Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING"

Transkript

1 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan och upphävande av del av detaljplan för Del av fastighet Mo 3:85 m.fl. Industrispår Rundvik, Upprättad av WSP Samhällsbyggnad Till planen hör: Plankarta Markteknisk undersökningsrapport Behovsbedömning för MKB MKB PM Dagvattenutredning PM Trafik

2 (18) Medverkande Samhällsbyggnadsförvaltningen Nordmaling e-post: kommun@nordmaling.se tfn: Ansvarig : Tommy Samuelsson e-post: Tommy.Samuelsson@nordmaling.se tfn: WSP WSP Samhällsbyggnad Box Sundsvall Uppdragsansvarig: Johan Öberg e-post: johan.oberg@wsp.com tfn: en bygger på en tidigare planbeskrivning från författad av Fredrik Spjut och Emelie Edström, WSP Samhällsbyggnad.

3 (18) PLANFÖRFARANDE Aktuell detaljplan handläggs med standardförfarande enligt PBL 2010:900. Planprocessen regleras i plan- och bygglagens 5:e kapitel. Förfarandets olika steg redovisas nedan:. Dialog med Länsstyrelsen, berörda myndigheter, berörda kommuner, kända sakägare och boende, föreningar, allmänhet med flera. Syftet med samrådet är att förbättra beslutsunderlaget och att ge möjlighet till insyn och påverkan. sredogörelse. Efter samrådet sammanställs inkomna synpunkter i en samrådsredogörelse. Handlingarna revideras då det bedöms vara relevant. Granskning. Innan planen antas ska kommunen låta förslaget till detaljplan granskas. Den som vill lämna synpunkter på förslaget ska göra detta skriftligen. Granskningsutlåtande. Efter granskningstiden sammanställs inkomna synpunkter i ett granskningsutlåtande. Handlingarna revideras då det bedöms vara relevant. Antagande. Detaljplanen antas av Byggnadsnämnden. Laga kraft. Om inget överklagande inkommit tre veckor efter antagandet vinner detaljplanen laga kraft. Bygglov kan därefter medges. Planprocessen för standardutförande respektive begränsat standardutförande Här är vi nu s- Granskningsutlåtande Granskning Antagande Laga kraft redogörelse

4 (18) PLANENS SYFTE Detaljplanen syftar till att skapa planmässiga förutsättningar till att koppla på ett industrispår till befintlig växel på Botniabanan. Intill industrispåret ska en terminalanläggning för lastning och lossning kunna byggas. Detta ska skapa förutsättningar för ett logistiknav i Rundvik samt öka antalet godstransporter som använder järnvägen. Planen syftar även till att möjliggöra omfattande markarbete för att nå en tillfredställande dagvattenhantering. UPPHÄVANDETS SYFTE Syftet med upphävandet är att ta bort planläggning för industrispår på marken som inte längre ingår i det tänkta området för industrispår. Delar av denna mark ligger inom riksintressen, vilket stärker behovet av upphävande på dessa ytor. Planområdet planlades 2017 för ett industrispår format som en båge. Efter att planen vunnit laga kraft bedömdes att ett rakt utformat industrispår skulle vara en bättre lösning och förändringen i formen har gjort att det inte längre finns ett behov för vissa ytor att vara planlagda. BAKGRUND Skogsindustrin är Rundviks största arbetsgivare och sysselsätter cirka 60 personer. Planer på ett industrispår från Botniabanan till Rundvik har funnits sedan byggnationen av Botniabanan och spåret finns omnämnt i de tillägg som gjordes år 1999 till gällande översiktsplan. I Rundvik finns en mötesstation med tre spår i nära anslutning till trafikplatsen mellan väg E4 och väg 500 som leder till Rundvik. och befintliga industrier i området, Masonite och SCA, har ambitionen att anlägga en lastnings- och lossningsplats för godshantering på järnväg i Rundvik. Etableringen av ett nytt industrispår samt terminalanläggning utgör en satsning på miljövänliga transporter, från lastbil till spårbunden trafik. PLANDATA Områdets läge och areal Planområdet ligger strax norr om samhället Rundvik och omfattar cirka 12 hektar. Området avgränsas i väster av Botniabanan, i öster av vägen mellan Strandvägen och reningsverket och sträcker sig delvis söder om Strandvägen. Avståndet mellan planområdet och Lögdeå i norr är cirka 400 meter. Planområdets avgränsning framgår av plankartan.

