Jomala församling PROTOKOLL Nr 1/2019 Kyrkoråd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jomala församling PROTOKOLL Nr 1/2019 Kyrkoråd"

Transkript

1 Beslutande: Ordinarie ledamöter: Stefan Äng, ordförande Harry Jansson, viceordförande Gyrid Högman Bo-Yngve Karlsson Annika Hambrudd Camilla Johansson Tony Saarinen, förhinder Ersättare: Stig-Göran Nyman Christina Sjöbacka-Bäck Tore Karlström Carina Aaltonen Anne-Marie Koskinen Anders Öhberg Övriga närvarande: Kenth Häggblom, kyrkofullmäktiges ordförande Eva-Marie Ekström, kyrkofullmäktiges viceordf. Nina Bergström, ekonom, sekreterare Underskrifter: Stefan Äng Nina Bergström Harry Jansson Ordförande Protokollförare, utom 12 Protokollförare 12 Justering Gyrid Högman protokolljusterare Anders Öhberg protokolljusterare Det justerade protokollet jämte besvärsanvisning hålls officiellt framlagt till påseende i Pastorskansliet i Jomala under dess öppettider, under perioden

2 KAFFESERVERING FRÅN KL ÄRENDEN: 1 SAMMANTRÄDET ÖPPNAS 2 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 4 GODKÄNNANDE OCH EVENTUELLA ÄNDRINGAR I FÖREDRAGNINGSLISTAN 5 VAL AV ORDINARIE MEDLEMMAR TILL EKONOMISEKTIONEN 6 VAL AV SUPPLEANTER TILL EKONOMISEKTIONEN 7 VAL AV BYGGNADSKOMMISSION FÖR GREGERSÖ LÄGERGÅRD 8 KOLLEKTPLAN APRIL-JUNI FÖRSLAG TILL KREMOATORIUM PÅ ÅLAND, UTLÅTANDE 10 VAL AV BARNOMBUD FÖR PERIODEN ANSTÄLLNING AV FÖRSAMLINGSSEKRETERARE 12 VIKARIE FÖR EKONOMIASSISTENTTJÄNSTEN 13 ÖVRIGA ÄRENDEN 14 ÄRENDEN TILL KÄNNEDOM 15 BESVÄRSANVISNING OCH ANVISNINGAR OM RÄTTELSEYRKANDE 16 SAMMANTRÄDET AVSLUTAS Stefan Äng, kyrkorådets ordförande

3 1 SAMMANTRÄDET ÖPPNAS Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat. 2 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Kallelsen tillställs medlemmarna senast fem dagar före sammanträdet, och till denna skall fogas en förteckning över de ärenden som skall behandlas 6. Reglemente för et i Jomala församling. Ordföranden konstaterar att sammanträdet är lagenligt sammankallat och beslutfört. 3 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE Till protokolljusterare föreslås ledamot Gyrid Högman och Anders Öhberg. Protokollet justeras direkt efter avslutat sammanträde. 4 GODKÄNNANDE OCH EVENTUELLA ÄNDRINGAR I FÖREDRAGNINGSLISTAN Att föredragningslistan godkänns med ett tillägg under Övriga ärenden: 1. Utlåtande till Kyrkostyrelsen gällande avskaffande av stiftsfullmäktige.

4 5 VAL AV ORDINARIE MEDLEMMAR TILL EKONOMISEKTIONEN et har en ekonomisektion bestående av kyrkorådets vice ordförande, som är ordförande för ekonomisektionen, samt två övriga medlemmar. et väljer sektionen vid det första sammanträdet under dess mandatperiod. Sektionen väljer en vice ordförande vid sitt första sammanträde 4 Reglemente för et i Jomala församling VICE Att kyrkorådet beslutar att utse Gyrid Högman och Camilla Johansson till ekonomisektionens ordinarie ledamöter. 6 VAL AV SUPPLEANTER TILL EKONOMISEKTION VICE Att kyrkorådet beslutar att utse Annika Hambrudd som suppleant för Gyrid Högman och Bo-Yngve Karlsson som suppleant för Camilla Johansson. 7 VAL AV BYGGNADSKOMMISSION FÖR GREGERSÖ LÄGERGÅRD et kan tillsätta kommissioner för tillfälliga uppdrag samt bestämma deras uppgifter och tiden för deras verksamhet. Ett ärende som handläggs inom en kommission samt beslutet kan överföras till kyrkorådet för avgörande Kyrkoordningen 9 kap 4 Kyrkofullmäktige har genom budgeten för år 2019 uttryckt sin vilja att planerna för en utbyggnad av Gregersö lägergård fortskrider. För framtagning av ritningar och fortsatt planering behöver en byggnadskommission tillsättas. En lämplig storlek på kommissionen är 5-7 personer. Kommissionen rapporterar till ekonomisektionen.

5 En byggnadskommission för utbyggnaden av Gregersö lägergård utses. Byggnadskommissionen beviljas mandat att inom fastställda budgetramar planera utbyggnaden av lägergården, ta fram ritningar och enligt godkända ritningar genomföra utbyggnaden av lägergården. Kommissionen ansvarar för upphandlingar och för sökandet av nödvändiga tillstånd. När uppdraget är slutfört avgår kommissionen. Kommissionens uppdrag kan kompletteras ytterligare. et diskuterar och väljer lämpliga medlemmar till byggnadskommissionen. Som personalrepresentanter till byggnadskommissionen föreslås församlingsvärd Anette M Karlsson och ungdomsarbetsledare Sonja Lindström-Winé. Samtliga sammanträden protokollförs och byggnadskommissionen rapporterar till ekonomisektionen. Kyrkoherden och ekonomen äger närvaro- och yttranderätt vid kommissionens möten. Vidare beslutar kyrkorådet att utse Bo- Yngve Karlsson, Carina Aaltonen, Tore Karlström, Tor-Erik Johansson till medlemmar i byggnadskommissionen för kyrkorådets räkning. ets viceordförande äger närvaro- och yttranderätt vid kommissionens möten. 8 KOLLEKTPLAN APRIL-JUNI 2019 Förslag till kollektplan enligt bilaga 1. Kollektplanen godkänns enligt bilaga 1.

6 9 FÖRSLAG TILL KREMATORIUM PÅ ÅLAND, UTLÅTANDE Ålands krematorium- och minneslundförening r.f. har den inkommit med en begäran om utlåtande gällande ett eventuellt byggande av ett krematorium i anslutning till det planerade fjärrvärmeverket i Dalkarby, Jomala. Se bilaga 2. Föreningen motiverar förslaget med att det är önskvärt av ekonomiska, praktiska och etiska skäl att bygga ett krematorium på Åland och nämner särskilt de i nuläget komplicerade transporterna av avlidna. Föreningen föreslår att Landskapsregeringen/Fastighetsbolaget, Ömsen, åländska församlingar eller begravningsbyråer via samarbetsavtal, Mariehamns stad, Kyrkostyrelsen och den ortodoxa eller katolska kyrkan kunde stå som huvudman för krematoriet. Föreningen önskar att berörda organisationer, samfund och myndigheter ger ett utlåtande om planerna. Kyrkostyrelsens ämbetskollegium har den gett ett utlåtande om planerna. Se bilaga 3. Kyrkostyrelsen anser att ett anläggande av ett krematorium på Åland är motiverat eftersom andelen kremeringar nationellt sätt redan är mer än 50 % av alla begravningar och befolkningsunderlaget på Åland är tillräckligt stort för att motivera ett krematorium. Kyrkostyrelsen anser dock att det inte enbart kan vara församlingarnas uppgift att driva ett krematorium på Åland eftersom servicen gäller både dem som hör till kyrkan och avlidna som inte hör till kyrkan (omkring 26% av den åländska befolkningen). et i Jomala församling ställer sig positiv till idén om ett krematorium på Åland. Församlingen sällar sig till kyrkostyrelsens utlåtande om att det inte är församlingarnas uppgift att driva ett krematorium utan att en annan aktör bör ta på sig ansvaret som huvudman och huvudfinansiär för ett eventuellt krematorium. Eventuell anhållan om bidrag behandlas skilt på konkret ansökan för ett specifikt ändamål.

7 10 VAL AV BARNOMBUD FÖR PERIODEN För att främja barnets bästa ska kyrkliga myndigheter i sin beredning av ett beslut analysera och beakta beslutets konsekvenser för barn. Konsekvensanalysen utförs av den myndighet som först behandlar ärendet. Med barn avses alla som inte fyllt 18 år. (KO kap. 23 3) En etablerad praxis i en stor del av församlingarna i Finland är tillsättandet av barnombud vars uppgift är att företräda barns intressen i beslutsfattandet. Fullmäktigeledamot Christina Sjöbacka-Bäck och ungdomsarbetsledare Sonja Lindström-Winé föreslås fungera som barnombud för perioden ANSTÄLLNING AV FÖRSAMLINGSSEKRETERARE et beslöt den tillsätta en arbetsgrupp med uppdraget att göra en översyn av församlingens organisation (KR 19, ). I sin rapport föreslog arbetsgruppen att församlingen skulle vara betjänt av en församlingssekreterare vars huvudsakliga arbetsuppgifter skulle bestå av beredning, protokollföring och verkställande av beslut vid församlingens förtroendeorgan, informationsansvar, personalärenden och kansliarbete. Enligt arbetsgruppens förslag skall tjänsten inrättas för en period om två år. Vid sitt möte den ( 79) beslöt kyrkorådet att omfatta arbetsgruppens förslag och att förslaget skulle behandlas vidare i samband med budgeten för Att ekonomiassistent Tuire Welander anställs som församlingssekreterare, 80% under perioden och beviljas tjänstledighet från sin ordinarie tjänst som ekonomiassistent för samma period. Welander är redan involverad i arbetet i kansliet och är inkopplad på förberedelserna för övergången till ett centralregister för folkbokföringen vilket naturligt hör till en församlingssekreterares uppgifter. Welander har ställt sig positiv till övergången och förslaget har även vunnit stöd hos övrig kanslipersonal. Welander föreslås bibehålla sin nuvarande lön enligt kravgrupp 502 jämte personliga tillägg. Kyrkoherden fungerar som förman för församlingssekreteraren.

8 Protokollförare och ekonom Nina Bergström anmäler godkänt jäv och avlägsnar sig från sammanträdet. Harry Jansson övertar sekreteraruppgiften. 12 VIKARIE FÖR EKONOMIASSISTENTTJÄNSTEN Annons vik.ekonomiassistent publicerades i de båda lokaltidningarna den Ansökningstiden utgår fredagen den kl En grupp bestående av Harry Jansson, Gyrid Högman, tf kyrkoherde Stefan Äng och ekonom Nina Bergström går därefter igenom samtliga ansökningar och bereder ett förslag, vilket presenteras på kyrkorådets sammanträde. Tf kyrkoherde Stefan Äng sammankallade beredningsgruppen för att granska de inkomna ansökningarna fredagen den 22.2 kl Nina Bergström anmälde godkänt jäv, Harry Jansson hade förhinder att delta. Närvarande: Stefan Äng, Gyrid Högman. Sju (7) ansökningar hade inkommit inom utsatt ansökningstid (fredag 22.2 före kl 13.00). Efter ansökningstidens utgång har en person återtagit sin ansökan. BEREDNINGSGRUPPENS FÖRSLAG: Efter genomgång av ansökningarna föreslår vi att följande personer kallas till intervju: Filip Blomberg, Dimitri Mikhalev och Ingrid Carlberg-Holmström. Det är vår bedömning att dessa personers ansökningar bäst motsvarar de behov församlingen har. Datum för intervjuerna föreslås bli torsdagen den 7.3 kl 10 Tf kyrkoherde Stefan Äng och Gyrid Högman utför intervjuerna och rapporterar till ekonomisektionen som fattar beslut på basis av ansökningar och intervjuer. I intervjugruppen kan ytterligare en kyrkorådsledamot ingå om kyrkorådet så beslutar. Protokollförare och ekonom Nina Bergström återkom till sammanträdet och sköter åter sekreteraruppgiften.

9 13 ÖVRIGA ÄRENDEN 1.Utlåtande till Kyrkostyrelsen gällande avskaffande av stiftsfullmäktige. Till Jomala församlings kännedom har idag kommit att Kyrkostyrelsen utsänt till 54 utvalda församlingar och samtliga stift begäran om utlåtande avseende utkastet till författningsframställning som gäller avskaffande av stiftsfullmäktige. Svarstiden utgår redan och av remissen framgår dessutom att senare ankomna svar inte kommer att beaktas på grund av den strama tidtabellen. Avsikten är att ärendet behandlas på Kyrkomötet redan under vårsessionen Trots att Åland särskilt omnämns i underlaget har åtminstone inte begäran om utlåtande riktats till någon av de större åländska församlingarna, nämnden för åländska kyrkliga ärenden vid Borgå stift eller till den åländska kontraktsprosten. et beslutar, trots att Jomala församling inte utvalts som remissorgan, till Kyrkostyrelsen rikta följande utlåtande: - i händelse av att Kyrkostyrelsen beslutar föreslå att stiftsfullmäktige som organ avskaffas, utgår Jomala församling från att såväl Åland som det samiska folket tillförsäkras en egen lekmannarepresentation inom respektive stift. Representationen motiveras för Ålands del med den folkrättsligt förankrade autonomin och statsrättsliga särställning och för det samiska folkets vidkommande med den rätt till kulturautonomi dessa åtnjuter enligt Finlands grundlag. - inför kommande motsvarande remisser understryker Jomala församling vikten av att samtliga församlingar som berörs av reformförslag involveras i hörandeprocessen på det sätt normal förvaltningspraxis förutsätter.

10 14 ÄRENDEN TILL KÄNNEDOM 1. Förnyelse av ljudsystemet i kyrkan I budgeten för 2019 finns budgeterat medel euro för förnyande av ljudsystemet i kyrkan. I januari 2019 har Lasses ljudtjänst Öb utfört akustiska mätningar i kyrkan och inkommit med ett åtgärdsförslag för kyrkan. Se bilaga 4. Åtgärderna beräknas kosta ,11 euro vilket ryms inom de budgeterade medlen om euro. Lasses ljudtjänst Öb har mångårig erfarenhet av planering och installation av ljudsystem för kyrkor och är en trovärdig aktör. Enligt plan utförs arbetet i april eller maj och tar drygt två dagar i anspråk. 2. Lemland-Lumparlands församlings representanter till arbetsgruppen för åländska kyrkliga framtidsfrågor et i Lemland-Lumparlands församling har den 14 februari 2019 delgett ett beslut angående representanter till arbetsgruppen för åländska kyrkliga framtidsfrågor. Lemland-Lumparlands församling har beslutat att inte bidra ekonomiskt till arbetsgruppens verksamhet men utser kyrkofullmäktiges viceordförande Gun Styrström och kyrkorådets viceordförande Jesper Grönholm till församlingen representanter i arbetsgruppen. 15 BESVÄRSANVISNING OCH ANVISNINGAR OM RÄTTELSEYRKANDE Anvisning om rättelseyrkande och besvärsanvisning meddelas. 16 SAMMANTRÄDET AVSLUTAS Ordföranden avslutar sammanträdet kl ======================

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 8.9.2009 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 16.2.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

Kallelsedatum Nr 1/ Sammanträdesplats Sammanträdesdatum Klockslag Sida S:t Görans församlingshem

Kallelsedatum Nr 1/ Sammanträdesplats Sammanträdesdatum Klockslag Sida S:t Görans församlingshem S:t Görans församlingshem 13.01.2015 18.30 20.03 2 NÄRVARANDE Andersson Ove Andersson Ulla Beijar Christian Birney Julia Eriksson Hans Erik Eriksson Karl-Göran Fagerholm Inga-Britt Flink Margareta Forsbom

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert. Nylund Berit Öfverström Clas

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert. Nylund Berit Öfverström Clas S:t Görans församlingshem 13.06.2017 18.30 20.24 2 NÄRVARANDE Karlström Jan-Erik Lind Maj-Britt Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert Raitanen Leena Nylund Berit Öfverström Clas t.f.

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Andersson Ulla Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert.

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Andersson Ulla Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert. Prästgårdssalen 09.10.2018 16.15 17.29 2 NÄRVARANDE Puska Mari Andersson Ulla Donning Stig Forsbom Siv Gammals Bror Liewendahl Robert Lindfors Nina Nylund Berit kyrkoherde kyrkorådets viceordförande FRÅNVARANDE

Läs mer

Kallade beslutande: Löpande ersättare: Raul Jansson Elisabeth Sjövik Seija Vuorio-Carlsson

Kallade beslutande: Löpande ersättare: Raul Jansson Elisabeth Sjövik Seija Vuorio-Carlsson Kallade beslutande: Ordinarie ledamöter: Herbert Lindén ordförande Hanna Bromels, vice ordf. Carl-Ingemar Björklund Tor-Björn Dahlén Silvana Fagerholm-Sjöblom Johan Granlund Berit Hampf Runar Karlsson

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING PROTOKOLL Kyrkofullmäktige NÄRVARANDE. Andersson Ulla

MARIEHAMNS FÖRSAMLING PROTOKOLL Kyrkofullmäktige NÄRVARANDE. Andersson Ulla S:t Görans församlingshem 04.04.2017 18.30 19.05 2 NÄRVARANDE Ahlström Peter Andersson Ulla Beijar Christian Birney Julia Eriksson Karl-Göran Fagerholm Inga-Britt Flink Margareta Forsbom Siv Gammals Bror

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 2/2017 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 2/2017 Sammanträdesprotokoll 2/2017 Sammanträdesprotokoll 22.3.2017 1 / 6 Sammanträdestid: Onsdagen den 22.3.2017 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården, Lemland Ärendets nr 1. 15 Sammanträdets öppnande 2. 16

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 83 Sammankallande och beslutförhet 84 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 85 Tjänstemannabeslut 86 Rättelseyrkande

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Onsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Onsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Onsdagen den kl. 16.30 34 35 36 37 38 39 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan Granskning

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015 GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Tid: Tisdag 26.5.2015 kl. 17.00 Plats: Grankulla kyrka, övre brasrum. Närvarande Medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth Ehrström-Tegengren Mona Hedlund Turid, vice

Läs mer

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.4.2018 klo 18.00 Sivu 1 / 6 Innehåll Sammanträdets öppnande och beslutförhet... 2 Val av protokolljusterare... 2 Godkännande av föredragningslistan... 2 Anhållan om oavlönad

Läs mer

Prästgårdssalen

Prästgårdssalen Prästgårdssalen 14.01.2014 18.30 21.53 2 NÄRVARANDE Karlström Jan-Erik kyrkoherde Andersson Ulla Donning Stig Eriksson Karl-Göran Gammals Bror Holmberg Karin Lindfors Nina vice ordförande, leder ordet

Läs mer

Björnberg-Enckell, Maria Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen-Lähteenmäki, Nina. Träskman, Anhild. Wallendahl, Mårten

Björnberg-Enckell, Maria Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen-Lähteenmäki, Nina. Träskman, Anhild. Wallendahl, Mårten JOHANNES FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL Nr 7/2014 Tid: onsdag 30.7.2014 kl. 17.30. Servering från kl. 17. Plats: Högbergssalen, Högbergsgatan 10 E 2 våningen Närvarande Andersén Henrik Anner, Rea

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 1/2017 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 1/2017 Sammanträdesprotokoll 1/2017 Sammanträdesprotokoll 15.2.2017 1 / 6 Sammanträdestid: Onsdagen den 15.2.2017 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården, Lemland Ärendets nr 1. 1 Sammanträdets öppnande 2. 2

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Torsdagen den kl. 16.30 26 27 28 29 30 31 32 33 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan Nationella

Läs mer

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Gammals Bror. Nylund Berit Öfverström Clas FRÅNVARANDE

MARIEHAMNS FÖRSAMLING BESLUTSFÖRTECKNING Kyrkorådet NÄRVARANDE. Donning Stig Gammals Bror. Nylund Berit Öfverström Clas FRÅNVARANDE Prästgårdssalen 13.10.2015 18.30 19.14 2 NÄRVARANDE Karlström Jan-Erik Donning Stig Gammals Bror Lindfors Nina Nylund Berit Öfverström Clas kyrkoherde vice ordförande FRÅNVARANDE Andersson Ulla Forsbom

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 2/2019 Förbundsstyrelsen 16.01.2019 Sammanträdestid Tisdag 16.1.2019 kl. 15.30-15.42 Sammanträdesplats Omsorgskansliet, Besöksadress: Skarpansvägen 30 Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE x Öfverström,

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 1/2015 Sammanträdesprotokoll 8.1.2015

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 1/2015 Sammanträdesprotokoll 8.1.2015 1/2015 Sammanträdesprotokoll 8.1.2015 1 / 10 Sammanträdestid: Torsdagen den 8.1.2015 kl. 12.00 Sammanträdesplats: E-mötesförfarande Ärendets nr 1. 1 Sammanträdets öppnande 2. 2 Sammanträdets laglighet

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 8.10.2018 12 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande 8.10.2018 kl. 16:45 19:40. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande,

Läs mer

BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10

BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 02.09.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Pia-Maria Blomqvist-Schrey x Uolevi Salminen

Läs mer

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE KOMMUNFULLMÄKTIGE 34-39 10.09.2014 1 Sammanträdestid: 18.30 19.10 Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet, Beslutande: Ordinarie ledamöter: Mats Perämaa, ordförande Mia Hanström,I viceordf. Ingrid

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 01.04 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOL. K.f för De Gamlas Hem. Sida 1 06. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 77 Sammankallande och beslutförhet 78 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 79 Tjänstemannabeslut 80 Lokalt avtal

Läs mer

FÖRSAMLINGSRÅDET

FÖRSAMLINGSRÅDET FÖRSAMLINGSRÅDET 140513 13.5.2014 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.00 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON, Siv HIETA,

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 10/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 10/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 24 september 2013, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 77 Protokolljustering...

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Sektionen för stödtjänster Tid 14.03.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Tisdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Tisdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Tisdagen den kl. 16.30 134 135 136 137 138 139 140 141 142 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid Torsdagen den 2 juli 2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Torsdagen den kl. 16.30 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 20.9.2016 7 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande 20.9.2016 kl. 19:00 21:30 Kommunkansliet Nordberg Mika, ordförande, Karlström

Läs mer

Björnberg-Enckell, Maria. Elving-Andersén, Christina. Lundsten, Lars medlem, från 9 ( 7) Träskman, Anhild

Björnberg-Enckell, Maria. Elving-Andersén, Christina. Lundsten, Lars medlem, från 9 ( 7) Träskman, Anhild JOHANNES FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 11/2014 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid: 11.11.2014 kl. 17.30. Servering från kl. 17. Plats: Högbergssalen, Högbergsgatan 10 E 2 våningen Närvarande: Westerlund, Johan kyrkoherde,

Läs mer

PARAGRAFER 1-9. MARIEHAMNS FÖRSAMLING PROTOKOLL Kyrkofullmäktige

PARAGRAFER 1-9. MARIEHAMNS FÖRSAMLING PROTOKOLL Kyrkofullmäktige S:t Görans församlingshem 13.02.2012 18.30 19.28 2 NÄRVARANDE Andersson Ulla Beijar Christian Eriksson Karl-Göran Eriksson Hans Erik Fagerholm Inga-Britt Flink Margareta Funck Ann-Charlotte Gammals Bror

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KYRKONÄMNDEN I UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET

REGLEMENTE FÖR KYRKONÄMNDEN I UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sid 1 (6) REGLEMENTE FÖR KYRKONÄMNDEN I UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Fastställt av samfällda kyrkofullmäktige 2006-02-02 22 Kyrkonämndens uppgifter framgår av Kyrkoordningen

Läs mer

NÄRPES FÖRSAMLING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ: Kyrkofullmäktige 01 / 2019 SAMMANTRÄDESTID: Torsdag 31.01.2019 kl. 18.30-19.20 SAMMANTRÄDESPLATS: Närpes församlingshem NÄRVARANDE Beslutande: Övriga: Antfolk

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 Tid Plats Tisdag 30.10 kl.17 Kyrkans övre brasrum Närvarande medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth, förhindrad Ehrström-Tegengren Mona, förhindrad Hedlund Turid 34-48, 50-53 Herold

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Jomala församling PROTOKOLL nr 4/2018 Kyrkoråd

Jomala församling PROTOKOLL nr 4/2018 Kyrkoråd Beslutande: Ordinarie ledamöter: Stefan Äng, ordförande Harry Jansson, viceordförande Gyrid Högman Bo-Yngve Karlsson Anne-Marie Koskinen Guy Schåman Ingeborg Westerlund Ersättare: Stig-Göran Nyman Christina

Läs mer

FÖRSAMLINGSRÅDET 120605 5.6.2012

FÖRSAMLINGSRÅDET 120605 5.6.2012 FÖRSAMLINGSRÅDET 120605 5.6.2012 Plats och klockslag Församlingshemmet, sal 4, kl. 18.00 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON, Siv HELLSTRÖM, Gunnel

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR

KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR KOMMUNSTYRELSEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 7 /2015 Sammanträdestid: Onsdag 1.6.2016 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Ahlgren-Fagerström Madelene,

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 26.09.2019 Nr 5 Tid Torsdagen den 26.09.2019 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 36 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 37 PROTOKOLLJUSTERARE 38 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.10.2017 15 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 9.10.2017 kl. 17:55 21:00. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande, Aaltonen Carina,

Läs mer

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid och plats för sammanträdet: torsdag 16.4.2015 kl. 17:00-18:40 i församlingsgårdens stora sal (Drottninggatan 22). Ordförande: Karl af Hällström,

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 15/2012

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 15/2012 Styrelsen nr 15/2012 PROTOKOLL fört vid EXTRA sammanträde fredagen den 5.10 kl.10.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 123. Sammankallande och beslutsförhet. 124. Justering av protokoll. 125. Föredragningslistans

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2019 Nr 3 Tid Torsdagen den 25.04.2019 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 17 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 18 PROTOKOLLJUSTERARE 19 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Sida 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats kl.16.00 De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Suppleanter:

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 5 januari 2015 kl. 19:00-20.40 Matsalen i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 151 Sammankallande och beslutförhet 152 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 153 Tjänstemannabeslut 154 Situationen

Läs mer

Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag kl

Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 18.10.2019 9 01-07 Plats och tid Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag 20.00 Beslutande Frånvarande Erika Sjölund, ordförande Mikael Blomqvist, vice ordförande Åsa

Läs mer

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 8.4.2019 2 10-17 Plats och tid Beslutande Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag 8.4.2019 kl. 19.00 20.00. Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Jessica Sjölander, vice

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.10.2018 13 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 9.10.2018 kl. 16:45 19:00. Hotell Pommern Jansson Harry,

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 07.09.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga - Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande PROTOKOLL 120213 FÖRSAMLINGSRÅDET 13.2.2012 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 111 Sammankallelse och beslutfördhet 112 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 113 Besättande av tjänsten som

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 16:40 18.45 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 205 KS 206 KS 207 KS 208 KS 209 KS 210 Kallelse och beslutförhet

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson Nummer 1/2016 Sammanträdestid kl. 12.30 13.50 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson x Viking Danielsson

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2016 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Jansson Tom, ordf. x Timonen Bo, vice ordf. x Hampf Berit - Karlsson Simon x Michelson Ulla x

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 25.3.2019 Nr 3 Tid Måndag den 25.3.2019 kl 17.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.1.2017 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 9.1.2017 kl. 16:00 17:30. Kommunkansliet Jansson Harry, ordförande,

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 torsdagen 16 januari 2014, Norragatan 17, Mariehamn.

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 torsdagen 16 januari 2014, Norragatan 17, Mariehamn. AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 16:15 torsdagen 16 januari 2014, Norragatan 17, Mariehamn. Paragraf Ärende 1 Sammankallande och beslutförhet 2 Justering av

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Mötets avslutande. Jomala den Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FÖREDRAGNINGSLISTA. Mötets avslutande. Jomala den Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 39 Sammankallande och beslutförhet 40 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 41 ÅHS avtal - uppsägning 42 Konfidentiellt

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid tisdagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2017 Nr 4 Tid tisdagen den 25.04.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 28 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 29 PROTOKOLLJUSTERARE 30 GODKÄNNANDE

Läs mer

PROTOKOLL. Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1. FÖREDRAGNINGSLISTA Torsdagen den kl

PROTOKOLL. Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1. FÖREDRAGNINGSLISTA Torsdagen den kl Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA Torsdagen den kl. 16.30 58 59 60 61 62 63 64 65 66 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 66 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 67 Godkännande och komplettering

Läs mer

Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Ulf-Peter Westmark, ersättare för Inger Rosenberg-Mattsson Dick Tapio

Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Ulf-Peter Westmark, ersättare för Inger Rosenberg-Mattsson Dick Tapio ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL 14.6.2011 Styrelsemöte 11/2011 Plats Paf:s lokaler Tid 18.30 21.32 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Ulf-Peter Westmark, ersättare

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26.

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 17.6.2016 Nr 4 Tid fredagen den 17 juni 2016 kl 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 31 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 32 PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid.

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid. SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelsenummer 1/2018 Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården i Björby På kommunkansliet

Läs mer

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011.

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011. FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 24.11.2011 Nr 7 Tid Torsdagen den 24.11.2011 kl.16.00 Plats Kommungården i Finström Ärenden: 72 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 73 PROTOKOLLJUSTERARE 74 FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 27.8.2014 5 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 27.8.2014 kl

Läs mer

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 Sida 1 K.f De Gamlas Hem sammanträde Kl. 16.00 Sida 2 DATUM PLATS De Gamlas Hem 1. Sammanträdets öppnande...4 2. Sammanträdets laglighet och beslutförhet...5 3. Val av ordförande och viceordförande för

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 1/2017 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 1/2017 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 23.1.2017 1 / 11 Sammanträdestid: Måndagen den 23.1.2017 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet, Söderby 1 Sammanträdets öppnande 2 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 111 Sammankallelse och beslutfördhet 112 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 113 Besättande av tjänsten som

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 20-20 1 Sammanträdestid: Tisdagen 11 april kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA KYRKORÅDET

REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA KYRKORÅDET REGLEMENTE FÖR GEMENSAMMA KYRKORÅDET Behandling Gemensamma kyrkorådet 23.4.2013 Gemensamma kyrkofullmäktige 10.6.2014 Detta reglemente för gemensamma kyrkorådet träder i kraft 1.4.2015. Reglemente för

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum 17.6.2010

Sammanträdesdatum 17.6.2010 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 9/2017 ÄRENDELISTA Kallelse till sammanträde torsdagen den 29 juni 2017 kl. 09.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 63. Sammankallande och beslutsförhet. 64. Justering av protokoll. 65. Föredragningslistans

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 13.1 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.

FÖREDRAGNINGSLISTA. Jomala den 13.1 2011. Harry Jansson Förbundsstyrelsens ordförande. genom. Kerstin Wikgren Vårdchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 12 Sammankallelse och beslutförhet 13 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 14 Konfidentiellt ärende 15 Demensavdelningens

Läs mer

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande

Sammanträdesdatum 5 SOCIALNÄMNDEN Onsdag kl Kommungården i Föglö Närvarande Sammanträdesdatum Nr 5 SOCIALNÄMNDEN 2016-07-06 1 Sammanträdestid Onsdag 2016-07-06 kl. 19.00 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö Närvarande Karlström Jan-Erik, ordförande Sundblom

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 3/2019 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 3/2019 Sammanträdesprotokoll 3/2019 Sammanträdesprotokoll 14.3.2019 1 / 9 Sammanträdestid: Onsdagen den 14.3.2019 kl. kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården Ärendets nr 1. 28 Sammanträdets öppnande 2. 29 Sammanträdets

Läs mer

ESSE FÖRSAMLING TILLKÄNNAGIVANDE Församlingsrådet 22.05.2013

ESSE FÖRSAMLING TILLKÄNNAGIVANDE Församlingsrådet 22.05.2013 ESSE FÖRSAMLING TILLKÄNNAGIVANDE Församlingsrådet 22.05.2013 _ Härmed sammankallas Församlingsrådet till sammanträde som hålls den 28.05. 2013 kl. 19.00 i Kansliet Lillbackavägen 4, 68820 Esse. Protokollet

Läs mer

FÖRSAMLINGSRÅDET

FÖRSAMLINGSRÅDET FÖRSAMLINGSRÅDET 130903 3.9.2013 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.30-20.40 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON, Siv

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 1/2016 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 1/2016 Sammanträdesprotokoll 1/2016 Sammanträdesprotokoll 9.2.2016 1 / 8 Sammanträdestid: Tisdagen den 9.2.2016 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet, Söderby Ärendets nr 1. 1 Sammanträdets öppnande 2. 2 Sammanträdets laglighet

Läs mer

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015 1 Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015 PROTOKOLL Datum Fredag 16.1.2015 Plats och tid: Polishuset kl. 09.00-12.00 Närvarande: Åke Mattsson ordförande Annika Hambrudd viceordförande Kurt Forsman

Läs mer

Kyrkorådet Kallelsedatum Sammanträdesplats Sammanträdesdatum Klockslag Sida Olofsgården, Jomala :

Kyrkorådet Kallelsedatum Sammanträdesplats Sammanträdesdatum Klockslag Sida Olofsgården, Jomala : Olofsgården, Jomala 16.4.2018 19:00-20.35 1 KALLADE Ordinarie ledamöter: Stefan Äng, ordförande Harry Jansson, vice ordförande Gyrid Högman Bo-Yngve Karlsson Anne-Marie Koskinen Guy Schåman Ingeborg Westerlund

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 84 Sammankallelse och beslutfördhet 85 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering samt godkännande/ komplettering av föredragningslistan 86 Skrivelse till ÅHS styrelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer