Musik. Alla sätter sig på stolar som är uppställda i rad. Ett flygplan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Musik. Alla sätter sig på stolar som är uppställda i rad. Ett flygplan."

Transkript

1 Sigtuna projektet St: lofsskolan årskurs 7. Några ungdomar står vid en strand och tittar ut över havet (Publiken). Vi som blev kvar. Vi som klarade oss. Vi kommer aldrig att glömma. ldrig att förlåta E ldrig att bli hela igen. F et som hände G Skulle aldrig kunna hända H I praktiken är det omöjligt. I tt en ond kraft lla hyssjar i. I Vadå? Ska vi inte berätta vad som hände? J vslöja inte historien. K Inte på det här sättet. I Hur ska vi göra då? usik. lla sätter sig på stolar som är uppställda i rad. Ett flygplan.

2 stannar kvar på scenkanten. Vi kände inte varandra. Ingen av oss. Några var på väg på semester. En del av de som sitter på stolarna räcker upp sin hand. ndra var på väg till äventyr. Några andra räcker upp sina händer. Så var det någon som jag tror skulle hälsa på någon släkting. Två räcker upp sina händer. Vad det sport också? Ytterligare två räcker upp sina händer. Vänta nu? u räcker upp handen varje gång? Ska jag inte göra det? u ska väl bara räcka upp handen om det stämmer överens kring varför du reste iväg. Inte bara räcka upp handen så där i största allmänhet. Ja men allt stämmer. Så var det någon, om jag minns rätt som var på väg för att söka efter guld. räcker upp handen igen. lla en nu får du ge dig! Jo men det är sant!!!! Eller hur.

3 Nåväl. lla hade sina stjäl till varför de var på väg på den här resan. Precis! ch jag hade grymt många stjäl till varför jag var på väg! Vi var på väg söderut. ot ustralien. et var en vacker himmel ovanför oss och vi kunde se havet långt där nere. ara enstaka små moln som rörde sig långsamt över himlen. å och då en ö som vi passerade. lla var förväntansfulla. Några sov och andra tittade på något av de program som visades på skärmarna. Någon tar en mikrofon Kaptenen et här är kaptenen som talar. Tyvärr har vi råkat ut för en del problem med datorn och vi behöver därför landa maskinen för att se över de tekniska problem som vi för nuläget behöver åtgärda. Vi ber er därför spänna fast säkerhetsbältena då vi alldeles strax kommer att gå ned för landning. lla börjar titta ut genom fönstren. Vart ska vi landa egentligen? Å gud! Å Gud! Vi kommer att störta. Jag känner det på mig! En flygvärdinna kommer fram med en papperspåse. Flygvärdinnan Så ja. Ni kan vara alldeles lugn. Inget kommer att hända. ndas i den här. et är inte det! et är inte det! et finns en farlig last i flygplanet. En ond kraft som är på väg att ta över kontrollen över flygplanet. Flygvärdinnan Nu får du sluta att skrämma folk. et finns inget farligt Hör du inte vad jag säger. En docka! En ond docka! et är hon som gör det, förstår ni inte! Hon tar över flygplanet! jusen börjar blinka. Ett ondskefullt skratt hörs och rök börjar välla in på scenen. lla skriker och till slut släcks allt ljus. Ett stök och skrik. Stolar faller omkull. En röra. jus på.

4 Vad som nu hände är egentligen ett mirakel. Trots att planet inte fungerade längre lyckades Kapten Smith landa på en obebodd ö. Vi kraschade in i palmer och träd. Ena vingen bröts itu men ingen brand Ingen brand. essvärre förlorade vi några. land annat Kapten Smith. juset går upp igen. llt är i en salig röra. Några rör sig runt stolarna och andra försöker städa upp. N Hur många har vi begravt? Sex stycken. N Vi måste ha en ceremoni senare. kommer inspringande med några Vi har ingen kontakt med omvärlden. et är fullkomligt tyst. Inga mobiler eller annan utrustning fungerar. Ser ni dimman? troligt konstigt väder. e kommer att ha svårt att hitta oss. e finns en signal som sänds ut när sådant här händer. e har stationer som ser vart vi har kraschat. Hur menar du? Varje rutt är övervakad. Vi har en bestämd rutt som vi måste följa. När en station slutar följa så tar en annan mast över och på det sättet ser de flygplanen hela tiden. Skulle en station tappa bort ett flygplan är det bara att söka mellan de två stationer som flygplanet försvann. et är liksom omöjligt att komma bort! P Är det? Verkligen? Ja. P Vad är då det där flygplanet som ingen har lyckats att hitta? är bara teorier finns?

5 et var bara ren otur. Planet försvann under de minuter som ingen av flygtornen hade kontakt. P ch tänk om det är samma sak med oss? Vi flög inte vidare i sex timmar. Vår kapten var vid medvetande. Vi hade inget tryckfall som gjorde att alla på planet blev medvetslösa. Vi gick ned på första bästa ö och vi landade. P en tänk om. an vet aldrig. Var det så det gick till? lldeles säkert. Flygplanet fick något slags tryckfall och alla blev medvetslösa. å planet gick på autopilot så flög de bara vidare. Sådant där har hänt förr. En gång gick två franska stridsflyplan upp för att kolla ett passagerare plansom hade gått ur kurs. e flög förbannat nära och de kunde se att piloterna var medvetslösa. e satt vid spakarna med huvuden nedböjda så här. Vad hemskt. kommer in och vrider sina händer. et är ute med oss. Sluta tramsa för i helvete! Vi lever ju! e är på väg! et finns mat och vatten på ön! Ni förstår inte. Jag kan inte hitta henne! Jag kan inte! Hon är borta! et var mycket som försvann i kraschen. Jag kan inte heller hitta allt. en ni förstår inte. Hon kommer att göra slut på oss. går muttrande iväg ifrån scenen.

6 P Vilken konstig människa. Högst märklig. Fortsätter han snacka sådär så kommer jag att sätta en spik i örat på honom. P Solen börjar gå ned. Vi borde sova på stranden allihop. e lägger sig för att sova. juset släcks. Utom på. en första natten var hemsk. Några av oss försvann för att aldrig komma tillbaka igen. Ett fasansfullt skratt hörs i mörkret. juset tänds. Några har försvunnit. sitter och vaggar med händerna över knäna. et har börjat. Hon har börjat. Hon tar oss en efter en. Var är alla? Ja? Vart har alla tagit vägen? K Vi borde söka efter dem. e har säkert bara gått för att leta efter mat. e är nog tillbaka snart. Tror du verkligen det! Tror du det! Hörde du inte hennes skratt! Vi måste hitta henne innan hon hittar oss! Vi måste förgöra henne! Vad är det du dillar om egentligen? Jag fick till uppgift att ta med en docka i mänsklig storlek till Japan. Problemet är att denna docka har en förbannelse över sig. et sägs att de sista japanska samurajerna förbannade dockan för att hon skulle hämnas. Ni känner säkert till historien? Vilken historia?

7 m samurajernas öde? Industrialismen tog fart och nådde sien. Kina tog avstånd och stängde sina gränser vilket ledde till enorma konsekvenser med pium krig och städer som Engelsmän och portugiser ockuperade. Ni känner säkert till Hong Kong och acao. en Japanska kejsaren förstod att Japan stod på tur. merkanska och engelska handelsfartyg och krigsbåtar seglade farligt nära kusten och kejsaren bestämde sig att det var dags för japan att industrialiseras. ch då behövdes inte längre samurajerna? Precis! Exakt! Kejsaren lät avskeda alla samurajer och detta tog hårt på dem. Han moderniserade armen och skapade en modern arme. Samurajerna tog det här väldigt hårt och snart samlades fyrtio tusen samurajer för att kriga. ch så blev det inbördeskrig? en de hade förstås ingen chans med sina svärd och sin krigskonst. et var föråldrat mot gevär, kulsprutor och krigsskepp med stora kanoner. När kriget väl var över fanns det bara ett fåtal samurajer kvar. essa samurajer skapade dockan. För att hämnas? Ja. För att hämnas Japan. Jag fattar inte? å borde väl dockan vara intresserad av att döda japaner och inte oss? Något gick fel. En engelsk kommendör hittade dockan och tog med henne på sin båt. Väl på båten vaknade dockan till liv. När hon var färdig med besättningen så fanns där ingen kvar. Under flera år drev båten vind för våg tills den nådde den elgiska kusten. Spökbåten ifrån iverpool. Sedan har mängder av människor dött! Slutligen låstes dockan in i ett valv i Sverige. etta då den tyska regeringen bett om hjälp ifrån omvärlden. Som tur var innan Hitler tog makten. Tänk er vad han skulle ha kunnat hitta på om han hade henne i sina händer. För dockan lyder bara ondskan. Sverige är neutrala som ni vet. FN ansåg att det bästa var att dockan stannade kvar i Sverige tills Japan var redo att ta hem henne igen. Varför förstör man henne bara inte?

8 et går inte. Nej. et går inte. ånga har försökt men hon återvänder alltid. rgare. er hämndlysten och mer skoningslös. Så det enda sättet att förstöra dockan är att ta henne tillbaka till Japan och göra en exorcism. ara där hon en gång föddes kan hon dö. ch detta är alltså sant? et är hon som tvingade ned flygplanet. en du säger att vi ska förgöra henne. en om det nu inte går? an kan förstöra henne temporärt. an kan döda henne för en stund. ch då tar det ett tag innan hon väcks till liv igen. Hur då? Hur ska vi döda henne? rycker på axlarna. Vi måste försöka. För de som försvinner blir också hennes soldater. Zombies skulle några kalla dem för. Jag menar att de är döda Samurajer. et blir åter mörkt. jus på Under några hemska nätter försvann en efter en av oss. Hon var skoningslös och vi hade ingen chans trots att vi vaktade. Trots att vi höll om varandra. På dagarna gick allt bra men på nätterna försvann vi en efter en. juset upp igen,, står med golfklubbor vid scenkanten. å och då svingar de iväg en imaginär boll. ligger i fosterställning lite längre bort.

9 Vi är inte många kvar. Säg inget mer. Tror ni att hon väntar med professorn till sist? Jag tror ingenting. Han bara ligger där stackaren. Tänk er vilket paradis vi är på. Här finns allt. Vattnet är underbart. Solen skiner jämt och temperaturen är perfekt. Vi skulle kunna leva här i tjugo år om vi ville. Jag vill bara hem. en där dimman. Som ligger över bergen. en är så konstig. Tror ni att det är hon som gör det? Jag tror ingenting. Jag försöker bara överleva. Vi kan inte stanna här. Vi måste bygga en flotte och ge oss iväg. å kanske vi drunknar. Vad har vi för val. Har du väl hört hennes skratt så vet du att det är din tur. ch jag hörde henne i natt. Jag med. et var första gången. Så då är det alltså er tur? Helvete! Vi måste göra något. E, F, G och H kommer in på scenen. e har med sig en påse.

10 E Vi har en plan! Vi ska bygga en flotte. Vi har hittat några lysraketer som låg i lastrummet. et finns flytvästar och vi kan använda oss av material ifrån flygplanet. Vi måste resa. Hur många av er har hört hennes skratt. Räck upp handen., och E räcker upp handen. Ni har rätt. å sätter vi igång innan solen går ned. Vi har några timmar. juset går ned på alla utom. Vi kämpade mot klockan. Solen sjönk snabbare än den brukade. Som om en kraft drog ned solen. Precis innan skymningen var vi klara för avfärd. Havet var för första gången i uppror, som om hon visste att vi var på väg att fly! juset. står kvar på scenen. lla andra har försvunnit ifrån scenen. springer fram till. Vad håller du på med. Vi väntar där nere! Kom nu! Jag kan inte. Jag kan inte åka. ägg av! Vi har inte tid med det här! Kom nu för i helvete! Solen går ned vilken sekund som helst! drar i väg med som gör motstånd. Jag kan inte säger jag ju! Hon har redan förbannat mig! visar ett bandage som han har under tröjan. Vad är det där? Hon har ätit av mig. Tagit en tugga i taget. Hon tänker spara mig. m jag reser följer hon med. Hon kommer att färdas inom mig. I mitt blodomlopp! ärför kan jag inte resa med. Jag är redan förgiftad.

11 en inte död! Inte ännu! Jag kan inte. Jag är ledsen. Ni måste rädda er själva. Solen börjar gå ned. Farväl. springer iväg. et blir mörkare på scenen. å och då hörs smällar och scenen lyser upp av flottens lysraketer. (ropar ut mot publiken) et är bra. Försök att få kontakt men skjut inte iväg alla raketer på en gång. Spara dem. kta bränningarna. ara ni klarar er förbi dem så kommer ni ut ifrån hennes cirkel. Paddla, paddla för ert liv. ind fast er i flotten och ramla inte av! Till sig själv Så där ja. Så jag. ra. Ni kommer att klara er. Ni kommer att rädda er själva. juset är nu nästan helt släkt. ara en svag kägla vilar över. å var det väl dags. Solen har gått ned. Ett fasansfullt skratt hörs. Släpande och hasande ljud hörs. lla de som tidigare försvunnit kommer fram ur mörkret för att äta på. Snart är de alldeles runt omkring honom. Han försvinner med ett skrik. et blir mörkt på scenen. jus på Vi klarade oss. Vi räddades av en Indonesisk trålare. Tack vare vårt samarbete så överlevde vi. Vi väntade inte. Vi reste iväg. Ibland måste man resa för att överleva. et gör människor varje dag. Tänk er. 55 miljoner människor är på flykt, undan krig, svält eller något annat ont. e har flytt precis som jag. Precis som vi gjorde. en man kan inte fly drömmarna. Varje natt ser jag ser hennes ansikte. Varje natt. Varje natt! Runt omkring samlas gruppen. lla bär på samma dockmask. Ett fasansfullt skratt!(spela gärna in skrattet så att det blir läskigt, alternativt skratt i mikrofon). juset går ned! Slut!

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

INDISKA BERÄTTELSER DEL 9 RAMA OCH SITA av Tove Jonstoij efter Ramayana berättelse. Berättare: Magnus Krepper. Indiska Berättelser del 9

INDISKA BERÄTTELSER DEL 9 RAMA OCH SITA av Tove Jonstoij efter Ramayana berättelse. Berättare: Magnus Krepper. Indiska Berättelser del 9 INDISKA BERÄTTELSER DEL 9 RAMA OCH SITA av Tove Jonstoij efter Ramayana berättelse Berättare: Magnus Krepper Indiska Berättelser del 9 Har du någon gång tänkt på hur den värsta av alla demoner skulle kunna

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 1 2 Översättning: Göran Gademan FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 3 ERWARTUNG 4 black 5 In här? Man ser inte vägen 10 15 Så silvrigt stammarna skimrar som björkar! Åh, vår

Läs mer

Tre röda flygplan. Erica Högsborn och Fanny Collandbeck

Tre röda flygplan. Erica Högsborn och Fanny Collandbeck Tre röda flygplan Erica Högsborn och Fanny Collandbeck 1 Personer:, 40, 40 2 En stor gågata en sen kväll. Det är mörkt och ruggigt. En kvinna, 40, kommer gåendes. En man 40, står i ett hörn och spelar

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Livets lotteri, Indien

Livets lotteri, Indien Livets lotteri, Indien Jag heter Rashmika Chavan och bor i Partille, men mitt ursprung är Indien (Mumbai). Jag, min mamma Angirasa och lillebror Handrian flydde till Sverige när jag var 11 år. Nu är jag

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

Hon kan inte hålla tillbaka tårarna, hon trycker ner sitt ansikte i den stora vinterjackan.

Hon kan inte hålla tillbaka tårarna, hon trycker ner sitt ansikte i den stora vinterjackan. `````Stormen En ensam kula visslade genom natten En ensam kula, var menad för honom En ensam kula kan få den starkaste att falla En ensam kula penetrerar sitt mål En ensam kula som genom för sin mening,

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

modiga Första-hjälpen hästar UPPLYSANDE» för säkrare hantering

modiga Första-hjälpen hästar UPPLYSANDE» för säkrare hantering UPPLYSANDE» för säkrare hantering Första-hjälpen modiga till hästar Hur vi hanterar hästars rädslor kan variera väldigt och resultaten blir inte alltid som vi önskat. Svante Andersson, erkänd hästtränare,

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Ge aldrig upp. Träning

Ge aldrig upp. Träning Ge aldrig upp Träning Kom nu, vi blir sena, skriker Ellens pappa Rickard som sitter otåligt i bilen och väntar. Jag kommer, skriker Ellen tillbaka. När Ellen har satt sig i bilen kör Ellens pappa direkt

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren Av: Minna Den magiska dörren Av: Minna den magiska dörren. 1. hej jag heter Lin jag är 9 år och jag går på sjöfälts skolan idag är det den första dagen efter sommarlovet. i morse när jag vaknade var klockan redan

Läs mer

Mirella och Lukas förstår inte vad mannen pratar om. Det blir lite trångt när han ska tränga sig förbi dem i den smala trappan. Står det några och

Mirella och Lukas förstår inte vad mannen pratar om. Det blir lite trångt när han ska tränga sig förbi dem i den smala trappan. Står det några och Hisstunnan Det luktar verkligen rök. Inte cigarettrök, utan ungefär sådan där rök som kommer från eld. De fortsätter försiktigt i den rangliga järntrappan, som ringlar sig neråt. Kolla! Det är den där

Läs mer

Kasta ut nätet på högra sidan

Kasta ut nätet på högra sidan Kasta ut nätet på högra sidan Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Ps 89:12-14; Joh 21:1-14; AC 10061:1,2. Se sista sidan!) Tidigt på morgonen stod Jesus på stranden, men lärjungarna visste inte

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

Verktyg för Achievers

Verktyg för Achievers Verktyg för Achievers 2.5. Glöm aldrig vem som kör Bengt Elmén Sothönsgränd 5 123 49 Farsta Tel 08-949871 Fax 08-6040723 http://www.bengtelmen.com mailto:mail@bengtelmen.com Ska man kunna tackla sina problem

Läs mer

Bengt Alvång grafisk form & illustration av Maluni

Bengt Alvång grafisk form & illustration av Maluni Bengt Alvång grafisk form & illustration av Maluni Tack Tack till Judith och Sigmund Baum och till Sten Kjellander, som ställde upp och berättade om sina upplevelser. Judith och Sigmund är några av de

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Kapitel 1 Hej jag heter James och jag går det fjärde året på Sliteskolan. Min bästa kompis Adam tycker att jag är snäll, rolig och omtänksam. Jag är lite rädd för en lärare på högstadiet läraren heter

Läs mer

EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL

EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL Bättre än på femtiotalet 16 jan 2016 Fler sketcher Regeringen har kallat till presskonferens på Rosenbad. Vid podiet sitter statsministern, allvarlig. Han tittar i sina papper,

Läs mer

Havsresan Av: Oliver J

Havsresan Av: Oliver J Havsresan Av: Oliver J Havsresa n del 1 Hej mamma och pappa. Jag var i hamnen och skulle kolla på en båt där med Max. Vi hoppade i båten och såg hur stor båten var. Vi gick in i ett av rummen som vi trodde

Läs mer

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd. Kåre Bluitgen Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard nypon förlag AB Ska vi byta hår? Åh, vad ditt hår är fint, säger Ida. Hon drar borsten genom Aylas svarta hår. Tycker du?

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER Malte är en clown Av Pascale Vallin Johansson & Edith Helsner ISBN 978-91-637-3863-0 Copyright 2013 Text: Pascale Vallin Johansson Copyright 2013 Bild: Edith Helsner

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov4 KH-57-03-297-SV-C

BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov4 KH-57-03-297-SV-C BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-SV-C BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov1 Flyg vackra svalor, flyg! Europeiska kommissionen BENF_SV.qxd 8/07/04 18:47 Page cov2 Denna publikation har

Läs mer

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar finns, finns inte. En så mycket bättre värld. Den var vadderad, full av förmildrande omständigheter. Hon ville aldrig vakna mer och behöva återvända till det där andra till verkligheten. Nej, hellre då

Läs mer

Men ingen svarar. Han är inte här, säger Maja. Vi går ut och kollar.

Men ingen svarar. Han är inte här, säger Maja. Vi går ut och kollar. Mannen som äger campingen, förklarar Maja. Han sa det när jag ringde. Fråga bara efter Gunnarsson, sa han. De går in i huset. Där inne står konserv burkar och paket på olika hyllor. Hallå, ropar Lasse.

Läs mer

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop.

Självkänsla. Här beskriver jag skillnaden på några begrepp som ofta blandas ihop. Självkänsla Självkänsla är lika med att bottna i sitt innerst. Självkänslan finns i varje människa och söker plats att få fäste i och växa ur. Vissa ger den utrymme medan vissa inte låter den gro. Det

Läs mer

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM?

OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM? OM GUD FINNS, VAD SKULLE DU FRÅGA HONOM? Pingstkyrkan i Södertälje presenterar: Kan man vara kristen? - en predikoserie om grunderna i kristen tro VI TÄNKTE UTFORSKA LIVETS MENING TA CHANSEN GRUNDKURS

Läs mer

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie Julia Gerlin Del 1 Hej mamma och pappa, jag vet att ni säkert undrar vad jag om min kompis är men jag ska berätta: ni vet ju att jag alltid velat åkt båt på havet, så jag och min kompis Emma gick ner till

Läs mer

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak.

Text & Musik Hans Isacsson. Emma Mobbare En tuff tjej som mår dåligt. Elak. Rädda Ana Text & Musik Hans Isacsson En pjäs byggd på några av FN,s barnartiklar. Skriven på beställning av Rädda Barnen i Motala 1999 inför 10-års dagen av Barnkonventionens tillkomst år 1989 Barnens

Läs mer

UNDERVISNINGSMATERIAL EN UPPFINNING TILL CIRKUSEN

UNDERVISNINGSMATERIAL EN UPPFINNING TILL CIRKUSEN UNDERVISNINGSMATERIAL LÄRARDOKUMENT LEKTIONSTEXT 4: EN UPPFINNING TILL CIRKUSEN Skriv ut elevdokumentet Berättelse del 1: Detta har hänt Berättelse del 2: En uppfinning till cirkusen Beskrivning av uppgiften:

Läs mer

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör

Scen 1. Personer. 1977 är Emma 38 och. emma jerry robert en servitör 1978 Scen 1. Personer emma jerry robert en servitör 1977 är Emma 38 och Jerry och Robert 40. * Betrayal hade premiär på National Theatre i London, 15 november 1978, i regi av Peter Hall. Pub. 1977. Vår.

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting

Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting EN HITTA PÅ-SAGA AV MALIN NORLANDER Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting 2012 Malin Norlander E-bok ISBN 978-91-7477-113-8 Pupill förlag Det var en gång en

Läs mer

Greven av Monte Cristo. Av Alexandre Dumas

Greven av Monte Cristo. Av Alexandre Dumas Ur Greven av Monte Cristo Av Alexandre Dumas 1 2 1 Slottet If En smal strimma dagsljus silade in genom den lilla gluggen till en av de underjordiska fängelsehålorna på slottet If, den dystra gamla fästningen

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun

Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP! Ett samarbete mellan Kulturskolan, föreningen DuD och barn och ungdomsprojektet i Katrineholms kommun Säg STOPP en temateater kring mobbning Bakgrund Kulturskolan och DuD:s teatergrupp har under

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? MONSTER Av Hannah ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du? Det är ju tyst. röken vände sig argt och stirrade

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

Kung Midas (kort version)

Kung Midas (kort version) Kung (kort version) Monica Vikström-Jokela Författarens kommentar Den gamla grekiska sagan om Kung finns i olika versioner, men själva berättelsen är ändå den samma: (i vissa versioner ) ger lov att önska

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL

EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL EN SKETCH FRÅN STEFAN TUNEDAL Fråga doktorn 4 jan 2016 Fler sketcher Konferensrum med liten scen. En kvinna och en man, båda i yngre medelåldern, sitter på stolar på scenen. De har varsin mikrofon i handen.

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Det var en kylig vårmorgon år 1916. Tre barn från den

Det var en kylig vårmorgon år 1916. Tre barn från den Det var en kylig vårmorgon år 1916. Tre barn från den lilla bergsbyn Aljustrel nära Fatima i Portugal märkte ingenting ovanligt. Som vanligt hade de gått upp före gryningen, ätit frukost och vallat föräldrarnas

Läs mer

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå! Författare Alfred Sundgren 2014 Kapitel 1 Ljuden Adam gick in i kemisalen med sin bästa kompis Max. -Hörde du ljudet Max? -Nä, vadå för ljud? svarade Max. -Det lätt så här, bo bo bo. sa Adam. De ser en

Läs mer

Utdrag ur Misstänkt ljus. Kapitel 1: Ljuset från ett ufo

Utdrag ur Misstänkt ljus. Kapitel 1: Ljuset från ett ufo Utdrag ur Misstänkt ljus Kapitel 1: Ljuset från ett ufo Har du tänkt på att ljuset från ficklampan syns ut genom tältduken, viskade Kajsa. Om det skulle komma ett ufo flygande där uppe över trädtopparna

Läs mer

Tycker du om den här sagan? Surfa in på www.wirework.se/smasagor

Tycker du om den här sagan? Surfa in på www.wirework.se/smasagor Presenten 1 Tycker du om den här sagan? Surfa in på www.wirework.se/smasagor Där kan du hitta fler sagor Har du funderingar, kommentarer eller frågor skicka ett epostmeddelande till jonny_carlsson@passagen.se

Läs mer

Carlos Castaneda Citat

Carlos Castaneda Citat Carlos Castaneda Citat Här följer en samling av både roliga och tänkvärda citat Trollkarlarnas värld. Alla citat är sagda av Don Juan där inget annat anges. Detta är ett universum av rovdjur. (Drömmandets

Läs mer

Nähä, du! Du hade säkert satt bort dig, som vanligt, säger Markus. Inte alls, fräser Mariana. Du är bara en dålig förlorare!

Nähä, du! Du hade säkert satt bort dig, som vanligt, säger Markus. Inte alls, fräser Mariana. Du är bara en dålig förlorare! 1. Schackproblem Det går bara inte! Det är omöjligt! Man blir ju bara arg på problemet!! Mariana dunkar en av pjäserna hårt i köksbordet. Lugna ner er! Jag trodde schack var ett tyst spel. Efter alla dataspel

Läs mer

Jag har läst er bok. Ni står mig nära liksom

Jag har läst er bok. Ni står mig nära liksom Jag har läst er bok. Ni står mig nära liksom alla skrivande kvinnor. Ta inte illa upp över detta»alla«alla skriver ju inte: de enda skriver bland alla de andra. Alltså, Ni står mig nära liksom varje unik

Läs mer

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren Kapitel Kapitel 1 Den låsta dörren sida 2-2 Kapitel 2 Brevet sida 3-4 Kapitel 3 Nyckeln sida 4-5 Kapitel 4 En annorlunda värld sida 5-6 Kapitel 5 Tam sida 6-7 Kapitel 6 Planen sida 7-8 Kapitel 7 Tillbaka

Läs mer

Tag emot en sval hand på din heta och trötta panna

Tag emot en sval hand på din heta och trötta panna Kära surfare och nyfikenhetsupptäcktsvandrare! Tänk att Du orkat med att vandra ända hit! Förra vandringen var lite jobbig, eller hur? Vi talade om att Gud är ALLSMÄKTIG eller som det heter i den nya översättningen

Läs mer

Ögat öppnas. Långsamt tänds ögat En stråle som är blind men Ser ett ögonblick. - Kima Shams

Ögat öppnas. Långsamt tänds ögat En stråle som är blind men Ser ett ögonblick. - Kima Shams Ögonblick Ögat öppnas Långsamt tänds ögat En stråle som är blind men Ser ett ögonblick - Kima Shams Morgonstund Låt mig få stanna i min trygga sfär Långt bort från ljuset som om dagen spår Emedan drömmar

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon Av Eliza Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon är sträng. En gång när jag gick ner i källaren

Läs mer

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande.

Berlinmuren Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Frågeställning: Vad är Berlinmuren? Orsaker? (Varför byggde man Berlinmuren?) Konsekvenser? Berlinmurens avskaffande. Ämne: Historia Arbetssätt: Läsa in mig på ämnet, både genom böcker(om det går) och

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Bildmanus. Förvandlingen

Bildmanus. Förvandlingen Bildmanus Förvandlingen av Franz Kafka Niklas Ekström DBA 101 Digital berättar teknik HT-11 Avgränsning Jag har valt att begränsa mig till den första delen av Franz Kafkas Förvandlingen, vilket motsvarar

Läs mer

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer. 1. Solen var precis på väg upp och där ute på den lilla grusplanen intill byn kunde man redan se Santos springa omkring med den bruna slitna läderbollen som han gjorde varje dag. Oavsett om det var vardag

Läs mer

Kärleken gör dig hel

Kärleken gör dig hel Kärleken gör dig hel Jag frågade den där kallaste torsdagen i februari, vad är kärlek? Det hade bildats rimfrost på mina fönsterrutor den här morgonen och jag tittade inte ens på termometern innan jag

Läs mer

Benny är en mästare!

Benny är en mästare! Benny är en mästare! Denna publikation har tagits fram av GD Miljö. Den är också tillgänglig på GD Miljös webbplats Ungdomar och miljön : http://ec.europa.eu/environment/youth/index_sv.html Manus : Benoît

Läs mer

Författare: Edvin Borgström 4A

Författare: Edvin Borgström 4A Författare: Edvin Borgström 4A Hej mamma och pappa! Ni vet att jag gillar båtar. Det hände än sak idag efter skolan. Jag och Sven skulle gå till hamnen och titta på båtar. Sen såg vi en båt. den var röd

Läs mer

REFLEKTIONER UTIFRÅN PSALM 85

REFLEKTIONER UTIFRÅN PSALM 85 REFLEKTIONER UTIFRÅN PSALM 85 SANNING BARMHÄRTIGHET RÄTTVISA FRED Baserat på en text ur boken Reconcile: Conflict Transformation for Ordinary Christians av John Paul Lederach. Bearbetad till drama av Kat

Läs mer

Söndagen före domsöndagen Vaksamhet och väntan Luk 12:35-40, 2 Kor 13:5-9

Söndagen före domsöndagen Vaksamhet och väntan Luk 12:35-40, 2 Kor 13:5-9 Söndagen före domsöndagen Vaksamhet och väntan Luk 12:35-40, 2 Kor 13:5-9 Titta upp, tala långsamt Inledning Du har fått en rejäl utmaning, ett kraft prov ska utföras. Det kommer behövas starka muskler

Läs mer

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER

Grådask. eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER Grådask eller Hur gick det sedan? en berättelse om hur det gick för Snövit efter att prinsen kysst henne ROLLER (före detta Snövit) (hennes man) (den åttonde, bortglömde, dvärgen) SÅNGER Min dröm, vart

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

ENSAM. Av Matilda Jerkvall

ENSAM. Av Matilda Jerkvall 1 ENSAM Av Matilda Jerkvall Hennes steg ekar där hon går genom den tysta staden. Hon är alldeles ensam där hon skyndar förbi de stängda butikerna. Hur kan hon vara alldeles ensam där det annars brukar

Läs mer

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 1: Tidsresan. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 1: Tidsresan Pernilla Kans, Elin Ulander, 2008 Illustrationer

Läs mer

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Om jag skulle beskriva mig själv och mina intressen så skulle inte ordet politik finnas med. Inte för att jag tror att det är oviktigt på något sätt. Men jag har ett

Läs mer

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm

Snabba fakta. När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti. Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm När deltagare: 30 juli 5 augusti När funktionär: 29 juli 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Snabba fakta Vem: Boomerang riktar sig till dig som är Utmanarscout och Roverscout

Läs mer

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse Förlossningsberättelse Torsdag 17 oktober På kvällen börjar jag känna av mensvärkslika smärtor i nedre delen av magen. Jag antar att det är helt normalt och reflekterar inte mer över det. Jag sover oroligt

Läs mer

Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång

Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång Jag ska tala om: Varför ska vi vara goda medmänniskor? Konsten att vara snäll Träningspass Snällhet en väg till framgång Vilken framträdande egenskap skulle du helst vilja ha? Skicklig yrkesmänniska Förmögen

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio. Kapitel 1 Resan. Äntligen är jag på väg till Spanien för att spela min första match med Real Madrid. Jag heter Marko och jag är 19 år gammal. Jag och min kompis Sergio är på väg med ett jätte stort kryssnings

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Stadens Hjältar 05. Luftballongen. Ett spännande äventyr med Palle och Bella!

Stadens Hjältar 05. Luftballongen. Ett spännande äventyr med Palle och Bella! Stadens Hjältar 05 Luftballongen Ett spännande äventyr med Palle och Bella! Kan du hitta Olyckskorpen? www.stadenshjaltar.se Luftballongen Elin Ferner - Pelle Ferner - Mattias Wennerfalk En vacker sommarmorgon

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 3 ABK gör avspark. Först går bollen lite fram och tillbaka mellan lagen. Två klungor jagar efter den hit och dit, men sedan får Tina tag i bollen och drar sig ut på kanten. Hon ser Max komma och

Läs mer

Zahak. Zahak och hans fader

Zahak. Zahak och hans fader Zahak Zahak och hans fader Under kung Jamshids tid, levde i Arabien en gudfruktig och folkvänlig kung vid namn Merdas. Han styrde vist och rättrådigt. Av världens rikedomar ägde han tusen hästar, tusen

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter.

SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015. Tidsram: 20-25 minuter. SAMUEL HÖR GUD ROPA 2:A SÖNDAGEN UNDER ÅRET (ÅRGÅNG B) 18 JANUARI 2015 Tidsram: 20-25 minuter. Dagens evangelieläsning är Joh 1:35-42, men i detta kapitel fokuserar vi på den första läsningen som handlar

Läs mer

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin

KREATIVA BÖNESÄTT. en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin KREATIVA BÖNESÄTT en praktisk hjälp till dig som är ledare! Initiativtagare till materialet: Maria Melin Information om materialet Till vem? I vår verksamhet är andakter en viktig del, men ibland är det

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen BJÖRN L BERGLUND UTSKRIFT AV SAMTAL HOS AF 1 (9) Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen Samtalet ägde rum hos Arbetsförmedlingen i Sollentuna tisdag 13 juni 2006 kl. 11.00 Inspelningen är cirka

Läs mer