STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten."

Transkript

1 STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten.

2 I BILDAR Nu vet jag vad det menas att vara rustad för rollen som ledare och framför allt varför det är viktigt. Chef - Apoteksbranschen De tog sig tid för mina personliga frågor och lyckades ändå få med helheten. Imponerande Mellanchef - Säkerhetsföretag Mycket proffsiga utbildare. Mycket. Rektor - Högskola Ingenting lämnas åt slumpen - Konkret och praktiskt användbart. Säljchef - IT-bolag Varför fick jag inte gå den här utbildningen när jag blev chef?.. VD - Byggbranschen De lämnar ingenting åt slumpen Mellanchef - Statlig förvaltning Resultat, resultat, resultat Entreprenör - restaurangbranschen Tre dagars inspiration, energi och kompetens. Wow! Mellanchef - kommunal verksamhet * Våra citat från medverkande är anonymiserade då chefers utveckling kan vara en konkurrensfaktor. På anmodan skickar vi gärna en referenslista på tidigare deltagare.

3 LEDARE Vi genomför extraordinära utbildningar med hög klass av egenutveckling, reflektion och kompetens. Vi arbetar med ledarutbildning för företag och individer där vi tillhandahåller öppna utbildningar för ledare som utvecklas och utbildas i grundläggande och avancerat ledarskap. Vi vänder oss till mellanchefer och chefens chef. Våra primära utbildningsområden är - Ledarskap - Grupputveckling - Kommunikation Vi genomför även företagsinterna utbildningar genom att utveckla utbildningsprogram som sträcker sig över längre perioder eller enskilda insatser. När tar du ditt nästa steg?

4 VAD FÅR DELTAGAREN Omfattning utbildningsdag 1,5 timme individuell coaching Individuellt anpassade övningar mellan utbildningsmodulen Inför utbildningen Personlig intervju med kursledaren Analys kommunikationsstil Mål- och resultatplan med utbildningen Under utbildningen Hälsofrukost, lunch och fika Boken Det tydliga ledarskapet Hög nivå av erfarenhetsutbyte Efter utbildningen Uppföljning av uppsatta mål med kursen Seminarier och föreläsningar i Ledarbildarnas regi Medverkan på Coaching Live Rabatterad prenumeration på tidningen chef. 25% Rabatt på Tidningen chefs chefsnätverk NY SOM LEDARE VAD FÅR FÖRETAGET Tydligare ledare Måluppfyllelse Effektivare organisation Motiverade och nöjda medarbetare Mätbara resultat Strukturerad ledarutveckling

5 Är vissa födda till att vara ledare eller är ledarskap en kompetens för alla? Varför är vissa samtal svåra att genomföra? Hur kommer det sig att en del ledare lyckas bättre än andra? Vad är det som gör att en del grupper presterar och levererar mer än andra? Hur ska jag hantera att bli chef över tidigare kollegor? Varför är det så viktigt att dela sina erfarenheter med andra ledare? På utbildningen Ny Som Ledare får du lära dig den teoretiska grunden, de praktiska verktygen och insikterna varje ledare behöver för att verka som en motiverande och tydlig ledare. Vi arbetar med upplevelsebaserat lärande vilket innebär att varje deltagares unika verklighet tas i beaktande när vi skräddarsyr övningar och utbildningens olika moment. Under tre intensiva dagar med andra deltagare får du en djuplodande och omfattande grund som ledare. Efter genomförda utbildningsdagar får du arbetsuppgifter och konkreta övningar att praktisera i den egna vardagen. Efter två månader genomförs en uppföljande utbildningsdag där vi repeterar och fördjupar dina nya kunskaper för att säkerställa att de mål du hade med utbildningen har infriats. Då vi som utbildar själva har arbetat och verkar som ledare utöver vår pedagogiska yrkesroll kan vi garantera att du blir nöjd. Du får hela investeringen tillbaka om utbildningen inte varit värdefull för dig som gått. Våra referenser för den här utbildningen är vem som helst av alla som gått den. Utbildningen vänder sig specifikt till dig som är på väg att få en ledarroll, som har en formell ledarroll och dig som arbetat en tid som ledare. Framför allt vänder sig utbildningen till dig som har en mellanchefsfunktion eller chefens chef. INNEHÅLL Samtalets konst Att planera, leda och följa upp medarbetarsamtal Att hantera svåra samtal Att leda målstyrda samtal Chefsrollen Att bli chef över kollegor Vara ledare, agera som chef Att påverka i ledningsgruppen Ledaren och gruppen Att motivera och skapa effektiva team Att locka fram, utveckla och synliggöra den tysta kunskapen Att leda i förändring Att kommunicera som ledare Kroppsspråkets påverkan Presentationsteknik Den tydlige ledaren Att skapa och nå resultat Motivera med rätt mål Effektiv resultatstyrning Återkoppling och uppföljning PRIS :- (6.200:-/ utbildningsdag). GARANTI Vi vet att det kan låta säljigt. Men vi snittar 4,9/ 5 i betyg på våra utbildningar och kan därför ärligt stå för vår garanti. Du får hela kursavgiften tillbaka om Ny som ledare inte varit värdefull för dig.

