Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården"

Transkript

1 Protokoll Sammanträdesdatum Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 14 december 2010 klockan Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, vån 3, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Lisbeth Waagstein (M) Ingemar Andersson (S) Rolf Åsberg (M) Ralph Jirander (M) Göran Karlsson (C) Kerstin Nilsson (S) Catharina Berghorn (S) ordförande vice ordförande Ersättare Bo-Gunnar Åkesson (M) Gunilla Rivle (FP) Anders Lövgren (V) frånvarande frånvarande Tjänstemän Anders Dybjer, sjukhuschef, Länssjukhuset i Halmstad Anders Westberg, förvaltningschef, Sjuktransportförvaltningen Anders Magnusson, styrelsesekreterare 1 (10)

2 112 Justering Styrelsen beslutar utse Ingemar Andersson att jämte ordföranden justera protokollet. 113 Godkännande av föredragningslista Styrelsen beslutade att godkänna den utsända föredragningslistan med tillägg av de utökade ärendebeskrivningarna angående månadsrapport till och med november för Sjuktransportförvaltningen ( 117) respektive Länssjukhuset i Halmstad ( 118) i enlighet med utdelat förslag samt genomförd uppdatering av utskickad handling rörande förslag till budget för Hallands sjukhus Halmstad 2011 ( 120) i enlighet med utdelat förslag. Styrelsen beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan. 114 Närvarorätt Styrelsen beslutar att medge närvarorätt för personalföreträdare och chefssekreterare Birgitta Nilsdotter vid sammanträdet. 115 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser Styrelsen beslutar att notera skrivelserna till protokollet. Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: 2 (10)

3 1) Hälso- och sjukvårdsutbud för hallänningen och uppdrag 2011 för driftnämnder och lokala nämnder (Ls100329) 116 Anmälan av delegationsbeslut Styrelsen beslutar att lägga anmälningarna till handlingarna. som är fattade på delegation enligt styrelsens beslut 103/2008 anmäls till styrelsen. Anmälan förelåg angående: 1. Genomförd lokal löneöversyn Länssjukhuset i Halmstad 2. Genomförd lokal löneöversyn Sjuktransportförvaltningen 3. om beslutsattestanter, utanordnare, firmatecknare Länssjukhuset i Halmstad (finns tillgängliga vid mötet) 117 Månadsrapport till och med november - Sjuktransportförvaltningen Styrelsen beslutar att lägga månadsrapport till och med november 2010 till handlingarna. Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland har, utifrån hälso- och sjukvårdsuppdrag 2010 för driftstyrelserna, beslutat ( 110/2009) om verksamhetsplan för Sjuktransportförvaltningen Verksamhetsplanen innehåller styrande inriktningar och mål och när dessa ska följas upp. Landstingsdirektören har tagit fram riktlinjer för Landstinget Hallands uppföljning Från förvaltningschefen förelåg redovisning av månadsrapport till och med november I månadsrapporten redovisas en uppföljning av verksamhetsplan för Sjuktransportförvaltningen 2010 i tillämpliga delar och uppgifter i enlighet med landstingets riktlinjer. Av Sjuktransportförvaltningens månadsrapport framgår att både antalet ambulanstransporter och sjukresor med taxi har ökat under januari till november 2010 jämfört med samma period förra året. Ökningen var cirka 15 procent för ambulans- 3 (10)

4 transporterna och 7 procent för sjukresorna med taxi. Tillgängligheten när det gäller ambulansuppdrag med högsta prioritet har försämrats något under Övergången till digital utalarmering, som inte ingår i tillgänglighetsstatistiken, har dock medfört att varje uppdrag med högsta prioritet i genomsnitt förbättrat tillgängligheten till patient med 54 sekunder. Det ekonomiska resultatet till och med november var positivt och prognosbedömningen är plus 1,2 miljoner kronor beroende på framflyttade investeringar och därmed mindre avskrivningskostnader än budgeterat. Sjukfrånvarons andel av arbetad tid ligger på en låg nivå. Månadsrapport till och med november Sjuktransportförvaltningen 118 Månadsrapport till och med november inklusive uppföljning av åtgärder för verksamhet och ekonomi i balans - Länssjukhuset i Halmstad Styrelsen beslutar att lägga månadsrapport till och med november 2010 till handlingarna. Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland har, utifrån hälso- och sjukvårdsuppdrag 2010 för driftstyrelser, beslutat ( 107/2009) om verksamhetsplan för Länssjukhuset i Halmstad Verksamhetsplanen innehåller styrande inriktningar och mål och när dessa ska följas upp. Därutöver har styrelsen även beslutat ( 8/2010) om åtgärder för verksamhet och ekonomi i balans för Länssjukhusets verksamhet Landstingsdirektören har tagit fram riktlinjer för Landstinget Hallands uppföljning Från sjukhuschefen förelåg redovisning av månadsrapport till och med november I månadsrapporten redovisas en uppföljning av styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Hallands beslut enligt ovan i tillämpliga delar och uppgifter i enlighet med landstingets riktlinjer. Av Länssjukhuset i Halmstads månadsrapport framgår att för perioden januari till och med november visar Länssjukhuset en avvikelse mot periodiserad budget på minus 5,1 miljoner kronor. Detta är en förbättring jämfört med oktober som beror på det extra tillskott på 17 miljoner kronor som sjukhuset tilldelats för det goda tillgänglighetsresultatet. Tillgängligheten har återigen förbättrats och ligger nu på 96 procent till nybesök och över 97 procent för behandling. Den ekonomiska avvikelsen enbart i november är närmare minus 14 miljoner kronor i november. Orsakerna till detta är i huvudsak att såväl dagkirurgi som cytostatikabehandling endast ersatts med 50 procent och att regionvårdskostnaderna fortsätter att avvika kraftigt negativt. Effekterna av 4 (10)

5 åtgärdsplanen för ekonomi balans bedöms till 23,3 miljoner kronor hittills i år. Årsprognosen justeras till minus 15 miljoner kronor. Månadsrapport till och med november 2010 inklusive uppföljning av åtgärder för verksamhet och ekonomi i balans - Länssjukhuset i Halmstad 119 Uppföljning angående omställning av verksamheten från mobilt onkologiskt team (MOT) till palliativt konsultteam (PKT) Styrelsen beslutade enligt arbetsutskottets förslag med förändringen att föreliggande uppföljning inte överlämnas till landstingsstyrelsen men att årsrapporten för 2010 ska innehålla den totala uppföljningen när det gäller det givna uppdraget till driftstyrelsen angående palliativ vård i landstingets ansvar. Styrelsen beslutar att konstatera att verksamheten via palliativt konsultteam har utvecklats som förväntat och i enlighet med det givna uppdraget, vilket innebär att fler patientgrupper nu får stödinsatser till en lägre kostnad. överlämna uppföljning av omställning av verksamheten från mobilt onkologiskt team (MOT) till palliativt konsultteam (PKT) till landstingsstyrelsen. lägga uppföljningen till handlingarna. Enligt landstingsstyrelsens beslutade hälso- och sjukvårdsuppdrag 2010 för driftstyrelserna ska styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland, styrelsen för Sjukhuset i Varberg och styrelsen för Närsjukvården Landstinget Halland och deras förvaltningar ansvara för att i samverkan med vårdenheterna i närsjukvården erbjuda en likvärdig vård i hemsjukvården med kvalificerade insatser enligt fastställd uppdragsbeskrivning för de palliativa konsultteamens verksamhet. Närsjukvården ska ha tillgång till stöd från specialistvården på konsultbasis för rådgivning. Efter överenskommelse och behov ska specialistvården även utföra avgränsade insatser i patientens hem. Åtgärder från specialistvården ska vara av sådan karaktär att de kräver kompetens som inte finns i närsjukvården och ska framförallt tillhandahållas av de palliativa konsultteamen i den specialiserade vården. Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland har fullföljt det givna uppdraget och utvecklat en verksamhet med palliativt konsultteam. Med anledning av det givna uppdraget och de åtgärder som behövde vidtas för en verksamhet och en ekonomi i balans för Länssjukhuset i Halmstads verksamhet har det mobila onkologiska teamet (MOT) avvecklats under En uppföljning av 5 (10)

6 förändringen förelåg nu när tillräckligt lång tid har gått för att en sådan ska vara meningsfull att göra. Uppföljning angående omställning av verksamheten från mobilt onkologiskt team (MOT) till palliativt konsultteam (PKT) 120 Mål och inriktningar samt budget inklusive investeringsplan för Hallands sjukhus Halmstad 2011 Styrelsen beslutade enligt arbetsutskottets förslag samt att ställa frågan till landstingsstyrelsen angående vad som gäller för de tre driftnämnderna för somatisk specialiserad vård vid prestationsersatt slutenvård över poäng 2011 och prestationsersatt dagkirurgi över 6394 poäng Styrelsen beslutar att fastställa mål och inriktningar för Hallands sjukhus Halmstad 2011 enligt föreliggande förslag. fastställa budget inklusive investeringsplan för Hallands sjukhus Halmstad 2011 enligt föreliggande förslag. Yrkande Kerstin Nilsson (S) framställde följande tilläggsyrkande när det gäller förslaget till mål och inriktningar för Hallands sjukhus Halmstad Utöver föreslagna mål under rubriken Stolta och engagerade medarbetare genom arbetsmiljöåtgärder och en säkrad kompetensförsörjning ska det även finnas ett mål med följande lydelse. Att deltidsanställda får möjlighet att erbjudas heltid, där verksamhetsmål, ekonomi, och organisatoriska behov så tillåter. Nya anställningar ska vara heltid. Särskild uppmärksamhet ska ägnas åt orsaken till timanställning. Proposition Sedan överläggningen avslutats ställde ordförande proposition på arbetsutskottets förslag och Kerstin Nilssons (S) tilläggsyrkande och förklarade sig ha funnit att arbetsutskottets förslag bifallits. Enligt landstingsstyrelsens förslag till förtroendemannaorganisation för mandatperioden som har fastställts av landstingsfullmäktige ( 6/2010) ska respektive driftnämnd i regionens egen regionverksamhet fatta beslut om mål och inriktning för den egna verksamheten samt övergripande fördelning av detaljbudgeten. Från sjukhuschefen vid Länssjukhuset i Halmstad förelåg förslag till mål och 6 (10)

7 inriktningar samt budget inklusive investeringsplan för Hallands sjukhus Halmstad Förslag till mål och inriktningar för Hallands sjukhus Halmstad 2011 Förslag till budget för Hallands sjukhus Halmstad 2011 Förslag till investeringsplan för Hallands sjukhus Halmstad Mål och inriktningar samt internbudget inklusive investeringsplan för Ambulanssjukvården Halland 2011 Styrelsen beslutar att fastställa mål och inriktningar för Ambulanssjukvården Halland 2011 enligt föreliggande förslag. fastställa internbudget inklusive investeringsplan för Ambulanssjukvården Halland 2011 enligt föreliggande förslag. Enligt landstingsstyrelsens förslag till förtroendemannaorganisation för mandatperioden som har fastställts av landstingsfullmäktige ( 6/2010) ska respektive driftnämnd i regionens egen regionverksamhet fatta beslut om mål och inriktning för den egna verksamheten samt övergripande fördelning av detaljbudgeten. Från förvaltningschefen vid Sjuktransportförvaltningen förelåg förslag till mål och inriktningar samt internbudget inklusive investeringsplan för Ambulanssjukvården Halland Inriktningsdokument för Ambulanssjukvården Halland 2011 innehållande mål och inriktningar samt internbudget inklusive investeringsplan 122 Yttrande med anledning av revisionsrapporten avveckling av chefspersoner som ett led i landstingets chefsförsörjningsprogram 7 (10)

