VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20130701-20140630"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår Eslövs scoutkår bedriver scoutverksamhet för barn och ungdomar. Vi verkar för att ha en levande kår med intressant och givande program där alla utifrån sina egna förutsättningar påverkar verksamheten. Styrelse Ordförande: Eva Edberg Vice ordförande: Maria Bjerkborn Sekreterare: Helene Ivarsson Kassör: Åsa Skans Övrig ledamot: Carina Hansson Övrig ledamot: Agneta Jönsson Suppleant: Carola Håkansson Suppleant: Rolf Thell Styrelsen har genomfört 9 möten under året. Medlemmar Vid verksamhetsårets utgång bestod kåren av 172 medlemmar. 104 scouter fördelade på en familjescoutavdelning, två spårarscoutavdelningar, en upptäckarscoutavdelning, en äventyrarscoutavdelning och ett utmanarscoutlag. Övriga 68 medlemmar är avdelningsledare eller andra funktionärer. Verksamhet Sommarläger - Sjöröd Runt 2013 Kåren deltog i distriktets sommarläger Sjöröd runt som ordnades på Sjöröd. Temat på lägret var en resa jorden runt. Kåren deltog med ca 75 scouter och ledare. Julmarknad :a advent ordnade vi tillsammans med Lions, Eslövs stadskärneförening och kulturskolan julmarknad på Stora Torg i Eslöv. Vi hade traditionella aktiviteter som korvförsäljning, försäljning av kransar, ljus och diverse andra varor från Scoutvaror, paketkastarmaskinen, chokladhjulet och isporslinkrossning. Äventyrarscouterna gräddade våfflor och sålde dem med grädde och sylt. Vi arbetade aktivt för att bjuda in scouternas föräldrar att hjälpa till i arbetet både under förberedelserna och julmarknadsdagen. Uppslutningen var god och tillsammans gjorde vi en aktivitet som var uppskattad och trevlig att genomföra. St Georg Kåren firade St Georg den 23 april med att samlas i Trollsjöparken.

2 I år hade Upptäckarna huvudansvaret och hade förberett 2 lekar som engagerade både scouter och ledare. Det började med Bommen faller och sen en boll-spann lek där det gällde att plocka tennisbollar ur de andra lagens spannar fortare än de hann knycka ur ens egen. Alla var engagerade och knyckte bollar för allt vad man orkade. Avdelningarna hade sen en egen stund för att dela ut märke till scouterna och därefter var det även en del ledare som tilldelades förtjänstmärke. Som avslutning sjöng alla scoutsången. Valborg Valborg firades traditionsenligt vid Trollsjön med Hemvärnets musikkår och Eslövs kyrkokör. Årets talare var Eva Hallberg. Försäljningen bestod av grillad korv och läsk och som vanligt tändes bålet ute på sjön av äventyrarscouterna. Nationaldagen Vi deltog i Eslövs nationaldagsfirande genom att gå med i fanborgen. Ca 20 scouter deltog, något vi var väldigt nöjda med! Kårträffar Under året har vi anordnat kårträffar där ledare och utmanare har kunnat diskutera aktuella teman. Tema på dessa har bl.a. varit Julmarknad, materialvård och storstädning, luciafika, planering inför nästa år etc. Ett tjugotal ledare har varit närvarande vid varje tillfälle. Utbildning kurser Kåren bjöd in övriga distriktet till en Trygga Möten kurs som hölls av utvecklingskonsulent Cecilia Formare. Ett tjugotal ledare från kåren och ett tiotal övriga deltog i en mycket trevlig och givande kurs. Lappar om olika utbildningar i distriktet har suttit uppe på gården för inspiration. Målet är att ännu fler inser vikten av att utbilda sig men tyvärr har intresset och tiden varit knapp i år. Vi har haft en deltagare i äventyrararrangemanget Upptäcktsfärd Norden. Rekrytering Årets rekrytering bedrevs främst inför starten av höstterminen då vi skickade vykort till alla barn i klass 2 och 3 i Eslövs kommun förutom Harlösa och Flyinge, som har egna scoutkårer. Vi annonserade också i Eslövsbladet. Avdelningarna har också jobbat med kompisrekrytering under året.

