Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Rum 230, AKC, Hans stahles väg, Tumba kl 19:00-21:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Patrik Forslund (M) Stefan Leiding (S) Mikael Sundh (TUP) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) Ersättare Övriga deltagande Leif Glad (S), Veronica Berg (S), Anders Byrsenius (M), Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Sonja Graholski, Andreas Liljenrud, Anette Berggren, Lisbeth Jacobsson, Jan Strandbacke, Agneta Göransson Utses att justera Bo Claesson (KD) Plats och tid för justering Plan 9, kommunalhuset, onsdagen den 12 december 2012 Sekreterare Paragrafer Vanja Möller Ordförande Jill Melinder Justerare Bo Claesson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Anslaget den Sammanträdesdatum Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen Underskrift Vanja Möller

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[13] 76 Presentation AKC Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden har tagit del av informationen och lägger densamma till handlingarna. Anette Berggren, verksamhetschef för Arbets- och kompetenscenter (AKC), presenterade den egna verksamheten för nämndens ledamöter. AKC är en ren utförarverksamhet. Uppdraget är att möta varje individ som har arbetsförmåga med ett anpassat utbud för att öka anställningsbarheten mot egen försörjning.

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[13] 77 Yttrande över medborgarförslag - låt arbetslösa städa på allmänna platser (AVUX/2012:83) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämndens förslag till kommunfullmäktige: Medborgarförslaget är besvarat. Sammanfattning Medborgarförslaget syftar till att arbetslösa ska anställas av kommunen för att göra jobb som behöver göras. Förslagsställaren pekar här på något viktigt. Det är centralt för människan att kunna försörja sig själv. Ett jobb medför självständighet, bättre självkänsla och bättre hälsa. Därför är det viktigt för Botkyrka kommun att vidta en rad olika åtgärder för att arbetslösa Botkyrkabor ska kunna få ett arbete. Under 2013 kommer Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden bland annat att ge Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen i uppdrag att undersöka hur ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen och socialförvaltningen kan se ut för att kunna anställa personer som idag får försörjningsstöd på grund av att man är arbetslös. Det ska ske på ett sådant sätt att befintliga jobb inte trängs undan. Majoriteten har tidigare beslutat om en ungdomsgaranti som resulterat i att sju av tio ungdomar får jobb, praktik eller utbildning inom 90 dagar. Vidare avser majoriteten att i början av 2013 presentera ett samlat jobbpaket. Det aktuella medborgarförslaget begränsas till renhållning. Med hänvisning till ovanstående beskrivning av ambitioner finner vi därför medborgarförslaget för besvarat.

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[13] 78 Ny vägledningsfunktion (AVUX/2012:51) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden ger förvaltningschefen i uppdrag att driftsätta en ny vägledningsfunktion senast Sammanfattning Med medborgarens intresse i fokus är målet att inrätta en vägledningsfunktion för vuxna Botkyrkabor. Funktionen ska möta individens behov och villkor med inriktning mot studier och arbete. Verksamheten ska utifrån nedanstående uppdrag och riktlinjer, driftsättas med beaktande av den kostnadskalkyl som presenteras i utredningen om en ny vägledningsfunktion. Uppdrag: 1. Bedriva studie- och yrkesvägledning med hög kompetens kring arbetsmarknadens behov och villkor så att individens vägval leder mot varaktigt arbete eller meningsfull sysselsättning. 2. Skapa förutsättningar för bred samverkan med näringsliv, myndigheter och andra centrala aktörer kring individens behov av vägledning. 3. Bedriva verksamheten utifrån gällande lagstiftning (skollagen) 4. Ansvara för antagning till kommunal vuxenutbildning, utbildning i svenska för invandrare och samhällsorientering 5. Upprätta individuella studieplaner för studerande 6. Ansvara för att möta individens behov av validering 7. Upphandla externa anordnare samt ansvara för avtalsvård 8. Ansvara för kvalitetsuppföljning av externa anordnare Riktlinjer: 1. Bedriva verksamheten så att alla vuxna kvinnor och män i Botkyrka som är i behov av studie- och yrkesvägledning kan erbjudas detta 2. Utveckla den uppsökande verksamheten 3. Integrera jämställdhetsperspektiv i verksamheten genom att i sitt utvärderings- och utvecklingsarbete belysa och beakta förhållanden utifrån kön. Verksamheten ska redovisa statistik, uppföljningar och analyser med kön som övergripande indelningsgrund. 4. Utveckla arbetet med interkulturella förhållningssätt i verksamheten

5 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[13] 79 Ekonomisk prognos jan-okt 2012 (AVUX/2012:32) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner lämnad prognos och lägger den till handlingarna. Sonja Graholski, förvaltningsekonom på Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen, lämnar en ekonomisk prognos för Prognosen för 2012, utifrån resultatutfall jan-okt 2012, är ett överskott på 2,8 mnkr totalt för Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen. Sonja informerar även om samtliga verksamheters under och överskott.

6 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[13] 80 Ansökan om Yrkesvux (AVUX/2012:92) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden har tagit del av informationen och lägger densamma till handlingarna. Lisbeth Jacobsson, verksamhetschef för Vuxenutbildningen, informerar om yrkesvuxansökan som gäller för nya lärlings- och gymnasieplatser. Besked om antal platser kommer förhoppningsvis i slutet på december.

7 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[13] 81 Botkyrka nästa Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden har tagit del av informationen och lägger densamma till handlingarna. Jan Strandbacke, förvaltningschef på Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen, informerar om bakgrunden till Botkyrka nästa. Jan informerar om projektets olika delar som består i ett arbetsmarknadspolitiskt program, kartläggning, framgångsfaktorer, nya arbetssätt och att stimulera entreprenörskap. Jan berättar om de åtta punkterna i programförklaringen i det arbetsmarknadspolitiska programmet. Jobbpaketet är ett exempel på hur programförklaringen kopplar till en insats. Jobbpaketet består av 200 riktiga kommunala jobb, 86 nya årsvisa vuxenutbildningsplatser, vägledningsfunktion med arbetsmarknadsfokus och en utvidgad sommarjobbsinsats.

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[13] 82 Reviderad samverkansöverenskommelse för Centrum för samhällsorientering (AVUX/2012:90) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden beslutar om att underteckna reviderad samverkansöverenskommelse för Centrum för samhällsorientering. Sammanfattning Den nuvarande samverkansöverenskommelsen för samhällsorientering för vissa nyanlända invandrare löper ut och behöver därför förnyas. Ramavtalet för upphandling löper ut vid samma tidpunkt och behöver också förnyas. Överenskommelsen som skall gälla från och med till och med är delvis justerad. Den nya överenskommelsen kommer innefatta en förändrad målgrupp om lagen om samhällsorientering för vissa nyanlända invandrare med ökad målgrupp (enligt Ds 2012:24) träder i kraft. Avtalstiden för överenskommelsen är till och med och förlängs därefter med tre år för de kommuner som inte senast säger upp överenskommelsen.

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[13] 83 Förnyad överenskommelse för SFX (AVUX/2012:91) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden beslutar om att ingå en förnyad överenskommelse för sfx och godkänner förslaget om en samordnartjänst. Sammanfattning Samarbetet kring svenska för invandrare med gemensam yrkesbakgrund (sfx) regleras sedan 2001 genom en länsgemensam avsiktsförklaring som samtliga kommuner undertecknat. KSL har på uppdrag av kommunerna i Stockholms län tagit fram en ny överenskommelse mellan kommunerna om samverkan kring sfx. Anledningen till uppdraget var behovet av att förtydliga vissa skrivningar och lägga till en del nya som bland annat förslag till en ny samordnartjänst.

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[13] 84 Justerad sammanträdesordning 2013 (AVUX/2012:54) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden fastställer justering av sammanträdesordning för 2013 enligt nedan. Sammanfattning Följande dagar föreslås läggas till: 17 oktober Komplett sammanträdesordning 31 januari 19 februari 14 mars 18 april 14 maj 11 juni 27 augusti 19 september 17 oktober 7 november 5 december

11 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11[13] 85 Muntlig redogörelse för kontaktmannabesök (AVUX/2012:34) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden har tagit del av informationen om kontaktmannabesök och lägger densamma till handlingarna. Elisabeth Haglund Nyberg (S) anmäler att hon har varit på Hallunda Dagliga verksamhet och sett den sista föreställningen av jakten på den magiska manicken. Elisabeth berättar att projektet har bedrivits tack vare en doktorandtjänst och detta är sista året. Elisabeth vill att nämnden ska hitta ett sätt att fortsätta verksamheten då den betyder mycket för deltagarnas utveckling. Elisabeth besökte även Lugnet som är en stuga som ligger i Norsborg där man kan fika och besöka deras vår och höstmarknad.

12 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12[13] 86 Redovisning av delegationsbeslut (AVUX/2012:3) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner redovisningen av delegeringsbesluten. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden som styrelse beslutar i stort om verksamhetens mål, inriktning och kvalitet samt i ärenden i övrigt som är av principiell natur. Andra ärenden delegeras till förvaltningschefen som i sin tur vidare delegerar till verksamhetschefer, rektorer m fl. Följande listor har lämnats in: Arbets och kompetenscenter, oktober 2012 Vuxenutbildningen, oktober 2012 Xenter, oktober 2012 Daglig verksamhet, januari-oktober 2012

13 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13[13] 87 Anmälningsärenden (AVUX/2012:4) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden har tagit del av informationen och lägger densamma till handlingarna. Ärendet Följande anmäls till Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden: Delårsrapport 2, 2012 Svar på motion - Starta vård- och omsorgscollege i Botkyrka Betygsrätt Medlearn Delårsrapport 2012 Samordningsförbundet Botkyrka

Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Patrik Forslund (M) ANSLAG/BEVIS

Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Patrik Forslund (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Plan 2:2, Kommunalhuset, Tumba, kl 19:00-20:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bo Olsson (MP) Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Mikael Sundh (TUP)

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, Tumba, kl 19:00-21:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bosse Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S)

Läs mer

Daniel Sedman (KD) Jill Melinder /DeltagarlistaOrdförande/ ANSLAG/BEVIS. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltning

Daniel Sedman (KD) Jill Melinder /DeltagarlistaOrdförande/ ANSLAG/BEVIS. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid Vux, kl 19:00-20.30 ande /DeltagarlistaOrdförande/ Jill Ronnie Andersson (V) Melinder (S), ordförande /Deltagarlistaande/ Bo Claesson (KD) Bosse Olsson (S) Daniel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Konferensrummet, Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder, (S), ordförande Lars Robin, (M) Bosse Olsson, (MP) Patrik Forslund, (M) Arzu

Läs mer

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Konferensrum 2:2, Kommunalhuse, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bosse Olsson (MP) Mikael Sundh (TUP) Arzu Alan (S) Bo Claesson

Läs mer

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP)

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Kommunalhuset 2:3, kl 19:00-20.15 ande Jill Melinder (S), ordförande Bo Claesson (KD) Bosse Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ers Arzu Alan (S) Anders Byrsenius

Läs mer

Arzu Alan (S) Stefan Leiding (S) Leif Glad (S) tjg ersättare. Ronnie Andersson (V) Inger Grönberg (MP), Helle Larsson (M) Anders Byrsenius (M)

Arzu Alan (S) Stefan Leiding (S) Leif Glad (S) tjg ersättare. Ronnie Andersson (V) Inger Grönberg (MP), Helle Larsson (M) Anders Byrsenius (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:30 ande Serkan Köse (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Stefan Leiding

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

Bo Claesson (KD) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Lars Robin (M) Staffan Sundin (M) tjg ers

Bo Claesson (KD) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Lars Robin (M) Staffan Sundin (M) tjg ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Arbets- och kompetenscenter, kl. 19.00-20.15 ande Jill Melinder (S), ordförande Ronnie Andersson (V) Bosse Olsson (MP) Jan- Eric Conradsson (TUP) Stefan Leiding

Läs mer

Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba. 2 Erfarenheterna av det nya vägledningscentrumet

Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba. 2 Erfarenheterna av det nya vägledningscentrumet KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsnämnden 2013-12-05 Tid 2013-12-05, Kl 19:00 Plats Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba Ärenden Justering 1 Ekonomiskt

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice. Staffan Teste (TUP) och Leif Nilsson (KD) Lars Johansson (L)

Lars Johansson (L), andre vice. Staffan Teste (TUP) och Leif Nilsson (KD) Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice Magdalena Jonsson (M) ordförande

Läs mer

Lars Robin (M) Patrik Forslund (M) Jan-Erik Conradsson (TUP) Lars Robin (M) ANSLAG/BEVIS

Lars Robin (M) Patrik Forslund (M) Jan-Erik Conradsson (TUP) Lars Robin (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Xenter, kl. 19:00-20.30 ande Jill Melinder (S), ordförande Ronnie Andersson (V) Bosse Olsson (MP) Bo Claesson (KD Arzu Alan (S) Daniel Sedman (KD) tjg.ers. Stefan

Läs mer

Karin Pilsäter (FP), andre vice ord- Ronnie Andersson (V)

Karin Pilsäter (FP), andre vice ord- Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, kl. 19:00-20:30 ande Jill Melinder (S), ordförande Anders Byrsenius (M), tjänstgörande ersättare för Patrik Forslund (M) Bosse Olsson (MP), förste vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Håkan Hultgren

ANSLAG/BEVIS Håkan Hultgren SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, kl 19:00 20:00 ande Jill Melinder (S) Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Gladh (S), tjg. ersättare Elisabeth Haglund-Nyberg

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Mattias Franzén (M) Mattias Franzén (M) ANSLAG/BEVIS 2012-06-05 2012-06-26. Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen

Mattias Franzén (M) Mattias Franzén (M) ANSLAG/BEVIS 2012-06-05 2012-06-26. Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset plan 2, konferensrum 2:2, kl 19:00 20:30 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Mattias

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP)

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M)

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Magdalena Jonsson (M) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande Karin Nakamura Lindholm ersättare

Läs mer

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Ali Khalil (MP), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ali Khalil (MP), 1:e vice ordförande. Lars Johansson (L), 2:e vice ordförande. Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Marcus Ekman (S)

Ali Khalil (MP), 1:e vice ordförande. Lars Johansson (L), 2:e vice ordförande. Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Marcus Ekman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Ersättare Ali Khalil (MP), 1:e vice ordförande Lars Johansson (L), 2:e vice ordförande Stig Åke Karlsson

Läs mer

Kommunalhuset plan 2 konferens. 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege i Botkyrka. 2 Organisationsplan för krishantering i AVUX, Botkyrka kommun

Kommunalhuset plan 2 konferens. 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege i Botkyrka. 2 Organisationsplan för krishantering i AVUX, Botkyrka kommun KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsnämnden 2012-06-07 Tid 2012-06-07, Kl 19:00 Plats Kommunalhuset plan 2 konferens Ärenden Justering 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) Leif Glad (S), Inger Grönberg (MP)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) Leif Glad (S), Inger Grönberg (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, plan 2 rum 2:3, kl 19:00-20:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Staffan Sundin

Läs mer

Ajournering under 13, kl 19:55-20:00. Marit Strand Pettersen (V)

Ajournering under 13, kl 19:55-20:00. Marit Strand Pettersen (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:50 Ajournering under 13, kl 19:55-20:00 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson (M)

Läs mer

Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) Sekreterare Paragrafer 17-23 Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) Sekreterare Paragrafer 17-23 Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Antra Johansons-Rantins (M), Sven-Arne Lindblom

Läs mer

Anders Lindqvist (s)

Anders Lindqvist (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba kl 19.00- ande Mats Einarsson (v), ordförande Martina Styffe (s) Robert Rasmussen (s) Ellen Nilsson (m) Yngve R K Jönsson (m) Yasmin Sherif

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf Aydin

Läs mer

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M)

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ali Khalil (MP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Susanne Stangenberg. Sekreterare Paragrafer 23 34 Elisabeth Persson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Susanne Stangenberg. Sekreterare Paragrafer 23 34 Elisabeth Persson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 2, rum 2, kl 19:00-21:15 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Ulf Sundlöf (S) Birgitta Majby

Läs mer

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson

Mattias Olsson (V) rj er. Anne Saaristo, Kicki J Eriksson, Annita Olsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 2, kl 19:00-20:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna Maria Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Berit Larsson (S) Catarina Ekeståhl (M) Lars

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Samtliga ledamöter/ersättare i nämnden för (M), (FP), (KD) och (TUP) har gruppmöte klockan 18.30 sammanträdesdagen i anslutning till möteslokalen.

Samtliga ledamöter/ersättare i nämnden för (M), (FP), (KD) och (TUP) har gruppmöte klockan 18.30 sammanträdesdagen i anslutning till möteslokalen. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen 2014-08-21 KALLELSE 1[1] Referens Maria Stjernevall Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Tid 2014-08-21, Kl. 19.00 Plats Xenter Ärenden 1. Beslut

Läs mer

Christina Tibblin (M) Sekreterare Paragrafer 48-54 Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Christina Tibblin (M) Sekreterare Paragrafer 48-54 Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), ordförande Sara Sylvan (S), Antra Johansons- Rantins (M), Sven-Arne Lindblom (S),

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] Kommunstyrelsen 2015-10-13. 204 Tillfälliga boendeplatser för asylsökande. Paragrafen justeras direkt

INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] Kommunstyrelsen 2015-10-13. 204 Tillfälliga boendeplatser för asylsökande. Paragrafen justeras direkt INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] Kommunstyrelsen 2015-10-13 204 Tillfälliga boendeplatser för asylsökande Paragrafen justeras direkt SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Kommunstyrelsen 2015-10-13 Plats och tid Konferensrummet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-01-26

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-01-26 2005-01-26 1 Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Stora konferensrummet, Knut Hahnsskolan, Ronneby kl 13.15 16.20 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Marie Ohlsson (S) Kent Zickbauer

Läs mer

Sven-Arne Lindblom (S) Sekreterare Paragrafer 44-51 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sven-Arne Lindblom (S) Sekreterare Paragrafer 44-51 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), ordförande, Maria Gawell Skog (S), Robert Steffens ( C), Sven-Arne Lindblom (S), Mai

Läs mer

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Kommunhuset, plan 2 2:3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Willy Viitala (M) Plats och tid för justering Kommunhuset,

Läs mer

Enligt bilaga. Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Plats och tid Kommunhuset 2:3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Lars Johansson (L) Plats och tid för justering Kommunhuset

Läs mer

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V)

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande / Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L), andre vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Willy Viitala (M) ersättare

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 16-30 Plats och tid Sammanträdesrum Höken, Eriksövägen 27, kl. 18.30 21.02 Beslutande Ersättare Michael Baumgarten (FP) ordf. Peter Lindqvist (M) Svante Nordell (M) Susanne König (M) Adrian Brunkhorst

Läs mer

Paragraf 89 justeras omedelbart.

Paragraf 89 justeras omedelbart. Nämnden för Förskola & Grundskola SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 18.00-19.30 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S)

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:2, kl. 19:00 Beslutande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Björn Lagerstedt (M)

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Mälaren, kl. 18:00 18:59 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf

Läs mer

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30.

Välfärdsberedningen. Sammanträdesprotokoll 2013-06-10. Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30. Sida 1/7 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 18.00 20.40 Ajournering kl. 18.25-18.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats ersättare Övriga deltagare Claes Hallberg (S), ordförande

Läs mer

Robert Aslan (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig-Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för vakantplatsen

Robert Aslan (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig-Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för vakantplatsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00

Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2011-04-04 1 (14) Tid och plats Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00 ande Ewa Wemby (M) Dan Berger (S) Barbro Kärrstrand (Fp) Anita Zieme

Läs mer

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, rum 2:2, kl 17:00-20:00 ande Ebba Östlin (s), ordförande Urban Eriksson (SRF) Anna-Maria Engqvist (s) Eva-Britt Olsson (Astma och Allergi)

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. de ersättare för Elias Tony (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. de ersättare för Elias Tony (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Jobbcenter Botkyrka, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Nr 03 Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Tid och plats onsdagen den 25 mars 2015, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Sarah Isgren, vice ordf.

Läs mer

Lennart Petersson (S), tjänstgörande Asta Holm (M) ersättare för Elias Tony (S)

Lennart Petersson (S), tjänstgörande Asta Holm (M) ersättare för Elias Tony (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L), andre vice ordförande Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Willy Viitala (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-03-18. ... Marie Svensson... Elin Blomberg

Sammanträdesdatum 2015-03-18. ... Marie Svensson... Elin Blomberg 1(15) Plats och tid Nämndrummet, våningsplan 5 i Värjan klockan 08.00 15.10 Ajournering för kaffe klockan 09.40 10.05 Ajournering för paus klockan 10.55 11.05 Ajournering för lunch klockan 11.35 13.00

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare 1(11) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Linnéa Kihlström (kd) Anneli Ericsson (s)

Läs mer

1 Information - Presentation av kunskapsdatabas. 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner

1 Information - Presentation av kunskapsdatabas. 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] 2014-01-28 Tid 2014-01-28, Kl 19:00 Plats Xenter Ärenden Justering 1 Information - Presentation av kunskapsdatabas 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner 3 Jobbpaketet

Läs mer

Sakarias Winberg (KD), Joanna Stridh (C), Birgitta Pettersson (C),Lars Halvarsson (S), Barbro Aastrup (S)

Sakarias Winberg (KD), Joanna Stridh (C), Birgitta Pettersson (C),Lars Halvarsson (S), Barbro Aastrup (S) Plats och tid Alléskolan, 13:30 ande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), Joanna Stridh (C), Birgitta Pettersson (C),Lars Halvarsson (S), Barbro Aastrup (S) Tjänstgörande ersättare Peter Jonsson (M) Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2014-02-03 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Göran Pettersson (M), ordförande Åsa Wennerfors

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Datum Tid 13:30-16:00 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Petra Ramstad Justeringens plats och tid Kommunkontoret, 2013-02-25 Justerade paragrafer

Läs mer

Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Lars Johansson (FP)

Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Orren, Gröndalsvägen 12A i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Ali Khalil (MP), 1:e vice ordförande Karin Nakamura Lindholm (TUP)

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2015-03-03

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2015-03-03 Datum: Tisdagen den 3 mars 2015 Tid: 18.00 21.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 17, omedelbar justering Utses att justera: Carina Andersson (C) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, Rum 107 14:00 ande Leif Rülf Leif G Nilsson Ersättare Marcus Håkansson Fackliga Marianne Kennysson, TCO Henrik Stagnell, SACO Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Tjänstemän John Arrias, rektor Camilla Hedlund, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 19-26

Tjänstemän John Arrias, rektor Camilla Hedlund, sekreterare. Underskrifter Paragrafer 19-26 Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand Rättvik Plats och tid Alléskolan, 13:00 ande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) Anders Björkman (S) Ingrid Rönnblad (S) Henrieta Vedberg (M) Lotten Kluck (FP)

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V)

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L), andre vice ordförande Ali Khalil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-01-23. PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-01-23. PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Boken, 14.00-15.00, 15.10-15.40 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Willy Viitala (M) Plats och tid för justering Xenter,

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Yrkeshögskolan/ Klockan 17:00-17:45, 18:00-19:30 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk Socialnämnden 2015-10-15 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-10-15, kl. 09.30-12.10 Beslutande: Gruppmöte: 08.00-09.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-13 1 (17)

Socialnämnden 2009-05-13 1 (17) Socialnämnden 2009-05-13 1 (17) Plats och tid KTS-salen, Vita huset, Drottninggatan 18, Katrineholm, kl. 15.00 18.00 Ajournering kl. 16.15 16.30 Beslutande Ove Melin (s) ordförande, Matti Turunen (s),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande

Lars Johansson (L), andre vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunhuset, kl 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Asta Holm (M), tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15 Paragrafer 13-20 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. 1 (7) Plats och tid Personal & arbetsmiljö, Björkhemsvägen 13, 10:00 11:30 ande Ewa Wemby (M) Dan Berger (S) Sten Hermansson (Fp) Kalle Heise (Mp) Kristina Lindbåge (S) Ersättare Övriga närvarande Leif

Läs mer

Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde

Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Torsdagen den 29 januari 2009 kl. 10.00-16.10 Plats: Lokal Björken, Regionens hus, Skövde Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino (V), vice

Läs mer

Johanna Bruto Westman (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth- Fridell (M), Jonas Isaksson (M)

Johanna Bruto Westman (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth- Fridell (M), Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset, plan 2, rum 2, kl 19:00 ande Kristin Thörn (S), ordförande Mattias Franzén (M) Petja Svensson (M) 2:e vice ordf Ann-Margret Karlström (TUP) Leif

Läs mer

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Tumbascenen, Utbildningsvägen 2 i Tumba, kl 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Deniz Bulduk (MP) Petja Svensson (M), 2:a vice ordförande Pia Carlström (V)

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Fyrkanten kl. 10.00 ande Stig Rönnbäck (S) Agneta Nilsson (S) Tage Danielsson (S) Regis Cabral (S) Gunnel Sandlund (V) Inger Björkman (M) Eva-Lena Samuelsson-Grubbström

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Yrkeshögskolan Kungsbacka Klockan 16:30-19.40 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2011-11-08 1 (7) Madängsholm, Stadshuset, Tidaholm 2011-11-08, kl. 11:00 12:20

Barn- och utbildningsnämnden 2011-11-08 1 (7) Madängsholm, Stadshuset, Tidaholm 2011-11-08, kl. 11:00 12:20 Barn- och utbildningsnämnden 2011-11-08 1 (7) Plats och tid Madängsholm, Stadshuset, Tidaholm 2011-11-08, kl. 11:00 12:20 Paragrafer 168-169 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Pereric Gustafsson,

Läs mer

Socialkontoret, Mörby centrum

Socialkontoret, Mörby centrum 1(15) Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby centrum, kl 18:30-19:35 Paragrafer 68-80 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Birgitta Lindgren (FP) Anita Dath (M) Mikael Adersteg

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Alby sporthall, Albyvägen 22 i Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf

Läs mer

Social- och äldrenämnden

Social- och äldrenämnden Social- och äldrenämnden 2012-09-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Estrid Måndag den 24 september 2012, klockan 17.15-17.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 17 juni kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Astrid Karlsson Björkman

Astrid Karlsson Björkman 2011-11-22 1 (11) Plats Stora konferensrummet Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 22 november 2011, kl 13.00-14.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Ali Khalil (MP), förste vice ordfö- Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Elias Tony (S)

Ali Khalil (MP), förste vice ordfö- Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Elias Tony (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20 i Tumba, kl. 19:00 Ersättare ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Beslutande: Ersättare: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken kl 11.35-12.15, 14.30-14.50 Mats-Olov Johansson (M), ersättare för Jonas Ahlström (M) Elisabet

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:01 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf Hjalmarsson

Läs mer