Havsresan Av: Oliver J

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Havsresan Av: Oliver J"

Transkript

1 Havsresan Av: Oliver J

2 Havsresa n del 1 Hej mamma och pappa. Jag var i hamnen och skulle kolla på en båt där med Max. Vi hoppade i båten och såg hur stor båten var. Vi gick in i ett av rummen som vi trodde var sovrummet. Sen gick vi ner till botten av båten. Där var det fullt av medicin. Plötsligt började båten åka. Vi sprang upp till kapten och sa till honom att vända. Men han sa bara: -Ni får skylla er själva, ha ha. Då frågade vi kapten vart båten gick. Han sa att den gick till Afrika. Afrika skrek vi, så långt. Vilken stad åker vi till? Kapten sa till Cotonou. Mamma kan du skicka lite pengar till Cotonou. Vi frågade vad båten hette. Han sa att båten hette Afa. Vi gick ut och kollade på båtens namn. Vi tänkte hur ska vi orka det här.

3 1

4 Havsre san del 2 Jag och Max hade sovit i båten några dagar nu. Vi sov i en soffa i ett litet rum. På dagarna jobbade vi med att laga mat, fiska och städa. Maten vi åt var fisk och potatis, pasta med macka och till frukost äggmacka eller gröt. Det var storm ute och kallt. Jag och Max gick ut. Vi kollade ut på dom stora vågorna. Plötsligt lossnar en planka och vi springer till kapten. Vi sa: - båten sjunker det har lossnat en planka. Kapten sprang ut för att kolla på plankan. Han sa: - båten sjunker hämta livbåten. Jag och Max hade redan sett livbåten längst bak. Jag och Max kastade i båten i vattnet och hoppade i båten men kapten såg vi inte till. Vi tog med oss kikare, ett paket bananer, vatten, kompass, hammare, lampa och tält. Vi åkte i dom stora vågorna. Vi kollade i kikaren och fick syn på en ö. Vi rodde och rodde och rodde i dom stora vågorna. Till slut kom vi fram. Det var inga hus på ön. Helt öde.

5 2

6 Havsre san del 3 Vi hade sovit en natt i tältet nu. Den här eftermiddagen gick vi till stranden. Solen lyste och det var helt vindstilla. Vi satt oss ner och spanade efter fartyg. Plötsligt hörde vi ett flygplan. Vi kollade upp och såg att flygplanet flög på låg höjd. Rätt som det är slänger någon ut en låda från flygplanet. Lådan sitter på en fallskärm och faller sakta ner. Sen flyger bara planet vidare. Vi sprang fram till lådan som landade för en sekund sen. Vi försökte öppna lådan men det gick inte. Vi sprang tillbaka och hämtade hammaren. Vi slog upp lådan med hammaren. I lådan fanns en uppblåsbar gummibåt, en världskarta och en faktabok om Afrika.

7 3

8 Havs resan del 4 Frukost brukar vi äta strax efter soluppgången. Vi brukar oftast äta stekt fisk med ett glas äppelsaft. Sen går vi en stund och letar efter saker. När vi blir hungriga äter vi lunch. Till lunch äter vi färska äpplen och bär och fisk. Vi äter oftast samma sak varje dag. Till middag äter vi fisksoppa och en banan till. På kvällarna brukar vi ta lite kokosmjölk.

9 45

10 Havsre san del 5 I morse var vi ute och gick på stranden. Vi gjorde frukost och tog ett äpple till. Sen gick vi en stund på ön. Vi la oss i sanden i den stekande solen. Vi njöt av värmen. Vi tänkte hur vi skulle komma härifrån. Sen klev vi upp och började gå. Efter ett tag såg vi nåt som flöt i vattnet. Vi såg att det var en flaska som flöt i vattnet. Vi sprang och hämtade en pinne. Vi petade in flaskan med pinnen. Vi öppnade flaskan och fick se ett papper i flaskan. Vi vecklade sakta upp pappret och fick till vår förvåning se en karta över ön. Det var ett kryss utritat på kartan. Det var en skattkarta!!!

11 5

12 Havsre san del 6 Vi åt frukost som vanligt äpple och fisk. Vi såg att det inte var ett moln på himlen. Vi la oss och solade i den härliga solen. Vi drack lite kokosmjölk till. Plötsligt kom Max på att vi hade hittat en skattkarta. Vi sprang och hämtade skattkartan. Vi såg att skatten var vid två berg. Vi bestämde oss för att leta efter skatten. Vi bestämde oss för att gå nordväst. Vi tog med ett tält och kniv som vi hade gjort av trä och ett rep som vi hade gjort. Vi började gå. Efter ett tag kastar någon kokosmjölk över oss. Vi ser inget men hör att dom springer iväg. Det börjar bli mörkt och vi bestämmer oss för att slå upp tältet. Vi ser att det finns kvistar och sten vid tältet. Vi bestämmer oss för att göra varm kokosmjölk. Där vi slog upp tältet fanns det mycket gräs. Vi värmer kokosmjölken och dricker den.

13 Till slut somnar vi tills vi hör något konstigt ljud. Vi går upp och kollar vad det är som låter men vi ser inget. Vi vandrar på tills vi kommer fram till två stora berg. Vi tar upp kartan och ser att det är rätt berg. Vi letade och letade men hittade inget. Max lutade sig mot berget och plötsligt kom en trapp upp till toppen av berget fram. Vi gick upp för trappen och såg att det var massor av gräs där uppe. Vi gick runt runt tills vi såg en låda. Vi öppnade lådan sakta sakta och fick syn på ett papper på pappret stod det så här: Jag och Max tänkte det här är vårt enda hopp att komma hem. Vi läste vidare och fick se att det stod så här: Om ni vill komma hem så går det en båt förbi här en gång per månad. Båten går var fjärde söndag. Till er som är här.

14 6

15 Havsresan del 7 Jag och Max gick efter att ha hittat skatten. Det tog nästan hela dan att gå hem. När vi väl kommer hem gör vi upp eld och varm kokosmjölk. Vi drack kokosmjölken i lung takt. Vi satt upp tältet vid elden. Vi kröp in i tältet och pratade lite om skatten vi hade hittat. Sen somnade vi. Tidigt nästa morgon blir vi väckta av nåt som prasslar vid tältet. Nyvakna går vi upp och kollar vad det är. Framför oss sitter ett djur som vi aldrig sett förut. Djuret sitter ett elden. Den har en björnkropp och ett skal som en nyckelpiga med vingar.

16 7

17 Havsresan del 8 Djuret vi såg förstod vi att ingen annan hade sett. Vi bestämde att djuret skulle få ett namn. Max och jag kom fram till att han skulle heta Nyckelbjörn. Vi plockade ihop tältet och la det i väskan. Sen sprang vi allt vad vi kunde. Till slut kom vi fram till stranden där vi stannade. Det började bli mörkt. De var grönt inne i skogen och det var mest träd. Vi gick och hämtade lite mat innan vi slog upp tältet. Det var en klarblå himmel. Vi somnade inne i tältet sen. Vi vaknade av att vi hörde ljud inne från skogen. Vi gick ut ur tältet och såg Nyckelbjörnen. Han såg inte oss. Nyckelbjörnen är ungefär 2,5 meter lång. Han verkade gilla att flyga och han åt kokosmjölk och äpple. Han var uppe på natten men sov på dan.

18 8

19 Havsresan del 9 Vi vaknade och skulle gå och hämta frukost. Vädret var mulet och det fanns inte så mycket mat kvar. Vågorna slog upp mot stranden. Vi har sett en ö långt där borta vid horisonten. Vi bestämmer oss för att bygga en båt. Vi måste skaffa mer mat på den andra ön. Vi byggde båten med trä stockar i botten. Det tog nästan två dagar att bygga båten. Vi sjösatte båten tidigt på morgonen. Vi tog med oss alla grejor och började åka. Solen sken när vi började åka. Dagarna gick och när vi kom fram till dag 11 vart det storm. Det var höga vågor och båten började gunga. Vi hade så mycket mat. Vi fick äta det vi hade. Dag 27 kom vi fram till ön. Vi hoppade inte på land direkt. Vi åkte runt och kollade om det fanns något farligt på ön.

20 9

21 Havsre san del 10 Vi klev iland efter vi kollat om det fanns något farligt. Vi såg inget farligt. Solen lyste och det var hett. Vågorna hade lugnat ner sig. Vi lämnade båten vid stranden. Vi gick in i skogen. Plötsligt hoppade några på oss. Dom knöt ihop våra händer och tog oss till deras läger. När vi kom fram märkte vi att dom var kannibaler. Jag tänkte nu blir vi uppätna. Kannibalerna tänkte slänga ner oss i den heta grytan. Det var tre eller fyra hus där dom bodde. Husen var gjorda av vass. Det var mycket brun jord och mycket träd som växte där. Dom tänkte precis slänga ner oss i den heta grytan när dom fick syn på väskan. Dom tog upp oss och band oss runt ett träd som var brunt och gammalt. Repet dom band oss med satt hårt mot våra handleder. Dom öppnade väskan och tog fram kompassen. Dom frågade vad det var. Vi ljög och sa att det var en sak man kunde styra vädret med. Dom tog upp lampan och frågade vad det var. Vi sa att det var en sak man kunde önska vad man ville om man tände den. Dom tog upp sak efter sak och pratade något konstigt språk. Vi sa att sakerna bara fungerade om vi inte var där.

22 10

23 Havsresan del 11 Vi satt kvar bunden runt trädet. Solen hade gått i moln och vi hörde hur vågorna slog mot stenarna. Kannibalerna släpper inte oss istället tar dom tag i oss och lyfter oss till grytan. Grytan kokade och var het. Det steg varm ånga från grytan. Grytan var stor och svart. Den stod på några stora stenar. Dom tog våra saker och la dom i ett av husen. Dom slängde i oss i grytan och det brändes. Jag tänkte: livet gick ganska fort ändå. Kannibalerna står och pratar och då ser vi vår chans att fly. Vi hoppade ut ur grytan och sprang allt vad vi kunde. Det hade börjat regna men solen lyste. Vi sprang över gräs och pinnar. Vi ökar farten och till slut ser vi inte dom. Vi springer bort till båten. Vi är så blöta av regnet. Vi puttade i båten i vattnet och började åka. Det hade sluta regna och vi hängde kläderna på tork. Vi bestämde oss för att åka tillbaka till vår egen ö.

24 11

25 Havsre san del 12 Äntligen var vi tillbaka på vår egen ö. Vi drog upp båten på land. Solen var het och vi hörde hur vinden blåste på andra sidan ön. Klockan var middagstid och vi åt mat. Efter maten la vi oss på stranden och solade i den heta solen. Max gick och hämtade lite druvor till oss. Vi låg en stund och pratade och åt druvorna. Blåsten hade börjat kommit hit vi tyckte det började bli kallt. Vi gick in i vår lilla koja som vi hade byggt. Vi hade byggt kojan av trä och rep. Vi hade också lagt på palmblad så det inte det skulle bli kallt. Vi hörde hur det började regna utanför kojan. Vi somnade efter lite prat. Klockan var inte så mycket. Mitt i natten hörde jag hur en båt åkte utanför ön. Jag väckte Max. Vi tänkte: Det här blir vår chans att komma hem. Vi gick ut och viftade med palmblad och våra tröjor. Men dom verkade inte märka något.

26 Då sprang Max och hämtade lampan. Max tände lampan och dom verkade ha fått syn på oss. Dom hoppade ut i en jolle. Det tog några minuter innan dom kom till oss. Det var kallt och det regnade. Dom hämtar oss och ror in till deras båt. Det var höga vågor och vi vart jätteblöt. När vi kommer ombord på den stora båten märker vi att dom är sjörövare.

27 12

28 Havsresan del 13 Vi kommer upp på båten. Det regnar fortfarande och det är kallt. Båten är stor och svart. Sjörövarna slängde in oss i någon liten hydda. Dörren till hyddan var brun och rostig och det fanns många bucklor på den. Rummet var litet och utan fönster. Men det fanns i alla fall en säng där. Vi la oss i sängen och Max sa: - Tänk om vi dör här inne. Sen somnade vi. Nästa morgon vaknade vi av att någon bankade på dörren. Dörren öppnades och in kom en sjörövare. - Kaptenen vill träffa er. Det hade slutat regna när vi kom ut och solen brände i våra ögon. Vi gick upp för en trappa och in i en liten hydda med stora fönster och en massa spakar. Kaptenen sa: - Jag ska göra er till sjörövare på en vecka. Kaptenen ropade på en sjörövare. Sjörövaren tog med oss till ett klädskåp. Vi fick ta på oss riktiga sjörövarkläder och ett svärd. Veckan var jobbig. Det började med att vi slogs mot varandra med svärd, sen fick vi styra kanonen. Vi fick också träna på att ta massor av guld i stora säckar.

29 13

30 Havsresan del 14 Första veckan var äntligen över. Vi hade jobbat hårt och lärt oss mycket. Vi låg i sängen, vi hade fått en filt som vi kunde ha. Det var varmt i hyddan. Vi låg vaken i sängen tills vi hörde kocken ropa: - Frukost. Vi skyndade att ta på oss kläderna. Vi hade fått en kista där vi kunde ha kläderna. Vi öppnade dörren och gick upp för trappan. Vi kom upp ut till uterummet. Sjörövarna hade en egen kock som dom hade tagit med sig från fastlandet. När vi kom upp kände vi hur vinden blåste lugnt på oss. Det var små vågor på vattnet och vi kände ändå lite värme. Vi gick in till matrummet. Där inne skrattades och pratades det. Vi satt oss vid ett matbord där det satt massor av sjörövare. Kocken kom in med massor av färska bröd. Kocken sa så här när han ställde den stora tallriken med bröd på bordet: - Nu får ni nybakat havrebröd, se till att äta upp allt. Det luktade så gott om det nybakta brödet. Alla sjörövare skyndade att ta ett bröd. Sen kom kaptenen och sa så här: - Utkiken har sett ett handelsskepp från Italien. Alla satt kvar och började prata igen och skratta.

31 Men då sa kaptenen så här: - Upp och jobba, vi ska plundra skeppet. Alla sprang till sina platser. Vi åkte mot skeppet, det hade börjat blivit mindre vågor. Det blåste mindre och vi kände hur solen brände mot huden. vi åkte närmare det stora handelsskeppet. Några stora sjörövare kastade änterhakarna så det fastnade på det stora skeppet. När alla var klara ropade kaptenen: - ANFALL!!! Nästan alla sjörövare hoppade upp på skeppet. Det var två män i skeppet. Sjörövarna får tag i dom två männen. Männen var klädd i fina kläder och en hatt. En av sjörövarna ropar på Max att han ska hämta två rep. Max hämtar repen och ger det till sjörövaren. Vi band repet runt deras händer. Vi frågade den Italienska kaptenen vart allt av värde fanns. Han pekade mot en dörr. En av sjörövarna öppnade dörren. Dörren öppnades och i fanns ett stort rum med bara guld. Det fanns ett fönster där inne men det satt en gardin för. Vi tog allt guld i säckar och lastade över det till våran båt. När vi hade lastat över allt guld sa en sjörövare till båda männen: - Vill ni dö eller hjälpa kocken. - Vi vill hjälpa kocken sa den ena. Vi fäste ett rep i deras båt och drog efter våran båt.

32 14

33 Havsresan del 15 Vi vaknade en morgon av att dörren bankade igen. Vi klev upp ur sängen och klädde på oss. - Frukost ropade kocken. Vi öppnade dörren och gick till matsalen. Det regnade ute och det var höga vågor. När vi kom in i matsalen var det helt tyst. Jag och Max smög in, det gungade ganska mycket i båten av vågorna. Max frågade lite tyst: - Vad är det som hänt. En av sjörövarna säger: - Klas sjörövare har fått gå på plankan, kaptenen var inte nöjd med honom. Jag och Max tog ett bröd och gick. Vi gick in i vår hydda och sa: - Vi måste fly här ifrån. Vi började gå upp ur vår hydda. Vi smög upp för trappan, plötsligt vart Max biten av en mygga. Vi gick ut i regnet och det var kallt. Vi frös mycket. Vi gick mot en jolle och tänkte stjäla den. Men då kom kaptenen och sa: - Vad gör ni? Han sa det med arg röst. Vi sa: - Viii tttänkte kolla på äää vattnet. Kaptenen trodde på oss och gick. Vi pustade ut. Vi smög till jollen och hissade ner den. Försiktigt klev vi i den lilla båten. Det hade börjat blivit bättre väder. Solen hade börjat skina. Vi började ro och till slut såg vi inte den stora båten.

34 15

35 Havsresan del 16 Vi sitter i våran stulna jolle mitt ute i havet. Det var skön solvärme och det blåste inte. Vi hade ingen mat och vi var hungriga. Vi hade bara suttit i jollen några timmar. Vi rodde och rodde men såg aldrig land. Max sa till mig: - Nu dör jag om jag inte får mat. - Nej, Max det gör du inte. Jag vart rädd, jag hade aldrig tänkt att vi kunde dö här. När vi hade suttit i jollen i tre dagar var det regnigt och blåsigt. Plötsligt dök ett kustbevakningsfartyg upp. Vi vinkade och skrek och den verkade åka mot oss. När båten börjar närma sig svimmar Max. Nej tänkte jag, har han dött. Kustfartyget kom närmare och och jag skrek att Max kanske hade dött. Dom skyndar sig att ta upp mig och Max i kustfartyget. En doktor får undersöka Max. Max vaknar och mumlar något till doktorn. Max kom ut till mig och jag ler av lycka. Vi åt stora mängder mat och vi åt bara mer och mer. Efter en dag åkning kom vi äntligen hem till hamnen i vår egen stad. Mamma och pappa och Maxs föräldrar står där. Vi hoppade upp och kramade våra föräldrar. Det var massor av folk där och tidningen var där och fotograferade och intervjuade oss.

36 16

37

Författare: Edvin Borgström 4A

Författare: Edvin Borgström 4A Författare: Edvin Borgström 4A Hej mamma och pappa! Ni vet att jag gillar båtar. Det hände än sak idag efter skolan. Jag och Sven skulle gå till hamnen och titta på båtar. Sen såg vi en båt. den var röd

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie Julia Gerlin Del 1 Hej mamma och pappa, jag vet att ni säkert undrar vad jag om min kompis är men jag ska berätta: ni vet ju att jag alltid velat åkt båt på havet, så jag och min kompis Emma gick ner till

Läs mer

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Havsresan Oliver B Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Vi gick upp till kaptenen och frågade

Läs mer

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej, Jag heter Aragon. Jag och min far bor i en liten stuga i en liten stad kallas sed Wood. Här bor det inte många men vi odlar mat så det räcker till alla. Men vi har inte mycket

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio. Kapitel 1 Resan. Äntligen är jag på väg till Spanien för att spela min första match med Real Madrid. Jag heter Marko och jag är 19 år gammal. Jag och min kompis Sergio är på väg med ett jätte stort kryssnings

Läs mer

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc Av Sarah Westerlund Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie och jag ville gå närmare och kolla.

Läs mer

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v Av Julia Björklund Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för vi ska bara till Irland och hem igen.

Läs mer

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke DRAKEN Av Simon Kraffke 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Erik och jag är 7 år och jag bor på en gård och den gården heter Hemlighetensgård bara för att vad som helst kan hända här. Och den gården ligger

Läs mer

Havsresan Linus Myran Myhrgren

Havsresan Linus Myran Myhrgren Havsresan Linus Myran Myhrgren Författare:Linus.M Illustratör:Linus.M Del 1 Hej mamma och pappa,jag och Henrik är fast på en båt på väg till Mongoliet det började med att jag och Henrik skulle gå hem från

Läs mer

Marios äventyr. Kapitel 1

Marios äventyr. Kapitel 1 Marios äventyr Kapitel 1 -Jag heter Mario. Jag är 10 år. Jag bor i ett litet grönt hus och min kompis Luigi bor i ett litet gult hus. Jag ska till min kompis Luigi, vi är bästa vänner. Nu ska jag gå till

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B Havsr esan Av: Adrian Bergström 4B Kapitel 1 Hej Hej mamma och pappa! Det har hänt en liten sak när jag och Lennart skulle gå till hamnen då såg vi en fiskebåt som hette Titanic.Vi gick ombord och kollade.

Läs mer

Hälsningar Viktor och Ida

Hälsningar Viktor och Ida Ida Sjöberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Jag och Viktor skulle gå och titta på en jättestor båt som stod i hamnen. För Viktor tycker så mycket om båtar. När vi kom in i båten så kände vi att den rörde

Läs mer

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin Havsr esan Författare och illustratör : Daniel Uhlin Kap 1 Hej mor och far. Jag har fastnat på en båt med min kompis han heter Sickan Igår såg vi en stor båt som heter Skorven den är röd och stor. Det

Läs mer

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :) Av:Emelie Eriksson Havsresan Hej mamma och pappa jag är fast på en båt. Ni kan jättegärna skicka pengar till nästa stad. Jag pratade också med kaptenen och han sa bara ni får skylla er själva om ni klev

Läs mer

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi gick in. När vi hade kommit in så åkte båten iväg.

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp! Jag sträcker på mig och går upp. Det är kallt i huset. Vi kom precis hem från en resa från Turkiet. Min kompis

Läs mer

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren Kapitel 1 Hej jag heter Matteo Lindgren. Jag går på elevskolan. Jag är 10 år. Min bästa kompis heter Emil Hanson. Vaktmästaren är läskig. Han är alltid arg skriker så högt så att man blir rädd. Första

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. Elsa hallén Den magiska dörren Elsa hallén 1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter

Läs mer

av Emanuel Stålhandske 4a

av Emanuel Stålhandske 4a av Emanuel Stålhandske 4a del 1 Hej mamma och pappa! Det har hänt en olycka jag och Sven Ivar klev på en båt vi gick runt och kollade sen skulle vi kliva av. Men då åkte de vi letade upp kaptenen vi sa

Läs mer

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Kapitel 1 - skeppet Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa. Jag och min bästa kompis skulle åka flygplan till Madagaskar, men de flygplanet hade kraschat. Så vi var tvungna att åka med ett skepp, så

Läs mer

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Havsresan Författare och illustratör: Elias Sjöstedt Del 1 Hej Mamma och Pappa jag och Mackan var i hamnen efter skolan vi såg en båt som heter Solstrålen.En stor gul rostig båt med 4 skorstenar vi klev

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien HavsResan J O AK I M Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien Du undrar säkert varför jag är på en båt. För att jag och Isak var nere vid hamnen såg jag en båt.

Läs mer

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson Författare: Emmy jansson Målade bilderna: Emmy Jansson 1 Draken Kapitel:1 Drakägget Jag vaknar av att mamma smäller upp dörren och ropar till mig. - Julie det finns ingen ved! - Jag kan gå ut och fixa

Läs mer

Havsresan. Sanna Larsson,

Havsresan. Sanna Larsson, Havsresan Sanna Larsson, 4A DEL 1 Hej mamma och pappa! Jag och min vän Kimberly såg en båt och vi ville undersöka den. Men när vi skulle gå av så var det försent. Då gick vi till kaptenen och sa. Du måste

Läs mer

Spöket i Sala Silvergruva

Spöket i Sala Silvergruva Spöket i Sala Silvergruva Hej! Jag har hört att du jobbar som smådeckare och jag skulle behöva hjälp av dig. Det är bäst att du får höra vad jag behöver hjälp med. I Sala finns Sala Silvergruva, den har

Läs mer

Felix och gammelgäddan

Felix och gammelgäddan Felix och gammelgäddan Tycker du om den här sagan? Surfa in på www.smasagor.se Där kan du hitta fler sagor Har du funderingar, kommentarer eller frågor skicka ett epostmeddelande till jonny_carlsson@passagen.se

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Olof vaknar av att motorn låter konstigt. Den gnisslar som att den ska tryckas ihop till en plåt burk. Olof blir yr och känner av att planet börjar

Olof vaknar av att motorn låter konstigt. Den gnisslar som att den ska tryckas ihop till en plåt burk. Olof blir yr och känner av att planet börjar Olof vaknar av att motorn låter konstigt. Den gnisslar som att den ska tryckas ihop till en plåt burk. Olof blir yr och känner av att planet börjar tappa höjd. Olof ser lite svagt att alla syrgas maskerna

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan

Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan Johan Walter 4b Hej mamma och pappa Jag och Viktor gick för att köpa lite godis och då såg en vi en båt vi vart nyfikna och tänkte gå in och kolla läget. Då så började det vibrera under oss vi märkte att

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1

Den magiska dörren. Kapitel 1 Den magiska dörren Kapitel 1 Hej jag heter Jakob och jag är 9 år och går på sunds val skolan. Jag hade också en dästa vän oliver.och vi ska gå till skolan för första gången med varandra.men jag var lite

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!!

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!! Av Ludwig Norman 4B Kapitel 1 Hejsan Lilla Mammsingen! och Pappsen. ni vet att jag alltid har älskat båtar! Jo efter skolan så gick jag och Ica-Stig till hamnen efter skolan. Då såg vi en stor båt! Och

Läs mer

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. kapitel 1-hej Den magiska dörren kapitel 1-hej Hej, jag heter Josefin. jag är 10 och ett halvt år gammal. Jag har bruna ögon och långt tjockt hår. Jag går på dans och fotboll. Jag har två bästa kompisar, Filippa och

Läs mer

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon 1 Kapitel 1 hej Hej, jag heter Gabriella och går på Maden skolan. Jag har långt brunt hår och älskar kaniner. Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren

Läs mer

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF

Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN MAMMA OLE DOLE DOFF Först till häcken... en berättelse om vad som hände innan prinsen kysste prinsessan ROLLER HÄCK-IRÈN D sovande flicka mamma lat son lat son lat son flitig gårdskarl gift med Ingvild flitig gårdsfru gift

Läs mer

Livets lotteri, Indien

Livets lotteri, Indien Livets lotteri, Indien Jag heter Rashmika Chavan och bor i Partille, men mitt ursprung är Indien (Mumbai). Jag, min mamma Angirasa och lillebror Handrian flydde till Sverige när jag var 11 år. Nu är jag

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan vände sig om. - Kan du sluta kasta pennor på mig?! fräste Johan. - Håll käften! svarade Peter. - Nej!!! - Sluta kasta pennor

Läs mer

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa? Baksidan Moa och Alex hör konstiga ljud på vinden. Ska dom våga kolla? Den elaka klasskamraten ställer till det för dom hela tiden. Moa går och kollar och sen. Hur ska det gå? Om du vill veta så får du

Läs mer

Dennis svarade. Det var Maria. -Hej, det är Maria. -Hej, sa Dennis. -jag vill bara tacka för att du räddade min brors son. - Det var så lite så. - Och förlåt för att jag inte vågade säga ifrån på caféet,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

Jag tog några mackor och lite saft och sa att vi skulle sitta på bryggan och fika. Vi gick ner till bryggan och fikade och pratade.

Jag tog några mackor och lite saft och sa att vi skulle sitta på bryggan och fika. Vi gick ner till bryggan och fikade och pratade. Huset Huset är precis så stort som på bilden pappa visade oss. Det ligger i utkanten av det lilla samhället på en kulle. Vart man än tittar ser man granskog eller vatten. Mörk och tät som i sagorna. Det

Läs mer

Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med!

Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med! MAGGI LUNTAN Hej! Va kul att just du öppnar den här boken som handlar om mig, MAGGI LUNTAN! Jag vill gärna berätta om några spännande upplevelser. Häng med! Skridsko i månskenet Mina syskon åkte skridskor

Läs mer

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Peter och jag är 10 år. Jag går på Kajsaskolan. Min kompis heter Jonathan och går i min klass. Jag är rädd för min rektor på skolan, för varje dag går hon

Läs mer

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster

Åker igenom samtliga sträckor, men finner till vår besvikeslse att det inte finns speciellt mycket sevärt på denna tävling, fastnade för en vänster Så var det då dags att för första gången sammanfatta händelserna för en rallyfantast, s k gam, detta utspelade sig under en helg och beskriver många tankar och känslor upplevda under en och samma helg...

Läs mer

Har du saknat mig? Prolog Nu är det 12 år sedan och jag tänker fortfarande på det. Hur mamma skriker på pappa att han ska gå medan han skriker tillbaka, det var då han lämnade oss och tillbaka kom han

Läs mer

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren Av: Minna Den magiska dörren Av: Minna den magiska dörren. 1. hej jag heter Lin jag är 9 år och jag går på sjöfälts skolan idag är det den första dagen efter sommarlovet. i morse när jag vaknade var klockan redan

Läs mer

Det blåste nästan storm ute. Trädens

Det blåste nästan storm ute. Trädens 1 Det blåste nästan storm ute. Trädens kronor böjde sig för vinden och löven låg i frusna drivor på marken. Det var onsdagen före höstlovet. Måste vi gå ut på rast? sa Maja när skolklockan ringde. Nej,

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan

Kapitel 1: Ljudet. Kapitel 2: Rädslan Kapitel 1: Ljudet Det var en helt vanlig dag. Erik och hans klass hade kemilektion. Plötsligt hörde Erik konstiga ljud under golvet. Erik gillade inte kemiläraren. Han var sträng och sur hela tiden. Det

Läs mer

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja. Hej jag heter malva nu är det skola men om två dagar så är det sommarlov jag och mina kompisar har bestämt att vi ska resa i genom Sverige. Förresten heter jag ju Malva och är 10 år, jag älskar hästar,dansa,simma

Läs mer

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja! ÖNSKE BOKEN Önske boken Nu ska ni få höra om när jag var 13 år, 9 månader, 5 dar 3 timmar och 17 sekunder. Jag bodde i Stockholm med min familj. Jag hade två syskon dom heter Erik och Amanda. Min mamma

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Men ingen svarar. Han är inte här, säger Maja. Vi går ut och kollar.

Men ingen svarar. Han är inte här, säger Maja. Vi går ut och kollar. Mannen som äger campingen, förklarar Maja. Han sa det när jag ringde. Fråga bara efter Gunnarsson, sa han. De går in i huset. Där inne står konserv burkar och paket på olika hyllor. Hallå, ropar Lasse.

Läs mer

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER

PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER PASCALE VALLIN JOHANSSON & EDITH HELSNER Malte är en clown Av Pascale Vallin Johansson & Edith Helsner ISBN 978-91-637-3863-0 Copyright 2013 Text: Pascale Vallin Johansson Copyright 2013 Bild: Edith Helsner

Läs mer

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Text & musik: Agnes Samuelsson, Jonatan Samuelsson Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Vi gillar alla människor Hur dom än ser ut Vi vill att dom ska veta Dom är älskade av Gud Vi gillar dans

Läs mer

Mini-kören på Fårö 2014. Texter

Mini-kören på Fårö 2014. Texter Mini-kören på Fårö 2014 Texter Välkommen till årets körvecka på Fårö! Det här är texter till dig som sjunger i Mini-Kören. Vi kommer att sjunga och leka oss fram genom melodier och texter under veckan

Läs mer

Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu.

Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu. Öde ön Jag befinner mig mitt ute på Indiska Oceanen. Det är min tredje vecka till sjöss och allt har varit lugnt och gått enligt planerna. Tills nu. Det blåser storm och regnet smattrar mot det gungande

Läs mer

Havsresan Emmy Holmberg

Havsresan Emmy Holmberg Havsresan Emmy Holmberg Kapitel 1 Hej mamma och pappa! Saga och jag skulle gå ner vid hamnen och kolla på ett fiskespö när vi såg en jättefin båt, den var alldeles knallblå och stor var den också. Den

Läs mer

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby Amanda och Ronaldo hittar en skatt En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby Knutbyskolan, Rinkeby 2015 www.knutbyskolan.stockholm.se Amanda och Ronaldo hittar en skatt En bok av klass 1c Knutbyskolan,

Läs mer

FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C

FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C FÖRFATTARE AGNES OLSSON 5C 1 KAPITEL 1 DRAKÄGGET Jag vaknade av att min syster Lovisa pratade med min andra syster Lucia. Jag, Lovisa, Lucia och mina bröder Emil, Isak och Lukas sover i samma rum medan

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Vår Historia. Klass 3b Stehagskolan Våren 2011

Vår Historia. Klass 3b Stehagskolan Våren 2011 Vår Historia Klass 3b Stehagskolan Våren 2011 Big bang Big Bang var en stor smäll. Smällen bildade planeter. Big Bang börja med massa plus och minus. Jorden var ett stort glödande klot. Det fanns massa

Läs mer

Magiska dörren Elin Gustafsson

Magiska dörren Elin Gustafsson Magiska dörren Elin Gustafsson Kapitel 1 Hej Jag red snabbt till stallet och sadlade av Bingo. Det skulle snart bli mörkt och jag skulle behöva cykla hem själv. Jag ställde in Bingo i boxen och gav honom

Läs mer

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Förföljaren Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp. Var på din vakt och håll ögonen öppna, med sylvassa naglar

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET Kapitel 1 HEJ! Hej! Jag heter Mandy och jag är 10 år. Jag går på Himlaskolan. Jag bor i Alafors.Rebecka är min bästa vän, hon bor också i Alafors. Hon är 10 år hon med. Vi leker varje dag i skolan. Rebecka

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar

Jag går till jobbet nu. Hon försvann igen, ville inte vakna. Där inne var smärtan mjuk. Där inne i sömnens dimma var han kvar finns, finns inte. En så mycket bättre värld. Den var vadderad, full av förmildrande omständigheter. Hon ville aldrig vakna mer och behöva återvända till det där andra till verkligheten. Nej, hellre då

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning kapitel 1 s.1 kapitel 3 s.3 kapitel 5 s.5 kapitel 2 s.2 kapitel 4 s.4 kapitel 6 s.6 Kapitel 1 Abdullah? Abdullah Alshori vaknade klockan 6.00 med tårta på sängen. Han fyller 18 år

Läs mer

- Så trevligt, hördes en vänlig röst inifrån och en litet mindre och ljusare igelkott blev synlig innanför dörren.

- Så trevligt, hördes en vänlig röst inifrån och en litet mindre och ljusare igelkott blev synlig innanför dörren. 1 Det var en sådan där riktigt varm och stilla sommardag. Markus hade ingen att leka med. Alla hans kompisar var på semester. Mamma läste en bok och pappa vilade sig. Markus suckade. Han gick en sväng

Läs mer

Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting

Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting EN HITTA PÅ-SAGA AV MALIN NORLANDER Sagan om den höjdrädda fågeln Vingenting 2012 Malin Norlander E-bok ISBN 978-91-7477-113-8 Pupill förlag Det var en gång en

Läs mer

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse Förlossningsberättelse Torsdag 17 oktober På kvällen börjar jag känna av mensvärkslika smärtor i nedre delen av magen. Jag antar att det är helt normalt och reflekterar inte mer över det. Jag sover oroligt

Läs mer

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och

Dagen gick mot sitt slut, och det gjorde mitt äventyr här också. Det är tråkigt att lämna den här platsen, det finns så mycket minnen härifrån och Dag 4 22/6-09 Shiet asså, vakna idag och kände hur spännande dagen skulle vara. Jag ska till Badresor och vara där för att se hur de har det. Jag minns när jag själv var liten och hängde på badresorna

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer. 1. Solen var precis på väg upp och där ute på den lilla grusplanen intill byn kunde man redan se Santos springa omkring med den bruna slitna läderbollen som han gjorde varje dag. Oavsett om det var vardag

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

Skeppet som brann till havs

Skeppet som brann till havs Skeppet som brann till havs Det var en gång jag var ute och gick en helt vanlig dag sen såg jag nåt skumt svepa förbi där borta i gränden. Så jag följde efter det men det var bara en katt. -men är det

Läs mer

FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA. En magiskt dimension i små barns lärande

FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA. En magiskt dimension i små barns lärande FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA En magiskt dimension i små barns lärande FÖRSKOLAN ANKAN, STENKYRKA Så här är vår vecka för t ex 3-5-åringar på Fjädern: Den första dagen i traditionell förskolemiljö med mycket

Läs mer

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet.

Jag ritar upp en modell på whiteboard-tavlan i terapirummet. VAD ÄR PROBLEMET? Anna, 18 år, sitter i fåtöljen i mitt mottagningsrum. Hon har sparkat av sig skorna och dragit upp benen under sig. Okej, Anna jag har fått en remiss från doktor Johansson. När jag får

Läs mer

Utdrag ur Misstänkt ljus. Kapitel 1: Ljuset från ett ufo

Utdrag ur Misstänkt ljus. Kapitel 1: Ljuset från ett ufo Utdrag ur Misstänkt ljus Kapitel 1: Ljuset från ett ufo Har du tänkt på att ljuset från ficklampan syns ut genom tältduken, viskade Kajsa. Om det skulle komma ett ufo flygande där uppe över trädtopparna

Läs mer

Monstret Arrax Av: Evelina

Monstret Arrax Av: Evelina Monstret Arrax Av: Evelina Kapitel 1: Ljuden På Streteredsskolan var kemilektionen i full gång. Klass 4a hade lektion. Och där fanns en tjej som hette Elvira. När det var ungefär 20 minuter kvar på lektionen

Läs mer