Bli innovativa. På riktigt.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bli innovativa. På riktigt."

Transkript

1 Bli innovativa. På riktigt. Wide Ideas är en molnbaserad applikation som frigör idékraften i er organisation. Låt alla bidra Ökad konkurrens kräver nya idéer och snabb återkoppling för att ta tillvara på möjligheterna. Därför behövs fler hjärnor som tänker på nya sätt. Som vågar överraska och tänja på gränserna. Som vill bidra till företagets framgång. Med Wide Ideas får ni möjlighet att ta in input från alla, samt att på ett strukturerat sätt hitta de där idéerna som gör skillnad. Utveckla tillsammans Wide Ideas är en molntjänst som stödjer en modern och digital företagskultur. Genom noga utvalda funktioner inspireras användarna till att dela med sig av sina idéer och lämna feedback på andras förslag om nya produkter, tjänster och arbetssätt. Tack vare den välkända sociala logiken blir den här verksamhetsstödjande appen både enkel och intuitiv att använda. Bli en innovativ organisation Wide Ideas är mer än bara en app. I applikationens webbgränssnitt finns tillgång till ett unikt och egenutvecklat beslutsstöd. Här finns inbyggd intelligens som ger er det stöd ni behöver för att snabbt och enkelt ta beslut. Wide Ideas hjälper er att sortera, välja ut och jämföra idéer för att hitta de guldkorn som är värda att ta vidare. Med Wide Ideas blir ni en innovativ organisation, på riktigt. Lite siffror! Föreställ er att ert företag består av 130 personer. Om varje anställd sparar en minut om dagen, tack vare ett enkelt sätt att kommunicera sina idéer - då sparar ni kronor per år bara genom tidseffektivisering. Om varje medarbetare kommer med fem idéer var per år, varav 10% kan ge ett resultat på kronor - då vinner ni kronor på ett år. Om ni genom ett inkluderande ledarskap kan minska personalomsättningen med 1% - då sparar ni kronor per år. Har ni råd att vänta?

2 Wide Ideas i korthet. Wide Ideas är en molnbaserad applikation för kreativt idéskapande. Här möts du och dina medarbetare för att diskutera utmaningar, dela och utveckla idéer och upptäcka nya möjligheter. Med unik inbyggd intelligens hjälper Wide Ideas dig att hitta och välja ut guldkornen som gör skillnad och säkerställer att ni hittar morgondagens idéer och lösningar. Idea2Innovation Sweden AB Inbyggd intelligens Användarvänligt gränssnitt Hjälp att komma igång för din organisation Skalbart Säkert Molnbaserat Verktyg för gemensamt beslutsfattande iphone-app (Android kommer snart) Support Gratis webinar Testa gratis i 30 dagar Idea2Innovation föddes 2010 ur insikten om att medarbetare är företagens viktigaste idé- och innovationsreserv. Kruxet är bara att många organisationer inte har strukturerna och processerna för att ta vara på alla de goda idéerna. Med andra ord riskerar man att missa viktiga möjligheter att bli bättre och stärka sin konkurrensförmåga på en allt tuffare marknad. Bolaget har därför, med egenutvecklad teknologi, skapat Wide Ideas - en unik applikation som kombinerar social idéutveckling med kollaborativt beslutsstöd och artificiell intelligens. Huvudkontoret finns i Åre, säljkontor i Stockholm, Norrköping och Göteborg. Wide Ideas är idag marknadsledande i Sverige och har användare över hela världen.

3 Hur går det till, då? Att samla in idéer är sällan ett problem. Människor vill vara delaktiga och göra sina röster hörda. Genom ett enkelt gränssnitt i app eller desktop blir insamligen tidseffektiv och smidig. Be om input kring specifika frågor, arrangera hackathons eller använd Wide Ideas som en del av ert vardagliga arbete med idéarbete. Vår process för att komma igång hjälper alla i din organisation som deltar i Wide Ideas att hitta rätt. Alla ideer blir synliga och sökbara för hela organisationen - var man än är. Wide Ideas är användarvänligt och tillgängligt överallt via mobilappen (ios och Android). Wide Ideas är ett socialt nav för nya idéer och omedelbar feedback. En stor del av applikationens styrka ligger i att man hjälps åt. Genom kommentarer och röstning utvecklar man varandras idéer, allt blir synligt för alla och man kan ta nytta av allas kompetens. Synergier upptäcks och erfarenheter och kompetensutbyten sker över olika organisatoriska uppdelningar. Den inbyggda intelligensen i Wide Ideas matchar rätt personer med rätt idéer, vid rätt tid vilket ytterligare stärker resultat av idéarbetet. Topplistor, push-notiser och andra påminnelser och tips skapar engagemang hos deltagarna. Den inbyggda intelligensen i Wide Ideas hjälper er att hantera stora mängder data filtrering, sortering och klustring av idéer för att hitta mönster och likheter. Liknande idéer, eller idéer som kan stärka varandra, klustras för att skapa större möjligheter eller nya paketeringar. Applikationen kan även hjälpa till att föreslå möjliga projekt- eller arbetsgrupper utifrån vad personerna verkar intresserade tack vare deras interaktioner. Detta är unikt inom idé- och innovationssektorn. Våra deep learning-algoritmer är ett resultat av omfattade forskning och utveckling. Wide Ideas hjälper er att fatta rätt beslut, baserat på resultat av er idéprocess. Genom att Wide stödjer er i beslutsfattandet både med artificiell intelligens och genom olika funktioner blir processen enkel. Gränssnittet är väldigt intuitivt och lättjobbat - alla inbjudna kan se och jobba tillsammans i beslutsprocessen, var ni än sitter i världen. Ni kan snabbt och effektivt få upp ögonen för guldkornen i er massa av data så de inte går förlorade och därmed få ut det nya snabbare. Wide Ideas skapar effektivitet, sparar pengar och ökar konkurrenskraften.

