna, oavsett vilken avdelning de tillhör. Det som här beskrivs från venska

Läs mer

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år.

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Vikingen nr 2 2008 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Huddingescouternas Samarbetsorgan

Huddingescouternas Samarbetsorgan HSS Verksamhetsberättelse 2004 Sida 1 Huddingescouternas Samarbetsorgan Verksamhetsberättelse 2004 OBS! Preliminär version. Uppdaterad version till årsmötet! Flemingsberg Sjö, Huddinge, Segeltorps, Stuvsta,

Läs mer

Hälsning från kårstyrelsen!

Hälsning från kårstyrelsen! Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 1 Höstterminen 2018 Hej, Hälsning från kårstyrelsen! Vilken fantastik sommar vi har haft! Strålande sol från maj. Ett härligt sommarläger Palladium på Vässarö,

Läs mer

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande.

Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. Föredragslista för Roverrådets höststämma 2013. 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av sekreterare. 4. Val av justerare och eventuella rösträknare. 5. Fastställande av röstlängden. 6.

Läs mer

Styrelsemöte 2009-03-16

Styrelsemöte 2009-03-16 Styrelsemöte 2009-03-16 Närvarande 23 Mötets öppnande 24 Föregående protokoll Gustaf Allmér fram till 26, Maria Hanström, Thomas Neumann, Åsa Neumann, Ragnar Sjögren, Karin Söderberg och David Wikander.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 FRILUFTSFRÄMJANDET HUSIE 1 INNEHÅLL... 0 INLEDNING... 2 REKRYTERING... 2 KNOPP... 3 SKOGSKNYTTE... 3 SKOGSMULLE... 3 SKOGSTRÖVARE... 3 FRILUFSARE... 3 TRE VILDMARKS MÅL (TVM)... 4

Läs mer

Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011

Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011 1 Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011 Plats: Djupvikenstugan Tid: kl.17.00 fredagen den 25 maj till kl.13.00 söndagen den 27 maj. Försök undvik att köra ner bilar då barnen är på väg ner eller

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1 januari 31 december 2016 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna För tiden 1 januari 2016 31 december 2016 lämnar S:t Örjans scoutkår följande verksamhetsrapport: Styrelse

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman.

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman. På miniorlägret var det ca 15 ungar och nästan lika många ledare. Vi kom ut på lördagen och började med att bygga på en gång. Först reste vi tält med hjälp av ledarna. Spis och sånt var redan klart; men

Läs mer

Välkommen till Vässaröhelg & distriktsstämma oktober 2018

Välkommen till Vässaröhelg & distriktsstämma oktober 2018 Välkommen till Vässaröhelg & distriktsstämma 12-14 oktober 2018 När: 12-14 oktober Var: Vässarö, gemensam buss avgår kl. 18.30 från Cityterminalen i Stockholm Vad: Vässaröhelg & Distriktsstämma, se separat

Läs mer

Vad är UV-scout??? Medlemsavgift! Om du undrar över något hör av dig till oss!

Vad är UV-scout??? Medlemsavgift! Om du undrar över något hör av dig till oss! Vad är UV-scout??? Vi vill gärna berätta lite om oss i UV-scout för att du som deltagare, förälder, syskon etc. ska få veta lite mer om vad vi är för några. För oss, liksom andra scoutorganisationer, är

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018 Kårstämma Enköpings Scoutkår 17 mars 2018 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2006 hölls den 14 februari 2007 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av:

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2006 hölls den 14 februari 2007 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av: Bölans Scoutkår Bölans Scoutkår 2007 Styrelsen har under året bestått av: Revisorer: Ordf: Gunilla Asplund V ordf: Pelle Velander Ledamot/sek: Carina Östlin Ledamot/kassör: Christina Persson Till alla

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Metodhäfte: Rekrytera barn

Metodhäfte: Rekrytera barn Metodhäfte: Rekrytera barn Innehållsförteckning Rekryteringsworkshop 4 Del 1 4 Inspirationsmingel 4 Varför ska vi växa 4 Drömkåren 5 Framgångsrikt 5 Del 2 Nulägesanalys Framtida rekrytering Rekryteringscykel

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Drottningstadens scoutkår i får härmed avge sin verksamhetsberättelse för kårens 48:e verksamhetsår 2011.01.01-2011.12.31. Kårstyrelsen har under året haft följande

Läs mer

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2

Finjasjöns strand vid Skyrup. Nära naturen vid ås & sjö. www.matterodsbyalag.se. Byabladet 2014 Nr 2 Finjasjöns strand vid Skyrup Nära naturen vid ås & sjö www.matterodsbyalag.se Byabladet 2014 Nr 2 Aktiviteter 2014 12 maj Trivselkväll vid Agdas stuga kl 18,00. Vårstädning av stugan och i trädgården.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis

Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis Hajkrapport Gnagarhajken 2-3 juni 2012 av Pliiiggis Jag får väl börja med att tack för förtroendet att ni vågade skicka ut era scouter med Lillen och mig i den kallaste och regnigaste junihelg i mannaminne.

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state

NANNY KALIFORNIEN. Att jobba som Au pair. Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state NANNY I KALIFORNIEN Unikt inslag om min egen upplevelse som nanny i the golden state Att jobba som Au pair Att fara till Kalifornien och jobba som en Au pair är en fantastisk möjlighet att utvecklas och

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! ER

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret 2011. Styrelsen beslutar att skjuta

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs.

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. varje SMUare är fri att själv ta ställning till SMU:s bekännelse

Läs mer

Hälsning från kårstyrelsen!

Hälsning från kårstyrelsen! Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nummer 2 Vårterminen 2017 Hej, Hälsning från kårstyrelsen! Nu har våren äntligen gjort entré, och vi har ställt fram klockan en timme till sommartid. Dettta gör att

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2016 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Äventyrsscouter repr. Valberedning Revisorer Revisorsuppleant Evelina

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen?

Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen? Antal år sedan senaste scoutledarutbildningen? Villighet lägga ned tid på utbildning, (uppdelat på ålder) (uppdelat på ålder) Personer upp till 25 år kan i högre grad tänka sig att lägga 4-7 dagar på utbildning

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

VÄXTKRAFT 14 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 7-9/11 2014 I SAMARBETE MED SENSUS. Lär dig spela ukulele steg 1. Kursledare: Gitten Abramsson

VÄXTKRAFT 14 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 7-9/11 2014 I SAMARBETE MED SENSUS. Lär dig spela ukulele steg 1. Kursledare: Gitten Abramsson VÄXTKRAFT 14 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 7-9/11 2014 I SAMARBETE MED SENSUS Lär dig spela ukulele steg 1 Kursledare: Gitten Abramsson Materialkostnad: Ukulele finns för 295:- om du inte har egen.

Läs mer

Patrull Ugglan från Rovfåglarna på Temahajk Viking

Patrull Ugglan från Rovfåglarna på Temahajk Viking Patrull Ugglan från Rovfåglarna på Temahajk Viking Som det mesta den senaste tiden har detta varit en ytterst sent planerad hajk, men det blev bra till slut. Allt började i januari när vi spånade idéer

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Studiehandledning till

Studiehandledning till Studieguide Studiehandledning till Glöd scouting på kristen grund Studieguiden är framtagen av equmenia och Studieförbundet Bilda för att scoutledare ska få hjälp att samtala och arbeta med innehållet

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

Söra kollogårds inre och yttre miljö

Söra kollogårds inre och yttre miljö SÖRA ÄVENTYRSKOLLO Söra kollogård är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Kollogården ligger ca tio mil

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring sommarlägret Tintin, obetalda lägeravgifter

Läs mer

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande:

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande: INSTRUKTIONER INFÖR SMUGGLARHAJKEN 15-16/9 2018 Smugglarhajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer, känsla för naturen, existens, självinsikt och självkänsla, fysiska utmaningar,

Läs mer