6 EDARPROG Förvalta, förädla och utveckla. Ett år av kontinuerlig ledarutveckling. Välkommen till vidareutveckling för ledare som har ledarerfarenhet och som vill ta sin karriär och kompetens till en ny nivå. Ett ledarprogram för ledare säkerställer långsiktig kvalitet på chefernas utveckling kopplat till företagets ambitioner och mål. Varför är ledarens kompetensutveckling så viktig över tiden? Hur kommer det sig att vi fortafarnde år 2014 tror att man blir klar som ledare. Det räcker inte att skicka chefer på kurs. Hur kan ett företag ta ett samlat grepp kring sitt ledarskap och lyfta ledarskapet över tid? Tänk dig att du under ett år får möjligheten att träffa en coach bara för dig och din egen utveckling. Lägg till att du under fyra tillfällen ges chansen att dela dina erfarenheter med andra chefer genom chefshandledning som ger dig återkoppling. Vad är värdet för dig och ditt företag att som ledare bolla egna tankar med andra och få nya perspektiv och vinklar på just dina egna utmaningar? Ledarprogrammet är ett program för ledare som vill utvecklas utan att det tar för mycket tid av den operativa verksamheten. Vi vänder oss till företag som vill ha en strategisk ledarutveckling och som dessutom vill bredda ledarnas förmågor och kunskaper under en tillväxtfas. Vi tror inte på quick-fix som en lösning på bristande ledarskap. Därför är vår tydliga ambition att långsiktigt stötta och utveckla chefen och ledarens utveckling med avstamp i chefens praktiska vardag och verklighet. Ditt program kan starta valfri tidpunkt på året. Kontakta anette.ljungqvist@ledarbildarna.se för mer information. 1 ÅR

7 RAMMET FAKTA OM PROGRAMMET VAD FÅR DELTAGAREN Inför programmet Personlig intervju med kursledaren Analys kommunikationsstil Mål- och resultatplan med utbildningen Under programmet Fyra individuella coachingtillfällen med utvald coach. Fyra grupphandledningstillfällen tillsammans med andra ledare Två worksshopskvällar (även online) med olika ledardilemman. Möjlighet att deltaga som deltagare eller åhörare på coaching live Boken det tydliga ledarskapet Arbetsdokumentation Efter programmet Uppföljning av uppsatta mål med programmet Seminarier och föreläsningar i Ledarbildarnas regi Nya kontakter och bredare nätverk VAD FÅR FÖRETAGET Bättre kontroll och medverkan på ledarskapets utveckling Tydligare ledare Måluppfyllelse Effektivare organisation Motiverade och nöjda medarbetare PRIS (per deltagare) :- (3.900:-/månad).

8 FÖRDJUPN INSPIRATI För en del passar det perfekt att åka på utbildning i några dagar. För andra är det svårt att komma loss och att få tiden att räcka till. Därför har vi en del aktiviteter som är till för dig som vill utvecklas som ledare och inspireras till nya möjligheter i din egen vardag. En del av våra aktiviteter är kostnadsfria eller kraftigt rabatterade då vi i vår roll som utbildare och coacher ser det som egenutveckling eller möjlighet att träna på nya föreläsningar och utbildningsupplägg. Vårat huvudkontor och utbildningslokaler finns i Stockholm, men vi har coacher över hela landet. DET TYDLIGA LEDARSKAPET Vem vill inte vara tydlig? Hur gör skickliga ledare för att bli tydligare? Boken det tydliga ledarskapet som också ingår i en del av våra utbildningar handlar om de verktyg och tekniker du som ledare behöver behärska för att kunna leda, coacha och motivera andra. Författarna Malin Trossing och Alexander Holmberg ger föreläsningar, utbildningar och workshops i ämnet som en introduktion till våra andra utbildningar. Läs mer på Maila anette.ljungqvist@ledarbildarna.se för att veta mer och för att anmäla ditt intresse. Boken går även att köpa i företagsversion.

9 ON ING WORKSHOPS Två gånger per termin genomför vi öppna workshops med ett konkret ledardilemma. Exempelvis att bli chef över kollegor, att ta det där samtalet, att hantera en konflikt. Workshopen kostar 500:- per deltagare. Detta ingår för de som medverkar i vårat ledarprogram. COACHING LIVE Sista fredagen varje månad genomför vi Coaching Live. En coach har ett coachande samtal med en klient inför publik. Du tar med dig din egen lunch, medverkar som publik och ger återkoppling på vad du sett, tänkt och upplevt under coachingen. Vi ser det som egenutveckling. Du får nya perspektiv och sannolikt en hel del insikter. Kostnadsfritt för publik. SEMINARIER Ledartrender, praktiska tips, ny litteratur, möten, nätverkande, mingel, inspiration, reflektion. Ibland arrangerar vi föreläsningar och seminarier för att bevaka och utveckla ledarbranschen. Anmäl dig till vårat nyhetsbrev för att inte missa några aktiviteter för dig. Kostnadsfritt.

10 UTBILDARE INSPIR LEDARE MÄN LEDARBILD ALEXANDER HOLMBERG Ledarskapsexpert. En av Sveriges främsta coacher och ledarutvecklare. Han har genom åren coachat och utvecklat framgångsrika ledare. En uppskattad utbildare och föreläsare som levererar något utöver det vanliga. Alexander har utvecklat nytänkande ledarskapsutbildningar för företag och för tidningen Chef. Ledarutbildare, författare och coach. MALIN TROSSING Ledarskapsexpert och författare till de uppskattade ledarskapsböckerna Våga leda effektivt! och Våga leda modigare!. Hon är civilingenjör och har mångårig chefserfarenhet från flera branscher. Hennes föreläsningar och utbildningar får alltid toppbetyg och hennes budskap är tydligt och lättsamt. MATTIAS JOSEFSSON Affärsutvecklingschef, marknadschef, international relations manager och VD. Utbildare och coach. Mattias har erfarenhet från koncerner, näringslivet och internationellt arbete. Han har en fil kand i samhällsvetenskapliga ämnen, är ACC certifierad coach och har lång erfarenhet av praktiskt ledarskap som han också utbildar i.

11 ATÖRER COACHER NISKOR ARE ANDRA Vid behov anlitar vi experter inom specialistområden. Vi har utvecklat samarbeten med många av de skickligaste aktörerna inom ledarskap och kommunikation i Sverige och norden. Kontakta oss så berättar vi mer. SVERKER WADSTEIN ANETTE LJUNGQVIST Sverker har en Teol. Kand. i botten Coach med medicinsk bakgrund. har han utbildat sig inom KBT, läst Specialist i stresshanteringsfrågor psykologi på North Park University, för företag och individer. Stor erfarenhet av att arbeta med kommujnal Chicago och coachutbildning från Coach2Coach. Sverker äger en och statlig verksamhet. Inspiratör stor förmåga att bygga relation till och föreläsare med fokus på chefens människor och på det sättet redan i roll och ansvar för psykosocial hälsa inledningen av ett samtal få förtroende från dem han möter. Utbildar i kundansvarig på Ledarbildarna AB. och arbetsglädje. Anette är även samtal och etik.

12 VÄLK ALENDAR 014 SEPTEMBER MAILA Ny som Ledare 16-18/9, 11/11 Coaching Live 26/9 kl för att säkra din plats. OKTOBER RING Ny som Ledare 14-16/10, 1/ Workshop 15/10 kl Coaching Live 31/10 kl NOVEMBER Språkmönster 13/11 kl Kommunikation & Påverkan 12-14/11 Ny som Ledare 26-28/11, 5/ Coaching Live 28/11 kl DECEMBER Ny som ledare 9-11/12, 5/ Workshop 10/12 kl KONTAKTA om du har frågor.

13 IUM 2015 JANUARI Ny som Ledare 20-22/1, 15/4 Coaching Live 30/1 kl AUGUSTI Ny som Ledare 18-20/8, 16/10 Coaching Live 28/8 kl FEBRUARI Workshop 4/2 kl Ny som Ledare 17-19/2, 16/4 MARS Ny som Ledare 17-19/3, 12/5 Coaching Live 27/3 kl APRIL Språkmönster 14/4, kl Workshop 15/4, kl Coaching Live 24/4, kl Ny som Ledare 28-30/4, 11/6 MAJ Ny som Ledare 27-29/5, 3/9 Kommunikation och påverkan 13-15/4 Coaching Live 29/5, kl SEPTEMBER Workshop 2/9 kl Coaching Live 25/9 kl Ny som Ledare 29/9-1/10, 13/11 OKTOBER Ny som Ledare 12-14/10, 11/12 Coaching Live 30/10 kl NOVEMBER Språkmönster 11/11 kl Workshop 11/11 kl Ny som Ledare 25-27/11, 22/1 (2016) Coaching Live 27/11 kl DECEMBER Ny som ledare 7-9/12, 18/2 (2016) JUNI Ny som Ledare 24-26/6, 4/9 Coaching Live 26/6, kl OMMEN

14 VI BILDAR LEDARE. Telefon Mail Läs mer på Bondegatan 21, stallet. Nyfikna människor får veta mer. Har du läst detta; ange nyfiken vet mer, när du bokar en utbildning hos oss så får du 10% rabatt.

STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten.

STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten. STÄRK DITT LEDARSKAP Ledarutbildning i verkligheten. I BILDAR LEDARE Nu vet jag vad det menas att vara rustad för rollen som ledare och framför allt varför det är viktigt. Chef - Apoteksbranschen De tog

Läs mer

En ledare är tydlig.

En ledare är tydlig. En ledare är tydlig. Först. Handen på hjärtat. Om du för en stund beskriver den bästa chef du någonsin haft, så kommer du beskriva en person som är tydlig. Den bästa chefen blandar inte ihop det, den motiverande

Läs mer

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Personligt ledarskap! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna i Dalarnas

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER GÖTEBORG HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa talare

Läs mer

Ledarskapskurser 2014

Ledarskapskurser 2014 Inbjudan till kurs 2014 Ledarskapskurser 2014 Ledarskap som ger konkreta resultat Kurserna hålls i, Göteborg och Malmö LEDARE MEN INTE CHEF Praktiskt ledarskap i vardagen NY SOM CHEF Trygg och effektiv

Läs mer

Den Axiologiska Ledarprofilen

Den Axiologiska Ledarprofilen Omfattning - generellt Den Axiologiska Ledarprofilen Användningsområden företagsinternt för utveckling av det personliga ledarskapet 1. En Rapport på 60+ sidor som redovisar det individuella tankemönstret

Läs mer

KURSINBJUDAN Ledarskapsutbildning

KURSINBJUDAN Ledarskapsutbildning KURSINBJUDAN Ledarskapsutbildning Datum: 30 januari 2014 Plats: Medlefors Konferens, Skellefteå "För att kunna leda andra behöver jag kunna leda mig själv". Det är utgångspunkten för den ledarskapsutbildning

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för effektivt samarbete VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för effektivt samarbete! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

Ledarskap och kommunikation med NLP

Ledarskap och kommunikation med NLP Ledarskap och kommunikation med NLP Lev, lär, träna och förändra utbildningen som ger dig helt nya perspektiv och resultat NLP Business Practitioner är utbildningen för dig som vill utvecklas som ledare

Läs mer

Ledarskapsprogrammet. Mästarskaparna Lär dig framgångsrika beteenden

Ledarskapsprogrammet. Mästarskaparna Lär dig framgångsrika beteenden Ledarskapsprogrammet Många menar att NLP är det bästa man kan hitta inom chefsutveckling. Det tror vi är en bra grund för framgångsrikt ledarskap. Läs här om alla verktyg du kommer lära dig. Genom hela

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Kommunikativt ledarskap i praktiken En diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar i följd samt tre fristående dagar, totalt fem dagar. Datum: 17-18 februari,

Läs mer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 25. MiLprogrammet för nya chefer MUC 25 MiLprogrammet för nya chefer 2011 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder du dig

Läs mer

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar.

FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013. Föreläsningar som förändrar. FÖRELÄSNINGAR OCH KURSER STOCKHOLM HÖSTEN 2013 Föreläsningar som förändrar. Lära för Livet Seminarier Utbildning Talarförmedling Er partner inom individ-, ledarskaps- och teamutveckling Sveriges bästa

Läs mer

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching Gunnar Kihlblom Coaching av ledare och nyckelpersoner Utbildning i Affärs Coaching Solid Affärs Coaching stödjer ledare och andra nyckelpersoner att möta de framtida utmaningarna som de själva och deras

Läs mer

Ledarskapsutbildningar

Ledarskapsutbildningar Inbjudan till kurser 2013 Ledarskapsutbildningar Ledarskap som ger resultat! LEDARE MEN INTE CHEF Praktiskt ledarskap i vardagen LEDARE MEN INTE CHEF steg 2 Workshop: Öva dig till ett bättre ledarskap

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för att motivera grupper VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för motivera grupper! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med

Mentorskapsprogram 2013/2014. i samarbete med Mentorskapsprogram 2013/2014 i samarbete med REDIRE - att återvända och avkastning Mentor - handledare och förebild med uppdrag att vägleda en yngre person i dennes personliga och professionella utveckling

Läs mer

Ledarskapsutbildning Steg 2 Kommunikation 3 dagar

Ledarskapsutbildning Steg 2 Kommunikation 3 dagar Ledarskapsutbildning Steg 2 Kommunikation 3 dagar Nercia - en värld av relationer, kompetens och massor med inspiration! Nercia har utbildat människor, och bidragit till kompetensutveckling i en mängd

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School EIO Ledarskapsprogram Så här tycker några av deltagarna om vad programmet haft för omvälvande betydelse

Läs mer

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar (internat) samt tre fristående dagar. Datum: 17-18 augusti, 24 september, 22 oktober samt 14 januari 2016. Ort

Läs mer

ramgångsrika öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling.

ramgångsrika öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling. F ramgångsrika F öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling. Region Skånes nya satsning på kvinnor som äger och driver företag inom vård och omsorg i Skåne

Läs mer

MUC 23. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 23. MiLprogrammet för nya chefer MUC 23 MiLprogrammet för nya chefer 2008-2009 Välkommen till MiLprogrammet för NYA chefer Du är i början av din chefskarriär och är motiverad att ta dig an större utmaningar. Du har ambitionen att utvecklas

Läs mer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer

MUC 24. MiLprogrammet för nya chefer MUC 24 MiLprogrammet för nya chefer 2009-2010 VÄLKOMMEN TILL MiLPROGRAMMET FÖR NYA CHEFER Du är ny i din chefsroll och funderar på hur du kan utvecklas i ditt ledarskap. Vad krävs av dig? Hur använder

Läs mer

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat

Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Ledarskap för ökat resultat VÄLKOMMEN! Varmt välkommen till kursen Ledarskap för ökat resultat! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och

Läs mer

STOR A. Ledarskapsdagen. 4 november 2014 - Berns - Stockholm. Speciellt inbjuden: Percy Barnevik. Mina allra bästa råd till dig som ledare

STOR A. Ledarskapsdagen. 4 november 2014 - Berns - Stockholm. Speciellt inbjuden: Percy Barnevik. Mina allra bästa råd till dig som ledare Av Sveriges största chefsnätverk 4 november 2014 - Berns - Stockholm - Hur får du dina medarbetare att prestera mera och bli mer motiverade? - Så uppnår du en god karriärsutveckling - Så leder du morgondagens

Läs mer

AMP- Ability Management Program Investering i kompetens

AMP- Ability Management Program Investering i kompetens AMP- Ability Management Program Investering i kompetens Genom att investera i kompetens för chefer kommer dessa via AMP genomföra förändringsarbeten som resulterar i värden större än investeringskostnaden,

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE KRAFT & RESULTAT TRÄNING FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Denna Kraft & Resultat Träning syftar till att göra dig kapabel att leda ditt företag alt.

Läs mer

LindgrenHelde Kommunikation

LindgrenHelde Kommunikation LindgrenHelde Kommunikation Kurskatalog Hösten 2014 LindgrenHelde KOMMUNIKATION KURSÖVERSIKT Hösten 2014 KURSDATUM Förbättra din kommunikation - och höja trivseln på jobbet! Välkommen att inspireras till

Läs mer

2015-2016 ADVANTUM KOMPETENS LEDARSKAP MEDARBETARSKAP AFFÄRSMANNASKAP KOMMUNIKATION PEDAGOGIK HR

2015-2016 ADVANTUM KOMPETENS LEDARSKAP MEDARBETARSKAP AFFÄRSMANNASKAP KOMMUNIKATION PEDAGOGIK HR 2015-2016 ADVANTUM KOMPETENS LEDARSKAP MEDARBETARSKAP AFFÄRSMANNASKAP KOMMUNIKATION PEDAGOGIK HR VANTUM MPETENS DIN UTVECKLING ÄR VIKTIG FÖR MIG! Jag har i snart 30 år arbetat med kompetensutveckling i

Läs mer

NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012.

NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012. NLP Practitioner med INLPTA Certifikat Höstterminen 2012. NLP Practitioner kurs För personligt ledarskap och utveckling En internationellt certifierad kurs 4 långhelger, 16 dagar Vill du: Kommunicera bättre

Läs mer

Ledarutvecklingsprogram

Ledarutvecklingsprogram Kalmarsundsregionens arbetsgivarring erbjuder i samverkan med Indigo Management Ledarutvecklingsprogram UGL + 2+2+2+2+1 dagar Hur hanterar du att bli chef över dina tidigare kollegor? Vilken ledarstil

Läs mer

Ledarskapsutbildningar

Ledarskapsutbildningar Inbjudan till kurser Stockholm 2011 Ledarskapsutbildningar Ledarskap som ger resultat! Ledare men inte chef Praktiskt ledarskap i vardagen Mycket bra och givande kurs! Bara massa + + + Ny som chef Det

Läs mer

Boksammanfattning. Våga leda modigare! Om författaren. Egen erfarenhet och andras. Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.

Boksammanfattning. Våga leda modigare! Om författaren. Egen erfarenhet och andras. Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd. Boksammanfattning Våga leda modigare! Om författaren Malin Trossing har en gedigen bakgrund som ledare inom olika branscher och började sin chefsbana redan vid 26 års ålder. Hennes första bok Våga leda

Läs mer

Företagsledarutbildningen

Företagsledarutbildningen Företagsledarutbildningen En utbildning som gör skillnad! Företagsledarutbildningen Det har blivit dags för tredje omgången av den populära Företagsledarutbildningen som vi har tagit fram tillsammans med

Läs mer

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2015 NLP PRACTITIONER Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus En INLPTA - certifierad utbildning, 5 långhelger, 15 dagar Vill du

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Dags att anmäla sig till EIO Ledarskapsprogram I januari drar en ny omgång av EIOs ledarskapsprogram

Läs mer

20 nov. i Umeå a Pihl Self Management Stefan Hyttfors m N m u E tid är dåtidf!ramtdienä? u d r Ä! r ä h r

20 nov. i Umeå a Pihl Self Management Stefan Hyttfors m N m u E tid är dåtidf!ramtdienä? u d r Ä! r ä h r 20 nov. i Umeå Emma Pihl Self Management Stefan Hyttfors Nutid är dåtid! Framtiden är här! Är du? När ledarskapet och HR-arbetet behöver inspireras Ibland gör den sig påmind idétorkan. Plötsligt sinar

Läs mer

Kommunikation för bättre ledarskap

Kommunikation för bättre ledarskap Kommunikation för bättre ledarskap Lönsamma och livskraftiga företag med medarbetare som jobbar mot gemensamma mål och som mår bra skapas av medvetna, lyhörda och tydliga chefer. För att nå dit är det

Läs mer

Utbildning Katalog Hösten 2015

Utbildning Katalog Hösten 2015 Utbildning Katalog Hösten 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! - Det är lönsamt att investera i medarbetarnas utbildning! På våra kurser

Läs mer

Det här är programmet som accelererar

Det här är programmet som accelererar Management Acceleration Program 2019 Inledning Management Acceleration Program Det här är programmet som accelererar din verksamhetsexpertis och ger dig det självförtroende du behöver för att ta nästa

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för effektivt samarbete 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Ledarskap för effektivt samarbete I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna

Läs mer

Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach

Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach erbjuder utbildning till Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach - ett coachande förhållnings- och arbetssätt inom organisationer Vilket avtryck vill jag göra som ledare? Hur antar jag ett coachande

Läs mer

UTBILDNINGAR. Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten!

UTBILDNINGAR. Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten! LindgrenHelde Kommunikation Mångfald hanteras med omsorg! UTBILDNINGAR Förbättra ditt bemötande! Hantera dina konflikter! Lyckas med kulturmöten! - genom tydlig och dialogisk kommunikation På våra kurser

Läs mer

Kurskatalog. Hösten Sid 1 (16)

Kurskatalog. Hösten Sid 1 (16) Sid 1 (16) Kurskatalog Hösten 2016 Sid 2 (16) Våra ledarskapskurser: Att vara ledare är en relation till skillnad från att vara chef vilket är en position. Om man ska lyckas behöver man behärska både att

Läs mer

TRÄNINGSLÄGER I PERSONLIGT LEDARSK AP MiL CAMPUSVECKAN

TRÄNINGSLÄGER I PERSONLIGT LEDARSK AP MiL CAMPUSVECKAN TRÄNINGSLÄGER I PERSONLIGT LEDARSK AP MiL CAMPUSVECKAN träningsläger i personligt ledarskap MiL Campusveckan är en utmanande, intensiv och rolig process. Du får genom upplevelsebaserad träning, coachning,

Läs mer

Vi hjälper dig utvecklas!

Vi hjälper dig utvecklas! 2014 2015 Vi hjälper dig utvecklas! Möt Patrik, Pernilla, Nellie och Per. Fyra av våra över trettio utbildare på Advantum Kompetens. De hjälper dig nå dina kunskapsmål och ger dig verktyg att fortsätta

Läs mer

ABLC erbjuder utbildning till. Certifierad Verksamhetsoch Ledarskapscoach. Ett coachande förhållnings- och arbetssätt inom organisationer

ABLC erbjuder utbildning till. Certifierad Verksamhetsoch Ledarskapscoach. Ett coachande förhållnings- och arbetssätt inom organisationer ABLC erbjuder utbildning till Certifierad Verksamhetsoch Ledarskapscoach Ett coachande förhållnings- och arbetssätt inom organisationer 2 COACHANDE LEDARE Vilket avtryck vill jag göra som ledare? Hur antar

Läs mer

Bengts seminariemeny 2016

Bengts seminariemeny 2016 Bengts seminariemeny 2016 Bengt Kallenberg Bengt Kallenberg, civilingenjör som sedan 2006 arbetar med ledarutveckling, coaching, grupputveckling, seminarier och föredrag. Han har många års erfarenhet från

Läs mer

Ledarutbildning för chefer i staten

Ledarutbildning för chefer i staten Ledarutbildning för chefer i staten Ledarutbildning för chefer i staten Riddarfjärden Ledarskap & Utveckling AB erbjuder Dig att delta i ett 6-dagars utvecklingsprogram speciellt riktat till Dig som är

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap. Schoollaboration /2019

Utveckla ditt ledarskap. Schoollaboration /2019 Utveckla ditt ledarskap Schoollaboration - 2018/2019 Från chef till ledare! Vi vill ge dig möjligheten att ta nästa steg som ledare med ambitionen att utveckla dig själv, ditt team och din verksamhet.

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

Kommuners Öppna Ledarskapsprogram

Kommuners Öppna Ledarskapsprogram Kommuners Öppna Ledarskapsprogram Vi erbjuder ett öppet ledarutvecklingsprogram för dig som vill utveckla ditt ledarskap genom en ökad förståelse för dig själv och de sammanhang du som ledare verkar i.

Läs mer

Ledarutbildning för chefer i staten

Ledarutbildning för chefer i staten Ledarutbildning för chefer i staten Ledarutbildning för chefer i staten Riddarfjärden Ledarskap & Utveckling AB erbjuder Dig att delta i ett 6-dagars utvecklingsprogram speciellt riktat till Dig som är

Läs mer

Lev livet fullt ut! Befria dig från onödiga begränsningar

Lev livet fullt ut! Befria dig från onödiga begränsningar Lev livet fullt ut! Befria dig från onödiga begränsningar Tänk på en sida av dig själv som du inte alls är nöjd med. Ställ dig frågan: "Var det här ett problem för mig förra månaden också? För ett halvår

Läs mer

Chef för personliga assistenter 2013

Chef för personliga assistenter 2013 Chef för personliga assistenter 2013 utvecklas i ditt ledarskap! Att leda på distans konkreta verktyg! Samtalsmetodik, konfliktlösning och professionellt förhållningssätt i olika situationer Uppdatering

Läs mer

Personligt anpassat ledarstöd eller coaching

Personligt anpassat ledarstöd eller coaching Personligt anpassat ledarstöd / coaching 2018 Inledning Personligt anpassat ledarstöd / coaching Personligt anpassat ledarstöd eller coaching är en möjlighet att utvecklas utifrån dina egna unika förutsättningar.

Läs mer

STOR A. Ledarskapsdagen. 26 november 2015 - Berns - Stockholm. Varmt välkommen till Sveriges största ledarskapsevent.

STOR A. Ledarskapsdagen. 26 november 2015 - Berns - Stockholm. Varmt välkommen till Sveriges största ledarskapsevent. STOR A 26 november 2015 - Berns - Stockholm Varmt välkommen till Sveriges största ledarskapsevent. Under en dag samlas några av Sveriges främsta ledare. Du får lyssna på fantastiska föreläsare och inspiratörer

Läs mer

Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach

Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach erbjuder utbildning till Certifierad Verksamhets- och Ledarskapscoach - ett coachande förhållnings- och arbetssätt inom organisationer Vilket avtryck vill jag göra som ledare? Hur antar jag ett coachande

Läs mer

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet

Din drivkraft, styrkor och hur du utnyttjar dem. Konsten att göra rätt saker, och saker rätt. E-bokföring effektiv koll på din lönsamhet Program vecka 17 Nyföretagarveckan Anmäl dig NU! till linkoping@nyforetagarcentrum.se eller via Facebook. 1 Mån 22 apr 17.30 19, essio ab, Näringslivets hus, Ågatan 9 Din drivkraft, styrkor och hur du

Läs mer

Boksammanfattning. Konsten att få andra att prestera

Boksammanfattning. Konsten att få andra att prestera Boksammanfattning Konsten att få andra att prestera Konsten att få andra att prestera är framför allt ett användbart verktyg för dig som vill utveckla dig själv och dem du leder. Med hjälp av både skisser

Läs mer

Digital kommunikation. Anpassad utbildning för Sparbankerna

Digital kommunikation. Anpassad utbildning för Sparbankerna Digital kommunikation Anpassad utbildning för Sparbankerna Om Företagsuniversitetet Företagsuniversitetet är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag. Vi ägs av Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms

Läs mer

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB VAD kan jag? HUR delar jag med mig? VILKEN är affärsnyttan? VARFÖR har mina kunder valt mig? www.stepeducation.se olofson@stepeducation.se 070 208 67 88 St Lars

Läs mer

SBL Företagsledning. för bygg och fastighet

SBL Företagsledning. för bygg och fastighet SBL Företagsledning för bygg och fastighet SBL FörETagSLEdning FÖr bygg och fastighet Företagsledningsprogram med fokus på utmaningar inom bygg- och fastighetssektorn Vår utgångspunkt är att utveckla ditt

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Varför just jag? kommer

Varför just jag? kommer Är du beredd? Individuell utbildning i krishantering Varför just jag? Alla företag kan drabbas av en kris och du kan komma att få en aktiv och betydelsefull roll i en sådan situation. Har du rätt kunskap

Läs mer

Ledarskapsutbildningar. Ledarskap som ger resultat! Riktigt bra övningar/uppgifter! Mycket bra och givande kurs! Bara massa + + +

Ledarskapsutbildningar. Ledarskap som ger resultat! Riktigt bra övningar/uppgifter! Mycket bra och givande kurs! Bara massa + + + Inbjudan till kurser Stockholm 2012 Ledarskapsutbildningar Ledarskap som ger resultat! Ledare men inte chef Riktigt bra övningar/uppgifter! Mycket bra och givande kurs! Bara massa + + + Ledare men inte

Läs mer

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa

Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Ett helt nytt affärsutvecklingsprogram för företag som: Vill utveckla Ledning och Styrning Vill sticka ut på marknaden Vågar Vilja Växa Anmälan t o m 31 oktober 2013 - är uppföljaren till det mycket uppskattade

Läs mer

MiL PERSONLIGT LEDARSKAP

MiL PERSONLIGT LEDARSKAP MiL PERSONLIGT LEDARSKAP träningsläger i personligt ledarskap MiL Personligt Ledarskap är en utmanande, intensiv och rolig process. Du får genom upplevelsebaserad träning, coachning, feedback och reflektion

Läs mer

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010

Du - ett varumärke. Bygg ditt personliga varumärke och stärk ditt professionella rykte. Umeå 17-18 mars 2010 Du - ett varumärke Umeå 17-18 mars 2010 Curomed Utbildning, Håkmark 213, 905 91 UMEÅ, tel 090-38375, fax 090-38331 e-post info@curomed.se, www.curomed.se 1 DU ETT VARUMÄRKE Du - Ett Varumärke Ditt personliga

Läs mer

Annonskampanj för Provins fem i Psykologtidningen

Annonskampanj för Provins fem i Psykologtidningen Annonskampanj för Provins fem i Psykologtidningen Mitt uppdrag var att ta fram annonser för Provins fems kursverksamhet. Sedan tidigare hade de information om hela sitt kursutbud i varje annons. Den informationen

Läs mer

Consultus Management Institute

Consultus Management Institute Ta ledarskapet till nästa nivå Genom programmet vill vi att erbjuda möjlighet till nya perspektiv, bidra till affärskritisk kompetens samt ytterligare stärka dig i din professionella roll som ledare. Vi

Läs mer

en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder

en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder Om du redan är chef och ledare och vill utvecklas vidare så är här en UNIK möjlighet att delta i ett livsförändrande utvecklings-program som kan ta din karriär till nya höjder Projektet Balans På Ledande

Läs mer

Ledarskapsutbildningar

Ledarskapsutbildningar Inbjudan till kurser Stockholm & Malmö 2010 Ledarskapsutbildningar Ledarskap som ger resultat! Ledare men inte chef Praktiskt ledarskap i vardagen Ny som chef Det framgångsrika ledarskapet Ledarskap för

Läs mer

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB

CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB CV för Birgitta Olofson, SteP Education AB VAD kan jag? HUR delar jag med mig? VILKEN är Affärsnyttan? VARFÖR har mina kunder valt mig? www.stepeducation.se olofson@stepeducation.se 070 208 67 88 St Lars

Läs mer

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare!

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! White Paper #6 Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! Malin Trossing för Kontentan, augusti 2013 Kontentan Förlags AB www.kontentan.se För att bli programmerare krävs flera års programmeringsutbildning

Läs mer

Kvinnor Leder

Kvinnor Leder Kvinnor Leder 2011 1 Framtiden är inte bara något som kommer. Den skapas av någon och det kan lika gärna vara av oss. Kaospiloterna 2 Kvinnor Leder 2011 Ledarna vill: Öka medvetenheten om de olika villkor

Läs mer

Ledarskap och kommunikation med NLP

Ledarskap och kommunikation med NLP Ledarskap och kommunikation med NLP NLP Business Master Practitioner Fördjupa och förfina din mästerlighet Du fördjupar och lyfter din kunskap flera nivåer. INDIVID TEAM ORGANISATION feedbackprocessen

Läs mer

Klara. Färdiga. Gå! Kunskap. Workshops. Djupintervjuer Verkliga fall. Råd och strategier. Personlig utveckling. Nätverk

Klara. Färdiga. Gå! Kunskap. Workshops. Djupintervjuer Verkliga fall. Råd och strategier. Personlig utveckling. Nätverk Kunskap Workshops Klara. Djupintervjuer Verkliga fall Färdiga. Gå! Råd och strategier Program för att hantera framtidens utmaningar i fjärrvärmebranschen. Personlig utveckling Nätverk Program för Sveriges

Läs mer

En chef måste du följa, en ledare vill du följa.

En chef måste du följa, en ledare vill du följa. 2019 Inledning En chef måste du följa, en ledare vill du följa. Du är ambitiös och vill göra ett riktigt bra jobb. Hur blir du en bra ledare? En naturlig ledare som får dina medarbetare att vilja mer?

Läs mer

gothia akademis utbildning Professionell Coach

gothia akademis utbildning Professionell Coach gothia akademis utbildning Professionell Coach Det är den här utbildningen som gör att International Coach Federation (ICF) låter Gothia Akademi göra kvalitetskontrollen för internationell certifiering

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

Ledarskapsutbildning 5 dagar

Ledarskapsutbildning 5 dagar Ledarskapsutbildning 5 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter kunden.

Läs mer

FÖR FÖRBUNDSCHEFER. Utgångspunkter Utbildningen kommer att vara upplagd i fyra olika men sammanflätade delar.

FÖR FÖRBUNDSCHEFER. Utgångspunkter Utbildningen kommer att vara upplagd i fyra olika men sammanflätade delar. UTVECKLINGSPROGRAM FÖR FÖRBUNDSCHEFER Bakgrund Nationella rådet och Samordningsförbundet Göteborg Hisingen, DELTA erbjuder tillsammans med Framtidens Ledare vid Göteborgsregionens kommunalförbund (GR)

Läs mer

Tränings-& Ledarskapsresa med CoachPower & SpringTime Travel på Training Camp Portugal 3-10 Okt 2015

Tränings-& Ledarskapsresa med CoachPower & SpringTime Travel på Training Camp Portugal 3-10 Okt 2015 Bättre LEDARE genom FYSISK TRÄNING LEADERSHIP BY COACHPOWER Anders Szalkai är på plats under veckan och är ansvarig för löpträningen Tränings-& Ledarskapsresa med CoachPower & SpringTime Travel på Training

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

CLUES enkla idéer i en komplex tillvaro

CLUES enkla idéer i en komplex tillvaro 1 Välkommen till SolutionCLUES Din samarbetspartner när det gäller: Utveckling av arbetsklimat, funktion och resultat inom arbetsplatsen, teamet eller ledningsgruppen. Effektiv och positiv coaching för

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

POLISENS CHEFSFÖRSÖRJNINGSPROGRAM mot indirekt nivå

POLISENS CHEFSFÖRSÖRJNINGSPROGRAM mot indirekt nivå POLISENS CHEFSFÖRSÖRJNINGSPROGRAM mot indirekt nivå Polisens uppdrag från medborgarna är tydligt: vi ska bidra till att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället... Framöver kommer Polisens

Läs mer

Chef inom tandvård. Din roll och funktion för effektiv styrning. Framgångsrik verksamhetsutveckling. Verktyg och praktik! Lär av andras framgångar

Chef inom tandvård. Din roll och funktion för effektiv styrning. Framgångsrik verksamhetsutveckling. Verktyg och praktik! Lär av andras framgångar Framgångsrik verksamhetsutveckling Chef inom tandvård Inbjudan till konferens i Stockholm den 9-10 september 2010 TALARE FRÅN Folktandvården Uppsala Henrik Raber Folktandvården Stockholm Peter Lundholm

Läs mer

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas.

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas. Dags att nätverka Svensk Byggtjänst har tagit fram ett program med nätverksträffar med syfte att hjälpa unga (under 30 år) talanger till en bra start i yrkeslivet. Idén är att erbjuda den senaste kunskapen

Läs mer

Vår satsning på Chefens kommunikativa uppdrag

Vår satsning på Chefens kommunikativa uppdrag Vår satsning på Chefens kommunikativa uppdrag 23-24 november 2016 Karin Kärrby, kommunikationschef Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning Helén Sedström, kommunikationsstrateg stadsledningskontoret Idag:

Läs mer

Kommunikation för chefer och ledare 3 dagar

Kommunikation för chefer och ledare 3 dagar Kommunikation för chefer och ledare 3 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas

Läs mer

LindgrenHelde Kommunikation

LindgrenHelde Kommunikation LindgrenHelde Kommunikation Kurskatalog Våren 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! Gå en utbildning! På våra kurser får du båda nya kunskaper,

Läs mer

Ledningsgruppsutveckling

Ledningsgruppsutveckling Ledningsgruppsutveckling Ni skapar samsyn och en gemensam strategi!! Två dagars ledningsgruppsutveckling med coaching och rådgivning från seniora experter! Vi får människor att samlas kring affären på

Läs mer

Jan Kronkvist. Utbildare, föreläsare och coach inom retorik, kommunikation, ledarskap och kundbemötande

Jan Kronkvist. Utbildare, föreläsare och coach inom retorik, kommunikation, ledarskap och kundbemötande Jan Kronkvist Utbildare, föreläsare och coach inom retorik, kommunikation, ledarskap och kundbemötande Motiverar och inspirerar Min drivkraft är att få människor att växa, utveckla nya förmågor och nå

Läs mer

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap.

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap. CHEFEN SÄGER SITT Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap Februari 2014 Innehåll Sammanfattning Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar

Läs mer