4 Möjligheter tack vare vårt öppna API. Wide Ideas har ett öppet API. Detta för att kunna erbjuda enklare delning och visning av information men också för att kunna göra integrationer till andra system smidigare. Nedan ger vi några exempel på vad som är möjligt tack vare detta. Exempel: Lyft händelserna i Wide Ideas på stora skärmar Egmont är en av våra kunder som valt att visa utvalda händelser i Wide Ideas på stora skärmar i lunchrum etc., för att peppa till engagemang och sprida information om vad som händer. Se bilden ovan. Visa idéer från Wide Ideas på en webbplats Det öppna API:et gör det enkelt att visa exempelvis de tio mest gillade idéerna eller de senaste publicerade idéerna i Wide Ideas på ett intranät eller hemsida. En av de kunder som använder detta idag är Friskis & Svettis Stockholm, som visar idétopplistan på sin hemsida. Koppla Wide Ideas till andra applikationer Låt de system du använder prata med varandra! Som exempel har den svenska återförsäljaren av MindManager gjort en integration mot Wide Ideas. Den innebär att du med hjälp av en enkel addin till MindManager får tillgång till marknadsledande system för idéutveckling och mindmapping i samma vy. Ett annat exempel är integrationen vi själva gjort mot kommunikationsverktyget Slack, som gör att information går att skicka mellan systemen. Exempel på hur information från Wide Ideas kan se ut på stora skärmar. VAD ÄR ETT API? Ett API (Application Programming Interface) är en specifikation av hur olika program kan använda och kommunicera med en specifik applikation eller webbsida. Man kan säga att API:et är ett gränssnitt mellan applikationen/webbsidan och ett bibliotek (i vårt fall Wide Ideas). I biblioteket finns en uppsättning funktioner som är tillgängliga för applikationen eller webbsidan att anropa, variabler som den kan läsa och/eller ändra, samt datatyper och klasser som den kan använda.

5 Kom igång med Wide Ideas. Steg för steg! För att du och din organisation enkelt ska komma igång med Wide Ideas har vi tagit fram sex kom igång-steg. Dessa ger stöd för att systematiskt arbeta med företagskultur, engagemang, dialog och utveckling. I samband med uppstarten av ditt abonnemang ger vi dig tillgång till enkla övningar som följer stegen, allt för att ni enkelt ska få pusselbitarna på plats. Vill ni att vi håller i en workshop där vi arbetar igenom stegen tillsammans? Säg till! 1. SÄTT MÅL Tänk igenom vad ni vill ha ut av Wide Ideas. Vad är era mål? Vill ni till exempel ha in 10 förbättringsförslag kring er arbetsmiljö eller vill ni förändra hela företagets kultur kring utvecklingsarbete? Identifiera fokusområden och skapa områden i Wide Ideas utifrån dem. Tydliga mål är viktiga - vi hjälper er gärna! 2. HITTA NYCKELPERSONER Det är viktigt att få med rätt personer på tåget. I en stor organisation måste hela ledningen vara förespråkare för det nya arbetssättet, i en mindre är det viktigt att ha en tajt projektgrupp som alla jobbar mot samma mål. Kör ett uppstartsmöte med era nyckelpersoner för att planera, komma igång och tydligt fördela ansvar ska fler i organisationen sedan vara delaktiga, se till att de får tid och möjlighet att förstå syftet och målen med ert nya arbetssätt. 3. FLYTTA IN I WIDE IDEAS Tillsammans med era nyckelpersoner är det nu dags att ta vidare arbetet i Wide Ideas. Sätt upp områden och taggar som matchar era satta mål och strategier och bjud in alla som ska vara delaktiga till att skapa egna användarprofiler. 4. ENGAGERA OCH INSPIRERA Från ledningsnivå är det nu viktigt att ge alla deltagare tid att vara delaktiga. Ett populärt steg för att komma igång är att börja med en idéworkshop eller en Innovation Jam, där man gemensamt jobbar i Wide Ideas och lägger en grund för fortsatt arbete. Var tydlig med att detta är något som ska prioriteras och tänk på att det kommer ta tid från andra arbetsuppgifter. Det är viktigt att nyckelpersoner och beslutsfattare föregår med gott exempel, jobbar aktivt med verktyget och ger återkoppling på inkomna idéer. 5. FÖLJ UPP Alla nyckelpersoner måste veta sin roll, genom hela processen. Vem tar beslut, kommenterar och återkopplar på vilka områden? En otydlig ansvarsfördelning ger dåliga resultat. Följ upp inkomna idéer och förslag, det räcker ofta med en kort återkoppling för att hålla deltagarnas motivation uppe. Ta hjälp av bedömningskriterierna iutvecklingsmodulen för att avgöra vilka idéer som bäst passar er uppsatta strategi och målsättning. Se sedan till att de bästa idéerna verkligen blir genomförda och visa detta för alla deltagare. 6. SLUTA INTE! Det här är en process som ska vara upprepande och hjälpa er att ständigt utvecklas. Snurra vidare på punkt 4 och 5, och/eller börja om på punkt 1 med nya projekt och fokusområden. Glöm inte att uppmuntra alla deltagare till att fortsätta kreera och komma med idéer. Plötsligt finns den där, idén som förändrar allt!

6 Drift och backup. Drift och säkerhetsnivå Wide Ideas ligger på en dedikerad virtuell server och driftas av en Linuxplattform, som kontrolleras med ett flertal säkerhetskontroller såsom övervakning med Nagios, New Relic samt Kaseya. All kommunikation mellan server och Wide Ideas sker med https och ssl vilket klassas som godkänd industristandard. Lagring och backup Lagring av information sker på servrar som ligger i Sverige. Backup tas på samtliga servrar en gång per dygn och sparas sedan i 30 dagar. Det går att hämta backupdata från valfri natt senaste månaden. Driftleverantör SystemetIT är vår driftleverantör som arbetar med systemdrift av större kunder. De tar hand om applikationer, webbsidor, serverpark, e-post, antivirus och backup. Företaget arbetar med Linux, OSX och Windows. Företaget har idag flera stora kunder som exempelvis Metso, Toyota BT, Engcon AB och Fremantle Media. SystemetIT äger all sin utrustning och servern finns fysiskt i Stockholm hos leverantören Avalio. Lokalen är väl anpassad för datordrift vad gäller kylanläggning, elförsörjning och skalskydd (låssystem, brandlarm och intrångsskydd med larm kopplat till bevakningsbolag). Databasservern har dessutom transaktionsloggar så att man kan återställa databasen till en specifik punkt. Transaktionsloggarna sparas också i en vecka, därefter finns det veckovisa backuper som sparas 30 dagar bakåt i tiden. Servern har också skydd via en central brandvägg, övervakning sker av server, operativsystem och tjänster 24x7. Vid ett eventuellt elavbrott kopplas servern till reservkraft för fortsatt drift. Uppbyggnad av Wide Ideas. Wide Ideas är en molntjänst som är byggd för de vanligaste webbläsarna som t.ex. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari. Användarupplevelsen är optimerad för webbläsarversioner som inte är äldre än fyra år. Wide Ideas finns också tillgänligt via appar för ios och Android. Apparna kommunicerar med Wide Ideas genom ett API (application programming interface). Wide Ideas använder sig av vedertagen industristandard i uppbyggnad av plattformen och API er. Kommunikation till server Kommunikation med server sker genom https, vilket är industristandard för säker och krypterad överföring med publika nycklar (PKI) och symmetriska nycklar. Informationen som skickas krypteras med de symmetriska nycklar som klient och server kommit överens om.

7 Användande och säkerhet. Åtkomst till Wide Ideas Wide Ideas är en molntjänst som är byggd för de vanligaste webbläsarna som t.ex. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari. Användarupplevelsen är optimerad för webbläsarversioner som inte är äldre än fyra år. Wide Ideas finns också tillgänligt via appar för ios och Android. Registrering av användare Användare har möjlighet att via webbgränssnittet registrera sig själva som användare och anger då: namn, mailadress, lösenord och företag/avdelning (valbart). Admin har också rättighet att skapa användare. Behörighetsnivåer Wide Ideas bygger på tre behörighetsnivåer: Idémakare/idégivare Beslutsfattare Admin Vid registrering av användare tillämpas den lägsta nivån, d.v.s. idémakare. Denna nivå har rätt att publicera idéer, kommentera och gilla idéer. Beslutsfattare har rätt att ta beslut om idéer och utvärdera idéer. Administratören har rätt att administrera användare, områden och taggar. Säkerhetsnivå Vid driftsättning av Wide Ideas bestäms en säkerhetsnivå i samråd med kund. Säkerhetsnivån gäller för webbåtkomst och är oberoende av eventuell appanvändning. Valbara alternativ: Öppen tillgång (vem som helst, som vet om webbadressen, kan skapa sig ett konto och interagera) Lösenordsspärr (ett gemensamt användarnamn och lösenord måste anges för tillgång till Wide Ideas) IP-spärr (endast de som surfar på ett godkänt IP-nummer har tillgång till Wide Ideas. Oavsett vald säkerhetslösning loggar användarna sedan in med sitt personliga konto. ios och Android app Wide Ideas finns även som ios-app och Android-app. Dessa appar är oberoende av tidigare nämnda säkerhetslösningar och kan användas oavsett vald lösning. Inloggning till appen sker genom att man anger företagsnamn, användarnamn och lösenord. Registrering av nya användare kan ej ske genom appen utan måste göras vi webbgränssnittet, detta av säkerhetsskäl. Wide Ideas använder sig av godkänd industristandard när det gäller kommunikationen mellan appen och server. Vi rekommenderar alltid att användarna använder sig av skärmlås, pinkod och mdm i den utsträckning som det är möjligt.

Så får du maximal nytta av Evernote

Så får du maximal nytta av Evernote Så får du maximal nytta av Evernote 7 Anteckna på telefon och dator 7 Organisera projekt och idéer 7 Dela dina anteckningar. Så funkar den digitala anteckningsboken Evernote Glöm aldrig en bra idé! På

Läs mer

En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor

En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor Oavsett bransch och verksamhet så är alla organisationer i behov av utveckling och förändring. Vi vill att våra kunder inom offentlig sektor

Läs mer

a White Paper by Wide Ideas En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor fem insikter

a White Paper by Wide Ideas En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor fem insikter a White Paper by Wide Ideas En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor fem insikter Oavsett bransch och verksamhet så är alla organisationer i behov av utveckling och förändring. Vi

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Förarbete, planering och förankring

Förarbete, planering och förankring Förarbete, planering och förankring Förarbete, planering och förankring Att arbeta med vilka etiska värden och normer som ska känneteckna den äldreomsorgsverksamhet vi arbetar i och hur vi konkret ska

Läs mer

Connected business. Goda kontakter skapar fantastiska team /This is Why affärerna går bättre med Cloud Portal Office. CLOUD PORTAL OFFICE

Connected business. Goda kontakter skapar fantastiska team /This is Why affärerna går bättre med Cloud Portal Office. CLOUD PORTAL OFFICE CLOUD PORTAL OFFICE SKAPAD I OSLO. GODKÄND I HELSINGFORS. LANSERAD ÖVER HELA NORDEN. Connected business Goda kontakter skapar fantastiska team /This is Why affärerna går bättre med Cloud Portal Office.

Läs mer

Detta dokument beskriver it-säkerheten i RAMBØLLs it-system SurveyXact och Rambøll Results.

Detta dokument beskriver it-säkerheten i RAMBØLLs it-system SurveyXact och Rambøll Results. IT SÄKERHET Datum 2012-06-18 Från Jesper Balman Gravgaard Översättning Åsa Karlsson 1. Inledning Detta dokument beskriver it-säkerheten i RAMBØLLs it-system SurveyXact och Rambøll Results. Datum 2012-06-18

Läs mer

Användarguide för anslutning till Treserva och TES 2016-02-29. Användarguide för anslutning till Treserva och TES

Användarguide för anslutning till Treserva och TES 2016-02-29. Användarguide för anslutning till Treserva och TES Användarguide för anslutning till Treserva och TES Innehållsförteckning Systemkrav... 3 Symantec VIP Access... 4 För tvåfaktorsautentisering via mobiltelefon... 4 För två-faktorsautentisering via dator...

Läs mer

Digital strategi för Strängnäs kommun

Digital strategi för Strängnäs kommun 1/8 Beslutad: Kommunfullmäktige 2016-01-25 8 Gäller fr o m: 2016-01-26 Myndighet: Diarienummer: Kommunstyrelsen KS/2015:646-005 Ersätter: Ansvarig: IT-strateg Digital strategi för Strängnäs kommun 2/8

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Nyhetsbrev 3.56. Vitec Marknad/Webbplats/Kundservice

INFORMATION FRÅN VITEC. Nyhetsbrev 3.56. Vitec Marknad/Webbplats/Kundservice INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev 3.56 Vitec Marknad/Webbplats/Kundservice VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Lathund sociala medier

Lathund sociala medier Lathund sociala medier Att komma igång och ha en aktiv närvaro i sociala medier behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Men det gör sig inte själv och det behöver underhållas och man behöver ha en

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Digital mötesplats stärker kommunens anhörigstöd

Digital mötesplats stärker kommunens anhörigstöd Digital mötesplats stärker kommunens anhörigstöd Sammanfattning Studier visar att en av fem vuxna är anhörig till någon med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning, demens, missbruk eller annan långvarig

Läs mer

Är din plattform redo för High Performance?

Är din plattform redo för High Performance? Är din plattform redo för High Performance? Få optimal utdelning av din investering i Dynamics eller nu och i framtiden. Delta på Dynamics-dagen och se branschmoduler, tilläggslösningar och tjänster som

Läs mer

Installationsanvisningar

Installationsanvisningar Installationsanvisningar Hogia Webbrapporter INNEHÅLLSFÖRTECKNING Systemkrav version 2013.x 3 Installation av IIS för Windows Server 2008 5 Nyinstallation av Hogia Webbrapporter 8 Installation och inloggning

Läs mer

Vis it. jquery jquery används lite överallt i appen på olika sätt. Det främsta användningsområdet är vid selektering och manipulering av HTML element.

Vis it. jquery jquery används lite överallt i appen på olika sätt. Det främsta användningsområdet är vid selektering och manipulering av HTML element. Vis it Introduktion Vi har skapat den webbaserade appen Vis it som bygger på att användare kan ta bilder på och lägga upp sevärdheter via sin mobiltelefon. Dessa sevärdheter är positionsbaserade vilket

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Android-app Användarmanual 1.0

Android-app Användarmanual 1.0 Android-app Användarmanual 1.0 Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel tillgång till en bildtelefon. Med appen kan du sen ringa

Läs mer

Cloud Portal Office MOLNBASERAD DOKUMENTHANTERING

Cloud Portal Office MOLNBASERAD DOKUMENTHANTERING Cloud Portal Office MOLNBASERAD DOKUMENTHANTERING Optimering av din dokumenthantering kan öka effektiviteten med upp till 30 % /This is Why småföretag använder Cloud Portal Office för att skapa en lönsam

Läs mer

10 smarta appar som ger Chrome mer muskler

10 smarta appar som ger Chrome mer muskler 10 smarta appar som ger Chrome mer muskler 7 Rensa bort all webbreklam 7 Sök utan Googles snokande 7 Surfa säkrare. Maxa Google Chrome med smarta appar Google Chrome är inte bara en blixtsnabb webbläsare.

Läs mer

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING Novell Filr är som Dropbox, men betydligt säkrare. Från och med nu kan alla anställda och studerande inom Ålands gymnasium arbeta med sina

Läs mer

Avropsförfrågan från ramavtal

Avropsförfrågan från ramavtal Förfrågningsunderlag 2013-09-26 Upphandlande organisation Upphandling Jordbruksverket Avrop, Gemensamt Kursadministrationssystem (Ramavtal: "e-förvaltningsstödjande tjänster 2010", dnr: 93-69-09) Kjell

Läs mer

Hur ställer jag kraven

Hur ställer jag kraven Hur ställer jag kraven Hur ställer jag kraven på ett automatiserat egenkontrollsystem i min matkedja/kommun? Det är inte varje dag man köper system för detta. Inte så lätt att först hur krav ska ställas

Läs mer

Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6

Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6 Rapport från enkät Digital kompetens lärare f-6 2015 Monica Andersson, IT-pedagog 2016-02-29 Vi försöker lära eleverna att arbeta med GAFE men det är ju mycket svårt då det ej finns datorer/ipads till

Läs mer

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster?

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Ahmet Kurt, NSB, juni 2011 Mobiltätheten exploderar bland befolkningen. Mobilen har man alltid tillgänglig, utan lång starttid. Just nu (2011)

Läs mer

Ur boken Självkänsla Bortom populärpsykologi och enkla sanningar

Ur boken Självkänsla Bortom populärpsykologi och enkla sanningar Ur boken Bortom populärpsykologi och enkla sanningar av Magnus Lindwall, Göteborgs universitet Begreppet självkänsla har under de senaste åren fått stor uppmärksamhet i populärvetenskapliga böcker. Innehållet

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning 5. 3.1 Starta upp enheten 5

Innehåll. 1 Dokumentbeskrivning 3. 2 Användarinformation 3. 3 Installations anvisning 5. 3.1 Starta upp enheten 5 Version: 1.1 1 Innehåll 1 Dokumentbeskrivning 3 2 Användarinformation 3 3 Installations anvisning 5 3.1 Starta upp enheten 5 3.2 Sätta skärmlåskod 8 3.3 Skapa Google konto 10 3.4 Installera Mobileiron

Läs mer

Inledning. Att bli medlem

Inledning. Att bli medlem - Inledning Nedan följer en instruktion om hur man blir medlem på Vreta-Ytternäs hemsida och sedan en instruktion om hur man loggar in. Innan man kan logga in måste man registrera sig som medlem. Anledningen

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Version Namn Datum Beskrivning 1.0 Förutsättningar Vitec Ekonomi 1.1 Marie Justering för krav på Windows Server

Version Namn Datum Beskrivning 1.0 Förutsättningar Vitec Ekonomi 1.1 Marie Justering för krav på Windows Server Version Namn Datum Beskrivning 1.0 Förutsättningar Vitec Ekonomi 1.1 Marie 2017-03-09 Justering för krav på Windows Server 2012 1.2 Micke 2017-04-07 Vitec Ekonomi från x.60 kräver IIS 8 och websocket.

Läs mer

Public. Sidnr 2012-06-28 1 (9) Coverage Dokument id Rev? T 16939-11 5.0. Datum. Tillhör objekt Telia Jobbmobil Växel

Public. Sidnr 2012-06-28 1 (9) Coverage Dokument id Rev? T 16939-11 5.0. Datum. Tillhör objekt Telia Jobbmobil Växel App för 2012-06-28 1 (9) iphone-app, Android-app och webbapp för Innehåll 1 Inledning 2 2 Visas "useruser" som namn? 2 3 App för iphone 3 3.1 App Store 3 3.2 Så ser iphone-appen ut 3 3.3 Funktionen "Överflyttning"

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL ANSLUTA TILL REGION HALLAND VIA CITRIX

ANVÄNDARMANUAL ANSLUTA TILL REGION HALLAND VIA CITRIX ANVÄNDARMANUAL ANSLUTA TILL REGION HALLAND VIA CITRIX Dokumentet beskriver hur anställda på Region Halland, samt externa samarbetspartners, ansluter och arbetar på distans via Region Hallands Citrix lösning.

Läs mer

Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15

Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15 Affärsplan för CoolaPrylar AB 2008-08-15 I all korthet Här skriver du en sammanfattning på din affärsidé med en (max två) meningar. Coola Prylar AB ska sälja trendiga och funktionella hushållsprylar främst

Läs mer

STAFFANSTORPS KOMMUN. Sveriges bästa livskvalitet för seniorer

STAFFANSTORPS KOMMUN. Sveriges bästa livskvalitet för seniorer STAFFANSTORPS KOMMUN Sveriges bästa livskvalitet för seniorer Socialnämndens plattform för arbetet med kommunens seniora medborgare 2011-2015 2 Framtidens äldreomsorg Dokumentet du håller i din hand har

Läs mer

HexaFlip. Kravspecifikation

HexaFlip. Kravspecifikation HexaFlip Kravspecifikation Dokumentversion 1.0 Martin Larsson marla316@student.liu.se Carl Lindwall carli914@student.liu.se Senast modifierad 2009 02 17 Sammanfattning Detta dokument skall ligga som grund

Läs mer

Så kör du Android-appar i Windows eller Mac OS!

Så kör du Android-appar i Windows eller Mac OS! Så kör du Android-appar i Windows eller Mac OS! 7 Hämta appar från Google Play 7 Kom igång helt gratis 7 Här är verktygen du behöver. Bluestacks gör din dator till en Android-platta Det finns många kul

Läs mer

Visionutveckling. Vision 80/20 för Android. Manual Vision 80/20 för Android. Version 3.0

Visionutveckling. Vision 80/20 för Android. Manual Vision 80/20 för Android. Version 3.0 Visionutveckling Manual Vision 80/20 för Android Vision 80/20 för Android Version 3.0 www.visionutveckling.se, Auto Attendant +46 8 788 09 99 Gärdesvägen 1, SE 444 31, Stenungsund, Sweden, Phone: +46 303

Läs mer

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats.

Om du har några frågor om undersökningen kan du vända dig till <<Kontaktperson>>, <<Tfn kontaktp.>>, som är kontaktperson på din arbetsplats. DAGS ATT TYCKA TILL OM DITT JOBB! Göteborgs Stad vill vara en attraktiv arbetsgivare, både för dig som redan arbetar här och för blivande arbetare. För att kunna vara det behöver

Läs mer

LAJKA-GUIDE Bättre än Airdrop Skicka filer mellan OS X och ios

LAJKA-GUIDE Bättre än Airdrop Skicka filer mellan OS X och ios Bättre än Airdrop Skicka filer mellan OS X och ios 7 Gratisapp ger funktionen Apple har struntat i 7 Enklaste sättet att föra över filer mellan dator och telefon 7 Snabb överföring via wifi istället för

Läs mer

SDC Violweb Kom-igång-guide. En instruktion för användare version 2.5 (mars 2016)

SDC Violweb Kom-igång-guide. En instruktion för användare version 2.5 (mars 2016) SDC Violweb Kom-igång-guide En instruktion för användare version 2.5 (mars 2016) Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av SDCs tjänster. Anvisningen förklarar hur

Läs mer

Att förbättra språkundervisning med hjälp av sociala medier och öka data- och internetkunskap och flexibilitet i lärande.

Att förbättra språkundervisning med hjälp av sociala medier och öka data- och internetkunskap och flexibilitet i lärande. 1. Engelska A online S:ta Birgittas folkhögskola Projektledare Gordon McCulloch e-postadress info@stabirgitta.com Tel 08-702 14 04 Syfte och deltagare 2. Projektets syfte Att förbättra språkundervisning

Läs mer

TEKNISK SPECIFIKATION. för TIDOMAT Portal version 1.3.1

TEKNISK SPECIFIKATION. för TIDOMAT Portal version 1.3.1 för version 1.3.1 Copyright information 2011 Tidomat AB. Med ensamrätt. Ingen del av detta dokument får återges, lagras i dokumentsökningssystem eller vidaresändas i någon form utan ett skriftligt godkännande

Läs mer

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Österbottens Tidning

FÖR DATORER. Historiskt arkiv. Användarguide. För Österbottens Tidning FÖR DATORER Historiskt arkiv Användarguide För Österbottens Tidning Innehåll Arkivet via webbläsare Välkommen till Österbottens Tidnings historiska arkiv! Så här fungerar vårt historiska arkiv Teckna en

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Fokus Framtid. Projektrapport

Fokus Framtid. Projektrapport Fokus Framtid Projektrapport Under projektet har vi lärt oss otroligt mycket och växt så det knakar. 2008 var året då ungradio blev stora. Men vi har busigheten kvar, och vår organisation drivs fullt ut

Läs mer

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Digitala kommunikationsplattformar,sll1925

SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen. Kravspecifikation för. Digitala kommunikationsplattformar,sll1925 SLL Juridik och upphandling Upphandlingsavdelningen Kravspecifikation för Digitala kommunikationsplattformar,sll1925 Inledning Stockholms läns landstings (SLL) främsta uppgift är att se till att invånarna

Läs mer

GUIDE. Administrativ uppstart

GUIDE. Administrativ uppstart GUIDE Administrativ uppstart Innehållsförteckning 3. Inledning, syfte och innehåll 4. Årsmötet Checklista: efter årsmötet 7. Överlämning Checklista: överlämning 8. Första styrelsemötet 8. Besöka banken

Läs mer

Android (BYOD) -Installera mstart -Kom igång manual

Android (BYOD) -Installera mstart -Kom igång manual Android (BYOD) -Installera mstart -Kom igång manual Förutsättningar: För att ha möjlighet att synkronisera din Android enhet mot Stockholms Stads epost system krävs det att vissa delar är uppfyllda. Följande

Läs mer

StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd. Tips på timer-appar. Appar som hjälper dig hålla koll på tiden

StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd. Tips på timer-appar. Appar som hjälper dig hålla koll på tiden StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på timer-appar Appar som hjälper dig hålla koll på tiden Januari 2016 Timer-appar Många människor både vuxna och barn, personer med eller

Läs mer

Brandsäker i handeln Brandfarlig vara i handeln. Till dig som ska introducera webbutbildningarna

Brandsäker i handeln Brandfarlig vara i handeln. Till dig som ska introducera webbutbildningarna Brandsäker i handeln Brandfarlig vara i handeln Till dig som ska introducera webbutbildningarna Innehållsförteckning Introduktion av webbutbildningarna om brandsäkerhet för handeln 1 Varför utbildning?

Läs mer

Innovationspriset. Tävlingen är ett sätt att inspirera och skapa dialog om kvalitetsarbetet. Innovationspriset

Innovationspriset. Tävlingen är ett sätt att inspirera och skapa dialog om kvalitetsarbetet. Innovationspriset Innovationspriset 2015 Innovationspriset Tävlingen är ett sätt att inspirera och skapa dialog om kvalitetsarbetet. Innovationspriset vill uppmärksamma något som förbättrat kvaliteten, ökat effektiviteten,

Läs mer

LAJKA-GUIDE. 8 smarta tips som gör dig till. Dropbox-kung. 7 Dela filer som länkar 7 Höj säkerheten 7 Förhandsgranska dokument och fem andra tips

LAJKA-GUIDE. 8 smarta tips som gör dig till. Dropbox-kung. 7 Dela filer som länkar 7 Höj säkerheten 7 Förhandsgranska dokument och fem andra tips 8 smarta tips som gör dig till Dropbox-kung 7 Dela filer som länkar 7 Höj säkerheten 7 Förhandsgranska dokument och fem andra tips. Maximal nytta av molntjänsten Dropbox Det finns gott om nätdiskar, men

Läs mer

Sotenäs kommun 20090128. VaraLean något att luta sig mot

Sotenäs kommun 20090128. VaraLean något att luta sig mot VaraLean något att luta sig mot Färre ska serva fler Andelen arbetad tid minskar Antalet medborgare i arbetsför ålder minskar Antalet medborgare över 80 år ökar Kravbilden förväntas bli högre på offentlig

Läs mer

Läkarintyg för sjöfolk. Hur gå vidare?

Läkarintyg för sjöfolk. Hur gå vidare? LÄKARWEBB 1 (5) Fartygsoperativa enheten Handläggare, direkttelefon Johan Bagge, 011-19 13 86 Ert datum Er beteckning Läkare som är intresserade av systemet för digitalt läkarintyg Läkarintyg för sjöfolk.

Läs mer

MyScore Mobil Manual 1 Senaste uppdatering: 2015/11/06 Fairdeal Group Sverige AB

MyScore Mobil Manual 1 Senaste uppdatering: 2015/11/06 Fairdeal Group Sverige AB MyScore Mobil Manual 1 Senaste uppdatering: 2015/11/06 Fairdeal Group Sverige AB Innehållsförteckning Inledning... 2 MyScore Mobile... 3 Viktigt om MyScore Mobile... 4 Installera MyScore Mobile... 5 Ändra

Läs mer

Strategisk plan 2012-2015

Strategisk plan 2012-2015 Strategisk plan 2012-2015 1 Version Datum Ändrad av Utförda ändringar 1.0 2008-05-16 Henrik Stenwall Upprättat utkast till styrelsekonferensen på Ulvön. 1.1 2008-06-21 Henrik Stenwall Ändringar utförda

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 Blåklintens förskola N o N FÖRSKOLA: Blåklinten förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - Medarbetarenkät - Utvärdering

Läs mer

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan Kommentarer utbildning föreningar Bild 5 Närvarokort - Närvarokorten (manuella eller digitala i IdrottOnline) är föreningens värdehandling och grunden för LOK-stödsansökan. - Föreningen måste vara noga

Läs mer

hypernet Direkt Användarmanual för Administratör Version 1.0

hypernet Direkt Användarmanual för Administratör Version 1.0 hypernet Direkt Användarmanual för Administratör Version 1.0 Innehållsförteckning hypernet Direkt... 3 hypernet Direkt för Förskola/Fritidshem... 3 Systemuppbyggnad... 3 Inloggning för Administratörer...

Läs mer

Dedikerad Server Vilket operativsystem ska jag välja? Är ni i startgroparna och ska beställa en dedikerad server eller en virtuell server?

Dedikerad Server Vilket operativsystem ska jag välja? Är ni i startgroparna och ska beställa en dedikerad server eller en virtuell server? Vilket operativsystem ska jag välja? Är ni i startgroparna och ska beställa en dedikerad server eller en virtuell server? Att välja operativsystem kan vara svårt. Det kan vara svårt att förstå vilka konsekvenser

Läs mer

Web Client. Produktinformation

Web Client. Produktinformation Web Client Produktinformation Inledning Web Client Industrin ställer allt högre krav på flexibla lösningar. WideQuick Web Client ger operatören möjlighet att styra och övervaka anläggningen oavsett tid

Läs mer

V VÄRDEGRUND OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT L LEDARSKAP OCH MEDARBETARSKAP

V VÄRDEGRUND OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT L LEDARSKAP OCH MEDARBETARSKAP U UTVECKLING OCH LÄRANDE H HÄLSA OCH ARBETSGLÄDJE V VÄRDEGRUND OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT L LEDARSKAP OCH MEDARBETARSKAP D DELAKTIGHET OCH GEMENSKAP K KOMMUNIKATION OCH MÖTESER ETT VERKTYG FÖR ARBETSMILJÖ- OCH

Läs mer

För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com

För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com Komma igång Grid 3 Svensk översättning av Leena Öberg på Picomed (www.picomed.se) För support videos, webinstruktioner och mer information besök oss på www.thinksmartbox.com Välkommen till Grid 3 ger dig

Läs mer

Kundcase. Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess

Kundcase. Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess Kundcase Lumesse effektiviserar Statoils rekryteringsprocess professionell rekrytering Överblick av utmaningar, fördelarna och resultatet. Om Statoil Statoil är ett integrerat olje- och gasföretag med

Läs mer

Användarhandledning Grythyttan Appen

Användarhandledning Grythyttan Appen Användarhandledning Grythyttan Appen Innehåll 1.Om appen...3 1.1.Systemkrav...3 2.Första starten...3 3.Inloggningsuppgifter...4 4.Navigeringsflikarna...5 5.Menyn...5 5.1.Inställningar...5 5.2.Om appen...6

Läs mer

Ge ditt supportärende en flygande start. Tips och fallgropar.

Ge ditt supportärende en flygande start. Tips och fallgropar. Ge ditt supportärende en flygande start Tips och fallgropar. Vi upplever problem vid redigering. Vad är problemet? Klas Hedström Supportmedarbetare klas.hedstrom@sitevision.se VI PÅ SUPPORTEN 5 Ge ditt

Läs mer

INLOGGNING 1 (6) Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post

INLOGGNING 1 (6) Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post 1 (6) INLOGGNING Det finns två sätt att logga in i Privera: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post Om du väljer att aktivera inloggning med engångslösenord som genereras

Läs mer

Snabbguide till CtrlPrint

Snabbguide till CtrlPrint Snabbguide till CtrlPrint För Administratörer Januari 2016 Gå till innehållsförteckningen Innehåll Inloggning och lösenord 3 Logga in i CtrlPrint 4 Byta lösenord 5 Logga in som administratör 6 Administrera

Läs mer

INTENDENTUREN PERSONAL 2015-10-23

INTENDENTUREN PERSONAL 2015-10-23 BIRKA CRUISES ÖSTERSJÖNS ENDA KRYSSNINGSFARTYG Vi är i drift 365 dagar om året dygnet runt LIVET OMBORD PÅ INTENDENTUREN MED KRYSSNINGSCHEF CHATARINA ISRAELSON 22 tim kryssningar STOCKHOLM-MARIEHAMN-STOCKHOLM

Läs mer

Projektskafferiet. Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera.

Projektskafferiet. Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera. Projektskafferiet Här finner du en mängd aktiviteter som regionkontoret kan hjälpa din förening med att arrangera. Vi vill förenkla för din förening. Vårt koncept Projektskafferiet är ett erbjudande till

Läs mer

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10 med utlåtanden 23 Motion 7 Motion angående: Kontaktuppgifter på Eniro.se, Hitta.se m fl. Mitt förslag är att på riksnivå (eller delegerat till någon regional Hgf) utse

Läs mer

Tips på appar för planering med bilder

Tips på appar för planering med bilder StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på appar för planering med bilder Ett urval av appar för kalender, schema, dagbok, steg-för-steginstruktion Maj 2016 Innehåll Kalendrar...

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Hjärnkraft. Systematiskt utvecklingsarbete ökar produktiviteten. en tidning från skogsindustriernas kompetensförsörjningskommitté

Hjärnkraft. Systematiskt utvecklingsarbete ökar produktiviteten. en tidning från skogsindustriernas kompetensförsörjningskommitté Hjärnkraft en tidning från skogsindustriernas kompetensförsörjningskommitté År 2008 Tema: Produktivitet Systematiskt utvecklingsarbete ökar produktiviteten 2015 Hjärnkraft 2015 Människan gör skillnad Inom

Läs mer

Studiehandledning till Nyckeln till arbete

Studiehandledning till Nyckeln till arbete Studiehandledning till Nyckeln till arbete STUDIECIRKEL OM NYCKELN TILL ARBETE 2014 gav Handikappförbunden ut skriften Nyckeln till arbete. Den vänder sig till arbetssökande med olika funktionsnedsättningar

Läs mer

Utvecklingssamtal vid Stockholms universitet

Utvecklingssamtal vid Stockholms universitet 1. (7) Utvecklingssamtal vid Stockholms universitet Inledning Detta dokument är en beskrivning av processen i ett utvecklingssamtal. I dokumentet får du en bild av utvecklingssamtalets syfte och uppbyggnad.

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) användning av s.k. elektroniska nycklar hos ett bostadsbolag

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) användning av s.k. elektroniska nycklar hos ett bostadsbolag Beslut Dnr 2007-11-06 526-2007 Bostadsaktiebolaget Poseidon Box 1 424 21 Angered Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) användning av s.k. elektroniska nycklar hos ett bostadsbolag Datainspektionens

Läs mer

Sammanställningar av djupintervjuer

Sammanställningar av djupintervjuer Sammanställningar av djupintervjuer Bakgrund Under en vecka i slutet av januari 2016 genomfördes djupintervjuer runt kommunens digitala service. 12 personer intervjuades. Innan intervjuerna gjordes en

Läs mer

Tillgänglig kommunikation för alla oavsett funktionsförmåga

Tillgänglig kommunikation för alla oavsett funktionsförmåga Tillgänglig kommunikation för alla oavsett funktionsförmåga 2 Tillgänglig kommunikation för alla oavsett funktionsförmåga I dagens samhälle bygger mycket på kommunikation. Det gäller såväl arbete och utbildning

Läs mer

Du är viktig för Norrköpings framtid.

Du är viktig för Norrköpings framtid. Den blå tråden Du är viktig för Norrköpings framtid. Om du känner glädje i att skapa värde och göra nytta för andra människor har du kommit helt rätt. För alla vi som jobbar här gör skillnad för Norrköpingsbornas

Läs mer

Så fort du registerat något i Mobile sparas detta i databasen på servern. Du behöver inte tänka på att spara, överföra eller synkronisera.

Så fort du registerat något i Mobile sparas detta i databasen på servern. Du behöver inte tänka på att spara, överföra eller synkronisera. Näsgård MOBILE Generellt Denna manual beskriver registrering av fältuppgifter. Näsgård Mobile Mark kan användas separat eller tillsammans med Näsgård Mobile TID. Har du tillgång till både Mark och TID

Läs mer

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Reviderad 2014-05-14 www.rikssvikt.se Innehållsförteckning Startsida...2 Aktivera e-tjänstekort...2 Inloggning...3 Administrera min profil...5 Skapa ny användare...5

Läs mer

Routerinställning. Denna guide tar dig genom de enkla steg som behövs för att ställa in routern så den fungerar trådlöst.

Routerinställning. Denna guide tar dig genom de enkla steg som behövs för att ställa in routern så den fungerar trådlöst. Routerinställning Denna guide tar dig genom de enkla steg som behövs för att ställa in routern så den fungerar trådlöst. Om frågor uppstår efter att du använt denna guide så går det bra att maila fibergruppen.

Läs mer

UtvecklingavErIT-miljö. Hjälp med datorproblem Allmän IT-support

UtvecklingavErIT-miljö. Hjälp med datorproblem Allmän IT-support UtvecklingavErIT-miljö Hjälp med datorproblem Allmän IT-support Affärsidé TMD Technology har som affärsidé att erbjuda våra kunder prisvärda datorlösningar. Vi kan finna lösningar på Era datorproblem,

Läs mer

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1

ASSA RX. Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 ASSA RX Webbaserat passersystem för dig som jobbar med annat ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 1 Varför ska du välja ett passersystem till dina lokaler? Tanken med ett passersystem

Läs mer

TEKNISK SPECIFIKATION. för TIDOMAT Portal version 1.6.0

TEKNISK SPECIFIKATION. för TIDOMAT Portal version 1.6.0 för version 1.6.0 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Krav för...3 Systemskiss...3 Systemkrav Server...4 Operativsystem*...4 Program i servern...4 Databas...5 Backup...5 Systemrekommendation

Läs mer

Microsoft Windows 8 Grunder

Microsoft Windows 8 Grunder WINDOWS 8 GRUNDER Inledning Mål och förkunskaper...5 Pedagogiken...5 Hämta övningsfiler...6 Del 1 1 Introduktion till Windows Grundläggande om operativsystem...7 Starta och avsluta Windows 8...8 Välja

Läs mer

Leda förändring stavas psykologi

Leda förändring stavas psykologi Leda förändring stavas psykologi Kjell Ekstam Leda förändring Liber, 2005 John E. Kotter Leda förändring Richters, 1996 Patrick Lencioni Ledarskapets fem frestelser Prisma, 1999 Att leda förändring handlar

Läs mer

Workshop: Hälsofrämjande ledarskap och medarbetarskap, kl 13.30-15.00

Workshop: Hälsofrämjande ledarskap och medarbetarskap, kl 13.30-15.00 Workshop: Hälsofrämjande ledarskap och medarbetarskap, kl 13.30-15.00 Uppgiften är att utvärdera metoden Hälsofrämjande ledarskap och medarbetarskap med hjälp av en s.k. SWOT-analys. Forma grupper om fyra

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

ANVÄNDARGRÄNSSNITT FÖR FÖRÄLDRAR INSTRUKTIONER

ANVÄNDARGRÄNSSNITT FÖR FÖRÄLDRAR INSTRUKTIONER ANVÄNDARGRÄNSSNITT FÖR FÖRÄLDRAR INSTRUKTIONER INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLOGGNING I PÄIKKY 1 1.1 Aktivera användarnamnet 1 1.2 Inloggning 2 2 ALLMÄN INFORMATION 3 2.1 Skaffa ett nytt lösenord 3 2.2 Stödda

Läs mer

Rapport efter Young Innovation Day

Rapport efter Young Innovation Day PM 1(6) Datum 2015-10-22 Projektledare Ola Hall Arbetsmarknad och kompetensutveckling Kansli 0451-26 70 92 / 0734-35 67 27 ola.hall@hassleholm.se Rapport efter Young Innovation Day Den 20:e oktober genomfördes

Läs mer

Säkerhet och trygghet för framtidens äldre workshop!

Säkerhet och trygghet för framtidens äldre workshop! Säkerhet och trygghet för framtidens äldre workshop! Förväntningar inför dagarna (från måndagen) o Inblick i framtidens äldreboende, mänskliga tekniska lösningar o Framtidssäkring beslut idag morgondagens

Läs mer

Virtuell Server Tjänstebeskrivning

Virtuell Server Tjänstebeskrivning Virtuell Server Tjänstebeskrivning Inledning SoftIT tillhandahåller i samarbete med IP Only, tjänsten Virtuell Server, varigenom kunden erhåller serverkapacitet som Kunden får tillgång till genom SoftIT:s

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per april

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per april HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 Gemensamma förvaltningen IT-avdelningen Per Nilsson, IT-chef -05-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen per april

Läs mer

Skapa hållbara event!

Skapa hållbara event! Skapa hållbara event! SAMMANFATTNING AV WORKSHOPEN Case Ett hållbart event! AMORF är ett internationellt arkitektföretag med huvudkontor i Sverige och verksamhet i Europa och Mellanöstern. Företaget har

Läs mer

LAJKA-GUIDE. Säkrare Facebook. med10 supersmarta tips. 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje

LAJKA-GUIDE. Säkrare Facebook. med10 supersmarta tips. 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje Säkrare Facebook med10 supersmarta tips 7 Säkrare inloggning utan krångel 7 Stoppa snokande appar 7 Ta kontroll över din tidslinje Så här gör du för att säkra Facebook Många är nervösa för säkerheten Facebook,

Läs mer