3 Våra avdelningar Familjescoutavdelningen Ekorren höstterminen 2014 Familjescoutingen, som heter Ekorren, startades upp under hösten Det fanns ett intresse hos yngre barn att vilja börja på scouterna och därför startades den upp. Under hösten har vi varit 4 stycken ledare, varav 2 stycken som har varit aktiva hela hösten med planering och genomförande av träffarna. Familjescoutingen Ekorren består av 9 barn i åldern 4-7 år. Vid varje träff har de med sig en ansvarig vuxen och eventuella medföljande syskon. Det har varit 4 träffar under hösten. Familjescoutingen går ut på att träffa andra barn och tillsammans upptäcka små och stora saker i naturen. Dessutom pratar vi mycket om Allemansrätten och annat man ska tänka på när man är ute i skogen. Under träffarna, som varar 3 timmar per gång lagar vi även mat tillsammans, där vi alla, vuxna och barn hjälps åt. På detta sätt lär sig barnen att samarbeta och de blir introducerade till matlagning över öppen eld och stormkök, allt utifrån teori och praktik för att till slut ha en gemensam måltid ute i det fria och inget smakar ju godare än det. Detta uppskattas stort av alla, speciellt barnen. Vi har planerade aktiviteter varje träff, exempel är skattjakt, tipspromenad, naturruta, täljning med kniv, lekar och mycket annat men det finns även tid för fri lek vilket vi tycker är lika viktigt för att stimulera barnens nyfikenhet för det skogen kan erbjuda och chansen att hitta nya kompisar. De här barnen vill vara så mycket scouter som möjligt och vill prova på det mesta som har med scouting att göra. Under hösten har barnen fått varsin kåsa, vilket var mycket uppskattat och sista träffen fick de varsitt sittunderlag. På höstens sista möte hade vi en utvärdering med barnen. De hade inga negativa åsikter angående träffarna men själva matlagningen är det stora intresset i gruppen och de vill tälja mer med kniv. Så de önskemålen tar vi med oss till vårens planering. Ledare under höstterminen har varit: Sofie Andersson Ulloa, Sanna Roth Nielsen, Caroline Kärrborn, Carina Hansson Familjescoutavdelningen Ekorren vårterminen 2014 Vår verksamhet för Familjescoutingen bygger på att barn mellan 4 och 8 år med anhörig träffas, lär känna varandra och upptäcker skog och natur tillsammans. Under vårterminen har vi träffats 4 gånger. Vi har varit i Trollsjön och tillsammans byggt hinderbana, provat på skattjakt med karta och grillat korv i pinnbröd. Andra gången träffades vi på Scoutgården och vi hade då besök av Ola som visade oss hur man gör enkla knopar. Detta var mycket uppskattat både hos vuxna och barn. Träffen avslutades med att laga krabbelurer på stormkök med fruktsallad till. Tredje träffen skedde i Hundramannaskogen där vi gjorde naturrutor, liknande bingo med lite kluriga inslag som maskar och där vi sedan lagade tacos över öppen eld. Vi hade även påskpyssel, vilket barnen tyckte var roligt.

4 Fjärde och sista träffen begav vi oss ut till Scoutstugan i Råröd där vi njöt av fint väder. Barnen badade, paddlade kanot och grillade korv och potatisröra i folie över öppen eld. Detta blev en perfekt avslutning och vid avskedet längtade vi alla tills terminen börjar igen. Inför träffarna har vi planerade aktiviteter men under träffarna följer vi mest barnens intresse. Ibland så passar aktiviteter, och ibland så vill barnen göra annat. Vi vill att intresse för naturen ska öka hos barnen och att det ska vara roligt. Maten är en stor del av träffarna, då barnen tycker det är mycket uppskattat. Vi försöker göra mat så att barnen själva kan göra så mycket som möjligt med stöd av anhöriga. Det är spännande både med stormkök och att elda med ved och det bästa är ju att äta maten efteråt, det är ju så gott att äta ute i skogen. Tälja med kniv är också en aktivitet som upprepas vi varje träff, antingen att tälja till matlagning eller bara tälja lite för att det är roligt. Tälja med kniv sker under lugna former och med lite regler som vi tar upp med barnen varje gång. Barnen har fått en insikt i vad som är viktigt att tänka på och hur skador och olyckor förebyggs. Under våra träffar har vi också mycket diskussioner om Allemansrätt och hur vi beter oss för att ha en respekt mot djur och natur. Under vårterminen har vi haft 9 stycken scouter som är medlemmar i vår avdelning och vi har varit två aktiva ledare. Övriga deltagare är föräldrar och syskon. Familjescoutingen fortsätter sin verksamhet till hösten. Vi planerar också för en övernattning på scoutlägret i sommar, vilket det finns intresse för hos barnen. Ledare under vårterminen har varit: Sofie Andersson Ulloa och Spåraravdelningen Vilddjuren hösten 2013 Temat för höstterminen 2013 på spåraravdelningen Vilddjuren (tisdagar) har varit Vi kan. Vi har varit mellan barn under terminen med tre permanenta ledare: Mats Edberg, Agneta Jönsson och Malin Andersson. Vi har haft en ledare som ryckt in när det har behövts, Maria Bjerkborn och vi har även haft hjälp av två assistenter: Simon Hansson och Matilda Sonesson. Då vi har varit rätt många scouter har vi använt scouternas föräldrar som hjälpledare. Deras uppgift har varit att hjälpa till så att barnen lyssnar, slussat scouterna mellan olika stationer under mötena och hjälpa ledarna att hålla ordning. Detta så att ledarna har kunnat ägna sig åt den ordinarie verksamheten. Det här systemet har fungerat väldigt bra. Vi har gjort väldigt många scoutiga aktiviteter under terminen. Vi har provat att tälja, göra upp eld, haft sjukvård, övernattning och, vårt numera traditionsenliga, lägerbål. Det har även blivit en del matlagning inomhus och utomhus, över eld och på stormkök.