8 Styrelsen beslutar att lämna yttrande i enlighet med föreliggande förslag till Landstinget Hallands revisorer samt för kännedom till landstingsstyrelsen. Landstinget Hallands revisorer har gett Komrev inom PwC i uppdrag att granska om förutsättningar finns för att avveckling av chefspersoner sker på ett ändamålsenligt sätt med hänsyn till policy och avtal samt att risken för badwill minimeras. Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland har fått revisionsrapporten avveckling av chefspersoner som ett led i landstingets chefsförsörjningsprogram från landstingets revisorer med begäran om yttrande. Förslag förelåg till yttrande gällande den aktuella revisionsrapporten. Förslag yttrande angående revisionsrapporten avveckling av chefspersoner som ett led i landstingets chefsförsörjningsprogram Revisionsrapport avveckling av chefspersoner som ett led i landstingets chefsförsörjningsprogram 123 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Hallands överlämnande till driftnämnden för specialiserad hälso- och sjukvård med säte i Halmstad Styrelsen beslutar att från och med 1 januari 2011 överlämna ansvaret för aktuella handlingar, journalhandlingar och medicinska handlingar, digitala administrativa system, personalakter, arkiv och diarium som rör Länssjukhuset i Halmstad till driftnämnden för specialiserad hälso- och sjukvård med säte i Halmstad. från och med 1 januari 2011 överlämna ansvaret för förvaltning av stiftelsen Länssjukhuset i Halmstads samfond och stiftelsen Halmstads lasaretts fond för medicinsk forskning till driftnämnden för specialiserad hälso- och sjukvård med säte i Halmstad. överlämna de av styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland beslutade mål och inriktningar samt budget inklusive investeringsplan för Hallands sjukhus Halmstad 2011 till driftnämnden för specialiserad hälso- och sjukvård med säte i Halmstad. Driftnämnden för specialiserad hälso- och sjukvård med säte i Halmstad kommer från och med 1 januari 2011 att överta ansvaret för Länssjukhuset i Halmstads verksamhet. 8 (10)

9 Med anledning av detta överlämnas ansvaret för aktuella handlingar, journalhandlingar och medicinska handlingar, digitala administrativa system, personalakter, arkiv och diarium samt de två fonder som styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland förvaltat under innevarande mandatperiod. Därutöver överlämnas de av styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland beslutade mål och inriktningar samt budget inklusive investeringsplan för Hallands sjukhus Halmstad Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Hallands överlämnande till driftnämnden för specialiserad hälso- och sjukvård med säte i Varberg Styrelsen beslutar att från och med 1 januari 2011 överlämna ansvaret för aktuella handlingar, journalhandlingar och medicinska handlingar, digitala administrativa system, personalakter, arkiv och diarium som rör Sjuktransportförvaltningen till driftnämnden för specialiserad hälso- och sjukvård med säte i Varberg. överlämna de av styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland beslutade mål och inriktningar samt internbudget inklusive investeringsplan för Ambulanssjukvården Halland 2011 till driftnämnden för specialiserad hälso- och sjukvård med säte i Varberg. Driftnämnden för specialiserad hälso- och sjukvård med säte i Varberg kommer från och med 1 januari 2011 att överta ansvaret för Sjuktransportförvaltningens verksamhet. Med anledning av detta överlämnas ansvaret för aktuella handlingar, journalhandlingar och medicinska handlingar, digitala administrativa system, personalakter, arkiv och diarium. Därutöver överlämnas de av styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland beslutade mål och inriktningar samt internbudget inklusive investeringsplan för Ambulanssjukvården Halland Verksamhetsinformation Styrelsen beslutar att anteckna informationen till protokollet. 9 (10)

10 Från sjukhuschefen vid Länssjukhuset i Halmstad och förvaltningschefen vid Sjuktransportförvaltningen förelåg verksamhetsinformation. - Verksamhetsplan och verksamhetsuppdrag för Hallands sjukhus Strålsäkerhetsmyndighetens beslut om komplettering av åtgärder efter tidigare föreläggande till Landstinget Halland - Medicinsk uppföljning kopplat till IVPA (i väntan på ambulans) - Patientenkät - Sjuktransportförvaltningen Vid protokollet Anders Magnusson Justerat Justerat Lisbeth Waagstein Ingemar Andersson Protokollets justering tillkännagiven på landstingets anslagstavla Birgitta Nilsdotter 10 (10)

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2007-11-02 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Fredagen den 2 november 2007 kl 08.30-11.00 Plats: Länssjukhuset i Halmstad, Konferensrum

Läs mer

Driftnämnden Kungsbacka

Driftnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2011-06-21 Driftnämnden Kungsbacka Tid: Tisdagen den 21 juni 2011 klockan 09.30-12.10 Plats: Konferensrum Sälen, Regionens hus Halmstad Ledamöter Margareta Ödman (M) Kjell-Arne

Läs mer

Driftnämnden Kungsbacka

Driftnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-24 Driftnämnden Kungsbacka Tid: Tisdagen den 24 maj 2011 klockan 09.30-12.00 Plats: Konferensrum Sälen, Regionens hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Margareta Ödman

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-09-27. Konferensrum direktionsrummet, Hallands sjukhus Varberg

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-09-27. Konferensrum direktionsrummet, Hallands sjukhus Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-09-27 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 27 september 2012 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum direktionsrummet, Hallands sjukhus Varberg 1 Justering

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 2 december, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-04-07 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 7 april 2016, kl 09:00 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Följsamhet till fullmäktiges reglemente för intern kontroll

Följsamhet till fullmäktiges reglemente för intern kontroll Följsamhet till fullmäktiges reglemente för intern kontroll Rapport nr 35/2013 April 2014 Richard Norberg, revisionskontoret Innehåll 1. Sammanfattande analys... 3 2. Bakgrund... 4 2.1 Revisionsfrågor...

Läs mer

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 38-50 Tid: 2002-06-19 kl. 09:00 11:15 Plats: Närvarande: Ledamöter Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral Désirée

Läs mer

Halmstadsnämnden 25-33

Halmstadsnämnden 25-33 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-03-18 Halmstadsnämnden 25-33 Tid: Onsdag 18 mars 2009, kl. 09:00-12:00 Plats: Sammanträdesrummet Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Västra Vallgatan 14, Varberg

Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Västra Vallgatan 14, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG Tid: 12 november 2001 kl 15:00 16:45 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Västra Vallgatan 14, Varberg Närvarande: ledamöterna tjänstgörande ersättare

Läs mer

Svar på motion Utred vårdcentralernas öppettider

Svar på motion Utred vårdcentralernas öppettider 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2016-02-10 RS150251 Ola Johansson Uppdragsavdelningen Regionstyrelsen Svar på motion Utred vårdcentralernas öppettider Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Ekonomistyrning: förstudie Sollefteå kommun

Ekonomistyrning: förstudie Sollefteå kommun www.pwc.se Ekonomistyrning: förstudie Sollefteå kommun Februari 2015 Ekonomistyrning: förstudie På uppdrag av kommunens förtroendevalda revisorer har genomfört en förstudie inom området ekonomistyrning.

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården Protokoll Sammanträdesdatum 2010-05-27 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Torsdagen den 27 maj 2010 klockan 08.30-12.30 Plats: Varbergs stadshotell, Konferensrum

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-26 Primärvårdsnämnden Laholm 14-25 Tid: Torsdagen den 26 februari 2004, kl. 09:00 11:40 Plats: Konferensrummet, rehabverksamheten, vårdcentral Centrum Laholm Ledamöter

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun

Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun 1 (5) Ks 2014/572 Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun Detta reglemente gäller från och med den 2015-01-01. Kommunfullmäktige föreskriver följande. 1 Ansvarsområden och uppgifter I detta reglemente

Läs mer

Protokoll Ön 330/2014. Ann Guldbrand Överförmyndarhandläggare 61 Anna-Stina Lander Planerare 62

Protokoll Ön 330/2014. Ann Guldbrand Överförmyndarhandläggare 61 Anna-Stina Lander Planerare 62 Protokoll Ön 330/2014 Överförmyndarnämnden Datum: 2015-04-15 Klockan: 9.00 11.20 Plats: Konferensrum, Ribbingsgatan 11, 5 trappor Närvarande ledamöter Sigvard Sundkvist (KD) Per-Anders Lundin (M) Annbrith

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 19 november 2015 Plats och tid KS-salen, Stadshuset, 09:00 17:00 Ledamöter Ordförande Anna-Lena

Läs mer

Förslag: Protokollet framläggs till påseende i Bromarvs kyrka under tjänstetid 15.11. 30.11.2012.

Förslag: Protokollet framläggs till påseende i Bromarvs kyrka under tjänstetid 15.11. 30.11.2012. Församlingsrådet i Bromarvs församling sida 1 1 SAMMANTRÄDETS ÖPPNANDE OCH NAMNUPPROP Ordförande öppnade sammanträdet med bön. Namnupprop förrättades, de närvarande antecknades i bifogad närvarolista.

Läs mer

Granskning av ansvarsutövande och intern kontroll år 2014

Granskning av ansvarsutövande och intern kontroll år 2014 Granskning av ansvarsutövande och intern kontroll år 2014 Samordningsförbundet i Sundsvall Revisionsrapport LANDSTINGETS REVISORER 2015-04-21 14REV77 2(7) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Syfte,

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-09.40 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (FP) ledamot Tuula

Läs mer

Månadsrapport februari (mall från RH riktlinjer för uppföljning)

Månadsrapport februari (mall från RH riktlinjer för uppföljning) 01054 Datum -03-24 01054 Månadsrapport februari (mall från RH riktlinjer för uppföljning) MÅNADSRAPPORT Nämnd: DN ADH (Ambulanssjukvård och Medicinsk diagnostik) Period: Jan-Feb Kort sammanfattning Resultatet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Nolia City, styrelserum, kl. 10.00-14.00 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Regis Cabral Justeringens tid och plats Vägledningscentrum 2012-06-26, kl.

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Antaget av fullmäktige 2010-06-09, 44 att gälla från och med 2011-01-01 Reviderat av fullmäktige 2011-11-16, 138 att gälla fr.o.m. 2012-01-01 Dnr 2011/401

Läs mer

Socialstyrelsens författningssamling

Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2008:20 (M och S) Föreskrifter Ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2007:10) om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens

Läs mer

Medborgarförslag angående hur fäder registreras vid fastställande

Medborgarförslag angående hur fäder registreras vid fastställande PM 2004 RVII (Dnr 325-2249/2004) Medborgarförslag angående hur fäder registreras vid fastställande av faderskap Hemställan av Skarpnäcks stadsdelsnämnd Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta

Läs mer

Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1

Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1 Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Göran Sjönneby (fp) Maria Berdén Evertsson (-) Bengt Björnemalm (s),

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 30 juni 2012

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 30 juni 2012 ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Äldreomsorgsnämnden 30 augusti 2012 7 Paragraf Diarienummer AN-2012/553.739 Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut

Läs mer

Det utsända förslaget till beslut lydde:

Det utsända förslaget till beslut lydde: PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-11-12 LS-LED07-173 143 Försäljning av Ergonomicentrum i Sörmland AB Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen ger ordföranden i uppdrag att se till att en oberoende

Läs mer

Upprättad 2009-03-30 Reviderad 2012-07-19. AVVIKELSE och RISKHANTERING riktlinjer

Upprättad 2009-03-30 Reviderad 2012-07-19. AVVIKELSE och RISKHANTERING riktlinjer Upprättad 2009-03-30 AVVIKELSE och RISKHANTERING riktlinjer INNEHÅLL Avvikelser och risker 3 Definitioner 3 Ansvarsfördelning 4 Rutiner avvikelse 5 Rutiner riskhantering 5 Orsaker till risker och avvikelser

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013 2013-04-16 AN-2013/240.739 1 (10) HANDLÄGGARE Malmsten, Susanne Äldreomsorgsnämnden Susanne.Malmsten@Huddinge.se Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2009-09-14. Janet Harrysson folkhälsoutvecklare, 67

Protokoll Sammanträdesdatum 2009-09-14. Janet Harrysson folkhälsoutvecklare, 67 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-09-14 Laholmsnämnden 62-75 Tid: Måndag 14 september 2009, kl. 13:00-16:30 Plats: Sammanträdesrummet Duvan, stadshuset, Laholms kommun Ledamöter Margareta Bengtsson (M)

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Habiliteringen. Habiliteringen, Habilitering & Hälsa 2014-04-04

Verksamhetsplan 2014. Habiliteringen. Habiliteringen, Habilitering & Hälsa 2014-04-04 Verksamhetsplan 2014 Habiliteringen 2014-04-04 Annika Sundqvist, Verksamhetschef Urban Johansson, Bitr. Verksamhetschef Habiliteringen, Habilitering & Hälsa Habiliteringens organisation Verksamhetsplan

Läs mer

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah

Rutin för rapportering och handläggning av anmälningar enligt Lex Sarah Socialförvaltningen 1(5) Dokumentnamn: Rutin Lex Sarah Dokumentansvarig: Förvaltningschef Utfärdat av: Förvaltningschef Beslutad av: Förvaltningsövergripande ledningsgrupp. Ersätter tidigare Rutin Lex

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 9/2016 ÄRENDELISTA Kallelse till sammanträde torsdagen den 30 juni 2016 kl. 09.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 58. Sammankallande och beslutsförhet. 59. Justering av protokoll. 60. Föredragningslistans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2013-03-19 1

Sammanträdesprotokoll 2013-03-19 1 Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2013-03-19 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Tisdagen den

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 18-30

Länssjukvårdsnämnden 18-30 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-16 Länssjukvårdsnämnden 18-30 Tid: Onsdagen den 16 mars, kl 11.50-12.20 (beslut) kl 09.00-11.50 + 12.20-17.00 (föredragning, information etc) (Sammanträdet ajournerades

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs botaniska trädgård Onsdagen den 2 februari kl.13.30 16 Göteborgs botaniska trädgård

Styrelsen för Göteborgs botaniska trädgård Onsdagen den 2 februari kl.13.30 16 Göteborgs botaniska trädgård Protokoll Sammanträde: Tid: Plats: Styrelsen för Göteborgs botaniska trädgård Onsdagen den 2 februari kl.13.30 16 Göteborgs botaniska trädgård Beslutande Vivi-Ann Nilsson (S), ordf. Agneta Granberg (M),

Läs mer

STADGAR. Sammanträdesdatum. 2016-xx-xx. Stadgar för Stenby Samfällighetsförening

STADGAR. Sammanträdesdatum. 2016-xx-xx. Stadgar för Stenby Samfällighetsförening 1(5) STADGAR Sammanträdesdatum 2016-xx-xx Stadgar för Stenby Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun:

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN 1 ARKIVREGLEMENTE FÖR NYNÄSHAMNS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige den 14 april 2010, 57. Ändrad av kommunfullmäktige den 12 september 2012, 181. Ändrad av kommunfullmäktige den 16 september 2015, 102

Läs mer

15/16 Mälarsjukhuset, hus E37, ombyggnad av lokaler för Habiliteringsverksamheten

15/16 Mälarsjukhuset, hus E37, ombyggnad av lokaler för Habiliteringsverksamheten Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-03-15 LS-LED16-0381-2 15/16 Mälarsjukhuset, hus E37, ombyggnad av lokaler för Habiliteringsverksamheten

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2006:41 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2004:05 av Maria Wallhager m fl (fp) om tandsköterskeutbildning Föredragande landstingsråd: Lars Dahlberg Ärendet Motionärerna föreslår

Läs mer

Förslag till beslut Landstingsstyrelsen föreslås besluta MISSIV 1(1) 2014-10-17 LJ2014/1368. Förvaltningsnamn Landstingsstyrelsen

Förslag till beslut Landstingsstyrelsen föreslås besluta MISSIV 1(1) 2014-10-17 LJ2014/1368. Förvaltningsnamn Landstingsstyrelsen MISSIV 1(1) 2014-10-17 LJ2014/1368 Förvaltningsnamn Landstingsstyrelsen Remissvar - Remisspromemoria om förslag till ändring i hälso- och sjukvårdslagen (1982:763) Landstinget i Jönköpings län har getts

Läs mer

Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om förlängda semesterperioder.

Håkan Jörnehed (V) har lämnat en skrivelse om förlängda semesterperioder. Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen 2013-04-10 LS 1303-0334 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 3-04- 23 0001 8 Svar på skrivelse från Håkan Jörnehed (V) om förlängda semesterperioder

Läs mer

2 Medlemmar STF har tre kategorier medlemmar, nämligen vuxen, ungdom och barn.

2 Medlemmar STF har tre kategorier medlemmar, nämligen vuxen, ungdom och barn. STFS STADGAR Antagna på riksstämman 2014 STADGAR för SVENSKA TURISTFÖRENINGEN Antagna vid årsmöte den 24 25 maj 1997 Reviderade vid årsmöte den 25 26 maj 2002 Reviderade vid årsmöte den 17 18 maj 2003

Läs mer

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN

REGLEMENTE SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN Typ av dokument Reglemente Dokumentägare Kansli Beslutat av Kommunfullmäktige Giltighetstid Tills vidare Beslutsdatum 2015-09-21 188 Dnr 0277/15 Reviderad 1. Allmänna

Läs mer

Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS

Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS Överenskommelse avseende uppföljningssystemet SUS Denna överenskommelse om användandet av uppföljningssystemet SUS, nedan kallat SUS, gäller mellan Försäkringskassan 103 51 Stockholm Organisationsnummer:

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar KALMAR KOMMUN Omsorgsförvaltningen PROTOKOLL LSS-rådet 2009-02-10 Tid kl. 18.00 19.30 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-9 Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande (Omsorgsnämnden) Jean

Läs mer

Tid och plats Måndagen den 20 februari kl. 17.00-18.55, Utbildningsförvaltningen

Tid och plats Måndagen den 20 februari kl. 17.00-18.55, Utbildningsförvaltningen 2012-02-20 1(5) Tid och plats Måndagen den 20 februari kl. 17.00-18.55, Utbildningsförvaltningen Omfattning 18 30 Beslutande ledamöter Anna Svalander (FP) Per Carlsson (S) Birgitta Bergman (M) Marie Fridén

Läs mer

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING. Utgåva februari 2012 3:3

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING. Utgåva februari 2012 3:3 SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING Utgåva februari 2012 3:3 REGLEMENTE FÖR ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN I anslutning till kommunallagens bestämmelser om nämnder skall följande gälla. Verksamhetsområde 1 Äldreomsorgsnämnden

Läs mer

Yttrande angående revidering av Rutin för lex Sarah. Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar

Yttrande angående revidering av Rutin för lex Sarah. Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar Emma Nilsson 0413-622 61 Utlåtande 2011-12-01 Vård- och omsorgsnämnden v 2i q33-1 4.5 INVESTOR LN PEOPLE Yttrande angående revidering av Rutin för lex Sarah. Förslag till beslut Förvaltningen föreslår

Läs mer

Ändring av bolagsordning för Södertälje sjukhus

Ändring av bolagsordning för Södertälje sjukhus Stockholms läns landsting i (i) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-09-03 LS 1408-0907 Landstingsstyrelsen Ändring av bolagsordning för Södertälje sjukhus Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-03-20 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-03-20 1 (8) Vård- och omsorgsutskottet 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.50 ande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Annika Olsson

Läs mer

Kommittédirektiv. Inrättandet av ett nytt universitet som omfattar verksamheterna vid Växjö universitet och Högskolan i Kalmar. Dir.

Kommittédirektiv. Inrättandet av ett nytt universitet som omfattar verksamheterna vid Växjö universitet och Högskolan i Kalmar. Dir. Kommittédirektiv Inrättandet av ett nytt universitet som omfattar verksamheterna vid Växjö universitet och Högskolan i Kalmar Dir. 2008:146 Beslut vid regeringssammanträde den 27 november 2008 Sammanfattning

Läs mer

Kommittédirektiv. En samordnad utveckling av validering. Dir. 2015:120. Beslut vid regeringssammanträde den 19 november 2015

Kommittédirektiv. En samordnad utveckling av validering. Dir. 2015:120. Beslut vid regeringssammanträde den 19 november 2015 Kommittédirektiv En samordnad utveckling av validering Dir. 2015:120 Beslut vid regeringssammanträde den 19 november 2015 Sammanfattning En kommitté i form av en nationell delegation ska följa, stödja

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING HÖGANÄS KOMMUN Ersätter KFS 2013:34 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN NÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1 2015:20 Utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter enligt skollagen

Läs mer

Uppdrag att genomföra insatser för att förbättra vården för personer med kroniska sjukdomar

Uppdrag att genomföra insatser för att förbättra vården för personer med kroniska sjukdomar Regeringsbeslut III:24 Socialdepartementet 2015-12-17 S2015/07686/FS S2015/08111/FS (delvis) S2015/08132/FS Socialstyrelsen S2015/08200/FS (delvis) 106 30 Stockholm Uppdrag att genomföra insatser för att

Läs mer

Folkhälsorådets reglemente

Folkhälsorådets reglemente Folkhälsorådets reglemente Styrdokument Styrdokument Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige 2011-06-22, 82 Dokumentansvarig: Kommunchefen Reviderad av: - 2 Innehållsförteckning Folkhälsorådets

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Riktlinjer systematiskt arbetsmiljöarbete - Bilaga 2. Fördelning av arbetsmiljöuppgifter samt returnering av arbetsmiljöuppgifter

Riktlinjer systematiskt arbetsmiljöarbete - Bilaga 2. Fördelning av arbetsmiljöuppgifter samt returnering av arbetsmiljöuppgifter Bilaga 2 Sidan 1 av 6 Riktlinjer systematiskt arbetsmiljöarbete - Bilaga 2 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter samt returnering av arbetsmiljöuppgifter Innehållsförteckning Fördelning av arbetsmiljöuppgifter

Läs mer

Vårdval Primärvård Riktlinjer för landstinget som huvudman

Vårdval Primärvård Riktlinjer för landstinget som huvudman 1(6) Vårdval Primärvård Riktlinjer för landstinget som huvudman 1. BAKGRUND Landstingsstyrelsen fastställde Konsekvenser och riktlinjer för utifrån ett ägarperspektiv, LiÖ 2009-378, i samband med att vårdval

Läs mer

Överenskommelse om sjukvårdsinsatser i ordinärt boende

Överenskommelse om sjukvårdsinsatser i ordinärt boende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2011-06-09 Sida 40(64) 31 Överenskommelse om sjukvårdsinsatser i ordinärt boende Innan styrelsens sammanträde har ledamöterna fått information i detta

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och organisationer Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och organisationer Antagna av Norrmalms stadsdelsnämnd 2013-12 - 12 Norrmalms stadsdelsnämnd Box 3128 103 62 Stockholm Växel 08-508 09 000 norrmalm@stockholm.se

Läs mer

Kundservicerapport Luleå kommun 2015

Kundservicerapport Luleå kommun 2015 LULEÅ KOMMUN SKRIVELSE Dnr 1 (5) 2016-01-21 Maria Norgren Kundservicerapport Luleå kommun 2015 Kommunstyrelsen har den 12 augusti 2013 fastställt riktlinjer för kundservice Luleå Direkt. Luleå kommun ska

Läs mer

Avgift efter prestation? Komplettering och förtydligande av rapport om fondbolagens avgifter

Avgift efter prestation? Komplettering och förtydligande av rapport om fondbolagens avgifter PROMEMORIA Datum 2006-10-10 Författare Oskar Ode, Andrea Arppe och Mattias Olander Finansinspektionen P.O. Box 6750 SE-113 85 Stockholm [Sveavägen 167] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se

Läs mer

Socialnämnden 2016-02-09 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-02-09 kl. 9:00-11:15 Ajournering kl.

Socialnämnden 2016-02-09 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-02-09 kl. 9:00-11:15 Ajournering kl. 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-02-09 kl. 9:00-11:15 Ajournering kl. 10:10-10:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Anders Nilsson,

Läs mer

Arbetsmaterial enbart för diskussion. Framtidens hälso- och sjukvård i Stockholms län

Arbetsmaterial enbart för diskussion. Framtidens hälso- och sjukvård i Stockholms län Arbetsmaterial enbart för diskussion Framtidens hälso- och sjukvård i Stockholms län 3 november 2014 Sidan 2 Arbetsmaterial Framtidsplan för enbart hälso- och för diskussion sjukvården Stockholms län växer

Läs mer

Stadgar. Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund. Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159

Stadgar. Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund. Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159 Stadgar Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund Antagna 2010-12-03 Senast ändrade 2014-11-30 Organisationsnummer 845003-2159 1 Ändamål Alumniföreningen vid Teknologkåren i Lund (även Alumniföreningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2013-09-26. C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2013-09-26. C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S), v. ordf. Yvonne Ekaremål

Läs mer

Justering av avgifter för prövning och tillsyn av serveringstillstånd enligt alkohollagen samt tillsyn av folköl-, tobak och nikotinförsäljning

Justering av avgifter för prövning och tillsyn av serveringstillstånd enligt alkohollagen samt tillsyn av folköl-, tobak och nikotinförsäljning 1 (6) Socialkontoret 2009-02-17 Dnr 2008-202 Inger Winkelmann Mildaeus Socialnämnden Justering av avgifter för prövning och tillsyn av serveringstillstånd enligt alkohollagen samt tillsyn av folköl-, tobak

Läs mer

2009-02-26. Socialdepartementet

2009-02-26. Socialdepartementet 2009-02-26 Bilaga till regeringsbeslut 2009-02-26 nr I:4 Socialdepartementet Överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting om en förstärkt vårdgaranti för insatser till barn och

Läs mer

Brevutskick till väntande patienter

Brevutskick till väntande patienter Brevutskick till väntande patienter Rapport från Vårdgarantiarbetet i Region Skåne, juni 2006 Bakgrund Genom en överenskommelse har staten och Sveriges Kommuner och Landsting enats om en långsiktig satsning

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-10-05 2 SN 111 Dnr 123.11 700 Information från personalen Kosta hemtjänstområde Personalen från Kosta hemtjänstområde informerade om arbetet inom hemtjänsten och hemsjukvården. Socialnämnden

Läs mer

Avtal om samverkan inom Östersunds kommun

Avtal om samverkan inom Östersunds kommun Samverkansavtal 1 Östersunds kommuns Personalorgan Avtal om samverkan inom Östersunds kommun 1 Dagens förhandling avser ett samverkansavtal, som beskriver hur parterna ska hantera samverkansfrågor inom

Läs mer

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 13 (42) 2016-03-21 Kf 5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 Mariann Gustafsson (V) har 19 oktober 2015 väckt en motion om policy för

Läs mer

Gymnasienämnden 2001-02-20 1 (12)

Gymnasienämnden 2001-02-20 1 (12) Sammanträdesdatum 1 (12) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2001-02-20, kl 15.00-18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s),

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 6 9 Datum 2014-02-27 1 (4) Protokoll från upphandlingsstrategiutskottets sammanträde Tid: 2014-02-27 14.30-15.30 Plats: Skånetrafiken, Hässleholm Beslutande Liliana

Läs mer

Reglemente för Val- och förtroendemannanämnden

Reglemente för Val- och förtroendemannanämnden Reglemente för Val- och förtroendemannanämnden Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 193 Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs

Läs mer

Tid: 2010-04-15 kl 08.30-11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15

Tid: 2010-04-15 kl 08.30-11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Dnr 2010/01 1(5) Tid: 2010-04-15 kl 08.30-11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Frånvarande: Mats Karlsson, (S) Göteborg Stad Peter Engwall Försäkringskassan Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Peter Nofors Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Hallands län januari månad 2016 oförändrad arbetslöshet sedan ett år tillbaka Arbetslösheten har varit oförändrad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-05-06 Sida 1 (7)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2014-05-06 Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Inlandsrummet, klockan 13:00-15:35 ande Jane Bredin (M) Ordförande Glenn Ljunggren (S) Oppositionsledare Göran Oskarson (FP) Björn Saletti (V) Sekreterare Clara Engstrand Paragraf

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) 2015-02-10

PROTOKOLL 1 (13) 2015-02-10 PROTOKOLL 1 (13) 2015-02-10 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl 14 00-15 45 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C)

Läs mer

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Kiruna kommun. Medarbetarenkäten är en

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-12-14 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2010-12-14 1 Socialnämnden 2010-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 192 Arbetsutskottets protokoll 193 Delegationsbeslut 194 Information 195 Budgetuppföljning 2010 196 Platssituation

Läs mer

Program med mål och riktlinjer för privata utförare mandatperioden 2015-2018

Program med mål och riktlinjer för privata utförare mandatperioden 2015-2018 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2016-05-25 KS 2016/0527 50044 Kommunfullmäktige Program med mål och riktlinjer för privata utförare mandatperioden 2015-2018 Förslag till

Läs mer

november 2013, kl. 15.30 1 Revisorernas övergripande granskning 2013 BUN 13/101 2 Budget 2014, plan 2015-2016 BUN 13/59

november 2013, kl. 15.30 1 Revisorernas övergripande granskning 2013 BUN 13/101 2 Budget 2014, plan 2015-2016 BUN 13/59 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-11-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 20 FÖREDRAGNINGSLISTA november 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

Sammanträde 2008-10-02

Sammanträde 2008-10-02 GOTLANDS KOMMUN Kommunala handikapprådet REGISTER Sammanträde 33 Inledning 34 Val av justeringsledamot 35 Detaljplanen för Visby innerstad 36 Information ang vårdval och Gråbo Vårdcentral 37 Övrigt 38

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige (numera regionfullmäktige) 2001-11-26. Ändrat: 2002-10-14, 2002-12-16, 2007-12-17, 2008-03-17, 2010-12-13, 2013-12-16 och 2015-03-02, 123. Verksamhetsområde

Läs mer

Riktlinjer för medborgardialog

Riktlinjer för medborgardialog Riktlinjer för medborgardialog Kommunstyrelseförvaltningen 2015 Principer för dialogen i Söderhamns kommun Att engagera medborgarna och skapa former för delaktighet och dialog för kommunens utveckling

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 21 oktober 2014 Ö 5774-13 KLAGANDE TO Rättegångsbiträde enligt föräldrabalken: Advokat JS MOTPART Göteborgs Överförmyndarförvaltning

Läs mer

Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter

Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter KKV1026, v1.4, 2013-01-18 BESLUT 2014-12-12 Dnr 99/2014 1 (6) Region Skåne JA Hedlunds väg 291 89 Kristianstad Region Skåne Fråga om utformning av fördelningsnyckel i ramavtal för radiologiprodukter Konkurrensverkets

Läs mer

Yttrande över remiss, förslag till biblioteksplan för Landstinget Sörmland 2016-2018

Yttrande över remiss, förslag till biblioteksplan för Landstinget Sörmland 2016-2018 Kultur- och fritidsnämnden 2016-01-29 1 (5) Kultur- och fritidsförvaltningen Kommunikation och administration KFN/2015:277 Åsa Karlsson, 016-710 18 27 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över remiss, förslag

Läs mer

En stärkt yrkeshögskola ett lyft för kunskap (Ds 2015:41)

En stärkt yrkeshögskola ett lyft för kunskap (Ds 2015:41) REMISSVAR 1 (5) ERT ER BETECKNING 2015-08-17 U2015/04091/GV Regeringskansliet Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm En stärkt yrkeshögskola ett lyft för kunskap (Ds 2015:41) I promemorian presenterar

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2016-05-06 B E S L U T Swedbank AB FI Dnr 15-13124 Verkställande direktören Delgivning nr 2 105 34 Stockholm Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella

Läs mer

Reglemente för barn- och skolnämnden

Reglemente för barn- och skolnämnden Reglemente för barn- och skolnämnden Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 193 Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs i enlighet

Läs mer

Internkontrollplan 2014 Jämtlands Räddningstjänstförbund

Internkontrollplan 2014 Jämtlands Räddningstjänstförbund Internkontrollplan 2014 Jämtlands Räddningstjänstförbund Godkänd av direktionen 2014-01-XX 2014-01-13 Sida 1 Förslag till internkontrollplan för 2014 Direktionen fastställer varje år områden för intern

Läs mer

Ärendelista Förskolenämnden

Ärendelista Förskolenämnden Fö 615/2015 Ärendelista Förskolenämnden Datum: 2016-06-07 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan norr, 3 tr 1 Protokolljusterare Datum och tid: 13 juni Plats: Förvaltningskontor Ringgatan, Ringgatan 32, 2 tr

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-10-12 52-63

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-10-12 52-63 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-10-12 52-63 Plats och tid Stadshuset Tidaholm kl 09.00-11.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Ullrica Ramsin Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

12 Yttrande över remissen Betänkande -Arbetslöshet och ekonomiskt bistånd (SOU 2015:44) AMN 2015-0236-01.06.

12 Yttrande över remissen Betänkande -Arbetslöshet och ekonomiskt bistånd (SOU 2015:44) AMN 2015-0236-01.06. Sida 32 (63) 12 Yttrande över remissen Betänkande -Arbetslöshet och ekonomiskt bistånd (SOU 2015:44) AMN 2015-0236-01.06. Arbetsmarknadsnämndens beslut 1. Arbetsmarknadsnämnden beslutade att hänvisa till

Läs mer

Rutin för hantering av medicinska avvikelser

Rutin för hantering av medicinska avvikelser Ansvarig för rutin: Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS Upprättad (av vem och datum) Carina Andersson, MAS, 2013-04-03 Reviderad (av vem och datum) Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens

Läs mer