REGLEMENTE FÖR KYRKONÄMNDEN I UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REGLEMENTE FÖR KYRKONÄMNDEN I UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET"

Transkript

1 UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sid 1 (6) REGLEMENTE FÖR KYRKONÄMNDEN I UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Fastställt av samfällda kyrkofullmäktige Kyrkonämndens uppgifter framgår av Kyrkoordningen 4 kap, Härutöver gäller följande: Delegering från 1 Kyrkonämnden får besluta i följande grupper av ärenden: fastställa anvisningar för samfällighetens årliga budgetarbete ta upp lån inom den beloppsram och de riktlinjer som fastställt bevilja tilläggsanslag inom den beloppsram och de riktlinjer som fastställt överföra medel anslagna i driftbudget till investeringsbudget eller omvänt, inom den beloppsram och de riktlinjer som fastställt riktlinjer och taxor för upplåtelse av samfällighetens lokaler ej kyrkorum i samband med kyrkliga förrättningar och andra sammankomster avgifter för generellt förekommande verksamhet i samfälligheten samt avgifter inom begravningsverksamheten som ankommer på Uppsala kyrkliga samfällighet att fastställa träffa överenskommelse om betalning av fordran, anta ackord, ingå förlikning och sluta annat avtal i sådana mål och ärenden, där det ankommer på kyrkonämnden att föra samfällighetens talan avge yttrande över översikts- och detaljplaner som berör av samfälligheten disponerade fastigheter avge yttrande som ankommer på, dock ej yttrande som avser övergripande frågor som rör Svenska kyrkan eller är av principiell betydelse för samfälligheten riktlinjer för hantering av befarad eller konstaterad övertalighet i samfälligheten mottaga gåva för samfällighetens och dess församlingars räkning

2 UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sid 2 (6) Ordförande 2 Kyrkonämndens ordförande och vice ordförande väljs av samfällda kyrkofullmäktige för samma tid som nämndens övriga ledamöter. Föredragande och sekreterare 3 Förvaltningschefen är föredragande och sekreterare i kyrkonämnden och äger rätt att delta i nämndens överläggningar samt att få sin mening antecknad till protokollet. Förvaltningschefen äger rätt att delegera protokollförandet till annan tjänsteman. Kallelse 4 Ordföranden ansvarar för att kallelse utfärdas till sammanträdena. Kallelsen skall vara skriftlig och innehålla uppgift om tid och plats för sammanträdet. Kallelsen behöver inte anslås på samfällighetens anslagstavla. Kallelsen skall på ett lämpligt sätt lämnas till varje ledamot och ersättare minst en vecka före sammanträdesdagen. Kallelsen skall åtföljas av föredragningslista. Ordföranden bestämmer vilka handlingar som skall bifogas kallelsen. I undantagsfall får kallelse ske på annat sätt. När varken ordföranden eller en vice ordföranden kan kalla till sammanträde skall ålderspresidenten göra detta. Inkallande av ersättare 5 En vald ledamot eller ersättare som är förhindrad att delta i ett sammanträde, eller i del av ett sammanträde, skall snarast anmäla detta till kyrkonämndens sekreterare. Samtliga ersättare skall alltid kallas till sammanträdena. Ersättare som inte tjänstgör för ordinarie ledamot har yttranderätt, men inte förslags- och beslutanderätt, vid nämndens sammanträden. Protokoll 6 Vid kyrkonämndens sammanträden skall protokoll föras. Protokollet justeras av ordföranden och två ledamöter. Justering skall ha skett inom 14 dagar efter sammanträdet. Kyrkonämnden kan besluta att en paragraf i protokollet skall justeras omedelbart. Paragrafen skall i så fall redovisas skriftligt innan kyrkonämnden justerar den.

3 UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sid 3 (6) 7 Kyrkonämndens protokoll skall fördelas och distribueras snarast efter det att justering skett till: Kyrkonämndens ledamöter och ersättare s ledamöter och ersättare Samfällighetens revisorer Kyrkonämndens förvaltning Församlingarna i Uppsala kyrkliga samfällighet Undertecknande av handlingar 8 Avtal, andra handlingar och skrivelser som beslutas av kyrkonämnden skall undertecknas av ordföranden, eller vid förfall för denne av vice ordföranden, samt kontrasigneras av förvaltningschefen. I övrigt bestämmer kyrkonämnden vem som skall underteckna handlingar. Beredning av ärenden 9 De ärenden som skall avgöras av kyrkonämnden skall beredas av kyrkonämndens beredning respektive budgetdelegationen eller, om nämnden så beslutar, av särskilt tillsatt arbetsgrupp. Organ inom kyrkonämnden 10 Inom kyrkonämnden inrättas fyra permanenta organ, vilka utses av kyrkonämnden: Kyrkonämndens beredning Personaldelegation Begravningsdelegation Budgetdelegationen De permanenta organens uppgifter och beslutanderätt framgår av Utöver de permanenta organen kan tillfälliga arbetsgrupper tillsättas av kyrkonämnden för särskilda arbetsuppgifter. 11 Kyrkonämndens beredning är det organ som bereder ärenden och fattar beslut om förslag till kyrkonämndens beslut. Beredningen har därutöver inte någon beslutanderätt. Beredningen skall ha fem ledamöter som utses inom kyrkonämnden så att varje församling blir representerad. Ersättare för ledamöterna utses ej. Ordförande och vice ordförande i beredningen är kyrkonämndens ordförande respektive vice ordförande. Föredragande och sekreterare i beredningen är förvaltningschefen. Förvaltningschefen äger rätt att delegera sekreteraruppgifterna till annan tjänsteman.

4 UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sid 4 (6) 12 Personaldelegationen är det organ som på nämndens uppdrag beslutar i vissa personalärenden. Delegationens beslutsbefogenheter regleras i kyrkonämndens beslut om delegering och genom de övriga styrdokument som nämnden fastställer. Delegationen skall i övrigt följa utvecklingen inom det personalpolitiska området i Uppsala kyrkliga samfällighet. Delegationen skall ha tre ledamöter, varav en ordförande, som utses inom kyrkonämnden. Vice ordförande och ersättare för ledamöterna utses ej. Föredragande och sekreterare i delegationen utses av förvaltningschefen. 13 Begravningsdelegationen är det organ som på kyrkonämndens uppdrag beslutar i vissa ärenden inom begravningsverksamheten. Delegationens beslutsbefogenheter regleras i kyrkonämndens beslut om delegering och genom de övriga styrdokument som nämnden fastställer. Delegationen skall i övrigt följa förvaltningens arbete i frågor som rör begravningsverksamheten och den allmänna utvecklingen inom verksamhetsområdet. Delegationen skall ha tre ledamöter varav en ordförande. Ersättare för ledamöterna utses ej. Föredragande och sekreterare i delegationen utses av förvaltningschefen. 14 Budgetdelegationen är det organ som bereder ärenden inom ekonomi- och budgetområdet inför kyrkonämndens beslut. I budgetdelegationens uppgifter ingår att i nära samverkan med förvaltningen: utarbeta och lämna förslag till ekonomiska strategier för samfälligheten, utarbeta och lämna förslag till erforderliga anvisningar för budgetarbetet, utarbeta och lämna förslag till samfällighetens budget, regelbundet följa upp samfällighetens ekonomiska situation samt vid behov lämna förslag till erforderliga åtgärder. Budgetdelegationen skall ha fem ledamöter, varav en ordförande och en vice ordförande, samt fem ersättare. Dessa skall utses så att såväl församlings- som nomineringsgruppsrepresentation tillgodoses. Ledamöterna skall utses inom kyrkonämnden, medan ersättarna hämtas från församlingarnas kyrkoråd och utses av kyrkonämnden på förslag från respektive församling. Samtliga ersättare skall alltid kallas till sammanträdena. Ersättare som inte tjänstgör för ordinarie ledamot har yttranderätt men inte förslags- och beslutanderätt vid budgetdelegationens sammanträden.

5 UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sid 5 (6) Föredragande och sekreterare i budgetdelegationen är förvaltningschefen. Förvaltningschefen äger rätt att delegera protokollförandet till annan tjänsteman. Förvaltningschefen äger även rätt att i övrigt utse tjänsteman/tjänstemän att biträda honom vid delegationens sammanträden. 15 Kyrkonämnden utser ordförande och i förekommande fall vice ordförande bland ledamöterna i de permanenta organen samt i de tillfälliga arbetsgrupper som nämnden tillsätter. 16 Om en ledamot eller ersättare i något av de permanenta organen avgår skall fyllnadsval snarast förrättas. 17 Den av kyrkoherdekollegiet utsedde ledamoten i kyrkonämnden eller dennes ersättare äger rätt att närvara vid kyrkonämndens berednings sammanträden och delta i överläggningarna samt att få sin mening antecknad i protokollet. 18 Kyrkonämndens ordförande och vice ordförande, den av kyrkoherdekollegiet utsedde ledamoten i kyrkonämnden och dennes ersättare samt förvaltningschefen äger rätt att närvara vid delegationernas och ev tillfälliga arbetsgruppers sammanträden och delta i överläggningarna samt att få sin mening antecknad i protokollet. 19 Av länsstyrelsen utsedda begravningsombud äger rätt att närvara och delta i överläggningarna samt att få sina respektive meningar antecknade i protokollet vid den del av ett sammanträde då kyrkonämnden och begravningsdelegationen behandlar frågor som rör begravningsverksamheten. 20 De permanenta organen sammanträder på dag och tid som varje organ bestämmer. Sammanträde skall också hållas när resp ordförande anser att det behövs eller när minst hälften av ledamöterna begär det. Ordföranden ansvarar för att kallelse utfärdas till sammanträdena. Kallelsen skall vara skriftlig och innehålla uppgift om tid och plats för sammanträdet. Kallelsen behöver inte anslås på samfällighetens anslagstavla. Kallelsen skall på ett lämpligt sätt lämnas till varje ledamot samt för kännedom till kyrkonämndens ordförande och vice ordförande, den av kyrkoherdarna utsedde ledamoten, dennes ersättare och förvaltningschefen, minst en vecka före sammanträdesdagen. Kallelsen skall åtföljas av föredragningslista. Ordföranden bestämmer vilka handlingar som skall bifogas kallelsen. Respektive organ får handlägga ärenden bara när mer än hälften av ledamöterna är närvarande.

6 UPPSALA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sid 6 (6) 21 De permanenta organens, utom kyrkonämndens berednings, sammanträden skall protokollföras. Protokollet justeras av ordföranden. Av protokollet skall bl a framgå: anmälan av de beslut föredraganden fattat på delegation, redovisning av de beslut resp organ fattar på kyrkonämndens delegation, redovisning av de övriga beslut resp organ fattar. Protokollen fördelas till kyrkonämndens ledamöter och ersättare samt till förvaltningschefen. 22 För tillfälliga arbetsgrupper gäller i tillämpliga delar vad som sagts i 20 och 21 ovan. 23 Vid kyrkonämndens berednings sammanträden görs minnesanteckningar. Protokoll förs ej. Samrådsdagar 24 Kyrkonämnden skall kalla till minst två samrådsdagar årligen för överläggningar med församlingarna. Under samrådsdagarna behandlas främst ekonomi-, personal- och fastighetsfrågor av gemensamt intresse samt i övrigt aktuella frågor av större betydelse och gemensamt intresse. Samrådsmötena är inte beslutande. Kyrkonämndens ordförande svarar i samverkan med förvaltningschefen för kallelse och dagordning. Till samrådsdagarna kallas församlingskyrkorådens ordföranden och vice ordföranden samt respektive församlings kyrkoherde och sekreterare samt i förekommande fall den medarbetare kyrkoherden för varje gång finner mest lämpad med hänsyn till ärendenas art. Från kyrkonämnden deltar kyrkonämndens ledamöter och ersättare. Från kyrkonämndens förvaltning deltar förvaltningschefen samt i övrigt tjänstemän enligt förvaltningschefens bestämmande. Förvaltningschefen svarar för att minnesanteckningar förs vid sammankomsterna. Detta reglemente träder i kraft I samband härmed upphävs "Reglemente för kyrkonämnden i Uppsala kyrkliga samfällighet" antaget av samfällda kyrkofullmäktige

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för gemensam nämnd för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner Antaget av kommunfullmäktige i Sollentuna 2004-12-06, 176 Reviderat av kommunfullmäktige i Sollentuna

Läs mer

Utöver det som föreskrivs om nämnden i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver det som föreskrivs om nämnden i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2008-05-26 Utöver det som föreskrivs om nämnden i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. SOCIALNÄMNDENS UPPGIFTER Uppgifter

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SERVICENÄMNDEN I HAMMARÖ KOMMUN

REGLEMENTE FÖR SERVICENÄMNDEN I HAMMARÖ KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2002-12-03, 17 Reviderat av kommunfullmäktige 103/2003, 168/2003, 169/2003 REGLEMENTE FÖR SERVICENÄMNDEN I HAMMARÖ KOMMUN Utöver det som föreskrivs kommunallagen gäller bestämmelserna

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (4) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-06-19 Ersätter: 2017-03-01 Gäller fr o m: 2018-07-01 Reglemente för vård- och omsorgsnämnden Utöver det som

Läs mer

Reglemente för Vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för Vård- och omsorgsnämnden Reglemente för Vård- och omsorgsnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-09-29 Sidan 2 av 6 REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige 19 januari 2004, senast reviderad KF 26 september

Läs mer

Reglemente för arbetsmarknads- och socialnämnden

Reglemente för arbetsmarknads- och socialnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2017-02-16 Ersätter: 2014-12-18 Gäller fr o m: 2017-03-01 Reglemente för arbetsmarknads- och socialnämnden Utöver

Läs mer

Reglemente med gemensamma bestämmelser för kommunstyrelsen och nämnderna i Vellinge kommun

Reglemente med gemensamma bestämmelser för kommunstyrelsen och nämnderna i Vellinge kommun Reglemente med gemensamma bestämmelser för kommunstyrelsen och nämnderna i Vellinge kommun Kommunfullmäktige föreskriver följande. 1 kap Allmänt 1 Kommunallagen ger de grundläggande reglerna för ansvar

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Flik: 6 Författningssamling Sida: 1 (-7)

HÖRBY KOMMUN Flik: 6 Författningssamling Sida: 1 (-7) Författningssamling Sida: 1 (-7) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. SOCIALNÄMNDENS ANSVARSOMRÅDE 1 Nämnden fullgör

Läs mer

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden

Reglemente för vård- och omsorgsnämnden 1(5) Gäller från och med den 1 januari 2011 Reglemente för vård- och omsorgsnämnden VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS VERKSAMHET Övergripande verksamhet 1 Vård- och omsorgsnämnden fullgör kommunens uppgifter vad

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN I HAMMARÖ KOMMUN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN I HAMMARÖ KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2002-12-03, 18 Reviderad enl. kommunfullmäktige 76/2005 (bostadsanpassningsbidrag) Reviderad enl. kommunfullmäktige 92/2007 (flyktingfrågor m m) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7)

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) I anslutning till vad i skollagen och socialtjänstlagen är föreskrivet om den kommunala organisationen för skolan respektive barnomsorgen skall följande gälla

Läs mer

Reglemente för miljönämnden

Reglemente för miljönämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (4) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-06-19 Ersätter: 2015-01-01 Gäller fr o m: 2018-07-01 Reglemente för miljönämnden Utöver det som föreskrivs

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Organisationstillhörighet 1 Norbergs kommun är värdkommun och den gemensamma nämnden ingår i Norbergs kommuns organisation.

Organisationstillhörighet 1 Norbergs kommun är värdkommun och den gemensamma nämnden ingår i Norbergs kommuns organisation. 1 Reglemente för gemensamma nämnden för lönesamverkan mellan Fagersta, Avesta, Hedemora, Norbergs och Skinnskattebergs kommuner gällande från och med 2007-01-01. Reviderat 2013. Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden Dnr 2016/269/003, Id 51286 Reglemente för valnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-27, KF 170 2 3 INNEHÅLL VALNÄMNDENS UPPGIFTER 4 Sakområden 4 Processbehörighet 4 Rätt att ingå avtal 4 Rätt att

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-06-19 Ersätter: 2015-05-21 Gäller fr o m: 2018-07-01 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver det som

Läs mer

Skellefteå kommun (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN

Skellefteå kommun (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN Skellefteå kommun 2015-10-02 1 (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet för barn och ungdom inom verksamheterna förskola, fritidshem,

Läs mer

Reglemente för nämnden för Laholmsbuktens VA

Reglemente för nämnden för Laholmsbuktens VA Reglemente för nämnden för Laholmsbuktens VA antaget av kommunfullmäktige i Halmstads kommun den 22 juni 2010, 68 och i Laholms kommun den 23 juni 2010, 98 samt med senaste ändring i Halmstads kommun den

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Reglemente för Överförmyndarnämnden

Överförmyndarnämnden. Reglemente för Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden Reglemente för Överförmyndarnämnden Innehåll Överförmyndarnämndens uppdrag och verksamhet...3 1 Allmänt om överförmyndarnämndens uppgifter...3 2 Ansvarsområde...3 3 Samverkan och samverkansområden...3

Läs mer

Reglemente Fritids- och kulturnämnden

Reglemente Fritids- och kulturnämnden Reglemente Fritids- och kulturnämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Upprättad Beslutsinstans Reglemente fritids- och Reglemente Kf 2017-06-19, 108 Kommunfullmäktige kulturnämnden REGLEMENTE FÖR FRITIDS- OCH

Läs mer

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende F 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-09, 276 Reviderat 1993-05-10, 128 Reviderat 1995-02-27, 44 Reviderat 1997-06-16, 158 Reviderat 1998-12-07, 265 Reviderat 1999-02-15,

Läs mer

Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner

Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner Reglemente för räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö kommuner Reglementet antogs första gången av kommunfullmäktige i Gislaveds kommun den 21 juni 2010 och av kommunfullmäktige i Gnosjö kommun den

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Strängnäs kommun

Reglemente för socialnämnden i Strängnäs kommun 1/8 Beslutad: Gäller fr o m: 2015-01-01 Myndighet: Kommunfullmäktige 2014-12-15 xx Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2014:508-003 Ersätter: Ansvarig: för socialnämnden i Strängnäs kommun beslutad av kommunfullmäktige

Läs mer

2015-03-30 REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. 2 Nämnden åligger särskilt

2015-03-30 REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. 2 Nämnden åligger särskilt 2015-03-30 REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2004-01-19, 10 reviderad KF 2007-09- 24, 87, 2007-12-10, 142, 2011-02-21 34, 2015-03-30 65. Utöver det som föreskrivs om

Läs mer

Reglemente för social- och arbetsmarknadsnämnden

Reglemente för social- och arbetsmarknadsnämnden Reglemente för social- och arbetsmarknadsnämnden 2004-01-19 Senast reviderat 2017-11-20 Sidan 2 av 6 REGLEMENTE FÖR SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 19 januari 2004 10, senast

Läs mer

Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun Antagen av kommunfullmäktige 2019-02-18, 54. Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun Antaget i kommunfullmäktige 2010-12-13, 224 1 2011-01-01 Socialnämnden version 0 1/8 Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Läs mer

Reglemente för miljö- och byggnämnden. Antagen av kommunfullmäktige

Reglemente för miljö- och byggnämnden. Antagen av kommunfullmäktige Reglemente för miljö- och byggnämnden Antagen av kommunfullmäktige 2007-06-18 135 Innehållsförteckning Miljö- och byggnämndens uppgifter 3 Miljö- och byggnämndens sammansättning och sammanträden 5 Antal

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: KF Dnr: Ks 2014/180 Sid: 1

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: KF Dnr: Ks 2014/180 Sid: 1 Beslut: KF 2014-06-23 91 Dnr: Ks 2014/180 Sid: 1 REGLEMENTE FÖR VA/GIS NÄMNDEN HÖÖR OCH HÖRBY Antaget av kommunfullmäktige i Höörs kommun den 24 september 2014 5 9, och i Hörby kommun den 23 juni 2014

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2

Reglemente. Socialnämnden. Gäller fr.o.m Antaget av kommunfullmäktige /2010:2 Reglemente Socialnämnden Gäller fr.o.m. 2011-01-01 Antaget av kommunfullmäktige 2010-12-20 25/2010:2 Reviderad av kommunfullmäktige datum 2013-12-16 81 Innehållsförteckning Verksamhet... 1 Verksamhetsområde...

Läs mer

Sala kommun Kommunal författningssamling

Sala kommun Kommunal författningssamling Sala kommun Kommunal författningssamling REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN KFS 102 revision 00 REGLEMENTE ANTAGEN: 2014-12-15 Gäller från och med: 2015-01-01 Ersätter: Övergripande uppgifter 1.

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2018-01-29 4 Gäller från: 2018-01-01 Ansvarig: Utbildningschef Revideras: Vid behov Ersätter: av kommunfullmäktige fastställt reglemente 2017-04-24, 42 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS-

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Reglemente för socialnämnden Dorotea kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2016-06-07, 44 1(7) FÖR SOCIALNÄMNDEN Socialnämndens verksamhet 1 Socialnämnden fullgör kommunens uppgifter inom socialtjänsten

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Reglemente för socialnämnden Upprättad: 2014-04-08 Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-04-28, 52 Kontaktperson: André Enarsson Utöver det som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller

Läs mer

Reglemente för miljö- och tillsynsnämnden

Reglemente för miljö- och tillsynsnämnden Reglemente för miljö- och tillsynsnämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för miljö- och tillsynsnämnden Reglemente 2014-11-17 182 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Reglemente för Karlstads och Hammarö kommuners gemensamma gymnasienämnd

Reglemente för Karlstads och Hammarö kommuners gemensamma gymnasienämnd KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2015-12-15 Ersätter: 2006-12-14 Gäller fr o m: 2016-01-01 Reglemente för Karlstads och Hammarö kommuners gemensamma

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige , 321 Reviderat , 193, , , ,

Antaget av kommunfullmäktige , 321 Reviderat , 193, , , , 1 (5) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-16, 321 Reviderat 1993-09-27, 193, 1998-11-23 141, 2001-02-26 24, 2009-08-31 136, 2011-03-28 56 Utöver vad som föreskrives i kommunallagen

Läs mer

Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåker kommuns nämnder

Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåker kommuns nämnder Flik 3.2 Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåkers Flik 3.2 Reglemente med allmänna bestämmelser för Vingåker kommuns nämnder Allmänna uppgifter och bemyndiganden 2 Sammanträden 3 Ersättares tjänstgöring

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN Skellefteå kommun 2014-02-04 1 (6) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH GRUNDSKOLENÄMNDEN 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet för barn och ungdom inom verksamheterna förskola, fritidshem,

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 44 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ARBETE OCH FÖRSÖRJNING

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 44 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ARBETE OCH FÖRSÖRJNING 1 ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 44 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ARBETE OCH FÖRSÖRJNING Antaget av kommunfullmäktige 2014-12-15, 175 Att gälla från och med 2015-01-01 Utöver vad i kommunallagen är

Läs mer

Reglemente för fastighets och servicenämnden

Reglemente för fastighets och servicenämnden Reglemente för fastighets och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för fastighets och servicenämnden Reglemente 2014-11-17, 181 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Reglemente för samhällsbyggnadsnämnden

Reglemente för samhällsbyggnadsnämnden 1(6) Gäller från och med den 1 mars 2016 Reglemente för samhällsbyggnadsnämnden SAMHÄLLBYGGNADSNÄMNDENS VERKSAMHET Övergripande verksamhet 1 Samhällsbyggnadsnämnden fullgör kommunens uppgifter enligt 1.

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen

Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen REGLEMENTE 1(7) Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen Detta reglemente och tillhörande avtal om samverkan i gemensam överförmyndarnämnd har fastställts av kommunfullmäktige i varje samverkande

Läs mer

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för socialnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2015-12-10 237 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: tills vidare A: Socialnämndens verksamhet Verksamhetsområde

Läs mer

REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev)

REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev) REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev) Dnr UN2009/26 2009-01-29 1. Verksamhet och ansvar 1.1 Verksamhetsområde/sakområde och speciella arbetsuppgifter Utbildningsnämnden (UN) fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN FÖR ESKILSTUNA OCH STRÄNGNÄS KOMMUNER

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN FÖR ESKILSTUNA OCH STRÄNGNÄS KOMMUNER 1 (7) REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN FÖR ESKILSTUNA OCH STRÄNGNÄS KOMMUNER Antaget av kommunfullmäktige i Eskilstuna KSKF/2014:186 ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDENS VERKSAMHET 2 (7) 1 Uppgifter enligt speciallagstiftning

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden Reglemente för omsorgsnämnden Datum och för antagande resp. revidering Antaget av KF 1992 06 25 112 Reviderat av KF 1993 04 29 68 Reviderat av KF 1994 12 15 181 Reviderat av KF 1996 12 19 159 Reviderat

Läs mer

Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd

Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd REGLEMENTE 1 (5) Gäller från och med KF 22.2012 2015-01-01 KF 137.2006 Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd Antagen av kommunfullmäktige den 30

Läs mer

Reglemente för skolnämnden i Enköpings kommun

Reglemente för skolnämnden i Enköpings kommun 1 (7) Ärendenummer SKN2016/236 Reglemente för skolnämnden i Enköpings kommun Beslutat av kommunfullmäktige den 14 november 2016 (dnr KS2016/488). Ersätter tidigare reglemente för skolskolnämnden i dess

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Antaget av: kommunfullmäktige 2019-06-24, 84 Gäller från: 2019-07-01 Ansvarig: Utbildningschef Revideras: Vid behov Ersätter: av kommunfullmäktige fastställt reglemente 2018-01-29, 4 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS-

Läs mer

Reglemente för stadsbyggnadsnämnden

Reglemente för stadsbyggnadsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (4) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-12-06 Ersätter: 2018-06-19 Gäller fr o m: 2019-01-01 Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Utöver det som föreskrivs

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSAMLING 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSAMLING 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSAMLING 1 (6) Ersätter KFS 2009:33 2016:12 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN NÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter inom socialtjänsten (socialtjänstlagen,

Läs mer

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2018-06-14, 129 Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och i förekommande fall annan lagstiftning gäller bestämmelserna i

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) B.6 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller för socialnämnden bestämmelserna i detta reglemente. SOCIALNÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1

Läs mer

Reglemente för nämnden för funktionshindrade

Reglemente för nämnden för funktionshindrade Reglemente för nämnden för funktionshindrade Kommunfullmäktige beslut den 6 december 2012 Nämnden för funktionshindrade fullgör stadens uppgifter enligt 1 i enlighet med de styrdokument som kommunfullmäktige

Läs mer

5 Nämnderna är personuppgiftsansvariga för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker inom respektive verksamhetsområde.

5 Nämnderna är personuppgiftsansvariga för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker inom respektive verksamhetsområde. ALLMÄNT NÄMNDREGLEMENTE För styrelsen och nämnderna gemensamma bestämmelser 1 Detta reglemente gäller för Kommunstyrelsen, Barn- och utbildningsnämnden, Socialnämnden samt Kultur- och tekniknämnden. Med

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Omsorgsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000958 Sid 1/7 Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

Reglemente för utbildningsnämnden

Reglemente för utbildningsnämnden Styrdokument 1 (5) 2019-01-09 Fastställd: Kommunfullmäktige 2019-02-14, 6 Gäller för: Utbildningsnämnden Dokumentansvarig: Kommunsekreterare Dnr : KS2019/10-4 Reglemente för utbildningsnämnden Postadress

Läs mer

Reglemente för bygg- och trafiknämnden

Reglemente för bygg- och trafiknämnden Reglemente för bygg- och trafiknämnden Fastställt av kommunfullmäktige 18 maj 1995, 78 Reviderat av kommunfullmäktige 29 mars 2007, 54 3 september 2009, 134 23 februari 2012, 38 1(6) Reglemente för bygg-

Läs mer

Reglemente för utbildningsnämnden

Reglemente för utbildningsnämnden Reglemente för utbildningsnämnden Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 193 Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs i enlighet med

Läs mer

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente för utbildningsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Utbildningsnämndens verksamhetsområde 1 Nämnden ansvarar för det

Läs mer

REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ÖVERFÖRMYNDARE I SAMVERKAN - HÄRRYDA, KUNGSBACKA, MÖLNDAL OCH PARTILLE

REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR ÖVERFÖRMYNDARE I SAMVERKAN - HÄRRYDA, KUNGSBACKA, MÖLNDAL OCH PARTILLE Dokumenttyp Reglemente Dokumentansvarig Nämndsekreterare Beslutad av Kommunfullmäktige i samtliga samverkanskommuner Gäller för Nämnden för överförmyndare i samverkan Härryda, Kungsbacka, Mölndal och Partille

Läs mer

Reglemente för fastighets- och servicenämnden

Reglemente för fastighets- och servicenämnden Reglemente för fastighets- och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för fastighets- och servicenämnden Reglemente 2014-11-17 181 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för socialnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Socialnämndens

Läs mer

Reglemente för Bygg- och miljönämnden Gislaved-Tranemo

Reglemente för Bygg- och miljönämnden Gislaved-Tranemo Reglemente för Bygg- och miljönämnden Gislaved-Tranemo 2018-11-20 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Nämndens uppgifter... 1.1. Avgränsningen av nämndens uppgifter... 1.2. Innehållet i nämndens uppgifter... 1.3.

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Jokkmokks kommun Dnr 2007:421 003 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Utöver vad som föreskrivits i särskilda författningar och i kommunallagen om nämnd gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

Reglemente. Social- och fritidsnämnden

Reglemente. Social- och fritidsnämnden Reglemente Social- och fritidsnämnden Hudiksvalls kommun 2010 Regelmente för social- och fritidsnämnd Utöver vad Kommunallagen säger om nämnder i 6 kap skall följande gälla för Hudiksvalls kommuns social-

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.5 Sid 1 (7) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2014/337 2018/321 2015-01-01 2019-01-01 Kf 2014-12-15 144 Kf 2018-11-26 155 REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN Nr

Läs mer

Reglemente för proaros styrelse

Reglemente för proaros styrelse Reglemente för proaros styrelse Kommunfullmäktige beslut den 6 december 2012 proaros styrelse fullgör kommunens uppgifter enligt 1 i enlighet med de mål och riktlinjer som fullmäktige bestämt och de föreskrifter

Läs mer

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.6 Sid 1 (7) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2011/64 2011-05-17 Kf 2011-05-09 45 2014/331 2015-01-01 Kf 2014-12-15 142 REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN Sid 2

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden 1 (6) Ärendenummer KS2017/604 Reglemente för socialnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 11 december 2017, paragraf 184, ärendenummer KS2017/604. 1 Nämndens ansvarsområden 1.1 Verksamhetsområde och

Läs mer

Reglemente för gemensam bygg- och miljönämnd

Reglemente för gemensam bygg- och miljönämnd Reglemente för gemensam bygg- och miljönämnd 1 Allmänt Kommunallagen ger de grundläggande reglerna för ansvar och beslutanderätt i en kommun. Vissa uppgifter handhas av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN Utöver det som stadgas i kommunallagen om kommunal nämnd och dess verksamhet gäller bestämmelserna i detta reglemente samt de bestämmelser i övrigt som kommunstyrelsen

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 193 Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs i enlighet

Läs mer

Reglemente för Valnämnden i Strängnäs kommun

Reglemente för Valnämnden i Strängnäs kommun 1/8 Beslutad när: 2016-11-28 236 Beslutad av Diarienummer: Ersätter: Gäller för: Kommunfullmäktige KS/2016:380-003 Gäller fr o m: 2017-01-01 Gäller t o m: Dokumentansvarig: Uppföljning: för Valnämnden

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN OLOFSTRÖMS KOMMUN 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 1995-03-06, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 1998-05-04, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 2000-10-02, 90 Reviderat av

Läs mer

Reglemente för nämnden för idrott och friluftsliv

Reglemente för nämnden för idrott och friluftsliv Reglemente för nämnden för idrott och friluftsliv Beslutat av kommunfullmäktige den 2015-06-17 Nämnden ska fullgöra kommunens uppgifter enligt 1 i enlighet med de styrdokument som kommunfullmäktige och

Läs mer

REGLEMENTE MED GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNSTYRELSEN OCH NÄMNDERNA I LYSEKILS KOMMUN

REGLEMENTE MED GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNSTYRELSEN OCH NÄMNDERNA I LYSEKILS KOMMUN 1 (8) FÖRFATTNINGSSAMLING Antaget av fullmäktige: 1992-02-20 78-92 Reviderad av 2008-06-12 79 kommunfullmäktige 2015-03-26, 17 Dnr: LKS 2014-525 REGLEMENTE MED GEMENSAMMA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 1 (7) Antaget KF 2015-05-18 81 kompletterande beslut KF 2015-09-14 134 KF 2016-10-17 174, KF 2017-06-12 98 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER Lednings-

Läs mer

Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun

Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun Antaget av kommunfullmäktige 2018-12-17, 116 Giltigt från 2019-01-01 Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun

Läs mer

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN antaget av kommunfullmäktige den 29 november 2016 och gällande från den 1 januari 2017 1 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH

Läs mer

Sala kommun Kommunal författningssamling

Sala kommun Kommunal författningssamling Sala kommun Kommunal författningssamling REGLEMENTE FÖR SKOLNÄMNDEN KFS 103 revision 00 REGLEMENTE ANTAGEN: 2014-12-15 Gäller från och med: 2015-01-01 Ersätter: Verksamhetsområden 1. Skolnämnden fullgör

Läs mer

Sala kommun Kommunal författningssamling

Sala kommun Kommunal författningssamling Sala kommun Kommunal författningssamling REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN KFS 074 revision 03 REGLEMENTE ANTAGEN: 2014-12-15 Gäller från och med: 2015-01-01 Ersätter: 431/2008,- 495/2007,- 369/2004,-

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VERKSAMHETSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VERKSAMHETSNÄMNDEN REGLEMENTE 1(7) REGLEMENTE FÖR VERKSAMHETSNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs i kommunallagen och förvaltningslagen eller annan speciallagstiftning gäller bestämmelserna i detta reglemente. VERKSAMHETSNÄMNDENS

Läs mer

Överförmyndarnämndens reglemente

Överförmyndarnämndens reglemente Överförmyndarnämndens reglemente Styrdokument Styrdokument Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige 2005-03-30, 20 Dokumentansvarig: Kommunchefen Reviderad av: Kommunfullmäktige 2007-01-31,

Läs mer

Reglemente för Miljönämnden

Reglemente för Miljönämnden Nummer: 60:1 Blad: (1) Reglemente för Miljönämnden A Miljönämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Miljönämnden ska 1. svara för prövning, tillsyn, inspektion, provtagning och utredningar i miljöoch hälsoskyddsärenden

Läs mer

Reglemente för utbildningsnämnden

Reglemente för utbildningsnämnden Dokumentansvarig Jonas Jansson, 0485-471 25 jonas.jansson@morbylanga.se Handbok POLICY Beslutande Kommunfullmäktige 169 2018-09-25 Giltighetstid 2019-01-01 tills vidare 1(7) Beteckning MBLAFS 2018:11 Aktualitetsprövning/revidering

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KULTURNÄMNDEN I LANDSKRONA STAD

REGLEMENTE FÖR KULTURNÄMNDEN I LANDSKRONA STAD Antaget av kommunfullmäktige den 22 september 2008 131, reviderat den 15 december 2014, 171 samt den 14 december 2015, 181. Utöver det som föreskriv om nämnder i kommunallagen skall följande närmare bestämmelser

Läs mer

Upprättad Antagen Kf , 27 Senast reviderad Kf , 125. Reglemente för socialnämnden

Upprättad Antagen Kf , 27 Senast reviderad Kf , 125. Reglemente för socialnämnden Dokumenttyp Reglemente Dokumentansvarig Kommunkontoret Upprättad Antagen Kf 1991-12-09, 27 Senast reviderad Kf 2018-12-10, 125 Dokumentet gäller för Socialnämnden Reglemente för socialnämnden VERKSAMHETSOMRÅDE

Läs mer

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Ärendenummer KS2017/239 VALN2016/2 Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Dokumenttyp Beslutad av Gäller fr.om. Gäller t.om. Reglemente Kommunfullmäktige 2017-06-12 Tillsvidare Ersätter Gäller för

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR FALKÖPINGS KOMMUN KS 2007/0104 400 KFS 2009:20 Reglemente för Miljönämnden Östra Skaraborg (Antaget av kommunfullmäktige den 31 mars 2008, senast ändrat av kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för Socialnämnden i Norrtälje kommun Reglemente för Socialnämnden i Norrtälje kommun Antagen av kommunfullmäktige 2019-02-18, 54. Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs

Läs mer

arbetsmarknadsnämnden

arbetsmarknadsnämnden Reglemente för arbetsmarknadsnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2014-12-11 238 Ansvar för revidering: kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: tills vidare A: Arbetsmarknadsnämndens

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner

Reglemente för överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner Kommunal författningssamling Reglemente för överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige i Motala kommun Diarienummer: 14/KS 0024

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Upprättad Beslutsinstans Socialnämndens reglemente Reglemente Kf , 110 Kommunfullmäktige. Reglemente Socialnämnden

Dokumentnamn Dokumenttyp Upprättad Beslutsinstans Socialnämndens reglemente Reglemente Kf , 110 Kommunfullmäktige. Reglemente Socialnämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Upprättad Beslutsinstans Socialnämndens reglemente Reglemente Kf 2017-06-19, 110 Kommunfullmäktige Reglemente Socialnämnden REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND A 15 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR HÄSSLEHOLMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige i Hässleholm 2002-12-16, 226 Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby,

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2018-06-14, 129 Reglemente för Socialnämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och i förekommande fall annan lagstiftning, gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige , 164 Gäller från och med

Antaget av kommunfullmäktige , 164 Gäller från och med Antaget av kommunfullmäktige 2012-09-24, 164 Gäller från och med 2012-10-01 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver vad som stadgas i kommunallagen och i annan författning, gäller bestämmelserna i detta reglemente

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Styrdokument 1(6) Antaget av kommunfullmäktige (KF) 1997-03-25, 29. Ändringar antagna av KF 1997-12-16, 168, KF 2000-02-29, 5, KF 2000-04-25, 45, KF 2002-02-26, 15, KF 2003-11-25, 80, KF 2004-04-25, 41,

Läs mer

1 Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente för kommunens samtliga nämnder.

1 Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente för kommunens samtliga nämnder. 003-11 1 GEMENSAMT REGLEMENTE FÖR NÄMNDER I NYNÄSHAMNS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige den 11 mars 2015, 19. Inledande bestämmelser 1 Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna

Läs mer