Socialnämnden (28) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, , kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden 2006-12-12 1 (28) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-16.40"

Transkript

1 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden (28) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, , kl Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Solveig Andersson Benny Persson Anita Johansson Kerstin Hugosson Monica Löfgren-Larsson Ulf Söhrman (för Urban Granfelt) Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Gunilla Abrahamsson, sekreterare Kristina Steijner, socialchef Ingela Svartnäs, ekonom Agneta Bohlin, verksamhetsledare, 108 Monica Stake-Jonsson, verksamhetsledare, 112 Ulla Kjellemar, verksamhetsledare, Catrin Marsell, verksamhetsledare, Siv Granborg, verksamhetsledare, 120 Monica Löfgren-Larsson Justeringens plats och tid Underskrifter Socialförvaltningen Sekreterare Paragrafer Gunilla Abrahamsson Ordförande Justerande Sune Frisk Monica Löfgren-Larsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslagets Datum för anslagets nedtagande uppsättande Förvaringsplats för protokollet Socialförvaltningen, Stora Torget Underskrift

2 Socialnämnden Verksamhetsuppföljning januari - november 2006 Socialförvaltningen har upprättat en resultatuppföljning för verksamheterna efter 11 månader. Prognosen visar ett underskott med tkr. I prognosen ingår prognostiserad semesterlöneskuld och skuld för timanställda med tkr. I prognosen ingår även beviljat tilläggsanslag med tkr. En sammanställning över prognosen per ansvar redovisas i bilaga till detta protokoll. Budgetavvikelsen beror främst på: - Individ- och familjeomsorgen uppvisar ett underskott på tkr. Stora placeringar har tillkommit både inom vuxen- och barnbrukargruppen till en beräknad kostnad på över tkr. Försörjningsstödet visar ett underskott med 200 tkr, främst pga att antal ärenden ökat. Sedan maj har ansvaret försämrats med ca tkr. Underskottet är egentligen ännu större men har reducerats med en förväntad intäkt från Integrationsverket med tkr. Hittills har 420 tkr inkommit. Viss osäkerhet råder avseende utbetalningsdatum för resterande belopp. - Förstärkning inom nattpatrullen i Nykroppa (förstärker även för Filipstad). Ärendemängden inom hemtjänsten har ökat såväl nattetidsom dag-/kvällstid. Totalt underskott för verksamheterna i Nykroppa uppgår till ca 950 tkr. Prognosen grundar sig på socialnämndens beslut om utökning av 1,92 årsarbetare (åa) för tiden fram till 30 juni 2006 samt fortsatt förstärkning under resten av året. - Anhörigvården i Lesjöfors har ökat med 200 tkr pga nya ärenden. Dessutom har belastningen inom hemtjänsten i Lesjöfors ökat. Totalt redovisar ansvaret ett underskott med 950 tkr. - Socialnämnden beslutade den 14 mars 2006 att utöka personalstaten på Älvkullen från 0.55 till Utökningen verkställdes den 1 september, kostnaden uppgår till ca 270 tkr. Älvkullen förväntas ändå balansera sin budget. - Hemtjänsten i Filipstad redovisar ett underskott med ca tkr. Dubbla löner i samband med frånvaro är en del av förklaringen. En annan är att vårdtyngden och den beviljade tiden ökat sedan budgeten togs för Dessutom har ett nytt ärende tillkommit där kommunen köper en boendeplats. - Kommunrehab har vänt ett underskott på 140 tkr till ett överskott med 177 tkr.

3 Socialnämnden forts LSS verksamheterna redovisar totalt ett överskott med tkr. Överskottet avser retroaktiva LASS intäkter och kostnadsförändringar i befintliga ärenden. - Arbetsmarknadsenheten redovisar ett förväntat överskott med totalt ca tkr. - I prognosen ingår beräknat stöd för utbildningsvikarier (ingår fr o m aprilprognosen). Ersättning från Arbetsförmedlingen är beräknad till tkr. - I prognosen ingår även retroaktiv momsersättning med ca 500 tkr. I bilagor redovisas material med resultatuppföljning, prognos och kommentarer för verksamheterna samt statistik. att ta del av uppföljningen. Socialnämnden beslutar enligt förslaget, samt att hos Kommunfullmäktige begära tilläggsanslag på tkr.

