Anställningsenheten JobbMalmö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anställningsenheten JobbMalmö"

Transkript

1 Anställningsenheten JobbMalmö I denna folder finns det mesta du som handläggare behöver veta för att anvisa personer till våra verksamheter.

2 Anställningsenhetens insatser Åtgärdsanställningar Anställningsenheten är den del av JobbMalmö som har i uppdrag att genom åtgärdsanställningar, som föregås av praktik, ge personer möjlighet att utvecklas mot ett arbete på den ordinarie arbetsmarknaden. Arbetsträning Malmö stad och Arbetsförmedlingen har undertecknat ett ramavtal gällande arbetsträningsplatser för personer inom Jobb och Utvecklingsgarantin och inom Jobbgarantin för ungdomar (JOB och UGA) Förstärkt arbetsträning Malmö stad och Arbetsförmedlingen har undertecknat ett ramavtal gällande förstärkt arbetsträning för personer inom Jobb och Utvecklingsgarantin och inom Jobbgarantin för ungdomar (JOB och UGA)

3 Anställningsenhetens målgrupp För att din arbetssökande ska kunna anvisas till en åtgärdsanställning krävs att personen uppfyller något av följande kriterier: är malmöbo och uppbär försörjningsstöd är ung arbetssökande, max 24 år oavsett försörjningsform läser SFI och kan komma i fråga för beslut om instegsjobb Åtgärdsanställningar inriktar sig mot en målgrupp som har behov av individanpassning och sänkta produktionskrav. Därför bör personen tänkas vara beviljad ett statsbidrag över 65 % eftersom JobbMalmös arbetsplatser är anpassade för personer med arbetshinder/funktionsnedsättningar. När det gäller arbetsträning/förstärkt arbetsträning gäller endast att man är inskriven i Jobbgarantin för unga eller Jobb- och utvecklingsgarantin för att delta i insatsen. Således gäller inte ovanstående kriterier.

4 Hur anmäler Arbetsförmedlingen personer till Anställningsenheten? Anmälan till åtgärdsanställning Anmälan till åtgärdsanställning på Anställningsenheten görs genom att använda blanketten Underlag för Åtgärdsanställning. Den finner du på: 1. Företagande och jobb, välj fler val.. 2. Lediga jobb 3. Svårt att få jobb 4. Välj JobbMalmö som kommer då upp till höger på sidan. 5. Välj För dig som är handläggare hos AF och Försäkringskassan 6. Välj Blanketten, Underlag inför åtgärdsanställning 7. Skicka ifylld blankett till JobbMalmö Direkt, Nobelvägen 66, Malmö Alternativ: 1. Sök efter JobbMalmö i sökrutan och klicka på sökresultatet. 2. Välj För dig som är handläggare på AF och Försäkringskassan. 3. Välj Blanketten, Underlag inför åtgärdsanställning 4. Skicka ifylld blankett till JobbMalmö Direkt, Nobelvägen 66, Malmö Direktlänk: Anmälan till arbetsträning/förstärkt arbetsträning Arbetsförmedlaren skickar Arbetsförmedlingens underlag för arbetsträning /förstärkt arbetsträning tillsammans med sökandepresentation till JobbMalmö Direkt, Nobelvägen 66, Malmö. De arbetsplatser som står till förfogande för arbetsträning/förstärkt arbetsträning är de interna arbetslagen och arbetslagen hos Serviceförvaltningen som finns beskrivna senare i detta faktablad. Skillnaden mellan arbetsträning och förstärkt arbetsträning är att en processamordnare kopplas på när det gäller förstärkt arbetsträning som följer personen under arbetsträningsperioden.

5 Vad är en Åtgärdsanställning? JobbMalmö tillhandahåller speciellt tillskapade arbetsplatser inom Malmö Stad för personer som har ett dokumenterat arbetshinder samt är i behov av en anpassad arbetsplats. OSA eller UVA är exempel på vanligt förekommande anställningsformer inom Anställningsenheten. Arbetssökande som kan få Instegsjobb kan också komma i fråga. Anställningen ska i normalfallet inte överstiga 12 månader oavsett anställningsform. Åtgärdsanställningarna är enligt beredskapsavtalet (BEA). Kopplat till alla arbetsområden finns en processamordnare, som ansvarar för att följa upp deltagarnas individuella handlingsplaner och utifrån dessa ge stöd med syfte att individen ska närma sig öppna arbetsmarknaden eller för att klarlägga rehabiliteringsbehovet. Processamordnaren är den som har kontakten med dig som är handläggare på Arbetsförmedlingen kring de personer som du sänt in underlag för åtgärdsanställning om. Processamordnaren samordnar nödvändig information till Arbetsförmedlingen gällande deltagarens utveckling och möjligheter att nå öppna arbetsmarknaden. Det finns en processkarta som Arbetsförmedlingen och JobbMalmö har kommit överens om att arbeta efter, vilken skall finnas tillgänglig hos Arbetsförmedlingen.

6 Vilka arbetsplatser och arbetsuppgifter finns? Som generell regel kan man säga att Anställningsenhetens platser tillsätts efter den enskildes behov som beskrivs i underlaget till åtgärdsanställningen. Det är därför önskvärt att man beskriver önskade omständigheter och arbetsuppgifter i stället för yrkesområden, eftersom det inom ramen för en åtgärdsanställning finns möjlighet att leta upp anpassade platser inom kommunala verksamheter. Platserna kan indelas i tre kategorier: Externa enskilda platser inom Malmö Stads olika förvaltningar Externa arbetslag inom Serviceförvaltningen Interna arbetslag, platser i egen produktion Samtliga arbetsplatser producerar och levererar varor och tjänster till verksamheter inom Malmö stad och är tillskapade för att ge människor möjlighet till en åtgärdsanställning/arbetsträning. För information kring arbetslag se bifogade informationsblad. När det gäller externa enskilda platser så söks dessa med personens anmälan som bas. För mera information sök via Samarbete Arbetsförmedlingen/JobbMalmö gällande utmatchning Två handläggare från respektive organisation samarbetar kring de personer som är aktuella för utmatchning mot andra arbetsgivare och arbetsmässiga utmaningar utanför JobbMalmö. De har gemensam arbetsplats hos JobbMalmö. Samarbetet regleras av avtal mellan Arbetsförmedlingen och JobbMalmö.

7 Interna arbetslag, Anställningsenheten, JobbMalmö Textil & design/möbeltapetseri Textil och design och Möbeltapetseri är två samlokaliserade arbetslag, som tillverkar allt från gardiner, utklädningskläder och klär om soffor. Malmö muséer På Malmö muséer finns ett arbetslag som hjälper till med många olika arbetsuppgifter. Exempel är renhållning, grönyteskötsel, upp- och nedmontering av utställningar, renoveringar och byggnationer. Folkets Park I Folkets Park sköter arbetslaget om parken, med bl.a. renhållning, städning och hjälper till vid arrangemang. Arrangemangsservice Arrangemangsservice samarbetar med Gatukontoret och hjälper till vid stadens stora arrangemang såsom Malmöfestivalen, Julmarknader, Malmö Horse Show med olika monteringsarbeten m.m. Arrangemang sköter även om bodarna på Malmöfestivalen. Terrasserna Ett nystartat arbetslag är Terrasserna på Lindängelund. Arbetet innebär, renhållning, grönyteskötsel och annat utomhusarbete.

8 Interna arbetslag, Anställningsenheten, JobbMalmö Fastighetsservice Fastighetsservice utför vaktmästeriuppdrag inom Malmö stad, såsom exempelvis upp- och nedmontering av hyllor och tavlor, mindre flyttar, leveranser och liknande arbetsuppgifter. Lokalvård Lokalvård utför städuppdrag inom Malmö Stads olika verksamheter. Deltagarens arbetsplats kan därför skifta under anställningstiden. Restaurang och café Anställningsenheten har tre stora personalrestauranger och ett antal mindre caféer inom Malmö stads verksamheter. Snickeriservice Snickeriet tillverkar små och stora träprodukter utifrån önskemål från kund och monterar och bygger även på plats. Övriga kontaktuppgifter: Malmö Stad Anställningsenheten, JobbMalmö Postadress: Malmö Besöksadress: Cypressvägen 18 Reception:

9 Externa arbetslag, Serviceförvaltningen Merservice uppdrag finns över hela Malmö och innebär för deltagarna daglig transport ut till arbetsplatsen. Därför behövs det i varje arbetslag någon/några personer som har körkort. Arbetslagen har arbetsledning på plats och här nedan presenteras våra arbetsområden kort. Grönyteskötsel Vi sköter grönytor åt Malmö stads förvaltningar. Arbetet är utomhus, praktiskt och följer årstiden. Du lär dig vilka redskap/maskiner som används vid skötsel av grönytor, kännedom om nyplantering, skötsel av träd, buskar, blommor och gräs. Malmö stads tjänstecyklar Tjänstecyklar hyr ut cyklar till Malmö stads olika verksamheter. Vi hämtar, reparerar, servar cyklar och lagar punktering mm. Vårt arbete utförs ofta utomhus. Malvin Vi medverkar till att Malmö stad återanvänder sina begagnade möbler mm. Vi hanterar mycket möbler och vi gör enklare reparationer samt transporterar ut möbler till kund. Vi sköter hanteringen i ett digitalt möbelbokningssystem. Malmö Återbyggdepå Malmö Återbyggdepå/Transport tar hand om och hanterar byggmaterial från byggarbetsplatser. Vi hämtar rivningsmaterial, rensar, sorterar, lagrar och säljer i egen butik. Leverera varor till kund samt utför flytthjälp. Lastbil och truck används på arbetsplatsen. Byggservice Vi utför snickeriarbete, reparationer, underhåll och nytillverkning enligt beställningar efter kundens önskemål. Mycket av arbetet som utförs är utomhusarbeten. Malmö sköna gårdar Skötsel av kursgårdar som hyrs ut till kommunens verksamheter. Gårdarna ligger i Vomb och Hörby.

10 Kontaktpersoner Frågor kring anmälningar Mats Johansson Tfn Inger Eriksson Tfn Mob Frågor kring externa platser Kristina Pihl Tfn Mob Frågor kring interna platser Emmy Jensen Tfn Mob Frågor kring JOB/UGA Karin Ulveklint Tfn

Kartläggning av befintliga verksamheter

Kartläggning av befintliga verksamheter Bilaga 2 Kartläggning av befintliga verksamheter Särskilda medel Utifrån att Mönsterås kommun hade en oproportionerligt hög ungdomsarbetslöshet år 2013, så beslutade kommunstyrelsen 1 att år 2014 avsätta

Läs mer

Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen rehabilitering. Ann-Christine Kalén Samverkanssamordnare NV Götaland

Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen rehabilitering. Ann-Christine Kalén Samverkanssamordnare NV Götaland 2016 Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen rehabilitering Ann-Christine Kalén Samverkanssamordnare NV Götaland Uppdraget Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering. Vi ska förbättra arbetsmarknaden

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i förordningen (2007:414) om jobboch utvecklingsgarantin; SFS 2015:949 Utkom från trycket den 29 december 2015 utfärdad den 17 december 2015. Regeringen

Läs mer

Vissa frågor med anledning av friåret

Vissa frågor med anledning av friåret PM 1 (5) 2004-11-15 Arbetsgivarpolitiska avdelningen Förhandlingsenheten Lars-Gösta Andréen Vissa frågor med anledning av friåret Vad är friåret? Friåret är ett arbetsmarknadspolitiskt program med två

Läs mer

Svar på skrivelse från Karin Rågsjö (V) och Thomas Hvitfeldt (V) om praktikplatser som ska leda till hållbara jobb

Svar på skrivelse från Karin Rågsjö (V) och Thomas Hvitfeldt (V) om praktikplatser som ska leda till hållbara jobb ARBETSMARKNADSNÄMNDEN SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare: Eva Woll Tegbäck Telefon: 08-508 25 463 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID1 (7) Till Arbetsmarknadsnämnden Svar på skrivelse från Karin Rågsjö (V) och Thomas Hvitfeldt

Läs mer

Ekonomiskt stöd när du söker jobb A LLT D U B EHÖV ER V E TA OM A RBETS LÖSHETS FÖ R S Ä KR I N GEN

Ekonomiskt stöd när du söker jobb A LLT D U B EHÖV ER V E TA OM A RBETS LÖSHETS FÖ R S Ä KR I N GEN Ekonomiskt stöd när du söker jobb A LLT D U B EHÖV ER V E TA OM A RBETS LÖSHETS FÖ R S Ä KR I N GEN Vad är arbetslöshetsförsäkringen? 3 Vem gör vad? 3 När har du rätt till arbetslöshetsersättning? 4 Vad

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR. Projektledare: Christina Reuterwall. Enhetschef AMA Arbetsmarknad

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR. Projektledare: Christina Reuterwall. Enhetschef AMA Arbetsmarknad PROJEKTANSÖKAN Datum: maj 2016 PROJEKTPLAN FÖR Projektbenämning Pilotprojekt Etableringsresurs Projektledare: Christina Reuterwall. Enhetschef AMA Arbetsmarknad Projektägare: Jonas Boman. Verksamhetschef

Läs mer

Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält 010-487 12 42

Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält 010-487 12 42 Hur arbetar Arbetsförmedlingen Samverkan? Marie Brederfält 010-487 12 42 Arbetsförmedlingen i Göteborg 5 stadsdelskontor som ger service till arbetssökande och arbetsgivare inom sitt geografiska område.

Läs mer

Information till kompletterande aktörer inom jobbgarantin för ungdomar (UGA)

Information till kompletterande aktörer inom jobbgarantin för ungdomar (UGA) Sida: 1 av 25 Information till kompletterande aktörer inom jobbgarantin för ungdomar (UGA) (Uppdaterat 2012-03-28) Sida: 2 av 25 För felaktigheter eller förslag till ändringar i detta informationsdokument

Läs mer

Cirkulärnr: 09:16 Diarienr: 09/1053 Arbetsgivarpolitik: 09-2:5 Nyckelord: Nystartsjobb, arbetsmarknad Handläggare: Phia Moberg Avdelning: Avdelningen

Cirkulärnr: 09:16 Diarienr: 09/1053 Arbetsgivarpolitik: 09-2:5 Nyckelord: Nystartsjobb, arbetsmarknad Handläggare: Phia Moberg Avdelning: Avdelningen Cirkulärnr: 09:16 Diarienr: 09/1053 Arbetsgivarpolitik: 09-2:5 Nyckelord: Nystartsjobb, arbetsmarknad Handläggare: Phia Moberg Avdelning: Avdelningen för arbetsgivarpolitik Sektion/Enhet: Förhandlingssektionen

Läs mer

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2)

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) En ny övergripande lokal överenskommelse mellan Älmhults kommun och Arbetsförmedlingen beräknas vara klar i januari 2016. Parterna samarbetar i många frågor

Läs mer

Analys ungdomsarbetslösheten Forshaga kommun 2015-02-10 Arbetsförmedlingen (Af) Det senaste året har Af arbetat med inriktade insatser för ungdomar, utvecklat ett mer nära samarbete med socialtjänsten

Läs mer

Jobb- och utvecklingsgarantin. Agneta Roström Gert Sternskog

Jobb- och utvecklingsgarantin. Agneta Roström Gert Sternskog Jobb- och utvecklingsgarantin Agneta Roström Gert Sternskog Bakgrund Syftet med jobb- och utvecklingsgarantin är att erbjuda personer som varit utan arbete en längre tid, aktiviteter för att de så snabbt

Läs mer

KS Ärende 5. Löpnummer i Politikerrummet: 9. Från etablering till anställning

KS Ärende 5. Löpnummer i Politikerrummet: 9. Från etablering till anställning KS Ärende 5 Löpnummer i Politikerrummet: 9 Från etablering till anställning Tjänsteskrivelse 1 (7) 2013-10-25 SN 2013.0132 KS 2013.0330 Handläggare: Unni Johansson Kommunstyrelsen Från etablering till

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Februari 2011 ARBETSMARKNAD: SA 2011:02 2011-03-15 Patrik Waaranperä 08-508 35 027

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Februari 2011 ARBETSMARKNAD: SA 2011:02 2011-03-15 Patrik Waaranperä 08-508 35 027 STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Februari 211 SA 211:2 211-3-15 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport

Läs mer

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden

om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Statistik om Stockholm Arbetsmarknad Arbetssökande i stadsdelsområden December 212 FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Eurofutures AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en statistisk sammanställning

Läs mer

Arbetssökande i stadsdelsområden Juli 2011. SA 2011:07 2011-08-16 Patrik Waaranperä 08-508 35 027

Arbetssökande i stadsdelsområden Juli 2011. SA 2011:07 2011-08-16 Patrik Waaranperä 08-508 35 027 STATISTIK OM STHLM Arbetsmarknad: Arbetssökande i stadsdelsområden Juli 211 SA 211:7 211-8-16 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 FÖRORD Denna rapport görs på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten är en

Läs mer

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 Klass vecka datum 9:3 39 26 sept 30 sept 9:2a, 9:2b 40 3 okt 7okt 9:4, 9:1 41 10 okt 14 okt REGLER FÖR PRAO Du kan se på föregående sida när din

Läs mer

Daglig Verksamhet. Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS

Daglig Verksamhet. Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Daglig Verksamhet Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Är du vuxen med en funktionsnedsättning och inte står till arbetsmarknadens förfogande eller studerar? Då kan du söka insatsen Daglig Verksamhet

Läs mer

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 214 The Capital of Scandinavia stockholm.se FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Statsbidrag för yrkesintroduktion i gymnasieskolan 2014 Ansökan ska ha inkommit till Skolverket senast den 21 februari 2014

Statsbidrag för yrkesintroduktion i gymnasieskolan 2014 Ansökan ska ha inkommit till Skolverket senast den 21 februari 2014 Statsbidrag för yrkesintroduktion i gymnasieskolan 2014 Ansökan ska ha inkommit till Skolverket senast den 21 februari 2014 7 Gröna fält ska fyllas i Grå fält fylls i automatiskt Nya huvudmän börjar med

Läs mer

Praktik med yrkeskompetensbedömning. Helt enkelt.

Praktik med yrkeskompetensbedömning. Helt enkelt. Praktik med yrkeskompetensbedömning. Helt enkelt. Det här är KFS Ett väl fungerande samhälle behöver sådant som el, vatten, avlopp, kommunikationer, avfallshantering, besöksmål, skola, vård och omsorg.

Läs mer

Grön flagg Nu är Stensjöns handlingsplan godkänd för Grön flagg!

Grön flagg Nu är Stensjöns handlingsplan godkänd för Grön flagg! Handlingsplanen godkänd 2012-05-27 Grön flagg Nu är Stensjöns handlingsplan godkänd för Grön flagg! 2012-05-27 Det demokratiska arbetet och hela skolans eller förskolans delaktighet är centralt inom Grön

Läs mer

Viva Arena. Projektförslag. Deltagande parter bakom projektförslag

Viva Arena. Projektförslag. Deltagande parter bakom projektförslag Utkast 2008 01 11 Viva Arena Projektförslag Deltagande parter bakom projektförslag Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun Socialtjänsten Viva kompetenscentrum, Umeå kommun Sändlista: anita.berg@lanac.amv.se

Läs mer

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport oktober 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport oktober 2014. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport oktober 214 The Capital of Scandinavia stockholm.se FÖRORD Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34

Dags att renovera. Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Dags att renovera Frågor och svar för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 Nu är det dags för dig som bor på Odlingsvägen 20-34 att få renoverat i huset, på gården och inne i lägenheten. Det är mycket som

Läs mer

2010-04-12 REGLER FÖR UTESERVERINGAR

2010-04-12 REGLER FÖR UTESERVERINGAR REGLER FÖR UTESERVERINGAR Varför regler för uteserveringar? Karlskoga ska bli en attraktiv stad med väl underhållna vardagsmiljöer och platser och god arkitektur. En stad där både invånarna och besökare

Läs mer

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2)

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) Nedan följer en redovisning av vad som i dag görs för att identifiera, stödja och aktivera unga i Tyresö kommun som varken arbetar eller studerar, eller är

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Arbetsmarknadstorget

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Arbetsmarknadstorget 2010-01-22 Arbetsmarknadstorget Berit Björnered, tf. samordnare 1 (7) 2010-01-21 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Arbetsmarknadstorget VERKSAMHETENS UPPDRAG Arbetsmarknadstorgets uppdrag Organisera verksamhet

Läs mer

Med företagens glasögon

Med företagens glasögon Med företagens glasögon Hur väl informerar kommuner företagare på sina hemsidor? Värmland Praktikantrapport Innehåll Inledning 3 Om undersökningen 4 Rapportens Uppbyggnad...4 Ordförklaringar.5 Föråldrade

Läs mer

Statsbidrag för utbildning i svenska för invandrare 2014

Statsbidrag för utbildning i svenska för invandrare 2014 Statsbidrag för utbildning i svenska för invandrare 2014 Information När ni ansöker - att tänka på: Läs noga igenom den information som finns i dokumentet Information om statsbidrag utbildning i svenska

Läs mer

Kära naturvägledare! Workshop i september 2012

Kära naturvägledare! Workshop i september 2012 Kära naturvägledare! Nordiska ministerrådet har beviljat de nordiska länderna medel för ett projekt som ska inspirera till och stödja utveckling av naturvägledning för barn och unga i norden. Om du arbetar

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Innehållsförteckning Välkommen... 1 Innan ditt sommarjobb... 2 Under ditt sommarjobb... 3 Första arbetsdagen... 3 Arbetsuppgifter... 3 Rutiner...

Läs mer

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Augusti 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010:08 2010-09-17 Patrik Waaranperä 08-508 35 027

STHLM STATISTIK OM. Arbetssökande i stadsdelsområden Augusti 2010 ARBETSMARKNAD: SA 2010:08 2010-09-17 Patrik Waaranperä 08-508 35 027 STATISTIK OM STHLM ARBETSMARKNAD: Arbetssökande i stadsdelsområden Augusti 21 SA 21:8 21-9-17 Patrik Waaranperä 8-58 35 27 STOCKHOLMS STADS UTREDNINGS- OCH STATISTIKKONTOR AB FÖRORD Denna rapport görs

Läs mer

Praktik i staten 2016-2018 FAQ

Praktik i staten 2016-2018 FAQ Praktik i staten 2016-2018 FAQ Denna FAQ är ett levande dokument som återfinns i samma utformning på Statskontoret, Arbetsgivarverket och Arbetsförmedlingens respektive hemsidor. Dessa tre myndigheter

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 2015. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 2015. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport augusti 215 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret.

Läs mer

Kvalitetsdeklarationer och kvalitetskrav för särskilt boende i Varbergs kommun

Kvalitetsdeklarationer och kvalitetskrav för särskilt boende i Varbergs kommun Kvalitetsdeklarationer och kvalitetskrav för särskilt boende i Varbergs kommun Varbergs kommun har, som en av sina målsättningar, att vara en bra kommun att åldras i. Som en del i detta inför socialnämnden

Läs mer

Välkommen till. Vi ber dig läsa igenom följande sidor i sin helhet, så att du vet vad som gäller.

Välkommen till. Vi ber dig läsa igenom följande sidor i sin helhet, så att du vet vad som gäller. Välkommen till Brf Jakob i Järfälla I denna folder finner du information om det mesta som rör ditt boende, och de serviceutrymmen som du har tillgång till inom Brf Jakob, samt de regler och bestämmelser

Läs mer

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport 2015. The Capital of Scandinavia. stockholm.se

Statistik. om Stockholm. Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport 2015. The Capital of Scandinavia. stockholm.se Statistik om Stockholm Arbetssökande i stadsdelsområden Månadsrapport 215 The Capital of Scandinavia stockholm.se Förord Denna rapport görs av Sweco Strategy AB på uppdrag av Stadsledningskontoret. Rapporten

Läs mer

TEKNISK INFORMATION Malmö 18-19 april 2012 INDUSTRIMÄSSOR Öresund

TEKNISK INFORMATION Malmö 18-19 april 2012 INDUSTRIMÄSSOR Öresund TEKNISK INFORMATION Malmö 18-19 april 2012 INDUSTRIMÄSSOR Öresund PACK & EMBALLAGE, DISTRIBUTION & LOGISTIK, PROCESS & ANALYSTEKNIK, FOODTECH Öresund MalmöMässan och easyfairs hälsar Er välkomna hit och

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av februari månad 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Kronobergs län i slutet av februari månad 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Växjö 8 mars 2012 Ronnie Kihlman Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Kronobergs län februari 2012 8 903 (9,5 %) 3 873 kvinnor (8,8 %) 5 030 män (10,0

Läs mer

Svenska Kyrkans trygghetsråds policy

Svenska Kyrkans trygghetsråds policy Svenska Kyrkans trygghetsråds policy A. Ansökan 1. Grundvillkor för stöd Grundvillkoret för att omfattas av Omställningsavtalet för tillsvidareanställd arbetstagare, är att ha arbetat mer än ett (1) år

Läs mer

TANUMS KOMMUN ARBETSMARKNADSENHETEN

TANUMS KOMMUN ARBETSMARKNADSENHETEN TANUMS KOMMUN ARBETSMARKNADSENHETEN - 1 - INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning. 2 Inledning.. 3 Syfte och mål.. 4-6 Arbetssätt 7 Verksamheter. 8 Övriga ansvarsområden. 9 Målgrupp 10 Resurser.. 11

Läs mer

PRAOBLANKETT. Vecka 15 & 16 för elev i årskurs 8 på Hagalidskolan i Staffanstorp. Ifylles av eleven och lämnas till handledaren på företaget:

PRAOBLANKETT. Vecka 15 & 16 för elev i årskurs 8 på Hagalidskolan i Staffanstorp. Ifylles av eleven och lämnas till handledaren på företaget: PRAOBLANKETT Vecka 15 & 16 för elev i årskurs 8 på i Staffanstorp Ifylles av eleven och lämnas till handledaren på företaget: Namn: klass: Telefon: E-post: Vårdnadshavare: Telefon vårdnadshavare: Detta

Läs mer

KFOs lilla lathund. Om Befattningsbeskrivning för förskola

KFOs lilla lathund. Om Befattningsbeskrivning för förskola KFOs lilla lathund Om Befattningsbeskrivning för förskola Om befattningsbeskrivning för förskola 4-5 Förskola 6-7 Befattningsbeskrivning för förskolechef 8 Befattningsbeskrivning för förskollärare 9 Befattningsbeskrivning

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2006 Önnerödsskolan. En del av det livslånga lärandet

Kvalitetsredovisning 2006 Önnerödsskolan. En del av det livslånga lärandet Kvalitetsredovisning 2006 Önnerödsskolan En del av det livslånga lärandet Innehållsförteckning Inledning...3 Verksamhetsperspektiv...5 Prioriterade mål... Resultat och måluppfyllelse... Medborgarperspektiv...6

Läs mer

ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15

ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15 ANSÖKAN OM VALIDERING INOM LÄRARLYFTET VT15 Du som antagits till en kurs inom Lärarlyftet VT15 har möjlighet att ansöka om validering av dina kunskaper och färdigheter i relation till kursens lärandemål.

Läs mer

TEKNISK INFORMATION BYGGMÄSSAN Öresund 2013 VVS MÄSSAN Öresund 2013 Malmö 23 24 april

TEKNISK INFORMATION BYGGMÄSSAN Öresund 2013 VVS MÄSSAN Öresund 2013 Malmö 23 24 april TEKNISK INFORMATION BYGGMÄSSAN Öresund 2013 VVS MÄSSAN Öresund 2013 Malmö 23 24 april Mässgatan 6 215 32 Malmö och easyfairs hälsar Er välkomna hit och hoppas att ni ska få två givande mässdagar! Nedan

Läs mer

Yrkesintroduktion. Preparandutbildning för behörighet till nationella gymnasieprogram. Individuellt alternativ. Språkintroduktion

Yrkesintroduktion. Preparandutbildning för behörighet till nationella gymnasieprogram. Individuellt alternativ. Språkintroduktion Yrkesintroduktion Preparandutbildning för behörighet till nationella gymnasieprogram Programmet vänder sig till dig som är studiemotiverad men inte har fått behörighet till ett nationellt gymnasieprogram.

Läs mer

Projekt Region Skånes Ungdomssatsning Skåneleden, Folkhälsa och Kulturarv

Projekt Region Skånes Ungdomssatsning Skåneleden, Folkhälsa och Kulturarv Koncernkontoret Område Samhällsplanering Lene Hansson Projektledare 044 309 31 42 lene.hansson@skane.se INFORMATION Datum 2014-05 Projekt s Ungdomssatsning Skåneleden, Folkhälsa och Kulturarv Projekttid

Läs mer

det lärande nätverket

det lärande nätverket Qualisgranskning i förskolor Att bli granskad Arbetet med Qualis är en kontinuerlig process där ni använder Qualis verktyg som stöd för att förbättra kvaliteten i er verksamhet. När det är dags för granskning

Läs mer

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål Valet till gymnasiet 2016 Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål En ny gymnasieskola Snart står Du inför Ditt val till gymnasieskolan. Det finns 18 nationella program med totalt 60 olika

Läs mer

Yrkesintroduktion. En väg till kompetensförsörjning och arbete

Yrkesintroduktion. En väg till kompetensförsörjning och arbete Yrkesintroduktion Agenda Hur ser avtalet ut? Vem kan anställas på yrkesintroduktion? Vad är fördelarna med yrkesintroduktion för arbetsgivare och anställd? Att tänka på när man fattar en lokal överenskommelse

Läs mer

Din anställningstrygghet - en av Försvarsförbundets viktigaste frågor

Din anställningstrygghet - en av Försvarsförbundets viktigaste frågor Din anställningstrygghet - en av Försvarsförbundets viktigaste frågor Myndighetsvärlden är ofta föremål för förändring. Det kan röra sig om neddragningar, utlokaliseringar eller andra former av situationer

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jim Enström Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Gotlands län november månad 2014 Fått arbete I november2014 fick 182 personer inskrivna vid länets Arbetsförmedling

Läs mer

Myrstigen förändring i försörjningsstatus, upplevd hälsa mm

Myrstigen förändring i försörjningsstatus, upplevd hälsa mm KM Sjöstrand 2009-06-07 Myrstigen förändring i försörjningsstatus, upplevd hälsa mm Myrstigen+ är till för dem som på grund av brister i svenska språket har svårast att ta sig in på arbetsmarknaden. Verksamheten

Läs mer

Varför ska du delta i en aktivitet/sysselsättning på Arbetsmarknadsenheten

Varför ska du delta i en aktivitet/sysselsättning på Arbetsmarknadsenheten Deltagarinformation 2 Varför ska du delta i en aktivitet/sysselsättning på Arbetsmarknadsenheten Målet är att du ska komma närmare arbetsmarknaden och öka dina möjligheter till arbete och/eller bli motiverad

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2011-2013

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2011-2013 VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2011-2013 Fastställd av styrelsen 2011-08-24 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare

Läs mer

DEN NYA ADMINISTRATÖREN Ett ESF-finansierat kompetensutvecklingsprojekt mellan Tranemo kommun och Orust kommun

DEN NYA ADMINISTRATÖREN Ett ESF-finansierat kompetensutvecklingsprojekt mellan Tranemo kommun och Orust kommun DEN NYA ADMINISTRATÖREN Ett ESF-finansierat kompetensutvecklingsprojekt mellan Tranemo kommun och Orust kommun Kompetens Delaktighet Engagemang Bemötande Trygghet 1 Innehåll Bakgrund 3 Syfte 4 Mål och

Läs mer

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR

Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR Steg för steg guide FÖR DIG SOM ARRANGÖR STEG FÖR STEG FÖRE AKTIVITETEN Boka lokal. Ta reda på vilka som inte är medlemmar i DIK, så att de också blir inbjudna. Kolla med din arbetsgivare att det är OK

Läs mer

Introduktion till Lean, dag1

Introduktion till Lean, dag1 Introduktion till Lean, dag1 AU117G PARKERING På studentparkering gäller studentparkeringstillstånd märkt med Student. På personalparkering det står Personal på skylten gäller inte studentparkeringstillstånd.

Läs mer

Ifylles av Lappträsk kommun: Enligt ansökan beviljar Lappträsk kommun sommararbetsunderstöd år 2016 för sysselsättande av ungdomar.

Ifylles av Lappträsk kommun: Enligt ansökan beviljar Lappträsk kommun sommararbetsunderstöd år 2016 för sysselsättande av ungdomar. ANSÖKAN OM SOMMARARBETSUNDERSTÖD Returnera ansökningsblanketten till Lappträsk kommunkansli genast efter att den är ifylld, dock senast t.o.m. 13.6.2016. Ansökningarna behandlas i den ordning som de riktas

Läs mer

Sekundära insatser (dvs insatser som inte har målet jobb/studier primärt

Sekundära insatser (dvs insatser som inte har målet jobb/studier primärt TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Göran Thunberg - tifgt01 E-post: goran.thunberg@vasteras.se Kopia till Utbildning och arbetsmarknadsnämnden Beskrivning och resultatredovisning

Läs mer

Ungdomsteamet redovisar 2011-2. Delårsrapport. Ungdomsteamet Januari juni 2011. Margareta Aissaoui Samordnare

Ungdomsteamet redovisar 2011-2. Delårsrapport. Ungdomsteamet Januari juni 2011. Margareta Aissaoui Samordnare Ungdomsteamet redovisar 2011-2 Delårsrapport Ungdomsteamet Januari juni 2011 Margareta Aissaoui Samordnare Innehåll Sammanfattning 3 1. Inledning 3 2. Beskrivning av Ungdomsteamet 3 2.1 Arbetsprocess 3

Läs mer

SSÄ INS-0509 Säkerhetsinstruktion för om- och tillbyggnad av Högdalsdepån

SSÄ INS-0509 Säkerhetsinstruktion för om- och tillbyggnad av Högdalsdepån 1(11) Upprättat av: Åke Filubelli Granskat av: Harald Schaffhauser Fastställd av: Gun Eriksson Gäller fr o m 2016-03-21 Tom 2017-08-31 sinstruktion för om- och tillbyggnad av Högdalsdepån 2(11) Versionshistorik

Läs mer

Regler vid fördelning av landskapsregeringens restaureringsbidrag

Regler vid fördelning av landskapsregeringens restaureringsbidrag Regler vid fördelning av landskapsregeringens restaureringsbidrag FÖR VILKET ÄNDAMÅL BEVILJAS RESTAURERINGSBIDRAG? Bidragen är avsedda för reparation och restaurering av kulturhistoriskt värdefulla byggnader

Läs mer

Särskilda bestämmelser om barnträdgårdslärarnas

Särskilda bestämmelser om barnträdgårdslärarnas Särskilda bestämmelser om barnträdgårdslärarnas arbetstid . Arbetstidsbestämmelser för barnträdgårdslärarna. Tillämpningen av arbetstidsbestämmelserna. Vad ska jag göra om problem uppstår? . Arbetstidsbestämmelser

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningslivet 2015 -

Riktlinjer för bidrag till föreningslivet 2015 - Riktlinjer för bidrag till föreningslivet 2015 - Allmän målsättning Målsättningen med Tidaholms kommuns bidrag till föreningar är att främja: ett rikt och varierat föreningsliv i hela kommunen ge främst

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2015

Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Maria Lycke Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Kalmar län oktober 2015 Fler övergångar till arbete I oktober 2015 påbörjade 929 personer av samtliga som var

Läs mer

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2)

Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) Redovisning av befintlig verksamhet (bilaga 2) Praktik och tidsbegränsade anställningar med statligt stöd från Arbetsförmedlingen sker på kommunens förvaltningar samt i kommunens för ändamålet skapade

Läs mer

Våra tjänster. Dina nyttigheter.

Våra tjänster. Dina nyttigheter. Våra tjänster. Dina nyttigheter. FYRA ÖRE PER LITER. Mer kostar det inte att få det viktigaste livsmedel vi har levererat ända in i ditt hem. Dygnet runt. Året om. Allt vatten du behöver. Som kund till

Läs mer

Ringkontakten. Ett kostnadsfritt erbjudande från frivilligorganisationerna och Hjo kommun

Ringkontakten. Ett kostnadsfritt erbjudande från frivilligorganisationerna och Hjo kommun Ringkontakten Ett kostnadsfritt erbjudande från frivilligorganisationerna och Hjo kommun OM RINGKONTAKTEN Tycker Du att det känns tryggt att veta att någon ringer upp Dig varje vardag? Bara för att höra

Läs mer

Lokal överenskommelse om introduktion för flyktingar och andra nyanlända i Eslövs kommun

Lokal överenskommelse om introduktion för flyktingar och andra nyanlända i Eslövs kommun Lokal överenskommelse om introduktion för flyktingar och andra nyanlända i Eslövs kommun Samverkande parter Överenskommelsen bygger på en samverkan mellan Arbetsförmedlingen i Eslöv, Eslövs Kommun och

Läs mer

ANSÖKNINGSOMGÅNG. Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande. Projektmedel för pilotprojekt. näringarna i gles- och landsbygd

ANSÖKNINGSOMGÅNG. Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande. Projektmedel för pilotprojekt. näringarna i gles- och landsbygd ANSÖKNINGSOMGÅNG Pengar att söka inom programmet Främja kvinnors företagande Projektmedel för pilotprojekt inom de gröna näringarna i gles- och landsbygd Ansökningar tas emot löpande fram till 16/9 2010

Läs mer

I övrigt hänvisar vi till respektive vfu-handbok, Växjö universitet, Högskolan i Halmstad och övriga Lärarutbildningar.

I övrigt hänvisar vi till respektive vfu-handbok, Växjö universitet, Högskolan i Halmstad och övriga Lärarutbildningar. Verksamhetsförlagd utbildning ; den verksamhetsförlagda delen av utbildningen skall i ökad utsträckning utgöra en grund för de teoretiska kunskaperna i lärarutbildningen. Samtidigt måste de ämnesteoretiska

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund. Verksamhetsberättelse

Röda Korsets Ungdomsförbund. Verksamhetsberättelse Förening Helsingborg Verksamhetsberättelse År 2012 Inledning År 2012 har varit ett spännande år för vår nystartade förening. Mycket har hänt sedan vi i maj 2012 tog beslutet att starta upp ett ungdomsförbund

Läs mer

Utdrag ur rapport. Attityden till häleri. SSF Svenska Stöldskyddsföreningen 2009-11-25

Utdrag ur rapport. Attityden till häleri. SSF Svenska Stöldskyddsföreningen 2009-11-25 Utdrag ur rapport Attityden till häleri SSF Svenska Stöldskyddsföreningen 00-11-5 Om undersökningen 4 Syftet med undersökningen var att ta reda på svenska folkets attityder till häleri och deras kunskap

Läs mer

Hitta träning utanför habilititeringen, samarbete mellan Idrottsförvaltningen och PUFFA träningscenter. 2014-02-06 Capital of Scandinavia

Hitta träning utanför habilititeringen, samarbete mellan Idrottsförvaltningen och PUFFA träningscenter. 2014-02-06 Capital of Scandinavia Hitta träning utanför habilititeringen, samarbete mellan Idrottsförvaltningen och PUFFA träningscenter. Capital of Scandinavia PUFFA- modellen Val av prova-på aktivitet och gemensamt förarbete o Vilken

Läs mer

TEKNISK INFORMATION. Food Chain Nordic & Easyfairs Food Ingredients Nordic. Malmö 6 & 7 april 2016. MalmöMässan Mässgatan 6 215 32 Malmö

TEKNISK INFORMATION. Food Chain Nordic & Easyfairs Food Ingredients Nordic. Malmö 6 & 7 april 2016. MalmöMässan Mässgatan 6 215 32 Malmö TEKNISK INFORMATION Food Chain Nordic & Easyfairs Food Ingredients Nordic Malmö 6 & 7 april 2016 MalmöMässan Mässgatan 6 215 32 Malmö MalmöMässan och Food Chain Nordic / Easyfairs Food Ingredients Nordic

Läs mer

Att söka sommarjobb På Bödagårdens. Camping!

Att söka sommarjobb På Bödagårdens. Camping! Att söka sommarjobb På Bödagårdens 1 Camping! Att söka sommarjobb på Bödagården! Med sitt lugna idylliska läge vid Bödabuktens milslånga sandstrand är Bödagården för många en pärla på norra Öland. Bödagårdens

Läs mer

Det finns många skäl, men här är några: 1. För att arbetsmiljön påverkar hälsan och välbefinnandet. 4. För att det är ett lagstadgat krav.

Det finns många skäl, men här är några: 1. För att arbetsmiljön påverkar hälsan och välbefinnandet. 4. För att det är ett lagstadgat krav. Varför ska man arbeta systematiskt med att förbättra arbetsmiljön? Det finns många skäl, men här är några: 1. För att arbetsmiljön påverkar hälsan och välbefinnandet. 2. För att arbetsmiljön påverkar produkternas

Läs mer

Strömbackaskolan läsåret 2015-2016. Handlingsplan mot droger

Strömbackaskolan läsåret 2015-2016. Handlingsplan mot droger Strömbackaskolan läsåret 2015-2016 Handlingsplan mot droger! Piteå maj 2015, Piteå kommun Strömbackaskolan. Handlingsplan mot droger I detta dokument avses med ordet drog, alkohol, narkotika, icke medicinsk

Läs mer

Sammanställning av kompetensinventering för delprojekt. Rätt stöd till arbete och studier

Sammanställning av kompetensinventering för delprojekt. Rätt stöd till arbete och studier Sammanställning av kompetensinventering för delprojekt Rätt stöd till arbete och studier Innehåll 1. Om kompetensinventeringen... 4 2. Vilket kompetensbehov ingår inte i delprojektet?... 4 3. Redovisning

Läs mer

Handledning för leverantörer av Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Innehåll

Handledning för leverantörer av Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Innehåll Handledning för leverantörer av Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Innehåll Handledning för leverantörer av Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning... 1 Arbetsförmedlingens kundval -

Läs mer

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar Statsbidragsenheten Dnr 2016:22 1 (6) Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan.

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2013

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2013 1(6) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2013 Inledning Integrationsfonden lägger

Läs mer

Kollektivavtal och jämställda löner. Kurt Eriksson

Kollektivavtal och jämställda löner. Kurt Eriksson Kollektivavtal och jämställda löner Kurt Eriksson Diskrimineringsförbud Lönesättningsprinciperna ska inte vara diskriminerande Diskriminerande eller andra sakligt omotiverade skillnader i löner och andra

Läs mer

Sundsvalls Agenda 21 för en god livsmiljö

Sundsvalls Agenda 21 för en god livsmiljö SUNDSVAL LS KOMMUN Sundsvalls Agenda 21 för en god livsmiljö Boende Makt Avfall Transporter Natur Produktion Hälsa Energi Kunskap Konsumtion Vägvisare för miljö och utveckling för de kommande 25 åren.

Läs mer

KUNGSHOLMENS KORTTIDSHEM

KUNGSHOLMENS KORTTIDSHEM Sid 1 (5) KUNGSHOLMENS KORTTIDSHEM Inledning Kungsholmens korttidshem är beläget vid Fridhemsplan nära både stadsmiljö och parker. Vi erbjuder föräldrarna avlastning för barn och ungdomar mellan 7-23 år

Läs mer

Policy. Handlingsplan för samhällsstörning. Sida 1/7

Policy. Handlingsplan för samhällsstörning. Sida 1/7 Sida 1/7 Handlingsplan för samhällsstörning Detta dokument beskriver hur Kungsbacka kommun ska hantera samhällsstörningar som går utanför de vardagshändelser som man normalt är förberedd på. I händelse

Läs mer

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå

Kom Med projektet. Samordningsförbundet Skellefteå Kom Med projektet Ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skellefteå kommun och Landstinget Halvårsrapport 2008-02-16 2008-09-16 Rapporten sammanställd av: Anneli Edvinsson,

Läs mer

Till dig som ska vara handledare vid Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Till dig som ska vara handledare vid Arbetsplatsförlagt lärande, APL Till dig som ska vara handledare vid Arbetsplatsförlagt lärande, APL Tack för att du har möjlighet att ta emot en av våra elever som utbildar sig till MASKINFÖRARE INOM LANTBRUK vid det treåriga naturbruksprogrammet.

Läs mer

Fyll i nedanstående formulär fullständigt som möjligt och skicka det till:

Fyll i nedanstående formulär fullständigt som möjligt och skicka det till: Ansökan till tjänst som ekonom 75 % Fyll i nedanstående formulär fullständigt som möjligt och skicka det till: Katrineholmsbygdens församling Att. Peter Fagerlund Bievägen 3 641 46 Katrineholm Senast 2016-03-25

Läs mer

Lag (1974:13) om vissa anställningsfrämjande åtgärder

Lag (1974:13) om vissa anställningsfrämjande åtgärder Lag (1974:13) om vissa anställningsfrämjande åtgärder Varsel om driftsinskränkning 1 En arbetsgivare som avser att genomföra en driftsinskränkning enligt 2 eller 3 skall inom den tid som anges där skriftligen

Läs mer

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden 2014-02-18 Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens uppdrag är att bidra till kommuninvånarnas hälsa och välbefinnande. Vi vet att en

Läs mer

Övergripande tillgänglighetsplan för Sunne kommuns verksamheter

Övergripande tillgänglighetsplan för Sunne kommuns verksamheter Datum Sida 2014-08-14 1 (6) Övergripande tillgänglighetsplan för Sunne kommuns verksamheter Antagen av kommunfullmäktige 2015-01-26, 124 Postadress Besöksadress Telefon och fax Internet Giro och org nr

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om löneförhandlingar enligt Ramavtal om löner m.m (RALS 2013-2016) Parter

Lokalt kollektivavtal om löneförhandlingar enligt Ramavtal om löner m.m (RALS 2013-2016) Parter Lokalt kollektivavtal om löneförhandlingar enligt Ramavtal om löner m.m (RALS 2013-2016) Parter Arbetsgivarsidan: Arbetstagarsidan: Uppsala universitet SEKO universitetsklubben 1 Avtalstidens längd Parterna

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i april 2015

Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i april 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Jan Sundqvist Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i april 2015 Fått arbete I april fick 1 627 inskrivna vid Arbetsförmedlingen arbete. I april för

Läs mer

Arbetsplatsförlagd utbildning, AFU

Arbetsplatsförlagd utbildning, AFU Arbetsplatsförlagd utbildning, AFU Arbetsplatsförlagd utbildning innebär 1. utbildning förlagd till en arbetsplats på ett företag eller i en organisation 2. att studenten tillämpar sina kunskaper från

Läs mer

Alkohol och droger på arbetsplatsen

Alkohol och droger på arbetsplatsen Kommunledning Personalavdelningen Diarienummer: 2015/52 Fastställd: 2001 Reviderad: 2015-03-04 RIKTLINJE Alkohol och droger på arbetsplatsen Alkohol och droger på arbetsplatsen 2/6 Inledning... 3 Syfte...

Läs mer