Visualiseringar. Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. 46 st. vindkraftverk med navhöjd på 100 m och en rotordiameter på 126 m.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Visualiseringar. Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. 46 st. vindkraftverk med navhöjd på 100 m och en rotordiameter på 126 m."

Transkript

1 Visualiseringar 46 st. vindkraftverk med navhöjd på 100 m och en rotordiameter på 126 m. Fotopunkter Rönnskär Storjungfrun Trollharen FAKTA VISUALISERINGAR Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. Synbarheten hos vindkraftverk till havs varierar kraftigt med årstid, tid på dygnet och rådande väderförhållande. Vid reproducering av de färdiga visualiseringarna kan kontrast och färgstyrka förändras något. Varje visualisering är sammanfogad av 2 till 4 bilder. Under processen med att sammanfoga bilderna roteras och beskärs bilderna något för att passa ihop. Betraktelseavstånd står angivet till varje visualisering och har till syfte att betraktaren skall kunna uppfatta den planerade vindkraftparken på ett så rättvist sätt som möjligt. Gåsholma

2 Visualisering från Storjungfrun. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 110 meter och en rotordiameter på 140 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 33 cm.

3 Visualiseringar 46 st. vindkraftverk med navhöjd på 110 m och en rotordiameter på 140 m. Fotopunkter Rönnskär Storjungfrun Trollharen FAKTA VISUALISERINGAR Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. Synbarheten hos vindkraftverk till havs varierar kraftigt med årstid, tid på dygnet och rådande väderförhållande. Vid reproducering av de färdiga visualiseringarna kan kontrast och färgstyrka förändras något. Varje visualisering är sammanfogad av 2 till 4 bilder. Under processen med att sammanfoga bilderna roteras och beskärs bilderna något för att passa ihop. Betraktelseavstånd står angivet till varje visualisering och har till syfte att betraktaren skall kunna uppfatta den planerade vindkraftparken på ett så rättvist sätt som möjligt. Gåsholma

4 Visualisering från Storjungfrun. Park bestående av 70 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 90 meter och en rotordiameter på 93 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 33 cm.

5 Visualiseringar 70 st. vindkraftverk med navhöjd på 90 m och en rotordiameter på 93 m. Fotopunkter Rönnskär Storjungfrun Trollharen FAKTA VISUALISERINGAR Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. Synbarheten hos vindkraftverk till havs varierar kraftigt med årstid, tid på dygnet och rådande väderförhållande. Vid reproducering av de färdiga visualiseringarna kan kontrast och färgstyrka förändras något. Varje visualisering är sammanfogad av 2 till 4 bilder. Under processen med att sammanfoga bilderna roteras och beskärs bilderna något för att passa ihop. Betraktelseavstånd står angivet till varje visualisering och har till syfte att betraktaren skall kunna uppfatta den planerade vindkraftparken på ett så rättvist sätt som möjligt. Gåsholma

6 Visualisering från Storjungfrun. Park bestående av 53 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 137 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 33 cm.

7 Visualiseringar 53 st. vindkraftverk med navhöjd på 137 m och en rotordiameter på 126 m. Fotopunkter Rönnskär Storjungfrun Trollharen FAKTA VISUALISERINGAR Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. Synbarheten hos vindkraftverk till havs varierar kraftigt med årstid, tid på dygnet och rådande väderförhållande. Vid reproducering av de färdiga visualiseringarna kan kontrast och färgstyrka förändras något. Varje visualisering är sammanfogad av 2 till 4 bilder. Under processen med att sammanfoga bilderna roteras och beskärs bilderna något för att passa ihop. Betraktelseavstånd står angivet till varje visualisering och har till syfte att betraktaren skall kunna uppfatta den planerade vindkraftparken på ett så rättvist sätt som möjligt. Gåsholma

8

9 Visualisering från Gåsholma. Park bestående av 53 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 117 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 37 cm.

10 Visualisering från Trollharen. Park bestående av 53 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 117 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 34 cm.

11 Visualisering från Storjungfrun. Park bestående av 53 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 117 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 33 cm.

12 Visualisering från Rönnskär. Park bestående av 53 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 117 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 37 cm.

13 Visualiseringar 53 st. vindkraftverk med navhöjd på 117 m och en rotordiameter på 126 m. Fotopunkter Rönnskär Storjungfrun Trollharen FAKTA VISUALISERINGAR Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. Synbarheten hos vindkraftverk till havs varierar kraftigt med årstid, tid på dygnet och rådande väderförhållande. Vid reproducering av de färdiga visualiseringarna kan kontrast och färgstyrka förändras något. Varje visualisering är sammanfogad av 2 till 4 bilder. Under processen med att sammanfoga bilderna roteras och beskärs bilderna något för att passa ihop. Betraktelseavstånd står angivet till varje visualisering och har till syfte att betraktaren skall kunna uppfatta den planerade vindkraftparken på ett så rättvist sätt som möjligt. Gåsholma

14 Visualisering från Storjungfrun. Park bestående av 53 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 100 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 33 cm.

15 Visualiseringar 53 st. vindkraftverk med navhöjd på 100 m och en rotordiameter på 126 m. Fotopunkter Rönnskär Storjungfrun Trollharen FAKTA VISUALISERINGAR Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. Synbarheten hos vindkraftverk till havs varierar kraftigt med årstid, tid på dygnet och rådande väderförhållande. Vid reproducering av de färdiga visualiseringarna kan kontrast och färgstyrka förändras något. Varje visualisering är sammanfogad av 2 till 4 bilder. Under processen med att sammanfoga bilderna roteras och beskärs bilderna något för att passa ihop. Betraktelseavstånd står angivet till varje visualisering och har till syfte att betraktaren skall kunna uppfatta den planerade vindkraftparken på ett så rättvist sätt som möjligt. Gåsholma

16

17 Visualisering från Gåsholma. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 137 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 37 cm.

18 Visualisering från Trollharen. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 137 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 34 cm.

19 Visualisering från Storjungfrun. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 137 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 33 cm.

20 Visualisering från Rönnskär. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 137 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 37 cm.

21 Visualiseringar 46 st. vindkraftverk med navhöjd på 137 m och en rotordiameter på 126 m. Fotopunkter Rönnskär Storjungfrun Trollharen FAKTA VISUALISERINGAR Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. Synbarheten hos vindkraftverk till havs varierar kraftigt med årstid, tid på dygnet och rådande väderförhållande. Vid reproducering av de färdiga visualiseringarna kan kontrast och färgstyrka förändras något. Varje visualisering är sammanfogad av 2 till 4 bilder. Under processen med att sammanfoga bilderna roteras och beskärs bilderna något för att passa ihop. Betraktelseavstånd står angivet till varje visualisering och har till syfte att betraktaren skall kunna uppfatta den planerade vindkraftparken på ett så rättvist sätt som möjligt. Gåsholma

22

23 Visualisering från Gåsholma. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 117 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 37 cm.

24 Visualisering från Trollharen. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 117 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 34 cm.

25 Visualisering från Storjungfrun. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 117 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 33 cm.

26 Visualisering från Rönnskär. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 117 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 37 cm.

27 Visualiseringar 46 st. vindkraftverk med navhöjd på 117 m och en rotordiameter på 126 m. Fotopunkter Rönnskär Storjungfrun Trollharen FAKTA VISUALISERINGAR Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. Synbarheten hos vindkraftverk till havs varierar kraftigt med årstid, tid på dygnet och rådande väderförhållande. Vid reproducering av de färdiga visualiseringarna kan kontrast och färgstyrka förändras något. Varje visualisering är sammanfogad av 2 till 4 bilder. Under processen med att sammanfoga bilderna roteras och beskärs bilderna något för att passa ihop. Betraktelseavstånd står angivet till varje visualisering och har till syfte att betraktaren skall kunna uppfatta den planerade vindkraftparken på ett så rättvist sätt som möjligt. Gåsholma

28

29 Visualisering från Gåsholma. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 100 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 37 cm.

30 Visualisering från Trollharen. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är1 300 meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 100 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 34 cm.

31 Visualisering från Storjungfrun. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 100 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 33 cm.

32 Visualisering från Rönnskär. Park bestående av 46 st. verk. Avstånd till närmaste vindkraftverk är meter. Vindkraftverken har en navhöjd på 100 meter och en rotordiameter på 126 meter. Bilden skall betraktas på ett avstånd av 37 cm.

1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende

1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende 1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende Avstånd till vindkraftparken (närmaste vindkraftverk): 11,1 kilometer Fotopunktens läge (koordinater, RT-90): 1 516 882 (ost), 6 568 824 (nord), 24 meter över havet

Läs mer

Bilaga 4. Visualiseringar. Vindkraftverk med 2,5 MW effekt, tornhöjd 108 meter och rotordiameter 82 meter.

Bilaga 4. Visualiseringar. Vindkraftverk med 2,5 MW effekt, tornhöjd 108 meter och rotordiameter 82 meter. Bilaga 4 Visualiseringar Vindkraftverk med 2,5 MW effekt, tornhöjd 108 meter och rotordiameter 82 meter. Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna 270 300. Fotomontage vy från Trödje cirka 2

Läs mer

Vindkraftprojektet Gärdshyttan, visualiseringar

Vindkraftprojektet Gärdshyttan, visualiseringar Vindkraftprojektet Gärdshyttan, visualiseringar Fotopunkter för visualiseringar, 1 17 Terrängkarta med fotopunkterna 1-17 (röda). Vindkraftprojektet Gärdshyttan 1-5 (blå). Södra Kärra Vindpark (svart).

Läs mer

BILAGA 3 LIITE 3. Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi

BILAGA 3 LIITE 3. Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi BILAGA 3 LIITE 3 Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PROKON WIND ENERGY FINLAND OY Storbötet vindkraftpark Synlighetsanalys och fotomontage

Läs mer

Bilaga 2 Fotomontage alternativ sluttning

Bilaga 2 Fotomontage alternativ sluttning Bilaga 2 Fotomontage alternativ sluttning Fotomontage har gjorts från åtta olika punkter. Fotona är tagna från Nedre Parakka mot nordväst (fotopunkt 1), Veläjäjärvi mot sydväst (fotopunkt 2), väg 395 vid

Läs mer

Vindparken Gärdshyttan

Vindparken Gärdshyttan Vindparken Gärdshyttan Informations- och samrådsmöte den 5 september 2012 I Sörbygdsgården, Dalmark Alla Varmt Välkomna Gärdshyttan Vind AB www.gardshyttanvind.se Gärdshyttan Vind AB Projekteringsbolag

Läs mer

Kompletterande samrådsunderlag för de planerade vindkraftsprojekten Broboberget och Lannaberget

Kompletterande samrådsunderlag för de planerade vindkraftsprojekten Broboberget och Lannaberget Kompletterande samrådsunderlag för de planerade vindkraftsprojekten Broboberget och Lannaberget wpdonshorebroborgetabochwpdonshore LannabergetABplanerarföruppförandetavtvånära liggandevindkraftsparkerirättviksochovanåkers

Läs mer

1 Hjälmaresund 1, naturligt utseende

1 Hjälmaresund 1, naturligt utseende 1 Hjälmaresund 1, naturligt utseende Avstånd till vindparken (närmaste vindkraftverk): 11,2 kilometer Fotopunktens läge (koordinater, RT-90): 1 516 882 (ost), 6 568 824 (nord), 24 meter över havet 2 Hjälmaresund

Läs mer

Välkomna till vårens informationsträff för Vindpark Duvhällen

Välkomna till vårens informationsträff för Vindpark Duvhällen Välkomna till vårens informationsträff för Vindpark Duvhällen Utställningen ger aktuell information om projektet - Vad har skett sedan samrådet - Utförda inventeringar och undersökningar - Kommande inventeringar

Läs mer

Projektspecifikationer

Projektspecifikationer Projektspecifikationer Lantmäteriet Medgivande I2013/00189 Antal verk: Upp till 8 st. Installerad effekt per verk: 2,5-4 MW Total installerad effekt: 20-32 MW Totalhöjd: Max 200 m. Tornhöjd: Ca 94-144

Läs mer

1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende

1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende 1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende Avstånd till vindkraftparken (närmaste vindkraftverk): 11,1 kilometer Fotopunktens läge (koordinater, RT-90): 1 516 882 (ost), 6 568 824 (nord), 24 meter över havet

Läs mer

Utställningsutlåtande Vindbruk Dalsland, områdesvis Färgelanda kommun

Utställningsutlåtande Vindbruk Dalsland, områdesvis Färgelanda kommun Färgelanda F1 Länsstyrelsen påpekar att norra delen av området bör utgå till förmån de mycket höga naturvärden som området representerar Den norra delen av område som Länsstyrelsen har synpunkter på ligger

Läs mer

JÄMFÖR SJÄLV BILDERNA FRÅN HÅBOLS VINDKRAFTPARK!

JÄMFÖR SJÄLV BILDERNA FRÅN HÅBOLS VINDKRAFTPARK! VEM KAN MAN LITA PÅ NÄTVERKET VÄRNA DALSLAND ELLER GOTHIA VIND? JÄMFÖR SJÄLV BILDERNA FRÅN HÅBOLS VINDKRAFTPARK! Jämför själv Gothia Vinds och Björn Carléns bildmontage i detta dokument och skapa dig en

Läs mer

Fotopunkt Namn RT90, X RT90, Y

Fotopunkt Namn RT90, X RT90, Y Vindkraftpark BORGVATTNET Fotomontage Totalhöjd 220 meter 2013-02-18 fotokarta fotodata Fotografierna som har använts för att skapa panoramamontagen har tagits med en brännvidd motsvarande 50 mm på en

Läs mer

Bilaga 1.6. Fotomontage

Bilaga 1.6. Fotomontage Bilaga 1.6 Fotomontage Gunbjörbyn Fotomontage Vindpark Gunbjörbyn Fotomontage har gjorts från följande punkter 1 Tingvallamossen 2 Böle 3 Gunbjörbyn 4 Kvarnekas 5 Bäckefors 6 Knä sjö Fotomontaget baserar

Läs mer

Vindparken Gärdshyttan Protokoll från samrådsmöte i Sörbygdsgården den 5 september 2012

Vindparken Gärdshyttan Protokoll från samrådsmöte i Sörbygdsgården den 5 september 2012 VINDKRAFTGRUPPEN Vindparken Gärdshyttan Protokoll från samrådsmöte i Sörbygdsgården den 5 september 2012 Inbjudan Inbjudan till samrådsmötet har offentliggjorts genom annonsering i Nerikes Allehanda per

Läs mer

Vattenfalls Vindkraftsplaner

Vattenfalls Vindkraftsplaner Vattenfalls Vindkraftsplaner Vattenfall förser idag cirka 400 000 hem i norra Europa med ren el från vindkraft Vattenfall utvecklar vindkraft på land och till havs i nio länder Vattenfall kommer att fördubbla

Läs mer

Landskapsbild vid förändrad layout på vindkraftpark Hultema. Komplettering av MKB för vindkraftpark Hultema i Motala kommun, Östergötlands län

Landskapsbild vid förändrad layout på vindkraftpark Hultema. Komplettering av MKB för vindkraftpark Hultema i Motala kommun, Östergötlands län 1(15) Komplettering av MKB för vindkraftpark Hultema i Motala kommun, Östergötlands län Landskapsbild vid förändrad layout på vindkraftpark Hultema 2015-02-24 Medverkande i MKB Hultema 2013-02-12 Beställare

Läs mer

VINDIN AB OY EDSVIK VINDPARK AB POIKEL VINDKRAFTPARK. BILAGA 4. Synlighetsanalys och fotomontage

VINDIN AB OY EDSVIK VINDPARK AB POIKEL VINDKRAFTPARK. BILAGA 4. Synlighetsanalys och fotomontage S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VINDIN AB OY EDSVIK VINDPARK AB POIKEL VINDKRAFTPARK BILAGA 4. Synlighetsanalys och fotomontage EIP/Paulina Kaivo-oja Synlighetsanalys Fotomontage Hur väl vindkraftverk

Läs mer

Fotomontage. Vindparkens slutgiltiga layout är ännu inte fastställd.

Fotomontage. Vindparkens slutgiltiga layout är ännu inte fastställd. Fotomontage Vindparkens slutgiltiga layout är ännu inte fastställd. Detta fotomontage grundar sig på ett exempel med 34 st vindkraftverk vars totalhöjd uppgår till 210 meter. Fotopunkter Bilderna till

Läs mer

Samrådsredogörelse 2011-12-19. Vindpark Östra Frölunda

Samrådsredogörelse 2011-12-19. Vindpark Östra Frölunda Samrådsredogörelse 2011-12-19 Vindpark Östra Frölunda Innehåll INNEHÅLL... 1 1. INLEDNING... 2 1.1. SAMMANFATTNING AV SAMRÅDSPROCESSEN... 2 2. TIDIGA REMISSFÖRFRÅGNINGAR... 3 3. SAMRÅD MED SVENLJUNGA KOMMUN

Läs mer

Bilaga 4.4.3 reviderad

Bilaga 4.4.3 reviderad Utskrift/Sida 2011-09-22 20:50 / 1 Användarlicens: Beräknat: 2011-09-22 20:45/2.7.473 VISUAL - Huvudresultat Beräkning: Fotomontage 2011-09-22 tt vindkraftverk A Djurgårdsplatån, bild 1 B Djurgårdsplatån,

Läs mer

Bilaga 4A. Fotomontage Grönhult. Senvion M122 totalhöjd 200 meter Allmänna fotopunkter

Bilaga 4A. Fotomontage Grönhult. Senvion M122 totalhöjd 200 meter Allmänna fotopunkter Fotomontage Grönhult Senvion M122 totalhöjd 200 meter Allmänna fotopunkter 2014-05-16 Fotokarta Fotodata Fotografierna som har använts för att skapa panoramamontagen har tagits med en brännvidd motsvarande

Läs mer

Vindpark Lyrestad. Komplettering av tillståndsansökan enligt MB. Kompletteringsdatum 2012-04-27. Prövningskod 40.90. D.

Vindpark Lyrestad. Komplettering av tillståndsansökan enligt MB. Kompletteringsdatum 2012-04-27. Prövningskod 40.90. D. D.nr: 551-34334-2011 Vindpark Lyrestad Komplettering av tillståndsansökan enligt MB Kompletteringsdatum 2012-04-27 Prövningskod 40.90 Rabbalshede Kraft AB (publ) Telefon Telefax Reg.nummer Sida 1 av 9

Läs mer

MANNHEIMER SWARTLING

MANNHEIMER SWARTLING MANNHEIMER SWARTLING Länsstyrelsen i Västerbottens län Miljöprövningsdelegationen KOMPLETTERING Dnr 551-1796-2013; angående tillstånd till att uppfora och driva en gruppstation för vindkraft inom Lycksele

Läs mer

Samrådsmöte enligt MB med anledning uppförande av vindkraftverk på Dal 1:1 i Kungsbacka kommun. Den 14/6 kl 18.00

Samrådsmöte enligt MB med anledning uppförande av vindkraftverk på Dal 1:1 i Kungsbacka kommun. Den 14/6 kl 18.00 Samrådsmöte enligt MB med anledning uppförande av vindkraftverk på Dal 1:1 i Kungsbacka kommun Den 14/6 kl 18.00 Agenda för mötet: Agenda 1. Presentation av sökande 2. Presentation av Triventus Consulting

Läs mer

Personal och Bemanning

Personal och Bemanning Bilaga 2 Personal och Bemanning Socialtjänst bemanning Socionom från kommunerna i regionen som tjänstgör dagtid på TNE med uppföljningssamtal av alla intagna enligt LOB och som planerar fortsatt vårdkontakter

Läs mer

Sjönevad vindkraftpark Anteckningar från samrådsmöte med närboende och allmänhet

Sjönevad vindkraftpark Anteckningar från samrådsmöte med närboende och allmänhet Sjönevad vindkraftpark Anteckningar från samrådsmöte med närboende och allmänhet Tid: 22 september 2015, kl. 18.00-21.00 Plats: Abilds bygdegård, Falkenberg Från Vattenfall: Staffan Snis Projektledare

Läs mer

Energi för framtiden Vindkraftparken Kårehamn

Energi för framtiden Vindkraftparken Kårehamn E.ON Vind Energi för framtiden Vindkraftparken Kårehamn Radie: 56 m Rotordiameter: 112 m Fakta Nacellen (maskinhuset): 170 ton Torn: 170 ton Ett rotorblad: 13,5 ton Fundamentent: 1800 ton utan ballast

Läs mer

Fåglar och vindkraft. Martin Green. Biologiska institutionen, Lunds Universitet

Fåglar och vindkraft. Martin Green. Biologiska institutionen, Lunds Universitet Fåglar och vindkraft Martin Green Biologiska institutionen, Lunds Universitet Vem är Martin Green? Forskare vid Lunds Universitet Miljöövervakningsprojekt & studier av påverkan Vindkraft och fåglar ca

Läs mer

Förslag på dagordning

Förslag på dagordning Förslag på dagordning Syfte med detta samråd Presentation av Holmen Förutsättningar Teknik Tidplan Lagstiftning Genomgång av specifika förutsättningar för respektive delprojekt Frågestund Fika Koncernen

Läs mer

Handling. Dokument: 2014-0038-l.pdf; 2014-0038-l.pdf; 2014-0038-l.pdf; 2014-0038-l.pdf; 2014-0038-l.pdf

Handling. Dokument: 2014-0038-l.pdf; 2014-0038-l.pdf; 2014-0038-l.pdf; 2014-0038-l.pdf; 2014-0038-l.pdf Handling 2014-01-20 Diarienr: 2014-0038 Löpnr: 1 ObjektID: 7522 Datum: 2014-01-17 1UM: I Status: J Sammanträde: Referensnr: Sökbegrepp Namn Adress Ort Telefon Korpfjället Korpfjället Vind AB Box 2299 103

Läs mer

Bilaga12. Fotomontage från Västermo

Bilaga12. Fotomontage från Västermo Bilaga12. Fotomontage från Västermo FOTOMONTAGE Västermo Fotomontage Västermo, november 2016 Inledning Syftet med detta fotomontage, är att visualisera hur de planerade vindkraftverken i Vindpark Duvhällen

Läs mer

Landskrona kommun. Tillgänglighet förutsätter framkomlighet...

Landskrona kommun. Tillgänglighet förutsätter framkomlighet... Landskrona kommun Tillgänglighet förutsätter framkomlighet... Innehållsförteckning Enkelt avhjälpta hinder Stråk Principer för enhetlighet Taktila (kännbara) plattor Kupol- och sinusplattor Pollare och

Läs mer

1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende. 2 Hjälmarsund 2, naturligt utseende. Stora Uvberget Vind AB 2011-12-12

1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende. 2 Hjälmarsund 2, naturligt utseende. Stora Uvberget Vind AB 2011-12-12 1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende Avstånd till vindparken (närmaste vindkraftverk): 11,1 kilometer Fotopunktens läge (koordinater, RT-90): 1 516 882 (ost), 6 568 824 (nord), 24 meter över havet 2 Hjälmarsund

Läs mer

Blakliden and Fäbodberget Status och information om kommande upphandlingar 2015-11-18

Blakliden and Fäbodberget Status och information om kommande upphandlingar 2015-11-18 Blakliden and Fäbodberget Status och information om kommande upphandlingar 2015-11-18 Agenda för kvällen 1. Bakgrundsinformation och tillståndsstatus 2. Övergripande tidsplan 3. Upphandlingsprocessen -

Läs mer

2010-12-03. Åtgärder för att minska skuggeffekten. Hur beräknas skuggeffekten? Luftfartsverksamheter på låga höjder (< 150 meter) Hinderbelysning

2010-12-03. Åtgärder för att minska skuggeffekten. Hur beräknas skuggeffekten? Luftfartsverksamheter på låga höjder (< 150 meter) Hinderbelysning Skuggor och hinderbelysning Skuggor och hinderbelysning 3 dec 2010 tryggve.sigurdson@afconsult.com martin.almgren@afconsult.com Skuggor ÅFs expert Tryggve Sigurdson ÅF, Tavelsjö Tavelsjö Hur uppstår skuggor

Läs mer

Fotomontage Grönhult. 2 layouter. FaloVind

Fotomontage Grönhult. 2 layouter. FaloVind Fotomontage Grönhult 2 layouter FaloVind 2012-09-30 Fotokarta, Layout 1 (17 verk) Fotokarta, Layout 2 (23 verk) Fotodata Fotografierna som har använts för att skapa panoramamontagen har tagits med en brännvidd

Läs mer

Översikt Område B. = sjöbodslägen för fortsatt utvärdering = Inaktuella lägen

Översikt Område B. = sjöbodslägen för fortsatt utvärdering = Inaktuella lägen Översikt Område B 13 09 09 B1 : 12 st bodar i höjdläge lika Gökboa = minhöjd mot havet B2 : 7 st bodar 34 cm högre än Gökboa B3 : 7 st bodar i höjdläge lika Gökboa B4 : 3 st bodar i höjdläge lika Gökboa

Läs mer

Uppfyllande av kravet ger avdrag på angivet pris med 4 000 kr.

Uppfyllande av kravet ger avdrag på angivet pris med 4 000 kr. Krav på Tjänstens utformning och tillgänglighet 1.1.1 A Tjänstens sökfunktion och dess huvudsakliga innehåll ska vara på svenska. När det gäller EU-rätt accepteras efterfrågat material även på engelska.

Läs mer

Samverkande hjälpram. Beskrivning PGRT

Samverkande hjälpram. Beskrivning PGRT Beskrivning Beskrivning En samverkande hjälpram är en konstruktion där infästningen får de ingående ramarna att verka som en chassiram istället för 2 separata ramar. En samverkande hjälpram har ett mycket

Läs mer

SANDBACKA VINDKRAFTSPARK

SANDBACKA VINDKRAFTSPARK SVEVIND OY AB SANDBACKA VINDKRAFTSPARK MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING BILAGA 4. Synlighetsanalys och fotomontage FCG DESIGN OCH PLANERING AB P19557 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY N131x 19 x HH144 1 (14) Sandbacka

Läs mer

Solfångarstyrning SWP140

Solfångarstyrning SWP140 Solfångarstyrning SWP140 Innehåll. Solfångarstyrningen består av ett antal komponenter. 1 st Styrning kapslad i ljusblå/vit låda 1 st Givarkabel för solpanel, längd ca 12 meter. Gul anslutningskontakt.

Läs mer

A V T A L. om rätt till nyttjande av gårdsmark som uteplats

A V T A L. om rätt till nyttjande av gårdsmark som uteplats 1 (5) A V T A L om rätt till nyttjande av gårdsmark som uteplats Undertecknade parter har denna dag träffat följande avtal. Föreningen: Brf Eklanda Rosen Organisationsnummer: 769616-2861 Adress: Föreningens

Läs mer

Riktlinjer för bullerskyddsbidrag för fönsteråtgärder vid vägtrafikbuller

Riktlinjer för bullerskyddsbidrag för fönsteråtgärder vid vägtrafikbuller Riktlinjer för bullerskyddsbidrag för fönsteråtgärder vid vägtrafikbuller Gäller från och med 26 mars 2015 och ersätter tidigare riktlinjer. Fastighetsägare som anser att fastigheten är trafikbullerutsatt

Läs mer

En produkt av Woodlands Golf Academy www.woodlands.se +46 435 536 40

En produkt av Woodlands Golf Academy www.woodlands.se +46 435 536 40 Innehåll Vad är golfstegen?... 3 Översikt... 4 Scorekort nybörjare Gul Tee... 5 Scorekort nybörjare Röd Tee... 6 Scorekort under 110 Gul Tee... 7 Scorekort under 110 Röd Tee... 8 Scorekort under 100 Gul

Läs mer

70 Bestämmelse om att bullervall ska anordnas finns i planen. Vallens primära uppgift är att begränsa spridningen av industribullret. Ljud från trafik och verksamheter alstras oftast i markplanet. Erfarenheter

Läs mer

Vindbruk Dalsland. Tillägg till översiktsplan för Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål UTSTÄLLNINGSHANDLING 2010-12-06

Vindbruk Dalsland. Tillägg till översiktsplan för Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål UTSTÄLLNINGSHANDLING 2010-12-06 UTSTÄLLNINGSHANDLING 2010-12-06 Vindbruk Dalsland Tillägg till översiktsplan för Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål BILAGA 3E, OMRÅDESBESKRIVNINGAR FÖR ÅMÅLS KOMMUN Planhandlingen består

Läs mer

BILAGA 2 FOTOMONTAGE

BILAGA 2 FOTOMONTAGE BILAGA 2 FOTOMONTAGE FOTOPUNKTSKARTA Fotomontage har gjorts från sex olika platser i omgivningen; från Gimmene mot sydost (fotopunkt 1), Hornsjön mot väster (fotopunkt 2), Dykärrs gård mot nordväst (fotopunkt

Läs mer

Vindkraftprojektet Skyttmon

Vindkraftprojektet Skyttmon Vindkraftprojektet Skyttmon Projektpresentation, april 2010 1 Projektägare JP Vind AB är projektägare till Vindkraftprojektet Skyttmon. JP Vind AB bygger och driver förnybar elproduktion i form av vindkraftanläggningar.

Läs mer

Beräkning av kostnader för nedmontering av vindkraftspark vid Hårderup-Alestad

Beräkning av kostnader för nedmontering av vindkraftspark vid Hårderup-Alestad Beräkning av kostnader för nedmontering av vindkraftspark vid Hårderup-Alestad Stockholm 2010-12-16 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Consortis bakgrund... 4 3. Hårderup/Alestad-projektet...

Läs mer

GENERALPAN FÖR PALOVAARA VINDKRAFTSPARK

GENERALPAN FÖR PALOVAARA VINDKRAFTSPARK PELLO KOMMUN GENERALPAN FÖR PALOVAARA VINDKRAFTSPARK Resultatet av internationellt samrådsförfarande, svar till inkomna utlåtanden i planutkastskedet SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.4.2016 GENERALPAN FÖR

Läs mer

S U U N N IT T E L U JA T EK N IIK K A VINDIN AB OY BÖLE VINDKRAFTPARK BILAGA 4

S U U N N IT T E L U JA T EK N IIK K A VINDIN AB OY BÖLE VINDKRAFTPARK BILAGA 4 S U U N N IT T E L U JA T EK N IIK K A VINDIN AB OY BÖLE VINDKRAFTPARK BILAGA 4 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VINDIN AB/OY BÖLE VINDKRAFTSPARK BILAGA 4. Synlighetsanalys och fotomontage FCG SUUNNITTELU

Läs mer

Bestämmelse om att bullervall ska anordnas finns i planen. Vallens primära uppgift är att begränsa spridningen av industribullret. Ljud från trafik och verksamheter alstras oftast i markplanet. Erfarenheter

Läs mer

2013-09-10. Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta enligt arbetsutskottets förslag.

2013-09-10. Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta enligt arbetsutskottets förslag. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg FALKENBERG 2013-09-10 195 Yttrande över Favonius AB ansökan om tillstånd till Uppförande och drift av vindkraftverk i Kattegatt

Läs mer

DOM 2010-05-14 Stockholm

DOM 2010-05-14 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Miljööverdomstolen Rotel 0612 DOM 2010-05-14 Stockholm Mål nr M 7411-09 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Umeå tingsrätts, miljödomstolen, dom 2009-08-28 i mål nr M 1949-08, se bilaga A KLAGANDE Stefan

Läs mer

Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende

Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende Välkommen till Björkbacken! Björkbackens omvårdnadsboende Enköpings kommun Utatue voleniat. Xeriureet adit, coreet wis exer sis adit. Enköpings kommun 2014 vård- och omsorgsförvaltningen. Foto: Sofie Samrell

Läs mer

Instruktioner till ansökan om enskild avloppsanläggning

Instruktioner till ansökan om enskild avloppsanläggning Instruktioner till ansökan om enskild avloppsanläggning Hur du fyller i ansökan Sidorna 1, 3 och 10 ska alltid fyllas i. Sidorna 2 och 4-9 fyller du i beroende på vilken typ av reningsteknik som ska användas.

Läs mer

Mikonkeidas vindkraftpark

Mikonkeidas vindkraftpark SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA BILAGA 5 OTSOTUULI OY Mikonkeidas vindkraftpark Synlighetsanalys och fotomontage FCG DESIGN OCH PLANERING AB FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY N117 x 26 x HH141 1 (18) Mikonkeidas

Läs mer

Karin Hammarlund. karin.hammarlund@ltj.slu.se

Karin Hammarlund. karin.hammarlund@ltj.slu.se Karin Hammarlund karin.hammarlund@ltj.slu.se Vindkraft i människors Landskap Planeringsmålet Det nya planeringsmålet för vindkraft föreslår att öka produktionen av vindkraftsel betydligt från 10 TWh år

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Samrådsmöte 2011-07-05 Vindkraftetablering i. MÖRTELEK med omnejd. i Uppvidinge kommun

SAMRÅDSHANDLING. Samrådsmöte 2011-07-05 Vindkraftetablering i. MÖRTELEK med omnejd. i Uppvidinge kommun SAMRÅDSHANDLING Samrådsmöte 2011-07-05 Vindkraftetablering i MÖRTELEK med omnejd i Uppvidinge kommun ADMINISTRATIVA UPPGIFTER Sökande: Billyvind AB Adress: Pistolvägen 10 226 49 LUND Telefon: 046-188 432

Läs mer

Fåglar och vindkraft Jan Pettersson/ JP Fågelvind

Fåglar och vindkraft Jan Pettersson/ JP Fågelvind Fåglar och vindkraft Jan Pettersson/ Jan Pettersson/ Färjestaden på Öland --- Hela mitt arbetsverksamma liv har jag sysslat med fåglar --- Chef vid Ottenby fågelstation mellan 1981-1999 --- 35 internationella

Läs mer

Regler för fastighetsägare i Kärrdalen

Regler för fastighetsägare i Kärrdalen Regler för fastighetsägare i Kärrdalen Parkera Styrelsen vill meddela följande, att det endast råder P-förbud på Kärrdalsvägen och Myrekärrsvägen enligt beslut från Göteborgs kommun Trafikkontoret och

Läs mer

bia HÄRDPLAST AB Datablad för lagerbehållare VCSPE 1100

bia HÄRDPLAST AB Datablad för lagerbehållare VCSPE 1100 Datablad för lagerbehållare VCSPE 1100 förstärkningsrör. Behållaren har på ovansidan 1 öppning med 2 rörgänga och en Typ: VCSPE 1100 Längd: 1400 mm Bredd: 720 mm Höjd: 1400 mm Vikt: 55 kg Volym: 1100 liter

Läs mer

Tillägg till översiktsplanen för Tingsryds kommun, antagandehandling 2011. del 11 lov- och tillståndsprövning

Tillägg till översiktsplanen för Tingsryds kommun, antagandehandling 2011. del 11 lov- och tillståndsprövning del 11 lov- och tillståndsprövning 93 11 LOV- OCH TILLSTÅNDSPRÖVNING 11.1 Lagstiftning För att förenkla prövningen av vindkraftverk har ändringar gjorts den första augusti 2009 i Plan- och bygglagen, Miljöbalken

Läs mer

Remissvar angående fördjupad översiktsplan för vindkraftspark på Nordbillingen

Remissvar angående fördjupad översiktsplan för vindkraftspark på Nordbillingen Jonny Fagerström 2011-04-04 Sid 1 (9) Remissvar angående fördjupad översiktsplan för vindkraftspark på Nordbillingen 1. Bakgrund 1.2 Skara Kommun Skara kommuns översiktsplan, antagen 19 december 2005,

Läs mer

Mölndals centrum. regler & råd för. Uteserveringar. En vägledning vid bygglovsprövning

Mölndals centrum. regler & råd för. Uteserveringar. En vägledning vid bygglovsprövning Mölndals centrum regler & råd för Uteserveringar En vägledning vid bygglovsprövning Riktlinjer i sammanfattning Markiser får inte ha stödben eller bäras upp av sidoväggar. Avgränsningar, markiser och parasoller

Läs mer

ÄLMEDAL. Totalhöjd: 250 m Rotordiameter: 170 m Navhöjd: 165 m Avstånd närmaste verk: ca 1300 m

ÄLMEDAL. Totalhöjd: 250 m Rotordiameter: 170 m Navhöjd: 165 m Avstånd närmaste verk: ca 1300 m ÄLMEDAL F O T O M O N TA G E F R Å N Ä L M E D A L Älmedal; det översta påvisar vindkraftverk med en Vindpa Uppvid pun Teckenf Tills Proj R:\\\_GIS\A_data\Databaser\DJ_Älmedal_Horshaga_mxd,,,,, Älm Totalhöjd:

Läs mer

Frågor och synpunkter under presentationen

Frågor och synpunkter under presentationen Samrådsmöte 23 september 2010 Frågor och synpunkter under presentationen Kommer vindkraften och vattenkraften att samordnas? Svar: Vind- och vattenkraft kommer inte att samordnas av sökanden. Det är Svenska

Läs mer

tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare.

tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. tillsammans tar vi hand om göteborg. Lite information om ditt ansvar som fastighetsägare. Vi vill gärna se Göteborg som ett stort hushåll, där många olika familjer lever tillsammans. Precis som i ett hushåll

Läs mer

Vindkraft och luftfart Information till flygplatser, kommuner och länsstyrelser

Vindkraft och luftfart Information till flygplatser, kommuner och länsstyrelser Vindkraft och luftfart Information till flygplatser, kommuner och länsstyrelser Flygplatser och kommuner måste vid prövning av vindkraft enligt miljöbalken säkerställa att vindkraftverken inte tränger

Läs mer

Tryggheten i stadens parker

Tryggheten i stadens parker HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SAMHÄLLSPLANERING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 533-2012-1.4 SID 1 (5) 2012-12-13 Handläggare: Anna William-Olsson Telefon: 508 23 362 Till Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Ansökan Jädraås Vindkraftpark. Jädraås Vindkraft AB. Ansökan. Håkan Hansson Visby 2008-12-11

Ansökan Jädraås Vindkraftpark. Jädraås Vindkraft AB. Ansökan. Håkan Hansson Visby 2008-12-11 Ansökan Jädraås Vindkraftpark Jädraås Vindkraft AB Ansökan Håkan Hansson Visby 2008-12-11 Jädraås Vindkraft AB Jädraås Vindkraftpark Ansökan Avseende att uppföra och driva en vindkraftpark bestående av

Läs mer

Slitskyddade skovlar för slunghjul

Slitskyddade skovlar för slunghjul Slitskyddade skovlar för slunghjul Skovlar i slungblästringsmaskiner utsätts för ett kraftigt slitage. Därför är skovlarna tillverkade i slitstål. Ni-hard och andra höglegerade stål är vanligt förekommande.

Läs mer

Butik: Sätt för information till övriga berörda i butiken:

Butik: Sätt för information till övriga berörda i butiken: Egenkontroll Bullerstörning vid varuleveranser Butik: Huvudansvarig: Delegation till: Tagit del: Tagit del: Sätt för information till övriga berörda i butiken: BAKGRUND Miljöbalken(MB) innehåller olika

Läs mer

Vindpark Rata Storgrund

Vindpark Rata Storgrund Vindpark Rata Storgrund Samrådsunderlag Etapp2 Etapp 1 Bild 1. Vindpark Rata Storgrund, etapp 1 och etapp 2, består av tillsammans av ca 23 vindkraftverk 652 21 Karlstad Sida 1 ReWind Offshore AB ReWind

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 2010-06-01 Syfte Planens syfte är att

Läs mer

Msn dnr 07.2289.200 Ks dnr 2009.279 VINDKRAFTSPOLICY. Miljö- och stadsbyggnadskontoret. Oktober 2009 Antagen av Kommunfullmäktige 2009-12-17 186

Msn dnr 07.2289.200 Ks dnr 2009.279 VINDKRAFTSPOLICY. Miljö- och stadsbyggnadskontoret. Oktober 2009 Antagen av Kommunfullmäktige 2009-12-17 186 Msn dnr 07.2289.200 Ks dnr 2009.279 VINDKRAFTSPOLICY Miljö- och stadsbyggnadskontoret Oktober 2009 Antagen av Kommunfullmäktige 2009-12-17 186 Kommunens inställning till vindkraft Inom Värnamo kommun har

Läs mer

Jag känner mig trygg på min skola

Jag känner mig trygg på min skola % 1 9 5 4 3 2 1 Jag känner mig trygg på min skola Det råder en positiv och god sammanhållning i min skola. 1 9 % 5 4 3 2 1 Utv. samtalet med min mentor/handl. känns meningsfullt 1 9 % 5 4 3 2 1 % 9 5 4

Läs mer

RITNINGSGRANSKNING, OMBYGGNAD AV UPPERUD 9:9 omarbetad ritning, plan 1. 5 m bred handikapparkeringsplats ska finnas inom 25 m från entrén.

RITNINGSGRANSKNING, OMBYGGNAD AV UPPERUD 9:9 omarbetad ritning, plan 1. 5 m bred handikapparkeringsplats ska finnas inom 25 m från entrén. Till Byggnadsnämnden RITNINGSGRANSKNING, OMBYGGNAD AV UPPERUD 9:9 omarbetad ritning, plan 1 PARKERING 5 m bred handikapparkeringsplats ska finnas inom 25 m från entrén. ENTRÉPLAN Hissen ska vara av typen

Läs mer

Har inget att Erinra mot ovanstående projekt

Har inget att Erinra mot ovanstående projekt Svevind AB 2006-03-30 Långviksvallen 22 922 66 Tavelsjö Tel:090-12 07 93 Fax: 090-120 749 Mobil:070-3320793 e-post: mikael.kyrk@svevind.se Hemsida:www.svevind.se Meddelande: Nedan finner Ni uppgifter om

Läs mer

1 Förutsättningar. Bullerutredning kv Träskon 7, Tollarp PM. Vägtrafik. Övriga beräkningsförutsättningar. 2014-07-04 Revidering nr

1 Förutsättningar. Bullerutredning kv Träskon 7, Tollarp PM. Vägtrafik. Övriga beräkningsförutsättningar. 2014-07-04 Revidering nr 1(5) Bullerutredning kv Träskon 7, Tollarp PM 2014-07-04 Revidering nr 1 Förutsättningar Vägtrafik Enligt de trafikmätningar som genomförts på Särlagatan i Tollarp i höjd med den aktuella fastigheten,

Läs mer

3. Principer för avgränsning av vindkraftsområden

3. Principer för avgränsning av vindkraftsområden 3. Principer för avgränsning av vindkraftsområden Detta kapitel redovisar, med utgångspunkt i förutsättningsanalysen och de remissvar som inkommit, hur avgränsningskriterierna tagits fram och motiverats.

Läs mer

Ledningssträckning för 145 kv luftledning från Torpberget till

Ledningssträckning för 145 kv luftledning från Torpberget till Bilaga 3 Ledningssträckning för 145 kv luftledning från Torpberget till Hembergets vindkraftpark Arise Elnät AB (Arise Elnät) planerar för ny förbindelseledning mellan Torpberget söder om Kårböle och Hembergets

Läs mer

Lista med rättsfall avseende vindkraft i huvudsak från MÖD, därutöver några andra fall.

Lista med rättsfall avseende vindkraft i huvudsak från MÖD, därutöver några andra fall. Lista med rättsfall avseende vindkraft i huvudsak från MÖD, därutöver några andra fall. Peter Ardö 2011-02-11 Se vidare www.vindlov.se samt www.tofr.nu för utförligare referat av rättsfall Avgörande Antal,

Läs mer

HINDERBELSYNING. Anna Lund WSP Ljusdesign 2010-02-16

HINDERBELSYNING. Anna Lund WSP Ljusdesign 2010-02-16 HINDERBELSYNING Anna Lund WSP Ljusdesign 2010-02-16 WSP Ljusdesign Vinnare av Svenska Ljuspriset 2008 med Hotell Nääs Fabriker Belysning av interiör och exteriör Anpassning av modern funktion i historisk

Läs mer

Orienteringsteori. Allt för att du skall lyckas bra i orientering!!

Orienteringsteori. Allt för att du skall lyckas bra i orientering!! Orienteringsteori Allt för att du skall lyckas bra i orientering!! Läroplanen säger! Centralt innehåll:! Att orientera i okända miljöer med hjälp av kartor och andra hjälpmedel för positionering.! Kunskapskrav

Läs mer

Våra löften till dig! Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen

Våra löften till dig! Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen Våra löften till dig! Våra löften till dig Vi inom arbetar ständigt för att bli bättre. För att bemöta dig och andra linköpingsbor på bästa sätt. Det handlar om den service som vi så ofta tar för given.

Läs mer

Sven Hedlund DTH arkitekter

Sven Hedlund DTH arkitekter Sven Hedlund DTH arkitekter Verksam sedan 1991. Olika anställningar bl.a. på SWECO. Egen verksamhet sedan 2000. DTH arkitekter: 8 anställda och omsätter ca 5 MSEK. Sjuhärads största arkitektkontor med

Läs mer

Vindkraftparken Vilhällan Hudiksvalls kommun

Vindkraftparken Vilhällan Hudiksvalls kommun Vindkraftteknik Daniel Johannesson, Johan Bäckström och Katarina Sjöström Kajoda AB presenterar Vindkraftparken Vilhällan Hudiksvalls kommun Underlag till miljökonsekvensbeskrivning Sammanfattning Kajoda

Läs mer

Storrun. Trondheim. Östersund. Oslo. Stockholm. Faktaruta. Antal vindkraftverk 12. Total installerad effekt Förväntad årlig elproduktion

Storrun. Trondheim. Östersund. Oslo. Stockholm. Faktaruta. Antal vindkraftverk 12. Total installerad effekt Förväntad årlig elproduktion storrun vindkraft Storrun Trondheim Östersund Oslo Stockholm Faktaruta Antal vindkraftverk 12 Typ nordex N90 2,5 MW Rotordiameter 90 m Totalhöjd 125 m Total installerad effekt 30 MW Förväntad årlig elproduktion

Läs mer

Mätning av vindkraftljud

Mätning av vindkraftljud Mätning av vindkraftljud Emission och immissionsmätning Jens Fredriksson, ÅF Fredriksson, 2011 11 24 1 Vad och Varför mäta? Emission Hur mycket låter vindkraftverket? Låter vindkraftverket mer eller mindre

Läs mer

Informationsmöte, vindkraftsmöjligheter vid Sexdrega. Välkomna! Tobias Bogeskär Projektledare

Informationsmöte, vindkraftsmöjligheter vid Sexdrega. Välkomna! Tobias Bogeskär Projektledare Informationsmöte, vindkraftsmöjligheter vid Sexdrega Välkomna! Tobias Bogeskär Projektledare Agenda Göteborg Energi korta fakta Sveriges uttalade mål med vindkraft Genomgång av möjligheter för vindkraft

Läs mer

Medborgarförslag, Märka upp cykelbanor

Medborgarförslag, Märka upp cykelbanor TJÄNSTESKRIVELSE 1 (3) 2014-02-13 Teknik och samhällsbyggnadskontoret Dnr SBN 2012-173 Per-Erik Hahn KS 2012-462 Samhällsbyggnadsnämnden Medborgarförslag, Märka upp cykelbanor TEKNIK OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORETS

Läs mer

Säker användning av mobil telefoni och datakommunikation inom Norrbottens Läns Landsting

Säker användning av mobil telefoni och datakommunikation inom Norrbottens Läns Landsting Säker användning av mobil telefoni och datakommunikation inom Norrbottens Läns Landsting Användning av mobiltelefoner och andra radiosändare nära medicinteknisk utrustning Det är tillåtet att använda mobiltelefoner,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Miljö-och byggnadsnämnden 2010-04-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Miljö-och byggnadsnämnden 2010-04-06 Miljö-och byggnadsnämnden 2010-04-06 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-17.00 Beslutande Bengt-Olof Fredén, ordförande Bengt Onsjö, (m) Britt-Marie Jörgensen, (s) Lennart Haglund, (m) Karl-Göran Karlsson,

Läs mer

Samrådsmöte Vindkraftpark Fjällbohög enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-08 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE

Samrådsmöte Vindkraftpark Fjällbohög enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-08 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE Samrådsmöte Vindkraftpark Fjällbohög enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-08 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE Agenda 18:00-21:00 Syfte med samrådet Om Kraftö AB Allmänt om vindkraft Val av lokalisering Presentation

Läs mer

Figur 1. Översiktskarta med områdesavgränsning vindpark Ödmården, riksintresseområde för vindbruk samt Bergvik Skog ABs markinnehav.

Figur 1. Översiktskarta med områdesavgränsning vindpark Ödmården, riksintresseområde för vindbruk samt Bergvik Skog ABs markinnehav. 2012-06-07 1(14) Samrådsunderlag enligt 6 kap 4 miljöbalken inför Bergvik Skog AB:s ansökan om tillstånd för uppförande och drift av vindkraftpark Ödmården inom Söderhamns kommun. Inledning Bergvik Skog

Läs mer