4 Socialnämnden Rapportering - Arbete med upprättande av en intern kontrollplan för socialnämnden. Kommunfullmäktige beslutade den 6 mars 2006 att anta ett reglemente för intern kontroll i Filipstads kommun. Reglementet gäller generellt för kommunen. Respektive nämnd ska tillse att en funktion eller organisation upprättas för den interna kontrollen och regler och anvisningar antages för den interna kontrollen. Det är nämnden som har det yttersta ansvaret för den interna kontrollen. Socialförvaltningen har bildat en grupp som ska ta fram ett förslag till en intern kontrollplan för socialnämnden. Gruppen består av förvaltningens ekonom samt 4 verksamhetsledare, som representerar olika verksamheter inom förvaltningen. Arbetet har påbörjats och ett utkast till förslag till dokument om syftet med den interna kontrollen och vad som behövs för att skapa en grund för en god intern kontroll har tagits fram, se bilaga 1. Gruppen håller för närvarande på att ta fram förslag på vilka områden som ska kontrolleras, när och hur ofta kontrollerna ska genomföras. Vid urvalet av de olika kontrollaktiviteterna tas hänsyn till väsentlighet och risk. Ett exempel på hur den interna kontrollplanen kommer att se ut redovisas i bilaga 2. Vad som ska kontrolleras kan komma att ändras när gruppen har sammanställt sitt arbete. Förslag till intern kontrollplan fr.o.m kommer att redovisas för nämnden vid ett senare sammanträde. att ta del av rapporten och dess bilagor. Socialnämnden beslutar enligt förslaget, samt att fortsättning sker med det påbörjade arbetet.

5 Socialnämnden Översyn av delegeringsregler för 2007 En årlig översyn av delegeringsreglerna för socialnämnden har gjorts av utredningssekreterare Börje Karlsson i samarbete med förvaltningsledning och stab. Se bilagor. att de nya delegeringsreglerna skall gälla fr o m , samt att en ny översyn ska genomföras senast i december Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

6 Socialnämnden Sammanträdesdagar för år 2007 Socialnämnd och Individutskott: 18/1 (torsdag), 13/2, 13/3, 17/4, 15/5, 12/6, 21/8, 18/9, 23/10, 20/11 och 11/12. Sammanträdestid: Tisdagar, kl , för socialnämnden och därefter individutskottet. Socialnämndens ordförande finns tillgänglig på socialförvaltningen vid Stora Torget tis- och fredageftermiddag. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

7 Socialnämnden Rapport gällande Lex Sarah anmälan vid Älvkullen upptäcktes av personalen på grupp Brinken och Loftet att stöld av pengar skett i ett låst förvaringsskåp där personalens kaffekassa och även de boende pensionärernas pengar förvaras. Polisanmälan och översyn av rutiner har skett, se bilaga. att ta del av rapporten, samt att utredningen godkänns. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

8 Socialnämnden Rapport gällande Lex Sarah-anmälan Anmälan inkom angående misstänkt stöld av pengar för en brukare, som har personliga assistenter. Omedelbara åtgärder: kom anmälan till verksamhetsledaren Kontaktade verksamhetsledaren godman angående stölden gjordes en polisanmälan; verksamhetsledare och godman var närvarande. - Pengarna hade kommit bort tiden mellan En personal upptäckte att det fattades pengar ; en extra kontroll gjordes och personalen kontaktade därefter godman som även räknade kassan och kollade med kvitton. - Personalen samlades och tillsammans gick igen räkenskaperna och diskuterade om det hade hänt något som gjorde att det av misstag hade kommit bort pengar. - Ingen misstanke finns hos godman att personalen har stulit. - De åtgärder som har gjorts är; det ska inte finnas mycket kontanter hemma hos brukaren, brukaren ska ha ett bankkort som man handlar med. Godman skall kontrollera räkenskaperna oftare. - När det gäller anmälan om att det fattades pengar har personalen blivit informerade att de skall informera verksamhetsledare omgående. - Rutiner har gåtts igen hur man ska handha pengar. Utredare föreslår Socialnämnden besluta att ta del av rapporten; att utredningen godkänns, samt att inga åtgärder vidtas i väntan på polisutredning. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

9 Socialnämnden Socialnämnden Dnr 110/06 Ansökan om lönebidrag för Hela Människan RIA i Filipstad, november - december 2006 samt för hela 2007 Hela Människan RIA i Filipstad inkom den 2 oktober 2006 med en ansökan om lönebidrag för november - december 2006 samt för verksamhetsåret Ansökan avser lönebidrag för en anställd med sysselsättningsgrad 100%. Föreningen önskar erhålla bidrag för den del av lönen som inte Arbetsförmedlingen täcker. Mellanskillnaden inklusive personalomkostnader (PO) uppgår troligen till ca kr per månad. År 2006 blir beloppet, kr och år 2007, kr. Filipstads kommun lämnar ett bidrag med 15 % av lönekostnaden inkl PO för en lönebidragsanställd respektive 10 % av lönekostnaden inkl PO för två eller flera anställda med lönebidrag. Taket för lönebidrag är kr plus PO, vilket blir kr/mån. Omräknat till 15 % uppgår bidraget till kr/mån. För november - december 2006 blir beloppet För 2007 blir beloppet kr. Filipstads kommun har beslutat att ge 15 % i lönebidrag. RIA bör därför inte medges mer i bidrag än övriga föreningar. Bilaga: Ansökan (Sekretess) att ansökan delvis beviljas med kr för 2006 och kr för Socialnämnden beslutar att ansökan beviljas med kr för 2006; att socialförvaltningen i samband med budgetberedningen anhåller om utökad budgetram för 2007 med kr, samt att ansökan för 2007 åter tas upp på socialnämnden i december. Socialnämnden föreslås att besluta att ansökan för 2007 beviljas med kr. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

10 Socialnämnden Dnr 40/06 Rapportering: Medel från Länsstyrelsen för att utveckla omhändertagande av våldsutsatta kvinnor och deras barn. Socialförvaltningen har under 2006 ansökt om medel från Länsstyrelsen i Värmland. Syftet med ansökan är att stödja den idéella Kvinnojouren i Filipstads kommun så att de kan fortsätta bedriva sin verksamhet samt för att utveckla samverkansrutiner mellan Socialtjänsten, Polisen, Landstinget, Migrationsverket och Kvinnojouren. Den 21 september 2006 beslutade Länsstyrelsen att bevilja Socialnämnden i Filipstads kommun kr. Socialnämnden avser att ut öka stödet till Filipstads kvinnojour med bidrag till en projektanställning på 50 %. Den projektanställde tillträdde projekttjänsten den 1 oktober Projekttiden för år 1 löper fr o m 1 oktober 2006 t o m 30 september För att erhålla ytterligare stöd 2007 och 2008 måste Socialnämnden medfinansiera den utökade verksamheten med minst en tredjedel. att ta del av rapporten. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

11 Socialnämnden Dnr 35/06 Rapport angående Anhörigstöd Länsstyrelsen har beviljat Filipstads Kommun tkr för att bygga ut anhörigstödet i kommunen. Projekttiden löper på 1 år med början 1 november Uppläggning: Anställning av en person på 25 % som tillsammans med verksamhetsledare Monica Stake Jonsson ska fånga upp nya ärenden och erbjuda dessa avlastning i hemmet. Starta anhöriggrupper tillsammans med frivilligorganisationerna i kommunen. Kartlägga behovet av olika stödformer, vad de anhöriga är i behov av för olika sorts avlastning om de inte vill ha det i hemmet. att ta del av rapporten. Socialnämnden beslutar enligt förslaget, samt att återrapport sker i ärendet inom 6 månader.

12 Socialnämnden Rapport angående stimulansmedel för insatser inom vård och omsorg om de mest sjuka äldre Socialnämnden beslutade att ansöka hos Socialstyrelsen om stimulansbidrag med maximalt belopp, 782 tkr, för att delfinansiera projekt hemrehab. Socialstyrelsen beslutade att tilldela Filipstads kommun kronor för år Medlen tilldelas kommunen utifrån de villkor som framgår av en bilaga till beslutet som beskriver hur medlen får användas och om hur och när redovisningen av projektet ska ske. Förvaltningen föreslår Socialnämnden att besluta att ta del av rapporten. Socialnämnden beslutar enligt förslaget, samt att avrapportering sker i ärendet var 3:e månad.

13 Socialnämnden Ansökan om ekonomiskt bidrag för förbättring av elmiljön på Rämmen Östervik inkom en ansökan om ekonomiskt bidrag för förbättring av elmiljön på Rämmen Östervik 12, till Socialnämnden. Den sökande är fastighetsägare Göran Hellblom, Rämmen Östervik 10A, Lesjöfors. Ärendet har utretts av verksamhetsledare Ulla Kjellemar. Denna ansökan faller inte inom ramen för de riktlinjer gällande "särskilt bidrag till elsanering" som kommunfullmäktige fattade beslut om Enligt de beslutade riktlinjerna är inte lagen om bostadsanpassning tillämplig på dessa ansökningar, men liksom vid ansökan om bostadsanpassningsbidrag, så kan bidrag bara lämnas till enskild person som äger sin bostad eller innehar en bostad med hyres- eller bostadsrätt. En fastighetsägare kan således ej beviljas bidrag för generella åtgärder i sin fastighet. Enligt uppgift i ansökan så hyr fastighetsägaren ut sin fastighet till miljöflyktingar som är känsliga för elektromagnetiska fält och radiooch mikrovågor i varierande grad. Detta torde innebära att fastigheten hyrs ut som någon form av anpassat boende och fastighetsägaren borde då ansvara för de åtgärder som behöver utföras. att avslå ansökan om ekonomiskt bidrag för förbättring av elmiljön på Rämmen Östervik 12. Ulf Söhrman yrkar bifall till ansökan med 50%. Kerstin Hugosson yrkar bifall till ansökan. Kerstin Hugosson yrkar, om socialnämnden avslår ansökan, att nämnden beslutar att de boende får inkomma med egna ansökningar. Ordföranden finner, efter voteringsgenomgång, att socialnämnden beslutat att avslå ansökan, samt att de boende får inkomma med egna ansökningar. Kerstin Hugosson och Ulf Söhrman reserverar sig mot avslagsbeslutet.