5 Spåraravdelningen Vilddjuren våren 2014 Terminen startade med drygt 20 spårarscouter och det har varit ganska konstant hela terminen. 18 st träffar var inplanerade däribland en övernattning i Råröd. Klättring har också varit på programmet och genomfördes hos Johan Nilsson i deras ridhus. Vi har vid flera tillfällen övat på att elda, både mer och mindre framgångsrikt. Tälja tillhör favoritsysselsättningarna när man är spårarscout och det har praktiserats mer än en gång. Några gav sig till och med på att försöka få till en trollstav. Inför övernattningen måste man göra en packning så vi hade vi en grundlig genomgång veckan före. Vi hade i år lyckats pricka in både fettisdag och våffeldagen så då blev det äta av. Under övernattningen tränade vi på att sätta upp en kåta. Det blev dock för mycket vattensäng av det hela så de som ville sova ute fick välja vindskydden istället. Vår andra dag på övernattningen var gemensam med Skogsdjuren och vi genomförde ett stationsprogram med blandade patruller. Terminen har erbjudit många tillfällen för scouterna att hitta spåret och vi ser fram mot att de som har åldern inne fortsätter till upptäckarna. Ledare under våren har varit Mats Edberg (ansvarig) Malin Andersson, Agneta Jönsson och Maria Bjerkborn (deltid). Vi har också haft Simon Hansson och Mathilda Sonesson som assistenter. Liksom under hösten har föräldrar varit till hjälp som extraledare för enstaka möten. Spåraravdelningen Skogsdjuren hösten 2013 Vi har under hösten haft 19 scouter- 10 pojkar och 9 flickor på vår avdelning som varit uppdelade på 3 patruller. Vi har haft en assistent som hjälpt till under avdelningsmötena och på vår övernattning. 4 ledare har vi varit, dock har oftast minst en varit upptagen med jobb eller skola. Vi startade terminen med ett upprop tillsammans med den andra spåraravdelningen och några scouter passade då på att byta avdelning/dag. Det är fördelen med att ha två avdelningar. Våra program den här terminen har haft som tema VÅGA. Vi har lärt känna varandra genom olika samarbetsövningar, gjort upp eld och tränat att använda både kniv och yxa, lärt oss olika spårtecken och hittat runt i Trollsjöområdet med hjälp av dem. Vi har haft sjukvårdsmöte, lagat mat på stormkök, tillverkat egna bestick, pysslat och gjort pepparkakor och marsipanfigurer att ha på sista kvällens mys innan juluppehållet. Tillsammans med Vilddjuren hade vi ett trevligt lägerbål i Hundramannaskogen. Några barn och föräldrar städade i Råröd en söndag i oktober.

6 Scouter från avdelningen med föräldrar hjälpte till att binda kransar och stod i stånden vid vår julmarknad. Vi har också haft en familjedag i Fulltofta en söndag i oktober. Där gick vi en tipsrunda i skogen och grillade korv och hade trevligt tillsammans. Vi har under terminen haft en övernattning i Råröd en fredag - lördag då de flesta scouterna på avdelningen och alla ledarna deltog. Då lagde vi mat över öppen eld, gjorde egna söljor och lärde oss surra en bro. Mats Thuresson, Margitha Nilsson, Ann-Charlotte Lindström och Erika Andersson har varit ledare och Samantha Dahlström assistent på avd. Skogsdjuren. Spåraravdelningen Skogsdjuren våren 2014 När vi började vårterminen hade vi 19 scouter. Under terminens gång fick vi ytterligare en men tyvärr slutade en så antalet var detsamma när vi nu avslutar terminen. Av dessa är 10 pojkar och 9 flickor. Mötena har varit välbesökta. Till höstterminen kommer vi att lämna över 8 st till Upptäckaravdelningen. Vi började vårterminen med ett spännande föräldramöte då vi serverades mat från Orklas provkök och fick bedöma ett par nya produkter. Detta var mycket uppskattat och alla gick hem rejält mätta. Vi har sedan haft ett mycket varierat program under terminen. Vi har täljt, eldat och tränat knopar. Makramé med Ola och bakat och lagat mat både över öppen eld och på stormkök. Vi har badat, paddlat kanot och klättrat på klätterväggen. Att surra och träna chiffer har vi också gjort. Glassfesten en jättevarm kväll vid Trollsjön var mycket populär. Inför övernattningen i Råröd nu i maj och sommarlägret har vi tränat att resa tält. Inte många familjer deltog i familjesöndagen i Skrylle men de som kom hade en trevlig dag där. På avdelningen Skogsdjuren har vi varit fyra ledare - Mats Thuresson, Margitha Nilsson, Erika Andersson och Ann-Charlotte Lindström. Vi har också haft en assistent -Samantha Dahlström På grund av arbete och studier har vi dock sällan alla kunnat delta i våra möten på torsdagarna.

7 Upptäckaravdelningen Vesslorna hösten 2013 Avdelningen började terminen med en tankeväckare om hur mycket vatten vi förbrukar varje dag. Samtidigt hölls terminens föräldramöte, där föräldrarna blev informerade om verksamheten och avdelningen. Detta möte följdes av en tre-mötes aktivitet där en patrull varje möte antingen bakade muffins på stormkök, eldade eller lärde sig om karta och kompass. I oktober hade avdelningen en söndagsutflykt till Fulltofta, där vi bland annat kollade in Naturum, promenerade på en stig bland trädtopparna och tillagade Lappskojs på stormkök. Efter denna utflykt fortsatte terminen med att patrullen planerade sitt eget möte. En patrull hade halloweenfest, en annan grillkväll och den tredje ett hemma hos möte med film. Terminen fortsatte sedan med en ny tre-mötes aktivitet som denna gång bestod av knopar, yxa-såg-kniv och sjukvård. I mitten av november åkte avdelningen på övernattning i Råröd, där det lagades lunch på stormkök, övades på knopar, täljdes grillpinnar, höggs ved, flyttades vatten i en hinderbana och eldades. Avdelningen deltog traditionsenligt i kårens julmarknad på torget i Eslöv. Den 11 december avslutades terminen och avdelningen hade då genomfört 12 avdelningsmöten, en utflykt, en övernattning och deltagit i ett antal gemensamma kåraktiviteter. Ledare på avdelningen har under hösten varit Martin Sandén, Carina Hansson, Peter Hansson, Rickard Wilson, Anna Karin Persson, Torbjörn Ivarsson och Sara Persson. Under helgaktiviteter har vi även haft hjälp av Caroline Johansson, Tomas Eriksson och Maria Bernhard. Antal barn har varit 26 scouter fördelade på tre patruller. Upptäckaravdelningen Vesslorna våren 2014 Avdelningen började terminen med en tre-mötes aktivitet där en patrull per möte hade samarbetsövningar, surrade eller övade på att använda kniv-yxa-såg. Efter dessa tre möten tillverkade scouterna en eldpåse som innehöll flis och tändrullar, det vill säga rullat tidningspapper doppat i stearin. På slutet av mötet hölls även ett föräldramöte. I början av mars genomförde patrullen sitt eget möte som de hade planerat gången innan. En patrull hade myskväll där de spelade spel och de två andra patrullerna hade disco på varsitt håll. Efter detta möte var det dags för övernattning i Råröd, där scouterna lagade lunch på stormkök, högg ved, orienterade efter karta, surrade en bro och sov i vindskydd. Nästa aktivitet var på minuten där scouterna skulle göra olika saker på tid. Sen var det dags för terminens nästa tre-mötes aktivitet som denna gång bestod av klättring, bad och eldning. En söndag i maj var det kanotpaddling i Rönne Å, där scouterna paddlade mellan Gunnaröd och Djupadals mölla. Avdelningen deltog även i kårens firande av St Georg, där det också var märkesutdelning. Mötet därpå innebar hantverk där ett skedskaft kläddes med lera och sedan bakades i ugnen.

8 Mötet därpå pratade vi om utrustning, mat och hygien under hajk. Nästa programpunkt var hajk som genomfördes i Skrylle. På lördagen lagade vi lunch på stormkök, scouterna fick och patrullvis gå ett par kilometer där det på vägen var olika kontroller som bestod av surrning, flytta vatten och en kom ihåg övning, allt med fokus på samarbete. Under natten övernattade vi i vindskyddet Belsebo och lämnade sedan Skrylle efter frukost på söndagen. Terminen avslutades traditionsenligt med brännboll och glass vid Trollsjön. Avdelningen hade då genomfört 14 avdelningsmöten, en övernattning, en kanotpaddling, en hajk och ett antal kårgemensamma aktiviteter. Ledare på avdelningen har under våren varit Martin Sandén, Carina Hansson, Peter Hansson, Rickard Wilson, Anna Karin Persson, Torbjörn Ivarsson och Christian Lindqvist. Under helgaktiviteter har vi även haft hjälp av Caroline Johansson, Tomas Eriksson och Maria Bernhard. Antal barn har varit 26 scouter fördelade på tre patruller. Äventyraravdelningen Renen hösten 2013 Renen började terminen den 5 september med ca 20 barn och 4 ledare. Vi började med lite lära känna övningar för att kunna göra nya patruller och förberedda oss inför årets distriktshajk med Harry Potter tema. 12 scouter följde med på en fantasisk hajk vid Brösarp där vi fick både åka Hogwartsexpress, spela Quidditch och tälja trollstavar. Under hösten tränade vi på att elda, surra och vad man kan äta i naturen och i slutet på oktober åkte vi på en träningshajk inför vårens stora cykeläventyr. Vi cyklade från scoutgården i Eslöv till Rövarekulan där vi övernattade och alla närvarande blev invigda äventyrarscouter. Vi har även hunnit med en stor organisationstävling, fest, diverse hantverk och vi tränade en massa på att grädda våfflor inför julskyltningen som gick riktigt bra! Som vanligt avslutade vi terminen med en julövernattning i Råröd där nästan alla var med. Vi har under terminen träffats 20 gånger varav 3 hajker. Ledare under hösten har varit Mathilda Nilsson, Åsa Andersson, Andreas Nilsson och Rolf Thell. Äventyraravdelningen Renen våren 2014 Den 23/1 startade Renen sin termin med ca 18 scouter och 4 ledare. Under de mörka vinterkvällarna pysslade vi lite med diverse hantverk, planerade och genomförde egna möten och badade. Vi var även på vinterhajk i Ljungbyhed och tränade orientering, sov i militärtält och eldade hela natten.

9 I mars började vi titta lite närmare på vårens stora äventyr som i år blev en cykelresa på Bornholm. Vi lagade dansk mat, tränade vår danska, kollade lite på vad vi ville göra på Bornholm och pratade allmänt om scouting utanför Sverige. En gör-det-själv-hajk hann vi med att planera och genomföra i samband med städdagen i Råröd där scouterna själv bestämde var de ville gå och vad de skulle äta. När det äntligen började bli ljust ute tränade vi på att klyva ved och elda, paddla och servade våra cyklar inför resan. Vi var även parkeringsvakter på ett kosläpp och tjänade pengar till vår resa. När cyklarna var servade, menyn skriven och släpet packat åkte 10 scouter och 4 ledare till Bornholm i 4 dagar. Vi cyklade motsols runt hela ön, ca 11 mil. Längs vägen hann vi med att bada på fantastisk sandstrand, utmana oss själva i branta backar, äta glass, besöka Hammershus och massa annat skoj innan vi avslutade äventyret med ett internationellt möte. Vi träffade Rönnescouternas äventyrare med ledare och utbytte lite lekar, sånger och åt lunch ihop innan de följde oss till färjan och vi åkte hem. Vi har under terminen träffats 24 gånger varav 3 hajker. Ledare under våren har varit Mathilda Nilsson, Åsa Andersson, Andreas Nilsson och Rolf Thell. Bilder från Äventyrarnas verksamhetsår

10 Utmanaravdelningen Lodarne hösten 2014 Lodarne började året med att planera vad vi ville göra och måla saftglas. Vi bestämde att vi ville åka till Skottland till sommaren och att vi ville sy varsin Lodarne OnePiece. I september åkte tre scouter och lika många ledare på ting på Sjörröd med medeltidsslottstema. Mycket av hösten gick åt till att sy, men vi hann även med att åka och klättra i Lund, en seniorfest vid Hörrs Nygård, filmkväll och bad. Vi jobbade ihop en del pengar till vår resa genom vara parkeringsvakter på Öppen gård på Gunnaröd, stå i garderoben på medborgarhuset och hugga julgranar till Kronprinsen. Eftersom vi var ganska många i laget tog vi på oss lite extra arbete inför julmarknaden och fixade kårens lotteri utöver vårt vanliga chokladjul. Vi avslutade terminen med julövernattning i Råröd, en kväll som mestadels innebar färdigställandet av våra OnePieces men även julbord, bullbak och vinterbad med mera.

11 Ledare under hösten har varit Jonathan Nilsson, Åsa Skans, Mathilda Nilsson och Tim Nilsson. Utmanaravdelningen Lodarne våren 2014 Lodarne har under året haft 14 medlemmar, varav 4 ledare. Vårt mål har varit att finansiera vår resa till Skottland och lära känna skotska scouter. Under den gångna terminen har vi på Lodarne haft 24 möten. Vi har deltagit i kårens och distriktets aktiviteter, Mysläger och filmmaraton på Göransborg, Nattvolley, m.fl. Vi har genomfört en hajk den 10/5-11/5, som gick från Röstånga till Höör. Tre av utmanarna är också avdelningsassistenter inom kåren. Under året har vi på olika sätt arbetat ihop pengar för att finansiera vår Skottlandsresa nu i sommar. För att resan dit skulle gå ihop ekonomiskt har vi utmanare och ledare bl.a. jobbat som garderobiärer och fungerat som parkeringsvakter. Skottlandsresan kommer att äga rum mellan den 12/7 till den 20/7. Vårterminen påbörjades den 5/1 och vi inledde det första mötet med att planera vad vi skulle göra under året. Mycket tid av våra möten har gått åt till att planera inför Skottland och mötesdelatagarfrekvensen har varit hög. Ledare under våren har varit Jonathan Nilsson, Åsa Skans, Mathilda Nilsson och Tim Nilsson. Ett stort Tack till scoutkårens ledare och till utomstående som på olika sätt stöttat kåren under året. Eslöv Eva Edberg Maria Bjerkborn Ordförande Vice ordförande

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20140701-20150630 Styrelse Ordförande: Eva Edberg Vice ordförande: Maria Bjerkborn Sekreterare: Åsa Skans Kassör: Carina Sonesson Ledamot: Carina

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår VERKSAMHETSBERÄTTELSE för ESLÖVS SCOUTKÅR verksamhetsår 20150701-20160630 Styrelse Ordförande: Eva Edberg Vice ordförande: Krister Ramström Sekreterare, adjungerad: Ann Ahlzén Wikberg Kassör: Carina Sonesson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen för Drottningstadens scoutkår i får härmed avge sin verksamhetsberättelse för kårens 48:e verksamhetsår 2011.01.01-2011.12.31. Kårstyrelsen har under året haft följande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

FÖRSLAG PÅ TERMINSPLANERING

FÖRSLAG PÅ TERMINSPLANERING FÖRSLAG PÅ TERMINSPLANERING STRÖVARE FRILUFTSFRÄMJANDET Barnen är vana att vara ute med gruppen utan föräldrar, kan hantera sin matsäck och ska nu lära sig hantera kniv, såg, yxa, stormkök, fixa eld, gå

Läs mer

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30

Sätra scoutkår STOCKHOLMS SCOUTDISTRIKT. Verksamhetsberättelse. Sätra scoutkår. Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet. Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sätra scoutkår Stockholms Scoutdistrikt Svenska Scoutförbundet Medlemsantal: ca 30 Verksamhetsberättelse 2010 Sid 1 (7) STYRELSEN Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice

Läs mer

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb

Carl Bondes Väg 90 Box 5007 Telefon Webb Dokumentnamn: Programstegning Fastställt av: Kårstyrelsen Originalförfattare: Ingrid Norberg Version: 1. 1.1 Författat: 2013-08-28 Typ av dokument: Styrande Beslutsdatum: 2013-12-19 Programstegning, märken

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av:

Gemensamma aktiviteter för hela kåren: Kårens årsmöte för 2005 hölls den 1 mars 2006 på scoutlokalen. Styrelsen har under året bestått av: Bölans Scoutkår Bölans Scoutkår 2006 Styrelsen har under året bestått av: Revisorer: Ordf: Gunilla Asplund V ordf: Pelle Velander Ledamot/sek: Carina Östlin Ledamot/kassör: Christina Persson Till alla

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2006-07-01 2007-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Joakim Blomqvist Sekreterare: Roger

Läs mer

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

BRÄMHULTS SCOUTKÅR BORÅS BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE BRÄMHULTS SCOUTKÅRS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015-2016 Styrelsen för Brämhults scoutkår Scouterna riksorganisationen får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 09 01 2016 08 31.

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 19 mars 2016 Kårstämma Enköpings Scoutkår 19 mars 2016 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00

Kårdagen 21april. Nyhetsbrev juni 2013. Våren 2013. Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Våren 2013 Nyhetsbrev juni 2013 Avslutning och föräldramöte om lägret, måndag 10 juni kl. 18.30 20.00 Det verkar som att det har hänt ovanligt mycket skoj på Djursholms scoutkår den här terminen. Alla

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015

Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015 Verksamhetsberättelse för Vinslövs Scoutkår 2015 Styrelsen: 2015 Kårordförande: Marie Holmberg V Kårordförande: Malin Andersson Sekreterare: Jonas Thörn Kassör: Maria Larsson Stigfinnarrepresentant: Evelina

Läs mer

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Vecka Datum Tid Dag Tema 4 22/1 18.30-20.30 torsdag Pulka 5 29/1 18.30-20.30 torsdag Surrning 6 5/2 18.30-20.30 torsdag Scouternas årsmöte 7 12/2 18.30-20.30 torsdag

Läs mer

Märkestavla Upptäckare Termin: 1

Märkestavla Upptäckare Termin: 1 Termin: 1 Vägen Andra repmärket Andra repmärket är en fortsättning på det första repmärket. Genom att jobba med aktiviteter kopplade övar du dig i att lösa problem och hur du kan få nytta av rep till olika

Läs mer

Kävlinge 19 februari 2013. Verksamhetsberättelse 2012. Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM

Kävlinge 19 februari 2013. Verksamhetsberättelse 2012. Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM Verksamhetsberättelse 2012 Kävlinge scoutkår Knopen KFUK-KFUM Verksamhetsberättelse för Kävlinge KFUK-KFUM Knopen, verksamhetsåret 2012 Här kan Du läsao m hur styrelsen jobbar, vilka arrangemang och aktiviteter

Läs mer

Åldersgrupp Från Spårarscout

Åldersgrupp Från Spårarscout Plåstra En förutsättning för att du som scout ska kunna ta eget ansvar och ge dig ut på olika äventyr är att du kan hantera skador och olyckssituationer som kan uppstå. Det är viktigt att du vet vad man

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Blå Tråd Äventyr Idéprogram för Hanekinds Äventyrare

Blå Tråd Äventyr Idéprogram för Hanekinds Äventyrare Blå Tråd Äventyr Idéprogram för Hanekinds Äventyrare 2012-01-17 Monica Svenselius Torbjörn Lundberg Henrik Lindståhl Det här dokumentet berättar om Hanekinds scoutkårs syn på scouting och vad vi ska syssla

Läs mer

För perioden till

För perioden till Verksamhetsberättelse för Vårby Gårds Scoutkår grundat 1974, anslutet till Scouterna Riksorganisationen. För perioden 2012-07-01 till 2013-06-30 Styrelse och medlemmar: Kårstämman genomfördes den 3:e oktober

Läs mer

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs.

SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. SMU är Svenska Missionskyrkans barn och ungdomsrörelse. SMU på Björkö vill finnas till för barn och unga på Björkö. Vi är en öppen rörelse dvs. varje SMUare är fri att själv ta ställning till SMU:s bekännelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2017 Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Sallby Sida 2 av 5 Ansvarig ledare: Johan Sallby Ledare: Mikael (Mige)

Läs mer

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna

Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Järnbrotts Scoutkår, Scouterna Verksamhetsberättelse 2016/2017 Innehåll Inledning... 4 Styrelsen... 4 Medlemmar... 4 Avdelningsverksamhet... 4 Spårare... 5 Verksamhet... 5 Upptäckare... 6 Höstterminen...

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår

BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår BLÅ TRÅD S:t Drottens scoutkår Februari 2015 Program Bäver Spårare Upptäckare Äventyrare Kniv / Yxa Knopar Prova kniv i liten grupp. Lära sig regler vad som gäller vid hantering av kniv. Råband, Timmerstek,

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2015 för Sankt Olofs scoutkår av Scouterna.

Verksamhetsberättelse år 2015 för Sankt Olofs scoutkår av Scouterna. Verksamhetsberättelse år 2015 för Sankt Olofs scoutkår av Scouterna. Styrelsen för Sankt Olofs Scoutkår av Svenska Scoutförbundet får härmed lämna verksamhetsberättelse för kårens 66:e verksamhetsår, 2015-01-01

Läs mer

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr ex.

Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr ex. Medlemstidning för Säters Scoutkår. Årgång 15. Nr. 3-2007 60 ex. Ordförande har ordet sid 2 Valborg sid 3 Nya Scoutdräkten sid 3 St.Georgeövernattning sid 4 Risshyttelägret sid 6 Nornhajken sid 7 Ordförande

Läs mer

Rapport från Gnugghelgen november 2016

Rapport från Gnugghelgen november 2016 Rapport från Gnugghelgen 11-12 november 2016 Plats: Tors scoutstuga på Björkö Deltagare: Daniel Sundqvist - Äventyrarledare Victoria Olofsson - Spårarledare Mikael Jedenby - Äventyrarledare Angelica Stenberg

Läs mer

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande:

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande: INSTRUKTIONER INFÖR SMUGGLARHAJKEN 15-16/9 2018 Smugglarhajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer, känsla för naturen, existens, självinsikt och självkänsla, fysiska utmaningar,

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016

Verksamhetsberättelse januari 31 december 2016 Verksamhetsberättelse 2016 1 januari 31 december 2016 S:t Örjans Scoutkår i Västerås av Scouterna För tiden 1 januari 2016 31 december 2016 lämnar S:t Örjans scoutkår följande verksamhetsrapport: Styrelse

Läs mer

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne?

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Nummer 5 Boxdags Elden är lös Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Boxdags! Påarps äventyrare har precis hämtat ut sin andra box för dagen. Nyss har dom gjort Paracordarmband, vilket alla

Läs mer

Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017

Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017 Kärna scoutkår Ledarhandbok 2016/2017 Kärna scoutkår tillhör Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och riksorganisationen Scouterna. Kåren bildades 24/10 1930. I dagsläget har kåren runt 120 medlemmar. Kärna

Läs mer

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Tid: Måndag 3e november 2014, kl 19.30 Plats: Scoutstugan, Svärtinge Närvarande: Tomas Nilsson, Mats Lambot, Kristina Karlsson, Inger Karlsson-Eék, Anna

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 17 mars 2018 Kårstämma Enköpings Scoutkår 17 mars 2018 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen

Verksamhetsberättelse. Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen Verksamhetsberättelse 2018 Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen BOWLING 25/2 Ungdomarna bjöd in till bowling i Åstorp. Sammanlagt kom det 40 personer och deltog i aktiviteten. Vi var representerade

Läs mer

du verkligen tycker om!

du verkligen tycker om! Din guide till rekryteringstips, nya idéer och ett smakprov på alla de häftiga och roliga aktiviteter som du och din kår kan genomföra tillsammans med en konsulent eller själva när det kommer till rekrytering!

Läs mer

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016

Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Verksamhetsberättelse Engelbrekt Scoutkår 2016 Kårstyrelsens sammansättning 2016 Kårordförande Tim Swedin (t o m 3/3) (fr o m 4/3) Vice kårordförande Eva-Marie Lennartsson Kårkassör Kårsekreterare Martin

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr 2 2015 Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, nu är det dags igen för oss alla att komma ut i naturen. Svamp och bär är alltid roligt att plocka. Augusti började bra med svamp/bär men sedan blev det lite torrt.

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Intressemärken. Plåstra

Intressemärken. Plåstra Intressemärken Nedan finner ni en sammanställning över alla de intressemärken som finns. Tyvärr går inte riktigt alla att köpa i scouternas webbshop just nu. I mitten av höstterminen kommer alla märken

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

Vad är UV-scout??? Medlemsavgift! Om du undrar över något hör av dig till oss!

Vad är UV-scout??? Medlemsavgift! Om du undrar över något hör av dig till oss! Vad är UV-scout??? Vi vill gärna berätta lite om oss i UV-scout för att du som deltagare, förälder, syskon etc. ska få veta lite mer om vad vi är för några. För oss, liksom andra scoutorganisationer, är

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår

Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår Verksamhetsberättelse 2013 Timmersdala Scoutkår Timmersdala scoutkår tillhörande Nykterhetsrörelsens Scoutförbund STYRELSE Ordförande Sekreterare Kassör, Skövde, Lerdala, Skövde Nils Patriksson, Timmersdala

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 404

Kårstyrelsens sammanträde nr 404 1 Datum Justerat datum Protokoll 2014-02-02 2014-02-28 Kårstyrelsens sammanträde nr 404 Datum: 2014-02-02 Tid: 18:30 Plats: Lokalen Bredängsvägen Närvarande: Åsa Jonsson, Alexander Vanderwert-Gebert, Serhat

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

Grovplanering för Strålsnäs förskola. Hösten 2011

Grovplanering för Strålsnäs förskola. Hösten 2011 Grovplanering för Strålsnäs förskola Utifrån Läroplan för förskolan Lpfö 98 (reviderad 2010) Hösten 2011 Oktober 2011; Anna Bratz, Britt Thudén, Helené Svanström, Maria Lööke, Anita Andersson, Åsa Holm,

Läs mer

Verksamhetsplan Grön avdelning F-1 Läsåret 10/11

Verksamhetsplan Grön avdelning F-1 Läsåret 10/11 Verksamhetsplan Grön avdelning F-1 Läsåret 10/11 Välkommen till oss på Gröna fritids! Det här är en översikt över vår verksamhet och hur vi arbetar på vår avdelning för att uppnå de gemensamma mål som

Läs mer

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Tid: Tisdag 30e september 2014, kl 19.00 Plats: Scoutstugan, Svärtinge Närvarande: Tomas Nilsson, Mats Lundén, Kristina Karlsson, Anna Eidem, Inger Eék,

Läs mer

Mowgli Vårterminen 2018 Terminsprogram

Mowgli Vårterminen 2018 Terminsprogram 31 jan Terminsstart! 7 feb Avdelningsmöte 14 feb Avdelningsmöte 21 feb Avdelningsmöte 28 feb Sportlov inga scouter 7 mars Avdelningsmöte 14 mars Avdelningsmöte 21 mars Avdelningsmöte 28 mars Avdelningsmöte

Läs mer

Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision

Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision Förskolan skall lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten skall vara trygg, rolig och lärorik. Alla barn skall känna en tillhörighet, gemenskap och

Läs mer

Terminsupptakt 26 augusti. Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00.

Terminsupptakt 26 augusti. Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00. Terminsupptakt 26 augusti Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00. Vi kommer att ta upp: Aktiviteter hösten 2006 Rekrytering Avdelningar Ledare Vår utvecklingskonsult Patrik Lindström

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår

Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår Verksamhetsberättelse 2014 Timmersdala Scoutkår Timmersdala scoutkår tillhörande Nykterhetsrörelsens Scoutförbund STYRELSE Ordförande Sekreterare Kassör REVISORER Ordinarie Ordinarie Suppleant Gunnel Johansson,

Läs mer

Vänner för livet Sommarläger 2013

Vänner för livet Sommarläger 2013 Vänner för livet Sommarläger 2013 På Brevik får många vänner för livet Våra läger Få ett välkomstkit till dig och din vän! Har du varit på Brevik tidigare? Tipsa en vän som inte varit här, så får ni båda

Läs mer

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN ÄVENTYRET HAJKEN Det här äventyret går ut på att patrullen ska planera och genomföra en hajk. Hajken är ett självklart inslag i scouting och ett ord som väcker minnen. De flesta scouter åker på minst en

Läs mer

Märkessystemet inledning

Märkessystemet inledning Dokument från 1999 Märkessystemet inledning Värmdö jöscoutkår vill att alla scouter ska få samma baskunskaper i de olika grenarna, oavsett vilken avdelning de tillhör. Det som här beskrivs från venska

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Illustrationer: Anders Worm Grön Flagg-rapport Peter Pans personalkooperativa förskola 6 feb 2013 Kommentar från Håll Sverige Rent 2013-02-06 11:43: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat

Läs mer

EU-båge: Detta märke skall man sy fast på sin skjorta om man skall åka utomlands, eller vara med på ett läger där det

EU-båge: Detta märke skall man sy fast på sin skjorta om man skall åka utomlands, eller vara med på ett läger där det 2 3 4 Tillhörighetsmärken: Tillhörighetsmärkena beskriver endast vem scouten är samt varifrån han/hon kommer eller vilken kår eller avdelning man är medlem i. Märkena får man själva beställa då man beställer

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

Harry Potter ledarinstruktioner:

Harry Potter ledarinstruktioner: Harry Potter ledarinstruktioner: Hej! Här kommer ledarinstruktioner för er som är anmälda till Harry Potter hajken i höst. Harry Potter hajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer,

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med!

Välkommen! Än en gång, varmt välkommen till Säters Scoutkår! Vi är glada att ha just dig med! Säters Scoutkår Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Scoutdräkten 8 Praktisk information 9 Scoutkåren och miljön 10 Trygga möten 11 Scoutord 12 Engagera dig! 13

Läs mer

Verksamhetsberättelse och bokslut

Verksamhetsberättelse och bokslut sida 1(11) Verksamhetsberättelse och bokslut för perioden 1 september 2013 31 augusti 2014 Beslutad av kårstämman ht 2014 Kårens jubileumsmärke då kåren firade 60 år under 2014 Organisationsnummer: 91

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår!

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Som ny medlem i Tuve Scoutkår har du säkert en massa frågor. På de här sidorna skall vi försöka svara på de vanligaste. Självklart skall du fråga din ledare om du

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola

Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola Verksamhetsplan för Frilufts Förskolor Mål och metoder Vi arbetar efter Lpfö 98, Läroplan för förskolan, och vi följer Kommunens förskole- och skolplan.

Läs mer

EU-båge: Detta märke skall man sy fast på sin skjorta om man skall åka utomlands, eller vara med på ett läger där det

EU-båge: Detta märke skall man sy fast på sin skjorta om man skall åka utomlands, eller vara med på ett läger där det 2 3 4 Tillhörighetsmärken: Tillhörighetsmärkena beskriver endast vem scouten är samt varifrån han/hon kommer eller vilken kår eller avdelning man är medlem i. Märkena får man själva beställa då man beställer

Läs mer

Äventyren Förebilden ÄVENTYRET FÖREBILDEN

Äventyren Förebilden ÄVENTYRET FÖREBILDEN ÄVENTYRET FÖREBILDEN Förebilden handlar om att göra en heldagsaktivitet för yngre scouter, i det här exemplet har vi utgått från spårarscouter. För mer information om äventyret, finns det i sin helhet

Läs mer

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Avfärd: Onsdagen den 21 juni klockan 9:00 från fritids. Vi cyklar till scoutstugan och har en paus efter halva vägen. Vi har med en bil som barnen kan lägga

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Flemingsberg,, Segeltorp och Vårby Gårds scoutkårer Mål enligt stadgarna Scout i har till uppgift att befrämja samarbetet mellan scouterna inom Kommun. Föreningen ska stödja

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Härligt, äntligen är hösten här. Vi väntar nu på svampen och hoppas på ett super år. Hoppas alla haft en underbar sommar, i år har det varit mycket sol och värme. Vad händer

Läs mer

Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011

Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011 1 Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011 Plats: Djupvikenstugan Tid: kl.17.00 fredagen den 25 maj till kl.13.00 söndagen den 27 maj. Försök undvik att köra ner bilar då barnen är på väg ner eller

Läs mer

Aktiviter i januari 2018

Aktiviter i januari 2018 Snappa UPP 2018 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2018. Bilderna är från läger och arrangemang 2017. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Inspiration till Bamses må bra tidning

Inspiration till Bamses må bra tidning Inspiration till Bamses må bra tidning Inspirationen är sammanställd av personal vid Förskolorna i Dals-Eds kommun. Förslag till arbetsgång Informera föräldrar om projektet och Bamses må bra tidning och

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2009-07-01 2010-06-30 Styrelse Ordförande: Robin Wallén Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program:

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program: Diverse aktiviteter på skolans område Tider: Samling senast 8:45 23/6 Fotbollsaktiviteter 27/6 Femkamp 1/7 Brännbollsturnering 4/7 Vattenaktiviteter 10/7 Skattjakt 18/7 Freesbee-golf 4/8 Bokstavsjakt Vid

Läs mer

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman.

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman. På miniorlägret var det ca 15 ungar och nästan lika många ledare. Vi kom ut på lördagen och började med att bygga på en gång. Först reste vi tält med hjälp av ledarna. Spis och sånt var redan klart; men

Läs mer

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby

FRÄMJAR NYTT. Nr Jursla-Åby FRÄMJAR NYTT Hej främjare, Nu är det vinter men tyvärr ovanligt varmt och dåligt med snö. Men som tur är verkar isarna hålla och det är många som är ute och provar på långfärdsskridskor samt att det är

Läs mer

Solglimtens verksamhetsplan

Solglimtens verksamhetsplan Solglimtens verksamhetsplan Väderlekens förskola Förskolan skall lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten skall vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan skall erbjuda

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer