Mattias Franzén (M) Mattias Franzén (M) ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mattias Franzén (M) Mattias Franzén (M) ANSLAG/BEVIS 2012-06-05 2012-06-26. Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset plan 2, konferensrum 2:2, kl 19:00 20:30 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Mattias Franzén (M) Veronica Berg (S) tjg ersättare Bo Claesson (KD) Elisabeth Haglund-Nyberg (S) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Ronnie Andersson (S) Ersättare Övriga deltagande Anders Byrsenius (M), Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Jan Strandbacke, Tove Bodin, Agneta Göransson, Anette Berggren, Carolina Andersson Utses att justera Mattias Franzén (M) Plats och tid för justering Måndag den 4 juni kommunalhuset plan 9 Sekreterare Paragrafer Carolina Andersson Ordförande Serkan Köse (S) Justerare Mattias Franzén (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Anslaget den Sammanträdesdatum Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen kommunalhuset plan 9 Underskrift Carolina Andersson

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[10] 27 Motion angående återupprätta arbetslinjen (AVUX/2012:11) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden bifaller motionen. Mattias Franzén (M) deltar inte i beslutet. Sammanfattning stödjer motionen, som ligger i linje med att förvaltningens insatser ska leda till ökad anställningsbarhet och meningsfulla jobb. Den utpekade målgruppen ser vi som särskilt viktig att i samarbete med, Socialförvaltningen och Arbetsförmedlingen erbjuda insatser av den karaktär förslagsställaren beskriver. vill uppmärksamma några viktiga aspekter att ta hänsyn till för att förslaget ska nå framgång. rekommenderar att förslaget får en tydlig avgränsning avseende syfte, mål och innehåll. stödjer att en utredning genomförs. Visar utredningen på att förslagsställarens förslag är fördelaktig rekommenderar nämnden att den efterföljs av en förstudie där man kalkylmässigt söker säkerställa att resurserna och förutsättningarna för motionens grundidé blir genomlysta och bekräftade.

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[10] 28 Tillväxt i Alby godkänner delrapporten för tillväxt Alby. Sammanfattning Mot bakgrund av hittills gjorda erfarenheter och genomförda insatser och aktiviteter rekommenderar nämnden att arbetet med uppdraget fortlöper som planerat. I dagsläget ser nämnden inget behov av ett fysiskt tillväxtkontor. Alby medborgarkontor motsvarar och tillhandahåller den service och information som ett lokalt tillväxtkontor är tänkt att ge. I syfte att lyfta fram medborgarkontorets roll i processen för ökad tillväxt i Alby menar nämnden att det är viktigt att bevara och stärka kompetensen hos medborgarkontorets samhällsvägledare i samarbetet med andra aktörer. Vidare ser nämnden Alby centrum som en blivande samlingsplats för tillväxtaktiviteter i Alby.

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[10] 29 Delårsrapport (AVUX/2012:40) godkänner delårsrapport 1. Sammanfattning Det ekonomiska resultatet för perioden är i balans och så även prognosen för Arbetet med de operativa målen framskrider i stort sett enligt plan. De avvikelser som finns beskrivs närmare i delårsrapporten.

5 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[10] 30 Ansökan statsbidrag för yrkeshögskoleutbildningar med intag hösten 2013 (AVUX/2012:41) Nämnden ställer sig bakom ansökan om yrkeshögskoleutbildningar med intag till hösten Bakgrundsfakta Kommande ansökningsomgång till Myndigheten för Yrkeshögskolan pågår till den 12 september Antalet beviljade utbildningsplatser varierar från år till år beroende på hur stort anslag myndigheten förfogar över. Flera kriterier måste uppfyllas för att en utbildning ska godkännas av myndigheten. Ansökan ska arbetas fram tillsammans med branschen utifrån ett reellt kompetensbehov och utbildningen ska även verka för att bryta traditionellt könsbundna yrkesval. Själva ansökan omfattar cirka 30 A4-sidor. Allt fler utbildningsanordnare lämnar in allt fler ansökningar och år 2011 fick myndigheten in 1127 ansökningar medan endast 330 beviljades - mindre än 30 procent. Den hårda konkurrensen gör att kvalitetskraven på ansökningarna ökar. De viktigaste avsnitten i en yh-ansökan är dokumentationen av arbetslivets behov av det yrke ansökan avser och att företrädare för företag och branschorganisationer varit aktiva i framtagandet av utbildningen. Om dessa delar inte finns på plats, läggs ansökan direkt i högen icke beviljade. Det är också dessa delar som är mest tidskrävande i ansökningsprocessen. Kraven på utbildningen verkligen ligger på en eftergymnasial nivå har också ökat och därför får det endast finnas marginella inslag på lägre nivå. Xenter Botkyrka bedriver för närvarande åtta eftergymnasiala yrkesutbildningar. Sex av de pågående utbildningarna har sitt sista intag hösten 2012 och vi måste därför ansöka om fortsatt statsbidrag för dessa om de ska kunna fortsätta hösten Två utbildningar har redan sina intag hösten 2013 beviljade. För att ha en möjlighet att behålla tillräckligt antal utbildningar som nu, d v s åtta även fortsättningsvis, bedömer vi att vi måste göra minst tio ansökningar denna omgång.

6 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[10] 31 Utredningsuppdrag gällande översyn av befintliga riktlinjer för Daglig Verksamhet inom LSS (AVUX/2012:45) Att Arbetsmarknads- och Vuxenutbildningsnämnden beslutar ge förvaltningschefen i uppdrag att i dialog med vård- och omsorgsförvaltningen genomföra en utredning/översyn av befintliga riktlinjer för Daglig verksamhet inom LSS. Att utredning/översynen förväntas hålla särskilt fokus på de avsnitt i riktlinjerna som rör rätten till stängning under vissa tidsperioder. Att utredningen/översynen presenterar förslag till ändringar och motivera dem. Att utredningen/översynen presenteras senast den 31 december Särskilt yttrande Lars Robin och Mattias Franzén (M) lämnar särskilt yttrande, bilaga. Sammanfattning Nämnden anser att de befintliga riktlinjerna för Daglig Verksamhet bör ses över för att bl. a hantera frågan om rätten att stänga upp till fyra veckor för sommarledighet. Det finns många kommuner som har tagit samma ställningstagande. Ett ställningstagande som vi bedömt spegla lagstiftarens avsikter men möjligen inte fullt ut den politiska majoritetens ambitioner. Det handlar också om att se över frågan om bemanning, lokaler och brukarens inflytande. Denna översyn ska göras i dialog med Vård och omsorgsförvaltningen. Nämnden anser inte att det före utredningen redovisats finns anledning att göra några ändringar i tillämpningen av befintliga riktlinjer för LSS och insatsformen Daglig Verksamhet.

7 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[10] 32 Botkyrka Nästa - lägesrapport noterar till protokollet att man tagit del av informationen. Jan Strandbacke informerar om nuläget i projektet Botkyrka Nästa. Projektet har gjort omvärldsorientering och besökt eller träffat flera kommuner bland annat Sollentuna, Eskilstuna, Malmö och Växjö. Projektet jobbar också just nu med att ta fram ett arbetsmarknadspolitisktprogram.

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[10] 33 Muntlig redogörelse av kontaktmannabesök noterar till protokollet att man tagit del av informationen. Inger Grönberg, Bosse Olsson och Ronnie Andersson har varit på besök hos vuxenutbildningen och fått information om SFI. Botkyrka kommun deltar just nu i en utredning som regeringen tillsatt om SFI-peng ska införas eller inte. De fick även veta att SFI växer medans den gymnasiala delen krymper.

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[10] 34 Redovisning av delegationsbeslut (AVUX/2012:3) godkänner redovisningen av delegeringsbesluten. som styrelse beslutar i stort om verksamhetens mål, inriktning och kvalitet samt i ärenden i övrigt som är av principiell natur. Andra ärenden delegeras till förvaltningschefen som i sin tur vidare delegerar till verksamhetschefer, rektorer m fl. Följande listor har lämnats in: Xenter april 2012 Botkyrka vuxenutbildning 2012 om resa i tjänsten enligt delegationsordningen A18.

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[10] 35 Anmälningsärenden godkänner att följande ärenden antecknas till protokollet. Projektplan för Södertörns nyckeltal. Revisionsberättelse för Årsredovisning för Botkyrka kommun. Granskning av ansvarsutövande Ombudgeteringar. s protokoll Samordningsförbundet Botkyrka: Årsredovisning 2011, revisionsberättelse för år 2011 och granskning av årsredovisning. Rapport från centrum för samhällsorientering 2011.

11 Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SÄRSKILT YTTRANDE Ärende 5 Utredningsuppdrag gällande översyn av befintliga riktlinjer för Daglig Verksamhet inom LSS (AVUX/2012:45) Vi ska leva upp till kraven och riktlinjerna som finns inom LSS, Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade. Daglig verksamhet har idag flera föredömliga insatser för detta, t.ex. Miljöligan som samlar in kommunens returpapper, Axet som arbetar med trä och fäller träd (huvudman socialförvaltningen), samt Tyg och Trä som även de arbetar med personer som har funktionsnedsättning. Det är viktigt att deltagarna tycker verksamheten är meningsfull, den ska präglas av kvalité och bli än mer inkluderande. Oavsett vem det är som har ansvaret för att så många som möjligt har ett arbete och möjlighet till egen försörjning, så är det ändå så att alltför många människor kommer att sakna ett heltidsarbete i framtiden. Vi måste vara öppna för att alla ska kunna jobba så mycket de klarar av - om än bara någon enstaka timme om dagen. Det var vi moderater som drev på att öka ersättningen till dem som jobbar inom daglig verksamhet. Den sociala ekonomin fyller en viktig funktion kring t.ex. arbetsträning för individer som står långt utanför den reguljära arbetsmarknaden. Det är viktigt att den sektorn stöttas och får spela en större roll. Vi menar också att kontinuiteten är viktig för de som idag omfattas av daglig verksamhet, vi vill därför att den fortsätter även i semestertider. Om detta innebär en viss budgetförstärkning så är vi beredda att låta tillskjuta detta. Mattias Franzén Lars Robin

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer

Arzu Alan (S) Stefan Leiding (S) Leif Glad (S) tjg ersättare. Ronnie Andersson (V) Inger Grönberg (MP), Helle Larsson (M) Anders Byrsenius (M)

Arzu Alan (S) Stefan Leiding (S) Leif Glad (S) tjg ersättare. Ronnie Andersson (V) Inger Grönberg (MP), Helle Larsson (M) Anders Byrsenius (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:30 ande Serkan Köse (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Stefan Leiding

Läs mer

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP)

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Kommunalhuset 2:3, kl 19:00-20.15 ande Jill Melinder (S), ordförande Bo Claesson (KD) Bosse Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ers Arzu Alan (S) Anders Byrsenius

Läs mer

Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Patrik Forslund (M) ANSLAG/BEVIS

Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Patrik Forslund (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Plan 2:2, Kommunalhuset, Tumba, kl 19:00-20:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bo Olsson (MP) Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Mikael Sundh (TUP)

Läs mer

Bo Claesson (KD) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Lars Robin (M) Staffan Sundin (M) tjg ers

Bo Claesson (KD) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Lars Robin (M) Staffan Sundin (M) tjg ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Arbets- och kompetenscenter, kl. 19.00-20.15 ande Jill Melinder (S), ordförande Ronnie Andersson (V) Bosse Olsson (MP) Jan- Eric Conradsson (TUP) Stefan Leiding

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, Tumba, kl 19:00-21:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bosse Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Konferensrummet, Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder, (S), ordförande Lars Robin, (M) Bosse Olsson, (MP) Patrik Forslund, (M) Arzu

Läs mer

Lars Robin (M) Patrik Forslund (M) Jan-Erik Conradsson (TUP) Lars Robin (M) ANSLAG/BEVIS

Lars Robin (M) Patrik Forslund (M) Jan-Erik Conradsson (TUP) Lars Robin (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Xenter, kl. 19:00-20.30 ande Jill Melinder (S), ordförande Ronnie Andersson (V) Bosse Olsson (MP) Bo Claesson (KD Arzu Alan (S) Daniel Sedman (KD) tjg.ers. Stefan

Läs mer

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Konferensrum 2:2, Kommunalhuse, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bosse Olsson (MP) Mikael Sundh (TUP) Arzu Alan (S) Bo Claesson

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Rum 230, AKC, Hans stahles väg, Tumba kl 19:00-21:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Patrik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Håkan Hultgren

ANSLAG/BEVIS Håkan Hultgren SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, kl 19:00 20:00 ande Jill Melinder (S) Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Gladh (S), tjg. ersättare Elisabeth Haglund-Nyberg

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Daniel Sedman (KD) Jill Melinder /DeltagarlistaOrdförande/ ANSLAG/BEVIS. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltning

Daniel Sedman (KD) Jill Melinder /DeltagarlistaOrdförande/ ANSLAG/BEVIS. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid Vux, kl 19:00-20.30 ande /DeltagarlistaOrdförande/ Jill Ronnie Andersson (V) Melinder (S), ordförande /Deltagarlistaande/ Bo Claesson (KD) Bosse Olsson (S) Daniel

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) Leif Glad (S), Inger Grönberg (MP)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) Leif Glad (S), Inger Grönberg (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, plan 2 rum 2:3, kl 19:00-20:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Staffan Sundin

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP)

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M)

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Magdalena Jonsson (M) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande Karin Nakamura Lindholm ersättare

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson (M)

Läs mer

Karin Pilsäter (FP), andre vice ord- Ronnie Andersson (V)

Karin Pilsäter (FP), andre vice ord- Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, kl. 19:00-20:30 ande Jill Melinder (S), ordförande Anders Byrsenius (M), tjänstgörande ersättare för Patrik Forslund (M) Bosse Olsson (MP), förste vice

Läs mer

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Ali Khalil (MP), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M)

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ali Khalil (MP),

Läs mer

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V)

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L), andre vice ordförande Ali Khalil

Läs mer

Ali Khalil (MP), förste vice ordfö- Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Elias Tony (S)

Ali Khalil (MP), förste vice ordfö- Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Elias Tony (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20 i Tumba, kl. 19:00 Ersättare ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson

Läs mer

Robert Aslan (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig-Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för vakantplatsen

Robert Aslan (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig-Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för vakantplatsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Enligt bilaga. Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Plats och tid Kommunhuset 2:3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Lars Johansson (L) Plats och tid för justering Kommunhuset

Läs mer

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Kommunhuset plan 2 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Lars Johansson (L), ordförande Carl Widercrantz (TUP) andre vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

Läs mer

Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Lars Johansson (FP)

Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Orren, Gröndalsvägen 12A i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Ali Khalil (MP), 1:e vice ordförande Karin Nakamura Lindholm (TUP)

Läs mer

Samtliga ledamöter/ersättare i nämnden för (M), (FP), (KD) och (TUP) har gruppmöte klockan 18.30 sammanträdesdagen i anslutning till möteslokalen.

Samtliga ledamöter/ersättare i nämnden för (M), (FP), (KD) och (TUP) har gruppmöte klockan 18.30 sammanträdesdagen i anslutning till möteslokalen. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen 2014-08-21 KALLELSE 1[1] Referens Maria Stjernevall Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Tid 2014-08-21, Kl. 19.00 Plats Xenter Ärenden 1. Beslut

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S)

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:2, kl. 19:00 Beslutande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Björn Lagerstedt (M)

Läs mer

Lennart Petersson (S), tjänstgörande Asta Holm (M) ersättare för Elias Tony (S)

Lennart Petersson (S), tjänstgörande Asta Holm (M) ersättare för Elias Tony (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L), andre vice ordförande Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Willy Viitala (M)

Läs mer

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V)

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande / Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L), andre vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Willy Viitala (M) ersättare

Läs mer

Sebastian Lindqvist (SD)

Sebastian Lindqvist (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter Botkyrka, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP) Magdalena Jonsson (M) Leif Nilsson

Läs mer

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Willy Viitala (M) Plats och tid för justering Xenter,

Läs mer

Ayisha Farooq (S) tjänstgörande Asta Holm (M) ersättare för Tony Elias (S) Ronnie Andersson (V)

Ayisha Farooq (S) tjänstgörande Asta Holm (M) ersättare för Tony Elias (S) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L) andre vice ordförande Ali Khalil (MP) förste vice ordförande

Läs mer

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Kommunhuset, plan 2 2:3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Willy Viitala (M) Plats och tid för justering Kommunhuset,

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice. Staffan Teste (TUP) och Leif Nilsson (KD) Lars Johansson (L)

Lars Johansson (L), andre vice. Staffan Teste (TUP) och Leif Nilsson (KD) Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice Magdalena Jonsson (M) ordförande

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena

Läs mer

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Antra Johansons-Rantins (M), Sven-Arne Lindblom

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. de ersättare för Elias Tony (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. de ersättare för Elias Tony (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Jobbcenter Botkyrka, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Mälaren, kl. 18:00 18:59 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf

Läs mer

ersättare för Tony Elias (S) (TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare Nils Ahlin (SD) för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V)

ersättare för Tony Elias (S) (TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare Nils Ahlin (SD) för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Willy Viitala (M)

Läs mer

Håkan Hultgren, sekreterare. Ulf Hjalmarsson (M)

Håkan Hultgren, sekreterare. Ulf Hjalmarsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 10, rum 1067 kl. 18:00 19:40 ande Lars Nyberg (S), ordförande Ulf Hjalmarsson (M) Leif Glad (S) Lars-Göran Liljedahl (S), tjg ers.

Läs mer

Kommunalhuset plan 2 konferens. 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege i Botkyrka. 2 Organisationsplan för krishantering i AVUX, Botkyrka kommun

Kommunalhuset plan 2 konferens. 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege i Botkyrka. 2 Organisationsplan för krishantering i AVUX, Botkyrka kommun KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsnämnden 2012-06-07 Tid 2012-06-07, Kl 19:00 Plats Kommunalhuset plan 2 konferens Ärenden Justering 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alby Äng, Albyvägen 22, kl 19:00-21:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Marie Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) tom p 2 Berit Larsson (S)

Läs mer

Lars Johansson (L) Annette Westerberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Lars Johansson (L) Annette Westerberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats Daglig och tid verksamhet, Sandstuguvägen 8 Uttran i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Lars Utses att Johansson justera (L) Plats Daglig

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice. Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Magdalena Jonsson (M)

Lars Johansson (FP), andre vice. Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Magdalena Jonsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, Gröndalsvägen 20 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice Magdalena Jonsson

Läs mer

1 Information - Presentation av kunskapsdatabas. 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner

1 Information - Presentation av kunskapsdatabas. 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] 2014-01-28 Tid 2014-01-28, Kl 19:00 Plats Xenter Ärenden Justering 1 Information - Presentation av kunskapsdatabas 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner 3 Jobbpaketet

Läs mer

Maria Gawell Skog (S), ordförande Christina Tibblin (M) Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) Nina Hultqvist (TUP)

Maria Gawell Skog (S), ordförande Christina Tibblin (M) Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) Nina Hultqvist (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, konferensrum 2:2, kl 18:30 19:15 ande Ersättare Övriga deltagande Maria Gawell Skog (S), ordförande Christina Tibblin (M) Elisabeth Nobuoka

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2010-11-03 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Jan Hansson (m) ordf, ersättare för Sven Öberg (kd) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Inger Griberg (-), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10]

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats Vuxenutbildningen, och tid Gröndalsvägen 20 i Tumba, kl. 19:00 Lars ande Marcus Johansson Ekman (L), (S), andre ordförande vice ordförande Boban Inger Grönberg Pejcic

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande

Lars Johansson (L), andre vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunhuset, kl 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Asta Holm (M), tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Christina Tibblin (M)

Christina Tibblin (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00 21:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Mattias Lindgren (S) Christina Tibblin (M) Lars Robin (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Per-Olov Ålander (C) Hans Forssell (S)

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-21:05 ande Dan Gahnström, (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S) Robert

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för vakantplatsen Björn Lagerstedt (M)

ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för vakantplatsen Björn Lagerstedt (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Nils Andersson (S) Peter Siebert (FP)

Marit Strand Pettersen (V) Nils Andersson (S) Peter Siebert (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:00 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:01 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf Hjalmarsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-01-15

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-01-15 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: s sammanträdessal, Fäladstorget 1, Lund, kl 08:30-09:10 Ordförande: Johansson Lars (M) Ledamöter: Arnesen Lena (M) Dowler Mathias (C) Adolfsson Maj (KD) Almén Mai

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 12 Plats och tid Rhone, klockan 13:15 15.45 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Mona Wettergren Ledamot (SD) Torgny Lindqvist

Läs mer

Tuva Lund (S), ordförande. Aram El Khoury (KD) Aram El Khoury (KD) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen

Tuva Lund (S), ordförande. Aram El Khoury (KD) Aram El Khoury (KD) ANSLAG/BEVIS Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Alytus, kl 18:30-20:25 ande Tuva Lund (S), ordförande Kerstin Amelin (V) Kia Hjelte (M) Lars Schou (S) Berit Larsson (S) Taina Virta (S) tj ers. Christina Tibblin

Läs mer

Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba. 2 Erfarenheterna av det nya vägledningscentrumet

Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba. 2 Erfarenheterna av det nya vägledningscentrumet KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsnämnden 2013-12-05 Tid 2013-12-05, Kl 19:00 Plats Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba Ärenden Justering 1 Ekonomiskt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2009-11-04 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:50 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Patrik Öhrström (fp) (ersättare för Göran Sjönneby) Maria

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.05-15.35 Ajournering: kl. 14.55 15.05 Beslutande Ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 18:32 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Ulf Hjalmarsson (M), vice ordförande Elisabeth

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 13:00 17:00 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Peter Sergius Himmelving (SD)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Peter Sergius Himmelving (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:30 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Ulf Hjalmarsson (M) Peter Sergius Himmelving

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-08-26 Sid 66 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Björn Jonasson (KD) ordförande Birgitta Olsson-Johansson (S), 2:e vice

Läs mer

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-03-27 1(13) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(13) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 27 mars 2014 kl. 16.00-18.35 Ajournering kl. 17.20-17.50 Ordförande Beslutande Bente Johansson (M) Elving Johansson (C) 20-22 tjg för Nicolas Bremell (M) Enar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

1(10) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

1(10) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(10) Plats och tid Tingshuset onsdagen den 18 december 2013 kl. 16.00-16.50 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Bente Johansson (M) Enar Nordenfelt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hågelby Gård, Tumba, kl 19:00-20:10 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.05 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 11.15 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) ej 36 Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

Maria Gawell Skog (S), ordförande,

Maria Gawell Skog (S), ordförande, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid 2:3, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Maria Gawell Skog (S), ordförande, Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Sara Sylvan (S) 64, Mattias Franzén

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Solveig Eriksson, Hallsbergs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Rådhuset, Askersund, kl 09.00 11.50 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Sari Harju, Arbetsförmedlingen Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-01-12 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:00 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 14.25 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

Christina Lundgren. Sekreterare Paragrafer Sofia Nordgren ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Christina Lundgren. Sekreterare Paragrafer Sofia Nordgren ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, kl 19:00 20:00 ande Ebba Östlin, ordförande,youbert Aziz (S), Christina Lundgren (M), Maria Trygg (S), Gerd Ingels (S),

Läs mer