14 Socialnämnden Möjligheternas Trädgård Sedan bedriver Filipstads kommun ett Frisamprojekt tillsammans med Försäkringskassan Värmland, Arbetsförmedlingen Filipstad och Landstinget via Vårdcentralen Filipstad. Projektnamnet är Möjligheternas trädgård. Projektets syfte har varit att få fram en arbetsplats där respektive myndighet (Arbetsförmedlingen/Försäkringskassan och kommunen) kan placera personer, som är i behov av arbetsprövning efter långvarig frånvaro från arbetsmarknaden. Landstinget har deltagit i projektet via råd och stöd. Projektet har fallit väl ut och baserat på de antal deltagare som är i och har passerat projektet under 2006, är årsprognosen 48 deltagare på ett år. Förvaltningen avser nu att tillsammans med Försäkringskassan och Landstinget fortsätta projektet Arbetsförmedlingen har av budgettekniska skäl inte kunnat delta i den gemensamma ansökan för Samtliga myndigheter (kommunen, Försäkringskassan, Landstinget och Arbetsförmedlingen) avser däremot att söka EU-stöd för projektet Bilaga: Ansökan Frisam 2007 Ekonomisk avräkning per november på Möjligheternas trädgård att godkänna den ekonomiska avräkningen per november månad 2006; att godkänna projektansökan 2007, samt att godkänna att förvaltningen söker EU-stöd för sin medverkan i Möjligheternas trädgård. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

15 Socialnämnden Vuxengruppens arbete inom Socialförvaltningen i Filipstads kommun 2007 Vuxengruppen har sedan ett antal år, som komplement till det egna arbetet, som förebyggande och som eftervård till behandlingshem, använt gruppterapeutisk insats via St Joy. Förvaltningen har nu i samband med avtalsöversyn valt att säga upp detta avtal och istället föreslå Socialnämnden att 1.0 åa behandlingsassistent anställs, till att börja med i projektform. Detta innebär att förvaltningen avser att gå från gruppterapeutisk coachning till individuell coachning, för att motivera klienten till drogfrihet. Behandlingsassistenten kommer att möta sina klienter på IFO och ofta i samverkan med de övriga i vuxengruppen. Finansieringen av ovanstående projekt kommer att ske med redan budgeterade medel för tidigare verksamhet. Förvaltningen kommer dessutom, under förutsättning att socialnämnden så beslutar, använda förvaltningen bostadshus i Nykroppa, som halvvägshus. De klienter som kommer att få bo där är personer som under en mycket lång tid har visat upp ett drogfritt liv och som vill komma till rätta med sin framtid. att 1.0 åa behandlingsassistent anställs under ett år, i projektform, samt att förvaltningens bostadshus i Nykroppa får användas som halvvägshus. Socialnämnden beslutar enligt förslaget, samt att rapport i ärendet sker om ett år.

16 Socialnämnden Utvärdering av missbruksvården En ny utvärdering av missbruksvården under april - september 2006 har sammanställts. Se bilagor. att nämnden har tagit del av utvärderingen, samt att en ny utvärdering redovisas innan halvårsskiftet Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

17 Socialnämnden Rapport om arbetet med att anpassa arbetsscheman efter förändringar i arbetstidslagen EU-direktiv medför en förändring av de arbetstidsregler som gällt för förvaltningens medarbetare. Den förändring som påverkar verksamhetens planering mest, är kravet på 11 timmars sammanhängande dygnsvila inom en för schemaperioden fastlagd 24-timmars period. Samtliga verksamheter inom förvaltningen har arbetat intensivt med detta den senaste tiden. Alla verksamhetsledare har insikt om förändringarnas effekt på verksamheterna. Flera verksamheter är helt klara med översyn/förändringar. De flesta verksamheter är i fullt arbete med att finslipa schemaplaneringarna så att de kommer att uppfylla kraven vid årsskiftet. I enstaka verksamheter är problemet något större, men även där finns förhoppningar om att finna lösningar. I några arbetsgrupper kan vissa merkostnader uppstå. Exempel på merkostnader/befarade merkostnader: * Enstaka medarbetare kan komma att behöva avsätta något mer arbetstid för schemaläggning. * I några arbetsgrupper har IT-stöd i form av tilläggsmoduler för ändamålet köpts in. * I vissa verksamheter kan introduktionskostnaderna öka. Detta då flera introducerade timvikarier kan komma att behövas. Förslag till beslut: att nämnden godtar redovisningen. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

18 Socialnämnden Rapport om arbetet för att kunna erbjuda medarbetare önskad tjänstgöringsgrad Personalavdelningen har lett arbetet med att ta fram en projektbeskrivning för ett tidsbegränsat projekt. Projektbeskrivningen har ännu ej nått sin slutgiltiga form. Inom ramen för projektet skall medarbetare erbjudas att för 1 år i taget erhålla den tjänstgöringsgrad var och en önskar. Verksamhetsledare från socialförvaltningen har deltagit i arbetsmötena och framfört vissa aspekter. När nu arbetstidsreglerna förändras innebär det att möjligheterna till flexibel arbetsplanering kan komma att reduceras. Det i sin tur är en mycket viktig faktor för att kunna verkställa önskad tjänstgöringsgrad till alla. Av den anledningen har Socialförvaltningens verksamhetsledare och socialchef till personalavdelningen framfört önskemål om att fortsätta arbetet med Heltids-projektet några månader in på år Detta då det i dagsläget är svårt att överblicka effekterna enligt ovan. Förslag till beslut: att nämnden godtar redovisningen. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

19 Socialnämnden Nattpatrullen Filipstad och Nykroppa Nattpatrullens arbetsbelastning är fortfarande hög och behovet av en förstärkning kvarstår. Viss tid av förstärkningen kan i nuläget rymmas inom ramen för Nykroppas verksamhet på grund av att hemtjänstärenden i Nykroppa ej ökat i större omfattning det sista halvåret. Hela kostnaden för förstärkningen kan inte rymmas i budget för hemtjänst Nykroppa. Behovet som ej kan tillgodoses inom ekonomisk ram uppgår till 1,92 årsarbetare. Prognos räknad med förstärkning med 1.92 årsarbetare under hela året Vid förändring i verksamheten som minskar behovet av insatser nattetid, genomförs en omedelbart åtgärd, då minskas personalen med en person/natt i Nykroppas nattpatrull. Återgår till en bemanning med totalt tre personal som ansvarar för alla ärenden i Nykroppa och endast några få besök i Filipstad med hjälp av en nattpersonal från Åhrlundsgården. (En person inne på boendet kan dock ej tillgodose behovet för de 20 boende på Åhrlundsgården därav bör inte alltför lång tid av natten bemannas av en personal). att förstärkning av nattpatrull i Filipstad/Nykroppa verkställs med en utökning av 1,92 årsarbetare t o m omarbetsbelastningen kvarstår, samt att verksamhetsledare avger rapport angående nattpatrullens arbetsbelastning vid socialnämndens sammanträde i februari Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

20 Socialnämnden Dnr 106/06 Rapport angående arbetsmiljöinspektion IFO Inspektionsmeddelande har inkommit från Arbetsmiljöverket och yttrande ska ha inkommit senast Detta har förlängts till En inspektion är en uppmaning för att vidta åtgärder för att undanröja de brister och risker som framkommer vid inspektionen. Kraven är ställda utifrån Arbetsmiljöverkets tillämpning av gällande arbetsmiljöregler. Vidtas inte åtgärder kan Arbetsmiljöverket komma att besluta om ett föreläggande eller förbud i ärendet. De brister och krav som förekommer vid Individ- och familjeomsorgen framgår i bilaga 1. Socialchef Kristina Steijner och skyddsombud Bo Pedersen har upprättat ett yttrande till Arbetsmiljöverket, vilket framgår i bilaga 2. att ta del av rapporten. Bergslagens Arbetsmiljö AB har inkommit med skrivelse , bilaga 3, angående uppdrag som ska utföras. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

21 Socialnämnden Dnr 152/06 Detaljplan för Resecentrum Filipstad Miljö- och Byggnadsnämnden har inkommit med inbjudan till programsamråd för detaljplan för Resecentrum Filipstad. Planförslaget syftar till att förse Filipstad med ett nytt resecentrum och en attraktiv rastplats för genomresande. Det ska även finnas plats för viss service, som restaurang och turistbyrå m m. Eventuella synpunkter på planförslaget ska lämnas senast 29 december Bilaga: Planförslag att ingen erinran finns mot förslaget. Socialnämnden beslutar enligt förslaget, samt att planen bör omfatta även befintlig byggnad vid nr 3 (busstationen).

22 Socialnämnden Kurs- och konferensinbjudan Nr Inbjudan från Benämning Plats och tid 1 Sveriges Kommuner och Landsting Närvårdssamverkan, metoder och framgångsfaktorer Hässleholm Göteborg Eskilstuna kommun och Socialstyrelsen Uppsökande verksamhet i kommuner bland medborgare med psykisk ohälsa Eskilstuna Riksfärdtjänsten Sverige AB Riksfärdtjänst för resan möjlig Eskilstuna Region Värmland De kommunala sammanträdena -en dag om hur du förbereder, genomför och följer upp dem Karlstad Region Värmland Intensivutbildning i Engelska Salisbury Region Värmland Utvecklingsprogram Nyvalda och omvalda 2006 Karlstad KommunLex AB Socialnämnden beslutar Kommunal juridik för nyvalda förtroendevalda Stockholm att lägga inbjudningarna till handlingarna.

23 Socialnämnden Anmälningsärenden Följande beslut fattade med stöd av delegeringsreglerna anmäles och läggs till handlingarna. - Protokoll, Individutskottet Ordförandebeslut - Delegationslistor m m för beslut fattade av tjänstemän - Anställningar - Jämkningsbeslut - Delegationslistor för beslut på avgifter inom äldreomsorgen

24 Socialnämnden Delgivningar 1. Domar / beslut från länsrätt, kammarrätt, tingsrätt, kronofogdemyndighet och länsstyrelse. 2. Länsstyrelsen Värmlands beslut angående ansökan om utvecklingsmedel 2006 till tidiga insatser för barn till missbrukare och/eller barn i våldsmiljöer m m. 3. Protokollsutdrag, KF 85/06 angående budgetuppföljning augusti Länsstyrelsen Värmlands beslut angående ansökan om utvecklingsmedel till förebyggande insatser Filipstads allas ansvar Länsstyrelsen Värmlands beslut angående ansökan om medel till förstärkt stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående. 6. Protokoll från Värmlands Läns Vårdförbund IKU-rapporter: - Korttidsfamiljen som LSS-resurs behov, begränsningar och möjligheter - Modellkommun för missbruksarbete? - Kan Karlstad bli klotterfritt? Socialnämnden beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

25 Socialnämnden Flyktingmottagande Filipstads kommun 2007 Under 2006 har Filipstads kommun, via Kommunfullmäktige tecknat ett tillfälligt beslut med Integrationsverket om 54 platser för nyanlända. Kommunens grundbeslut sedan ett antal år har varit 30 platser per år. Till dags datum har 38 personer kommit till Filipstad kommun och ytterligare 11 personer finns namngivna, men har inte tackat ja till att komma till vår kommun, ännu. Integrationsverket har via en skrivelse per informerat om att behovet av ett utökat antal integrationsplatser är fortfarande stort. Förslaget för Filipstad är att under 2007 ta emot 38 nyanlända personer. Socialförvaltningen har under september - december 2006 förstärkt flyktingmottagandet med 1.0 åa socialsekreterare. Denna förstärkning beräknas pågå under januari - mars 2007, detta för att kunna verkställa de individuella planer, som enligt bestämmelserna skall upprättas. Förvaltningen har kontaktat BUN:s rektorsgrupp, som hyser viss oro, då förvaltningen fått förstärka den pedagogiska resursen. Socialförvaltningen kommer att tillsammans med gymnasiet utarbeta en integrationsplan, som motsvarar ett veckoprogram. Till detta resursprogram har förvaltningen erhållit ekonomiskt stöd via Integrationsverket. När det gäller bostäder så har det fungerat förhållandevis utmärkt. I dagsläget finns enligt den tekniske förvaltningschefen totalt 27 lediga lägenheter inom Teknik- och serviceavdelningen. Sammanfattningsvis föreslår socialförvaltningen att kommunen bör ta emot det utökade antalet integrationsplatser, alltså från 30 platser till 38 platser under Filipstad är trots allt en liten ort med utflyttning och lediga bostäder finns att tillgå. Bilaga: 1 Integrationsverkets skrivelse 2 Redovisning av möjliga praktikplatser 3 Redovisning av mottagningsstatistik 2006 Socialförvaltningen föreslår Kommunstyrelsen föreslå Kommunfullmäktige att Filipstad kommun ställer sig positiv till att utöka befintligt antal integrationsplatser till att omfatta 38 personer för Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

26 Socialnämnden Dnr 162/06 Ansökan om bidrag ur Samfond 1 Verksamhetsledarna för kommunens särskilda boenden har gjort en gemensam ansökan ur Samfond 1 för trivselbefrämjande åtgärder för pensionärerna i de särskilda boendena. Bilaga: Ansökan att bevilja ansökan med kr enligt fördelning i bilagan. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

27 Socialnämnden Information Socialchef Kristina Steijner informerar om LSS-handläggning i samverkan med Storfors. Ärendet kommer att tas upp vid socialnämnden i januari Ordföranden Sune Frisk och ledamot Benny Persson informerar om deltagande vid tillsynsbesök, , vid Eklunden av Länsstyrelsen och Socialstyrelsen.

28 Socialnämnden Avslutning Ordföranden Sune Frisk framför ett tack till samtliga för ett bra samarbete under året och tillönskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Ett särskilt tack framfördes till Kerstin Hugosson, som slutar i nämnden.

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11)

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.50 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50.

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-08-19 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt)

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

Socialnämnden 2007-06-12 1 (14)

Socialnämnden 2007-06-12 1 (14) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-06-12 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-15.00 Beslutande Sune Frisk, ordförande Marina Isaksson Britt-Marie Wall Rolf

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00

Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-06-09 1(22) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-06-09, kl. 08.00-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Ulla Lundh (S)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Ulla Lundh (S) Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Sammanträdesrummet, Dalavägen 12 (gamla apotekshuset) kl 13:00 14:20 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson

Läs mer

Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Socialnämnden 2004-12-14 1 (30)

Socialnämnden 2004-12-14 1 (30) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 20041214 1 (30) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 20041214, kl. 14.00 16.50 Beslutande Sune Frisk, ordförande Ulf Haraldsson Dan Stjernlöf Anita Johansson

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer

Socialnämnden 2013-09-12 67

Socialnämnden 2013-09-12 67 Socialnämnden 2013-09-12 67 Plats och tid Hjernet, 2013-09-12 kl. 14:00-16:25 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-17 1

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-17 1 Sammanträdesprotokoll 2015-08-17 1 Socialnämnden Plats och tid Sessionssalen Norbergsvägen 19 klockan 13.15-16.00 Beslutande Niclas Bergström (S) Ann-Louise Ruutikainen (S) Lars Piirhonen (S) Gunilla Sundberg

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(23)

Sammanträdesprotokoll 1(23) Sammanträdesprotokoll 1(23) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00 19:30 ande Gunnar Tiger (S) ordförande Annika Hedberg Roth (S) Åke Andersson (V) Nancy Ibarra (V), tjg ersättare Torsten Jansson (S),

Läs mer

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers 1( 12) Plats och tid, Socialkontoret, Hagfors, kl 09:00-10.15 ande Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15

Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Solveig Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-15.10 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 )

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-03-09, kl. 13.00-14.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Anita Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-12-11 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-12-11 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-11:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Inger Johnsson (C) Jan Rohlén (S) Christian

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2010-10-27 2 SN 128 Dnr 136.10 700 Upphävande föreskrifter om tvångs- och skyddsåtgärder, muntlig information Den 15 juni 2010 upphörde Socialstyrelsens kungörelse (SOSFS 1980:87) med föreskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Plats och tid 2011-05-30, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-12:00

Plats och tid 2011-05-30, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-12:00 1 (12) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-12:00 ande Åsa Johansson (S) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Hanna Isaksson (C) Kristoffer Ejnermark (V) tj ers

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande

Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande 2011-03-22 1 (22) Plats och tid Socialförvaltningen, Simrishamn, 22 mars 2011 kl. 9.00 12.05, 13.15-14.40 (sammanträdet ajournerat mellan 10.05 10.10) Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18) 2014-10-15 1 (18) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen den 15 oktober 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Ann

Läs mer

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 oktober 2014 kl 14.00 17.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Marianne

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-03-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-03-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/18 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Sammanträdesrummet, vån 2, stadshuset kl 13:00 14:15 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1

Sammanträdesprotokoll. Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Social- och äldrenämnden 2012-03-26 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, rum Alfven Måndag den 26 mars 2012, klockan 18:00-19.50 Ledamöter: Maria Fälth (KD), ordförande Lena Kanström

Läs mer

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3

Datum 2011-01-19. Barbro Stein, gruppledare (GL) Tf förvaltningschef Britt-Marie Strandahl Enhetschef Kenth Adamsson 2 Gudrun Carver, enhetschef 3 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C) ordförande Annalena Järnberg (S) Kerstin Skogdalen (S) Riitta Löfström (HOB) Lars Hedkvist (V) Tomas

Läs mer

Datum 2010-11-16. Socialnämnden

Datum 2010-11-16. Socialnämnden 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 16.00-19.30 Beslutande Övriga närvarande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Lars-Erik

Läs mer

Utskottet för omsorg 2013-09-24. Plats och tid Centrumhuset, Henån s-rum 3 2013-09-24 08.30-12.30

Utskottet för omsorg 2013-09-24. Plats och tid Centrumhuset, Henån s-rum 3 2013-09-24 08.30-12.30 1 Plats och tid Centrumhuset, Henån s-rum 3 2013-09-24 08.30-12.30 Beslutande Ledamöter Lisbeth Arff (M) Johan Stein (C) tjänstg. ers. för Anders Tenghede (V) Lotta Husberg (S) k. 10.10 Bertil Olsson (S)

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Socialnämnden 2007-11-20 1 (14)

Socialnämnden 2007-11-20 1 (14) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-11-20 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-11-20, kl. 13.00-14.55 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15. Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Beslutande... 2

Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15. Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Beslutande... 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (23) 2010-09-15 Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15 Innehållsförteckning ande... 2 Äldreomsorgen i Mariannelund, medborgarförslag...3 Rapportering

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

Individnämndens protokoll 2014-01-28

Individnämndens protokoll 2014-01-28 Datum: Tisdagen den 28 januari 2014 Tid: 17.00 18.40 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 4 februari Paragrafer: 1-8 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-12-16 Anslags nedtagande: 2009-01-07

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-12-16 Anslags nedtagande: 2009-01-07 Socialnämnden 2008-12-11 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2008-12-11, kl. 10.00-12.15 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (c) Bengt Nordin (m) Siw Nordin (m)

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14)

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-09-23, kl 0900-1330 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Irene

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunfullmäktigesalen kl. 09:00 15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Leif Andersson (S), Roger Persson (S) Anna-Lena Carlsson (C), Elisabeth Johansson (C), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd)

Sammanträdestid 8.30-11.45. Dan Roskvist (m) Kerstin Rosell (s) Elisabet Karlsson (fp) Ester Lindstedt-Staaf (kd) Protokoll Nr 8 Sammanträdesdatum 2008-09-10 Sammanträdestid 8.30-11.45 Socialnämndens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Rie Boulund (m), ordförande Britt-Marie Jonsson (s), 2:e vice ordförande Monica

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-02-20, kl 09.00 15.30. Ajournering för partivisa överläggningar 11.30 12.00. Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Socialnämnden 2006-11-22 1. (23) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 17.05. Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Annica

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Klockan 09.00-11.30 Ajournering Klockan 10.10-10.30 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande C Erika Arnell, ersätter Jörgen Hagman

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-05-26 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-05-26 1 Socialnämnden 2015-05-26 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 63 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 64 Tertialrapport jan-april 2015 socialnämndens verksamheter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.01.21 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.36 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) ordf Ulla

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tid och plats Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf.

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2006-02-22 1 (22) Socialkontoret, kl. 9.00 13.15

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2006-02-22 1 (22) Socialkontoret, kl. 9.00 13.15 2006-02-22 1 (22) Plats och tid Socialkontoret, kl. 9.00 13.15 Beslutande Stefan Lamme (m) Pia Ingvarsson (s) Anita Svensson (c) tjänstgörande ersättare för Ulf Johansson (c) 17-35 Cecilia Edman (öp) 17-33

Läs mer

FN s barnkonvention har beaktats

FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan 14-15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-02 1 Beslutande Lennart Daghed (fp) ordförande/vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15) 2014-05-20 1 (15) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen 20 maj 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VERKSAMHETSUTSK OTTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) D ick Pettersson (C) B engt Löfling (V) Ej

Läs mer

Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50

Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Röda rummet, Grästorp, kl 08.30 16.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro N/F Niclas Andrén (M) N Tobias Svensson (S) N Monia Persson (M) ej 2 N Kent Hansson (M) N Eva Tengeland (M)

Läs mer

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C)

Siver Karlsson (S) för Henry Johansson (KD) Monica Hansson (C) för Deisy Hellsén (C) 2012-12-12 1 (18) Plats och tid Alfta Gästis, annexet, onsdag den 12 december, kl. 12.30 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33

Socialnämnden Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33 Socialnämnden 2018-05-16 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 180516 kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33 Beslutande Anders Nilsson (V) Christer Olsson (M) Britt-Marie

Läs mer

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 12 juni 2015, klockan 15:00-17:00 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S)( 58-62), Marita Pettersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare)

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare) 1(16) Plats och tid Nordiska Travmuseet, Biblioteket, kl 14.15-17.30 Beslutande Ledamöter Marita Arvidsson, C, vice ordf Lotta Wignell, C Margareta Bryntesson, M Agneta Nilsson, Kd Maurice Leroy, S Anne

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-12.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Birgit Winges (V) Justeringens plats och tid LSS kontoret fredagen den 1 november Justerade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden 1(19) Tid och plats 2014-12-02 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll 2013-05-27

Omsorgsnämndens protokoll 2013-05-27 Datum: Måndagen den 27 maj 2013 Tid: 15.30 19.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 30 maj Paragrafer: 52-61 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Megan Sandberg (L) Lotta Borg (NT) ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Megan Sandberg (L) Lotta Borg (NT) ANSLAG / BEVIS Sida 1 av 28 Plats och tid Polstjernan 09:00-12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Utses att justera Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Alf Söderlund (S)

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1 Socialnämnden 2012-01-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Gruppbostad

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 15.00 16.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Plats och tid 2007-08-22 kl. 13.00 17.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Sven-Åke Lundh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden 2016-05-24 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 1, biblioteket, kl 13.00-15.10 Beslutande Övriga deltagare tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Hans Toll (S) ordförande Elisabeth Arvidsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2013-01-23 1 (16) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 2013-01-23 1 (16) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12. 2013-01-23 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 23 januari, kl. 9.00-12.15 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Anna-Greta Söderlund (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer