Telit RS900 Biltelefon Installationsmanual

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Telit RS900 Biltelefon Installationsmanual"

Transkript

1 Telit RS900 Biltelefon Installationsmanual

2 Innehåll: 1 Biltelefon kit Installationsdiagram Biltelefonens layout Förbered placering av telefonens utrustning Planera telefonens och hållarens placering Planera mikrofonens placering Planera högtalarens placering 8 5 Installera hållare och telefon Planera placering (Påminnelse) Installera hållare och telefon Installera mikrofonen Installera högtalaren Ansluta strömförsörjningen Ansluta spänningskablarna Installera GSM Antennen Installera GPS antennen (endast sats med GPS funktion) Installera SIM kortet Installera luren med hållare 21 6 Felsökning Appendix... 25

3 1 Biltelefon kit Satsens delar Beskrivning Telefon Högtalare Mikrofon Kablage och säkringar Hållare med skruvar

4 Satsens delar Beskrivning GSM antenn Denna högeffektiva antenn är konstruerad för montering på insidan av en glasruta och fungerar med 800MHz, 900MHz, 1800MHz, 1900MHz och 2100MHz UMTS band. Den är utrustad med en sjävhäftande yta och kabel med SMA kontakt GPS antenn (endast GPS versionen) GPS aktiv antenn Telefonlur

5 2 Installationsdiagram Kulledfäste Telefonlur med hållare Telefon Svart Aktiv GPS antenn (endast GPS version av RS900) Koppar Högtalare GSM antenn Mikrofon +12V Batteri Mute JORD +12V Tändning 2A säkring

6 3 Biltelefonens layout Uttag för telefonlur Volymknappar 2.2 display, 65k färg SIM Vänster funktionsknapp OK Ring / Svara Navigationsknapp och GPS Höger funktionsknapp Lägg på / Avsluta Genväg till telefonsvarare RS900 utan GPS funktion har istället en knapp märkt OK Tangentbord Slå PÅ / AV telefonen

7 4 Förbered placering av telefonens utrustning Placeringen av telefonens utrustning måste planeras i förväg innan installationen påbörjas. Kontrollera att inga kabelstammar går genom platser där telefonens utrustning skall installeras. Kontrollera att inga delar för telefonen stör användningen av fordonet eller dess system. 4.1 Planera telefonens och hållarens placering Det bästa sättet att bestämma telefonens position för att få kunden nöjd, är att placera den med kunden bredvid dig och få kundens godkännande. Kontrollera att telefonens placering inte stör användningen av fordonet eller dess system: den skall inte störa öppning av handskfack eller andra fack, manövrering av växelspak eller handbroms, etc. Varning! Installera inte telefonen framför fordonets airbag. Denna begränsning måste följas för att krockkudden i en nödsituation ska kunna blåsas upp och fungera korrekt. Kontrollera att ytan där telefonen skall monteras är tillräckligt stark för att hålla telefonens vikt och det tryck som uppstår vid användning. När telefonens placering väljs, kontrollera att kablaget som är anslutet till telefonen inte stör användningen av fordonet eller dess system. Kontrollera att det är säkert och bekvämt att använda telefonen och läsa displayen från förarsätet. Kontrollera att telefonen skyddas från direkt solljus och fukt (luftkonditioneringens öppningar). Kontrollera att telefonens skyddas mot mekanisk skada från fordonets rörliga delar.

8 4.2 Planera mikrofonens placering Installera telefonens externa mikrofon cm från förarens normala position under körning. Mikrofonens rekommenderade position är mellan fordonstaket och vindrutans glas och långt ifrån externa källor av brus. Installera mikrofonen i en annan riktning jämfört med högtalaren för att undvika eko och kontrollera att avståndet är åtminstone 1.5 meter mellan de två enheterna. 4.3 Planera högtalarens placering Högtalaren och mikrofonen måste vara riktade åt olika håll för att undvika eko. Göm inte högtalaren innanför instrumentpanelen. Om du täcker över den kommer ljudkvaliteten att försämras. Placera högtalaren på höger sida om mittkonsollen, framför konsollen, på en plats där den inte stör föraren eller passagerare, men ändå hörs bäst.

9 5 Installera hållare och telefon Telefon Hållare Justerbart fäste 5.1 Planera placering (Påminnelse) Det bästa sättet att bestämma telefonens position för att få kunden nöjd, är att placera den med kunden bredvid dig och få kundens godkännande. Kontrollera att telefonens placering inte stör användningen av fordonet eller dess system: den skall inte störa öppning av handskfack eller andra fack, manövrering av växelspak eller handbroms, etc. Varning! Installera inte telefonen framför fordonets airbag. Denna begränsning måste följas för att krockkudden i en nödsituation ska kunna blåsas upp och fungera korrekt. Kontrollera att ytan där telefonen skall monteras är tillräckligt stark för att hålla telefonens vikt och det tryck som uppstår vid användning. När telefonens placering väljs, kontrollera att kablaget som är anslutet till telefonen inte stör användningen av fordonet eller dess system. Kontrollera att det är säkert och bekvämt att använda telefonen och läsa displayen från förarsätet.

10 Kontrollera att telefonen skyddas från direkt solljus och fukt (luftkonditioneringens öppningar). Kontrollera att telefonens skyddas mot mekanisk skada från fordonets rörliga delar. 5.2 Installera hållare och telefon 1. Demontera hållaren till dess två ingående delar. 2. Installera en av delarna på den bestämda positionen i fordonet med de 4 skruvarna. Om du inte kan placera hållaren korrekt, vänligen använd ett justerbart fäste som är modellanpassat för fordonet. 3. Installera den andra delen för hållaren på telefonen med de 4 philips skruvarna som medföljer i satsen. Använd endast original skruvarna som medföljer i denna sats. 4. Koppla ihop de två delarna för hållaren. 5. Dra kablaget som kommer ut från telefonen bakom panelen.

11 5.3 Installera mikrofonen Mikrofonen är utrustad med ett clips som gör det möjligt att fästa mikrofonen mellan fordonets tak och vindrutans glas Planera placering (Påminnelse) Installera telefonens externa mikrofon cm från förarens normala position under körning. Mikrofonens rekommenderade position är mellan fordonstaket och vindrutans glas och långt ifrån externa källor av brus. Installera mikrofonen i en annan riktning jämfört med högtalaren för att undvika eko och kontrollera att avståndet är åtminstone 1.5 meter mellan de två enheterna.

12 5.3.2 Installera mikrofonen 1. Använd medföljande clips och montera mikrofonen mellan biltaket och vindrutans glas. 2. Dra mikrofonkabeln längs med taket och innanför klädseln så att det inte syns. 3. Fortsätt att dra mikrofonkabeln längs med vänster A-stolpe på förarsidan. 4. Dra kabeln därefter under instrumentpanelen till anslutningspunkten i huvudkablaget för biltelefonen. Kontrollera att mikrofonkabel och antennkabel är åtskilda från varandra. Kontrollera att mikrofonkabeln inte kommer i kontakt eller stör fordonets pedaler eller rattstång. 5. Anslut mikrofonkabelns kontakt till motsvarande kontakt i huvukablaget.

13 5.4 Installera högtalaren Planera placering av högtalaren (Påminnelse) Högtalaren och mikrofonen måste vara riktade åt olika håll för att undvika eko. Göm inte högtalaren innanför instrumentpanelen. Om du täcker över den kommer ljudkvaliteten att försämras. Placera högtalaren på höger sida om mittkonsollen, framför konsollen, på en plats där den inte stör föraren eller passagerare, men ändå hörs bäst Installera högtalaren 1. Installera högtalaren på höger sida om mittkonsollen, framför konsollen. 2. Demontera skruvarna som fäster högtalaren till bygelfästet. 3. Montera fästbygeln med de två skruvarna. 4. Dra högtalarkabeln under/bakom fordonets matta. 5. Kontrollera att kabeln inte stör användningen av fordonet eller dess system. 6. Kontrollera att högtalarkabeln inte kan utsättas för åverkan av passagerarna.

14 5.5 Ansluta strömförsörjningen Strömförsörjningskablarna är separerade från huvudkablaget. Innan installationen påbörjas, anslut de fyra ledarna (vilka inkluderar 2A säkringarna) med kabelskor och kabelskotång. Varning! Vänligen notera att vassa kanter eller rörliga delar kan skada kablarna. Värdet för de medföljande säkringarna får inte ändras. Satsen passar 12V fordon. De elektriska kablarna skall dras enligt följande rekommendation: Så att de inte stör föraren eller passagerarna. Så att de inte passerar nära fordonets vassa kanter eller rörliga delar. Spänningsmatning kan hittas under instrumentpanelen eller nära säkringsboxen (beroende på bilmodell). Använd endast satsens medföljande original säkringar (250V / 2A).

15 5.6 Ansluta spänningskablarna Batteri + Mute Tändning Jord Följande tabell beskriver hur spänningskablarna skall anslutas till fordonets elektriska system. Kabelfärg Funktion Måste anslutas till Kontroll Röd För att ge biltelefonen +12V batterispänning Kontrollera att en Inkluderar säkringshållare en fast drivspänning Medföljande säkring med hållare måste 250V / 2A säkring används. användas Svart För att ge biltelefonen Chassijord (-) Kontrollera att jord (-) anslutningspunkten är en befintlig jordpunkt i fordonet. Grön För att slå på +12V Bestäm korrekt Inkluderar säkringshållare biltelefonen när tändningen slås på och slå av den efter att tändningen slås av. tändningsspänning anslutningspunkt med en voltmeter. Kontrollera att en 250V / 2A säkring används.

16 5.7 Installera GSM Antennen Planera placeringen av GSM antennen Den rekommenderade placeringen för GSM antennen är på vindrutans högra sida. Om andra kommunikationssystem är installerade i fordonet, placera antennen så långt som möjligt från den andra antennen. Minsta rekommenderade avstånd är 30 cm. En del bilfabrikanter (t.ex. Renault) har strålningsfilter på vindrutan. Därför är det nödvändigt att installera antennen på en sidoruta eller på bakrutan. På fordon med airbags skall antennkabeln dras bakom eller på sidan om airbagen Installera antennen 1. Rengör noggrannt området som avses för installationen med en trasa och rengöringsmedel. Låt ytan torka innan du fortsätter. 2. Dra försiktigt av skyddsfilmen från den självhäftande ytan. 3. Placera antennen på den rengjorda ytan. 4. Tryck försiktigt antennen mot glasrutan. Kontrollera att alla hörn fäster mot glaset. Välj monteringsposition på fordonets vindruta enligt nedanstående skiss. Håll ett avstånd på minst 20 mm från metallytor.

17 5.7.3 Möjliga positioner Installera koaxialkabeln 1. Dra antennens koaxialkabel längs stolpen. Kontroller att antennkabeln inte skadas. 2. Fortsätt dra kabeln mot huvudkablaget och anslut SMA kontakterna till varandra. 3. Rulla ihop återstående kabel. 4. Kontrollera att antennen och kabeln är korrekt installerade.

18 5.8 Installera GPS antennen (endast sats med GPS funktion) Planera placeringen av GPS antennen Den rekommenderade placeringen av GPS antennen är på instrumentpanelens nedre högra sida. På fordon med airbags skall antennkabeln dras bakom eller på sidan om airbagen Installera GPS antennen 1. Rengör noggrannt området som avses för installationen med en trasa och rengöringsmedel. Låt ytan torka innan du fortsätter. 2. Dra försiktigt av skyddsfilmen från den självhäftande ytan. 3. Placera antennen på den rengjorda ytan. 4. Tryck försiktigt antennen mot instrumentpanelen. Kontrollera att alla hörn fäster mot instrumentpanelen Möjliga positioner

19 5.8.4 Installing the Coaxial Cable 1. Dra antennens koaxialkabel längs stolpen. Kontrollera att antennkabeln inte skadas. 2. Fortsätt dra kabeln mot huvudkablaget och anslut SMA kontakterna till varandra. 3. Rulla ihop återstående kabel. 4. Kontrollera att antennen och kabeln är korrekt installerade.

20 5.9 Installera SIM kortet Se SIM kortets position: Stoppa i SIM kortet när telefonen är avslagen.

21 5.10 Installera luren med hållare 1. Montera lurens fästplatta på instrumentpanelen. Bilmodellanpassad fästen (medföljer ej) kan användas.

22 2. Skjut hållare på hållarens fästplatta och lås fast. Kontrollera att den inte lyfts upp under normal användning av luren. 3. Skjut in luren i hållaren. För att lossa luren, tryck luren uppåt/utåt.

23 4. Anslut lurens kabel till biltelefonens uttag på sidan av telefonen. 5. Säkra lurens kable med ett buntband till huvudkablaget. 6. Kontrollera att lurens kontakt är ordentligt isatt I uttaget på telefonen.

24 6 Felsökning Symptom Vad skall kontrolleras Vad skall åtgärdas Ingen mottagning Kontrollera att kontakten är korrekt Byt kontakt ansluten till kabeln använd en effektmätare Kontrollera om intern och extern antenn bas Montera antenn bas är korrekt monterad Kontrollera antennkabelns funktion Byt antennkabel Motparten hörs Kontrollera högtalarens funktion Byt högtalare inte bra Ett problem i telefonen kan vara orsaken Byt ut telefonen Kontrollera högtalarens placering Ändra placering Användaren hörs inte hos motparten Brus hörs Telefonen slår av och på av sig själv Telefonen slår inte av efter att tändningen slås av Kontrollera mikrofonen och anslutningarna Kontrollera mikrofonkabelns dragning Kontrollera mikrofonens funktion Ett problem i telefonen kan vara orsaken Fråga om brus alltid hörs i specifika geografiska områden Fråga om brus uppstår när fönstret är öppet Kontrollera om mikrofonen eller antennen är installerade på samma sida Kontrollera om ögonkontakt existerar mellan högtalare och mikrofon Kontrollera strömförsörjningen för felaktig spänningsanslutning kontrollera om spänningarna är anslutna enligt instruktionerna Kontrollera jord (-) anslutningen Kontrollera spänningsanslutningarna Kontrollera säkringarna. Kontrollera anslutningen till spänningskällan Kontrollera anslutningen till tändningsspänning (grön kabel) Kontrollera anslutningen till batterispänning. Kontrollera säkringen (röd kabel) Tryck ihop mikrofonens kontakter ordentligt Ändra mikrofonkabelns dragning Byt mikrofon Byt ut telefonen Förklara att mottagningsproblem ibland uppstår i övergången mellan täckningsområden Förklara att telefonen är ett förstärkningssystem som tar emot alla omgivningsljud och därför rekommenderas att prate med stängt fönster Om de är på samma sida, installera mikrofonen enligt instruktionen Om så är fallet, ändra placeringarna Byt spänningskälla enligt instruktionerna Svart kabel: anslut jord till chassijord Åtgärda glappande kontakter Byt säkring. Åtgärda glappande kontakter. Kontrollera att en 250V / 2A säkring används Åtgärda glappande kontakter Byt säkring. Åtgärda glappande kontakter

25 7 Appendix Hitta IMEI koden 1. Skriv koden *#06# 2. Hitta låskoden *5625#

RADIOSTYRD MANÖVERPANEL 250-2035 OCH 250-2036

RADIOSTYRD MANÖVERPANEL 250-2035 OCH 250-2036 RADIOSTYRD MANÖVERPANEL 250-2035 OCH 250-2036 INSTALLATION, FELSÖKNING OCH BRUKSANVISNING INNEHÅLL Reservdelar... 2 Tips... 3 Installation... 4 Felsökning... 5 Programmera Sändare/Mottagare... 7 Bruksbeskrivning...

Läs mer

Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006

Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006 Bruksanvisning REMIfrontIII-D Fiat Ducato Peugeot Boxer Citroën Jumper From 2006 Mörkläggningsgardiner för förarhytten Fiat Ducato Viktigt! Läs igenom denna instruktion noggrant: REMI front är inte avsedd

Läs mer

DNX5220BT DNX5220 INSTALLATIONSHANDBOK

DNX5220BT DNX5220 INSTALLATIONSHANDBOK GPS-NAVIGATIONSSYSTEM DNX5220BT DNX5220 INSTALLATIONSHANDBOK Swedish/00 (KEE) Tillbehör 1...1 2...2 3...1 4...1 5...1 6...1 2 DNX5220BT/ DNX5220 Installationsförfarande 1. För att undvika kortslutning

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL COBRA 4400FD12. Fiat Ducato husbil 2012->

INSTALLATIONSMANUAL COBRA 4400FD12. Fiat Ducato husbil 2012-> INSTALLATIONSMANUAL COBRA 4400FD12 Läs noga igenom monteringsanvisningen innan arbetet påbörjas! Vid tveksamheter beträffande bilens elsystem rådfråga alltid bilimportörens tekniska avdelning eller se

Läs mer

Montering av VDO Viewline instrument Ø52mm

Montering av VDO Viewline instrument Ø52mm Montering av VDO Viewline instrument Ø52mm VDO Viewline Temp, nivå, tryck TU00-0752-5507102SW 2012-05 1-6 1 Säkerhets information Produkten är utvecklad, tillverkad och kontrollerad enligt de grundläggande

Läs mer

DNX7220 INSTALLATIONSHANDBOK

DNX7220 INSTALLATIONSHANDBOK GPS-NAVIGATIONSSYSTEM DNX7220 INSTALLATIONSHANDBOK Swedish/00 (KEE) Tillbehör 1 2 3 4 5...2 6 7 8 2 DNX7220 Installationsförfarande 1. För att undvika kortslutning ska du ta ur startnyckeln ur tändlåset

Läs mer

HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-650

HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-650 HELIOMOTION MONTERINGSANVISNING PV-650 DEL I - FUNDAMENT M16 M16 8x 2 PLACERING 1m Området runt flänsen måste vara fri från hinder inom en 1 meters radie. Placera anläggningen på en plats med så mycket

Läs mer

GPS-NAVIGATIONSSYSTEM DNX8220BT BILDSKÄRM MED DVD-MOTTAGARE DDX8022BT INSTALLATIONSHANDBOK. Swedish/00 (KEE)

GPS-NAVIGATIONSSYSTEM DNX8220BT BILDSKÄRM MED DVD-MOTTAGARE DDX8022BT INSTALLATIONSHANDBOK. Swedish/00 (KEE) GPS-NAVIGATIONSSYSTEM DNX8220BT BILDSKÄRM MED DVD-MOTTAGARE DDX8022BT INSTALLATIONSHANDBOK Swedish/00 (KEE) Tillbehör 1...1 2...1 3...1 4...1 5...2 6...1 7 endast DNX8220BT...1 8 endast DNX8220BT...1 9...1

Läs mer

4600 PLIP med 4627 central för bilar utan fjärrkontroller INSTALLATIONSMANUAL

4600 PLIP med 4627 central för bilar utan fjärrkontroller INSTALLATIONSMANUAL 4600 PLIP med 4627 central för bilar utan fjärrkontroller INSTALLATIONSMANUAL Innehåll 1. SATSENS INNEHÅLL...3 2. INTRODUKTION (hur man får access till bilmodellanpassad manualer, DataLinker verktyg och

Läs mer

WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare

WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare SW Exergon art: 27-6600 15A (WT-1215-TB) 27-6700 25A (WT-1225-TB) 27-6800 45A (WT-1245-TB) Användarmanual Läs noggrannt denna manual innan installation och

Läs mer

Installationsmanual 501 GPS Tracker

Installationsmanual 501 GPS Tracker Installationsmanual 501 GPS Tracker 2011-09-14 1. Beskrivning av enhet: Framsida: Baksida: GSM antenn GPS antenn mini USB kontakt Huvudkontakt Funktionsknapp 2. Sätta i SIM kortet: Följ stegen nedan för

Läs mer

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år

Bakåtvänd montering ECE R44 04. Monteringsanvisning. GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 1 20 21 2 5 3 4 Bakåtvänd montering Monteringsanvisning 7 8 9 6 10 11 12 13 14 22 23 15 16 17 24 25 18 19 ECE R44 04 GRUPP Vikt Ålder 0+/1/2 0-25 6 mån-5 år 26 27 28 29 30 31 35 34 36 32 33 37 38 39 40

Läs mer

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 44 IMG-331664

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 44 IMG-331664 Installation instructions, accessories Anvisningsnr 31310090 Version 1.3 Art. nr. 31285547 Handsfree, Bluetooth IMG-331664 Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310090 - V1.3 Sida 1 / 44 Utrustning

Läs mer

KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16. Drift och skötselmanual

KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16. Drift och skötselmanual KCC Fönsteraggregat MWD-07 MWD-09 MWD-12 MWD-16 Drift och skötselmanual Installation OBS! aggregatet skall endast installeras av kunniga personer. Placering Placera inte vid/i: - salthaltig omgivning tex

Läs mer

För att kunna montera CarGard II i din bil måste ett antal anslutningspunkter i bilens elsystem identifieras:

För att kunna montera CarGard II i din bil måste ett antal anslutningspunkter i bilens elsystem identifieras: MONTERINGSANVISNING FÖRBEREDELSER För att kunna montera CarGard II i din bil måste ett antal anslutningspunkter i bilens elsystem identifieras: LÄMPLIG ANSLUT- PUNKT FUNKTION SPÄNNING NINGSPUNKT A spänningsmatning

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

Saab 9-3 5D M05- 900 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-3 5D M05- 900 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Monteringsanvisning SITdefault Integrerad telefon MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No.

Läs mer

INSTALLATIONS-/ KABELANSLUTNINGSGUIDE

INSTALLATIONS-/ KABELANSLUTNINGSGUIDE INSTALLATIONS-/ KABELANSLUTNINGSGUIDE Innan du börjar 1. Den här utrustningen är endast till för användning i bil med en negativ och jordad anslutning på 12 V som strömkälla. 2. Läs de här anvisningarna

Läs mer

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE. SKEPPSTA MASKIN AB Täby Skeppsta 336 705 94 Örebro. tfn: 019-228005 sales@oilpress.com

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE. SKEPPSTA MASKIN AB Täby Skeppsta 336 705 94 Örebro. tfn: 019-228005 sales@oilpress.com Hemsida\LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE SMAB.doc Sidan 1 av 21 LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE SKEPPSTA MASKIN AB Täby Skeppsta 336 705 94 Örebro tfn: 019-228005 sales@oilpress.com Hemsida: http://www.gpsjordbruk.se

Läs mer

Varning. Innehållsförteckning. Varning. VIKTIGA UPPGIFTER Anteckna utrustningens modell- och serienummer nedan. 2 Sw

Varning. Innehållsförteckning. Varning. VIKTIGA UPPGIFTER Anteckna utrustningens modell- och serienummer nedan. 2 Sw Tack för att du har köpt denna Pioneer-produkt. Läs igenom bruksanvisningen så att du lär dig hantera den här modellen på ett säkert och korrekt sätt. Spara och förvara bruksanvisningen så att du lätt

Läs mer

CLA40 VOX. Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll. Bruksanvisning CLA40 VOX. Art nr 273051

CLA40 VOX. Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll. Bruksanvisning CLA40 VOX. Art nr 273051 Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll Bruksanvisning CLA40 VOX Art nr 273051 1 Innehållsförteckning Inledning sid 3 Bildöversikt CLA40 VOX sid 4-6 Instruktion för montering på vägg sid 5 Installation

Läs mer

Bakåtvänd montering. Instruktionsbok. Grupp Vikt Ålder. 0+ 0-13 kg 0-12 m

Bakåtvänd montering. Instruktionsbok. Grupp Vikt Ålder. 0+ 0-13 kg 0-12 m Bakåtvänd montering Instruktionsbok ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 !! Tack för att du har valt BeSafe izi Sleep BeSafe har utvecklat denna produkt noggrant och med omsorg för att skydda

Läs mer

ExyPro Fordonssats. Artikelnummer 5XP3001. Fordonsenhet 5XP8004. Displayenhet 5XP8011. Strömmatningskabel 5KA5505. Displaykabel 5KA8052

ExyPro Fordonssats. Artikelnummer 5XP3001. Fordonsenhet 5XP8004. Displayenhet 5XP8011. Strömmatningskabel 5KA5505. Displaykabel 5KA8052 1(7) INSTALLATIONSMANUAL ExyPro fordonssats V1 2018-12-19 ExyPro Fordonssats Fordonsenhet 5XP8004 Artikelnummer 5XP3001 Displayenhet 5XP8011 Denna anvisning inleds med grundversionen av ExyPro som består

Läs mer

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering

BRUKSANVISNING. Mobil luftkonditionering BRUKSANVISNING Mobil luftkonditionering Modell No: 360008/ 360010 Vi rekommenderar att du läser instruktionerna noga innan du använder produkten. Bevara instruktionerna på en trygg plats, eftersom du kan

Läs mer

INSTALLATIONSMANUAL AVA51

INSTALLATIONSMANUAL AVA51 INSTALLATIONSMANUAL AVA51 Läs noga igenom monteringsanvisningen innan arbetet påbörjas! Vid tveksamheter beträffande bilens elsystem rådfråga alltid bilimportörens tekniska avdelning eller se efter i bilmodellens

Läs mer

Handsfree för mobiltelefon, system B, entry level

Handsfree för mobiltelefon, system B, entry level Installation instructions, accessories Anvisningsnr 30775803 Version 1.0 Art. nr. Handsfree för mobiltelefon, system B, entry level IMG-249663 Volvo Car Corporation Handsfree för mobiltelefon, system B,

Läs mer

Installation instructions, accessories. Telefon, fast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 29

Installation instructions, accessories. Telefon, fast. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 29 Installation instructions, accessories Anvisningsnr 30745806 Version 1.1 Art. nr. 30745804 Telefon, fast Volvo Car Corporation Telefon, fast- 30745806 - V1.1 Sida 1 / 29 Utrustning A0000162 A0000161 A0801178

Läs mer

INSTALLATION MLEH. MASTERLINE extreme hybrid. Innehållsförteckning. HUBER+SUHNER AG Fiberoptik MASTERLINE extreme hybrid DOC-0000673795-Rev A

INSTALLATION MLEH. MASTERLINE extreme hybrid. Innehållsförteckning. HUBER+SUHNER AG Fiberoptik MASTERLINE extreme hybrid DOC-0000673795-Rev A INSTALLATION MLEH HUBER+SUHNER AG Fiberoptik DOC-0000673795-Rev A Oktober 10, 2014 Sidan 1 av 11 Innehållsförteckning INSTALLATION AV RRU-SIDAN... 2 INKOPPLING I BASSTATIONEN... 5 ÖVERLÄNGDSHANTERNG...

Läs mer

INSTALLATIONSHANDBOK. Läs igenom den här handboken och förvara den tillsammans med enheten.

INSTALLATIONSHANDBOK. Läs igenom den här handboken och förvara den tillsammans med enheten. INSTALLATIONSHANDBOK Läs igenom den här handboken och förvara den tillsammans med enheten. Innehåll 1. INLEDNING...3 2. FÖRBEREDELSE...3 2.1 Förpackningens innehåll...3 2.2 Nödvändiga verktyg...3 3. INSTALLATION...4

Läs mer

Installationsanvisning för ELKO SOUND

Installationsanvisning för ELKO SOUND Installationsanvisning för ELKO SOUND ELKO Sound ljudsystem installationsanvisning gäller för både ELKO Sound Streamer och ELKO Sound Player 2. ELKO SOUND PLAYER 2 ELKO SOUND STREAMER 1 Rev. 1.0 2014-12-05

Läs mer

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 25

Installation instructions, accessories. Handsfree, Bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sida 1 / 25 Installation instructions, accessories Anvisningsnr 31310096 Version 1.3 Art. nr. 31285547 Handsfree, Bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, Bluetooth- 31310096 - V1.3 Sida 1 / 25 Utrustning A0000162

Läs mer

Glasmonterad antenn, GSM 900 MHz

Glasmonterad antenn, GSM 900 MHz Anvisningsnr Version Art. nr. 9172728 1.0 Glasmonterad antenn, GSM 900 MHz S3900430 Sida 1 / 14 MA Reacção Tem comentários a fazer sobre esta publicação? Contacte o concessionário mais próximo. Agradecemos

Läs mer

Installation av digitala enheter

Installation av digitala enheter Installation av digitala enheter Wallpad Digital fastighetsbox Integration DinBox 02 DinBox Installation av digitala produkter 2015 Generella riktlinjer för kabeldragning Allmän information Elektroniska

Läs mer

535 Installationsmanual

535 Installationsmanual 535 Installationsmanual Innehållsförteckning I. Förbered SIM kort 2 II. Installation i fordonet 2 1. Placering av enheten 2 2. Ansluta kablaget 3 2.1. Ingång TÄNDNING (anslutning av denna ingång är obligatorisk)

Läs mer

Instruktioner för montering av varmluftsolfångare

Instruktioner för montering av varmluftsolfångare Instruktioner för montering av varmluftsolfångare Modell: OS10, OS20, OS30, OS14, OS24, OS34 Copyright c : Solar Lab Sweden 2015 Solar Lab Sweden Garvaregatan 33 60222 Norrköping www.solarlab.se 1 Läs

Läs mer

Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara HDTV-box!

Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara HDTV-box! Allt du behöver veta för att koppla in din inspelningsbara HDTV-box! Grattis till ett bra val! Så snart du har installerat utrustningen är det bara att börja använda dina nya tjänster. Har du allt du behöver?

Läs mer

Saab 9-5. 900 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE.

Saab 9-5. 900 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SCdefault 900 Monteringsanvisning SITdefault Installationssats, extraljus MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction

Läs mer

Casita Lusthus. Ägarguide och instruktionsmanual Alla Runda Modeller

Casita Lusthus. Ägarguide och instruktionsmanual Alla Runda Modeller Casita Lusthus Ägarguide och instruktionsmanual Alla Runda Modeller Säkerhets instruktioner 1. Montera ej ihop Casita huset under blåsiga förhållanden. 2. Om starka vindar eller stormar är förutspådda,

Läs mer

Dell XPS 14 Ägarens handbok

Dell XPS 14 Ägarens handbok Dell XPS 14 Ägarens handbok Datormodell: XPS L421X Regulatorisk modell: P30G Regulatorisk typ: P30G001 Obs, viktigt och varningar OBS! Detta meddelande innehåller viktig information som kan hjälpa dig

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING BC250/500 VOLVO S/V40

INSTALLATIONSANVISNING BC250/500 VOLVO S/V40 INSTALLATIONSANVISNING BC250/500 VOLVO S/V40 Original Med BC 250 Volvo S40 2.0T, 1998 2000 Fas I Volvo S40 2.0T Effekt: 160 hk Effekt: 197 hk Moment: 240 Nm Moment: 280 Nm Volvo S40 2.0T, 2001-> Fas II

Läs mer

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline

Bruksanvisning. trailerline elvinsch. Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007. trailerline Bruksanvisning trailerline elvinsch Bruksanvisning Elvinsch version 3 01.2007 trailerline INLEDNING Tack för att du har valt en elvinsch från vårt företag. Vi ber dig att noga läsa igenom och sätta dig

Läs mer

Monterings- och bruksanvisning. AL-KO Trailer Control ATC. 1361877 a 04/07

Monterings- och bruksanvisning. AL-KO Trailer Control ATC. 1361877 a 04/07 Monterings- och bruksanvisning AL-KO Trailer Control ATC 1361877 a 04/07 Innehållsförteckning Intyg från tillverkaren Användningsområde Säkerhetsanvisningar Montering Manövrering Underhåll och rengöring

Läs mer

Notera. Återförsäljare: Comfy Child. Cyklon AB, Snöåvägen 115A, 77194 Ludvika Sverige.

Notera. Återförsäljare: Comfy Child. Cyklon AB, Snöåvägen 115A, 77194 Ludvika Sverige. Notera 1. Det här är en säkerhets stol för barn, provad enligt standard ECE regel 44.04, för tre olika typer av användning: - Med användande av ISOFIX och toppförankring, är bilbarnstolen klassad som "Universal"

Läs mer

REKOMMENDATIONER OCH TIPS

REKOMMENDATIONER OCH TIPS REKOMMENDATIONER OCH TIPS Denna bruksanvisning är förutsedd för flera versioner av apparaten. Det är möjligt att vissa enskilda utrustningsdetaljer, inte berör din apparat. INSTALLATION Tillverkaren åtar

Läs mer

PMD-DOK2 INSTALLATION/OWNER S MANUAL

PMD-DOK2 INSTALLATION/OWNER S MANUAL R Blackbird Docking Adapter PMD-DOK2 INSTALLATION/OWNER S MANUAL Please read before using this equipment INSTALLATIONS- UND BEDIENUNGSANLEITUNG Bitte vor Verwendung des Produktes lesen MANUEL D INSTALLATION/D

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING

INSTALLATIONSANVISNING INSTALLATIONSANVISNING för montering av fiberkabel inomhus och skarvbox Arbetsgång vid egen installation: Bestäm placering av mediaomvandlare. Borra hål i yttervägg (observera lutning på borrhål). Sätt

Läs mer

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år bakåtvänd montering Monteringsanvisning ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år 1 Tack för att du valde BeSafe izi Kid. BeSafe har noggrant och omsorgsfullt utvecklat denna stol för att skydda

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE 1

INSTALLATIONSGUIDE 1 1 INSTALLATIONSGUIDE WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 ES WAN LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 ES FÖPACKNINGEN INNEHÅLLE TiVo-box TiVo-fjärrkontroll med batterier Dokumentation Nätverkskabel

Läs mer

Din manual DORO X40 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3881436

Din manual DORO X40 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3881436 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information, specifikationer,

Läs mer

Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco

Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco Svensk bruksanvisning ipod Tower från Lenco Svensk generalagent www.moon.se 2009 11 22 HN Tack för att du just köpt en produkt från Lenco. Lenco har tillverkat och marknadsfört högkvalitativa ljud och

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE FIBERKOAX

INSTALLATIONSGUIDE FIBERKOAX INSTALLATIONSGUIDE FIBEKOAX 1 FÖPACKNINGEN INNEHÅLLE TiVo-box TiVo-fjärrkontroll med batterier Dokumentation Nätverkskabel HDMI-kabel Strömkabel med adapter TiVo-antennkabel med skruvkontakt Gå in på comhem.se/

Läs mer

Stöldmärkning med DNA - SmartDNA safesolution.se

Stöldmärkning med DNA - SmartDNA safesolution.se Instruktion gällande stöldmärkning av fordon Stöldmärkning med DNA - SmartDNA R safesolution.se SmartDNA appliceras på stöldbegärliga föremål i fordon, vilket gör det möjligt att spåra stulna delar till

Läs mer

XPS 15 Ägarens handbok

XPS 15 Ägarens handbok XPS 5 Ägarens handbok Datormodell: XPS 9530 Regleringsmodell: P3F Regleringstyp: P3F00 Anmärkningar, viktigt och varningar ANMÄRKNING: Detta meddelande innehåller viktig information som kan hjälpa dig

Läs mer

Extraljus, Monteringssats, S60/V70

Extraljus, Monteringssats, S60/V70 Installation instructions, accessories Anvisningsnr 30772046 Version 1.1 Art. nr. 30745701 Extraljus, Monteringssats, S60/V70 Volvo Car Corporation Extraljus, Monteringssats, S60/V70-30772046 - V1.1 Sida

Läs mer

PTCarPhone 3c. Kurzanleitung Brief Instruction Notice succincte Snabb Guide DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS SVENSK

PTCarPhone 3c. Kurzanleitung Brief Instruction Notice succincte Snabb Guide DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS SVENSK D PTCarPhone 3c DEUTCH ENGLIH FRANÇAI VENK Kurzanleitung Brief Instruction Notice succincte nabb Guide www.ptcarphone.de Innehållsförteckning Översikt ymboler 27 Knappar och display 27 Handsfree- och privatläge

Läs mer

Installation och drift av Ankarspel South Pacific 710Fs - Frifallsmodell

Installation och drift av Ankarspel South Pacific 710Fs - Frifallsmodell MANUAL Installation och drift av Ankarspel South Pacific 710Fs - Frifallsmodell Du har valt ankarspel 710Fs från South Pacific. Det utmärks av kompakt uppbyggnad, enkelt att sköta och lätt att installera.

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. www.philips.com/welcome SDV7220/12. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på. www.philips.com/welcome SDV7220/12. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SDV7220/12 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 44 Säkerhet 44 Återvinning 44 2 Din SDV7220/12 45 Översikt 45 3 Komma igång 46

Läs mer

Spisfläkt Trinda T Ö

Spisfläkt Trinda T Ö Spisfläkt Trinda T Ö SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

CAR SECURITY INSTALLATIONSMANUAL. Art. 5462. Cod. 06DE1321B del 12/99

CAR SECURITY INSTALLATIONSMANUAL. Art. 5462. Cod. 06DE1321B del 12/99 CAR SECURITY INSTALLATIONSMANUAL Art. 5462 Cod. 06DE1321B del 12/99 CAR SECURITY Satsen innehåller Anslutning Anslutningskabel för alla moduler med telefonkontakt. + 30 Anslutning till alla larmsystems

Läs mer

MONTERINGSANVISNING för CARGARD 650 S BILLARM Stöldskyddsföreningens provningsgodkännande nr. P246-93

MONTERINGSANVISNING för CARGARD 650 S BILLARM Stöldskyddsföreningens provningsgodkännande nr. P246-93 MONTERINGSANVISNING för CARGARD 650 S BILLARM Stöldskyddsföreningens provningsgodkännande nr. P246-93 CSD AB 1997-12-31 VIKTIGT FÖRE MONTERING: Läs noga igenom monteringsanvisningen innan Du börjar arbetet!

Läs mer

Bruksanvisning. Ronda EC

Bruksanvisning. Ronda EC Bruksanvisning Ronda EC Bäste kund, Om du följer rekommendationerna i denna bruksanvisning kommer produkten att fungera optimalt och förbli effektiv i många år. INNEHÅLL REKOMMENDATIONER OCH TIPS 3 EGENSKAPER

Läs mer

INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING AV STYRENHET FÖR EL-BASTUAGGREGAT UKU

INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING AV STYRENHET FÖR EL-BASTUAGGREGAT UKU INSTALLATIONS- OCH BRUKSANVISNING AV STYRENHET FÖR EL-BASTUAGGREGAT UKU 2 INNEHÅLL 1. FÖRE INSTALLATIONEN... 2 2. INSTALLATION AV STYRENHET UKU... 3 SYRPANEL - UKU... 4 KONTAKTORLÅDA... 4 TEMPERATURGIVARE

Läs mer

BILDSKÄRM MED DVD-MOTTAGARE DDX7029 INSTALLATIONSHANDBOK. Swedish/00 (KEE)

BILDSKÄRM MED DVD-MOTTAGARE DDX7029 INSTALLATIONSHANDBOK. Swedish/00 (KEE) BILDSKÄRM MED DVD-MOTTAGARE DDX7029 INSTALLATIONSHANDBOK Swedish/00 (KEE) Tillbehör 1...1 2...1 3...2 4...1 5...1 2 DDX7029 Installationsförfarande 1. För att undvika kortslutning ska du ta ur startnyckeln

Läs mer

Innehållsförteckning Förord... 3 Bromssystem... 4 Laddning av batteri... 5 Säkringar... 5 Manöverbox... 6 Armstöd... 6

Innehållsförteckning Förord... 3 Bromssystem... 4 Laddning av batteri... 5 Säkringar... 5 Manöverbox... 6 Armstöd... 6 Innehållsförteckning Förord... 3 Bromssystem... 4 Inbromsning av rullstol...4 Nödbromsning...4 Låsa bromsen...4 Omkoppling till körning...4 Lossa bromsen...4 Omkoppling till frikopplat läge...4 Laddning

Läs mer

AT3000 Kabel-, rör-, metall- och installationssökare

AT3000 Kabel-, rör-, metall- och installationssökare AT3000 Kabel-, rör-, metall- och installationssökare E-nr. 421 00 50 Elma AT3000 sida 2 Förord Amprobe AT-3000 är det professionella sökverktyget för lokalisering av kablar och rör. Den robusta konstruktionen

Läs mer

Proson RV 2010 Stereo reciever

Proson RV 2010 Stereo reciever Proson RV 2010 Stereo reciever Svensk bruksanvisning SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs före produkten tas i bruk: Placera enheten på stabila underlag. Undvik att placera den i direkt solljus eller nära en värmekälla.

Läs mer

MONTERING ANVISNINGAR

MONTERING ANVISNINGAR Tillbehör Används till Publikationsnr MONTERING ANVISNINGAR MONTERING AV LARM P/N 08E70-MJS-D70 NC750J MII Utfärdandedatum Mars 2014 LISTA ÖVER DELAR (4) (3) (2) (1) VERKTYG OCH MATERIAL SOM BEHÖVS Spärrskaft

Läs mer

Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier.

Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier. Konstantspänningslikriktare med inbyggda batterier. Sidan 1 av 6 Mekanisk uppbyggnad Likriktaren är monterad i en låda avsedd att hängas på vägg. Lådan har ventilationshål för att erhålla god kylning med

Läs mer

INNAN DU ANVÄNDER PRODUKTEN SWEDISH Säkerhetsanvisningar

INNAN DU ANVÄNDER PRODUKTEN SWEDISH Säkerhetsanvisningar CCTLS 542 INNAN DU ANVÄNDER PRODUKTEN SWEDISH Säkerhetsanvisningar Modellen kan innehålla R600a (kylmedlet isobutan, se namnplåten på kylskåpets insida), vilket är en naturgas som är miljövänlig men även

Läs mer

HBA. Monteringsanvisning LEGION Ljusramp. Längder: 610 mm. Professionella produkter - för säkerhets skull!

HBA. Monteringsanvisning LEGION Ljusramp. Längder: 610 mm.   Professionella produkter - för säkerhets skull! HBA Professionella produkter - för säkerhets skull! Monteringsanvisning LEGION Ljusramp Längder: 61 mm 211-7 HBA Fordonsteknik AB Fågelviksvägen 18-2 15 53 Norsborg vxl 8-889 order 8-519291 info@hba.nu

Läs mer

Fibox DIGI AL Uttagscentral installations- och bruksanvisning

Fibox DIGI AL Uttagscentral installations- och bruksanvisning Fibox DIGI AL Uttagscentral installations- och bruksanvisning OBS! Läs igenom denna installations- och bruksanvisning noggrant innan installationen inleds. Installationen och användningen ska i övrigt

Läs mer

Installations och användarmanual för BFM24TD, BFM24TD-GPS bränsleflödesmätare för diesel

Installations och användarmanual för BFM24TD, BFM24TD-GPS bränsleflödesmätare för diesel Installations och användarmanual för BFM24TD, BFM24TD-GPS bränsleflödesmätare för diesel Dokument: BFM24TD_UM_sv Version: 2014-08-26 SafePort Marine email: info@safeportmarine.se tel: +46 8 501 64 306

Läs mer

Så här installerar och använder du NRS PA250, PA450, PA2250, SWA1000.

Så här installerar och använder du NRS PA250, PA450, PA2250, SWA1000. Så här installerar och använder du NRS PA250, PA450, PA2250, SWA1000. Välkommen! Tack för att du köpt en NRS förstärkare. Vi är övertygad om att du kommer att mycket glädje av denna produkt i många år

Läs mer

Spisfläkt Trinda ECe

Spisfläkt Trinda ECe Spisfläkt Trinda ECe SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs noga igenom denna bruksoch monteringsanvisning, i synnerhet säkerhetsföreskrifterna, innan du installerar och börjar använda produkten. Spara bruksanvisningen

Läs mer

Serviceinformation. Volvo Lastvagnar AB. Produktinformation på Volvo Lastvagnar för räddningstjänstens personal FM FH

Serviceinformation. Volvo Lastvagnar AB. Produktinformation på Volvo Lastvagnar för räddningstjänstens personal FM FH Serviceinformation Volvo Lastvagnar AB Produktinformation på Volvo Lastvagnar för räddningstjänstens personal FM FH Förord Beskrivningarna och serviceprocedurerna som tas upp i denna handbok är baserade

Läs mer

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år bakåtvänd montering Monteringsanvisning ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år 1 Tack för att du valde BeSafe izi Kid ISOfix. BeSafe har noggrant och omsorgsfullt utvecklat denna stol för

Läs mer

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide SOUNDSTICKS WIRELESS Installationsguide 2 SOUNDSTICKS WIRELESS 1. Läs dessa anvisningar. 2. Spara anvisningarna. 3. Uppmärksamma alla varningar. 4. Följ alla anvisningar. 5. Använd inte apparaten nära

Läs mer

Gigaset 5005* Liitännät Anslutningar FI / SV. 1 Pikavalintanäppäimet 2 Välipuhelunäppäin 3 Valinnantoistonäppäin 4 Äänenvoimakkuusnäppäin

Gigaset 5005* Liitännät Anslutningar FI / SV. 1 Pikavalintanäppäimet 2 Välipuhelunäppäin 3 Valinnantoistonäppäin 4 Äänenvoimakkuusnäppäin FI / Gigaset 5005* 1 8 7 2 3 6 5 4 1 Pikavalintanäppäimet 2 Välipuhelunäppäin 3 Valinnantoistonäppäin 4 Äänenvoimakkuusnäppäin 5 Taukonäppäin 6 Lyhytvalintanäppäin 7 Tallennusnäppäin 8 Mykistysnäppäin

Läs mer

Installationsanvisning

Installationsanvisning GSM-start Thermo Top Installationsanvisning Beskriver manövreringen av värmare. För övriga funktioner, se engelsk manual Feb -09 Service och installation av startutrustningar får endast utföras av utbildad

Läs mer

!! OBS!! Om regnr finns angivet på lådan måste ExyPlus monteras i detta fordon

!! OBS!! Om regnr finns angivet på lådan måste ExyPlus monteras i detta fordon EXYPLUS LIVE ELTEL monteringsanvisning Artikelnummer: 5EP1001-ELT ExyPlus Live Eltel Innehåll: 5EP1001 1 st ExyPlus Live 5EP3003 1 st Fordonsenhet 5EP3002 1 st Displayenhet 5KA5501 1 st Strömmatningskabel

Läs mer

Cykelhållare, takmonterad

Cykelhållare, takmonterad Anvisningsnr Version Art. nr. 30664232 1.0 Cykelhållare, takmonterad Sida 1 / 6 Utrustning A0000162 J8903383 Sida 2 / 6 INLEDNING Läs igenom hela instruktionen innan monteringen påbörjas. Noteringar och

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING

INSTALLATIONSANVISNING INSTALLATIONSANVISNING MO036A N-HNS (Husnodskåp) N-HNS (HUSNODSKÅP) Innehållsförteckning Produktbeskrivning Tekniska data ODF Skarvmodul Kablagehantering Kabel/tub/fiberhantering Övrigt Installation Prep.

Läs mer

Saab 9-5 M05- 9-3 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault 4 6 E930A366

Saab 9-5 M05- 9-3 Monteringsanvisning MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault 4 6 E930A366 SCdefault 9-3 Monteringsanvisning SITdefault Ledningsnät för drag MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part

Läs mer

Monteringsanvisning. izi Modular: bakåt- & framåtvänd. izi Modular RF: bakåtvänd. Bakåtvänd godkänd höjd 61-105 cm. Framåtvänd godkänd höjd 88-105 cm

Monteringsanvisning. izi Modular: bakåt- & framåtvänd. izi Modular RF: bakåtvänd. Bakåtvänd godkänd höjd 61-105 cm. Framåtvänd godkänd höjd 88-105 cm a f d e b c i Monteringsanvisning g h 4 > 5 cm izi Modular: bakåt- & framåtvänd izi Modular RF: bakåtvänd 5 Bakåtvänd godkänd höjd 6-05 cm Framåtvänd godkänd höjd 88-05 cm maximal vikt 8 kg Ålder 6 mån

Läs mer

Air Swimmers. Instruktioner för montering och flygning av Air Swimmers Shark och Clownfish

Air Swimmers. Instruktioner för montering och flygning av Air Swimmers Shark och Clownfish Air Swimmers Instruktioner för montering och flygning av Air Swimmers Shark och Clownfish Bilderna visar Clownfish men instruktionerna är utbytbara för Shark. Videoinstruktioner (på engelska) kan hittas

Läs mer

LÖPBAND TM900 BRUKSANVISNING

LÖPBAND TM900 BRUKSANVISNING LÖPBAND TM900 BRUKSANVISNING 1 Översikt 2 Säkerhetsanvisningar När du använder elektrisk utrustning bör du alltid tänka på följande: Läs alla anvisningar innan du börjar använda löpbandet. FARA! Undvik

Läs mer

Metalldetektor CS300 Art.nr. 540523

Metalldetektor CS300 Art.nr. 540523 Metalldetektor CS300 Art.nr. 540523 Svensk kom i gång manual Tack för att du har köpt en Velleman produkt. Men din CS300 metall detek tor kan du söka efter mynt, smycken eller andra metallföremål överallt.

Läs mer

Automatic Systems. Mekanisk enhet vändkors Standardarm TR4XX FÄLTMANUAL. Intergate AB Kilegatan 1 452 97 Strömstad Tel: 0526-605 26 Fax: 0526-605 33

Automatic Systems. Mekanisk enhet vändkors Standardarm TR4XX FÄLTMANUAL. Intergate AB Kilegatan 1 452 97 Strömstad Tel: 0526-605 26 Fax: 0526-605 33 A5-B5 Automatic Systems Mekanisk enhet vändkors Standardarm TR4XX FÄLTMANUAL Intergate AB Kilegatan 1 452 97 Strömstad Tel: 0526-605 26 Fax: 0526-605 33 Intergate AB reserverar sig för produktförändringar

Läs mer

RC-helikopter FLY M01. Radio-ohjattava helikopteri FLY M01

RC-helikopter FLY M01. Radio-ohjattava helikopteri FLY M01 Age 4+ RC-helikopter FLY M0 RC-helikopter FLY M0 Radio-ohjattava helikopteri FLY M0 RC-helikopter FLY M0 27 MHz 0979 2 SE RC-helikopter FLY M0 OBS! Läs denna bruksanvisning noggrant före användning. Spara

Läs mer

Ra 195. Tekniska data

Ra 195. Tekniska data Radiomateriel 95 Ra 195 Radiostation 195 är en kortvågsradio som används för telefoni, telegrafi och datakommunikation. Den är bärbar men kan också installeras i fordon. Tekniska data Frekvensområde: 2-30

Läs mer

TomTom LINK 200 Referenshandbok

TomTom LINK 200 Referenshandbok TomTom LINK 200 Referenshandbok Innehåll Förpackningens innehåll 3 Läs mig först 4 Grattis... 4 Vad du behöver för installationen... 4 Säkerheten först 5 Viktig säkerhetsinformation och varningar... 5

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING GARO SOLSYSTEM GARO AB 2015-09-30

INSTALLATIONSANVISNING GARO SOLSYSTEM GARO AB 2015-09-30 INSTALLATIONSANVISNING GARO SOLSYSTEM GARO AB 2015-09-30 Installationsanvisning GARO solsystem OBS! Följande installationer ska ske av behörig elinstallatör. Felaktig installation eller en felaktig hantering

Läs mer

Bruksanvisning till Ping MKIII Dykmobiltelefon

Bruksanvisning till Ping MKIII Dykmobiltelefon Bruksanvisning till Ping MKIII Dykmobiltelefon Modeller DUF, DUR och DTU PING MARINELEKTRONIK 167 41 BROMMA www.pingmarine.com Ping Marinelektronik 2010 15 1 14 Innehåll 1 Introduktion... 3 2 Packlista...

Läs mer

Portabel Luftkonditionering A/C Milan

Portabel Luftkonditionering A/C Milan Portabel Luftkonditionering A/C Milan Vänligen läs denna manual noggrant och spara den för framtida bruk och referens Innehållsförteckning 1. Säkerhetsföreskrifter..1 2. Benämning på delar....2 3. Tillbehör.......2

Läs mer

KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion

KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion KCC Vinkylare 370 Drift & skötselinstruktion Läs igenom instruktionen noga innan aggregatet tas i bruk! Förord Instruktionen är universell för flera producerade vinkylaremodeller, utseende och illustrationer

Läs mer

HIDE A HOSE. Sid.1. Installation Guide

HIDE A HOSE. Sid.1. Installation Guide HIDE A HOSE Sid.1 Installation Guide Sid.2 Denna installationsguide rekommenderas att följas vid installationen och utföras av montörer som har vana av centraldammsugaranläggningar. Endast av oss rekommenderade

Läs mer

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se Bruksanvisning Bestic software version 1.0-2.0 Äthjälpmedel Sida 1 (20) Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Säkerhet 3. Produktöversikt 4. Handhavande 5. Äta med Bestic 6. Skötselråd 7. Transport och

Läs mer

V5.0 SE 26.11.2015. Monteringsanvisning 101-serien

V5.0 SE 26.11.2015. Monteringsanvisning 101-serien V5.0 SE 26.11.2015 Monteringsanvisning 101-serien Innehåll Komplett monteringssett 1 2 3 4 5 6 7 Regel Fall 4 - Skruvset låskasse 7 - Skruvset slutstycke 8 9 10 11 12 13 16 17 18 19 14 15 17 - Skruvset

Läs mer

LBST-609. NEXA LBST-609 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data

LBST-609. NEXA LBST-609 Skymningsrelä. Säkerhet. Tekniska data LBST-609 NEXA LBST-609 Skymningsrelä KOMPATIBILITET Den här mottagaren fungerar med alla självlärande Nexa-mottagare. FUNKTIONALITET Skymningsrelä med timer för automatisk avstängning. För utomhusbruk

Läs mer

Nokia Trådlös plugin-handsfree för bilen HF-33W 9252957/1

Nokia Trådlös plugin-handsfree för bilen HF-33W 9252957/1 Nokia Trådlös plugin-handsfree för bilen HF-33W 1 2 3 4 5 6 7 9252957/1 KONFORMITETSDEKLARATION Härmed intygar, NOKIA CORPORATION, att denna HF-33W står i överensstämmelse med de väsentliga egenskapskrav

Läs mer