5 (18) Översiktskarta. Aktuellt område markeras med rött. Markägoförhållanden Fastigheter som omfattas av planområdet är Mo 3:85, Rundvik 1:1, Lögdeå 8:51 och Lögdeå s:9. Fastighetsägare i området är, Rundviksverken AB. Samfälligheten Lögdeå s:9 förvaltas av Lögdeå samfällighetsförening. Stora delar av marken används för skogsbruk. TIDIGARE BESLUT Riksintressen Planen omfattar följande riksintressen: Naturvård (MB 3 kap 6 ), Friluftsliv (MB 3 kap 6 ), Skyddade vattendrag (MB 4 kap 6 ), Natura 2000 Art och habitatdirektivet (MB 4:8, MB 7:27 27, 28) samt riksintressen för väg (E4) och järnväg (Botniabanan). Planens påverkan på dessa riksintressen redovisas i en särskild miljökonsekvensbeskrivning.

6 (18) Riksintressen i området. Strandskydd Syftet med strandskyddet är att trygga allmänhetens tillgång till strandområden samt att bevara goda livsvillkor för växter och djur. Lögdeåns och Nordmalingsfjärdens stränder angränsar till planområdet men avståndet till det föreslagna trafikområdet överskrider 100 meter. Inom planområdet löper en mindre bäck som inte omfattas av strandskydd. Planområdet omfattas således inte av något strandskydd. Kulturskydd Planområdets berörs inte av några (kända) fornlämningar eller kulturskyddade områden eller objekt. Rennäring Planområdet ligger inom renbetesland för Vilhelmina norra sameby men inte inom något riksintresseområde för rennäringen. Naturskydd Enligt planhandlingens tillhörande miljökonsekvensbeskrivning innebär planförslaget ett intrång i naturen i och med att mark tas i anspråk för spår, vägar och terminalyta. Föreslaget planområde bedöms dock inte påverka det ur naturmiljöriskintresseklassade området kopplat till Lögdeälven.

7 (18) Mellankommunala intressen Etableringen av den nya spåranläggningen kommer att påverka närliggande kommuner genom att det skapas en möjlighet för företag i grannkommuner att nyttja spåret för godstransport. Tidigare utredningar Industrispårsutredning En utredning för nytt industrispår gjordes Utredningen föreslår utformning och anslutning till Botniabanan. Under utbyggnaden av Botniabanan förbereddes en växel till ett framtida industrispår. Utdrag från industrispårsutredning (2008). Källa: WSP. Översiktliga planer och program Översiktsplan Översiktsplanen för är från Vid planering av Botniabanan gjordes ett tillägg till översiktsplanen (1999) för järnvägen. Banverkets järnvägsutredningar, Husum-Nordmaling och Nordmaling-Umeå utgjorde underlag för tilläggen som fastslår att ett nytt industrispår kan byggas till Rundvik. En ny översiktsplan för Nordmaling kommun förväntas antas under I den nya översiktsplanen lyfts vikten av bra godstransporter för kommunens framtida utveckling. Området för detaljplanen är också utpekat som område för anläggande av industrispår. Föreliggande planförslag bedöms vara i enlighet med kommunens gällande och kommande översiktsplan.

8 (18) Detaljplaner och områdesbestämmelser I området gäller detaljplan för del av fastighet Mo 3:85 m.fl. Industrispår Rundvik som vann laga kraft I gällande detaljplan är terminalområdet planlagt för industrispår, lager och terminalområde. Området tangerar järnvägsplanområde för Botniabanan (1998). I tillhörande plan och miljökonsekvensbeskrivning (2002) är en sträcka för framtida industrispår markerat. Utdrag från utställningshandling för Botniabanan Ava-Nordmaling, Plan och miljökonsekvensbeskrivning (2002). Källa: Trafikverket.

9 (18) FÖRUTSÄTTNINGAR, FÖRÄNDRINGAR OCH KONSEKVENSER Mark- och vattenområden Natur- och terrängförhållanden Planområdet ligger ca 1 kilometer från de centrala delarna av Rundviks tätort. Området är obebyggt och utgörs av skogsmark som brukas av SCA. Marken är flack och låglänt. Den pågående landhöjningen gör att marknivån höjs varje år med cirka 8-9 mm. Ortofoto över området (planområdet markeras ungefärligt med rött). Platsbilder över området där det nya industrispåret planeras att ansluta till Botniabanan. Rekreation och friluftsliv Det finns stora möjligheter till friluftsliv i direkt närhet till planområdet. Söder om området finns ett naturområde som används för rekreation. I anslutning till naturområdet finns även en idrottsplats. I ett samrådsyttrande från Länsstyrelsen bedömer myndigheten att det planerade industrispåret inte anses vara av särskild betydelse för riksintresset Rörligt friluftsliv. Landskapsbild Den visuella uppfattningen av landskapet kommer delvis att påverkas i och med att skogsmark tas i anspråk för anläggning av nytt industrispår. Spåret kommer dock att omges av skogsmark vilket hindrar fri vy mot spåret från ytor där allmänheten vistas. Geotekniska förhållanden Sonderingarna och provtagningarna som gjorts i terminalområdet, 16 borrpunkter visar på ett lager med sand, mellansand och finsand i de översta 4 metrarna. Lagret under består av silt och lera med några tunna lager med friktionsmaterial.

10 (18) De geotekniska undersökningarna visar sammantaget att marken är lämplig för planerad exploatering. Markavvattning Inget markavattningsföretag krävs då tilltänkt exploatering sker genom uppfyllnad av området. Förorenad mark Ingen misstanke finns om att markföroreningar förekommer inom planområdet (enligt länsstyrelsens underlag för potentiellt förorenade områden, MIFO). Exploateringen av terminalområdet kommer att generera högre halter av samtliga föroreningar än innan exploateringen. När de halterna sedan jämförs med riktvärden ses det att Bly (Pb), Kadmium (Cd), suspenderat material (partiklar) och BaP ligger strax under riktvärdena medan olja överskrider riktvärdena, läs vidare i PM Dagvattenhantering. Radon Uranhalten i området ligger, enligt SGU, på cirka 12 Bq/kg vilket innebär ca. 1,0 ppm. Mätning av markradon ska redovisas i samband med bygglovsansökan för terminalbyggnad. Bebyggelseområden Befintliga förhållanden Planområdet är avskärmat från angränsande markområden genom Botniabanan i väst, Lögdeå i norr, Nordmalingsfjärden i öst samt Strandvägen (väg 500) i söder. Norr om planområdet, söder om Lögdeån strand, finns ett reningsverk som nås från Strandvägen via en skogsbilväg. Planområdet är i övrigt obebyggt och består av delvis avverkad skogsmark.

11 (18) Planförslag Plankarta med föreslagna planbestämmelser. T 1 (Industrispår, lager och terminalområde) Syftet med detaljplanen är att skapa planmässiga förutsättningar för att koppla på ett industrispår (T 1) till befintlig växel på Botniabanan. Intill industrispåret ska en terminalanläggning för lastning och lossning kunna byggas. Med föreslagen utformning är det möjligt att anlägga järnvägsspår med tillhörande terminalytor samt bygga lagerbyggnader med en maximal byggnadshöjd om 20 meter. Största möjliga byggnadsarea är 20% av fastighetsarean enligt planbestämmelse e 1, vilket innebär kvm. Eventuella hus ska dock placeras minst 30 meter från något spårområde pga. av säkerhetsskäl (p 1). Verksamheten ska uppfylla Naturvårdsverkets riktlinjer för både industribuller och trafikbuller (m 1). Industrispåret ansluts till Strandvägen med en ny väg. Området för vägen har planbestämmelsen GATA.

12 (18) Teknisk försörjning Befintliga ledningar Vattenfall Eldistribution Vattenfall har en högspänningskabel som ansluter till industribyggnaderna söder om planområdet. Befintliga ledningar i planområdets närhet. Röd streckad linje är högspänningskabel (11000 V) i mark. Blå streckad linje är lågspänningskabel i mark (400 V). Svart fylld rektangel är elskåp. Trafik För detaljplanen har ett trafik-pm tagits fram, där det konstateras att den föreslagna lösningen för anslutningsväg till och från planområdet följer kraven i VGU gällande siktsträckor, lutningar och lokalisering (i förhållande till övriga väganslutningar). Det konstateras också att lämpliga räddningsvägar till området går att tillskapa, utifrån befintlig infrastruktur. Detaljplanen bedöms inte medföra några negativa konsekvenser för omkringliggande vägnät.

13 (18) Vatten och avlopp Dricks- och spillvatten Området är inte anslutet till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Eventuella byggnader kopplas till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Dagvatten Planområdet har förutsättningar för infiltration. Eftersom det dock skall tas hänsyn för katastrofutsläpp då det är ett industriområde, skall ingen infiltration ske av dagvattnet inom planområdet. Dagvattnet från området föreslås att först renas via en översilningsyta och sedan fångas upp av ett dike (krossbeklädda slänter) med tät botten. Diket leder dagvattnet förbi en översvämningsyta innan det leds ut mot dike för befintlig avrinning. Vid upprättandet av systemlösningen skall även befintlig trumma bytas ut. Vid katastrofutsläpp proppas trumman som ligger nedströms översvämningsytan för att förhindra spridningen av föroreningar innan saneringsarbetet kan påbörjas. Vid upprustning av de vägar som ingår i planen föreslås en upprustning och rensning av befintliga vägdiken. Läs mer i PM Dagvattenutredning. El och värme Elförsörjning kan ombesörjas genom anslutning till befintlig huvudmatning för el och fjärrvärme. Anslutningspunkt anges av huvudman. Tele- och datakommunikationer Planområdet kan anslutas till något av de fibernät som finns inom planområdet. Se befintliga ledningar. Avfall Avfallshantering från eventuella lagerbyggnader inom området sköts av Nordmalings kommun. Räddningstjänstens behov Räddningstjänstens behov av framkomlighet till angreppsvägar ska beaktas i samband med markprojektering, samt behov av brandposter och släckvatten. Service Planområdet är beläget cirka en kilometer från Rundviks centrum där olika typer av service finns. Tillgänglighet och trygghet Allmänna platser ska utformas så att de är tillgängliga för och kan användas av personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. Störningar Buller från industriverksamhet Enligt Naturvårdsverkets Vägledning om industri- och annat verksamhetsbuller bör buller från godshantering vid till exempel lastkajer och omlastningsterminaler räknas

14 (18) in i ljudnivån från verksamheten och bedömas som industribuller. Buller från ofta förekommande rangering av spårfordon på bangårdar bör också omfattas av vägledningen. Riktvärden för buller från industriverksamhet finns nedan: Den förbipasserande trafiken genom bangården bör dock räknas som trafikbuller. Visst trafikbuller förväntas från industrispåret samt verksamhetsbuller från terminalanläggning. Trafiken inom området är en arbetsmiljöfråga för kommande fastighetsägare. Planbestämmelse om att buller från både trafik och industriverksamhet ska följa Naturvårdsverkets riktlinjer (m 1). Risk och säkerhet Det bedöms inte finnas någon skredrisk inom området. MILJÖKONSEKVENSER Enligt 6 kap. miljöbalken om miljöbedömningar och miljökonsekvensbeskrivningar av planer och program ska en myndighet eller kommun som upprättar eller ändrar en plan eller ett program göra en miljöbedömning av planen, programmet eller ändringen, om dess genomförande kan antas medföra betydande miljöpåverkan. Syftet med miljöbedömningen är att integrera miljöaspekter i planeringen så att en hållbar utveckling främjas. Bedömningen ska göras enligt de kriterier som anges i förordning 1998:905 om miljökonsekvensbeskrivningar (från och med 1 januari 2018 ersatt av miljöbedömningsförordning 2017:966) och ska alltid utmynna i ett motiverat ställningstagande. Innan myndigheten eller kommunen tar ställning till om betydande miljöpåverkan kan antas uppstå så ska den eller de länsstyrelser, kommuner och andra myndigheter som berörs av planen, programmet eller ändringen, ges tillfälle att yttra sig. Regeringen får meddela föreskrifter om vilka slags planer och program som alltid kan antas medföra en betydande miljöpåverkan. Om förändringen antas innebära betydande miljöpåverkan ska det upprättas en miljökonsekvensbeskrivning (MKB) där konsekvenserna ska identifieras, beskrivas och bedömas. Krav på innehållet återfinns i 6 kap MB. Hänvisning till detta finns även i Plan och bygglagens (PBL) 4 kap. (34 ).

15 (18) Behovsbedömning har bedömt att detaljplanens genomförande innebär betydande miljöpåverkan och att en fullständig MKB till detaljplanen behöver utarbetas. Länsstyrelsen delar kommunens bedömning att det krävs MKB. För mer information, se Behovsbedömning, Industrispår Rundvik, Förenlighet med miljöbalken Aktuellt detaljplaneförslag bedöms vara förenligt med miljöbalkens (MB) 3 kap. (Grundläggande bestämmelser för hushållning med mark- och vattenområden) och 4 kap. (Särskilda bestämmelser för hushållning med mark och vatten för vissa områden i landet). Miljökvalitetsnormer Miljökvalitetsnormer (MKN) är ett juridiskt bindande styrmedel som infördes med miljöbalken 1999 (5:e kap.) för att komma till rätta med miljöpåverkan från diffusa utsläppskällor som till exempel trafik och jordbruk. En MKN kan anges som en halt eller ett värde (högsta tillåtna halt av ett ämne i luft, mark, eller vatten) men kan även beskrivas i ord om lägsta godtagbara miljökvalitet inom ett geografiskt område. MKN kan ses som styrmedel för att på sikt nå miljökvalitetsmålen ( Det finns idag MKN för olika föroreningar i utomhusluften (SFS 2010:477), olika parametrar i vattenförekomster (SFS 2004:660), olika parametrar i havsmiljön (SFS 2010:1341) olika kemiska föreningar i fisk- och musselvatten (SFS 2001:554) samt för omgivningsbuller (SFS 2004:675). Planförslaget innebär ett intrång i naturen i och med att mark tas i anspråk för spår, vägar och terminalyta. Området bedöms dock inte hysa några särskilt skyddsvärda arter varför påverkan på växt- och djurlivet bedöms bli begränsat. Föreslaget planområde bedöms inte påverka det ur naturmiljöriskintresseklassade området kopplat till Lögdeälven. Anledningen till detta är att området i huvudsak bedöms avvattnas mot öster. Avrinningen från området bedöms öka i och med att delar av området hårdgörs och därmed får en ökad avrinning i förhållande till befintlig mark. Nordmalingsfjärdens möjligheter att uppfylla MKN bedöms dock inte påverkas av planförslaget om verksamheten hanterar dagvattnet i enlighet med de åtgärder som föreslås i den dagvattenutredning som gjorts i samband med framtagandet av detaljplanen. Kravet på bullerkartering gäller för samhällen med innevånare eller fler. Eftersom Nordmaling har färre än innevånare, finns det inte något formellt krav på bullerkartering. ADMINISTRATIVA FRÅGOR Tidplan Detaljplanen beräknas antas under hösten av 2018.

16 (18) Genomförandetid Genomförandetiden är 5 år från den dag planen vunnit laga kraft. Planen gäller dock tills den upphävs eller ersätts med en ny detaljplan. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap ansvarar för upprättandet av detaljplanen och kommer att vara huvudman och ansvara för drift och skötsel av allmänna platser. Ledningsnät för vatten, avlopp, el och värme kommer inom kvartersmark att ägas och förvaltas av respektive fastighetsägare som även ansvarar också för drift och underhåll av detta. Avtal Inget planavtal har upprättats. Ett avtal ska tecknas mellan parterna för att reglera finansiering av kompletterande åtgärder på järnvägsanläggningen, liksom avtal gällande anslutning av industrispår. Det krävs även tillstånd för anläggningsägare från Transportstyrelsen. är exploatör och inget exploateringsavtal kommer att tecknas. Lovplikt Enligt 4 kap. 15 plan- och bygglagen kan kommunen inom visa ramar besluta att minska eller utöka bygglovspliktens omfattning. Lättnader i bygglovsplikten får emellertid inte beslutas om bygglov krävs för att tillvarata grannars intressen eller allmänna intressen. Kommunen bedömer att det inte finns anledning att besluta om förändrad lovplikt. FASTIGHETSRÄTTSLIGA FRÅGOR Fastighetsbildning, konsekvenser för fastighetsägare Område för T 1 kommer att styckas av till en egen fastighet. Kommunen ska förvärva del av fastigheten Mo 3:85 inom planområdet och därefter ansöka om fastighetsbildning och betala förrättningskostnaderna. Marken för GATA som passerar Lögdeå 8:51 och Lögdeå S:9 ska lösas in av kommunen. Gemensamhetsanläggningar, ledningsrätt, servitut m.m. Befintliga ledningsrätter gäller fortsatt inom planområdet. Det kan finnas intresse för kommande fastighetsägare för terminalområde att ingå i gemensamhetanläggning Mo GA:6 avseende en väg längs med järnvägsspåret. Detta är dock inget som regleras i detaljplanen.

17 (18) Fastighetsplan Det finns ingen fastighetsplan (enlig äldre lagstiftning/plan-och bygglag) för området som behöver upphävas. EKONOMISKA FRÅGOR Planekonomi ansvarar för upprättandet av detaljplanen. Behövliga markförvärv, fastighetsbildningsåtgärder, rättighetsupplåtelser, projekteringskostnader, byggnationer och anläggningsarbeten regleras i ett senare skede, eventuellt med avtal. Detta inkluderar även kostnader för eventuella flyttningar av markledningar och ombyggnadsåtgärder i angränsande ytor, vilka härrör från exploateringen. Exploatören utför va-anläggning inom planområdet. Anläggningen ansluts till det kommunala nätet i av kommunen anvisad punkt. Anslutningsavgift kommer att debiteras enligt gällande taxa. Planavgift Planavgift är ej aktuellt. TEKNISKA FRÅGOR Behov av ytterligare utredningar Detaljerad geoteknisk undersökning för grundläggande av byggnader med mera genomförs och bekostas av berörd exploatör. Exploatören ansvarar och bekostar även detaljutredning angående utformning av ledningsnät och dagvattensystem vilket ska redovisas i samband med bygglov. Behov av kompletterande tillstånd Anmälan om vattenverksamhet sker innan exploateringsskedet avseende trummor under vägen i planområdets östra del. GENONOMFÖRANDE AV UPPHÄVANDET Upphävandet innebär inga fysiska förändringar i planområdet, inte heller någon inlösen av mark. Upphävandet av gällande detaljplan innebär att hittillsvarande byggrätter, som ligger utanför den nya detaljplanen, upphör att gälla när upphävandet vunnit laga kraft.

18 (18) MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Beställare Samhällsbyggnadsförvaltningen, Kommunens handläggare Tommy Samuelsson Planförfattare Johan Öberg, WSP Samhällsbyggnad MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Tommy Samuelsson Samhällsbyggnadschef

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av fastighet Mo 3:27 m.fl. Industrispår Rundvik, Nordmalings kommun Upprättad av WSP Samhällsbyggnad

Planbeskrivning. Detaljplan för Del av fastighet Mo 3:27 m.fl. Industrispår Rundvik, Nordmalings kommun Upprättad av WSP Samhällsbyggnad SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Del av fastighet Mo 3:27 m.fl. Industrispår Rundvik, Upprättad av WSP Samhällsbyggnad 2016-06-23 Till planen hör: Plankarta Markteknisk undersökningsrapport Behovsbedömning

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Del av fastighet Mo 3:85 m.fl. Industrispår Rundvik, Upprättad av WSP Samhällsbyggnad 2016-06-23, reviderad 2017-02-06 Till planen hör: Plankarta Markteknisk undersökningsrapport

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun Upprättad av WSP Samhällsbyggnad , rev

Planbeskrivning. Detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun Upprättad av WSP Samhällsbyggnad , rev GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Upprättad av WSP Samhällsbyggnad 2016-01-18, rev 2016-09-19 Till planen hör: Plankarta Illustrationskarta Behovsbedömning för MKB Samrådsredogörelse

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun Upprättad av WSP Samhällsbyggnad SAMRÅDSHANDLING

Planbeskrivning. Detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Nordmalings kommun Upprättad av WSP Samhällsbyggnad SAMRÅDSHANDLING SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Biet 1 och del av Levar 1:71 Upprättad av WSP Samhällsbyggnad 2016-01-18 Till planen hör: Plankarta Illustrationskarta Behovsbedömning för MKB 2016-01-18 2 (19) Medverkande

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

UPPDRAGSNUMMER

UPPDRAGSNUMMER PM VÄGTRAFIK Detaljplan industrispår i Rundvik, Nordmaling. Bakgrund och syfte Detaljplanen syftar till att skapa planmässiga förutsättningar till att koppla på ett industrispår till befintlig växel på

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Dnr 2017/B0024. Planbeskrivning

ANTAGANDEHANDLING. Dnr 2017/B0024. Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING Dnr 2017/B0024 Ändring av detaljplan för del av ÅNÄSET 16:12 m fl fastigheter (P92/1) Robertsfors kommun, Västerbottens län Upprättad 2017-08-31, reviderad 2017-12-21 Till planen hör:

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Dnr MBN17-243 214 Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan för kvarteren SMEDEN och SVARVAREN m.m. inom Österbackaområdet Bjurholms kommun, Västerbottens län Upprättad 2017-06-14

Läs mer

Planbeskrivning. Ändring av detaljplan för Tor 1, Oden 14 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län Upprättad SAMRÅDSHANDLING.

Planbeskrivning. Ändring av detaljplan för Tor 1, Oden 14 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län Upprättad SAMRÅDSHANDLING. SAMRÅDSHANDLING Dnr 13/2017-PDP Ändring av detaljplan för Tor 1, Oden 14 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län Upprättad 2019-03-26 Till planen hör: Plankarta med bestämmelser (denna handling) Undersökning

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLANER FÖR PALOVAARS INDUSTRIOMRÅDE

ÄNDRING AV DETALJPLANER FÖR PALOVAARS INDUSTRIOMRÅDE ÄNDRING AV DETALJPLANER FÖR PALOVAARS INDUSTRIOMRÅDE Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING (Källa: metria.se 2017-09-12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar i samrådsskedet... 3 Planförfarande...

Läs mer

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Karlsborgs fd. reningsverk (Karlsborg 3:1) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser Denna planbeskrivning

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

Upphävande av detaljplaner för del av Tuolluvaara industriområde, Kiruna kommun i Norrbottens län HANDLINGAR PLANPROCESSEN

Upphävande av detaljplaner för del av Tuolluvaara industriområde, Kiruna kommun i Norrbottens län HANDLINGAR PLANPROCESSEN PLANBESKRIVNING s. 1(8) Upphävande av detaljplaner för del av Tuolluvaara industriområde, Kiruna kommun i Norrbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Fastighetsförteckning

Läs mer

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING juni 2018 Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors i Mariestad PLANBESKRIVNING - Upphävande av detaljplan för Sprinten samt del av stadsplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Antagen av KF 2018-04-26 Laga kraft 2018-05-29 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Ola Andreasson Stadsarkitekt 2018-11-27 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR SANTASAARI / NIKKALA BY

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR SANTASAARI / NIKKALA BY ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR SANTASAARI / NIKKALA BY Haparanda kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING Källa: metria.se 2018-01-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingar i samrådsskedet... 3 Planförfarande... 3 Planändringens

Läs mer

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015 HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-11-26 Planen godkänd MBN 2015-06-23 Planen Antagen KF 2015-09-28 Laga kraft 2015-11-30

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVS, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVS, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVS, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT ANTAGANDEHANDLING HANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Upprättad av Samhällsbyggnadsförvaltningen,

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING. Detaljplan för Mo 3:85 mfl, Nordmalings kommun, Västerbottens län

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING. Detaljplan för Mo 3:85 mfl, Nordmalings kommun, Västerbottens län MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING ENLIGT PLAN OCH BYGGLAGEN (PBL) Detaljplan för Mo 3:85 mfl, Nordmalings kommun, Västerbottens län NORDMALINGS KOMMUN FEBRUARI 2017 Uppdragsnr: 10229568 2 (16) Icke teknisk sammanfattning

Läs mer

Planbeskrivning 1 (8)

Planbeskrivning 1 (8) 1 (8) Detaljplan för Del av Jättendals-Gärde 1:13 och 1:10 Mellanfjärden Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Upprättad av Nordanstigs Kommun Planområdets läge i Mellanfjärden Handlingar som hör till planen:

Läs mer

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande.

Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Plankartan med bestämmelser blir juridiskt bindande efter antagande. SAMRÅDSHANDLING Detaljplan Hamnholmen, som berör Ytterbyn 86:1 m.fl. Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Följande handlingar utgör förslaget: Plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser

Läs mer

Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4

Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4 Dnr: PLAN.2017.247 Granskningshandling 2017-09-01 Planbeskrivning Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4 Lösen socken, Karlskrona kommun 2 Vad är en detaljplan? Denna

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVC, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT

DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVC, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT PLANPROGRAM DETALJPLAN FÖR DEL AV GÅRÖ 1:69 (ÅVC, STRÖMGATAN) I GNOSJÖ TÄTORT PROGRAMHANDLING HANDLINGAR Planprogram Programskiss Behovsbedömning Upprättad av Miljö och byggförvaltningen i Gnosjö kommun

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för del av Grängshammar 1:2 ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-14 i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1 000, vilken också redovisar

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1

Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1 Granskningshandling november 2013 normalt planförfarande PBL 2010:900 tillämpas Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN DNR 2013/323 Gällande detaljplan. ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Rud 4:181 (laga kraft 2000-05-26) TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGEN ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2014-09-09 ANTAGEN AV KS 2014-10-07

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

Detaljplan för del av Backen 6:1 m.fl. inom Backenområdet i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för del av Backen 6:1 m.fl. inom Backenområdet i Umeå kommun, Västerbottens län Sida 1 av 8 Planbeskrivning Granskning Diarienummer: BN-2016/02289 Datum: 2019-05-06 Handläggare: Malin Nyberger för del av Backen 6:1 m.fl. inom Backenområdet i, Västerbottens län Handlingar Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Ändring genom tillägg av byggnadsplan för VINTERGATSFJÄRDEN i Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län.

Ändring genom tillägg av byggnadsplan för VINTERGATSFJÄRDEN i Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. Upprättad: 2016-02-24 1 (6) DnrPLAN.2015.23 PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg av byggnadsplan för VINTERGATSFJÄRDEN i Hudiksvalls kommun, Gävleborgs län. PLANFÖRFARANDE Byggnadsnämnden beslutade 2015-12-08

Läs mer

PL AN BES K R I VN I N G

PL AN BES K R I VN I N G 1 Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Laga kraft PL AN BES K R I VN I N G Planförfarande Prövning av detaljplanen sker genom enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen. Förfarandet tillämpas eftersom

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGAR ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET I HÖGANÄS, HÖGANÄS KOMMUN SKÅNE LÄN

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGAR ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET I HÖGANÄS, HÖGANÄS KOMMUN SKÅNE LÄN KS/2011/653 ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET 1. Stadsplan för område vid Brännerigatan (12-HÖS-311, 32/74) 2. Stadsplan för del av Plöninge 1:17 m.fl. (12-HÖS-486, 1/80) 3. Detaljplan

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand SAMRÅDSHANDLING. Dnr KS 2019/ del av Leverhögen 1:117

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand SAMRÅDSHANDLING. Dnr KS 2019/ del av Leverhögen 1:117 Dnr KS 2019/53.20 INFOGA BILD/KARTA PLANBESKRIVNING Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand del av Leverhögen 1:117 Årjängs Kommun Värmlands Län SAMRÅDSHANDLING 20190410 Standardförfarande enligt

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser

Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för. Tillägg till planbeskrivningar och planbestämmelser 1 (7) Datum Dnr 2017-01-02 2013-306 Samrådshandling Ändring genom tillägg av detaljplan (byggnadsplan) för Moningssand å fastigheten Böle 3:2 m. fl. (1965-10-30) Ändring och utvidgning av byggnadsplan

Läs mer

Storumans kommun. Behovsbedömning Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24. Dnr: Upprättad:

Storumans kommun. Behovsbedömning Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24. Dnr: Upprättad: Storumans kommun Behovsbedömning Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24 Dnr: Upprättad: 2013-01-15 2 (7) Upprättande av detaljplan på del av fastigheten Joeström 2:24 Samråd om miljöpåverkan

Läs mer

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Antagandehandling Tillhörande ändr ing av byggnadsplan för del av Sim långsdalens sam hälle (Breared 1:105, 1:191 och 1:194), Plan 473 Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan

Läs mer

Samrådshandling Dnr: SBN 2017/30. Planbeskrivning till: Detaljplan för Verktyget 3, Trosa kommun, Södermanlands län

Samrådshandling Dnr: SBN 2017/30. Planbeskrivning till: Detaljplan för Verktyget 3, Trosa kommun, Södermanlands län Samrådshandling Dnr: SBN 2017/30 Planbeskrivning till: Detaljplan för Verktyget 3, Trosa kommun, Södermanlands län Inledning Planhandlingar Planen omfattar följande handlingar: - Plankarta i skala 1:1000

Läs mer

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i oktober 2017 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2017-02-15 Antagen

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HYBO 1:28, 12:1, 2:63 MED FLERA UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR HYBO STATIONSSAMHÄLLE LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum: 2014-10-29

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 2014-12-10 Miljö- och byggnadsförvaltningen Antagande Plan- och genomförandebeskrivning För detaljplan Norrgården 3 i Vimmerby, Vimmerby kommun, Kalmar län 1 Planbeskrivning Inledning En planbeskrivning

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 & 5 inom Sandåkern Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00223 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna BARKEN 4 &

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för TÖRESTORP 2:52, DEL AV HangOn AB, Gnosjö kommun, Jönköpings län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Plan- och genomförandebeskrivning - Behovsbedömning Bakgrund HangOn

Läs mer

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för bostäder Boberg 3:122 Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2014-05-14 B74 Laga kraft 2014-12-27 Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/13.318 Dp 1-C-0:8 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplan för Kronotorparen 8 m.fl. Inom kommundelen

Läs mer

Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl.

Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl. SAMRÅDSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Upphävande av del av byggnadsplan för Stora Halsjön (F19), Östanfors 20:1 m.fl. Folkärna S N Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och

Läs mer

DETALJPLAN FÖR MO 3:85 M.FL. NORDMALINGS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR MO 3:85 M.FL. NORDMALINGS KOMMUN DETALJPLAN FÖR MO 3:85 M.FL. NORDMALINGS KOMMUN MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING ENLIGT PLAN- OCH BYGGLAGEN 2018-06-04 DETALJPLAN FÖR MO 3:85 M.FL. NORDMALINGS KOMMUN Miljökonsekvensbeskrivning enligt plan-

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Draken 24 Nordmalings kommun Upprättad av WSP Samhällsbyggnad SAMRÅDSHANDLING

Planbeskrivning. Detaljplan för Draken 24 Nordmalings kommun Upprättad av WSP Samhällsbyggnad SAMRÅDSHANDLING SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Draken 24 Upprättad av WSP Samhällsbyggnad 2016-07-01 Till planen hör: Plankarta Illustrationskarta Behovsbedömning för MKB Markteknisk undersökningsrapport 2016-07-01 2

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Datum 2017-08-30 Diarienummer 2017-000326 1(8) Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Postadress: 447 80 Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 45 Vx: 0322-60 06 00 Fax: 0322-60 09 60 Org.nr: 212000-1454

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Lantmäteriet Planbeskrivning

SAMRÅDSHANDLING. Lantmäteriet Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING Lantmäteriet 2018-06-08 Detaljplan för Rundvik 74:1, Västerbottens län 2018-08-20 Till planen hör: Plankarta Grundkarta Fastighetsförteckning Undersökning om risk för betydande miljöpåverkan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum Dnr 2013-08-01 KS 0088/06 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD/UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktskarta över planområdet

Läs mer

Antagen av MBN Laga kraft

Antagen av MBN Laga kraft Antagen av MBN 2008-09-11 Laga kraft 2008-10-15 !"##$%&& ' ()*+,-+. / Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Tillägg till planbestämmelser Genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Förslag till Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, Bodens kommun. PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. RATTEN, m.fl i Bromölla, Bromölla kommun PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ALLMÄNT Handlingar Plankarta med förslag till planbestämmelser Plan- och genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje Upprättad GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för kv Oljan m m vid Gröndalsvägen i Södertälje 2015-00193-214 Upprättad 2016-11-17 GRANSKNINGSHANDLING Planen hanteras enligt PBL 2010:900, i dess lydelse

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Järeda 2:78 och 2:108 m.fl, Järnforsen, Hultsfreds kommun, Kalmar län. granskning. Planområde

Planbeskrivning. Detaljplan för Järeda 2:78 och 2:108 m.fl, Järnforsen, Hultsfreds kommun, Kalmar län. granskning. Planområde granskning Planbeskrivning Planområde Detaljplan för Järeda 2:78 och 2:108 m.fl, Järnforsen, Hultsfreds kommun, Kalmar län Ärendenr BBM 2013/221 2 (10) Planbeskrivning Handlingar Detaljplanen omfattar:

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Samrådsredogörelse

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun Datum Diarienummer 1 (5) PLANBESKRIVNING Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta i skala

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer